zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Skarbiec Imperatora Kazzo, Quest czy bójda?

Stron : 1 [2] 3

Kedziasty
25-07-2006, 02:07
Ciekawi mnie fakt jak ten koles wlazl do bazyliszka... czy przez teleport czy byc moze przez dziure - o ile nie jest to fake bo jesli tak to 5 ptk dla goscia ktory go zrobil, osobiscie uwazam ze rozwianie tego questu jest latwe, ale oczywiscie nie bierzemy takiej opcji pod uwage - bo jest zbyt banalana :fool: , byc moze sie myle i ten quest jak paradox trwa wiele godzin, a moze nawet dni, tygodni. Tak czy inaczej dopoki te rzeczy tam beda lezec kazdy bedzie rozmyslal - "ku*rwa na bank tam sie da wejsc tylko jak?!". MOZE bazyliszek jest kluczem do tego wszystkiego, albo muzyka, a moze jakies zaklecie typu: "otworz sie sezamie" 8o
Czytalem wiele takich postow, bo zawsze mnie to interesowalo i myslalem ze razem tu cos wymyslicie. Ale jak widac [stoimy] w miejscu ;) Moze wkoncu sie komus uda dojsc do bazyliszka i czesc tajemnicy zostanie rozwiazana. Jesli bazyliszek ma cos z tym wspolnego 8o To bedzie kolejna noc przymyslen dla graczy ktorzy interesuja sie questami niewykonalnymi.

@pamietajcie ze kiedys takie questy jak 'desert quest' czy paradox byly zbyt skomplikowane dla niektorych, ale wkoncu sie udalo rozwiazac te tajemnice, tak jak pisalem: rozwiazanie jest blisko a my go nie dostrzegamy...

"Morze jest glebokie i szerokie!";)

Nuper
25-07-2006, 04:44
Moim zdaniem do tego skarbca nie da sie wejsc-rozwiazanie byloby juz dawno znane gdyby to bylo mozliwe(no,chyba ze poziom komplikacji naprawde jest niesamowity,nie wierze jednak w to).Ale to nic.Cristal mace jeszcze niedawno tez nie mozna bylo zdobyc.Jesli CipSoft zauwazy ze wiele osob interesuje sie tym questem,w koncu go zrobia.W koncu dodaja coraz wiecej tych questow.Thunder hammer,dawniej nieosiagalne marzenie,teraz juz tez mozna(haha) zdobyc z Orshabaala.Zalezy im na grywalnosci,a ludzie chca rozwiazywac takie zagadki,zdobywac potezne przedmioty.Tylko nie moga dodawac ich zbyt szybko.

Legiren
25-07-2006, 10:08
Moim zdaniem do tego skarbca nie da sie wejsc-rozwiazanie byloby juz dawno znane gdyby to bylo mozliwe(no,chyba ze poziom komplikacji naprawde jest niesamowity,nie wierze jednak w to).Ale to nic.Cristal mace jeszcze niedawno tez nie mozna bylo zdobyc.Jesli CipSoft zauwazy ze wiele osob interesuje sie tym questem,w koncu go zrobia.W koncu dodaja coraz wiecej tych questow.Thunder hammer,dawniej nieosiagalne marzenie,teraz juz tez mozna(haha) zdobyc z Orshabaala.Zalezy im na grywalnosci,a ludzie chca rozwiazywac takie zagadki,zdobywac potezne przedmioty.Tylko nie moga dodawac ich zbyt szybko.

Zależy na grywalnosci ? looool po tym update co bedzie spora liczba osob nie bedzie grala w tibie czlowieku oni robia z tej tibi jakies GTa czy kij wie co :P aimbot , only 8 godzin grania , masakiera

Loron
25-07-2006, 11:50
A wiecie czemu Tibia miała takie wielkie osiągi? Bo były w niej tajemnice, miejsca niedostępne, przedmioty, o których można było tylko marzyć. Im więcej rzeczy jest dostępnych, tym mniej atrakcyjna staje się gra. 7.4 to chyba najlepsza wersja Tibii, jeszcze przed różdżkami, przed antylure systemem (12 GSów pod Dwarf Bridge :D:D ), to były czasy. A takie rzeczy jak Great Axe, Thunder Hammer, MLS, Blessed Shield, HotS, G Boots i wiele inntch tylko urozmaicały grę. Gdyby zrobili zbroję 20 defa, ahh :) Basilisk Quest, jeżeli istnieje, to musi być bardzo trudny, inaczej Tibi wogóle straci klimat. Najlepiej, żeby nie istniał. Tak samo jak HotS quest, DSL Quest itp. Tak chyba będzie najlepiej, dla Tibii i dla ludzi.

Kedziasty
25-07-2006, 14:21
Zgadzam sie z Toba, lecz musisz pamietac ze w tej wersji wiele osob uzywalo programow ulatwiajacych gre, roznego rodzaju boty sprawialy ze sorkowie (druidow nie wymienie, poniewaz w 7.4 bylo ich strasznie malo) przez noc i caly dzien mogli wypalic ogromna ilosc run co za tym idzie? Oczywiscie magic lvl, CIP[ki] byli zmuszeni do tego update... Skumaliscie ile wazyl ten BP na SS? Ponad 3000 oz, moze to w tej szkrzyni jest ukryty skarbiec imperatora 8o Moze gdy on wszedl do skarbca to go tam przenioslo :D Moze to byz rowniez fake wiec jakby nie bylo nigdy sie nie dowiemy;)

Pan KoeR
25-07-2006, 17:40
Z tego co wiem od wielu Hide Lvl-ow dowiedizlem sie sie duzo i tak samo od ksiazek w w Kazzo w bibliotece...

Teoria jest taka:

Krasnoludy toczyly bitwe z orcami z poblizszego OF i gdy Orci wdarly sie do pomieszcznie z Imperatorem Kruzakiem (Straznicy nie dali rady ochronic Dzwi do Imperium) i w panice I.Kruzak uciekal tajemnym przejsciem(kazdy je zna ;D ) gdzie podrodze zgobil klucz do skarbca....

Teraz wystarczy szukac tegoi klucza ale gdzie ?!?! napewno w tajemniczych gorach i podziemiach Kazzordon ;D:evul:

Legion ferri
26-07-2006, 23:01
Jak zwykle zaczne że to tylko gdybanie. Ale popatrzcie ile osób gada w tym topicu. Jeżeli w każdym kraju w kturym gra sie w tibie przynajmniej 20 osób by sie tym interesowało to zobaczcie jak wzrasta popularność gry. Jestem przekonany że większość tego typu rzeczy to właśnie sposoby na podtrzymanie klimatu mmorpg. Sam osobiście jak usłyszałem plotke o tym że ktoś sie wkradł do tego skarbca zaczełęm czytać i szukać info ale nic. Tak samo jak z PoI nikt nie widział i nie wie gdzie jest ale jest fotka że ktoś sie dostał. Jeżeli nie ma jakiegoś niezbitego dowodu na istnienie tego nie ma co sie zastanawiać :) Pozdro

major007
05-08-2006, 10:51
Hmmm... Na początek małe wprowadzenie. Dostałem sobie bana :P nudziło mi się więc założyłem nowe konto-ot tak-do pogrania przez ten okres (aż 7 dni!).
Grałem sobie i grałem, ale to nie moja postać, nudno poprostu... Więc postanowiłem zająć się czymś twórczym... I tak to się zaczęło...
Mam pewną teorię dotyczącą tego skarbca, wg. mnie TO JEST QUEST! Tak dobrze czytacie!
Ten quest to (moim zdaniem) pewna zagadka matematyczna...

P.S
Jeśli ktoś zaciekawi się tym tematem, a sam temat będzie się rozwijał to postaram się rozwinąc swoją teorię...

P.S 2
To chyba nie QS?
Hejka wszystkim. Spróbóje pomóc rozwiązać zagadkę z skarbcem imperatora.
Otóż z tego co wywnioskowałem z waszych wypowiedzi, mamy take informacje:
- Imperator pragnie swój śrubokręt, którego niewiadomo jak go zdobyć.
- Bazylisk- być może bazyliski został uwięziony za to, że wykradł klucz do skarbca. Nadodatek możliwe że bazylisk to NPC, któremu trzeba dać jakiś item albo poprostu znim porozmawiać (ponieważ jest samotny) i za taką zasługe odda klucz do skarbca.
- Ciasteczka imperatora- po co były by w tibi jego ciasteczka?? Jeżeli by nie było do czegoś potrzebne??? Dlaczego nie ma ciasteczek królowej Carlin??? Może tu tkwi rozwiązanie. Możliwe, że któryś NPC uwielbia jego ciasteczka i za nie odda śrubokręt imperatora, a imperator wymieni go na jednorazowy klucz do swego skarbca.
- Muzyka, jak pisze na wskazówkach, że to ona jest kluczem. Być może trzeba zagrać komuć lub przed czymś aby otworzyły się drzwi. Albo Może któryś NPC kocha muzykę i dałby pare wskzówek za instrument albo za wykonanie przednim utworu.
- Minotaury; drodzy tibijczycy powiedzcie czemy dwarfy nienawidzą minotaurów i odwrotnie??? Być może ten konflikt jest związany ze skarbcem. Może kiedyś zły monotaur wykradł śrubokręt, albo klucz do skarbca.
- Kopalnie dwarfów; po co kopalnie dla dwarfów??? Być może dwarfy chcą się przekopać do Minotaur Mount. Aby coś im odebrać!!!
- Dragon i różnego rodzaje spidery. Zauważcie to, że bardzo często można spotkać dragona w pobliżu z Minotaurami, a dwarfy z poins spiderami, spideram. Być może, że dragi pomagają dla minotaurów,a spidery dla Dwarfów.Czy ktos widział kiedyś draga i Giant spidera razem walczących ramie w ramie?? Ja tego nie widziałem.
- Guardy i przyciski. Jak każdy wie, że w podziemiach kazo są Gardy i przyciski. Być może guardy powinni wejść na te przyciski. Tylko jak je do tego przekonać ??? Może muzyka??? albo wejść tam i poprostu samemu tam stanąć i wtedy będzie to teleport do skarbca imperatora albo do innego pomieszczenia z bardzo cennymi przedmiotami.
ZAPRASZAM WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY CHCĄ ZE MNĄ POKLIKAĆ NA TEN LUB INNY TEMAT. MOJE GADU_ GADU 5895229

Vil
05-08-2006, 11:11
- Imperator pragnie swój śrubokręt, którego niewiadomo jak go zdobyć.

a ja myslalem ze to byl Kurik .. Poza tym Rysio z Klanu tez potrzebowal srubokreta, moze z nim pogadac ?

- Bazylisk- być może bazyliski został uwięziony za to, że wykradł klucz do skarbca.

Do bazyliszka dwarfy sie _dokopaly_ i widzac zagrozenie zwialy w gore korytarza ...

Nadodatek możliwe że bazylisk to NPC, któremu trzeba dać jakiś item albo poprostu znim porozmawiać (ponieważ jest samotny) i za taką zasługe odda klucz do skarbca.

skup sie na tym jak tam wejsc a nie co tam zrobic, bo na razie jedyne sensowne dowody na cokolwiek w tej sprawie to dowody ze nie da sie tam wejsc ...

Możliwe, że któryś NPC uwielbia jego ciasteczka i za nie odda śrubokręt imperatora, a imperator wymieni go na jednorazowy klucz do swego skarbca.

mozliwe, ze trzeba pogadac z Wrinkled Beholderem w 469 i powiedziec mu " Daj srubokret ! ", on da srubokret ktory wymienimy na zlota lopate, ktora podkopiemy sie pod mwalle w EF za ktorymi bedzie czekal teleport do skarbca.

- Muzyka, jak pisze na wskazówkach, że to ona jest kluczem. Być może trzeba zagrać komuć lub przed czymś aby otworzyły się drzwi.

Przelicz sobie NPCow ktorym mozna zagrac ...

- Minotaury; drodzy tibijczycy powiedzcie czemy dwarfy nienawidzą minotaurów i odwrotnie???

a dlaczego nikt nie lubi orkow ?

Być może ten konflikt jest związany ze skarbcem. Może kiedyś zły monotaur wykradł śrubokręt

antyczny srubokret, jedno z insygniow koronacyjnych dwarfow ...

- Kopalnie dwarfów; po co kopalnie dla dwarfów??? Być może dwarfy chcą się przekopać do Minotaur Mount. Aby coś im odebrać!!!

dwarfy ogolnie lubia kopac, czytales kiedys Tolkiena ?

paruvkovic07
05-08-2006, 12:03
@up: nie naśmiewaj się z niego bo on chce pomóc rozwiązać zagadkę skarbca w Kazo jak zresztą wszyscy w tym temacie. ;)

BTW:Mnie wydaje sie bardzo prawdopodobny pomysł z ciasteczkami i ze śrubokrętem też :] .

Sonik'ex
05-08-2006, 23:35
Hmmm czytam czytam i...
po 1 dragon scale legs(czy jak tam one se nazywaja :) byc moze trzeba przyniesc zabitego dragona i polozyc na przycisk.byc moze trzeba polozyc miska z anh na przycisk :) byc moze trzeba polozyc jakis instrumet...byc moze trzeba plozyc 1 kk ...mozna tak gadac do konca swiata :) i wlasnie jezel bysmy juz wszedli do srodka to normalnie bierzemy nagrode i jezeli wyjdziemy z skarbca to juz niebedziemy mogli wejsc a jezei sie wylogujemy i wlogujemy 20 minut po ss to niebedziemy w srodku a obok lub w swatyni -.-

Kumpel on Rook
22-08-2006, 13:07
ee a zauwazyliscie to ze po ss respia sie 4 guardy (te przed skarbcem) a gdy sie je zabije wszystie to respia sie po 2 a nie 4;p

Siergiey
22-08-2006, 21:54
W Tibii, w kazdym quescie, nagrode/przedmiot dostaje sie ze skrzynki, drzewa, beczki etc. TAM NIE MA SKRZYNKI -.- Wiec jesli ten quest by istanial, to po kazdym server save, te wszystkie przedmioty ktore tam sa respily by sie, wiec mozna by je zbierac dzien w dzien... CIPy napewno chcialyby tego uniknac, wiec pewnie wprowadziliby jakies zabezpieczenia (bramka lvlowa etc) A nic takiego nie ma...Wiec qesta rowniez nie ma. Ale gdybajcie sobie dalej ;

Xeradus
23-08-2006, 15:11
W Tibii, w kazdym quescie, nagrode/przedmiot dostaje sie ze skrzynki, drzewa, beczki etc.

Następny burak który sie wypowiada a nic nie wie o tibi i udaje mądrego (czyt. n00b). A naprzykład ornamented shield? -.^

Gallar
23-08-2006, 19:58
@UP: Wyjątek. Szkoda tylko ze jak ornamented shielda zbierasz codziennie po 1k/sztuka, to sie nic nie dzieje takiego - i tak sie nie opłaca, za dużo roboty.
Gorzej z dsl, nie?
DSL których nikt nie ma (?) są 'troche' warte. I myślisz ze CIPy dopuszczą do sytuacji kiedy ktoś codziennie po ss zwija itemek warty pare kk?
Jeśli tak - gratuluje wyobraźni - a teraz idź dobranocke pooglądać...

#edit:
@2xDown:
Nie mam zamiaru czytać tych nędznych wypocin. Skomentowałem tylko Twoją, dośc głupią trzeba przyznać, wypowiedź.
No chyba, ze jej sens był inny niż ja to odebrałem.. wątpie ; )

Michal9000
23-08-2006, 20:08
W Tibii, w kazdym quescie, nagrode/przedmiot dostaje sie ze skrzynki, drzewa, beczki etc
Tak. Ale jedna zecz. Honey flower. Nie beczka, skrzynka, drzewo, tylo item. A raczej pojemnik-item. Z dsl tez moze tak byc. Z innymi itemami z tego pomieszczenia tez. Lub po resecie, mozesz byc wywalany przed dzwi.

Xeradus
23-08-2006, 20:25
Gorzej z dsl, nie?
DSL których nikt nie ma (?) są 'troche' warte. I myślisz ze CIPy dopuszczą do sytuacji kiedy ktoś codziennie po ss zwija itemek warty pare kk?
Jeśli tak - gratuluje wyobraźni - a teraz idź dobranocke pooglądać...

Zanim zaczniesz kogos wyganiać na dobranocke to przeczytaj choćby 1/4 tematu

Lukaas
24-08-2006, 14:53
Ja jestem przekonany że ten qwest nie istnieje bo po co Cipsoft miał by robic tak trudne qwesty. Więc mówie żeby wszyscy usłyszeli tibia to gra dla ludzi a nie dla jakiś naukowców!!! sory za błędyX(

Sir Sire
24-08-2006, 18:25
@up
raczej dla ludzi, a nie dla debili ;)
a ze za trudny to bardzo dobrze, przynajmniej nagroda jest godna rozwiazania
a rozwiazanie zapewne godne nagrody :)

Vil
24-08-2006, 19:32
Ja jestem przekonany że ten qwest nie istnieje bo po co Cipsoft miał by robic tak trudne qwesty. Więc mówie żeby wszyscy usłyszeli tibia to gra dla ludzi a nie dla jakiś naukowców!!! sory za błędyX(

najlepsze sa "questy" dla "ludzi" ktore polegaja na zabiciu ( albo tylko obiegnieciu ) potworka stojacego kolo skrzynki z nagroda. Bez zbednego gadania z npc, bez zbednego pieprzenia sie z historyjkami itp.

Michal9000
24-08-2006, 21:57
Dokładnie! Najlepsze są takie "questy" co można sobie przeczytać na tibia org gdzie pójść, a potem poprostu rozwalić 5 trolli i sie bawić!

Ech, ludzie, miejcie litość. Jakby nie było takich zagadek, to ta gra by była jak gorsze (czyt: lebże!) OTSy, na których zaczynasz gre z 20 lvlem i plate setem, mpa leci z GSa, a zamiast gold coinsów są odrazu platynki.

Vezir
24-08-2006, 22:44
Po 1 ta wieża jest związana z pewnym hełmem który można wylootowac z orkow które są w wieży ale ciii...

@michal9000 co do tibi.org.pl ja do niej nic niemam weś mondralo zrób griffin shield quest bez wskazówek jak iść albo draconia quest albo dla nowicjuszy czytaj newbie jak dojść na desert questa to w sumie niejest takie złe a i zauważyłem jedna żecz nabijasz posty chociaż niema licznika to to hamsko robisz

Vil
24-08-2006, 23:31
weś mondralo zrób griffin shield quest bez wskazówek jak iść albo draconia quest albo dla nowicjuszy czytaj newbie jak dojść na desert questa

weŹ mĄdralo kilka ksiazek ( ktore nomen omen tez sa w necie ) i sam znajdz wskazowki jak to zrobic. Solutiony ( jakiekolwiek ) zabijaja ostatnie resztki klimatu Tibii, bo zabawy na yntelygencje typu " ktory klawisz myszy nacisnac zeby otworzyc skrzynke na koncu korytarza " niewymagajace w 95% przypadkow nawet zapytania sie NPC o cokolwiek trudno nawet nazwac questami. Expisz, expisz, patrzysz - skrzynka, otwierasz - zrobiles questa. PzDr.

Michal9000
24-08-2006, 23:37
Po 1.
Odczep sie od mojego nabijania postów. To że jestem Zaje*iście, cholernym, ivól master spammerem to sprawa wyłącznie Moja, i tego od kogo w przyszłości dostane za to bana/warna ....
Po 2.
Zgadzam się, że większości questów w tibii NIE można wykonać bez zobaczenia solucji lub (mniej prawdopodobne) wypytania wszystkich NPCów o wszystkie slowa w słowniku ;P , ale TO uwazam za błąd Cipsoftu. Ale nie popieram pisania pełnych solucji. Zgodziłbym sie na coś takiego:

Nazwa quest (Np. Desert Quest)
Nagroda (Np. 10k, ring of healing, magic light wand, ankh, protection amulet)
Umiejscowienie (Np. Jakundaf Desert)
Potrzebny lvl (Np. 20)
Kródka podpowiedź (nie zamieszcze, bo w połączeniu z tym co już napisałem, byłby to QS)

Po 3.
Tibie.org podałem jewdynie jako przykład quest spollingu.

Dziękuje.

@Edit
Vil, thx za poparcie.

Siergiey
25-08-2006, 21:11
Następny burak który sie wypowiada a nic nie wie o tibi i udaje mądrego (czyt. n00b). A naprzykład ornamented shield? -.^

hehe :d wiedzialem ze sie znajdzie jakis kretyn co ornamenta poda jako quest ;;
a jak kur.wa grzybki zbierasz co sie respia raz dziennie to tez ci sie wydaje ze zrobiles questa? nc xD

2,5roku to jak dla mnie dosc duzo zeby juz co nieco wiedziec, i w tym wlasnie momencie to TY z siebie zrobiles NOOBA -.^ wgle kolego dla ktorego "tibia to wszystko co mam", nie mow nic juz plis =) bo mi sie smutno robi ;<

Re006
25-08-2006, 21:40
Żeby wejść do skarbca imperatora trzeba mieć key 0000. Według mnie aby zdobyć ten klucz na serwerze PvP należy dednąć Guido (morze wejść do domków więc powinien mieć ten klucz).
Dragon scale legs powinny wypadać z któregoś z ruthless seven;( .

FORCE
27-08-2006, 23:13
Ludzie!! Do skarbca nie da sie dostać. Nawet jeśli te itemy były by dostępne to pojedyńczo.... A tak powiedzmy mam klucz i co?? Co restart serwera mam dragon scale legi omg...

Cashtan
28-08-2006, 07:39
@up
To juz bylo gdzies mowione, ale gdzie tobie chce sie czytac caly temat :)
Moze bys tak jak z honey flower na rooku, jest item i musisz dopiero prawym przyciskiem -.-''. Tak samo moze byc w skarbcu ;).

Pandorian technomancer
28-08-2006, 08:33
A co powiecie na takie rozwiazanie: przy okazji innego trudnego Questa otrzymuje sie klucz o numerze 0000 ;P, (moze byc tak ze dostajesz go od Kuzaka za rozwiazanie jakiejs zagadki, od tibianusa za rozwiazanie zagadki excalibuga, od jakiego kolwiek ncp za ani beara). klucz ten jest jednorazowy tzn po kliknieciu use nim na dzwiach skarbca poprostu znika a dzwi zostaja otwarte az do next save serwera. Ty wtedy mozesz wziasc wszystkie nagrody ale drugi raz juz nie mozesz wejsc bo poprzedni Quest by dostac klucz da sie zrobic raz. W ten sposób rozwiazuje sie problem "codziennego" zabierania nagród.
Moim zdaniem jest to dośc bardzo prawdopodobne i moze miec zastosowanie tez do innych scarbców: MOTLS, Lodowe wyspy, bazyliszek... itd itp

edit:
Tibianus obiecuje nagrode za odanie mu excalibuga.

Vil
28-08-2006, 09:21
A co powiecie na takie rozwiazanie: przy okazji innego trudnego Questa otrzymuje sie klucz o numerze 0000 ;P

Nie chodzi o to ze tego klucza nie ma ( bo sie chyba jeszcze na antice zachowal ) tylko o to, ze juz nie otwiera drzwi.

Pandorian technomancer
29-08-2006, 09:41
Nie chodzi o to ze tego klucza nie ma ( bo sie chyba jeszcze na antice zachowal ) tylko o to, ze juz nie otwiera drzwi.

ten numer klucza podalem tak dla przykładu. Chodziło mi o mozliwy sposób otworzenia skarbca. Wg mnie kazdy skarbiec w Tibi mozna otworzyc a klucz do niego jest nagroda za wykonanie zadania dla któregos z władców Tibi.

Vil
29-08-2006, 10:23
Sama idea skarbca pozwala powatpiewac w to, czy kiedykolwiek zostanie umozliwione jego otworzenie, co walkujemy w tym temacie od paru miesiecy. Sensowna nagroda za cokolwiek moze byc jeden przedmiot ( tak jak bywalo za niemale przeciez zaslugi daawno temu - pojedyncze dsl, thunder hammery itp ), 2bp swiecacego zlomu ze skarbca byloby jednak sporym przegieciem.

Glarand
30-08-2006, 10:42
Z tym skarbcem to nie takie glupie ... Ale tez racja ze bez jakiejs wiarygodnej informacji np. od npc nie dalo by sie rozwiazac zagadki. NIe wiem probojcie... 8o

Bartii_Ex
01-09-2006, 15:54
Jakby co, to nie piszcie, że offtopowałem, bo nie chciało mi się czytać wszystkich stron.

Oto moja teoria.
Ktoś przede mną poruszył temat o dwarven secie. Kruzzak sowicie nas wynagrodzi. W skarbcu jest teleport w jedną stronę :P Więc może jak mu damy, to on nas tam teleporuje, a tamten tp jest do wyjścia? A co do drzwi....może one są, by zachęcić graczy do zaciekawienia się tym :P

sherlock holmes
01-09-2006, 19:35
nie chce sie chwalic:blush: :blush: :blush: :blush: ale dajcie mi tego fote tych itemow i tych zapdni na jednej fotce ok? :gazeta: :gazeta: :gazeta: obiecuje ze za 1 miesiac gora 2 bedzie ten quest dla was dostwpny:wasacz: :wasacz: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek:

Knight Simon Dark lord
01-09-2006, 20:15
up@ a język polski poszedł w las --.-- :ban: plz dla niego

do tematu możliwe że do bazyliszka prowadzi teleport który jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie potem od bazyliszka dostajemy jego skóre za np pokonanie 3 hydr które on summonuje (kto powiedział że ma być łatwo) i potem tą skóre daje imperatorowi a on nam daje do wyboru nagrode:Dsl,G-helmet,3kk lub podwyższenie o 2 jednego z naszych punktów:mlvl,skill,lvl.I w tym momencie każdy krzyknie " i tak wziołbym Dsl lub G-helmet ale np dla takiego knighta mieć 10 mlvl to już coś (mam na myśli tu normalnych graczy a nie tych h-lvlów czyli bubble i spółke) albo podwyższenie skilla sworda o 2 to zawsze te 30 godzin trenienia mniej (załórzmy że taki knight ma skille 100/100) tak więc może być różne teorie równie dobrze może być że za skóre bazyliszka dostaniemy magiczną machete do ścięcia trawy przy wieży na femour hills tak więc nie jest powiedziane że MUSIMY wejść do skarbca

sherlock holmes
03-09-2006, 11:28
a co do mojej ortografii to moja sprawa czy pierwszy raz pisze na klawiaturze czy nieX( X(
nei wychodzi mi posnaie na kompie;( ;( ;(

Spongyfhy
03-09-2006, 19:47
W dalszym ciągu pozostaje do ustalenia kilka kwestii:

Czy jest to Quest, czy tylko wystawa itemków, których w żaden sposób ze skarbca wykraść się nie da?
- Jeśli byłby to Quest, to podejrzewam, że po jego wykonaniu nie otrzymalibyśmy wszystkich rzeczy, które posiada w swym skarbcu Imperator. Powód? Nawet w najtrudniejszych Questach (w tym m.in. w Annihilator Room, Behemoth quest, Demon Quest, Helmet of the ancients Quest) do zdobycia jest jeden, bądź kilka wartościowych itemów. Dlaczego zatem w omawianym "Queście" mielibyśmy otrzymać w nagrode tak wiele cennych przedmiotów? Według mnie, po wykonaniu wszystkich niezbędnych czynności potrzebnych do zaliczenia "Questa" i przystąpieniu do odbioru nagród rzeczowych, będziemy mogli dostać tylko jedną, losowo wybraną rzecz, którą otrzymamy od samego Kruzaka. Z powodu, który wyminiłem wcześciej, wątpie, aby do skarbca dało się wejść. Istniałby on tylko po to, abyśmy wi(e)dzieli, co możemy dostać od Emperor Kruzaka za wykonanie zadania: Równie dobrze boglibyśmy zatem otrzymać od niego Golden Legsy, Golden Helmet i Dragon Scale Legsy, jak i zwykłą Halabardę, Crystal Ringa, czy kilka sztuk kosztowności. Ale to tylko moja teoria.

Jak to jest z trudnością "Questa"?
- Napisałem wyżej, że za te lepsze Questy otrzymujemy jedną, bądź więcej wartościowych rzeczy. Aby jednak mieć je w swej kolekcji, musimy zazwyczaj pokonać bardzo wielu wrogów, w postaci najróżniejszych potworów. Co zatem będziemy musieli zabić tym razem, aby przykładowo otrzymać Dragon Scale Legs, czy Golden Helmet, skoro dla samego Demon Helmeta, czy Magic Sworda (mowa o Demon Queście i Annihilatorze) musimy uśmiercić niezliczone ilości demonów i innych śmiertelnie niebezpiecznych stworzeń? Przecież itemy z Questów, które są ogólnodostępne, mają dużo mniejszą wartość, niż taka np. Great Shield, a jak wiadomo (choć nie zawsze to się sprawdza) wartość nagrody za Quest, odpowiada poziomowi trudności tego Questa. W tym momencie właściwym byłoby poniższe rozumowanie: Aby dostać choć jedną rzecz ze skarbca, będę musiał zrobić coś niezwykłego (co się potwierdza, gdyż jak dotąd nikt tego "Questa" najprawdopodobniej jeszcze nie przeszedł) i będę musiał pokonać niezwykłe trudności, aby wyjść z niego zwycięsko. Rozumowanie słuszne, gdyż - tak na chłopski rozum - trzeba wykazać się czymś naprawdę wyjątkowym i pokonać naprawdę wyjątkowych przeciwników, żeby móc otrzymać tak wspaniałe nagrody, jakie spoczywają w skarbcu Kruzaka. W końcu za nic ich nie dostaniemy.

A może nie Quest?
- Wszystkie te rozważania być może są prawdziwe, a być może dalekie choćby od części prawdy. Nawet jeśli Quest to nie jest, to trzeba przyznać CipSoftowi jedno: Potrafił sprawić, że graczy z całego świata zaczął ciekawić ten problem i zaczęli oni marzyć o itemach ze Skarbca Imperatora. Sprawili też, że gracze, chcąc dowiedzieć się czegoś o samym skarbcu i - być może - rozwiązać jego zagadkę, zainteresują się głębiej Tibią i poznają jej prawdziwe piękno. Piękno gry RPG.

Kenarf
04-09-2006, 14:11
Oto moja teoria. Po drodze do drzwi za ktorymi znajduja sie wszystkie bogactwa Tibi sa zapadnie otoz nikt z was nie pomyslał ze gdy guardy(ale zaznaczam te ktore sie tam respia)wejda na te wszystkie zapadnie i w kazdym miescie w dp dp bedzie zapelnione to moze i bez klucza otworzymy drzwi :)

Czekam Na Odp.

Pandorian technomancer
04-09-2006, 15:56
A ja jednak pozostane przy teori ze kazdy skarbiec da sie otworzyc, za pomoca jednorazowego klucza który dostajemy od któregoś z władców Tibi za szczególne zasługi. (np. zwrócenie excalibuga Tibianusowi, rozwiazanie zagadki bazyliszka, dostarczenia Valkiria setu do królowej carlin lub dwarven seta do imperatora kazo, odnalezienie KWT)

i moim zdaniem kazde z tych zadań mozliwe było by do wykonania raz na kazdym serwerze tak jak kiedys były Demon legsy.

Visek13
04-11-2006, 09:24
można by było podejsc do sciany za ktora jest bazyliszek, jet ona w prawdzie spora, ale wziaść ze sobą pare instrumentów i zagrać coś skoro muzyka jest kluczem. Jest to moje takie małe przypuszczenie sam nie próbowalem bo mieszkam w carlin i nie chdze do kazoo często ale jakby co mam 39 knighta na selenie nick: Master Raska. Interesuje się co nie co tym skarbcem wiec jbc moze by cos sprobowac?:confused: :sword:

Jacko_32345
04-11-2006, 13:28
Ja miałem kiedyś taki przypadek chodziłem sobie moim drutem po Kazzo i dotarłem do Kruzaka za chwile wyleciały 3 guardy do mnie i musiałem uciec jakis Hlvl poszedl do kruzaka jak rozwalilem guardy poszlem pod skarbiec ten kolo cos do niego mowil i se poszedl zainspirowany tym powiedziałem Hail Emperor a on wtedy (nie pamietam jak to było) po angielsku moja moc i ogien cie osliepiaja chyba jakos tak potem powiedziałem gold i tez cos gadal nie wiem moze klucz jest w tym ze nie chodzi tu o zadne zapadnie tylko trzeba pogadac z kruzakiem odpowiednio :D

Moim zdaniem kluczem do zagadki jest teddy bear to by bylobez sensu na anhilatorze mamy demon armor magic sword stonecuther axe i present oczywiscie ze niekt nie wezmie teddy bear a moze to z nim zwiazany jest ten quest czy przypuszczenie :) najlepiej by bylo dac teddy beara kruzakowi bo stracil matke i nie ma teraz komu ciagnac suta to teddy beara noga jest a w nagroda oddaje DSL xD :D

gersu6
04-11-2006, 13:40
Wiesz to nawet całkiem możliwe że trzeba pogadać z Kruzakiem... To może być klucz do rozwiązania zagadki... Jeśli pogadasz z nim odpowiednio to może cie teleportnie do tego skarbca albo otworzy drzwi... Zostaje jednak sprawa bazyliszka... To zostanie narazie tylko tajemnicą ! Może ktoś rozwiąże tą zagadkę...

Jacko_32345
04-11-2006, 13:44
To są tylko przypuszczenia ale na Tibia.pl w spisie potworow nie ma bazyliszka ale moze on istniec tylko nikt go jeszcze nie widzial a jak widzial to nic o ty mnie mowil ja nawet raz sprobowalem i rzucilem na zapadnie po 1 gp zadna sie nie zapdadla a jeszcze stracilem kase bo noobek wział na chlebek :D mnie dziwi jedno jak sie idzie do kruzaka to na lewo jest biblioteka jak sie wejdzie po schodach to od groma potworkow,zamieszcze za kilka minut screena.

Rohen
04-11-2006, 13:48
Mozliwe ze w bilbliotece są jakies wskazówki...

Miodojad
04-11-2006, 14:02
ale na Tibia.pl w spisie potworow nie ma bazyliszka ale moze on istniec tylko nikt go jeszcze nie widzial .
Powiem ci, że nawet jak go widziałem. Temat o bazyliszku był wałkowany wiele razy i już chyba wszyscy wiedzą, że to NPC!

Jacko_32345
04-11-2006, 14:08
Kurcze mam problem nie wiem jak umieścic obrazek z dysku :/ Jak mam wrzucić SS?

XIII
05-11-2006, 16:40
Starczy pierdolenia. Do skarbca nie da sie wejsc. Ani z gory, ani z dolu. Teleport tez nie, gdyz musialby sie on pojawic na jednym z itemow. Wiec nie gadajcie bzdur, ze: ,,moze", ,,a cos tam trzeba", ,,przyniesc mu skore" - bzdura. Przez drzwi tez nie wejdziesz - no bo jak? Zgarniesz itemki z ziemi, po resecie pojdziesz wziasc je znowu. Te przekladnie tez sa tam sobie dla picu - ot tak, aby nadac klimat grze.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/skarbiec.jpg
Kolejna sprawa ten wasz caly Bazyliszek. Nie wiem, w jakim celu CipSoft go tam umiescil, bo do niczego nie sluzy. Nie da sie do niego wejsc od dolu, bo to ostatni poziom w Tibii. Nad nim jest tylko lawa, wiec tez odpada. W dodatku te wszystkie dziury to small holes, czyli nie da sie w niej wejsc.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/bazyl.jpg
Niedaleko niego znajduje sie jakies przejscie zablokowane posagiem - nie wiadomo, po co. Nad tym nic nie ma, pod tym nic nie ma, a w dodatku w dziure nawet sie nie da wejsc, gdyz jest to small holes.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/bazyl1.jpg
Skarbiec i bazyliszek to mity.

kamillo-ja
05-11-2006, 19:47
Wnioski z postów:
1. Quest jest tylko na glownym kontynencie.
2. Kruzak chce skure bazyla tak?? A bazyliszek to wąż więc zrzuca skure nie. Moze da sie ją jakoś zdobic.
3. W tym Queście może być przydatne wykonanie sams old backpack Quest

Engoj
05-11-2006, 19:57
Tam Ktoś wczesniej pisał że muzyka to klucz, może każdy musi ustac na zapadni i zagrac na jakimś instrumencie. Ale to tylko moje domysły

XIII
05-11-2006, 20:45
@2up
Jak sie dostaniesz do Bazyla, skoro pod nim nic nie ma, a nad nim jest tylko lawa?
może każdy musi ustac na zapadni i zagrac na jakimś instrumencie
Zagraj se na fujarce wlasnej.

A bazyliszek to wąż więc zrzuca skure nie
Bazyliszek to NPC, wiec nie da sie go zabic, a tym bardziej nie zrzuci z siebie zadnej skory.

Ale to tylko moje domysły
Skoncz juz...

W tym Queście może być przydatne wykonanie sams old backpack Quest
Ot co, miliony kombinacji, do usranej smierci mozna kminić.

Seruniek
05-11-2006, 20:56
Chyba nikt tego niepisal, alejest taki pan jak Shapeshifter (dokladnie nie pamietam) na antice, on ma all klucze i mial kiedys klucz 0000 i 0001 bodajrze,
testowal wszystkie swoje klucze i zaden nie pasuje.
Pewien gm powiedzal w wywiadzie czy gdzies tam, ze klucza trzeba szukac blisko drzwi, nie ma mowy o kopaniu bo kiedys byla ekipa i pol kazo przekopala i dupa, a jak checie przekopac wszystkie kopalnie to powodzenia, jak cos znajdziecie to PW ale nie wiem czy tego dozyje -.-

Dsl kiedys byly ale pewien Pan je wjebal do wody jak konczyl grac w tibie

Vil
05-11-2006, 21:16
a ci dalej swoje ..

XIII
05-11-2006, 21:19
@up
Niektorzy nigdy nie zrozuemija.

L. W.
05-11-2006, 21:57
Niedaleko niego znajduje sie jakies przejscie zablokowane posagiem - nie wiadomo, po co. Nad tym nic nie ma, pod tym nic nie ma, a w dodatku w dziure nawet sie nie da wejsc, gdyz jest to small holes.

hmmm, posągi? a bazyliszek z Tibii chyba zamienił z ileś krasnoludów(chyba) w kamienie, więc może to właśnie one, a więc może jest to dojście do Bazyla...

XIII
05-11-2006, 22:33
@up
Co za koles!
Pieknie z tymi rycerzykami, jednak jak moze przeczytales w moim poscie, do tej dziury NIE DA sie wejsc, a nawet jakby sie dalo, to nizej jest tylko LAWA, wyzej NIC NIE MA.

Pamietaj tez, ze zdjec sie nie cytuje.

I skonczcie snuc jakies beznsensowne teorie bez konkretnych dowodow, bo z tego co zobaczylem w tym temacie, to tylko pare osob gada cokolwiek z sensem.

@EDIT
Nieznane poziomy Kaz. ( za 10k an Refugii dam licencje do bota )
Tutaj jakies tam podziemia.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/kazopod.jpg

A tutaj tunel, ktory prowadzi niewiadomo dokad.

http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/wtf2.jpg

Tu jeszcze jakis tam ss - ten switch to sobie tam stoi dla picu ( wieze straznicze Kazordoon po wejsciu do miasta, na gorze lataja tez Nietoperze, ale nie uchwycilem )?
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/kazowejscie.jpg

btw czy ten switch pod rotami w venore nie otwiera przypadkiem magic walli na elf fortress ? Problem w tym, ze tam nie da sie zejsc.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/beznazwy-5.jpg

Blood Romeragura
06-11-2006, 10:20
Ng Rox ;) ..........

XIII
06-11-2006, 12:01
Tylko boty potrafia rozwiac wszystkie watpliwosci.

Seruniek
06-11-2006, 16:08
Pogadajcie sobie z emperatorem, i z tym treneterem dwarfow moze sie wam cos rozjasni, z tego co tam czytalem wy szukalscie jezyka emepratora?!!? do niego Hello emperor...

I tak tego nie rozwiazecie.
A tak btw on mowi jedno ciekawe zdanie ciekawe czy umiejetnie z nim pogadacie jak nei to ja jutro zrobie posta z ss z r0ozmowy z nim,

Bazyliszek zamienil durina w kamien wlasnie dlatego dwarfy mowia : Hail durin

XIII
06-11-2006, 16:34
A wy dalej swoje...
Jeszcze do was nie dotarlo, ze do skarbca nie wejdziecie w ZADEN sposob?
Bazyliszek zamienil durina w kamien wlasnie dlatego dwarfy mowia : Hail durin
Nie gadaj, tez znalazlem taka ksiazke w bibliotece. Oczywiscie przypadkiem.
I tak tego nie rozwiazecie.
To po cholere tyle lat myslenia, setki stron postow, x tematów, gdy wystarczylo pojsc do kopalni i przejsc sie do miasta z ng i ujrzec prawde do wlasne oczy.
Pogadajcie sobie z emperatorem, i z tym treneterem dwarfow
Zabierasz sie za cos, a nawet nie potrafisz poprawnie napisac ich imion.
A tak btw on mowi jedno ciekawe zdanie ciekawe czy umiejetnie z nim pogadacie
Kazdy NPC ma cos ciekawego do powiedzenia, szkoda tylko, ze tak ciezko wydusic z nich infromacje.

Bobcio
06-11-2006, 16:56
Czy ten temat ma wogole jakis sens ?..

Michoss
06-11-2006, 17:02
...
Nie :P

@XIII
A co myślisz o czymś takim:
Po wykonaniu X questa trudnego na 18 w skali 1-5 Kruzak wwala nas do skarbca
a po resecie <dum dum dum dum du duuuu> Logujemy się w temple albo przed drzwiami.
hmh?

XIII
06-11-2006, 17:45
@up
To po resecie wszystkie itemki pojawia sie ponownie, zrobie sobie nowego chara 8lvl czy tam ktory bedzie wymagany i zrobie questa jeszcze raz, albo powiem kolegom, zeby go zrobili i zgarneli sobie itemki.
Hm ?

@2up
Nie ma, staram sie po prostu wyjasnic niektorym osobom, ze gdybanie nie ma sensu, skarbiec jest dla ozdoby, a to, ze da sie to da sie do niego wejsc, jest mitem, jednak kilka osob snuje jeszcze jakies beznsensowene teorie.

Władca Ciemności
07-11-2006, 15:44
Nie ma, staram sie po prostu wyjasnic niektorym osobom, ze gdybanie nie ma sensu, skarbiec jest dla ozdoby, a to, ze da sie to da sie do niego wejsc, jest mitem, jednak kilka osob snuje jeszcze jakies beznsensowene teorie.

Niby tak, ale pomyśl a nie z botem pokazujesz że nie można to nie można... Ty tak nie cwaniacz... Wiesz do czego służą teleporty? Czyli że np. zanosisz Kurikowi jego śrubokręt który można wziąć tylko RAZ za Annihilator Beara, okazuje się, że może cię teleportnąć do Basiliska. Ty mówisz YES. Jesteś u Basiliska. Mówisz mu HI później Kurik on daje ci skórę i teleportuje, powiedzmy, do świątyni w Kazzo, lub na Dwarven Bridge. Idziesz do Kruzaka, dajesz mu skórę Basiliska, on daje ci JEDNORAZOWY klucz do skarbca. Idziesz, otwierasz, klucz znika, wchodzisz, bierzesz, wychodzisz, itemy są znowu po resecie... Tego typu teorii jest kilka, np. zamiast Kurika i Anni Beara jest wątek ze Sweaty Cyclopem, albo ołtarzem Durina...

Withord
07-11-2006, 16:18
Imperator NIE DA CI klucza do skarbca, jeśli naprawdę jest jakiś quest związany z bazyliszkiem to najprawdopodobniej da ci jakiś item co jest w skarbcu. Zresztą jak pójdziesz i pogadasz z Kruzakiem to ci powie, że za skórę bazyliszka coś tam dostaniesz.

Arkadio
07-11-2006, 20:19
możliwe ze kruzak zareaguje jak spróbuje mu się dać nose ring wylootowany z The Horned Fox gdyż Kruzak mówi coś takiego (nie pamiętam dokładnie) ,,rozejrzyj się wokoło a zobacyzsz w czym jest problem" gdy apytasz się go o questa może chodiz o te mino będące niebezpiecznie blisko kopalni w kazo a co za tym idzie w/w the horned fox

XIII
08-11-2006, 00:26
@up
Nose Ring jest potrzebny tylko do addonu i wypada zawsze z horned foxa, analogicznie dragon claw z demodrasa.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/spoko.jpg
Kolko - Bazyl.
Strzalki - jaskinie ludzaca przypominaja weza wroznych etapach.
Uwazam, ze CipSoft zrobil to tak samo jak np. Jezyk beholderow, ot tak. zeby nadac grze jakiegos tam klimatu rpg.
Ty tak nie cwaniacz
Imho 20 stron to byly przypuszczenia, czy nad Bazylem cos jest, albo czy pod nim cos jest ( chociaz to ostatni poziomw Tibii). Wystarczylo zgrac ng i ujrzec prawde. Ale ja chyba o ttym wspomnialem.
Czyli że np. zanosisz Kurikowi jego śrubokręt który można wziąć tylko RAZ za Annihilator Beara,
Na przyklad, na przyklad, mozna takich przykladow wymieniac bez liku.
Reszta twojej teotrii jest nieco chaotyczna, ale ja ci powiem tak:
Ktory Krol odda zwyklemu podroznikowi dostep do zawartosci swoich najwiekszych skarbow? Tak jak powiedziales, zrespienie sie tych itemkow po resecie...Czy to byloby RPGowe? Nie sadze.
A to jest :
on daje ci skórę
NIe wydaje mi sie, aby waz na zawolanie dal ci swoja skore.

Co do Kurika..nie wydaje mi sie, zeby Mechanik umial poslugiwac sie magia. On tylko mowi, ze wykuje nam unikalny miecz za przyniesieniu mu srubokreta.

Jeszcze jedno, takie itemki jak DSL ( najlepsze legi w grze ) dostepne dla FACC? Przeciez najlepsze itemki mozna zdobyc tylk na paccu.

Przejde sie w kopalnie po update - a nuz cos dodaja albo zmienia...

XIII
09-11-2006, 14:10
P.S
Do srodka skarbca nie dostaniesz sie, bo od razu znajduja sie tam kamienie, a przez nie, jak wiadomo, nie mozna przechodzic.
Wspomnialem o tym, ze teleport odpada?
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/kamienie.jpg

Non'ajbi
10-11-2006, 23:08
Ech ... Na początek przepraszam, że odświeżam stare posty, ale pokolei chciałbym sprostować to co czytam ... Zaczynamy:

może ale ja słyszałem że dostaniesz klucz za ciało basiliska(chyba dobrze napisałem)

1. Dobrze napisałeś
2. Basilisk to NPC, jeżeli jeszcze tego nie zauważyłeś ...
3. Co do Kruzaka ... idźcie do niego i napiszcie:
hail king > Excalibug

A odpowie wam, ze da wam swoj skarb, jezeli przyniesiecie mu tę mityczną broń. Żeby dostać się do broni trzeba zrobić qs spory ;) M.In. Odmienić psa króla Tibianusa (Noodles'a) w człowieka a on powie Ci co zrobić, żeby dostac się do bazyliszka i co powiedziec, żeby Basilisk dał nam wskazówki gdzie miecz itp, itd ... Quest jest długi i roztrząsany w temacie: "Dziwny Opis".

4. give me fuck key now or die
Jak juz chciałeś być smieszny, to chociaż napisz poprawnie to zdanie

5. ale slyszalem , ze ten quest jest niaktywny i za cialo bazyliska dostaje sie "uscisk dloni kruzaka". QS jak najbardziej aktywny a do Bazyliszka dostała się z tego co wiem narazie jedna osoba z całej Tibii (Polak), ale nie znam bliższych info. A co do "ciała bazyliszka" ... to NPC i nie można go zabić ...

6. Jak ściągnę TibiaBot NG, to dam screena z pełnym skarbcem ...

7. "Muzyka jest kluczem"Nie prawda ... Tibia jest tak skonstruowana, że nie reaguje na użycie itemu, jeżeli nie użyjemy go na danym przedmiocie ... Samo zagranie na flecie czy Bóg wie czym nic nie da

8. Mozliwosc dostania sie do bazyliszka stoi wbrew temu co na temat bazyliszka pisza w ksiazkach. Bazyliszek byl tak duzym zagrozeniem, ze krasnale chcialy go za wszelka cene zabic lub chociaz uwiezic.
"Basilisk był tak dużym zagrożeniem, że krasnoludy postanowiły go zabić. Ale wysraszony dużą ilością światła Basilisk zakopywał sie coraz głębiej, aż wkońcu skała zamknęła się za nim na wieki" -.-' A jednak można się do niego dostać ...

9. Panowie zastanowcie sie co wy gadacie, wy wszedzie widzicie tajemnicze questy i zagadki, takie myslenie niema sensu!!
Zgadzam się i jednocześnie się nie zgadzam. Najczęściej Cipsotfy robią QS po tym, jak ze zwykłego przedmotu gracze robią qs... szukają rozwiązania ...

10. Ja slyszalem ze to nie jest qest ale jest gest na Dsl i na Great shield.Ponoc wykonala go Bubble na Antice.Ale nie wiem czy to prawda.Baziliszek istnieje to jest pewne.Zeby dojsc do qestu trzeba przejsc kolo kamieni.Jest MALY SZCZEGOL nie da sie przejsc o sa kamienie.Moze trzeba je przesunac.Niewiadomo.
O.o ... ciekawe ... to podobno quest vel. gest (jak wolisz) na DSL i G-Shield? Hmmm ... robi się ciekawie ... I podobno Bubble go zrobiła? Hahah ;D Bubble to łajza ... nie zrobiła go, bo cała Tibia by o tym wiedziała. Koło kamieni ... idź sobie ładnie do kopalni i idź do tej diury koło której są kamienie i statuetka. Weź jednego z broken swordów leżących na ziemi i rzuć na tamtą dziurę ... Zdziwiony, że sword nie wpadł do dziury? Pod spodem jest lawa a dziura jest dla picu.

11.zsummonować banshe, albo się w nią zamienić??
Jesteś genialny ... tego zioła co ty, to jeszcze chyba nikt nie palił

12. hmm skoro bazyliszek to waz, to moze do skarbca trzeba zaniesc trupa zwyklego weza ^^?
I wkręcić Kruzakowi, że to Basilisk a jak zaśnie to zakraść się i zabrać klucz do jego skarbca, ta? -.-'

13. Ja mysle ze skarbiec ma duzo wspolnego z bazyliszkiem, slyszalem ze od budricka (tak to sie chyba pisze, ten ludek co lazi w 1 kopalni) mozna dostac mirror za cos tam, a potem sie dostac do bazyliszka (tylko kur*a jak ) i powiedziec "hi" "mirror" "yes" wtedy on nas teleportuje do skarbca, bierzemy co chcemy i wylazimy teleportem, tak mozna tylko raz, bo po co ten teleport w skarbcu ?? Na zodobe ? Tamtedy sie wychodzi i tyle, tu jest tylko jedno do pomyslenia, jak sie dostac do bazyliszka .
Z tym mirror nie jest głupie, ale najpierw trzeba się tam dostać. A w skarbcu nie ma teleporta ... -.-'

14.Na tych screenach up a w ogole na innym forum widzialem fotki zrobione specjalnym programem (mozna zajrzez na poziomy -1 i +1 od siebie)
TibiaBot NG pozwala na patrzenie wszystkie poziomy nad i pod sobą. { hahahah chcialbys - dop. redakcja } <=oficjalna strona bota

15.
Jedyny moj krok ktory dokonalem ku questa to zszedlem do takiego pozmiesczenia na najnizszych poziomach kazordoonu gdzie widzialem obok w jaskini cos takiego jak Basilisk i pamietam tylko że powiedzial "Learn quest!"
"Learn the secret uff Death!" to słychać koło jaskini bazyla, ale powtarzam po raz setny ... BAZYL TO NPC ;) Wogóle śmiać mi się chciało jak czytałem tego posta xD

16. a tak wogule kolo bazyliszka niedaleko sciany jest skrzynka mi sie wydaje ze tam jest lustro krure trzeba skierowac na bazyliska wtedy on cos muwi i dostajesz jakis instrumen a bazyliszek znika
nie wiem albo all instrumenty i zagrac albo cos z bazyliszkiem
i na tibia.de hyba byl ss jak ziomal wykonal tego qlesta ale niehcial powiedziec jak .
Koło bazyliszka nie ma żadnej skrzyni (zamieszcze screeny jak znajdę czas, żeby tam zapieprzać). Jak do K***Y nędzy masz zamiar 'skierować lusterko na bazyla'? Nikt nie zrobił tego questa. Jest podobno jeden polak, który był w pokoju bazyla, ale dowiedziałem się, że dostał bana.

17. Dajesz ją open i tam jest skóra basiliska która waży 3k capa(były zdjęcie na tibia.news ) Bierzesz ją.
-.-' Widze ze lubisz fake'i przegladac ... Wkrótce dam ss'a z pokojem (wykonane przy użyciu TibiaBot NG)

18. na jednym ss widzialem plytki takie jak na destert quest na ktorych sie staje one sa kolo skarbca niepamitam ile ich jest ale chyba od 6-10 plytek
Jest 16 ASQ ...

19. Więc mówie żeby wszyscy usłyszeli tibia to gra dla ludzi a nie dla jakiś naukowców!Naukowiec to małpa tak? Albo jakieś inne zwierzątko .. może to walenie z rodziny koniowatych albo inne muppety ... NIE !! WIEM !! NAUKOWCY TO SMERFY! Załosne ...

Pisałem tego posta jednocześnie z czytaniem strony po stronie, ale po jakimś czasie poprostu przeleciałem 15 stron dalej bo robiło sie nudno ... SS'y widze są, więc się wysilać nie będę ... Skarbiec i Basilisk (zwłaszcza on) ma powiązanie z mitycznym mieczem: Excalibug (Atk:80 Def:60). Każdy NPC w Tibii (przynajmniej większość) jest wstanie powiedzieć coś o Bazylu, Kruzaku i Excalibug'u ... dziwne ... wszyscy oferują za niego 'niewyobrażalne skarby', albo 'dadzą ci go jak go znajdą' albo 'nigdy o nim nie słyszeli' ... No cóż .. Emperor obiecuje swoje skarby za ten miecz ... Koleś u którego sellujemy bronie w kazz daje nam MPA + 1kk za ten miecz, podobnie jak kilka innych NPC ... wystarczy popytać ...

Jak coś to pisać na gg

Pozdrawiam
Nosek ;]

XIII
11-11-2006, 00:10
@up
Juz zamiescilem screeny ze skanem tych miejsc NG.

Vil
11-11-2006, 00:17
5. QS jak najbardziej aktywny a do Bazyliszka dostała się z tego co wiem narazie jedna osoba z całej Tibii (Polak), ale nie znam bliższych info.

czyli znowu pogloski.

Skarbiec i Basilisk (zwłaszcza on) ma powiązanie z mitycznym mieczem: Excalibug (Atk:80 Def:60).

Do tego momentu szlo ci nawet niezle ale niestety pomyliles miecze. Pomysl logicznie, skad ktos moze wiedziec jakie sa statsy Exc. skoro nikt go na oczy nie widzial ?

bullshiat.

XIII
11-11-2006, 00:54
@up
To nie sa pogloski, tylko jakies brednie.

kostooch
11-11-2006, 07:41
czyli znowu pogloski.

Do tego momentu szlo ci nawet niezle ale niestety pomyliles miecze. Pomysl logicznie, skad ktos moze wiedziec jakie sa statsy Exc. skoro nikt go na oczy nie widzial ?

bullshiat.

takie statsy mial legendarny cyclomania sword, ktory zostal wycofany z gry, a na jego miejsce zostal wprowadzony warlord sword.

Vil
11-11-2006, 11:08
takie statsy mial legendarny cyclomania sword, ktory zostal wycofany z gry, a na jego miejsce zostal wprowadzony warlord sword.

ja to wiem, ty to wiesz, on chcial zablysnac ale niestety tego nie wiedzial.

Non'ajbi
11-11-2006, 15:53
ja to wiem, ty to wiesz, on chcial zablysnac ale niestety tego nie wiedzial.

Tu się mylisz drogi kolego, ponieważ wiedziałem. Screeny Excalibuga są na cobalt-tower i dotyczą miecza, który rzeczywiście został wykuty przez cyclopów. Z gry został wycofany i tak jak mówiłeś zastąpiony Warlod Swordem. Jednak Cipsofty mają zamiar dodać go do Tibii ponownie. Wszystkie NPC dadzą Ci za niego niewyobrażalne skarby.

To czy myślicie, że to pogłoski, brednie itp. to mnie akurat mało obchodzi. Możecie mówić, że jestem idiotą i wogóle mam wracać do Disneyland'u, ale to dzięki takim osobom jak ja, Tibia ma ten charakter. Zaczna się od plotki, która w bardzo szybkim tempie rozbiega się po całej Tibii. Wszyscy kombinują, aż wkońcu w update dochodzi nam ten quest. Cipsofty są inspirowani naszymi pomysłami, bo to MY tworzymy Tibię. Oni tylko dają nam możliwość współpracy.

Pozdrawiam
Nosek ;]

@edit
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/Items/cycsword2.jpg

XIII
11-11-2006, 19:24
Cipsofty mają zamiar dodać go do Tibii ponownie.
Prosze o dowody.

Marcin24
11-11-2006, 20:31
Ludzie nie piszcie postów typu: "Ja mam Excalibuga i można go zdobyć ale nie powiem jak" Jeśli jesteście czegoś pewni to dajcie DOWODY

Pawciooo
11-11-2006, 21:24
To zdjecie wyglada mi na tibie na komorke ale pominmy to, wedlug mnie warlock sword zostanie niedlugo znowu wprowadzony, poniewarz jest teraz duzo silnych graczy, a tibia sie rozwija i mysle ze na to czekal cipsoft co zreszta pokazuje ich zapowiedziec zimowego uptade.Rzeczy które obróciły się w legendy znów staną się rzeczywistością.
Przeznaczenie oczekuje na Ciebie ... już w te Święta! Dabek , 03.11.06 06:45
Czas pogrzebał wiele sekretów.

Świat utracił wiele cudów, i zapomniał o wielu ohydztwach. Ale niektóre sekrety są zbyt mroczne i potężne aby spoczywać w ciszy, pogrzebane pod piaskami czasu na wieczność. Niektóre sekrety nie znają litości dla świata i pozostaną wyryte w umysłach ludzkich na zawsze. Niektóre są tak zawzięte, że w końcu wynurzą się na powierzchnię. Niektóre zrobią to niemal niezauważalnie, inne w sposób obok którego nikt nie będzie mógł przejść obojętnie.

Rzeczy które obróciły się w legendy znów staną się rzeczywistością. Co kiedyś uchodziło za zabobon, w końcu okaże się prawdą. Co było uznane za rzetelną wiedzę, okaże się kłamstwem. Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane. Tragedie i bohaterskie czyny przeszłości zostaną odsłonięte przez śmiałych odkrywców. Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych. Historia zostanie odkryta, a nowa historia zostanie napisana.

Bądź gotowy na czas tajemnic i odkryć. Zajmij swoje miejsce w historii!

TheThunder
11-11-2006, 21:48
@Up
Ta, to ma jakis sens ;p

http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/testserver/Tib(020528-193619-86).jpg

Durin? (to jest test serv starej Tibii)

Non'ajbi
12-11-2006, 01:36
To zdjecie wyglada mi na tibie na komorke ale pominmy to

Kiedyś Tibia tak wyglądała ... argh!

Cytajcie newsy na Tibia.com/tibia.pl ...
Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych.

XIII
12-11-2006, 14:56
Sprytni i odwazni - w tej grze pozostala garstka osob, ktore chca cokolwiek odkryc, a 90+% nie wiedza nawet, gdzie jest KWT, co to jest jezyk beholderow, PoI, przykladow moge wymienic bez liku.
Teraz liczy sie tylko exp i zeby miec jak najwyzsze skille i eq - 140lvle w 4 miesiace...Niewiele osob patrzy na ta gre jak na RPG, tylko na jakis wyscig szczurow, zeby zrobic 100lvl w 30 dni.

Michoss
12-11-2006, 15:02
@up
Niestety to prawda..."Za***ać DLa, zabrać loota, sprzedać, kupić eq, iść na DL'e, Za***ać je, wziąć loota, sprzedać..."

Nasza rasa wymiera...Ludzie, nie pamiętają już naszej historii...Zbliża się koniec...

Nawiasem, nie znam całej historii Pits of Inferno mógłby ktoś zapodać link?

@Down
thx

Withord
12-11-2006, 16:16
@up
Niestety to prawda..."Za***ać DLa, zabrać loota, sprzedać, kupić eq, iść na DL'e, Za***ać je, wziąć loota, sprzedać..."

Nasza rasa wymiera...Ludzie, nie pamiętają już naszej historii...Zbliża się koniec...

Nawiasem, nie znam całej historii Pits of Inferno mógłby ktoś zapodać link?

http://tibia.erig.net/Pits_of_inferno troche mało i po angielsku ale zawsze cuś :P

Yreneush
12-11-2006, 19:57
Sprytni i odwazni - w tej grze pozostala garstka osob, ktore chca cokolwiek odkryc, a 90+% nie wiedza nawet, gdzie jest KWT, co to jest jezyk beholderow, PoI, przykladow moge wymienic bez liku.
Teraz liczy sie tylko exp i zeby miec jak najwyzsze skille i eq - 140lvle w 4 miesiace...Niewiele osob patrzy na ta gre jak na RPG, tylko na jakis wyscig szczurow, zeby zrobic 100lvl w 30 dni.

Noi co z tego ? :balwanek:

XIII
12-11-2006, 20:05
@up
To z tego, ze przez takich noobow ta gra traci sens.

skryhull
12-11-2006, 21:40
Ale to bez sensu, przecież CIPsoft nie mógł stworzyć tylu rzeczy tylko po to, żeby sobie do nich wzdychać i marzyć. Według mnie większość rarów jest, była lub będzie do zdobycia. Nie wszystkie, na ML sworda czy blessed shielda racej nie ma co liczyć, ale inne...
wiesz, skoro cip soft stworzył magic long sworda dla kogośtam za cośtam to przecież on może być tera dostępny, teoretycznie... może być np strzeżony przez horde demonów... ale mniejsza o to
chce zwrócić uwagę na jedną rzecz
jak jakiś gracz się zasłuży to czemu cipsoft ma mu dawać takie dragon scale legsy? albo Magiclong sworda?
Toć oni mogą specjalnie dla owego gracza dodać coś lepszego, jakiegoś magic giant sworda albo dragon lord scale legsy z 11arma :D
przecież jak nawet dla pierwszych gildii zrobili tarcze, a dla kolesia co odkrył buga na darmowy pacc to zrobili złote buty to równie dobrze mogą stworzyć coś czego jeszcze nie ma i dać to zasłużonym graczom. I tu mi przychodzi na myśl planytowy secik... 8o

kukaki
13-11-2006, 16:53
aa moze jak sie zdobedzie śrubokręt to trzeba nim rozkręcić zamek w dzrwiach i je przepchnąć cialem
8o 8o 8o 8o 8o 8o

Michoss
13-11-2006, 16:57
-.-
Ku*wa nawet jakby, TO ZA DRZWIAMI SĄ KAMIENIE, A DOIERO NA NICH FIELDY, LOOK NA MINIMAPE!
Jak już coś to, tak jak mówiłem, za zrobienie questa trudnego na 17/5 zostajemy teleportowani do skarbca a po resecie logujemy sie przed drzwiami.

XIII
13-11-2006, 17:43
@up
Teleport nie moze zadzialac, bo caly skarbiec jest obladowany itemami.
Teleport nie moze pojawic sie na zadnym z przedmiotow.

Drzwi -nie.
Teleport - nie.

Sa inne sposoby?

Pirus
13-11-2006, 19:37
zrobić kamikadze :D
ale serio: na pewno da się tam dostać... wszystko jest do czegoś potrzebne:p na pewno

XIII
13-11-2006, 20:02
@up
Prawie jak nabijanie postów.

Pawciooo
14-11-2006, 16:44
skarbiec ma tej grze nadac smaku gry rpg, dlatego moim zdaniem jest mala szansa ze sie tam dostaniemy, za to w to ze magic longsword istnieje lub niedlugo bedzie dodany, wierze jak najbardziej popatrzcie na to z orshabaala wypadl thunder hammer, to co moze wypasc z Morgoratha ktory jest tez tylko jednym z 7 jezeli cipsoft bedzie co uptade dodawal jednego z nich i gdy dojdzie do 7 moge sie zalozyc ze ktos wylotuje magic long sworda, jezeli nie stanie sie to teraz z Morgorathisem

BeNcHaKeR
14-11-2006, 16:49
@up : ...

@topic : ......

Withord
14-11-2006, 17:09
skarbiec ma tej grze nadac smaku gry rpg, dlatego moim zdaniem jest mala szansa ze sie tam dostaniemy, za to w to ze magic longsword istnieje lub niedlugo bedzie dodany, wierze jak najbardziej popatrzcie na to z orshabaala wypadl thunder hammer, to co moze wypasc z Morgoratha ktory jest tez tylko jednym z 7 jezeli cipsoft bedzie co uptade dodawal jednego z nich i gdy dojdzie do 7 moge sie zalozyc ze ktos wylotuje magic long sworda, jezeli nie stanie sie to teraz z Morgorathisem

Nie możesz mieć pewności, że Magic Long Sword będzie wypadać z któregoś z The Ruthless Seven, po za tym ten twój "Morgorathis" nie należy do tej siódemki. A ponad to oprócz The Ruthless Seven i Triangle of Terror istnieją jeszcze 3 inne bractwa demonów o których narazie nic nie wiemy, a nawet nie mamy pewności czy nie jest ich więcej.

XIII
14-11-2006, 18:02
@up
Osoba, ktora zacytowales, nie ma pojecia, co to Ruthless Seven :D

Maciej the Sorcerer
14-11-2006, 21:15
Aa......Marzenia scietej glowy !
Nawet jeszeli mozna by bylo dostac Magic Longsworda itp. to pewno trzeba by bylo mniec jakis 150 lvl :P . Ciekawe ile osób na tej stonce taki ma :P
Ale fajnie pomarzyc ... :D

XIII
14-11-2006, 21:23
@up
Czy takie posty wnosza cokolwiek do tematu?

Michoss
15-11-2006, 11:44
@up
Teleport nie moze zadzialac, bo caly skarbiec jest obladowany itemami.
Teleport nie moze pojawic sie na zadnym z przedmiotow.
Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Kroczek po kroczku.

Wykonujesz quest
Imperator/inna osoba teleportuje Cie do skarbca
Pojawiasz się w którymś miejscu w skarbcu CHOĆBY I NA PRZEDMIOCIE
Zabierasz itemy
Jest reset/wylogowujesz się (po prostu wychodzisz z gry)
Logujesz się, i pojawiasz się przed drzwiami/w świątyni (efekt jak przy teleport bug)

NIC NIE MÓWIĘ O TYM ŻE W SKARBCU POJAWIA SIĘ TELEPORT.

Karakanar
15-11-2006, 11:59
Według mnie tibia.com powinna zrobic tam questa na przykład:
3 Orshabbale i 20 demonów :p ale nagroda byla by tego warta

Michoss
15-11-2006, 12:02
@up
Za dużo ots.
Facet, a może raczej powinienem powiedzieć, dziecko, Orshabaal to boss, nie zwykły potwór, poza tym, ty sam nigdy nie walczyłeś z demonem więc nie wiesz, że coś takiego (3orsh i 20dem) to by była masakra. Poza tym nie "tibia.com" tylko "cipsoft"

Pawciooo
15-11-2006, 13:12
__
edited due to foul language

Non'ajbi
15-11-2006, 13:30
No tak ... Rośnie nam pokolenie ... jak nie potrafisz się wypowiedzieć na forum, to wracaj do bajeczek ...

____
po co go cytujesz ?
____

Popekk
28-11-2006, 21:01
moim zdaniem te basilski i wszystkie inne beda odblokowane na kolejnych updatach lub wogole...

To tylko moja opinia :D

XIII
28-11-2006, 23:05
@up
Znajac CipSoft, to tylko zacheta, zeby wiecej ludzi kupilo PACC.

delder
29-11-2006, 20:03
PRAWDA

TRZA LUDZIE EKIPE ZEBRAĆ A NIE TYLKO GADAĆ
RUSZYĆ DUPY.
OBSZUKAĆ CAŁE KAZZO.:cup: :cup: :cup:

karłowaci
29-11-2006, 23:19
Albo nie ;p. Zwróćcie uwagę, że w skarbcu (oprócz DSL, i tych itemów do których wszyscy wzdychamy) są różne kosztowności, wg. mnie one nie są ustawione w "artystyczny sposób", tylko ktoś to zaplanował... tylko nie wiem po co i jak!

Skarbiec kruzaka ma 50 SQM, a przedmioty "wartościowe" są na 100% na 40 SQM, na 4 (od razu przy wejściu są fieldy), a pozostałych 6 nie widziałem i nie wiem jak je dostrzec... Moim zdaniem tam nie ma nic <== spekulacje. Ponieważ być może tam też sa fieldy ( to by było symetryczne, no prawie [ na dole 4 fieldy są w miescach, których nie widzimy u góry, a dwa są tajemnicą])...

@re down:
Skąd wiesz, że to jest cyt. "zagadka dla megamózgów"? Rozwiązanie może być pod nosem.. A my tego nie dostrzegamy... Uwierz mi, że szukałem po tibijskich księgozbiorach wskazówek, ale albo nie na trafiłem na dobrą książkę ze wzmianką o kluczu, albo tego nie ma w książkach...

A jeżeli W tym miejscu którego nie widzimy są tylne drzwi ??

XIII
30-11-2006, 00:10
A dlatego:

Immortality
02-12-2006, 14:42
przeciez do bez sensu , nawet jesli to jakis quest albo zagadka to przeciez jednorazowa bo itemy nie beda sie w jais sposob respic czy cos ;f wiec nawet jakby kogos olsnilo i wpadl na pomysl jak sie tam dostac to nie napisalby tego na forum zeby sie podzielic nagroda ;p smieszne troche~~

Avrerk
02-12-2006, 15:01
@up
Za dużo ots.
Facet, a może raczej powinienem powiedzieć, dziecko, Orshabaal to boss, nie zwykły potwór, poza tym, ty sam nigdy nie walczyłeś z demonem więc nie wiesz, że coś takiego (3orsh i 20dem) to by była masakra. Poza tym nie "tibia.com" tylko "cipsoft"

A ty walczyles chociaz z demonem?
Ja widzialem orsha. ;]

@TOPIC
Moze byc tez tak, ze Imperator cie tam tp, a jak wezmiesz 1 item to wyzuca cie za drzwi tak jak "Alana Sio" ;p

I juz nie mozesz tam wrocic.

XIII
02-12-2006, 15:13
@up
Kilkadziesiat osob w tym temacie wspomniala o tej teorii x razy.

Przeciez ten skarbiec jest dla podtrzymania klimatu RPG, nic wiecej...

Player.
04-12-2006, 21:24
A może w jakiś sposób da sie tam teleportnąć? (np.GM jakiegoś gracza który wbił 300lvl) A z tamtąd nie ma wyjścia... bierzesz tyle ile masz capa :p i sie dedasz na tych fieldach... Innego wyjścia nie ma 8o gorzej gdyby ten ktoś nie miał aol'a. Ale to tylko przepuszczenia... Widziałem bazyliszka na ssie w okienku battle 8o wygląda jak wąż -.- jak ma z niego wypadać klucz jak węża sie nie da otworzyć? Hym?

Gilu90
04-12-2006, 23:25
Jestem na 100 % pewien ze do skarbca Imperatora , nie da sie wejść w żaden sposub. Jeśli pogadacie z Kruzakiem to sie dowiecie że dam wam miecz za śrubokręt. I nie mówi nic o tym że da wam wszystko z jego skarbca. Może on sam zgubił klucz do swego skarbca (?) i potrzebuje śrubokręt aby te drzwi otworzyć =/

Withord
05-12-2006, 08:49
Gilu, Kruzak nie zgubił śrubokrętu, Technomancer (zapomniałem jak ma na imie) go zgubił, i da ci za niego miecz.

Gilu90
05-12-2006, 15:07
@UP: Sry, pomyłka pomyliło mi się .

To może ten TECHNOMANCER (czy jakoś tak) on chce się wkraść własnie to tego skarbca .

Vil
05-12-2006, 15:28
To może ten TECHNOMANCER (czy jakoś tak) on chce się wkraść własnie to tego skarbca .

srubokretem ?

Withord
05-12-2006, 16:33
@UP: Sry, pomyłka pomyliło mi się .

Nie, on go po prostu zgubił i nie może bez niego pracować :P

Gilu90
05-12-2006, 18:02
To są tylko przypuszczenia : ) I tak jak ktoś odkryje tą zagadke to sie nie pochwali w FORUM i nie powie jak tak wejsc : )

Withord
05-12-2006, 18:28
Phi, zagadka jest taka, że klucz do skarbca ma jego właściciel, czyli Kruzak, a jeśli go poprosisz żeby ci otworzył, to najpewniej pokaże ci środkowy palec...

Non'ajbi
15-12-2006, 17:23
BASILISK TO NPC !!!!!!!
N - Non
P - Player
C - Character

Nie można zabić NPC ... argh! Poczytajcie troche zanim cokolwiek napiszecie ...

Marcin24
15-12-2006, 19:54
@up
Fakt jest NPC ... czyli można z nim pogadać. Pytanie tylko jak się do niego dostać?

Betiska
15-12-2006, 21:59
@up
Fakt jest NPC ... czyli można z nim pogadać. Pytanie tylko jak się do niego dostać?
ale dokogo dostac?? do npc? lazi sobie po kazo.. a ja slyszlam ze ten skarbiec jest tylko na pokaz

Rosi
15-12-2006, 23:04
Wiem!
Ten Technomaniak potrzebuje śrubokręta bo jego rodzina ma tradycje, żeby tort z owocami kroić śrubokrętem. I On ja kbedzie mieć Śrubokręt porzekroi tort i da Ci połowe tortu ty go zjesz i wyplujesz ze śliną klucz.
Pobiegniesz do skarbca rzucisz kamieniem a do kamienia włożysz śrubokręt i powiesz Adori Drzwi i wtedy otworzy się. Ja już zrobiłem ten quest na otsie
xDDDDDDDDDDD
<JOKE>
A tak szczerze, itemy są pewnie na pokaz.
Lub to bardzo długa zagadka..
Wątpie, żeby ktoś dostał wszystko co tam jest.
Może za wykonanie jakiegoś tam działania. U Ebieg (empirator) Dajesz mu to coś.
On Cię przesyła do skarbca bierzesz jedną rzecz i więcej nie możesz wziąść i żeby stąd wyjść trzeba sięzdedać na fieldach.
Bo poco one są ?
Żeby noobów odstraszać?^^

Matiess
16-12-2006, 10:46
Ludzie ten skarbiec jest na pokaz jakie rzeczy można zdobyć a wy głowkujecie zajmicie lepiej qestem na magic long sworda albo coś. A i jak ktoś to odkryje to nigdy by nie powiedział no nie? I teraz zacytuje z pewnej bajki Iniemamocni
Jak wszyscy sa super to nikt nie jest!

Fylslenyox
19-12-2006, 18:59
Eee ja mysle ze na tych 16 zapadniach musi stanąć tak:
1.Male-Knight
2.Male-Druid
3.Male-Sorc
4.Male-Pall
5.Male-Elite Knight
6.Male-Elder Druid
7.Male-Master Sorc
8.Male-Royal Pall

To samo sie bedzie tyczylo female. A jak kazdy wie 8+8=16:baby: Chyba:cup:

KuraKo_Pall
19-12-2006, 19:05
Moim zdnaiem moze miec cos wspolnego podziemia depoo w venore ;p tam gdzie sa te 2 psy ;) sa 4 switche i niech stanie na nim 3 ludzi i 1 pies zobaczyc zawsze mozna :)

Michoss
19-12-2006, 19:55
@up
Bez sensu. Veno jest daleko, poza tym te przyciski są do wyścigów psów.

Ale to:
1.Male-Knight
2.Male-Druid
3.Male-Sorc
4.Male-Pall
5.Male-Elite Knight
6.Male-Elder Druid
7.Male-Master Sorc
8.Male-Royal Pall

To samo sie bedzie tyczylo female. A jak kazdy wie 8+8=16:baby: Chyba:cup:

Właściwie ma sens! Coś jak Desert podniesiony do potęgi ;P
Można by zobaczyć...Tylko trzeba by było chyba sprawdzić kilka kombinacji :/

Vil
19-12-2006, 20:33
1.Male-Knight
2.Male-Druid
3.Male-Sorc
4.Male-Pall
5.Male-Elite Knight
6.Male-Elder Druid
7.Male-Master Sorc
8.Male-Royal Pall

a ja mysle ze tam musza stanac ludzie z nickami na litere M.

miliard roznych mozliwosci ktorych i tak nigdy nie przetestujesz.

XIII
20-12-2006, 12:06
Do snucia wielu teorii ludzie nie brakuje, ale wprowadzenie czegokolwiek w czyn nie ma jakos chetnych.
Moze byc x mozliwosci, jak sie dostac w dane miejsce.

Michoss
20-12-2006, 15:24
Ech...
Kolega XXl już dawno dawał screeny ze skarbca i baslisk roomu robione NGkiem.
Są tylko 2 metody wejścia do skrbaca (i wyjścia)
Bycie teleportowanym (i wyteleportowanym pon jakimś czasie)
Otwarcie drzwi i SKASOWANIE KAMIENI! TAK! Kamienie blokują bramę od wewnątrz. Są pod Fieldami (jak SS na rooku)

umankol
20-12-2006, 16:47
Ja uwazam ze to jest na pokaz zeby inni gracze zobaczyli co w tibi mozna zdobyc lub rzeczywiscie to quest ale nic o nim nie wiadomo.
Dajcie mi link do tego NGka czy jakos tak chcialbym se poogladac te lvl moje gg 3453154

Vil
20-12-2006, 17:43
@karlowaci:

Wszystko co napisales pojawialo sie juz w tym temacie przynajmniej po 10 razy i juz dostatecznie po tym ludzie pojechali. Sugeruje pomyslenie i poszukanie paru podstawowych informacji ( takich jak kamienie pod fieldami ) przed napisaniem kolejnego posta.

Do wszystkich ktorzy maja zamiar wypowiadac sie w tym temacie:

- nie ma zadnej przeslanki wskazujacej ze da sie wejsc do skarbca
- nie ma zadnej przeslanki wskazujacej ze da sie znalesc wystarczajaco blisko bazyliszka zeby zrobic z nim cokolwiek ( wliczajac w to granie na flecie itp )

Jesli chcecie zblizyc sie w jakikolwiek sposob do rozwiazania zagadki, proponuje zaczac czytac ksiazki zamiast po raz kolejny zastanawiac sie co ustawic na zapadniach, poczawszy od jablek, na 100 levelowych elite knightach plci zenskiej skonczywszy.

Bugatti183
20-12-2006, 19:25
Juz byl taki temat ! Cos bylo ze liczba klejnotow podzielona przez siebie , liczba kratek i cos jeszcze dawalo jakis efekt ... nie pamietam juz tego ale wiem ze takie cos bylo ....

XIII
20-12-2006, 20:34
Albo Skarbiec imperatora kazzo ma 2 wejścia po niewidzimy całego skarbca...
Ja widzialem.
@up
Pierwsze slysze.
@3up
moze wejdz w....oficjalna strone bota?B)

Marcin24
21-12-2006, 20:45
Trzeba dać Kruzakowi skórę bazyliszka i wtedy nam otworzy
Skarbiec :D

XIII
22-12-2006, 15:10
@up
A jesli Kruzak robi nas w konia?

foks
22-12-2006, 17:08
pff a mnie najbardziej wkurzaja takie noobki co sie czaja tylko zeby ciebie podejsc od tylu i zabic...bo nie chce im ise zdobywac itemkow tylko lejaX(

Manion
22-12-2006, 17:48
Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak...
Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!!

Znalazłem to w temacie "dziwny opis..."
Tutaj jest coś o Kruzaku i o exevo gran mas vis (dla noobów: to jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy czar ofensywny).
Więc może trzeba ominąć Imperatora i wyważyć drzwi z exevo gran mas vis

XIII
22-12-2006, 20:14
@up
Probowalem przed momentem, nic sie nie stalo.
Jakies inne pomysly?

Tiboszek
24-12-2006, 22:04
Mam pewną sugestie; może czeba się namęczyć, aby zdobyć klucz do skarbca, nikt jeszcze nie przekopał kilofem całej mapy Tibii, a może to jest rozwiązanie.

No ale jeżeli byśmy już zdobyli klucz to można by było otworzyć drzwi użyć destroy field na Fieldy i pod fieldami może są kamienie przez które nie można przejść do dalszej części skarbca, a w kamieniach quest~ wskazówka na dalszą część questa...

Czeba pogłowkować

XIII
25-12-2006, 11:42
Zaraz sie kurwa załamię...

Vil
25-12-2006, 12:46
Zaraz sie kurwa załamię...

zamiast sie denerwowac radze sie lepiej posmiac z ludzkiej glupoty ;p

Kuzoo
28-12-2006, 11:50
Pamietacie legede z dark zbroja , może dvaren lub quard pomoże w otwarciu Skarbca.
Przecież nie ma rzeczy nie możliwych.

Withord
28-12-2006, 12:25
Ehh, już nie wymyślaj.

XIII
28-12-2006, 16:00
:p

a ja proponuje zamknac temat, jak ktos bedzie mial cos KONKRETNEGO i POPARTEGO DOWODAMI do powiedzenia, niech napisze pm do vila.

Zizevolo
29-12-2006, 23:50
NIE DA SIE WEJSC DO SKARBCA!!!!!!!

mozecie mi wierzyc lub nie ale nie da sie wejsc musicie poczekac 2-4 updty moze sie cos zmieni MOZE nie koniecznie musi

! aplikuje na prace programisty w cipsoft mamm nadzieje ze sie dostane (jak nie bede pil) dostaniecie wtedy wiecej info

XIII
30-12-2006, 00:38
NIE DA SIE WEJSC DO SKARBCA!!!!!!!

o RLy?............

Ziemnior
25-01-2007, 14:47
Coś długo szukacie odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie:
"Skarbiec Imperatora Kazoo, Quest czy Bójda?"

Dokładnie szukacie go od...

... 1 roku, 1 miesiąca, 2 dni, 5 godzin i 32 minut 8o

Ja bym sobie dał spokój. Jeżeli nie znaleźliście odpowiedzi od roku, to nie ma co dalej szukać (moim zdaniemX( )

Mówie Wam, dajcie se spokój i koniec tematu :p

A tak na moje oko:
tam można się dostać, skoro 1 osoba sie dostała to wystarczy się jej zapytać

the end :p

Withord
25-01-2007, 15:00
A tak na moje oko:
tam można się dostać, skoro 1 osoba sie dostała to wystarczy się jej zapytać

Tjaaa.. kto się dostał mądralo? A pozatym nawet jeśli ktoś tam wszedł to spytany o to napewno odpowie, ze nie powie/nie wie.

Khalak
25-01-2007, 17:57
O ludzie, pieprzycie przez 40 stron o jednym...
Juz byl taki temat ! Cos bylo ze liczba klejnotow podzielona przez siebie , liczba kratek i cos jeszcze dawalo jakis efekt ... nie pamietam juz tego ale wiem ze takie cos bylo ....
A wiesz, ze jesli podzielimy liczbe USD [czy tam PLN] z konta Rydzyka, przez liczbe dni, odkad dziala Radio Maryja otrzymamy liczbe 666?
A tak na powaznie, jak to pisza normalni ludzie - te przedmioty mozna zdobyc, ale nie da sie wejsc do skarbca... kiedys jakis tam GM powiedzial, ze wszystki w Tibii mozna zdobyc. Zainspirowany tym tematem [kiedys czesto tu wpadalem] zrobilem postac na Lunarze i zapytalem GM Xadama. Wklejam tresc rozmowy:
Channel saved at Sat Dec 23 19:20:47 2006
19:10 Khalag [1]: Czesc... moge Ci zadac jedno pytanie? [Nic w stylu QS]
19:10 Xadam [118]: prosze
19:11 Khalag [1]: Kiedys jakis GM [nicku nie pamietam] powiedzial ze w Tibii nie ma itemow nie do zdobycia, a wszystko zostalo po cos stworzone, czy mam przez to rozumiec ze takie przedmioty jak DSL moze zdobycprawie kazdy?
19:13 Xadam [118]: zapytaj sie tego GMa hehe
19:13 Xadam [118]: teoretycznie wszystko jest jakos dostepne
19:13 Xadam [118]: ale jak to juz nie wiem
19:13 Khalag [1]: to ze "nie wiesz"to wiem :)
19:14 Khalag [1]: ok tyle chcialem wiedziec :) dzieki wielkie;)
Czyli podsumowujac caly temat - takie przedmioty jak DSL, Great Shield etc. da sie zdobyc, jednak skarbiec jest dla podtrzymania klimatu... B) Mimo wszystko temat proponuje zostawic, tym celu
zamiast sie denerwowac radze sie lepiej posmiac z ludzkiej glupoty ;p
Dokladnie... teraz bedzie kolejne 40 stron, ze nas tam ktos teleportuje :)
@edit
A pozatym nawet jeśli ktoś tam wszedł to spytany o to napewno odpowie, ze nie powie/nie wie.
No pewnie, ze tak. Kiedys spytalem Sunrise'a czy MA [nie jak zdobyl] Brass Armor czy tam Spike Sworda - nie dal ignore, ale nic nie odpisal. To logiczne, ze kazda osoba, ktora zna jakas tajemnice, za ch*** sie nia nie podzieli B)

Playbos
04-02-2007, 21:41
mam pewną dewizę
niewyśmiejcie mnie jeśli sie wam niespodoba moja wypowiedz, ale mysle ze skarbiec w którym jest bramka levelowa 300lvl jest po to, aby każdy kto chce zdobyć te rary (dsl itp.) musi wbić 300lvl. Wg. mnie jest to tylko po to aby każdy wbijał jak najwiekszy lvl aby sie tam dostac, a tak naprawdę to tylko bujda(ort?). Cip soft sobie to wymyślił, aby zachęcić do grania, bo wiadomo ze każdy kto gra w tibie chce zdobyc to eq.
WG. mnie to niejest zaden quest!!!

golmann
06-02-2007, 23:02
A może po prostu z bazylem trzeba przez ściane pogadać.

Zbliżyć się do bazyla, poczekać aż bedzie najbliżej nas i szybko hi wpisać??

Może da nam tą skóre

Konduktor
07-02-2007, 00:38
A moze poprostu trzeba dac sobie z tym spokoj i czas zamknac ten temat?
@ UP Pewnie ze bazyliszek ktory jest badz co badz NCP da ci skore wystary go tylko ładnie poprosisz a dostaniej jescze roczny zapas czerwonego barszczu za friko ...
Ręce opadają!!X( X( X(

Withord
07-02-2007, 08:27
A tak pozatym rozmowa z bazyliszkiem jest niemożliwa, stoi za daleko nawet jak by się ustawił przy ścianie.

Gered
07-02-2007, 12:02
do skarbca nie da się wejść... jest tylko po to, żeby niektórzy się głowili nad tym. w tibii o to chodzi, dopóki będzie jakaś nutka niepewności, ktoś będzie szukał rozwiązania i grał całymi godzinami, rozmawiając z jakimiś NPC itd.

jerrry
07-02-2007, 12:40
do wszystkich @up

bardzo dobrze ze chodzą i sie głowią. Moze ktoś odkryje wreszcie jakąś zagadkę i będzie sławny. NIech każdy robi co chce-nie czepiajcie ie go

tematu nie \warto zamykać bo jutro ktos nowy otworzy :/

@konduktor
w sygnaturce powinno być "z Wrocławia" a nie "ze Wrocławia"
tak dla informacji

Yokomashaki
07-02-2007, 21:21
Hmmm... JAk kiedys mialem PZ na 15 minut to sie schowalem w ksiongarni tam gdzie sie kupuje czary da sorca i so schody czeba wejsc tam ona jest i czytalem (bo nie imialem co robic ;p)to cos czytalem cos o skarbczu ale niechialo mi sie czytac bo wlasnie mi pz minelo ;p Jak znajde wiencej Info to tu powiem :evul: :cup:

Theand
07-02-2007, 21:27
@UP
Dobry jesteś ; ) twoja historia mnie urzekła
@Topic
Moje skromne zdanie na ten temat , cały ten skarbiec to pic , a jeżeli miałby to być quest to wiadome jest , że nie dali by coś w stylu przejdź tu i tu i jakiś 10 lev miałby wszystkie rary w Tibi ; ) może jest to jakiś bardzo , bardzo długi quest ( chociaż w to nie wierze ) wymagający wysokiego levela i dobrego myślenia ; ) , ale jest to raczej mało prawdopodobne wkońcu coś musi urozmaicać Tibie , więc sobie skarbiec postawili :]

Loron
21-02-2007, 19:32
Hmm... jak dla mnie to jest bajeczka dla napalonych 10-latków, którzy grają bez przerwy. Nie łatwiej jest napisać maila (lub coś podobnego) do kogoś, kto może coś na ten temat wiedzieć? Zapytać się, czy ten quest istnieje i tyle.

Michoss
21-02-2007, 19:36
@up
Do cipsoftu-mają automatyczne odpisywanie, nawet tych maili nie czytają
Do GMa-odpowie Ci coś w rodzaju "Bardzo mi przykro, ale nie mam uprawnień do przekazania Ci tych informacji"

Malyn
21-02-2007, 20:58
Ja mysle ze to prawda.Dopiero 40% Qestow jest wykonanych.Napewno da sie to zrobic:]

Rootkit
21-02-2007, 21:09
Nad Bazylem lawa.
Pod Bazylem nic nie ma.
Posagi strzega small hole, czyli zejscia nie ma.
Wejsc sie nie da, no i zejsc tak samo.

Sprawdzane botem NG kilka miesiecy temu.

Skarbiec (ss kogos-tam):

Komnata Bazyliszka (j/w):

Chociaz od kilku dni mysle nad opcja podobnie jak na Jakundaf Desert:
wchodzimy w dziure na dol, a pojawiamy sie kilkadziesiat metrow dalej na innym poziomie...
wniosek? Nie zawsze rope spot musi byc pod zejsciem!

Michoss
21-02-2007, 21:55
@up
A gdzie to jest na Desercie O.o
Nie znam tego miejsca.

Khalak
22-02-2007, 19:58
Chociaz od kilku dni mysle nad opcja podobnie jak na Jakundaf Desert:
wchodzimy w dziure na dol, a pojawiamy sie kilkadziesiat metrow dalej na innym poziomie...
wniosek? Nie zawsze rope spot musi byc pod zejsciem!
Teoria całkiem ciekawa... B) Mimo wszystko wydaje mi się, że przedmioty ze skarbca można zdobyć, ale do skarbca wejść nydyrydy ;)
Tak btw. gdzieś widziałem ss bramki levelowej na lvl 999 (podobno gdzieś w Port Hope) - te drzwiczki istnieją, czy był to fake? ;> (szukałem, ale nic nie znalazłem - chyba że źle szukałem ;))

Michoss
22-02-2007, 20:01
@up
Istnieją naprawdę. To w "Głębszych katakumbach" pod banutą.

demon draw
23-02-2007, 15:22
Mi sie wydaje ze na zapadniach muszi stanac 16 ludzi którzy wykonali wszystkie warzniejsze questy (albo wogule wszystkie questy)

nie smiejcie sie kazdy moze na cos tam wpasc xD

Konduktor
23-02-2007, 20:35
Gdyby doscie do bazyliszka było mozliwe i mozna było by z nim walczyc to sadze ze miałby jakas inna grafike niz zwykłego snake. Może po jakims utpadze cipy wprowadza go albo poważa z jakims questem ale teraz mojim zdaniem nie ma szans by sie tam dostać.

Re006
23-02-2007, 23:52
Z powodu skarbca cipy nie mogą usunąć buga (tp), bo jak usunął to zamiast wylądować w świątyni wylądujesz na najbliższym polu na kturym nie ma parceli, gracza, potwora. Więc kumple zablokowali by ci wtedy pola koło skarbca, zalogował byś sie w skarbcu (oczywiście mając amulet of loss) wyczyścił byś go i dedną na fieldach, i tak po każdym sejwie serwera.

A tak serio. Do skarbca napewno można/można było/będzie można sie dostać.

Khalak
24-02-2007, 15:09
@Michoss
Dzięki.
Gdyby doscie do bazyliszka było mozliwe i mozna było by z nim walczyc to sadze ze miałby jakas inna grafike niz zwykłego snake. Może po jakims utpadze cipy wprowadza go albo poważa z jakims questem ale teraz mojim zdaniem nie ma szans by sie tam dostać.
Myślę, że lepiej podjąć się walki z Emperorem Kruzakiem. W końcu to on ma klucz do swojego skarbca ;]

Kropaknight
01-03-2007, 12:06
Wedlug mnie toniema znaczenia, że bazyliszek wygląda jak snake a demon jak tak jak orcg i mmorgharot niwiem czy dobrze napisalem:D

Lisuu-aleniewrl
04-03-2007, 22:12
A ja sądzę ze to jest nagroda dla pierwszego 300lv(na danym servie), za to ze tyle czasu stracil na tą grę i gówno z tego maX( ...... Np. taki MDW

(jesli chodzi o skarbiec w kazoo)

btw.. a pozatym poco tak sie podniecacie tym skarbcem? czy to wam cos da jak bedziecie nad tym rozmyslac? jest w srod was ktos kto moze nabic 300lv jako pierwszy na swoim serv?oO

Foto_scr
04-03-2007, 23:22
btw.. a pozatym poco tak sie podniecacie tym skarbcem? czy to wam cos da jak bedziecie nad tym rozmyslac? jest w srod was ktos kto moze nabic 300lv jako pierwszy na swoim serv?oO
Poziom w tej grze jest tylko takim dodatkiem, który wyróżnia Cie na serwerze. Jeśli poziom miałby coś mieć do zadań, w których trzeba ruszyć głową i byc zorientowany w historii gry (ograniczenie bramki lvlowej wyjątek).
Są ludzie mający pojęcie o tej grze i o niedkrytych questach, którzy mają 50lvl niż taki EmDeWu, który tylko expić potrafi.

Adi Ninjax
05-03-2007, 13:52
według mnie skarbiec imperatora to nie quest cipsoft zrobił wiele rzeczy tylko tak do powdychania:]
ale moze kto wie :)

Tengo
07-03-2007, 19:42
po dluzszej rozmowie z panem imperatorem doszedlem do momentu w ktorym jest wspomniane cos o skorze bazyliszka i o skarbcu

Vil
07-03-2007, 20:28
jest w srod was ktos kto moze nabic 300lv jako pierwszy na swoim serv?oO

Wiekszosc przy okolo 150 levelu skonczylaby z gra z powodu nudy.

Konduktor
07-03-2007, 21:25
Dajcie sobie spokój naprawde. Kurzak jest imperatorem wiec zdrowy rozsadek podpowiada że taki imperator może mieć nieograniczone bogacta. Które otóż trzyma w swym skarbcu do którego nikt nie ma prawa sie dostać!!!
Obudzcie sie! Nie wejdziecie tam!

<>PaLaRa<>
08-03-2007, 10:13
Ktos tam gdzies tam napisal zeby zdobyc 300 lvl ma to jakis z tym zwiazek >MDW< zdobyl
MOJE TEoRIE
Wiedz tak moim zdaniem programisci cipsowtu nie dokonczyli jescze teg o questa (a jezeli zostal dokonczony <jezeli> i <o ile jest to quest>) ktos wykonal to napewno cipy kazaly by mu milczec..AHA kiedys jakis gm teleportnol kolesa na POI<test server> i mial bota ng sprawdzal jak tam to wyglada bylo identyczne do tego dzisiejszego... Wiec programisci nie dokonczyli tego questa poprostu..

Kiedys gdzies czytalem oraz moi kumple mowili ze Setzera Gamblera jakis GM teleportnol DO SAKRBCA IMPERA KAZZO wziol pare najceniejszych rzeczy ale nie
DSL tylko ze potem gm mu odebral te itemy .

HMM..Jezeli jest tam na dole 16 kratek czy cos w tym stylu to to skarbiec jest wzkazówką do questa...Poprostu trzeba LOGICZNIE pomyslec i wskazowka bedzie rozwiklana.
Prosze tylko nie pisac typu "sam se pomysl logicznie itp" Poniewaz kazdy przecietny czlowiek uzywa tylko 25% szarych komórek..
Oczywiscie nie obejdzie sie bez wycieku od gm ;]

SOrry za bledy..

Khalak
08-03-2007, 17:38
@up
Speców od logicznego myślenia znajdziesz w temacie o Zestriddle, w OWiON. A GMa na forum mamy :p tylko z przeciekiem będzie gorzej :p

<8>Borys<8>
08-03-2007, 21:08
Ejj ludzie (tibijczycy :P) NIE wejdziecie tam. Rozmowa z Imperatorem Mówi, że jak przyniesiesz skórę bazyliszka to da Ci skarb z jego skarbca, czyli pewnie możesz sobie wybrać u niego jakiś item np.: „Hi” …… „Dragon Scale Legs” i to dostajesz. Na razie qestu się nie da zrobić, bo CipSoft jeszcze nie dokończył wszystkich tuneli. A może się mylę…

mago
10-03-2007, 11:24
Teraz troszke moich teorii opartych czesciowo na przypuszczeniach czesciowo na faktach.

1. Kiedys jedna osoba posiadala dsl (wywalila do wody - to fakt) , nalezaloby sie zastanowic skad je miala.

2. O ile mi wiadomo bylo tylko kilka itemow danych przez cipsoft za zaslugi - 1 item dany za wykrycie buga a pozostale za organizacje konwentow .

3. Za buga zwiazanego z systemem platnosci nagroda byly golden bootsy ( nie miejscie nadziei ze cipsoft wam da kiedys itemy za bugi nie zwiazane z systemem platnosci - tu po prostu ktos ich uchronil przed powaznymi stratami finansowymi w rl).

4. Za konwent dostaly bodajze 3 osoby ( jedyna rzecza ktorej nie wiem to to czy za drugi konwent tez cos dawali) , jezeli tylko za organizacje pierwszego konwentu byly nagrody to tam nie bylo dsl.

5. Wiec skad sie wziely dsl , i teraz przejde do sedna sprawy.

6. Kiedys forteca w kaz byla otwarta , dalo sie wejsc i to w dosc prosty sposob.

7. Moze to byla czesc questa wykonywanego dla Kruzaka kto wie?

8. Takie miejsce moglo byc zamkniete tylko z dwoch powodow: mala przydatnosc (malo potworkow pustki i nic ciekawego - a Knightmare se wymyslil ze kiedys cos tam ciekawego wykombinuje) , quest ktory po rozwiazaniu mogl sie okazac zbyt prosty jak na reward ktory sie dostawalo i zamkniecie tego w celu wymyslenia czegos trudniejszego badz zablokowania tego po wieki.

9. Mogl to byc quest (totalne przypuszczenia) ktory bardziej byl lamiglowka niz trudny w zwiazku z sila potworkow i po pierwszym rozwiazaniu za jakis czas mogloby sie okazac ze polowa ludzi biega w dsl. (wtedy jeszcze nie bylo bramek levelowych)

10. To tylko moze byc jedna z tych dwoch opcji , sadzac po wywiadzie jaki Knightmare na bodajze tibianews udzieli , z ktorego wynika ze forteca w kaz jst zamknieta bo brakuje narazie koncepcji na jej dalsze wykorzystanie.

To tyle z gdyban.
Teraz nalezaloby se zadac pytanie czy to faktycznie moglo byc tak? - retoryczne ;P

Re006
11-03-2007, 21:18
@up:
dsl kiedyś leciały z dragon lordów ale super żadko i było mało graczy którzy dawali im rade.

Oblakany93
12-03-2007, 09:33
Moj pszyjaciel Wąski tam był i mi opowiadał ze tam jest bardzo fajny quest na doublet i na katane. ale jestescie krejzole ja pikole. Znacie wAskiego takie służbowe pikaczento ma.

mago
12-03-2007, 11:25
DSL nigdy nie lecialy z dli?

Skad ten pomysl?

Jedna byles przy tym jak ja ta jedyna osoba w historii tibii lootnela? Pochwalil sie ze to z dli? Zreszta , bez przesady bylo w tym czasie dosc sporo ludzi ktorzy je bili solo czy w grupach. Dlatego mamy iles sztuk greate shieldow bo one to lecialy z dli.

Konduktor
14-03-2007, 01:22
No tak DSL nie leciało nigdy z dli z czym mu sie pomyliło bodajże z dli to leciał demon helmet czy great shield czy cos tam innego nie jestem teraz w stanie sobie przypomnieć, aczkolwiek napewno nie były to DSL.

~Bad
15-03-2007, 03:02
Mam tylko jedno pytanie, ktos wczesniej skanowal powierzchnie z basyliskiem przez tibiabot ng bodajze. Pytanie polega na tym czy dalo by rade wlaczyc opcje "pokaz statystyki potworow" albo cos w tym styli? Tylko tak sobie mysle, ze to zalerzy od tego jakie dane wgrane sa w bot'a :/ No nic, ale zapytac zawsze warto ;]

Foto_scr
15-03-2007, 15:11
@up
NG może co najwyżej pokazać ilość hp potworka.

Jeśli chodzi o gracza, to tutaj NG ma większe pole do popisu - przy nicku innego gracza widnieje ilość hp w danym momencie, profesję, lvl i kilka innych rzeczy.

Ale tutaj chyba boty są zakazane, czyż nie?

draenei
18-03-2007, 17:36
Może dało się tam dostać w czasach, gdy podobno był key 0000, który otwierał wszystkie drzwi w Tibii.
Skoro jest tam teleport, to może on prowadzi z rook'a(z pokoju Minomaga do skarbca Skarbca)

Ale to tylko moje przypuszczenia.

@down
Ale czy ja coś wspominałem o bazyliszku? Nie. Mi chodziło, żeby otworzyć drzwi do skarbca...

Khalak
18-03-2007, 21:41
Mam tylko jedno pytanie, ktos wczesniej skanowal powierzchnie z basyliskiem przez tibiabot ng bodajze. Pytanie polega na tym czy dalo by rade wlaczyc opcje "pokaz statystyki potworow" albo cos w tym styli? Tylko tak sobie mysle, ze to zalerzy od tego jakie dane wgrane sa w bot'a :/ No nic, ale zapytac zawsze warto ;]
Wszak od kilku stron jest tu nieustannie pisane, że bazyliszek to NPC... Tak btw. zrobił to użytkownik XIII - widać, że nie przeczytałeś nawet połowy tematu.
Może dało się tam dostać w czasach, gdy podobno był key 0000, który otwierał wszystkie drzwi w Tibii.
Ty chyba też nie, na screenach z NG było widać, że żadna droga nie prowadziła do bazyliszka. Kiedyś z kolegą zastanawialiśmy się, nad tą statuą w kopalni, za którą jest dziura, ale co z nią zrobić? XIII eksplorując Jakundaf Desert zauwżył nawet ciekawe zjawisko - wchodząc do dziury, spada się kilka kratek od niej. To mogłoby być dość ciekawe, ale dalej nie wiadomo co ze statuą - najprawdopodniej gdzieś byłby jakiś switch - nawiasem mówiąc przed skarbcem jest ich 16, ale nikt nie wie jak je uaktywnić...
Skoro jest tam teleport, to może on prowadzi z rook'a(z pokoju Minomaga do skarbca Skarbca)
Do Annihilatora od razu...
No tak DSL nie leciało nigdy z dli z czym mu sie pomyliło bodajże z dli to leciał demon helmet czy great shield czy cos tam innego nie jestem teraz w stanie sobie przypomnieć, aczkolwiek napewno nie były to DSL.
Great Shield...

Foto_scr
18-03-2007, 21:49
Zróbcie sobie postać na Antice i zapytajcie się Big Daddy'ego tudzież Arieswara.
Ten drugi jest nawet inteligentny.

Albertus
19-03-2007, 15:17
ciekawe sa wasze teorie
a najbardziej mi przypadla a z instrumetami moze musi na kazda zapadnie stanac osoba i kazda zagrac w tym samym momecie na innym z instrumetow
wes ktos policz ile jest zapadni a ile instrumetow

i mozliwe zetak jak ktos pisal ze to musi byc kazda profesja male i female

nie mowcie ze to tylko tak se zrobili

bo napewno Cipy nie robili by czegos takiego lda wygladu jesce ze sa zapadnie i tp

ja sie na kazo nie nzam
moze trzeba isc do imperatiora ( jezeli taki jest mowie ze sie na kazdo nie nzam)

i poprosic o misie i jak sie wypelni to tak dalej i wtedy mozna z tymi instrumetami

ale to jest na 100% quest bo Cipy nie trudzili by sie dla jaj

Vil
19-03-2007, 15:36
a najbardziej mi przypadla a z instrumetami moze musi na kazda zapadnie stanac osoba i kazda zagrac w tym samym momecie na innym z instrumetow

na oko przynajmniej kilkaset tysiecy kombinacji ustawienia osob i instrumentow.

nie mowcie ze to tylko tak se zrobili

Jak na razie nic nie wskazuje ani ze tam kiedykolwiek mozna bylo wejsc ani ze kiedykolwiek bedzie mozna. Caly temat opiera sie na usilnym laczeniu wszystkich tajemnic tibii zeby tylko wskazac mozliwe powiazania ze skarbcem.

bo napewno Cipy nie robili by czegos takiego lda wygladu jesce ze sa zapadnie i tp

takich skarbcow jest przynajmniej 5, dlaczego nie czepicie sie pozostalych ?

ale to jest na 100% quest bo Cipy nie trudzili by sie dla jaj

j/w - ile trudu kosztuje porozrzucanie kilku itemow w zamknietym pomieszczeniu ?

Foto_scr
19-03-2007, 15:39
@2up
Twoje bzdurne wymysły można niewątpliwie porównac do opisu Twojej głównej postaci:
Name: Moon Durus
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 59
World: Luminera
Residence: Ankrahmun
House: Thanah II a (Ankrahmun) is paid until Mar 19 2007
Guild membership: Archangel of the Gods Slaves
Last login: Mar 19 2007, 08:49:41 CET
Comment: Dragi i Dle To Kurwy i S*****ele
Warlocka zajebalem a dla Dla rady nie dalem ?
Zawsze do nich pecha mialem nie wazne czy sie bilem czy uciekalem
Przeklinam caly smoczy rud caly na banshee questa trud
Poszedl sie jebac przez jebanego Dla
Ale najgorsze kutasy to sa demodrasy
Wiec smoki ja przeklinam was zdychajcie i nowe sie nie rodzcie
Jak wyginiecie bedzie lepiej na swiecie ….
Skarbiec stoi po to, żeby niedorajdy na forach kminiły x lat, czy/jak sie tam dostać.

Zylkolak
19-03-2007, 17:55
@2up
Twoje bzdurne wymysły można niewątpliwie porównac do opisu Twojej głównej postaci:

Skarbiec stoi po to, żeby niedorajdy na forach kminiły x lat, czy/jak sie tam dostać.

1.Yhm fajny wierszyk(inwencja tworcza rox xd).
2.No pewnie, wszystkie niedorajdy to ci ktorzy prubuja odnalezc nowe questy [niewszyscy sa takimi jak ty *******(wstaw sobie co ci pasuje) zeby robic tylko stare questy z solucja(to jest tylko skierowane do niego zeby nie bylo ze obrazam kogos kto robi questy z solucja ;p) ]. Kazdy quest musialbyc kiedys odkryty a ze sa ludzie ktorzy marnuja swoj czas zeby je odkrywac to nic ci do tego.

Foto_scr
19-03-2007, 20:49
@up
Przeszukałem wszystkie strony tego tematu i mogę powiedzieć parę rzeczy:
-70% to bzdurne posty zawierające w sobie arcybanalne wymysły polegające mniej więcej na rozmyślaniu, jak się dostac i czy w ogóle się da. Nie doszukałem się w nich jakichkolwiek konkretnych informacji, to jest po prostu gadanie o niczym, że się tak wyrażę.
-5% to rzeczowe, konkretne wypowiedzi, poparte stosownymi i w miarę konkretnymi argumentami, ktoś tam nawet pokazał zdjęcie z bota, że do tego całego skarbca imperatora nie da się wejść ani z dołu, ani głównym wejściem, albowiem jest poukładany rząd kamieni, przez które jak wiadomo w Tibii nie da się przechodzić. Użytkownik, który mówi cokolwiek mądrego w tym całym temacie to Vil. Osoba, która przedstawiła Wam zdjęcia, kochani, to XIII.
-cała reszta to spam i utwierdzanie tych mądrych w przekonaniu, że jakiś Quest istnieje. W porządku, ale jak na razie tego nie można nazwać Questem, bo nikt tu nie odkrył niczego, co mogłoby naprowadzić kogokolwiek naprzód w poszukiwaniach.

Miło, że podoba Ci się ten wierszyk. Moim zdaniem jest po prostu żałosny, a ten osobnik może zostać zbanowany za takie występki (offensive statement bodajże).
Popracuj nad interpunkcją, stary.

Żegnam.

Kula29
19-03-2007, 23:48
boże po co sie głowić jak tam nie ma QUESTU!!! X( przecierz to tak jak mino mag na rooku żeby zachęcać do gry tk se postawili a tu wszyscy gadają że quest.LOL

Khalak
19-03-2007, 23:54
@up
Otóż mój drogi lolu do Mino Mage'a na Rooku dało się kiedyś wejść...
tam nie ma QUESTU
Z tym się raczej zgadzam (raczej - jakiś procent niepewności zawsze zostaje, ale to nie powód żeby dniami i nocami biegać po Kazz i szukać questu B))

Vilgefortz
10-04-2007, 14:07
mój kumpel mówił że WIDZIAŁ na własne oczy jak jego friend stanął na jednej z tych zapadni, zagrał na trąbce a ona się zapadła. mówił że potem im się tego nie udało powtórzyć.

może to głupie i jestem kompletnym noobem ale mnie to bardzo fascynuje.(zagadka skarbca):P

Withord
10-04-2007, 14:14
mój kumpel mówił że WIDZIAŁ na własne oczy jak jego friend stanął na jednej z tych zapadni, zagrał na trąbce a ona się zapadła. mówił że potem im się tego nie udało powtórzyć.

może to głupie i jestem kompletnym noobem ale mnie to bardzo fascynuje.(zagadka skarbca):P
A jak na mnie to kolejna bajka :)

Vilgefortz
10-04-2007, 14:23
pomyślałem potem że trzeba na każdej z tych zapadni zagrać na innym instrumencie. ale niestety zapadni jest 16 a instrumentów tylko 12
:((

Zuma
13-04-2007, 21:53
A może czeba skonbinować (w rl) jakąś ładną dzewczynę, która przespała by sie z członkami Cipsoftu i wyciągneła od nich informacje o skarbcu?

Konduktor
13-04-2007, 23:16
@up

Wiesz co? ^.- Sam sie z nimi prześpij najlepiej.

Salarigoth
14-04-2007, 02:19

Gdziwnym zwyczajemtego forum jest to ze zawsze KOLEDZY wszystko widza .

djbialas
15-04-2007, 14:18
Myślę że to jest na 100% quest bo Tibia to nie jest głupia gra choć wygląda na słabą (ale nie chodzi mi ze nie 3D bo bym nie chciał) ale ona jest mocna i dopracowywana i te zadanie wymaga myślenia kilkudziesięciu osób. XD ale myśle ze za rok na pewno ktoś wejdzie tam do środka tego skarbca i wyjdzie jako najbogatszy gracz :)

Vil
16-04-2007, 13:27
Myślę że to jest na 100% quest

ujme to tak: na razie nic nie wskazuje ze skarbiec jest zwiazany z jakimkolwiek questem.

ona jest mocna i dopracowywana

zart tygodnia.

Vendeur
21-04-2007, 00:51
To raczej nie jest quest :p zwykła pokazówa 8o

Leonio
21-04-2007, 21:46
to na 100 % jest quest! Trzeba wykonać zadanie powierzone przez Kruzaka (słyszałem ,że poniekąd trza przynieść do niego szczątki zabitego bazyliszka ,a on da ci klucz do skarbca!). Bo niby po co te kamienne figury w kopalniach pod miastem? Być może zanim zaczęto świecic w kopalniach wzmozonym światłem (przez co bazyl sie schował gdzieś pod ziemie) rycerze tybijscy (lol) probowali go zabić bo Kruzak obiecał klucz do skarbca dla tego co to wykona. Jednak skoro kazdego zamieniał w kamień nikt nie wiedział jak go pokonać (bo niby jak kamienna figura mogła by ożyć i coś powiedzieć?) . Może jeżeli się dotrze do bazyla to trza powiedzieć ,,I will kill you!'' to ten bazyl nas zaatakuje a my dzielni tybijczycy :] rzucamy oręże na ziemie i mu zwierciadło pokazujemy! Co do tej figury z kamienia może trza kilofa użyć albo st axe (bo to na to wskazuje) a na tej dziurze tez kilofa albo light (lub zwykłego )shovela
i pokazac mu kto tu rzadzi ! Jak dowiedziano sie ze wzrokiem zabija? Moze ktos dawniej na niego z kompanami sie wybral i uciekł mu (bo jak pisze bazyl nie wszystkich zabijał kilku uciekło) ale ktos bedzie na 100% strzegł nagrody oprócz bazyla (dsl w nagrode za pokazanie zwierciadła potworkowi?).A wejście do skarbca jak każda nagroda bedzie jednorazowe czyli wezniemy tyle ile uniesiemy. Bo tam o ile mnie pamiec nie myli jest teleport (może zamiast klucza zostaniemy teleportowani do skarbca) . Po prostu dochodzimy do Kruzaka (być może weżniniemy skore albo luske bazyla) i mówimy
<hello emperor
<Kruzak(bla bla bla)
<Gracz>Basilisk scale(lub leather zaleznie od tego co w nim bedzie)
<Kruzak >bla bla bla
<Gracz>yes
<Kruzak>bla bla bla
<Gracz>yes
i zostajemy teleportowani do skarba skąd bierzemy nagrody

Marionus
21-04-2007, 22:48
Pomysł OK.,SCIEMA ok:)

Jak wrócimy ? hm... ku***(Oknem haha!)

Moze i to ma jakis sens ale,jak dostac sie do Bazylka??...kilka razy go widzialem jak ssssyczal:P

Vil
21-04-2007, 23:31
Powodzenia we wlazeniu przez dziure kolo posagu.

LUDZIE, CZYTAJCIE TE CHOLERNE POSTY I NIE PISZCIE PO RAZ 50-TY TYCH SAMYCH GLUPOT BO ZACZNIE SIE KASOWANIE POSTOW.

Dronezz
08-06-2007, 00:45
Trzeba jednak pamietac ze Knightmare <- stworca tych wszstkich zagadek(jak i Jezyka Beholderow) powiedzial ze: Odpowiedz mamy przed nosem...
...wiec wydaje mi sie ze(tak jak ktus pisale na pierwszych stronach o wymawianiu modlitw na polach byloby...nie wiem jak to ujac :)
to tylko moja sugestia
jeszcze 1: wg mnie tibii wlasnie peklo 10 lat,... nie da sie ukryc ze Knightmare byl jednym z Najlepszych graczy(jezeli nie najlepszym)...jak kiedys (podobno)powiedzial ze nikt go niezabije...to...to poprostu mial racje ...i wlasnie :watpie ze Cipy mialiby klamac przez tez jakies 8 lat(bo nie wiem czy wiecie ale kiedys niebylo venore i ab itp... kiedy bylo tylko Thais i okolice, a potwory zamykaly sie w cycklopie,racie i jeszcze kilku
^^to wszstko wiem z Szanownego Forum www.forum.tibia.pl wiec prosze mi tu niewymiec za ja noob i takie tam :)

Michoss
08-06-2007, 00:48
@up
To o "pod nosem" było o SSie, MMie lun ghoulu na rooku

lukaszlukasz
08-06-2007, 09:02
A mi się wydaje, że skarbiec nie jest żadnym questem.
Tak jak było z PoI. był screen, gdzie ktoś został teleportowany koło dziury z tabliczką "to the inferno pits" i mnóstwo przypuszczeń. Co się okazało - PoI nie istniało - zostało dodane w następnym update, razem z poi questem, który został rozwiązany na test serwerze, a teraz jest znakomitym źródłem zarobku dla high-leveli oprowadzających tam 80lvlowych graczy za spore pieniądze - tak, że avenger mający być bronią marzeń niedługo zrówna się cenowo z o wiele słabszymi broniami. Ale co to ma do skarbca: już wyjaśniam.
Otóż według mnie jeśli CIPsoft doda quest w skarbcu, to znowu zostanie on szybko odkryty i rozesłany po necie.
A co do ogólnego tematu tego typu "legendarnych" questów, wydaje mi się, że większość (o ile nie wszystkie), nad którymi głowią się gracze są to niedorobione do końca i niewykonalne questy - a kiedy staną się realne okaże się, że trzeba zabić kilka potworków, wziąć nagrode i wyjść a nie - jak by się marzyło - złamać kod beho czy pogadać z bazyliszkiem, odkryć dziwne miejsca i przedmioty i z skomplikowanych czy podchwytliwych wskazówek wyczytać drogę do skarbu.
Tylko pytanie: ile jest takich questów?
Nie ma?

CIPsoft nie ma talentu do takich "mistycznych" zagadek, nie :(

Dronezz
08-06-2007, 15:16
@up up
o wlasnie dzienki...duzo tego bylo to zapomnialem :)
widze ze ciebie tez interesuja takie zagadki

Mam takie zaje****ego pomysla :jak tutaj pisza o tej sara konor to moze widzieliscie film A.I ?? wniaskuja z ostatnich 30 min filmu ten chlopiec przez te par tys. lat siedzial przed ta laską pod woda i sie ciagle na nia gapil nie??
No to moze trzeba isc pod drzwi skarbaca i caly czas sie na nie patrzec??? :D:D:D
Tylko gorzej z SS bo na 15 min sie trzeba wylogowac...ale mysle ze Cipsoft by to uwzglednil :D:D:D

DOBRE???? 8o :cup:

kondom69
08-06-2007, 20:34
A może by przekopac cała mapę kolofem..??
zart ;D
Moim skromnym zdaniem aby tam wejśc musisz pokonać bazyliszka, a jak go pokonac to ja nie wiem ;D
albo jak zauważyliście jest tam bodajże 8 kratek. moze trzeba tam zamieścić legendarne bronie..
np.
Dragon Scale Legi
Hammer of Wrath
Boots of waterwalking
Golden Helmet
Horned helmet
Winged helmet
Golden Boots
Blessed Shield

Michoss
09-06-2007, 13:50
Od kiedy buty, hełmy i zbroje to BROŃ?!
A bazyliszek to NPC.
Więc, innymi słowy, drogi kondomie69, idź sie stukać z kimś a nie nam tu debilizmy piszesz.

Xertiv
10-06-2007, 19:45
Moim skromnym zdaniem, trzeba przynieść ciało basilisk'a do Imperatora Kruzaka i dostanie się wtedy nagrodę :)

18:32 Xertiv [28]: hail emperor
18:32 Emperor Kruzak: Hiho, may Fire and Earth bless you, my child.
18:32 Xertiv [28]: mines
18:32 Emperor Kruzak: Well, our mines have been invaded by a basilisk. We trapped him with a cave in. The hero that could bring me the body of the beast will get a great reward.

Zacznijmy od tego, ze jezeli jakikolwiek quest na DSL istnieje, napewno nagrody nie bedzie mozna odebrac bezposrednio w skarbcu, a przynajmniej dostanie sie do niego nie jest zwiazane z zapadniami... dlaczego?

Z prostego powodu... Itemy leza na ziemii... Nie sa zamkniete w skrzyniach czy czymkolwiek innym, z czego mozna je wyciagnac tylko raz... Jesli wiec uzyskamy klucz do skarbca, po kazdym restarcie serwera moglibysmy brac legsy czy jakiekolwiek inne kosztownosci poraz kolejny, codziennie!

Masz po części rację. Lecz wydaje mi się, że ten skarbiec jest poto by zobaczyć jakie są tam nagrody. I gdy przyniesiemy już to wyżej wymienione przez Kruzaka ciało potwora, wybieramy sobie nagrodę ze skarbca i on nam ją daje, i możemy otrzymać ją tylko raz :)

Te wszystkie informacje są tylko moimi spostrzeżeniami :P

Pozdro

Vil
10-06-2007, 19:56
ok, teraz skup sie na tym, jak dostac sie do bazyliszka, skoro wszystko wskazuje na to ze sie nie da.

Fagaro
10-06-2007, 20:24
ok, teraz skup sie na tym, jak dostac sie do bazyliszka, skoro wszystko wskazuje na to ze sie nie da.

Ty jak zwykle czepiasz sie szczegółów X(

FigoIgor
10-06-2007, 23:40
A jednak moze sie da do niego dostac :]. Jak ktos pokazal nam cyctat z gry , zakopali bazyliszka za pomoca min[miny,takie bomby xD].A wiec sa 2 mozliwosci, qest na mine?? albo jak ktos wie dokladnie gdzie jest bazyliszek, looknac na tibi earth czy jest cos nad nim itp tak szukac, dochodzic do wszystkiego pomalu, proponuje zebrac ekipe na jakims swiecie(harmonia bo ja tam gram)i zrobic np 5-6 osoby team , kazda osoba zajmnie sie czyms innym i wkoncu do czegos dojdziemy. 875924<-- jak ktos zainteresowany =)
@down
tak jak mowi michoss. Mamy petardy itp. A pozatym to o minach bylo powiedziane przez npc, wiec skad wiesz ze nie byla to jakas "petarda" bardz "pro eFul" mina zrobiona przez krasnali. Mozliwe ze dzieki niej dostaniemy sie do bazyliszka(chociaz istnieje inny sposob [chyba]) . Badz nia rozwalimy kamienie zagradzajace przejscie za dzwiami ;O?
@Non'ajbi
Ty to masz leb chlopie ;O gratuluje. Napisalem do ciebie na gg jak mozesz to odpisz, moze razem uda nam sie dokonczyc excalibuga i basilisk quest'a =]?

Konduktor
11-06-2007, 01:54
@up

No wybacz, ale akcja tibii nie rozgrywa sie w czasch czołgów, min przeciw panc. i karabinow samopowtażalnych. Fabuła jest zupełnie inna.

Michoss
11-06-2007, 02:08
@up
Aczkolwiek mamy tu petardy, lampki choinkowe i cukierki w papierku etc.

Withord
11-06-2007, 08:27
Haha, drogi FigoIgorze. Zapewne myślisz, że mine to po angielsku znaczy mina. Niestety musze cię rozczarowac i mine to znaczy kopalnia :) . W tym tekście napewno jest napisane, że bazyliszek został uwięziony w kopalni a nie za pomocą miny.

Gratex
15-06-2007, 17:23
Nie czytam tego tematu od poczatku, wiec moze ktos to napisal a moze nie.

Wedlug mnie jest jakis NPC zwiazany z tym caly Bazyliszkiem. Moze on zna droge do bazyliszka. Moze byc tez tak ze ten NPC znajacy ta droge bedzie chcial cos od nas w zamian za informacje. A jezeli juz sie dostaniemy do tego Bazyliszka, i jak ktos wspomnial jest on NPC, to on bedzie chcial cos od nas w zamian za jego skore.

A ten caly Skarbiec wydaje mi sie ze on jest jako ozdoba, a dopiero w czasach Tibii 10, Cipsoft wymysli jakas zagadke.

milan233
15-06-2007, 17:50
A jezeli juz sie dostaniemy do tego Bazyliszka, i jak ktos wspomnial jest on NPC, to on bedzie chcial cos od nas w zamian za jego skore.

Aha, czyli przykładowo: "Cześć bazyliszku, dam ci 100k za Twoją skórę ok?" "Jasne, zdzieraj byle szybko"

Jareczek90
20-06-2007, 17:18
Dobra Ludziska pozwólcie że wam coś wyjasnie. A wiec: NIE DA SIE TAM DOSTAC, BÓJDA, PIC NA WODE, FAŁSZ, FOTOMONTAŻ, KŁAMSTWO, AAAAA!!!

No mozecie se dac juz spokój, i podajcie sobie znak pokoju!

Galeon
20-06-2007, 18:16
jakbyscie zauwazyli to zaraz po drzwiach do skarbca jest w sumie 8 fieldów - 4 fire i 4 energy... a tych zapadni pzred wejsciem jest dokladnie OSIEM wiec moze trzeba zeby kazdy stanal na jednej i fieldy znikna :D ale pozostaja jeszcze drzwi :p i niewiadomo co trzeba zrobic zeby zapadnie sie "zapadnely" :D

Voon
20-06-2007, 20:25
@up: osiem mówisz... a jakby tak na każdej z tych kratek odpalił jednego fielda? tylko trzeba by pokombinować na której kratce który field...

BaxCrow
21-06-2007, 00:16
Skarbiec to po prostu atrapa. I tyle. Koniec kropka. Basta. OVER!

Jareczek90
21-06-2007, 03:53
Poświęcam temu skarbcowi dużo czasu, co ciekawe od niedawna bo od miesiąca jestem PRAWIE pewny, że to quest. Dlaczego tak sądzę?

Wraz z kumplami często bawimy się tymi zapadniami. Miesiąc temu nastąpił jak dla nas ogromny przełom, otóż jeden z energy fieldów, które widać znikną. Na początku tematu mówiono o matematyce i muzyce, co ciekawe nikt nie mówił, aby jedno i drugie połączyć :). Myśmy to połączyli i jakoś tak zagraliśmy na instrumentach, że filed znikną. Mieliśmy 2 harfy. Doszliśmy do wniosku, że skoro jest 8 fieldów i 16 zapadni to coś w tym musi być. Do questu będzie potrzebna na pewno spora ilość ludzi.

Teraz trochę spekulacji. Gdy znikną jeden z filedow NPC odezwał się do nas i mówił coś o potworach, które po każdej próbie włamania do skarbca atakują. Tekst był krótki, ale bardzo dziwnie napisany i nie po angielsku... mój kumpel, który bawi się w klocki z językami, rozszyfrował tą zagadkę. Po przetłumaczeniu tekstu:
"To nie skarbiec, lecz pułapka, każdy kto próbuje się do niego dostać, już nigdy nie wróci...".

Teraz nasza spekulacja.
W ostatnim czasie dużo mówi się o dziwnych krzykach w kazzo, zaciekawiło to nas, więc próbowaliśmy rozszyfrować te krzyki, efekt, który otrzymaliśmy jest dosyć dramatyczny, jeśli dobrze spekulujemy wychodzi na to, że to krzyki jednego z Ruthless Seven. Z tekstu NPC można wydedukować, że te drzwi to tp, a nie przejście.

To by było na tyle.
Pracę nad skarbcem trwają nadal. Nowe osiągnięcia będę opisywał.
Pozdro Bax. :cup:

Urzekła mnie twoja historia.Tylko sie kompromitujesz.

Spyhardzik
21-06-2007, 04:08
A ja mysle ze to nie skarbiec tylko domek jednego z cipuf i hwali sie itenstami, a nie pokazuje sie zeby nie bylo plxplxpxl daj copsP pxlxlpxlpxlpxlp

Shymoos
23-06-2007, 00:45
ja niewiem co jest z tym skarbcem :p ale podobno ktos mial wlasnie tam domek jeden z cip'ow albo gracza ktory juz niegra ... nigdy nic niewiadomo w legendzie jest troche prawdy troche kalmstwa B):]

kondom69
23-06-2007, 22:33
Moim zdaniem trzeba tu się tylko zastanawiac nad tym jak by tu sprowokować bazyla(nawet przez ściane) aby nas zaatakował, a wtedy tylko lusterko podłożyć i sprawa wykonana.
pamiętacie jak to było w poterze, jak bazyl atakował ludzi, a oni się bronili lustrem??
Aha i jeszcze jak feniks dał haremu ognisty miecz(fire sword)
Może tu jest klucz do zagadki..(połączyć fire sworda z fenix shieldem u spoconego cyca?)

Krum
24-06-2007, 18:51
@up

Za duzo portiera (nie patrz na moj nik :DDD)

Wg. to tylko na pokaz. Moze cos robią z tym ale watpie. Moze tez byc tak jak ze sword of fury na rooku ze znika itp. Ale raczej to tylko na pokaz ;( chyba ze cos bedzie w przyszlych update'ach ...

kondom69
24-06-2007, 20:25
Na rooku sword of fury jest już prawie rozwiązany. juz niektuzy wiedza jak zrobic aby zniknal, i pewnie gdzie się pojawia, ale nie wiadomo gdzie...
@
Dałem potera bo to dobry przykład

Bulbasaur
25-06-2007, 00:04
Kiedys Widizalem filmik na tibicams.com (showing off) jak na Antica w 2 domkach kolo siebie lezaly Golden helmety.... jezeli ten film to nie fake (dam link jak znajde ) to cip'y nie powinny dawac itemow za zaslugi w tibi... bo dlaczego niby ma to psuc Styl RPG danej gry ... ze za cos tam za np zniszczenie czy odkrycie powaznego buga dostawac dobry item... to jak na otsie normalnie.. :D

napisalem to dlatego bo jednym z itemow jest GH :P
macie link http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/26067
Patrzcie uwaznie Minuta 7:32 i 10 :00

@down nie kminie ;p ;D

Vil
25-06-2007, 02:14
cip'y nie powinny dawac itemow za zaslugi w tibi... bo dlaczego niby ma to psuc Styl RPG danej gry ... ze za cos tam za np zniszczenie czy odkrycie powaznego buga dostawac dobry item... to jak na otsie normalnie.. :D

Lepiej zeby te przedmioty dostawali ludzie po nabiciu tylu leveli, ze trzeba modyfikowac gre zeby jeszcze mogli expic ?

Tharoo
26-06-2007, 08:57
Po pierwsze skarbiec jak sama nazwa mowi jest po to aby pokazac pewnie itemy ktore istnieja w tibii, ktore na ogol sa nie do zdobyca dla normalnych tibianczykow.
Po drogie jak by istnial klucz to co-wziol bys skarby i po save znowu? to jest bez sensu...

Zaxevo
27-06-2007, 22:01
Równie dobrze możecie główkować odnośnie skarbca na senji ;D

@topic
powodzenia

Scross'Rooker
17-07-2007, 12:26
Witam, wszystkich gorąco.
Music is the key, to piosenka Sary Coonor podobnie jak From zero to hero.
To co sie dowiedziałem:
- Muzyka Ulecza,
- Znajdź swoją melodię, (Może chodzi o profesje)?
- Rozmowa przyjaciół
- Muzyka to klucz do serc ludzi
- Możesz nią otworzyć drzwi do swojej duszy,
- Tylko chcesz opuścić swoje miejsce,
- Przyjdź z muzyką sam,
- Serce Bohatera (Być może chodzi o Hero w tibii, serce hmm.... Róża?)
- Nie zabijaj, może chodzi o to aby nie zabijać bazyliszka?

Xertiv
27-07-2007, 22:50
Jak informuje CipSoft liczba graczy posiadających Premium Account przekroczyła 100,000 :) Okazało się, że tym unikatowym przedmiotem, który NIGDY NIE BYŁ I NIE BĘDZIE UDOSTĘPNIONY jest para Dragon Scale Legs.

Więc wszystko się wyjaśniło. Quest na Dragon Scale Legs nigdy nie istniał i nigdy nie będzie istniał. Skarbiec koło Imperatora w Kazordoon jest tylko ozdobą.

Temat do zamknięcia :P

Kazzumi
27-07-2007, 23:21
Okazało się, że tym unikatowym przedmiotem, który NIGDY NIE BYŁ I NIE BĘDZIE UDOSTĘPNIONY jest para Dragon Scale Legs. Więc wszystko się wyjaśniło. Quest na Dragon Scale Legs nigdy nie istniał i nigdy nie będzie istniał. Skarbiec koło Imperatora w Kazordoon jest tylko ozdobą.

Lol? A kto powiedział, że np. po wejściu do skarbca DSL nie spalą się, albo co?? Ta kwestia nie jest jeszcze do końca rozwiązania!!!X(
@2 up
Bazyliszek to NPC (kiedyś czytałem) i nie da się go zabić.
@topic
Spróbujcie przeczytać jedną z ksiąg z Ab od końca!!!

Knight Simon Dark lord
28-07-2007, 17:52
Jak informuje CipSoft liczba graczy posiadających Premium Account przekroczyła 100,000 :) Okazało się, że tym unikatowym przedmiotem, który NIGDY NIE BYŁ I NIE BĘDZIE UDOSTĘPNIONY jest para Dragon Scale Legs.

Więc wszystko się wyjaśniło. Quest na Dragon Scale Legs nigdy nie istniał i nigdy nie będzie istniał. Skarbiec koło Imperatora w Kazordoon jest tylko ozdobą.

Temat do zamknięcia :P

DSLe kiedyś dostał jeden gracz więc były udostępnione gdybyś przeczytał całego newsa byś wywnioskował że tym przedmiotem jest złota figurka z specjalną inskrypcją.Więc lepiej pomyśl 3 razy zanim coś napiszesz

Paladin'Popek
29-07-2007, 01:06
Mam pytanie gdzie jest ten skarbiec w kazoo troche tam szukalem i niestety nie umiem znalezc maoglby ktos dac mapke jak tam sie dochodzi albo chociaz SS z tymi DSL ?? plx ;)

Harpun
29-07-2007, 03:41
Screeny już były, ale ja je przypomnę.

Skarbiec:

Wejścia ni ma (przez kamienie nie da się przejść):
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/kamienie.jpg

Jedna z teorii:
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/spoko.jpg

http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/wtf2.jpg

http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/kazowejscie.jpg

Bazyliszek:

Skowerowypallek
29-07-2007, 09:11
@up nieładnie bota uzywac ;)

Xertiv
29-07-2007, 19:26
DSLe kiedyś dostał jeden gracz więc były udostępnione gdybyś przeczytał całego newsa byś wywnioskował że tym przedmiotem jest złota figurka z specjalną inskrypcją.Więc lepiej pomyśl 3 razy zanim coś napiszesz

Ok, pośpieszyłem się :P Ale skąd wiesz, że DSL były udostępnione? Kolega ci powiedział? Usłyszałeś gdzieś? Może przeczytałeś na jakiejś stronie?

Tak samo jak ja powinienem najpierw pomyśleć 3 razy, tak samo ty nie powinieneś wierzyć we wszystko to co przeczytasz, czy też usłyszysz. Każdy mógłby wymyślić tą bajkę o zdobytych kiedyś DSL na Antice, a kończąc ją "pójść po najkrótszej linii oporu" i powiedzieć, że osoba, która je zdobyła, kończąc grę wyrzuciła je do wody -.-.

Oczywiście nie mówię, że ta historia nie jest prawdziwa :)

Pozdro :P

Vil
29-07-2007, 20:17
Każdy mógłby wymyślić tą bajkę o zdobytych kiedyś DSL na Antice, a kończąc ją "pójść po najkrótszej linii oporu" i powiedzieć, że osoba, która je zdobyła, kończąc grę wyrzuciła je do wody -.-.

Historia dsl jest na tyle stara, ze nie obejmuje czasow w ktorych ludzie lubia sie podniecac wejsciem do skarbca Kruzaka albo do basilisk roomu. Latwiej uznac, ze ktos je kiedys mial, niz ze koniecznie chcial zrobic fake dla 500-600 ludzi grajacych w tym okresie w Tibie, z czego podniete zlapaloby moze z 10.

Poza tym sam fakt, ze jak do tej pory mielismy do czynienia z 1 egzemplarzem legsow daje troche do myslenia, bo trudno robic fake ze zdobycia przedmiotu zanim ma sie pewnosc ze on istnieje.

Grzybozol1991
31-07-2007, 05:51
Trzeba coś kombinować. Może akurat się uda. Ja jakoś wolę poexpić a później pobawić się w zagadki Tibii :) Poza tym zwróćcie uwagę na Newsa na http://www.tibia.com jak i na http://www.tibia.pl. Gracz, który będzie 100 000 posiadaczem konta premium dostanie item, który nigdy nie zostanie udostępniony w Tibii. Zostały nim Dragon Scale Legs. Jeśli wierzyć GM to raczej nie są dostępne w żaden sposób. Oczywiście mogę się mylić. ;) Poza tym w Tibii jest wiele innych miejsc jak skarbiec Kruzaka. Np. w Hellgate sala, w której można zobaczyć Golden Helmet lub Crown i o ile się nie mylę Blessed Shield. W drodze na Demonie ( w Molts ) też jest taki pokoik. Jest w nim Demon Armor, Crown i Great Shield oraz Hole ( dziura ). Nad tym się nie głowicie ? Dlaczego ? Przecież jest dziura i jest takie same prawdopodobieństwo wejścia do tego pokoju jak do skarbca Kruzaka. Aha i co do screenów z użyciem Bota NG. Nie do wszystkich dziur da się wejść. Pamiętajcie. :)

Kseroxes
31-07-2007, 14:35
Trzeba coś kombinować. Może akurat się uda. Ja jakoś wolę poexpić a później pobawić się w zagadki Tibii :) Poza tym zwróćcie uwagę na Newsa na http://www.tibia.com jak i na http://www.tibia.pl. Gracz, który będzie 100 000 posiadaczem konta premium dostanie item, który nigdy nie zostanie udostępniony w Tibii. Zostały nim Dragon Scale Legs. Jeśli wierzyć GM to raczej nie są dostępne w żaden sposób. Oczywiście mogę się mylić. ;) Poza tym w Tibii jest wiele innych miejsc jak skarbiec Kruzaka. Np. w Hellgate sala, w której można zobaczyć Golden Helmet lub Crown i o ile się nie mylę Blessed Shield. W drodze na Demonie ( w Molts ) też jest taki pokoik. Jest w nim Demon Armor, Crown i Great Shield oraz Hole ( dziura ). Nad tym się nie głowicie ? Dlaczego ? Przecież jest dziura i jest takie same prawdopodobieństwo wejścia do tego pokoju jak do skarbca Kruzaka. Aha i co do screenów z użyciem Bota NG. Nie do wszystkich dziur da się wejść. Pamiętajcie. :)

Tym nigdy niedostępnym przedmiotem jest złota figurkaX(X(

@topic
A może gdzieś jest ukryta dziura? Jak by się komuś nudziło to niech przekopie wszystkie kopalnie kilofem.B)

Zenir
31-07-2007, 15:28

Tylko że Abertt miał do wyboru także Thunder Hammer a to przecież nie jest przedmiot który am nigdy niebyc udostępniony w Tibii, więc tu chodziło zapewne o Puchar.

Barniakos
31-07-2007, 16:37
@up:

Thunder hammerow jest kilka w Tibi... z Orshabala lecą...

Nitro Evil$
01-08-2007, 00:49
I Btw bo nie czytałem całego tematu...

Patrzcie na annihilatora... Przed anni roomem z dzwignia sa drzwi, jezeli wejdziesz do rooma, pociagniesz dzwignie przenosi cie do demow zabijasz je przechodzisz nastepne drzwi...

jeżeli przejdziesz te nastepne drzwi to juz nie przejdziesz nigdy przez te pierwsze

Tak samo moze być z skarbcem... bedą drzwi przed tp przez które mozesz przejsc tylko raz :P

jesli bylo to sry :P