Pokaż pełną wersje : Wanted żywy lub martwy
ShermanM4
15-11-2005, 10:27
Witam mam taki mały pomysł:
Gdyby wprowadzić na sererach z regularnym PvP listy gończe za postaciami które dopuszczą się 4 lub 5 "zabójstw" bez wyraźnej przyczyny. Po ubiciu takiegoż PK odbierało by się nagrody pieniężne u jakiegoś NPC'a. Co o tym sądzicie (może i jest to troche głupie ale zawsze lubiłem czasy dzikiego zachodu).
PS
Światy z wymuszonym PvP były by oczywiście z tego zwolnione.
(Szanowni Moderatorzy jest to tylko sugestia, a i dział forum według mnie jak najbardziej odpowiada tego typu tematom)
Dziękuje państwu :)
Darth Ryba
15-11-2005, 10:35
Moim zdaniem dobry pomysł. Ciekawe ile kasy by leciało za takiego pk.
PS: Moderowałeś/moderujesz na jakimś innym forum? Bo Cię coś kojarzę :P
w rzeczywistosci lista wanted a skull to to samo, uzyj wyobrazni, tylko gdy by nie bylo skulli sprawa byla by proche utrudniona, a tak jest latwiej i przyjemniej.
a mnie ciekawi sposob wktory ludzi by zostawali dodawani na te liste
innymi slowy, co trzebaby zrobic, zeby tam se znalesc
Xan Arcanist
15-11-2005, 11:11
To podobnie do MU będzie :) Ale pomysł ciekawy... :)
ale to by nie wypaliło, ponieważ zabijając kolesia na 100 lvl zużyje mnóstwo run musze wziąść ze sobą kilku gości oni też zużyją runy, potem moge byc ganiany przez jaego samego i jego kumpli dla kilku K złota, tymczasem znajde gosca z red scolem na 20 lvl walne mu raz SD i tez zainkasuje niezla sumke, czyli i tak wszytsko sprowadzalo by sie do tego co sie dzieje w carlin, wszystcy lataja za low lvl pk a tym czasem gosć który bije innego i ma 50 lvl to nawet mu pomagają. Pomysł fajny ale nie do zrealizowania
Wg mnie glupie, na tej samej zasadzie koles dostaje red skula za zabijanie i to co z niego wypadnie jak go zabijemy mozna porownac do takiej "nagrody" odbieranej u npc ;p
które dopuszczą się 4 lub 5 "zabójstw" bez wyraźnej przyczyny. Po ubiciu
innymi slowy, co trzebaby zrobic, zeby tam se znalesc
1 cytat ;)
Nie możliwe. Z prostej przyczyny. Dla programu każdy kto zaatakuje postać bez skulla atakuje "bez wyraźnej przyczyny". Jak program miałby interpretować zdarzenie? Jak taki delikwent miałby się wytłumaczyć programowi że zabił bo tamten go np. okradł? Hę?
ShermanM4
15-11-2005, 15:50
Hmm, ksywa delikwenta była by umieszczana na specjalnych tablicach np w budynku straży itp, list gończy pojawiał by się dopiero po 4-6 lub wiecej zabitych postaciach na dobe, złoto było by liczone od lv postaci ilości zabitych jak i ich lv, stan taki trwał by kilka dni (realnych), skrócony byłby np przez zapłate "darowizny" dla jakiejś "instytucji w grze". Ale to tylko moje spostrzezenia.
Tibio-gracz
15-11-2005, 16:45
Sherman pomysł dobry.Jestem za.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.