Pokaż pełną wersje : Gdzie znajdę danego potwora?
Dan the Automator
27-09-2003, 11:04
Praca w 100% BartLuka + 4 nowe potwory by Dobo . Jego całować po nogach :P
Tak więc tematy "gdzie znajdę..." będą kasowane
Potwory na zielono są PACC ONLY!!!
chcecie wiedziec gdzie co jest? prosze Bardzo
- Kroliczki - praktycznie wszedzie
- Dog - Glownie miasta Thais i Edron (radze ich nie zabijac mozna dostac za to w pysk)
- Sheep - Laza czesto przy Hunterach w okolicach postu dwarfow albo na gorach pomiedzy kazo a Ab
- Black sheep - darashia Necromancer spawn
- Jelonki - wszedzie :D
- Swinki - w niektorych miastach a takze poza (np orc fortest)
- Rat - Kanaly w miastach
- Snake - glownie Bagna
- Cave rat - czasem sa w kanalach w Molst
- Spidery - Wszedzie (jesli ich nie widziales musisz miec naprawde szczescie)
- Wolf - Patrz Spidery
- Bug - Patrz Spidery, Wolfy
- Troll - Ab (2 pieterko pod ab), Thais (troll cave), Poczatki Molst i wiele wiele wiecej
- Posion Spider - m.in w towarzystwie GSow na PoH a takze Molst itd
- Frost Troll - Folda (nie pomyliles go z Wrl?) i inne wyspy lodowe
- Bear - Sa w okolicach miast
- Wasp - Okolice Thais, Ab, Venore
- Goblin - Pomiedzy Kazo a ab-Carlin, Edron
- Swamp Trolls - Okolice Venore (konkretnie najwiecej ich na poludnie)
- Orc - Orcland, Thais, Ab, Molst Edron
- Polar bear - Wyspy lodowe?? (odpowiedz: !!) [Łatwo pomylic z Behemotem ;p]
- Winter wolf - przez niektorych nazywany Vampir ;p Wyspy lodowe
- Lion - Pustynia (czyli okolice Venore i Darma)
- Skeleton - nie widziales ich? chyba nigdzie nie chodzisz ;p okolice Venore czesto w towarzystwie behe (beholderow NIE BEHEMOTOW)
- Orc Spearman - Orcland okolice ab Molst Edron
- Rotworm - Darashia rots :wub: Edron okolice Venore Thais Carlin Kopalnie
- Elf - Ab, Molst Elf Village
- Scorpion - Okolice Venore Molst Darma and many many more ;D
- Dwarf - Kopalnie??
- Minotaur - kopalnie, okolice ab, Molst, Miasto mino
- Orc warrior - Okolice ab, Molst, Orcland, Edron, Outlaw Camp
- WarWolf - Okolice Orc Fortress
- Slime - PoH Venore Ab and many many more
- Wild Warior (WW) - Outlaw Camp, PoH, Hero Cave
- Amazon - amazon camp, okolice Venore
- Mino archer - Kopalnie Okolice ab Molst, miasto mino
- Dwarf sold - Cyclopolis i kopalnie
- Elf scout - ab Elf Vilage Molst
- Ghoul - Okolice venore Molst PoH ab i ofcorse Darma i Edron :D
- Valkirie - (glownie tam gdzie amazo)
- Stalker - Darma, Edron Hero cave
- Beholder - Okolice Venore, Thais, Molst Bk house
- Orc shaman - Orcland, Edron, Molst, okolice Venore
- Fire Devil - Gdzies pod pustynia (rzadko spotykany) (sa tez pod Dragon hole [widzialem 1 tylko])
- Ghost - Darma, Ghost ship
- Witch - Bagna Plx :D molst Hero cave na Edron
- Orc Rider - Okolice Orc Fortress
- Mummy - Okolice VEnore Dracona, Darma
- Mino mage - Miasto mino Molst Darma Edron (cyclopolis i Hero cave)
- Hunter - Edron, Molst, Okolice ab i Kazo, PoH
- Cyclops - Okolice thais Molst, Cyclopolis , Orcland
- Mino guard - Okolice Ab, Molst, Edron, Miatso mino
- Stone Golem - Demona Molst Darma Edron
- Elf Arcanist - Ab , Molst, Elf village, Hero cave, Demona
- Dwarf guard - Kopalnie, Cyclopolis , Demona
- Orc Bereskeser (zerk) - Cyclopolis, Orcland, Okolice ab, Molst, Edron
- Monk - Molst, Edron
- Fire Elemental - Zdazaja sie w Molst a najczesciej na Edron w Hero cave w okolicach Demonow
- Demon skeleton - DSy sa na PoH, Molst, Edron i single spawn pomiedzy Kazo a ab
- Orc Lider - Orcland, Edron, Molst?
- Vampire - Darma, Ghost ship
- Priestless (kaplanka) - hero cave Darma
- Necrosy - Darma only
- Orc Warlord - Pod Orc Fortress
- Dragon - pod Thais w Molst, Edron, okolice Venore, PoH okolice ab fibula
- Giant Spider - PoH, Molst, Darma
- Banshee - Ghost land
- Hero - Hero cave na Edron (nie sluchac bajek ze Hero jest w Molst czy na Demonie sprawdzalem nie ma)
- Black Knight - Venore Only (BK house)
- Dragon Lord - Te to sie pelentaja wszedzie gdzie jest wiecej niz 2 smoki ;p (no prawie wszedzie :D) M.in PoH, Venore, molst, Edron fibula
- Behemot - ONLY Cyclopolis (nigdzie wiecej!)
- W*****ony emeryt (warlock) - Demona, Edron Hero cave
- Demon - Hero cave (sa 2 spanwy)
Że Ci sie chcialo to pisac :))
Brawo jesteś super gościu! to mi naprawde bardzo pomoze więcej takich ludzi na forum
BIG THX DLA CIEBIE STARY :D
Oryginalnie dodany przez vade
Że Ci sie chcialo to pisac :))
Przeciez powiedzial ze Praca w 100% Bartluka wiec se tylko skopiowal (tak mi sie zdaje)
Ja tylko dodam ze BartLuk to taki zajebisty gosciu z gery.pl
jak zaczynalem gre w tibie i dzialalnosc na forum, byl on moim jakby idolem
full respect for BartLuk
Dan the Automator
27-09-2003, 16:56
@Yogi
BartLuk był chyba pierwszym Polakiem którego poznałem na Liberze :P To były czasy :P
Za pomoc qmplowi uważano go za PK, uciekał z Thais :P
Pare razy uratował mi tyłem na smokach :P
Potem poszedł na Lunare... :(
Barts na Isarze jest spox :) zrobmy mu kapliczke
|
|
|
==========
|
|
|
|
|
| You recognize dead body.
You see Iron Barts he was killed by rat.
SPOCZYWAJ W POKOJU :P hehe
Sir Derman
28-09-2003, 11:35
Fajny opisik wymienione są niemal wszystkie miejsca bedzie trzeba tu pozaglądać od czasu do czasu.
PS: BH występuje w fibula dungeons, jest tam też jedno z największych miejsc z rotami.
Alchemiko
28-09-2003, 12:07
Cool produkcja.
Co z ta mapka Respa, co mielismy ja robic ? :-)
Juz niepotrzebna ?
Bo all time jak gdzies ide i widze respa, to zaraz go dodaje, wiec...
Okolice Carlin Mam juz zrobione (Carlin do Venore)
jak ktos ma jakies Respy.
To wraz z mapka mozecie mi podsylac,
[email protected]
Pozdr 4 All
Alchemiko
Wiecie, jai ten Bartulk ma nick na Lunarze... bo wiecie, nigdy qmplow nie za wilele. A tak btw, to z tym spisem powszechnym potworkofff to good idea. Nie bedzie 10 postow/sek z pytaniem, gdzie znajde krolika. Dzieki Dobo:D
Owszem Praca moja w 100% i zezwolilem Dobowi na korzystanie ;p Na Lunara nie gram juz dawno moja postac sell and Hack ( 1500k poszlo sie jebac) Pozdrawia Barts vel Bartluk ;p
Edit: Wiem ze nie wymienilem wszystkich miejsc ale naprawde wiele potworkow jest tak pospolite ze az trodno opisac wszystkie miejsca.... skoro mowimy o Beholderach sa tez na Darashi w Molst na Edron ale juz nie bede ich rozpisywal ...
barts powiedz mi jedno....co jest w vampire cave na darashi... wymien wszystkie potwory... bo co na pustyni to wiem bo przywitalo mnie 12 stalkerow :D 2 ds-ow , ghoule etc.
Black Leader
29-09-2003, 22:28
Cool post. Mam tylko male sprostowanie. Black sheep można również znaleźć obok huntera (tego koło Ab). :))
Hmm wiem gdzie sa black ship ale najwiecej jest w Necro cave ;p tak malo wazne stforki chyba nie musze mowic... NVM w Necro cave najpierw 2 Ghule pare stalkow i DSow nizej duuchy i scorpy potem 2x DS room i necro nizej juz mass vamp
Z własnych obserwacji dodam, ze black sheep ma respawn kolo huntera na poludnie od ab,
a duza grupa wild warriorow jest w molts
(orc leaderzy tez tam sa)
Winnie The Pooh
02-10-2003, 00:05
ja mam małe pytanko ... co to Molts , gdzie jest , i jakis link zebym mogł zobaczyc na mapie , mimo że nie jestem poczatkujacy to nie wiem co to ani gdzie to :/
Mógłby mi ktoś opracować mapkę jak dojsc do beehemota i co po drodze mozna spotac i ile behe jest na klate na wejscie! bardzo dziekuje! :D
Winnie The Pooh : RTFM (http://www.tibia.pl/skroty.php)
ho0dY! : coś jeszcze? lepiej znajdź sobie kogoś do pomocy, jakiegoś kumpla, który już był.
Kilka poziomów droga ma, więc nie wiem, czy komuś się będzie chciało robić mapkę. No, ale życzę szcześcia.
Winnie:
http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=373&boardid=15&sid=e931331ff43cbc31184d7975f4a6feb6
tu masz mapke jak dojsc do molts
Behe sa w Cyclopolis.... Na 7 Poziomie (pochodz troche a trafisz) zalezy jaki masz Lv i ile UH na klate nie radze brac bo bedziesz na 1 Beha tracil wiecej UH niz na Demona :/
A ja mam jedno pytanie jakie potwory i na jakich poziomach znajde w Fibula Dungeons i Molts.Pytam bo nie wiem na jakich poziomach co jest.Bo nie chciał bym być zaskoczony jak mi np. na 1 poziomie smoczek wyskoczy i zgine.
Wiem ze nie wymienilem wszystkich miejsc ale naprawde wiele potworkow jest tak pospolite ze az trodno opisac wszystkie miejsca.... skoro mowimy o Beholderach sa tez na Darashi w Molst na Edron ale juz nie bede ich rozpisywal ...
Beholdery na Edron? Gdzie? W Hero Cave?
Spis dziurawy jak sito, ale newbiesom pomoze. Przyczepilbym sie do wiekszych stworow, bo na takie ida juz nie newbie :) Zmienilbym Molst na Motls oraz dodalbym w kilku miejscach Hellgate i Draconie ;)
Sandayku mowilem ze ci ktorzy juz sa doswiadczeni sami znajduja droge ten spis zmontowalem po to bo bylo kilka tematow typu gdzie znajde.... albo Post Behemoty sa na fibuli ;p
Co do Dracony chodzi ci chyba o mumie DL i Smoki (jak tego nie napisalem) w Hellgate jest w cholere stforkow (dzis znalazlem lidera i zlootowalem sobie sword ringa ;p) Spis pisalem o 1 w nocy podczas koczowania na BK sprawdzalem go pare razy i wiem ze nie jest pelny Pozdrawia Barts/Bartluk
A ja wam mówie że beholdery najlepiej bije się w południe :P :P Ale tak na serio. Znalazłem klucz który pisze na tibia.pl że jest do wiedźm. Gdzie te baby??
a muglby ktos powiedziec jak dojs do amazons camp
najlepiej opracowac mapke ?(
byla juz taka mapka. szperniij sobie.
Mam takie pytanie gdzie mozna na rooku spodkać gohula bo ktos mi powiedzial ze som na rooku gohule ale nie pamiętam kto?
Jak ktos bedzie wiedzial to jak mnie spodka na tibi to mi powie
Puminib/nova/20lv/knight/ab
Na rooku nie ma ghouli, ale jest orc mag, tak mi opowiada kumpel który w jaskini z trolami, orcami i całym tym draństwem zszedł na najniższy poziom, tam uslyszał głosy które mówi ork mag, ale nie weszli tam spietrali.. więc może tam jest też ghoul, ale nie wiem....
- Zdaje sie za na Rook jest mino mag a nie orc mag
- Jest on na 100% zamkniety na dobre i nie da sie do niego wejsc
- Ghula na 99.5% nie ma na Rook
merchior
03-11-2003, 22:00
fajne,fajne ,ale gdzie jest miasto minosów?
Usunalem wszystkie bezsensowne notki.
Wazny temat wiec prosze go nie zasmiecac postami typu:
"Temat w deche"
Jesli masz cos do dodania to wal smialo, ale jesli chcesz sie tylko pozachwycac to zrob to w osobnym temacie (latwiej usunac caly temat niz pojedyncze posty).
ghoul jest w rooku ale zamkniety (tzn siedzi za sciana i nie da sie do niego wejsc) sam widzialem !!!
merchior
06-11-2003, 21:25
zamknięty ,bo jakbys wszedł to byś nie wyszedł :D
Nie no jakby się zebrała spora brupka 8-10 levelowców to by mu zjechalki do żólłtego może... :))
jak by sie zebralo 4 8lvl to by go ze stratami w ludziach rozwalili z latwoscio :O
Oryginalnie dodany przez Selus
jak by sie zebralo 4 8lvl to by go ze stratami w ludziach rozwalili z latwoscio :O
Nie jestem taki pewien, na sile pancerza i bicia ghul jest podobny do cyklopa (ma mniej hp i jest wolniejszy), a co do cyklopow to juz widzialem grupke 2 wojownikow i druida na 11-13 poziomie jak uciekali przed cyklopem (1 zwial na zoltym, 1 ledo na czerwonym a 1 sie nie udalo), cyklop po tej zabawie mial zolte zycie (a ghul jeszcze sie leczy).
MAM pytanie czy vampiry mozna znalesc gdzies nie majac premium account? i gdzie jest darma
A czy takie stworki jak hero czy necro mozna wogole znalesc bez pacc?? jak tak to gdzie
odpiszcie plz
Oryginalnie dodany przez Daviv
MAM pytanie czy vampiry mozna znalesc gdzies nie majac premium account? i gdzie jest darma
A czy takie stworki jak hero czy necro mozna wogole znalesc bez pacc?? jak tak to gdzie
odpiszcie plz
Wampiry na 99.9% tylko dla Pac
Hero na 101% tylko dla Pac.
Dorama to jedna z wysp dla Pac (a jak chcesz wiedziec dokladniej to zobacz na mape w dziale mapy).
Chcialbym się dowiedziec gdzie doklanie sa bh bo napisales ze w thias łał!!! A thas jest duuże!!!
czytnij se Topic. Są tutaj wymienione miejsca gdzie jest Beho
Dobo napisal, ze mumie sa w okolicach venore, a ktos by mogl to sprostowac :)) Gdzie dokladnie?
@(almoust) all
Wszystko chcielibyscie miec na tacy :/
Kazdy kiedys zaczynal od 0 i zwiedzal Tibie radze po prostu (kiedy poczujecie sie odpowiednio silni) wziansc zapas runow line lopate i samemu zwiedzic tibie.
(Kazdy char na lvl okolo 25 powinien byc wystarczajanco silny zeby zwiac przed kazdym stworem jakiego mozna spotkac na powiezchni i do 2"pienter" w głąb main landu)
Oryginalnie dodany przez Temi
(Kazdy char na lvl okolo 25 powinien byc wystarczajanco silny zeby zwiac przed kazdym stworem jakiego mozna spotkac na powiezchni i do 2"pienter" w głąb main landu)
Chyba nigdy nie wpadles na grupke hunterow paladynem (bardzo szybki zgon), albo na 2 smoki czym kolwiek (jeszcze szybszy zgon).
Ale ogolnie jesli wiemy zeby trzymac sie z daleka od PoH i kilku innych miejsc to faktycznie mozna praktycznie wszystko pozwiedzac spokojnie (tylko trzeba run ze soba wziasc sporo na wrazie co).
Dr. Omader
10-01-2004, 12:06
@Mario: Rusz dupsko do kafejki tam jest wielu chętnych do pomocy;p, I Dobo wyraźnie napisał że to lista zrobiona przez BartLuka.
@Temi: Fakt faktem że jak wpadniesz do dziury i zobaczysz coś dużego i złego to zawsze bedziesz miał zonka, czasem ci magic rope pomoże jak masz.
Oryginalnie dodany przez Dobo
Można trochę dokładniej? I ogólnie: czy ktoś może powiedzieć (dać mapkę) gdzie znajdę duży respawn slimów? I nie chodzi mi o respawn wielkości 3 slimy w okolicy. Raczej o miejsce (kilka jaskiń niedaleko od siebie), gdzie jest ich wybitnie dużo. TIA
2 Najwieksze skupiska slimow jakie znam to:
Folda 2 poziom, slimy sam tam najgorszymi potworami (poza PK), wiec mozesz spokojnie pozwiedzac.
W kopalni w Kaz na 3 poziomie ponizej miasta jest jaskinia z ok 8 slimami i poison spiderami.
Niemiertelny
12-01-2004, 06:46
Gdzie znajde jakąś jaskinie lub pole z minosami????(prosze o odpowiedzi, w których nie zamiesciecie mino archerów i magów ani guardów).
Zamek na zachód od ab's dp.
sry ze pytam, ale gdzie znajdę tego koleżkę?
Orc Riders (http://tibia.gamigo.de/library/monsters/display_en.php?id=Orc%20Riders)
Okolice dawnej fortecy orkow.
Khayne the dark elf
03-02-2004, 20:59
a gdzie jeszcze
nie moge znaleść
re: Lolek
Nizsze poziomy Ghoustland.
re: Khayne the dark elf
Kolo outlaw camp w obozowisku minosow.
Dosyc silna obstawa z wszystkich innych rodzajow minosow (zreszta jak wszedzie gdzie spotkalem mino magi).
Galahard
03-02-2004, 21:57
Na Foldzie masz 4/5 spawnów w małej hali na 1 poziomie.
Re. Gremlin
Na Foldzie najgorszym potworkiem jest FE ;/ na 3 lvl - radze nie schodzić...
Zaknefein
04-02-2004, 15:43
Z tego co napisano wyżej, wynika że ghosty występują tylko w obszarach dla pacc. Może jednak jest gdześ choćby pojedynczy spawn facc ?. Bardzo zależy mi na stealth ringu, a z tego co zaobserwowałem wypada właśnie tylko z ghostów.
a kto wie jak pokonac Banshee??
z odleglosci, z bliska??
co mozna wytachac z niej??
czekam na odpowiedzi
Wszystko fajnie tylko nie znalazłem tego co chciałem :(
Gdzie znajde ducha (ghost) - ang. :P bez pacc i co trzeba przejsc.... jakbyście dali jakąś mapke czy coś .... Ale i tak fajnie zrobione :P
re: Monk-ey
Jesli Monk to twoja postac (lvl 16 knight) to na pewno nie dasz rady dojsc do duchow w Ghoustland (zakladajac ze sa), zwiedzialem pierwsze 2-3 poziomy i na pewno przed poziomem DS nie ma duchow.
Dwarf - Kopalnie??
Kopalnie to dość ogulnikowo powiedziane :D Może jakieś szczegóły jak wyglądają te kopalnie a jeszcze lepiej mapki z ich lokacjami :D Z góry dziękuję :)
Dr. Omader
11-02-2004, 17:02
Re: Stasiu: A może tak zobaczyć do takiego działu jak mapy na tej stronie???
Ogólna mapa Kazoo z kopalniami (http://www.tibia.pl/kazordoon.php)
A co do większych objaśnień to nie możesz liczyć że zawsze ktoś ci poda wszystko gotowe. Weź uhy, sdki, hmmy, kumpli i idź explorój...
Miej troche przyjemności z badania podziemi samemu i wyłącz Tibie GG czy co tam ci światło daje żeby mieć lepszy klimat na takiej wyprawie i zobaczysz że będziesz miał naprawde fajne wspomnienia nawet jak dedniesz to się czegoś nauczysz...
Khayne the dark elf
23-02-2004, 10:05
Może to głupio zabrzmi ale na Securze w Carlin nie mogę znaleść rotów(jest ich bardzo mało)... ;(
Oryginalnie dodany przez Khayne the dark elf
Może to głupio zabrzmi ale na Securze w Carlin nie mogę znaleść rotów(jest ich bardzo mało)... ;(
Bo roty nie sa w samym Carlin :) (wiem o 1 spawnie w kanalach, ale to tyle co nic).
Albo idziesz na polnoc i tam na prawo obok tego malego miasteczka na polnocy jest zejscie w dol do duzych jaskin, poganiaj po pierwszych dwuch poziomach, znajdziesz tam sporo: troli. rotow, wilkow, ratow, kilka poison spiderow, wezy.
Ew mozesz pojechac na Folde i tam tez pierwsze 2 poziomy to roty, frost trole, wilki, minotaury na drugim poziomie troche slimow (wiecej niz troche), 1 miejsce z 5 minotaurami i 1 mino archerem + jakies tam mniejsze potwory, jesli zejdziesz w innym miejscu to orki (zwykly, sperman, warior), roty, slimy.
Na 3 poziomie fire elementale.
czy ktoś moze mi powiedzieć gdzies jest od zaj*** dużo mino acrherów ? tak żeby spawn był z 5naraz....bo ja nie wiem ;( z góry thx :)
(Cut)
Nie miałem czasu szukać na całym forum, ale proszę jeśli możecie powiedzcie mi od jakiego poziomu, z jakim sprzętem i na jakich skillach knight może wyskoczyć na beholdery. Co idzie z tym w parze odrazu mówie - mieszkam w Carlinie i chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę spotkać kilka tych żyjątek :) ( podajcie najbezpieczniejszą lokalizację gdzie jest ich kilka albo jeden, a nie 5 i sa razem z silnymi potworami ) - proszę o podanie konkretnej lokalizacji, najlepiej z dokładnym opisem i mapą ( wiem, że to wiele ale naprawdę bardzo ładnie proszę :P )
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ...
GG: 3953343
------
Edit by Gremlin
Wycielem bardzo dlugi cytat zupelnie nie na temat.
re: Surbi
Jak chcesz sie tylko sprobowac z jednym Beholderem to polecam wejscie do Kazordoon.
Z Carlin idziesz do kopalni (mam nadzieje ze wiesz gdzie to jest) i po prawej stronie jest gora a w jej zboczu jest rampa, wchodzisz do gory i idziesz czyms co przypomina tunel (po drodze pajak czy dwa), wchodzisz w pierwsza dziure w dol, idziesz okolo 2 ekranow na polnoc i skrecasz na wschod, jest tam wejscie wyzej do bardzo powolnego spawnu beholdera.
Co do lvl to wszystko ponad 10 lvl mozesz prubowac, zostan przy zejsciu w dol i jak bedzie zle szlo to dawaj nura w dol i nie zgrywaj bohatera.
Chodz na 10 lvl daje ci niewielka szanse na pokonanie go.
Misiek-Wariat
02-03-2004, 12:27
Ja chce powiedziedz ze muj ulubiony stwur wild wariors jest jesccze przy kazz moge wam dac mapke.
Ja uwielbiam chodzi na ghule :) sa super szybko je sie bije polecam je Paladynom bo uiekasz i strzelasz :)
Na jakim serwie jesteście? ( Misiek-Wariat i Gremlin )
Najlepiej jakby mnie ktoś tam zaprowadził, bo się zbytnio nie orientuje w tych waszych opisach :) ( jeśli można, dajcie mapke )
/ Czyli na 22 lvl knighta mogę spokojnie wyskoczyć na bh?
/Aha i przy okazji, jakie trzeba mieć skille na Demon Skeletona ?
Gdzie mogę expić jak mam 8 lvl jestem paladynem mam skile distance:26 defence:23? Jak narazie walczę na trollach i wale ze spirów.Czy ktoś zna dla mnie jakieś miejsce? ( Brat Maćka )
/Aha i przy okazji, jakie trzeba mieć skille na Demon Skeletona ?
Myśle, że tak 70/70 są optymalne, żeby malo uhów tracić.
Oryginalnie dodany przez Qual
Myśle, że tak 70/70 są optymalne, żeby malo uhów tracić.
A ja mysle ze 70/70 z dobrym sprzetem i 2 reczna bronia to jest dosc zeby zabic DS dla sportu przy urzyciu kilku UH, taniej (ale wciaz nieoplacalnie) przy skillach 70+ tarczy bedzie bicie na full defense z HMM (ew mozna uciekac i strzelac).
re: Surbi
Co do servera na ktorym gram to popatrz w podpisie.
Cerverius
04-03-2004, 21:50
Gdzie znajde cyce najblizej Venore ?
I jak tam trafić ?
Cycki kolo Venore to poh. Zerknij sobie na mape tibi
mapa (http://tibia.pl/map_tibia.php)
a dokładniej gdzie moge znaleść same mino niedaleko ab :? prosze o mapke
Gdzie znajde cyce najblizej Venore ?
I jak tam trafić ?
3 cyclopy (razem z elfem scoutem) sa w jaskini na -2 kolo wejscia do wioski elfow. Po drodze spotkasz tylko weze i zwykle elfy (jak nie bedziesz wchodzil gleboko w fortece).
@surbi pojedynczy respawn Beholdera jest tez po drodze z Venore do wioski elfow (zobacz mapy, poszukaj w tematach). Bardzo malo tam ludzi jest i prawie zawsze spotkasz tam BH. W poblizu pelno rotow i wioska elfow, wiec miejsce do expowania dobre nawet do 30 levelu. Ponad to blisko jest do wioski elfow a tam sam expuje czasami (bywa ze 3 godziny jestem i nikogo nie spotkam :) )
Nie radze patrzeć tylko ile dostaje sie expa i ile ma hp aby expic na danym potworze (np:with walnie z ff i część hp stracone)Jeśli idziesz na nowego potwora dowiedź się czy dasz radę. ;)
(przepraszam za błędy jeśli są)
Dan the Automator
14-03-2004, 12:04
Kto jest w stanie, w podobnym stylu opisać wszystkie te nowe potwory[miejsce występowania]? Zgłosić się tutaj~
[Nieaktualne, juz to zrobiłem - Dobo :] ]
Piterkus
17-03-2004, 22:16
Mam pytanie czy na ghostlandzie sa ghosty? nie którzy tak twierdza ale czy to prawda??
Oryginalnie dodany przez Piterkus
Mam pytanie czy na ghostlandzie sa ghosty? nie którzy tak twierdza ale czy to prawda??
Tak to prawda, wytlumaczenie gdzie to juz inna historia (latwo zginac po drodze).
Yavalion
18-03-2004, 19:50
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Oryginalnie dodany przez Piterkus
Tak to prawda, wytlumaczenie gdzie to juz inna historia (latwo zginac po drodze).
No w sumie czy ja wiem czy tak łatwo zależy kim no ale niech wam będzie :))
tak kawał dobrej roboty ale tam jest błąd bo nie jestem pewien co do tego że warlock jest dla freeaccount dlatego sie o to pytam ale napisłeś że warlock jest na edron i nie zaznaczyłeś tego na zileono :) a i jeszcze jedno podobno warlocki mozna spotkac w molts czy to prawda?(
re: Wufei
W sumie to Warlock jest w Demoni (wbrew temu co nazwa sugeruje Demonow tam nie ma), a Demonia jest pod MotLS.
MotLS dla nieobeznanych to jaskinie na polnoc od Carlin.
Nie wiem czy ktoś jeszcze dowiedza ten temat, ale mam pytanie:
Gdzie można znaleść minosy (zwykłe ) żeby nie było zbyt daleko od miasta. Oprócz foldy ( za daleko i głęboko ) i zamku koło ab ( zawsze tam kilkanaście ludzi biega)??
Klikowski
27-03-2004, 15:02
Minosy niedaleko miasta hmmmmmm...... są koło kopalni niedaleko kaazo, nidaleko z tamtąd do Carlin i Ab a i po drodze mozna spotkać ww i amazonke albo walkirje, w dziurze z tymi mino jest odrazu zejscie na kilka nizszych poziomów (niebylem nizej niz 2 lvl, bo sa juz grupki po 2 archery) a po uzyciu libny w odpowiednim miejscu bedziesz w jakiejs górze z mino (po wejsciu okolo 3 albo 4 mino archer, 1 albo 2 mino magi, chyba minoguard i oczywiście sporo zwyklych mino).Właśnie tam expie (knight lvl 14 skile 43/39 albo i wieksze niepamietam juz :P) dawnoniegralem tą postacią.
kaminiak
01-04-2004, 20:07
HELO! Czy ktos mi powie o co chodzi jakby z JINami ? Jesli cos takiego bylo to z gury przepraszam!! 8)
Kaminiak
GG - 8339990
Dan the Automator
02-04-2004, 20:03
Oryginalnie dodany przez kaminiak
HELO! Czy ktos mi powie o co chodzi jakby z JINami ? Jesli cos takiego bylo to z gury przepraszam!! 8)
Kaminiak
GG - 8339990
Puki co pojawia się tylko na teście
Wojewodzki
03-04-2004, 21:38
Witam,
Na wstępie może powitam wszystkich Czytelników tej strony, jak i boarda. Dzisiaj, tj. 0.3.04 się zarejestrowałem, aczkolwiek to forum przeglądałem od jakis dwóch/trzech tygodni, czyli takiego czasu, przez który gram w TIBIĘ.
Przechodząc jednak do sedna sprawy chciałbym spytać gdzie mogę dość dobrze "poexpić" i liczyć na jako taki loot. Poniżej informacje, które jak sądzę będą niezbędne do udzielenia mi takiej porady ;)
Vocation
[ - Knight - ]
Levele
[ - 20 (Normal Level) - / - 3 (Magic Level ... Zdaję sobie sprawę, że może to stanowić przeszkodę ale myślę, że w końcu wskoczę na ten 4 :D - ]
Skills
[ - 43 (Club Fighting) - / - 37 (Shielding) - ]
Equipment
[ - Stell Helmet - / - Plate Armor - / - Plate Legs - / - Leather Boots ;) - / - Dwarven Shield - / - Dragon Hammer - ]
Z góry dzięki za odpowiedź.
BTW. Przepraszam za taki mały OT, ale odpowiedzcie mi czy moje skille są słabe / średnie / dobre / bardzo dobre jak na mój level, bo nie posiadam zdania :-)
UPDATE: Przepraszam, dopiero co się zarejestrowałem a już broję, zagapiłem się i napisałem post nie w tym temacie. Oczywiście chodziło mi o temat "Gdzie expić ze skilami xx/xx". Bardzo będę wdzięczny jeżeli przeniesiecie go w odpowiednie miejsce. Jeszcze raz przepraszam.
Toony Knight
03-04-2004, 22:04
@up
Ja mam taki sam lvl i expie głównie na dwarfach soliderach, a czasem wyskocze tez na beho, ale w obu przypadkach pasuje mieć 4 m lvl i troche UH bo jak soliderów jest dużo to może być źle, a tak samo przy bh - tutaj nawet 2 potrafią zaszkodzic ;)
Co do skilli to jak Tobie pasują to jest git - ja na 20 lvl mam 61 sword i 60 shielda i teraz non stop trenuje i nic nie expie.
PS: Jesteś pewien, że dobrze zrobiłeś wybierając cluby ?
PS 2: Jak jego post przeniesiecie to moj tez ;)
Ale czy mogłem go zabić to nie wiem to było w GHOSTLANDZIE więc możecie dodać występowanie :D (chyba że on jest na wystawe) ?( a propo jak zrobić żeby dać skrenshota bo musi być jako stronka czy co)?
Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
(...)a propo jak zrobić żeby dać skrenshota bo musi być jako stronka czy co)?
Zajrzyj do dzialu "Zdjecia" i przeczytaj przyklejony temat.
Slyszalem ze gdzies kolo kazz moge znalezc minosy jezeli byscie mogli powiedziec gdzie to bym byl dozgodnie wdzieczny
VirusMaster
25-04-2004, 22:00
Czy ktos mi moze wytlumaczyc co FD robia w kopalniach wewnatrz kazo??? ( 3 albo 4 poziom )
I uświadomcie mnie co tam jeszcze jest bo jak na Qmpla sie 2 zucily ( i przy okazji zabily ) to z krzesla spadlem
Z góry THX
Oryginalnie dodany przez VirusMaster
Czy ktos mi moze wytlumaczyc co FD robia w kopalniach wewnatrz kazo??? ( 3 albo 4 poziom )
Moze byly to fd summowane prze innego gracza.
Po oststnim update lub przedostatnim wiele się zmieniło wszędzie ...co do thais ...... to w drodze do popilarnego tam smoka można spotkać tak rzadko spotykanego Fire devila ..... 8)
Chester the Litle
29-04-2004, 19:19
Banshee nie jest tylko w ghost landzie...
Jest na wyspie królów i kolo kopaln w takim korytazu z cave ratami tza troche sie pokrecic
Artuditu
29-04-2004, 19:51
Nom dzieki chociarz teraz wiem ze najsilniejszy potwor na terenie dla facca to warlock jesli dobrze przeczytalem :D.
ad. do GS - wszedzie gdze tylko da sie zlorowac
Jak już coś to DSy w ilościach hurtowych znajdziesz w podziemiach Ab'Dendriel, a dokładniej w Hell Gate. Jest tam też GS, chyba pojedyńczy spawn. Zgubiłeś jeszcze Ghostland, gdzie masz pełno Skeletonów, Ghouli i DSów.
Hmmm.. no właśnie gdzie jest najlepsza kopalnia z dwarf guardami dla master sorca 26lvl 38 mlvl (:( ) ?(
Prosił bym o szybka odpowiedz i najlepiej jakąś mapkę i ile bp hmm potrzebuje żeby nabić 30k expa i ile gdzieś by mi to zajęło (no i ile bp gfb :P ) i czy brać jakieś inne runki czy cos innego ... ??
Oryginalnie dodany przez Wietnam
Hmmm.. no właśnie gdzie jest najlepsza kopalnia z dwarf guardami dla master sorca 26lvl 38 mlvl (:( ) ?(
Prosił bym o szybka odpowiedz i najlepiej jakąś mapkę i ile bp hmm potrzebuje żeby nabić 30k expa i ile gdzieś by mi to zajęło (no i ile bp gfb :P ) i czy brać jakieś inne runki czy cos innego ... ??
re: Wietnam
1. Poszukaj, caly problem polega na tym zeby bylo tam malo ludzi, a jak ktos powie ze ktoras jest dobra to od razu bedzie tam tlum.
Rady odnosnie szukania:
- Schodz w dol na mana shield z magic rope/GFB gotowym do strzalu.
- Jesli widzisz drzwi questowe to uwierz mi: jest to zle miejsce zeby tam wchodzic samemu :)
- Z regoly im dalej od wejscia tym mniej ludzi, ale mozna sie natknac na jakiegos rycka na lvl 90+ (ktory moze roznie zareagowac na nasza obecnosc).
2. 30k mozna zdobyc jak dobrze pojdzie w godzine, ale raczej nie powinienes przekroczyc 2 godzin, ale szczeze mowiac to niewiem ile run zejdzie, ale bym wzial 4BP HMM 2 GFB i 1 BP UH.
@Gremlin Thx wielkie
Mam jeszcze 2 pytanka
1.Na czym sie bardziej opłaca expic(sorciem 26lvl 39lvl master)(dsy,guardy,cycki)????
2.I jakieś miejsca i ile run od razu chciałbym wiedzieć 8)
Oryginalnie dodany przez Wietnam
1.Na czym sie bardziej opłaca expic(sorciem 26lvl 39lvl master)(dsy,guardy,cycki)????
2.I jakieś miejsca i ile run od razu chciałbym wiedzieć 8)
re: 1
Ciezko powiedziec dokladnie, ale:
Cyklopy - ryzyko praktycznie 0, loot tez :(, a exp taki sobie, ciezko jest tez znalezc na tyle cyklopow zeby sie oplacalo uzywac GFB (3+)
Guardy - Grozniejsze od cyklopow bo sa znacznie szybsze i bija mocniej, wystepuja tylko w kopalniach (mowie o powaznych ilosciach) wiec walczymy w ograniczonej przestrzeni, mozna zrobic fajnego lootbaga !!WIDZA NIEWIDZIALNYCH!!
DS - Ich cios potrafi zabolec, loot dobry ale zadki, wiecej o nich nie potrafie powiedziec bo jako knight omijam z daleka parszywce.
ja wiem gdzie mozna sobie poogladac Vampire bez pacca :)
Oryginalnie dodany przez Elyas
ja wiem gdzie mozna sobie poogladac Vampire bez pacca :)
Jesli juz cos to gleboko w ghostland
Roces Graal
16-05-2004, 16:37
WIELKIE THX DLA DOBA ! Wreszcie sie dowiedzialem ze BK sa tylko koło venore :D A ja głupi całą tibie w poszukiwaniu ich przeleciałem ;( 8o
Warloczek
23-05-2004, 19:46
fajne tylko moglibyście napisaćjeszcze przy potworku
na jakim lv dana profesja może na nim expić
Oryginalnie dodany przez Warloczek
fajne tylko moglibyście napisaćjeszcze przy potworku
na jakim lv dana profesja może na nim expić
1. Sa poradniki
2. 1 wystarczy.
Gdzie można znaleść dużo rotów bezz pacca i klucza za darmo ?? Mam 10lv i 7 mlv jestem Drudidem ze sprzętem : Dark Helmet , P-legsy , P-armora , dwarven shield , B-hammera , Szalik i oczywiście Leather boots :)) 8o
Oryginalnie dodany przez Maxmix
Gdzie można znaleść dużo rotów bezz pacca i klucza za darmo ?? Mam 10lv i 7 mlv jestem Drudidem ze sprzętem : Dark Helmet , P-legsy , P-armora , dwarven shield , B-hammera , Szalik i oczywiście Leather boots :)) 8o
Przed chwila zadaltes to samo pytanie w temacie "mag & druid roty forever" i ci na nie odpowiedzialem X(
WIEC KUFA RUSZ SWOJE DUPSKO I SOBIE PRZECZYTAJ
niewierze rze to pisales normalka super i koniec kropka . naprawde ty napisales o wszystkich potworach nie chce mi cie wierzyc poprostu Cool :)
Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest dokładnie pojedynczy resp vampira i z jakimi skillami na niego, aha i czy dam rade na necro z paladynem level 46 i sorc 29lvl.
Oryginalnie dodany przez Raul
Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest dokładnie pojedynczy resp vampira i z jakimi skillami na niego, aha i czy dam rade na necro z paladynem level 46 i sorc 29lvl.
Do vampira idzie sie tak:
Idziesz do zachodniej czesci Doramy trzymajac sie poludniowego wybrzeza. Jak dojdziesz do takich skal to szukaj rampy do gory. Wyzej powinny byc skopriony. Idziesz dalej w lewo az znajdziesz dziure w dol i zaraz nastepna w dol (2 skopriony ponizej), do okola powinny byc spawny zwyklych szkieletow, a mniej wiecej 1 odleglosc ekranu w dol jest zniszczony domek ze schodkami w dol (wyzej widac DS), schodzisz schodkami 3-4 lvl w dol przez male pokoje (ok 4x8), w tych pokojach sa szkielety, ghule i 1-2 beholdery, na samym dole jest vampir w pokoju o rozmiarze mniej wiecej 12x3 (vamp nadbiega z polnocy).
Paladyn na tym lvl powinien dac rade blokowac vampira (uciekac nie bardzo sie da ze wzgledu na brak miejsca i paralize), a sorc nie powinien miec problemow z polozeniem vampira przy uzyciu HMM, ciosy vampira na rycerzy lvl 45-50 z GS to 0-90 z reki i 0-110 z life drain (0-3 UH solo).
Mozna sie bawic F bomb
Gremlin daj mi swoje GG jak mozesz.. :)
(wiem ze to nie na temat działu ale tutaj znalazlem Twojego najświeższego posta :D)
@Gremlin
Ale czy ja dam radę sam. Eq to crusader helmet, crown armor, knight legs, bright sword, crown shield, scarf. Kumple mówią, że bez GSa nie ma co.
Tomek/swirek
03-06-2004, 16:23
dzięki że to napisałeś. Ale mam pytanie. Na którym lvl można zabijać demona??
re: shodek
Nie moge :)
Jak bym chcial zeby ludzie z forum mieli moje gg to bym wypelnil odpowiednie pole, i tak za czesto zawracaja mi glowe na GG.
re: Raul
Ops zle przeczytalem, 2 pytania zrozumialem jako jedno.
Jesli ci nie szkoda UH to dasz rade vampira, jego cambo to maksymalnie cos miedzy 250 a 400, a z tarcza to nawet mniej. Jak bedziesz mial bronze necklate czy inny taki bajer to nawet mniej.
Ale walka uzywajac 1 recznej broni bedzie trwala bardzo dlugo.
Co do necro:
Blokowac dasz rade, tylko niech kazdy ma mozliwosc stania sie niewidzialnym podczas drogi na necro (bardzo duzo DS). Zabic tez sie go powinno udac z takim skladem, tylko jak bedziesz blokowac to nie biegnij za necro stoj w miejscu i niech paladyn + sorc zalatwia go z boltow i HMM (tez ze mozesz postrzelac HMM/GFB).
- Necrosy - Darma only
- Hero - Hero cave na Edron (nie sluchac bajek ze Hero jest w Molst czy na Demonie sprawdzalem nie ma)
A co z tym warlockiem ? Free Account może go gdzieś znaleźć ??
P.S. - Pisz tylko jeśli jesteś pewny na 100% i podaj miejsce :)
Toony Knight
10-06-2004, 09:12
Oryginalnie dodany przez surbi
- Necrosy - Darma only
A co z tym warlockiem ? Free Account może go gdzieś znaleźć ??
P.S. - Pisz tylko jeśli jesteś pewny na 100% i podaj miejsce :)
Na demoni.
Co do Banshee to występuje jeszcze poniżej Thais w
świątyni, gdzie trzeba kopać kilofem.
Wchodzi sie za magiczne drzwi, zabija 2 ghoule, następnie schodzi sie schodami i długi korytarz.
Tam też jest wiem bo mnie zabiła :( .
Nie trzeba żadnego klucza ani innych artykułów, tylko 25lvl (to jest quest tylko nie pytajcie mnie co z niego jest bo nie mam pojęcia)
Butugem Julera
Zie!onkA=]Ž
21-06-2004, 13:05
E mam 15 levl sorc , pacc,sd,uh, i niewiem czy isc na smoka tak kolo kazoordonu bo chcialbym to zrobic tak :rolleyes: puszczam utani hur i ide i nawalam z sd ale niewiem czy nie padne pomuzcie
Z gury thx :) :)
Xeroball
24-06-2004, 00:15
Kto wie gdzie moge znalezc Elfa na Carlinie ??? ?(
Externus
24-06-2004, 09:53
Oryginalnie dodane przez Gremlin
- Ghula na 99.5% nie ma na Rook
ghul jest na rooku (sam widzialem) - znajduje sie on w miejscu pewnego questa - moge zapodac screena jesli nie dacie mi za to bana :P
ghoul jest w katana room ale NIE DO ZABICIA
Oryginalnie dodany przez Zie!onkA=]Ž
E mam 15 levl sorc , pacc,sd,uh, i niewiem czy isc na smoka tak kolo kazoordonu bo chcialbym to zrobic tak :rolleyes: puszczam utani hur i ide i nawalam z sd ale niewiem czy nie padne pomuzcie
Radze jescze mana shield ( oczywiście mane musisz mieć najlepiej full) i sd... z tym utani hur nie głupi pomysł.
idz do zamku w ab tam jest pare elfów
wejdzcie tu >>> http://mysite.verizon.net/vze7p87m/MonsterLocations.html
ALE I TAK SZACUNEK DLA AŁTORA GRATULUJE CIERPLIWOSCI W PISANIU ;)
Oryginalnie dodany przez Walfir
Lista zamieszczona tutaj byla zanim sie komus snila ta stronka (popatrz na date pierwszego posta).
Pojedyncze DS'a można również spotkać obok spawnu cyclops (na południe od Ab'Dendriel i północ od Kazordron). Ten spawn jest dobry dla palków na niskich levelach, ponieważ z odrobiną szczęście możemy wzbogacić się o Guardian's shield!
Demon of Archers
14 lvl :lucznik:
Eternia
Dead'paprykarz
03-07-2004, 18:48
orki mozna spotkac na foldzie:)
Oryginalnie dodany przez tomekk
Pojedyncze DS'a można również spotkać obok spawnu cyclops (na południe od Ab'Dendriel i północ od Kazordron). Ten spawn jest dobry dla palków na niskich levelach, ponieważ z odrobiną szczęście możemy wzbogacić się o Guardian's shield!
Demon of Archers
14 lvl :lucznik:
Eternia
Odrobina??? Ja ubilem juz chyba 500DSów i mi żaden nie wypadł
On topic: Czy w HG w głównej hali (mnóstwo DSów) jest choć 1 Hunter. Ew. miejce tak aby go można bylo ropnąć to tejże hali
Oryginalnie dodany przez Walfir
znam ta strone a post zostal napisany jeszcze na tibia.gery zanim ta stronka powstala (cia bylo czyms sie zajac jak sie runki robilo)
Taki sobie Sebek
30-07-2004, 17:11
Yo ziomqi
Mam pytanko :
Gdzie moge spotkac demon skeletony i czy poradze sobie palkiem skille 54/44 lvl 9 z blokerem knightem 65/59 ???
P.S ILE WZIASC BP UHOW <?>
Name: xxxx-xxxx
Level: 9
skills: 54/44
Vocation: Paladin
World: Julera
My blocker :
Name : xxxxxxxx
Level: 25
Skills: 65/59
Vocation: Knight
Mam wielkom prosbe ?( . Mogl by mi ktos powiedziec gdzie znajde dragona pod Ab?? Wiem ze tam gdzies jest ale nie znam dokladnego miejsca :baby: . DAJCIE MI MAPKE PLZ!! Z gory wielkie thx! ;)
Smok jest obok ab musis udac sie na tkz zamek.
Wejscie tam znajduje sie na zachod od ad w rozwidleniu rzek.
Dobo,ales sie rospisal a za to ci wielkie GRATZ:D
Świetny pomysł!!! a Fire Devila można spotkać jeszcze w Ghostlandzie :)
Yo ziomqi
Mam pytanko :
Gdzie moge spotkac demon skeletony i czy poradze sobie palkiem skille 54/44 lvl 9 z blokerem knightem 65/59 ???
P.S ILE WZIASC BP UHOW <?>
Name: xxxx-xxxx
Level: 9
skills: 54/44
Vocation: Paladin
My blocker :
Name : xxxxxxxx
Level: 25
Skills: 65/59
Vocation: Knight
poradzisz sobie sam jesli cie nie dopadna. Knight na tym lv straci duuuuuuzo uh na dsach sam na 80 lv nigdy nie blokuje tych skeli a zawsze prosze maga na inv zeby wyczyscil (za duzo uh)
@ :P
JA to napisalem dobo za moim pozwoleniem skopiowal ;p
NO NO nieźle zajęło ci to duzo czasu ale przyda sie wszystkim <GRATZ niezla robota>
Raistlinek
11-08-2004, 20:38
świetna robota, dodam od siebie tylko tyle, że firde devil występuje też w ghostlandzie :)
Magic dziki Yo
11-08-2004, 21:21
Ja juz od wielu graczy slyszalem ze swamp trolle są obok Venore. Ja jednego spotkalem w takiej wierzy nie daleko Thias..ale tam trzeba miec klucz :( mogli byscie dodac mapke jak dojść do swamp trolli albo posta gdzie moge znaleść klucz do tamtej komnaty.... Prosze o szybki wpis:P
:berserk: :berserk:
jestem druidem 8lvl mieszkan w venore na jakie potwory moge chodzic z tym levelem z gory thx :)
jestem druidem 8lvl mieszkan w venore na jakie potwory moge chodzic z tym levelem z gory thx :)
Jeżeli masz eq przynajmniej plate set, jakis serpent sword i bh shield to możesz spokojnie iść na trolle swampy
Stokrotka
16-08-2004, 22:21
Ja juz od wielu graczy slyszalem ze swamp trolle są obok Venore. Ja jednego spotkalem w takiej wierzy nie daleko Thias..ale tam trzeba miec klucz :( mogli byscie dodac mapke jak dojść do swamp trolli albo posta gdzie moge znaleść klucz do tamtej komnaty.... Prosze o szybki wpis:P
:berserk: :berserk:
Nie musisz chodzić do jakiejś zamkniętej wieży, aby dostać się do swamp trollasów koło Venore. Musisz znaleźć wyjście z miasta leżące na północnym - zachodzie. Potem kierujesz się na zachód. W końcu nie będziesz mógł iść dalej, bo jest tam za dużo bagien, więc musisz iść na północ, w końcu dojdziesz do swamp trolli :).
Krzyzak-
21-08-2004, 18:44
banshee jest dla facc ?? ja slyszalem ze tylko pacc ??
banshee jest dla facc ?? ja slyszalem ze tylko pacc ??
-.-
Banashee JEST TYLKO I WYLĄCZNIE DLA PREMIUM ACCOUNT !
Najpierw Jeżeli masz troche kasy to kup scale armor ( 100gp max ) , chain legs albo brass , dark helmet , bron w zaleznosci jaką wybierzesz ( Sword-serpent , club - morning star albo battle hammer , axe - barbarian , i oczywiscie Dwarwen shield , A jesli wybrales Profesję Palladyna to Speary I dwarven shield i na swamp trolle ...
Orc shamany i te wilki(te na kturych jezdza orci ale bez orcuw) wystepuja na polnocny- wschód od thais( pojedynczy respawn).
PS:Możliwe ze juzktoś to powiedział ale doczytałem do 10 strony i juz wysiadłem :tongue:
PS2: Jak dojsc na Orcland?
Tibiańczyk
23-08-2004, 09:05
-.-
Banashee JEST TYLKO I WYLĄCZNIE DLA PREMIUM ACCOUNT !
BIG LOL
Podobno jest pojedynczy resp banshee niedaleko thais tylko trzeba wiedziec gdzie kopac kilofem.
Master woxari
23-08-2004, 09:14
Czy wiecie czy jak znajde zwykłego minotaura to czy nie wyskoczy jakis archer albo mag albo guard ??
Aureliunkunfun
11-09-2004, 10:29
Wy to chlopaki nie macie co plakac ja tam na aurei w tym thais mnie 10 white skull goni co ulice X(
Kinek_F1
11-09-2004, 18:59
Elfy zwykłe i Schouty są też na zachód od skały z cyklopami. Cyce są na południe od Thais (resp do 5 na raz). Poza tym to gratz. PZDR
Giant Spider jest również w dziurze w południowej części Ghostland. Na 4 poziomie. Radze uważać, bo nie można sie wycofać - spada krata na schody. Przez przypadek wszedlem i dead :)
Avalanche
16-09-2004, 11:43
Ja też ale UHY rock.
Lord Skellen
19-09-2004, 23:45
uhy sie tam na wiele nie zdzadza :P
Ungurulfur
24-09-2004, 17:52
Czy jet jakies miejsce poza pustynia,gdzie mozna spotkac fire devile?Czy oplaca sie na nie polowac?
fd mozna spotkac na ghostlands 2 poziom pod ghoulami i skele jest tam respik jednego i z 3-4 ghoule powiedzialbym ze to nieplacalny interes zabicie fd w sumie to z ciekawszch g-shield wypada ale trzeba miec duuzo szczescia =/ (dobrze chociaz ze idzie na 1 sd ;p)
Eleander
29-09-2004, 08:49
Właśnie podobno są gdzies minoski koło Venore, czy to prawda?Tylko nie chodzi mi o Mino na POH-u :)
Sokochłap
29-09-2004, 15:53
heh ja sobie chodze po podziemiach thais.....niby spoko,orki,roty,skele. Wiedzialem gdzie jest Beholder,omijam to miejsce..........wchodze do dziury....A tam smok.. 8o walnal hita za 108 i ucieklem.Mam screena a chetnych doprowadze do niego. :D oplata 10 gp od glowy :D
super tego było trzeba ale chciało Ci sie to pisać?? B)
heh ja sobie chodze po podziemiach thais.....niby spoko,orki,roty,skele. Wiedzialem gdzie jest Beholder,omijam to miejsce..........wchodze do dziury....A tam smok.. 8o walnal hita za 108 i ucieklem.Mam screena a chetnych doprowadze do niego. :D oplata 10 gp od glowy :D
Jesli wchodzisz do dziury a nie po pochylni to sie mylisz na temat smoka... tam sa dwa smoki (czesto jak beholdery byly zajete to wpadalem na jaszczury).
widze, że nie często bywasz w Thais...
zwinny tapir malajski
02-10-2004, 19:17
Mam wazne pytanie !!! Gdzie znajde GS`a obok ktorego jest drzewo z blood herb ??? Prosze o bardzo szybka odpowiedz !!! 8o
re: up
Tu sie tego nie dowiesz
zwinny tapir malajski
03-10-2004, 12:57
Juz i tak wiem 8o zabilem pierwszego GS`a w zyciu solo i mi spadly KNIGHT LEGS, taki fart jakich malo 8o
Pestka602
17-10-2004, 13:11
Nieźle napisaleś ja nie mialbym na to siły:P
Super Opiśik ale mam pytanko
Chcialo ci się to pisać???? :p
Tak czy owak Fajne
Sharphis de'Moon
22-10-2004, 21:33
Ja mam pytanie, zaraz mnie pewnie zmieszacie z błotem ale co tam. Mam pytanie, gdzie znajde DS-a? Ten na PoH-u odpada, mianowicie GS-y, ten koło Thais też, ja jestem w Carlin a na Harmonii nie ma dnia w którym nie zlurowali by przynajmniej 5 GS-ów pod most dwarfów. Prosze o szybką odpowiedz please.
Nie chce się trzepiać ale z tego poradnika wynika że wszystkie potwory są albo na Pohu lub koło Venere :o Jeśli chciałeś napisać dokładny poradnik (wdług mnie :tongue: ) nie powinieneś zapomnieć o Ghoust Land (fire devil, skeleton, ds, gs itp.) ale poza tym to spoko :]
Immortal Wasek
06-11-2004, 23:03
byc moze to juz to bylo ale niechce mi sie przeszukiwac 11stron aby to znalezc wiec pytanie brzmi: czy te potwory zaznaczone na zielono sa to potwory niedostepne dla facc??
lukasz pal
07-11-2004, 09:25
Gdzie znajdę największą jaskinię z rotami (nie mam pacc-a). Prosiłbym o filmik.
Duzo rotow znajduje sie na wschod od Venore nad wioska elfow.
Tu masz mape (http://www.tibia.pl/images/maps/tibia_map.gif) swiata.
lukasz pal
07-11-2004, 12:59
Ale mi trzbea wiedzieć gdzie są te roty koło Fibuli, a także gdziejest to mylst i Demona.
daroslaw
07-11-2004, 21:29
gdzie jest cyclopolis?
mad Mag van Hell
16-11-2004, 13:43
Sorry dobo, że cie poprawiam ale znaleźć je można też koło AB a dokładniej na południowy-wschód, kołe Famurs Hills... :mag: ;)
Aard'dahlberg
17-11-2004, 15:42
siemka, gdzie znajde duchy aby sobie pozabijać? ;p i nie jestem pewny czy trzeba mieć pacca aby iść na duchy kolega mówił że trzeba mieć pacca a drugi powiedział że nie trzeba mieć... odpowiedzcie, Pozdro.
Knight Patryk
17-11-2004, 15:47
Duchy w ghost landzie i chyba hell gate
mad Mag van Hell
20-11-2004, 15:59
ghosty mozna rzeczywiście znaleźć na ghost land, ale co do hellgate to bym miał wątpliwości ogromne... Expiłem tam i rzadnych duchów nie widziałem tylko inne nieumarłe, roty, monk podobno,gs, dragi i dl ale ghost'ów niet....
Zdrastwutje...
Mad Mag van Hell :evul: , knight, Aurea, 2 mlvl, 14lvl...niedługo
i kilka innych na innych światach z wiekszymi lvl
Gdzie można znaleźć masowe respy zwykłych minosków?
Tibiańczyk
23-11-2004, 17:22
gdzie jest cyclopolis?Północno-wschodni Edron.
Szukam i już chyba całą mape przeszedłem i nie mogę znaleźć masowych respów slimów !! Pliz jak by któs mógł to niech poszuka na terenach dla facców i napisze jak dojść do takich respów dużych. B) Potrzebuje tego szybko bo chce sobie poexpić.
edit: Pliz o wild wariory w masowych respach bez towarzyszenia mocniejszych potworów.
Gohan Demon
12-12-2004, 10:57
Pare slimów na foldzie się czolga(tam gdzie orc warriory) ;)
A te Crypt Shambery? Where is it? Wiem, że w Arkhnamurun, ale dokładniej?
Gdzie można znaleźć masowe respy zwykłych minosków?
Minoski są nawet na Rooku.
A gdzie na Rooku znaleść szkielety ??????
słyszałem,że w updaci maja wprowadzic nowego stwora-Boba budowniczego:/ koles podobno ma kilu pomagierów, m.in. gadającą koparkę i latającego spychacza!!! Tibia players bewere!!!( Wiadomosci nie sa oficjalnie potwierdzone:/)
gdzie spotkaliscie noowe potoqory (chodzi mi o tereny dla FACC) takie jak borsuki czy gargulce? :baby:
Gohan Demon
18-12-2004, 13:25
jakby ktoś wiedział to niech napisze czy faraoni są dla facc ?? jak tak to gdzie występują i gdyby ktoś wiedział to niech wymieni wszystkie stwory dla facc (z tych nowyh)
Narazie stworków nowych niema , wejda dopiero za kilka dni w ruch , hmm , narazie tylko nowe itemki i skini stworków :)
Buwoduxo
18-12-2004, 21:20
Dzieki tak chciłbym zabić hero xD THANKS
Gohan Demon
19-12-2004, 16:17
elo mam problem podobno mino archery są na foldzie,mam calo folde odkryttą i co ?? same roty minosy (zwykłe),slime,warriory,spearmany,orc,spidery,p-spidery,frost trolle,trolle,winter wolfy,i to chyba wszystko :o jakby ktos wiedział gdzie DOKŁADNIE są archery to niech zamieści mapke albo dokładnie opisze TO miejsce :baby: (chyba ze archerów niema na foldzie :p )
Arathorn
19-12-2004, 16:37
archery są na foldzie na pierwszym poziomie po zejsciu, idzesz w prawo tam są drzwi na klucz, czasami otwarte tam wchodzisz głębiej, i masz mino archera (jednego napewno, nie wiem czy więcej bo jak tam bylem to moj palek miał tylko speary i 41 dista więc sie ewakuowałem), tylko nie mów że niedokładne, poprostu poszukaj...
:)
Gohan Demon
19-12-2004, 18:23
dzięki wiem gdzie to jest niestety jest zamkniete ale w innej cześci podziemi znalazlem klucz niewiem czy otwiera te drzwi moze to częsc qeusta :o 8o
Hu hu sporo tego napisales ;) thx bardzo sie przyda ;]
Gdzie moge znalesc Orka Lidera oprócz OrcLandu??
Mastersss
20-12-2004, 21:52
Heh ladny opis lecz prosze zeby hlvl postaraly sie poszukac nowych potforkow :] moze razem wspolpracujac dokleicie ladny opis nowych respow ??
z gory tnx ;]
galatook cleyker
21-12-2004, 13:17
Praca w 100% BartLuka + 4 nowe potwory by Dobo . Jego całować po nogach :P
Potwory na zielono są PACC ONLY!!!
chcecie wiedziec gdzie co jest? prosze Bardzo
- Kroliczki - praktycznie wszedzie
- Dog - Glownie miasta Thais i Edron (radze ich nie zabijac mozna dostac za to w pysk)
- Sheep - Laza czesto przy Hunterach w okolicach postu dwarfow albo na gorach pomiedzy kazo a Ab
- Black sheep - darashia Necromancer spawn
- Jelonki - wszedzie :D
- Swinki - w niektorych miastach a takze poza (np orc fortest)
- Rat - Kanaly w miastach
- Snake - glownie Bagna
- Cave rat - czasem sa w kanalach w Molst
- Spidery - Wszedzie (jesli ich nie widziales musisz miec naprawde szczescie)
- Wolf - Patrz Spidery
- Bug - Patrz Spidery, Wolfy
- Troll - Ab (2 pieterko pod ab), Thais (troll cave), Poczatki Molst i wiele wiele wiecej
- Posion Spider - m.in w towarzystwie GSow na PoH a takze Molst itd
- Frost Troll - Folda (nie pomyliles go z Wrl?) i inne wyspy lodowe
- Bear - Sa w okolicach miast
- Wasp - Okolice Thais, Ab, Venore
- Goblin - Pomiedzy Kazo a ab-Carlin, Edron
- Swamp Trolls - Okolice Venore (konkretnie najwiecej ich na poludnie)
- Orc - Orcland, Thais, Ab, Molst Edron
- Polar bear - Wyspy lodowe?? (odpowiedz: !!) [Łatwo pomylic z Behemotem ;p]
- Winter wolf - przez niektorych nazywany Vampir ;p Wyspy lodowe
- Lion - Pustynia (czyli okolice Venore i Darma)
- Skeleton - nie widziales ich? chyba nigdzie nie chodzisz ;p okolice Venore czesto w towarzystwie behe (beholderow NIE BEHEMOTOW)
- Orc Spearman - Orcland okolice ab Molst Edron
- Rotworm - Darashia rots :wub: Edron okolice Venore Thais Carlin Kopalnie
- Elf - Ab, Molst Elf Village
- Scorpion - Okolice Venore Molst Darma and many many more ;D
- Dwarf - Kopalnie??
- Minotaur - kopalnie, okolice ab, Molst, Miasto mino
- Orc warrior - Okolice ab, Molst, Orcland, Edron, Outlaw Camp
- WarWolf - Okolice Orc Fortress
- Amazon - amazon camp, okolice Venore
- Dwarf sold - Cyclopolis i kopalnie
- Elf scout - ab Elf Vilage Molst
- Ghoul - Okolice venore Molst PoH ab i ofcorse Darma i Edron :D
- Valkirie - (glownie tam gdzie amazo)
- Stalker - Darma, Edron Hero cave
- Beholder - Okolice Venore, Thais, Molst Bk house
- Orc shaman - Orcland, Edron, Molst, okolice Venore
- Fire Devil - Gdzies pod pustynia (rzadko spotykany) (sa tez pod Dragon hole [widzialem 1 tylko])
- Ghost - Darma, Ghost ship
- Witch - Bagna Plx :D molst Hero cave na Edron
- Orc Rider - Okolice Orc Fortress
- Mummy - Okolice VEnore Dracona, Darma
- Mino mage - Miasto mino Molst Darma Edron (cyclopolis i Hero cave)
- Hunter - Edron, Molst, Okolice ab i Kazo, PoH
- Cyclops - Okolice thais Molst, Cyclopolis , Orcland
- Mino guard - Okolice Ab, Molst, Edron, Miatso mino
- Stone Golem - Demona Molst Darma Edron
- Elf Arcanist - Ab , Molst, Elf village, Hero cave, Demona
- Dwarf guard - Kopalnie, Cyclopolis , Demona
- Orc Bereskeser (zerk) - Cyclopolis, Orcland, Okolice ab, Molst, Edron
- Monk - Molst, Edron
- Fire Elemental - Zdazaja sie w Molst a najczesciej na Edron w Hero cave w okolicach Demonow
- Demon skeleton - DSy sa na PoH, Molst, Edron i single spawn pomiedzy Kazo a ab
- Orc Lider - Orcland, Edron, Molst?
- Necrosy - Darma only
- Orc Warlord - Pod Orc Fortress
- Dragon - pod Thais w Molst, Edron, okolice Venore, PoH okolice ab fibula
- Giant Spider - PoH, Molst, Darma
- Banshee - Ghost land
- Black Knight - Venore Only (BK house)
- Dragon Lord - Te to sie pelentaja wszedzie gdzie jest wiecej niz 2 smoki ;p (no prawie wszedzie :D) M.in PoH, Venore, molst, Edron fibula
- W****iony emeryt (warlock) - Demona, Edron Hero cave
brawo ze ci to chcialo pisac na prawdw jestes wytrwaly powodzeniaw grze :p
Mastersss
21-12-2004, 13:25
ehh bylo juz 100 takich postow przeciez pisze ze w 100% praca bartluka czytaj chlopie dobrze; P
Skasowac prosze :] powyzsza i moja wypowiedz;p
Gwiezdny Pomykator
21-12-2004, 13:30
Prosil bym o nie powtarzanie tego samego posta po banke milion razy ;/
Pozdro (hahaha)
==Hail Sir Guero Jones==
Gwiezdny Pomykator
Lvl: 52
Antica
Nightbetrayal
23-12-2004, 18:17
Takie opisy sa stokroc bardzej czytelniejsze niz mapka, przy ktorej non stop trzeba myszą jezdzic na dol, zeby sprawdzic co sie kryje pod cyferką :p . Ogolnie to fajnie ze ktos sie za to zabrał :P.
Widzę ze koło Thais mało zwierzątek się kręci. Zmieniam miejsce zamieszkania na Ab :p.
Gohan Demon
24-12-2004, 16:47
witam ! ! !
wie moze ktos gdzie jest zarombisty resp. ghouli ?? :confused:
mam przygotowane pare bp hmm,bp uhuw, i bp sd, odrazu muwie odpada hg bo niedam rady ds.najlepiej zeby byly przy okazji skeletony itp. ale bez ds, i jakis silniejszyh potworkuw...jestem sorcerem 20lvl 29mlvl, bez pacca ale niedlugo bede mial B)
--------------------------------------------------------------------------
HEPPY NEW YEAR
Te ożywieńce znajdziesz na Ghostlandzie. Jesli ciebie interesuje gdzie dokladnie, napisz mi na maila to Ci mogę wysłać mapki z opisami (nie chce mi sie wrzucać na ftp)
Głowa Druid
27-12-2004, 18:31
A gdzie moge znaleźć wild worriora?? Interesuje mnie zarówno pojedynczy spawn jak i mass rzeźnia :P
PS jestem nowy wiec HiHo!!!!
gdzie znajde wiekszy spawn mino guardow? najlepiej samych, ew. moga byc archery(zeby mino nie bylo)
[Głowa Druid]A gdzie moge znaleźć wild worriora?? Interesuje mnie zarówno pojedynczy spawn jak i mass rzeźnia http://forum.tibia.pl/images/smilies/tonguex.gif
PS jestem nowy wiec HiHo!!!!
Zerknij tu (http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn) nr 45.
gdzie znajde wiekszy spawn mino guardow? najlepiej samych, ew. moga byc archery(zeby mino nie bylo)
Tu (http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn) nr 33.
Mc Wyjadus
28-12-2004, 15:50
Bardzo fajne, ale mam jedną uwagę. Zamiast Darma powinno być napisane Darama, przynajmniej tak myślę. ;)
na tej liscie jest napisane :
Necrosy- Darama only
muglby ktos to dokladnij opisac jak tam dojsc ??
Pestka602
04-01-2005, 18:41
Ej sorka a gdyie np lisz albo cos innego??
gdzie znajde wiekszy spawn slimow?
Tibiańczyk
07-01-2005, 17:41
gdzie znajde wiekszy spawn slimow?Kazz ponizej guardow jak dobrze pamietam.
y0 mam problem niemoge znalezc ghostów mógłby ktoś dokładnie opisac gdzie one sie znajdują ewentualnie mapke dac :baby:
Tu (http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn) nr 75
Muj qmpel na rooku 2lvl nie iwedzial gdzie sa raty (zasatnawiajoce) jak on taki lvl zrobil?? nie przypomina mi sie gdzie mozna xpic na 1 vl :confused:
xD
Ja mialem podobne cus tylko bylem na 8 lvl ide sobie a tu 2 cyce :/
Uciekalem alen istety teraz sie mszcze :evul: :evul: :evul: NA 15 lv
Mi tam już ze 4 razy brakowało około 100 expa do lvlu 14-ego, niestety zawsze brało mnie wtedy na jakieś zwiedzanie - I zwiedzałem, paszczę smoka:D
Dzieki napewno mi sie przyda ale też można na tibia.pl i mapka respawnu:)
Evil-warior-aldora lvl9 mlvl5 skile rosną
Wojownik Hybrydy
30-01-2005, 14:51
Gdzie mogę znaleźć jakiś spoko respawn DSów, tak żebym mógł je troszku lurować a po czasie nieźle zaexpić :P...
Tylko nie mówcie że mam iść na PoH... Może DSy rozwale, ale dalej są respawny ich protektorów :D
Master Boss
30-01-2005, 16:51
[QUOTE=Elfind]Slyszalem ze gdzies kolo kazz moge znalezc minosy jezeli byscie mogli powiedziec gdzie to bym byl dozgodnie wdzieczny[/QU
Istotnie sa minosy.Musisz issc od kapalni dwarfow w dol do rzeki, znalazc mostek na niej i znajdziesz sie na wyspie, idziesz na sam dol wyspy, idziesz kolo niej w prawo az dojdziesz do jej konca.Okrazasz ja spotykasz dwarfy, potem dwarfy soldiery , minotaury i monosy archery.Znajdziesz tez dziure, w niej sa monosy, archery i guardy.Mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylem.Jak nie bedziesz mogl trafic to pisz na gg(4489513 zawsze jestem niewidoczy wiec pisz smialo) :D :D
Odnowiciel
30-01-2005, 21:00
Ja jestem bardzo ciekawy jak dojść do Goblin Cave ewentualnie do Troll Cave w południowo zachodniej częsci Edron bo ni cholery nie moge tam dojść, trzeba cos rozkopać czy coś ?
Czy istnieje inny spawn necro poza tym necro w necro helll obok vampo helll?
Pytam sie poniewaz chce isc bloczyc nekro ale dojscie do nekro hell jest strzezone przezhordy potworow.A ja nie chce wydawac kasy na stealth ring,
@up
Crypty?
Tlko wtedy uważaj na lich'e, banshee i vampy( nie mowie o stakerach, duchac bonebeatasch).
jak dojść do MUMII kolo venore... wiem że to gdzieś niedaleko BEHO ale nie moge ich znalezc... szukam juz 2h....
pomóżcie........
Kine Nobi
11-02-2005, 18:35
przyda sie tym co pierwszy raz są na manie :baby:
:flaga_pl: świat:azura
i :confused: mię:kine nobi
:cup: lvl:6 (rosnie)
:cup: mlvl:0 (bedzie rósł :) )
:kat: skills:16/17(rosną)
:mag: profesja:druid (bedzie :] )
:flaga_pl: świat:azura
:confused: imię:matriksik
:cup: lvl:11
:cup: mlvl:4 (chyba :D )
:kat: skills:dystans 37 (tylko to wiedzialem :) )
:mag: profesja:paladyn
@OFF-TOPIC
Sorry, ale co to kogo panie (pani?) Kine No(o)bi obchodzi?! Arght!
Moze i to bylo gdzies na wczesnijszych stronach ale nie chcialo mi sie szukac. A wiec gdzie mozna spotkac pojedynczego stalkera tylko w takim miare bezpieczynym miejscu ! :p
Musze sprawdzic czy umiem go pokonac bez straty zycia.(no albo lekko tako). :)
mozeczei wprowadzic korekty do 1 posta ?? bo necro jest w kryptah so tez tam bonecesty lichy vampy i napisac gdzie sa te nowe skukcy czy jak to sie zwie
Moze i to bylo gdzies na wczesnijszych stronach ale nie chcialo mi sie szukac. A wiec gdzie mozna spotkac pojedynczego stalkera tylko w takim miare bezpieczynym miejscu ! :p
Musze sprawdzic czy umiem go pokonac bez straty zycia.(no albo lekko tako). :)
to zalezy :
jesli dasz rade ds to na ghost landzie jest jaskinia z
ds a nizej stalker
WoW!!! Niezle!!! GTZ!!! ja bym napisał z połowe tego ;D i juz by mi się nioe chciało! Jak anjwiencej takich panów/pań!!!
Gdzie znajde duzo elfow ? Najlepiej "zwykle", czyli bez scoutow itp.
Silver86
16-02-2005, 15:59
Hmmm czemu demon jest na zielono nie występuje w areach dla facc?
Siewca Fazy
16-02-2005, 19:26
Siema Siema Siema gdzie moge sobie znalesc demon skeletona na powierzchni bo sa proste tylko ze na powierzchni je chcem dopasc:P a wtedy zrobie sieczke:) powiedzcie i pomoscie biednemu palowi ktory jest zadny DS!!!!!!!!! BuHEheHEHeHE
Na powierzchni raczej nie chodzą. Radzę się zapoznać z budową Hellgate i tak biegać. Masz cholernie dużo przestrzeni do uciekania na tzw. arenie. Tylko nie zapomnij wziąć 6 parceli i nie wejdź przypadkiem do hell :evul:
re: UP and UP,UP
2 ds-y biegają po cmentarzu na południu PoH, obok temple niby także ale tam może być lurnięty ds, albo zerk czy lider...
drizztpl
17-02-2005, 17:01
Mam pytanie: czy ghost wystepuje gdzieś na terenach dla FACC?
WAZNE PYTANIE :D
czy resp smoka obok kazz jest pojedynczy ?? , w tej jaskini , pytam bo chce tam expic magiem na zasadzie chodzenia gora/dol po shodach , lub z blokerem
Dwimenor
18-02-2005, 19:18
WAZNE PYTANIE :D
czy resp smoka obok kazz jest pojedynczy ?? , w tej jaskini , pytam bo chce tam expic magiem na zasadzie chodzenia gora/dol po shodach , lub z blokerem
Tak-pojedyńczy, ale bardzo dłuuugi(jeden dzień tibijski, czy jakoś tak, przy max ludzi na serverze.)
A co do expienia-już lepiej z blokerem
Jestem palladynem, i chcialem isc na draga, ale kolo venore nie wiedzialem jak dojsc do nich, jest jakies podziemne wejscie czy cos??Gdzie mozna by jeszcze na powierzchni spotkac dragona ??
Dark Lord Gorgoroth
20-02-2005, 19:14
Jestem palladynem, i chcialem isc na draga
Jeśli chcesz draga na powierzchni to nie wiem gdzie go znajdziesz (poszukaj na mapie respu) zato w podziemiach elf fortress siedzi taka duża zielona jaszczurka, którą zresztą dziś z kumplem odwiedziłem :) troche tam ciasno ale z dobrym blokerem da się go zabić.
lol gvykvgy ovgyo tf6 9 ot6igti de5df5 rufr6ugt6 fr6uft6u t6ugt6uducr6 ugt6ufr6ugvu u6 t f6utf6 u tgt68t6fgt868u f6uf56ufr6tu
Gracz Tibii
22-02-2005, 21:14
Ja chciałem prosić abyście mi powiedzieli gdzie w Kazo mogę znaleźć zwykłe dwarfy i roty do treningu bo jestem tam nowy a nie chciałbym przypadkiem trafić na guarda. Bym szczególnie dziękował za mapke z tymi miejscami (mapa respu na stronie głównej jest dobra ale nie podaje dokładnie gdzie co jest) i żeby to były łatwo dostępne miejsce żebym mógł się dostać jakby co mam 10 lvl i 34/32 skille.
EDIT: Sir Jarema dzięki o coś takiego mi chodziło (wiem gdzie są kopalnie dwarfów ale skąd moge wiedzieć gdzie są soldy i guardy jestem poprostu duży newbie :baby: ).
Sir Jarema
22-02-2005, 21:42
Jezuuu, ciekawe który raz to słowo się powtórzy w tym wątku KOPALNIE Otwórz mapę świata na stronie głównej, na zachód od kazz jest 6 kopalń (dosyć wyraźne, oznaczone czerwono), wszystkie są wielopoziomowe, ale generalnie na pierwszych dwóch poziomach jest kupa dwarfów i rotów I NIC GORSZEGO. od 3 poziomu zaczynaja sie Soldki, od 4 guardy. Jesli zostaniesz na pierwszych 2 nic ci nie grozi (chyba, że zejdziesz na drugi poziom i obskoczy cię pełny resp, ale to raczej w godiznach nocno-rannych ;)
Morun Kous
23-02-2005, 11:16
Jeżeli chodzi o Cyklops to można go też spotkać na wzgórzu na północy Carlin. Na dole wzgórza można spotkać kilka Goblinów. :)
zbawiciel
23-02-2005, 11:20
w kazo zeby znalezc dwafry to musisz patrzec pod nogi zeby ich nie zgniesc
w tmcie ponizej ktos cos wspominal o elfach w ab , gdzie one sa??
pod miastem?
guciol123
01-03-2005, 10:54
Podziwiam tworce opisu gdzie mozna znalesc potwory i mam pytanie...
...gdzie mam expic knightem 11 level skille 32\28 ??? wiem ze to pytanie jest na inny temat ale chcialbym uslyszec odpowiedz od kogos bardziej doswiadczonego niz ja albo inni koledzy na mniejszych levelach
Don_vadim
01-03-2005, 14:15
no wlasnie gdzie na edron sa necro (slyszalem ze sa) ;p
jak mozna to dokladny opis lub mape prosze
Mam pytanie gdzie mógłbym zanleżć pojedyńczego stalkera najlepiej koło Thais albo Ab'denriel. Proszę o odpowiedż bo nie hce iść od razu na cały resp stalkerów . Nie wiem ile by mi zabrały :P
czesc, moze mi ktos dolaczyc mapke; opowiedziec, jak dojsc do beholdera pojedynczy resp ale zeby bylo duzo miejsca z gory thx
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.