PDA

Pokaż pełną wersje : Potworki -> Tibia.pl

Podpalacz
28-05-2004, 12:47
Sorki ze pisze na forum ale nie wiem gdzie to zglosic:)

Do WebMastera tej strony:

- Ustawienie potworkow w dziale "Potworki" kolejnosci alfabetycznej jest do kitu.

- Napiszcie dokladna taktyke jak walcza potworki:) Ja naprzyklad dalej nie wiem co zrobi ze mna banshee a chcialem sobie 1 utluc i nie wiem czy dam rady

Bo oznaczenie "w zwarciu , odleglosc?? paraliz" jakos malo mi mowi, postarajcie sie dopisac co nieco
NIe wiem za ile mi wywali, jaki ma def ( czy warto z GSem podejsc i czy trafie ) , ile walnie na odleglosc?? czy strzela jak necro czy co??

Podaje przyklad ze smokiem

Wali z lapy od 0 do okolo 60-80
GFB ~100
F-WAVE ~150
ma "sredni" def

Pozdro

MayGyver
28-05-2004, 13:10
zgadzam sie z przedpisca
wyswietlanie alfabetyczne jet do bani
i nie tylko potworkow ale takze calego eq (z wyjatkiem amuletow i pierscieni)

proponuje tarcze wyswietlac pod wzgledem def
helmy pancerze i "spodnie" pod wzgledem arm
buty to jak chcecie bo ich malo jest
potworki pod wzgledem hp albo exp

i takie jedno pytanie co oznacza ze przedmiot ma wage rowna -1 albo arm rowny -1

@podpalacz
"sredni" to dobre slowo ;)

wydaje mi sie, iz kilku doswiadczonych graczy powinno zrobic krotki opis zachowania sie potworkow i mniej wiecej krotki tutorial jak z nimi walczyc, ew. jakie wtedy skile badz mlvl sa niezbedne
oczywistym jest ze nawet 15 lvl moze isc na smoka tylko czy to jest oplacalne (duzo uh zuzyje a jesli nie ma 4 mlvl to ih :))

Podpalacz
28-05-2004, 13:21
Wiem ze slowo sredni malo tu mowi
ale chodzi o okreslenie czy ryckiem idzie to zabic:)

Wiadomo ze palek trafia we wszystko, to samo tyczy sie sorca ( mam na mysli SDki )

A grajac ryckiem powstaje problem. Wiadomo ze cyc, zerk, dwarf guard nie stanowi problemu, smok jest nieco mocniejszy, ork lider tez ale idzie to zabic, hero i BK sa wlasciwie nie do trafienia:) a przynajmniej podchodzac z GSem mozna miec problem w UHowaniem:)

I o to mi chodzilo z banshee bo znalazlem sobie fajny spawn 2 banshee i chcialbym sobie red robe do domku dla ozdoby wyjac:))

Pozdro

MayGyver
28-05-2004, 13:58
ja nie gram knightem i nigdy nie gralem ale za to o sorcu moge opowiadac
mniej wiecej poisze co i jak bije 40lvl 48 mlvl bez bohow

cycki - hmm chyba ze wiecej niz 4 to gfb
zerki - hmm
lider tez hmm bo sd sie nie oplaca
smok - no to zalezy: z blokerem to hmm a jak samemu to magic shield i 3 sd
GS - skubaniec szybki jest wiec polecam sd i dobic hmm, chociaz jak bylem nieustraszony newbie to na 25 lvlu z hmm bilem, ale wtedy jeszcze ebomby dzialaly :)
ds, dwarf guard, mino guard - hmm bo powolne sa
mino magi i orc shaman - explosion bezapelacyjnie, sd sie nie oplaca
bk tez explosion - nie bylem jeszcze ale juz sie szykuje
co by tu jeszcze
dl nie bilem samemu ;)
necro nie bilem samemu ;)
fire devil mozna z hmm tylko n zycie trzeba uwazac bo moze niezle przysmazyc, polecam explosion ktory jest w brew pozorom dosc poteznym runem
fire elemental - za malo zycia maja sorce zeby ich bic, poza tym loota nie ma

ale mi off-topic wyszedl :D
do modkow - moze lepiej zamknac temat?

XjanulX
28-05-2004, 14:06
Sugestie na temat strony umieszczajcie na przyszłość w Tibia.pl - opinie i sugestie (http://tibia.pl/board.php?boardid=4&sid=4a7d57b0a1e3cefe1a9c05d7e4c2550c) ;]

Dan the Automator
28-05-2004, 16:15
1) Sortowanie - czywiście będzie po staremu ;) To jest "tesowe" :D

2) Materiały - spokojnie spokojnie ;) Będą, ale narazie zajmujemy się nowym updatem (skrypty itd~), potem MatKus bedzie konczyc spolszczanie nowego forum (tak, już jest!) - a poźniej ;)...

Wszystko w swoim czasie :)