PDA

Pokaż pełną wersje : Od mlvl na Gigant Spider'a ?

Xetor
07-01-2006, 12:52
Tak jak w temacie jaki mlvl trzeba mieć , żeby opłacalnie bić GS z blokerem . Mam 42 mlvl 33lvl , schodzi mi około 5 HMM + Grate energy bEaM .

Vil
07-01-2006, 13:14
Nie da sie oplacalnie bic gs z blokerem. Jesli zwroca ci sie uhy to znaczy ze masz szczescie.

Mimo-vader
07-01-2006, 13:44
Jak masz szczęście, to się zwróci. Jesteś postacią magiczną, przyzwij sobie 2 mino archery. Bloker powinien mieć skille około 75 w sheldingu i dobrą tarcze- medusa wzwyż. No i dobrze by było jeszcze jakiś ~20 paladyn ze skillem około 60 w dyscie i już blokerowi zaledwie 2 uhy na gsa idą, a tobie około 3 hmmy. Przy odrobinie szczęście się zwróci ;) .

Vil
07-01-2006, 14:32
2 uhy + 3 hmmy to przy obecnych cenach run jakies 600 gp kosztow zdobycia 900 expa. Bardziej nieoplacalne jest chyba tylko lazenie na EF z gfb.

Zwrocic to sie moze jedynie jesli co kilka gsow wypadac bedzie jakas powazna czesc k-setu, co jest raczej niemozliwe.

black jack
07-01-2006, 19:04
Jak masz szczęście, to się zwróci. Jesteś postacią magiczną, przyzwij sobie 2 mino archery. Bloker powinien mieć skille około 75 w sheldingu i dobrą tarcze- medusa wzwyż. No i dobrze by było jeszcze jakiś ~20 paladyn ze skillem około 60 w dyscie i już blokerowi zaledwie 2 uhy na gsa idą, a tobie około 3 hmmy. Przy odrobinie szczęście się zwróci ;) .
ja z 42 pallkiem <70dist> i 31 sorcem <46mag> przy skilu 59 shield z eq k arm p legi crus helm fs crown shield na 1 gs-ie wogule uh nie zszedl B) ale przy nastepnych po 4 max zlazily

Misio Man
08-01-2006, 21:13
Od jakiego mlvl na gsa z blockerem:
Bardzo dobrze by było 25 mlvl ale to jest minimum najlepiej jak największy, a lvl to tesh gdzies 25(hmm i uh) rzadko sie zwraca ale jak masz farta to może coś ciekawego wypadnie ale ja bardziej polecam dragi :p
A bez blockera?
Wszysto jak najlepsze i największe oraz jak najlepsze summony ja polecam dsy bo maja dobra obrone a atak niczego sobie i jak go rombiesz z hmm uciekajac to jest szansa że nie stracisz uh(ale bardzo mała :(

Manrox
08-01-2006, 21:59
Jeżeli chcesz żeby koszty się zwracały, bierzesz zaufanego kolegę paladyna około levela 20 z distem około 65, kilka bp of hmm, uh i trochę mana fluidów, i popylacie na dragony z Demon Skeletonem. Ty zgarniasz najpowarzniejsze części lootu, bo to twój demon skeleton. Oczywiście ty nawalasz z HMMów (możesz wziąść kilka SD), a kolega paladyn z bolców, czasami dodając HMM. Dragony są bardziej opłacalne, bo sam/z kolegą go bijesz, zgarniasz ponad połowę lootu, a ceny run się zwracają, a różnica expa to tylko 200 mniej od GS'a. Chyba że się uprzesz, to możesz sam polecieć na GS'a (bądź z blockerem), ale mała szansa że wogóle przeżyjesz, nie mówiąc już o zwróceniu się kosztów (AoL'a ;p;p). Ja GS'om stanowczo mówię NIE.

Vil
09-01-2006, 00:30
Wszysto jak najlepsze i największe oraz jak najlepsze summony ja polecam dsy bo maja dobra obrone a atak niczego sobie i jak go rombiesz z hmm uciekajac to jest szansa że nie stracisz uh(ale bardzo mała :(

Jesli summony przezyja 5 sek to serdecznie ci pogratuluje.

Crazy Mage
09-01-2006, 00:33
Juz mozesz isc na gs tylko gs jest skompy wiec zmarnujesz uhy a ci 4 gp wypadnie :D

ZrembAzura
09-01-2006, 11:24
omg nie oplaca sie chodzic na gs z blokerem, i to magiczna postacia. wiem cos o tym, chodzilem z kumplem, ale nic nie wypadalo. gsy oplacaja sie dla paladynow na 40~ lvl z bohami i haste. :)

Andrew
09-01-2006, 13:18
GSy ci sie zupelnie nieoplacaja, jeszcze z blokerem czlowieku doexp se jakims cudem 50 lvl i dopiero wtedy idz na GSy sam sobie świetnie dasz rade uzywajac tylko HMM, nawet cie niedogonia a loot caly (chociaz marny) towj

fluid
09-01-2006, 14:16
Tak jak w temacie jaki mlvl trzeba mieć , żeby opłacalnie bić GS z blokerem . Mam 42 mlvl 33lvl , schodzi mi około 5 HMM + Grate energy bEaM .
Wystarczy taki mlvl :) jak idziesz z blockiem to wystarczy na bank :)
@Andrew GSy ci sie zupelnie nieoplacaja, jeszcze z blokerem dowód ??? doexp se jakims cudem 50 lvl i dopiero wtedy idz na GSy a poco ??? moze isć z blockiem i to wystarczy :) sam sobie świetnie dasz rade uzywajac tylko HMM, nawet cie niedogonia a loot caly (chociaz marny) towj jak juz coś to hmm'ów musiał by mieć z 2 bp że by samemu iść i bez pomocy GEB (Great Energy Beam) i blockera więc bardziej polecam opcje z blockiem a loot niejest marny bo za k-arma i k-legi mozna dostać dużo kasy więc niepisz bezsensu :evul:

Stryk~~
09-01-2006, 16:25
masz 42 lv i zadajesz tak głupie pytanie że poprosu zaraz deada zalicze.

Co za cholerna róznica jaki masz magic lv? Dodajesz sobie lv + magic lv i wyskakuje ci ile około na maxa wywalasz z HMM. 42+33= 75 = cienko

Chcesz zarabiac na Gsach nabij taki lv (70~) zeby przed nim spokojnie uciekac i walic mu z hmm.

Vil
09-01-2006, 17:25
dowód ???

przeczytaj mojego drugiego posta.

loot niejest marny bo za k-arma i k-legi mozna dostać dużo kasy więc niepisz bezsensu

Zabilem moim ms solo ponad 200 gsow, nie wypadlo mi nic oprocz paru bezuzytecznych przedmiocikow. Loot nie jest dobry wtedy gdy na liscie dropa jest mpa, demonka i g-legsy, tylko jesli wypadaja na tyle czesto zeby pokryc koszty i dac mozliwosc zarobku. A przy blokerze koszty sa 2-3 razy wieksze.

Misio Man
09-01-2006, 17:56
"Jesli summony przezyja 5 sek to serdecznie ci pogratuluje."

Ja na gsa chodziłem z ds'ami zanim nie mogłem summonować orc leadera!!!
A co do ds'ów to to fajnie bloczyły ale na nie uh troszke szło :/
ALE POKONAŁEM !!! :cup:

Vil
09-01-2006, 20:23
Uh pojdzie na nie tyle samo/ wiecej niz na blokera ==> nie oplaca sie.

Misio Man
09-01-2006, 23:20
Kiedy tego GS'a sollowałem nie miałem kumpla żadnego sam musiałem działać więc sory satysfakcja była loot(k-legs,time-ring, 48gp)było więc nie ma co płakać bo sie all zwróciło i dzięki za zainteresowanie moją osobą(NeWbIe??) :D

Pozdro:Achillies Celestos,Adam 13-sto letni :baby:

Misio Man
09-01-2006, 23:22
Uh pojdzie na nie tyle samo/ wiecej niz na blokera ==> nie oplaca sie.
Jak sie nie ma blokera to trudno

AbandonAllHope
09-01-2006, 23:53
Hmmm zależy gdzie chcesz huntować te gsy.
1. Na pohu jak będziecie sami możecie dużo gsów wysłać na tamten świat ale to baaardzo ryzykowane i prawie niemożliwe dla was we dwójke. Jak znajdziesz jeszcze 1 sorcka to summonujecie po 2 mino archy chowacie je za parcelami i czekacie ustawieni tak żeby blocker zasłaniał do was drogę (gdzieś w lesie najlepjej) i atakujecie minoarchami i z hmm,knight na full def z tarcza. GS ginie szybko (0-2 uh max) i powinno się zwrócić przy 2h huncie. Jak GS się na was przeżuci i zacznie okrążać las knight powinien lecieć za nim a wy przerwać atak z hmmów (mino archy niech dalej atakują) i biec w przeciwną do gsa stronę na około lasu. Gs na 90% przeżuci się na knighta z powrotem.
2. Na blood herbie 1gs technika ta sama idziecie do góry knight staje w przejściu ty za nim i summonujesz 2 archy (możecie iść we 2). Mniejsza szansa że wam się zwróci ale i mniejsze ryzyko deada.

Co do opłacalności gs ver drag to ja z perspektywy sorca wole na dragi+dle chodzić z blockerem ale gsy są chyba z bezpieczniejszym expem jak się ma doświadczenie (nie trafisz na fwave i gfb:P).
Pozdro

Aurea=Sorcerer
10-01-2006, 11:23
Mój kolego z 15 lvl i z 25mlvl poszedl solo gs na blood herba i wchodzil góra dól udało mu sie to dzienki 1 bp mana fluidow, kilka runek sd i kilkanascie runek hmm'ków :p oczywiscie nie oplaca sie to poniewaz z gs'a zadko cos wylatuje ;(

Major Doomus
10-01-2006, 16:19
Hmm, wg. mnie już na 45 lvlu i ok. 40 mlvlu możes solowac gsa (najlepiej w miejscu z Blood Herbem) chocic góra - dół i walic z HMM w GSa :P

Wiem bo mój kumpel tam często chodzi xD dzięki niemu mam Blood herba x)

@Edit:
Chociaż trochę to ryzykowne. Ale teraz z szybszą regeneracją many nie potrzeba tam uhów :P wystarczy poczekac i jest mana na exura vita :)
Gs mu ciachał dośc mocno, więc trzeba uważac by GS nie walnął nas więcej niż 1 raz :P (wszytko odnosi się do jednego miejsca)