Pokaż pełną wersje : Basilisk ciąg dalszy
Jesli wyglada na fake - to fake
Jesli nie wyglada na fake - nie fake
Wyglada jak cos co w ciagu 15 minut mozna posklejac z kawalkow 5-6 roznych screenow.
Nie ma sensu krzyczec ze to fake, prawda jest taka, ze nikt nie udowodni ze byl w basilisk roomie dopoki nie nakreci filmu, zatem takie screeny, ileby ich nie bylo, nie sa niczym nadzyczajnym.
teletoobis
16-09-2006, 19:11
@cashtan
po 1 primo gdyby tam wlazl trabilyby juz o tym wszystkie strony fanowskie o tibii
po 2 primo scianka po prawej na dole ma blad poniewaz bazyla widac tylko tam ze slynnego juz miejsca a na tym ss jest to niemozliwe
po 3 primo bazyl bardzo czesto pojawia sie w wyzej wymienionym miejscu wiec nie sadze zeby ta komnata byla taka rozlegla..
spójrzcie na wygląd łopaty. To jest chyba najnowsza tibia nie?
@up
Koniec swiata....
@topic
Zdjecia Bazyla - wejscia na obecna chwile nie ma, po update sie tam przejde (podobno przejscia maja zostac otworzone, czy jakos tak).
Bazyl:
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/bazyl.jpg
Nad nim lawa, pod nim nic.
Jak zobaczyłeś co tam jest dalej? Interesuje mnie to
Maximus89
16-11-2006, 18:41
Jak zobaczyłeś co tam jest dalej? Interesuje mnie to
Nie widzisz że ma właczony TibiaBot NG??
Fire Necromacer
16-11-2006, 18:43
O, to Bazyliszek widmo? O! Slimy też są widmo, ciekawe =p (patrzcie na battle w zdjeciu XIII)
Głupi fake, głupi NG bot, głupie wszystko. Papa.
Nie widzisz że ma właczony TibiaBot NG?? widze ale zobacz ze w tym miejscu ma nie odkrytą mapę i skąd niby wie że narazie nie ma wejścia
O, to Bazyliszek widmo? O! Slimy też są widmo, ciekawe =p (patrzcie na battle w zdjeciu XIII)
Głupi fake, głupi NG bot, głupie wszystko. Papa.
faktycznie. ja nie lubie takich co niby wiedzą a sie okazuje ze nic nie wiedzą.
Czy nie wydają sie wam te bloodspoty tajemnicze?
@Fire Necromancer
Myslalem, ze ludzie z Tibia.pl support sa bardziej inteligentni.
@up
Fizycznie mnie tam nie bylo, ale zobaczyc moglem. Mapki to nie odkrywa.
Nie pisz posta pod postem.
Kononowicz nie jest smieszny.
Mam wiecej takich zdjec, ale zamieszczac nie ma po co, bo w poszukiwaniach to i tak nie pomoze, bo 99% z tego tematu gowno wie.
faktycznie. ja nie lubie takich co niby wiedzą a sie okazuje ze nic nie wiedzą.
Ekhm...polowa tego forum?
dobra już sie nie kłóćmy. Lepiej pomyślmy o rozwiązaniu zagadki.
Ja myśle że te pola jak sie do skarbca idzie to trzeba coś tam poustawiać.
Czy zwróciliście uwage na liczby rzeczy w skarbcu np. 22, 11, 1, 7, 88, 77
może trzeba poustawiać na tych płytkach w takiej kolejności te rzeczy??
pomyślmy. Osobiście ja tych rzeczy nie posiadamale przydala by sie pomoc. Jak coś to server Arcania albo próbujcie na swoich
Radek 666
16-11-2006, 22:15
Ech... A nie moglibyście się pogodzić, że to jest tylko ozdoba, która ma za zadanie podtrzymać klimat? Bazyliszek jak i skarbiec. CipSoft zrobił to po to, żeby ludzie szukali, szukali, szukali. Moim zdaniem podobnie jest z językiem 469, czyli "Pic na wodę, fotomontaż".
i skąd niby wie że narazie nie ma wejścia
bo pod nim nic nie ma a nad nim jest lawa ?
@up
Nad nim lawa, pod nim nic.
Po update dam screeny, moze cos dodadza.
@Sekal
Dlaczego wysmiewasz K.Kononowicza?
Skoro twierdzisz. A czemu na tym zdjęciu nie ma nic na battle?
@up
Bo jak robilem to zdjecie, bylem na poziomie, gdzie nie atakowaly mnie zadne potworki. Nacisnalem minus na klawiaturze numerycznej i zobaczylem, co jest pode mna.
Nie bede ci objasnial opcji tb ng, jak chcesz, to sobie sciagnij i przeczytaj faq...
Chwilowo nie mam dostepu do bota =/
A ten typek to kto? Skad to ściągnąć?
Nie no, ja juz nie moge na tym forum:D
@down
Jak cos chcesz ode mnie, to napisz mi pm po prostu...
Radek 666
17-11-2006, 18:10
Czemu? tylko się pytam
Czemu nie może? Może ja odpowiem:
Jesteś śmieszny ;).
@Sekal
Trochę techniki i ludzie się gubią. Bot Ng umożliwia skanowanie terenu wokoło ciebie i jak XIII sprawdzał bazyla to jakiś kolo tam trenił i go też widział. A że na batle nie ma potworów to oznacza że na piętrze na którym był XIII nie było żadnego potwora...
Vanhelsen
17-11-2006, 21:15
@Sekal
Trochę techniki i ludzie się gubią. Bot Ng umożliwia skanowanie terenu wokoło ciebie i jak XIII sprawdzał bazyla to jakiś kolo tam trenił i go też widział. A że na batle nie ma potworów to oznacza że na piętrze na którym był XIII nie było żadnego potwora...Troche techniki i ludzie są w stanie wcisnąć wam wszelki kit... Chłopie, zauważ, że to co jest "dalej" u bazyliszka, jest zapisane na serverze... a więc, jeśli chcesz ten teren odkryć, to musisz przemieścić się o XYZ kratek w "głąb" ściany postacią, wtedy server prześle dane dotyczące tego co tam jest do klienta, tyle, że wcześniej wyśle dane o tym, że postać nie może wejść w ścianę a więc nie będzie w stanie objąć widzeniem reszty pomieszczenia... Kapiszi?
Ludzie, zrozumicie, że są pewne prawa w informatycze których się nie ominie... nie jesteś w stanie zobaczeć go dzie jest w tibii jeżeli server ci tego nie umożliwi...
@down: sorry winetu, ale nie rozumiem o co ci chodzi...
Ri'Pablo
18-11-2006, 02:20
A ja myślę, że będziesz kolejnym posiadaczem zawodu, który cię czeka, gdy z próby wyjdzie fiasko.
Hmmm.... CipSoft wykorzystuje legendy z innych książek fantasy. Pomyśleliście może o tym? W Harrym Potterze aby odczarować skamieniałych trzeba było wyciąg z Mandragory (Mandrake)!! Jest to rzadki item ale po co CipSoft by go robił? Niestety ja nie mam 1kk żeby kupić Mandrake. Może ktoś ją ma?
Aron Roar
04-06-2008, 15:57
GZ odświeżenia tematu sprzed 2 lat. Jak ja was kocham drodzy archeolodzy! Nie ma to jak łopata w ręku, nie?
Lechista
04-06-2008, 18:54
Buhauuauauha, łopata w ręku...
A autor mnie dobija:
Zrobie ten quest, ale będziecie musieli uwieży mi na słowo, buhuhauha
Ahm... a nikt jeszcze z was do tej pory nie wpadł na to że Basilisk to jest NPC?
Spróbuj go zaatakować i popatrz jaki napis ci się pojawia....
A potem dla porównania idź do kopalni dwarfów i spróbuj zaatakować dwarfa który jest za ścianą... a potem jakiegoś NPC
Litości... myślenie naprawdę nie boli...
Pozdrowienia dla wszystkich co jeszcze nad tym myślą
PS: Nie mówię że quest nie istnieje ... mówię tylko że nie chodzi o zabicie Basiliska... do niego się nawet nie wchodzi.
to, ze basilisk to npc bylo powtorzone przynajmniej ze 40 razy w roznych tematach.
Ech... A nie moglibyście się pogodzić, że to jest tylko ozdoba, która ma za zadanie podtrzymać klimat? Bazyliszek jak i skarbiec. CipSoft zrobił to po to, żeby ludzie szukali, szukali, szukali. Moim zdaniem podobnie jest z językiem 469, czyli "Pic na wodę, fotomontaż".
Mylisz się. Jest ten quest ale to tylko jedna najbardziej zdeterminowana osoba dostanie te raresy. Bo to jest tak jak z domkiem...
sec zaraz wyjaśnię o co im chodzi...
Więc. Mamy/widzimy domek i tam są przecież jakieś itemki. Player kładzie je tam żeby pochwalić się lub coś innego. No i jeżeli on wejdzie do tego domku i zabierze je zniknął nie? A nie pojawią się znowu po SS. Właśnie i na takiej zasadzie działają WSZYSTKIE pomieszczenia z rare itemami. Możesz wziąć je tylko jeden jedyny raz na servie. To jest taka nagroda za poświęcenie czasu aby do niej dotrzeć. I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś. Nieprawdaż? Rozmawiałem troszkę na ten temat z GM-em ale oczywiście obowiązuje go tajemnica zawodowa więc nie mógł za dużo powiedzieć, ale potwierdził moje przypuszczenia.
LolnY_dawac_haslo
08-07-2008, 14:49
Mylisz się. Jest ten quest ale to tylko jedna najbardziej zdeterminowana osoba dostanie te raresy. Bo to jest tak jak z domkiem...
sec zaraz wyjaśnię o co im chodzi...
Więc. Mamy/widzimy domek i tam są przecież jakieś itemki. Player kładzie je tam żeby pochwalić się lub coś innego. No i jeżeli on wejdzie do tego domku i zabierze je zniknął nie? A nie pojawią się znowu po SS. Właśnie i na takiej zasadzie działają WSZYSTKIE pomieszczenia z rare itemami. Możesz wziąć je tylko jeden jedyny raz na servie. To jest taka nagroda za poświęcenie czasu aby do niej dotrzeć. I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś. Nieprawdaż? Rozmawiałem troszkę na ten temat z GM-em ale oczywiście obowiązuje go tajemnica zawodowa więc nie mógł za dużo powiedzieć, ale potwierdził moje przypuszczenia.
Mylisz się, Dragon Scale Legsów nie da się zdobyć, co potwierdził pewien konkurs. Przynajmniej w moim mniemaniu tak się stało. Pan którego zacytowałeś piszę więcej prawdy niż ty ;)
http://img141.imageshack.us/img141/892/komentarzblackgd9.png
Dajcie sobie z tym spokój, tak samo się męczyliście nad POI, i co ? Jeśli otworzą quest z basilisk'iem to dowiecie się tego w którymś z teaserów.
Szalony_Archeolog
17-07-2008, 22:59
Przeczytałem cały temat i naprawdę miejscami robiło mi się słabo. Niby każdy tu probuje rozwiązać te tajemnice, ale nic nie robi (poza paroma osobami). Chyba aż 5 stron wygląda tak:
-Tam się nie da wejść bo ja tak mówię i koniec gadki!!111jedenjedenone!!
-Da się, bo ty to się na tibi nie znasz i nie masz GM-a za znajomego!
-Nie da się i już! Zobacz na screenie <wkleja ss-a>
-To jest fake na 100%!
itd. itp.
Ktoś napisał parę stron wcześniej, że odpowiedź może być zupełnie gdzie indziej i rzeczywiście jest w innym mieście :o. W starej świątyni w Thais (tam gdzie się expi i jest quest) w ciele jednego z mino znalazłem książkę (chyba się tam respi bo znalazłem ją 2 razy w tym samym miejscu). Pisało tam coś o tym, że kopią jakiś tunel już bardzo długo, bo ponad 30 dni i w końcu dostali się do muru. Kiedy go rozwalili zobaczyli za nim człowieka z mieczem w niebieskiej zbroi i zielonych spodniach ze smoczej skóry. Krzyknął "ATAK!" i wszystkich pozabijał.
Nie pamiętam dokładnej treści tej książki, więc jutro editne posta i wkleję tu wszystko.
P.S. Uwaga drogie dzieci (tyczy się osób nieposiadających umiejętności logicznego myślenia). Jeśli myślicie, że zaimponujecie komuś na tym forum, że "wy wiecie" to się mylicie. Jeśli coś piszecie, róbcie to z sensem i po przeczytaniu całego tematu (chociaż czasami jest to trudne przez niektórych wszechwiedzących), bo potem 50 razy czytamy to samo w jednym temacie. Jeśli macie już jakąś teorie jak coś zrobić poprzyjcie ją jakimiś faktami/dowodami, a nie opowiadacie bajki. Już lepiej zajmijcie się bezcelowym nabijaniem levela, zamiast pisać tu takie (napisałbym co innego) głupoty.
@EDIT
Oto treść tej książki:
"We finally made it to trick the foolish dragon and advance to some better part of earth. Here it is easy to dig a new dungeon. I hope we will find a new way out.
The way is long. We are digging for about 30 days.
We made it to advance to a stone wall! Tomorrow we will break it! The day we will see the sun again is close! Palker will be proud of me!
Yeah! This was the final blow. The wall is broken! But, what is that? Behind the wall, there is a human warrior. He seems dangerous. He has a glowing sword, a blue armor and green pants made of dragon-skin. He screams something like "Tataah!" and attacks! I don´t understand the humans! What does that mean?
HE KILLS MY MINO-GUARDS! And now he turns towards me ..."
PoloniaBytomOle
19-07-2008, 03:03
Hmm....czytam ten temat od dluzszego czasu ale sie nie wypowiadalem i dla mnie to wogule jest kompletna wtopa z tym bazyliszkiem a najlepszym rozwiazaniem bylo by wziasc lopate kilof w reke i cala tibie przekopac moze by cos sie odkrylo xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.