Pokaż pełną wersje : Wewnętrzny test serwer
Rozpoczął się właśnie prywatny test serwer, na który zaproszeni są Tutorzy, Counsellorzy oraz Gamemasterzy. Jesli należysz do jednej z tych grup - zajrzyj na wewnętrzne fora w celu dowiedzenia się o detalach. Zaproszeni ludzie będą mieli za zadanie przetestowanie nowości przed Świątecznym Update. NIE będzie tym razem publicznego testu (dostępnego dla wszystkich graczy).
Świąteczny Update nastąpi zaraz po tym gdy zakończy się test (przypuszczalnie za jakiś tydzień). Najnowsza aktualizacja przyniesie już wcześniej opisywane nowości: nowe grafiki, nowe efekty świetlne itp.
Jak już wspomniano w zapowiedziach, prędkość regeneracji many zostanie zwiększona, więc zaklęcia spontaniczne będa mogły być używane częściej. Oczywiście skorygowano też wszystko na co owa zwiększona szybkość regeneracji ma wpływ, czyli na przykład ilość many zyskiwanej dzieki fluidom, czy też ilość many potrzebna na poziom magiczny. Także jak już wiadomo, po tym update w ręce młodych druidów i sorcererów trafi nowa broń - różdżki. Oprócz nowych nazw, będą się różnić siłą i trudnością w ich zdobyciu - dlatego też radzimy nie handlować żadnymi z wandów do czasu update, bo nie wiadomo ile po nim będą warte...
Tychanowicz
01-12-2005, 19:13
Czekam na SS-y z TS-a.
Rafciu Mistrz
01-12-2005, 19:15
No to czekamy na ssy... Uptade zapowiada sie calkiem niezle ale mam nadzieje ze mi pojdzie tibia na kompie.. Dobrze zrozumialem ze na mlvl potrzeba bedzie więcej many zużyć? :/
No ale tutorzy i senior t. moga powiedziec conieco ?
-//Dekalis\\-
01-12-2005, 19:18
hehe te wandy bendom spoko wlogowalem się na antica i gościu już sellował wandy narazie znam 2x nazwy Want of the might Wand of fortune. no to tyle wiem narazie z tego co będzie zaniedługo i podobno to wypada bardzo żadko z elder beholder a z the evil eye jak narazie nawet nawet często bo mi omuwił jeden player ;)
No to fajnie... Ale czy się wyrobię przed update ze skillami 70\70? :)
(Mam teraz 60\60) Ja także czekam na SS'y ;D
Lord Alek
01-12-2005, 19:24
Ciekawe jakie będą te różdżki i czy nie wprowadzą takich rzeczy jak soule i rozwalanie włóczni w poprzednim update.
PS. Zapowiada się ciekawie.
Evil Maul
01-12-2005, 19:25
Czyżby świety mikołaj pośpieszył sie z prezentem ? 8o
ss-y plx :p
rasielin
01-12-2005, 19:27
Czekamy na ssy i mam nadzieje ze update bedzie we wtorek ^^ na mikolaja
Chemik50
01-12-2005, 19:32
Omg za***iscie ale o jedno mi chodzi bo ****a czekam juz od wrzesnia na new world a oni wyjezdzają mi z uptadem a nie ze swaitami-.- :D X( tylko nie dawajcie mi punktow karnych blz
Hasharii
01-12-2005, 19:37
Tutorzy dajcie jakieś ss'y plx. Dobrze, że sorca zrobiłem ostatnio :D.
@UP UP
:D:D Ja tez czekam na nowe swiaty ale nie martw sie, z tego co wiem to zwykle przy update'ach są nowe servy więc... :) rozumie sie samo przezsie
@topic
Super, juz sie ni moge doczekac update i mam nadzieje ze wreszcie dadza nowe servery bo tak jak kolega wyzej tez juz dosyc dlugo czekam :)
Nareszcie znowu bedzie nowa dawka update'u i znowu cos nowego
tylko żeby nie było przeszkadzającego w grze ja te soule ;/
Najbardziej nie moge sie doczekać nowych grafik i wandów :P fajnie by też było jak by były nowe oufity :D
na szczescie mam 27 sorca. wiec moze byc ciekawie.... chociaz, rozdzdkami 60mlvla sie nie zrobiii. trzeba czekac na jakies ssy, lub filmik
Airam Naver
01-12-2005, 19:43
"przypuszczalnie za jakiś tydzień"... jużsięeni moge doczekać, ale to niestety tylko przypuszczenia... ;( MÓDLMY SIĘ I DZWOŃMY DO RM ŻEBY MODLILI SIĘ ZA JAK NAJSZYBSZE WEJŚCIE UPDATE!!!
nono ;)
nie moge sie doczekac! :D
Boner3773
01-12-2005, 19:47
ss'ów nie będzie...jest to objęte tajemnicą tutorów, cs'ów i gm'ów
na efekty można poczekać do update ^^
Flashman
01-12-2005, 19:48
Qrcze szkoda że wewnętrzny.... :( Ale ten tydzień czy dwa wytrzymam na poczekanie do update. Bedzie spoxik!
Vanhelsen
01-12-2005, 19:49
ss'ów nie będzie...jest to objęte tajemnicą tutorów, cs'ów i gm'ów
na efekty można poczekać do update ^^Hehe, gdzie ty byłeś przy letnim teście :P tam też była "tajemnica" :P
Golempol
01-12-2005, 19:49
Heh mam nadzieje ze usunol soule (moj druidek placze), albo chociaz ceny runek zmienią (knight placze), albo zrobia ghula na rooku dostepnego (bo narazie rookstayer placze).
..::QRAS::..
01-12-2005, 19:52
Jestem ciekawy na jakiej zasadze benda dzialac te różdzki ... czy 1 hit zabierze zawsze 10 many czy jak ? poczekamy zobaczymy ... ;]
Heh ja czekam tylko na nowe grafy bo te wandy palkom i knightom chyba nic nie dadza no i moze jeszcze zwiekszona regeneracje many by dali palkom :P
Czekam :D
ale dolina ja pisalem test na tutora i oblalem jedno pytanie a tak to bym se pogral na tym buu:(
No ciekaw jestem co z tymi rozdzkami ;> Mialem mala przerwe od tibii, ale po tym co przeczytalem postanowilem zrobic sobie druida ;] Fast update ! Szybciej ! Dawajcie ss'y ;]
Siema all ja mysle ze outfity by tez mogli dac ale update bedzie fajny tylko ze ja knight ale moze jakis nowy czar dla knighta zobaczymy niemoge sie doczekac :)
Ciekawią mnie te manasy - a jeszcze bardziej to co zrobią z Life ringami i ROHem
Ps : czekamy SSy z testa :p
mam pytanko czy beda tez nowe servery ??
czekam na ssy z testa. MUSZĄ BYĆ NOWE ŚWIATY! :D :D
Sebcio :)
01-12-2005, 20:17
Huhuhuhu :]
czekamy na ssy :D !!!
Torarnos
01-12-2005, 20:18
Rozpoczął się właśnie prywatny test server, na który zaproszeni są Tutorzy, Counsellorzy oraz Gamemasterzy. Jesli należysz do jednej z tych grup - zajrzyj na wewnętrzne fora w celu dowiedzenia się o detalach. Zaproszeni ludzie będą mieli za zadanie przetestowanie nowości przed Świątecznym Update. NIE będzie tym razem publicznego testu (dostępnego dla wszystkich graczy).
Świąteczny update nastąpi zaraz po tym gdy zakończy się test (przypuszczalnie za jakiś tydzień). Najnowsza aktualizacja przyniesie już wcześniej opisywane nowości: nowe grafiki, nowe efekty świetlne itp.
Jak już wspomniano w zapowiedziach, prędkość regeneracji many zostanie zwiększona, więc zaklęcia spontaniczne będa mogły być używane częściej. Oczywiście skorygowano też wszystko na co owa zwiększona szybkość regeneracji ma wpływ, czyli na przykład ilość many zyskiwanej dzieki fluidom, czy też ilość many potrzebna na poziom magiczny. Także jak już wiadomo, po tym update w ręce młodych druidów i sorcererów trafi nowa broń - różdżki. Oprócz nowych nazw, będą się różnić siłą i trudnością w ich zdobyciu - dlatego też radzimy nie handlować żadnymi z wandów do czasu update, bo nie wiadomo ile po nim będą warte...
Position: Senior Tutor
Więc bedą scriny...
Ps; mam pytanie... Jak jest już sie tutorem to jest opcja zostań Senior Tutor czy coś takiego??
no ciekawe ciekawe dwa test serwery w przeciągu miesiąca cipsoft ostro pogrywa. CIekawe jakie zmiany przyniesie ten UP co bedzie złe a co sie stanie gorsze.
Druid Rafal Gorecki
01-12-2005, 20:20
Myślę, że update będzie 6 grudnia na Mikołaja :). Bardzo się cieszę, że będą te różdżki, bo mam druida :).
>LukiZiom<
01-12-2005, 20:21
ja takze czekam na ss'y ciekawe jakie silne beda nowe rozdzki?? :D hehe...
mam nadzieje ze ten mlvl nie bedzie az tak wolno lecial...
nad morzem byłem :] " ja tylko chce NOWY SERVER "
Paweleczek
01-12-2005, 20:25
no to robie zapas runek bo obilo mi sie o uszy ze uhy beda mozliwe do robienia od 20lvl tak wiec cena skoczy pewnie do 3,5k :) ale znowu jezeli mana fluidy beda dawaly wiecej many i sie bedzie szybciej regenerowala to runy beda robione szybciej ale wtedy z soulami nie bedzie do wyrobienia... a jak podniosa cene mana fluidow albo ilosc many na runy... bedzie ciekawie XD
Heh ja czekam tylko na nowe grafy bo te wandy palkom i knightom chyba nic nie dadza no i moze jeszcze zwiekszona regeneracje many by dali palkom :P
Taaaaaa jeszcze palkom za wolno mana idzie? wtf?.... a knightom zapewne nic nie dadzą.. sup3r!
ps.... Logiczne ze kazdy czeka na ss'y ale nie nie postujcie ciagle ze CZEKAM NA SCREENy...
AVE
Albo mi sie wydaje albo cipy bardziej sie sprezyli, wydawalo mi sie ze dlugo jeszcze bedziemy czekac na update ale widac ze ludzie tam u gory lubia nas zaskakiwac :) miejmy nadzieje ze obejdzie sie bez kikow i lagow i nie dojda nowe swiaty bo wydaje mi sie ze jest ich wystarczajaco , wiekrza ilosc spowodowala by lagi ktore i tak niektorzy maja X(
----------------
Yours Kumek
Ciekawe co CipSoft znów wymysli, co znowu zostanie s*******one krotko mowiac.
A co do ssów z testa. Na oficjalnych fanowskich stronach CipSoft nie macie czego szukać. Ssy z prywatnego testa są oficjalnie zabronione, a ludzie którzy je udostępniają są mocno karani. Dlatego zaglądajcie na unofficiale ;]
Galosaur
01-12-2005, 20:31
Jak Z********e 8o 8o 8o 8o nie moge sie doczekac SS-ków :) :) :)
ale dolina ja pisalem test na tutora i oblalem jedno pytanie a tak to bym se pogral na tym buu:(
Aff, możesz mieć xx błędnych odpowiedzi to i tak pokaże Ci tylko jedną.
Super Up date a niewie moze ktos kiedy beda new serwy jak wiecie to prosze napiszcie :P :D
Albo mi sie wydaje albo cipy bardziej sie sprezyli, wydawalo mi sie ze dlugo jeszcze bedziemy czekac na update ale widac ze ludzie tam u gory lubia nas zaskakiwac :) miejmy nadzieje ze obejdzie sie bez kikow i lagow i nie dojda nowe swiaty bo wydaje mi sie ze jest ich wystarczajaco , wiekrza ilosc spowodowala by lagi ktore i tak niektorzy maja X(
MAJĄ ROBIĆ NOWE ŚWIATY! X( Większość ludzi chce je mieć, tylko Ty nie X( X(
( myślisz że jesteś pępkiem świata że będa CipSoft będzie ci usłgugiwać? X( )
Mylisz się robiąc tego posta! X( X( X(
Sir Emilio
01-12-2005, 20:41
Super Up date a niewie moze ktos kiedy beda new serwy jak wiecie to prosze napiszcie :P :D
taa 70 serwów nie starcza wam?
ja osobiscie wole lepsze grafy itp. niz 100000 serow gdzie praktycznie nikt nie zna wszystkich nazw...
taa 70 serwów nie starcza wam?
ja osobiscie wole lepsze grafy itp. niz 100000 serow gdzie praktycznie nikt nie zna wszystkich nazw...
Jezeli dla ciebie 66 serverów to to samo co 100 000 serverów to gratuluje...
Moze tobie sie nie podoba pomysl z nowymi servami, ale baaaardzo duzo ludzi chce nowe servy, gdzies nawet chyba na tibia.com widziałem jakis post z prosba do cipów by stworzyli je jak najszybciej (a własciwie widziałem mase takich psotów)! Tobie servy nie sa potrzebne - mi i innym są i jestem zdania e powinny powstac (i wg mnie powstana) :D Dziekuje za uwage :P
mi tez by sie przydal nowy serv ;] po update ofc. tak mysle, ze jesli manasy beda dawaly wiecej many to mana shield bedzie bardziej oplacalny, jee ;]
ps. czemu 2x oblalem test na tutora?!?! :[ na glupich pytaniach... (np, ze nie wolno tAk PiSaC) aff
Misterio
01-12-2005, 21:07
Jaaa shit tylko nie w ciagu tyg. ten uptade bo mam zamiar kupic PACCa i na nowy swiat sie wbic .A jak bedzie juz po uptade a ja bede mial dopiero PACCa to skoncza sie plany podbicia swiata z kumplami :/
Thim'heel
01-12-2005, 21:08
Nowe update zapowiada sie bardzo fajnie ale mam jedno pytanie czy beda nowe swiaty bo czekam caly czas na nie! Mogli by zrobic z 3 nowe swiaty co nie??:P
ludzie .. wychodzi update a wy pieprzycie o servach ... -.- co z tego czy beda nowe servy czy nie ? myslicie ze uda wam sie wybic ? to czekajcie na newswy z tibia com a jak mi wiadomi nic o servach nie bylo . ja tam mam nadzieje ze wraz z nowa grafika dadza jakies outfity i bym bym baaardzo zadowolony gdyby tak bylo -.^ a puki co trzeba czekac na ten update i czekas na Screany
dzięki wielkie grim-born :D wreszcie ss'y mam nowom postac bo mi sie knight znudził :] [sorka] i niemoge sie rórzdżek doczekac :P jak myslicie czy te rórzdżki co są aktualnie w grze i nic nierobią to czy po upade bedą czy bedą nowe ?? :confused: bo jak nie to sobie od jakiegos nooba kupie rórzdżke przed upade :P
Tenchorius
01-12-2005, 21:18
eee mam nadzieje ze nowego servera nigdy nie bedze...
po co nowe skoro na obecnych panuja pustki?
Wkoncu skonczy sie nudne expienie na larvach =D
niemoge sie doczekac ssów:P
MAJĄ ROBIĆ NOWE ŚWIATY! X( Większość ludzi chce je mieć, tylko Ty nie X( X(
( myślisz że jesteś pępkiem świata że będa CipSoft będzie ci usłgugiwać? X( )
Mylisz się robiąc tego posta! X( X( X(
ale dlaczego zara sie unosisz mowie jaka jest prawda im wiecej serverow tym wiekrze lagi nie mow ze tak nie jest nic bym nie mial do nowych serverow ale powoduja one lagi . A tak naprawde ludzie chca servy zeby je podbic nie udalo sie na jednym dajcie drugi (to bledne kolo)
btw: tibie nie jest juz jak kiedys.
-----------------
Yours Kumek
-=DanieL=-
01-12-2005, 21:43
ok nikt nic niewie niebyło pytania poprostu nieczytałem poprzednich postów
tylko że nazrobienie uha trzeba 400 many, na hmm 280... a na niewidke 35lvl i 440 many, sd 880 many... dobrze że mana rosnie 4x szybciej... grafa ładniejsza... ale te ilosci many to porazka...
^Awolver^
01-12-2005, 21:57
O LOL!! To jaki trzeba mieć lvl na zrobienie uha -.- X( X( X(
troche bezsensu na jednego uha 440 many to trza 21 lvl po prostu sie zalamie chyba spychicznie
tylko że nazrobienie uha trzeba 400 many, na hmm 280... a na niewidke 35lvl i 440 many, sd 880 many... dobrze że mana rosnie 4x szybciej... grafa ładniejsza... ale te ilosci many to porazka...
Nie wiem czemu ale jakos trudno mi w to uwierzyć czuje jakis kant sd 880 many na 36 lvl dopiero mozna zrobic NIEWIERZE!
@edit
800*4= 3200 <<< Ue? A jak spontanicznych nie zmienia to lepiej ue puszczac niz z sd strzelac lol :D
Miejmy nadzieje że wiecej expa za potwory dadza
P.S. jak taka ma byc tibia to 4 słowa: ""do kosza z nią"
Nie wiem czemu ale jakos trudno mi w to uwierzyć czuje jakis kant sd 880 many na 36 lvl dopiero mozna zrobic NIEWIERZE!
zaden kant samo zycie... tez mi w to trudno uwierzyc ale takie sa fakty... zobaczysz jeszcze przed swietami...
Vanhelsen
01-12-2005, 22:07
Miejmy nadzieje że wiecej expa za potwory dadzaoj watpie, i tak teraz jest wybuch z levelami (dla tego zwiekszono ilości many na runy)
Euratielek Dard
01-12-2005, 22:09
Po***alo ich
4x800=3200 many ne ue !!!!!
czyli 115 level trzeba na ue .... ****a jak cos nie spieprza to gowno zrobia i co z tych po***anych rodzek ****a ..... I wszytko z***ali co bylo to z***ania
Jak to bedzie z cenami run?
No to od jutra kupuje uhy ;]
Makaroneczek
01-12-2005, 22:12
slyszalem ze runy tansze soule na bolty bursty u palla ue podobno na 60 lvlu co do nowych swiatow tez czekam :D
Vanhelsen
01-12-2005, 22:12
Po***alo ich
4x800=3200 many ne ue !!!!!
czyli 115 level trzeba na ue .... ****a jak cos nie spieprza to gowno zrobia i co z tych po***anych rodzek ****a ..... I wszytko z***ali co bylo to z***aniasorry winetu... UE to najpotezniejszy czar maga i jakoś dziene że koleś na 40 może nim nawalac... teraz jest przynajmiej logiczniej...
Koszty many są ustawione (były) jeszcze za czasów, gdy ludzie marzyli o 100lev tak jak teraz o 300 Bubela... W końcu przyszedł czas to naprawić
BTW mój informator z tsa powiedział że ceny run bez zmian u npc-jedn adobra wiadomość... ale to chyba nikogo nie pocieszy?? ...
1200 many na ue :)
nic wiecej nie powiem ;p
Euratielek Dard
01-12-2005, 22:14
Bardzo mozliwe ze spontaniczynych nie zmienia ... bo cos wspominali ze chca zrobic aby sork wiecej z czarow spontanicznych walil
chyba pozostaje skonczyc z tibia jak takie wymagania to według mnie bezsens
na 22 lvlu uhy załamka totalna
Sir Saneris
01-12-2005, 22:19
Wlasnie wrcoilem z testa... ssow nie pokaze (szkoda bana) i najnowsze info:
+ mana rosnie 4 razy szybciej
+ HMM: 25 lvl required i 280 many
+ UH: 30 lvl req i xxx many (kij wie palek jestem)
+ SD: 45 lvl i 880 many
co do many nie zrazajcie sie.. mana naprawde rosnie 4 razy szybciej.. a magowie beda miec udogodnienie z rozdzkami.. naprawde sa extra!
i najwazniejsze:
You see a dead human (Vol:10). You recognize Cichy mac. He was killed by Sir Saneris.
xD xD xD xD
Ceny run w sklepie bez zmian.. grafika przesliczna ;P.. i jest lux..
a z kad wy to wiecie ze tyle na rune many bedzie trza ?
boshe jakie znowu wymagania? teraz przynajmniej farmerow nie bedzie.. taaa zamałmka totalna, że będziesz musiał jeden dzień więcej poświęcić aby zrobić 22 lvl ;)
AVE!
Gerdmord
01-12-2005, 22:22
A co z Soulem ktos cos wie??? nadal bedzie te je.... 100 ponktow ??
Euratielek Dard
01-12-2005, 22:23
A może ktoś powie ile się wali mniej wiecej z rodzki dla 26 sorka i powyzej majac jakis level-xx na xx ml
Jesli bedzie zabierac ue dajmy 1200many~~ to spox na 145 levelu bedzie mozna 3 ue walnac juz sie nie przyspamuje .. Widać teraz ze pall bedzie the best gdyż nie potrzebuje uhow life ring i jedzie sie
Zoltan Chivay
01-12-2005, 22:24
A moze ktos zdradzic moze jak te rozdzki w ogole beda dzialac?
Tzn... strzelac beda, czy beda uzywane jako zwykla bron melee?
Cyli tak jak myślałem...po wprowadzeniu souli, ludzie zaczeli narzekać jakie to one złe...
Bardzo szybko znaleziono wygodne rozwiązanie...robisz pare druidów (farm acc) i kupujesz z kolegą na acc pacc i jedziesz z tymi lolami druidami/sorkami do łóżek i co jakiś czs wykorzystujesz mane i sp...
A teraz już nie będzie low lvl 11/15 tylko trzeba będzie się trosdzke pomęczyć i wbić ten 22lvl na uhy xD
@Zoltan Chivay
pomysl.....powinno nie bolec....: ) juz wiesz?
Zoltan Chivay
01-12-2005, 22:28
@Goox
ouch!
Domyslam sie jak dzialaja... ale chce sie upewnic XD
Gerdmord
01-12-2005, 22:35
I co sami znawcy na forum siedzia jak ktos zada inteligentne pytanie to wszyscy morda w kubeł co nie Zoltan ??
ugly man 666
01-12-2005, 22:35
a oto pare ssów:
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/ssde.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/kks.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/mxc.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/mxcs.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/sdccd.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/sdcsd.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/skd.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/sss.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/wtt.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c209/testserv/rtrtr.jpg
ugly man 666
01-12-2005, 22:38
A co z Soulem ktos cos wie??? nadal bedzie te je.... 100 ponktow ??
brak zmian przy soulach...
ugly man 666
01-12-2005, 22:41
co do rozdzek.. biora 1-2-3 many i ladnie bija czy z ognia czy z energi.. nie wiem jak sie ma stosunek dmg/mlvl ;/..
Zoltan Chivay
A ja ciagle uczepiony tych rozdzek (lasek jak kto woli ; ])
Moze ktos zapodac jakies screeny przedstawiajace walke za pomoca tych mocno oczekiwanych broni?
@up
dzieki za info.
Vanhelsen
Nie cytuj zdjęć.Widzicie kotły? Jeśli to są efekty świetlne od ognia to ja jestem w niebowzięty tą grafą :P
Ogólnie up-date zapowiada się świetnie, nawet z tymi "utrudnieniami" jak mana :P
ugly man 666
01-12-2005, 22:43
Prawda... zaluj ze nie mialem mozliwosci dac ss'a Ankrahmun w nocy... CUD MIÓD :)))
Sebcio :)
01-12-2005, 22:46
Różdżki super pomysł
szybka mana też
ale ta mana na czary i na runy to porażka co z tego ze mana rośnie 4 x szybciej skoro na runy czeka sie tyle samo a trzeba mieć wysoki level na dodtek..
Gerdmord
A jakie kolwiek zmiany dla knighta sa wprowadzone ??
ALbo jakies nowe bronie ?? mam namysli coś poza Wandami;]
Patrix de'Vere
a zauwazyles ile many zabiera utani hur/ exura vita? 4x wiecej niz zabieralo ?
pawel1992
01-12-2005, 22:47
ogólnie upate miodzio :baby: ale sorkowie i drutkowie będą mieli utrudnienia przez tą mane... tak samo knajty bo nie kupią tak łatwó uhów jak teraz :( ... szkoda że te zmiany nadejdą tak szybko chciałbym sie przygotować na to :D ale cóż Cip'y wreszczie robią to co powinni ... ale z jednej strony przesadzili z niektórymy rzeczam < taka jest moja ocena :confused:
ugly man 666
01-12-2005, 22:47
a zauwazyles ile many zabiera utani hur/ exura vita? 4x wiecej niz zabieralo ?
utani hur 60, exura vita 160 ba test servie...
Euratielek Dard
01-12-2005, 22:49
A dla knightow i pallow tez szybciej mana idzie??
A dla knightow i pallow tez szybciej mana idzie??
jeśli nie to będzie porażka :s
ugly man 666
01-12-2005, 22:50
mana tak naprawde NIE BEDZIE utrudnieniem... tylko lvle wymagane do rzucenia czaru... powiedzcie mi KIJ Z TYM ze SD zuzywa 4x wiecej many... skoro ta regeneruje sie 4x szybciej? Bilans 0!... a niektorych spontaniczne niewiele sie zmienily... levitate/swiatlo/haste te same wartosci. ex vita x 2.. wiec tu macie lepiej!
Update-SUX! Grafa z Pokemonów!!! A co do runek to ich troche porąbana na punkcie wymagań lvlowych!!! Rozumiem podnieść wymagany lvl ale że aż tak?!
Co z tego że mana 4x szybciej rośnie i że będę miał różdzkę dla mnie i taklepiej sie expilo z runami. Sytuacja bije DSy koniec many przestaje atakwoać z różdżki nie mam runek co na to CipSoft? Mana rośnie 4x szybciej nie martw się przed zgonem troche jej odrośnie :P Pozatym teraz nie opłaca się grać low lvl druid/palek ponieważ wyobrażam sobie ilu bedzie PK z Różdżką i life ringami i manasami.
Runy-Rare items lol ;pTylko wybrani przez los będą dostępować zaszczytu użycia zapomnianej magi starożytnych runów? :P:P:P A co DSa to chyba poproszę kumpla żeby mi zakupił na Edron plecak Brown Muhomorków xD
mana tak naprawde NIE BEDZIE utrudnieniem... tylko lvle wymagane do rzuczeniu czaru... powiedzcie mi KIJ Z TYM ze SD zuzywa 4x wiecej many... skoro ta regeneruje sie 4x szybciej? Bilans 0!... a niektorych spontaniczne niewiele sie zmienily... levitate/swiatlo/haste te same wartosci. ex vita x 2.. wiec tu macie lepiej!
Wyobrażam sobie pierwsze wojny na servach :s same hmm i ihy? :D albo teraz w ogóle nie będzie ich :P
Zoltan Chivay
01-12-2005, 22:52
@Ugly man 666
Moglbys zdradzic jakie hity zadawales (lub ktos inny) przykladową rożdzką, podając lvl i mlvl ?
pawel1992
01-12-2005, 22:53
mana tak naprawde NIE BEDZIE utrudnieniem... tylko lvle wymagane do rzuczeniu czaru... powiedzcie mi KIJ Z TYM ze SD zuzywa 4x wiecej many... skoro ta regeneruje sie 4x szybciej? Bilans 0!... a niektorych spontaniczne niewiele sie zmienily... levitate/swiatlo/haste te same wartosci. ex vita x 2.. wiec tu macie lepiej!
popieram ale sorkowie porażka... ok, 40 lvl na sdka :(
ugly man 666
01-12-2005, 22:54
Update-SUX! Grafa z Pokemonów!!! A co do runek to ich troche porąbałona punkcie wymagań lvlowych!!! Rozumiem podnieść wymagany lvl ale że aż tak?!
Co z tego że mana 4x szybciej rośnie i że będę miał różdzkę dla mnie i tak eloeij sie expilo z runami. Sytuacja bije DSy koniec many przestaje atakwoać z różdżki nie mam runek co na to CipSoft? Mana rośnie 4x szybciej nie martw sie przed zgonem troche jej odrośnie :P Pozatym teraz nie opłaca się grać low lvl druid/palek ponieważ wyobrażam sobie ilu bedzie PK z Różdżką i life ringami i manasami.
a jakby Ci sie runy skonczyly na DSach to co? Nie rozumiesz? Jak masz food to mana rosnie szybciej niz ubywa Ci mana na rozdzke! Wiec teraz rozdzka dla sorka/druta bedzie jak luk dla palka.. a runy beda ekskluzywne :)
skończy sie mana no to uciekasz w jakieś bezpieczne miejsce i czekasz aż Ci sie ona zregeneruje, albo bierzesz mf o,o
AVE!
Gerdmord
01-12-2005, 22:57
Dokladnie Mf bo jak by im sie mana tak regenerowala to po jaka cholere wtedy runki Sorcowi????? zobaczcie ile capa zaoszczedzi!!!!!!
ugly man 666
01-12-2005, 22:58
@Ugly man 666
Moglbys zdradzic jakie hity zadawales (lub ktos inny) przykladową rożdzką, podając lvl i mlvl ?
Niestety pally here :/ sorry
pawel1992
01-12-2005, 23:01
Powiedzcie jakie sa ceny na tescie... zeby sie przygotowac na szok i zapasy probic :) mf i lf podrożeją czy jak tam z cenami ogólnie ? co podrożeje "bardzo dużo" ? Bo jak teraz moge kupić mf za 100gp a po upate będzie za "200gp" to ja wole teraz kupić w pip manasów i sobie nim depo zawalić niż być na "-"
ktos wie kiedy nowy server wyjdzie?
To jest raczej tajemnica więc nikt nie wie :s
ktos wie kiedy nowy server wyjdzie?
Ku... Ty jestes jakis uposledzony? kto to moze wiedziec? nikt tego nie wie... sam cipsoft ZAPEWNE jeszcze nie wie, a Ty pytasz na forum.
Makaroneczek
01-12-2005, 23:28
Nie wkurzajcie sie tez czekam z niecierpliwoscia na nowe swiaty , widac chlopak ma slabasza cierpliwosc odemnie i pyta :D
bym gral na to co gral ale hack i lipa na nim grac same noby nikt nie chce p seta dac
Ej co sie zmienilo dla knighta i czy jakies nowe outfitki sa bo ja bym chcial jakis fajny strojik nowy
Bez przesady... nikt tego nie wie i pyta.. no ku... zaraz pewnie zrobi ktos posta i spyta czy ktos wie kiedy jest update (choc bylo to juz pisane).... pytania powtarzaja sie na okraglo.. poprostu "wiekszosc" osob tutaj jest UPOSLEDZONA?
Ja marze tylko o tym żeby mi lagi przeszły...
Single-day
01-12-2005, 23:33
Mam postać knighta chciałbym się dowiedzieć czy knightowi bedzie rosła mana tak samo szybko jak innym ? i czy może jest jakiś nowy itemek dla knighta?
z góry thx
bym gral na to co gral ale hack i lipa na nim grac same noby nikt nie chce p seta dac
Hack bo cheatow uzywales? po co? same nooby ze nie chca p seta dac? To chyba Ty nim jestes ze wogole prosisz o cos.
Makaroneczek
01-12-2005, 23:34
Mam postać knighta chciałbym się dowiedzieć czy knightowi bedzie rosła mana tak samo szybko jak innym ? i czy może jest jakiś nowy itemek dla knighta?
z góry thx
Poczytaj od pocztq i sie dowiesz o co chodzi w update -.-
DeeJeyek
01-12-2005, 23:35
Zmniejszyli by czas regeneracji soul pointow..a nie jakies rozdzki.. no bez przesady
wivivol palka nie kozakuj zagraj se na mytherze za taki lv bys sedlugo nie pogral br huntuja kazdego
wivivol palka nie kozakuj zagraj se na mytherze za taki lv bys sedlugo nie pogral br huntuja kazdego
naucz sie pisac jak ze mna rozmawiasz (nie "KOZAKUJ"? 8o )
u mnie tez br huntuja wiekszosc osob ale jak NARAZIE to ja nie jestem huntowany.
Single-day
01-12-2005, 23:52
Mogli byście zamieścić zdjecia z wyspy "SENJA" Ponieważ aktualnie znajduje sie tam muj domek ciekaw jestem jak by wyglądały te domki i ogulnie wyglad wyspy ?? :confused: albo opowiedzcie jak wyglada
Elrond The Dark
02-12-2005, 00:10
PROSZE WSZYSTKO O NOWYM UPTADE :]
JEŚLI TO SPOIL TO WYWALCIE LINK :)
Ps. Sam wywaliłem link nie chce mieć kłopotów ;)
Virgojavier
02-12-2005, 00:14
01:07 You see a botanist's container.It weighs 18.00 oz.It is empty.
01:07 You see an ice pick.It weighs 70.00 oz.It might come in handy in cold regions.
22:40 You see a tempest rod.It can only be wielded by druids of level 33 or higher.It weighs 21.00 oz.It grants you the power of striking your foes with furious thunderstorms.
22:40 You see a quagmire rod.It can only be wielded by druids of level 26 or higher.It weighs 26.50 oz.It emits clouds of poisonous swamp gas .
23:06 You see a family brooch.It weighs 1.10 oz.The emblem of a dwarven family engraved is engraved on it.
23:06 You see a dwarven pickaxe.It weighs 60.00 oz.It is a masterpiece of dwarvish smithery and made of especially hard steel.
I wiele wiele innych:D
owy quest jest nudny:(
Ganiam za motylami.:D
01:48 You see a wrinkled parchment.It weighs 2.00 oz.It is covered with strange numbers.
MOze JEDNAK NIE:D
Platonikus
02-12-2005, 01:07
Nom zapowiada sie niezy update. a ta grafika pokochalem ja:) swietnie .... statki .... woda... trawa.... kolory swiatla... niezle. (przesiedzialem troche na tescie :P troche za duzo jest 1:38 i musze jeszcze referat (Etyka zasodowa Ekonomistow) napisac:P ale najpierw napisze posta. Takie testy sa naprawde fajnie ....:) w jednym miejscu mozesz spotkac kilku gm'ow lub inne wazne postacie no np. Admin tibia.pl :).
Odnosnie SS'ow to nie mozemy umieszczac ich tutaj z tego co wiem :).
Jako ze jestem druidem pozwole sobie opowiedziec troche o "Rod" i "wandach". Otoz Kazda z profesji tzn. Druidzi i Sorc. ma 5 rodzajow *w przypadku sorca sa to WANDy w przypadku druida RODy.
A wiec Wandy i Rody pelnia taka sama funkcje .. moga byc one uzywane przez:
-w przypadku wanda ktory zadaje najmniejsze obrazenia... Jest on dostepny dla druidow & sorcow powyzej 7 Poziomu zwyklego*lvl zadaje on obrazenia w granicy 11-15 w przypadku potworow (w ludzi jest mniej a mianowicie polowa)
*w zwiazku z tym iz czas mnie goni musze sie streszczac
Istnieja jeszcze wandy dostepne dla leveli wiekszych i rownych 13 (wandy i rody zadaja obrazenia w przypadku potwora srednio dwu krotnie wieksze niz level na ktory jest przeznaczona). Dla leveli wiekszych lub rownych 19, oraz jesli dobrze pamietam to dla wiekszych lub rownych 26.
Wiem wiem powiedzialem ze jest 5 rodow/wandow :P ostatni jest przeznaczony dla graczy majacych level 33 lub wiekszy.....
Jak dziaja wand?rod?
O toz Dzialanie wandow/rodow zmienia sie wzrast ze wzrostem levelu wymaganego do uzycia danego wanda np. wand dla leveli 7 moze byc uzywany z daleka... oznacza to ze strzela sie z niego podobnie jak ze strzal (leci kropelka z poisonem :P podobnie jak cobry). W przypadku wanda dla 33+lvl aby zaatakowac i zadac obrazenie musisz podejsc do potworka:)....
Ile kosztuje wand/rod?
Otoz cena sklepowa jeszcze nie jest znana ale...
znamy koszt many ktory oscyluje w granicach od 2 (w przypadku wanda dla 7 lvl+) many do 15 (w przypadku wanda dla 33 lvl +) za jeden strzal. Wandy sie nigdy nie koncza z tego co wiem ... ale musisz miec odpowiednia ilosc many azeby ich uzyc.
Nie mysl ze to duzo bo przekonasz sie w grze ze troszke sie pozmienialo otoz...
Jestem druidem z promocja moja mana odnawia sie znacznie szybciej tzn. co 2 sekundy przyrasta mi 2 many :). Palladynowi z promocja prawdopodobnie po 3 sec. przyrasta 2 many.
Mana fluidy daja okolo 70~150 many a koszt jednego to 55 gp !
Niby wszystko ok ale jest haczyk i to sporty otoz koszt zuzycia many na wyprodukowanie jednego runka znacznie sie zmieni w nie ktorych przypadkach nawet 400%.
Na dzien dzisiejszy jestem pewien ze ilosc mc'owk sie zmniejszy o xx % :)
Duzo by jeszcze opowiadac ... sam nie wiem czy jestem do tego upowazniony ale mowie wam to w dobrej wierze :) Wiec kupujcie PACA jesli chcecie aby wasza mana regenerowala sie co 1 sekunde !!!!
Pozdrowienia dla pana MatKusa :) szkoda ze nie mielismy wiecej runkow...xD
ps. Pamietajcie ze informacje podane tutaj moga sie zmienic bo wkoncu to jest test.. a na testach sie testuje:P. Sorry za bledy jesli jakies wystapily ale spiesze sie bo musze napisac referat ^.^. Pozdrowienia.
kadzik99
02-12-2005, 01:32
no wszystko ładnie i pięknie, ale co z knightami? jeżeli mana im szybciej też rośnie to ok i jeszcze do tego manaski za 55 gb :) mnie by to cieszyło, ale sam gram rycerzem i chciałbym wiedzieć jak on się sprawuje na teście...jeżeli ktoś posiada takie informacje, to prosze o odpowiedź...
Platonikus
02-12-2005, 02:05
no wszystko ładnie i pięknie, ale co z knightami? jeżeli mana im szybciej też rośnie to ok i jeszcze do tego manaski za 55 gb :) mnie by to cieszyło, ale sam gram rycerzem i chciałbym wiedzieć jak on się sprawuje na teście...jeżeli ktoś posiada takie informacje, to prosze o odpowiedź...
Otoz specjalnie dla ciebie :P o godzinie 3 nad ranem sprawdzilem informacje odnosnie knightow Mana regeneruje sie co 4 sekundy w wysokosci 2 mana punktow. :)
ps. omg a rano do szkoly hehe
kadzik99
02-12-2005, 02:09
@up
Dzięki wielkie :)
a ja mam pytanko tez gram knightem (wlasnie trenuje ;P) czy na Exure bedzie potrzeba wiecej many ?? czy tylko wiecej many jesli chodzi o runki??
Zala Milis
02-12-2005, 05:19
a ja mam pytanko tez gram knightem (wlasnie trenuje ;P) czy na Exure bedzie potrzeba wiecej many ?? czy tylko wiecej many jesli chodzi o runki??
wiecej many potrzeba bedzie na mlv a nie na czary. musze szybko nawalić 4 magiczny dla mojego najcika :D bo potem to bedzie...... a teraz o grafice: skoro maja byc nowe efekty to moze....Tibia i Pixel Shader xD :D - a wiec strzezcie sie wlasciciele kart graficznych slabszych niz GF3 :P
czekam z niecierpliwoscia ale w zasadzie tylko na graike bo gram knightem
Fajnie ze bedzie nowa grafika!! Ale mogli by wrecsie cos zrobic dla knightow np nowe bronie itp!!!
Szkoda ze tylko po 5 wandów/rodów jest:/ bedzie trza szybciej expic, a co w sprawie zwiekszenia expa za potworki i zapotrzebowania expa na lvl?? Zmienilo się cos?? bo to moze byc ciekawe...
Tez jestem Knightem i mogli by odrazu Knightow tez uleprzyc ;(
Knight Rulezzz:) :cup:
ale dlaczego zara sie unosisz mowie jaka jest prawda im wiecej serverow tym wiekrze lagi nie mow ze tak nie jest nic bym nie mial do nowych serverow ale powoduja one lagi . A tak naprawde ludzie chca servy zeby je podbic nie udalo sie na jednym dajcie drugi (to bledne kolo)
btw: tibie nie jest juz jak kiedys.
-----------------
Yours Kumek
Ja np nie planuje podbijac serva, ide sobie zeby pograc i byc jerdnym z lepszych graczy na servie, juz mam pacca gotowego, który czeka tylko na akceptacje.... pozatym jak tu podbijac serv (ja + 2 - 3 koledzy):D
A mi sie do twej pory zdawało ze im wiecej servów to tym mniej ludzi na akzdym servie i co za tym idzie sa MNIEJSZE lagi.... no cóż... chyba byłem w błędzie...
Nie jest tak źle, Wandy mi się podobają. (Będę używać tych na 26 lvl B) )
Mam tylko pytanie, na jakim lvlu można robić GFB. Bo bez SD poradzę sobie. ;)
Ogólnie update mi się podoba, tylko ten wymagany lvl to juz gorzej X(
EDIT: Ciekawe co będzie z summonami :confused:
A oto nowe 4 wandy do walki dla druidow i srocow
http://img.photobucket.com/albums/v729/DJ_SaShAa/UO0082.jpg
Ale jak widze to bedzie mego dyskryminacja dla paldkow i knightow, sorc bedzie zadawal mocne hity i mana mu sie bedzie szybko regenerowala a knight bedzie musial siedziec i tranic. a paldkowi sie jecze speary bede rozwalac. a co do wandow i rodow to czy one wala zaleznie czy niezaleznie od mlvl????
Lord-Nitro
02-12-2005, 08:01
Jezeli bede uzywal wanda to bedzie mi mana sie spalala?i czy ona do mlvl sie liczy ?
czy hity zadawane przez wandy sa zalezne od mlvl czy tylko od tego jakiego posiadamy wanda?
No i w jakiej cenie one beda?
[ od niedawna gram elderem ] W jakim czasie bedzie mi sie regenerowac 1 many? [ teraz 4 sec ]
grim-born
02-12-2005, 08:02
A więc tak,dla osób które może nie wiedzą zdradze ze od teraz:
- mana fluidy kosztuje 55gp
( 08:34 Shiriel: Do you want to buy mana fluid for 55 gold? )
- jak zwykle kilka przedmiotów zmieniło wygląd np. brass helmet i scimitar:
( http://www.grimborn.uznam.net.pl/test/UO0001.jpg )
( http://www.grimborn.uznam.net.pl/test/UO0002.jpg )
- U knighta,mana rzeczywiscie wzrasta szybciej
( u mnie,jako ze mam elite wzrastaja 2 punkty many co 5-6 sekund )
- Różdzki dziela sie na rods'y i wands'y po 5 roznych:
( http://www.grimborn.uznam.net.pl/test/UO0005.jpg )
( Od góry-lewej,wszytskie wandy: wand of vortex , wand of dragonbreath , wand of plague , wand of cosmic energy , wand of inferno. )
(Od dołu-lewej: snakebite rod , moonlight rod , volcanic rod , quagmire rod , tempest rod. )
Zapraszam do mojego malego zbioru screenów z Testa ktore co jakis czas aktualizuje:
http://www.grimborn.uznam.net.pl/test/
( Od góry-lewej,wszytskie wandy: wand of vortex , wand of dragonbreath , wand of plague , wand of cosmic energy , wand of inferno. )
(Od dołu-lewej: snakebite rod , moonlight rod , volcanic rod , quagmire rod , tempest rod. )
Zapraszam do mojego malego zbioru screenów z Testa ktore co jakis czas aktualizuje:
zdjecie ktore wstawilem wyzej jest zrobione przez ciebie :P jesli to nie naruszy praw autorskich :P
Dark Rider
02-12-2005, 08:10
grim-born dzieki za ss'ki to wyglada naprawde extra 8o
Aval'yah
02-12-2005, 08:10
Widzę, że wprowadzone zmikany są dość rewolucyjne. Moim zdaniem całkowitym zmianom ulegnie także ekonomia- praktycznie wszyscy będą kupować runy w sklepach, zapewne nikt nie będzie ich sprzedawał tak jak dotychczasz. Runemakerzy, farmy po prostu znikną, nikomu nie będzie się chciało nabijać dodatkową postacią, tylko po to żeby robić uhy. Swoją drogą, czego ma używać rycerz do leczenia?
Różdzki- ciekawy, nawet bardzo ciekawy pomysł. Nic dodać, nic ująć. Ciekawe jakie obrażenia będą zadawać.
Być może w pewnym stopniu zniknie także zjawisko PK. Bez wypchanych po brzegi plecaków run zabicie kogoś będzie trudniejsze, dużo trudniejsze.
Nowe grafiki- cud, miód, malina. Nareszcie to wszystko jakoś wygląda.
Nadchodzi czas zmian, o tak. :) Może nawet do gry wrócę?
Do wszystkich narzekaczy: praktycznie co update negujecie wszystko, każdy z was jęczy, że skończy z Tibią. Tak było gdy mieli wprowadzić Skull System, później skill bary, następnie Soul Points, tak jest i teraz. Poczekajcie parę tygodni, zobaczycie jak to wygląda i dopiero będziecie jęczeć.
Vesper Drago
02-12-2005, 08:15
No no , czekam czekam , mam nadzieje ze się doczekam :]
Guszczyn-lord
02-12-2005, 08:27
Wedlug mnie test serwer powinnien byc testowany publicznie poniewaz serwer moze podobac sie dla gm itp a dla normalnych ludzi nie wiec ........
Moim zdaniem test server powininien byc dla wszystkich.
To my mamy testowac
GM robia Tibie dla siebie czy dla nas, graczy??
Zoltan Chivay
02-12-2005, 08:47
@up
Moze i dobrze ze test server jest tylko dla tutorow, gm'ow, counsellorow poniewaz ostatnimi czasy ludzie przebywajac na test servach, zamiast sprawdzac i szukac bug'ow to traktowali to jak OTS. Co bylo pozniejszym wynikiem bug'ow z chodzeniem w ścianach domków.
Otoz specjalnie dla ciebie :P o godzinie 3 nad ranem sprawdzilem informacje odnosnie knightow Mana regeneruje sie co 4 sekundy w wysokosci 2 mana punktow. :)
ps. omg a rano do szkoly hehe
Ale i tak pewnie przejscie z poziomu magiczne będzie taki sam... tyle ze mana bedzie leciala 4x szybciej to zapewne 4x wiecej bedzie trzeba spalic na nastepny poziom magiczny.
Raul de Bar
02-12-2005, 09:05
mana tak naprawde NIE BEDZIE utrudnieniem... tylko lvle wymagane do rzucenia czaru... powiedzcie mi KIJ Z TYM ze SD zuzywa 4x wiecej many... skoro ta regeneruje sie 4x szybciej? Bilans 0!... a niektorych spontaniczne niewiele sie zmienily... levitate/swiatlo/haste te same wartosci. ex vita x 2.. wiec tu macie lepiej!
Trzeci rodzaj prawdy ( tej góralskiej ) czyli g...o prawda.
Jak teraz na exura vita potrzebuję 80 many to sobie moge rzucić 8 razy pod rząd. A po updacie bedę mógł tylko 4 razy..... albo i dwa , zależy jak ustalą cenę czaru.
A knightowie i palkowie to runy juz tylko w sklepach będą kupowac - nikt nie będzie robił i sprzedawał. Ogólnie kicha będzie. update tylko dla postaci magicznych - odstawiam palka i jade druidem.
doginator
02-12-2005, 09:52
Nareszcie Druid nie bedzie najgorszą profesją:mag:. Wszyscy zawsze uwazali go za margines spoleczny co za hajs robi innym dobrze (bez skojarzeń). Moim zdanie pallkowie mimo lamiacych się spearow i tak sa najsilniejszą postacia. Mogą urzyć każdej runy, wytwarzają sobie szybko amunicje. Nie musze celować. Powinni jeszcze osłabić palla.
A czy wiadomo cos na temat spearów - dalej sie rozpadaja? niech wypowie sie ktos kto był na test servie, bo nie chce takich odpowiedzi jak "nie byłem na tescie, ale mi sie wydaje..." Jezeli ktows z zaproszonych na test server mógłby sprawdzic wytrzymałosc spirów bylbym wdzieczny :)
jakubs13
02-12-2005, 10:09
Kurcze. Niewiem czy to juz było pisane ale szykałem tej informacji w tym temacie i niestety nie znalazłem. To jak to z tymi Wandami bedzie. Bede go nosił zamiast broni ? Czy te różdzki sa 2- czy 1-reczne ?? Maja jakaś obrone :P ?
*Ryspeht*
02-12-2005, 10:34
Jak było widać na jednej fotce różdżka była umieszczona w dłoni, a w drugiej było blank rune co oznacza że bedzie się je nosić zamiast broni, bedą jednoręczne a co do tego czy mają defa to nic nie wiem.
jakby kogos interesowalo to ue kosztuje 1400 many :F
... fajnie , że zbalansują profesje , chociaż nie wiem po co są różdżki dla magów i drutów oddzielnie ... nie podoba mi się tylko jedno ... jeśli mag/druid ma spalać mane różdżką to przestanie robić runy , to po co im czar którego nie używają ... jak obtanią runy w sklepie to z drugiej strony będzie dobrze , bo nie będzie czegoś takiego jak "za drogie runy" , "za mało run" czy "make me bp uh or hunted" ... już widze train takiego maga ... przyzywa ghula i bije go najsłabszą różdżką , między czasie łowi ryby i spala cały czas mane ... wystarczy 1 głupi bot do łowienia ryb i trening na cały dzień gotowy ... może nareszcie przestanie się traktować druta , jako nieskończoną fabryke uhów , który ma na każde wezwanie dawać fri uh ... najgorsze jest to , że traktują cię jak chodzący bp run , któremu wystarczy mocniej przywalić , przecież PA najczęściej dosięga magów/druidów ...
Nie moge się doczekać na SS'y...Zresztą jak każdy :P :)
Super jest pomysł z Wandami, szkoda że żadnego nie mam :/
Ale bardzo jestem ciekaw jakie czary będą w nich zawarte :)
Angel of Death
02-12-2005, 11:47
21 lvl na zrobienie uha, przeciez to będzie koszmar :/ Mogli by zwiększyć dwukrotnie ilośc many kazdej postaci i przy wbicu lvl'a tez zeby dochodziło 2x więcej.
Shein Silvershadow
02-12-2005, 11:57
Moim zdaniem, to BARDZO dobry pomysł z tymi zmianami punktów many;) Najlepsze runy bojowe i lecznicze robione przez jakichś żółtodziobów? :P
Raul de Bar
02-12-2005, 12:08
Ciekawe też czy wzrosnie koszt summonów.
Bo jak wzrośnie tak jak runy 4 razy to monka kto bedzie mógł postawić???
Platonikus
02-12-2005, 12:18
Odnośnie many potrzebnej na magiczny level oczywiscie ze ileosc jest wzrosnie i to o 400%. A wiec w tym przypadku wszystko pozostaje ok.
Z czego jestem najbardziej zadowolony jako druid?
Hhaha jest jest cos takiego co sie nazywa heal friend *exura sio Otóż koszt many sie nie zmienij wynosi 70 many...(pamietajmy ze mana rosnie 4 x razy szybciej) w porownaniu z sorcami ktorzy musza uzywac Exura vita (160 many) Druid to naprawde tania i oszczedna postac! :)
A wiec manas 55 gp daje on okolo 70-140 many :P czyli jedno uleczenie nie beedzie mnie kosztowalo wiecej niz 50 gp:P hah.
Odnosnie knightow ... Spokojnie w przyszlym update CipSoft zajmnie sie kingtami i palladynami xD. Pozwolcie sie nam teraz cieszyc tym update.
To chyba normalne ze test server nie jest otworzony dla wszystkich ....
Na tescie jest hmm 100 tutorow on-line zalezy odpory i NIE JESTESMY TAM ABY SIE DOBRZE BAWIC TYLKO PRACOWAC. Strasznie zabugowana jest ta nowa mapa.... A jesli chcecie tez grac to zrobcie test....
Ktos predzej postowal ze cos tam powinno byc dla wszystkich bo moze wszystkim sie nie spodobac grafika ... otoz to ze tobie sie nie bedzie podobalo duzo nie zmieni:P Jestem pewien ze 90% ludnosci bedzie zadowolonych hehe Teraz juz mi ciezko wracac na zwykly server... W koncu na tescie jest lepsza grafa.... Pamietajcie jak bedzie update to sciaganie nowej tibi POTRWA TROSZKE DUZEJ btw. wymagania chyba troszke wzrosna xD to odnosnie PC
Odnośnie many potrzebnej na magiczny level oczywiscie ze ileosc jest wzrosnie i to o 400%. A wiec w tym przypadku wszystko pozostaje ok.
Z czego jestem najbardziej zadowolony jako druid?
Hhaha jest jest cos takiego co sie nazywa heal friend *exura sio Otóż koszt many sie nie zmienij wynosi 70 many...(pamietajmy ze mana rosnie 4 x razy szybciej) w porownaniu z sorcami ktorzy musza uzywac Exura vita (160 many) Druid to naprawde tania i oszczedna postac! :)
A wiec manas 55 gp daje on okolo 70-140 many :P czyli jedno uleczenie nie beedzie mnie kosztowalo wiecej niz 50 gp:P hah.
-.- ?
Prosze nie pisz juz nic wiecej, nie rob juz tego...-.-
Ps. Exura vita zabiera 1600many
Ps2.Manas jak masz szczescie to moze ci dodac full many i nawet hp! wow nie?
Ps3. Jak chcesz manasa qpic to NPC Ci jeszcze doplacaja.. nie wiedziales o tym ? oO
Ps4. Wroc jak odzyskasz mozg, prosze
... jeśli będzie tak , że mana będzie spalana przez maga/druta głównie bronią , to nie będzie nikt maczył run , chyba że będą wymagały tyle many ile teraz , ale wtedy spadną ceny run i w sklepach też powinny spaść ... ogólnie nieźle podbuduje się mag/druid , bo sp naprawde jest denne ... niby nie przeszkadza , ale jak mam lagowy dzień , to robie se runy , a tu co ?? 0 sp , a żeby odrobic 100sp trzeba expić min. 3 i 1/3 h ...
grzysztof
02-12-2005, 12:29
-.- ?
Ps3. Jak chcesz manasa qpic to NPC Ci jeszcze doplacaja.. nie wiedziales o tym ? oO
co takiego w poscie Platonikus swiadczy ze teraz nie ma mozgu ? radzil bym Ci najpierw kopnac sie w glowe i dopiero pisac a nie obrazac innych madrzejszych od siebie -.-
Platonikus
02-12-2005, 12:39
-.- ?
Hmm wiesz co spojzalem na twoj wiek 13 latek gratz... Wybacze ci te nie mile a co wiecej bez podstawne slowa. Jak mozesz tak mowic? Grales na tescie? Prosze poczekaj a zobaczyc ... moze wtedy sie twoje oczeta otworza na ten "dziwny" swiat.
Pozdrowienia dla reszty :) jesli chcesz wiedziec wiecej o wandach i rodach looknij na stronke 13 (tak mi sie wydaje) i poszukaj mojego posta:P. Mozesz tez uzyc funkcji dzieki ktorej zobaczysz moje posty :) wczoraj tzn dzisiaj o 4 rano poszedlem spac a o 8 w szkole:P ale czego sie nie robi dla ludzi.
...to nie będzie nikt maczył run , chyba że będą wymagały tyle many ile teraz , ale wtedy spadną ceny run i w sklepach też powinny spaść ...
o janiemoge mamusko nikt nie bedzie robil run i one maja ztaniec ?@!?@?!?!?
ogólnie nieźle podbuduje się mag/druid
12:24 xxx: w duzym skrocie znowu spierolili zycie hlvlom
12:24 xxx: raczej
co popieram ;F
... chodzi mi o to , że jeśli będą wymagały więcej many to nikt nie będzie maczył ich , chyba że znudzony medium/high-lvl , a jak będą wymagały tyle many co narazie , to będą tańsze , skoro można stworzyć runa w krótszym czasie ...
PS. a dlaczego uważasz , że spieprzyli życie h-lvlom ?? ... ostatnio zdrożały runy , ale h-lvle majo tyle kasy , że to raczej nie duży problem , gorzej z np. 30-40lvl mag , który potrzebuje run , których sam nie jest wstanie sobie wytworzyć , a ma za mało kasiory ...
PS2. w ostatnim popsuli troche te speary , ale teraz są znośne ... sp też mogłyby być łagodniejsze ... ostatnio podobno spieprzyli gre , więc według "niezadowoleńców" nie mogli bardziej gry spieprzyć , więc teraz co najwyżej będzie lepsza :P ...
Songo Goku
02-12-2005, 12:56
:) Fajnie mam nadzieje ze bedzie ok:P zeby nic nie zepsuli :p
-=DanieL=-
02-12-2005, 13:00
hahahahaha wiedziałem teraz się zacznie! plaga noobów zacznie gadać że będzie odchodzić z tibi a nieubędzie ani jednego gracza wręcz przeciwnie ciągle będzie przybywać
Fajnie byloby jakby stanialy runy w sklepach, w co watpie.
Jak wyglada sytuacja z summonami? Dalej 27lvl styka na monka czy cos sie zmienilo?
Grafika nie najgorsza. ;)
Cip Soft chyba nie pomyslal o palku i knighcie. Mogliby przynajmniej cofnac lamiace sie speary. Najwyrazniej trzeba bedzie czekac do nastepnego uptade. Pozostaje cieszyc sie, ze dalej bedzie mozna trenic knightem tak jak dawniej, chociaz kto wie?
@up
Moze i dobrze ze test server jest tylko dla tutorow, gm'ow, counsellorow
nie tylko oni zostali zaproszeni ;)
Wg mnie nie ma co narzekac. Np UH podrozeja napewno , ale w sklepie sa w miare tanie ( w porownaniu do innych run ), a ja jako knight i tak przewaznie kupowalem UH w sklepie. Moze to i nie ekonomiczne bylo ale wnerwialo mnie lazenie po miastach po 1 bp UH. Tak wiec to nie jest takie wilekie uwalenie knighta jak gdzies tam ktos pisal.
Grafika wydaje sie miodzio, jak sie komus nie podoba ... Tibia w koncu nie jest przymusowa. Mam tylko nadzieje ze nie zepsuja niektorych ladnych itemkow.
Zapewne jak zawsze dojda jakies qesty i nowe itemki, a to tygrysy lubia najbardziej :> No i oczywiscie nowe potworki, tereny ( zapewne dojda jakies podziemia w Tiquandzie).
POzostaje tylko zalowac ze nie jestem tutorem :D
Pozdro i thx dla tych co nas informuja.
Zala Milis
02-12-2005, 13:32
no dobra rozdzki i takie takie ale jak ktos zaklada np. palla to ma pod gorke a jak ktos nie ma 4 mag na knighcie to sie nie musi spieszyc bo i tak teraz bedzie pewnie gorzej z kupnem uha od czlowieka i inni naucza sie doceniac pojedyncza runke a nie backpacki. a co do najcika to chcialbym by skille skakaly chociarz troszke szybciej bo teraz jak trenie nowa postac to jajko moznba zniesc:D:D:D...
Lord Brom
02-12-2005, 13:35
Ciekaw jestem jak to będzie po tym update... 8o okazuje się, że wszytko tylko dla profesji magicznych, czyli sorki i drutki, a nic dla palków i knight-ów ;( mam na myśli nowe bronie, czas wbijania skill-i.
Myślę, że paladyn tutaj został najbardziej dotknięty, speary sie rozje**** i do tego jeszcze dojdzie ze wolniej mlv bedzie wchodził :/
No ale nie ma co myśleć za wczasu i się martwić... zobaczymy jak będzie:))
Don Pabloss
02-12-2005, 13:38
Troche info o różdzkach
obecna nazwa wnda -> nowa nazwa
Golden Wand -> Snakebite Rod (Druid, min level 7, typ poison, średni atak 13, 2 mana)
Conjurer Wand -> Moonlight Rod (Druid, min level 13, type energy, średni atak 19, 3 mana)
Wand of Might -> Volcanic Rod (Druid, min level 19, typ fire, średni atak 30, 5 mana)
Wooden Wand -> Quagmire Rod (Druid, min level 26, typ poison, średni atak 45, 8 mana)
Elven Wand -> Tempest Rod (Druid, min level 33, typ energy, średni atak 65, 13 mana)
Blue Spell Wand -> Wand of Vortex (Mag, min level 7, typ energy, średni atak 13, 2 mana)
Red Spell Wand -> Wand of Dragonbreath (Mag, min level 13, typ fire, średni atak 19, 3)
Green Spell Wand -> Wand of Plague (Mag, min level 19, typ poison, średni atak 30, 5 mana)
Yellow Spell Wand -> Wand of Cosmic Energy (Mag, min level 26, typ energy, średni atak 45, 8 mana)
Ritual Wand -> Wand of Inferno (Mag, min level 33, typ fire, średni atak 65, 13 mana)
Wiadomo może coś o zmniejszeniu progu poziomu postaci co do questów?
Co do update to robienie runek aż tak sie nie zmieni. Co prawda będzie sie robić powiedzmy 4 na raz a nie 10. Ale to tylko moje domysły, czas pokaże co będzie.
A do osób co narzekają na update, przed ostatnim update też wielu nażekało, i co? Graja dalej jakoś ;)
lmao
Robercik knight'cik
02-12-2005, 13:40
****a czego tylko dla tutorow ja pierodle.....tez chce:(:P
To nierozumiem zrobią nowe czy te co są teraz będą do używania? :baby:
kani_mani
02-12-2005, 14:18
Fajnie fajnie 8o
Ale jeśli nie dadzą nowych outfitów, nie będą mogli spać spokojnie ;)
"NIE będzie tym razem publicznego testu (dostępnego dla wszystkich graczy)."
Trzeba powiedzieć że doczekać się niemoge tego Update-tu ale to źle ze nie będzie publicznego TEST serwa X( ! Chociarz, jeśli Cipy niedali TESTA dla nas dlatego żeby niepopsuć niespodzianki jaką jest Update! To się ciesze.
:D
Myślę, że paladyn tutaj został najbardziej dotknięty, speary sie rozje**** i do tego jeszcze dojdzie ze wolniej mlv bedzie wchodził :/
Loool... jak mana bedzie 4x szybsza to 400% wiecej many bedziesz musial spalic... bilans? 0... Na dodatek 4x mana szybciej Ci idzie i na exure vite 160 many... wiec paladyni nie sa az tak b. dotknieci ;]
Lord Antrak
02-12-2005, 15:32
A z kad wiesz ze oblales jedno pytanie?? Napewno wiecej niz jedno bo nie mam tam ile oblaes a te pytania sa z DUPY!! Tez robilem i z***alem a sie przygotowywalem do tego :/ i 2 miechy w plecy :/ fuck :/
Platonikus
02-12-2005, 15:45
@ Xaorix
Hmm raczej nie ma zmian w ilosci many potrzebnej do przywolania potworow... a runki w sklepach maja te sama cene. Odnosnie knightow i pallkow to CipSoft poinformuje nas o uptade ktory bedzie dotyczyl ich... ten dotyczy magow i nalezy sie cieszyc :)
@ Xavery
Odnosnie ceny uhow.... czas na zrobienie 1 szt. jest taki sam czyli nie powinny one podrozec jednak ze aby moc robic uh nalezy miec minimum 24 level :)
@ Lord Brom
Spokojnie knighci i palladyni zostana "naprawieni" prawdopodobnie w nastepnym update w koncu "Nie w jeden dzien Rzym zbudowano.
@ Grue
Hmm bramki do questow raczej sie nie zmienily chociaz nie jestem pewien wszystkich.
Jednak powstaly DWA NOWE QUESTY ! :)
@ Robercik knight'cik
Nie umiesz uzywac lepszych slow? Twoj jezyk jest tak ubogi ze posiadasz w nim kilka wyrazow i uzywasz je co chwila....
Test jest dla tutorow ... nie poto zeby oni sie tam zabawiali ... Lecz wykonywali prace:) Glownie reportowanie bledow.
@ Nazgool
Sski mozesz widziec na tibi.pl nawet:P w ostatnim newsie o update....
@ Badzo
Nie dlugo xD
Ruwedanu
02-12-2005, 15:45
@up
Prawdopodobnie na mikolaja :D .Test zawsze trwa okolo tygodnia.
Zawsze przed update zaczynaja sie mass lagi (podobno juz sie to zdaza)
Mila babka
02-12-2005, 16:20
Mam pytanie moze ktos wie ile beda kosztowaly te rozdzki dla sorca i druta i czy bedzie je mozna kupic w sklepie??
niech ktos z osób które były na tescie powie czy spiry sie dalej rozwalają... plz... Bardzo mi zalezy na informacji czy sie rozwalają i jak czesto sie rozwalają (nikt tu nie mówi o szczegółowych statystykach tlyko oglnie) z góry thx
Wariat Adamo
02-12-2005, 16:33
Może to i głupie, ale tak sobie myślę, że jeśli Cipsoft chce aby ludzie więcej używali czarów spontanicznych czy nie lepiej obniżyc koszt many tych czarów.
kiedy update? :D
Boshe jestes uposledzony :D? Nikt tego nie wie kiedy ma byc, a tak pozatym czytaj od poczatku ten temat a dowiesz sie co nie co.
Platonikus
02-12-2005, 17:00
Może to i głupie, ale tak sobie myślę, że jeśli Cipsoft chce aby ludzie więcej używali czarów spontanicznych czy nie lepiej obniżyc koszt many tych czarów.
Prawda... Ale koszt many czarow spontanicznych ZOSTAL OBNIZONY
Jakim cudem? Jesli exura vita kosztuje 160 many czyli dwa razy wiecej niz wtedy? ojoj odpowiedz jest bardzo prosta. W zwiazku z tym iż mana rośnie nam cztery razy szybciej *magowie, bardzo łatwo jest się więc domyśleć że w przypadku exury vity koszt zmalał dwu krotnie (po update powinien wynosic 320 many a wynosi 160), Podobnie jest z innymi czarami np. UE powinno zabierać 3200 many po update a zabiera prawdopodobnie 1200 ale nie jestem pewien. :) REASUMUJĄC KOSZT CZARÓW SPONTANICZNYCH ZOSTAŁ OBNIŻONY !
Maly Wielki Czlowiek
02-12-2005, 17:00
a ja mam takie pytanie...jak bardzo zostanie podniesiony prog ilosci many potrzebnej na poziom magicznyczy bo jezeli teraz knightowi bedzie szybciej rosla mana to co za tym idzie mlvl ? i czy zostanie zmieniony mlvl wymagany na uzywanie run ... bo chyba nie bedzie tak ze w pare dni zrobie 15mlvl i z sd bede biegal knightem ? ...
Instrumentum Diaboli
02-12-2005, 17:07
@platonikus:
Oj wiesz, moze to i tak wychodzi z kosztem czarów, ale po co ci regeneracja many do takiego np. anihilatora ;)
@maly wielki~: nie bo próg do lvl bedzie zwiększony 4x
a ja mam takie pytanie...jak bardzo zostanie podniesiony prog ilosci many potrzebnej na poziom magicznyczy bo jezeli teraz knightowi bedzie szybciej rosla mana to co za tym idzie mlvl ? i czy zostanie zmieniony mlvl wymagany na uzywanie run ... bo chyba nie bedzie tak ze w pare dni zrobie 15mlvl i z sd bede biegal knightem ? ...
prog do poziomu magicznego nie bedzie podwyzony :P tyle ze bedziesz spalal wiecej many po tym update.. na przykładzie:
teraz: 100 many w 10 min i masz 1%
po update 400 many w 10 min i też będziesz miał 1% ;]
Maximimozo
02-12-2005, 17:24
Nie moge zajarzyc oco chodzi z tymi rożdżkami. Było o tym w którymś z niusów ale jak to ma pomuc?? Pewnie ilosc strzalów bedzie ograniczona :/
Nie moge zajarzyc oco chodzi z tymi rożdżkami. Było o tym w którymś z niusów ale jak to ma pomuc?? Pewnie ilosc strzalów bedzie ograniczona :/
przeczytaj topic od początku to sie wszystkiego dowiesz. a nie przejrzysz ostatnia strone zobaczysz ze nic o tym nie pisze (tzn. o różdżkach) i robisz odpowiedz. B)
Platonikus
02-12-2005, 17:29
[QUOTE=Instrumentum Diaboli]@platonikus:
Oj wiesz, moze to i tak wychodzi z kosztem czarów, ale po co ci regeneracja many do takiego np. anihilatora ;)
Eh jestem druidem :P jak wiesz i odnosnie anihilatora mam swoja teorie :). Uwazam ze 4 druidow moze go wykonac bez mana shielda... ale nie bede tutaj sie rozpisywal bo to nie jest zwiazane z tematem :)
;( :( ;( :( ;( :( ;( :( :) Hmmm....Ciekawe...ale ile kosztują TERAZ te wandy?
Platonikus
02-12-2005, 17:51
;( :( ;( :( ;( :( ;( :( :) Hmmm....Ciekawe...ale ile kosztują TERAZ te wandy?
Nie znamy narazie cen ale bedzie mozna je kupic w sklepie lub wylotowac:P
hmm zapewno w was teraz rodzi sie pytanie to jak zdobyliscie? Prosto na tescie sa specjalne NPC i rozdaja wandy/rody xD
Nie znamy narazie cen ale bedzie mozna je kupic w sklepie lub wylotowac:P
hmm zapewno w was teraz rodzi sie pytanie to jak zdobyliscie? Prosto na tescie sa specjalne NPC i rozdaja wandy/rody xD
Opowiedz o nich ^^ plx0r
tylko szkoda ze souli niezlikwiduja.. ale ogolnie sadze ze bedzie spox
powiem tyle >> na c*** w ogole ten update ;/
nowa grafika to rozumiem, chociaz i tak c***owa bedzie ale jakies zmiany w profesjach i czarach i w ogole.... ten cipsoft jak cos wymysli to juz.... c*** ;/
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Masz strasznie ograniczone słownictwo...Maccloy... X(
Jeśli ci sie to nie podoba to nie odpowiadaj bo to zbędne...
^^^^^^^^^^^^^^^^^UPDATE GÓRĄ!!!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Witaj w klubie ja też go pisałem i oblałem jedno pytanie ;( ;( ;( ;(
Fajny jest Test Server, narzekacie ale jak wejdzie update to sie wam spodoba :>
Rychulec
02-12-2005, 19:05
O to chodziło grafa wy***ana robi sie już z tego Doom 3 <joke> :p
Ale mam nadzieje że bedą nowe Outfity :)
I może otworzą wreszcie na rooku quest na Spike'a :p
Platonikus
02-12-2005, 19:13
Juz ktos pisal ale jeszcze raz przypomne .... W tescie tzn. na koncu widzisz TYLKO JEDNĄ ŹLE ZAZNACZONĄ ODPOWIEDZ. System sprawdza twoje 20 tytan tzn. odpowiedzi od góry. Czyli jeśli blad zrobiles na 20 pytaniu to racja jedno miales zle :P ale jesli nie to nie badz taki pewny siebie :P, bo mogles zrobic wiecej bledow....
Ku... Ch... mnie obchodzi ze jedno pytanie oblales.... tutaj sie rozmawia o update a ze oblales testa na tutora, to wszystkich G.... OBCHODZI!!!!!!!
Rychulec
02-12-2005, 19:20
Mam teraz małe pytanie do tutorów.
Czy na rooku zmieniło się coś w sensie nowe expowiska lub czy otworzyli jakiś nowy (lub stary) Qest??
Jeśli niemożecie odpowiedziećszkoda :(
Zala Milis
02-12-2005, 19:51
Mam teraz małe pytanie do tutorów.
Czy na rooku zmieniło się coś w sensie nowe expowiska lub czy otworzyli jakiś nowy (lub stary) Qest??
Jeśli niemożecie odpowiedziećszkoda :(
tak, turtor sie rookiem bedzie sobie gitare zawracal -.-" GratZ dla tego pana...
i niech poprawia szubkosc skilli dla najtow i palli :baby: oraz chociarz outfit "dresiarza" bo ten jego tylek mnie dobija i na dodatek tyglada jakiby sie garbil. fajnie by bylo jakby np. mozna bylo wybrac wlosy krotkie czy dlugie itp.. :]
Rychulec
02-12-2005, 20:45
tak, turtor sie rookiem bedzie sobie gitare zawracal -.-" GratZ dla tego pana...
i niech poprawia szubkosc skilli dla najtow i palli :baby: oraz chociarz outfit "dresiarza" bo ten jego tylek mnie dobija i na dodatek tyglada jakiby sie garbil. fajnie by bylo jakby np. mozna bylo wybrac wlosy krotkie czy dlugie itp.. :]
Czemu nie?
Jak ja bym miał wstęp na TS to bym zajżał na rook niektórych także i on interesuje ;)
Chyba że sie nieda no to rozumiem :)
Witam!
Mam pytanie co do UHów od którego dokładnie lvl można będzie robić UHy??
Czy od lvl takiego który da mane na UH czyli jeśli jest to 400% czyli 400many na UH tj. 21lvl, czy 24lvl bo ktoś o takim wspomniał czy od 30lvl o którymś też już ktoś wspomniał, czy jakiś całkiem inny lvl... pytam o lvl minimalny jaki jest potrzebny do zrobienia jednej runy UH...
A drugie pytanie jest mianowicie taki czy na summony potrzeba tyle samo many i ten sam lvl czy się to zwiększy ?? Czyli na ghoul’a 22lvl na monk’a 27lvl i na ds'a 28lvl ??
Zyziek125
02-12-2005, 21:22
Ja tez 1 blad mialem w tescie na tutora ... :P Przypalowo ale nic na to nie poradze, a co do UpDate to fajnie ze wreszcie brzegi beda wygladaly jak brzegi a nie jak urwisko skalne . Ale co do tej many i mlvlu to tez mi sie nie podoba ... a palladynem juz jest niewielki sens grac bo zanim cos naskillujesz to musisz wydac kolo 100 k
Lord Brom
02-12-2005, 21:44
Loool... jak mana bedzie 4x szybsza to 400% wiecej many bedziesz musial spalic... bilans? 0... Na dodatek 4x mana szybciej Ci idzie i na exure vite 160 many... wiec paladyni nie sa az tak b. dotknieci ;]
pożyjemy, zobaczymy:) mam nadzieje, że jakoś to będzie sprawiedliwie zrobione :D
Czy mnie sie wydaje... czy na ss masz odpalonego Lighthack?
Inna myśl... Test był chyba dla ludzi od pozycji Tutor, wzwyż, tak?
Tutor z lighthackiem... dawaj przykład kolegom... ~klap klap
Ale o którego ssa chodzi bo może ten wand rozświetla ;]
może ktoś wie kiedy bedzie next Update i ci bedzie zmienine wtedy bo ktos mówil cos o najtach w nastempnym Updacie więc jak ktos cos wie to prosze sie podzielic informacjami B)
teraz trza pakowac 21 lvl na mane i uszatki bede robic
a tak to papa Uszy :( X(
__________________________________________________ ___________
a tak wogle to pisze bo mi sie nudzi B) :]
Platonikus
03-12-2005, 00:18
może ktoś wie kiedy bedzie next Update i ci bedzie zmienine wtedy bo ktos mówil cos o najtach w nastempnym Updacie więc jak ktos cos wie to prosze sie podzielic informacjami B)
teraz trza pakowac 21 lvl na mane i uszatki bede robic
a tak to papa Uszy :( X(
__________________________________________________ ___________
a tak wogle to pisze bo mi sie nudzi B) :]
Odnosnie daty to znaja ja tylko ludzie z Customer Support...
ale jak juz wspominalem kilka razy prawdopodobnie w nastepnym update nie wiem keidy *moze bedzie jakis na wilkanoc moze letni* pod nóż pojda knighci lub/i palladyni
Dzięki za INFO na temat Updatu
nareszcie cos sie bedzie dzialo z najtami :evul:
czak_norris
03-12-2005, 03:56
dobra, przeczytałem wszystko i jeśli napiszę co już było to tylko dlatego, że jest 5 w nocy. a więc konkretnie:
1. jak stoi sprawa jeśli chodzi o trening knighta? skille idą jak szły, czy tu też są jakieś zmiany?
2. są jakieś nowe tereny dla facc?
3. czy wymagania sprzętowe wzrosły?
4. czy ilość hp/many przyrastającej na lvl się zmieniła?
5. może jakieś nowe potworki?
6. niech jakiś tutor mi da passy do swojej postaci, to se zobaczę sam ;P
pzdr4all
a co z hp? wzrasta szybciej czy to tylko dotyczy many?
No tak... To ja bede oryginalny. xd Zastanawia mnie jakie skille beda rosly u sorcera i druta gdy beda walczyc rozdzkami?! Wejdzie jakis nowy rodzaj skills'ow, czy po prostu bedzie to np. club fighting? Moze pozwole se na sorca po tym patchu... mowiac szczerze nigdy sorciem jeszcze nie gralem... :/
No tak... To ja bede oryginalny. xd Zastanawia mnie jakie skille beda rosly u sorcera i druta gdy beda walczyc rozdzkami?! Wejdzie jakis nowy rodzaj skills'ow, czy po prostu bedzie to np. club fighting? Moze pozwole se na sorca po tym patchu... mowiac szczerze nigdy sorciem jeszcze nie gralem... :/
Nie chce cię wprowadzać w błąd ale z tego co czytałem to chyba mana którą spala różdżka idzie na magic lvl a sama różdżka żadnego fightingu nie daje
PS. a czy te różdżki sa 2-ręczne?:P
Pallom?Lepiej knightom,oni maja klopoty z mlvlem.U palla z mana jest calkiem spoko
ostry236
03-12-2005, 07:29
Więc, czekajmy na koniec TS. Update nadchodzi ;)
Warto bedzie zapamietać ze teraz za robienie boltów/arrowsów/fooda również bedzą ubywały sp. I jak widac znowu cos vs paladynom.
Zuno Ryder
03-12-2005, 07:46
Powiem tyle:
PO****NE TO UPDATE!!!! JAK MOZNA AZ TAK UTRUDNIAC LUDZIOM GRE?! UHY OD 30LVLA?! CZY TO NIE SMIESZNE?!?!?!?!??!?!?!?!!?!?!
Ten update jest po to zeby wyeliminowac takich lamusow jak ty, ktorzy nie podazaja ku cywilizacji.
Zala Milis
03-12-2005, 08:34
Ten update jest po to zeby wyeliminowac takich lamusow jak ty, ktorzy nie podazaja ku cywilizacji.
wlasnie!
a co do kinghtow i palli to oni beda "na celowniku" CIPow w nastepnym updacie'06 bo teraz oni chca sie zajac drutami i sorkami by im zrekompensowac straty po tiquanda up dacie. a pallowi dlatego sie lamia speary poniewarz jakby na noc stwail macro z monkiem to rano i budzi i ma zalozmy 56 do dista i np. taki 12 lv z dobrymi skillami chodzil na guardy ;)
Fire Dragon
03-12-2005, 08:36
Twoj ryj jest smieszny!! ****a a co ci przeszkadza!! Ja mam sorka i mnie to jakos nie przeraza!! A wogule nie spamuj mi na forum bo tylko obrzydzasz ludziom zycie X( X( Coś ci przeszkadz?? To idz na forum tibia.org.pl tam bedziesz sie mogl wykrzyczec
Btw.Uh nie bede od 30 lvl góra 1, 2lvl wiecej jak nie wcale
... mogliby dać palowi mocną , NIE psującą się broń np. attack:50 , bo mnie denerwuje jak ide ze sperami się pobawić (nie train) , a one się łamią ... i tak lepiej niż ostatnio , ale wciąż źle ... z drugiej strony pall jest wypasioną profką na h-lvl (jak każdy :P) ...
ugly man 666
03-12-2005, 08:45
Oto najwazniejsze info o update (co wiadomo teraz):
- Ogólne:
+ nowe questy, tereny, zmiany mapy (szczególnie statki) a także grafiki
+ w niektorych miejsach tak zmianiono skały że nie da sie zejsc po parcelach ani lewitacja, m.in. koniec ze skrótem na nekro
+ zrodla swiatla beda teraz dawaly swiatla kolorystyczne (czerwone niebieskie zielone)
- System magii:
+ magiczne różdzki zmienią się następująco:
• Dla druidow:
Golden Wand -> Snakebite Rod (min lvl 7, atak trucizna, srednie obrazenia 13, 2 many)
Conjurer Wand -> Moonlight Rod (min lvl 13, atak energia, srednie obrazenia 19, 3 many)
Wand of Might -> Volcanic Rod (min lvl 19, atak ogniem, srednie obrazenia 30, 5 many)
Wooden Wand -> Quagmire Rod (min lvl 26, atak trucizna, srednie obrazenia 45, 8 many)
Elven Wand -> Tempest Rod (min lvl 33, atak energia, srednie obrazenia 65, 13 many)
• Dla magow:
Blue Spell Wand -> Wand of Vortex (min lvl 7, atak energia, srednie obrazenia 13, 2 many)
Red Spell Wand -> Wand of Dragonbreath (min lvl 13, atak ogniem, srednie obrazenia 19, 3 many)
Green Spell Wand -> Wand of Plague (min lvl 19, atak trucizna, srednie obrazenia 30, 5 many)
Yellow Spell Wand -> Wand of Cosmic Energy (min lvl 26, atak energia, srednie obrazenia 45, 8 many)
Ritual Wand -> Wand of Inferno (min lvl 33, atak ogniem, srednie obrazenia 65, 13 many)
NIE MA ZASTOSOWANIA DOTĄD DLA CRYSTAL WANDA
+ przyspieszona regeneracja many x4 dla kazdej profesji.. stosunkowo podwyzszono progi zdobycia mlvla
+ dotad jezeli spaliles 70 many... 10 sie nie wliczalo tylko 60.. odtad to sie zmieni i bedzie wliczac kazdy 1 punkt many.. zuzycie many na rozdzki takze wchodzi do mlvla
+ bramki lvlowe dla robienia run (20 dla HMM, 24 dla UH, 45 dla SD)
+ mana wymagana na runy (dotychczasowy koszt*4)
+ wiekszosc spontanicznych pomniejszych (haste, light, light healing) kosztuje tyle many co dotad aczkolwiek skrocono czas dzialania haste
+ progi lvlowe dla spontaniczych czarów (bodajże 60 lvl dla Ultimate Explosion)
+ mana fluidy kosztuja 55gp i daja SREDNIO 100 many (nie jak dotad 40~)
+ czary tworzenia strzal/boltow/jedzenia (exevo pan) ROWNIEZ beda zabieraly soul pointy
DLA WSZYSTKICH KTÓRZY CHCIELIBY ZOBACZYC NOWE GRAFIKI:
www.photobucket.com
user: testserv
pass: znajomi69
pass jest na przegladanie.. milego ogladania zycze
Koniec suchych faktów czas na refleksje:
update to poprawa sytuacji magów.. bilans mana-runy-mlvl bez zmian.. ale za to CZESCIEJ bedzie mozna rzucac czary spontaniczne (dla run zwiekszono ilosc many x4.. dla spontanicznych max x2).. czyli np paladynom mana rosnie 4x szybciej a ex vita kosztuje tylko x2... wniosek? Beda mogli rzucac ex vite 2x szybciej niz dotad to bylo.. plus dla knightow? utevo gran lux bez patrzenia czy przypadkiem many juz nie ma.. starczy spokojnie na oswietlanie sie :). Rozdzki to kolejny plus.. mozna z nich korzystac zamiast run przy huntach na slabsze potwory.. dzieki nim low lvl sork/drut szybciej poexpia.. no i mana zuzyta wlicza sie w mlvl.
... chciałbym się pytnąc , ile może kosztować many zrobienie takich 15 arrows , bo jak nieznacznie więcej , to pall będzie biegał z łukiem od skilla 25 :P ...
PS. mogliby dać przy 4x regeneracja many , 3x bramka do mlvl , wkońcu magowie waliliby naprawde mocno , a taki knight mógłby szybciej osiągnąć 4mlvl ...
PS2. troche śmiesznie mi to wygląda , bo dotąd low-lvle robili runy h-lvlom , a teraz będzie odwrotnie :P:D lol , ale fakt , nie będzie makerów , bo kto zrobi makera uh skoro wymaga 20lvl+ ?? ... gra nabiera sensu , a mi zawsze nie podobało się to , że jak rzucam np. światło , to wcześniej się kończy niż mi się naładuje mana ...
Teravista
03-12-2005, 08:57
@up
Spoko screeny :D
@topic
Czyli co teoretycznie będe musiał 4 razy dłużej stać i robic mlvl? tylko teoretycznie bo przeciez mana bedzie się 4 razy szybciej regenerowała.Według mnie to będzie udany update dla ludzi z powyżej 20 lvlem a niskolevelowcy będą chyba znów miec utrudnione.....może to wyeliminuje n00bow na 8 lvlu :D:D
A ja mam pytanie co do różdzek, czy różdzki się umieszcza w mejscu broni czy tam gdzie zawsze (tam gdzie torch) i czy można jednoczesnie używać wanda i hmm??????
Tanivupo
03-12-2005, 09:31
Myslalem ze ten update to bedzie jakis niewypal .... jednak okazuje sie ze nie bedzie tak zle.. ;d niektorzy mowia ze bedzie do du** ale jak juz update wyjdzie to im sie spodoba :D:D bedzie git;P
NEW SERV PLX:d
@ Zala Milis
Koles... mówisz ze palkowie zostaja na macro zeby skille podciągnąć, ok... ale knajt tez... więc czemu knajtowi tez nie rozpadaja sie bronie... chyba altwiej skillowac na afku z bronia 5 atk niz z bronia 30 (teraz juz 25) atk...
@ topic
Walić łamiące sie spiry... jak pwostaną nowe servy odrazu wbijam i robie palka... coś czuje ze ten update bedzie lepszy niz summer!! :D
*Ryspeht*
03-12-2005, 09:47
@ Zala Milis
ale knajt tez... więc czemu knajtowi tez nie rozpadaja sie bronie... chyba altwiej skillowac na afku z bronia 5 atk niz z bronia 30 (teraz juz 25) atk...
Taaaaaak, cfffany pomysł... Kupił ktoś gs'a idzie poexpić, kilkanaście ciosów a tu nagle 'poof' nie ma broni... I na expa trzeba brać BP GS'ów....
Otrząśij się...
... niby broń ma się rozpadać , ale to co napisałeś rozśmieszyło mnie , bez urazy , ale śmiesznie to brzmi "bp gsów" xD ... jeśli exevo con nie będzie wymagało 4x many co teraz , to będzie to sukces dla palli , bo będą mieli więcej arrows , z drugiej strony od jakiego lvla będziesz summonował strzały ?? ... mogłoby być 40 many na 5-10 strzał i pal miałby spore zapasy arrows ...
juz pytałem o te sprawy ale nikt mi nie odpowiedział więc ponowie te pytania i dodam nowe :)
Co z hp? wzrasta szybciej czy to tylko dotyczy many?
Czy różdżki sa 2-reczne?
Co z life ringiem i roh'em, ??
@koowal
Co do różdżek już padło takie pytanie czy są jednoręczne czy nie... MOŻE PRZECZYTAJ TOPIC od początku? Jeśli Ci sie nie chce to... Ródżki są jednoręczne!!!!
Hp będzie tak samo rosnąć jak teraz.
A co do wyglądów na screenie co pan podal login i pass do photobucket'a dopatrzylem sie nowego wygladu blood herba :D
ugly man 666
03-12-2005, 10:42
juz pytałem o te sprawy ale nikt mi nie odpowiedział więc ponowie te pytania i dodam nowe :)
Co z hp? wzrasta szybciej czy to tylko dotyczy many?
Czy różdżki sa 2-reczne?
Co z life ringiem i roh'em, ??
tylko mana
rozdzka 1reczna wiec mozna wziac wand+shield
a co ma byc? zostaja i jeszcze bardziej przyspieszaja
@up: jeszcze z nowych wygladow.. sabre calkiem ladnie bedzie wygladac :)
@ Zala Milis
Koles... mówisz ze palkowie zostaja na macro zeby skille podciągnąć, ok... ale knajt tez... więc czemu knajtowi tez nie rozpadaja sie bronie... chyba altwiej skillowac na afku z bronia 5 atk niz z bronia 30 (teraz juz 25) atk...
@ topic
Walić łamiące sie spiry... jak pwostaną nowe servy odrazu wbijam i robie palka... coś czuje ze ten update bedzie lepszy niz summer!! :D
hahahha. Jakby sie bronie rozpadaly to kto by gral knightem ? -.- .
Napryklad jakis knight 100+ ma SoV , rozpadl by sie i co ? , i DU*A
pS. Fajne SSki xD
Czy może mi ktoś zasugerować czy lepiej zużyć wszystkie ring of healing's i life ring's teraz czy po update? Kiedy będzie większa korzyść?
Mam pytanie. Czy aktualny mlvl po updacie zostanie obnizony do odpowiadajacego nowemu progowi many czy zostanie taki jaki jest?
ugly man 666
03-12-2005, 11:46
co do manasow bez roznicy.. i tak po update beda dawaly wiecej ale i na mlvl trzeba bedzie wiecej spalic.. ale ringi po update lepiej.
Mlvl nie zostanie zmniejszony ani max ilosc many. Zostanie zwiekszona x4 ilosc many potrzebna na kolejny mlvl
teraz skilowanie na non PvP bedzie tragedią... Magowie i druidzi od 7 do około 15 lvl bedą chodzić i zabijać potworki do skilowania... dotychczas można było zablokować dojście do potworków swoim ciałem, i magom i druidom szkoda bylo nie raz zmarnowac głupiego hmm-a bo im się nie zwracało ale teraz po wprowadzeniu różdzek większość ludzi będzie niszczyło cudze potworki przez zwykłą złośliwość bo to w końcu nic ich nie kosztuje :/ nie podoba mi się to wszystko...
@Zuxio
logicznie rzecz biorąc, sądze że mlvl zostanie na tym samym poziomie.
@down
wielka czy nie... nawet gdy stoisz przy ślepym korytarzu to zakładam że skończy się tak samo...
Shein Silvershadow
03-12-2005, 12:04
@up
A co z knightami, który myślą, że mogą zając całą wielką jaskinię dla siebie?:P
A mógłby ktoś podac dokładne wartości odradzania się many? Co 1,5 sekundy dla zwykłych magów?
jakubs13
03-12-2005, 12:13
+ bramki lvlowe dla robienia run (20 dla HMM, 24 dla UH, 45 dla SD)
hmhmm... Czytałem wcześniej, ze SD będą od 36lvla. To w koncu co jest prawdą ??
Mila babka
03-12-2005, 12:23
Mam pytanie moze ktos wie ile beda kosztowaly te rozdzki dla sorca i druta i czy bedzie je mozna kupic w sklepie??
co do manasow bez roznicy.. i tak po update beda dawaly wiecej ale i na mlvl trzeba bedzie wiecej spalic.. ale ringi po update lepiej.
Mlvl nie zostanie zmniejszony ani max ilosc many. Zostanie zwiekszona x4 ilosc many potrzebna na kolejny mlvl
dlaczego ringi po update lepiej?
Co do manasów dlaczego to bez różnicy? będą dawały więcej many.. ale jak wezmiesz pod uwagę że używając samych mf na adv mlevel... to dajmy bodajrze ze na 8 mlevel potrzebujesz 300 many.... (dajmy na to że każdy mf da Ci 50 many) teraz musisz kupic jakies 6mf za które zapłacisz 600gp... po update... na 8 mlevel będziesz potrzebował 1200 many... (dajmy na to że po update każdy mf da Ci 80 many) i będziesz musiał kupic jakieś 15mf za które zapłacisz 750gp... wiec dajmy na to... ze miales racje ;]
suchyxxx
03-12-2005, 12:30
Super ten update
Minus to to że trzeba teraz wyższego levelu na robie run-runy tylko dla wyższych leveli
-ceny run będą takie same bo w sklepach się nie zmieniły więc u ludzi te się nie zmienią i w dodatku mniej osób będzie runy sprzedawała
-lepsze rozdzki strzelaj z bliska więc sorcem raczej z super różczką nie pójdziemy na potwory bo co blokować je trzeba będzie sorce i drutem żeby uderzyć z lepszej różdzki)
-skull staff oraqz cluby nie będą się liczyły bo teraz każdy będzie chodził z różdzką która jest jednoręczna
+ czary ofensywne będą taniej kostować tzn. mana ładuje się 4x szybciej a cZary będą tylko 2x droższe
+nowe grafy,światełka i efekty
+różdzki (będzie można iść na ghule,cycki,soldki czy inne bez problemu i na odleglość strzelać ja pall z kuszy)
+różdzki będ dobre bo nie niszczą się i będzie można na hunty chodzić z różczką,tarczą oraz z kilkoma bp run i to zaoszczędzi capa bo nie trzebabędzie tylu run nosić bo różdzka zrobi swoje
+nareszcie sorcem i drutem nie bdzie się robiło run aż tak sporo i będzie można za kupioną w skleopie różczkę iść na hunt od low level na np. cycki czy ghoule,slimy itp.
+sorc będzie ciekawszą profesją niż dotychczas i ue będzie można robić często bo 1200mnay kosztować będzie a nie 800 ale mana rośnie 4x szybciej
+pisałem już różdzki?;p
+mniej farm nobow co robią runy itp. z jednej strony to plus bo macro nie będzie potrzwebne itp. ale minus bo runy będą słabo dostępne od graczy a głównie będą high levele kupować w sklepach więc runy są mocniejsze od różdzek ale droższe więc różdzka+runy=super hunt
+- nie wiem czy będzie można używać różdzki i runy rwnocześnie i czy nie będzie exhausted-bo to będzie oznaczało że albo idziemy na hunt z różdzka albo z runami bo równocześnie nie będzie można ich używać-tego nie wiem ale może ktoś na teście napisze czy da się strzelać z różdzki i z run równocześnie?
Różdżki będzie można kupić w sklepach magicznych.
suchyxxx
03-12-2005, 12:38
Ale czy będzie można strzelać (jak palek z kuszy) z różdzek i używa równocześnie run czy będzie exhausted i znowu 2 sekundy trzebabędzie czekać? Druga sprawa czy mlevel i lecvel dają coś do siły różdzek czy one zawsze będą waliły jednakowo? Czy mlevel nadal będzie dawał 3% do siły magii a level 2% czy na odwrót?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.