Pokaż pełną wersje : Life ring dla knighta
Oplaca sie kupowac Life Ringi dla knighta czy bardziej Manasy?
IMHO wogóle szkoda kasy na nabijanie knightem mlv...lepiej ją przeznaczać na uhy.
Rabanbar
15-11-2005, 20:09
...których nie moze uzywac bo ma za niski magic...
@up 2
a czemu niewarto knightem magica nabijac?Wiesz ja tam swoim knightem wole miec 4 mlvl i sie uhnac niz ~2 mlvl i sie ihnac.A potrzebny mi jest 6 mlvl na Explo, ale wlasnie nie wiem czy nabic czy manasami czy Life ringami( bo za dlugo sie robi zarciem, chociaz musze przyznac ze brakuje mi ~31% do 6 mlvla i nie wypilem jeszcze ani jednego mfa i ani 1 Life ringa nie zuzylem)
Rinnaroc
15-11-2005, 20:28
Jak już ktoś napisał, lepiej stracić tę kasę na uhy. Do 4 magicznego niepotrzebne jest używanie mf ani life ringów, bo po co, sam szybko idzie w 2 tyg. grania masz. I na co ci explo na 6 m lvl, załóżmy, że masz 60 lvl i 6 magi to walisz z explo max 100. Nie lepiej walnąc 200 z gs'a ?
A wiec tak, troche jestem doswiadczony w tych sprawach bo zrobilem master sorca 50lvl 56mlvl. Na poczatku mana sitting do 45mlvl, bo stwierdzilem ze tak wolno to to jeszcze nie leci, a kasa sie na pozniej przyda. Potem kupilem life ringi za 100k=111life ringow. Life ring trwa 20min i daje 1 mana point co 2 sekundy, czyli 20*60=1200sec/2=600. Ale nie zapominajmy tez o jedzeniu, ktore regeneruje sie master sorcowi ( elder druidowi tez ) co 4 sec, czyli w ciagu tych 20min bedziemy mieli jeszcze +300 mana pointow, czyli w sumie 900. czyli tak jakbym z 9 mana fluidow zgarnal 900 mana poinot, bo life ring warty jest 900gp ( npc na Edron - nie ma sensu czekac az ktos sprzeda na trade, bo bys sie nie doczekal hurtowego kupna, dlatego jak chcesz kupic to na Edron). Czyli ze 100k mialem 111*900=99900mana pointow. Zauwazyc musimy ze liczylismy nie samego life ringa, ale rowniez to co z jedzenia nam przychodzi,czyli same life ringi daly nam 111*600=66660 mana poinotow. Czas trwania = 111*20= 2220min=37h Po zuzyciu tych ringow postanowilem kupic tym razem mana fluidy za 100k czyli 1000 mana fluidow. Po wyliczeniu srednia wynosila 50 mana pointow za 1 mana fluid, wiec po wypiciu wszystkich mialem ~ 50000 mana pointow. ( 2 razy kupowalem taka ilosc mana fluidow i 2 razy srednia wyszla zblizona do 50 mana pointow za 1 mana fluid) Ze sprzedazy flaskow potem kolejne 50 czyli w sumie dalo mi to ~ 50300. Czas trwania = jak szybko wypijesz, to zalezy od ciebie, ale mysle ze nie wyrobisz sie w godzine czyli ~ 37 razy krocej a roznica "tylko" ~ 16500 ( to co wlasciwie daje life ring i mana fluid, bez mana pointow zdobywanych z jedzenia) WNIOSKI: Jak masz czas i pieniadze to inwestuj w life ringi, ja mialem to i to i zrobilem w sumie okolo 250bp hmmow (troche czasu zajelo) , co potem przeznaczylem na guardy, dl'e, itp. Ale jak pisalem wyzej, przeszedlem na mana fluidy. Decyzja nalezy do ciebie. Ja radzilbym zaczac od life ringow, chodzac na roty na darashii ( wbilem tam 32lvl ) , przez ten czas hmm robic, i potem expic na czym innym juz z runami , polecam guardy. Loot z guardow wysmienity, wiec i kasy ci nie bedzie brakowac. Moj ekwipunek zanim wogole odszedlem z rotow to : 100bp hmm, 20 bp explo, 20bp gfb, 10bp sd. Z 32lvl na 50lvl wbilem na guardach tracac - uwaga - "az" 0 uh Zycze powodzenia i mam nadzieje ze pomoglem. P.S. Po updacie guardy biegaja po calej jaskini , wiec niedoswiadczeni gracze moga miec problemy. to juz tylko od ciebie zalezy jak zagospodarujesz swoje runy.
post Niwgnip
http://www.forum.tibia.pl/showpost.php?p=591462&postcount=7
@up
Przepraszam czy ty widziales posta ktorego zacytowales?? X( to dotyczy sorca/druta a nie knighta.
@2up ale mozecie mi powiedziec co jest bardziej oplacalne,a nie gadac zebym na uhy to przeznaczyl? :p
@2up
wszystkie wyjasnienia dotycza master sorcow i elder druidow, u knightow to inna sprawa. Swoim knightem wogole nie uzywalem manasow ani lf'ow, mysle ze to zupelna strata pieniedzy. Lepiej kase przyznaczyc na uhy i podczas expienia spalac mane. A podczas treningu to spokojnie nabijesz 4 mlvl na poczatku.
@up
uprzedziles mnie :P
To ktos moze mi powiedziec co jest bardziej oplacalne? :p bo nie chce mi sie czekac ~2 tyg na nabicie ~32% do 6 mlvla a kaski troche mam i nie wiem w co zainwestowac :P
Dagenoth
15-11-2005, 21:34
@ grajper: bullshit
nie czytalem nawet calego twojego syfu, ktory napisales... wystarczy ze juz w pierwszych zdaniach zauwazylem blad merytoryczny i odechcialo mi sie poznawiania twoich teorii...
po 1 to sam life ring dzialajacy przez 20 minut daje 400many a nie 600 jak ty napisales...
po 2 jedzenie przez te 20 minut daje many 300...
a wiec po 20 minutach stania na life ringu i foodzie masz 700 many a nie 900...
mysle ze gdybym przeczytal dalsza czesc to byloby jeszcze wiecej bledow... wiec jak sie nie znasz to sie lepiej nie wypowiadaj i nie wprowadzaj ludzi w blad...
tyle...
malyjanek
15-11-2005, 21:38
skoro masz kaske to manaski :) jesli trenujesz jeszcze skille albo lubisz poafkowac knightem to life ringi.Proste pytanie prosta odpowiedz
Wiem z mojego doświadczenia, że lry najlepiej kupować od ludzi po 500-600 gp i wykorzystywać w czasie expienia. Wzrasta wtedy nie tylko mana jak przy zwyczajnym manasittingu ale też hp, co daje mniejsze zużycie UH.
@2 up
Dzieki :) Wreszczie ktoś sie wysilił i napisał do tematu :p
Temat do zamknięcia ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.