Pokaż pełną wersje : Gdzie znajdę danego potwora?
Magical Trevor
06-03-2005, 10:18
BEHO? Beho jest w górze jak się idzie do kazo to zamiast zejść w dół pierwszą dziurą to idziesz do drugiej, tam sie chyba beho respi.
Jestem knightem 13 level skille 39/39, eq.... nawet fajny xD ... Ale mniejsza o to.... szukam miejsca gdzie sie respi jeden lub max. 2 ghule... nie interesuja mnie podziemia Ab'Dendriel... juz tam 3 razy dednalem z powodu "evul pk".... czyli pozostaje CArlin, Kazo... z gory dziekuje za odpowiedz...
alstar xuvi
06-03-2005, 17:27
Jesteś psze koleś jak ci sie chciało tyle pisać BRAWO :)
o...przynajmniej jeden uzytkownik o tym pomyślał :] , bardzo mi sie przydało
Gohan Demon
19-03-2005, 22:51
Jestem knightem 13 level skille 39/39, eq.... nawet fajny xD ... Ale mniejsza o to.... szukam miejsca gdzie sie respi jeden lub max. 2 ghule... nie interesuja mnie podziemia Ab'Dendriel... juz tam 3 razy dednalem z powodu "evul pk".... czyli pozostaje CArlin, Kazo... z gory dziekuje za odpowiedz...
Ghostland kolo carlin
Gohan Demon
19-03-2005, 22:52
Mam pytanie gdzie mógłbym zanleżć pojedyńczego stalkera najlepiej koło Thais albo Ab'denriel. Proszę o odpowiedż bo nie hce iść od razu na cały resp stalkerów . Nie wiem ile by mi zabrały :P
nie znajdziesz tam respa stalkerow
PS.
przepraszam za podwojnego posta,przez przypadek ;( czy mi wybaczycie ? :baby: :p zamiast edytuj walnelem nowego posta ehh ja sie stazeje X(
Scypion Lord
19-03-2005, 23:56
Mam pytanie gdzie mógłbym zanleżć pojedyńczego stalkera najlepiej koło Thais albo Ab'denriel. Proszę o odpowiedż bo nie hce iść od razu na cały resp stalkerów . Nie wiem ile by mi zabrały
W ruinach kolo cyclops camp na poludnie od thais respia sie dwa stalkery
czesc, moze mi ktos dolaczyc mapke; opowiedziec, jak dojsc do beholdera pojedynczy resp ale zeby bylo duzo miejsca z gory thx
Triangle Tower po drodze do Kazo z Thais
Kopiraum
08-04-2005, 01:36
Gdzie moge znalezc jakies dobre miejsce z Wild woriorami dla Facc. Mam 18 lvl i jestem knightem.
Mnie natomiast interesuje jakies expowisko z ghulami, dodam, ze na terenie dla paccow. Mam 21lvl i 65/65 skille i nie chcialbym tam spotkac stalkerow albo vampow :)
sceptile
08-04-2005, 09:48
mam pytanie, gdzie znajde dobry resp beholderów? aby były pojedyńczo i dość szybko się respiły i w razie czego można by było zwiać na góre. ten resp niedaloko kazzo, to odpada bo tam trzeba długo czekać na respawn. i najlepiej aby po drodze nie było żadnych silniejszych potworków
@Down
Mi chodzi o respawn gdzie jest po jednym beholderze -,- a tam zwykle są 2 beho i ghoul. A ludzie tak tego nie okupują, przynajmniej na celeście
M@RI_vip
08-04-2005, 10:19
kolo thais ale tam jest pelno wiery a wogule to ciezko poszukac na tibia pl w mapi respawnu!!?? tam jest wszystko jak na dloni tylko trzeba chciec :P
Eh.Mam pytanie- gdzie znajde Wild Warrior ale tak żeby sie w miare szybko respiły?? i w miare dostępne miejsce (nie hce isc po drodze przez dragi :p[Ja hce żyć!!]), i żeby raczej nie lurowali innyh potworów.
Kliknij tu (http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn) nr 45.
Gdzie jest duży resp cyców? Jestem knightem 23 lvl skile 70/66 eq : f axe, c armor, p legs, crusander helmet, dragon shield, buty i szalik. NIe mam Pacca. tak na ile cyców bedzie schodzil jeden uh ? A moze lepiej expic na czymś innym ...?
shymchuck
11-04-2005, 18:57
Kurde ludzie tyle razy się o to pytają i nic. Podajcie jakąś mape albo dokładniejszą drogę do Necromancerów w wyjaśnienie, że są na daramie jakoś mi nie mówi zbyt wiele.
Tyle osób o to pyta a nikt nie jest tak laskawy żeby odpowiedzieć. Jak nie chce wam sie mapek robic to chociaż powiedzcie gdzie znaleźć jakieś wejscie. Widzialem filmik jak 2 gości rozwalało necromana ale nie była pokazana droga. Fajnie mieli bo tlyko 1 necro się respił a prócz niego to shamblery, mumie, vampy i ghule tylko więc bez dsów.
Błagam podajcie jakąś dokładną drogę :):):)
Crystal'Phenix
12-04-2005, 08:01
Ładni ładnie lubie wiedzieć co gdzie jest xD
gallareton
15-04-2005, 20:50
cyklopsy wystepuja tez na Femor Hills (drugie pietro).To ta gora nad kazz jak sie idzie do ab na ktorej sa gobliny.tam jest nawet demon skeleton w jednej jaskini.[uniwersalna gora:)] :p
A ja chcialbym sie dowiedziec gdzie znajde Orcow Riderow .Chetnie bym na nich poexpil moim palkiem bo potrzebuje sporo backpackow .
Gdzie znajde Orcki Ridery . Najlepiej jakby bylo to jakies osady orcow bez orcow leaderow i berserkerow .
Gdzie znjade takie miejsca ?
Zmotene to forum 1 raz tu jestem niemam czasu na takie zabawy ;]
Chce zalozyc grupe master sorc... 60lvl+ poslucham taktyk i huntu ^.^
jestem ciekawe jakie lvlki tu piszą bo niewiem czy sa tu jacys zawodowi gracze co potwierdza coment gdzie spotykane są potwory albo kolo niema pacc i gada albo nigdy niebyl w thais >.<
C ya in hell 1277665 gg
67 master.
Seris el'Xantis
Xantera
Plx wpadac na xantera GM banuja BRAZILIJCZYKOWW 154 drunk turi'el 133 xanters 129 ranger of hell DELATE ALL ***a* venezuelskich gm wOJNA!!!! Polska z br :evul:
Prosilbym, aby ktos mi dokladnie wytłumaczyl gdzie moge znalezc Necro. Wiem, że są one gdzieś na Daramie ale nie za bardzo wiem jak tam dojść: :(
Z góry dziękuję za pomoc.
Mam pytanie gdzie iść na soldy oprócz kopalni obok kazz bo tam są pk i jest pozajmowane X( . I żeby był w miarę łatwy dostęp. z góry thx.
Gdzie mogę znaleść Beholdera na północnej strone Dwarven bridge(poza ghostland)
edit:i poza tym koło Kazordoon
MAster knight of Pythera
03-05-2005, 13:17
bardzo fajny poradnik :] podoba mi sie . napewno niekturym osobom bardzo pomoze ;) bardzo przydatny jest taki poradnik gdyz wiadomo gdzie expic :)
Evul Indigo
10-05-2005, 19:42
Jezeli mi sie zdaje to Behemoth jest summonowany przez faraonow w tombach w Ankrahmun. Jezeli sie myle, prosze nie bluzgac.
Morok Wampir
18-05-2005, 16:01
a gdzie Banshee?
Mr Cherry
27-05-2005, 19:53
- Dog - Glownie miasta Thais i Edron (radze ich nie zabijac mozna dostac za to w pysk)
Co to oznacze, że dostanę w pysk?? zawsze zabijam psy... :]
A gdzie jest War Wolf? :confused:
War Wolfy można znaleźć w drodze na OF (Orc Fortress). Zamiast skręcać w prawo (tuż przed OF) idziemy do góry i tam się respią 3 w jaskini.
Crum Gevard
04-06-2005, 18:22
;) hmmm.....Każdy chyba słyszał o Dragon Lord niepszyjemne sam wiem byłem na nich noe podchozic im podglowe bo mogom niezle huknonc ogniem dla low levela konczy sie smierciom mozna je spotkac podcycami albo koło demonów i djinów :)
Xardasus
07-06-2005, 21:53
wie ktos moze co to jest za potwor Deathslicer i gdzie go mozna znalezc??
Lodzik01
07-06-2005, 22:20
wie ktos moze co to jest za potwor Deathslicer i gdzie go mozna znalezc??
To nie jest potwór tylko pułapka która potrafi walnąć kombo 1000+ i nie da się jej zabić. Z tego co wiem to jest ona przy którymś z faraonów.
Ja bym powiedział raczej "Z tego co słyszałeś"...
Nowohucianin
12-06-2005, 21:23
Jezeli mi sie zdaje to Behemoth jest summonowany przez faraonow w tombach w Ankrahmun. Jezeli sie myle, prosze nie bluzgac.
Chyba chodzi ci o to,że behe jest w tombach i cyclo~ a nie wiem co to ma do poradkina ze jest summonowany
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, jak dotrzeć do respawnu GS'a na swampach koło Venore?
Gracz Tibii
21-06-2005, 22:07
Gdzie znajde jakiś dobry resp minosów dla FACCa knighta (skille i inne w opisie). Tylko żeby ich nie było za dużo i żeby to były zwykłe.
Wild Warior (WW) - Outlaw Camp, PoH, Hero Cave
DZieki za to
Cool produkcja.
Co z ta mapka Respa, co mielismy ja robic ? :-)
Juz niepotrzebna ?
Bo all time jak gdzies ide i widze respa, to zaraz go dodaje, wiec...
Okolice Carlin Mam juz zrobione (Carlin do Venore)
jak ktos ma jakies Respy.
To wraz z mapka mozecie mi podsylac,
[email protected]
Pozdr 4 All
Alchemiko
On to skopiowal z jakiejs strony.niewierze ze sam to pisal.....
wladi sorcer
29-06-2005, 18:42
Trochę się napracowałeś, ale w twoich danych jest parę drobnych błędów.
Co do miejsc respawnu potworów. Np.:behemoth-są nie tylko w Cyklopolis, ale również występują po drodze do mumii bossa (na pewno do jednego,nie wiem jak u innych), necro i wampiry-występują również w katakumbach i to
w sporych ilościach. Wystąpiło jeszcze parę pomyłek. Sprubój poprawić swoje dane :p
To chyba nie ten dział. Jak nie ten to prosze o skasowanie posta.
Chciałbym sie dowiedziec czy mam szanse z Dwarf Solidierem Przy takim
stanie :
Knight
Lvl 15
Mlvl 3
Skile 45/42
Eq :
crown helmet
knight armor
scarf
fire sword
dragon shield
plate legs
leather boots
Jasne ze masz szanse ja z o wiele slabszym charem je tluklem.
A tak wogole moglibyscie podac jakies miejsce z jednym demon skeletonem (chcialbym sprawdzic czy sobie z nim poradze), mapka mile widziana. Z gory dzieki.
Tibiańczyk
30-06-2005, 14:34
Jasne ze masz szanse ja z o wiele slabszym charem je tluklem.
A tak wogole moglibyscie podac jakies miejsce z jednym demon skeletonem (chcialbym sprawdzic czy sobie z nim poradze), mapka mile widziana. Z gory dzieki.
Femory kolo cyckow (1) albo Fibula 3 respy wyciagnac mozesz jednego.
Xan Arcanist
30-06-2005, 15:04
@Thorus: Może na ghostlandzie znajdziesz pojedyńczy resp. (Chyba jest w jednej jaskini)
Master Sanczo
02-07-2005, 17:51
thx przyda sie ta lista bo niedawno zaczolem grac a na sloidery dasz rade na luz B)
dzieki za pomoc ale jak sie ma pecha to nic nie pomoze dednołem 2 razy :(
załozylem inna postac na innym servie i chciałbym sie zapytac gdzie mogłbym znalezc larvy
najlepiej zeby było w miare blisko carlin lub Ab
To chyba nie ten dział. Jak nie ten to prosze o skasowanie posta.
Chciałbym sie dowiedziec czy mam szanse z Dwarf Solidierem Przy takim
stanie :
Knight
Lvl 15
Mlvl 3
Skile 45/42
Eq :
crown helmet
knight armor
scarf
fire sword
dragon shield
plate legs
leather boots
Masz szanse, ale kupa run IH pójdzie, bo musisz wziąść pod uwagę, iż potwór Dwarf Soldier uderza z boltów. Łatwo zginiesz. Ale sam zdecyduj, ale na mass hunt lepiej nie idź. :)
dzieki za pomoc ale jak sie ma pecha to nic nie pomoze dednołem 2 razy :(
załozylem inna postac na innym servie i chciałbym sie zapytac gdzie mogłbym znalezc larvy
najlepiej zeby było w miare blisko carlin lub Ab
Larvy są dostępne dla graczy z premium account. Jest parę jaskiń na terenach obok miasta Ankrahmun oraz w katakumbach. :)
dzieki z tymi soidierami to było ruznie na poczatku 1 rozwalałem luz potem probowałem 2 na raz tez spoko ale jak je cos wzmocni albo jakis bug nie wiem co to od 1 dostawałem hity po okolo 30-60 (z bolta) a normalnie to około 10-20 jak były te duze hity to dedałem a zucilem postac bo w ciagu 2 dni dednolem 4 razy 2 przez solidiery i 2 przez PK poszedłem o 2 lvl w doł i skile tez w doł jak cholera jak pech to pech
*Nitro* PL
15-07-2005, 01:09
Ja nie wiem czy już tak slepy jestem ale w spisie potworów nie ma linch. Czy jest on dostepny dla facc jak tak to gdzie ? :evul:
Celastian Kight
15-07-2005, 12:09
Niee chyba tylko dla PACC :(
Ja nie wiem czy już tak slepy jestem ale w spisie potworów nie ma linch. Czy jest on dostepny dla facc jak tak to gdzie ? :evul:
Spojrz na date pierwszego posta -.- NIE ODSWIEZAJ...
Po pierwsze to nie 'Linch', tylko 'Lich'. Występuje on na PACC Arena.
http://tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=90
arimedes
22-07-2005, 11:50
No wiesz w miare ale..... np fire devil :evul: jest takze w ghostland kilku potworowy resp i tam są także ghule i skieletorki... oczywiscie nazekam :D sam by m nie napisal alenie trzeba biegac po swecie ze ;( by to wiedziec na www.tibia.pl jest mapka respa:D ale i tak sie przyda bo juz nie mam siły szukac
MosakZiomus
22-07-2005, 15:30
Czy jak bym chciał iść na demona to musze miec pacca ?
Prosze o odp na nr gg 7650676 :)
Prosze napiszcie mi miejsca gdzie moge spokojnie lać dragi solo . Mam 25 lvl skills 75/74!!
mati_thebest
04-08-2005, 12:45
Kolega mowił że rozwalil Goblina na rocku. na tibia.pl tez pisze że mozna je znależć na rocku. Ale nigdy żadnego nie spotkałem. plz pomużcie !!!!! ;(
Prosze o odpowiedź na gg: 9598395
Kolega mowił że rozwalil Goblina na rocku. na tibia.pl tez pisze że mozna je znależć na rocku. Ale nigdy żadnego nie spotkałem. plz pomużcie !!!!! ;(
Prosze o odpowiedź na gg: 9598395
Są na terenie dla PACC.
a gdzie jest najwiecej rotow blisko carlin i na co moze isc 18'to lewelowy drut??
Masztal of Azura
07-08-2005, 14:08
Gdzie znajde najwiencej mino guardów, bo chodze tylko w jednoi miejsce gdzie som aż dwa i to mi nie wystarcza. B)
Masztal of Azura
07-08-2005, 14:10
Czy jak bym chciał iść na demona to musze miec pacca ?
Prosze o odp na nr gg 7650676 :)
jeste jeden demon bezz pacc
NIE MA demonów bez pacc...
Masztal - w mino hell (nie wiem czy dobra nazwa) koło kopalni dwarfów...
P.S.odsyłam do mapy respa
PSX.nie ma demonów bez pacc
Rycerz Przyszłości
07-08-2005, 14:52
@Masztal
Dużo mino guardów znajdziesz w mintwalin :P Ale jeśli to Ci nie pasuje to kilka jest nie daleko darashii...
Masztal of Azura
07-08-2005, 16:40
Dzienki wszystkim tylko gdzie to cholera jest sprawdze sobie na mapie respownu jest to może tam.
Fossils Master
07-08-2005, 21:40
czemu tego nie ma na ww.tibia.pl? tylko na forum? :P
;( nie mogę znależć na Rockgoorack(czy jakoś tak) rotwormów! Plzzz pomocy
to lepiej ich nie znajdz bo ich jest tam kilka i jak ci zablokuja wyjscie to mas juz deda a bez linki ise nie dostanesz i bez eq bo tam jeszcze ilnuja ich skiele,chyba ze z kolega to git
;]
Mazi Pallek
13-08-2005, 11:00
Dobry poradnik ale nie ma wszystkich miejsc Spawnow ale jest cool <gratz> za poradnik!! :cup: :)
Bartosz Druid
14-08-2005, 00:21
Minoski są nawet na Rooku.
A gdzie na Rooku znaleść szkielety ??????
eee... naprawde nie wiesz gdzie na rocku sa szkielety... sa dokladnie na lewo od kregu orcow na polnocnym zachodzie rookgrandu (to na pomaranczowo)
http://i19.photobucket.com/albums/b169/Kijes/aaa.jpg
Bartosz Druid
14-08-2005, 00:26
;( nie mogę znależć na Rockgoorack(czy jakoś tak) rotwormów! Plzzz pomocy
Roty na rookgrandzie sa... jak wyjdziesz z miasta to idziesz na wschod i tam gdzies powinienes miec takie 6 dzior z ktorych tylko jedna jest rozkopana tam sa szkielety ale idz prawa sciezka do samego konca i w dol albo na gore (tam jest tylko jedno przejscie to sie nie pomylisz:)) i tam sa zawsze przynajmniej 4
(tak apropo to jak za daleko zajdziesz tam na rotach i napotkasz 5 a nie mniej...to juz :x: masz deda)
na tibia pl jest zasadniczy blad !! na mapie respawnu jest napisane ze pod numerkiem 4 ja na powierzchni tylko wolfy wiec se poszedlem tam gdzie nr.4 pokazuje i patrze ze wszedzie trupy no niema szans zeby wolfy tylu chlopa zabily ide se dalej a tu namnie wyskakuja amazonki i walkirje a na mapie jest napisane ze one sa tylka wyrzej a na ziemi tylko wilki przez ten blad moglo zginac i (pewnie zginelo o czym swiadcza trupy liczone w dziesiatkach)
dlatego ktos powinien to zmienic
Maedhros
16-08-2005, 17:54
Pragne zauważyć że black sheep jest jeszcze w goblinshill za spawnem huntera.
Texterus
17-08-2005, 13:59
Ja widzialem Fire Devila chyba na 10 levelu ale potem sie zorientowałem że to był summon. Powiem szczerze poradnik super i wogóle mi by sie tego pisać nie chcialo. GRATZ.
MosakZiomus
19-08-2005, 22:49
Fajnie zrobiony poradnik ;) Szczerze mówiąc mnie by się nie chciało takiego pisać :p Ale jest spoko B)
Car Spider
21-08-2005, 13:48
powiem tylko tyle...niektóre potworki można spotkac nie tylko tam... :baby:
re: UP
Od czasu napisania tego minął rok. Wiec niektóre potworki mają teraz nowy spawn.
Opuszczony
21-08-2005, 16:49
up
dwa lata ;]
A tak wogle to ja sam bym chentnie napisał takie coś B)
Poradnik trochę niejasny ale da się zrozumieć cosik :p
W międzyczasie powstała Mapa Respawnu by Hegemonn.
Kusznik wali w szope
23-08-2005, 14:30
masz racje :)
jestem na edron i nie wiem jak dostać sie do trolli i goblinów:S
jest to na lewo od mita
Slayer Robin
24-08-2005, 17:07
jestem na edron i nie wiem jak dostać sie do trolli i goblinów:S
jest to na lewo od mita
wyjdz z depo i idz na poludnie kilka krokow doslownie tam beda klatki kanalizacyjne wejdziesz nimi do tunelu i tym ze tunelem dojdziesz do troli polnocna czesc wyspy goblinow poludniowa czesc wyspy
Wilden Future
24-08-2005, 17:08
Kolo dp skrec do konalow, tam zabij kilka ratow ( wez sobie lopate, bo mozna wpasc do spawnu orcow ) przechodzi dosc dluga droge z gobami itp i na koncu wiele questow dla poczatkujących :)
LOL VAPIRE NIE TYLKO DLA PACC
ok gdzie znajde ghoule w ank??
Nie Dosc ze nie dokladnie to tylko form zabazgraleś nic tu sie Szczegolnego doczytac nie mozna !!
Ania Wronska
02-09-2005, 21:27
na pewno skorzystam :P
dziwie, że Tobie się chciało tyle pisać... na świenie jeszcze nie natrafiłam...
kkrzysiek
04-09-2005, 12:59
Mam prośbe czy mógłby mi ktoś zaznaczyć dokładnie na mapie miejsce w którym respi sie Beholder koło Venore?
Darim Lios
04-09-2005, 15:21
są wszystkie stworki i potworki :)
Date youi ( jamera)
07-09-2005, 14:59
Ql chce tylko cos dodac .. na ank tez sa behemoty :P i vampy nie tylko dal pacc np na dole pohu jest jeden ( troche trudno go znalesc taki hardek ) i na GL jest jedno miejsce .... ale trudno tam dojsc
LOL VAPIRE NIE TYLKO DLA PACC
czy ty jestes chlopcze po***any??-.-
spojrz kiedy ten poradnik zostal napisany i pomysl kiedy wstawili wampirka kolo PoHu...-.-
Gdzie znajde sredni resp rotów kolo Carlin i AB???
Podziemia Molts i Folda.
Grrr --- Poradnik Pisalem ponad rok temu!!! Wiecie ile od tego czasu sie zmienilo??!!!
@up up
dwarf mines (+ dwarfs + PSs)
ale dla rotow lepiej sie przeprowadz do Venore dla FACC :P
Knight of Bhall
20-09-2005, 02:00
No tak trochę się napisałeś 8o Ale fajny poradnik i miło się go czyta oczywiście z niego z korzystałem :)
Gracz Tibii
23-09-2005, 21:47
Gdzie znajde jakiś niezaduży i nie za mały resp ghouli. Wiem że jest coś takiego jak mapa respawnu ale przydałyby mi się dokładniejsze informacje.
Edit: Sprecyzowanie
JESTEM KNAJTEM
Jeśli jesteś paladynem to jak najbardziej polecam Ghost Land . Na zachód od carlin . Musisz trafic do jaskini otoczonej kamieniami . Na poziomie -1 masz tylko skeletony i cave raty ale jak zejdziesz nizej masz fajny resp ghuli i troche scorpow ale dla paladyna to nie problem
wiecie że koło wejscia do AB Fortess(na zachód od AB)jest spawn orc,
2 spearmany,2 warriory na zachod od tego miejsca jest tki jakby go tu nazwac Hmmmmm.... Bunkier ;) i sa tam 2 skieletonki i jak tam sie dostac
Orshabal
25-09-2005, 11:04
Mam 14 level i bylem na dragonie i go pokonalem bez trudu :cup:
wziolem bacpack uhu i hmm i poszedlem i wygralem
na 14 level :]
re: Musti
Gdzieś kawałeczek na północ od tego "bunkra" jest dziura którą należy rozkopać łopatą (shovel). I stamtąd tam się dostaniesz.
Mnie z lekka zatkało jak to przeczytałem.
8o
Nie wiedziałem, że tego jest aż tyle.
Widziałem tylko zające, trolle, orki, jelonki, owce, wilki, węże, szczury, cave raty, spidery, poison spidery i bugi, ale te pozostałe?
Czy w każdym świecie są wszystkie z nich, bo trudno mi wywnioskować?
Najwidoczniej jesteś jeszcze na rooku. A te wszystkie potwory są na mainlandzie.
Wszystkie potwory są na wszystkich światach w tych samych miejscach, pomijając wyjątki typu Orshball.
dzenki coooooool (ale gdzieć jeszcze wystempujom swamp trole???) :)
oscarian
04-10-2005, 15:52
glolz? aha, czytalem tylko pierwszy post.... fajnie ze napisales az tyle :) glolz
Piorun Dawid
04-10-2005, 19:38
Dzienki , za podanie m,i tych informacji a więc teraz moge sie wybrać na 98 lvl na raty może przerzyje ;( :p :D :cup:
Diamonic
13-10-2005, 17:04
Gdzie sa duze skupowiska rotow dla facc?
Bo wszedzie gdzie bylem to jest max 10 rotow i wolny resp ;/
Gratz za cierpliwosc i checi pisania!
Toperz1991
15-10-2005, 12:08
Kto mi powie gdzie moge znalzc zwykle minosy ??? Ale tak zeby sie nie narazac ! ! ! ! gory Dzieki ! ! ! B) B) B)
<<<Kiemi>>>
15-10-2005, 12:26
OMG! Dzieki teraz przynajmniej bede wiedzial gdzie expic na wiekszych lvlqach :D:D
drizzt of death
18-10-2005, 11:11
A gdizie hydry?? i mógłbyś opisać jak sie dostac do tego miejsca w którym jest potwór(oczywiscie jk jest skomplikowane-skąd wypłynąć, gdzie jest teleport itd.)
- Kroliczki - praktycznie wszedzie
- Dog - Glownie miasta Thais i Edron (radze ich nie zabijac mozna dostac za to w pysk)
- Sheep - Laza czesto przy Hunterach w okolicach postu dwarfow albo na gorach pomiedzy kazo a Ab
- Black sheep - darashia Necromancer spawn
- Jelonki – wszedzie
- Swinki - w niektorych miastach a takze poza (np orc fortest)
- Rat - Kanaly w miastach
- Snake - glownie Bagna
- Cave rat - czasem sa w kanalach w Molst
- Spidery - Wszedzie (jesli ich nie widziales musisz miec naprawde szczescie)
- Wolf - Patrz Spidery
- Bug - Patrz Spidery, Wolfy
- Troll - Ab (2 pieterko pod ab), Thais (troll cave), Poczatki Molst i wiele wiele wiecej
- Posion Spider - m.in w towarzystwie GSow na PoH a takze Molst itd
- Frost Troll - Folda (nie pomyliles go z Wrl?) i inne wyspy lodowe
- Bear - Sa w okolicach miast
- Wasp - Okolice Thais, Ab, Venore
- Goblin - Pomiedzy Kazo a ab-Carlin, Edron
- Swamp Trolls - Okolice Venore (konkretnie najwiecej ich na poludnie)
- Spit Nettle – Tiquanda
- Orc - Orcland, Thais, Ab, Molst Edron
- Polar bear - Wyspy lodowe?? (odpowiedz: !!) [Łatwo pomylic z Behemotem ;p]
- Winter wolf - przez niektorych nazywany Vampir ;p Wyspy lodowe
- Lion - Pustynia (czyli okolice Venore i Darma)
- Cobra – Ankrahmun
- Dworc Venomsniper- Tiquanda (wiocha dworcow :P)
- Skeleton - nie widziales ich? chyba nigdzie nie chodzisz ;p okolice Venore czesto w towarzystwie behe (beholderow NIE BEHEMOTOW)
- Centipede – Tiquanda, dark catedra itp.
- Orc Spearman - Orcland okolice ab Molst Edron
- Dworc Fleshhunter – Tiquanda
- Dworc Voodoomaster - Tiquanda
- Rotworm - Darashia rots :wub: Edron okolice Venore Thais Carlin Kopalnie
- Crocodile – Tiquanda
- Tiger - Tiquanda
- Elf - Ab, Molst Elf Village
- Scorpion - Okolice Venore Molst Darma and many many more ;D
- Smuggler – Dark Catedra
- Dwarf - Kopalnie??
- Minotaur - kopalnie, okolice ab, Molst, Miasto mino
- Orc warrior - Okolice ab, Molst, Orcland, Edron, Outlaw Camp
- WarWolf - Okolice Orc Fortress
- Slime - PoH Venore Ab and many many more
- Wild Warior (WW) - Outlaw Camp, PoH, Hero Cave
- Amazon - amazon camp, okolice Venore
- Mino archer - Kopalnie Okolice ab Molst, miasto mino
- Bandit – Dark Catedra
- Dwarf sold - Cyclopolis i kopalnie
- Elf scout - ab Elf Vilage Molst
- Ghoul - Okolice venore Molst PoH ab i ofcorse Darma i Edron
- Valkirie - (glownie tam gdzie amazo)
- Stalker - Darma, Edron Hero cave
- Gazer – Molst?
- Beholder - Okolice Venore, Thais, Molst Bk Mouse
- Sibang – Tiquanda
- Lizard Sentinel - Tiquanda
- Orc shaman - Orcland, Edron, Molst, okolice Venore
- Assassin – Dark Catedra
- Kongra - Tiquanda
- Fire Devil - Gdzies pod pustynia (rzadko spotykany) (sa tez pod Dragon hole [widzialem 1 tylko])
- Merlkin - Tiquanda
- Ghost - Darma, Ghost ship
- Witch - Bagna Plx molst Hero cave na Edron
- Scarab – Darama!! (glownie kolo ankharum i Krypty)
- Orc Rider - Okolice Orc Fortress
- Mummy - Okolice VEnore Dracona, Darma
- Tarantula – Dark catedra, Tiquanda
- Mino mage - Miasto mino Molst Darma Edron (cyclopolis i Hero cave)
- Lizard Templar – Tiquanda
- Dark Monk – Dark Catedra
- Hunter - Edron, Molst, Okolice ab i Kazo, PoH
- Gargoyle – Krypty, miasto Djiins
- Terror Bird – Tiquanda
- Carniphila -Tiquanda
- Cyclops - Okolice thais Molst, Cyclopolis , Orcland
- Mino guard - Okolice Ab, Molst, Edron, Miatso mino
- Elephant - Tiquanda
- Stone Golem - Demona Molst Darma Edron
- Elf Arcanist - Ab , Molst, Elf village, Hero cave, Demona
- Lizard Snakecharmer – Tiquanda
- Blue Djinn – Ankrahmun, Djiin City
- Green Djinn – tak jak jego niebieski kolega
- Dwarf guard - Kopalnie, Cyclopolis , Demona
- Crypt Shambler – Ciezko się domyślić ze w kryptach?
- Orc Bereskeser (zerk) - Cyclopolis, Orcland, Okolice ab, Molst, Edron
- Monk - Molst, Edron
- Fire Elemental - Zdazaja sie w Molst a najczesciej na Edron w Hero cave w okolicach Demonow
- Demon skeleton - DSy sa na PoH, Molst, Edron i single spawn pomiedzy Kazo a ab
- Dwarf Geomancer – Dwarf Hell, Mount sternum, triangle tower
- Orc Lider - Orcland, Edron, Molst?
- Elder Beholder – Hellgate, Molst?
- Vampire - Darma, Ghost ship, 1 spawn kolo dark katedry
- Efreet – Djiin City
- Marid – Djiin City
- Priestless (kaplanka) - hero cave Darma
- Necrosy – Darma, Ankrahmun Krpty
- Yeti – Lodowe wyspy
- Bonebeast - Krypty
- Orc Warlord - Pod Orc Fortress
- Dragon - pod Thais w Molst, Edron, okolice Venore, PoH okolice ab fibula
- Ancient Scarab – Darama, Krypty
- Giant Spider - PoH, Molst, Darma
- Banshee - Ghost land, Pod Thais
- Hero - Hero cave na Edron (nie sluchac bajek ze Hero jest w Molst czy na Demonie sprawdzalem nie ma)
- Lich – Krypty?
- Black Knight - Venore Only (BK house)
- Grorlam - Molst
- Dragon Lord - Te to sie pelentaja wszedzie gdzie jest wiecej niz 2 smoki ;p (no prawie wszedzie) M.in PoH, Venore, molst, Edron fibula
- The Old Widow –PoH zwykle :p
- Hydra – Tiquanda Wzgorza
- Demodras – Czasem reski się w Dragon Hole pod PoH :p
- Behemot - ONLY Cyclopolis (nigdzie wiecej!)
- W****iony emeryt (warlock) - Demona, Edron Hero cave
- Demon - Hero cave (sa 2 spanwy)
- Orshabaal – Zwykle jest on ostatnia rzecza która chcesz zobaczyc :P
UWAGA PRACA ZAWIERA PARE BLEDOW!!! systematycznie bede teraz pracowal nad tym jak zlookam jakis blad :p
Prosze tez o zwracanie uwagi na bledy :)
Aa i jeszcze raz zobacze ze ktos sie pyta na Forum gdzie sa Hydry a wykastruje :/
Witam,
moje miasto to Thais mozecie mi podac droge ( najlepiej ze screnami) jak dojsc do rotwornow ( najlepiej zeby wystepowaly w malych grupach (max3 najlepiej) i zeby podrodze nie bylo zadnych potworow ( albo bardzo malo) ) i jak wyjsc z expowiska. BYlem juz na pewnym expowisku ale nie umialem wyjs i zarobile smierc :/ jak ktos byl by taki mili to niech poda droge jak szybk obedzie mogl :/
Mądry Mistrzu
25-10-2005, 14:51
a GDZIE GARGOYLE ?????????????????????????????????????????????????? ????
A co z The Evil Eye?? :evul: Nie zostało uwzględnione >>>> spójrzcie na samym dole (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=exp) .
P.S.
Czy ktoś z was widział/walczył/pokonał Orshabaala??? :evul:
Senior Razzii
01-11-2005, 17:50
Dobre DObre DOBRE!!!
sir_hyde
16-11-2005, 12:41
Świetny tekst. Choć i tak filmiki oraz zdjęcia z mapkami rulez. :] Niemniej brawa dla kolesia, który to napisał. ;D
<pssst> ankrahnum, oaza tomb, lvl 2 za tp </pssst>
boots of haste
19-11-2005, 19:22
Prosze Was!
Wymiencie mi gdzie sa dragi i dragon lordy w thais.
Ile jest behow jest w triangle tower.
Czy jak sie idzie na desert questa mozna przypadkowo spotkac beholdera?
Jak dojsc do fd podczas desert questa??? (ile moze max wlac?)
play4fun
20-11-2005, 06:51
mam pytanko odnosnie monkow na ktorych chialbym teraz trenic a z tego co widze nie bedzie to latwe bo nie moge ich znalezc :P. bylem w molts ale to lekkie przegiecie zeby chodzic tam i ich szukac 8o . nie mam zamiaru znowu natknac sie na dragi :( . czy moglby ktos zrobic mapke jak dojsc do monkow lub sensownie i dokladnie wytlumaczyc :) . z gory dzieki :cup:
pzdr. :]
Virgojavier
20-11-2005, 23:29
Idz na Isle of the Kings.
I powybijaj wszystkie:)
lepiej miej przy sobie 10k:)
a GDZIE GARGOYLE
ankrahmun tomb
Prosze Was!
Wymiencie mi gdzie sa dragi i dragon lordy w thais.
Ile jest behow jest w triangle tower.
Czy jak sie idzie na desert questa mozna przypadkowo spotkac beholdera?
Jak dojsc do fd podczas desert questa??? (ile moze max wlac?)
Dragi: Fibula i pod Thais.
Dle tak samo :P
w triangle tower jest tylko 1 beho na poziomie -1
idąc na deserta niespotkasz beholdera...
jak chcesz dojść do fd to musisz na samym początku źle skręcić i po pewnym czasie będzie fd. Może ci wywalić max. koło 100, ale często wali comba ypu explo+gfb+łapa które może zabrać nawet z 150-200hp.
To nie fair, ze tylko PACC moga na demona latac ;(
Ja mam małe pytanko :)
Czy gdzies w świecie tibii znajde samotnego dl zeby bylo w miare bezpiecznie i mogl go lac z ds ??
Nudzi mi sie a taki hunt mozna dlugo wspominac B)
blackroose
06-12-2005, 11:17
Barts na Isarze jest spox :) zrobmy mu kapliczke
|
|
|
==========
|
|
|
|
|
| You recognize dead body.
You see Iron Barts he was killed by rat.
SPOCZYWAJ W POKOJU :P hehe
Widzialem jak cie larva zabila.
Dec 04 2005, 16:42:07 CET Killed at Level 75 by a larva
Drakon Pierwszy
07-12-2005, 09:38
muhahaha zruubmy mu pomnik bohatera tak bardzo chcial obronic tibie przed larwo ze az dedl :D
Kozak jestes, ze chcialo ci sie to wszystko pisac :P ale coz :]
Nieźle....... sam wymyśliłeś te wszystkie opisy?? ;)
J. Hunter
14-12-2005, 10:36
Gdzie można znaleźć niebieskie i czerwone motylki? :baby: Wiem że prawdopodobnie na tiquandzie, ale może gdzieś jeszcze. Proszę o dokładne lokalizacje.
Ja tylko dodam ze BartLuk to taki za***isty gosciu z gery.pl
jak zaczynalem gre w tibie i dzialalnosc na forum, byl on moim jakby idolem
full respect for BartLuk
yoyyo
mam pytanie
jak zrobic to zdjencie co jest obok twojej odpowiedzi tymasz X
prosze odp
czy wiecie gdzie na emperze som DEMONY??
był bym zadawolony gdyby ktos raczył mi opdowiedziec
pozdro
Rabanbar
19-12-2005, 14:53
Tam gdzie na wszystkich swiatach, na edron sa demony. Konkretniej w edron hero cave. Polecam filmy by cichy mac. Apropo, nie pisz dwóch postów pod rzad i dbaj o pisownie.
Lowca lasu
20-12-2005, 12:32
czy wiecie gdzie na emperze som DEMONY??
był bym zadawolony gdyby ktos raczył mi opdowiedziec
pozdro
Demony sa na wszystkich servach w tym samym miejscu tak jak inne potwory
:) Musiszz miec Pacc czyli Premium Account . Sa takze ataki demonow na
wyspe Edron :)
Kerva Zandor
23-12-2005, 15:52
Nie trzeba sie tak bawić!Wchodzi się na www.tibia.com .Tam patrzy sie na Mapy i wybierasz Mapa Respawnu albo jakos tak.I tam macie całą mapkę tibi i gdzie coś jest(opisy pod spodem).I to takie proste! :glupek:
Raven Slay
24-12-2005, 13:59
Nie trzeba sie tak bawić!Wchodzi się na www.tibia.com .Tam patrzy sie na Mapy i wybierasz Mapa Respawnu albo jakos tak.I tam macie całą mapkę tibi i gdzie coś jest(opisy pod spodem).I to takie proste! :glupek:
Jeśli dobrze mi się wydaje na tibia.com nie ma mapy respawnu. Najlepiej patrzysz na tibia.pl ---> Mapy ---> Mapa Respawnu i masz tam wszystko.
hahaha ostro masz na***ane we łbie pisac Ci sie tylke chcialo chyba nie miales co robic -.-
Kamil c35i
25-12-2005, 12:16
siemanko czytalem ten poradnik i widze ze vampiry sa tylko dla pacc ale to nieprawda oglondalem filmik na ktorym koles na pohu zabijal vampira czy gdzie bez pacc ale niewiem gdzie to jest pomocy ;(
Napiszcie nawet prywatne wiadomosci
nieczepiac sie mnie ze nieczytalem odpowiedzi all :kat:
cya all pomocy!
Barzyk de'Costa
28-12-2005, 17:26
Czytałem w huntedzie o tych zlunarowanych Giant Spider'ach i potwierdzam. Pięć miesięcy temu jak grałem na Arcanii to na drodze z Thais właśnie do mostu prowadzącego do Kaazordoomu zaatakował mnie jeden Giant Spider i nie miałem szans 8o Pytanie: One tam występują czy to jakiś Bug? ;(
gdzie znajde larvy? nie interesuje mnie odpowiedz w stylu:kolo ankh, sprawdz na mapie respwanu, na daramie masz dziure, itp. prosilbym o mapke albo jakis opis
Ps: tylko zeby nie bylo scarabow :P
Gdzie znajdę duży resp potwora "Slime"??? Z góry thx :P
Czytałem w huntedzie o tych zlunarowanych Giant Spider'ach i potwierdzam. Pięć miesięcy temu jak grałem na Arcanii to na drodze z Thais właśnie do mostu prowadzącego do Kaazordoomu zaatakował mnie jeden Giant Spider i nie miałem szans 8o Pytanie: One tam występują czy to jakiś Bug? ;(
Poprostu ludzie luruja :(
Adam the jedi master
04-01-2006, 11:14
Behemoty są też u jednego z faraonów.
A Vampire ponoć dla facc jest na południu PoH-a zerknijcie gdzieś jest mapa respu DC i tam jest też ten resp pokazany
a propo demonów dla facc to jeden jest ale tylko żeby pooglądać bo stoi za kratami na wzniesieniu gdzieś podrodze do Banshe questa (ponoć sam tam nie byłem)
Lowca lasu
12-01-2006, 17:30
Gdzie znajdę duży resp potwora "Slime"??? Z góry thx :P
Slimow jest duzo na Foldzie ( dla tych ktorzy nie wiedza co to - Folda to lodowa wyspa, mozna na nia doplynac statkiem nad carlin)
Ale tez sa slimy Na Tiquandzie i Dark Cythadel.
Lord Of Mckwacz
13-01-2006, 18:56
Renka cie nie bolala
Boss'iarz
15-01-2006, 07:17
Albo nie dopatrzylem albo nie ma respa Larwy ? Czy nie wiecie czy są może gdzieś w okolicach Thais , Carlin ?
Hmm troche mi trudno znaleźć Orki Sper coś tam, na roku :( A został mi jeszcze jeden level do mainlandu ;)
Luc'Infernus
16-01-2006, 11:34
Behemoty są też u jednego z faraonów.
A Vampire ponoć dla facc jest na południu PoH-a zerknijcie gdzieś jest mapa respu DC i tam jest też ten resp pokazany
a propo demonów dla facc to jeden jest ale tylko żeby pooglądać bo stoi za kratami na wzniesieniu gdzieś podrodze do Banshe questa (ponoć sam tam nie byłem)
DC oddzielona jest rzekami, za jedna z rzek (tą na południe dc) jest dość ciekawy spawn, znajdują sie tam w-wolfy, orc'i ridery, pare ghuli, i wspominany powyrzej Vampire, jest on w okolicach 'budki' lecz czasami jest lurowany w stronce dc, poczym czesto znika ;], knight ktory treni na DC (naprzyklad na slimie) może tam sie świetnie zaopatrzeć w food.
A co do demona, znajduje sie on przy warlockach, jest to okolo 1/2 2/3 questu. Nieda sie znim walczyc, można tylko popatrzeć.
Hmm troche mi trudno znaleźć Orki Sper coś tam, na roku :( A został mi jeszcze jeden level do mainlandu ;)
Popatrz na mape respu, a nie zasmiecaj forum. X( .Jakby co to sa na polnocno-zachodniej wiezy orkow.
vampiere jest już dla Facca , ale i tak każdy wie :P
a gdzie dokladnie respi sie vampire???
Johny Cross
21-01-2006, 09:56
moze mi kots dac ss albo dokladnie wytlumaczyc, a najlepiej dac film z miejscem na necro takim w ktorym nie ma trudnej drogi do przejscia ;p bo mam 29 lvl master sorc
zna może ktoś fajną miejscówkę ze slime dla facc? I czy sobie poradze :D 50/50 mlvl 3 plate set dragon lance steel helmet croc boots :) z góry thx za pomoc :)
@up
Podtrenuj do 60/60 na rotkach/dwarfach, a potem śmigaj koło Blood Herba.
†/M\etal Lor/D\†
26-01-2006, 19:18
beholdery tez mozna spotkac w kazzo, jak sie idze do kopalni w lewo :)
Kumagoro
27-01-2006, 17:16
beholdery tez mozna spotkac w kazzo, jak sie idze do kopalni w lewo :)
Eee, tzn.?
Chodzi o to miejsce jak się idzie do browaru? (tam gdzie często wiara treni)
†/M\etal Lor/D\†
27-01-2006, 22:55
jak idzesz od strony Ab, to masz zejscie w lewo, idzie sie przez takie skaly, pozniej mosisz wyjsc na gore, takim korytazem, i masz zejscie w dol albo mozesz isc dalej tam do kopalni gdzie jest Budrik :) zamiecil bym fotke ale nie wiem jak :) :D
wiem że to jest głupie ale co to jest molst i gdzie sie znajduje
Mógłbym prosić o MAPKE jak dojść na dragon lair. Na forum znalazłem tylko opis w stylu "wyjść z venore X wyjściem ...." problem w tym, że ja nigdy w venore nie bylem (mieszkałem w carlin i kazo) Z góry thx
Powinienes napisac : Orci, Trolle itd. WSZEDZIE:confused:
Co do trolli się zgodze, ale do orców chyba nie :p
Nietykalny
17-02-2006, 14:13
Brawo jesteś super gościu! to mi naprawde bardzo pomoze więcej takich ludzi na forum
BIG THX DLA CIEBIE STARY :D
Popieram w pełni, coolo jestes super B)
- wiecej takich !!
dręczy mnie jedna rzecz, nigdy nie chodziłem w podziemiach koło desert questa, raz poszedlem pokazac koledze gdzie on sie znajduje zeby go nikt nie oszukał jak bedzie sam szedł, wiec do rzeczy wchodze przez pierwsze dziury ( az do ostatniej drabinki) i patrze a tu ciało beholdera pierwsze skojarzenie ze ktos przyniosl ciało ale zauwazyelm skielety koło niego i pytam sie z kąd on sie tam podział ;/ bo jak bym go wtedy spotkał zywego mial bym problem bo mialem tylko rozdzke i zadnych runek...
Równie dobrze można to sprawdzić na "mapie respawnu", która znajduje sie na "Tibia.pl". Ale tak jest bardziej przejrzyście!
Lord Darekk
20-02-2006, 11:09
Powiedzcie mi gdzie znajde SLIM-y. Takie dobre do skillowania. Jak możecie podajcie mi miejsca. Z gury dzięki. POZDARAWIAM.:cup: :evul:
Gajutus z Samery
27-02-2006, 13:51
Wszystko cool...ale mam pytanko gdzie znajde pojedynczy resp vampa, albo respy bh ale taki gdzie np. ide i co jakis czas zabijam a nie, że się na mnie pełno beho odrazu rzuca a potem nic ;/
Wszystko cool...ale mam pytanko gdzie znajde pojedynczy resp vampa, albo respy bh ale taki gdzie np. ide i co jakis czas zabijam a nie, że się na mnie pełno beho odrazu rzuca a potem nic ;/
facc:
bh - domek bk kolo venore - 4 beholdery
vamp - na poludniowym krancu poh'a
pacc: za dlugo by opowiadac, powiedz najpierw czy masz czy nie
killer645
28-02-2006, 12:13
Gdzie moge znaleść jakiegoś potwora (300-500hp) i żeby nie strzelał prosze o odp.
Gdzie moge znaleść jakiegoś potwora (300-500hp) i żeby nie strzelał prosze o odp.
ty masz 300-500hp czy on tyle ma miec ??:P
a tak serio to re wymagania spelniaja beho(bagna kolo venore)
dsy zerki lidery ghule(poh wokól temple)
assasiny i inne duperele z DC :P
napisz lepiej skile i profesje to doradze na co warto chodzic :P
a no i oczywiscie guardki (kopalnie)spelniaja te wymagania :P
Dragonit
11-03-2006, 17:00
Gdzie moge znaleźć:
1-Dużo elfów,ale zwykłych nie scautów i arkanistów(bez pacca)
2-Sporo rotów ale bez pacca
3-Larwy bez pacca(jesli gdzieś są)
4-Czy Mintwalin wymaga pacca jesli nie to gdzie ono jest?
5-Gobliny oprócz tych w goblin camp
6-Pojedyńczy resp Demon skeletona
Pls nie mówcie żebyc sprawdził mape respu bo mi ostatnio tibia.pl szwankuje
Ds'a? Kolo cyców w Femur Hills, Elfy to tylko w zamku są
pojedyńcze, Roty niedaleko Carlin jest taka dziura, Larw z tego co mi wiadomo nie ma na Facc Arena, a gobliny wszedzie xD
Kala Glar
13-03-2006, 11:06
Spoko popieram w 100%
Driud Szreder
14-03-2006, 15:09
Wiem gdzie można znaleźć Huntera i troche misiuw(Jeśli hcesz się zabić) właśnie kilkanaście minut temu mnie zabil hunter i straciłem protection amulet and soldier helmet:(
Jest to na północ od Venore najpierw jest kilka bugów potem misio potem amazony i valkirye(wcześniej przehodzi się przez domek i drzewa kture zaslaniaja przejscie) cały czas na północ przehodzimy przez belke prze dzrewa potem kilka wezy idziemy wzdłuż rzeki i gdy się kończy w gore i prawo napotkamy tam huntera i dwa misiedalej jest hyba domek kturego strzegamozna tez od tyh kilku wezy isc w prawo sa tam jakies shody gdzie jest slime i cos co mi 37 zycia zabralo pewnie jakis nieumarly bo takie gwiazdki sie pojawily ja zaatakowal.Życze miłego zabijnia i uciekania a jakby ktos znalazł me ciało to by mi oddał przynajmniej soldier helmeta i backpacka.
Colda Lili
14-03-2006, 21:24
Mam 5%do 14lvl.Chcę zarobić bardzo szybko 25lvl poniważ chcial bym do jakiejs gildi.czy to oplacalne rzeby szybko zarobic 25lvl na ghoulach bez wsparcia innych potworów??moje EQ Noble Armor,Behelorder Shield,Dark Helmet,Brass Legs,Wand Of Dragonbreath,Dragon Neckle,Leather Boots.Piszcie szybko na to co powiedzilem!!
POZDRO DLA WSZYTKICH TIBJAŃCZYKÓW:cygaro:
Dragonit
14-03-2006, 22:41
Jeśli znajdzisz gdzieś mało zaludniony,dobry resp ghoulów możesz doexpic do 20lvl,a dalej na innych potworkach.
Colda Lili
15-03-2006, 11:08
Dzięki Draconit ale prosze powiedz mi w jakim miejcu najlepiej zabijac ghoule do 20lvl??:cygaro: X(
Dragonit
15-03-2006, 17:15
hmmm....
Sporo ghouli jest w Ghostlandzie,troche ich jest też w Acien templar koło Thais.Dużo jest w wieży na północny wshód od Thais,ale nieraz kręci się tam kilku ludzi.
Kicia Eldar
15-03-2006, 17:31
a kto mi powie jakie stworki sa dla facc
moze byc bardzo ogulowo
bez szczegolow
Mam pytanie:
1.Gdzie moge znales sporo rotow(moze ktos zna miejsce gdzie nikt nie chodzi ;] )
2.Gdzie moge znales duzo cyklopow ale max 2 na raz. Wiem ze jest takie miejsce tylko wlasnie zapomnialem jak ono sie nazywa :/ tam wlasnie jest sporo cyckow, aha tak zeby bylo duzo miejsca na uciekanie ;]
3.Gdzie moge znales pojedyncze respy bh? plz odpowiedzcie,
THX z gory ;]
Zapomniałem nie mam PACCA :(
Kicia Eldar
15-03-2006, 17:58
up^^
1. roty som po drodze do beho kolo venore
2. cyce som w tych gorkach na lewo od carlin edit: femor hills :)
3. beho som kolo venore (pod ziemia)glemboko wejscie chyba kolo swampow
Colda Lili
15-03-2006, 21:01
Dzięki ci dargonit czyli najlepsze som te miejsca.OKI thx
POZDRO DLA DARGONIT I RESZTY TIBJAŃCZYKÓW:cygaro: :mag:
Ja kiedyś spotkałem fire devila w thais szłem sobie spokojnie na orkach a tu nagle fore devil [kupiłem postać na allegro (teraz żałuje) 35 lvl knight ze skilami 75/75] i wyobraźcie sobie że zwiałem :P. Od tamtej pory nie kupuje postaci na allegro bo to kompletny brak doświadczenia, 2 dni potem kumpel mi opowiadał jak zjechał fire devila 19 knightem !!!!!!!!!:faceoff: Już niedgu, nigdy nie kupie postaci na allegro. :P:P:P Może to wam pomoże przed taka wpadka jaka miałem :D
Colda Lili
16-03-2006, 10:49
Dargonit ale powiedz mi czy trzeba miec jakis klucz rzeby na ghoule chodzić tam w Thais w wieży??:cygaro:
POZDRO DLA WSZYSTKICH TIBJAŃCZYKÓW:cygaro: :cygaro: :mag: :flaga_pl: :kon: :mag: :kat: :crusader: :elf: :x:
Kicia Eldar
21-03-2006, 16:10
hmm
a gdzie mizna znalezc tarantule czy cos takiego
bo zalezy mi na free time ring
wiem ze zadko leci ale co tam :)
Colda Lili
30-03-2006, 09:44
Kicia Elder tarantule som w DARK CADERAL na samej gurze tylko uwazaj tam som tarantule ale czasami morzesz spotkac asz 3tarantule
Tarantule sa na DC na gorze jak i w podziemiach. ale trzeba uwazac bo respia sie 4 kolo siebie.
chciałbym się dowiedzieć gdzie znajde dragona najlepiej pojedyńczy spawn .
najlepiej jagby była mapka. z góry fex:)
odpowie mi ktoś X( bardzo proszę:confused:
Legendarny Banita
31-03-2006, 22:33
Mam pytanko:
Dlaczego Dobo napisal, ze Vampiry sa dla pacc only? Przeciez kolo dark cathedral jest jego solo resp...
Colda Lili
01-04-2006, 18:44
Gdzie zanjde rotwormy w naj bizyszych miejscah Venore.Poproszę do tego mapkę:cygaro:
To już było http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn po co ty zajmujesz miejsce. Niepotrzebnie się starałeś (tam jest dokładniej) no, ale jak ci sie tak chciało to prosze bardzo.
Ale najlepiej exspić w GhoustLandzie na szkieletach gulah DS i GS (Jagby ktoś nie wiedział GhoustLand na lewo od Carlin) ;)
To ja też sie dołanczam :lucznik:
Subbotai
05-04-2006, 14:34
Zapomniałeś dodać, że jest jeden wampir na południe od Dakr Cathedral, co oznacza, że FACC'e też mogą spróbować swoich sił :PPPPP
Gdzie moge znaleźć rotki do skillingu w pobliżu Carlin?
behonder
09-04-2006, 01:02
gdzie są elfy\ /
-------
tylko nie inne elfy ale pospolite same nie wojownicy,łucznicy tylko te
behonder
09-04-2006, 01:32
:) :p B) :D 8o X( :cup: :miecz: :2handed: :blazen: :topornik2 :sword: :flaga_pl: :elf: :browar: :gazeta: :blush: :wasacz: ;) :evul: :lucznik: :kilof: :axeman: :faceoff:
wszysczy co przystąpili to wielkiej rady piesberta rządzącej nad światem
i ci kturzy tego niezrobili
:crusader: :Ork: :kon: :kat: :axeman: :berserk: :evul: :miecz: :2handed: :topornik2 :wiking: :glupek: :angry: :fuck: :Ork: :kat: :kat:
Matutak16
09-04-2006, 20:30
wreszcie ktos cos fajnego wymyslil
slawekmag
13-04-2006, 20:04
Gdzie znajde POJEDYŃCZY respawn draga? Chodzi o miejsce gdzie łatwo można by było zabić pierwszego draga - czyli żeby było miejsce do ucieczki dla ekipy, jakby coś poszło nie tak ale żeby drag też nie mógł łatwo zwiać. Do tego chciałbym żeby w pobliżu nie było żadnych mocniejszych potworków, które by utrudniały zabicie draga. Proszę również o opisanie drogi, czyli jak tam dojść.:p
Dragonit
16-04-2006, 16:10
Wiele słysze o Mintwalin,że sie tam szybko expi,kasi i wogóle,a ja zabardzo nie wiem co to jest(wiem tlyko że to miasto minotaurów)i mam kilka pytań:
1-Gdzie jest Mintwalin?
2-Jak sie tam dostać?
3-Czy tam na powierzchni chodzą tlyko minosy,mino guardy i mino archery a mino magi są na poziomach niższych\wyzszych czy one też chodzą luzem po miescie?
4-Od którego lvl można tam expić\kasić?
Wenhilior
17-04-2006, 22:48
My Enemy!!!
Ti The Grey
Ruski Knight
Qino
Tuxel
Plz help me world Furora Premium account Darashia
Traz wiem przynajmniej co gdzie i jak heheh xD
Saviola Knight
19-04-2006, 21:40
ile mozna pisac..... ale spox przyda sie :) nawet nie wiedzialem ze dla FACC dragon lordy ;/
urlich grzes
20-04-2006, 22:12
Szukam pojedynczego spawnu FD, ale tak zeby byl bez obstawy jak np ghuli w ghost landzie. Jest gdzies takie miejsce gdzie nic by mi nie przeszkadzalo w upolowaniu go ?
Dragonit
20-04-2006, 22:21
W acient templar:Wchdoizsz,idzesz na prawo,na dół,prawo,dół i jest jakby jaskinai z wulkanem tutaj są pojedynćze fd bez obstawty(jest to tez fajne miejsce do lurowania fire ddevili :P)
Dragonit
20-04-2006, 22:29
[QUOTE=Colda Lili]Dargonit ale powiedz mi czy trzeba miec jakis klucz rzeby na ghoule chodzić tam w Thais w wieży??:cygaro:
Nie,w podziemiach jest beho,1 pietro ghoule,drugie dsy,nastepne Geomancer,a na samej górze monk i witch.
wielkie gratz poradnika :)
Jory Vikarth
24-04-2006, 21:07
niedokladny opis wystepowania( a Rookgard to nie istnieje?):cup: :cup:
Szukam pojedynczego spawnu FD, ale tak zeby byl bez obstawy jak np ghuli w ghost landzie. Jest gdzies takie miejsce gdzie nic by mi nie przeszkadzalo w upolowaniu go ?
Najlepsze miejsce dla ciebie na solo FD to jest podziemie ancient temple (tam jest taki korytarz, mozna lurowac pjedynczo)
btw. uwazaj, FD potrafi niezle zaspamowac
Master of skarpeta
04-05-2006, 17:48
Black sheep można spotkać niedaleko amazon camp za wschód od Carlin.
Jest tam góra a na poziomie +2 są black sheep ale UWAGA!!! lepiej niechodzić tam poniżej :baby: 25-30lvl:cup: bo respi się tam 8o hunter!:evul:
Koleś te black sheepy sa kolo huntera pomiedzy Ab i Kazz na gorze goblinow
i w ogole chyba nie wiesz gdzie co jest .........................:evul:
Sry ale ............
Pozdro:evul:
PS:Nie pisz na takie tematy bo nie moge czytac takich noobkowskich postow ((bez obrazy))
Behemot wystepuje ponadto w Tar Tomb(Kolo ropy). Za scarab coin teleportem
na poziomie -2
(liczac od teleportu).
4 Behemoty wsumie.
Amen.
PS. Jesli juz ktos to poruszyl, to przepraszam, nie mialem sily czytac calego tematu.
Poprawcie ten blad wkoncu ;)
GDzie znajde spawn 1 beholdrea bo tu jest napisane venore tam sa 2 az, a chce ubic 1 na probe. BK house... , sami wiecie, prosze o szybką odpowiedz
szymon287
08-05-2006, 23:12
GDzie znajde spawn 1 beholdrea bo tu jest napisane venore tam sa 2 az, a chce ubic 1 na probe. BK house... , sami wiecie, prosze o szybką odpowiedz
pietro -1 w wiezy miedzy thais a pustynia (aby drzwi otworzyc musisz isc przez pustynie na 2brzeg i za skalami jest drzwignia i wracasz ubijasz idziesz zadowolony or ded xD
TAa ale slyszalem ze ejst gdzies w okolicach kazoo czy to prawda ?
Master Elvis
15-05-2006, 16:30
8o thx ziom za opis bardzo mi sie przydał bo wiem gdzie szukac monsterow dla facc =)
Amidamaru134
16-05-2006, 15:00
Jak by co to bh som tam gdzie quest ale nie powiem gdzie jest quest. tylko powiem ze tam gdzie jest diamond i small cos tam i bh towarzyszom mumie mozna od 20 lvl do 200 setnego :) ale uwaga jak hunta bendziecie mieli to nie moja nie gm i nie admina sprawa wienc uwazajcie
TAa ale slyszalem ze ejst gdzies w okolicach kazoo czy to prawda ?
Tak to prawda, jesli idziesz do kazzo to w pewnym momencie zamiast isc miedzy drzewami w gorę idż na lewo i jak tylko wejdziesz wyżej spotkasz beholdera
Piotrek Marycha
18-05-2006, 16:59
@up nie lewo tlyko prawo, tam jest takie miejsce gdzie musisz sie ropnąc do góry tylko uważaj bo ciasno
- Fire Elemental - Zdazaja sie w Molst a najczesciej na Edron w Hero cave w okolicach Demonow
- Vampire - Darma, Ghost ship
-- Giant Spider - PoH, Molst, Darma
- Banshee - Ghost land
Fe też występuja na Lodowej wyspie czyba Folda??
Vamipre też jest pojedyńczy 30min? resp na Pohu
Giant Spider jest głęboko w podziemiach Mount Sterium
Banshee jest pod Thais
BlodomaN
22-05-2006, 19:24
A wie ktos gdzie jest czerwony motylek? Potrzebuje do explorer society questa :P
Poaukuję grolarma ale proszę o jakąś mapkę czy coś bo jak mi powiecie ,że jest on w jakimś tunelu to raczej go nie znajde. ;)
Vinnetou
24-05-2006, 15:19
Nieprawda że Behemoth jest tylko w cyclo. Jest też w tombach.
el_pablo
24-05-2006, 20:52
to chyba pasuje do tego tematu a więc:
Czy ktos wie z kąd się wziął fire devil w mount sternum?
szymon287
24-05-2006, 21:23
to chyba pasuje do tego tematu a więc:
Czy ktos wie z kąd się wziął fire devil w mount sternum?
summon :>?
2x up:
tez jest na forbiden land (jakos tak) taka dzika osada na tiq :D
Chciałbym poexpić w północno zachodniej części Tiquandy, lecz na mapie respawnu pisze, że występuje tam carniphila. X( Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie się ona dokładnie respi w tej części tiqu ?
Jak by co to bh som tam gdzie quest ale nie powiem gdzie jest quest. tylko powiem ze tam gdzie jest diamond i small cos tam i bh ale uwaga jak hunta bendziecie mieli to nie moja nie gm i nie admina sprawa wienc uwazajcie
Gratz opisu miejsca (i ortografii). Co do tego miejsca to jest to w podziemiach bagien i są tam chyba ze 3 beholdery, a jemu chodziło o 1 i jak udzielasz takie odp. to lepiej się nie odzywaj.X(
towarzyszom mumie mozna od 20 lvl do 200 setnego :)
A co, na wyższym lvl mumie przestraszą się i zrobią sepuku?:D
bradzo sie ciesze ze black knight jest w knight house kolo venore. Ale moze ktos dokladniej mi powiedziec gdzie to jest ?!
z gory dzieki.
Behemoth znajduje się też w tombie (tym między jeziorami smoły) ;) Ale ogólnie poradnik bardzo dobry :)
Zell Zapavem
29-05-2006, 15:28
Mam rookmana na 4 lvl, i mam pytanko na czym moge expić??(min. do 8 lvl)
;( . NA CZYM ?? mam skille(wole nie pokazywac chyba z 14/14);(
i na mino za silne na trolle nie oplaca sie na raty chyba na 4 lvl nie ;(
na orci (jak pojde moze tam bedzie sperman;( ) I CO JA MAM ROBIĆ??
na beary znowy ich znalesc nie moge;( na rotwormy zaslaby O i mam pytanko (nie wiem czy ktoś tam był)więc koło rotwormów(jeden poziom niżej)są tam jakies chmury trucizny i mam antidote I czy opłaca tam się wchodzić??bo może wyarnowałem 40gp na coś comi potrzebne nie bedzie!!CO JA MAM ROBIĆ?? X( + :baby: +:cup: =:evul: B) :p :) 8o
Master123
02-06-2006, 20:05
Duze GZ dla Ciebie z 10 punktów masz 10 ;))))
TIBIA ROX :> :)):] :) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :evul: 8o
kOnDzIo4EvEr
03-06-2006, 16:28
Super podziwiam ze Ci sie chcialo pisac tyle hehe:)
Ja bym padl z meczenia od pisania !!:p
Pozdro 4you ;)
BlackWolf
10-06-2006, 00:14
Wreszcie jakis porzadny poradnik o wystepowaniu potworow . 8o :cup:
Wielkie thanks !!!
ShadowKaczor
14-06-2006, 15:13
w newsie o nowych avansach na 2 brazku ejst postac bez pacca walczaca z demonami, w eic na facc sa gdzies demony. TReszta jest ekstra i super ok. 9,99/10
http://images.tibia.pl/images/newsy/tedunio_160s.jpg
O to chodzi ? Tedunio: Account Status: Premium Account
Wojtas Max Palladyn
19-06-2006, 08:28
Bardzo dobra produkcja naprawde wiele mi to pomogło ;)
Nikosiek
19-06-2006, 14:33
Gdzie znajde Cave Rata na rooku??????????? http://img100.imageshack.us/img100/3/caverat0zj.gif :) :) :) :) :) :) :) :) :)
patryk363
20-06-2006, 18:31
Mixser To noob
Mam takie pytanie jak dojść do rotów pod venore (plz okładny opis albo mapa).
Gdzie znajde jakąś fajną miejscówke z ghoulami, skele, gdzie jest ich dużo i jest dobry exp, i mało ludzi, widzę że niektórzy expią tu:
http://i30.photobucket.com/albums/c342/Ziomekxyrax/33lev.jpg
Może mi ktoś powiedzieć gdzie to jest i jak tam dojść, ile jest tam k expa/h
prosiłbym o mapke. I proszę o inne fajne miejsca
Pozdrawiam~
Potworek
26-06-2006, 14:12
gsdzie moge znalezdz Valkirie byle tylko tamnie bylo witchow i jaknajblizej venor e
P.S. mapa mile widziana
Impalable
26-06-2006, 14:19
AC camp w venore wychodzisz polnocno/zachodnia brama i idziesz na polnoc, az dojdziesz do amazonek.
Potworek
26-06-2006, 14:27
w takiej jaskini
wiem ale tam nie ma Valkirie
bo wiem ze Valkirie sa na polnoc od venore ale tam tez sa witche a ja witchow nie pokonam
Ale withe są na poziomie w gore i w dol, są fajne miejscowki z samymi valkiriami.
Potworek
26-06-2006, 20:51
ale na poziomie czasami tez sie witche kreca
Orshabaall
27-06-2006, 11:29
gsdzie moge znalezdz Valkirie byle tylko tamnie bylo witchow i jaknajblizej venor e
Polecam amazon camp na polnocny-zachod od venore. Naprawde szybko sie tam expi na niskim lvlu. Jest duzo amazonek i valkirii oraz kilka witchow ale nie trzeba wcale do nich wchodzic. Wada tego miejsca jest jednak duze zaludnienie przez 20 godzin na dobe. :p
bo wiem ze Valkirie sa na polnoc od venore ale tam tez sa witche a ja witchow nie pokonam
Mozna tam expic na samych amazonkach i valkiriach omijajac witche. Jak ktos ma pozniej 13 lvl to i tak na samych amazonkach niezle expi.
ale na poziomie czasami tez sie witche kreca
Jak ktos ropnie, ale mozna je wziac na antylura. (chociaz nie powiem troche sie przy tym hp straci wiec polecam miec runki :p )
Knajt Zaglady
30-06-2006, 18:34
Black Sheep respi sie tez u tego huntera na tej górze kolo AB
Naprawde spox. Niektórym może się bardzo przydać. Tylko mam pare zastrzezeń. Nawiązując do tych lepszych potworków(bo nie sposób zliczyć miejsc przebywania słabszych);) Giant Spider jest jeszcze na GhostLand oraz na bagnach na queście z Blood Herbem. Fibula aż się roi od Demon Skeletonów. Fire Elementale - Folda. I jeszcze Banshee jest na południe od Thais w ruinach:]
Wcale ze nie tylko dla pacc.
Kiedys (na 15lvl) jak szedlem na dark catedhral to pomylilem drogi i mi wyskoczyl taki. Przylecial jako nietoperz potem sie w vampira zamienil i po mnie ;( dragon shield i knight armor mi wylecial ;( ;( ;( ;( ;(
Mlecziii
04-07-2006, 21:07
Wcale ze nie tylko dla pacc.
Kiedys (na 15lvl) jak szedlem na dark catedhral to pomylilem drogi i mi wyskoczyl taki. Przylecial jako nietoperz potem sie w vampira zamienil i po mnie ;( dragon shield i knight armor mi wylecial ;( ;( ;( ;( ;(
To jest jedyny vamp dla facc a jezeli ktoś hce tam dojść nie zaówzony przez gsa to wystarczy isc w zdłuz rzeki koło DC i skręćić przed orkami w bok .Nastepnie przechodzimy przez cmętaz i w malym budynku respi się vamp i witch.
PS. Wspułczuje że straciłeś eq.;(
Ludwik Mati
06-07-2006, 12:33
Moim zdaniem słaby poradnik można zajrzeć ale troche niedokładnie zrobiony;)
Nieugiety
08-07-2006, 10:00
1) Jest vampir dla facc....
2)Moze by dopisac bossow?
3) Mam pytanie, nie chcialem zakladac nowego tematu to pisze tutaj.
Otoz chcialbym sie zmierzyc z grorlamem, myslalem, ze to nie najsilniejszy stwor ale gdy zobaczylem, ze spuszcza steele to troche zmienilem przekonania...
Jaki najmniejszy lvl knight muglby go bloknąc.?
Johny Johny
09-07-2006, 11:38
no no a myslalem ze gdzies dla FACC znajde behemota xD:D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.