Pokaż pełną wersje : Wewnętrzny test serwer
Magic Harmonian
03-12-2005, 12:41
Hm może wie ktoś po ile będą chodzić różdżki w sklepie?
Czy bardziej sie opłaca kupić/zdobyć teraz czy po updacie?
Prosze Was Cip muszą być nowy światy ;)
Zapowiada sie superowo! B)
A mam jeszcze małe pytanko:
Jak zostać tutorem?
Mam 24 lvl jakby co.
Prosze Was Cip muszą być nowy światy ;)
Zapowiada sie superowo! B)
A mam jeszcze małe pytanko:
Jak zostać tutorem?
Mam 24 lvl jakby co.
... nc... musisz mieć spersonalizowane konto, a żeby je spersonalizować musisz mieć paaca, a żeby mieć paaca musisz go kupić.
No i jeszcze musisz zdać egzamin ;] a po Twoim zadanym pytaniu "jak zostac tutorem" gwarantuje Ci ze go nie zdasz ;]
No to super!
Bo wczoraj rano zamówiłęm PACCa xDDD
Troche mnie zdenerwowało to, że musze mieć lvl 20 żeby HMM zrobić... tak to bym już wcześniej zaczął robić żeby mieć na smoki :/ z SD też będzie ciężko...
ludzie po co te wszystkie pytania dowiecei sie i to pewnie niedlugo
:cup:
Ruwedanu
03-12-2005, 12:57
W.g mnie ten update to jeden wielki SHIT!!.Duzo osob gada <wow> rozdzki !!Robie sobie sorca!!Gowno prawda sorc bedzie z***ana profesja....straci swoj urok... a rozdzki to jedno wielkie gowno.Slabo bijace i jeszcze musisz podejsc do potworka.Czyli np idziesz na ghoule z rozdzka,podbijasz do ghoula i ciulasz z rozdzki i w tym samym czasie marnujesz z 2 exury vity bo ghoul ciula cie z life drain.Ogolnie sux tibia schodzi na psy.
co do manasow bez roznicy.. i tak po update beda dawaly wiecej ale i na mlvl trzeba bedzie wiecej spalic.. ale ringi po update lepiej.
aa mam pytanie, czemu ringi po update lepiej? Bo kupiłem se bp life ringów i nie wiem czy siedziec nocke i spalać mane na life ringu czy poczekac do update. Więc jak bardzo przyspieszą life ringi?
W.g mnie ten update to jeden wielki SHIT!!.Duzo osob gada <wow> rozdzki !!Robie sobie sorca!!Gowno prawda sorc bedzie z***ana profesja....straci swoj urok... a rozdzki to jedno wielkie gowno.Slabo bijace i jeszcze musisz podejsc do potworka.Czyli np idziesz na ghoule z rozdzka,podbijasz do ghoula i ciulasz z rozdzki i w tym samym czasie marnujesz z 2 exury vity bo ghoul ciula cie z life drain.Ogolnie sux tibia schodzi na psy.
To nie graj.....
suchyxxx
03-12-2005, 13:16
Chodzi o to ze różdzki walą na odległość proszę pana.Tylko bodajrze najmocniejsza 1 różdzka wali z bliska.Nieważne że te 4 co walą na odległość są słabe ale zawsze walą i ja nie mam lagów więc raczej nie będzie problemu z uciekaniem i strzelaniem
bardzo fajny update juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogl juz grac na wersji 7.6XD;) ;)
Taaaaaak, cfffany pomysł... Kupił ktoś gs'a idzie poexpić, kilkanaście ciosów a tu nagle 'poof' nie ma broni... I na expa trzeba brać BP GS'ów....
Otrząśij się...
Omg :D nik nie mówi o Bsa trzaskających po kilku hitach... niechby pękały bronie o ataku mniejszym niz 10 (bronie treniengowe) :D
Zala Milis
03-12-2005, 14:19
jakis dziwny jestes... co umiesz jechac tylko na makerach a 20 lvlu nie wbijesz? lol... za co ty sie bierzesz
topic:
bardzo fajny update juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogl juz grac na wersji 7.6XD;) ;)
little offtopic: a moze to bedzie juz Tibia 8.0??:D ale skoro te rozdzki beda takie dobre to moze bedzie wiecej low lv pking? no i chyba skonczy sie zabawa z obleganiem wejscia do dp przez low lv noobki i bedzie mozna wreszcie normalnie tam wejsc :) no i chyba zdrozeja ceny a jesli nie to bedzie trudniej zdobyc runy od czleka X(
Lord Brom
03-12-2005, 14:27
Nie wiem dlaczego wy tak panikujecie:)
Wszystko się wyjaśni za kilka dni, po update ;)
Wtedy wszystkie pytania zostaną rozwiązane, skończy sie era afkujących uh makerów i innych run dresiarzy :p
Tylko, żeby CIP-soft nie przesadził z pewnymi rzeczami, bo Tibia jaką znamy może stracić swój urok.
Witam! ;)
Ja przeczytałek jak pewnie i wy, że wandy (różczki) będzie mozna uzywac sorcem i drutem tylko do 40lvl, a 40lvl+, bo ja mam 40lvl+ sorca i chciałbym powalić z takiej różczki.
Coment plz ;)
Dark Rider
03-12-2005, 15:21
ciekwie czy zmieni sie cos z summonowaniem potowrkow :S :confused:
SZ_YM_ON
03-12-2005, 15:28
http://www.grimborn.uznam.net.pl/test/
Devilino
03-12-2005, 16:04
Z tego co zobaczyłem i się dowiedziałem to będzie nadal ta sama tragedia dla Knightów (no moze nie tragedia ale monotonia.....)...
Praktycznie Cipsoft nic nie zrobil by ulepszyc cos dla knightow,a dla pallkow nadal będą się marnowały speary ;(........A te wandy będą beznadziejne bo teraz Sorce i Druty będą jeszcze silniejsi .....a nie dość że dobry sorc umie walnąc z sd w playera za 200 to jeszcze do tego dojdzie ten głupi wand, to samo tyczy się Drutów...............
Więc na to wychodzi że knight i pall będą nadal najsłabszymi postaciami w grze......:(
Beznadzieja,marnostrawstwo i wszystko co najgorsze.........
wearjack
03-12-2005, 16:09
Z www.tibians.com
Wysłany przez y3ll0w dnia 02-12-2005 o godz. 10:11:51 (25 odsłon)
Temat
Dostaliśmy właśnie informacje od Loraca Spellfurego odnośnie zmian po update. Osoba będąca na prywantym test serwerze informuje, że:
- potrzebne będzie 1200 many, żeby zrobić Ultimate Explosion
- potrzebne będzie 820 many, by zrobić runę Sudden Death
- potrzebne będzie około 270 many by zrobić pojedynczą rune Hmm
- różdzki będą zadawać maksymalne obrażenia <60
- mana rośnie z prędkością 1punkt/1 sekunda
Jakie są wasze odczucia w związku z tymi zmianami? Zapraszamy do komentarzy
Co o tym myślicie???
Devilino
03-12-2005, 16:27
To nie zmienia faktu iż CipSoft nadal wszystko próbuje zrobić by Knight i Paladyn zostali najgorszymi postaciami w grze!!!.....
Natomiast Sorcerer i Druid nadal będą jak to się mówi "Rox"
Ale nareszcie mag to bedzie prawdziwy mag latajacy z staffem a nie z jakims swordem...
Platonikus
03-12-2005, 16:55
To nie zmienia faktu iż CipSoft nadal wszystko próbuje zrobić by Knight i Paladyn zostali najgorszymi postaciami w grze!!!.....
Natomiast Sorcerer i Druid nadal będą jak to się mówi "Rox"
OMG ludzie nie czytaja ani newsow ani postow ... chocby mojego.... W nastepnym update CIpSoft zajmnie sie pozostalymi ... btw. a Pan co nagle obrazony bo palkiem lub knightem przy malym koszcie wbilal levele? i wtedy wszystko bylo dobrze? Pozostawie to bez komentarza...(oprocz tego malego xD)
Platonikus
03-12-2005, 17:01
Witam! ;)
Ja przeczytałek jak pewnie i wy, że wandy (różczki) będzie mozna uzywac sorcem i drutem tylko do 40lvl, a 40lvl+, bo ja mam 40lvl+ sorca i chciałbym powalić z takiej różczki.
Coment plz ;)
Otóż na tescie mam druidka levelek 75 i nie widziałem jakiś przeciwskazań :) Prawdopodobnie nie ma maxymalnego levelu do którego można używać. Dlaczego? Istnieje jeden powód.... Wiekszym mag/druid. nie opłaca się :)
Odnośnie przywoływania potworków :Na teście przywołałem buga zabrało mi 250 o ile dobrze pamiętam.. Wiec w tej sprawie raczj się nic nie zmnieniło
Najbardziej bym chcial zeby zmieni cene hmm'ków bo jak widze ze 2,5k w sklepie to sie załamuje bo po update nie kupie od ludzi aff. I tutaj knight ma najlepiej. Doklda 500gp do kazdego bp a ja doklam 800 gp i ma ze sklepu bez czekania.
Platonikus
03-12-2005, 17:06
Z www.tibians.com
Co o tym myślicie???
Otoż odnosnie tych pkt. to prawda. 2 Many odnawia sie co 2 Sec. czyli 1 mana na sec. ale tylko w przypadku wykupionej promocji :)
Ruwedanu
03-12-2005, 17:40
Mozecie powiedziec ktore rozdzki bija z dista ktore z bliska?Czy wszystki bija z bliska?Jesli np rozdzka dla h lvl sorca bije z bliska to jest to bez sensu -.- .Prosze o odp jakiegos tutora
Kudlaket
03-12-2005, 17:43
Moim zdaniem uptede bedzie do dupy , soule będo nie tylko na runki ale też na strzaly X( Druidżi będo mogli robić runy na 21 lvl a sorckowie sd bede robic na 36 lvl ;( dojdą tylko 2 nowe questy , a co do wandow to : Golden Wand -> Snakebite Rod (Druid, min level 7, type poison, avg damage 13, 2 mana)
Conjurer Wand -> Moonlight Rod (Druid, min level 13, type energy, avg damage 19, 3 mana)
Wand of Might -> Volcanic Rod (Druid, min level 19, type fire, avg damage 30, 5 mana)
Wooden Wand -> Quagmire Rod (Druid, min level 26, type poison, avg damage 45, 8 mana)
Elven Wand -> Tempest Rod (Druid, min level 33, type energy, avg damage 65, 13 mana)
jak niwierzycie to wejdzcie na www.tibia.org.pl
Single-day
03-12-2005, 17:47
Ja myślę że Cip'y powinni zrobic Dźwięk do tibi :p Tzn. postawili by grupke kolendnikuw kturzy zbieraja na cele harytatywne (dla low levels ) i by naprzykład jakiś świateczny dżwięk sie pojawiał w głośniczkach lub jak byśny grali na pianinie lub czym kolwiek innym też żeby musyczka sie w głośnikach pojawiła xD a najlepszym pomysłem by był gwiazdor ktury sam chodzi po domach i rozdaje prezety (kładzie pod choinke i znika) 8o
TaTaR PL
03-12-2005, 17:49
a ja czekam na nowe OTS'ki
RL Tibia - SuX
OTS - RoX
PhoenixSS
03-12-2005, 17:57
Troche przeraża mnie wizja tego update'u.
Knight zostanie totalnie udupiony.
a) nie będzie opłacalne kupno UH
b) nie sądze aby sama mana wystarczyła na hunt
c) co w takim razie z bloczeniem
Palek:
a) troche szybciej będzie mu się regenerowała mana
b) będzie musiał polegać tylko na blocach/ arrows
c) brak dunduszu na runki które będą albo cholernie drogie albo ich nie będzie a pall musi kupić również bloce/arrows
Drut:
a) wszysy mówią że dużo zyska ale nikt nie pomyślał że sprzedaż run to początki zarabiania i rozwoju tej profesji
b) nowe Rody będzie można sobie pobiegać na rotach
c) szybsza mana; szybsze leczenie; więcej expa (roty larwy)
d) ułatwienia dot. capa więcej cap więcej kasy
e) wykorzystywanie roda = większy mlv mlvl
f) przegięte poziomy używania/tworzenia run i ich kosztów many
Mag/Czarodziej:
a) 0 dochodu z run
b) nowe wandy
c) tani hunt
d) więcej cap
e) większy mlvl przez używanie wandów
Grafika zmienia się na plus...
Tak więc Knight i Pall -
Drut i Sorc +
Chciałem zacząć od nowa teraz się waham.
POLECAM GRE MAPLE na www.mapleglobal.com
Zala Milis
03-12-2005, 18:06
a wlasnie zrobilem nowego knighta ;( juz sie do niego przyzwyczailem, skilluje non-stop by miec jak najszybciej 60\60 a tu takie LAJNO!!!!
suchyxxx
03-12-2005, 18:21
Haha skoro nie ma limitu na różdki co do levelu to super!!! a ju się bałem że po 40 levelu trzeba na noweo załozyć skull stafa;p
Ruwedanu
03-12-2005, 18:31
Mozecie powiedziec ktore rozdzki bija z dista ktore z bliska?Czy wszystki bija z bliska?Jesli np rozdzka dla h lvl sorca bije z bliska to jest to bez sensu -.- .Prosze o odp jakiegos tutora
Teravista
03-12-2005, 18:40
Dla mnie nie istnieje takie coś że któraś z profesji zostanie udupcona poniewaz jak się chce grać tą profesją to ZAWSZE będzie sie fajnie nia grało nawet w najgorszych okolicznościach....niektórzy by chcieli mieć jak najlepiej bez żadnych utrudnień a przeciez gry nie mogą być tak łatwe że kazdy by mógł mieć 100lvl pierwszego dnia :/ Zawsze jestem zniecierpliwiony jak ma przyjśc ten dzień z update'm :)
Vanhelsen
03-12-2005, 18:49
a) nie będzie opłacalne kupno UH [Wątpie, prawa rynku nie pozwolą na ustawienie ceny uhów powyżej 3k... kto wtedy będzie je kupować?]
b) nie sądze aby sama mana wystarczyła na hunt [patrz a)]
c) co w takim razie z bloczeniem [patrz a), uhy rozwiązują wszystko]
Palek:
b) będzie musiał polegać tylko na blocach/ arrows [why? to już nie oże walić z swrda?]
c) brak dunduszu na runki które będą albo cholernie drogie albo ich nie będzie a pall musi kupić również bloce/arrows [patrz punkt a u knighta]
Drut:
a) wszysy mówią że dużo zyska ale nikt nie pomyślał że sprzedaż run to początki zarabiania i rozwoju tej profesj [ale teraz będzie realniej... Druid był zbyt bogatą postacią, tylko 11 lev i już jazda, kasa leci srtumieniami...]
f) przegięte poziomy używania/tworzenia run i ich kosztów many [nie "przegiete" ale "realnistyczne" co do zdobywanych leweli, w końcu UH to najpotężniejszy spell druta i dla czego ma on nim się bawić już na 11 lev?]
Mag/Czarodziej:
a) 0 dochodu z run [patrz pkt a u knighta]
b) nowe wandy
c) tani hunt
d) więcej cap
f) przegięte poziomy używania/tworzenia run i ich kosztów many [patrz pkt d u druta]
Tak więc Knight i Pall -
Drut i Sorc +
>> kryptoreklama? :P <<
@Wieszok: żeby to tylko "krypto" :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
@All:
http://i14.photobucket.com/albums/a322/Ankhaev1475/Untitled-2copy.jpg
To, co znalazłem ;]
Nie wiem czemu, ale hydra była w towarzystwie nowych grafik... Czyżby jakaś nowa, może boss?
I jeden nowy motylek ;D
Aha - znalazłem jeszcze nowy wygląd blood herba, ale gdzieś mi zwiał
A tak poza tym - dziura w ziemii, jakieś jajka, bandera piracka (pewnie na ghost shipa), jakieś ognie, energie, nowe wyglądy poision fieldów i gazu... Aha - te niebieskie kreseczki to pewnie jakiś wall, bo znalazłem jeszcze je jako "róg" i takie pionowe A poza tym, to kilka 'cosiów' zostało, co cholera nie wie co to... ^^
PS. Grafik otoczenia nie daję, bo i tak wszystcy znają ;)
PS2. A co to są za jajeczka? Czyżby serpent spawn dodany? ;)
Ja chce nowe servery, i to DUŻO na raz. Żeby tłoków nie było, i się dać grało :)
Update też chcę, co mi tam! ^^ ;]
Tanivupo
03-12-2005, 19:17
Moze mniej paniki ?:P Wedlug mnie Update bedzie bardzo dobry... przeciez cipsoft nie chce stracic graczy ;];] a z tego co pamietam to zawsze przed update ktos panikowal a potem mu sie spodobalo :D
tylko NEW SERV plx:D:D
Saphir Dragon
03-12-2005, 19:39
J tam nic nie mam do nowego uptade, ale wiadomo że nie będzie już tak jak kiedyś. CO tu gadać wszystko okaże sie po uptade.
Saphir Dragon
03-12-2005, 19:40
Ja tam nic nie mam do nowego uptade, ale wiadomo że nie będzie już tak jak kiedyś. Co tu pisać wszystko okaże sie po uptade.
Single-day
03-12-2005, 20:02
Jeśli ktoś zaóważył X(
Po ostatnim update Bardzo wzrosła ilość knightów jak sami widzieliscie w liscie phoenixSS to cip'y chcą wyraźnie zmiejszyć tę ilość poprzez zwiekszenie cen, many na robienie Uh wiec jedynym wyjsciem jest robienie druida i postać troche dla uh czego każdy z nas nie lubi (chyba) ;( X(
a) nie będzie opłacalne kupno UH
b) nie sądze aby sama mana wystarczyła na hunt
c) co w takim razie z bloczeniem
Palek:
b) będzie musiał polegać tylko na blocach/ arrows
c) brak dunduszu na runki które będą albo cholernie drogie albo ich nie będzie a pall musi kupić również bloce/arrows
Drut:
a) wszysy mówią że dużo zyska ale nikt nie pomyślał że sprzedaż run to początki zarabiania i rozwoju tej profesji
Mag/Czarodziej:
a) 0 dochodu z run
b) nowe wandy
c) tani hunt
d) więcej cap
Tak więc Knight i Pall -
Drut i Sorc +
POLECAM GRE MAPLE na www.mapleglobal.com
ty nic nie qmasz ;]
-praktycznie nic sie nie zmieni... 4x szybszy przyrost many i 4x wiecej many na runki, wiec mlvl bedzie rosl 4x wolniej ;p
-poza tym beda jeszce wandy ( zdaje mi sie, ze zuzyta mana w celu ich uzywania nie bedzie wliczana do mlvlu wiec rzadko postacie magiczne beda ja stosowac )
-zmieni sie teren i oprawa graficzna
all
Magik van Kamikadze
03-12-2005, 20:04
Fajnie ja zaczne mojim dutem grac bo szkoda 22 lvlm (12lvl):D
Arrasekt
03-12-2005, 20:05
Pewnie Cipy zrobią tak, że dla Facców mana będzie szła tylko 2x-3x szybciej, kiedy to paccom idzie 4x szybciej...
Marcin wymiatacz
03-12-2005, 20:21
Niewiem po co wiekrzosc osob panikuje, gra sie zmienia to atrakcja, a ze utrudnienia beda to dobrze bo kto by chcial ciagle robic to samo i to samo przynajmniej gra sie wam nieznudzi. ODWAGI RODACY!!!
Vard Acal
03-12-2005, 20:31
ty nic nie qmasz ;]
-praktycznie nic sie nie zmieni... 4x szybszy przyrost many i 4x wiecej many na runki, wiec mlvl bedzie rosl 4x wolniej ;p
-poza tym beda jeszce wandy ( zdaje mi sie, ze zuzyta mana w celu ich uzywania nie bedzie wliczana do mlvlu wiec rzadko postacie magiczne beda ja stosowac )
-zmieni sie teren i oprawa graficzna
all
Mana zużyta na spell wandy ędzie wliczana do mlvl-a to już oficjalne
PhoenixSS
03-12-2005, 20:33
Wieszok:
AD1: 3k-3,5k to sporo za uhy a jak trzeba 22 lvl żeby je robić to co pocznie ta masa która od 11 lvl żyła z tego... rozwiązuje to choć trochę problem z farmami bo komu by się chciało robić tyle drutów na 22 lvl. Jednak trochę mniej osób będzie sprzedawała uhy co za tym idzie drożej
AD2: Palek ze sworda trochę sobie tego nie wyobrażam...
a niskie lvl za co oni sobie coś kupią?? bolce + runki = spory wydatek
AD3: Co prawda to prawda trochę mieli kaski na niskim lvl ale i tak wszyscy krzyczą rycek najbogatszy.
Hmm może to być kiepskie dla nowych graczy którzy myśląc że g***o mogą zrobić na takim lvl przestaną grać. A nabijanie drutem/sorcem lvl to nudnawa robota
AD4: Jaka tam krypto reklama?!? :p MAPLE FAJOWA GRA I TYLE
ZAPOMNIAŁEM mana zużyta na wandy/rody wlicza się do mlvl to co ty mi chrzanisz że nie opłaca się ich używać. Np lepiej zrobić bp hmm czy brać w łapki wanda i na roty/larwy??
Oj qmam qmam
Nie wiem czy juz ktos o to pytal, ale zastanawiam sie , czy ceny runek znow podskocza w gore? Jak sadzicie? I ciekawy jestem czy rzeczywiscie tak dobrze sie bedzie bilo z tych rozdzek i tak to ulatwi exp hmm... bo w sumie co tu niby nimi bic - roty? wole WH, guardy ? - za slaby dmg z rozdzki, ghule? - i jak beda szkielety to tez na nie mane tracic? mam pewne watpilwosci...
A co z exori knighta? Po upku przy szybszej regeneracji many bedzie mogl walic 4x wiecej exori niz dotychczas i manasy beda tansze i wiecej many dadza ;)
Pan zbych
03-12-2005, 20:53
Mnie tylko interesuje kiedy nowe servery wychodzą pewnie wtedy co update
nie moge sie juz doczekac zeby jakies niemieckie zrobili
tak jak askara bym na niej gral ale mnie na wakacjch nie bylo :(
@ Wypas
Mozliwe, ze koszt exori tez wzrosnie :)
Wszystko ladnie , pięknie ale z SDkami na 37lvl to troche przesadzili...
Down@ : przecierz jest mowa że ten Update to roazpoczęcie cyklu ulepszania WSZYSTKICH profesji a że na początku zrobili to z drutami i sorkami to sprawa oczywista - chcieli chociarz troche pomóc postaciom magicznym na początku gry
Po 3-4 UpDate'ach wszystko powinno sie wyrównać
@ Arion@ mylisz sie ten update zniszczy gospodarke runiczna : sd na 37lvl -.- w tej chwili takie lvl to kupuja sdki a nie je robia ;/
PhoenixSS
03-12-2005, 21:03
Ale muszę pocieszyć właścicieli knightów i zasmucić sorków i druty.
CiPSoft ma taką regułe że jak stara się wyrównać profesje to zawsze jedne krzywdzi a drugie wzbogaca.
Teraz krzywdzi knightów czyli następny update uprzykrzy życie sorkom i drutom a knight znowu dostanie jakieś plusy.
Osobiście jestem fanem prostego rycka. Jednak czemu CiPy zapominają o Pallku może next update jakieś nowe kusze??? :D
praktycznie nic sie niezmieni tak jak inni mowia ja to powtarzam NIE PANIKOWAC
Update przyniesie korzysci graficzne i przyczynia sie Do epoki Sorcow i drutow(z powowdu WANdow) :P ale to nie powali milosnikow Knight'ow.
A teraz wytlumacz mi jak to sie ma do rozdzek ktore moga zadac podobne obrazenia jak sorcerer z warhammera?
W mojego elita rok bys walil i nie wbil bys sie nawet, z rozdzki podobnie jak z hmma zawsze zadajesz obrazenia. O to mu chodzilo.
A pytanko odemnie to czy różdzki powoduja exhausted na inne czary? Czy działają np. jak bursty (z bursta i z hmma mozna naraz udezyc lub się uleczyc).
Odpowiedz "tak" lub "nie", nie musisz sie rozpisywac :)
[to co tu bylo zniklo bo, na bank jakis frajer juz to zraportowal, a nie chce bana :P] pozdro :)
Szczepan
03-12-2005, 21:15
@up
najlepszym okresleniem na różdzke jest okreslenie ze to taka kusza magiczna, nie powoduje excaushed, a jako amunicje zabiera manapointy, sila zalezy od konkretnej różdzki a nie od mlvla.
co do run to ma racje, uh mozna od 25 lvla a sd od 37, bo zostana wprowadzone ograniczenia lvlowe a nie jak do tej pory mlvlowe, sorc na 20 nadal bedzie mial 400 many czy ile tam ma z tą różnica ze szybciej sie bedzie regenerowac (mowa jest o regeneracji a nei ze max many bedzie 4x)
__________________________________________________ ___________
Jestem ciekaw z kad teraz najci beda brac uhy, skoro bodajze 25 lvl drut bedzie mogl je robic, ceny pojda w góre runek, mozna powiedziec ze beda 200-300 gp nizsze niz te sklepowe, bo przeciesz taki 25 lvl drut zamiast uh na sell zrobi se hmm na exp, a co ma powiedziec sorc? z kad on bedzie bral sd? 37 lvl jak robi runy to na swoj uzytek a nie zeby selowac sdki za jakies szmaciane pieniadze (tak tak taki bp sd w rękach sprytnego sorca przyniesie wiecej korzysci niz jakies tam 4k). Palek narazie nic na tym nie straci jest sposob: kupic 2 bp manasow (beda kosztowac po update 2.2 k 2 bpki) i manasowac sie a uhac sie spontanami (bo exura vita bedzie 160 many kosztowac), wiec palkowi nawet bedzie lepiej, z tego co wiem manapointy za bolty i arrwos wzrosna 2x albo wcale, przez co szybciej i wiecej bedzie se tego mozna zrobic, zarobi sie, bo nie bedzie trzeba juz kupowac tego u żyda ;].
ogolnie
najt ma w plecy (zdrozeja uhy)
sorc i drut trudno powiedziec zobaczymy jak różdzki spelnia zadanie
palek wydaje mi sie ze poraz pierwszy od dawna nie bedzie udupiony(co nie znaczy ze bedzie mial lepiej).
PhoenixSS
03-12-2005, 21:23
No nareszcie ktoś a mianowicie Szczepan mówi racjonalnie.
Knight udupiony
Sorc i Drut podpakowany
Pallek jak zwykle zapomniany przez świat...
PZDR.
I jeszcze jedno nie będe edytował postów bo i tak jest to temat tymczasowy a jest przejrzyście... ;)
Hehe dzisiaj bloker na hydrach powiedzial ze bardziej sie oplaca uzywac exura sio niz uhow. Ale jak ja bede expic <rotfl> nie glupi pomysl nie? exura sio - 70 many czyli 1 manas czyli 55 gp :P
Single-day
03-12-2005, 21:43
lol X(
To jak ja jestem knightem to już wole kupować uhy w sklepie+ dorabiać sobie druidem.....wydaje mi sie że nie bedzie problemu z soul point u premium accont (druid) kupujemy domek 2 luzka i rosna podczas snu...
Marcin wymiatacz
03-12-2005, 21:48
@ Wypas
Mozliwe, ze koszt exori tez wzrosnie :)
Chcialbym zauwazyc ze exori kosztuje 4*lvl knighta to daje prawie cala mane(zawsze troche rezerwy zostaje) wiec jesli wzrosnie koszt to niebedzie sie dalo uzyc tego czaru B)
jedno mnie tylko martwi....na teście wszyscy mają pacc wiec tego nie sprawdza ale......mana rośnie 4 razy szybciej (dla pacc) i wiekszosc many potzrebnej na czary zwiekszyli x4 ale dla takeigo sorca facc ? x2 ? moze ? czyli na tym tylko starcimy :(
Nie mówcie ze runy podrozeja skoro mozna je kupic w sklepie zazwyczaj po 500gp drozej.
Padme Light
03-12-2005, 22:19
Dowiedziałam się paru rzeczy o up - date nowym i postaram się tym podzielić:
Ilość many na mlvl wzrośnie 4x tak samo jak prędkość regeneracji many, ale mlvl będzie teraz rósł szybciej Wcześniej było tak że rzucając czar za 70many
60 liczyło się do mlvl-a a 10 przepadało, teraz cała zużyuta na czar mana zostanie dodana do mlvl-a.
Przykra wiadomość dla palków i drutów: jeszcze bardziej ich udupiono
teraz soul points potrzeba także do robienia jedzenia i !!strzał oraz bełtów!!
Stare wandy zostały przerobione na nowe:
Golden Wand -> Snakebite Rod (Druid, min level 7, type poison, avg damage 13, 2 mana)
Conjurer Wand -> Moonlight Rod (Druid, min level 13, type energy, avg damage 19, 3 mana)
Wand of Might -> Volcanic Rod (Druid, min level 19, type fire, avg damage 30, 5 mana)
Wooden Wand -> Quagmire Rod (Druid, min level 26, type poison, avg damage 45, 8 mana)
Elven Wand -> Tempest Rod (Druid, min level 33, type energy, avg damage 65, 13 mana)
Blue Spell Wand -> Wand of Vortex (Sorcerer, min level 7, type energy, avg damage 13, 2 mana)
Red Spell Wand -> Wand of Dragonbreath (Sorcerer, min level 13, type fire, avg damage 19, 3)
Green Spell Wand -> Wand of Plague (Sorcerer, min level 19, type poison, avg damage 30, 5 mana)
Yellow Spell Wand -> Wand of Cosmic Energy (Sorcerer, min level 26, type energy, avg damage 45, 8 mana)
Ritual Wand -> Wand of Inferno (Sorcerer, min level 33, type fire, avg damage 65, 13 mana)
narazie nic nie waidomo jeszcze o crystal wand ale prawdopodobnie też dostanie nową funkcjie
Rużdżki mają działać jak łuk na odległość ale mają być jednoreczne prawdopodobnie wyjątkiem będą te najśilniejsze rużdżki dostępne od 33lvlu i mają atakować kontaktowo. Różdzka przy każdym strzale zużwa troche many która liczy się do mlvl-u tak jak rzuty spearem do dista czy atak mieczem do sword fightingu. cała spalona mana przechodzi na mlvl.
manasy będą dodawać więcej many bo około 100 i będą mniej kosztować: tylko 55gp
co do questów uwaga czytać szybko bo usuną to zaraz:
pierwszy quest nazywać się będzie ponoć "explorer society" i ma się znajdować w port hope i northport
Drugi quest ma się znajdować w małpim mieście : banuta
Edit:Post pisałam w oparciu o informacjie ze strony Tibia.org.pl
Dowiedziałam się paru rzeczy o up - date nowym i postaram się tym podzielić:
Ilość many na mlvl wzrośnie 4x tak samo jak prędkość regeneracji many, ale mlvl będzie teraz rósł szybciej Wcześniej było tak że rzucając czar za 70many
60 liczyło się do mlvl-a a 10 przepadało, teraz cała zużyuta na czar mana zostanie dodana do mlvl-a.
Przykra wiadomość dla palków i drutów: jeszcze bardziej ich udupiono
teraz soul points potrzeba także do robienia jedzenia i !!strzał oraz bełtów!!
Stare wandy zostały przerobione na nowe:
Golden Wand -> Snakebite Rod (Druid, min level 7, type poison, avg damage 13, 2 mana)
Blue Spell Wand -> Wand of Vortex (Sorcerer, min level 7, type energy, avg damage 13, 2 mana)
Red Spell Wand -> Wand of Dragonbreath (Sorcerer, min level 13, type fire, avg damage 19, 3)
Green Spell Wand -> Wand of Plague (Sorcerer, min level 19, type poison, avg damage 30, 5 mana)
Yellow Spell Wand -> Wand of Cosmic Energy (Sorcerer, min level 26, type energy, avg damage 45, 8 mana)
Ritual Wand -> Wand of Inferno (Sorcerer, min level 33, type fire, avg damage 65, 13 mana)
narazie nic nie waidomo jeszcze o crystal wand ale prawdopodobnie też dostanie nową funkcjie
Rużdżki mają działać jak łuk na odległość ale mają być jednoreczne prawdopodobnie wyjątkiem będą te najśilniejsze rużdżki dostępne od 33lvlu i mają atakować kontaktowo. Różdzka przy każdym strzale zużwa troche many która liczy się do mlvl-u tak jak rzuty spearem do dista czy atak mieczem do sword fightingu. cała spalona mana przechodzi na mlvl.
manasy będą dodawać więcej many bo około 100 i będą mniej kosztować: tylko 55gp
co do questów uwaga czytać szybko bo usuną to zaraz:
pierwszy quest nazywać się będzie ponoć "explorer society" i ma się znajdować w port hope i northport
Drugi quest ma się znajdować w małpim mieście : banuta
yeach dowiedziales sie, poprostu skopiowales tekst ze strony 22... czym tu sie podniecać...
ps: z powyzszych postów nawet niewiesz jak na tutora sie zdaje to skąd mozesz wiedziec takie info :>
Raul de Bar
03-12-2005, 23:14
lol X(
wydaje mi sie że nie bedzie problemu z soul point u premium accont (druid) kupujemy domek 2 luzka i rosna podczas snu...
A przy okazji - czy ktoś wie czy mana w łóżku będzie rosła też 4 razy szybciej niż obecnie?
Bo jak teraz przyrasta 1 MP na minutę to po updacie powinna 1 MP na 15 sekund .
Vanhelsen
03-12-2005, 23:15
Wieszok:
AD1: 3k-3,5k to sporo za uhy a jak trzeba 22 lvl żeby je robić to co pocznie ta masa która od 11 lvl żyła z tego... rozwiązuje to choć trochę problem z farmami bo komu by się chciało robić tyle drutów na 22 lvl. Jednak trochę mniej osób będzie sprzedawała uhy co za tym idzie drożej
AD2: Palek ze sworda trochę sobie tego nie wyobrażam...
a niskie lvl za co oni sobie coś kupią?? bolce + runki = spory wydatek
AD3: Co prawda to prawda trochę mieli kaski na niskim lvl ale i tak wszyscy krzyczą rycek najbogatszy.
Hmm może to być kiepskie dla nowych graczy którzy myśląc że g***o mogą zrobić na takim lvl przestaną grać. A nabijanie drutem/sorcem lvl to nudnawa robotaChyba nie znasz praw rynku... pokaże ci prosty przykłaz, zamiasr runek podstawmy sobie... bęzyne :P
Cena wynosi 4zł... ludzie kupują ale narzekają, że drogo i takie tam. Gdy rząd poniesie pare razy akcyze, do 5zł/l to już nikt nie będzie kupować bęzyny, bo za drogo a więc ktoś (rafineria/rząd) będzie musiał obniżyć swoją marże by obniżyć cenę... Tylko, że w Tibii nie ma posredników i to druidzi bedą musieli obniżyć ceny bo co z tego, że będą bindować ceny na 3,5k skoro wtedy nikt nie bedzie tego kupować? Co mu przyjdzie z zalegajacych w depo uhów...
A przy okazji - czy ktoś wie czy mana w łóżku będzie rosła też 4 razy szybciej niż obecnie?
Bo jak teraz przyrasta 1 MP na minutę to po updacie powinna 1 MP na 15 sekund .Czy masz pacca czy nie, czy śpisz czy stoisz, cokolwiek robisz kimkolwiek, mana przyrasta w tepie 4x
Raul de Bar
03-12-2005, 23:33
Chyba nie znasz praw rynku... pokaże ci prosty przykłaz, zamiasr runek podstawmy sobie... bęzyne :P
Cena wynosi 4zł... ludzie kupują ale narzekają, że drogo i takie tam. Gdy rząd poniesie pare razy akcyze, do 5zł/l to już nikt nie będzie kupować bęzyny, bo za drogo a więc ktoś (rafineria/rząd) będzie musiał obniżyć swoją marże by obniżyć cenę... Tylko, że w Tibii nie ma posredników i to druidzi bedą musieli obniżyć ceny bo co z tego, że będą bindować ceny na 3,5k skoro wtedy nikt nie bedzie tego kupować? Co mu przyjdzie z zalegajacych w depo uhów...
Zły przykład , bardzo zły. odpowiedni bedzie inny przykład - benzynę mamy po 4 złote , za granicą kosztuje 5 złotych.
nagle kończy produkcję 3/4 krajowych rafinerii - benzyny zaczyna brakować. Więc pozostałe rafinerie podnoszą ceny - do 5 złotych , bo przecież nikt nie kupi powyżej 5 złotych , lepiej pojechać za granicę ( załóżmy że wszyscy mają za granicę bliziutko:-) ) A i tak dla wszystkich chetnych benzyny nie starcza - część będzie musiała pojechać za granicę.
I tak bedzie po tym updacie - gwałtownie spadnie produkcja run , ceny zbliżą się do sklepowych. Po kilku tygodniach ceny HMM-ów nieco spadną - mało komu będzie się chciało robić farmy druidów robiących UH-y , większość "dopcha" swoich runmakerów na poziom wystarczający do robienia HMM-ów.
Zresztą na moim serwerze cena UH-ów wynosi 3 - 3,1 k więc różnica przy zakupie w sklepie nie bedzie duża , natomiast HMMy chodzą po 1,4 - 1,6 k więc kupowanie ich w sklepie poważnie obciąży budżet.
Czy masz pacca czy nie, czy śpisz czy stoisz, cokolwiek robisz kimkolwiek, mana przyrasta w tepie 4x
A to dobrze wiedzieć.
Platonikus
03-12-2005, 23:35
jedno mnie tylko martwi....na teście wszyscy mają pacc wiec tego nie sprawdza ale......mana rośnie 4 razy szybciej (dla pacc) i wiekszosc many potzrebnej na czary zwiekszyli x4 ale dla takeigo sorca facc ? x2 ? moze ? czyli na tym tylko starcimy :(
Po pierwsze nie wszyscy na teście maja pacc.
Po 2 przyrost szybkosci many zależy nie od paca tylko od promocji.
Poprostu przed update tzn. teraz mana przyrasta drudowi/magowi z promocja co 4 sec. tak? Po update bedzie przyrastala co 1 sec. Druidowi i magowi bez promocji mana przyrasta co 6 sec. czyli teraz bedzie przyrastala co 1.5 sec.
Ale napewno nie straci na tym nikt bo CipSoftowi nie chodzilo o to zeby faccow po gorszyć. Tylko o to aby wyeliminować MC... oraz aby taki np. czar na SD ( najsilniejszy czar runiczny) nie mógł być wykonywane przez takiego 15 levela....
Wtrące się jeszcze do ceny. Jak już kilka osob wspomniało napewno nie przekroczą one cen sklepowych :P. O małym wzroście można mówić. W końcu będzie pewna dziura która zostanie wypełniona przez runy ze sklepu. Zapewnno MC nadal bedzie wykorzystywany bo wbicie tego 21 lvl czy wiekszego duzego problemu nie stanowi .. tylko ze teraz osoby te beda musiały zdobywać soule :) zabijając potworki dajace minimum 21 expa (czy ile tam potrzebnego na uha :P)
Vanhelsen
03-12-2005, 23:41
Zły przykład , bardzo zły. odpowiedni bedzie inny przykład - benzynę mamy po 4 złote , za granicą kosztuje 5 złotych.
nagle kończy produkcję 3/4 krajowych rafinerii - benzyny zaczyna brakować. Więc pozostałe rafinerie podnoszą ceny - do 5 złotych , bo przecież nikt nie kupi powyżej 5 złotych , lepiej pojechać za granicę ( załóżmy że wszyscy mają za granicę bliziutko:-) ) A i tak dla wszystkich chetnych benzyny nie starcza - część będzie musiała pojechać za granicę.
I tak bedzie po tym updacie - gwałtownie spadnie produkcja run , ceny zbliżą się do sklepowych. Po kilku tygodniach ceny HMM-ów nieco spadną - mało komu będzie się chciało robić farmy druidów robiących UH-y , większość "dopcha" swoich runmakerów na poziom wystarczający do robienia HMM-ów.Z logicznego punktu widzenia rafineria nie podniesie do 5zł ponieważ jeżeli ma te 4 to ma konkuręcje i monopol na sprzedarz, a co do kończenia się zapasów, i tak już teraz nie starczy run dla wszystkich...
Tak samo ludzie myśleli przy soulach, że runkli polecą bóg wie ile, ceny zdrożały o 200-500go max... Zwróć uwagę, że jeżeli ceny run polecą w 100% w górę to taki knight będzie musiał sobie to odrobić, a jak wiadomo, knight jest głównym dostarczycielem EQ (z racji blokera) i podniesie ceny za itemy przerzucając koszta na low-lev... wtyedy rynek się zawali bo low-lev będzie miał problem z uzbieraniem na EQ (chyba, że stworzy sobie uh-makera, co łatwe nie będzie przy 22lev) i knight nie spyli EQ, nie kupi uhów od druta, krótko pisząc.... załamie się gospodarka, ewentualnie się mocno zachwieje... wychodzi na to, że Druty mają ludzi w szachu :P Knighci tez, chyba tylko pallek musi się na wszystko godzić....
Tak sobie uswiadomiłem, że można ładną pracę napisać o gospodarce w Tibii :P
Raul de Bar
03-12-2005, 23:52
Z logicznego punktu widzenia rafineria nie podniesie do 5zł ponieważ jeżeli ma te 4 to ma konkuręcje i monopol na sprzedarz, a co do kończenia się zapasów, i tak już teraz nie starczy run dla wszystkich...
Ale teraz bedzie znacznie mniej run niz wynosi zapotrzebowanie. 90% runmakerów zaprzestanie produkcji - przynajmniej na jakis czas
Tak samo ludzie myśleli przy soulach, że runkli polecą bóg wie ile, ceny zdrożały o 200-500go max... Zwróć uwagę, że jeżeli ceny run polecą w 100% w górę
Nie polecą bo nie mogą , punktem oporu dla ceny run jest cena sklepowa
to taki knight będzie musiał sobie to odrobić, a jak wiadomo, knight jest głównym dostarczycielem EQ (z racji blokera) i podniesie ceny za itemy przerzucając koszta na low-lev... wtyedy rynek się zawali bo low-lev będzie miał problem z uzbieraniem na EQ (chyba, że stworzy sobie uh-makera, co łatwe nie będzie przy 22lev) i knight nie spyli EQ, nie kupi uhów od druta, krótko pisząc.... załamie się gospodarka, ewentualnie się mocno zachwieje...
Świeta racja ,gdy większość run będzie kupowana w sklepie będzie znacznie mniej kasy w obrocie , więc itemy nie będą mogły zdrożeć bo nikt ich nie kupi - prognozuję wręcz spadki cen do cen djinnów. Błędne koło.............
wychodzi na to, że Druty mają ludzi w szachu :P Knighci tez, chyba tylko pallek musi się na wszystko godzić....
Tak sobie uswiadomiłem, że można ładną pracę napisać o gospodarce w Tibii :P
Tylko zasady zbyt często się zmieniają...........
pawel1992
04-12-2005, 00:10
przeczytałem w czyimś poscie że Wandy bedzie można kupić u NPC (magicznych) ktoś wie może jaka cena ?
Platonikus
04-12-2005, 00:12
W postach były pytania odnośnie łamania sie spearow.. Otóż
Kupiłem spear'a poszedłem na bugi i z full def. zdołałem wystrzelić 30 (około) razy tego samego speara.
Btw. dodam jeszcze ze w tym update Zmieniono kolory świateł. Co to znacza? To barwa światła zapalonego torchu jest zółta. Nowe Rody/ wandy też mają swoje małe swiatło własne o różnym odcieniu od jażeniowego światła po światlo z ogniska. Naprawde teraz to wygląda bardziej RL oraz o wiele ładniej.
Ludzie nie panikować!!! Wszystko jest ok ;] Sorce i druty będą teraz fajnie mieć, a knightom i palom praktycznie nic sie nie zmienia :P, wiec z czego wszyscy robia taka afere ze knighty i pale maja z***anie etc. etc.? 8o
Ehh...
Do tych którzy twierdzą że Knight/Pall po update będzie miał gorzej:
Mana 4x szybciej
Instant Spells w wiekszości zużycie many takie same.
Wniosek?
Knight będzie mógł 4x częściej kożystać z Lux/Hur/Exori
A Challenge zabiera teraz 30many, a nie 90!
Oprócz tego nic się dla Knighta raczej nie zmieniło... niech ktoś pokaże palcem która z tych zmian jest na minus ;)
Podobnie jest z Pallem, mana 4x szybciej, Ex.Vita ok. 2x więcej many.
Więc i tak będzie można z niej kożystać dwa razy częśćiej.
Cała reszta zaklęć tak samo jak u knighta.
A manewry przy Sorcach/Druidach jeszcze bardziej wykruszą cheater'ów ;)
Dodając do tego jeszcze zmienioną grafike i nowe questy,
update jak najbardziej na plus.
~Lef.
Victor Shey
04-12-2005, 06:13
gdy większość run będzie kupowana w sklepie będzie znacznie mniej kasy w obrocie , więc itemy nie będą mogły zdrożeć bo nikt ich nie kupi - prognozuję wręcz spadki cen do cen djinnów. Błędne koło.............
Gdy ceny itemów spadną, automatycznie spadką dochody huntujących high-leveli, a co za tym idzie nie będą oni mogli sobie pozwolić na kupowania ogromnych ilości drogich run w sklepach. Kupując mniej run będa wolniej huntować, a więc dostarczać mniej itemów na rynek. A zmniejszona podaż przy niezmienionym popycie spowoduje ponowną podwyżkę cen. W tym zatem względzie rynek powinnien pozostać w miarę stabilny. Ponadto, pieniądze znikające przy kupowaniu run w sklepach powinny być w sporej mierze pokrywane przez wydajniej huntujących low-levelowych sorków i druidów.
Zmienią się na pewno dwie rzeczy - z powodu mniejszej ilości run tempo obrotu handlowego, przynajmniej przez pierwsze kilka tygodni, spadnie, co powinno nieco przystopować galopującą deflację, główny mankament tibijskiej ekonomii.
Po drugie, ceny run wzrosną, osiągając niemal poziom tych sklepowych. UHy pozostaną w granicy 3-3.2k, HMMy osiągną około 2-2.2k, SD dojdą do 6-6.2k.
Przewiduję też wzrost popytu (a co za tym idzie - wzrost cen) na lepszego sortu tarcze i opancerzenie, gdyż sorki i druidzi będą musieli sobie jakoś zrekompensować niedobór defense z broni, którą do tej pory walczyli, a którą zastąpią rózdżkami (o ile to zrobią). Adekwatnie, ceny broni używanych dotąd głównie przez low- i med-levelowych sorków i druidów spadną, gdyż spadnie na nie zapotrzebowanie.
Cała reszta zaklęć tak samo jak u knighta.(czyli 4x częściej)
~Lef.
... jeśli exevo con będzie kosztowało 40 many i dawało 15 arrows , jak teraz , to pal będzie summonował 4x tyle arrows/bolts co teraz , to nie powinno być chyba problemów z amunicją , bo na huncie se dorobisz ile tam chcesz :P ...
Grafika + Tereny + Grafika na Wielki PLUS :)
Moje zdanie jest takie ze poprostu zbyt wiele osób grało knightem, i mają wrazenie ze ich postac została udupiona :S Nie ma co się czarować ale chyba było łatwiej zrobić 40 level knightem, niż 40 level sorcem, prawda :) Więc Cipsoft troche to unormalniło. Wasza postać nie została udupiona, a sorcerer przeciez SD bedzie miał dopeiro od 37 levela wiec nie ma się co ich bać. Napewno w kolejnych updat'each polepsza sytuacje knighta lub pallka ;)
A odnosnie update
Po update nie zaprzeczam, knight bedzie miał nieco gorzej
Postacie magiczne ( sorc, druid ) szybciej beda mogły zdobywać exp a bedzie nowa zabawa, ponieważ będa nowe wandy...
Ja też czekam na nowy serv i chyba zaczne grać pallkiem, czego sie ludzie boicie ?
Jeśli "exevo" kosztowałoby tyle samo albo chociaż 2x tyle many to będziesz miał 4x/2x więcej amunicji ( jeśli nawet wymagałoby soule to postacie z PACCEM więdzą ze soule to nie problem - troche udupione palle Free acca)
Będziesz mógł używać 2x szybciej exura vita, co oznacza ze tak jakbys mial teraz pallkiem tylko 40 many uzbierac :) co jest korzystne ponieważ nie będziesz musiał tracić UH a teraz będziesz mogł sie vitnąć. Czyli ceny UHów Ciebie aż tak nie dotyczą .. bo kupisz troche uhow i masz spokój.Pozatym bardziej oplacalne jest kupic 2 mana fluid i naladowac tym 200 many i miec e vita + swiatlo/amunicje co wychodzi Cie 110 gp niz kupywac uha co wychodzi Cie drozej :) a vita jest wygodniejsza poniewaz jak masz na hotkeys wdusissz aby przycisk i jest a uhac sie jest niewygodniej. Co do HMMów jeśli używasz ich na huntach z blokerem to troche będzie gorzej :) Ale zawsze można załątwić kumpla który zrobi Ci je po normalnej cenie :)
Martwi mnie troche to, że pallkiem z boltow + SD, będziesz brał mniej niż sorc wand+SD, ponieważ sorc ma o ~1/3 większe obrażenia z SD niż Ty, a pozatym zebys Ty uderzał 65 z bolta tyle co on z wand musisz skillowaća on tylko biegnie i expi ......
Mam pytanie od jakiego levca/ m levca mozna uzywać Sudden Death pallkami ?
Jakie są zmiany dotyczące tego ?
Gniew Mroku
04-12-2005, 08:24
Co do kolorowego światła, w kliencie ta możliwość chyba jeszcze od 7.1 zalega. Wystarczyło tylko wprowadzić to do serwera, ale CIPom niezbyt się chciało.
jordek pk master
04-12-2005, 08:38
Czekamy poprostu na SS'y
... faktycznie , "CipSoft NIE faworyzuje knightów" , bo jeśli taniej palowi/magowi/druidowi będzie wypić manasów na ex-vite niż kupić uha , to na dodatek będą więcej many spalali i już duży plus ... a jeśli knightowi mana idzie 2 co 4 sekundy tzn. że rośnie 6 razy szybciej , bo normalnie rośnie 1 co 12 sekund ... teraz w minute masz 5 mana , a po up będzie 30 mana ... regeneracja x6 a bramki x4 , to 4 mlvl będzie osiągany w 2/3 czasu ...
PS. nie wiem jak będzie wyglądała sprawa "BP UH" po upie , ale sytuacja nie będzie zbyt kolorowa dla knightów , nareszcie będą zbalansowane profki (o ile magowie nie będą za mocni) , populacja magów zrówna się knightom , bo teraz są +- takie stosunki klas K : P : M : D - 5 ; 4 ; 3 ; 3 ... wiem , że są światy na których bywa więcej druidów od magów czy odwrotnie albo więcej pali od knightów , ale to są szacowane wartości ...
Euratielek Dard
04-12-2005, 09:09
OMG!!Jak mnie to denerwuje ... Mowiac Knight ma teraz przesrane moze i bedzie mial gozej niz wczesniej... Ale niech nikt nie mowi ze Knight ma najgorzej ... Powiedzie co ma teraz pall powiedziec skilluje sie dupnie na strzaly soul point ehh co tu duzo mowic beznadzieja.. Kazdy podnieca sie grafa ale na poczatku tibia miala swoj klimat .. I kazdy gracz ktory troche gra w tibie powie wam ze tibia schodzi na psy
A mozecie powiedziec czy jest jakis czar dla druta ofensywny?? Cos jak Ue dla sorca z gory thx
... dla palla sp to nie problem raczej , bo on cały czas może robić strzały i walić nadwyżką nawet w trolle , z tym że może troche za szybko będzie robił strzały , a za wolno będą się respiły SP ...
PS. przydałyby się nowe czary spontaniczne ofensywne dla magów/druidów , bo wątpie , że będą stali murem i "adura vita" czy "adori vita vis" ... np. fire/posion/energy exori (chodzi mi o te exori knighta) za jakieś ~75 mana ...
protastion
04-12-2005, 09:24
ja osobiście nie uważam żeby knight miał sie najgorzej ponieważ ceny run w sklepach sie nie zmienią i ceny na rynku też nie mogą ulegnoć wielkim zmianą, bendzie się mugł leczyć i przecierz mu życie rośnie najszybciej.
pall to samo ceny nie ulegną wielkim zmianą ponieważ w sklepach to samo bełty 10 za 30 czyli nikomu sie nie bendzie opłacać za to wychodzić a oprucz tego mana idzie 4x szybciej a koszt tylko 2x
mag/druid
+różczki
+\- wielki lvl na robienie czarów ale za to zmiejszona ilość afk
czyli updat na +++++++
+knight , pall nic nie tracą
+różczki
+grafa
+mniej afk
-ceny ulegną malutkiemu podwyszeni
OMG!!Jak mnie to denerwuje ... Mowiac Knight ma teraz przesrane moze i bedzie mial gozej niz wczesniej... Ale niech nikt nie mowi ze Knight ma najgorzej ... Powiedzie co ma teraz pall powiedziec skilluje sie dupnie na strzaly soul point ehh co tu duzo mowic beznadzieja.. Kazdy podnieca sie grafa ale na poczatku tibia miala swoj klimat .. I kazdy gracz ktory troche gra w tibie powie wam ze tibia schodzi na psy
Ja w tibię zaczęłem grać 2 lata temu . Może dla niektórych to niedługo ale wtedy klimat tej gry był o wiele lepszy.Wszystko było bardziej nie obliczalne i takie baśniowe a teraz robią z tej gry dno...
W/g mnie np. te wszystkie utrudnienia , wycofanie luringu itp tylko pogarsza ta gre
No i zacytowalem bo zgadzam sie z Euratielek Dard.
protastion
04-12-2005, 09:35
ja mam małe pytanie mugłby mi ktoś powiedzieć kiedy skończą sie testy i bendzie updat
Ludacris
04-12-2005, 09:53
Update moze byc w kazdej chwili,pamietam rok temu w grudniu tez zrobili z nienacka :)
Lord Brom
04-12-2005, 10:26
Hmm... co by nie było to wszystko ma swoje dobre i złe strony. Tak samo jest z up-date.
Mam tylko nadzieje, że CIP-soft nie przesadzi za bardzo z ulepszeniami i innymi bajerami, bo Tibia, którą znamy straci swój urok.
Tak samo z wandami dla sorców i drutków... po co to komu? żeby na światach sami 100+lv chodzili? :D :evul: bez przesady... nie każdy sie nadaje, aby mieć h-lv. ;)
Na finito dodam, że każdy z tego co winika sie podnieca up-date, a to bedzie ściema jak zawsze... Cip-y dążą tylko do tego, aby zlikwidować farmy drutów, i zeby to zatrzeć dają jakieś bajery dla nich, w tym przypadku wandy i inną regeneracje many. 8o
Także wszystko sie okaże po testach :D
Miejmy nadzieje, że następny up bedzie dla palków i knightów:) moze jakieś podwójne kusze, albo świetlny miecz hihi, kto wie;)
Sir Saneris
04-12-2005, 10:47
Odnosnie profrsji.. podam porownania, plusy i minusy po upku
•Knight
+ zwiekszona cyrkulacja many.. czyli knight moze zrezygnowac z noszenia magic light wandow czy torchy.. poniewaz regeneracja many podnosi sie czterokrotnie a czary utevo lux i gran lux nadal beda braly tyle many co przed upkiem
- nic sie nie zmienia. Cena run I TAK nie podskoczy wyzej poniewaz za 3.5 kazdy sobie moze w sklepie kupic.
•Pally
+ zwiekszona cyrkulacja many dzieki temu odtad paladyn czekac bedzie 2x szybciej na ex vite na przyklad
- wprowdzono bramki lvlowe dla spontnicznych. Paladyn dopiero od 40 (?) lvlu bedzie mogl rzucic niewidzialnosc np
- zwiekszono wymagana mane na runy, a zatem paladyn na max manie zrobi tylko 2 runy (czyt. mniejszy afk)
- wprowadzono soul pointy do robienia strzal, boltow, jedzenia, itp co tez jest utrudnieniem dla low lvlowych palkow
•Mag/Druid
+ wprowadzono różdzki
+ wprowadzono mniejsze wymagania odnosnie spontnicznych co do many zatem moze czesciej rzucac spontaniczne
- na full manie mag dobry zrobi z 2-3 runki SD czyli nie moze poafkowac za specjalnie
- lvle dla robienia runek, czyli koniec z low-lvl rune-makerami
- UE bierze 1200 many.. przez co na Annihilatorze bedzie jakby trudno magowi..
I mowcie mi ze CIP nic nie zmienil dla knajtow.. co mial zmienic? Jak to dobra profesja jest juz? Nie przejmuja sie soulami.. potrzebuja tylko uhow do szczescia.. maja wysokie skille wiec z tarcza i mieczem/axem/clubem wymiataja.. maja duzo zycia.. po upku nie musza pochodni nosic.. no sorka wg mnie to i tak nadal extra profesja. A co sorkom tak polepszyli? Wymagania aby uzyskac nastepny mlvl i tak beda x4. Rozdzki.. super.. ale te lepsze biora po 13 many i wala z bliska nie z daleka no to tez mi ulatwienie.. a slabsze? fajnie.. to se beda na roty ze slabszymi chodzic? Tez mi straszne ulepszenia lol
Teravista
04-12-2005, 10:47
Omg ludzie co wy gadacie że jest coraz więcej utrudnień i wogole X( o to w tym chodzi żeby było trudniej X( żeby coś osiągnąć to trzeba sobie na to zapracować a nie łapu capu i juz wszytsko mam X( pomyślcie co wy gadacie a jak wam ta tibia nie odpowiada to po co wogole gracie w nią X( napewno w innych grach cały czas na kodach jedziecie.....
Odnosnie profrsji.. podam porownania, plusy i minusy po upku
•Pally
- zwiekszono wymagana mane na runy, a zatem paladyn na max manie zrobi tylko 2 runy (czyt. mniejszy afk)
•Mag/Druid
- na full manie mag dobry zrobi z 2-3 runki SD czyli nie moze poafkowac za specjalnie
- lvle dla robienia runek, czyli koniec z low-lvl rune-makerami
- UE bierze 1200 many.. przez co na Annihilatorze bedzie jakby trudno magowi..
Przecierz o to im chodzilo żeby zmniejszyć afk...i low lvlowych runemakerów..i dla CipSofty twoje - są plusami -.^ a jesli chodzi o ograniczenia lvlowe co do run jest to duuzy + poniewaz nie spotkasz juz lvlowego druida ktory ma
60mlvl -.-
Edit@ i jeszcze dodam że ten update rozpoczyna cykl updatów mających ulepszyć profesje
Euratielek Dard
04-12-2005, 11:17
Ta wypowiedz skierowana jest do : Teravista
Widac ze za dlugo w ta gre nie grasz... Wydaje ci sie ze piekno gry jest to zama grafika ,a bardzo sie mylisz. (chodz tibia do tych nie nalezy)I nie powiedzialbym ze tibie az tak bardzo utrudnili. (wiadomo napoczatku te bugi itd)Ale najbardziej nie spodobalo mi sie trapowanie w ktorym z kolejnych updatow zostalo zmienione i lurowanie ... A po drugie co ty mozesz wiedziec o mnie ... Nie wiem co ty osiagneles ,ale patrzac na twoj status osiagneles nie wiele (mozna powiedziec 0)
Spox jesli ty grasz na kodach to nie znaczy ,ze wszyscy to robia.Chciales chyba zablysnoc w tym poscie ... Ale wydaje mi sie ze ci sie nie udalo.Wogole kto tu mowi o utrudnieniach ludzia rozchodzi sie o proporcje pomiedzy postaciami .I zrozum ,ze chodz gra jest najlepsze zawsze moze miec jakis minus.I kazdy moze wypowiedziec sie co go denerwuje i przeszkadza chyba po to ten temat jest zrobiony. Sorry za offtopic
Teravista
04-12-2005, 11:32
Ta wypowiedz skierowana jest do : Teravista
Widac ze za dlugo w ta gre nie grasz... Wydaje ci sie ze piekno gry jest to zama grafika ,a bardzo sie mylisz. (chodz tibia do tych nie nalezy)I nie powiedzialbym ze tibie az tak bardzo utrudnili. (wiadomo napoczatku te bugi itd)Ale najbardziej nie spodobalo mi sie trapowanie w ktorym z kolejnych updatow zostalo zmienione i lurowanie ... A po drugie co ty mozesz wiedziec o mnie ... Nie wiem co ty osiagneles ,ale patrzac na twoj status osiagneles nie wiele (mozna powiedziec 0)
Spox jesli ty grasz na kodach to nie znaczy ,ze wszyscy to robia.Chciales chyba zablysnoc w tym poscie ... Ale wydaje mi sie ze ci sie nie udalo.Wogole kto tu mowi o utrudnieniach ludzia rozchodzi sie o proporcje pomiedzy postaciami .I zrozum ,ze chodz gra jest najlepsze zawsze moze miec jakis minus.I kazdy moze wypowiedziec sie co go denerwuje i przeszkadza chyba po to ten temat jest zrobiony. Sorry za offtopic
chyba nie zrozumiales mojej wypowiedzi....ja nie gram na kodach i to co pisalem to nie bylo o mnie i jakbys przeczytal wszytskie posty w tym temacie to kilka bylo ze ludzie narzekaja na duze utrudnienia wobec nich a dla mnie narazie ten 21 lvl to ejst bardzo duzo i dlaczego piszesz " co ty mozesz wiedziec o mnie" czy ja to kierowalem konkretnie do ciebie??czytaj uwanie posty a pozniej miej wonty do ludzi -.-
Von Kubajkus
04-12-2005, 11:45
Kurcze!!! Soul Pionty na robienie strzał ???? Co update Pall dostaje w plecy!! X( Najpierw łamiace sie Speary (no pózniej troche to ograniczyli), a teraz jeszcze Soul Pointy na strzaly !!!! No w tym troche to przesadzili, przecież Pall teraz bedzie najgorsza postacia!!! A poza tym to liczylem ze będą nowe uotfity a jednak nie bedzie.
Morfeusz01
04-12-2005, 11:55
Czy zna ktoś ceny wandow w sklepie??
Ogon Levitaurim
04-12-2005, 12:04
Omg 1200 na UE od jakiego teraz lvl bedzie sie robić anni 150?160?
PhoenixSS
04-12-2005, 12:24
Zgadzam się prawie ze wszystkimi wypowiedziami że ceny run drastycznie nie wzrosną ale to że będzie ich duuuuuuużo mniej do kupienia tego nikt nie podważy.
Tym samym zmeni się obraz rycka który zamiast być wypchanym uhami będzie nosił tony manasów bo będzie to bardziej opłacalne.
Jednym słowem runki dla elity i z własnej produkcji.
Zaspamujmy świat exurkami i i innymi spontanami.
Boner3773
04-12-2005, 12:25
(..)
•Pally
+ zwiekszona cyrkulacja many dzieki temu odtad paladyn czekac bedzie 2x szybciej na ex vite na przyklad
- wprowdzono bramki lvlowe dla spontnicznych. Paladyn dopiero od 40 (?) lvlu bedzie mogl rzucic niewidzialnosc np
- wprowadzono soul pointy do robienia strzal, boltow, jedzenia, itp co tez jest utrudnieniem dla low lvlowych palkow
(...)
hmm..
o pare żeczy sie niezgodze..
gdyż koszt many na zaklęcie .exura vita będą kosztować znacznie więcej many... tj. 240 ;s
niestety niewiadomo jak to będzie..
niewiadomo ;sssss
ale grafika wydaje się ładniejsza..zwłaszcza górzyste tereny.
Olorion.
04-12-2005, 12:28
ale grafika wydaje się ładniejsza..zwłaszcza górzyste tereny.
exani hur up/down nie bedzie tam dzialac :F
Morfeusz01
04-12-2005, 12:32
Skoro będzie mniej uhow (problemy z lvl) to druidzi i magowie z sd będa mieli mniej kasy czyli będą mniej kupywać przez co będzie mniej kasy w obrocie i wszyscy będa biedni bo rycerze bez uhow duzo nie zarobią:)
z góry sorki za błedy :)
Single-day
04-12-2005, 13:00
Wiecie co ja wam powiem ?
JEDNM SŁOWEM WZROŚNIE ILOŚĆ PK prawdo podobnie na lodowych wyspach gdzie bedą expily druidy/sorce aby dobrobic ten 22 lvl albo wyżej. Lota wysłać idzie na każdej z tych wysp a wiadomo pk to beda facc 11 druidy i 15 sorc jakiegos h lvl kturemu brakuje runek (uh przedewszystkim) X(
radził bym uważać i to bardzo....proste komu bedzie sie chciało soul point robić lepiej popekować moze wypadnie coś lepszego ale ja nie uważam tego za najlepsze rozwiazanie.......juz lepiej jak koś ma pacc kupić dom ktury ma kilka luzek i polozyć je spać podczas gdy sie expi....potem można odpoczatku robic runy jak sole urosna i juz tak w kolo macieju :D ale stać też nikomu sie nie chce i robić te run...i to kolejny problem ale juz sie rozpisywac nie bede... :evul:
moim zdaniem uhy wzrosna do okolo 3.2 k i wiecej juz na pewno kosztowac nie beda ja i tak kupuje juz u npc uhy za 3.5 k bp bo ludzie coraz mniej ich sprzedaja i jakos moja sakiewka mimo ze za bogacza sie nie uwazam nie odczuwa tej ceny.Nie sadze ze bedzie mniej kasy bo ludzie nie beda mieli uhow za czym nie beda mogli polowac.Sredni knight bierze klika uhow i idzie na minosy i robi przy nie wielkich stratach zaje&*^& lootbagi 4-20 k i nie narzeka ;)
wydaje mi sie ze massowo wzrosnie pking na pvp z tymi rozdzkami(nie wiem jak dziala ale) sorc/druid + np rozdzka zadajaca obrazenia srednie po 45 do tego 4 x szybsza mana = ogrmone zuzycie uhow na obrone ;] ale co tam ja gram na non-pvp
sir qret
04-12-2005, 13:56
moim zdaniem uhy wzrosna do okolo 3.2 k i wiecej juz na pewno kosztowac nie beda ja i tak kupuje juz u npc uhy za 3.5 k bp bo ludzie coraz mniej ich sprzedaja i jakos moja sakiewka mimo ze za bogacza sie nie uwazam nie odczuwa tej ceny.Nie sadze ze bedzie mniej kasy bo ludzie nie beda mieli uhow za czym nie beda mogli polowac.Sredni knight bierze klika uhow i idzie na minosy i robi przy nie wielkich stratach zaje&*^& lootbagi 4-20 k i nie narzeka ;)
wydaje mi sie ze massowo wzrosnie pking na pvp z tymi rozdzkami(nie wiem jak dziala ale) sorc/druid + np rozdzka zadajaca obrazenia srednie po 45 do tego 4 x szybsza mana = ogrmone zuzycie uhow na obrone ;] ale co tam ja gram na non-pvp
najlepsza rozdzka zadaje dla potwora MAKSYMALNE obrazenie 65 wiec nie wiem jak ty chcesz miec srednie hity po 45 w czlowieka ;p
Michael Jackson
04-12-2005, 14:06
A moze ktos wie ile trzeba many na m lvl knightem tzn ile many na 5 mlvl a ile na 6. A ile many bedzie kosztowac utevo lux i exura oraz ile exana pox i exori.
A co do sorcka ile many zabiera jeden strzal poszczegolnej rozdzki.
pewnie juz byly odpowiedzi na moje pytania na forum ale nie che mi sie szukac ;p srr :] :p
MAximus Achilles
04-12-2005, 14:09
Hehe nie wiem czemu ale mi osobiscie sie wydaje iz ten ubdate byl poto by polepszyc druida i sorca ale ten pomysl minie sie z celem :>
Druid wczesnniej mógl kupowac hmm chocby nawet po 1,5k a teraz? mało bedzie osob sprzedawajacych hmmy gdyz trzeba na nie 20+lv niektórzy robiacy je beda sami je uzywali niektórzy odkladali mały % osob bedzie sprzedawac a inni po prostu bedą expic z różdzek i w ten spsób nie beda robic run wiec 40+ levelowi druidi i sorcowie beda musieli odwiedzac sklepy w potrzebie hmmów to samo oczywiscie tyczy sie palladynów czy knightów potrzebujacych hmm do tej pory jeszcze palladyn czasem mógl robic hmm a teraz bedzie to mógl robic od 24~~lv Hmm może i nie narzekam bo wiele rzeczy bedzie ułatwiało gre ale z hmmami moze być naprawde problem w zdobyciu a trzeba miec naprawde dobry lv i mlvl zeby kupujac hmmy po 2,5k zwracalo sie to w loocie z potworów moze nie mam racji gdyz poki nie bedzie ubdatu tego sie nie sprawdzi ale taka jest moja prognoza:P
Leon Zawodowjec
04-12-2005, 14:22
X( Ta Gra Coraz Bardziej Przypomina Mi Pokemony... Co Z Tego Ze Nowe Grafiki Itp... Ale Lagi Beda Nie Z Tej Ziemi!!!
Zoltan Chivay
04-12-2005, 14:24
@up
Czemu niby mialby by byc lagi?
Vanhelsen
04-12-2005, 14:26
X( Ta Gra Coraz Bardziej Przypomina Mi Pokemony... Co Z Tego Ze Nowe Grafiki Itp... Ale Lagi Beda Nie Z Tej Ziemi!!!Roftl'n'lol xD Dla czego tak ma niby się stać? Przecież grafa jest wczytywana z klienta a nie z servera więc?
Ogólnie, mam pewną radę dla tych, co im sie up-date nie podoba:
Nie podoba Ci się? Nie graj! I po problemie...
Druid Rafal Gorecki
04-12-2005, 15:02
X( Ta Gra Coraz Bardziej Przypomina Mi Pokemony... Co Z Tego Ze Nowe Grafiki Itp... Ale Lagi Beda Nie Z Tej Ziemi!!!
Buahahahaha. Lepiej idź się uczyć polskiego, a nie denerwować się, grając w Tibię :). A swoją drogą to już się nie mogę doczekać updatu :). Walenie z miecza druidem to katorga :/.
Drakon Pierwszy
04-12-2005, 15:02
W pełni sie z tobą zgadzam jak sie komus niepodoba to niech nie gra
ale w tibi jest jeden mankament:
zbyt wiele zecy jest dla paccow a kupno pacc jest dosc duzym wydatkiem dla ludzi niepełnoletnich kturzy jak myśle stanowią większość garaczy
jednak updacik sie przyda gra stanie sie ciekawsza bo szczeże muwiąc wśrud wielu ludzi tibia jest dyskryminowana ze względu na grafike a dla reszty np z powodu ze gdy giniesz zbyt duzo expa tracisz
Są ludzie kturzy nawet nieprubują zacząć grać w tibie tylko dlatego ze ma grafike jak pokemony na GameBoya
P.S.
Moze kiedys powstanie tibia w kturej niebędziemy sie przemieszczać co kratke i będzie w niej widać uzbrojenie :]
Laoor Tlearvel
04-12-2005, 15:24
Hehe nie wiem czemu ale mi osobiscie sie wydaje iz ten ubdate byl poto by polepszyc druida i sorca ale ten pomysl minie sie z celem :>
Druid wczesnniej mógl kupowac hmm chocby nawet po 1,5k a teraz? mało bedzie osob sprzedawajacych hmmy gdyz trzeba na nie 20+lv niektórzy robiacy je beda sami je uzywali niektórzy odkladali mały % osob bedzie sprzedawac a inni po prostu bedą expic z różdzek i w ten spsób nie beda robic run wiec 40+ levelowi druidi i sorcowie beda musieli odwiedzac sklepy w potrzebie hmmów to samo oczywiscie tyczy sie palladynów czy knightów potrzebujacych hmm do tej pory jeszcze palladyn czasem mógl robic hmm a teraz bedzie to mógl robic od 24~~lv Hmm może i nie narzekam bo wiele rzeczy bedzie ułatwiało gre ale z hmmami moze być naprawde problem w zdobyciu a trzeba miec naprawde dobry lv i mlvl zeby kupujac hmmy po 2,5k zwracalo sie to w loocie z potworów moze nie mam racji gdyz poki nie bedzie ubdatu tego sie nie sprawdzi ale taka jest moja prognoza
MAximus Achilles
04-12-2005, 15:38
@up w jakim celu skopiowałeś moja wypowiedź??(post 358)
Latwa Blodi
04-12-2005, 15:44
EJ może mi ktoś wytłumaczy jak bedzie wyglądać gra po update knightem ?? :|
EJ może mi ktoś wytłumaczy jak bedzie wyglądać gra po update knightem ?? :|
no jak to jak tylko i wylacznie szydełkowanie -.-
Laoor Tlearvel
04-12-2005, 15:59
@up w jakim celu skopiowałeś moja wypowiedź??(post 358)
skopiowałem twoją wypowiedz w celu takim że niemiałem swojej a twoja była najmondrzejsza z tamtych wszystkich :] wiec jak sie gniewasz to sorki
Platonikus
04-12-2005, 16:24
Jeżeli wystąpią lagi to tylko wyłącznie przez twój PC ... Z tego co zaobserwowałem to minimaly wymóg do grania troche sie podniesie a to za sprawą np. kolorowych świateł, fal na wodzie itp. :) Ale i tak ta grafa bedzie mi się podobała :P Już nie moge patrzeć na starą tibie xD
Odnośnie czarów dla knighta *i malych magów:
Exana pox -30 many
Utevo lux - 20 many
Exevo pan - 120 many
Utani hur 60 many - trwać bedzie 30 sec.
Exura 25 many
Pozostałe czary:
Utani gran hur 100 many ale trwać bedzie 15 sec.
Utevo vis lux 120 many czas nie sprawdzałęm
Exevo gran mas pox 600 many
Przywołanie potworka - bez zmian
Exevo grav vita 220 many
Utamo vita - 50 many
Utana vid - 440 !
Exori vis itp 20 many
Exura vita - 160 many
Exura sio "name 70 many
Exura gran mas res 150 many !
Chyba all :P
Pamiętajcie że tyle kosztują nas czary na TEŚCIE.... W przyszłym update mogą sie one jeszcze pozmieniać!
Michael Jackson
04-12-2005, 16:32
ILE many trzeba na "exura" ???
Morfeusz01
04-12-2005, 16:37
jaki w koncu jest potrzebny lvl na uhy??
Platonikus
04-12-2005, 16:45
jaki w koncu jest potrzebny lvl na uhy??
Taki który ma 400 many ... to zależy na którym wyszedłeś z roogardu. Jeśli na 8 to prawdopodobnie będzie to 21 level.
Morfeusz01
04-12-2005, 16:52
aha dzieki akurat taki mam:)
Vanhelsen
04-12-2005, 17:08
ILE many trzeba na "exura" ???tyle co zwykle bądź maximum x2
Update ach update... zabawy cała moc!! :D ale juz sie doczekac niemoge... mam nadzieje ze wraz z update powstana new servy, to odrazu wbijam i robie palka :D wg mnie to ebdzie extra update (nie mówic tu o utrudnieniach, bo gdyby nie one gra byłaby załatwa, pozatym potrzebne sa zmiany co jakis czas :D) Ktos wie czy powstanie nowe miasto na senji (z dp itd) bo słyszałem (czytałem) tu gdzies na forum ze niby tak ale niepamietam dokładnie i nie wiem czy to prawda:D
Po***alo ich
4x800=3200 many ne ue !!!!!
czyli 115 level trzeba na ue .... ****a jak cos nie spieprza to gowno zrobia i co z tych po***anych rodzek ****a ..... I wszytko z***ali co bylo to z***ania
Ja myśle, że to nie jest tak... ( a przynajmniej mam nadzieje :o )
Sorca by zje**li na maxa!!! A ja właśnie czekam na nowe servy juz od jakiegośczasu i chciałbym iść na sorka... Ale jak bedzie tak jak mówisz to ja dziekuje... Predzej zostane rookstayerem niz sorkiem ;/ BEZSEMSU!!!
MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ MYLISZ!!! :evul:
[QUOTE">
Dear Gamemasters, Counsellors and Tutors,
we would like to invite you to our private test server for this year's christmas update. As you might have already read and seen on screenshots, we have revamped a whole bunch of graphics such as water, shores, grass, mountains, ships and many more. Secondly, there are two new long quests to discover and solve. Last but not least, we present you a new set of features and adjustments for the magic system, including spellwands having a "real" function now, revised mana regain and new level requirements for different spells.
Please read the following instructions on how to join the test server and the testing agenda carefully. Report all bugs you find with ctrl + z in-game. Typical bugs include:
- Critical errors (e.g crashes)
- Graphical errors (e.g. broken graphics, blue pixels, wrong automap colors)
- Map errors (e.g. broken ground textures, broken wall parts)
- Feature errors (e.g. wand doesn't work like it is supposed to)
- Object errors (e.g. a takeable tree, walkable stone)
- NPC errors (e.g. something is bought for more money than it is sold)
- Text errors (e.g. typos, misspellings, non-suitable name for an object)
- Quest errors (e.g. dead ends in the quest line)
As always, I have to inform you that all information gathered on the test server is for your eyes only and not to be published.
1. How to join the testserver
- Please make a copy of your Tibia folder before you do anything else, because else you might not be able to log on the normal Tibia servers again after having logged on the test server.
- Name the copied folder e.g. "TibiaTest".
- Now, create a shortcut to the Tibia***** in your test folder, e.g. by rightclicking the ***** file and choosing "Create shortcut" from the context menu.
- Start the Tibia client via this shortcut.
- Activate the testserver login by clicking the according checkbox in Options -> Network.
- Attempt to log into the game to activate the automatic patch.
- Log on!
2. New Quests
Please take some time to thoroughly test the two new quests which have been implemented. One evolves around the so-called "explorer society", whose buildings some of you might have seen on the last test server in Port Hope and in Northport. The other quest deals with strange occurences in the ape city Banuta.
It would be advisable to do this with two people at the same time - the first one always receives the mission objectives and solves the tasks, while the second one just accompanies him or her without receiving mission objectives and should not be able to do anything in the questline.
3. Revised Map
Please stroll around Tibia and have a look at the old areas with new objects and graphics. It is probably impossible for everyone to test everything, so just pick out a few areas which you know well and check out whether the functionality is still as it was before. This is especially important for:
a) Mountain regions
There are many plateaus now which can't be accessed via 'Levitate' or parcels anymore. If an important hill (one of these where you actually have to climb up to reach an important area) is blocked now, please inform us. Same goes for narrow mountain paths in general. Please check whether all ropespots are still usable and whether no important paths are blocked. Moreover, look for "broken" walls - mountains or mountain houses which have holes in their walls that shouldn't be there.
b) Water and Swamp
Here, it is especially important to check whether you can still fish in different water spots and whether objects are disappearing if tossed into water and swamp. Try to fetch a bucket of water and the like and have a look at some shorelines for possible graphical bugs.
c) Ground textures
Since we replaced all "transitions" such as the border between grass and dirt floor, it is possible that some areas have strange combinations of transitions which looked okay before, but look horribly messed up now. If you come across a really ugly looking mix of ground textures, don't hesitate to send a bug report.
d) Ships
Oh yeah, the new ships! Since the old ships were basically torn apart and new ships were built from scratch, simply everything about them changed. Of course, the NPCs should still function as before, you should not get stuck in any walls or reach areas on the ship you obviously shouldn't reach. Set the sails! (On a sidenote, since I know that many of you are interested in this matter - the Tibianic was not rebuilt yet due to some problems with house patching. However, the Tibianic will definitely be revised within the next time, so don't be too disappointed.)
e) Roofs
Basically just climb around on the roofs a bit and check for any possible bugs. Everything should be the same as it was before, so if anything unusual occurs or if something seems strange about the graphic, let us know.
f) Colourful lightsources
Turn off your magic lightwands and lightspells - explore Tibia in the darkness. All lightsources have a certain colour now, from warm yellow to deep red, shimmering blue and poisonous green. It might be unusual at first, but let the effect sink in a bit and give yourself some time to get used to it. If you stumble across a lightsource which obviously emits the wrong light (e.g. a red fire seems green), please inform us.
g) Houses
With this update, we will also patch all houses. Everyone who owns a house on Antica will also own it on the test server. Please visit your Antica house and check a) whether it is completely empty and b) whether all of your belongings have been correctly sent to the according depot.
4. Revised Magic System
There are many changes to be tested, where to start?
a) Magical spellwands
The currently existing spellwands were given a new name, outfit and functionality and are designed to especially support young sorcerers and druids on their way from low level to mid level. Below you will find a list of what each wand does now:
Crystal Wand -> No function yet
Now, how do they work? They are similar to how bows function - you simply place them in your hand, target an enemy on the battlelist and the wand will automatically fire, at the same time consuming a small amount of mana per shot as given in the list above. The mana used for the spellshooting will count towards your magic level. The wands work at different ranges - some require going rather close to the enemy, some will allow you to leave a safe distance between you and your foes. They are onehanders, which means that you can carry a shield at the same time. The damage is a fix value, not dependant on level or magic level. However, each wand has a level restriction and a vocation restriction, as also given in the list above. If you try to use a druid's rod as sorcerer, attacking will simply turn out as a fist attack and vice versa.
Please also check whether the immunities of different monsters against the damage type of the wands work correctly, meaning that if you use a poison wand against a monster which is immune to poison, the wand should not inflict any damage - and so on.
There are two NPCs who give away all wands for free during this test - Sigma (Thais crossroads) and Omega (Edron castle entrance). Please behave reasonably and don't block these NPCs (there are no secret functions whatsoever, they simply hand out wands/rods and that's it ), allow each of your fellow tutors to obtain these items.
I'm sure that most of you have a low level character somewhere on the account, please take some time and actually try out how it feels to hunt with these magical weapons as a low level sorcerer or druid and leave some comments for us.
b) Mana regeneration and cost
In order for the new spellwands to allow a fluent gameplay much as knights and paladins can hunt with their weapons, we raised the mana regeneration significantly. You will regain your mana 4 times faster now.
Of course, this makes several adjustments necessary - since if everything else would stay the same, it would lead to the quadruple amount of runes made, quadruple speed of magic level increase, and so on, and so on. In the following paragraphs I'll talk about all important changes in general.
- to be continued -
c) Magic level advance
As most of you might know, the mana which you spent used to count towards the next magic level in steps of 20, which means that if you casted a spell with e.g. a cost of 70 mana points, 60 of these counted for your magic level advance and 10 were simply lost. This has been improved with this update. Now, all mana points which you spend are actually counted for your magic level. The magic points needed to advance to the next magic level have, of course, been multiplied with 4. This means that the regain time for your next magic level stays the same, but you will actually advance slightly faster in the long term, since no mana will be lost anymore (except for mana drain and mana shield as before).
d) Adjusted spells
We raised the cost for almost all rune spells and supply spells to the quadruple amount of mana, which basically means that the time you have to wait to create a certain rune will not change. However, it also means that you now need a higher level to create a certain rune. But think of it this way: how logical is it that a level 11 druid can create the best healing rune in the game already, just after leaving Rookgaard? How balanced is it that a level 15 sorcerer can create the strongest attack rune in the game? This will change after this update, which won't make the real low levels very happy, but remember: nothing will change for mid to high levels, and the lower levels receive magical spell wands to be able to level and gain money without using runes at all.
Moreover, some rune spells are better now, because they do not cost the quadruple amount of mana (such as desintegrate or convince creature) but can be casted much faster now. Some have also slightly adjusted charges.
Secondly, most instant spells will keep their current mana cost and function, which means you can make use of them 4 times as often now. There is a handful of exceptions such as Ultimate Healing and Ultimate Explosion being slightly more expensive as they were before, the effect of the Haste spells having been shortened a little or spells like Challenge consuming less mana now, but in general, most spells will stay the same, just that you can cast them way more often now. We are especially interested in what you think about the healing spells and whether they are too good now.
Please try out how this works out for you and if you notice any obvious irregularity apart from the minor changes which I mentioned.
e) Spell and rune purchase
As mentioned in the previous paragraph, you will need a higher level to cast certain spells (mostly rune spells) now. This also means that all NPCs who sell spells had to be adjusted. Please talk to these NPCs and check out how the conversation works for you. You can now browse through categories of spells as well as ask for spells for a certain level (not magic level anymore), and as before, if you know the name of the spell, you can buy it right away without much conversation.
Very few spell prices have been raised, since they require a higher level now. They will cost about the same now as other spells for this level do. Check whether this level restriction works for you. You should also be able to buy druid spells as druid, and the purchase of spells which are meant for other vocations should still be impossible at all NPCs.
Moreover, a few runes which you can purchase ready-made at NPCs are a little cheaper now (such as Destroy Field or Desintegrate) in accordance to the rune spell itself becoming better.
Last but not least, two NPCs which were previously selling spells as well as spell runes at the same time - Shalmar in Darashia and Etzel in Kazordoon, who tended to mess up sometimes whether a character wanted to purchase a rune spell or the rune itself - have been granted an assistant, who now does the rune selling for them. Please check whether everything works fine for you now.
- to be continued -
f) Mana fluids
Since the mana regeneration is that much faster now, leaving mana fluids as they are now would not make much sense and basically render them useless. This is why we also made them better - they will recover twice as much mana now (around 100 average) at about half the price (55 gp including deposit). Please contact your local mana fluid NPC to see if he already knows about this change and has adjusted his prices properly.
g) Soul Points
Concerning runes and instant spells, nothing has changed there, no worries. However, even if the macro farming has become less frequent after the recent balancing measures, it unfortunately seems to be necessary to add a soul point cost for all supply spells creating a permanent item such as arrows, bolts or food.
Thanks for your help, and have fun!
Regards
Chayenne
[/QUOTE">
JEŻELI TO PRAWDA= SORC PORAŻKA!!! 8o
Platonikus
04-12-2005, 17:25
Update ach update... zabawy cała moc!! :D ale juz sie doczekac niemoge... mam nadzieje ze wraz z update powstana new servy, to odrazu wbijam i robie palka :D wg mnie to ebdzie extra update (nie mówic tu o utrudnieniach, bo gdyby nie one gra byłaby załatwa, pozatym potrzebne sa zmiany co jakis czas :D) Ktos wie czy powstanie nowe miasto na senji (z dp itd) bo słyszałem (czytałem) tu gdzies na forum ze niby tak ale niepamietam dokładnie i nie wiem czy to prawda:D
Na Senji nie widziałem depo itp. Senja to wioska podlegająca do Carlin.
Powstana nowe małe tereny np. Więzienie w kazz... będzie tam trzeba wykonać część nowego questu... ale więcej nie moge powiedzieć :)
Po***alo ich
4x800=3200 many ne ue !!!!!
czyli 115 level trzeba na ue .... ****a jak cos nie spieprza to gowno zrobia i co z tych po***anych rodzek ****a ..... I wszytko z***ali co bylo to z***ania
On ma chyba racje ;/ .... look down \/
Michael Jackson
04-12-2005, 17:28
Wszyscy mowia o jakis efektach swietlnych;o o co chodzi bo ja nie mam pojecia????
a poza tym chodzi glownie o czary... X( ze man bedzie rosla 4x szybciej, many na czary bedzie trzeba tez 4x wiecej ;/ w tym sek, bo na sd trzeba okolo 40 lvl i podobno zeby uzyc naprzyklad hmm to trzeba bylo mniec tylko 1 mlvl... a teraz bedzie trzeba miec tez odpowiedni lvl ;( na kazdy czar nie tylko na hmm
Platonikus
04-12-2005, 17:39
On ma chyba racje ;/ .... look down \/
Mana potrzebna na UE to jeśli dobrze pamiętam 1200 !!! Tyle razy już to pisałem....
Efekty świetlne przeczytaj pisałęm juz o tym ... poprostu będa różne odcienie światła od takiego żółtego do biało niebieskiego jak w szpitalu :P. Odcień bedzie zależał od przedmiotu który wydaje to światło. Bedzie to Pięknie wyglądało.
Walamanczas
04-12-2005, 18:28
;) ja na waszym miejscu poiczekalbymaz sie zacznie z komentarzami narzie som tylko plotki
Ja tam się cieszę z zapowiadającego się UpDate. Gram Druidem i mam nadzieję, że te różdżki wprowadzą coś nowego do gry. Mogliby zrobić też jakies wysoko lvlowe. Tak gdzies dla 100 lvl albo zrobic tylko jedna i mialaby podobne obrażenia jak hmm. Dzięki temu, że zostanie powiększony próg lvlowy na robienie runów, to nie będzie już tak dużo farm przed dp. Moim zdaniem ten UpDate zapowiada się bardzo ciekawie i nie mogę sie doczegać kiedy wreście wystrzele z mojej Wooden Wand :P .
Lord Brom
04-12-2005, 18:34
zgadzam sie z poprzednikiem Walamanczas:) poczekamy zobaczymy ;) :]
a jak narazie to tylko sie wszycy podniecają, a co bedzie, a co bedzie.... X(
troche wiary w Cip-soft i bedzie ok;)
Tibijczyk Maciek
04-12-2005, 18:42
No to fajnie. Już sie nie moge doczekac Updatu chociasz gram Pallem. :)
Mam 42lvl master sorc i robilem ten lvl z 4miesionce a etarz go sie ebdnzie robilo w 2? powini tesz zrobic dla wyszych lvl
Michael Jackson
04-12-2005, 18:56
TE rozdzki beda bronia dystansowa czy bronia w zwarciu.
Czy knightowi bedzie mana rozla 4razy szybcie czyli co 3 sekundo ;o ???
A czy trzeba teraz razy wiecej many na m lvl knightowi????
Regeneracja many zwiększy się 4x dla każdej profesji i bedzie potrzeba 4x więcej many do robienia runek. A koszt w manie czarów spontanicznych nie ulegnie zmianie (po za małymi wyjątkami np. Exura Vita i UE). Na niskich levelach nie ma mowy o robieniu run, czyli ich ceny wzrosną. Podobno niektóre runy w sklepach bedą tańsze, bo np. hmm są teraz w sklepach bardzo drogie. Magowie i druidzi będą używali różdżek. A na wyższych levelach bedą mogli sobie kupić runy w sklepie, bo na pewno sprzedaż run przez ludzi się zmiejszy. Knight będzie mógł sie exurać 4x częściej, a paladyn który na niskim levelu nie bedzię już mógł robić hmm, bedzie robił sobie szczały 4x szybciej tylko nie wiadomo czy nadąży z soul pointami. Ten update gruntowo zmieni system gry, szczególnie postaciami magicznymi, ale uważam że będą to zmiany na lepsze. :)
Vanhelsen
04-12-2005, 19:06
TE rozdzki beda bronia dystansowa czy bronia w zwarciu.
Czy knightowi bedzie mana rozla 4razy szybcie czyli co 3 sekundo ;o ???
A czy trzeba teraz razy wiecej many na m lvl knightowi????Jezu, człowieku, czytaj posty a nie szukaj obrazków!
Wandy w zależności od mocy, najsłabsze bedą dystanmsowe, najmocniejsze zaś do walki w zwarciu.
Każdy będzie miał przyropst many 4x, nawet mnight i progi na mlev też się zwiększą, nie koniecznie o 4x
PiotrLegnica
04-12-2005, 19:11
Mi się ten update bardzo podoba :) (choć nie gram już magiem)
Szkoda tylko, że SP na arrows wprowadzili :( PACC nie mam więc boltów i tak robić nie będę :)
A te kolorowe światła to genialnie wyglądają :D
Przybitek
04-12-2005, 19:28
OMG..... LUDZIE CO WY GADACIE.........
Jak czytam wasze wypowiedzi to nie wiem czy mam sie smiac czy płakać
Gadacie jakies głupoty typu "zepsuli knighta" --- eh i tak prawie każdy lepszy knight wolał kupic uhy w sklepie a nie siedziec godzinami na kupowaniu uhow i zaten czas isc np na roty i to odrobic albo na cos lepszego na czym sie duzo zarabia bez kosztow a zato bedzie mozna 4 razy czesciej puszczac exori utevo luxy haste itp wienc BIG +
Teraz co do palla ..... Oh straszne łamiące speary mam palla od updata i mi to WCALE NIE PRZESZKADZA!!! To ze wy wolicie skilowac zamiast isc poexpic to wasza sprawa ja prawie wogule nie trenilem i mam 79 dista przy 54 lvlu wienc nie ma co sie martwic o skile.... dalej teraz palek puszcza vity 2 razy czesciej wienc + noi moze kupowac manasy i vitki jechac zamiast uhow wienc jest samowystarczalny a co do boltow i arrowsto i tak wiekszosc kupuje w sklepie a jak sie robi samemu a jak juz samemu to mozna cos bic o to chodzi aby afkerow nie bylo bo stoja i nic nie robia i tylko se chcieli zarabiac KONIEC TEGO DOBREGO gra jest po to aby grac a nie paczyc jak idzie kasa... wienc kolejna profesja + Teraz co do druidow i sorcow no to duzo zmian many wiencej czeba na spelle i dobrze nie bedzie tyle farm noi nie bedzie tego typu wypowiedzi "ale ty masz slaby magic na ten lvl" noi mam stac pod depo i robic magic ta?? ja wole expic i robic magic a nie stac i sie gapic na postac.... Różdzki kolejny + np huncimy dragi z summonami i szczelalismy hmmami aby wspomoc a tak ciach rozdzka walimy i do tego mozemy hmmy rozdzki wala z daleka tylko ta najlepsza z bliska... wienc kolejny + a mana podczas czekania na resp urosnie :) wienc same + wg mnie no moze jedyny minusik to to ze ue od okolo 60 lvla ale im trudniej tym ciekawiej wg mnie ta gra dawniej byla za latwa...
Wiem ze zaraz beda wypowiedzi typu co ty gadasz itp ... ale to mnie nie obchodzi a i sorka za ortografie
EDIT 1:
A i jeszcze jeśli chodzi wam o to ze hmmy za drogie to mozna zamist nich rozdzek uzywac a wiekszym lvlowym sorcow to chyba nie przeszkodzi aby troche wiencej placili i tak maja kasy .......... a tak mogli miec run powyzej uszu a tak beda mieli mniej :P
EDIT 2:
A i zapomnialem o kolejnych plusach jakimi sa nowe grafiki i to ze teraz mozna bedzie robic summony 4 razy czesciej +) co ulatwi trening palkom i knightom a sorcom i drutom huncenie i przepraszam troche za styl ale pisalem pod wplywem nerwow troszke...
Czesc wam.
Wszyscy chca ssy, wiec zamieszczam kilka nowych grafik.
http://img36.imageshack.us/img36/6434/nofe5tv.png (http://imageshack.us)
:)
slimaczek
04-12-2005, 19:52
Wszyscy mowia o jakis efektach swietlnych;o o co chodzi bo ja nie mam pojecia????
Nikt tutaj nie mowil, jak juz to byl screen na tibianews ;P Wczesniej wszystkie swiatla robily jasnosc, teraz np. torch bedzie robil zolte swiatlo a ognisko czerwone swiatlo. Wczesniej to juz bylo w tibii, ale cipowie jeszcze nie wykorzystali tego zeby serwer wysylal informacje o kolorze swiatla.
Jeżeli wystąpią lagi to tylko wyłącznie przez twój PC ... Z tego co zaobserwowałem to minimaly wymóg do grania troche sie podniesie a to za sprawą np. kolorowych świateł, fal na wodzie itp. :) Ale i tak ta grafa bedzie mi się podobała :P Już nie moge patrzeć na starą tibie xD
Odnośnie czarów dla knighta *i malych magów:
Exana pox -30 many
Utevo lux - 20 many
Exevo pan - 120 many
Utani hur 60 many - trwać bedzie 30 sec.
Exura 25 many
Pozostałe czary:
Utani gran hur 100 many ale trwać bedzie 15 sec.
Utevo vis lux 120 many czas nie sprawdzałęm
Exevo gran mas pox 600 many
Przywołanie potworka - bez zmian
Exevo grav vita 220 many
Utamo vita - 50 many
Utana vid - 440 !
Exori vis itp 20 many
Exura vita - 160 many
Exura sio "name 70 many
Exura gran mas res 150 many !
Chyba all :P
Pamiętajcie że tyle kosztują nas czary na TEŚCIE.... W przyszłym update mogą sie one jeszcze pozmieniać!
Nono nawet fajnie to wszystko tutaj wyglada, mass healing bedzie czesciej uzywany u h-lvl drutow (ktorych nie ma duzo), exura sio mogli zwiekszyc bo w takim razie pacc sorc\druid bedzie sie mogl uhac mana bardzo szybko, an dodatek nic nie straci w mlv (po update mlv jest naliczany normalnie, a nie paczkami po 20 jak dotąd).Pozatym troche wkurzajace bedzie jak bedzie trzeba to utani gran hur mowic co 15 sek jak ktos bedzie chcial na dluzszy czas ;P
Wypowiadac sie do was nie bede, szkoda slow, jedynie powiem zebyscie czytali ze zrozumieniem bo polowa z was wypisuje bzdury, jak ktos chce zmadrzec to niech przeczyta posty m.in. gremlina.
Sioszolom
04-12-2005, 19:57
Druid być może okarze się znów lamą. Jego najlepsza rozdzka jest w zwarciu a na dystans najlepsza to poison..poison to chłam! Większośc potworów jest odporna na ataki trucizną.
Tak czy inaczej...
Jest juz wiadomo co do ceny Rózdzek?
Pewnie mnie zjedziecie za tego posta xD
Jest juz wiadomo co do ceny Rózdzek?
Pewnie mnie zjedziecie za tego posta xD
1 !!!! normalna prawdziwa i sensowna wypowiedz,gadacie *******uy cieszycie sie albo smucicie jak lamy niepatrzac dokladnie co sie zmienia i jak,troszeczke pomyslcie a bedziecie wiedziec gdzie moze sobie druid wsadzic te wandy,rozumie na 10-20 lvlv ale niech mi 1 osoba powie po co mi na 112lvlv drutem np laska walaca z poisona? ja na roty neichodze a z fire na draga neireaguje a stzrelajaca na dystans energetyczna dla druta to...13 dmg??
Nie wiem czy ktos to podawal, ale sobie wlasnie policzylem :) jaki lvl najprawdopodobniej bedzie potrzebny na dana runke:
IH - 240 many - 15 lvl
HMM - 280 many - 17 lvl
UH - 400 many - 21 lvl
GFB - 480 many - 23 lvl
EXPLO - 720 many - 31 lvl
SD - 880 many - 37 lvl
Idę robic dalej sdki ;p
EDIT: for druid and sorc :)
A dla palka :
HMM - 280 many - 25 lvl - najs ;p
Drakon Pierwszy
04-12-2005, 21:13
a jaką profesje miales tu na myśli bo hyba nie paladyna :P
a tak wogule to hyba bende musial sobie zrobic bp hmm zanim będzie updacik :]
O ile się nie myle, to ta różczka jest rarem. Czyli będzie można jedynie o niej pomarzyc, tak jak knightci marzą o warlord swordzie, czy będzie ona dostepna z jakiegoś questu, bądź do kupienia w sklepie?
Vanhelsen
04-12-2005, 21:23
']Elven Wand -> Tempest Rod (Druid, min level 33, type energy, avg damage 65, 13 mana)
O ile się nie myle, to ta różczka jest rarem. Czyli będzie można jedynie o niej pomarzyc, tak jak knightci marzą o warlord swordzie, czy będzie ona dostepna z jakiegoś questu, bądź do kupienia w sklepie?Wychodzi na to, że przestanie być rarem i tyle :P
Lord Antrak
04-12-2005, 21:38
Ja sie ciesze z update cos ciekawego bedzie i nie rozumiem ludzi co mowia ze popsuli najta a co do run po to sa sklepy zeby je kupowac a ceny sa wysokie (chociaz mi to nawet nie robi bo na expie sie zarabia a cos z kasa tzreba robic) po to zeby sorcowe i druidzi se jakos zarobili, podoba mi sie ten pomysl z rozdzkami i nawet troche zaluje ze przestalem grac sorciem chociaz po updtae zobaczymy :P
Spokojnie ludzie dowiecie się wszystkiego po update narazie to większość to plotki oprócz komentów tutorów chyba wszystkiego się dowiecei po update nie którzy takie głupoty gadają że aż głowa boli
Pa all
Lord Antrak
04-12-2005, 23:05
Jesli update ma byc odrau po test serwerze a test serwer ma trwac tydzien to wychodiz na to ze juz w srode sie przekonamy co nowego jest :D
']Elven Wand -> Tempest Rod (Druid, min level 33, type energy, avg damage 65, 13 mana)
O ile się nie myle, to ta różczka jest rarem. Czyli będzie można jedynie o niej pomarzyc, tak jak knightci marzą o warlord swordzie, czy będzie ona dostepna z jakiegoś questu, bądź do kupienia w sklepie?
tak mozna bedzie kupic w sklepie
Przybitek
05-12-2005, 05:57
Em a chciałbym wiedziec skad ta wiesz NIKT TEGO JESZCZE NIE WIE!!!(Prócz Cipow...) To ze na tescie dawali tutorom to nie znaczy ze bedzie mozna kupic..............
Ziom from Rybnik
05-12-2005, 07:33
Niemoge sie juz doczekac światecznego upatu tylko szkoda że z tego co narazie wiem nie ma nowych monsterów ale co do tego przyśpieszonego rośnieńcia many to jestem za :D
jeśli tak to... jeden rod i jeden wand już przestaną być rarami ;] tylko ciekawe co do kosztu ile taki wand/rod bedzie kosztować ;)
Drakon Pierwszy
05-12-2005, 07:58
e a co mi po wandach ja ja paladyn jestem :]
Swiety pal
05-12-2005, 08:01
Moim zdaniem update jak update troche pogorszy i polepszy .. tera wyniosa do gory sorca i druida a potem knighta i pala... Nikt nic nie straci zawsze beda plusy i minusy =]]]
Bakteriusss
05-12-2005, 11:07
Podajcie dokładnom date :p plaX
suchyxxx
05-12-2005, 12:20
Update będzie dzisiaj o 16:)
No coz... obseruje ta dyskusje od samego poczatku i w koncu zebralem sie zeby cos napisac. :)
Wedlug mnie nikt nie "dostanie w dupe" tylko "wszystko sie zmieni".
Malo miejsca na wypisawanie + i -.
Ze swojej strony powiem tak: zal mi ze nie bede juz mogl zrobic bp UHow na raz. Ale dla mnie sie tak naprawde nic nie zmieni oprocz many straconej na tych tysiacach zrobionych bpkach hmm :P.
Ten nowy wynalazek pod tytulem "Spell wand" mnie zbytnio nie obchodzi bo... bede sie godzine gonil z shamblerem? apff wole go na 2 razy z "exori vis" (mam nadzieje ze dalej bedzie 20 many)
Ceny UHow i tak nie podniose bo trzymaja mnie sklepy, a bede UHy robil jak robilem bo magic przyjemnie idzie.
Na razie tyle, jak sobie cos przypomne zrobie edit.
O grafice sie na razie nie rospisuje bo jestem czlowiek sentymentalny i wogule robienie updatow to jest dla mnie zabijanie klimatu gry itd. itp.
>Eu<
Zala Milis
05-12-2005, 12:51
dobra super extra ale w jaki dzien bedzie ten apdejt????
suchyxxx
05-12-2005, 12:54
Pisałem dzisiaj o 16 :p
O było by fajnie wtedy!!!!!:D:D:D
Marcin wymiatacz
05-12-2005, 13:09
Skad ta pewnosc?
@down
Jaja sobie robisz? beeee przez ciebie nabralem nadziejii, plz napisz ze jestes jasnowidzem :p .
suchyxxx
05-12-2005, 13:28
Przeczucie;p
Lord Antrak
05-12-2005, 13:28
Ta szansa taka na to ze update bedzie dzis o 16 jest taka sama jak na to ze darame dla facc otworza :P
Sioszolom
05-12-2005, 13:54
NAH zeby jezcze dzisiaj o 16 , wcale nie. Wiecej nie powiem ;]
Update sux , rozdzki malo daja , maja być rarem to wlaciwie rownie dobrze na rotach moge z gs-em ganiac xD.
Nara
05-12-2005, 14:32
To w takim razie nas oswiec kiedy bedzie skoro taki madry jestes:>
Michael Jackson
05-12-2005, 14:36
Mialbym proazbe zeby ktos kto wie a nie jakis ziomek co slyszale ze ktos sylszal...;p zeby podsumowal all.
Tzn :ile czasu roznie hp knightowi i elite, oraz ile czasu mu mna leci.
to zamo tyczy sie innych profesji ale najpardziej interesuje mnie knight.
p.s srry za bledy ale jakos nie znam ortografi... ;]
Michael Jackson
05-12-2005, 14:37
Mialbym prozbe zeby ktos ,kto wie ,a nie jakis ziomek co slyszale ze ktos sylszal...;p zeby podsumowal all.
To się naucz. Poproś kogoś o pomoc.
Sioszolom
05-12-2005, 15:00
No wiec pozostaje nam czekać na mądrego ktory mogłby podsumować update.. jes taki? hah ;] =S
az mnie skreca :D kurde... ja chce juz update (jeszcze bardziej chce new servy) :D nowe grafy, nowy sysytem many :D trzeba to wypróbować przeciez :)
UPDATE 4 EVER
Mialbym prozbe zeby ktos ,kto wie ,a nie jakis ziomek co slyszale ze ktos sylszal...;p zeby podsumowal all.
1. żal... PRO"Ź"BE, NAJ"P"ARDZIEJ saIUheiAUHiehAIUhisuhaUIE
2. jesteś lolem
3. pisz wolniej a wyraźniej (najlepiej ze słowniczkiem ortograficznym), a jak Ci sie nie chce to najlepiej sie nie udzielaj na forum, bo dzięki takim ludziom jak Ty jest więcej osób którzy błędy robią...4. chódź do szkoły i dowiedz sie co to słownik ortograficzny oraz zajrzyj do niego
5. czy postać wezuruz jest Twoja? bo Twoje pisanie mówi całkowicie, że nie, ale kto wie...
Michael Jackson
05-12-2005, 16:08
Dobra przyknij ryj poprostu jestem dyslektykiem a jeden blad kazdemu ku rwa moze sie zdazyc wiec sie odpier dol. -,-
Michael Jackson
05-12-2005, 16:15
Jaeszcze jedno pytanko! Czy jezeli mana roznie 4 razy szybciej to czy na m lvl bedzie trzeba 4 razy wiecej many spalic????
suchyxxx
05-12-2005, 16:15
Noto was zdołuję
Level Needed to Cast Spells by a Sorcerer:
16:11 Muriel: For level 8 I have 'Find Person' and 'Light'.
16:11 Muriel: For level 9 I have 'Light Healing'.
16:11 Muriel: For level 10 I have 'Antidote'.
16:11 Muriel: For level 11 I have 'Intense Healing'.
16:11 Muriel: For level 13 I have 'Great Light'.
16:11 Muriel: For level 14 I have 'Poison Field' and 'Magic Shield'.
16:11 Muriel: For level 15 I have 'Fire Field' and 'Light Magic Missile'.
16:12 Muriel: For level 17 I have 'Fireball' and 'Destroy Field'.
16:12 Muriel: For level 18 I have 'Energy Field' and 'Fire Wave'.
16:12 Muriel: For level 20 I have 'Ultimate Healing'.
16:13 Muriel: For level 23 I have 'Great Fireball', 'Energy Beam' and 'Creature Illusion'.
16:13 Muriel: For level 25 I have 'Summon Creature' and 'Heavy Magic Missile'.
16:13 Muriel: For level 27 I have 'Firebomb'.
16:13 Muriel: For level 29 I have 'Poison Wall' and 'Great Energy Beam'.
16:14 Muriel: For level 31 I have 'Explosion'.
16:14 Muriel: For level 33 I have 'Fire Wall'.
16:14 Muriel: For level 35 I have 'Invisible'.
16:14 Muriel: For level 38 I have 'Energy Wave'.
16:14 Muriel: For level 41 I have 'Energy Wall'.
16:14 Muriel: For level 45 I have 'Sudden Death'.
Lool na 25 levelu można będzie kupić czar hmm;p oczywiście levelu a nie magic levelu
Dobra przyknij ryj poprostu jestem dyslektykiem a jeden blad kazdemu ku rwa moze sie zdazyc wiec sie odpier dol. -,-
Poco te nerwy jestes dyslektykiem i luzz niedenerwuj sie tak bo niema poco Koles se to zleje a ty sie bardziej wkurzysz i ze stresu zrobisz jeszcze głuprze błędy Pozdro :)
@ Down
hehe ja se to zlewam czy robie błedy czy nie ważne ze wiecie oco kaman
Pan Rzodkiewka
05-12-2005, 16:21
Poco te nerwy jestes dyslektykiem i luzz niedenerwuj sie tak bo niema poco Koles se to zleje a ty sie bardziej wkurzysz i ze stresu zrobisz jeszcze głuprze błędy Pozdro :)
Ale nie bierz przykładu z kolegi <lol2>
@ michael jackson
Po 1 nie wyrazaj sie i nie gadaj ze ejstes dyslektykiem! Jestes? - ok, on cie tylko skrytykował...
Po 2 Chyba juz usunieto licznik postów wiec pisz w jednym poscie :D
To tyle jezeli chodzi o off topic
@ on topic
Omg... Takie wymagania lvlowe na czary... low lvle maja przewalone (:D a pomyslec ze chciałem zaczynac socem:P) Summon creature od 25 lvla? Kurde... Co to ma byc? low lvl magowie sie fazuja ze od 20 moga mino archera a tu klops :):)
Hm... To teraz ja mam pytanko... Dziadowo z tymi czarami. A MLVL się nie zmieni? HMM będzie wymagał 3 MLVL, a 25 LVL? xd Ja jestem z deka jeszcze noobem w Tibie. Mógłbyś mnie olśnić? xd
suchyxxx
05-12-2005, 16:51
Nie będzie wymagań dla nauczenia się czaru co do mlvl tylko co do levelu jak napisałem w tabelce.Co do używania run a nie robienia to chyba hmm dalej będzie można używać od 1 mlvl a może od 3 magic levela?
Virgojavier
05-12-2005, 16:55
Nie wiem czy ktoś to już pisał ale pojawiły sie też dwa nowe questy.
Jeden z małpam drugi z Explorer Society.
Ten drugi jest przeeeeeedługi.... robie go juz 3 dni.
Nagroda nie jest znana ale domyślam sie że chodzi chyba o możliwość teleportowania sie do niektórych miejsc.
Wpadlem na ten pomysl podczas jednej z misji w Hellsgate, znalazłęm tam na ziemi taki sam symbol jak w budynku Society który jest za drzwiami z migająca klamka. Podejrzewam ze bedzie to działac na zasadzie teleportu.
Update oceniam na 7/10.
Bakteriusss
05-12-2005, 16:57
17:50 jest obecnie i nie ma
suchyxxx
05-12-2005, 16:57
Może będzie takie coś w każdym mieście(taka płytka society) i będzie mozna stawać i teleportować się do wybranego miasta za free?Taki rozszerzony post man quest? To dobrze bo statki mnie dobijają
Jaeszcze jedno pytanko! Czy jezeli mana roznie 4 razy szybciej to czy na m lvl bedzie trzeba 4 razy wiecej many spalic????
Matko... stary to juz bylo pisane sporo razy... MOZE DO .... PRZECZYTASZ TEMAT OD POCZĄTKU A POTEM SIE BĘDZIESZ UDZIELAŁ?
Jeżeli ta postać... jest Twoja... to powinieneś zrezygnować z Tibi i troche zajrzyć do słownika.... a co do Twojej dyslekcji to w Polsce jest ich góra 2%, a wątpie żebyś do tych 2 procentów sie zaliczał, uważam poprostu, że jesteś leszczem (dzieciakiem), a nie dyslektykiem!
@norek
... do Ciebie też nie mam pytań. "głuprze" iashIUerhiAUEhiauHIsuhA
17:50 jest obecnie i nie ma
Słuchaj się go... to w zimie w trampkach będziesz chodził...
Było napisane że update będzie jak sie zakończy test server dla gm.. tutorów etc... (a on nadal trwa)
Wracając do ludzi którzy robią błędy... każdy je robi, ale nie takie PODSTAWOWE!
Drakon Pierwszy
05-12-2005, 17:08
ta ten update wniesie duzo dobrego ale i gorsze zecy tesz :/
ale bp hmm to tera kupuje na zapas po ubdacie mogo byc drozsze
Zala Milis
05-12-2005, 17:25
Czesc wszystkim
@offtop:
wyjdz jak masz tyle do powiedzenia -.-"
@ontop:
nie zapominajcei ze jeszcze mozna kupic runki w sklepie:D
a ten apdejt to najprawdopodobniej (waszym zdaniem) bedzie we wtorek czy środe?
Sioszolom
05-12-2005, 17:26
Czwartek raczej xP
Zala Milis
05-12-2005, 17:28
Czwartek raczej xP
to czekamy do poniedziałku xD
Ja najbardziej bym chciał up~ w piątek :D tak koło 16 zeby sie skonczył :D ale tak ogólnie rzecz biorąc to nie wiem czy i w poniedziałek bedzie (ma byc w okolicach śr - czw, a znajac CipSoft to... :D)
Ciesze sie ze bedzie UpDate, chociaz bardziej czekam na nowe servy niz na to... :( a narazie nic nie pisza o zadnych nowych servach!!! X( i co teraz bedzie? :evul:
servy beda! czemu? na pczoatku w tibi był ejdne serv, potem 2 itp, az mamy 66. Servy to wskaźnik rozwoju gry (tibi) tak bym to określił, jezeli nie beda powstawac nowe swiaty to tibia stanie w miejscu!! :)
Sir Patologia
05-12-2005, 19:26
@Up
Ja bym wolał jeden serv. Im więcej tym więcej miejsca dla różnego rodzaju plag typu nooby mające zazwyczaj Facc. Powinnen być only Pacc i mniej servów, a więcej pompowania kasy w udoskonalanie Tibii. Taka moja opinia.
ehhh... taaaa... niestety ale teraz doszło tez sprzedawanie ppostaci na allegro i innych tego typu aukcjach a potem lazi taki 50 lvl "Fri itanz plax?"
Co do servów to MUSZA powstac bo na nie czekam <:D:D:D> :)
Michael Jackson
05-12-2005, 19:56
Matko... stary to juz bylo pisane sporo razy... MOZE DO .... PRZECZYTASZ TEMAT OD POCZĄTKU A POTEM SIE BĘDZIESZ UDZIELAŁ?
Jeżeli ta postać... jest Twoja... to powinieneś zrezygnować z Tibi i troche zajrzyć do słownika.... a co do Twojej dyslekcji to w Polsce jest ich góra 2%, a wątpie żebyś do tych 2 procentów sie zaliczał, uważam poprostu, że jesteś leszczem (dzieciakiem), a nie dyslektykiem!
@norek
... do Ciebie też nie mam pytań. "głuprze" iashIUerhiAUEhiauHIsuhA
Ku rwa od******* sie ode mnie a zkad ty kur.. wiesz czy mam dyslekcje czy nie.
Nie jestes pewien to zamknij ten ryj -,- i jeszcze jednlo dla ciebie ..i..
Walamanczas
05-12-2005, 21:10
ludzie! dajcie se siana! jutro mikolaj a ten klnie jak szewc bo robi bledy... drugi mu gada ze ma nie pisac bo podstawowe bledy... topic chyba byl o wew. test servie i spalanej manie/manie potrzebnej na czary... ech ludzie...wyluzujcie troszke! mikolaj! gwiazdka! xD ;)
Walamanczas
05-12-2005, 21:19
W końcu zapanowała cisza i spokój...nie musicie sie na forum kłucić kto ma dyslekcje a kto downa.......dajcie se siana :p
Jak myślicie jaką profesje wybrać teraz na nowych servach.. poczatkową planowałem druida ale jak zobaczyłem wymagania na runy... poczatęk bardzo trudny no ale pozniej ql
jeśli oczywiście te wszystkie wymagania to prawda ;]
jak dlamnie update wniesie dużo dobrego teraz knightem bede mógł wiecej razy używać exury czyli mniej UHów będzie szło właściwie prawie nic się nie zmieni ceny run na refugii wachają się w granicach 2,8-3,2k za bp UH i cieżko kupić sam często chodze do sklepu i kupuje po 3,5 a jak kasy nie mam to na solki i bez UH fajnie idzie, najlepsze są nowe grafy ;D już sie doczekać nie moge
@ UPUP
Zalezy co lubisz... ja np na nowym servie (o ile takowy pwostanie :D) bede grał palkiem! Spiry sie łamia - fakt, ale dla chcacego nic trudnego, chociaz przyznam ze troche mnie irytuje to ze nie mozna se juz spokojnie potrenic z kolegą bez wydawania góry kasy na spiry :)
Wujek Gienek
06-12-2005, 07:20
To kiedy ten update bedzie wkoncu?? dzis jutro ??
UPDATE ROXXX
Mam nadzieje że Wy zobaczyliście Santa Clause i powiecie gdzie jest :) ;)
Fajnie że będą nowe grafiki i servery :D
suchyxxx
06-12-2005, 09:47
Lool nie wiadomo kiedy będzie update!!! Ludzie czy wy niektórzy jesteście głupi??? Przecież nikt nie wie kiedy będzie update więc nie pytajcie się bo to świadczy o waszym mały rozumku
To kiedy ten update bedzie wkoncu?? dzis jutro ??
Boże... żal... KTO TO MA ****a wiedzieć? PO CO TAKIE GŁUPIE PYTANIA? SAM CIPSOFT TEGO NIE WIE!
Ku rwa od******* sie ode mnie a zkad ty kur.. wiesz czy mam dyslekcje czy nie.
Nie jestes pewien to zamknij ten ryj -,- i jeszcze jednlo dla ciebie ..i..
Wow ;o stary wymiatasz... zanim zaczniesz coś na tym forum pisać to proszę zajrzyj do słownika. "ZKAD" <- suiaHeiuahsiuaHiuhraIUEh. Jeżeli nie dyslekcja to co? Za dużo komputera?
Pan Rzodkiewka
06-12-2005, 12:33
Wydaje mi się że już niedługo nastąpi update gdyż pojawiły się mega lagi i mass kicki :D Współczuje zabitym :confused: Ale co tam. Cieszmy się z świątecznego updat'a!!!
*Ryspeht*
06-12-2005, 12:41
Mass kicki na wszystkich/większości światów.
Update się zbliża? ;)
Zaan of Araghoth
06-12-2005, 12:41
Zarki update !!! na 90% bedzie update. Mass kicki , lagi .. i wogule strona tibia.com nie dziala :P ... pozatym nie mozna sie zalogowac :D
<edit> zle napislaem adres :P
suchyxxx
06-12-2005, 12:42
Oj tak na haermonii też wywaliło większość ludu i nie da się lognąć
[QUOTE=Zaan of Araghoth tiobai.com [/QUOTE]
Nieznam takiej stronki :D
Moze moze moze a moze nie ;]
Pan Rzodkiewka
06-12-2005, 12:52
Jeśli na wszystkich servach są te mass kicki to na 100% juz niedługo będzie up-date.
Matekneo
06-12-2005, 12:57
Tak sa mass kicki, udalo mi sie z 5x po nich wbic i bylo wtedy z 10 osobo on-line na servie. Wydaje mi sie ze update dzisiaj wieczorem zawita(albo wczesniej)... niestety... :(:(:(
na saphirze zalogowalem sie i zeby ruszyc sie jedna kratke 30 sec czekalem-.- mysle ze update nadchodzi^^
Pan Rzodkiewka
06-12-2005, 13:04
Jak to niestety??? To chyba dobrze zer bedzie update. Co do pory to wydaje mi sie ze juz niedlugo nastapi.
Sir Patologia
06-12-2005, 13:06
Albo to Update (mało prawdopodobne, bo CipSoft by o to poinformnował, rozumiecie ty na Demonkach a tu mass kick :/), albo mają problemy. Jak obstawiam przy opcjii 2, ale mogę się mylić.
@down
Nie
@EDIT
A nie mówiłem, all już normal.
Evil Maul
06-12-2005, 13:07
Dziala wam tibia.com teraz :> ?
sierbador
06-12-2005, 13:10
Tibia.com Hula, a na harmonie ni moge się lognąć!!:D
Pan Rzodkiewka
06-12-2005, 13:13
Sir Patologia chyba miales racje. Cipsoft ma jakies problemy. Wlasnie udalo mi sie wbic na celeste i co sie okazalo??? Zostalo mi 20hp. Na szczęście jest cos takiego jak exura :D
:) juz bym se pograł:D
A i ejdno pytanie, wie ktos jakie nowe terany maja wprowadzic (odrazu mówie ze czytałem temat od początku:D) "słyszałem" ze maja tiquande ulepszyc i z senji zrobic miasto ale co do tej lodowej wyspy to moje wątpliwosci juz ktos w tym temacie rozwiał... pozostaje eszcze tylko sprawa rzekomego ulepszenia tiquandy :D
Walamanczas
06-12-2005, 13:48
ja gram na oytherze zero lagów
Miejmy nadzieję, że to jednak przygotowania do update'u. Jeśli były by to problemy techniczne to up może się przeciągnąć w czasie. Żeby tylko Świąteczny Update nie ominął świąt ;) .
Co do nowości jakie ma przynieść up to mi nie przeszkadzają o ile nie okaże się, że Faccom mana rośnie tylko 2 razy szybciej niż teraz (PACC x4). Zrobie sobie maga, przetestuje i będę wiedział czy mi się podoba.
Michael Jackson
06-12-2005, 13:54
Czy ktos sie orietuje jak bedzie leciec hp knightowi i jak bedzie mana leciec i ile trzeba spalic many na m lvl????
Sir Tibiak
06-12-2005, 14:20
@UP
Ty chyba specjalnie chcesz sie skompromitować. -.-
Wiem, że nawet święty Mikołaj nie wiem kiedy będzie update ;) , ale chciałem się dowiedzieć od tutorów jak idzie test. Jest dużo błędów? Jaką częśc terenów sprawdziliście? Istnieją jakieś większe błędy które nie zostały jeszcze usunięte? Jak tutorzy oceniają test i jak długo jeszcze (według nich) powinien trwać?
Jeśli te informacje nie są objęte wielką tajemnicą to prosze o odpowiedź.
Thim'heel
06-12-2005, 14:48
Wie ktos juz moze kiedy bedzie update i czy beda nowe servery :P
Tak ja wiem. Nie pisałem bo myślałem że nikogo to nie obchodzi, nikt nie jest ciekawy, ale twój post dał mi do myślenia i zaraz wyjawie tą tajemnice o której nikt nie wiem...
Mam nadzieje, że aluzja została poprawnie zrozumiana. Jak ktoś będzie wiedział i chciał to powie.
Lord Antrak
06-12-2005, 15:11
Wie ktos juz moze kiedy bedzie update i czy beda nowe servery :P
32 Grudnia bedzie update... po co sie pytas zskoro jzu nie jedna osoba sie o to pytal ai nie jedna dostala odpowiedz ze NIEWIADOMO!!
Miejmy nadzieję, że to jednak przygotowania do update'u. Jeśli były by to problemy techniczne to up może się przeciągnąć w czasie. Żeby tylko Świąteczny Update nie ominął świąt ;) .
Co do nowości jakie ma przynieść up to mi nie przeszkadzają o ile nie okaże się, że Faccom mana rośnie tylko 2 razy szybciej niż teraz (PACC x4). Zrobie sobie maga, przetestuje i będę wiedział czy mi się podoba.
Czytales temat od pocztaku i wesz co to znacyz 4x szybciej?? A facc nie zrobia ze 2x szybciej bo pormocja juz jets ograniczeniem!!
Update wyglada ciekawie pod wzgledem grafiki jak i wprowadzeniu nowych zmian dla kazdej profesji.
Polacy ktorzy wybieraja sie na new servy zalecam wybrac "Drugi server PvP Germany" Tak zeby sie zorganizowac :evul:
Sir Patologia
06-12-2005, 16:09
A facc nie zrobia ze 2x szybciej bo pormocja juz jets ograniczeniem!!
Trochę cię nie rozumiem, ale faktem jest, że mogliby zrobić dla Facca wolniej bo to pasożyty. Zamiast uczciwie płacić za towar i utrzymanie serwów jadą z kasy Pacc.
@Edit
@Off
Ładny mam podpis :) (Joke)
he he he:D update bedzie w czwartek i skonczy sie o 23:27 wtedy mi sie konczy miesieczn ban na anjje wiec w sam raz !!!
A co do nowych serv!!po kij wam one..??jet 66 serv i prawie wszystkie sa w polowie puste a jak myslicie na na nowych serv wam lepiej pojdzie to lepiej juz nie myslcie!!!za 3 miesiace znow bedziecie sie pytac czy bedzie jakis new serv!!!
suchyxxx
06-12-2005, 16:37
A skąd wiesz że w czwartek ma być update?Przecież nikt tego nie wie
nie widzisz ze on zartował? :D
suchyxxx
06-12-2005, 16:40
Wkurzyłbym się jakby update był we czwartek
Ruwedanu
06-12-2005, 16:43
Ehh spodziewalem sie czegos innego po Cipach...dzisiaj mikolaj...update bylby wspanialem prezentem.Bylem prawie pewien ze to bedzie dzisiaj :/ a tu sux....Ktos gadal ze bedzie w czwartek... i chyba ma racje bo test serv trwa tydzien czyli do 8.12.
Platonikus
06-12-2005, 16:47
Polacy ktorzy wybieraja sie na new servy zalecam wybrac "Drugi server PvP Germany" Tak zeby sie zorganizowac :evul:
A kto ci powiedział, że powstaną nowe servery? Być może i powstaną ale ja na miejscu CipSoftu bym nie tworzył. WHy? Tutaj jest kilka odpowiedzi:
Tworzenie nowych serverów nie ma sensu na dzień dzisiejszy.
CipSOft zwiekszył liczbe graczy on line na jedym serverze do 950,
a wiec 66x950 wiec 62700 tyle graczy może być on line. Ile jest on line na max teraz? The maximum on all game worlds together was 50461 players on Sep 17 2005, 20:46:00 CET. ! Tak ale zazwyczaj jest to okolo 45000... Wiec jest jeszcze duży zapas
ps. To jest moje zdanie >logicznie myślącego człowieka... ale to nie oznacza że nowe servery nie powstaną.
Lord Antrak
06-12-2005, 16:58
Ehh spodziewalem sie czegos innego po Cipach...dzisiaj mikolaj...update bylby wspanialem prezentem.Bylem prawie pewien ze to bedzie dzisiaj :/ a tu sux....Ktos gadal ze bedzie w czwartek... i chyba ma racje bo test serv trwa tydzien czyli do 8.12.
Heh ale dzien sie jeszcze nie skoniczyl :P a z tego co pamietam update'y zawsze byly wieczorem :D wiec jest jeszcze szansa lecz bardzo watpie ze update bedzie dzis:(
Lord Antrak
06-12-2005, 17:00
Trochę cię nie rozumiem, ale faktem jest, że mogliby zrobić dla Facca wolniej bo to pasożyty. Zamiast uczciwie płacić za towar i utrzymanie serwów jadą z kasy Pacc.
Sam siebie do konca nie zrozumialem ale chodzi mi o to ze teraz mana leci tak samo pacc i facc tylko ze pacc moga miec promocje i wtedy maja szybciej, wiec raczej tak samo bedzie po update
A kto ci powiedział, że powstaną nowe servery? Być może i powstaną ale ja na miejscu CipSoftu bym nie tworzył. WHy? Tutaj jest kilka odpowiedzi:
Tworzenie nowych serverów nie ma sensu na dzień dzisiejszy.
CipSOft zwiekszył liczbe graczy on line na jedym serverze do 950,
a wiec 66x950 wiec 62700 tyle graczy może być on line. Ile jest on line na max teraz? The maximum on all game worlds together was 50461 players on Sep 17 2005, 20:46:00 CET. ! Tak ale zazwyczaj jest to okolo 45000... Wiec jest jeszcze duży zapas
ps. To jest moje zdanie >logicznie myślącego człowieka... ale to nie oznacza że nowe servery nie powstaną.
Uwzglednialem to ale mam nadzieje ze soon beda :)
Ale zapewne CIP soft bedzie chcial przetestowac wszystko jak to bedzie sie rozwijac od poczatku server a zmieni sie duzo po update :)
Pozatym wiekszosc czekajacych na nowy server nie gra w tibie a bardzo duzo osob sie szykuje gdyz dawno new serverow niebylo wiec zapewne nie bedzie to zbyt pusty server ;d
Platonikus
06-12-2005, 17:20
Update NAPEWNO nie nastąpi dzisiaj.... otóż tutorzy muszą przetestować jeszcze "coś".
Możecie być pewni że zniamy przyszłe nie będą dotyczyły tylko druidow czy
ogólnie grafiki itp. Nie bedziemy już tak czesto otrzymywać Hacklinkow od
osób ktore uzywają do tego "autosenderow" Teraz w ciagu 10 minut bedziesz
mógł rozmawiać tylko z 20 osobami i jeśli wyślesz spam do 21 bedziesz widział
tylko MUTED.
Bedzie jeszcze kilka innych zmian ale dowiecie sie o tym w przyszłym update.
suchyxxx
06-12-2005, 17:33
Jak nie dzisiaj to napewno będzie jutro.
a jak nie jutro to pojutrze :D
Lord Antrak
06-12-2005, 17:50
Jak bedzie to bedzie zyliscie 6 miechow bez update i nikt nic nie mowil kiedy bedzie a teraz nagle all "kiedy update" itp.
@Up
Ja bym wolał jeden serv. Im więcej tym więcej miejsca dla różnego rodzaju plag typu nooby mające zazwyczaj Facc. Powinnen być only Pacc i mniej servów, a więcej pompowania kasy w udoskonalanie Tibii. Taka moja opinia.
Powiedziales ze bys wolal jeden serv. Ale patrz ile ludzi czeka na servy... duuuuzo. Wiec jak swiat bedzie NO-PvP to kilku ludkoof nie bedzie gralo, jak bedzie PvP Enforced to kilka ludkof nie bedzie gralo, a jak bedzie PVP....... Bardzo duza ilość (okolo 75%, w tym JA ;) ) Tibijczyków woli swiaty PvP wiece skoro swiat by byl no-pvp czy cos innego to TYLU graczy sie porprostu najzwyczajniej w swiecie wkur**a ;) poniewaz czekali na te seervy bardzo duzo czasu. A wiec widzisz co by to bylo... (ARMAGEDON 8o :D ) Chodzi o to, ze (Moim zdaniem...) powinno byc swiatów conajmenej 3, a najlepiej 4- 1 NO-PVP, 2 PvP Enforced, 3 Pvp, ew. 4 PvP. Przewaznie tak bylo :)
Lord Antrak
06-12-2005, 18:06
Powiedziales ze bys wolal jeden serv. Ale patrz ile ludzi czeka na servy... duuuuzo. Wiec jak swiat bedzie NO-PvP to kilku ludkoof nie bedzie gralo, jak bedzie PvP Enforced to kilka ludkof nie bedzie gralo, a jak bedzie PVP....... Bardzo duza ilość (okolo 75%, w tym JA ;) ) Tibijczyków woli swiaty PvP wiece skoro swiat by byl no-pvp czy cos innego to TYLU graczy sie porprostu najzwyczajniej w swiecie wkur**a ;) poniewaz czekali na te seervy bardzo duzo czasu. A wiec widzisz co by to bylo... (ARMAGEDON 8o :D ) Chodzi o to, ze (Moim zdaniem...) powinno byc swiatów conajmenej 3, a najlepiej 4- 1 NO-PVP, 2 PvP Enforced, 3 Pvp, ew. 4 PvP. Przewaznie tak bylo :)
A wedlug mnie to by bylo bez sensu tibia chyab istenieje od 1997 r. mozliwe ze sie mylei zobacz 8 lat przez 8 lat jakie lvl by byly?? a nowa osoba co by zaczynala nie miala by sie szansy wybic!! a nowe serwy powstaja miedzy innymi dla nowych graczy,lub dla tych ktorym sytuacja na ich serwerze nie pozwala im grac, albo poprostu jesli ktos chce zaczac od nowa i sprubowac byc kims na serwerze!!
Cipsoft ma kase na serwy prosze bardzo niech se z nia robi co chce, i nie rozmiem ludzi ktorzy sie burza na nowe serwy mozliwe ze kiedys beda ich sami potrzebowac:P
Chyba masz racje, styka juz tych wszystkich swiatow. Mogli by robic co Pół roku 1 swiat..? A moze co rok? ;) W kazdym razie zgadzam sie z toba, ale jednak wolal bym zeby powstal chodz jeden swiat (jak narazie) ale koniecznie PvP!!!! :D:D:D
Master Sanczo
06-12-2005, 18:32
ja gralem na selenie ale to byla moja pierwsza postac i troche skopalem skile teraz co nieco wiem i jak powastala neptera myslalem nad zmiana ale wolalem grac z kumplami teraz sam gram na nepterze i mam pytanko kto z was jeszce na niej gra ? z gory thx za odp.
A ty...? Co sądzisz o nowych swiatach i UpDate?
Ruwedanu
06-12-2005, 18:43
Ehh.... update chyba jednak bedzie dzisiaj albo jutro bo.... zaczela sie seria masakrycznych mass lagow :P .Wy tez to zauwazyliscie?
Master Sanczo
06-12-2005, 18:43
ja tam duzo do gadania nie mam w tibie gram od marca ;) ale poprawa grafy mi jest nie potrzebana by mogli zrobic cos ze skilowaniam i zaleznoscia sily ataku od czegos innego a tak to tibia ma taki klimat co zastepuje grafe ;) a jak juz mowilem outfity by sie ptzydaly
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.