Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-11-2005, 20:23   #1
cumshot
Guest

Domyślny czy kumpel ma racje??

witam! wczesniej gralem knightem, co bylo dla mnie abrdzo proste i przyjemnie, trenuj, expij, sprzedaj, trenuj expij itd. zaczalem grac sorkiem, jak narazie idzie mi nawet, tak myslalem dopoki nie pokazalem go kumlowi ktory gra dluzej i jak sam mowi lepiej, wysmial mnie ze chodze na maine z mace, a ja na to ze chcem zrobic skille 20/20 i nawet nie potrzebuje nic lepszego, a gorszej broni nie uzywam bo za zadko te trole i gobliny trafiam, i chcem sobie kupi dopiero wtedy skull staff (jutro dostane na weekend dragon hammer wiec troche poexpie), wysmial mnie tez ze kupile destroy field za 450gp i zrobilem sobie jedna runke i zawsze ja przy sobie mam, myslalem ze to mi nie raz uratuje dupe a on ma ze mnie brecht ze jestem noob itp. oczywisice wysmial mnie tez ze sprzedaje bp hmm za 1,5k i przez to sam siebie okradam... bo za malo biore i powinienem juz robic gfb, ale hmm schodzi odrazu a gfb to nie wiem. gram na elysia i nie znam sie an cenach, czy on ma racje, ja serio nie potrafie grac?? czy mam go olac i robic to jak chcem?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-11-2005, 20:31   #2
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

twoj przyjaciel to bardzo znoobialy czlek.... to ze kupiles destroya to dobrze kiedys ci sie przyda... to ze chodzisz z mace i chcesz wytrenic(?) skile do 20/20 to blad skile same wskocza wiec kupuj lepsza bron. to ze robisz hmm to zalezy tylko od ciebie znam kilka osob co na 30+ robily hmmy(oczywiscie na swoj hunt).
a hmmy za wiecej niz ~1,5 to zbrodnia(w sumie 1,5k to tez duzo...)
stary 09-11-2005, 20:32   #3
Lass
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 06 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Druidunio
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 42
Skille: 68/66
Poziom mag.: 5
Domyślny

Widac, że nowy jesteś ^.^ nie wiem jak na Elysii, ale tam gdzie ja grałem sorcem to HMM schodziły od razu (^.^) a GFB to 3 dni sprzedac nie mogłem... rób co chcesz, DF może się przydac, fajnych masz kumpli jak się z Ciebie śmieją i kup lepszą broń. ^.^

Ivul skillz0r trejn mode on (till 75)...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dezewov
Mam 2501 lvl i mam mpa i noob legs i mjek sdfjklfdjn srape bac***eta heya banana hasdas i wymiatam zabije forum wasze moim sdekum i benzynow beolowioa
Lass jest offline  
stary 09-11-2005, 20:36   #4
Fire Necromacer
Użytkownik Forum

Fire Necromacer's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Chełm - -mini city- - Ilość postów: 413
Wpisy bloga: 1

Imię: Nekrofil
Gildia: #tibia.pl
Świat: QuakeNet
Poziom: +v
Skille: elita
Fire Necromacer ma numer GG 4572680
Domyślny

Jak chcesz być pożądnym graczem to... olej go i rób jak chesz. (ale po co ci destroy field ?! ) w tym, że ta runka nie bedzie ci potrzebna to ma rację i to, że nosisz się z maca (kup WH i masz z głowy Skull Stafa)
Troche mi zajęło zrozumienie tego tekstu, bo gadasz jak zakompleksiona pani z noweli (to na przyszłość)
Fire Necromacer jest offline  
stary 09-11-2005, 20:38   #5
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fire Necromacer
Jak chcesz być pożądnym graczem to... olej go i rób jak chesz. (ale po co ci destroy field ?! ) w tym, że ta runka nie bedzie ci potrzebna to ma rację i to, że nosisz się z maca (kup WH i masz z głowy Skull Stafa)
Troche mi zajęło zrozumienie tego tekstu, bo gadasz jak zakompleksiona pani z noweli (to na przyszłość)
ma byc dobrym graczem i nie sluchac go, ale takich bzdur jakie ty gadasz to ma sluchac? O.o
wiesz co to wogole jest destroy field? a juz to widze jakby poszedl expic gdzies na jakis hunt/expic z summonem i mialby tego wh w lapie -.-"
stary 09-11-2005, 20:42   #6
Lord'Nesteloo
Użytkownik Forum

Lord'Nesteloo's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Gdynia

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Xantera
Poziom: 42
Skille: 21/23
Poziom mag.: 5
Wyślij wiadomość przez ICQ do Lord'Nesteloo Lord'Nesteloo ma numer GG Top Secret Adres Jabbera do Lord'Nesteloo
Domyślny

Przyjaciel napewno tak by sie wysmial przyjaciela ;]
Lord'Nesteloo jest offline  
stary 09-11-2005, 20:42   #7
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

Kup sobie lepsza bron, lub poczekaj na tego dragon hammera, nie trenuj skilli marnujesz tylko czas, lepiej co chwila sprzedawac HMM za 1,5K(co jest bardzo duzo i nikt juz chyba za wiecej nie kupi ;p) niz GFB raz na 3 dni Runka Destroy moze ci sie przydac w przeroznych sytuacjach (czesto gracze robia trapy fieldami).
Cafe jest offline  
stary 09-11-2005, 21:09   #8
Thunder'tomek
Użytkownik forum

Thunder'tomek's Avatar

Data dołączenia: 25 05 2005
Lokacja: Europa>Polska>Lublin

Imię: ----------
Profesja: Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: --
Skille: 17/20
Poziom mag.: 20
Thunder'tomek ma numer GG 8350599
Oczko

1) Kup sobie lepsza bron (zanim bedziesz mial d-hammera proponuje battle hammera albo clerical mace)
2) Grając sorcem (jak kazdą inna profesją równierz) Destroy Fieldy napewno Ci sią przydadzą
3) Moim zdaniem hmm-y są bardzo opłacalne dla sorca(szybko schodzą)

@Fire Necromacer
War Hammer dla początkującego sorca to nie jest dobry pomysl -.-
Jak wyzej wspomnialem proponuje d-hammer + shield (Dwarven shield-tani i latwy do kupienia) r

Ostatnio edytowany przez Thunder'tomek - 09-11-2005 o 21:27. Powód: poprawka błędów :P
Thunder'tomek jest offline  
stary 09-11-2005, 21:31   #9
Alora
Użytkownik Forum

Alora's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny Sorek

Zrób tak kup lepszą broń naprawde chodzenie z mace na mainie to kiepski pomysł. Zakup battle hamera i dwarven shielda nie sa drogie a dość solidne jak dla ciebie. To że czar kupiłeś na destroy fieldy to dobrze zrobiłeś> Destroy Fieldy przydadzą sie np: na Draconia Quest i przed wrednymi PK.
Produkcja HMMow jest oplacalna ponieważ te 40 souli szybko wbijesz a za pare bp hmm można przyzwoity eq kupić.
Alora jest offline  
stary 09-11-2005, 21:40   #10
Knight Simon Dark lord
Użytkownik Forum

Knight Simon Dark lord's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
Knight Simon Dark lord ma numer GG 2398454
Domyślny

co do DF to twoja sprawa oczywiście przyda ci się np ja kupiłem duzo czarów mimo że na tibia.pl pisze że nei opłaca się kupwoać ale co z tego kupiłeś to dobrze prędzej czy puźniej ci się przyda co do broni to tak jak koledzy wyżej mówią d-hammer potem ss + shield lub Wh zależy na co pujdziesz aha tak pozatym to twój kolega jest bardziej noob ty jesteś najwyżej zaawansowany newbi że tak to ujme

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciorro Pokaż post
czyli skoro dali darmowy onwtibia to wszystko jest ok????

Knight Simon Dark lord jest offline  
stary 09-11-2005, 21:48   #11
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Poczytaj sobie poradniki dla magicznych postaci z naszego forum to dowiesz sie jak mądrze grac i z czystym sumieniem będziesz mógl wysmiać swojego "kolege" - n00ba.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline  
stary 10-11-2005, 14:28   #12
cumshot
Guest

Domyślny

co do eq, mam narazie p set, steel helmet i guardian shield, wieczorem bedzie d hammer, narazie caly czas tluke hmm, mam 3 gfb dla siebie zeby siac zamet i zniszczenie dzieki za rady, mysle ze dam rade jakos byc tym sorcererem ps, ze nosze szalik tez mnie wysmial

stary 10-11-2005, 14:31   #13
malkolm
Użytkownik Forum

malkolm's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005

Domyślny

I na koniec: zmien serwer. Elysia jest martwa.
malkolm jest offline  
stary 10-11-2005, 15:16   #14
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Lol, za szalik tez cie wysmial ?

n/c
stary 10-11-2005, 15:48   #15
FTTRobin
Użytkownik Forum

FTTRobin's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004

Stan: Niegrający
Imię: Hetlamar
Poziom: 16
Skille: 17/19
Poziom mag.: 15
Domyślny

Jesli chodzi o ceny na Elysi to Elah napisal price lista http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1003838
co do jego praktykowania nie wiem, ale mysle ze(skoro to swiat pelen zakompleksionych PA) pilnuja cen ;]
pozatym tak jak juz ktos wspominal Elysia jest martwym serwem szanse na wybicie sie sa male
stary 11-11-2005, 20:14   #16
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

@Założyciel tematu: Podaj swojemu kumplowi twój mlvl i napisz nam, czy też cię wyśmiał... a, i niech się pochwali swoim (i jaki lvl ma)

~~~~
Cadonis jest offline  
stary 11-11-2005, 22:19   #17
cumshot
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cadonis
@Założyciel tematu: Podaj swojemu kumplowi twój mlvl i napisz nam, czy też cię wyśmiał... a, i niech się pochwali swoim (i jaki lvl ma)
zna moj mlv, on mial druida 14lv/26mlv ale nabil go jak jeszcze souli nie bylo teraz robi knighta i jest na rooku jeszcze, jak widac u mnie tendencja do wzrostu mlv jest spadkowa bylo 12/16 jest 14/17 niestety o soule w weekend trudno, wszedzie pelno wiary ale staram sie jak moge

stary 12-11-2005, 07:41   #18
Opuszczony
Użytkownik Forum

Opuszczony's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: OlShTyN

Stan: Na emeryturze
Imię: Khunda
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 16/18
Poziom mag.: 28
Opuszczony ma numer GG 1856851 Opuszczony ma login Tlenu cream_21@tlen.pl
Domyślny

Huhuhu to masz intelidżentnego kolegę że nie powiem... Zrób tak jak koledzy mówią, bij mlvl a soule możesz sobie doładowywaać na trollach albo swamp trollach koło Venore... ;]
Opuszczony jest offline  
stary 12-11-2005, 08:51   #19
Xendo
Użytkownik Forum

Xendo's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Supervisors
Domyślny

kumpel i tak cie wysmiał, powinien ci raczej wszystko spokojnie wytłumaczyc. a z tym szalikiem to no comments - niech ten twój "kolega" sie pochwali jaki ma lvl i wtedy sie troche pośmiejemy z niego
Xendo jest offline  
stary 12-11-2005, 16:33   #20
cumshot
Guest

Domyślny

kolega oddal mi swojego druida ktorym juz nie gral, oczywiscie wczesniej oddal go komus innemu i juz byl 13lv i 25mlv ale pracuje and tym i pokaze mu ze zrobie z tego uh makera (odkad sa soule przestal sie sprawdac ) prawdziwego chara do beztroskiej sieczki :> tylko ze on nie ma prawie zadnych czarow exura vita, exiva, a z runow ih, uh, antidote i hmm, musze kupic explo, gfb, invisible, mana shield i summon creature KURFA ILE TO KASY!!!

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania