Pokaż pełną wersje : Update forum.
Dr. Omader
20-01-2006, 22:45
W sobotę 21 stycznia w godzinach wieczornych będziemy przeprowadzali aktualizacje forum, z tego powodu przez jakis czas strona i forum nie będą dostępne lub mogą działać niepoprawnie.
Postaramy się zakończyć pracę jak najszybciej.
Prace jak na razie idą całkiem nieźle. Już większość strony powinna działać poprawnie. Forum nadal wymaga jednak nieco pracy.
Na pocieszenie, możemy was poinformać, iż w następnym tygodniu rozpocznie sie konkurs Tibia.pl, który będzie trwał jeden dzień. Więcej na ten temat dowiecie się w środku tygodnia, dlatego sprawdzajcie strone codziennie :)
Hegemmon
20-01-2006, 22:54
Dron, ty podły kanciarzu!
Jak mogłeś mnie tak wykołować? :P
HUNTED!!!111
Noo Forum Poprawcie xD
A co do konkursu mam nadzieje ze nie bedzie on zwiazany z rysunkami bo niemam nawet minimalnych szans wtedy :(
Wiesz co , ja sie staram pomóc jak moge , a tu taki ZONK. Nie spodziewałem się tego po Tobie :P. Ale trudno napisze jeszcze raz.
W sobote będzie easy konkurs , a zwycięzcy zobaczą swoje imiona w topicu "JOKE". Kolejny wkręt :P
upomnienie : składałem strasznie rozbudowane podanie o przyłączenie mnie do grupy 'kinomaniac' , ale chyba jeszcze nie przeszło Ci przez ręce.
edit : no ba , jakby było wiadomo co będzie za konkurs , to już by się plagiaty szykowały. Mam takie przeczucie , że jeśli będzie konkurs , w którym będzie 'można' zerżnąć coś , to znowu poleci sporo bananików ;p
Ps. co byście powiedzieli na konkurs , w którym po prostu trzeba by było zająć postem np. 300 pozycje w Topicu "wyścig po Pacca". Niezłe nerwy i zwlekanie by pod koniec były , ale ktoś miałby tego farta.
Noo Forum Poprawcie xD
A co do konkursu mam nadzieje ze nie bedzie on zwiazany z rysunkami bo niemam nawet minimalnych szans wtedy :(
to by było za nudne, tylko rysunki i rysunki... ale specjalnie dla ciebie będzie wyjątek ;)
A tak poważniej to... nah, dowiecie się w odpowiednim czasie, z różnych przyczyn nie chcemy jeszcze za wiele mówić :)
Zaś co do samego update, to już zbyt długo z nim zwlekaliśmy i naprawdę jest on niezbędny choćby ze względów bezpieczeństwa, ale także po to, żeby sobie i wam ułatwić używanie forum.
Flash_Radzio
20-01-2006, 23:11
Spoko, nawet nie zauważe akurat mam imprezke u "koleżanki" ;)
a jakies dokladniejsze info co do akutalizacji?;p
a jakies dokladniejsze info co do akutalizacji?;p
Po prostu będziemy instalować najnowszą wersję forum i kilka nowych modów do forum a kilka odinstalowywać(zmieniać na inne), a w związku ze zmianą wersji forum trzeba będzie sporo w skryptach samej strony pozmieniać. Mam nadzieję, że wyrobię się szybko, chociaż nie zdziwie sie, jesli to zajmie nawet kilka godzin.
instalować (..) kilka nowych modów do forum
Zawsze mi się zdawało , że Scorcerer i cała ekipa , to ludzie. Kolejna nowość. To ja mam teraz następne pytanie , których modów zamierzasz zmienić ? Proponowałbym dać Raulowi lepszą ochrone przed 'robakami' , żeby nie dodała mu się do kodu jakaś nieprawidłowość , jak kiedyś.
edit : A tak RLY , to mogłoby forum troszke szybciej chodzić , zmniejszyć czas tej blokady przy odświeżaniu forum i może jeszcze jakieś ciekawe , nowe opcje(nowy dział?). Liczę na jakąś miłą niespodziankę z waszej strony(np. "daliście się nabić w manaske i wyprowadzić w Plains of Havoc").
Master Mind
20-01-2006, 23:42
Fajno xD Hmmm, ciekawe jaki konkurs to będzie ;)
plz jakiś spoko konkurs a nie ciągle te rysunki -.-
to już nudne jest :P
a co do forum, to mam nadzieję, że będzie lepiej :)
Czyli bedziecie instalowac nowsza wersje forum?? :confused: Ja nie bardzo sie znam ;p kiedys bawilem sie w tworzenie for... Tam Gothic (RPG) i takie tam, czasem Diablo II, I i dodatek... :p Wiec instalujecie nowsza wersje?? :> :confused:
Hmm... vbulletin 3.5 tak ?
W związku z tym mam pytanie.. czy forum będzie dzięki temu.. stabilniejsze >?
Tzn. będzie potrafiło 'obsłuzyc' naraz więcej userów przed padnięciem servera ("wystąpił problem z bazą...") ?
Bo gdzieś w jakimś temacie na jakims forum wyczytałem ze nowa wersja vBulletina jest stabilniejsza, to prawda?.
Ps. nie znam sie na tym, dlatego pytam.. zazwyczaj uzywałem phpBB bo jakos szkoda mi hajsu na vB tracić.
A tematy, które dotychczas zanalazły się ne forum po updacie będą dalej czy wszystko będzie kasowane?? :(
Zawsze mi się zdawało , że Scorcerer i cała ekipa , to ludzie. Kolejna nowość. To ja mam teraz następne pytanie , których modów zamierzasz zmienić ? Proponowałbym dać Raulowi lepszą ochrone przed 'robakami' , żeby nie dodała mu się do kodu jakaś nieprawidłowość , jak kiedyś.
edit : A tak RLY , to mogłoby forum troszke szybciej chodzić , zmniejszyć czas tej blokady przy odświeżaniu forum i może jeszcze jakieś ciekawe , nowe opcje(nowy dział?). Liczę na jakąś miłą niespodziankę z waszej strony(np. "daliście się nabić w manaske i wyprowadzić w Plains of Havoc").
Mu chodzilo o modyfikacje.
@topic : Musze do tego konkursu sprobowac wejsc :)
No, wkoncu jakies zmiany na tym monotonnym forum... ;d
Mam nadzieje ze nic sie wam nie pokiełbasi i wszystko wyjdzie gites :)
Mu chodzilo o modyfikacje.
Zwróć uwagę na te 7 niepozornych literek
A tak RLY
Tłumaczyć?
A tematy, które dotychczas zanalazły się ne forum po updacie będą dalej czy wszystko będzie kasowane?? :(
Raczej głupio by było usunąć wszystkie tematy na forum ? Odp. Napewno zostaną.
@topic
I tak odwiedzam tibia.pl codziennie ;p
Dwimenor
21-01-2006, 09:50
Nie oszukujcie się. Nowe forum to przede wszystkim ułatwienia dla modków(Inline moderation system itp). Na http://www.vbulletin.com/ można poczytać
Ale patrząc z innej strony....skoro my będziemy mieli lżej, to jakoś tam pośrednio i userom będzie lepiej.
tylko nie zamieńcie się w Cip'ów bo zamiast mega update forum bedzie mega kicha, którą bedziecie poprawiać do marca ;/ A co do konkursu to zrubcie konkurs na najlepszy film (tibcam) z n00b'ami w rolach głównych ;p
No mam nadzieje, ze to forum mimo, ze jest juz bardzo dobre stanie sie jeszcze lepsze. Czekamy na konkursik :]
mukales al thato
21-01-2006, 10:55
Nareszcie jakies upade a ktos mi powie coś o konkursie?
Aval'yah
21-01-2006, 11:04
Czy te zmiany będą widoczne gołym okiem dla zwykłego, szarego użytkownika, czy to może raczej update czysto techniczny?
1-dniowy konkurs? Muszę przyznać, że nie mam bladego pojęcia jak to może wyglądać. Zaintrygowaliście mnie ;p
Czy te zmiany będą widoczne gołym okiem dla zwykłego, szarego użytkownika, czy to może raczej update czysto techniczny?
Oprócz usunięcia błędów, które znaleziono od czasu ostatniej aktualizacji, będzie także kilka nowych funkcji. Dużo z nich dotyczy moderatorów, których życie stanie się łatwiejsze, ale kilka z tych funkcji z pewnością zauważą także użytkownicy. Nie spodziewajcie się jednak jakiś zupełnie nowych fajerwerków, raczej kilku drobnych udogodnień.
Gdy już aktualizacja się zakończy, poinformujemy was o przynajmnej części nowych funkcji. Zresztą, sami je pewnie zauważycie.
Magik van Kamikadze
21-01-2006, 11:39
moze dadza nam kastety do fista:D:D:D mam nadzieje mzoe forum bedzie ladnjesze
:D
Yoh Asakura
21-01-2006, 11:53
Mnie ciekawi ten jednodniowy konkurs.Pewnie przez Was nie będe spał w nocy tylko myślał co to może byc :P
ten 1-dniowy konkurs pewnie będzie polegał na kilkunastu(dziesięciu?) pytaniach związanych z tibią oraz z tibią.pl i ten kto pierwszy odpowie na all good zbiera wszzystko ;p
Hegemmon
21-01-2006, 13:54
Nareszcie jakies upade a ktos mi powie coś o konkursie?
konkurs to wielka zagdka... wszystkim powinno się spodobać jednak puki co- cichosza!
a tymczasem mogę zdradzić, że znanie takiej tajemnicy jest bardzo satyswakcjonujące :D
ja prosze o next konkurs plastyczny :P
EDIT : jednodniowy dlatego zeby bylo mniej plagiatow :D
Konkurs , kto zareportuje więcej bad postów. Już widzę , jak niektórzy by robili multi-konta i jednym pisali jakieś pierdoły , a swoim głównym reportowali. Oj też by się sporo banów posypało , a 'normalni' userzy konfrontowaliby po 100 razy posta z regulaminem , żeby nie dać możliwości zdobycia punktów innym :P
Ps. przydałby się taki 'niby konkurs' trwający przez miesiąc , a forum byłoby przez ten czas cudne. Najgorzej byłoby , gdyby ściema wyszła na jaw :P
slawekmag
21-01-2006, 15:28
A co będzie nagrodą?? Może ban dla wroga :D :ban: :evul: :evul:
Elrond The Dark
21-01-2006, 15:31
Ciesze sie ze forum bedzie stabilniejsze. Mam nadzieje ze zmniejszy sie ryzyko padniecia ( chodzby o 5% to bedzie miło ). A druga sprawa to mam nadzieje że nie przeszło wam nawet przez myśl by dodać licznik postów...
Hmm jedno dniowy konkurs ? Zapewne bedzie łut szcześcia bo forum padnie ...
Nikast Shynix
21-01-2006, 15:52
Moim zdaniem, to może być konkurs z haczykiem :)
Na stronie głównej pojawi się post, że kto nabije najwiecej postów tego dnia, dostanie niespodziankę. A ta niespodzianka naprawdę będzie czymś, czego nie będzie się spodziewał. Ponieważ będzie myślał, że to jakieś super coś, a to będzie BAN. :P :ban::ban::ban::ban::ban::ban:
konkurs to wielka zagdka... wszystkim powinno się spodobać jednak puki co- cichosza!
a tymczasem mogę zdradzić, że znanie takiej tajemnicy jest bardzo satyswakcjonujące :D
Rotfl, nie znecajcie sie nad uzytkownikami, tylko szczujecie:P
Hmmm... co do tematu to mam taki 'błąd', że nie mogę ani pogróbić ani wstawić minki za pomocą 'menu' wokół pola tekstowego... ciekawe.
A co do konkursu... jakie będą nagrody? Może jakiś przybliżony temat i forma pracy?
*EDIT*
Sorki, wybaczcie, posta na górze nie przeczytałem. Już wiem jaka będzie nagroda w przybliżeniu :)
Hmmm... co do tematu to mam taki 'błąd', że nie mogę ani pogróbić ani wstawić minki za pomocą 'menu' wokół pola tekstowego... ciekawe.
Wejdź na stronę główną forum i kliknij CTRL+F5.
Shein Silvershadow
28-01-2006, 12:46
Obawiam się że środek tygodnia dawno minął:> A o konkursie ani widu, ani słychu.
Angel of Death
28-01-2006, 14:05
Może to kolejny ich numer, obiecali konkurs i teraz lecą w kulki =P
Zaraz bedzie :
"Konkurs...
To był
Jeden
Wielki
Wkret!
;D
Shein Silvershadow
30-01-2006, 18:29
Zaraz bedzie :
"Konkurs...
To był
Jeden
Wielki
Wkret!
;D
Wszystko na to wskazuje...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.