PDA

Pokaż pełną wersje : Skarbiec Imperatora Kazzo, Quest czy bójda?

Stron : [1] 2 3

Leito
22-12-2005, 19:13
Hmmm... Na początek małe wprowadzenie. Dostałem sobie bana :P nudziło mi się więc założyłem nowe konto-ot tak-do pogrania przez ten okres (aż 7 dni!).
Grałem sobie i grałem, ale to nie moja postać, nudno poprostu... Więc postanowiłem zająć się czymś twórczym... I tak to się zaczęło...
Mam pewną teorię dotyczącą tego skarbca, wg. mnie TO JEST QUEST! Tak dobrze czytacie!
Ten quest to (moim zdaniem) pewna zagadka matematyczna...

P.S
Jeśli ktoś zaciekawi się tym tematem, a sam temat będzie się rozwijał to postaram się rozwinąc swoją teorię...

P.S 2
To chyba nie QS?

Celastian Kight
22-12-2005, 20:27
<proszę o skasowanie posta>

Leito
22-12-2005, 20:35
Albo nie ;p. Zwróćcie uwagę, że w skarbcu (oprócz DSL, i tych itemów do których wszyscy wzdychamy) są różne kosztowności, wg. mnie one nie są ustawione w "artystyczny sposób", tylko ktoś to zaplanował... tylko nie wiem po co i jak!

Skarbiec kruzaka ma 50 SQM, a przedmioty "wartościowe" są na 100% na 40 SQM, na 4 (od razu przy wejściu są fieldy), a pozostałych 6 nie widziałem i nie wiem jak je dostrzec... Moim zdaniem tam nie ma nic <== spekulacje. Ponieważ być może tam też sa fieldy ( to by było symetryczne, no prawie [ na dole 4 fieldy są w miescach, których nie widzimy u góry, a dwa są tajemnicą])...

@re down:
Skąd wiesz, że to jest cyt. "zagadka dla megamózgów"? Rozwiązanie może być pod nosem.. A my tego nie dostrzegamy... Uwierz mi, że szukałem po tibijskich księgozbiorach wskazówek, ale albo nie na trafiłem na dobrą książkę ze wzmianką o kluczu, albo tego nie ma w książkach...

Myst Rydan
22-12-2005, 20:43
Kolejny temat z gdybaniem. Prawda jest taka, ze bez jasnych wskazowek z gry (od NPC, z jakies ksiazki, cokolwiek) tego sie nie da rozwiazac. Tibia to nie jest gra dla megamózgow matematycznych zeby rozwiazac jakis quest, poniewaz takie megamozgi poprostu w to nie graja. Wiec jezeli jest jakis quest - to musza byc jakies slady w grze. Jezeli sladow nie ma, znaczy ze to jest czysta podpucha.

Celastian Kight
22-12-2005, 20:55
Ale to bez sensu, przecież CIPsoft nie mógł stworzyć tylu rzeczy tylko po to, żeby sobie do nich wzdychać i marzyć. Według mnie większość rarów jest, była lub będzie do zdobycia. Nie wszystkie, na ML sworda czy blessed shielda racej nie ma co liczyć, ale inne...

PreKwu$
22-12-2005, 20:59
kiedys natknołem się na wskazówke, że muzyka jest kluczem
Może trzeba pokombinować z instrumentami przecież przed wejsciem sa zapadnie może trzeba bylo by ułyżyć je w jakis specjalny sposob i zagrac cos ?

Leito
22-12-2005, 21:04
Według mnie w tym queście właśnie liczby odgrywają najważniejszą rolę. Chociaż z tą muzyką? Zaraz powiem coś odnośnie zapadni...(w edicie)

@edit:
Zapadni (active SQ) jest 16, w skarbcu jest 40 pól z itemami ... Trzeba odsiać te Podpuchy od tych potrzebnych... Pamiętacie desert quest? Tam zapadnia uaktywnia się TYLKO I WYŁĄCZNIE dla profesjii dla jakiej jest przeznaczona i tylko po dani odp. itemu.. Tu może być podobnie :)

@re down:
Z tymi instrumentami byłoby za łatwo... Tu musi być coś innego...

PreKwu$
22-12-2005, 21:11
Można by wziąść z 2-3 instrumenty i spróbowac poukładać jakoś może któraś zapadnia, zapadnie się :P Trzeba by było poczytać all tematy o tym queście i all informacije zebrać do kupy może jakiś większy lvl by sprawdził co nie co ;D

Evil Maul
22-12-2005, 21:22
-.- naprawde znowu gdybanie co by bylo gdyby...=/

Z moich obliczen wiem ze w 99 % nie mozna tego questu wykonac dlaczego ? Dlatego ze z żadnych ksiag z tibi nie ma wzmianki o dostaniu sie do skarbca Kruzaka , a quest to nie żaden super , extra mózgoland ktory moze otworzyc najmadrzejszy czlowiek ;] wystarczy znac angielski jak rozwazujemy jakis quest jestesmy kierowani wskazówkami np : ,, to miejsce jest mokre i pelno w niej zieleni " - chodzi o bagno :) . Co z tego ze jakas suma rzeczy jest w tym skarbcu . Pomysl jezeli by byl taki quest to predzej bym myslal nad jakims kluczem albo dziura ( guardy zyja w ziemi wiec moze schowali klucz gleboko w ziemi aby basiliszek go nie ukradl - ale to tylko moje przypuszczenia , moze byc tak ze rodzina dwarfa Uzgoda chciala zrobic podkop pod skarbiec i im sie to nie udalo :P )

Leito
22-12-2005, 21:28
@up: nie ma sensu powtarzać"gdybanie gdybanie gdybanie" Na początku napisałem, że to są tylko spekulacje! więc darujcie sobie takich commentów prosze...

Gtyk
22-12-2005, 22:35
Zacznijmy od tego, ze jezeli jakikolwiek quest na DSL istnieje, napewno nagrody nie bedzie mozna odebrac bezposrednio w skarbcu, a przynajmniej dostanie sie do niego nie jest zwiazane z zapadniami... dlaczego?

Z prostego powodu... Itemy leza na ziemii... Nie sa zamkniete w skrzyniach czy czymkolwiek innym, z czego mozna je wyciagnac tylko raz... Jesli wiec uzyskamy klucz do skarbca, po kazdym restarcie serwera moglibysmy brac legsy czy jakiekolwiek inne kosztownosci poraz kolejny, codziennie!

Ok, byc moze klucz da sie uzyc tylko raz... Ale to nie rozwiązuje kolejnego problemu. Jezeli ktoś kto ma taki jednorazowy klucz, otworzyłby drzwi nie zamykajac ich, każdy mogłby tam wejść i zabrać to co zostało.

Bramka lvl? Mimo wszystko i tak znalazlby sie inny gracz z odpowiednim lvl ktory moglby wejsc do skarbca bez wykonywania questu.

Jedynym rozsadnym rozwiazaniem wydaje sie teleport w jakims odosobnionym pomieszczeniu do ktorego dostep mozna by uzyskac dopiero po wykonaniu wszystkich wymaganych czynnosci...

Moim zdaniem quest ten jest nieprzystosowany do obecnych norm gry, wg ktorych kazda nagrode mozna zdobyc tylko raz... Byc moze w ktoryms z kolejnych aktualizacji Cipsoft zajmie sie ponownym wprowadzeniem tego questu... O ile kiedykolwiek on istnial

Leito
22-12-2005, 22:43
Tak, masz rację lecz jeżeli np kluczem do skarbca są przedmioty, które leża na wierzchu, to gdy się ich użyje -znikną i zostaną trzy skrzynie w pomieszczeniu- a więc quest może istnieć! :D

Alekanusek
23-12-2005, 09:20
Było by bez sensu żeby tamte żeczy leżały sobie,tak dla widoku.CipsSoft czasu by na to nie marnował.Po co skarb jeśli nikt go nie może mieć?
Dla widoku?Troche śmieszne :D .Tżeba pomyśleć.Jest może milion sposobów żeby rozwiązać tą zagadkę.Rozwiązanie nie musi być w Kazordoon,może być w innym mieście :] .Postam Quest jest bardzo trudny,i lazi sie po wielu miastach,a co do tego tża sie bardzo namęczyć.Nie słyszałem by ludzie sie skarżyli na to :) .Jeśli tżeba będzie się tak namęczyć jak mówiłem, a dostanie się nagrodę, to czy będzie warto??Rozważcie to B)

Gallar
23-12-2005, 10:07
...pff... no gdybajcie, może się Wam uda znaleźć rozwiązanie ;)
Nie wiadomo czy takowy quest istnieje.. mi się wydaje że nie... A bynajmniej że nie istnieje quest na dostanie się do skarbca..
Wiele w tibi jest miejsc gdzie rzeczy są pokazane ot tak...
Choćby wieża u Sweety Cyclopa...
Ludzie zastanawiali się czy da się dostać za te kamienie w wieży i coś im to nie wychodziło.. ja nie mówię że się nie da... ale..

Sozemego
23-12-2005, 15:05
Mm, kto mowi ze to jest quest ? Jak na moje oko, jest to tylko quest-podpuszczajka, ludzie graja graja patrza skarbiec O_O, no to nic trzeba jakos sie tam dostac..Ale zaraz zaraz ten quest jest pewnie tylko dla pacc :( no to kupie sobie, 2 dni pozniej kasa w portfelu cipsoftu, a gracz nadal sie glowi...i gra dalej, kupuje nastepne, mowi kumplom o grze bla bla komercja -.-

Leito
23-12-2005, 15:21
Ale bez takich smaczków, rzeczy do których gracz wzdycha tibia nie miała by tego "czegoś"... Być może jest to quest dla pacc, ale kto wie może faccowie mają większe szanse go rozwiązać ! Czekam na wasze opinie, spostrzeżenia, a nawet mity- cokolwiek co przybliży nas do rozwiązania tego questu !

Zac
23-12-2005, 15:34
fajny temacik; jak sie zrobi annihilatora w prezencie jets annihilator bear czy jakos tak, czytalem wiele tematow o tym "prezencie" że podobno oddaje sie go do jakiegos npc i wtedy mozna cos dostac, ale co sie dostaje, do kogo isc i co powiedziec do tego npc nikt nie wie. Moim zdaniem po oddaniu tego prezentu moze dostaje sie klucz do skarbca, moze tego klucza mozna uzyc tylko raz i postac ktora byla w skarbcu nie moze sie do nieg dostac drugi raz (wiecie cos jak pz lock), fajnie tak pogowkowac :)

i wydaje mi sie jescze ze kadzy npc jest przydatny przy wykonaniu questow po prostu ktos musialby porozmaiwac z kazdym npc (watpie ze komus sie chce) ale trzeba wiedziec co do nich powiedziec

sisza
23-12-2005, 17:29
fajny temacik; jak sie zrobi annihilatora w prezencie jets annihilator bear czy jakos tak, czytalem wiele tematow o tym "prezencie" że podobno oddaje sie go do jakiegos npc i wtedy mozna cos dostac, ale co sie dostaje, do kogo isc i co powiedziec do tego npc nikt nie wie. Moim zdaniem po oddaniu tego prezentu moze dostaje sie klucz do skarbca, moze tego klucza mozna uzyc tylko raz i postac ktora byla w skarbcu nie moze sie do nieg dostac drugi raz (wiecie cos jak pz lock), fajnie tak pogowkowac :)

i wydaje mi sie jescze ze kadzy npc jest przydatny przy wykonaniu questow po prostu ktos musialby porozmaiwac z kazdym npc (watpie ze komus sie chce) ale trzeba wiedziec co do nich powiedziec

może ale ja słyszałem że dostaniesz klucz za ciało basiliska(chyba dobrze napisałem)

Garbacz
23-12-2005, 18:15
Fajny topic.
Sry jesli ktos juz o tym napisal,moglem nie zauwazyc,jesli tak upomnijcie mnie :)
Jesli moge wyraze swoje zdanie :P
Zapadnie moga byc pod fieldami, mniej wiecej jak "most rasizmu" na rooku :P
Chyba wiecie o co chodzi,stajesz a to ci cofa. A z tymi zapadniami kombinowalem tylko z ludzmi o roznych vocacjach,sprawdzilismy prawie all kombinacje ;) Sprobujcie z ciasteczkami Imperatora xDDDD dżołk B)

Bujak
23-12-2005, 18:56
Moim zdaniem te itemy sa tylko na pokaz no jest skarbiec do ktorego byc moze da sie dostac ale nie koniecznie. Skarbiec to skarbiec... A itemy sa na pokaz zeby pokazac graczom o istnieniu takich itemow przeciez kiedys dsle lecialy z jakiegos potworka i ostatnia osoba ktora je miala konczyla grac i wywalila je do wody...

Ziom5
23-12-2005, 19:14
[QUOTE=Bujak]Moim zdaniem te itemy sa tylko na pokaz no jest skarbiec do ktorego byc moze da sie dostac ale nie koniecznie. Skarbiec to skarbiec... A itemy sa na pokaz zeby pokazac graczom o istnieniu takich itemow przeciez kiedys dsle lecialy z jakiegos potworka i ostatnia osoba ktora je miala konczyla grac i wywalila je do wody...[/QUOT

Jak mówiłeś skarbiec to skarbiec więc tylko król może do niego zaglądać

Kubus^^
23-12-2005, 19:40
Ja myślę że jak g\każdy guard stanie na guzku bo są tam guziki to może sie otworzy:P

Pawlo182
23-12-2005, 19:50
Moim skromnym zdaniem skarbiec został zrobiony przez CIPSoft po to żeby ludzie sobie powzdychali :)
Może CIPy zrobiły ten skarbiec po to żeby pokazać przedmioty, które można uzyskać nie z questa, tylko np. za zasługi dla gry - przykładowo znalezienie jakiegoś niezłego buga, albo ogólnie pomoc we właściwym działaniu gry czy coś :P

Z drugiej strony fanie by było gdyby to był quest, tylko że zapewne mało kto cokolwiek o nim by wiedział, może ktoś wykonał taki quest, ale np. nikomu tego ie ujawnił ? (ach te spekulacje :) )

Leito
23-12-2005, 20:07
A mi się wydaje, że jeżeli to jest quest... To właśnie my Polacy rozwiążemy go jako pierwsi, a imiona ludzi, którzy owy quest wykonali po wieki będą figurować na kartach historii Tibii... :D

Ps
Ale mi się ładnie powiedziało :D

Vil
23-12-2005, 20:14
może ale ja słyszałem że dostaniesz klucz za ciało basiliska(chyba dobrze napisałem)

A ja slyszalem ze za zabicie bazyliszka dostajesz corke Kruzaka za zone .. ( blee :X )

Plotka napedza plotke, niezaleznie od tego ile prawdy w sobie niesie.

Hich
23-12-2005, 20:48
Wiesz co biezesz wszystkie najlepsze zeczy + anni tedy bear biezesz kumpla
idzesz do emperora i mowisz
hail emperor
give me fuck key now or die
jak cie kumpel nie wykonczy to idz go guardow i otworz drzrwi (tylko bez uchania ) :)
Taki jest ten quest
A jak sie nie uda to podejdz do drzwi i za*** z exevo mort hur moze sie wywarzo :p (albo z ue)

Prezes-Portas
25-12-2005, 20:03
Bazylisk jest najpewniejszy ze wszystkich opcji, ale slyszalem , ze ten quest jest niaktywny i za cialo bazyliska dostaje sie "uscisk dloni kruzaka".

PS.
Tylko jak sie dostac do bazyliska?

Chaos Palladyn
25-12-2005, 20:05
omg ale z was filozofy ... zobaczycie jak ktos tam wejdzie a nie teraz sie kłucął -.-

Wilkq
25-12-2005, 23:06
Być może to wszystko jest iluzją... Może skarbiec pokazuje i nagrody, i itemy w różnych ilościach, które trzeba rozmieścić według klucz na zapadniach. Albo stając na fieldach kasują się itemy. Może jest inne wejście do skarbca, którego z oczywistych przyczyn nikt nie widzi. Może quest jest banalnie prosty , a wykonać go można przy odrobinie wczucia się w rolę i pracę krasnoludów , czytać książki w bibliotekach (WSZYSTKICH) , rozmawiać z NPC i odstąpić od gry
,,Expić , zarabiać , robić runy , expić...''. Być może należy szukać na Rookgardzie? Może jest NPC , który zna legendy. Ba, może rozwiązanie tkwi w bóstwach tibii. A na polach trzeba wyczytać modlitwy?

Ale trzeba pamiętać - ,,Muzyka jest kluczem'' (Swoją drogą to cytat z piosenki Sary Conor [lub jakoś tak]). Może w jej piosenkach jest rozwiązanie? Życzę szczęścia. Ave!

NooB from LW
28-12-2005, 08:52
BÓJDA
jak by byl quest na dsl to ktos by wykonal
kumasz te czacze?

Wilkq
28-12-2005, 09:57
@UP
Żał mi ciebie. Takie posty... Mógłbyś chociaż udawać inteligentnego...

@Topic
Można jeszcze spróbować szukać na Tiquandzie , w Mieście Małp lub w nowej części.

poreda
28-12-2005, 10:45
Mozliwe ze ten Quest jest powiazany z Bazylichem...
Np z bazylicha wypada instrument albo daje nam go, do otwarcia tych drzwi.

Chemik50
28-12-2005, 10:48
:cup: Leito daj mi swoje gg to pogadamy bo taka rozmowa na forum nie ma co :D bo jak cos sie rozwioze a wlasnie tego chce to wszyscy beda o tym wiedziec a ja mam pare pomyslow

Vil
28-12-2005, 14:33
Mozliwosc dostania sie do bazyliszka stoi wbrew temu co na temat bazyliszka pisza w ksiazkach. Bazyliszek byl tak duzym zagrozeniem, ze krasnale chcialy go za wszelka cene zabic lub chociaz uwiezic. Jesli moznaby w jakis sposob otworzyc jaskinie to byloby to zupelnie nielogiczne.

Watpie czy istnieje jakakolwiek mozliwosc otwarcia zarowno skarbca Kruzaka jak rowniez dobrania sie do przedmiotow m.in w MotLS i u faraonow. Jak dla mnie zostaly one umieszczone tam gdzie leza tylko po to, zeby nadal istnialy jakies legendy lub nierozwiazane zagadki napedzajace klimat Tibii jako RPG.

Havoc fighter
29-12-2005, 07:24
Ale to bez sensu, przecież CIPsoft nie mógł stworzyć tylu rzeczy tylko po to, żeby sobie do nich wzdychać i marzyć. Według mnie większość rarów jest, była lub będzie do zdobycia. Nie wszystkie, na ML sworda czy blessed shielda racej nie ma co liczyć, ale inne...
Dlaczego niby cipsoft niemialby zrobic tych rzeczy dla ozdoby, zastanowmy sie:
-nazwa mówi, że to skarbiec, czyli musza byc w nim ładne rzeczy :p
-tibia nie może byc jednorodna i monotonna i cipsoft musial zrobic cos
odbiegającego od normy.
-jeżeli ludzie widza takie itemki to dążą do tego aby miec podobne i tibia staje sie ciekawsza(cipsoft to nie mongoły także wiedzą co robią)
Panowie zastanowcie sie co wy gadacie, wy wszedzie widzicie tajemnicze questy i zagadki, takie myslenie niema sensu!!
Każdy mysli, żę jest mądrzejszy od innych i napewno kiedys rozwiaże wielka zagadke.
Wierzcie mi-było wielu "mądrych ludzi" którzy próbowali rozwiazac takie zagadki i najwyraźniej im sie nie udało.
Poprostu zastanówcie sie troche i nie gadajcie głupot X(

Havoc fighter
29-12-2005, 07:32
Mozliwosc dostania sie do bazyliszka stoi wbrew temu co na temat bazyliszka pisza w ksiazkach. Bazyliszek byl tak duzym zagrozeniem, ze krasnale chcialy go za wszelka cene zabic lub chociaz uwiezic. Jesli moznaby w jakis sposob otworzyc jaskinie to byloby to zupelnie nielogiczne.

Watpie czy istnieje jakakolwiek mozliwosc otwarcia zarowno skarbca Kruzaka jak rowniez dobrania sie do przedmiotow m.in w MotLS i u faraonow. Jak dla mnie zostaly one umieszczone tam gdzie leza tylko po to, zeby nadal istnialy jakies legendy lub nierozwiazane zagadki napedzajace klimat Tibii jako RPG.
Brawo Jasiu!
Wreszcie ktoś gada od rzeczy!
Wielki "plus" dla tego pana za używanie galarety zwanej mózgiem

Vil
29-12-2005, 14:21
:> ( 10 znakow )

~Arthas~
29-12-2005, 14:27
Jakby to byl quest tak jak mowisz MATEMATYCZNY :D
to kazdy by mogl wziasc sobie DSL. twoja teoria jest glupia i bezsensu.
to jest rare i watpie zeby sie DSL dostawalo z takiego questu :D

Wilkq
29-12-2005, 20:29
Po pierwsze jak ktoś powiedział - to są ozdoby. Coś , co napędza to wszystko.

A zagadki z reguły mają rozwiązanie w NIEISTOTNYM szczególe. Tak , być może rozwiązanie jest w czymś małym , nieistotnym. Albo w historii tibii. Ale to nie jest ważne. To daje nam te wszystkie smaczki w tego typu grach.

PS : Uważam , że to jest tylko prezentacja itemów. Żeby pokazać że są , albo, że będą.

ziemniak1600
30-12-2005, 08:33
...ze bez jasnych wskazowek z gry (od NPC, z jakies ksiazki, cokolwiek) tego sie nie da rozwiazac.(...)poniewaz takie megamozgi poprostu w to nie graja(...) Wiec jezeli jest jakis quest - to musza byc jakies slady w grze. Jezeli sladow nie ma, znaczy ze to jest czysta podpucha.

1)WYPRASZAM SOBIE MAM Z MATMY 6 w Kangurze mialem 14 miejsce w Polsce i gram w Tibie...pozatym wiele osob mdrych gra w ta gre dlatego,ze jest ciekawa i ma wiele nieodkrytych tajemnic
2)A czy sa slady do WSZYSTKICH questow?(Aninhilator(dobrze napisalem?),Vocation quest,Amazon camp quest...

@UPUPUPUP(1 strona)
Faktycznie ktos(NPC) juz podawal 2 wskazowki: "Music is the key" i "From zero to Hero".Ktos na forum powiedzial ze takie sa tytuly piosenek Sary Connor.Wiec moze najpierw trzeba zobaczyc kiedy piosenki powstaly,a nastepnie porownac to z data znalezienia wskazowek i ewentualnie poszukac w piosence kolejnych wskazowek:P

Didek Boys
30-12-2005, 13:17
Po 1.Soft Bootsy byly do niedawna tez nie rozwiazana zagadka
Eternal Oblivion i jakis tam rookstayer maja soft bootsy
Po 2. Czy wszystkie zagdaki moga sie znajdowa cna mainie
My tylko sobie mowimy ze na mainie to moze byc a moze klucz do zagadki sie znajduja na rooku tak jak soft bootsy.
p.s:Moze klucz znajduje sie na rooku i na mainie?ten temat mi sie bardzo wkrecil :D 8o

Vil
30-12-2005, 17:40
Po 1.Soft Bootsy byly do niedawna tez nie rozwiazana zagadka
Eternal Oblivion i jakis tam rookstayer maja soft bootsy

screen plx ?

z tego co wiem Sunrise tez nie udostepnia screenow ze swoim eq.

Norah
30-12-2005, 17:44
A Ty wg. mnie masz nierówno pod sufitem. <_<

Morun Kous
30-12-2005, 18:46
Według mnie te itemki śa tam tylko po to, że jak ktoś znajdzie w grze jakiś super bug lub coś podobnego to Cipsoft daje możliwość wybrania sobie jakiegoś itemku z tamtąd. W ten sposób "i wilk syty i owca cała" (tzn. mamy quest, ale niekzady może go wykonać...). Ale i tak to tylko moja teoria... .

Duch Guardi
31-12-2005, 18:06
kiedyś skarby podobno szczegł stone golem (tak widziałem na ss ) ale teraz go niema
Prawdopodobnie CipSoft dał skarbiec inperatora dla ozdoby :)

Jack Varin
01-01-2006, 00:05
Zacznijmy od tego, ze jezeli jakikolwiek quest na DSL istnieje, napewno nagrody nie bedzie mozna odebrac bezposrednio w skarbcu, a przynajmniej dostanie sie do niego nie jest zwiazane z zapadniami... dlaczego?

Z prostego powodu... Itemy leza na ziemii... Nie sa zamkniete w skrzyniach czy czymkolwiek innym, z czego mozna je wyciagnac tylko raz... Jesli wiec uzyskamy klucz do skarbca, po kazdym restarcie serwera moglibysmy brac legsy czy jakiekolwiek inne kosztownosci poraz kolejny, codziennie!

Hmm o ile wiem to coś co leży na ziemi zaras po resecie się tam respi. Np księgi w ab. A i jeszcze jedno jestem pewien ze to fake ale...

http://img481.imageshack.us/img481/7343/questemperor16ro.jpg (http://imageshack.us)
http://img503.imageshack.us/img503/6844/questemperor6nk.jpg (http://imageshack.us)

Tomeczek
01-01-2006, 00:58
powiem tylko jedno - kiedyś byłem świadkiem wywiadu z GM na trimerze który powiedział że nic w tibii nie leży na pokaz (via royal helmet na darashii lub DSL w pokoju imperatora :) )

ziemniak1600
01-01-2006, 15:59
Hmm o ile wiem to coś co leży na ziemi zaras po resecie się tam respi. Np księgi w ab.

Gdyby to codziennie sie respilo to koles by sie tam wylogowal i mogl codziennie brac najlepsze itemki dopoki cap by sie nieskonczyl^^

Felux Zarius
01-01-2006, 16:20
Co do tego to fake na 100% widac posklejone części
A ja myśle ze ten Quest nieistnieje.

Leito
03-01-2006, 16:34
No więc bo mej długiej nieobecności powracam :>

Gdy pomagałem kilku osobom w Desert Queście, to mnie olśniło :D...
Wysnułem dwie nowe teorie:
1. Active Square aktywuja sie tylko gdy mamy odpowiednia prfoesje, i przy użyciu odpowiedzniego przedmiotu (niby oczywiste, a dopiero teraz na to uwagę zwróciłem)
2.Być moze ASQ aktywuja się jeżeli np postać na poziomie 77 stanie z 77 diamentami czy czymś tam czego jest 77 na odpowiednim ASQ

Tak więc zgodnie z moją obietnicą zamieszczam schematyczną mapkę skarbca, ponoć łatwiej się pracuje na prostym ;p, a i sam to potwierdzę :>
http://img268.imageshack.us/img268/750/kruzquesmap1hi.jpg

Teoretycznie jest to możliwe, ponieważ quest przez to staje się trudniejszy... lecz jest jeszcze jeden problem... na niektórych polach są przedmioty o swej liczebności za małej jak na level na main landzie.. chyba,że gm pomoże tylko on może mieć 1 level.... później coś odnośnie bazyla napisze ;p a narazie chodze po tibii i zbieram ksiazki :D

P.s
Ban mi się już skończył :D
@re ss ze skarbcem:
Heh.. Fake ! Teleport się cyklicznie zmniejsza i zwiększa, małym prawdobodobieństwem jeż to, iżś uchwyciłeś na ss akurat dwa identyczne stany portalu.

Rzorek
03-01-2006, 16:51
ja nawiaze jak narazie do chyba najciekawszej wskazowki:P "Muzyka jest kluczem do drzwi" przegladajac gdzies rar'y zoabczylem taka niebieska nutke nie wiem jak sie ona nazywa za bardzo:P ani nic ale to moze ona jest kluczem do drzwi a nie flety itp?;] jak znajde gdzies ss tej nutki to wam pokaze ale mysle iz wiekszosc widziala

Leito
03-01-2006, 16:52
@up: ta nutka wypada z jednego z faraonów(nie pamiętam z którego)
więc kluczem jest muzyka ale w sensie instrumentów chyba ;p
widze,że temacik się rozwija :D tak 3mać !! :D

Rzorek
03-01-2006, 17:31
nom ktos kiedys pisal juz ze znalazl ksiege w ktorej pisalo ze kluczem jest muzyka:P <duzo czytam na forum:P> da sie na tej nutce zagrac? jak tak to trzeba kombinowac moze to ona jest kluczem?

Asthan
03-01-2006, 18:15
Czemu caly czas powstaja temty o podbnej tematyce skrbiec kazo, ghoul na roku... niemogles tego napisac juz w jakism istniejacym temacie tej swojej teori kiedys widzialem w wywiad ze wszystkie itemy mozna zdobyc albo bedzie mozna zdobyc co nieznaczy ze akurat z tego questu czytalem juz wiele teori propozycji jakos nikomu sie jeszczen nie udalo to jest kolejny temat na forum o tej samej tematyce skarbiec kazordoontylko ze tym razem jest nowa teorja jak go zrobic

Leito
03-01-2006, 20:05
Słuchaj drogi 14 letni chłopcze.... Ten temat powstał tylko dla jednego celu. Jak chcesz to sobie huntuj ghule na rooku a nie zaśmiecaj mojego tematu, naprawdę będę wdzięczny. Staram się rozwiązać tą zagadkę, a jeżeli dojdziemy do pewnego momentu to jak mniemam TY drogi chłopcze będziesz chciał looknąć na podpowiedź, dotyczącą tego questa więc zastanów sięco piszesz...
Może i jestem marzycielem, może nie da się tego zrobić, lecz czytając tibijskie księgi i tłumacząc je, dowiaduje się więcej o samej grze, o historii... Lubię czytać książki fantasy, sam napisałem 2 RPGi dla kolegów i niektóre przdmioty zaczerpnąłem z tibii (np Helmet of Ancients<chyba dobrze ;p i dodanie do niego rubinu aby miał swoją pełną obronę).
Koniec offtopa.

PreKwu$
03-01-2006, 21:31
Może pochodźmy wszyscy po kazzo szukajac jakiś ksiąg gdzie są wzmianki o Skarbcu i może coś z nich skleimy ... :D marzenia :p

Co do tej muzyki też ją sciągłem z innego posta :p ale tutaj widać że cieszy się większą popularnością :D więc może coś z tego wyjdzie B)

Vanhelsen
03-01-2006, 22:21
@Jack Varin: Te screny to fake... dowód? Prosze bardzo:
Trzecia kratka w górnym rzędzie od lewej.... tam jest... lampa Djina! A jak każdy wie, ów lampa jest od Ank update a jak się nie myle CS nie bawi się w edycje skarbca...

@Leito: Mam dziwne wrażenie, że zaczynasz przesadzać z tym kombinowaniem, jak z resztą większość osób tu piszących... Zobaczymy co będzie z tym tematem, czy nie zniknie w odmętach zapomnianych "gdybaczek" czasu ;)

Wordi
03-01-2006, 22:35
CO do zdjecia Fake. Bylo Juz na Innej Stronie Podobne lecz bardziej prawdopodobniejsze do przyjecia lecz tez obalone. Co do samego skarbca i questu.

Cip y zrobili takie miejsca gdyz wiedzieli ze nie predko lub tez wogole te lub wiekszosc z tych itemow-rarow nie bedzie dostepna NIGDY, lub tez beda dostepne za specjalne zaslugi. Za tem po co robic grafike i bron jesli wogole nie mozna jej nigdzie nawet nie tyle ponosic ile zobaczyc ?? Przeciesz Cip y nie mogli wiedziec ze powstana OTS na ktorych jest mozliwosc zlookania wszystkiego co w tibi. Piszecie ze jakis GM pisal ze wszystko w tibi co lerzy jest do zdobycia. I mial racje. Wykryjesz jakiegos Buga moze i dostaniesz Golden Bootsy czy DSL przeciesz za takie tylko zaslogi sie dostaje (wedle mnie) takie rare. Bo one nie zmieniaja az tak istotnie szarego gracza na 150 lev w niepokonanego 150 lev. Dodaja najczesciej 1 - 2 punkty ataku obrony itp... i nic iwecej , a sory no przedewszystkim ciesza OKO !!. Tak jak tzn. "Buty do chodzenia po wodzie". Jak wy sobie to wyobrazacie ?? jedne takie buty zrojnowaly by dany swiat kompletnie, a juz w szczegolnosci swiat PVP, a ju znie daj boze by pojawily sie takie na Antice. Jade kolesia np jakiegos 200 lev ( wiem wiem ale to teoria wiec ciii) sam mam 150 lev i jak on mnie goni np. on jest ryckiem a ja sorcem, to jak juz mnie prawie ma chop i wskakuje "do" wody i daje noge na np. rooka. Wiem mozna powiedziez ze Cip y zablokuja wejscie do rooka lub nawet zblizenie sie do niego. Ale fakt faktem mozna by bylo w czystej teori oczywiscie oddalic sie po wodzie i miec spokoj do nastepnego zwidzenia sie z osoba lub nawet jakiegos potworka jechac na odleglosc.

Ogolnie mowiac takie Miejsca Jak Skarbiec lub Spocony Cyklop albo IofK-Katakumby sa po to by nacieszyc oko nam szarym gracza i uswiadomic ze niektore ow rare sa juz dostepne-ktos otrzymal za zaslugi w tibi, a niektore czekaja dopiero na swego "wladce".

Jezeli moja teoria jesy bledna, a bardzo bym chcial ja za taka uwazac, bo sam ubustwiam wszystko co zadkie i uwazane za rare-jestem kolekcjonerem, to zycze wam zebyscie to wlasnie wy odnalezli sedno tych rare i byc moze roziwazanie do questu jesli istnieje ;d

N(ic)k
04-01-2006, 04:49
A moze klucz jest za drzwiami na 999 lvl na tiquandzie ?? ;]
za tymi drzwiami moze byc bazyl (boss serpent spawnow? ) i gdy zabijemy gada ze skrzyki moze wypasc piekny kluczyk ;]

emilok
04-01-2006, 09:16
bazyliszek smialiszek, a moze to mino mag na rooku ma klucz o.0
albo ten nooo, no wiem, ten go ma, hmmm, oraszapal :D
albo gin gong mega malpa :P, lub trzeba na miotle przez dziurke od klucza przeleciec:P, lub przeleciec wyde i ona da:P, beholder pewnie tez cos wie, oni zawsze wiedza, niemowiac juz o steel soulu :P

naprawde fajnie sie stwarza rozne historyjki, ale nie bede ukrywal, chyba te lokacje itemy czy npcki juz zrobily co do nich nalezalo:P
2)A czy sa slady do WSZYSTKICH questow?(Aninhilator(dobrze napisalem?),Vocation quest,Amazon camp quest...

i tym skrinie to przeciez chyba nie mieliscie nawet jednej mysli ze moglby byc prwdziwy??

a co powiecie na banshee quest, albo paradox quest?
ten ostatni jest cholernie zakrecony i trudny, ale ktos go rozwiazal i w niedlugim czasie fama poszla w swiat i juz jest banalnie latwy, niezapominajcie, ze dawnej byly mega aole, wiec ludzie szli nie patrzac na smiercie,

peace out, i jesli mnie wyprosisz z twojego tmatu to whatever, ale nie widze nigdzie twoich © ani tm ;D

Lukaszek1-11
04-01-2006, 18:39
jestem pewny ze te itemy ktore znajduja sie w skarbu da sie zebrac na 100 %.Nie tzreba kombinowac z zadnymi instrumentami zreba mei klucz ;].
A klucz chroni basyliszek...czytalem wiele wskazowek w KAzoo jest opisane ze zdabedziesz klucz znajdz bazyliszka...jutro pojde do kumpla i pokaze wam ze basyliszek jest w kazoo wiem w ktorym miejscu ale jak sie tam dosatc to nie wiem...i mysle ze nitk tego nei wie i to jest zagadka bazyliszek wyglada jak snake ...jutro umieszcze screena...

Korwil
08-01-2006, 10:59
Raczej nie ma questu... Pomyśl sobie DSL, Great shield... A jakby był to by stały jakieś 5-6 Orsh

Leito
08-01-2006, 11:16
@up:
To by była krwawa masakra ;p
Aha a propos tego, iż muzyka jest kluczem ;p.... Jakie znacie kolory nutek?
Jest wiele czy są tylko te zieolone?

Vil
08-01-2006, 11:20
klucz chroni basyliszek...czytalem wiele wskazowek w KAzoo jest opisane ze zdabedziesz klucz znajdz bazyliszka...

Wszyscy wiedza gdzie jest Bazyliszek, ja wolalbym zobaczyc fragment mowiacy o tym ze ma on klucz.

Jabadabadu
11-01-2006, 13:54
Ludzie jaki quest? pomyślcie DSM G-boots NIEREALNE.

Wierzba Ziom
11-01-2006, 14:31
-.- naprawde znowu gdybanie co by bylo gdyby...=/

Z moich obliczen wiem ze w 99 % nie mozna tego questu wykonac dlaczego ? Dlatego ze z żadnych ksiag z tibi nie ma wzmianki o dostaniu sie do skarbca Kruzaka , a quest to nie żaden super , extra mózgoland ktory moze otworzyc najmadrzejszy czlowiek ;] wystarczy znac angielski jak rozwazujemy jakis quest jestesmy kierowani wskazówkami np : ,, to miejsce jest mokre i pelno w niej zieleni " - chodzi o bagno :) . Co z tego ze jakas suma rzeczy jest w tym skarbcu . Pomysl jezeli by byl taki quest to predzej bym myslal nad jakims kluczem albo dziura ( guardy zyja w ziemi wiec moze schowali klucz gleboko w ziemi aby basiliszek go nie ukradl - ale to tylko moje przypuszczenia , moze byc tak ze rodzina dwarfa Uzgoda chciala zrobic podkop pod skarbiec i im sie to nie udalo :P )

Racja ;] ludzie dajcie se z tym spokoj ;/

Mariusz of Guardia
11-01-2006, 14:57
Ja slyszalem ze to nie jest qest ale jest gest na Dsl i na Great shield.Ponoc wykonala go Bubble na Antice.Ale nie wiem czy to prawda.Baziliszek istnieje to jest pewne.Zeby dojsc do qestu trzeba przejsc kolo kamieni.Jest MALY SZCZEGOL nie da sie przejsc o sa kamienie.Moze trzeba je przesunac.Niewiadomo.

Vil
11-01-2006, 16:20
jest gest na Dsl i na Great shield.Ponoc wykonala go Bubble na Antice.

O Antice i Janice krazy wiele plotek, wiekszosc w zaden sposob nie potwierdzonych.

Bartosz Druid
12-01-2006, 21:09
A może trzeba zsummonować banshe, albo się w nią zamienić?? Ona atakuje czerwonymi nutkami... "muzyka jest kluczem", jeżeli to jest quest, to może za jakieś 2 lata go rozwiąrzecie...

szymon287
12-01-2006, 21:54
hmm skoro bazyliszek to waz, to moze do skarbca trzeba zaniesc trupa zwyklego weza ^^?

tirl
13-01-2006, 13:25
Według mnie to to jest poprostu ściema, nobo to jest skarbiec Imperatora Kazo prawda? czyli to jego rzeczy i to niemoże być quest, bo zabranie tych rzeczy to byla by kradzierz rzeczy Imperatora...
Ja myśle że jeśli już to imperator dalby komus coś ze swojego skarbca za coś.. a pozatym, po updacie dawno temu rewardy z questow sa w skrzyniach dla kazdej osoby tylko raz... a z tego co wiem to tam niema żadnych skrzyń poprostu sobie leży.

Ziomek Sorek
13-01-2006, 14:23
Moim zdaniem jak to jest quest i niby jest ten klucz do drzwi to co można bedzie go urzywać ze 100 razy po kazdym restarcie serva Więc uważam że jeśli ułoży sie odpowiednio instrumelny utworzy sie teleport który przeniesie nas do Baziliszka a jak go zabijemy idzemy do next teleportu i żeby była jakaś bamka lvl albo cóś zeby nożna bedzie zrobić go tylko 1 raz a jak sie pokona baziliszka to to jest nastepny teleport i przenoci nas do skarbca a jeszcze zeby było itrudnienie bo zeby uruchomic teleport trzeba mieć jakąś rzecz z questa no ja tak myśle :D

extremepatrick
14-01-2006, 16:37
Pewien GameMaster, kiedys powiedzial, ze Dragon Scale Legs nie da sie zdobyc, poniewaz nie sa do konca przystosowane do gry... koniec tematu

Zuper Hero
16-01-2006, 17:54
mOIM ZDANIEM wszyskie zagadki sie łączą mino mag i ghoul na rooku orsch boss serpent spawnow golden helmet excalibug wszystkie ksiązki zagadkowe, bazyliszek NPC noodle??itp itp być może gdy roziazesz zagadfke- droge do mino maga wypadnie z nigo jakis item wymienisz go u npc na cos i tak dalej i tak dalej aż dojdziesz do skarbca impoeratora B)

Crocir
16-01-2006, 20:30
1)WYPRASZAM SOBIE MAM Z MATMY 6 w Kangurze mialem 14 miejsce w Polsce i gram w Tibie...pozatym wiele osob mdrych gra w ta gre dlatego,ze jest ciekawa i ma wiele nieodkrytych tajemnic

MUAHAHA ---->>>> POZER 8o to wcale nie oznacza ze ten quest musi byc zwiazany z matematyka,,, a poza tmy kangur to konkurs nei typowo matematyczny ale na logike tez w kangurze zajmowalem rozne dobre miejsca i sie nie chwale :p a co do gadania "ja sobie wypraszam" to mi przypominasz glupia 8 letnia dziewczynke o imieniu ewelinka z znanemu wielu osobom fragmentu rozmowy pt:"Dziendobry, czy ja zastalem ewelinke" :p

OnlyM(PL)
16-01-2006, 20:55
Nie czaicie? Jakby ten quest byl wykonywalny to istnieje mozliwosc, ze ten kto go wykona moze powiedziec nastepnej osobie z koleji ta nastepnym nastepnymi wszystkie h lvl beda mieli dsl scary, eh? A jak mnie uszy nie myla to dsl zostaly dane 1 osobie przez gm czy god'a.

Fenixon
17-01-2006, 16:53
Heh... BAZYLISZEK TO NPC! i nie da sie go zabic ;]
i gdzies (w ktorejs ksiazce w tibii) bylo napisane ze trzeba mu zagrac na flecie... prawdopodobnie basilisk flute. Ale nikt tego fletu nie znalazl do tej pory ;/

Ppa
17-01-2006, 17:16
Mam pewną teorię dotyczącą tego skarbca, wg. mnie TO JEST QUEST!

uuuaaaa iiii ooooooooo ja cie krence...

naprawde?? jaa niewiedziałem jezu i co teraz?? i co teraz?? no co terazz??

No trzeba go rozwionzać...

a tak nie wydurniajac sie ja osobiscie twierdzam ze trzeba zdobyc rota
w kazz jeden zioom sprzedaje roty ale bodajze trzeba miec na niego zezwolonko :) (na rota...nie na ziooma)a nato zeby miec zezwolonko na rota trzeba miec zozwolonko na gornictwo a zeby miec zezwolonko na gornictwo trzeba miec zeblablablalbalbalbla a teraz pujdzie pan do pokoju 123...u przepraszam no niby banalne prawda?? taa tylko ze nikt niewie gdzie ulicha mozna zdobyc te zezwolonka :) trzeba sie popytac NPC i poczytac ksiegi pradawnych krasnolodkow moze one cos wiedza :)

p.s bylo juz 6666 tematow typu "BAZYLISZKU GDZIE JESTES??" i nikt jeszcze nie odkryl rozwionzania wienc CYA NARKA I OGOLNIE BAY BAY

Leito
20-01-2006, 16:31
@re up: jeszcze nosa na mainland nie wyściubiłeś a pozersko szpanujesz znajomością... Pierwszy char? co za pech... jak nie masz doświadczenia i mózgu to sie nie wypowiadaj... ehh zdenerwowaleś mnie -.-

Kali tajfun of Astera
21-01-2006, 10:27
a może wziąć wszystkie klucze(z rooka i maina)i posprawdzać.według mnie powinno zadziałać ;)

Str4t0s
21-01-2006, 10:36
mysle ze tak trza wykonac ten quest.
Zdobywamy licencje<nie wiem gdzie>kupujemy rota,idziemy do zakopanego bazyla,rot kopie tunel do niego i go zabija<roty nie maja oczu>bierzemy cialo do imperatora kazo i dostajemy jakas rzecz ze skarbca

Bakuvey
22-01-2006, 03:56
Wiec zaczne od tego ze przed dzwiami znajduja sie zapadnie.. zaloze sie ze do otwarcia dzwi :) moze by sprubowac stanac tam np w 12 osub.. prubowal ktos?? a moze osoby te musza miec ponad 50 albo 100 levelki?? jest jeszcze 1 opcja. po calym kazo porozwalane sa figurki, moze by tak je pozbierac i poustawiac na zapadniach. a byc moze w odpowiedzniej kolejnosci?

Poznanski Rycerz
22-01-2006, 11:34
Czy ktos kto zna droge do bazylicha moglby podejsc i sprobowac go zaatakowac tzw na battle. BO byc moze to npc ... nie chcialo mi sie czytac calego tematu :D

Vil
22-01-2006, 11:42
Od lat ludzie wiedza ze Bazyliszek to npc ..

Wejscia nikt nie zna.

Jest bardzo watpliwe czy z Basilisk Room jest zwiazany jakikolwiek quest.

Kshaq
23-01-2006, 23:21
Podobno soft bootsy mają dwie osoby w calej tibi: Eternal i jakis rookstayer... Czyli jesli ma je rookstayer i one znajduja sie na rooku to musi byc tunel z rooka na maina... skoro ma je eternal to albo one sa na rooku i jest ten tunel albo jest jakis niesamowity teleport z dwoch miejsc: maina i rooka... Ludzie po co kolejne spekulacje... Byla mowa o Bubble (czy jakos tam nie pamietam jak to ise pisze) ze niby ma dsl-moze je miec bo jakby ktos nie wiedzial jej maz jest gm... Ale pomyslcie-po co cipsoft robi jakies korytarze w pozdiemiach jak moglby zrobic proste korytarze, po co sa quest trudne i łatwe- po to zeby nadac grze charakterystyczny klimat gry.. Moim zdaniem wszystko da sie w tibi zrobic-dalczego dlatego ze moim zdaniem cipsoft nie robil by rzeczy typu mls, g helmet i cala reszta chyba ze tak jak mowilem ma to nadac klimat grze...

Leonidas
27-01-2006, 17:26
LoL ,,tunel z maina na rooka?" przeciez chyba wiadomo ze soft bootsy otrzymaly dwie osoby-EO(najwyzszy lvl na mainie) i jakis kolo rookstayer ~85lv(nie pamietam jak sie nazywa)najwyzszy lv na rooku.Byla to nagroda od gmow za najwyzsze lvle na mainie i rooku

=Midnight=
27-01-2006, 17:46
LoL ,,tunel z maina na rooka?" przeciez chyba wiadomo ze soft bootsy otrzymaly dwie osoby-EO(najwyzszy lvl na mainie) i jakis kolo rookstayer ~85lv(nie pamietam jak sie nazywa)najwyzszy lv na rooku.Byla to nagroda od gmow za najwyzsze lvle na mainie i rooku

:glupek:

Chyba śnisz :) Eternal może i ma Soft Bootsy, ale Sunrise - to ten twój RookStayer (i nie 85 lvl tylko 90) ich nie ma. Sunrise ma PRAWDOPODOBNIE bo sam nie widzialem Brass Legi za najwyższy lvl na Rooku. A te drugie Soft Bootsy... Ma Lyonda (niby) Jest to laska mająca 7 lvl, dzieki tym Bootsom zdobyła Spike Sworda... Zreszta na forum tibianews.net o tym Screen'ie dużo rozmawiano. Aha a tak wogle to tej Lyonda'y Bootsy to nie Soft Bootsy tylko Boots of Waterwalking... Wyglądające tak samo jak Softy. Następnym razem nie pisz tego co ci mówił kolega, którego siostra widziała laske która miała babcie która jeszcze 9 lat temu (w początkach Tibii) znała kolesia, który jako pierwszy zrobił drugi level, i który miał tate który sprzedał jego postać za 50 litrów ruskiej benzyny, bo za komuny trudne czasy były...

Sir Persival
27-01-2006, 18:54
NA antice jest kilka brass i scale armorow i na starych servach poniewaz byl tam kiedys ghoul i Mozna bylo sie dostac do mino maga!!!! Z tad te itemy!!

Celoz
27-01-2006, 19:07
Hmmm... Na początek małe wprowadzenie. Dostałem sobie bana :P nudziło mi się więc założyłem nowe konto-ot tak-do pogrania przez ten okres (aż 7 dni!).
Grałem sobie i grałem, ale to nie moja postać, nudno poprostu... Więc postanowiłem zająć się czymś twórczym... I tak to się zaczęło...
Mam pewną teorię dotyczącą tego skarbca, wg. mnie TO JEST QUEST! Tak dobrze czytacie!
Ten quest to (moim zdaniem) pewna zagadka matematyczna...

P.S
Jeśli ktoś zaciekawi się tym tematem, a sam temat będzie się rozwijał to postaram się rozwinąc swoją teorię...

P.S 2
To chyba nie QS?
przepraszam większość, offtop, zaczęło sie od skarpca a p[o drodze wplotł sie rook i soft bootsy... ludzie, temat jest jeden, nie jeden milion!

=Midnight=
27-01-2006, 19:15
NA antice jest kilka brass i scale armorow i na starych servach poniewaz byl tam kiedys ghoul i Mozna bylo sie dostac do mino maga!!!! Z tad te itemy!!

Ortografia plx??? OK :topic: KONIEC z tymi RookStayer'ami, naprawde off topic jak nic :baby:

Leonidas
27-01-2006, 21:34
:glupek:

Chyba śnisz :) Eternal może i ma Soft Bootsy, ale Sunrise - to ten twój RookStayer (i nie 85 lvl tylko 90) ich nie ma. Sunrise ma PRAWDOPODOBNIE bo sam nie widzialem Brass Legi za najwyższy lvl na Rooku. A te drugie Soft Bootsy... Ma Lyonda (niby) Jest to laska mająca 7 lvl, dzieki tym Bootsom zdobyła Spike Sworda... Zreszta na forum tibianews.net o tym Screen'ie dużo rozmawiano. Aha a tak wogle to tej Lyonda'y Bootsy to nie Soft Bootsy tylko Boots of Waterwalking... Wyglądające tak samo jak Softy. Następnym razem nie pisz tego co ci mówił kolega, którego siostra widziała laske która miała babcie która jeszcze 9 lat temu (w początkach Tibii) znała kolesia, który jako pierwszy zrobił drugi level, i który miał tate który sprzedał jego postać za 50 litrów ruskiej benzyny, bo za komuny trudne czasy były...

LOL rozumiem ze nie mozesz pojac wyrazenia ,,nie znam nicku a ten koles ma ~85lv" skoro nie znam nicku to niemoge znac jego lvla tylko podalem przypuszczalny przeze mnie lv czyli okolo 85lvX( X( X( X(

Malurix
27-01-2006, 22:31
Pewien członek Cipsoftu w swoim wywiadzie mówił że wszystkie rzeczy w tibi da się zdobyć więc dlaczego mówicie że się nie da. Być może nie da się a to wszystko co się tam znajduje jest tylko ozdobą lub te rzeczy są dostępne z innego questa nie mającego nic wspólnego ze skarbcem i tym calym IMPERATOREM. Nie wiem co o tym sądzicie ale takie jest moje zdanie. :)

Cashtan
29-01-2006, 20:17
Ja mysle ze skarbiec ma duzo wspolnego z bazyliszkiem, slyszalem ze od budricka (tak to sie chyba pisze, ten ludek co lazi w 1 kopalni) mozna dostac mirror za cos tam, a potem sie dostac do bazyliszka (tylko kur*a jak X( ) i powiedziec "hi" "mirror" "yes" wtedy on nas teleportuje do skarbca, bierzemy co chcemy i wylazimy teleportem, tak mozna tylko raz, bo po co ten teleport w skarbcu ?? Na zodobe :]? Tamtedy sie wychodzi i tyle, tu jest tylko jedno do pomyslenia, jak sie dostac do bazyliszka X(.

Vil
29-01-2006, 22:25
A ja slyszalem ze sie tam nie da wejsc.

I kto lepszy ?

Cashtan
30-01-2006, 07:36
@up
To po gówienko tam ten teleport. Tam mozna jakos sie dostac a teleportem sie wychodzi, nie gadaj tu glupot X( .

Vil
30-01-2006, 11:57
Od kiedy tam jest teleport, bo chyba cos przeoczylem ?

Cashtan
30-01-2006, 13:36
Na tych screenach up a w ogole na innym forum widzialem fotki zrobione specjalnym programem (mozna zajrzez na poziomy -1 i +1 od siebie) zeby zobaczyc ostatni rzad, i rzeczywiscie tam jest tp :]

Vil
30-01-2006, 14:43
Stwierdzanie ze jest tam teleport ( ktorego nomen omen nie widac ) na podstawie fake screenow ma taki sam sens jak mowienie ze kolo bazyliszka leza sobie spokojnie 3 thunder hammery, tylko nie mozna podejsc wystarczajaco blisko zeby to zobaczyc.

Ten program to Photoshop ?

Angel of Death
30-01-2006, 15:11
Nie WPE PRO, narzędzie hackierskie, był o tym temat chyba z 3 miesiące temu i komus udał się trick że można było zobaczyć chyba 2 kratki poza zasięgiem widoku Tibii (był też screen z pomieszczeniem bazyliszka), jednoznacznie nie moge powiedzieć czy to była prawda czy fałsz ale ja w to wierzę.

Magik van Kamikadze
30-01-2006, 16:05

Mojim zdaniem te itemy co tam leza moga wypadac z bossa demonow nie pamietam jak sie nazywa ale widzialem na forum (mofhr... jakos tak) albo z Obsh... albo to poprostu jest quest(ale nie taki od 100 lvl tylko od np 150, 200) albo dla ozdoby :P to jest moja teoria:D

Magik van Kamikadze
30-01-2006, 16:21
mOIM ZDANIEM wszyskie zagadki sie łączą mino mag i ghoul na rooku orsch boss serpent spawnow golden helmet excalibug wszystkie ksiązki zagadkowe, bazyliszek NPC noodle??itp itp być może gdy roziazesz zagadfke- droge do mino maga wypadnie z nigo jakis item wymienisz go u npc na cos i tak dalej i tak dalej aż dojdziesz do skarbca impoeratora B)

wlasnie czy ktos wykonal qesta z tymi ksiazkami?? jak tak to moze ostatnia ksiazka albo klucz jet otwarciem do tych roomow albo moze trzeba poprostu zebarac ekipe i przeszukac cala tibie i kazda dziure np na TS zebrac naj lvl i isc :P ale tto nie mozeliwe bo wszyscy beda sie nabijac z tego postu ale moze jest przejscie do tuch komnat i bazyliszka

Cashtan
30-01-2006, 17:30
@Angel of Death
Wlasnie o tym mowie :] Tez widzialem zdjecie z bazylem, widzialem tez screena jak widac dziure nad jego "jama" ale droga do niej jest zasypana kamieniami :(

Didek Boys
15-02-2006, 18:45
Ale pomyslcie o tym po co mial by istniec bazyliszek jak by nie dalo sie do niego dojsc;) .
Po co ma istniec rar DSL itp.
Te rzeczy ze skarbca da sie na pewno zodbyc bo CipSoft by sie nie trudzil z robieniem rzeczy ktorych nie da sie zdobyc np.Wczoraj naprawili bug ktory ma 9 lat :D .

I tu jest pytanie, jak je zdobyc?!:confused:

Ellenmat
15-02-2006, 19:08
:D Ale wy zmyślacie chcecie wiedziec prawde? ( GM Witek )

Musicie znaleźć wszystkie klucze w Kazordoonie następnie wykonać wszystkie możliwe Quest w Kazordonie. I tu sie zaczyna problem!
Więc udajcie sie do takiego ziomka jak Imperator Kruzak i musicie te wszystkie klucze połączyć w jeden ale najpierw musicie z nim pogadac i tu nawet ja wam nie moge pomoć!!! TRZEBA ZNAĆ JEŻYK KTÓRYM POSŁUGUJE SIĘ IMPERATOR KRUZAK Potem udajecie się do najbliższej jaskini i odnajdujecie rycerza który pilnuje wejścia zagrodzonego kamieniami. Potem znowu gadacie z nim tym samym językiem którego nikt nie zna ( ponoć jest zapisane tłumaczenie tego języka gdzieś za Kazordoonem w pobliskich Jaskiniach na bardzo niskich poziomach. Strażnik znika i macie wejscie schodzicie na dól i jest Basilisk. Znowu musicie z nim pogadac ( tym językiem )
następnie udajecie sie do teleportu i teleportujecie sie do wnetrza skarbca (nie przeteleportujesz sie bez podstawowego klucza!!!) Potem tylko zabijacie pare guardow ktore respia sie zaraz kolo skarbca i tyle.!!!!!!!

Możecie mi nie wierzyc ale mam duze znajomosci itd itp...........

Jedyny moj krok ktory dokonalem ku questa to zszedlem do takiego pozmiesczenia na najnizszych poziomach kazordoonu gdzie widzialem obok w jaskini cos takiego jak Basilisk i pamietam tylko że powiedzial "Learn quest!"

Pozdrowienia Dla Venore ( Calmera ) GM Witek

Zuczek_pl
15-02-2006, 19:11
Quest został PRAWDOPODOBNIE wykonany przez jakigos pala (polaka) chwalil sie tym na akimś forum (poszukajcie sami) ale czy to prawda to nie wiem dał tylko ssa jak stoi w skarbcu i powiedzial ze jak ktoś nie wierzy niech na pisze do niego w grze ale zawsze jest offline.

Rohen
15-02-2006, 19:20
Ogólny winik to 672 więc gdy ktoś zdobędzie 672 lvl to dostaje wszystkie itemy... Możliwe? :P.

Krzysztov
15-02-2006, 19:29

Musicie znaleźć wszystkie klucze w Kazordoonie następnie wykonać wszystkie możliwe Quest w Kazordonie. I tu sie zaczyna problem!
Więc udajcie sie do takiego ziomka jak Imperator Kruzak i musicie te wszystkie klucze połączyć w jeden ale najpierw musicie z nim pogadac i tu nawet ja wam nie moge pomoć!!! TRZEBA ZNAĆ JEŻYK KTÓRYM POSŁUGUJE SIĘ IMPERATOR KRUZAK Potem udajecie się do najbliższej jaskini i odnajdujecie rycerza który pilnuje wejścia zagrodzonego kamieniami. Potem znowu gadacie z nim tym samym językiem którego nikt nie zna ( ponoć jest zapisane tłumaczenie tego języka gdzieś za Kazordoonem w pobliskich Jaskiniach na bardzo niskich poziomach. Strażnik znika i macie wejscie schodzicie na dól i jest Basilisk. Znowu musicie z nim pogadac ( tym językiem )
następnie udajecie sie do teleportu i teleportujecie sie do wnetrza skarbca (nie przeteleportujesz sie bez podstawowego klucza!!!) Potem tylko zabijacie pare guardow ktore respia sie zaraz kolo skarbca i tyle.!!!!!!!

Jedyny moj krok ktory dokonalem ku questa to zszedlem do takiego pozmiesczenia na najnizszych poziomach kazordoonu gdzie widzialem obok w jaskini cos takiego jak Basilisk i pamietam tylko że powiedzial "Learn quest!"

Nie chce byc zlosliwy, ale chyba na glowe upadles. Moze jest cos w tym prawdy, ale watpie. Data dolaczenia uzytkownika: 02.02.2006. Ze tak powiem, za przeproszeniem, ale pieprzysz. To by bylo zbyt latwe... A co z tymi "kratkami" wyruzniajacymi sie w korytarzu prowadzacym do skarbca? He? Tu moze sie respia demony jak sie wychodzi ze srodka, co nie? A moze Orshabaale? E tam... Zdaje mi sie ze "troche" poczekamy az ktos rozwiaze ten quest...

Btw, z tego co mi sie zdaje to jedynym polakiem, ktory jest GM'em jest Xadam. Wiec nie pitol mi tu ze jestes GM'em.... -.-'

Stożek
15-02-2006, 19:37
Teraz cos odemnie:
szukacie ukrytej prawdy tam gdzie jej nie ma! Skarbiec to element RPG tej gry! (jednak jak wiadomo elementy RPG Tibii wymarly juz dawno, dawno temu)
Wiele tych tajemnic to poprostu pozostalosci po poczatkach tibii (questy usuniete) ktore sa wciaz w grze tylko z powodowa czysto sentymentalnych Cipow. Nie rozwiazecie czegos co niema rozwiazania! Jesli w przyszlosci cipowie zmienia cos to napweno szbko ktos to odkryje, nie sadzem aby w Tibiibyly takie skaplikowane questy! Nawet Banshee quest bylby lajcik gdyby podsumowac wasze wypowiedzi.
Dajcie lepiej spokuj z Kazordoon, jest to miasto odkryte juz przez tysiace, moze lepiej nabic leveli i po nastepnych updatejdach zajac sie nowymi zagatkami?

Ellenmat
15-02-2006, 20:16
ale wy ******

te 11 krate to zmyla!!!!!!!

Drzamich
15-02-2006, 20:47
Tak, ten skarbiec to jest NA PEWNO wielka zagadka matematyczna.... albo po porostu jeden z twórców gry ustawil sobie tam w taki sposób itemy.

P.S. czy ktoś mógłby wkleić tu zdjęcie z tym skarbbcem bo nie stać mnie na wycziczkę do Kazzordon

Papuga93
18-02-2006, 19:53
Moim Zdaniem To jest tak jak idziemy do skarbca widzimy takie cos jak w depo co jak sie na to wejdzie to sie wciska w ziemie i chyba tzeba cos Tam na to wszysko polozyc i skarbiec sie otwiera jednak niejestem pewien

alz
18-02-2006, 20:19
A h4j iteresuje nas twoje zdanie kurfa odkryles ameryke -,-
Macie domysły? No to probujcie a nie 10 stron domysłow: gdzie ten klucz, moze tu moze tam ? No szukajcie wrrrX(

Szulerski Majsiek
18-02-2006, 21:09
Mam pare pytan i pomysłow dotyczacych tego questu:
Który npc mowi ze muzyka jest kluczem do tego skarbca?
Może nie trzeba wchodzić do skarbca tylko zagadać z imperatorem o tej muzyce, moze queen of banshe a on daje jakiś item, wskazowki itp.
W kazo jest dużo questow: screwdriver of kurik, bazyliszek, skarbiec, bialy rotworm itp.
Nie chce być pesymista ale KAZO TAKIE JEST ! jest tam masa questow nie do rozwiazania.

Ps: jeśli trzeba znać jakiś jezyk którym posługuje się imperator to mozna poszukać np. w bibliotece pod pustynia

Zeezowaty czzlek
18-02-2006, 21:47
Ja uwarzam że tu chodzi o level. Myślę że gdzieś trzeba odkopa kilofem dziure. gdziekolwiek, może na d lair moze na poh kolo ab. schodzimy na gol i jest bramka levelowa 300 lev a za tym jest skrzynia z kluczem. Ten klucz otwiera dzwi w skarbcu.dzwi otwierają się tak jak bramki levelowe (odrazu cie wpycha do środka i zamuka sie) masz teraz do wyboru. bierzesz jakąś rzecz i natychmiast teleportuje cie poza dzwi a klucz znika. Takie jest moje zdanie ni nie zjerzdzac mnieX( X( bo jestem po kilku kieliszkach!X(

Vil
19-02-2006, 11:38
Który npc mowi ze muzyka jest kluczem do tego skarbca?

W jednej z ksiazek pisze, ze muzyka jest kluczem do wladzy nad wezami.

Może nie trzeba wchodzić do skarbca tylko zagadać z imperatorem o tej muzyce, moze queen of banshe a on daje jakiś item, wskazowki itp.

Poszukaj jakiegokolwiek filmu z banshee questu i zobacz co wypada z potworkow w final roomie. Naprawde duzo osob probowalo zebrac informacje o potencjalnych questach, gdyby tam bylo cos ciekawego wszyscy by o tym juz wiedzieli.

W kazo jest dużo questow: screwdriver of kurik, bazyliszek, skarbiec, bialy rotworm itp.

Skarbiec - IMHO nie jest questem, tak samo bazyliszek.

jeśli trzeba znać jakiś jezyk którym posługuje się imperator to mozna poszukać np. w bibliotece pod pustynia

Imperator jako krasnal posluguje sie normalnym jezykiem. Kluczem do poznania wielu tajemnic Tibii moze byc natomiast jezyk 469 uzywany przez beholdery, tyle ze nikt ( z tego co wiem ) na razie go nie rozszyfrowal.

kostooch
19-02-2006, 11:54
Zaczyna nam sie tutaj powoli forum tibia.org.pl robic...

Windy mimichal / inferna
19-02-2006, 18:35
Fortress w Kazordoon polowa drogi do bazyliszka :evul:

Charlotte Makantana
20-02-2006, 06:41
Ja uwarzam że tu chodzi o level. Myślę że gdzieś trzeba odkopa kilofem dziure. gdziekolwiek, może na d lair moze na poh kolo ab. schodzimy na gol i jest bramka levelowa 300 lev a za tym jest skrzynia z kluczem. Ten klucz otwiera dzwi w skarbcu.dzwi otwierają się tak jak bramki levelowe (odrazu cie wpycha do środka i zamuka sie) masz teraz do wyboru. bierzesz jakąś rzecz i natychmiast teleportuje cie poza dzwi a klucz znika. Takie jest moje zdanie ni nie zjerzdzac mnieX( X( bo jestem po kilku kieliszkach!X(

tak widac ze po paru kielichach... skad Ci sie wziela teoria z jakims kopaniem kilofem? jak Ci tak zalezy to przekop cala plansze co do kratki kilofem (niemozliwe)... poza tym czemu akurat bramka 300lvl? a nie np. 400 czy 500? lol... nie ma takiego questa ani klucza... i nie wymyslaj...

Mac-Graw
21-02-2006, 11:51
Bawiłem się niedawno botem (tak tak, oszukiwałem ;P, chciałem jednak sprawdzić tylko kilka rzeczy ;) ) Otóż do skarbca w kazz nie prowadzi żadna (dobrze czytacie) żadna dziura czy droga ;] Pod nim nic nie ma... Podobnie jest z bazylem. Nad nim sama lawa, a pod spodem ciemność :) Pz.

P.S.
Za ewentualne błędy ortograficzne przepraszam ;P

Dawidos
22-02-2006, 08:33
ja wiem u jakiego npc wymienic bear z anhi ale nie jestem na 100% pewien bo niemam bear!! a na npc natknolem sie przypatkiem! ktos przedemna poruszyl ten temat!! xD

Windy mimichal / inferna
22-02-2006, 16:40
Bawiłem się niedawno botem (tak tak, oszukiwałem ;P, chciałem jednak sprawdzić tylko kilka rzeczy ;) ) Otóż do skarbca w kazz nie prowadzi żadna (dobrze czytacie) żadna dziura czy droga ;] Pod nim nic nie ma... Podobnie jest z bazylem. Nad nim sama lawa, a pod spodem ciemność :) Pz.

P.S.
Za ewentualne błędy ortograficzne przepraszam ;P

Teleport ;)

Vil
22-02-2006, 19:36
ja wiem u jakiego npc wymienic bear z anhi ale nie jestem na 100% pewien bo niemam bear!! a na npc natknolem sie przypatkiem! ktos przedemna poruszyl ten temat!! xD

Wielu probowalo wymienic, nikomu sie nie udalo. Odpusc sobie...

Seba83
22-02-2006, 21:32
OMG, jakie wy głupoty wypisujecie :(. Aż przykro się robi, gdy się to czyta. IMO wejść tam nie można. Wszystkie gadki o TP sobie darujcie, bo w tej części której normalnie zobaczyć nie można żadnego TP nie ma. Te przedmioty respią się na ziemi, a więc każdy kto odkryje możliwość dostania się do skarbca automatycznie zyskuje możliwość zbierania tych itemów codziennie po ss. Zagadka matematyczna.. ROTFL.

flipinho
23-02-2006, 08:09
Tam do tego miejsca [poprostu nie można wejść ale to może być quest. Widziałem że jakiś koleś zrobił go ale na ots serv :/. Niegdy nie słyszałem żeby ktoś zabił bazyliszka i na tibia.pl nie ma przecież takiego potwora jak bazyliszek :faceoff:

pozdro dla wszystkich fanów tibii i dla tibia.pl team :D

Teke Varus
05-03-2006, 15:25
Ej a moglby ktos dac zdjecie tego skarbca w Kazzo??Bo jakos niechce mi sie tam isc.....::P:cyclops:

LukaszRowik
05-03-2006, 17:50
omg, powiem wam tyle, to niejest zaden quest, kiedys te itemy normalnie były dostepne z innych qyestów, albo wypadały z potworów, ale CipSoft je wycofał, bo były za silne, i gra znimi stawała sie bez sensu. A teraz leżoł sobie w skarbcu, żeby ludzie mogli podziwiać, dawne arfetakty.

carlos victorious
09-03-2006, 13:31
witam, slyszal ktos cos o HORNED FOX, albo o minotaurze ukrytm kolo kopaln w kazo? z gory dzieki

Leito
09-03-2006, 14:07
Tak, słyszałem... Zastanawiam się, czy np. wzamian za utracony przed wieloma laty dwarven set, imperator nie odwdzieczy nam jakąś nagrodą. Mówicie, że teleport to bójda, że można co ss zbierać itemki... KUPA
1) Teleport może mieć określone kogo może przepuścić(tele na pohu)
2) Przed tele może być płytka, która wie kogo ma przepuścić (domek wspólnoty magów w thais)
3) mogą być drzwi

Krytkujecie a jednak do tematu nic nie wprowadzacie, ręce mi opadają... Byliście tam? Wiecie jak to zrobić? tak? to zwracam honor, jak nie- to darujcie sobie głupie commenty.

po długiej nieobecności.

pazuzu
09-03-2006, 20:11
a mnie intryguje w tym wszystkim jedna rzecz
z tego co wiem nie widac calego skarbca
skoro jest jego dalsza czesc i tam tez sa jakies itemki to po co one tam sa
skoro ich nie widac po co cipy je tam poukladali?

sprzatacz
11-03-2006, 18:59
ktos na poprzednich stronach mowil cos o lusteku ktore otrzymuje sie od burdika czy jak mu tam za jakis inny przedmiot. ja takowe lusterko posiadam. lecz narazie nie mam zamiaru wybierac se do imperatora. jak bym cos odkryl to edytne/napisze posta. :dance:

Crims
14-03-2006, 18:33
hmm... zacznijcie od tego że na tabliczkah kolo skarbca pisze Music is key(muzyka jest kluczem) ja mysle ze trzeba poszukac w historiah tibi albo wziaść all instrumenty i zagrac wtedy powstanie muzyka a tak wogule kolo bazyliszka niedaleko sciany jest skrzynka mi sie wydaje ze tam jest lustro krure trzeba skierowac na bazyliska wtedy on cos muwi i dostajesz jakis instrumen a bazyliszek znika
nie wiem albo all instrumenty i zagrac albo cos z bazyliszkiem
i na tibia.de hyba byl ss jak ziomal wykonal tego qlesta ale niehcial powiedziec jak .
Checie krytykowac bardzo prosze =) :dance:

Vil
14-03-2006, 21:09
ja mysle ze trzeba poszukac w historiah tibi albo wziaść all instrumenty i zagrac wtedy powstanie muzyka

Jak poszukasz w ksiazkachdowiesz sie ze krasnale zrobily wsyzstko zeby do groty nie dalo sie wejsc/wyjsc.

na tibia.de hyba byl ss jak ziomal wykonal tego qlesta ale niehcial powiedziec jak .

Tego questa mozna bardzo prosto wykonac. Wystarczy PSP albo Photoshop.

Piotr Runemaster
14-03-2006, 21:39
moim zdaniem baziliszek nie ma z tym nic wspolnego bardziej to jozte instrumenty, a tak pozatym pamietacie deserta??tam trzeba sie odpowiedni ustavic i item miec to tak moze byc i tu

knajcik100%
15-03-2006, 14:32
A zwrocil ktos uwage na to, tyle skarbow a posrod nich ksiazka
nie byle jaka ale ksiazka! Moze to jest rozwiazanie????
Wypada ona z orka jakiegos chyba, a w kazo jest pelno ksiazek o orkach np.w bibliotece gildi druidow.

knajcik100%
15-03-2006, 14:34
A poza tym natknalem sie w kazo na ksiazke w ktorej bylo napisane scisle tajne, i opisane wlasciwosci piwa dwarfow.
Sory ze 2 razy to samo ale pisze w szkole na jakis glupich macintoshach

Voodoomaster
15-03-2006, 15:34
Może pomyślicie że oszalałem, ale moim zdaniem trzeba by było Imperatorowi dać Dwarven Helmet, który wypada z The Horned Fox, bo pomyślcie czemu The Horned Fox jest przy kazo nie tylko, że broni wieży to może wypaść coś więcej jakaś książka lub klucz.
Pomyślcie

balun
15-03-2006, 17:24
Jest jeden bajer, Kruzak mówi, że jeśli damy mu skóre bazyliszka, to on nam da klucz do swojego skarbca.

knajcik100%
15-03-2006, 19:25
Jest jeden bajer, Kruzak mówi, że jeśli damy mu skóre bazyliszka, to on nam da klucz do swojego skarbca.
a co trzeba mu powiedziec zeby sie do ciebie odezwal???

Magik van Kamikadze
15-03-2006, 19:58
no nie mowcie ze baziliszka sie da zabic BO ON NCP przecierz jak zabil bys baziliszka to game over (NCP sie nie respia)

:) :dance:
Sorry jak cos pomieszalem
edit strona wczesniej nie pamietam juz kto
ale moe byc tak ze to sa itemy jak w anihilatorze tzn ze sa ulozone a przed nimi sa skrzynki a wejscie jest proste tylko nik nie wie i tyle

Leon strang
16-03-2006, 13:11
moze o to chodzi raz quesat na serwie

Sharev
16-03-2006, 15:22
a jakby tak oblukac cale wiezienie w kazz (key3802) i tam jest pelno roznych wejsc wiec moze to tam jest wejscie do bazyliszka trzeba bylo by to sprawdzic

Vil
16-03-2006, 16:12
Wejscie do bazyliszka musialoby byc dokladnie ma malej ( 1 sqm ) wysepce na srodku lawy, watpie czy wogole mozna sie tam dostac.

Drenit Danubia
16-03-2006, 20:51
Prawie Rozwiklaliscie ta Zagadke- PRAWIE robie Wielka Roznice.

A tak powaznie jest kilka rzeczy ktorych nie mozna miec, wiec czemu nie moglo by byc kilka miejsc dla samego klimatu po to tylko by pobudzaly wasza wyobraznie, nadawaly klimatu TIBI ??:P

vladek bedol
16-03-2006, 21:10
to niejest quest zostalo to dokladnie sprawdzone!!!!!!!!!!
niewierz kolesia co pokazuja ss ze tam sa poprostu siebie tam wkleja kazdy tak potrafi :D
tam niema dojscia to jest tylko dla pokazu

Todix Dain
18-03-2006, 18:40
wg mnie to jest zwiazane z basylisk. trzeba zabic basylisk wypadnie z nigo taki flet trzeba zagrac nim przy wejsciu do skarbca wejscie sie otworzy wejdziesz i zobaczysz (wezmniesz DSL) tak slyszałem.

Kamyk Tibijczyk
20-03-2006, 13:10
@Up Basilisk to NPC jak coś ;]

A więc według mnie trzeba iść do skarbca. Obok niego są takie wyrużnione kratki. Na każdej musi stanąć 100+lvl. Wtedy na dole zniknie taki posążek przez którego zwykle nie da się wejść. Jak zniknie to będzie tam "dziura". Schodzisz. Tam będzie pełno geo, guardów, itp. Idziesz dalej i tam schodzisz czy wchodzisz piętro niżej/wyżej. Jesteś w roomie basiliska. Tam jest skrzynia. Dajesz ją open i tam jest skóra basiliska która waży 3k capa(były zdjęcie na tibia.news :P) Bierzesz ją. Potem spowrotem wracasz do skarbca. I gadasz przy skarbcu do NPC: hi, sline basilisk i dostajesz klucz. Jest to klucz jednorazowy tzn. otwierasz drzwi i klucz znika. Bierzesz loot.
Ale od razu mówię: TO JEST TYLKO MOJE WYOBRAŻENIE, A DOKŁADNIE KUMPLA MOJEGO KUMPLA :P
A i sorry za literufki ;]

Vil
20-03-2006, 13:52
Przeczytaj jeszcze raz nazwe tematu. Czy jest tam napisane cos o wyobrazeniach ?

Kamyk Tibijczyk
21-03-2006, 13:50
Dobra źle to napisałem, ten kolo mówił ze robił questa w właśnie w taki sposub ale na geo padł. Może ściema, może nie?

Aureański newbie
22-03-2006, 12:46
Moim zdaniem to trzeba coś postawić na tę kratkę przed skarbcem i sie odblokuje przejście zastawione kamieniami i jakąś statuą (kopalnia w mieście) i tak dalej się jakoś idzie do tego bazyliszka... ale to tylko rpzypuszczenia :/

Legendarny Banita
25-03-2006, 09:18
Moim zdaniem jest tak:
- Moze Cipsoft wprowadzil w updacie rozwiazanie zagadki?
Mnie sie zdaje ze odpowiedzi powinno sie szukac w... Orshabaalu. Nie wiadomo co z niego wypada? Moze jakis przedmiot majacy cos wspolnego z skarbcem?
- A moze kiedy sie wypelni wszystkie questy w tibii przez dana osobe ujawni sie klucz do skarbca?
- A moze to jest tylko zachetka do tego, zeby wspolpracowac z Cipsoftem i zglaszac bugi? Moze to tylko tak stoi na dowod, ze dany przedmiot istnieje?

Tego raczej sie nie dowiemy.... Ale zdaje mi sie ze te hipotezy maja jakis sens

Kshaq
25-03-2006, 10:34
Ale pomyśllcie jeśli do Bazyliszka da radę dojść co moim zdaniem jest oczywiste, że da tylko jeszcze nikt tam nie wszedł... Jeśli by dało radę trzeba by było pogadać z królem Dwarfów. Ktoś wspominał o więzieniu w Kazordoon. Jeśli wejście jest tam to to jest jakiś tunel prowadzący do bazyliszka, bo jeśli jakaś dzwignia to ile trzeba było by biec spowrotem do zawalonego wejścia?
To jest kolejna zagadka Cipów, która jak narazie nie została rozwiązana więc pozostaje nam jedno wyjśćie... Mianowicie to my musimy ją rozwiązać :D

Vil
25-03-2006, 11:16
Na poziomie Wiezienia, po jego prawej stronie na jeziorze lawy znajduje sie 1 sqm
terenu. Jesli cos cie tam przeteleportuje jestes bez wyjscia, bo nie mozesz kopac pod soba.

<spekulacje>
Dwa inne wyjscia - most na lawie uaktywniany w jakis sposob, lub dziura bezposrednio na tym sqm przez ktora sie spada z pietra wyzej na nizsze. </spekulacje>

A najzabawniejsze, ze krecicie sie caly czas wokol zasypanego przejscia a nikomu nie przyszlo do glowy zeby sprawdzic czy jest ono polozone nad bazyliszkiem ( a nie jest ) i czy pietro nizej cokolwiek jest ( lawa ).

Diego'Odin
25-03-2006, 13:21
według mnie to nie jest quest
cip zrobił skarbiec po to by pokazać te itemy
a po co?
a po to że gdy np. koleś znajdzie sposób na darmowego pacca i zaraportuje go dostanie taki item
to motywacja

Wolfek
25-03-2006, 20:41
chociaz ktos madry :dance:

rads0n
26-03-2006, 01:41
a mnie intryguje w tym wszystkim jedna rzecz
z tego co wiem nie widac calego skarbca
skoro jest jego dalsza czesc i tam tez sa jakies itemki to po co one tam sa
skoro ich nie widac po co cipy je tam poukladali?

Dokladnie, i wlasnie to dowodzi ze to jest quest i ze ktos go kiedys rozwiaze... I ludzie nie spekulujcie tylko ruszcie d**y i poprobojcie... ( nie mowie tego o wszystkich ale jak ktos zaczyna p*******c cos o ukrytych teleportach i mostach zwodzonych ... n\c)

( sry ze tak pozno sie wlaczam do dyskusji ale nie zagladalem :P )

/\ wlasnie dla tego polacy nie rozwiazali jeszcze zadnego questa pierwsi...

Vil
26-03-2006, 11:42
Dokladnie, i wlasnie to dowodzi ze to jest quest i ze ktos go kiedys rozwiaze...

Niczego to nie dowodzi.

Skoro nie widac dalszej czesci, to skad wiadomo ze tam cos lezy ?

Takich miejsc na calej mapie jest kilka, to ze sa nie oznacza ze mozna sie do nich dostac.

rads0n
26-03-2006, 12:50
@Up
Pare updateow i skarbiec sie otworzy ;)

Ballor Lurt
26-03-2006, 13:35
Według mnie powinniśmy ułożyć to wszystko w jedną całość i sklecić ;) na jakimś serwerze (według mnie na Isarze bo tam dużo osób z forum gra) ekipe na zbadanie wszystkiego do czego doszliśmy.

Drenit Danubia
26-03-2006, 16:46
Wiec do Bazyliszka nie da sie dojsc. SKad to wiem ?? Jakis czas temu na ktorejs z zagranicznych stron o tematyce tibi, byl ukazany filmik jak ktos na wlasnym OTS mialorginalna mape tibi(nie robiona przez sibie czy kogos a przez cipp) i bylo pokazane kilka miejsc legend i no coz nie da sie tam dojsc. Chyba ze TP ale jak wrocic ?? Temat bardzo szybko zostal zamkniety z nie wiadomych przyczyn.

Evil Maul
26-03-2006, 17:58
Wiec do Bazyliszka nie da sie dojsc. SKad to wiem ?? Jakis czas temu na ktorejs z zagranicznych stron o tematyce tibi, byl ukazany filmik jak ktos na wlasnym OTS mialorginalna mape tibi(nie robiona przez sibie czy kogos a przez cipp) i bylo pokazane kilka miejsc legend i no coz nie da sie tam dojsc. Chyba ze TP ale jak wrocic ?? Temat bardzo szybko zostal zamkniety z nie wiadomych przyczyn.

ten post nadaje sie do Archiwum X :p

Kshaq
26-03-2006, 20:49
@2up tam wyzej
NIe ma czegos takiego jak orginalna mapka tibi ma ja tylko cipsoft i niktwiecej chyba ze ktos wlamal sie do serverow cipow i ja wykradl to wqielkie gz... nie widzialem otsa z pelna mapka tibi bo takiej nie ma sa 70% bez thais i pohu, tiquandy i ank calego, sa 80% juz z thais ale nie ma 100% mapki a te mapki sa robione tylko i wylacznie przez graczy...

Nakaye
26-03-2006, 23:53
Mam pewne wskazówki co do tego Questu...
Wczoraj się nim zainteresowałem i dzięki swoim źródłom mam klika screenów, które mogą wam pomóc w realizacji tego Questu :) (jutro zamieszcze jeszcze kilka screenów innych miejsc)

Oto niewidoczne sqm'y w skarbcu Kazordoon:
http://i6.photobucket.com/albums/y228/Xoltor/skarbiec.jpg

Oto pokój Bazyliszka:
http://i6.photobucket.com/albums/y228/Xoltor/Basilisk.jpg

Tutaj widzimy pietro nad Więzieniem (food pozostawiony tam wskazuje, że ktoś ma tam klucz z graczy na Selenie 8o )
http://i6.photobucket.com/albums/y228/Xoltor/zejscie1.jpg

Drabina, którą widzicie na zdjęciu up prowadzi do korytarza ktory widzimy tutaj :):
http://i6.photobucket.com/albums/y228/Xoltor/schody1.jpg

Wyżej spojrzeć nie mogłem :) Nie nazywajcie mnie Cheaterem :P

Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na ten temat niech wyśle pm lub pisze do
Xoltov/Kazordoon (Selena)
Listy mile widziane...

Jutro zamieszczę resztę screenów! I nie gadajcie już, że Quest z bazyliszkiem jest niewykonalny

rads0n
27-03-2006, 21:34
@up

hehe niezle screeny... tak szczeze mowiac to jeszcze nie bylem w wiezieniu w kazz ktos mi moze podeslac link z mapka jak tam dotrzec :> ?

Someone88
27-03-2006, 22:45
Sam sie zaciekawilem tym questem i nie daje mi spokoju. Osobisice uwazam ze ten quest da sie rozwiazac. Rozwiazanie jest albo bardzo trudne, albo banalnie proste. W wiezieniu sa drzwi za ktorymi jest jakas skrzynka. Drzwi sa zamkniete, trzeba miec pozwolenie od kogos na otwarcie ich. Nie mam pojecia co tam moze byc, spekuluje iz to moze byc ten magiczny flet albo jakies kolejne wskazowki. <lub to jest czesc innego questu>
Nie mam pojecia jak sie dostac do bazyla ale wydaje mi sie ze trzeba zagrac mu na tym flecie on cos da, mozliwe ze ta skore, ktora mozna wymienic na klucz do skarbca lub ewentualnie na jakas nagrode pochodzaca ze skarbca.
z drugiej strony, na co by byly te przyciski przy skarbcu.....
co do tego questu to jestem o 1 rzeczy przekonany... nie predko go ktos rozwiaze
To co napisalem to tylko moje domysly oparte na pewnych wskazowkach polaczonych w jakas calosc...
zycze szybkiego rozwiazania tej zagadki. od czasu do czasu bede tu wpadal i moze dostarczal jakies nastepne info Hail & GL

sprzatacz
29-03-2006, 21:05
ja dzis po save servera (calmera) weszlem do biblioteki nad gildia sorcow. znalazlem bardzo ciekawe ksiazki. jedna byla o roznych rzeczach np slain stone golem, wasps wing, fluid full of slime . narazie mam bana na ip (ehh te sieci osiedlowe) ale jutro postaram sie wstawic tekst :faceoff: :baby:

Ecik Zawodowiec
29-03-2006, 21:44
Bójda ... Może kiedyś sie da otworzyc ten skarbiec ! ale nie teraaaaaaaaa

Dziok
30-03-2006, 11:38
ja uwazam ze te itemy sa tylko na pokaz bo w takim razie czemu jest jeszce 1 skarbiec w drodze do demony z grate shieldem demon armorem itp a tam juz w ogole nie da sie dojsc spr na rozne sposoby jest tam niby dziura ale pod nia nic nie ma wiec jest lipna a od gory tez nie ma wejscia... te itemy sa tylko na pokaz i nic wiecej...

Egzorcist Schadows
17-04-2006, 17:12
na jednym ss widzialem plytki takie jak na destert quest na ktorych sie staje one sa kolo skarbca niepamitam ile ich jest ale chyba od 6-10 plytek moze to jakies skarby trzeba polozyc w stylu talony itd moim zdaniem to na 50 quest tylko moze bedzie aktywny w nowych wersjach tibi a plytki byly dostepne w starej wersji tibi niewiem czy teraz sa

Azethal
17-04-2006, 19:03
Ha! Po pierwsze chciałbym podziękowac twory tego tematu ktory dał mi do myslenia.Powiem wam tak. TO JEST QUEST. Wierzcie albo nie ale to jest quest i to nawet łatwiejszy niz zdobycie battle axe z podziemi z thains.Tylko trzeba troche pomyslec.Tworca tematu i pierwszych postow dobrze mysli z tymi liczbami. Podpowiem wam ze to ma zwiazek z waga(czegos). Dobra koncze bo sie jeszcze domyslicie jak to zrobic. A niechce zeby ktos mial to co ja. A wiec jeszcze raz dzieki tworcy tematu. HA ! NOOBY RZADZA (hlvl niepotrafił n00b zrobił) nArA ide sie cieszyc nowym dobytkiem i czekac na AOLa CYA

Pacjenteczka
17-04-2006, 22:16
@up

Jesteś kolejnym "hmm jak by to tu powiedzieć" powiedzmy noobem. Myślisz że ktoś ci uwierzy że otworzyłeś skarbiec? Że jesteś "noobem masterem". Nie. Ja przynajmniej nie uwierze jeśli nie zobacze co "wyciągnąłeś z tego całego skarbca", bo sądze że jestem kolejnym noobkiem który chce zaszpanować i nabić kolejnego posta które liczy od początku bycia na forum... Tyle co miałem do powiedzenia. Hail Noobs -.- omg!

Paker Elbląg
19-04-2006, 23:41
Jak był wywiad z jakimś tam GM'em to powiedział że WSZYSTKIE ITEMY SĄ DOSTEPNE. Tylko niektórzy wiedzą jak je zdobyc. I trzeba pamiętac że w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe. I na 100% do sie jakos wejsc do skarbca w kazordon. Dawac sreeeny :P

wr00n
20-04-2006, 01:53
A ja mam pytanie. Mianowicie czy ktos wie czy sa jakies questy ktore byly od poczatku tibi ale w updatach dodano do nich rozwiazania (znajdujace sie w nowych lokacjach)? Bo jezeli nie to zaweza nam to bardzo obszar poszukiwan , natomiast jezeli tak to mamy wala bo albo dodali i trzeba zapieeerdalac z kilofem i lopata po ankh/tiq/dara itp albo , co gorsza , dodadza niedlugo. Moze to ma jakis zwiazek z tymi kopalniami kolo kazo tam jest taki jeden dziwny szyb pelen ratow i droga do jakiejs lawy. Proponuje jakiejs wytrwalej osobie sprobowac to rozkopac. Na tym screenie koles stal w wiezieniu kratke pod wejsciem na wyzszy poziom. moze ktos wie czy da tam sie wlezc uzywajac exani hur up? Co wiecej mysle ze trzeba przekopac cale wiezienie i ogolnie mysle ze trzeba kopac. Np takie toomby zakopane ze juz huuj ale jednak je odkryli, Wszystko co widac w grze mozna pewnie zdobyc bo inaczej ta gra nie mialaby sensu. Moze pokoj mozna wyczyscic tylko raz na serwer a nagrody pozniej sa w skrzynkach tak jak normalne questy. Moze do bazyliszka wbija sie w taki sam sposob jak np na eremo island. Kiedys podobno bylo cos takiego ze kto pierwszy wykonal ani na serwie to zgarnial jakas dodatkowa nagrode wiec moze za zrobienie tego quest 1 raz na serwie masz to co jest na glebie.

Hehe krasnoludy kopia wiec my tez powinnismy. Do broni bracia... ekhm do lopat ^^

shantirel
20-04-2006, 12:17
A może można zdobyć klucz, który znika po użyciu, a drzwi same się zamykają? Może potem bierzemy jedną rzecz ze skarbca i pojawia się teleport przed drzwi?

Wolfek
20-04-2006, 16:20
... a wy ciagle o tym w tym wiezieniu bylem z kumplem wiem jak sie dostac po food z leviate tam wejdzisz kumpel juz po ten food byl a key do skarbca imperatora moze miec bazyliszek ale to tylko wiedza gmy ( chyba ) najbardziej interesuja mnie 3 dziury u bazyliszka jak by sie przeszukalo podziema na sam dol kazz to ;) moze sie cos znajdzie :) ale to juz zostawiam wam ja nie dam rady na guardach :p

Wolfek
20-04-2006, 16:24
wlasnie slysszeliscie o zaginionej rasie ? B) moze jest ona zwiazana z tym :P ja nie wiem ;)

Wolfek
20-04-2006, 16:26
poprawka sry nie byl tam :P

Kakarotto of Berylia
23-04-2006, 23:37
To napewno nie quest!!!Wedlug mnie DSL sa po to by zachecic graczy do gry a nie po to zeby je zdobyc:D END

Kerin Tale
24-04-2006, 00:12
przyglądam się temu tematowi od dłuższego czasu i tak jak w każdym innym są tylko domysły.

"Wszystkie rzeczy są lub niebawem będą dostępne w grze"

to zdanie jednego z członków CIP powinno wyjaśnić wszystko.

Co do skarbca ja wierzę, że da się tam dostać, z jednego powodu. Z takiego, że nie wszystkie questy zostały odkryte, więc kwestią czasu jest, jak się odkryje ten quest. Zauważcie, że Bazyliszek to NPC, i nie da się go zabić a to coś znaczy bo przecież NPC są w grze po to, żeby udzielać informacji a nie na ozdobę.

No, ale skoro już domysłami gadka poszła to moim zdaniem quest ma coś wspólnego z dźwigniami w Kazz ;) jakimi dźwigniami to chyba każdy wie :)

Vil
24-04-2006, 02:16
Zauważcie, że Bazyliszek to NPC, i nie da się go zabić a to coś znaczy bo przecież NPC są w grze po to, żeby udzielać informacji a nie na ozdobę.

Zdecydowana wiekszosc questow w Tibii opiera sie na wszystkim tylko nie wyciaganiu informacji od npc.

imho ponad polowa npc w grze jest dla ozdoby, a z reszty tylko kilku moze udzielic przydatnych( lub nie ) informacji.

Kerin Tale
24-04-2006, 11:08
Zdecydowana wiekszosc questow w Tibii opiera sie na wszystkim tylko nie wyciaganiu informacji od npc.

imho ponad polowa npc w grze jest dla ozdoby, a z reszty tylko kilku moze udzielic przydatnych( lub nie ) informacji.

zgadzam się w 100% z jednym ale... od każdego NPC dowiesz się mniej kub bardziej przydatnych informacji :)

Wolfek
24-04-2006, 13:52
B) to chyba najwiekszy temat forum :p a moze ten budrik w kopalni ten w czerwonych wlosach czy jakos tak moze on cos wie ;p ale napewno jest w to wplatany bazyliszek u niego w legowisku sa 3 dziury po co one ... zeby sie dostac i wydostac od bazyliszka ? ;)

szymon287
24-04-2006, 14:41
przed skarbcem sa ,,kladki'' w tibii jesli cos sie da/stanie na tej kladce ona sie zapada czyli moze ty wystarczy zgrany team (ilos kladek=ilosci graczy np. z okreslonym lv :)) lub jakies rozne itemki dac, nie wiem co tam dac wiec to nam pomoze bazylisk :), a aby do niego dosc trzeba znalesc jego droge xD wiec moze trzeba poprobowac dac jakies itemki i az kladka sie zapadnie, ale to moze nie wystarczyc =/ jesli kladki sie rusza i wszystkie bede ,,nacisniete'' to ktos musi jakas dziwgnie pociagnac xD ehm mozna by duzo na ten temat mowic...

@Vil:
dlatego musisz zagadac do bazyla i on i podpowie, ale tu z kolei musisz sie do niego dostac, czyli masz 2opcje albo szczelasz do konca serva xD albo szukasz info z innych zrodel (npc/booki itp)

Veturo
24-04-2006, 15:36
Może i da się dostać do tego skarbca, ale napewno nie na ~20 lvlu. Wyobrażacie sobie później postać na 8 lvlu z DSL? Legsy straciłyby swoją wartość, to byłoby bez sensu... Jak wogle się da to bramka ~100 lvl musiałaby być... Nie ma jej tam! Więc:
1- Albo dostać się tam nie można i na zawsze tak zostanie !
2- Dostać się tam nie można, jednak po Update CipSoft cos zrobi
3- Można się tam dostać jednak nie tymi drzwami (niewidoczna bramka lvlowa? - głupie :] )

ajmo
24-04-2006, 17:02
Postedit
empty

Vil
24-04-2006, 19:54
(ilos kladek=ilosci graczy np. z okreslonym lv :))

k^n^4 mozliwosci, gdzie k= level, n=ilosc kladek ( bo nie pamietam ile jest ). Dla lev 100 i 6 kladek szansa na trafienie odpowiedniej kombinacji jest mniejsza niz na wygranie w totolotka, chyba ze ktos jest na tyle ograniczony ze ustawil triggera na 6x taki sam level i to w dodatku 'typowy questowy' ( 100, 120 itp ).

wiec moze trzeba poprobowac dac jakies itemki i az kladka sie zapadnie

miliony mozliwosci = zaprzegnij caly serwer do probowania, do wakacji moze cos da ( a moze to wogole slepa uliczka? )

teorie z graniem na instrumentach/ stawaniem na odpow. levelu na kladkach itp dywagacje na temat losowosci odpadaja z jednego prostego powodu - Cipsoft nie jest az tak glupi ( wiem co niektorzy mysla ale nie az tak ... ) zeby wprowadzic zagadke tak skomplikowana bez jakichkolwiek wskazowek do jej rozwiazania..

Może i da się dostać do tego skarbca, ale napewno nie na ~20 lvlu. Wyobrażacie sobie później postać na 8 lvlu z DSL? Legsy straciłyby swoją wartość, to byłoby bez sensu... Jak wogle się da to bramka ~100 lvl musiałaby być... Nie ma jej tam! Więc:

Po co bramka levelowa skoro znajdziesz 1-2 osoby max ktore sa na tyle wytrwale zeby to zrobic/ zrozumiec/ rozwiklac ? lev req 200 zeby dzieciaki zaczely grac po 5 na 1 koncie i zebys widzial 10latkow paradujacych w dsl ? Najtrudniejsza bariera do pokonania w rpg jest koniecznosc samodzielnego, tworczego myslenia i analizowania faktow, a nie czas posiwecony zeby naklepac levele ..

Aroonia
24-04-2006, 22:42
Nie no według mnie to na 98% nie jest qest. bo przeciez jakby to bylo codziennie ktos by zgarnial DSL (chyba ze by sie nie "respily")? bez sesnu... ale bardzo dziwia mnie te zapadnie... mozliwe ze jest to zbliżone do desert qesta... ale wszyscy nie mamy pojęcia co tam trzeba polozyc gdzie rzeba isc itp....

Kolidos
27-04-2006, 22:05
Na początku było napisane, że te kosztowności są poukładane w różnych ilościach. Dobra pierwszy punkt już mamy ;)
Przed skarbcem są zapoadnie hmhmm.. może na tych zapadniach powinny stawać postacie na takich levelach żeby levele się zgadzały z ilością poszczególnych drogocennych kamyków w skarbcu.
Przykład:
Załórzmy, że w skarbcu leży 30 rubinów (są pierwsze od lewej) to na zapoadni powinna stanąć osoba z takim levelem.
Co o tym myślicie?

Krzesław
02-05-2006, 23:24
Ja mam tylko jedno pytanie. Skąd wiecie, że Bazyliszek to NPC??? NIe znalazłem w tym temacie odpowiedzi, bo wszyscy są pewni, ze to NPC. Ja bym prosił zapis rozmowy z Bazyliszkiem.

kalan
03-05-2006, 00:27
A ja sądze , że to all ma sens i ,że w tym skarbcu jest jakaś wskazówka co do tych kładek.Nie trzeba mieć megamózgu tylko trzeba umieć logicznie myśleć i kojarzyć fakty.Czy mógłby ktoś padsumowac all co mamy ??? Bo to jest zadanie nie na mój łep.:)

ShadowKaczor
18-05-2006, 22:35
Co do bramek lvl jest mozliwosc ze sa one pod fieldami. Co do ludzi twoierdza ze to niemozliwe bo mzoie wziasc koles wszystko a drziw bedea otwrte itp. Co do otwartych drzwi to i ja mam watpliwosci, poniewaz to rzeczywiscie bylo by glupie ze noob moze sonie wziasc tak poprodtu te rzeczy. Ale po co by byly fieldy? dla picu? hmm.. no neiwiem podejrzane. Jest jednak taka mozliwsoc, ze jest teleport ktory teleportnie cie do skarbca, a po wybraniu jednej rzeczybys pojawil sie w swaityni dp lucb cos w podobnym stylu. Tyle ze po co by bylo np 1 platinum coin skoro go raczej nikt by nie wziol? Jest tez teoria ze to sa nagrody ktore sie dostaje za znalezienie buga czy cos takiego.

Co do baylicha to widac ze w tym pokoiku sa 3 wejscia. widac 2 dziury. 3 moglboy byc rope place a nad tym bylobywyjscie. Zeby sie upewnic postanowilem w tyym, celu zainstalowac cheata (juz go nie mam jak cos) ktory pokazuje wszystkie mapy cale odkryte. Nad tym nie bylo zadnego przejscia, ale jednak pomysallem sobie ze moze jednak tam byc poniewaz przy tym czicie to kolo slimow w Thais. Pietro nizej niz slimy i roty gdzie sie respi jeden skeleton to dzieki cheatowi widac jeszce 3 diznwe jakby tunele ktore nie sa calkowicie odkryte, a wiec jest mozliwosc ze jest mozliwosc zejscia do bazyliszka. Jest jeszce jedna mozlwiosac ze wejscie jest od dolu. Nizej nie da sie ustawic nic w mapce, ale moz ejednak jest gdzies jakis ukryty tunel. niedsotepny dal mini mapki itp.

Czmu wspomnialem o bazylu? Bylo troche o nim tu juz mowa, ale mowie wam odrazu ze przniesienie martwgo bazyla do imperatora to napewno nic nie da. poniewaz nawet go niezabijecie. To jest na 70% NPC tak samo jak MinoMag na rooku. Mozlwe jest ze jesli sie z nim odpowiednio pogada i sie go uwolni i powiesz op tym kruzaowi to z podziwu pozwoli ci wybrac jedna rzecz, ale to watpliwe poniewaz on bazycha chyba nie lubi, ale moze samo to ze sie tam dostanie wzbudzi w kruzaku podziw i da ci cos ze skarbca. A co do rozmowy o moze sie da z nim ogadac tylko trzeba znac jezyk wezy? Mialem jeszce kilka teorii, ale narazie chailem tyle napisac. Pozdroffka dla ludzi ktorzy prubuja to rozwiazac.

P.S.
Poczytajcie kod leonarda da vinciego. Widziice jak tam wszyztko zakodowajne jest? Jednak wydaje mi sie ze to nie jest zagdaka dla megamozgow, ale moze ejszce pomysle.

Neolh
19-05-2006, 00:26
A może trzeba powiedzieć " sezamie otwóż sie " :)
Proste rozwiązania są najlepsze :D

czaruś
19-05-2006, 15:41
[QUOTE=Leito]Hmmm... Na początek małe wprowadzenie. Dostałem sobie bana :P nudziło mi się więc założyłem nowe konto-ot tak-do pogrania przez

Xene
19-05-2006, 17:26
Nie czytalam calego tematu, tylko kilka postow... ale wiem, ze to nie jest quest. Najprostszym wytlumaczeniem jest to, ze przedmioty bardzo czesto leza w jakims niedostepnym miejscu, aby zachecic graczy do zdobycia ich (chociaz im sie i tak nie uda, sa oczywiscie wyjatki...)
1. Spike sword na rooku, dokladniej na wysepce... nie da sie wziasc (to jest wlasnie wyjatek, posiada go jeden z rookstayerow)
2. Sweety cyklop (czy jakos tak, w kazdym razie spocony cyklop) podobno jest to pozostalosc po legendarnym warlord sword quescie (z odpowiedniego metalu cyklop wykuwal go, zwany tez excalibugiem, ale to inna historia... chcecie- poszukajcie)
3. No i skarbiec imperatora ;]
Slyszalam, ze skarbiec jest tylko "ozdoba" questa zwiazanego z bazyliszkiem (wedlug spekulacji to quest na warlord sword/excalibug, ale to sa spekulacje, jak caly ten temat:P)
Zachecam do dalszego szukania ;)

ShadowKaczor
19-05-2006, 22:25
No i poco to piszesz? Oo co Cipsoft rrobil by te legndy? nie chodiz tylko oklimat. rzeczytaj sobie opowiescie RPG. Tam sa bohaterzy ktorzy cos osiagaja. Ty mozesz byc jednym znich choic po twojej wypowiedzi to watpliwe. Chdozi o to zeby znal;ezc tego bohatera. Jednym znich moglby byc sunrise ale nie ejstem pewien cyz on naprwde zabil tego mg. ale to jzu by byl offtop.

Eternal Oblivion Master
20-05-2006, 00:38
Podobno to jest Quest[chyba].Bazyliszek to NPC od którego trzeba wysepic jego skure,a potem zamienic ja na klucz u jakiegos NPC i dostac sie do skarbca.:cup:

Oczywiscie nie wiem dokladnie czy to jest prawda.
sryy jak sie pomylilem,bo nie chce kitu wciskac.

Best solo-Dragon:cup:

Cedric
20-05-2006, 15:44
@up
Po pierwsze trzeba sie dostac do bazyla
Równie dobrze może jest gdzieś teleport dzieki któremu można dostac się do skarbca(-.-). Jednak sądze że to jest tylko dla ozdoby

Paciorek_ms
20-05-2006, 15:44
Jak dla mnie to bujda tylko po to aby wprowadzic troche klimatu i zeby gracze mieli o czym rozmawiac! :evul:

Karpat
20-05-2006, 16:02
wy sie nie znacie
trzeba znac kod da'vinci:D

Vard Acal
25-05-2006, 21:05
Moim zdaniem w skarbiec jest poprostu jednym z nielicznych elementów RPG jakie pozostały w tibii.

Być może w skarbcu są pokazane nagrody z innych nieodkrytych jeszcze questów. Osobiście ciekawią mnie takie zagadki i gdy czytałem podobny temat dotyczący spoconego cyklopa ludzie prubując rozwiązać zagadke pytali różnych NPC o cyklopa i sprawy z nim związane. Trop tamtej sprawy doprowadził aż do wojny bogów na edron (!) ale zagadki nikt nie rozwiązał.

Jeśli komuś zależy to nich pobiega po kazoo i popyta npców o bazyla itd. być może któryś z nich coś wie.

Żałuje tylko że gdy wychodze z dp to słysze "n00b" "30k" "hunted" itd. zamiast takich właśnie opowieści. Tak jak już powiedziałem dzięki takim zagadką tibia podtrzymuje swój RPGowy charakter którego i tak już niewiele zostało :(

Misiachu
25-05-2006, 22:46
Żałuje tylko że gdy wychodze z dp to słysze "n00b" "30k" "hunted" itd. zamiast takich właśnie opowieści. Tak jak już powiedziałem dzięki takim zagadką tibia podtrzymuje swój RPGowy charakter którego i tak już niewiele zostało :(
;( niestety musze przyznac ci racje ;p Pamietam czasy starej tibii gdzie ludzie nie huntowali sie tylko np. 1/3 swiata szla sobie wspolnie na questy <kiedy jeszcze nie znano wiekszosci questow>, rozwiazywala zagadki :( tibia schodzi na psy tym POWER ABUSING'iem, huntedami<nie wiem jak sie odmienia:P> itp.

Ślepy Paweł
08-06-2006, 11:36
a ja mysle ze na tych rare leza zawsze jakies itemy np gp,diamontd itp moze trzeba wtkombinowac te gp i klejnoty i wedlug jakiegos kodyu polozyc na tych zapadniach przed skarbcem i jaszcze pokombinowac z bazyliszkiem cos.

neutralny16
08-06-2006, 12:28
:) :) PRZYPOMINAM TU NIEKTORYM ZE CIPSOFT POWIEDZIAŁ : "WSZYSTKIE PRZEDMIOTY SA DOSTEPNE":) kiedys nawet nie byla odkryta droga na anhi znali ja tylko nieliczni.. a teraz??byle newbie wie gdzie jest:) mysle ze kiedys zagadka ze skarbcem sie rozwiaze

Tawer Redeye
08-06-2006, 12:41
Skoro nie da sie pokonac bazyliska i zdobyc jego skory to może on zrzucaskore co jakis czas. Może trzeba wejść o odpowiedniej godzinie na odpowiednie pole w odpowiedniej godzinie i coś zrobić , moze jeszcze przepytać wszystkich NPC a może w jakiejś ksiązce jest ZASZYFROWANA informacje np:
K...
E...
Y...
albo
K...
...E...
.......Y
No to chyba tyle.

Misiek-MisieQ
09-06-2006, 11:46
.Na początek chce zapytac wszystkich czy widziali kiedys baziliszka ???

Ja widziałem i mogę nawet powiedziac gdzie ale jak tam sie dostac???
Baziliszka zabaczyłem na okolo 3 sekundy pod kazo w kopalni zeslimami ... teszłem na sam dol kopalni do jaskini slimow i szłem na południe gdy bylem juz w miejscu gdzie nie da sie isc dalej na battle zobaczylem baziliszka... nie wiem czy on ma cos wspolnego z skarbcem w kazo ale myślę ,że ma ! ;/

prosze pisac jak ktos sie dastanie tam pliss:] :] :] :]

neutralny16
11-06-2006, 20:59

Baziliszka zabaczyłem na okolo 3 sekundy pod kazo w kopalni zeslimami ... teszłem na sam dol kopalni do jaskini slimow i szłem na południe gdy bylem juz w miejscu gdzie nie da sie isc dalej na battle zobaczylem baziliszka... nie wiem czy on ma cos wspolnego z skarbcem w kazo ale myślę ,że ma ! ;/

Hmm troche mi to wyglada na naciagana historie...:) no ale ok..ale dziwne,że cie nie zaatakował:o jezeli bazyliszek naprawde istnieje to jestem pewny ze ma coś wspólnego z skarbcem...:confused:

Vil
11-06-2006, 21:11
jezeli bazyliszek naprawde istnieje to jestem pewny ze ma coś wspólnego z skarbcem...:confused:

3 lata, setki postow i wydumanych teorii a ten dalej nie zlapal ze bazyliszek istnieje...

I nie, nic nie wskazuje zeby mial cos wspolnego ze skarbcem, ani ze da sie do niego dostac.

Wigget
14-06-2006, 19:15
hmmmmmm czy mi sie wydaje czy pod skarbcem imperatora jest jakies pomieszczenie z drabina?
niesadze jednak ze mozna sie dostac do tej "finalowej sali"
czlowieku wiesz ile tam jest rarow?
jak by lezaly same legi to moze jeszcze... ale tam sa inne bajerki typu golden helmet itd.... itp....

Celoz
14-06-2006, 21:37

też go widziałem, też mi nowima :baby: niemozliwe zeby zaatakowal :P jest za sciana. może w bibliotece kazz jest coś zapisane o jęsyku wężów? trzeba przede wszystkim polatać po npc i książkach :P może to quest dla P ACC (znowu oni mają lepiej ;(;(;() może trzeba do niego mówić od końca (nie trzyma sie kupy, ale warto spróbować), czyli:
Gracz: iH
Basilisk: sss... ssssss... ss... sss...
Gracz rorepmE
Basilisk: sss...

może Król Tibianus coś wie?
może Noodles?
może Amber?
może Lokur
może...

niestety to o czym my wszyscy przez te nieszczęsne 21 stron gadamy to tylko wydumania...

Galeon
14-06-2006, 21:38
może mógłym pomóc ale.. najpierw musze wiedziec jak tam dojść :D ktoś może mi narysować/napisać jak dojść do skarbca z poziomu depo???

Alojzy Mamriel
15-06-2006, 00:16
trzeba bedzie wypytc okolicznych NPC ale chyba po krasnoludzku

Flo'ra
15-06-2006, 00:30
no wiec z wiezien kazz widac na mapce kratke daleko na prawo na lawie, moze w wiezieniach jest przejscie...
co do bazyliszka- widzialem tu wzmianke o mirror (lustro), wszystkie legendy mowia o tym ze bazyliszek zabijal ludzi ktorzy na niego spojrzeli wzrokiem... pokonal go smialek ktory przy pomocy lustra odbil jego wzrok w kierunku bazyliszka, wiec moze i w tym przypadku na tym zecz polega, to by mialo jakis sens...

Marek kosiarz
15-06-2006, 09:01
Moim zdaniem jest to że jeżeli muzyka jest kluczem do dzwi to jest taki przedmiot wygląda jak nutka może to jest to:]

Mlecziii
15-06-2006, 15:52
Jesli ktos hce zobaczyc bazyla niech sie kieruje slimami w kaz ;> a puzniej stanie przy scianie to moze go ujzy ;>

Antario
15-06-2006, 18:12
Każdy ma swoje zdanie. Każdy inaczej sobie to wyobraża. Tibia to rpg, a skarbiec to pewnie jeden z najstarszych i najtrudniejszych questów, chociaż pewnie rozwiązanie jest banalne. Desert quest był bardzo złożonym questem, trzeba było szukać, czytać. Znalazło się rozwiazanie i jest teraz banalny. Ze Skarbcem jest tak samo tzn. trzeba szukać, czytać, myśleć.
Inna rzecz, niezwiązana z tym tematem, ale pare razy przewinął się Spike Sword na rooku. Na dzień dzisiejszy jest on otoczomy kamieniami, na których jest ogień i się go nie da zdobyć. Ale pamiętam czasy Tibii 7.1 bądź trochę wcześniejsze wersje (zacząłem grać z miesiąć przed uptadem) i wtedy na rooku nie było spike sworda, tylko na wyspie leżał Fire Sword, a pod ogniem nie było kamieni i był możliwy do zdobycia. Po uptadzie fs znikł, pojawił się ss teoretycznie nie do zdobycia. Terie spiskowe mówią, że za dużo ludzi znało rozwiązanie do fire sworda i Cipy wstawiły Spika jako podpowiedź do innego questu (chodzi o napis Sword of Fury). To tyle, pozdro.
P.S. Nie krytykować pod pretekstem tego, że dzisiaj konto założone. :P

pelson11
16-06-2006, 07:33
Byc moze gdzie sa dzwi obok Tulfa na pietrze tam sie idzie i sa 2 zapadnie moze trzeba tam dojsc i dalej pozostana inne wskazowki ?!

@edit
A moze kilof i sprawdzac kazde kamykki obok bazylicha !? moze sie wykopie stary/zagubiony klucz?! albo jakas ksiege?

Mroku
16-06-2006, 10:36
moze ktos narysowac dorge do bazyliszka i do skarbca w kazoo??
bylbym wdzieczny:)

Zabujca słoni
17-06-2006, 22:52
Zuważcie ze bazyliszka zabic nie można bo kiegy sie na nie go kliknie pisze
"you may not attack this person".To oznacza że może być NPCem!!!:)

adziox
18-06-2006, 00:06
Ej a mogłby mi ktoś powiedzieć gdzie jest ten ''bazyliszek''?

Access9
26-06-2006, 16:06
Bazyliszek jest tam gdzie jest chuck norris...
Tu nie ma questa anie niczego... itemki leżą sobie dal picu...

Loron
26-06-2006, 18:36
To nie ma sensu, trzebaby na coś wpaść nowego, żeby ruszyć, teraz to jest błędne koło, utknęliśmy. Tak, jak ktoś już powiedział, do łopat!!! jak śpiewały krasnoludki idąc pod ziemię "hej ho, hej ho, do pracy by się szło!", tak my śpiewajmy, szukając wskazówek, tajnych przejść itp. :D

Longerlick
26-06-2006, 18:46
a ja z chcecia zobaczyl bym chociarz te itemy, ale nigdy nie bylem w kazo
pozwiedzal bym sam , ale jakie tam sa potwoty?? zeby mi przypadkiem jakis stado DL'ów nie wyskoczylo; ktos zna droge i wie co tam sie respi????

Fredy Cruger
26-06-2006, 20:29
UP:LOL :D :D podrodze masz tylko guardy :p
masz tu coś odemnie;)
http://img283.imageshack.us/img283/527/mapadoskarbca9gb.th.jpg (http://img283.imageshack.us/my.php?image=mapadoskarbca9gb.jpg)

Rosi
27-06-2006, 16:11
Ja być super mega hiper huper puper wypas niemożliwy super swietny mózg ...... i klikam shift i delete i mowie PLX a on mi daje DSL a tak serio ktoś pisał że są zielone nutki a zielony jest bazyliszek więc może trzeba zagrać mu zieloną nutka ? xD

Zgredex
30-06-2006, 15:32
Nie zapomnijcie ze Sa jescze inne zagadkowe Postacie w Kazordoon, które moga pomoc nam w rozwiazaniu zagadki dotyczacej Skarbca ;)
Co myslicie na temat Śpiącej krolewny , ktora spi w kopalniach kazordoon ?
Moze budzi sie ona kiedys i mozna z nią porozmawiac?
No i jest jescze ten nieszczesny Bazyliszek, dzieki ktoremu Imperator tesh moze dac nam jakas podpowiec.
Moim zdaniem Napewno da sie Rozwiazac ta zagadke tylko trzeba wiedziec jak :) Kazordoon to miasto pełne zagadek, lecz odpowiedz moze istniec np. W innym miescie np. Edron, luB Ankrahmun.

Scorpik
01-07-2006, 15:20
sorry, nie czytałem całego , ale może by wszystkie rzeczy o nazwie dwarven tam gdzieś dać ... jak był już taki post to prosze o usunięcie i jeszcze raz sorry.;)

Aynahanir
01-07-2006, 18:05
@ do Rosiego:
a wiesz skąd wziąć te zielone nutki? ja wiem. w Carlinie w kopalni trolli (często tam respię) kiedy byłem tam już 3 raz zobaczyłem skrzynię. otworzyłem i tam fanfare. po prostu znikąd znalazł mi się w plecaku, a jak otworzyłem 2 raz pisze że pusta. fanfare daje zielone nutki. ale wątpię, że to coś da.

spytam raz. Ile znacie osób, o których jesteście 1000000...% pewne że sprzątnęły Orshabaala? jest to najsilniejszy potwór w całej tibii o którym wiemy. na www.tibia.pl nie pisze nic o tym, ile daje expa, ile ma hp i jaki daje loot. możliwe, że orszek jest kluczem, ale jedyne co pisało w www.tibia.pl o sposobie walki z nim to to:Taktyka: Utani Hur lub Utani Gran Hur i UCIEKAĆ! nic o walce z nim. moje przypuszczenia opieram na swoim rozumowaniu i na tym, że wielu przede mną (str. 15 Legendarny Banita ) wspomniało o orszu. daję możliwość też Postowi Kamyka Tibijczyka (też str. 15) A więc według mnie trzeba iść do skarbca. Obok niego są takie wyrużnione kratki. Na każdej musi stanąć 100+lvl. Wtedy na dole zniknie taki posążek przez którego zwykle nie da się wejść. Jak zniknie to będzie tam "dziura". Schodzisz. Tam będzie pełno geo, guardów, itp. Idziesz dalej i tam schodzisz czy wchodzisz piętro niżej/wyżej. Jesteś w roomie basiliska. Tam jest skrzynia. Dajesz ją open i tam jest skóra basiliska która waży 3k capa(były zdjęcie na tibia.news ) Bierzesz ją. Potem spowrotem wracasz do skarbca. I gadasz przy skarbcu do NPC: hi, sline basilisk i dostajesz klucz. Jest to klucz jednorazowy tzn. otwierasz drzwi i klucz znika. Bierzesz loot.
Ale od razu mówię: TO JEST TYLKO MOJE WYOBRAŻENIE, A DOKŁADNIE KUMPLA MOJEGO KUMPLA
to też jest możliwe, ale ja w większym stopniu stawiam na Orshabaala.

jeśli się mylę, to podajcie mi choć jedną osobę która szczerze, bez ogródek ani bez domek (:p) pokonała orszka. widziałem u kogoś w sygnie BEST TEAM <wygląd demona/orsha> ale na pewno to był demon.

@edit zanim wysłałem zauważyłem błąd w moim poście. na tibia.pl pisze jaki jest loot (a propos orsh jest na Edronie), ale może być jak z mitem o minosie na górce w rookgardzie. mit o minosie został obalony (a ten kto go obalał wytrenował sobie solidnie fist fighting), ale może CIPowcy (bez obrazy, ale polskie brzmienie tego zwrotu budzi kontrowersje...) nie napisali o jakimś kluczu wypadającym z orshabaala i może go odkryć ktoś, kto go sprzątnął?

osobiście lubię tajemnicze historie (a Pogromcy Mitów to mój ulubiony program [pewnie patrzycie teraz na mój avatar, więc Pogromcy są na 1 ex equo z brainiaciem]) i będę się trzymał tego tematu, aż zostanie odkryta prawda.

i pytanie na koniec: czemu zamiast tu pisać nie wypróbujecie swoich teorii? szczerze ja nie sprawdzę własnej, bo jakie szanse ma 8levelowiec z orshabaalem i jak bez PACCa dostać się na Edron.

Vil
01-07-2006, 20:40
@up: przespales ostatnie pol roku ? Jest juz przynajmniej kilkanascie filmow z ktorych padl Orsh, jesli nawet blokerzy dostali jakas wskazowke co do jakiegos ( bo skad niby wiedziec ze akurat tego ) questa to na pewno sie o tym nie dowiemy na tym forum.

btw o ile mnie pamiec nie myli to ten przedmiot 3k capa to fake, chocby z tego wzgledu ze screen jest z basilisk rooma, a jesli uwazacie ze takie jest wasze wyobrazenie to ja sobie wyobrazam zlota lyzke ktora trzeba sie przekopac przez lawe prosto w dol do bazyliszka ... Jak znajde czas to wymysle z czego mialaby wypadac ..

Po raz kolejny: na plytkach kolo imperatora mozna albo rozlozyc jakies przedmioty ( nie wiemy jakie - miliony kombinacji ), albo ustawic ludzi ( nie wiemy jakie levele, voce ani kolejnosc - miliony kombinacji ) albo niewiadomo co - bez _jasnych_ _spisanych_ wskazowek szkoda nawet ten temat ciagnac bo w ten sposob tego sie rozwiazac nie da.

Aynahanir
01-07-2006, 21:59
@up
może ktoś już kiedyś to rozwiązał bo dostał rozwiązanie za zasługi dla CIPów.
tylko jak my mamy to rozwiązać nie wiem. i nie wkurzaj się nie przeglądam codziennie każdej strony o tibii od deski do deski. ale jest jakieś rozwiązanie bo po co by były tam drzwi? nie pisze coś może na pomnikach koło drzwi?

Loron
03-07-2006, 11:19
Pomniki są czyste, według mnie trzebaby wypytać kruzaka, w końcu to jesgo skarbiec, więc powinien wiedzieć, jak do niego się dostać :P A jeżeli przypadkiem coś mu się "wymsknie", to będzie to na pewno wskazówka i już nie będzie miliony kombinacji, tylko tysiące.

@edit
http://s75.photobucket.com/albums/i289/Zabawka/skarbiecroom.png
tam, gdzie są ognie, ziemia jest na mapie zaznaczona kolorem gór, czyli tym, po czym nie da się chodzić. Z tego wynika, że do skarbca nie da się wejść drzwiami, chyba że jest gdzieś dźwignia powzwalająca przejść (coś jak most po drodze na beho pod thais). No, to tyle chciałem dodać :)

@edit2
pierwsza książka, którą znalazłem

Miners Journal (title)

We've dug that deep, that even we dwarves can hardly see. Fruzek told us stories of a monster making odd sounds from below the earth.These frightening tales of the basilisk have halted our mining schedule, forcing us to double the guards protecting the miners.

A Tired Miner
Melc

druga książka, którą znalazłem

Miner's Entry

What it was I cannot say! But its horrible! Horrible! We heard rumors of such things before but we just ignored them ...Im the only survivor ..that...THING...they couldn't move...they were helpless...oh why ...what....what is that..something is coming...my feet....stone...

co wy na to? :D

NekroSnajper
03-07-2006, 18:19
A moim zdaniem te itemki sa na pokaz a DSL można dostać od NPC a nie zabrać z podłogi bo tam jest tych kosztowności za duzo jak na quest :P tak jak te swordy itp na kamieniach u spoconego: to jets pokaz tego co cyc potrafi zrobić :P jeszcze pójde popatrzeć na ten pokój bo nie widziałem go całego i kolega mi mówił że tam sa jakieś zamknięte drzwi do skarbca w co nie chce mi się wierzyc bo gdyby były drzwi to byłby i klucz a gdyby był klucz to można by otowrzyć a gdyby można otworzyc to można by zabrać wszystko a to raczej niemożliwe skoro tam jest tyle tych itemków :P

Seele
03-07-2006, 19:20
moim zdaniem trzeba kupić Crowbar w kaz i próbował własnymi siłami...moze trzeba mieć 100 skilla w clubie ? I kto mówi ze club taki sux ? :P
a wy snujecie po całym forum tajemnice o jakimś bazyliszku i kluczu :P

Zielevitz
04-07-2006, 13:32

!111111111!1111!!!!!!!1oeoneoneoenoen!!111~~~~~~~~ `11
Też moge napisać:
"Szeby tojść do spodzonego cygloba czeba s nimm pocadać jenzykiem wolfoow i ón ftedy taje nam uwaga TUNTER HOMER!! Podem muzicie zapić kilga rotoof pod wieshom i to tyłe!!

Możetshie mi nie wieżyć ale mąm dórze żnajomośdzi itp. itd. stfu.

Jedyny muj krock ktury dokonałem ku questa to powiecenie do cyca "fri itanz!" a on mi odpowieciał "MPA! DLS! MS! MSN! FBI!" wiec coź muźi w tym bydź!11!!111!1!onoeoneoeno!!111`~~~~!1111!!!11!!!o enone"

Moje zdanie:

Do skarbca wejść się nie da/jest to tak cholernie trudne że nikomu sie nie udało. Przedmioty da się zdobyć ale niekoniecznie ze skarbca. Tyle.

Xawieri
04-07-2006, 13:51
@up (Było na biało ale teraz dam na czerwono) IMHO
Do skrbca NIE DA sie wejść -.-
Jest on zrobiony for fun
Tak żeby ładnie wyglądało
Tak jak na rooku Spike Sword
Czy tez skarbiec w Hellgate :]

Tyle -.-

Bazilisk dla ozdoby tak jak spocony cyklop
I te itemy pod nim.

Zielevitz
04-07-2006, 13:54
@up
Do skarbca NIE DA sie wejść -.-
Jest on zrobiony for fun
1. Skąd wiesz?
2. Wiesz co oznacza zwrot "Moim zdaniem"?

Kocham takich ludzi nie ma co : P

Xawieri
04-07-2006, 15:12
@Up
To Ty gej jesteś ze mnie kochasz? :/

Anyway w sumie te drzwi pewnie kiedyś ktoś otworzył

Bo jak widać w jakimś temacie (Familiada bodajże dział Owion)
Na tibianicu sa DLSe

A jest taki klucz #0000
Kiedyś otwierał WSZYSTKIE drzwi do KAZDEGO DOMKU w którym drzwi były :)

Więc może ktoś tak otworzył?

Jezeli by przeszukac wszystkie bibliotezki w kazo (Zaraz po save żeby były all książki)
To pewnie cos sie znajdzie :}

Może Imperaotr da jakieś wskazówki za Śrubokręt którego on tak pragnie (Quest - trzeba oddać srubokręt ale nikt go nigdy nie znalazł ;p)

Vil
04-07-2006, 16:42
Na tibianicu sa DLSe

za zaslugi od Godow ..

Może Imperaotr da jakieś wskazówki za Śrubokręt którego on tak pragnie (Quest - trzeba oddać srubokręt ale nikt go nigdy nie znalazł ;p)

Screwdriver of Kurik, nie ma nic wspolnego z imperatorem..

Tenux Ridd
05-07-2006, 20:36
Po co tu jest w ogole ten topic? B)

Xawieri
06-07-2006, 13:51
Po co tu jest w ogole ten topic? B)

Po to żeby głupi miał zagadke
Pozatym tak chciały biedronki :(

Oprycznik
06-07-2006, 17:50
Dobra, dla mnie Tibia nie jest realna. Weź sobie młotek rozwal ściane albo siekiere rozwal drzwi. Rozwiązanie mże być równie absurdalne :P jak ktoś chce to niech sobie nad tym siedzi siedzi i siedzi bo ja nie mam ochoty :P. I tak nie uzyska żadnej nagrody bo ludzie patrzą sobie na rozwiązanie a co ich opchodzi autor. Ale dla dobra wspólnego;) jak ktoś lubi albo chce się w agenta zabawić to proszę. :wasacz: :cygaro: :gazeta:.
Ale ludzie mają zero szacunku jak ktos chce to niech se szuka ale i tak bedzie gowno z tego mial. DSL B)
Ja tam się tym nie interesuje:faceoff:

Arthiel
07-07-2006, 17:36
ja proponuje zsd'kować drzwi :p
Nie, serio, też wierze ze mozna go rozwiazac, tylko NA PEWNO nie mozna wziaść wszystkich itemów. Może na polach ktorych nie widzimy sa skrzynie, a itemki ktore mozemy zobaczyć to wzorki na ziemi? :p
W każdym razie mam nadzieje że sie dowiecie czy jest quest, a jesli tak, to jak go rozwiazac :p

Nephar
07-07-2006, 20:13
Dobra, dla mnie Tibia nie jest realna. Weź sobie młotek rozwal ściane albo siekiere rozwal drzwi. Rozwiązanie mże być równie absurdalne :P jak ktoś chce to niech sobie nad tym siedzi siedzi i siedzi bo ja nie mam ochoty :P. I tak nie uzyska żadnej nagrody bo ludzie patrzą sobie na rozwiązanie a co ich opchodzi autor. Ale dla dobra wspólnego;) jak ktoś lubi albo chce się w agenta zabawić to proszę. :wasacz: :cygaro: :gazeta:.
Ale ludzie mają zero szacunku jak ktos chce to niech se szuka ale i tak bedzie gowno z tego mial. DSL B)
Ja tam się tym nie interesuje:faceoff:
To po co piszesz? Po co zaśmiecasz topic? Po co Spamujesz? Mordka na kłutkę i nie wypowiadaj się jeśli nie masz nic do powiedzenia.

A może ktoś kto kiedyś wykryje jakiegoś mega buga dostanie od Godów jakiegoś teleporta do skarbca? :D Jak dla mnie nie możliwe jest żeby tam się dało wejść, a może jak się wejdzie jakoś z odpowiedniej strony jest wejście i bramka lvlowa np. dla 300+? Quest na zdobycie ładnego eq za taki lvl(normalnie 2 Anni~ :D ) Niestety my zwykli gracze możemy jedynie gdybać chyba że ktoś znajdzie jakąś zapomnianą bibliotekę krasnoludów w której jest opisane jak tam wejść.

Nikast Shynix
07-07-2006, 23:54
Nie wiem, czemu się łudzicie, że ten quest można rozwiązać. Wiem, że kiedyś ludzie głowili się nad annihilatorem, tak jak teraz wy nad tym... "questem" (?), a byli tacy jak ja teraz, że nie wierzyli, że annihilatora da się wykonać.
Ale z annihilatorem było inaczej! Tam nie było pomieszczenia z dziesiątkami rzeczy, których nie da się zdobyć.

A tak btw. Czemu wszyscy się uwzięli na ten skarbiec, a nie np. Mino Mage/Ghoula na rooku? Spike sword na rooku? Itemy u ślepego orka/spoconego cyklopa? I dlaczego twierdzicie, że basilisk jest połączony z tym "questem"? No i jeszcze na koniec: BASILISK JEST NPCem! Dlaczego? Jak weźmiecie look, np. na dwarfa, to widzicie: "You see dwarf.", jak na trolla, macie "You see troll.", na demona "You see demon.", a na basiliska "You see Basilisk.". A jak weźmiecie look na, np. Al Dee, to widzicie "You see Al Dee.", na Obiego "You see Obi.".

Astat
08-07-2006, 21:52
Dobre rozumowanie, a co do tego skarbca, dodam, że kiedyś mój kumpel spekulował, że bazyliszek teleportuje cię/daje ci klucz do niego, ale to może tylko plotki. A Kruzak każe Ci zabić Basiliska, niewiadomo co jest nagrodą :P Tyle że Bal jest NPCem :/

Nieugiety
08-07-2006, 22:07
Dobre rozumowanie, a co do tego skarbca, dodam, że kiedyś mój kumpel spekulował, że bazyliszek teleportuje cię/daje ci klucz do niego, ale to może tylko plotki. A Kruzak każe Ci zabić Basiliska, niewiadomo co jest nagrodą :P Tyle że Bal jest NPCem :/

Drobna lecz jak wazna pomylka znajduje sie w twojej wypowiedzi.
Kruzak chce skóre bazyliczka, nie jego smierci.
Wiec da sie go oszukac i dac mu falszywą skore.

Loron
15-07-2006, 23:51
Jeżeli jest to quest, to najparwdopodobniej jest to jednorazowy quest, czyli że jeżeli jedna osoba go zrobi, to automatycznie quest jest zablokowany, bo jeżeli Kruzak chce skórę basiliska, to po co mu dwie, trzy czy tysiąc skór? Sądząc po zawartości skarbca śmiem myśleć, że stać go na srajtaśmę, więc pewnie tylko raz będzie chciał tą skórę, a potem będzie mówił, że już dostał skórę itp.
To tylko moje przypuszczenia :)

Michal9000
16-07-2006, 00:59
@Up
A czemu Sam (czy jak mu tam) Chce kilka razy swój stary BP?

Bamargera
16-07-2006, 03:54
mysle ze tak trza wykonac ten quest.
Zdobywamy licencje<nie wiem gdzie>kupujemy rota,idziemy do zakopanego bazyla,rot kopie tunel do niego i go zabija<roty nie maja oczu>bierzemy cialo do imperatora kazo i dostajemy jakas rzecz ze skarbca

Moze masz racje? Wkoncu roty kopia tunele i nie maja oczy....
Byl post ze podobno Bubble wykonala ten quest... Mozliwe...
krazy duzo plotek ze Bubble ma DSL ale czy to prawda? Nie wiadomo
A co do Bazyliszka... Watpie zeby to byl NPC :/ Wystraczy ze znasz droge (zeby go zobaczyc) i poczekac chwile... Bazyliszek odpowie jak potwor... A o ile wiem NPC nie gadaja czegos zanim im sie nie powie hi....

EDIT: I jeszcze jedno... Mowicie ze Kruzak (czy jak mu tam) chce skore Bazyliszka.... A skad wiadomo jak wyglada jego trup? Przykladem jest Dark Monk... Po smierci zamienia sie w demona... Moze Bazyliszek po smierci wyglada jak Serpent Spawn? Znalazlem ssa... A najlepsze jest to... ze wszystkie nicki sana tibia com!!!!!! Chyba ze im sie nudzilo i sie na otsie bawili... myslicie ze to prawda?
http://img152.imageshack.us/img152/9387/1yz0.jpg

Vil
16-07-2006, 11:43
Watpie zeby to byl NPC :/

http://img.photobucket.com/albums/v330/ether1/Tibia/basilisk1.jpg

"You may not attack this person"

@obrazek:

troche zabawy w paintshopie i mozna taki worek wyciagnac z fanfare questa.

Loron
16-07-2006, 23:54
@Up
A czemu Sam (czy jak mu tam) Chce kilka razy swój stary BP?
Bo jest mułem :P A tak poza tym chyba Horned Helmet Quest jest jednorazowy (jeżeli to QS to proszę to usunąć :) )

Lamdar II
18-07-2006, 00:34
Odrazu mówie, nie wiem czy ktos juz o tym wspomnial bo nie mam zamiaru czytac wszystkich tych sporow, ale ktos wspomnial o cos o ciele stone golema, a wiec kiedys stone golem byl w skarbcu i normalnie chodzil
http://img.photobucket.com/albums/v379/Lamdar/golem1.jpg
+ Wracajac do Kazo z Venore postanowilem isc w druga strone przez kanion, otoz znalazlem tam dziure przed ktora stal posag (lub glaz, nie pamietam), lecz byla to small hole co oznacza ze nie da sie tam wejsc, tak samo jak w The Mines w Kazordoon, lecz moze uzywajac tej dziury cos sie dostaje, rowniez caly ten skarbiec moze pokazywac jak bogatym i tajemniczym miastem jest kazzo, albo nie dokonczona zagadka przez Knightmare.
:)