zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Głosniki

PUPISEM
05-12-2005, 22:25
Mam problem po wlaczeniu komputera.. Glosniki nie dzialaja io nie rozumie, jakby co to glosniki sa podloczane i wszystko jest na gites ale jakos nie dzialaja, Usuwalem tylko BitFindera i niewiem dalej o co chodzi :)

Prosze aby mi wytłumaczyc Dobrze i Zrozumiale, poniewaz nie chce duzo pisac w tym temacie :P i was emczyc hehee

Emily Firehair
05-12-2005, 22:48
hmmm ja mialam raz tak ze jeden glosnik przestal dzialac. Okazalo sie po jakims czasie ze kabel "przecielam" biurkiem i dlatego nie dzialal. Do tej pory nie zrobilam tego i dziala mi tylko jeden... :P
hmmm... ostatnio jak przestaly mi dzialac to poprostu na Real playerze mialam sciszone i automatycznie sciszyl sie winamp czy cos takiego 0o
ale ja sie i tak na tym nie znam

ahcarb
07-12-2005, 09:32
Może być pare możliwości, dlaczego głosniki niedziałają, gniazdo w karcie dzwiekowej może być rozwalone, kabel moze byc połamany, wtyczki uszkodzone.
Proponuje sprawdzaj klejno i eliminuj błędy :)

Kajulec
07-12-2005, 09:39
W okolicach zegara systemowego powinienes miec taki glosniczek. Kliknij ze na to i zobacz czy nie masz wyciszonych glosnikow.
Jezeli nie masz tego glosniczka, to poszperaj w panelu sterowania. Wyciszone glosniki w taki sposob strasznie dezorientuja. Taka sama sytuacje mialem pare dni temu.

Trialowiec
07-12-2005, 10:00
Nie robiłes moze formata? Jesli tak to moze zainstaluj sterowniki.

Pramus
07-12-2005, 10:04
Jest pelno powodow. niektore z nich to:
1. uszkodzone gniazdo na glosniki - rozwiazanie: kupno nowego lub naprawa starego
2. uszkodzone glosniki - rozwiazanie: jak powyzej-wymiana lub naprawa
3. wyciszone (zewnetrzenym pokretlem, w komputerze: na pasku zadan, w winampie czy innym odtwarzaczu) - rozwiazanie: podglosnienie dzwieku :P
4. brak sterownikow (mogles przez przypadek skasowac) - instalacja sterownikow
5. Czasem zdarza sie, ze po wlaczeniu kompa nie ma dzwieku badz jest strasznie zaklocany (dzieje sie tak najczesciej przy karcie slabej jakosi) - wymiana karty dzwiekowej lub resetowac kompa (mi sie to rzadko zdarza wiec resetuje)
6. np. W Windowsie 98 (na innych nie mialem tego problemu, ale byc moze tam tez moze sie taki problem pojawic) dzwiek wogole nie wiadomo z jakiegos powodu nie dziala i trzeba sterowniki od nowa instalowac, byc moze jest to spowodowane nierozpoznawaniem przez system sterownika w pewnych okolicznosciach :confused: - rozwiazanie: insta;acja sterownikow tylko gdy sie cos rozwali :P, zmiania systemu operacyjnego (ja zrobilem to 2 :P)

Mam nadzieje, ze jest to ktorys z tych problemow i uda Ci sie to naprawic :)

]v[ichal
07-12-2005, 13:56
Btw. jak mi przestał działać prawy głośnik to go porządnie walnąłem otwartą dłonią od góry i teraz działa. Sproboj :D Ale podejrzewam, że to nie w tym rzecz.
Sprawdz czy nie podłączyłeś ich przypadkiem w gniazdo na mikrofon. Może ostatnio odłączałeś kompa i źle podłączyłeś?

matkow21
07-12-2005, 22:57
1.Najprawdopodobniej zmieniłeś coś w ustawieniach głosu nie zawsze są a pasku zadań są w panelu sterowania .

2. Idź do Mamy i poproś aby powiedziała coś do ciebie i dowiesz się czy musisz leczyć słuch.

3.Może komórka leży obok albo jakiś magnes.