PDA

Pokaż pełną wersje : Tracimy server!

Vroobel AntyN00B
30-11-2005, 10:26
Tibia jest grą. Jak wszyscy wiemy, gra jest po to, by bawic, nie smucic. Ja osobiście uważam Tibie, za rozrywkę, grę przy której można zapomnieć choć przez chwilę o codziennych czynnościach, po czym znowu wrócić do obowiazków. Niestety, tę rozrywkę upzykrzaja mi niektórzy ludzie. Otóz jest na Silverze kilka silnych ekipek, co by nie powiedzieć, Power Abuserów, których jedynym zajęciem jest wywalanie innych graczy z expowisk, miasta, a nawet z servera. Nie tylko jest to rodzinka Zenho, o której pisał już moj kumpel. Są też inni gracze, chcący zagarnąć Silvere, dzielących konta (bo jak mozna wytlumaczyc swoich fajnych kumpli, ktorzy raz mówią, że Cie nie znają, a potem rozmawiających z Tobą jak gdyby nigdy nic się nie stało?). Przykłady? Prosze bardzo! Zafe Blon, mój przyjaciel z Tibii, odszedł z Silvery. Dlaczego? ZENHO. Mój drugi kolega, otrzymał kilka listów z żądaniem zapłacenią haraczu. Odmówił. W ciągu jednego dnia, zostal zjechany z 28 lev na 21. Dlaczego? KAZOURNE NAUN I JEGO EKIPA. Można by tak wymieniać bez końca przyklady, bo jest ich wiele. Tylko jaki jest ich cel? Jak wszystkich wykurzą z Silvery, nie będzie się na kim znęcać i od kogo wyciągać haracze.
Co do polskiej gildii, było już ich kilka.Polish Fatality Team, Legion of Silvera i jakaś gildia Unnotables czy jakoś tak. Wszystkie zakończyły się kompletną klapą. Widać, Polacy nisą zdolni do zorganizowania czegoś dobrego. Widać to w mieście, w Tibii, w Polskim parlamencie. A możę jednak? Może w końcu uda nam sie zapomnieć o naszych wadach narodowych i stworzyć wielką gildię? Możliwe... Lecz bardziej prawdopodobne jest to, że wszystko będzie tak jak jest teraz. Czyli niewola. ;(

Raijin
30-11-2005, 14:45
no faktycznie przydałby sie ktoś, kto by umiał zjednoczyć polaków... :/

Paxxx
30-11-2005, 15:23
lol niby jaka ^.- i co ty wiesz o Valorii >.>

Vroobel AntyN00B
30-11-2005, 15:40
Proponuję taktykę przyjęta na Valorii.

Co zamierzasz przez to powiedzieć?

Paxxx
30-11-2005, 15:50
Co zamierzasz przez to powiedzieć?
dziwny post .... na Valorii Oo co niby tam sie stalo ^.- nie zauwazylem wiele

Vroobel AntyN00B
30-11-2005, 16:24
dziwny post .... na Valorii Oo co niby tam sie stalo ^.- nie zauwazylem wiele

Po prostu chłopak troche przesadzil :P

Kolidos
01-12-2005, 06:38
no faktycznie przydałby sie ktoś, kto by umiał zjednoczyć polaków... :/

HEHEH
Polacy (nie wszyscy) mają taką mentalność, że uwarzają, że sami wygrają wojne i nie potrzebuja dowódcy. Tak jest na więszkosci wojen, które Polacy prowadzą 0 zgrania i dlatego je tak przegrywamy, ale jeżeli komuś uda się zjednoczyć Polaków to respekt :P

Vroobel AntyN00B
01-12-2005, 08:08
HEHEH
Polacy (nie wszyscy) mają taką mentalność, że uwarzają, że sami wygrają wojne i nie potrzebuja dowódcy. Tak jest na więszkosci wojen, które Polacy prowadzą 0 zgrania i dlatego je tak przegrywamy, ale jeżeli komuś uda się zjednoczyć Polaków to respekt :P

Niestety, musze sie zgodzić z Kolidosem, lecz mimo wszystko Polacy potrafią. Gdyby powstała inicjatywa odejścia WSZYSTKICH lub PRAWIE WSZYSTKICH Polaków z zagranicznych gildii celem stworzenia czegoś wielkiego, byłbym wielce ucieszony.

Crazy Onion
01-12-2005, 13:17
Ja was ludzie naprawde nie rozumiem, co chwile ktos pisze jakies *******y w stylu: polacy!, zjednoczmy sie, obijmy mordy tym zlym szwedom, spalmy tych evul br....etc. i tak az do znudzenia
Macie jakies kompleksy ze sie doagadac nie potraficie czy jak ?. Mi jakos nie przeszkadzalo jak bylem w gilidi ze szwedami, moj najlepszy kumpel jest brazolem, a wy tylko ciagle jeczycie ze polacy to polacy sramto, myslicie ze jak zrobicie wielka, za***ista polska gilidie to nagle PA przestanie istniec, i bedzie bajka ? ...blad !

chillout B)

Vroobel AntyN00B
01-12-2005, 15:49
Ja was ludzie naprawde nie rozumiem, co chwile ktos pisze jakies *******y w stylu: polacy!, zjednoczmy sie, obijmy mordy tym zlym szwedom, spalmy tych evul br....etc. i tak az do znudzenia
Macie jakies kompleksy ze sie doagadac nie potraficie czy jak ?. Mi jakos nie przeszkadzalo jak bylem w gilidi ze szwedami, moj najlepszy kumpel jest brazolem, a wy tylko ciagle jeczycie ze polacy to polacy sramto, myslicie ze jak zrobicie wielka, za***ista polska gilidie to nagle PA przestanie istniec, i bedzie bajka ? ...blad !

Nie zrozum mnie źle, nie jestem rasistą ani kolesiem chcącym aby Polska rządziła we wszystkim, chce po prostu, by sytuacja się wyrównała, żeby wreszcie Tibia bawila, a nie sprawiała ból, bo chyba nie to jest jej celem. Na razie to Polacy głęboko dostają po batach za to że w ogóle istnieją! Wojna od zawsze tworzyła historię świata i uważam, że jest potrzebna, aby równowaga została zachowana. Już czas najwyższy, by Polacy sie podnieśli i pokazali że Polak potrafi!!
BTW; Crazy Onion przedstawił nam właśnie postawę typowego Polaka: "Po co to robić, i tak to nic nie zmieni, etc."

Markizek
01-12-2005, 17:29
Du c***a pana a co mamy robic jak sie nie wiesz co robic to sie nie odzywaj!.Fakt polacy sie nie potrafia zjednoczyć mam juz dosyć tekstów: eee.... po co mamy robic to POLACY TO JEDNE WIILEKIE N00BY (mało jest normalnych:)). Potrafia tylko daj cos jestem nowy do c***a tylko to potraficie???

MAM JUZ TEGO DOSYĆ (zaraz zwalą się teksty na mnie:ee... lol zamknij się, ale to jest wolny kraj i mam prawo powiedzieć co myślę!!)

Crazy Onion
01-12-2005, 18:00
Nie zrozum mnie źle, nie jestem rasistą ani kolesiem chcącym aby Polska rządziła we wszystkim, chce po prostu, by sytuacja się wyrównała, żeby wreszcie Tibia bawila, a nie sprawiała ból, bo chyba nie to jest jej celem. Na razie to Polacy głęboko dostają po batach za to że w ogóle istnieją! Wojna od zawsze tworzyła historię świata i uważam, że jest potrzebna, aby równowaga została zachowana. Już czas najwyższy, by Polacy sie podnieśli i pokazali że Polak potrafi!!BTW; Crazy Onion przedstawił nam właśnie postawę typowego Polaka: "Po co to robić, i tak to nic nie zmieni, etc."

buahahahahahha....i o tym wlasnie mowilem
A co do mojej postawy to nie chodzi o to zeby tego nie robic bo to nic nie zmieni tylko o to ze glownie polacy to PA, i nooby . Nie twierdze rzecz jasna ze tylko oni ale osobiscie to najwiecej przykladow widzialem u rodakow. A jeszcze co do ich jednoczenia sie to masz przyklad na furorze co z tego wychodzi kiedy polacy rzadza serwem :baby:

Crazy Onion
01-12-2005, 18:18
Nie zrozum mnie źle, nie jestem rasistą ani kolesiem chcącym aby Polska rządziła we wszystkim, chce po prostu, by sytuacja się wyrównała, żeby wreszcie Tibia bawila, a nie sprawiała ból, bo chyba nie to jest jej celem. Na razie to Polacy głęboko dostają po batach za to że w ogóle istnieją! Wojna od zawsze tworzyła historię świata i uważam, że jest potrzebna, aby równowaga została zachowana. Już czas najwyższy, by Polacy sie podnieśli i pokazali że Polak potrafi!!
BTW; Crazy Onion przedstawił nam właśnie postawę typowego Polaka: "Po co to robić, i tak to nic nie zmieni, etc."
double post ;)

Markizek
01-12-2005, 18:33
A co do mojej postawy to nie chodzi o to zeby tego nie robic bo to nic nie zmieni tylko o to ze glownie polacy to PA, i nooby . Nie twierdze rzecz jasna ze tylko oni ale osobiscie to najwiecej przykladow widzialem u rodakow. A jeszcze co do ich jednoczenia sie to masz przyklad na furorze co z tego wychodzi kiedy polacy rzadza serwem :baby:

Nic nie zmnieni, a nic nie robic to jedno i to samo :]

Vroobel AntyN00B
01-12-2005, 19:08
Nie zrozumcie mnie źle, ja tylko chce po prostu, aby Tibia bawiła (zresztą taka jest jej rola), a nie jak dotychczas sprawiała stres :( . Nie chce koniecznie przywracać pokoju tego siłą. Uważam że każda gra powinna stanowić rozrywkę, bawić, lecz niestety niektórzy nie chcą sie bawić z innymi. Chcą Tibię na wyłączność. I nie chce się tu z nikim kłócić. X(

Crazy Onion
01-12-2005, 19:40
Nic nie zmnieni, a nic nie robic to jedno i to samo :]

ehh, nie rozumiesz ...sek w tym ze remedium na PA itd. nie jest to zeby zjednoczyli sie all polacy, tylko ludzie o podobnych zapatrywaniach na dany problem. Jest wielu szwedow, angoli, brazoli, belgow...etc. ( takze polakow oczywiscie ) ktorzy nie uskuteczniaja PA, zlodziejstwa itd. i tacy ludzie powinnio sie jednoczyc jezeli juz maja ;)

Markizek
01-12-2005, 21:31
ehh, nie rozumiesz ...sek w tym ze remedium na PA itd. nie jest to zeby zjednoczyli sie all polacy, tylko ludzie o podobnych zapatrywaniach na dany problem. Jest wielu szwedow, angoli, brazoli, belgow...etc. ( takze polakow oczywiscie ) ktorzy nie uskuteczniaja PA, zlodziejstwa itd. i tacy ludzie powinnio sie jednoczyc jezeli juz maja ;)

Chyba nie wiesz co mówisz ja nie mówie ze "Polacy chodzcie za***ac BR SWE itp. Tyko może sprubójemy coś zrobić połonczyć się w coś........ ale cóż.... X( X(

Crazy Onion
01-12-2005, 22:08
Chyba nie wiesz co mówisz ja nie mówie ze "Polacy chodzcie za***ac BR SWE itp. Tyko może sprubójemy coś zrobić połonczyć się w coś........ ale cóż.... X( X(

Nie twierdze ze tak mowisz ( zreszta kierowalem to przede wszystkim do Vroobelka i jemu podobnych ), ale chodzi o sama bezsensowna ( moim zdaniem ) idee laczenia sie ludzi tylko dlatego ze sa z jednego kraju B)

Tarny
02-12-2005, 06:37
No własnie, czesto spotyka się jakieś idee na temat PL, SWE, BR etc. Wkurza mnie jak ktoś ciągle pisze "Szwedzi to PA" albo "BR nooby" no i "Polacy potrafia". Jeśli potrafią to niech to pokażą, a nie każdy [prawie każdy] tylko na forum troche pobluzga, wysmieje pvp kogoś innego, dopisze kilka zdań jaki to on nie jest wyśmienity.

Trudno, brakuje nam zgrania, ale czy nie brakuje nam czegos jeszcze? Szacunek dla innych narodów? Albo do samych siebie? Nie chodzi mi o to, żeby szanować PA, ale kilka osób PA szwedów wcale nie oznacza, że wszyscy szwedzi to power abuserzy. W moich oczach tak to wygląda.

Dolor
02-12-2005, 06:43
Sluchajcie polacy po 1. sa niezgrani.
Planowalismy stworzyc na Silverze gildie ale chyba wybralismy nieodpowiedniego lidera juz nie mowie kogo. Ale jak sie z nim umawialem ze ma to byc guildia polakow 30lvl+ to na nastepny dzien zaowarzylem jakiegos kolesia na 7 lvl na 6 i wogule. Puzniej jak dalem mu propozycje kogo ma przyjac to nie chcial tylko dlatego ze nieznal.
Jedno co polakom jest potrzebny czlowiek ktory budzil by szacunek i byl przyjacielem dla wszystkich.

Aha czesto podczas wojen jak sa jakies bitwy to polacy poprzez to ze sa malo zgrani uciekaja gdzie sie da (nie mowie ze wszyscy bo niektorzy walcza do konca :]
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=57155
to jest przyklad tego ze polak potrafi :evul: \filmik powstal niedawno pare dni temu na silverze B)/

Markizek
02-12-2005, 22:16
Nie twierdze ze tak mowisz ( zreszta kierowalem to przede wszystkim do Vroobelka i jemu podobnych ), ale chodzi o sama bezsensowna ( moim zdaniem ) idee laczenia sie ludzi tylko dlatego ze sa z jednego kraju B)

No to co planujesz????(pewnie olać)

fRANo
03-12-2005, 09:14
no Silvera pada :/ nie wiem czy tam ma sens dalej grac przeszimy z kumplem na lunare tam przynajmneij nie ma takich wałów. zenho i te inne pieprzeniete organizacje :/ polacy nie zjednocza sie tylko kazdy pewnie powoli bedzie opuszcał server :/ a mogłaby sie utworzyć organizacja antyzenho i grqacze powinni tempić takich kolesi którzy z gry która ma być zabawą chcą zrobić burdel :/ pozdro dla tych co tam wytzrymuja

Markizek
03-12-2005, 23:27
no Silvera pada :/ nie wiem czy tam ma sens dalej grac przeszimy z kumplem na lunare tam przynajmneij nie ma takich wałów. zenho i te inne pieprzeniete organizacje :/ polacy nie zjednocza sie tylko kazdy pewnie powoli bedzie opuszcał server :/ a mogłaby sie utworzyć organizacja antyzenho i grqacze powinni tempić takich kolesi którzy z gry która ma być zabawą chcą zrobić burdel :/ pozdro dla tych co tam wytzrymuja

Jest sens...........

Narkoman
05-12-2005, 18:37
Moj pierwszy post :)

Czy jest tam sens grac czy nie, to juz niech kazdy sobie sam odpowie na to pytanie. Zalezy jak kto woli. Napewno istnieje jakas szansa aby zjednoczy polakow na tym serverze, ale niestety w walce wrecz (sila) to nie mamy z nimi najmniejszych szans. Trzeba sposobu, i to jakiegos porzadnego. Lecz napewno znajdzie sie jakis nOOb, co bedzie mu sie nie podobalo, ze to nie on jest na pierwszym planie ,czy cos takiego i to wszystko rozwali. Ale jakies wyjscie zawsze istnieje. :cup: Najwyzej trza sie zabawic w hakerow (joke):P

Vickson
17-12-2005, 20:10
I oto nadciąga pomoc! ;)
Właśnie z kumplami założyliśmy gildie i w pare dni mamy już dużo ludzi,
jeśli chciecie się przyłączyć to pisać do Rakilon Sair i Dawerego Sewery, gildia nazywa się Magnificus. Jesteśmy po to by zrobić potężna Polską gildie lecz niewiem czy nam sie to uda ;).
Wymagania: 20 lvl minimum :p
Zapraszamy bardzo gorąco!!

Crazy Onion
17-12-2005, 21:57
I oto nadciąga pomoc! ;)
Właśnie z kumplami założyliśmy gildie i w pare dni mamy już dużo ludzi,
jeśli chciecie się przyłączyć to pisać do Rakilon Sair i Dawerego Sewery, gildia nazywa się Magnificus. Jesteśmy po to by zrobić potężna Polską gildie lecz niewiem czy nam sie to uda ;).
Wymagania: 20 lvl minimum :p
Zapraszamy bardzo gorąco!!

Good luck B) , bedzie wam potrzebne hrhrhr.

Protarus
18-12-2005, 12:06

Niestety masz racje ja gralem na furorce( 78rp nick taki jak na forum) swiat jest poprostu do bani. Jak sie latwo przekonac to wlasnie polacy sa najwiekszymi PA zlodziejami, noobami i s k u r w y s y n a m i!

Narkoman
18-12-2005, 19:33
DO gostka co pisal nade mna.
NIe wszyscy polacy sa tacy. Po prostu przyslowiowa ,,woda sodowa'' im uderzyla do glowy i tyle. :/

Protarus
18-12-2005, 20:40
Wiem o tym :) sam znam naprawde wielkich polaków(mimo ze maja male levele). Czasami tylko troche sie zapominam.

Narkoman
19-12-2005, 07:58
hehe ok wybaczam ci drogi chlopcze :P

Fallen
24-12-2005, 15:31
@ Vroobel AntyN00B
jezeli az tak wkurza cie pa to sie przenies na serv no-pvp i bedziesz mial spokoj :P
jezeli mam byc szczery to watpie abyscie "odbili" silvere, zenho jest duzo i maja duze levele a was moze byc duzo ale z lev gorzej
a nawet niektorzy polscy higher lev nie beda sie kwapili do wojny bo "po co mam walczyc i padac w wojnie kotra nic nie zmieni" wiec raczej nic z tego nie wyjdzie :P
i tak wogole to pozdro dla starych ziomkow z silvery :)

Delarev
26-12-2005, 10:47
ej ale wy jestescie pajace ;) lol wy chcecie zeby polacy rzadzili i nie bedzie PA i bedzie bajka.....BŁĄD!! jak teraz rzadza br to oni sa PA jak by rzadzili Swe to tez byliby PA jak by rzadzili polacy to polacy byliby PA bo niewieze w teksty ze oni chcha wladzy dla spokoju....byly by fragi i kazdy polak biegalby z redem nawet na 15 lvl bo polacy rzadza na servie
BTW PA beda zawsze ci co rzadza na servie :D;) (nie tyczy sie to pojedynczych osob ktore naprawde chca poprostu swietego spokoju;))

Markizek
26-12-2005, 22:29
ej ale wy jestescie pajace ;) lol wy chcecie zeby polacy rzadzili i nie bedzie PA i bedzie bajka.....BŁĄD!! jak teraz rzadza br to oni sa PA jak by rzadzili Swe to tez byliby PA jak by rzadzili polacy to polacy byliby PA bo niewieze w teksty ze oni chcha wladzy dla spokoju....byly by fragi i kazdy polak biegalby z redem nawet na 15 lvl bo polacy rzadza na servie
BTW PA beda zawsze ci co rzadza na servie :D;) (nie tyczy sie to pojedynczych osob ktore naprawde chca poprostu swietego spokoju;))

Dobra s*******aj(zadowolony????)

Vroobel AntyN00B
07-01-2006, 08:27
Każdy serv ma swoich PA i inne problemy, a to wlasnie Polaczki sa najwiekszymi n00bami w tibi i nic na to nie poradzimy. Tu chodzi o Polską mentalność i usposobienie do swiata. Wystarczy spojrzec na najblizsze podwórko :evul: zeby zobaczec polakow w akcji. Nikomu chyba nie musze mówic ze 90% polakow to n00by. Prosty przyklad: skilluje na rotkach, idzie brazol 9lvl sorc, prosi o przejscie, pisze "leave plz" nieraz nawet daje kaske (20gp nie majatek a spokoj w skillowaniu jest) ise taki brazol idzie
tylko jeden br mnie nie posluchal, przeszedlm, zabil mi roty to ja jego :evul: xD Natomiast Polaczki nasze. Z nimi bylo ciezko. Wogole nie chca wspolpracowac i wybijaja roty nawet bez pytania, ale glównie dostali za swoje. :P trzech zabily rotki a dwoch szkielety haha :p . po prostu polska glupota.....

Vroobel AntyN00B
07-01-2006, 08:35
PS: teraz nieco ustaly problemy z zenhami, wiec bedzie cool :D Po za tym, widac ze Polacy chca sie zjednoczyc (mowie o 10% ;p) . Powstala wiec nowa gildia, mam nadzieje ze przetrwa dluzej niz pft, magni~ i legion ;]. w niej sila. Mamy pare silnych polakow i mozemy liczyc na pomoc qmpli w lepszych gildiach ;) . Moze wreszcie zaczniemy sie jednoczyc.... Oby.
PS2: Polacy potrafia bronic swojego honoru, i NIE zachowywac sie jak n00by.ALe jeszcze trza nad tym popracowac.

pozdro B)

Dragu
07-01-2006, 10:05
/\ /\
/ \ /\ /\ / \
____/ \___/ \__/ \_/\________/ \____/\_____piii_____________

tracimy server aaaaaaaaaaaaa

^^ i co polepszylo sie na tym servie czy nie???

poreda
07-01-2006, 10:13
Sluchajcie na silverze jest jeden polak ktory ma 72 teraz level, ale jest takim NOOBEM ze udaje Br, i gdy powiesz cos po polsku on zaczyna "vai um de presso za e ui mata", zaczyna wymyslac. Wiec jego nie licze jest kolo 4 polakow na 50 lev, ale oni nie chca byc w gildi polskiej no mowia ze jest za slaba... Leo Lenidas, Moradin Miedziobrody, Moja Mankowatosc, Potus (Jest w najsilniejszej gildi na silverze, Blood Bringers). Pozatym powstala woja miedzy gildiami Just Revenge (Vladzenho 122 ek) .vs. BloodBrongers (Aikauzenho 122 rp). Zaciekle walcza i wlaczaja w to mniejsze giildie. Powinna powstac 1 duza polska gildia ktora wspomoze Blood Bringers albo Just revenge i bedziemy im pomagac w wojnie, wtedy zyskamy jakis tam sojusz...

Narkoman
08-01-2006, 07:29
Sluchajcie na silverze jest jeden polak ktory ma 72 teraz level, ale jest takim NOOBEM ze udaje Br, i gdy powiesz cos po polsku on zaczyna "vai um de presso za e ui mata", zaczyna wymyslac. Wiec jego nie licze

lol jesli tak sie zachowuje to naprawde jest noobem, sry. nOObem. Ae jest druga strona medalu. Znaczy sie jak on nie bedzie o tym wszytkim rozpowiadal. tj. ze jest polakiem. moze sie nie spodobac roznym wyzszym lvl i moga go za to huntowac. Wiec w sumie mozna zrozumiec, ale mimo wszystko do polakow moze moglby sie zwracac popolsku, a zreszta to jego sprawa.
@up moglbys podac jego nick lub chociaz profesje?? BYlem przed chwilka na tbia.com i tamnie ma zadnego 72 lvl. Jest 71 z banem (to moze byc on) i 73 z free acc (tez to moze byc on) powiesz jak sie zwie.
PS. Cy to ty nie jestes neoxer?

szymon287
08-01-2006, 21:40
ehm polacy na silv nie maja przyszlosci, po graja do jakiegos czasu i zostana wytepieni, jak na przyklad ja -.-" i raczej rzadka gildia tego nie zmieni, chyba ze wszyscy sie ,,ciepna'' na 1 osobe i az padnie i tak ze wszyskimi xDDDD

poreda
12-01-2006, 18:39
Wiadomosc nieaktualna, postac haknieta zrookowana, i zbanowana za mcr :(