PDA

Pokaż pełną wersje : Basilisk ciąg dalszy

Stron : [1] 2

Wannodup
22-05-2004, 13:06
Nie będę się tu wypowiadał jak bardzo nam wszystkim zależy, żeby wykonać tego questa. Ostatnio zainteresował mnie ten temat więc zacząłem przeglądać WSZYSTKIE fora (które sie dało przeczytać i w których było coś na ten temat napisane). Doszedłem do bardzo ciekawego wniosku niestety gram na nowym świecie i musze najpierw wylevelować. Nic tu narazie nie powiem, ale ktoś kto przeglądał UWAŻNIE screeny, ma premium account lub znajomego z nim i zna nieco Kazordoon ma szanse to wykonać. O wynikach moich szczegółowych badań będę powiadamiał na bierząco. Jeśli uda nam sie zrobić tego questa proszę się nie obrażać ale nie zamieszczę ŻADNYCH screenów więc
będzie nam trzeba uwierzyć na słowo. :)) To narazie i powodzenia mi życzcie bo może będe pierwszym posiadaczem zawartości tego skarbca ;)

Vanhelsen
22-05-2004, 14:07
taaaa, a świtak tego bazyliszka zawijał w te sreberka.
Zakładałem podobny temat i modki do klozetneli, bo jak każdy się domyślił jest to QST. A ja mam 2 bp MLS'ów i depo wypchane e-platami, wierzysz ?? No uwierz na słowo. Kto by ci uwierzył. Chyba, że być pokazał SS'a jak jesteś W skarbcu, i W komnacie z bazyliszkiem :P

Barts
22-05-2004, 14:12
powiem ze kiedys z Mavado probowalismy rozkminiac tego questa nawet niezle nam szlo ale Mavado zabral sie do rozkminki questa z Silver mace wtedy ja tez troche z nim pobiegalem ale po 2 miesiacach prob niewiele posunelismy sie do przodu ;p
powiem tylko tyle ze napprawde jest troche biegania =]

Gonzo von Krenzel
22-05-2004, 14:57
Może żeby wkonać tego quest trzeba szukać w innych źródłach informacji? Może w legendach na rl? Naprzykład bazyliszek podobno zabijał wzrokiem... Ten temat chyba zostanie zamknięty, lecz jak Wannodup wykonasz tego questa koniecznie pokaż zdjęcia, bo na 100% nikt Ci nie uwierzy...

Ithelios
22-05-2004, 18:39
Koleś szuka sensacji i próbuje zwrócić na siebie uwagę.W żałosny sposób....

Wannodup
22-05-2004, 19:36
Jak sie uda to screeny zrobie tylko zamaże nicki bo mnie zajebia do rooka za te itemy xD a i nic nie obiecywalem a niedowiarkom powiem tyle: kiedys nikt nie wierzyl ze da sie annihilatora zrobic

P.S. Ithelios moim zdaniem ty zwracasz na siebie kretyńsko uwagę takimi komentarzami...
Nie rób z siebie nooba i uwierz w cuda, każdy ma jakies marzenia moim jest wejscie tam jako pierwszy i wierze ze mi sie uda.

Sorcerer Maciek
22-05-2004, 21:45
:miecz: No nie powiem - ciekawe. Wannodup opowiadał mi na Titanii o co chodzi, i przyznam, że ma szanse wykonać tegp questa. Poza tym gratuluje mu spostrzegawczości.
------------------------------------------------------------------------

Mogrim Korotir ---> Titania ---> Sorcerer ---> 20 lvl

Polinik
22-05-2004, 23:51
Wannodup:
Chce zeby to bylo jasne.
Ten temat bedzie tu tak dlugo, jak dlugo nie bedzie zadnego spoilera do questa.
Jesli jakis spoiler sie pojawi to watek moze zostac zamkniety a spoiler ocenzurowany, albo w ekstremalnych wypadkach caly temat zostanie usuniety.

Trzciniak
23-05-2004, 07:21
Spoko ten quescik moze być, ale żeby kaz zwiedzać to pacc chyba nie jest potrzebny, wiadomo z pacc łatwiej. A nie wiem czy to chodzi o tą tabliczke z ostrzeżeniem o bazyliszku (dalej sie nie zapuszczałem)

Barts
23-05-2004, 09:22
@up sproboj wykonac silver mace mimo ze jest gdzies w elven village bez pacca dostan sie na edron powodzenia

Trzciniak
23-05-2004, 11:52
@ up
A co ma elven willage i edron do kazo? Gdyby wszyscy stawieli przecinki tam gdzie trzeba to by było łatwiej zrozumieć o co komu chodzi. Nie mówie o błędach, mam papiery żółte na to że moge robić błędy, ale przecinki staram sie stawiać gdzie trzeba, żeby chociaż składnia była ok. Pozatym temat jest troche zamotany i przez to, że nie można gadać na forum o questach, jest straszna lipa, bo mało kto wie o co chodzi, a już tym bardziej jak dany quest wykonać i gdzie się on znajduje.

Grevil
23-05-2004, 12:04
Ta widziałem te tabliczke i kiedyś widziałem ss jak typ stał i widział węża za ścianą ale jak dał look :You se basilisk" HEh nie wiem o co hodzi :P

Wannodup
23-05-2004, 17:45
Chciałbym, żeby pewne rzeczy były jasne. Nie podam rozwiązania do questa nawet jakbyście mi zdzierali skórę z mordy ;) . Jak już to wykonam podam swoją xywe na titani (ta z podpisu dawno nieaktualna) i kto zechce to się dowie, kto nie, mogę EWENTUALNIE za zgodą modków podać małą podpowiedź ale żadnych rozwiązań. Niestety mój kolega musi najpierw nabić 50 level (już niewiele), gdyż obawiamy się, że nawet jak tam wejdziemy to wyjść już się nam nie uda (jeśli wiecie co mam na myśli ;) ). Narazie to tyle, będę powiadamiał o różnych posunięciach w rozwiązywaniu Basilisk quest.

Gonzo von Krenzel
23-05-2004, 17:53
Powiem tak: powodzenia! Fajnie, gdyby pierwszymy osobami, które wykonały tego questa byli polacy.
P.S. A ja się zabieram za prace nad rook-questem po spike sworda - to nie żart :P

elite
23-05-2004, 18:43
A da sie jakos z klienta Tibii pliki zobaczyc na temat bazyliszka, tzn. wyglad. Bo ja jeszcze go nie widzialem. A jest fenix bo ja jajo widzialem tylko ale nie ptaka

Matheous
23-05-2004, 19:11
@elite:
Basilisk wyglada jak zwykly snake, tylko sie NAZYWA basilisk
Nie ma fenixa, fenix egg to chyba tylko bajer...
@wannodup
POWODZENIA! Aaaach ale beda jajca jak go wykonasz:) Tylko drobna prosba-nie podawaj rozwiazania NIKOMU ani nawet nikomu(orpocz nas;P) nie mow ze go wykonales-bo jak goscie dowiedza sie, ze on jest wykonalny, to od razu znajdzie sie ktos, kto wykona to idac waszym tropem, pusci spoila na stronce Reebowa i juz nie bedzie tej Basiliskowej zagadki:(
To bedzie najwiekszy Tibijski przewrot-przeciez cala Tibia odwroci sie do gory ngami jak ktos wykona basilisk questa:P beda jajca beeda na pewno:)

Gangrel
23-05-2004, 19:26
Cuż, nie wiem czym się chwalisz... Tym, że będziesz robił questa? To troche nabijanie, temat miał by sens jak byś go wykonał. Co do treści...Mam nadzieje że wam się nie uda(nie chce abyście załapali deada). Tibia by dużo straciła gdyby wam się to udało. Niektóre rzeczy powinny być niezmienne. Jęasli wam to się uda pójdzie fama w lud i wszyscy się zlecą aby go robiś a zagadka straci swój urok. Dlatego mam nadzieje że wa,m się nie powiedzie :( (nie niejestem zadowolony ze swojej postawy)

The_FaLLen
23-05-2004, 20:21
LOL HUJ bez screen shotów możesz sobie powkręcać niewidomych.

Wannodup
24-05-2004, 10:13
@Gonzo von Krenzel (chyba dobrze nick napisałem)
Rozczaruje cie - spikesword z tego co wiem NIE DA się wykonać (brak klucza z wersji jakiejśtam)

@Gangrel666
I tak czuje ze mi sie uda, ale skoro nie chcecie no to trudno :) powiadomie was tylko że zrobiłem i wrzuce screena z zamazanymi nickami z nagrodą.. nic wiecej nie obiecuje ze wzgledu na sprzeciw "władz" na tym forum :D

@The_FaLLen
No cóż masz prawo mi nie wierzyć. To wolny kraj a ja nikomu nie zamierzam wolności odbierać ( narazie ;] ).

@Ithelios
Hmmm jeśli sądzisz, że post powstał tylko po to by nabić sobie postów/popularności to się mylisz. I to bardzo... Ale jak już mówiłem (@up) nie zamierzam odbierać nikomu wolności słowa ;)
BTW.
Fajnie było poznać wasze zdanie :)

Lord skols
21-11-2004, 18:35
Baziliszek istnieje , imperator kazo mowi o nim ze jesli ktos mu przyniesie jego cialo czy cos w tym stylu da klucz od skarbca czyli tam leza dragon scale legi
przed skarbcem znajdoja sie plytki ktore trzeba wcisnac , podobno jak sie je wcisnie otwiera sie droga do bazyliszka ktor jest zastawiona przez rycerza. stoje w martwym punkcie ale cos sie wykombinuje :]

Rupert
21-11-2004, 18:54
Jakby sie przyjzec prawdziwej legendzie o bazyliszku on zabija wzrokiem...w tibi jest lusterko i ma ono opcje "Use With" jak by sie juz do niego dostac (o ile to mozlwie) to pewnie trzeba bedzie uzyc lusterka zeby odbic jego wzrok...bo zaatakowac sie go nie da wyskakuje taki napis jak bys chcial zatakowac NPC

Stratos[PL]
21-11-2004, 19:07
Jakby sie przyjzec prawdziwej legendzie o bazyliszku on zabija wzrokiem...w tibi jest lusterko i ma ono opcje "Use With" jak by sie juz do niego dostac (o ile to mozlwie) to pewnie trzeba bedzie uzyc lusterka zeby odbic jego wzrok...bo zaatakowac sie go nie da wyskakuje taki napis jak bys chcial zatakowac NPC
Nidy wczesniej o tym bym nie pomyslal! Bardzo dobry pomysl!Tylko na balsiska nie mozna spojrzec bo zamieni w kemien

Raul
21-11-2004, 19:34
Jeśli przyniesiesz ciało bazyliszka Imperatorowi to Ci da klucz, tak?
To spróbuj przynieść ciało zwykłego Snake'a, może się nabierze? ;)
Widziałem tego Bazyliszka w Tibii i nie wiem poco gadacie jak go zabić skoro największym problemem jest, jak do niego dojść. -.-

Rupert
21-11-2004, 19:45
Widziałem tego Bazyliszka w Tibii i nie wiem poco gadacie jak go zabić skoro największym problemem jest, jak do niego dojść. -.-

Moze i jest najwiekszym problemem ale ja tylko napisalem co ja sadze....naprzyklad jak ktos inny dowie sie jak dojsc i ja napisze jak zabic to bedzie cale rozwiazanie...ja podalem 1 czlon moze ktos wpadnie na pomysl jak tam dojsc

Stratos[PL]
21-11-2004, 20:15
chyba trzeba szukac kilofem dziury

Raul
21-11-2004, 20:52
Nie uważam tego za Quest Spoiling, w końcu Quest'u nikt nie wykonał a wszyscy powinniśmy się starać, żeby to Polacy pierwsi to zrobili.
To daje zdjęcia (kiedy to było -.-) jak próbowaliśmy szukać do niego drogi. Oto zdjątka:

http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/bazyl1.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/bazyl4.jpg

Dzięki dla Aktariela, który robił te zdjęcia, ja też robiłem ale coś z***ałem ;)
Btw nikt z tych na zdjęciu już na Julerze nie gra. :/

Rupert
22-11-2004, 07:25
']chyba trzeba szukac kilofem dziury

Chyba nie...dziure zaslania jakis posag...moze te przycizki przy skarbcu do czegos sie przydadza...jak na nich ktos stanie to posag znika...

Fido
22-11-2004, 14:12
HA wiem moze by tak uzyc czaru levitate ;)

Leweracja
22-11-2004, 14:26
1. trzeba odkryc mape na poziomach pod i nad nim to jest szansa na dziure
2. jak jest posag to moze miec cos wspolnego z klawiaszami moze jak stano na nich ludzie na okreslonych lvl moze mlvl
i jak na desercie cos trzba miec
3. faza by byla miec ds legi nawet nie wyobrazam sobie po ile by chodzily ;)))

Knight Simon Dark lord
22-11-2004, 14:32
chyba sie tam przejde z kolegom ma 60 lvl wiec raczej nam nie grozi i sprawdzimy ciekawe ile bendom kosztowaly dsl chyba cos jak golden boots 10000k

Afinor
22-11-2004, 15:25
Hmmm mam pewien pomysl.
Jak dobrze wiecie jak sie idzie do skarba sa plyty. Moze gdyby na nich stanac(wszytkich, duzo osob potrzeba). To moze ten blokujcy pomnik zniknie. Nastepnie uzyc lusterka i "use with" na bazyla nie odwracajac sie do niego? Niestety nie moge tego sprawdzic bo po prostu mam za niski lvl moim nowym charem.

Pasozyt Umyslu
22-11-2004, 15:44
A da sie jakos z klienta Tibii pliki zobaczyc na temat bazyliszka, tzn. wyglad. Bo ja jeszcze go nie widzialem. A jest fenix bo ja jajo widzialem tylko ale nie ptaka

Podgrzewaj az sie wykluje :D :D :D

A teraz na temat (nie smiac sie, pisze co przeczytalem!)

Na tibia.xx byl obszerny watek o tym na forum. Organizowali tam jakies poszukiwania wywiady z npc, przekopali kilofem chyba cale kazordon. Te dziury co tam mozna zobaczyc to chyba musi byc atrapa bo ten poziom jest najnizszy w tibi. Ja ospbiscie pragne zauwazyc ze jak sie idzie na soldy w kazordoon to jest tam tabliczka "danger basillisk" to tam jest jakas dziura tylko zawalona posagiem(czyzby ktos popatrzyl potworowi w oczy?). Byc moze tam jest wejscie. Czytalem tez, ze ci z "xx" szukali jeszcze jakiegos "rudego minotaura co gnembil (eee jak to sie pisze?? dokuczal znaczy) krasnali razem z tym bazyliskiem. Potem ten mino s*******il gdzies a tego bazyliszka znalazl jakis guard i poraniony, zwycieski zdolal go uwiezic bla bla bla..." (ach te legendy) Radze poszukac w bibliotekach ksiazek na ten temat. Ja nie znam angielskiego ni c***a.

moze prywatnie jakas mala podpowiedz jezeli pomoglem :] :] :]

Dwik
22-11-2004, 16:38
A może na te kwadraciki trzeba położyć takie ciasteczka (coś koło 27). Mieć DSL i inne pierdoły ze skarbca, i pozniej tylko bic lvla ;]

cws
16-01-2005, 19:11
ludzie nikt nie wykonal tego questa tak?:>no wiec dlaczego jak poszedlem pod domek buble<kolega podszedl bylem w tedy u niego>i ku naszemu zdziwieniu obaczylem dragon scale legsy!!!niewiem czy one tam sa nadalale jestem pewien na 100% byble je miala!!!!!!!!!a nikt raczej chyba jej tego nie dal?wiec jak to jest z tym questem? ;( ;(

iglarf
16-01-2005, 19:53
@up mogla dostac od CIPow

@topic Bardzo ciekawe...... Nigdy nie slyszalem o tym quescie......Czy jest pewne ze ten quest wogole istnieje?????? Jesli tak to jak silny jest ten bazyliszek?????/ a pozatym moze jakis NPC da wzkaaowki do tego questu.....
Np. ten co jest za tymi ogniami (mozna dojsc do nich droga ktora jest przy swiatyni idac caly czas dfo gory) Co o tym myslicie?????

Raul
16-01-2005, 21:08
@up
Czy quest istnieje naprawdę nikt nie jest pewien. Bazyliszek istnieje na 100%, bo go widziałem i dałem zdjęcia, ale gdy się na niego klika na atak (przez ściane) to pokazuje się napis tak jakbyś chciał zaatakować jakiegoś NPC. Czyżby bazyliszek był NPC?

@cws
A czemu foty nie zrobiłeś? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę, a jak zobaczę to powiem, że to prezent za 200lvl. -.-

iglarf
16-01-2005, 21:21
Gdzie ty widziales tego bazyliszka bo ss nie widze!!!!!!!!!!!!
opisz dokladnie!!!!!!!!!!!!pL:Z!

Tibiańczyk
16-01-2005, 21:45
Słyszałem o pewnej legendzie:
"Pewnego dnia z kopalni wrócił ciężko poraniony krasnloud i powiedział Giant Snake i umarł. Wyjście to zasypano na zawsze".
@topic
Jest wiele możliwości na dostanie sie do bazyliszka np.teleporty lub cos podobnego do postman quest (misje). Te plyty w skarbcu moga sie na cos przydac jednak ja uważam że aby wykonac quest trzeba by bylo "maly przeciek" od Cipsoftu jak zacząć a reszta byla by prosta. Quest musi byc bardzo trudny i potwory zapewnie sa lepsze niz 6 demonow (anahilator), poniewaz jest lepsza nagroda. Czy moge znac text jaki mowi imperator o tym bazylu?
@iglarf
Na najniższym stopniu w kazz.
@offtopic
Wezcie dead snakea idzcie do imperatora dajcie mu i wezcie od niego klucz do skarbca http://forum.tibia.pl/images/smilies/biggrin.gif

iglarf
16-01-2005, 22:34
Ale czy jestescie pewni ze ten quest wogole istnieje/jest dokonczony???

Barry
16-01-2005, 22:45
@up
Czy quest istnieje naprawdę nikt nie jest pewien. Bazyliszek istnieje na 100%, bo go widziałem i dałem zdjęcia, ale gdy się na niego klika na atak (przez ściane) to pokazuje się napis tak jakbyś chciał zaatakować jakiegoś NPC. Czyżby bazyliszek był NPC?

A próbowaliście "hi" powiedzieć? Albo "Zzzzzt" na przykład. ^^

Vanhelsen
16-01-2005, 22:49
@cws
A czemu foty nie zrobiłeś? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę, a jak zobaczę to powiem, że to prezent za 200lvl. -.- DSL istnieją na Antice, ale niejestem pewien czy są w rękach Bubble, ale na Antice są na 100% (patrz: filmik z II Antikowej wystawy rare itemów)

@Barry: Nie da się zagdać, bazilisk jest zadaleko :P

@cws: znowu musiał ktoś się bawić w odswierzanie tematów :P

@autor: i jak tam prace zprzed 8 miesięcy ?? Wykombinowałeś coś z qmplami ??

iglarf
16-01-2005, 22:59
Pentrujac kopalnie zauwazylem jeden szegol to dziura zawalona kamieniami to FAKE!
NP. Gdy rzucisz tam pochodznie to ona nie wpadnie!!
LOL?

Vanhelsen
16-01-2005, 23:06
Pentrujac kopalnie zauwazylem jeden szegol to dziura zawalona kamieniami to FAKE!
NP. Gdy rzucisz tam pochodznie to ona nie wpadnie!!
LOL? To jest "dziura jedno kierunkowa" czyli umożliwia tylko wyjscie, takie istnieją np: bearroom on rook

iglarf
16-01-2005, 23:13
@up Skad o tym wiesz ze to dziura jedno kierunkowa????
Zakladajac ze juz bedziemy w pokoju bazyliszka i wyjdziemy stamtad ta dziura to jak przejsc przez kamienie????????

Thomasi
16-01-2005, 23:29
hmm ludzie zanim zaczniecie pisac pomyslcie...
po 1
nie uwazacie ze kopanie kilofen w kazo bylo by zbyt prymitywne zeby sie dostac do bazyliszka??
po 2
czy myslicie ze wystarczy postawic 12 ludzi na tych plytkach i juz sie otworzy przejscie i kazdy wejdzie zabije bazyliszka i bedzie zabieral legsy??
@topic
-uwazam ze jezeli juz trzeba jakos kombinowac z ustawieniem rycerzy na tych plytkach(pewnie juz niektorzy tak robili) ale np ustawic ich w roznych kierunkach??
-sadze ze musza byc tam na 99% baaaardzo mocne potwory poniewaz nagroda tez by byla switna...
-nie uwazacie ze potrzebna jest jakas bramka lvlowa??bo nie sadze zeby 8 lvl moglby sie wbc do skarbca...
-mozliwe ze bazyliszek ma wlasny jezyk i np jezeli sie do niego powie w normalnym jezyku to ded na miejscu...
-odradzam wyprawy kazdemu kto nie ma okolo 30 lvla bo moze sie to przykro skonczyc...
-nie wierze w wykonanie tego questa przez zalozyciela tematu i tak jak juz ktos pisal uwazam ze ten quest powinien zostac bez rozwiazania... co to za zycie jezeli na wszystko sa odpowiedzi??co to za frajda jezeli byle jaki 100 lvl biegal by sobie w tych legsach...

a i co do samych legsow... jezeli ma je bubble(w co watpie) to pewnie dostala za 200lvl a jedyne do tej pory legsy wiem ze wyladowaly w wodzie w chwili kiedy ich posiadacz konczyl gre w tibie... chyba na tibia.de byl z tego filmik az sie lza w oku krecila:D

iglarf
17-01-2005, 15:14
Wybralem sie do kopalni ,gdy doszlem do miejscs gdzie widac bazyla krzyknalem :HI i uslyszlaem odpowiedz(!)Learn the secret uff death!
Wniosek prosty:
W pomieszczeniu za bazylem znajduje sie mino mag(moze kilka...)) bo chyba bazyliszek by nie odpowiedzialby czerwonym pismem chyba ze to potwor....czegi nikt nie bral pod uwage..
A sprawdzaliscie cp jest napisane gdy np za sciana stoi troll(lol) i bedziecie go chcieli zatatakowac(czyzby Thers no way. ?)

Byl ktos z was kiedys w dziurz ektora jest nad dziura z tabliczka (tam gdzie sie na soldy idzie)????
Co tam jest?
BO ja bylem troche ale sie balem i zawrocilem.....aha i znalazlem spellbooka czyzby beholdery blisko???
Co tym myslicie???????

Angel of Death
17-01-2005, 15:17
Hmm ale jesle ta dziura jest "jednokierunkowa" to jak wejsć do bazyliszka skoro poziom na którym jest bazyliszek to najnizszy poziom na Tibi... więc albo jest jakis teleport,lub trzeba coś zrobić żeby móc wejść do dziury (oczywiście po uprzednim usunięciu posągu blokującego drogę) albo poprostu nie da sie wykonać tego questu =/ (no chyba ze ta dziura jest jednak "dwukierunkowa")

Mikae
17-01-2005, 15:36
Jeżeli widać "Learn a secret..." to może to ma jakieś połoczenie z MM na rooku x|. O ile ktoś ma chęci, może sobie sprawdzać, gdy ktoś udowodni, że jest możliwe coś z tym zrobić - spróbuję.

Vanhelsen
17-01-2005, 15:37
@iglarf: te głosy pochodzą z więzienia znajdującego sie nad bazyliszkiem, może dziura ukryta kilowem jest w wiezieniu a nie w kopalniach ??, bo kopalnie tworza taki "krąg" naokoło więzienia a bazyliszek jest jakby w środku kręgu czyoi pod więzieniem. Ochotnicy, brać kilowy i przeszukiwać więzienie :P

iglarf
17-01-2005, 15:56
Heh NIe wiem jak zdobyc klucze do wiezienia! Jak mody sie nie przywalala to powiedzcie to wybiore sie z ekipa i przterzepie(lol) caly teren!!!!!!!!
Rozmawialem z pewnym modem tibi.pl jak gralem i dowiedzialem sie ze ten questzrobil jakis gosc 2 lata temu i podobno <UWAGA!> nie bylo zadnej nagrody -.-?Ale zdaje mi sie ze ten informacje nie sa pewne na 100%, a jezeli to prawda to i tak postaram sie go zrobic dla satysfakcji!
P>S> Czemu wy mowicie sprawdzcie cos to moze ja ppojde sprawdzic!?
Nie lepiej sprawdzic samemu?????

PiXik
17-01-2005, 18:26
Bazyliszek może być niebezpiecznym npc np przytiwasz się a on naśle na ciebie hordy czegoś tam ale nikt tam nie dojdzie do niego chociaż pięknie by było jakby ktoś go rozwiązał i zatrzymał tajemnice dla siebie

Gracz Tibii
17-01-2005, 21:41
Ten quest znam tylko z gadań a bazyliszka też nie widziałem ale dużo pomyślałem czytając ten temat więc tak:

- bazyliszek wygląda jak zwykły wąż więc gdyby to był potwór to by CIPsoft postarał się chociaż go troche powiększyć i coś zmienić z kolorem albo czymś (np. smok bez nóg i skrzydeł)
- skoro lusterko ma funkcje Use with to trzeba pujść do bazyla z czarem niewidzialność (prawdopodobnie) i użyć tej opcji na nim a być może będzie jego ded
- skoro to NPC (przypuszczenie) to on nie atakuje (chyba że jakiś wyjątek) i jego też się nie zaatakuje a więc potwory jakieś muszą go strzec (zgroza demony pod Kaz)

Jakbym sam zobaczył to wszystko (mały lvl kiepskie skille wiadomo) to bym może lepiej to określił ale i tak pewnie na nic się to przyda nawet jakbym sam zobaczył.

Rarisu|Klim
17-01-2005, 22:11
Skoro tego bazyliszka nei da sie zabic to moze da swoja skure (weze zrzucaja skure) a Kruzak(czy jak mu tam :p)
da sie nabrac?Oczywiscie bazyliszek skury nie dal by nam za darmo.

Omron
18-01-2005, 01:12
Jakbyście zauważyli na normalnym poziomie w kazz są Snake'i i tam jest tabliczka Don't go there,there are Dabger. i jest dziura może tam coś jest tylko że trzeba mieć jakiś przedmiot do wywalenia magicznych zarośli...To by było na tyle 8o

Arthus Drag'Tail
18-01-2005, 09:06
A wiec zamieszczam zbitke 2 SS'ow, z czasu kiedy bylem z kumplami w Kazoo...
W ramce battle widac bazyliszka, a reszta SS'a to otoczenie skarbca.
Sa tam takze pokazane plyty o ktorych juz wspominano...

http://members.lycos.co.uk/arthus/xxx.JPG

slammer
18-01-2005, 15:14
to z lusterkiem jest bardzo prawdopodobne, ale moze sie tez okazac, ze basilisk to bardzo mily NPC i da nam jakas wiadomosc dla krola dzieki ktorej dostaniemy np. DSL :] albo z basiliska wypadaja czesto e-plate, DSL itp. a krol kazo nie dotrzyma slowa i nie da nam klucza do skarbca.

jeszcze jedno: jak się dostać do bram skarbca ? tam gdzie stoja postacie ze screena @Arthus Drag'Taila ? i gdzie to wogole jest ? czy knajt na 20lvl dojdzie tam ?

Dr.Unknown
18-01-2005, 16:22
Powiem wam coś, żebyście już bzdur nie pisali, zarówno basilisk jak i wiele innych tego typu rzeczy(może nawet skarbiec) to pospolite "easter eggs'y" Cip Soft'u, i nad czym się tu głowić?

Vanhelsen
18-01-2005, 16:25
Powiem wam coś, żebyście już bzdur nie pisali, zarówno basilisk jak i wiele innych tego typu rzeczy(może nawet skarbiec) to pospolite "easter eggs'y" Cip Soft'u, i nad czym się tu głowić? Quest nie quest warto w ostateczności "przygotować sie" na jego otwarcie, gdy otworzą bazilisk questa będziemy o jeden krok szybciej od innych :P

Arthus Drag'Tail
19-01-2005, 10:07
jeszcze jedno: jak się dostać do bram skarbca ? tam gdzie stoja postacie ze screena @Arthus Drag'Taila ? i gdzie to wogole jest ? czy knajt na 20lvl dojdzie tam ?

To jest 1 albo 2 poziomy nad depo (nie pamietam dokladnie).
Mozna tam dojsc, tylko trzeba uwazac bo po drodze, jest do zabicia cos chyba z 5 guardow....

Lig@
24-01-2005, 11:13
Są to mpje przypuszczenia na temat questa. Otóz quest jest powiązany z kazordoon prison, do którego klucz znajduje się w kazoo. W kazo można znalezć 3 cooper key'e. Moim starym knightem znalazlem wszytskie trzy, ale teraz ne pamiętam lokalizacji trzeciego. Teraz jak się modkom nie bedziec podobać to wyciąć. Pierwszy koło sali tronowej imperatora. Drugi poziom niżej od sklepu magicznego w sali na lewo. Czasem drzwi zamknięte, można je otworzyć za pomocą pierwszego klucza. Postaram sobie przypomniec gdzie jest trzeci klucz (właśnie cooper key 3802, bo 01 i 00 to te dwa). Na stronie pisze, że to właśnie on jest do kazo prison. Wiem, że miałem go na 100% na securze, ale tak jak mówiłem nie pamiętam wktórej cześci kazo go znalazłem.

EDIT:
3800 i 3801 na piętrze gdzie jest sala tronowa (na północ od sali tronowej)
3802 - piętro niżej od sklepu magicznego w pokoju po lewej

Zielevitz
25-01-2005, 19:58
może trza podejść i hi --> DLS!! --> NOW --> NOW --> PLX PLX PLX --> You are dead. re-log: YOU BITCH --> you are dead

i tak do znudzenia ;p

Matheous
25-01-2005, 20:49
A jednak przedsiewziecie nie wypalilo;) Of korz, dalej jest to swietny temat do gadki wieczorem przy piwie(w polmroku karczmy).
Moje przypuszczenia:
-moze to byc easter egg, ktory CIPy wprowadzili zeby sie gracze po wiecznosc glowili i bili jak to zrobic
-moze istnieje -9 poziom, ktorego nawet nie ma na mapie(nawet bedac tam mamy czarna mape, bo tak gleboko i ciemno ze nie da sie mapy zrobic), a wejscie do niego jest zupelnie gdzie indziej-np na jakims zadupiu na Edron(albo innej wyspie dla PACC-.-).
-moze gadajac z roznymi NPCami w koncu znajdziemy odpowiedz na nurtujace nas pytania i otrzymamy np. Dwarven Pick, ktorym mozemy zniszczyc kamienie, albo Blessed Water ktora mozemy ozywic skamienialego rycerza i przejsc obok niego.
-moze quest jest niedokonczony, a w kazdym update CIPy dodaja kawaleczek ukladanki, az w koncu za jakis czas quest bedzie wykonalny.
-moze jest gdzies jakies okno, przez ktore pally lub sorc moglby strzelac do basiliska z boltow/SD lub pokazac mu lusterko, a potem za pomoca czegos co obecnie uchodzi za smiec(np motyki albo grabi) wyciagnac cialo basiliska z jamy:P
-moze trzeba ustawic odpowiednio gosci na plytkach-okreslone profesje na okreslonych plytkach z twarza zwrocona w odpowiednia strone-moze odpowiednia kombinacja pisze w jakiejs ksiazce np ' Najpotezniejszy niech stanie w srodku, by potega swa obdarzyc kazdego. Niechaj obok niego stana ci, ktorzy w leczeniu swym doskonalosc zyskali. Doskonaly wzrok niechaj stanie w obrzezach, by wrogow swych wygladac. A najwytrzymalsi niechaj stana kroki trzy od wrot, by bestie uwolnic.'
Ale ja pitole:P

Tibiańczyk
25-01-2005, 21:10
Bazyl jest tu:
http://members.lycos.co.uk/boba15/basilisk.jpg
A żeby do niego wejsc trzeba wejsc tu
http://members.lycos.co.uk/boba15/basiexit.jpg

Wufei
26-01-2005, 12:31
@UP: szkoda że nie pokazałeś ss'a co pisze w tym notatniku co se leży obok... a tak btw... jak sie idzie do sali tronowej w kazz jest takie pomieszczenie na lewo tam są guardy i soldy na pierwszym piętrze, w południowej części teog pokoju są jakieś drzwi ,a tam dalej dwie dźwignie może to coś związane z questem...???

a tak jeszcze coś ... jak sie idzie do kaz przez góry (nie od zachodniej strony przez rampę) to przed zakrętem do dziury tam gdzie sie do kaz idzie to przed ytm jest droga na południe ... tam są takie góry że sie da po parcelkach wejść ... co tam jest?

Vanhelsen
26-01-2005, 12:40
@Wufei: w notatniku nic nie pisze raczej a te góry to paradox tower (quest spoling)

@Tibiańczyk: evul tibiaGG user -.-'

@Lig@: skasuj, to narusza regulamin :P

Tibiańczyk
26-01-2005, 18:59
@Wieszok

To nie jest moj char wiec nie nazywaj mnie evul tibiaGG user

Memuzo
26-01-2005, 19:20
Jestem już prawie na ukończeniu tego questa. Jest to pewne, że nie powiem jak wykonać poszczególne części tej zagadki, ponieważ:

Po pierwsze - Quest Spolling
Po drugie - nie chce aby od razu pełno ludzi zaczeło go rozwiązywać.

Czuję, że już niedługo quest zostanie ukończony, lecz musze jeszcze znaleźć rozwiązanie do jednej pewnej zagadki. Na pewno gdy juz go przejde to wrzuce screena, gdy jestem w skarbcu. Życzcie mi powodzenia w rozwiązaniu tej ostatniej przeszkody ;-) (Gram na serverze Titania)

P.S
Powiem tylko tyle, że quest nie jest trudny fizycznie, lecz umysłowo.
Chciałbym jeszcze dodać, że zrobienie tego questu jest moim ostatnim celem w Tibii, ponieważ po rozwiązniu go przestaje grać. Z rarów i z ukończenia owego questu będę miał satysfakcję i wspomnienia z tej pięknej gry... Trzymajcie kciuki...

Galahard
26-01-2005, 21:03
Powiem tak, koniec lania wody, gdybania. Nie mówię że w wykonanie questu nie wierzę - jest to ciekawa rzecz. Na pewno, nie jest nagrodą klucz do skarbca, ani teleport do niego. Może być nim losowy rar i koniec - ale to i tak już bardzo dużo. Mam nadzieję (głęęboką) że następny post po niniejszym będzie zawierał SCREENSHOTA pierwszej osoby jaka wykona ten quest, a nie kolejne słowa rzucane na wiatr i nie wprowadzające w sumie nic do rozmowy. Chcecie dyskutować - róbcie to indywidualnie - bo takie rozwiązywanie questów nie daje za dużo satysfakcji... Osoby które piszą że już widzą i już za chwilę ukończą quest niech sobie dadzą siana. Uwierzę (i inny pewnie też) jak zobacze co najmniej screena z nagrodą. Tyle - Hawk.

Pitagolik
26-01-2005, 21:36
ej ja mam jakis klucz z kazz...
jak gracie na harmonii to zwróccie sie do Pitagolika
jezeli nie to mówie: znalazlem go na poziomie gdzie sie runki kupuje po lewej stronie obszaru jest pokój do którego wchodzicie otwieracie skrzynke i macie jakis smieszny klucz

POLACY DO BOJU!!!!!!!!!!!

Hengar
26-01-2005, 22:04
Jestem już prawie na ukończeniu tego questa. Jest to pewne, że nie powiem jak wykonać poszczególne części tej zagadki, ponieważ:

Czuję, że już niedługo quest zostanie ukończony, lecz musze jeszcze znaleźć rozwiązanie do jednej pewnej zagadki. Na pewno gdy juz go przejde to wrzuce screena, gdy jestem w skarbcu. Życzcie mi powodzenia w rozwiązaniu tej ostatniej przeszkody ;-) (Gram na serverze Titania)

P.S
Chciałbym jeszcze dodać, że zrobienie tego questu jest moim ostatnim celem w Tibii, ponieważ po rozwiązniu go przestaje grać. Z rarów i z ukończenia owego questu będę miał satysfakcję i wspomnienia z tej pięknej gry... Trzymajcie kciuki...
A swistak siedzi i zawija je w te sreberka... Nawet Hengusiowi nie powiesz? :o

Gecko
26-01-2005, 22:49
Omg....Wiele razy czytalem forum tibi.pl i lezalem na ziemi ze smiechu.Postanowilem wiec zalozyc konto i troche pomoc niedoswiadczonym gracza (bez obrazy).

1.Fakt faktem quest kiedys rzeczywiscie istnial.
2.Wywnioskowaliscie iz Dragon Scale Legsy istnieja na Antice.Tak,poniewaz gdy quest byl jeszcze ozliwy do rozwiazania napalency na Antice szybko to zrobili jednakze quest zaraz po tym zostal zamkniety....
3.Przyklad Sweet Cyclops Quest kiedys realny do wykonania teraz zostal zamkniety podobnie jak Basylisk Quest.
4.Sorry ze was rozczarowalem :( wiec nie zawracajcie se glowy na rozwiazywanie go bo i tak sie wam to nie uda ....

Gtyk
26-01-2005, 22:49
Hmmm moze to troche glupie... ale zauwazcie, ze przyciskow jest 12... tak samo jak rodzajow potworow...

1)zwierzeta- raty, wolfy itd
2)robaki- scaraby, waspy itp...
3)trolle- zwykle, frost, swamp...
4)orki-wiadomo
5)gobliny
6)stworzenia nieumarle- skele, ghoule itd
7)elfy-zwykle, scouty itd
8)dwarfy- zwykle, soldy itd
9)mino- magi, guardy itd
10)ludzie- amazonki, WW itd
11)węzowate- weze, smoki
12)giganty- nie wiedzialem jak ta kategorie nazwac ;) czyli demony, cyce itd

plus kategoria 13- slimy, FF, ktore nie zostawiaja po sobie ciala.... no i beholdery i fire devile ktorych nie wiem do czego zaklasyfikowac...

moze to da wam cos do myslenie.... ;)

Matt
26-01-2005, 23:25
Niema o czym gadać -.-

Tu poziom a którym bazyliszek się znajduje.

http://img.photobucket.com/albums/v236/Niiemieny/tubasiliszek.bmp

A tu miejscie nad nim.

http://img.photobucket.com/albums/v236/Niiemieny/miejscenadbasyliszkem.bmp

Gtyk
27-01-2005, 00:00
@Up

Nie uwzgledniles jeszcze jednej mozliwosci... moze po usunieciu pomnika pojawi sie jakis teleport....?:> a moze pojawi sie on zupelnie w innym miejscu....?:> w koncu to quest na DSL... teleport moze pojawic sie w zupelnie innym miejscu, po drugiej stronie tibii... taki quest nie moze polegac na wejsciu sobie po drabince :P
Hmm w mojej glowie pojawila sie nowa teoria na temat przyciskow, ale musze cos najpierw sprawdzic, pozniej najwyzej wyedytuje posta ;)

dubros
27-01-2005, 00:14
1. jestem nowy nieznaczy ze nic niewiem poprostu niemialem czasu sie rejestrowac
2. kumpel na eterni 2 lata temu wykonal basiliszek questa (bez nickow obencie retired) bazyliszek inaczje wygladal bo byl jak smok niz teraz co na screnach widzialem zaniusl cialo do imperatora z nadzieja na jakas ciekawa nagrode okazalo sie ze dostal tylko "uscisk dloni imperatora"
to bylo 2 lata temu wezcie pod uwage obencnie duzo sie zmienilo i quest pewnie tez
napewno wiekszosc nieuwiezy ale to nie moj problem powiedzialem tylko co wiedzialem zreszta sam to widzialem screnow niema sry
thx bye

Memuzo
27-01-2005, 09:29
Jak czytałem w poprzednich postach, pisaliście, że chcecie screena.
Prosze bardzo, niedługo będzie screen. Macie to u mnie jak w banku.
I nie są to słowa rzucane na wiatr.

Master Gutek
27-01-2005, 09:33
Wiecie przeczytalem te wszystkie posty i dostalem natchnienie :P
I wlasnie teraz ide postacia do kazz (mieszkam w ab) poszukac odpowiedzi na te wszystkie pytania :P
Chociarz wiem ze na 99,(9)% mi sie nie uda niczego znalezc X(
Ale probowac mozna :P
Jak cos znajde to screeana dam :cup:

Master Gutek
27-01-2005, 09:46
A mmoze te dzwignie przy wejsciu do kazz maja cos wspuklnego??
Niemam klucza do drzwi... ;(

lukanplx
27-01-2005, 14:23
Mm... Ja wiem , ze ma to cos wspolnego z Mintwallin / Hound Foxem . Pogadajcie z budrikiem, mowi ze minotaury wyslaly na dwarfy bazyliszka ,aby ich zabił , ale dwarfy zasypaly go kamieniami w jednej ze swoich kopalń ( tej w mieście).Probowalem rozwiazac tego questa,ale nie chcialo mi sie isc do Mint ;)

Sheverish
27-01-2005, 15:36
A jednak przedsiewziecie nie wypalilo;) Of korz, dalej jest to swietny temat do gadki wieczorem przy piwie(w polmroku karczmy).
Moje przypuszczenia:
-moze to byc easter egg, ktory CIPy wprowadzili zeby sie gracze po wiecznosc glowili i bili jak to zrobic
-moze istnieje -9 poziom, ktorego nawet nie ma na mapie(nawet bedac tam mamy czarna mape, bo tak gleboko i ciemno ze nie da sie mapy zrobic), a wejscie do niego jest zupelnie gdzie indziej-np na jakims zadupiu na Edron(albo innej wyspie dla PACC-.-).
-moze gadajac z roznymi NPCami w koncu znajdziemy odpowiedz na nurtujace nas pytania i otrzymamy np. Dwarven Pick, ktorym mozemy zniszczyc kamienie, albo Blessed Water ktora mozemy ozywic skamienialego rycerza i przejsc obok niego.
-moze quest jest niedokonczony, a w kazdym update CIPy dodaja kawaleczek ukladanki, az w koncu za jakis czas quest bedzie wykonalny.
-moze jest gdzies jakies okno, przez ktore pally lub sorc moglby strzelac do basiliska z boltow/SD lub pokazac mu lusterko, a potem za pomoca czegos co obecnie uchodzi za smiec(np motyki albo grabi) wyciagnac cialo basiliska z jamy:P
-moze trzeba ustawic odpowiednio gosci na plytkach-okreslone profesje na okreslonych plytkach z twarza zwrocona w odpowiednia strone-moze odpowiednia kombinacja pisze w jakiejs ksiazce np ' Najpotezniejszy niech stanie w srodku, by potega swa obdarzyc kazdego. Niechaj obok niego stana ci, ktorzy w leczeniu swym doskonalosc zyskali. Doskonaly wzrok niechaj stanie w obrzezach, by wrogow swych wygladac. A najwytrzymalsi niechaj stana kroki trzy od wrot, by bestie uwolnic.'
Ale ja pitole:P

^Niektóre z tych wskazówek nikle naprowadziły mnie do miejsca w którym jestem,ale teraz jestem w jednym miejscu co nie wiem co robić :/

Ja conieco wiem o tym quescie,ale niechcę naprowadzać użytkowników na złe tropy,wiem tyle ze tego kamiennego rycerza nie trzeba przesuwac ani nic tylko on sam znika jak sie odpowiednio poustawia itemy(ludzi) na kratkach,a wlasnie,wiem gdzie druga dziura do bazyliszka..jak będe w skarbcu to zrobie kilka ss`ów..a jak ktos sie bedzie czepiał ze sam bym nie dał sobie rady nawet z guardem to robie tego questa z 3 druidami(nicków nie podam,lvl`e od 10 do 34) i 2 knightami(nicków tez nie podam lvl od 24 do 49)

Fajnie by było jakby polacy pierwsi wykonali tego questa
Jak ktos chce sie na questa wybrac to zapraszam na Calmere do chara : Silanah,ostatnio trenuje druida runemakera w związku ze gdzies czytałem ze za to banują nicka nie podam..

Master Gutek
27-01-2005, 16:24
Ludzie nie pitolcie bzdur tylko ss zamieszczajcie bo ja nie wierze.Tez moge sobie napisac ze juz jestem na koncu tego qesta i ze za 5min wezme DSL!! X(
!!!!!!!!!!!!!!!!! X( X(

Matheous
27-01-2005, 17:22
@Gucio-nie podniecaj sie tak...
Ah, ci ktorzy sa 'na ukonczeniu'-pamietajcie ze jest mozliwosc, iz quest jest zrobiony w 90% i nie ma jednego NPCa, brakuje jednej kratki albo jednego itema zeby go wykonac:)

Allatar
27-01-2005, 17:51
@Gucio-nie podniecaj sie tak...
Ah, ci ktorzy sa 'na ukonczeniu'-pamietajcie ze jest mozliwosc, iz quest jest zrobiony w 90% i nie ma jednego NPCa, brakuje jednej kratki albo jednego itema zeby go wykonac:)

...albo ci "ludzie" pracują na fake'm swoje postaci w "final roomie", żeby każdemu pokazać, że jednak się udało, quest został rozwiązany, DSL trafiło we właściwe ręce i wszyscy ludzie żyli długo i szczęśliwie :D

btw. jakby dało się rozwiązać go to już dawno temu na serverach było by pełno ofert sprzedały DSL....jak się wam aż tak nudzi to próbujcie...jak dla mnie to strata czasu.

morwi
27-01-2005, 21:20
o tak bardzo trudno jest zrobic fake.....

@down
po pierwsze mogles nakrecic filmik jak wchodzisz do skarbca(bardziej wiarygodne od ssa)
a po drugie po co zakryles nick jak konczysz z tibia(napisales chyba na 7 stronie jak sie nie myle...)

Matheous
27-01-2005, 21:28
Da sie zrobic fake'a bez bledow... A uwierz mi, ze ktos ktobdb zna sie na TIbii po wnikliwej analizie COS znajdzie. Mi sie wydaje ze odcien twojego paska HP jest nieco inny(zbyt pomaranczowy?)
@edit-a jesli to nie fake, to pewnie OTS, i zamazales Hurza:)

p.l
27-01-2005, 21:33
to jeszcze teraz screen z domku z podanym adresem, ktoś pójdzie sprawdzić i uwierzymy (nie musisz wszystkiego umieszczać, tylko jednego rara, np. wigned helmet)

Jadrol
27-01-2005, 21:44
Wedlug mnie fake mam 2 bledy

1. Na ss skarbca ja widzialem golden helmet [mozliwe ze wyjales winged helmeta z boxa jak tam byles :D]

2. Pasek zycia powinien byc zielony bo masz okolo 2/3

Afinor
27-01-2005, 21:47
1. Nakrec filmik.
2. W domku pokaz chociaz 1 z tych rarow.
3. Podaj chociaz 1 wskazowke jak zaczac jesli to prawda:)

Master Gutek
27-01-2005, 21:51
No ja jak na razie nie wierze....
Zrob filmik i bedzie ok.

A ten ss to fake pasek zycia rzeczywiscie powinnien byc zielony :P

Ja czekam na filmik.

IgNs^
27-01-2005, 21:58
Wedlug mnie rowniez jest to fake poniewaz powinienes stac na srodku "krateczki" gdzie sa platynki a nie miedzy jedna a druga. Gdybys robil screena z "ruchu" to bys mial troszke inaczej ulozone rece i nogi....ale to tylko moja teoria

Thourivel
27-01-2005, 21:59
Fake!!! Tak ja juz mówili poprzednicy pasek HP ma zły kolor!!!

hubert
27-01-2005, 22:00
To look na to ja tez bylem z tobą na tym queście .... (Look)
http://ufool.webpark.pl/stuff.GIF

Master Gutek
27-01-2005, 22:13
Chyba tez tam zaraz wejde :P :cup:

i00n
27-01-2005, 23:10
jesli naprawde wam sie udalo to wielkie gz...
jednak jezeli to jest prawda to wkoncu wszyscy sie o tym dowiedza bo zawartosc skarbca imperatora kazordonu moze sie rownac z dobytkiem tylko paru graczy...

psasnawski
28-01-2005, 12:14
Masz zle ulozone jedne 100Gp twoj pasek z HP tez cos nie tak aha..i ustaw poprawnie W-helmet :)Cya!

Angel of Death
28-01-2005, 13:53
Widać po tym pasku HP że jest to fake, nie wiem po co chciałeś wszystkich nabrac teraz wyjdziesz tylko na głupka. Jezeli jednak naprawde wykonałes questa (ale raczej napewno nie ) to nakreć film czy to takie trudne ?

iglarf
28-01-2005, 13:56
Memuzo Jaki z ciebie typ..... Myslales ze sie ktos na to nabierze?>??????
Jest od hu*a bledow na tym fake'u!
Jak jestes taki madry to podaj nick i swiat na jakim grasz!
Pokazesz mi trade DSL i ci uwierze.

Arco
28-01-2005, 14:16
Ludzie!!!! co wy z timi dsl!!!!! według mnie najcenniejsze jest tam Great shield :p a do rzeczy to fake :) a jak nie to daj chociarz 1 wzkasuwke czeklam na pw B)

Wypas
28-01-2005, 15:19
Omg ludzie, golden helmet był w tym skarbcu przed updatem, teraz go już tam nie ma .. Pójdżcie do Kazzo i sami sprawdźcie :p

nawet ślepy stojący przed skarbcem zobaczy golden helmeta pod ametystami a ty niby byłes w środku i go nie widziałeś ;)

Thourivel
28-01-2005, 15:26
Omg ludzie, golden helmet był w tym skarbcu przed updatem, teraz go już tam nie ma .. Pójdżcie do Kazzo i sami sprawdźcie :p
Muhahahha to Ty chyba ślepy jesteś albo oglądałeś jakichś inny skarbiec :p
A o to dowód że g-helm tam jest :D
http://members.lycos.co.uk/thourivel/zdjecia/UO0056.jpg
http://members.lycos.co.uk/thourivel/zdjecia/UO0057.jpg
Jakby ktoś nie widział to golden helmet jest pod small amethystami(czy jak to się pisze :P)

Angel of Death
28-01-2005, 15:40
Nie no chyba jestem slepy bo golden helmeta tam nie widze ....

Thourivel
28-01-2005, 15:44
@up
Przyjrzyj się dokładnie. Golden helmet jest pod small amethystami(to te fioletowe :P).

P.S.
Gdzie ja mam pisać??? Tutaj czy w temacie z działu fake???

Angel of Death
28-01-2005, 15:50
Aaaa juz widze :P Widac tylko kontury hełmu ale on tam jest :P
A jakby ktos jeszcze nie widział to jest on w 3 kolumnie od prawej w 3 rzędzie (pod tymi fioletowymi "kamykami"

sir Tifejo
28-01-2005, 18:33
No niech zgadne, nie wiesz jak nagrywac filmiki, nie?

Jak juz to ktos powiedzial - zrobiles z siebie glupka, fake kazdy moze zrobic...a w TYM faku sa jeszcze bledy.

Wbrew pozorom nie obrazam Cie, ale takie cos to jest przegiecie krotko mowiac, uwieze Ci dopiero jak pokazesz mi coz z rare na trade lub nagrasz filmik. [ tez gram na Titani - patrz podpis :)]

Pozdr
T.

sir Tifejo
28-01-2005, 18:42
UP: Po co te nerwy, na pewno bys go nie huntowal bo z pewnoscia ma lepsza postac od Ciebie, sadzac po poziomie pisania, koles chacial zaszpanowac i mu nie wyszlo, koniec kropka.
Po co od razu tak wyzywac?!

Remciu
28-01-2005, 18:59
To fake?
Przyznaj się/nakręć filmik

Sheverish
28-01-2005, 20:48
Jestem coraz bliżej rozwiązania,dzisjaj dzięki mojemu kumplowi odgadliśmy kolejną część tej układanki,poszedł bym dalej jeszcze dziś ale mam net z przeklętej kafejki internetowej która daje blokady p2p o 15 :(

i00n
28-01-2005, 21:48
nie no to music byc fake bo:
1) Gdyby ktos to wykonal to wzial by wszystko i co? byl by respawn itemow?
2) Gdyby sie dalo wejsc do skarbca to wziac kazdy item (i pojawialy by sie one co jakis czas) to by bylo glupie bo sporo osob bez wiekszego wysilku mialo by full wypas, power wafel sprzet.
3) Gdyby tylko jedna osoba mogla wykonac tego questa to by bylo nie fair i porabane...

Raistlinek
28-01-2005, 23:26
taa a wiesz że zamieścił w drugim temacie o basilisk zdjęcie(tzn. wg niego zdjęcie ;) ) w którym primo uciął duży kawał drzwi, secundo skasowal sobie pasek HP. i co ty na to? me evul ;p

KoSiNeK
29-01-2005, 14:21
kiedyś (czyli z poł roku bo tyle nie gralem w tibie:P) znalazlem notatke a na niej :" Play a flute to master the snakes." niech ktoś wypróbuje tą metode:P bo ja jestem za slaby zeby tam zejść:P

a co do "screena" ....hm....we want move i tyle, bo zdjencie to fake

Knight Simon Dark lord
29-01-2005, 17:55
co do tego zdjecia to zostało już wyjaśnione w dziale fake'i a co do questu wydaje mi się że to coś jak mino mag quest na rooku był ale został skasowany ale ręki sobie za to uciąć nie dam

slammer
29-01-2005, 22:23
dla mnie fake na 99%.

1) mozliwe, ze jesli jedna osoba na servie wykona ten quest to drzwi zostana zamkniete na zawsze (gdyby nie to wszedzie pelno by bylo takich rarkow).
2) mozliwe, ze - tak jak ktos juz napisal - brakuje jakiegos NPC ktory jest potrzebny do wykonania questa.
3) mozliwe, ze ten quest jest 3 razy dluzszy od postmana i trzeba o cos (nikt nie wie o co) zapytac jakiegos NPC itd. (moze miec powiazanie ze srubokretem z rooka :P).
4) mozliwe, ze ten caly skarbiec i bazyliszek zostaly zrobione tylko po t, zeby ludzie mieli nad czym sie glowic i nad czym marzyc.

Umcia-umcia
30-01-2005, 13:58
Nie jestem znawcą ale jak tak pacze na ss... ktoś zauważył żę postać jest dziwnie ustawiona... fakt ale mi sie nie podoba inna sprawa... Jakosc grafiki wszystkich itemow itd jest gorsza od jakosci grafiki postaci... tak mi sie wydaje

A ten quest moze i nie mozliwy a moze mozliwy kto tam wie... o ile pamietam bazyliszka zabilo spojrzenie w lustro a w jakims innym quescie dostaje sie male lusterko :>

Knight Simon Dark lord
30-01-2005, 14:37
odczepcie sie ludzie od tego SS już połowa forum wie że to fake bo kreator tego faka sie przyznał zapraszam do działu fake'i gdzie sma sie przyznał bodajże na 23-24 stronie

Arthus Drag'Tail
30-01-2005, 16:22
Ludzie!!
Przestańcie komentować tego Fake'a, bo od tego macie temat w dziale "Fake'i".
Tu macie umieszczać wskazówki odnośnie Bazilisk questa....
Ja sam nie moge zaoferować wiele, bo trochę niski level mam, żeby sobie pochodzić po Kazzo i poszukać wskazówek....

Chopkers
31-01-2005, 21:22
wy sie nie znacie :P
ja wykonalem tego qwesta z kumplem.
a tak go sie robi (sa 2 sposoby)
1. musisz isc z rozowymi kroliczkami w lapie na behemota
-z behego wtedy wypada dynamiy
-wysadzaz drzwi dynamitem :P
2. idzesz pod skarbiec i krzyczysz "policja K**WA OTWIERAC!!!!!!!!!

a tak na prawde to basyliszka sie nieda zabic bo to jest na bank NPC
tego questa wykonywali aaardzo dawno temu jakies ziomki, ale pozniej jak juz tych dsli bylo za duzo to wszystkie te dsle sie zamienily w jakies k-legsy.
gieemom sie niechcialo planszy usowac, wiec tylko zabarykadowali dojscie :P
DSLe sa w posaidaniu jednej z gildii o czym swiadczy tibianic exibition.
bubble ich niema, to fakt.
do tego sqarbca niema klucza i wejsc by mozna bylo tylko pod nadzorem GMa gdyz, po zdobyciu takiego klucza ziomo by drzwi otworzyl i za nim weszla by armia 8 lvlowcow :P

that is all

Doro
01-02-2005, 21:06
Kasowanie starych postów

Lord kasztanowiec
08-02-2005, 18:30
Hmm... ciekawy temat. A oto moje pomysły:

1. Zablokujcie jak największy obszar i zsummonujcie coś, może jest jakaś szansa, że summon będzie koło Bazyliszka ??
2. Może to lustro należy użyć z tą statuetką ??
3. Może lusterka trzeba poustawiać na tych płytkach przy skarbcu ??

może golden mirror z questu którego juz wiem jak wykonac ale niepowiem
i tych lusterek jest tyle co tych przycisków i jeszcze jedno
wg mnie te przyciski to system alarmowy a dwarf guardy to ochroniaze

Hallabard
08-02-2005, 18:57
A może zrobić ten "teleport" co niby na rooku robią by dostać się do ghoula :P
Albo spróbować kamor rozbić kilofem lub łopatą :P Albo szukać wskazówek w notatnikach, księgach... Przecież byłoby bez sensu w update zmieniać grafe z DSL skoro nie można ich zdobyć

radioactive_rip
08-02-2005, 19:15
jezelio juz tam jest jakies dojscie to tylko teleportem... wszystkie te dziury to atrapy... na ta u gory kolo posaga wzucalem bełta do kuszy... nie spadl na dol. A te na dole dziury kolo bazyliszka tez nie moga istniec bo on juz jest na najzizszym pietrze... nizej nie ma mapy!!!

Shardzik
08-02-2005, 19:32
Ehh czy żaden rare, czy potwór o zmienionej nazwie nie może sobie być tak o dla podtrzymania klimatu?
Jest wszystko fajne Ancient :P piramidki, mumie, nieumarlaki przeróżne, to bazyliszek też powinien być, nie twierdzę że tego questu nei ma, ale być może jest inne rozwiązanie, np. Trzeba zabić wszystkich Faraono- Bossów, i na samej góze jest tp... domyśleń może być wiele

Berburio
08-02-2005, 19:42
no a czemu wy tylko tam szukacie?? tam może być teleport równie dobrze gdzieś w anrakhum jak by dobrze poszło;P

DR.UTi
08-02-2005, 19:55
jezelio juz tam jest jakies dojscie to tylko teleportem... wszystkie te dziury to atrapy... na ta u gory kolo posaga wzucalem bełta do kuszy... nie spadl na dol. A te na dole dziury kolo bazyliszka tez nie moga istniec bo on juz jest na najzizszym pietrze... nizej nie ma mapy!!!

Owszem. MY wszyscy nie mamy tej mapy odkrytej. Jednakże jeżeli znajdzie się zejście....to będzie już mapa niżej..poziom 9 pod ziemią bodajże :P

Bobek16
08-02-2005, 20:28
Może rzucajcie w bazyliszka lustrami przez okno jak jakieś jest :p
Albo może żeby wykonać quest trzeba mieć dsl 8o :D
A może w mintwalin jakiś król czy jakiś pedał będzie coś wiedział (Cipfried ;) )

DR.UTi
08-02-2005, 20:32
Hmmm...pamiętam...jak jeszcze nawet tu nie miałem konta....i Tibia.pl miała stary design....na forum był temat ze screenem "Magic Shovel" ....nie wiem czy to był fake...ale niesądze:P...dawno to było..:P...Myślę że jeśli to nie był fake...to ta łopata bedzie moim zdaniem konieczna do wykonania owego questa:)........Niech tu się wyrażą osoby które widziały owy screen. ( Gość stał w pokoju z fire fieldami i za ściana leżal ten przedmiot i migał jak użycie czaru defensywnego [ na niebiesko] ) :P)

Knight Simon Dark lord
08-02-2005, 23:25
ja uważam że trzeba coś z lusterkim zrobić i co myślicie o tym że w więzieniu może coś być jest na najniższym pietrze wic jest jakaś możliwość

Muczaszak
09-02-2005, 18:18
Jak dla mnie basilisk quest to nie jest easter egg tylko jakiś super-hiper-mega-trundy quest, który Cipy zrobiły dla podtrzymania RPGowego klimatu w tibii. Możliwe że trzeba użyć lusterka na basylisku, możliwe, że trzeba użyć coś gdzieś na czymś i iść do jakiegoś miejsca itd. A sam basilisk mimo niepozornego wyglądu jest pewnie super hiper silnym potowrem który summonuje Dragi i wali z UE po 500 :D Może ktoś kiedyś rozwiąże tego questa....

Storm Silverhand
12-02-2005, 09:22
Jak już coś to basilisk napewno jest NPC bo porusza się wolniej (jak szybko to Potwór) . Chociaz nie jestem do końca pewny. A co do tego questu to płyty w skarbcu muszą do czegoś być :]

Isair of Xel'Rash
12-02-2005, 11:03
Te wypukle kratki napewno maja jakies powiazanie z questem

LESZCZ tak mnie zwa
B) B) B)

666SATAN666

JaJcoK
16-02-2005, 23:07
zobaczcie czy jak macie w battle bazyliszka to czy macie miecze - jesli to to znaczy ze to ncp

Hallabard
17-02-2005, 09:31
Trza jakoś pokombinować, może wykorzystać jakiś bug w grze, coś gdzieś użyć... Jak już kiedyś ta pierwsza osoba (ekipa?) dostanie się tam i nawet czy padnie czy nie to quest poleci na łeb na szyję...

-=::NorbI::=-
18-02-2005, 19:20
Mam pytanie...pewnie juz padlo w tym czy innym temacie, ale jestem leniem i prosze jakąś miłą osóbke o odpowiedź...Gdzie jest ten Imperator i jak on wygląda screany by się przydały :D Glupio by było jak ktos znalazł bazyliszka zabił go i...nie wiedział gdzie jest ten Imperator i Bazyliszek by mu się rozłorzył 8o

gorgi
18-02-2005, 19:48
Hmmm...pamiętam...jak jeszcze nawet tu nie miałem konta....i Tibia.pl miała stary design....na forum był temat ze screenem "Magic Shovel" ....nie wiem czy to był fake...ale niesądze:P...dawno to było..:P...Myślę że jeśli to nie był fake...to ta łopata bedzie moim zdaniem konieczna do wykonania owego questa:)........Niech tu się wyrażą osoby które widziały owy screen. ( Gość stał w pokoju z fire fieldami i za ściana leżal ten przedmiot i migał jak użycie czaru defensywnego [ na niebiesko] ) :P)
Jaki ty jesteś dziwny , gostel wrzucil lopatę do teleportu ( do tego , dzięki którwemu stajesz się obywatelem danego miasta) i tylko zrobił screena, czy to takie dziwne? -.-

Misio_bobo
22-02-2005, 08:56
Chlopcy ale nie wiem czy wy widzicie bo ja tez mam zasloniete. Ale kolega ma odkryte (tak twierdzi) od drugiej strony skarbca jest ejszcze inny tunel tez prowadzacy do niego.

Zielevitz
22-02-2005, 09:03
ja sie założe żę to jest banalnie proste ale wszyscy tak kombinuja mimo że rozwiązanie mają pod nosem -.-

Misio_bobo
22-02-2005, 09:13
Co masz na mysli? Ze rozwiazanie mamy pod nosem?

Elendart
03-03-2005, 12:55
Jaki ty jesteś dziwny , gostel wrzucil lopatę do teleportu ( do tego , dzięki którwemu stajesz się obywatelem danego miasta) i tylko zrobił screena, czy to takie dziwne? -.-

z tego co pamietam to byl fake zrobiony na senji (chyba , nie jestem pewien)

co do basiliska to zainteresowalem sie tym. Poszukam wszystkich dziennikow popytam NPC i przetlumacze wszystko i postaram sie stopniowo wrzucac na forum

Edit:
Znalazlem cos co moze byc powiazane z bazyliszkiem.
Koles od rotwormow w kazo ( tam gdzie nie mozna dostac sie do rotow)
14:33 Lirrah Wayline: hi
14:33 Humgolf: Lirrah Wayline, good day .. or night, whatever.
14:33 Lirrah Wayline: emperor
14:33 Humgolf: The emperor should spend more money on rotworm husbandry.
14:33 Lirrah Wayline: basilisk quest
14:33 Humgolf: What by the worm are you talking about?.
---------------------
Inny koles od magii ziemi w kazo (obok sal zabaw)
14:40 Lirrah Wayline: hi
14:40 Kawill: Welcome Lirrah Wayline! May earth protect you!
14:40 Lirrah Wayline: basilisk quest
14:40 Kawill: There's nothing I need, better ask others.
---------------------
Jeszcze cos innego koles od Clan Temple:
14:49 Isimov: Hiho Lirrah Wayline and greetings my child!
14:49 Lirrah Wayline: emperor
14:49 Isimov: The emperor resides far above us in the upper caves. Sometimes I wonder if it's good that the emperor is that much awayfrom the temples
14:49 Lirrah Wayline: basilisk quest
14:49 Isimov: You are too young for quests, jawoll.
----------------------
Koles od magii ognia (chyba) zeby sie do niego dotac musialem przejsc przez mase fire filedow.
14:55 Lirrah Wayline: hi
14:55 Pydar: Welcome, pilgrim Lirrah Wayline! May the flame guide you!
14:55 Lirrah Wayline: emperor
14:55 Pydar: Our emperor has his halls in the upper caves.
14:55 Lirrah Wayline: basilisk quest
14:55 Pydar: Ask around. There's a lot to do, jawoll.

Boner3773
19-03-2005, 14:38
yo
ostatnio i ja sie zainteresowałem bazyliszkiem......
na allegro znalazłem coś o tym....
i popytałem sie kolegów co o tym sądzom...
z początku każdy mówił, że ktoś kituje ludzi.....
że nie ma czegoś takiego jak bazyliszek...
lecz ja nie oprzestałem na tym....
zapostowałem na forum i dostałem lika tutaj...
przeczytałem wszystkie wasze posty....
kiku ss'ów juz nie ma......
i doszedłem do 2 wniosków....
więc....

wniosek pierwszy
bazyliszek istnieje
ale, ten quest z nim jest juz zamknięty, i musiał powstać jakiś nowy quest z dsl (albo go gdzieś przesunęli)

wniosek drógi
bazyliszek istnieje
ten quest z bazyliszkiem i dsl...istnieje
jest zablokowany, lecz musi być jakaś inna droga
ta droga prawdopodobniej jest moze nie trudna, ale dluga!
ta droga moze prowadzić przez całe mapy tibii
moze trzeba chodzić do najróżniejszych npc...i kazdy musi o czym innym z nimi gadać czy coś...więc sie go nie da określić.....
a, może klucz do skarbca mozna zdobyć.....
lecz....po otworzeniu drzwi klucz znika, a u góry jest teleport teleportujący nas do świątyni kazz, czy jakiejś tam
a, klucz, mozna zdobyć.....ale po znalezieiu kluczu, ten quest zmienia miejsce

nie wiadomo co cipsoft wymyslił....
a, moze poprostu.....do skarbca jest klucz, który bardzo latwo zdobyć....
ale kazdy se mysli..."to bybyło zaproste"
...czasem najprostsze rozwiązanie jest najprostrze
:|

sami powiedzcie co o tym myslicie
pozdro. i zycze powodzenia:]
narqs.

Pacek
19-03-2005, 19:40
hmm bardzo to ciekawe coś tu powiedział,ale wytłumacz mi jedno co miales na myśli mowiąc że "czasem najprostsze rzeczy są najprostsze" dla mnie to brzmi jak woda wodziana masło maślane

Hallabard
19-03-2005, 20:08
Jemu zapewne chodzi o to żę "najprostsze rozwiązanie jest najskuteczniejsze"
Fakt jakiś gościu sprzedawał na allegro jakiś list zawierający podobno opis drogi do bazyliszka. Czy to prawda ? Gdyby ten gościu to naprawdę odkrył to na tibianews, tibia.com i innych stronach by o tym huczało. W takim razie co ten gościu sprzedaje ? Możę odkrył jak zagada się coś do jakiegoś npc to da nam jakąś wskazówkę a sam nie wie o co chodzi (sprzedawca na allegro) ?. Trzeba przekopać całą kopalnie kilofem możę znajdzie się jakiś klucz albo wskazówkę. A możę właśnie z Yeti'ego wypada jakaś mapka czy coś takiego ? Nikt tego narazie nie wie

Chyt
19-03-2005, 20:35
ej jest taki budyneczek jak idziesz od Thais do dwarf bridge gdzie jakis typ sprzedaje mapki(rare mapki) i w jego domku respi sie dog moze on cos wiec o bazilisku? moze ma mape terenu -9? bo jak szlem tem jakies 20 min po restarcie serwa powiedzial ze juz sprzedal... moze tu jest czesc questu?
myslmy dalej! moze kiedys polacy z Tibii.pl znajda rozwiazanie i wyladuja w gronie bogow! moze...

Elvan Darkito
19-03-2005, 20:55
Widze że są wątpliwości do tego że quest jest aktualny.
Ja nie wiem czy istnieje czy nie ale taki gm to raczej wie.
Zagadajcie do jakiegoś gm'a czy quest jest aktualny a jak jest to o wskazówke poproście.

pozdro all

Charlotte Makantana
19-03-2005, 21:08
A da się wogule wejść do tego bazyliszka?? Jeśli tak to może do zabicia go służy lusterko (to małe,z czerwoną ramką i rączką). Da się przecież wziąć nim "Usw with". Może tak, może nie... Kiedyś może uda się roziwązać tego QUESTA (oczywiście jeśli to QUEST).

Boner3773
19-03-2005, 21:21
ta..,.mi właśnie o to chodziło, że najprostrze rozwiązania często są najskuteczniejsze, bo ten który je układa może pomyslec:
"a, ja bede se taki sprytny i zrobie coś prostego, a tamci niech se szukaja po całej mapie....."
mozna topoi sprawdzić z drogą do thais

D4n0nk4
19-03-2005, 21:45
ej jest taki budyneczek jak idziesz od Thais do dwarf bridge gdzie jakis typ sprzedaje mapki(rare mapki) i w jego domku respi sie dog moze on cos wiec o bazilisku? moze ma mape terenu -9? bo jak szlem tem jakies 20 min po restarcie serwa powiedzial ze juz sprzedal... moze tu jest czesc questu?
myslmy dalej! moze kiedys polacy z Tibii.pl znajda rozwiazanie i wyladuja w gronie bogow! moze...
Ten NPC zawsze mówi że ostatnią mapkę sprzedał 5 minut temu... niestety.

Plastex
19-03-2005, 22:21
14:49 Isimov: The emperor resides far above us in the upper caves. Sometimes I wonder if it's good that the emperor is that much awayfrom the temples

może powiedz który masz lvl to ktoś z wyższym spróbuje.

Knight Simon Dark lord
20-03-2005, 11:03
ja by proponował przeszukać więźienie może w więźieniu jest jakaś podpowiedź/item/NPC który nam pomoże albo teleport gdzieś daleko chociaż tak jak ktoś kiedyś tu powiedział może to jest jak postman quest że trzeba iść na jakieś zadupie wziąść coś pokazać komuś i wtedy kamienie się rozwalą i droga wolna

p.s co do tego napisu że jest się za młodym zauważcie że na rooko przed 8 lvlem oracle mówi podobne " children come back when you grow up" więc może właśnie do podpowiedzi potrzebny jest jakiś lvl i dlatego nie dali bramki lvlowej

Maly =]
20-03-2005, 12:00

P.S

BOSHE JEDYNY, grasz na titani ?!!??!!??!?!?!?!!?!? 8o
To niesamowite, sam gram na titani ------> Sir Zex 25 lvl kngit na PACCU
ODEZWIJ SIE DO MNIE, JA I MOJGA GILDIA Z CHECIA CI POMOZEMY (nie w zdobyciu nagrody zeby odrazu 50 osob ja mialo, tylko ty nam powiesz o jaka zagadke chodzi a my sprubuje znalezc dpowiedz i wystarczy ze jak dasz screena z skarbca to dopiszesz ze Blood Academy (gildia ) pomagala )

Ach te marzenia............... :D :D :D :D

Kajulec
20-03-2005, 12:01
@Up:
To jest bardzo prawdopodobne. Trzeba czekac, az tym questem zajma sie najwyzsze lvl'e w Tibii.

@Topic:
Wedlug mnie ten quest istnieje i jest aktywny. Napewno da sie jakos go rozwiazac. Ale trzeba przeszukac WSZYSTKO i WSZYSTKICH.

@Offtop:
Ostatnio coraz bardziej zaczynam czuc klimat Tibii.. nie tak dawno Tibia to bylo dla mnie expienie i tyle. A teraz zaczynam czuc ten ogrom swiata i ta ilosc NPC, ktorzy moga powiedziec bardzo wazne rzeczy. Niestety dla mnie wiekszosc rzeczy nie jest dostepna, bo nie mam PACCa i mam dosyc niski lvl ;P

Boner3773
20-03-2005, 14:14
ehzzzzzzzz....
ta.......mozliwe ze trza mieć +100lvl, albo i wyższy.....:|
ale kto wie......

wolfram
20-03-2005, 16:40
czemu nie wypowiedzial sie ktos kto moglby zrobic tego questa? zauwazylem ze srednia wieku postujacych w tym temacie wychodzi kolo czternastki co widac rowniez po sensie ich wypowiedzi. Tak mozecie mnie zjechac wali mnie to. za tego questa powinien sie wziasc ktos powazny a nie ktos kto sie pyta czy z 20lvl moze sie dostac w poblize skarbca -.-. Przypuszczam ze syscy widzieli szkriny z pharao sword i ancient helmet questa i widzieli co tam bylo do pokonania wiec nie mowcie mi ze zeby zdobyc dsl wystarczy use with i ~210 many na niewidke -.-

Gniew Mroku
20-03-2005, 16:57
14:33 Lirrah Wayline: hi
14:33 Humgolf: Lirrah Wayline, good day .. or night, whatever.
14:33 Lirrah Wayline: emperor
14:33 Humgolf: The emperor should spend more money on rotworm husbandry.
14:33 Lirrah Wayline: basilisk quest
14:33 Humgolf: What by the worm are you talking about?.
---------------------
Inny koles od magii ziemi w kazo (obok sal zabaw)
14:40 Kawill: Welcome Lirrah Wayline! May earth protect you!
14:40 Kawill: There's nothing I need, better ask others.
---------------------
----------------------
Koles od magii ognia (chyba) zeby sie do niego dotac musialem przejsc przez mase fire filedow.
14:55 Lirrah Wayline: hi
14:55 Pydar: Welcome, pilgrim Lirrah Wayline! May the flame guide you!
14:55 Lirrah Wayline: emperor
14:55 Pydar: Our emperor has his halls in the upper caves.
14:55 Lirrah Wayline: basilisk quest
14:55 Pydar: Ask around. There's a lot to do, jawoll.
Sprawdziłem Isimova oraz Humgolfa i oni nie reagują na basilisk quest tylko na samo quest. Inni pewnie też reagowali tak jak ci.

Miałem chwile wolnego czasu i poszedłem do biblioteki i znalazłem calkiem sporo ksiązek o nim. Warto pszeszukać bibliotekę krasnoludów dokładniej.

Boner3773
20-03-2005, 17:01
czemu nie wypowiedzial sie ktos kto moglby zrobic tego questa? zauwazylem ze srednia wieku postujacych w tym temacie wychodzi kolo czternastki co widac rowniez po sensie ich wypowiedzi. Tak mozecie mnie zjechac wali mnie to. za tego questa powinien sie wziasc ktos powazny a nie ktos kto sie pyta czy z 20lvl moze sie dostac w poblize skarbca -.-. Przypuszczam ze syscy widzieli szkriny z pharao sword i ancient helmet questa i widzieli co tam bylo do pokonania wiec nie mowcie mi ze zeby zdobyc dsl wystarczy use with i ~210 many na niewidke -.-

ja po Tobie jeździć nie bede....
mówisz że trza mieć ~20lat żeby dobrze mysleć?????!!!!
że sam masz
~20, to nieznaczy że jesteś mądrzejszy....
a, z kąd wiesz że nie mam np. 80 eld. druida?
...
weź sie sam zastanów....
tu wiek nie ma nic do rzeczy.
narqs.

wolfram
20-03-2005, 17:07
czytanie ze zrozumieniem plx plx plx

Mibal
20-03-2005, 18:02
"14:49 Lirrah Wayline: basilisk quest"
"14:49 Isimov: You are too young for quests, jawoll."

No, więc ja mam pewne domysły co do tego dialogu bo podbna rzecz jest na rooku z legion helmet quest. Dla npc trzeba przynieść pewną rzecz a on ci ją zamieni na legion helmet, lecz trzeba mieć odpowiedni lvl żeby ją dostać bo jeżeli dasz mu tą rzecz z mniejszym lvl niż wymagany, to coś ci powie, zwróci ci tą rzecz i zostaniesz bez legion helmet. Może tutaj tak samo musisz mieć hmmmm... 150lvl+ (moje przypuszczenie, że coś koło tego lvl) i wtedy dopiero podpowie ci coś na temat tego questa.

EDIT:
Jakby co z tym legion helmet, to nie chodzi mi o ten quest z ciałem draga (no quest spolling plx ;p )

Badzo
20-03-2005, 20:31
Hm... Po przeczytaniu tych 16 stron wnioskuję, ze za przeproszeniem nadal gówno wiemy o tym quescie xDDDDDDD

Arthus Drag'Tail
21-03-2005, 06:57
Postanowilem sie wybrac do biblioteki w kazz i poszukac tam czegos co moze miec zwiazek z bazyliszkiem. Znalazlem 2 ksiazki ktorych tresc jest z nim najprawdopodobniej zwiazana.

Ksiazka nr1.
Miner's Entry

What it was I cannot say! But its horrible! Horrible! We heard rumors of such things before but we just ignored them ...Im the only survivor ..that...THING...they couldn't move...they were helpless...oh why ...what....what is that..something is coming...my feet....stone...

Tlumaczenie (moze nic byc zbyt dobre):
Nie moge powiedziec co to bylo! Ale to okropne! Okropne! Slyszelismy rumor wielu podobnych rzeczy wczesniej, ale go zignorowalismy. Jestem jedynym ktory przetrwal... to...COS... oni sie nie ruszali... byli bezradni .... oh czemu....co.... co to jest... cos sie zbliza ....moja stopa... kamien.

Ksiazka nr.2 (Tu juz nie jestem pewien zwiazku z bazyliszkiem)
(most pages of that book are unreadable, stained with blood and parts are burned)
Horrible screams ..blinding light....pain...happening???....No one ....The light ...closer.....brighter...no visibility....Farewell...

Tlumaczenie:
(wiekszosc kartek tej ksiazki jest nieczytelna, poplamiona krwia, a czesciowo spalona)
Straszne krzyki....oslepiajace swiatlo...bol... (happening??? - nie wiem o co tutaj chodzi :P)... swiatlo.... blizej... jasniejsze....nic nie widac....zegnajcie...

Udalo mi sie znalezc kolejne ksiazki:

"INTERESTING FACTS ABOUT KAZORDOON issue 1
Author: John Barrel
Once upon a time there came a horrible snakelike beeing to the deeper mines. It killed many miners, because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. Many heroes tried to kill it but none suceeded, some fled, most died. One day a wise man which name is forgotten. (I did many studies but i looks like for some reason none wrote down his name) He had some knowledge about theese horrible creatures. He advised the miners to cover the minewalls with torches and lamps. Scared by the dispised bright light the basilisk retreated deeper and deeper into the mines until the mines managed to create a cave in behind him. If the miners I talked to did not make fun of me we have to assume that the bassilsk is still there..."

Miners Journal (title)

We've dug that deep, that even we dwarves can hardly see. Fruzek told us stories of a monster making odd sounds from below the earth.These frightening tales of the basilisk have halted our mining schedule, forcing us to double the guards protecting the miners.

A Tired Miner
Melc

Tlumaczeniem zajme sie pozniej.

"14:49 Lirrah Wayline: basilisk quest"
"14:49 Isimov: You are too young for quests, jawoll."

Mnie wydaje sie, ze on mowi o innym quescie. Sprawdzalem z kumplem na 42lvl'u. Tesh mu mowi ze za mlody.

Aha, jeszcze jedno. Wraz z kumplem odkrylem, ze w sali z bazyliszkiem jest jeszcze kilka posagow.

Edit:
http://members.lycos.co.uk/arthus/baazyl.JPG

Niech ktos sprobuje tam wejsc i pokopac kilofem.... Moze sie cos znajdzie.
Wyglada mi to podejrzanie.

Edit2: Poszedlem na most dwarfow i znalazlem kilof. Niestety nie ma tam zadnej dziury ukrytej...

Zizevolo
21-03-2005, 23:02
23:09 Zizevolo: hi
23:09 Talphion: HIHOOOO Zizevolo! <waves his hands>
23:09 Zizevolo: basilisk quest
23:09 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD!
23:10 Zizevolo: quest
23:10 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD!
23:10 Talphion: HEY! CAREFUL WHERE YOU STEP!

a i gdzie jest tomiejsce gdzie mozna zobaczyc bazyliszka chce sobie ssa walnac

Vashresamunuh
22-03-2005, 05:23
Moglibyscie mi powiedziec w jakim miescie znajduje sie NPC Kuruk? :) Bardzo dziekuje :)

Arthus Drag'Tail
22-03-2005, 06:35
Odnosnie Kurika....
Szukalem go w Kazz, ale chyba go tam nie ma. Pytalem sie takze kilku NPC o ten screwdriver, lecz nikt nic nie wiedzial (?).

Knight Simon Dark lord
22-03-2005, 08:16
sry zła odpowiedz w kopalni jest budrik przepraszam wszystkich za błąd

p.s patrzcie co mówi budrik
Knight Simon Dark lord: hi
Budrik: Hiho, Hiho Knight Simon Dark lord.
Knight Simon Dark lord: job
Budrik: I am the foreman of this mine.
Knight Simon Dark lord: mines
Budrik: This is no funhouse. Leave the miners and their drilling-worms alone and get out! Wehave already enough trouble without you.
Knight Simon Dark lord: trouble
Budrik: The Horned Fox is leading his bandits in sneak attacks and raids on us.
Knight Simon Dark lord: horned fox
Budrik: A minotaur they threw out at Mintwallin. He must have some kind of hideout nearby.
Knight Simon Dark lord: hideout
Budrik: The hideout of the Horned Fox is probably a dangerous if not lethal place for theunexperienced ones.
może to jakiś quest pod ziemiom kopalni niech ktoś sprawdzi mozże

p.s2 tutaj tłumaczenie dla tych co angielskiego nie umiejom

Knight Simon Dark lord: witaj
Budrik: witam , witam Knight Simon Dark lord.
Knight Simon Dark lord: praca
Budrik: jestem nadzorcą(chyba) tej kopalni.
Knight Simon Dark lord: moja,koplanie( nie wiem jak to zrozumiał było "mines")
Budrik: to nie jest dom zabaw. zostaw górników i ich kopiące-rotyz daleka wynoś się! mamy już wystarczająco problemów bez ciebie.
Knight Simon Dark lord: problemy
Budrik: Horned Fox wysłał tych bandytów (coś z atakami nie wiem co).
Budrik: minotaur który uciekł z Mintwallin. on musi mieć jakiś rodzaj kryjówki blisko.
Knight Simon Dark lord: kryjówka
Budrik: kryjówka horned fox jest prawdopodobnie niebezpieczna bez "lethal place for the unexperienced ones". napis w " nie potrawie przetłumaczyc

p.s3 tłimaczenie amatroskie jak nie podoba się albo jest innaczej powiedzcie edytuje posta

Florydaking
22-03-2005, 13:54
Ej mam nadzieje że temat przesto niezostanie skasowany ani nic ale tu ktos wspomniał o legendzie o bazyliszku !! Każdy chyba wie jak on został pokonany :| może żeczywiśćie trza to zrobić w grze niebęde mówił szczegółów ale powiem tak bazyliszek zabijał wzrokiem :] hehe jak ktoś c hce się dowiedzieć jak on został pokonany niech poszuka w necie
P.S
ostatnio spodkałem kolesia który niusł przedmiot jaki według legęde mógł pokonać bazyliszka i szedł w pobliżu kazo dednoł na GS a ja to wyżuciłem bo jeszcze wtedy o tym bazyliszku n ic niesłyszałe ;( Ale trza sprubować!!!
JA CHCE OGRABĆ SKARBIEC !!

Misieq Druid
24-03-2005, 21:54
Ludzie mozna zdobyc golden helmeta, ancient helmet, thunder hammera, amazon shield (mialem film) wiec czemu nie mozna zdobyc dsl??? wedlg mnie ten qest jest dalej aktualny ale jak wiecie paradox qesta jest w hu*** dlugi wiec ten jest chyba jeszcze dluzszy.

Kryształek
24-03-2005, 22:16
Oo tak takie Dsl by mi sie przydaly :P ( Misieq wejdz na gg ) musimy o czyms porozmawiac ( wiesz o czym ) :D

Simestro
25-03-2005, 10:07
Jestescie zbyt pewni siebie co do nagrod. Moze z bazyliszka nic nie wypada? Jest moze tak pusty jak snake? Moze jest on tylko czescia rozwiazania innego questa? Tego nikt nie wie i pewnie nikt nie zglebi tej tajemnicy poki jest czas. Ja (mimo mojego 11 lvla) jezeli nie ma tam bramki levelovej to chetnie sie wybiore i jezeli bedzie tak ze kiedys sie do niego dostane to dam screena. Chodzby z samym bazyliszkiem. Oby tylko tak sie stalo ;)

Simestro
25-03-2005, 10:11
Co do tej legendy to podleci Feniks i cie bedzie UHal nie? -.-

Simestro
25-03-2005, 10:33
1)
Moze droga wcale nie prowadzi z Kazo, moze ciagnie sie z innego miejsca.
Nie wiem czy bazyliszek jest odporny na -/-/-/ i czy summonuje cokolwiek, moze sie leczy, moze jest niewidzialny itp.

2)
Byc moze ma on jakies powiazanie z tajemniczym questem z Faraonami w Ankrahmun? Moze tam gdzies jest wskazowka?

3)
Po zrobieniu Annihilatora nie wiadomo co jest w Present Box.
Moze jakis przedmiot pomagajacy w rozwiazaniu tego questa?

4)
Tak w ogole to nie radze kopac pickem calego terenu od Ab przez Kazo az do Thais bo to moze nic nie dac. Poszukajcie rozwiazania w inny sposob - polaczcie inne questy/zagadki z bazyliszkiem. Moze wlasnie tylko robiac innego questa mozna sie dostac do bazyla?

Jak pisalem glupoty to nie bluzgac plz ;)

Maly =]
25-03-2005, 10:46
ey no ludzie. wystarczy isc do bazyliszka i mu sie przyjrzec. on chodzi jak jakis NPC, byc moze on jest jakims NPC i jaks ie do niego dostanie ktokolwiek to albo basilisek da jakies wskazowki albo moze ma jakas dluga i cholernie trudna zagadke przygotowana dla nas ktora my mosiy rozwiazac

Simestro
25-03-2005, 10:51
Hmm.
Znowu mam glupi pomysl:
w Kazo jest komnata Dragona, tabliczka przed nim: "Beware of Dragon"
A jak brzmi tabliczka do bazyla? "Beware of basilisk"? Moze na wielkiej polanie za dragiem jest rozwiazanie (bylem u dragona na 11 lvlu inna postacia ale mnie deadnal, podobno za nim jest cos ciekawego)

Helixaw
25-03-2005, 10:56
']ey no ludzie. wystarczy isc do bazyliszka i mu sie przyjrzec. on chodzi jak jakis NPC, byc moze on jest jakims NPC i jaks ie do niego dostanie ktokolwiek to albo basilisek da jakies wskazowki albo moze ma jakas dluga i cholernie trudna zagadke przygotowana dla nas ktora my mosiy rozwiazac

Wlasnie, niech ktos sprawdzi czy to npc czy potwor. wystarczy go zaatakowac, jesli sie wyswietli "you cannot attack this person" czy jakos tak to znaczy ze to npc, a jesli bedzie czerwona kratka naokolo bazyliszka to znaczy ze to potwor :)

Tar-Toudi
25-03-2005, 10:57
pytałem się wielu osób i wszyscy high lvl 80+ powiedzieli mi że nie ma tego qesta ja uważam to za zamknięty temat to są tylko nasze domysły....

Szaskald
25-03-2005, 11:15
To jest NPC. Już ktoś próbował zaatakować Bazyliszka i nic z tego nie wyszło.
Ja do tego questa mam swoje teorie, jednak na razie zachowam je dla siebie :)

Peace and Love
25-03-2005, 11:17
bylem tam dziisiaj i okazalosie ze go nie mozna zaatakowac nie wydaje tez zadnych dzwiekow wiec to npc

Nataxoku
25-03-2005, 12:43
JA jedyny przeszedlem tego questa. W tych skrzynkach co tam sa w tym skarbcu sa super rzeczy (nie powiem jakie, zatrzymam to dla siebie). Jakby ktos chcial cos o tym sie dowiedziec jak przejsc czy jakies wskazowki to walic na gg:6621553

Maly =]
25-03-2005, 12:56
JA jedyny przeszedlem tego questa. W tych skrzynkach co tam sa w tym skarbcu sa super rzeczy (nie powiem jakie, zatrzymam to dla siebie). Jakby ktos chcial cos o tym sie dowiedziec jak przejsc czy jakies wskazowki to walic na gg:6621553

Taaaa i co jeszcze, daj screena to uwieze. jak sie wyswietla napis na qesta "You have found XXX" (xxx- jakas rzecz) to poprostu zamarz napis XXX (czyli nagrode)_ oraz swoj nick

Cagi
25-03-2005, 14:36
"JA jedyny przeszedłem tego questa" > all 8o

Rybzor
25-03-2005, 22:47
W taki oto sposob przeczytalem wszystkie posty w tym temacie, uwazam ze questa da sie wykonac, ale to nie na nasze rozumy :)

Helixaw
26-03-2005, 12:01

Budrik: This is no funhouse. Leave the miners and their drilling-worms alone and get out! Wehave already enough trouble without you.
Budrik: A minotaur they threw out at Mintwallin. He must have some kind of hideout nearby.
Budrik: The hideout of the Horned Fox is probably a dangerous if not lethal place for theunexperienced ones.
[..]

Krojowka horned foxa to wieza minosow. Wczoraj tam bylem i znalazlem list od fire foxa wlasnie. pozniej dodam jego tresc ;P

@edit:
Looks like the fox is out!
More luck next time!
Signed: the horned fox

Jak juz napisalem wczesniej list ten znalazlem w wiezy minosow kolo kopalni. Z listu wynikia jednak, ze fox uciekl z tamtad zanim tam dotarlem :( Moze uciekl do kopalni wlasnie? Problem z czasem, nie wiadomo co sie dzieje najpierw-czy fox najezdza na dwarfy i pozniej ucieka do wiezy a nastepnie nie wiadomo gdzie, czy ucieka z wiezy do kopalni...

Bubbler Knight of Nova
26-03-2005, 13:02
To dawaj, byle szybko :D Przeczytałem ponad 200 postów, i coraz bardziej mnie to zaciekawiło. AFKowałem cztając i 3 ghoule mnie dopadly, ale warto było :D DAWAĆ szybko informacje !!! Czy ktoś pracuje nad tym questem na lunarze, novie albo chodzziaż harmonii ??? Jeżeli tak to podajcie nick, popracuje razem z wami !!!

Rybzor
26-03-2005, 13:33
Też AFKowalem jak czytalem te wszystkie posty, ale warto bylo, zreszta zawsze afkuje z rotami jak trenie i robie cso innego bo nie ebde sie gapil przeciez :P nudy ja nic, a tak nie dosc ze trenie skile i m lvl to jeszcze sobie poczytam ciekawe posty naszych polskich Tibijczykow :)

Czarny_Rozpruwacz
28-03-2005, 21:07
Ja ostatno rozmawiałem z gościem który niby rozwiązał ta zagadke i dał mi jakiś link i tam jest niby zdjecie z jego eq i cos i prosze, czy ktoś by mugł sprawdzić czy ten link to nie kolejny keyloger http://img115.exs.cx/img115/4980/niewierzysz6ac.jpg <---LINK
prosze o odpowieć
>Powtarzam że to nie mój link i nie odpowiadam za szkody wyrządzone przez keylogery X( X( <

Muzynek
28-03-2005, 21:40
kayloger to niejest..i to zdjęcie twojego kolegi to zwykły fake..

Radek 666
28-03-2005, 22:51
Eeee, na 101% to jest fake!

Florydaking
29-03-2005, 01:44
Jestescie zbyt pewni siebie co do nagrod. Moze z bazyliszka nic nie wypada? Jest moze tak pusty jak snake? Moze jest on tylko czescia rozwiazania innego questa? Tego nikt nie wie i pewnie nikt nie zglebi tej tajemnicy poki jest czas. Ja (mimo mojego 11 lvla) jezeli nie ma tam bramki levelovej to chetnie sie wybiore i jezeli bedzie tak ze kiedys sie do niego dostane to dam screena. Chodzby z samym bazyliszkiem. Oby tylko tak sie stalo ;)

Ty to najpierw poczytaj na ten temat a potem się wypowiadaj bo niewiem czy wiesz ale plotki mówią że quest polega na zabiciu bazyliszka nie dla jego loota ino by za jego ciało dostać klucz do skarbca o którym każdy marzy...
Topic: jak dlamnie wezme łom i te ***ane drzwi ze skarbca wy***ie i okradne cały HAHAAHHAAHAH ale zmnie LoL

Sir Pomyleniec Nowy
29-03-2005, 03:25
Ja ostatno rozmawiałem z gościem który niby rozwiązał ta zagadke i dał mi jakiś link i tam jest niby zdjecie z jego eq i cos i prosze, czy ktoś by mugł sprawdzić czy ten link to nie kolejny keyloger http://img115.exs.cx/img115/4980/niewierzysz6ac.jpg <---LINK
prosze o odpowieć
>Powtarzam że to nie mój link i nie odpowiadam za szkody wyrządzone przez keylogery X( X( <

stary to nei jest keylogger to po pierwsze po drugie to chyba nie temat do zdjec
po trzecie co do zdjecia to jets fake , slyszales o czyms takim jak fake maker by besn? tam zawsze jest 83 capa na screenie tak jest dalje jak sie przyjrzysz to mozna sie dopatrzec zle wklejonego okienka z eq dalej golden bootsy sa nie do zdobycia jeszcze dalej to juz utwierdza na 10000000 % ze to fake w obrazku gdzie jest eq widac red skulla (tam w okienku gdzie sie walka pokazuje) tymczasem na ekranie gry nie ma zadnego red skulla takze kolo ci wkreca a pzoa tym skoro mialby nei klamac to po co wymazywal by imiona graczy? przyjrzyj sie dokladnie fotce pozniej pisz posta aha i nie rob z siebie nooba pytajac czy to keylogger w pliku .jpg w necie :D

By$iu
29-03-2005, 06:22
Jeszcze zle wklejone buty.

Rybzor
29-03-2005, 11:45
Ludzie my tu mamy wyjaśnic "questa" z bazyliszkiem a nie jakies fak'e zje.. źle zrobione dajecie, czyż nie?

Thomisson
29-03-2005, 16:46
Czytam ten temat od pierwszej strony. Wywnioskowałem, że jestescie podzieleni na dwie grupy (w tym poście):

- optymiści
- pesymiści (realiści)

Ja też coś mam po rozmowie z Tibianusem. przeczytajcie:
16:42 Thomisson: hail king
16:42 King Tibianus: I greet thee, my loyal subject.
16:42 Harsky: HAIL TO THE KING!
16:42 Stutch: HAIL TO THE KING!
16:42 Thomisson: trouble
16:42 Thomisson: basilik quest
16:42 King Tibianus: I will call for heroes as soon as the need arises again and then reward them appropriately.
16:43 Thomisson: good bye
16:43 King Tibianus: Good bye, Thomisson!
16:43 Harsky: LONG LIVE THE KING! You may leave now!
16:43 Stutch: LONG LIVE THE KING! You may leave now!
Z tego co rozumiem to Tibianus powiedział, że:
Zawołam bohaterów tak szybko jak potrzeba nadejdzie i wynagrodzę ich sowicie.
Jak coś źle to mówcie......

Helixaw
29-03-2005, 18:23
@up:
on tak reaguje na zwykle "quest"

...

Czarny_Rozpruwacz
01-04-2005, 14:16
Mowilem juz ze to nie moj link, a nawet to nie jest moj kolega znalazlem nr. gg tego goscia i on powiedzial ze wykonal tego questa ale nie wiezylem i podal mi ten link a ja nie wiedzialem czy to moze nie jest keyloger i postanowilem nie ryzykowac
teraz tez mysle ze to jest fake raczej na 110%

Bubbler Knight of Nova
03-04-2005, 13:46
Postanowiłem napisac conieco o bazyliszku. Mity oraz ciekawostki dotyczące bazyliszka. Trrochę dodam od siebie, trochę przepisze z książek. Może to w czymś pomoże. Oto wszystko co wiem:

Bazyliszek jest jednym z naszych ulubionych potworów. W zależności od tego, kto snuje opowieść, bazyliszek może być ziejącym jadem wężem, złowrogim jaszczurem, ogromnym smokiem albo też chimerą o głowie i skrzydłach koguta osadzonych na ciele węża. Podobnie jak ogromny zielony wąż, bazyliszek zawsze przeraża, a czasami również zabija kładąc swoje ofiary trupem samym tylko spojrzeniem.
Pierwsza wzmianka o tym czarującym gadzie pochodzi od Pliniusza Starszego, rzymskiego pisarza z pierwszego wieku, którego Historia naturalna odzwierciedla w znacznej mierze przekonania ówczesnych Rzymian o świecie natury. Według Pliniusza bazyliszek to niewielki, lecz śmiercionośny wąż, mający raptem ze 30 cm długości, pochodzący z Afryki północnej. Znany jako ,,król węży" ze względu na podobne do korony na znaki na łbie (po grecku basiliskos znaczy ,,mały król"), bazyliszek miał zbliżać się do ofiary w pozycji pionnowej, a nie wijąc się po ziemi, jak czynią to inne węże, i swoim oddechem palić zarośla i kruszyć kamienie. Bazyliszek zamieszkiwał pustynia, niekoniecznie z wyboru, lecz raczej dlatego, że dokądkolwiek by się udał, jego palący oddech wkrótce przemieniał to miejsce w pustkowie. Jego jad jest tak potęzny, powiada Pliniusz, że jeśliby jeździec zabił bazyliszka włócznią, jad węża dotarłby przez drzewce do jeźdźca i uśmiercił najpierw jego, a potem konia.
Jeśli można powiedziećm że wąż ma piętę achillesową, to bazyliszek miał ich aż dwie: nie mógł znieść zapachu łasicy, ani piania koguta. Aby zgładzić bazyliszka za pomocą łasicy, trzeba było najpierwzwabić go do jej nory, a potem pozatykać wszystkie wyjścia, aby padł od jej wyziewów. Pokonanie bazyliszka z pomocą koguta było o wiele łatwiejsze, ponieważ wystarczył byle odgłos koguciego piania, by bazyliszek dokonał żywota w konwulsjach. Jednak najlepszą obroną przed bazyliszkiem było lustro, które odbijało jego mordercze spojrzenie, tak że nazyliszek umierał z przerażenia.
Jak wiele przedziwnych stworzeń bazyliszek prawdopodobnie miał swego protoplastę wśród prawdziwych zwierząt- w tym wypadku była to śmiertelnie jadowita egipska kobra, poruszająca się z wyprostowanym łbem, na którym widnieją znaki podobne do korony. Jednak, jak często bywało w starożytności, pisarze opisujący zwyczaje i mieszkańców odległych krain tworzyli swoje dzieła, nie ruszając się z domu. Zwykle osnuwali opisy na opowieściach z drugiej ręki, zasłyszanych od obcych przybyszów, którzy bez wątpienia ubarwiali je, by czynić je jeszcze bardziej interesującymi. I kiedy ich historie powtarzano z ust do ust legenda bazyliszka rosła i rosła.
W średniowieczu księgi opisujące mistyczne stworzenia zaczęły przedstawiać bazyliszka jako przedziwne monstrum o tułowiu węża (według greckiej i rzymskiej tradycji bazyliszek był cały wężem) i głowie, skrzydłach, a czasem również nogach koguta. Ta wersja bazyliszka , którą wedle legendy można napotkać tak w Anglii, jaki w Afryce, znana była również pod angielską nazwą cockatrice. Mało prawdopodobna kombinacja węża i koguta mogła wziąć swój początek z fantastycznych historii na temat jego narodzin, według których bazyliszek wylągł się z jaja złożonego na stoku wzgórza przez koguta i wysiedzanego przez ropuchę. Takie właśnie wyobrażenie bazyliszka, czasem z ciałem pokrytym piórami, czasem zaś rybią łuską, było szeroko rozpowszechnione i pojawiało się w średniowiecznej sztuce i heraldyce.
WSPÓŁCZESNY BAZYLISZEK:
Współczesnym imiennikiem mitycznego bazyliszka jest zadziwiająca jaszczurkatropikalna, żyjąca w lasach tropikalnych Ameryki Środkowej i Południowej. Bazyliszek (Basiliscus basiliscus) należy do rodziny legwanów, zamieszkuje drzewa i skały i umie przebiec po powierzchni wody, trzymając się niemal zupełnie prosto na tylnich nogach !!! Jest wyśmienitym pływakiem i doskonale się wspina. Żywi się owadami, pająkami i innymi mniejszymi zwierzętami. Dzięki umiejętności chodzenia po wodzie po angielsku bywa nazywany jaszczurką Jezusa Chrystusa. (Może to quest na soft bootsy pozwalające chodzić na wodzie :D)

Koniec

To chyba mój najdłuższy post na forum :D. Przepraszam za literówki. Jak ktoś na coś wpadnie niech pisze, bo ten teemat chyba umarł :P. Już nikt nic od jakiegoś czasu nie pisze.

Gtyk
03-04-2005, 14:33
Nie wiem czy ktos juz o tym tutaj pisal, ale dzisiaj naszla mnie pewna mysl...

Ten quest raczej obecnie juz nie istnieje, poniewaz jezeli raz ktos wykonal by go, i dostal klucz do skarbca, codziennie po res serva moglby wejsc do skarbca i zabrac nowe DSL. Tak wiec, quest albo nie istnieje, albo nagroda za niego jest cos innego, albo tez quest istnieje, nagroda za niego faktycznie jest klucz do skarbca, ale po jednym uzyciu znika. Ale jak wtedy rozwiazano by problem otwartych drzwi do skarbca?

Faja
03-04-2005, 14:41
Jaka jest pewność że ten basilisk jest potrzebny do skarbca????
Może ten skarbiec w kazzo nigdy nie zostanie otwarty!

A może ten basilisk jest dla picu.My se łamiemy głowy nad tym a cipsoft sie znas śmieje

Jheus Xedras
13-04-2005, 20:27
@bubbler knight of nova
Wiesz troche sie rozpisales ;)
Dziwne ze ci sie chcialo to wszystko pisac

@topic:
Ja mysle ze ten quest jest juz zamkniety
Jak gdzies slyszalem ktos kiedys mial dsl i wywalil je do wody :)
Moze to on wykonal tego questa i on juz jest zamkniety
Lecz moze kiedys... :p

roland
13-04-2005, 20:53
prosze o odpowieć
Najfajniejsze, że gościu ma red skulla na liście ekwipunku, a na obrazie już nie ma... Swoją drogą, czemu nosi scarf, a nie aol?

Loxi
23-06-2005, 22:25

p.s2 tutaj tłumaczenie dla tych co angielskiego nie umiejom

Knight Simon Dark lord: witaj
Budrik: witam , witam Knight Simon Dark lord.
Knight Simon Dark lord: praca
Budrik: jestem nadzorcą(chyba) tej kopalni.
Knight Simon Dark lord: moja,koplanie( nie wiem jak to zrozumiał było "mines")
Budrik: to nie jest dom zabaw. zostaw górników i ich kopiące-rotyz daleka wynoś się! mamy już wystarczająco problemów bez ciebie.
Knight Simon Dark lord: problemy
Budrik: Horned Fox wysłał tych bandytów (coś z atakami nie wiem co).
Budrik: minotaur który uciekł z Mintwallin. on musi mieć jakiś rodzaj kryjówki blisko.
Knight Simon Dark lord: kryjówka
Budrik: kryjówka horned fox jest prawdopodobnie niebezpieczna bez "lethal place for the unexperienced ones". napis w " nie potrawie przetłumaczyc

p.s3 tłimaczenie amatroskie jak nie podoba się albo jest innaczej powiedzcie edytuje posta
WIEM O CO CHODZI!!!!kolo kopalni sa gory(kolo ostaniej kopalni najbardziej wysunietej na lewo)tam sie wchodzi przez dziure w ziemi(trzeba odkopac)potem ropuje sie i znajdujemy sie w tej gorze!!!tam jest pelno mino!!moze to tam jest ten caly horned fox??

wolfram
23-06-2005, 23:07
tak jest tam quest. na steel helmet i pare innych smieci ogolna wartosc loota nie przekracza 500gp

Krwawy Jack
03-08-2005, 17:23
Czy wy kojarzycie fakty? Ktoś już w tym temacie mówił, że jego qumpel znalazł notkę coś w stylu: Play on the flute on the master of the snakes.(Zagraj na flecie dla króla węży) Można sprubować.

Pacek
03-08-2005, 17:29
Znowu zaczynacie, ludzie to już sie robi nudne, skończcie ten nędzny temat bo aż sie nie dobrze robi jak sie was słcha, każdy z was jest scherlock, ale żaden z was nie ma pojęcia o czym gada

hakate
03-08-2005, 19:13
WItam was ludzie mzoe i napisze glupoty ale warto sprobowac:)

ROZMOWA PODana wczesniej przez kogos:
23:09 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD!
23:10 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD!

Mowa jest o minomagach spikeswordzie mozliwe ze jest on powiazany z Questem z rooka o spike swor. Słyszalem tez, że niby z rooka moze pzrejsc na main jakąs drogą ale juz nie mozna bo brakuje jakiegos klucza czy cos.

WIEC JEZELI FAKTYCZNIE SA TU GLUPOTY USONCIE TE WIADOMOSC

POWODZENIA W ROZWIĄZANIU ZAGADKI POZDRO ALL :)

Gagagigo
03-08-2005, 19:53
WItam was ludzie mzoe i napisze glupoty ale warto sprobowac:)

ROZMOWA PODana wczesniej przez kogos:

Mowa jest o minomagach spikeswordzie mozliwe ze jest on powiazany z Questem z rooka o spike swor. Słyszalem tez, że niby z rooka moze pzrejsc na main jakąs drogą ale juz nie mozna bo brakuje jakiegos klucza czy cos.

WIEC JEZELI FAKTYCZNIE SA TU GLUPOTY USONCIE TE WIADOMOSC

POWODZENIA W ROZWIĄZANIU ZAGADKI POZDRO ALL :)

to ż SoF widać na rooku nie znaczy że można go tam zdobyc,
to najpewniej quest z wejsciem na mainie , zresztą jeśli to zwykły spike sword
to przypominam że w queście na niego (niepowiem gdzie , bo bana dostane)
jets duuużo ognia, i to głębooooko, więc może to dojście pod wysepke z SOF

P.S. wiem, głupie

tymon samuraj
17-08-2005, 19:20
ludzie oczywscie ze jest droga na maina z rooka w jedna strone z tym ze sppotykamy na niej posiony/mino trolle i low lewela tam sie raczej nie pchaja
jest na za stodola miedzy all de(ten obok mostku dla pacc) a ,,szopa'' na rynku

Hellraider
18-08-2005, 02:49
Czy wy kojarzycie fakty? Ktoś już w tym temacie mówił, że jego qumpel znalazł notkę coś w stylu: Play on the flute on the master of the snakes.(Zagraj na flecie dla króla węży) Można sprubować.

Dokładniej jest to pergamin, ktory można znaleźć w koszyku, który respi się na ziemi koło respu kilku snake'ów w motls na drodze do demony (tak się składa, że jestem w posiadaniu tego koszyka B) ). Tak btw nikt nic wczesniej nie wspomnial o motls i demonie :D

PinGOnE
20-08-2005, 04:34
ludzie oczywscie ze jest droga na maina z rooka w jedna strone z tym ze sppotykamy na niej posiony/mino trolle i low lewela tam sie raczej nie pchaja
jest na za stodola miedzy all de(ten obok mostku dla pacc) a ,,szopa'' na rynku
Nie ma takiej drogi. A swoja droga to bylo jedno z pytan na tutora :P. Jedyna droga prowadzi przez Wyrocznie (obie)

Mopsmaster
20-08-2005, 09:32
Tak patrze na wszystkie posty i widze ze sie od siebie nie roznia poniewasz piszecie i nic nie robicie ja tam chodze i szukam moze jest cos z tymi perlami ktore sa rozocone w skalach moze rzeczywiscie jest cos z tym fletem na ktorym mozna zagrac a moze te 3 klucze do wiezienia kazo sa potzrebne a potem z wiezienia trzeba dojsc jakos do bazyliszka nie wiem ale bede probowal oto moje notatki jakie zebralem dotyczace questa i wydaja mi sie byc realne:

1. Bazyliszek. Jest to potwór który wygląda jak snake. prawdopodobnie wypada z niego klucz do skarbca w Kazardoon . Gdzie on się znajduje ??
W kopalniach Kaz znalazłem tabliczke z napisem ,,BEWARE OF BASILISK" .
Niewiem czy przeszukałem całe miejsce za tą tabliczką ale go nieznalazłem.
Wielu pisze że wie gdzie on jest. Czy ktoś może opisać droge do niego ??
Strasznie chce go zobaczyć i zrobić z nim screena

W skarbcu są Dragon Scale Legs

a to kilka opowiadań z ksiąg o Bazyliszku !!

Pewnego razu przybył okropny wężopodobny istniejący w najgłębszych kopalniach.
On zabił wielu górników, gdyż ten wąż był bazyliszkiem, okropnym stworzeniem,
który mógł obracać żywe istoty w kamień. Wielu bohaterów próbowało zabić kreaturę
, ale nikt nie zakończył wyprawy sukcesem, cześć zbiegła, a najwięcej umarła.
Któregoś dnia mądry człowiek, którego imię jest zapomniany miał niektóre księg
i wiedzy o tych okropnych stworach. On poradził górnikom zaopatrzyć ściany kopalni
w pochodnie i lampy. Przerażony przez lekkie, jaskrawe światło bazyliszek cofał się
coraz głębiej do kopalni dopóki zarządił aby stworzyć sobie rozłam w nich.

Dziennik Górniczy

Wykopaliśmy głęboką dziurę, którą nawet my- krasnoludy ledwie mogą widzieć.
Fruzek powiadał jak relację potwora wytwarzającego niepczyste dźwięki pod ziemią.
Te przerażające opowiadania o basyliszku zatrzymał nasz przemysł rozkładu,
zmuszający nas do podwojenia strażników ubezpieczających koplanie.

Zmęczony Górnik
Melc

Wejście górników

Co to było, czego ja nie mogłem powiedzieć! Ale to jest
okropne! Okropne! Słyszeliśmy pogłoski o niektórych rzeczach ale
my po prostu zignorowaliśmy je...Jestem jedynym pozostałym przy życiu...
ta RZECZ... nie mogła się ruszać...Nie można było jej pomóc. Och dlaczego?
Co? Co to jest?... Coś sie porusza... Moja stopa, staje się kamieniem.

2.Ile ludzi tyle wersji
Ja slyszalem ze bazyliszek to qst , a on jest silniejszy
o 2 razy od gs. zeby do niego dojsc trza uzyc parceli przy skalach.

Slyszałem także ze byl to qst ale zostal zablokowany

Nastepna wersja taka ze GM zrobily go dla jaj a potem przerobia w qst .

Inna wersja to taka ze ...Zaduzo tych wersji

3.A może na bazyliszku trzeba użyc lusterka??(ma "use with")

4.ehh, wszyscy proboja znalezc dziure w kopalniach itp.
a ona moze byc np. na powierzchni i przechodzic przez
kilka pieter (jak sie idzie na demon helmet questa jest taka dziura).
w jednej ksiazce pisalo, ze krasnoludy wykopaly taka gleboka dziure, wiec...

5.up: DzieX troche pomogles mi wnastepnej teorii
A wiec ta: moze trzeba sie tam dostac i uzyc na nim lusterka
wtedy zmieni sie w dead bazylisk i zaniesc go do Kruzaka ?
jezeli tak to ma wygladac to zaraz ide robic questa xD (tylko musze znalesc droge)

6.Errad- widzisz, miałem jednak rację, a mi nie wierzyłeś..

wszyscy inni- nie powiem jak dojść, bo to Quest spoiling, ale nie szukajcie "rope place"
tylko teleport!!!!!! te dziury to atrapa....

EDIT: bazyli to rzeczywiście NPC, ale jak się źle z nim przywitasz to będzie źle

EDIT2: Quest Spoiling

7.Czytam te wasze posty i stwierdzam ze nie wiecie nic o tym qescie.
Nieliczni pisali prawde. Qest z baziliskiem
istnieje jak stwierdzil paul. Bazilisk jest npc i nie wali z ue jak nowili niektorzy.
Tego qesta wykonal Ingek, powiedzial mi o tym leferty ze widzial na trade dsl bo to
jest nagroda. Skarbiec ktory widzicie w kaz to poprostu pokazowka stworzona przez Cip
. W qescie na senji z broadswordem tez som dwa pomieszczenia przypominajoce skarbiec ale
nikt tam nigdy nie wszedl i raczej nie wejdzie. Pozatym karzdy qest sie konczy skrzynkami
a nie jakims skarbcem. Jeszcze raz powtarzam ze to pokazowka!

8.Kamien rozbija sie Stonecuter axe magic swordem :]

9.może tu jest wejście? Z ksiąg się zgadza skamieniałe postacie. Przecież on podobno zamieniał
postacie w kamień. Szukac gdzie sa posatcie zamienione w kamien

A tak na marginesie som dwa skarbce z dsl. Moze paul robil jakiegos qesta, nie wnikam w
to ale wiem ze dsl mozna zdobyc.

10. da sie zabic basiliska
da sie go zabic lustrem ktore znajduje sie w pudelku nie daleko niego

11.Ja slyszalem ciekawostke o tym
bazyliszku ma on w swojej komnacie
skrzynke jak sie z nim poromawia to mowi
zeby pod zadnym pozorem jej nie otwierac
poniewaz to moze aniszczyc wszystko to co on
zrobil (czytalem o nim legede) nikt niewie jak
tam dojsc kiedys przekopalem caly poziom wokul
bazyla pickiem i nic nie wyszlo moze trzeba pare
razy w jednym miejscu jak z tombami moze...

12.Chwileczke, chwileczke.Ostatnio kraza pogloski na forum o Basilisk quescie.
Podobno trzeba z nim odpowiednio gadac to on wtedy przywola stado demonow i jak
sie je pokona dostanie sie wskazowke do zdobycia klucza do skarbca w kazoordoon
.Ów Bazyliszek znajduje sie w kopalniach czyli terenu dla FACC.Z tym bazyliszkiem
nie iwem czy to prawda mowie to co czytalem.Jakis forumowicz mowil, ze wykonal tego
questa ale jest bardzo tajemniczy co do jego szczgólow.

13.Hehe... ja tez glowkowalem nad tym questem
o co chodzi z tymi kratkami (jak pamietam jest ich chyba 16)
i wedlug mnie ot musi stanac na nich 16 gosci i wtedy sie otworza

14.1.) Jakbyscie tam weszli robilibyscie ssa w biegu czy staneli i powiedzieli
~SMILE~ ?
2.) Bazilisk qst jest dla PICU ? Room z bazyliskiem ktorego skora/glowa
jest warta kluz do skarbca zagrodzona jest pomnikiem ryceza niedoprzesuniecia,
zeby potwor nieuciekl a na dziuze lezy broken sword czyli w dizure niedarady wejsc
( jest odkopana )
A i napewno mozna tam wejsc TYLKO RAZ ! wyobrazcie sobie pokazdym restarcie serva
se wchodzisz i wynosisz ALL
drzwi ale tyo tylko plotki

15. Z LEGENDY WYNIKA ZE ZAMKNELIBAZYLA W WIEZIENIU W KAZ WIEC PO CO SIE TRZEBA MECZYC
ZEBY ZDOBYCZ TE 3 CZERWNOE KLUCZE D WIEZIENIA W KAZ
NA PEWNO PO TO ZEBY DOJSC DO BAZYLA UKRYTEGO TAM MYSLE ZE TRZEBA UZYC PICK W WIEZIENIU W KAZO ;D

16.Czy wy kojarzycie fakty? Ktoś już w tym temacie mówił,
że jego qumpel znalazł notkę coś w stylu: Play on the flute on the master of the snakes.
(Zagraj na flecie dla króla węży) Można sprubować.

Rybzor
20-08-2005, 14:21
Wszystko ladnie pieknie, ale i tak nikt nie wykona tego questa ;)

Mopsmaster
20-08-2005, 20:35
Powiedzcie mi prosze gdzie jest quest na mirror albo chociaz gdzie go mozna kupic ale lepiej gdzie quest. xD

wivivol
21-08-2005, 19:18
Quest moze kiedys zrobia... ale jak dla mnie zbyt skomplikowany ;]

tymon samuraj
21-08-2005, 19:26
jest jak grasz na forterze to ci pokarze

ztx
30-08-2005, 11:34
Wszystko ladnie pieknie, ale i tak nikt nie wykona tego questa ;)

Ja bym niebyl tego taki pewien :)
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=156709

Gniew Mroku
30-08-2005, 11:41
Ja bym niebyl tego taki pewien :)
(img)http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=156709(/img)
Ja jestem tego pewien, gdyż używając niezbyt zaawansowanego narzędzia odkryłem wygląd tej komnaty( Link (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=417782&postcount=26) ). Chociarz nie byłem tam po update, nie sądze by coś się zmieniło.

EDIT: znalazłem topic z tym ss na tibia.de:
a) Fake board -.-
b) Zauważ, że nie ma tam trzech dziur, których istnienie stwierdzamy dzięki minimapce.

Fatevux
30-08-2005, 20:27
ja to wam powiem tak chcecia jakieś questy robić to musicie gadać ze wszystkimi NPC i czytać wszystkie książki w tibi... tak sie pierwsze questy odkrywało ;p

Szaskald
30-08-2005, 22:25
Ja już nie interesuje sie zbytnio tym questem wiec podaje to co sie dowiedzialem a nei bylo tu jeszcze powiedziane:
-jesli ten quest istnieje to z pewnoscia kluczem doniego jest Horned Fox - to on wprowadzil B(r)azyliszka do kopalni...
-zwroccie uwage na to ile jest sztuk roznych kosztownosci w skarbcu w kazoo... cos swita? taaak... czy pierwsza kratka oznacza 11 gp? czy siodma 77 bialych perel? probojcie :)

grzesiek91
17-10-2005, 18:06
mam pytanko...... dziure widac z korytazyka ze slimami i przy trenieniu mnie zaiteresowalo po co jest tam ta dziura skoro jest to najniższy poziom w calej Tibii ? :( :]

Boner3773
18-10-2005, 14:44
mam pytanko...... dziure widac z korytazyka ze slimami i przy trenieniu mnie zaiteresowalo po co jest tam ta dziura skoro jest to najniższy poziom w calej Tibii ? :( :]

własnie to jest zagadka : >
moim zdaniem kiedyś mogło sie zrobić tego questa ale był chyba zbyt prosty i go usunęli i żeby zbytnio mapy nie zmieniać zrobili cos takiego.

Durendal
28-10-2005, 08:44
Jesli ktos jest mądry to wie gdzie szukać. Cały qesta i całe kazordon jest opisane. Lecz żeby wykonac tego qesta trzeba mieć wysoki lvl i myśleć głową. Ten qesta jest baaaaardo długi.Ale watro prubowac go rozwiązać.
Ja co nieco wiem na ten temat i podejrzewam ze moja teza jast sluszna.

Targean
28-03-2006, 13:10
Powiedzcie mi prosze gdzie jest quest na mirror albo chociaz gdzie go mozna kupic ale lepiej gdzie quest. xD

Wedding ring quest.

boorex
28-03-2006, 15:12
A ja znalazlem taka ksiazke ....pisana przez niejakiego Johna Barrela o wydarzeniach w Kazo.....
"INTERESTING FACTS ABOUT KAZORDOON issue 1
Author: John Barrel
Once upon a time there came a horrible snakelike beeing to the deeper mines. It killed many miners, because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. Many heroes tried to kill it but none suceeded, some fled, most died. One day a wise man which name is forgotten. (I did many studies but i looks like for some reason none wrote down his name) He had some knowledge about theese horrible creatures. He advised the miners to cover the minewalls with torches and lamps. Scared by the dispised bright light the basilisk retreated deeper and deeper into the mines until the mines managed to create a cave in behind him. If the miners I talked to did not make fun of me we have to assume that the bassilsk is still there..."

Troche rozumiem....troche nie ... jest tu o ataku bazyliszka na kogos tam....because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. < tego nie czaje a chcialbym nie chce mi sie uzywac slownikow online...ze jacys bohaterzy probowali zabic bazyliszka ale bezsilnie...a dalej nie wiem ale wiem ze jest to cos ciekawego poza tym jeszcze John mowi ze jest jeszcze koles ktorego imienia sie nie przedstawia ktory wie wiecej o bazyliszku...trzeba znalezc tego juzia moze on poda jakies cenne wskazowki....Pzdr

Boner3773
29-03-2006, 19:23
because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone.
to znaczy mniej więcej:
"ponieważ ten 'wąż' był bazyliszkiem o okropnym spojrzeniu które mogło żyjacych zamieniać w kamienie."
czyli że ten bazyliszek zamieniał tych którtzy próbowali sie tam dostać w kamienie, i dlatego to wejście jest całe zawalone.
~coś takiego.

Didier19
26-05-2006, 21:01
Jak zagadać do kruzaka w kazzo?? O ile sie wogule da, bo nhi, hello niereaguje.

Didier19
26-05-2006, 21:02
Jak zagadać do kruzaka w kazzo?? O ile sie wogule da, bo hi, hello niereaguje.

Wentor
13-06-2006, 17:30
A ja mam ss z bazyliszkiem B) tylko tyle ze nie w jego komnacie :(

teletoobis
13-06-2006, 17:47
A ja mam ss z bazyliszkiem B) tylko tyle ze nie w jego komnacie :(

o człowieku! wymiatasz! weź pokaż bo zaraz zesram się z ciekawości -.-'

po kiego hu** odświeżasz taki stary temat? ^.-

o.O to h** zamienia się w męski narząd płciowy? widzisz nauczyłeś mnie czegoś ...

Mroku
15-06-2006, 00:43
moze temu bazyliszkowi trzeba podrzucic jakas owce wypchana prochem?>???

tak na powaznie::
jesli to bylby quest to juz dawno by sie go odkrylo.......ile osob sie nad tym glowilo??wiele....

Retukss
15-06-2006, 16:21
Według mnie zagadka basyliska moze miec cos wspulnego z venore. Mowiliscie cos o jakims wiezieniu i basylisku, i w tym samym momencie przypomnialo m isie o ruinach wygladajacych jak zmasakrowane wiezienie, ktore jest na rotach w venore:)

Rookslayer of Dolera
15-06-2006, 20:14
Postanowiłem zrobic małe podsumowanie. Co wiemy?
-wiemy że bazyliszek znajduje się w jednej z kopalni(hmm skąd ja się tego domyślilem:D )
-dojscie do bazyliszka może byc związane z więzieniem w kazz
-według niektórych postów bazyliszek został nasłany przez minotaury by zniszczyc dwarfy
-według legendy bazyliszek został zabity przy pomocy lustra
-kto pilnuje lusterka??(oprocz trolli i 1 rota)
-według jakiejs katki bazyliszkowi należy zagrac na flecie
-mówicie też że może to byc coś z DSL lub z skarbcem w kazz
To już wszystko com jest związane z samym bazyliszkiem w wielkim skrócie.
Samo dojście to inna bajka.

teletoobis
15-06-2006, 21:12
Małe podsumowanko:
-Bazyliszek to baja, którą wstawił tu cipsoft żeby gracze myśleli tylko o tibii
-Nikt nie ma ŻADNYCH dowodów, które potwierdzały by jakąkolwiek teze
-Marzenia o Dsl są troche śmieszne bo i tak dopóki Cipsoft czegoś nie ujawni niczego się nie dowiece -.^

btw...po cholere znowu odświeżacie ? ...

Boner3773
16-06-2006, 10:57
-Nikt nie ma ŻADNYCH dowodów, które potwierdzały by jakąkolwiek teze

brawo!

a, moim zdaniem KIEDYŚ....pare lat temu na starszym kliencie mógł być taki quest...lecz CipSoft sie skapł że może za duże nagry by były... i wstawili kamienie przy wejsciu....

off topic.

IntoTheRain
16-06-2006, 20:31
Hiho a słyszał ktoś o przedmiocie zwanym "snake destroyer"? nie wiem jak wklejac ss'y wiec nie pokaze:/ tylko pytam, bo nie wiem czy temat był poruszany a w opcji szukaj nie znalazłem nic interesującego, dodam tyle, że wygląda jak młotek:)

Pawio
03-07-2006, 22:57
Jak zagadać do kruzaka w kazzo?? O ile sie wogule da, bo hi, hello niereaguje.

Hail Emperor?:baby: :baby:

Matekneo
04-07-2006, 00:53
Hiho a słyszał ktoś o przedmiocie zwanym "snake destroyer"? nie wiem jak wklejac ss'y wiec nie pokaze:/ tylko pytam, bo nie wiem czy temat był poruszany a w opcji szukaj nie znalazłem nic interesującego, dodam tyle, że wygląda jak młotek:)
Nie slyszalem o czyms takim? o.O
Wszystkie tezy sa "wspaniale" ale... poco wymyslac tyle niestworzonych historii? Temat ma pelno postow i ciagle w kolko pisze sie to samo... tam sa dsl... tam jest costam i srostam i trzeba go zabic lusterkiem. Ok, ok, zostawcie to na pozniej, narazie zajmijmy sie samym dojsciem. Kiedy sie dojdzie zabicie nie bedzie juz takim problemem... Dlaczego mi sie tak wydaje? A no kiedy ludzie sie o tym dowiedza poleca sprawdzic czy to prawda, czy da sie go zabic, jak to nie bedzie spam u kazdtego npc o to... wszystko zrobia zeby sie doweidziec i nie minie dzien, dwa a bazyliszek bedzie martwy. Wtedy wyjasni sie jak jest naprawde, co sie z niego dostaje, czy to wogole jest qest... Tak wiec te wasze tezy nie sa na miejscu.
@teletoobis:
Co z tego, ze odswierzamy? Temat jest do rozmowy, chociaz stary ale jary. Mozna by sie tu czegos dowiedziec, doskrobac. Zapewne, jak w kazdym temacie sypnie sie masa ludzi ktorzy powiedza jak 1000 innych przed nimi ze tam sa dsl i bog wie co.... Ale ogolnie mozna naprawde sie czegosc doskrobac jesli nie skonczy sie na samym gadaniu, bo takie glupoty to dziecko wymysli... ;)

Holu
04-07-2006, 11:29
Bazyliszek to snake , a snake sie nie da otworzyc, wiec mysle ze z bazyla loota nie bedzie. a co do Snake Destroyera to kumpel na celescie go ma :evul:

Vil
04-07-2006, 16:37
a co do Snake Destroyera to kumpel na celescie go ma :evul:

czekamy na filmik.

Ezzmazz
04-07-2006, 17:14
Bazyliszek to NPC, ktory nie atakuje pierwszy moze zacznie bic jak sie cos do niego powie...?
zobaczcie bazyla widac na pietrze ze slimami wybijcie slimy i poison spidery i poczekajci az battle zniknie i stancie tak zeby bylo bazyliszka widac
niw wlacza sie battle?
to npc...

teletoobis
04-07-2006, 18:20
Bazyliszek to NPC, ktory nie atakuje pierwszy moze zacznie bic jak sie cos do niego powie...?
zobaczcie bazyla widac na pietrze ze slimami wybijcie slimy i poison spidery i poczekajci az battle zniknie i stancie tak zeby bylo bazyliszka widac
niw wlacza sie battle?
to npc...

ameryke odkryles -.-'
wszyscy caly czas o tym gadaja bez sensu bo wszystko zostalo powiedziane

@topic
podajcie mi chociaz 1 dowod na jakakolwiek teze
nie podacie
wiecie czemu?
bo nie istnieje taki

cipsoft moze za kilka(dziesiat) updatow cos rozwinie z bazylem ...

Heliwurab
04-07-2006, 18:26
A ty podaj dowód ze jakies wydarzenie z Bibli miało miejsce.
Co z tego ze jest to napisane w Bibli, ze ludzie mysla ze tak bylo? Nikt tego nie nagral, nie zrobil zdjec, nikt przy tym nie byl, a jednak ludzie w to wierzą.
Tak samo tutaj, mamy np. psa, ksiazki o jakims rycerzu, kilka innych rzeczy i teorie ktora mowi ze ten pies był tym rycerzem. Nie udowodnisz tego, bo nie ma dowodów ktore upewnia nas na 100% ze to prawda.. Tak samo z Biblią, nieprawdaż?

sory za offtop, ale moze to ostudzi zapał tych niemrawców ktorzy nie wierzą w nasze tezy ^^

teletoobis
04-07-2006, 18:51
@up szczerze mowiac to w Boga wierzę ale w Biblię nie...

ale to jest beznadziejne porównanie -.-
Biblia jest uznawana za rzecz świętą i wierzą w nią miliony ludzi
a Bazyl jest zwyklą zagadka o ktorej niestworzone historie wymysla banda dzieci z bujna wyobraznia

Raziel_set
04-07-2006, 19:10
ameryke odkryles -.-'
wszyscy caly czas o tym gadaja bez sensu bo wszystko zostalo powiedziane

@topic
podajcie mi chociaz 1 dowod na jakakolwiek teze
nie podacie
wiecie czemu?
bo nie istnieje taki

cipsoft moze za kilka(dziesiat) updatow cos rozwinie z bazylem ...

Jest to mówione w wielu tematach o zagadkach Kiedyś jeden GM powiedział że gracze odkryli tylko 30% tibi, więc skąd wiesz że w tych 70 % nie ma Bazyliszka ??

teletoobis
04-07-2006, 20:23
Jest to mówione w wielu tematach o zagadkach Kiedyś jeden GM powiedział że gracze odkryli tylko 30% tibi, więc skąd wiesz że w tych 70 % nie ma Bazyliszka ??

Nie wiem ale przewiduje ze jak dalej beda wszyscy pisac glupoty typu "a ja tam bylrm noin one mie zattakowal ale mu wjebalem i wypadl hunter armur fajnie miec takiego farta coo1!!!11" to do niczego nikt nie dojdzie. Ktos napisal taki temat o zagadkach rooka ale tam podal dokladne dowody, swoje przypuszczenia itd. O bazylu nikt nic nie wie...Obiecuję, że jak będę miał duzo wiecej czasu i checi to postaram sie czytac wszystkie ksiazki tibijskie, gadac z npc o bazylu, skarbcu i tak dalej takze moze cos za kilka miechow cos sie dowiem :D

Matekneo
04-07-2006, 20:39
teletoobis a racje, sam wczesnie wspomnialem ze takie gadanie niema sensu czyli wymyslanie niepotrzebnych nikomu tez. Ale oczywiscie pierwszy lepszy debil nawet nie sprawdzi czy ktos o tym napisal odrazu wali posta ze to npc ze trzeba go zaniesc kuzakowi i dostanie sie dsl i nikt nic nie wymysla ciekawszego, tylko ciagle krazy sie wokol tej samej tezy, zamiast dazyc do sedna tej historii. Gdy tam dojdziemy bedzie duzo latwiej odkryc jak dojsc do samego bazyla a potem wymyslanie tez jak go zabic, co z niego wyleci, czy to npc czy cokolwiek innego... Myslicie ze taki Eo, Bubble, Seromontis i wszyscy inni 200 lvle beda mieli problem z tym? Dlatego takie tezy sa niepotrzebne, oni poprostu poleca tam i jesli nie uda im sie go rozwalic normalnie wezma lusterko zdobyja ten dziwny mlotek Snake Destroyer i go rozwala i powiedza frienda fredzni firenda i dojdzie to tutaj do forum i kazdy sie dowie czy to prawda co ludzie wymyslaja... Takze, pobawcie sie w czytanie ksiazek, rozmawianie na wszelkie sposoby i tematy z wszelkimi npc a potem tu zajzyjcie i powiedzcie co wyskrobaliscie... Pozdro ;) Yours Mat ;)
ps. zaraz wejdzie kolejny noobek i napisze poraz 100000000 to samo - nie reagujcie ;)

teletoobis
04-07-2006, 20:49
@up
UAU to juz 3 normalny uzytkonwik ktory to tak widzi :D
Oprocz Ciecie i mnie to z tego co pamietam jest jescze Vil ^^

Holu
04-07-2006, 23:51
Snake Destroyer sluzy do Banuta Questa na Tiquandzie. jesli ktos nie wie co to jest to moge powiedziec ze nagrody to posągi trzech małp. mozna je zobaczyc w domq u Mateusza Dragona Wielkiego :evul:

caveki
31-07-2006, 15:15
Omg do skarbca jeszcze chyba nikt nie doszedl to co pieprzysz , że tam byles jak ja ci powiem ze mam blassed shielda magic long sworda dragon scale legs to też uwieżysz wiec zamknij ten temat a nie zawracaj ludziom glowy X(

Cashtan
16-09-2006, 14:48
http://img84.imageshack.us/my.php?image=basilnapzc9.jpg

Snib'ek
16-09-2006, 14:58
http://img84.imageshack.us/my.php?image=basilnapzc9.jpg

"You have found a bag"

Możesz powiedzieć co w nim było?
Jeżeli to nie fake...

Vil
16-09-2006, 15:00
czekamy na filmik, jakos do nagrywania nikt sie nie spieszy, wszyscy tylko screeny robia.

edit: krotki poradnik pt " jak wejsc do bazyliszka ":

1. Wlazimy do dowolnej kopalni z dwarfami i robimy kilka screenshotow stojac na roznych rodzajach terenu.
2. Robimy screena skrzynki i teleportu ( w dowolnym miejscu )
3. shift+lmb na siebie i, oczywiscie, screen.
4. zapisujemy obrazek z powyzszego linka na dysku.
5. wlaczamy photoshopa lub dowolny inny program do obrobki grafiki bitmapowej, po czym wycinamy calego ludzika z ww obrazka, lacznie ze wszystkimi zielonymi literkami ( w tym chat channel ).
6. wykorzystujac magiczne mozliwosci edycji warstw wklejamy w odpowiednie miejsca kopie kratek z roznymi rodzajami terenu, skrzynka, dodatkowymi posagami ( wedle uznania )
7. w najwyzszej warstwie dodajemy naszego ludzika, nie zapominajac o "you see.. " na chat channelu.

i voila ! jestesmy pierwszym Polakiem ktory wszedl do basilisk roomu !

oczywiscie trudnosci nie powinno nastreczac skonstruowanie wlasnego basilisk roomu w oparciu o fragmenty podloza z kilku - kilkunastu screenshotow z kopalnii.

@down: ktos kiedys liczyl i wyszlo mu, ze zeby uniesc 10k piece of iron trzeba miec grubo ponad 200 level. Ilebys nie zebral wcale nie jest powiedziane ze bedziesz mogl to npcowi oddac, i ze dostaniesz nagrode.

Kwadratowe Koło
16-09-2006, 16:05
Powiem wam, ze chyba jako 1 zaczalem zbierac piece of iron, za ktore mozna cos dostac. Fire sworda chyba za 1000. A exclb za 10k? chyba ze o 1 zero mneij

teletoobis
16-09-2006, 17:45
taa...kolo ma retired w opisie >saus< tak wiec mysle ze z nudow zrobil tego FAKE'a bo czymze innym jest ten ss...

Cashtan
16-09-2006, 18:04
@up
Retired zostalo napisane dopiero dzisiaj bo dostal hunta.
A screen byl robiony na tibi 7.71 albo 7.72

A jesli myslisz ze to fake:
Jesli wyglada na fake - to fake
Jesli nie wyglada na fake - nie fake
A w ogole
A gdyby to nie byl fake <nie mowie ze to fake>, i tak ludzie by mowili ze fake bo "niby jak tam wszedl" a dawniej ludzie mysleli ze sie nie da anhi zrobic, a dzisiaj to nic sensacyjnego

Kwadratowe Koło
16-09-2006, 19:03
To fake, bo mapa jest zle odkryta.