Pokaż pełną wersje : Problem ze stacją dysków
Jest to DVD-ROM i właśnie..nie czyta DVD-.- Czasem jak z nudów włącze to raz działa ,a raz nie...Reszte czyli cd-r/rw itd czyta...jestem załamany bo wyporzyczyłem sobie alienavspredator i nie wiem co robić..dałem 7 zetów ,a było to przed szkołą więc powiedzą ,że obejrzałem:( HALP! Po za formatem bo nie mam czasu;/
Hmmm... Może wystarczy użyć programu, który będzie czytał format DVD? Czasem wina nie leży w napędzie tylko właśnie w programie, którego chcemy użyć do odtworzenia filmu. Czasem brakujejakiegoś kodedka albo poprostu program lipny...
Używam pover DVD...ale jak mówiłem czasem odbieram i pare dni temu oglądałem film;/ Teraz predatora oblookać bym chcial:(
Walekifa
06-12-2005, 17:07
Używam pover DVD...ale jak mówiłem czasem odbieram i pare dni temu oglądałem film;/ Teraz predatora oblookać bym chcial:(
MOże płytka jest styrana??Ja też mam DVD (a konkretniej nagrywarkę DvD) i też używam power dvd.Nieraz mam problemy z zwykłymi cd.Wogóle cała stacja troszkę muli.doświadczenia z napędami niemam ale wydaję mi się że nagrywarki sux :P
Sprawć jak podlączoną masz tasme do dvd, bo na niektórych płytach glównych to robi wielką róznice, a jak to niepomoże to prawdopodobnie uszkodzony napęd dvd, lub plytka :)
ja miałem taki sam problem tyle, że z napędem cd.
Wkładałem jedna płytkę działało, inna nie i tak cały czas.
Poczytałem na google, otworzyłem komp i patrze na taśmy (jedynie one nie były jescze powymieniane) i mówie ci stary, roz-pi-zda-ne więc ide se kupić nowe wkładam i o dziwo wszystko działa, tobie też to radze.
Ps. Jeśli nie znasz się na kompach idź z tym do jakiegoś serwisu
matkow21
07-12-2005, 22:41
Może w biosie nieskonfigurowane coś tam jak som napędy to ustaw tam ja tak miałem i to załatwiło sprawę jeśli to niepomogłoby to może niemasz zainstalowanych sterowników jakiś.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.