zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Aktualizacje w Win XP

Nadic
18-11-2005, 19:37
Krótkie pytanie bo nie ma co dużo pisać :D . Wie ktoś może co zrobić, żeby się nie włączały same aktualizacje?. Np. przeglądam jakieś strony a tu mi zaraz zaczyna mulić. Patrze a tu sie ta ikonka pojawia na pasku ze coś tam pobiera aktualizacje. Może da się to gdzieś wyłączyć?

Djimy
18-11-2005, 19:47
panel sterowania->aktualizacje automatyczne->wylacz aktualizacje automatyczne.

Specter
18-11-2005, 20:08
Powiem tylko że automatyczne aktualizjacje są wkurzające, to prawda, ale jak je wyłączysz radze raz na jakiś czas (np. co tydzień) sprawdzać czy nie ma nowych, i aktualizować poprzez Start>Windows Update

Lukis
18-11-2005, 20:41
Jak się ma piracką wersje Windowsa, to i tak można aktualizować tymi aktualizacjami?

P.S 98,9 % użytkowników windowsa ma pirata bo po co płacić 2 tys? (Chyba 2 tys...) Jeśli nie widać różnicy - to po co przepłacać ;)

Specter
18-11-2005, 20:49
@up
A wiesz że można? Włączasz Internet Explorera, klikasz nardzędzia>Zarządzaj dodatkami, po czym wyłączasz jedną z wtyczek. Niestety, nie pamiętam którą, powiedz jakie tam masz to mi sięprzypomni. Jak już wyłączysz, podczas próby aktualizacji systemu przeglądarka wydrze sięże nie ma potrzebnego elementu i takietam bzdury, zignorujesz to (klik ok), po czym w spokoju zaktualizujesz system :P

kaczi
18-11-2005, 21:30
Jak się z pirackiego pobiera to mogą Cię namierzyć ;)
Serio, były już takie przypadki.

Nadic
19-11-2005, 00:42
Dzięki za pomoc bo strasznie mnie to denerwowało.

Matek
19-11-2005, 12:17
P.S 98,9 % użytkowników windowsa ma pirata bo po co płacić 2 tys? (Chyba 2 tys...) Jeśli nie widać różnicy - to po co przepłacać ;)

Najpiero popatrz ile ten WinXP kosztuje;] Chociazby wersja OEMowa. Ciezko kupic, co - bieda w domciu. Do ust nie masz co wlozyc. Ale zawsze przeciez mozna ukrasc.

Co do aktualek - w winXP Prof to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy jaka moze byc. Pod Neo512 nawet nie czuje ze sie sciaga.