|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() witam! wczesniej gralem knightem, co bylo dla mnie abrdzo proste i przyjemnie, trenuj, expij, sprzedaj, trenuj expij itd. zaczalem grac sorkiem, jak narazie idzie mi nawet, tak myslalem dopoki nie pokazalem go kumlowi ktory gra dluzej i jak sam mowi lepiej, wysmial mnie ze chodze na maine z mace, a ja na to ze chcem zrobic skille 20/20 i nawet nie potrzebuje nic lepszego, a gorszej broni nie uzywam bo za zadko te trole i gobliny trafiam, i chcem sobie kupi dopiero wtedy skull staff (jutro dostane na weekend dragon hammer wiec troche poexpie), wysmial mnie tez ze kupile destroy field za 450gp i zrobilem sobie jedna runke i zawsze ja przy sobie mam, myslalem ze to mi nie raz uratuje dupe a on ma ze mnie brecht ze jestem noob itp. oczywisice wysmial mnie tez ze sprzedaje bp hmm za 1,5k i przez to sam siebie okradam... bo za malo biore i powinienem juz robic gfb, ale hmm schodzi odrazu a gfb to nie wiem. gram na elysia i nie znam sie an cenach, czy on ma racje, ja serio nie potrafie grac?? czy mam go olac i robic to jak chcem?
|
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() twoj przyjaciel to bardzo znoobialy czlek.... to ze kupiles destroya to dobrze kiedys ci sie przyda... to ze chodzisz z mace i chcesz wytrenic(?) skile do 20/20 to blad skile same wskocza wiec kupuj lepsza bron. to ze robisz hmm to zalezy tylko od ciebie znam kilka osob co na 30+ robily hmmy(oczywiscie na swoj hunt).
a hmmy za wiecej niz ~1,5 to zbrodnia(w sumie 1,5k to tez duzo...)
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Druidunio
Profesja: Knight
Gildia: Legendary Souls
Świat: Galana
Poziom: 42
Skille: 68/66
Poziom mag.: 5
|
![]() Widac, że nowy jesteś ^.^ nie wiem jak na Elysii, ale tam gdzie ja grałem sorcem to HMM schodziły od razu (^.^) a GFB to 3 dni sprzedac nie mogłem... rób co chcesz, DF może się przydac, fajnych masz kumpli jak się z Ciebie śmieją i kup lepszą broń. ^.^
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak chcesz być pożądnym graczem to... olej go i rób jak chesz. (ale po co ci destroy field ?!
![]() Troche mi zajęło zrozumienie tego tekstu, bo gadasz jak zakompleksiona pani z noweli ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
wiesz co to wogole jest destroy field? a juz to widze jakby poszedl expic gdzies na jakis hunt/expic z summonem i mialby tego wh w lapie -.-"
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przyjaciel napewno tak by sie wysmial przyjaciela ;]
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Kup sobie lepsza bron, lub poczekaj na tego dragon hammera, nie trenuj skilli marnujesz tylko czas, lepiej co chwila sprzedawac HMM za 1,5K(co jest bardzo duzo i nikt juz chyba za wiecej nie kupi ;p) niz GFB raz na 3 dni
![]()
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 05 2005
Lokacja: Europa>Polska>Lublin
Imię: ----------
Profesja: Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: --
Skille: 17/20
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() 1) Kup sobie lepsza bron (zanim bedziesz mial d-hammera proponuje battle hammera albo clerical mace)
2) Grając sorcem (jak kazdą inna profesją równierz) Destroy Fieldy napewno Ci sią przydadzą ![]() 3) Moim zdaniem hmm-y są bardzo opłacalne dla sorca(szybko schodzą) @Fire Necromacer War Hammer dla początkującego sorca to nie jest dobry pomysl -.- Jak wyzej wspomnialem proponuje d-hammer + shield (Dwarven shield-tani i latwy do kupienia) ![]() Ostatnio edytowany przez Thunder'tomek - 09-11-2005 o 21:27. Powód: poprawka błędów :P |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
|
![]() Zrób tak kup lepszą broń naprawde chodzenie z mace na mainie to kiepski pomysł. Zakup battle hamera i dwarven shielda nie sa drogie a dość solidne jak dla ciebie. To że czar kupiłeś na destroy fieldy to dobrze zrobiłeś> Destroy Fieldy przydadzą sie np: na Draconia Quest i przed wrednymi PK.
Produkcja HMMow jest oplacalna ponieważ te 40 souli szybko wbijesz a za pare bp hmm można przyzwoity eq kupić. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() co do DF to twoja sprawa oczywiście przyda ci się np ja kupiłem duzo czarów mimo że na tibia.pl pisze że nei opłaca się kupwoać ale co z tego kupiłeś to dobrze prędzej czy puźniej ci się przyda co do broni to tak jak koledzy wyżej mówią d-hammer potem ss + shield lub Wh zależy na co pujdziesz aha tak pozatym to twój kolega jest bardziej noob ty jesteś najwyżej zaawansowany newbi że tak to ujme
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Poczytaj sobie poradniki dla magicznych postaci z naszego forum to dowiesz sie jak mądrze grac i z czystym sumieniem będziesz mógl wysmiać swojego "kolege" - n00ba.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() co do eq, mam narazie p set, steel helmet i guardian shield, wieczorem bedzie d hammer, narazie caly czas tluke hmm, mam 3 gfb dla siebie zeby siac zamet i zniszczenie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
|
![]() I na koniec: zmien serwer. Elysia jest martwa.
|
![]() |
![]() |
#14 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Lol, za szalik tez cie wysmial ?
n/c
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Stan: Niegrający
Imię: Hetlamar
Poziom: 16
Skille: 17/19
Poziom mag.: 15
|
![]() Jesli chodzi o ceny na Elysi to Elah napisal price lista http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1003838
co do jego praktykowania nie wiem, ale mysle ze(skoro to swiat pelen zakompleksionych PA) pilnuja cen ;] pozatym tak jak juz ktos wspominal Elysia jest martwym serwem szanse na wybicie sie sa male
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() @Założyciel tematu: Podaj swojemu kumplowi twój mlvl i napisz nam, czy też cię wyśmiał... a, i niech się pochwali swoim (i jaki lvl ma)
#17 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: OlShTyN
Stan: Na emeryturze
Imię: Khunda
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 16/18
Poziom mag.: 28
![]() ![]() |
![]() Huhuhu to masz intelidżentnego kolegę że nie powiem...
![]()
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Supervisors
|
![]() kumpel i tak cie wysmiał, powinien ci raczej wszystko spokojnie wytłumaczyc. a z tym szalikiem to no comments - niech ten twój "kolega" sie pochwali jaki ma lvl i wtedy sie troche pośmiejemy z niego
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() kolega oddal mi swojego druida ktorym juz nie gral, oczywiscie wczesniej oddal go komus innemu i juz byl 13lv i 25mlv
![]() ![]() ![]() |