Pokaż pełną wersje : Kim jesteś
IM KNIGHT!! :cup: :miecz: :miecz: :miecz: skille mi wmiare szybko ida chociaz nudzi mnie to ciagle stanie i atk na full defie jakiegos potworka
Teraz gram Palkiem.
grałem już wszystkimi innymi profesjami, ale widze że palladyn jest najlepszy z nich wszystkich.
Postać stworzona juz po update.
I nie narzekam na nią :)
Don'Krys
22-11-2005, 14:44
Teraz jest sorc, ale jeszcze miesiak temu był master. Stwierdzam jednak, że druid najlepszy, poniewać ma dużo kasy, a siła magiczna taka sama jak u sorca, tylko to UE....
Miałem 40 lvl wszystkimi profesjami oprócz druida/ed . I najlepiej mi się grało knightem/ek i teraz właśnie nim gram
ja jestem sorcem i dobrze mi sie gra:):):):)
a ja gram palkiem mimo update bo wiem ze trza skillowac kamieniami
Gram Sorciem tak jak zaznaczyłem ,ale gram i Knightem
Ptasiu Palek
01-12-2005, 14:39
Witam!
Ja aktualnie gram palkiem i chociaz po update sie trudno treni to i tak jest super.tylko nie wiem czym sie rozni trenienie kamykami a spearami.Czy moglibyscie mi to uswiadomic??
Narazie czekam na nowe swiaty i bede knightem. Marzenia o PACCu i Elite Knight ;p
Zala Milis
03-12-2005, 00:27
ja gram najtem. jest najlatwiejsza profesja i najszybciej sie nim expi. 2 minusy to: skillowanie X( i 4 magX(X(X(. wlasne mam 13 lv bo nowa postac zrobilem skille 52\52 i siedze na rotach do 60\60 potem go go 20 lv i trenie 70\70 xDxD
Lord Piotr
20-12-2005, 14:52
SORC RULEZ! :cup:
Crazy-Frog
25-12-2005, 10:53
@topic gram Knightem lecz czekam aż Kyra bedzie dla Facc to wtedy se palla zrobie :) obydwie profesie mi pasują :]
Itachi Uchiha
25-12-2005, 18:49
Ja wybrałem sorcka ale zastanawiam się nad graniem knightem
Czasami knight, czasami elite... ;)
cozacham666
28-12-2005, 12:22
Ja wziąłem sorca bo to według mnie najciekawsza postać chociaż zastanawialem się nad palem... :)
Obecnie gram knightem, niedługo będe elite (kupuje pacc i promocje). Chociaż zastanawiam się nad druidem lub sorcem :)
Barzyk de'Costa
29-12-2005, 10:10
Ja zostałem Sorkiem chociaż przy Oracle o mało nie zostałem Pallkiem :p
NooB from LW
01-01-2006, 01:02
A ja jestem noobem <powinna byc taka opcja>
Jerzolux
01-01-2006, 19:00
A ja w 50%sorc,30%knight,15%druid,5%pal
Magellan
04-01-2006, 08:26
Aktualnie gram Royal Paladinem na swiecie Harmonia :)
tragiczny
06-01-2006, 15:44
Zaczołem Druidem, w Tibi spełnia rolę kapłana, i zapewne jak w karzdej grze w której kapłan wystepuje jest najpoteżniejszą klasą, choc nigdy nedocenianą, vide wyniki ankiety B)
A ja mam Druta. Uważam, iż każda niemagiczna postać (pall, knight) po updat'cie jest cienka (różdżki!!!!) 8o
ja gram knightem i jestem z tego bardzo zadowolony ...
KNIGHT RULEZZZ
pomuzcie mi :/ mam druida na 15 levelu ( 15 mlv, produkuje ihy) czy oplaca mi się robić knighta od nowa ? czy po pewnym czasie bede tego załował :/
jak macie czas to odpowiedzcie najlepie jzeby wiecej osob :)
Stillmen
13-01-2006, 11:43
Głos na Knighta bo nim gram ale stworze sobie pala bo chyba lepszy.
Jarryn the Rookguardian
13-01-2006, 15:22
A ja msialem wybrac none... czemu nie ma rookstyera? :P
Ale wedlug mnie ladnij brzmi no vocation niz none...
Marian Mistrz
15-01-2006, 14:53
Ja gram Elder druidem i mam zamiar grac dalej bo mi sie bardzo podoba. ;)
patryx_pl
18-01-2006, 12:39
tibia to najglupsza gra na swiecie jak wy mozecie w to grac prez ciez to jak sie bijesz to nawet nie widac grafa do niczego ludzie zagrajcie w helbreath to jest gra a nie to to jest do kitu jak wy to mozecie grac nie moge
Ja mam knighta i zamierzam grac nim dalej!
Blade of Nebula
18-01-2006, 14:19
ja sobie gram knightem i druidem, ale druida nie traktuje powaznie tylko jako runmakera :D
Blade of Nebula
18-01-2006, 14:25
tibia to najglupsza gra na swiecie jak wy mozecie w to grac prez ciez to jak sie bijesz to nawet nie widac grafa do niczego ludzie zagrajcie w helbreath to jest gra a nie to to jest do kitu jak wy to mozecie grac nie moge
To na hu* tu wchodzisz przegladasz te forum i zasmiecasz je takimi wypoewiedziami :P
kazdy ma swoj gust i gra w co chce.
jak cie grafa nie pasuje to sam sobie napisz taka gierke :p
Royal Koniu
21-01-2006, 15:34
Paladyn ma to do siebie ze walczy na odległość i to mi sie w nim podoba xD
Nie jest zły w mlvl bo przynajmniej jest lepszy od knighta :lucznik: :elf:
Mirek Paladyn
23-01-2006, 23:35
ja zaznaczlem Master Sorcerer ale juz niedlugo bo pacc sie konczy :( i pozaty niedlugo nawed Sorcerer bo zmieniam serw:( ale przynajmiej juz go sprzedalem za calkiem przyzwoitom kase :D
Mirek Paladyn
23-01-2006, 23:42
X( Przecisz to niejest temat wybrzydzania Tibi a co do tego helbreath to gorszego MMORPG niewidzialem i ciekawe czy w tego helbreath gra ponad 50 tys osub z calego swiata sorki ze nie na tematX(
Conan Barbarzyncaa
28-01-2006, 12:19
Dla mnie knight jest najlepsza z profesji :cup:
Ludzi do sorca przyciaga to ,zejest lepszy w magii runicznej (sd) i ma lepsze zaklecia spontaniczne ue,energy wave,great energy beam
oto wypowiedz dziwnego antyfana:
a grales w nia? bo to tak wyglada jakbys zobaczyl grafike i nawet 1 levela nie zr0obiles !lol
skad sie tacy ludzie biora?
Ja mam narazie knighta, ale zakładam sobie Sorka : ) summony mnie inspiruja do gry tą profesią : P
Ja obecnie gram Elder Druidem. Jestem bardzo zadowolony z tego chara bo duzej roznicy nie ma miedzy Druidem a Sorxem, poza tym ze sprzedazy Uh mozna zarobic obecnie duzo kaski :p
Basenik Knight
01-02-2006, 12:21
Wedlug mnie najlepszy jest knight:D
Bo na dobrych skillach potrafi naprawde duzo przypierdzielic:o
Kenicram
01-02-2006, 13:15
Najlepszy jest Paladyn :), ani nie jest uposledzony magicznie jak knight, moze miec dobre skille i moze nawet na 35 lvl albo i wczesniej chodzi na dragi solo (moze ktos wczesniej juz chodzil ale ja od tego lvl chodze)
Druid Powah !
Gram druidem. Update aż tak bardzo go nie zniszczył bo był dobry jeszcze na tibia 7.4 ;) Dzisiaj nabiłem 24 level i teraz robie uhy ;)
ja gram druidem i jest spox. grałem już każdą profesją ale najlpeiej mi sie grało druidem więc go polecam
Zolty-Sorcek
03-02-2006, 18:39
Ja gram Sorcere,em.Wybrałem go dlatego że te nowe udpade mniej więcej<fifty fifty> upodabnia go do możliwości profesji niemagicznych.
Z druidem jest tak samo.
Podsumowując :
Sorkiem na początu Żenada,nuda...
Na 70lvl,u+ z dobrym mlvl,em solujesz demony i patrzysz jak inne profesje niemagicznego na wyższym lvl,u męczą się z DL,ami.
Bardzo opłaca się teraz grać magiem bez kitu.
Ej Mam Knighta
Ej To Dobrze Na 9Lv Mieć Skills 30/30 Mlev 2/3 Chciaciałbym Się Dowiedzieć.
Mam Plate Seta Crocodyl Boots 10k I Zbieram Nie Wiem Na Co :p .
Gram Na Silverze Od 2 Lat Mój Najwiekszy Lv To 105 A Tak To 9 Teraz.
Kazda Postac Ktora Dojdzie Mi Do 30Lv Nagle Znika Jest Zhakowana.
Nie Znam Do Nich Poczt Bo Wiecie Co Sie Dzieje Jak Ma Się 30Lv.
A Odpowiedzcie Tylko Czy Te Skile I Set Jest Dobry Na Mnie Ja Sądze Że ... .
No Nie Wiem Mialem Leprze Na 8Lv B) .
Ignatius Fireblade
05-02-2006, 19:35
Od dawna upatrzyłem sobie grę magiem. Ale większość frajdy (i rynek) psuły spore farmy rune-maker' ów. Po updacie w miarę się to uspokoiło, a gra Sorcem nabrała większego sensu. Różdżki sporo dały, przez co nawet na 15 lvl można spokojnie solować cyklopy i dwarf solider'y... Gram magiem i jestem z tego dumny:]
Pogromca Elite Knight
07-02-2006, 20:19
Gralem wszystkimi profesjami i najbardziej mi przypadl do gustu knight na poczatku wiecie trzeba skillowac ale potem ta profesja jest potężna;)
Venom Sil
08-02-2006, 19:02
Przez 3 lata grałem paladynami, ale teraz zmieniłem na knighta i tak właśnie zagłosowałem, ale każy ma własne upodobania. Knight rox :cup:
Ja obecnie nie gram bo sie wkurzyłam...miałam juz prawie 30lvl jako druid i mi sie wlamali na konto i haslo zmienili=// no ale wybraŁam druida:]
Obecnie pogrywam sorcem gralem juz wszystkimi profesjami ale ta profesja lezy mi najbardziej mialem ostatni strasznego peha polowali na mnie bardzo zli ludzie z wielkimiiiiiiiiiiiiii lvlami ale powoli dochodze do siebie
Wybralem Master Sorca:mag:
Zeezowaty czzlek
10-02-2006, 19:56
Royal palek - R.O.X
Dark Master Lesiu
13-02-2006, 13:27
Ja zaczalem grac palkiem, gdyz przyciagnela mnie perspektywa bezkontaktowej walki z przeciwnikiem:] Teraz dopiero widze ze bycie palkiem jest ciezkie, gdyz skilowanie jest ogolnie meczace, nie wspominajac o tym, iz palek uzywajac broni oburecznej jest zmuszony na chodzenie bez tarczy. Dlatego tez wacham sie nad graniem od nowa sorkiem lub drutem:p
Isair of Xel'Rash
14-02-2006, 10:20
Master Sorc wymiata...... dla mnie jest lepszy od druta tylko dlatego ze sorc ma Ue (ultimate explosion) .... jest to bardzo fajny i czasami przydatny czar , dlatego zaglosowalem na sorca gdyz nim gram :)
Tomcio Pall
14-02-2006, 10:44
Master Sorc i Sorc 4ever. Zgadzam sie z kolega wyzej ze sorc jest lepszy niz drut:P. Oddalem glos na sorca.
Kala Glar
14-02-2006, 11:51
A jak skilolowc palem ze skille 43 i gdzie z czym.
Ja glosowalem na palka Ale gdie skillowac!!!!!!!!!!!!!!;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Czajniczeqq
14-02-2006, 13:58
Sorc jest najlepszy mimo ze ma malo hp zawsze moze chodzic z utamo vita albo energy ringiem wali z sd ;P
Nazgul of Shadow
17-02-2006, 09:23
Zaczołem na początku grać druidem i bylo ok. Niestety pózniej coraz bardziej mnie to wkurzało (lubilem war'y i szybkie zabijanie przeciwników) to zmienilem se na knight'a. Ubiłem 14 lvl to doszły ródzki i z spowrotem gram druidem. Mineło miesiąc i znów zaczolem myslec o zamianie na knight ale nie chce bo duzo sie nameczylem druidem a to wszystko pójdzie się ***ać. Pomózście czy zamienic na knighta?? Druid - 32lvl 40 mlv<slaby;( >
Kamlot De'Kapy
18-02-2006, 10:02
Mialem Elite Knight, ale hacked i zrobilem nowa postac ;) odwczoraj Master Sorcerer ! :P
Aktualnie gram druidem i mysle ze jest najlepsza porfesja :D ale to moje zdanie.. Kazdy moze myslec inaczej
(Battle :P ) Elder Druid - hobby blokowanie smoków... Ogólnie fajna postać do expienia, a z paccem wspaniała do zarabiania (UHy jak ciepłe bułeczki schodzą).
JaaaJooo
21-02-2006, 10:49
Moim zdaniem najlepszy jest palek bo mocno wali a jak ktos go atack to moze zalozyc tarcze jak sciagnie bowa/crossbowa a jak ma speara to nie musi go sciagac:] Palek szybciej expi niz inne profesje bo strzela z dystansu ale zeby byc palkiem to trzeba jednak miec ta kase:D
Na drugim miejscu jest knight jest podobny do palka tylko nie strzela z luku i na dystans:] Knight podoba mi sie ze mozna nim zrobic wielkie skille [nie radze skillowac na rooku za duzo czasu] jak juz sie wybierze profesje knight na mainie to wtedy mozna skillowac;] I jak sie go wyskilluje dobrze to mamy dobrego knighta;]
Na 3 miejscu druid tylko dlatego ze moze robic uhy i ihy i moze sie dzieki temu niezle wzbogacic;]
Na 4 miejscu sorc lepszy od druta ale nie robi uhow ihow najlepsze czary ma wlasnie sorc bo druid ma wiecej czarow z runami niz bez a sorc ma walsnie te bez tych runek;]
Pall Smierci
23-02-2006, 22:55
:) ja anrazie paladin ale za niedlugo royal paladin
Todix Dain
26-02-2006, 12:43
ja w tej chcwili gram sorcem choc moja najsilniejsza postac to palladyn.
poisoner
08-03-2006, 13:55
A ja obecnie gram wszystkimi profesjami, począwszy od rookstayera, a kończąc na elite knighcie. :p
Druid Swiata
12-03-2006, 17:05
Wg. mnie najlepsza profesja to pall :) na wyższym lvlu z dobrym shieldingiem jest lepszy od knighta, bo ma Magic Shielda i Exure Vite :) Moze używać najsilniejszej runy ofensywnej w Tibii, czyli SD :) Atakuje na dystans, czyli taki GS nic mu nie zrobi ;) ma Invisible, co tez bardzo sie przydaje :) w ogóle pall ma dużo plusów, ale wady ma takie ze duzo capa strzaly zajmuja :/ oddałem glos na paladyna, ponieważ TERAZ nim gram :>
spider-bialystok
16-03-2006, 08:56
Proponuje zamkniecie i 'odklejenie' tego tematu. Nie ma juz chyba sensu w nim pisac skoro kazdy moze wpisac sobie jaka ma profesje pod nickiem w statsach postaci.
Silverkin
18-03-2006, 10:53
Ja gram druidem, myślę że za prędko nie zmienie tej decyzji, bo jeszcze mi druid nie podpadł ;)
Hey aktualnie gram Knightem 10 lvl skile 27/27 niewiem czy nie zmienic na druida...
Mam problem dlaczego niemoge sie polaczyc z moja postacia z serwerem... HELP!!!!! :( niewiem co robic... : pomóżcie... :(
Jak ja gram Sorciem i Knightem to co zaznaczyc lepszego??
ZAznaczaj kogo chcesz ja nie zaznaczam bo kazda profesja jest dobra.:P
Ja gralem magiem do 37 lvl az pare razy dedlem pozniej zamienilem go na knighta i teraz gram tzn skilluje knightem :D
Dagiraazi
01-04-2006, 13:59
Ja polecam Grać Royal Paladynem(paladynem)możesz z marnym lvl'em chodzić na
Ds(Demon Skeletony)lub Slimy
Obecnie Gramm Palkiem i Trenie:lucznik:
Ja gram od dzisiaj palem i mam już 26\21 :P
Tylko głupio, że speary sie łamią.
A mój brat gra knightem.
TaJemniczy
02-04-2006, 15:02
Ej Mam Knighta
Ej To Dobrze Na 9Lv Mieć Skills 30/30 Mlev 2/3 Chciaciałbym Się Dowiedzieć.
Mam Plate Seta Crocodyl Boots 10k I Zbieram Nie Wiem Na Co :p .
Gram Na Silverze Od 2 Lat Mój Najwiekszy Lv To 105 A Tak To 9 Teraz.
Kazda Postac Ktora Dojdzie Mi Do 30Lv Nagle Znika Jest Zhakowana.
Nie Znam Do Nich Poczt Bo Wiecie Co Sie Dzieje Jak Ma Się 30Lv.
A Odpowiedzcie Tylko Czy Te Skile I Set Jest Dobry Na Mnie Ja Sądze Że ... .
No Nie Wiem Mialem Leprze Na 8Lv B) .
Po 1 to nie ten dział!
Po 2 jeżeli miałeś 105 lvl( w co wątpie) to po co takie pytania?
Szkoda mi ciebię
Necrofea
02-04-2006, 15:48
Jestem knightem ze klillami 33/30 :dance: 12 lvl :baby: 1mlvl:p
Kweldurf
04-04-2006, 14:45
Ja gram Knighetem, ale niestety robie to z przymusu bo internet nie jest zbyt swietny i granie innymi profesjami byloby troche ciezkie. Ale nie bede nazekal knight jest dobra profesja, a elite knight to juz zupelny wypas :D.
Gram drutem, ihy, uhy, i inne takie - to raz (zarobek niezły z tego)
moze robic niewiele mniej runek od sorca i znacznie wiecej od palla (to dwa)
no i na razie jest to moja ulubiona profesja 8o
Ja mam problem ponieważ jestem niezdecydowany....:( Grałem każdą profesją i po osiągnięciu jakiegoś lvl'a stwierdzałem, że ta druga profesja jest lepsza i się przerzucałem i tak w kółko....:( Aktualnie gram Knightem i taką odpowiedź zaznaczyłem (mam nadzieje że tą postacią będe grał do końca:) )
Ja jestem Elite Knightem i jest mi dobrze :P
Fabianino
16-04-2006, 11:10
Ja jestem Elite knightem ale chwilowo pacca niemam bo trenuje skille ;) ale dla osoby ktora chce przezyc extremalno przygode z tibio to zalecam byc knightem bo na wszystko pujdzie naco pragni :).
Ja sam jestem knightem, ale mam pytanie jak mozna zostac elite knightem???? Nie gram zbyt dlugo w tibie i nie wiem bo nigdy tego tematu nie ruszalem. Proszę o pomoc.
Podkładka
16-04-2006, 22:00
Ja ci powiem, bo nie jestem taki jak inni co mówią: SZUKAJ!! Elite Knight można być gdy się ma PACC
Baartoo of Xantera
16-04-2006, 22:08
Ja obecnie gram jako Knight :D:D
Mariousz
17-04-2006, 21:53
Obecnie knight, wcześniej sorc :)
Wczesniej byl sorc, teraz jest elite knight :D nastepny bedzie druid.;)
Incredible Seth
24-04-2006, 17:47
ja gram aktualie druidem chociarz czasem knightem xD
ja pierw grałem knightem potem sorcem , potem pallem, potem rookstayerem potem drutem a teraz gram znowu knightem:cup:
Tukan pogromca sebka
24-04-2006, 23:08
Ja gram caly czas knightem:P reszta moich postaci gram wtedy gdy skiluje knightem...ryc to moja ulubiona postac :cup: :cup: :cup: :] :] :]
astronom
28-04-2006, 16:52
zaznaczyłem Elder Druid bo taką profesją gram obecnie, gra mi sie nia najlepiej a kazda moja przygoda z inna profesja konczyla sie predzej czy pozniej i wracalem do druida ale po update sprubóje knight'em :)
Trawissu
01-05-2006, 17:55
Oddałem głos na Druida choć mam pare postaci to druid jest tą najlepszą :) .
Chciałem zauważyć, że druidzi i magowie mają tyle samo oddanych głosów co może świadczyć o tym iż są to profesje równożędne i co mam nadzieje zakończy spór pod tytułem która z nich jest lepsza :).
Nie zgadzam sie z toba to pallem jest byc najlepiej :)
Sindaril
02-05-2006, 17:47
Co jak co ale to sorcerzy rządzą tibią :P już nie mogę się UE na paccu doczekać :)
Ma sie rozumieć że elite knight, nimi sie najłatwiej gra i są moim zdaniem najpotężniejszą profesją, wystarczy że se wyrobisz skille i jesteś bardzo dobry. Kiedyś grałem druidem ale mi sie znudziło jak idziesz na jakiegoś hunta to ci sie nagle mana kończy, runy sie kończą, potem kup manafluidy... to samo z palem kup strzały, kup bełty... ehhh to nie dla mnie elite knight jest najlepszy po prostu idziesz i walczysz twarzą w trzarz z wrogiem na śmierć i życie a nie jak np. pal uciekasz cały czas jak tchóż i walisz z dystansu zamiast stanąć pożądnie do walki:]
Ja obecnie gram knightem,a w wolnych chwilach lubie sobie wejsc na palka.
:cup:
Aquastar
06-05-2006, 10:29
Jestem Knightem poniewaz jest to wedlug mnie najlepsza profesja po update ;P Szybkie exury i te bajerki no wiecie:berserk:
Jestem druidem, mam też palladyna i sorca, a knightem grałam w przeszłości :)
mario devil
17-05-2006, 14:03
PaladynB) . Gralem kiedys sorcem ale wkur..... ze summon nie moge zlazic na nizsze poziomy i schody. huntuje goscia fe a on mi wpiepsza sie do kopalni, dalej musze isc bez sumona.... A taki pal jest napewno lepszy od knajta bo go roz*******a na dysta a jak dobrze pujdzie to knajt nie zabieze nawet 1hp:] . a co do amunicij to nosze kilka bp boltuw i nie musze caly czas biegac do sklepu
PaladynB) . Gralem kiedys sorcem ale wkur..... ze summon nie moge zlazic na nizsze poziomy i schody. huntuje goscia fe a on mi wpiepsza sie do kopalni, dalej musze isc bez sumona.... A taki pal jest napewno lepszy od knajta bo go roz*******a na dysta a jak dobrze pujdzie to knajt nie zabieze nawet 1hp:] . a co do amunicij to nosze kilka bp boltuw i nie musze caly czas biegac do sklepu
Weź lepiej noś słownik.
@Topic: Ja grałem wszystkimi profesjami najlepiej mi się gra knigtem, choć teraz w ramach relaksu gram palladynem. :]
mario devil
20-05-2006, 13:20
Weź lepiej noś słownik.
@Topic: Ja grałem wszystkimi profesjami najlepiej mi się gra knigtem, choć teraz w ramach relaksu gram palladynem.
Ale agent!!! paladyn sie pisze przez jedno "l":baby: B)
Psss... Jeśli masz zamiar być taki dokładny.
Ale agent!!! paladyn sie pisze przez jedno "l":baby: B).
Zdanie rozpoczynamy wielką literą, a kończymy kropką.
To nie temat na takie rzeczy, więc stfu.
Rayel of Selena
23-05-2006, 11:34
Jak doświadczyłem to Sorc jest najlepszy. Byłem już wszytkimi postaciami bez promocji oprócz Palka ( Kolega mówił, że do 13 levela jest nim trudno byc ale potem luz, na 20 podobno się nim rozmiata tylko duzo kasy sie wydaje podobno na mana fluid). Ale to mi mówił kolega ja sam nie wiem jak nim być. Sorc-moja ulubiona profesja obecnie mam nią 40 level soomonuje potworki i wszystko zabijam kasy mam fuuul ( mój kolega jest druidem i kupuje odemnie sudded death a ja od niego UH'y). Obecnie wale z Wand of inferno ale mnie powoli wkurza, ponieważ głópiego Fire devila nie ubije, ale od czego sa runy ;). Jak grałem knightem ubilem do 30 levela to potem sprzedałem go koledze, ponieważ nie lubiałem nim grac dojże, że nie atakował z dystansu to cały czas wydatki cierpiałem na brak kaski. Druid tez mam 40 level ale osobiście wole grać Sorciem . Juz mi sie nie chce pisać dla czego.
matek7890
24-05-2006, 22:26
Gralem już wszystkimi profesjami.Najfajniejsza jak dla mnie to mag,którą teraz gram.Lubie też paladyna(fajnie sie nim Pkuje;) ) Za to knajta nielubie,ponieważ jest jak dla mnie zbyt monotonny...Sorcerer GÓRĄ !!!!!!!!
PhIlIrMoS
25-05-2006, 19:24
Gram tymczasowo druidem, jednak gdy kupie pacca odzyskam przywileje eldera :)
Ma sie rozumieć że elite knight, nimi sie najłatwiej gra i są moim zdaniem najpotężniejszą profesją, wystarczy że se wyrobisz skille i jesteś bardzo dobry. Kiedyś grałem druidem ale mi sie znudziło jak idziesz na jakiegoś hunta to ci sie nagle mana kończy, runy sie kończą, potem kup manafluidy... to samo z palem kup strzały, kup bełty... ehhh to nie dla mnie elite knight jest najlepszy po prostu idziesz i walczysz twarzą w trzarz z wrogiem na śmierć i życie a nie jak np. pal uciekasz cały czas jak tchóż i walisz z dystansu zamiast stanąć pożądnie do walki:]
Bijesz sobie potworki a tu nagle uhy się kończą. No tak...
Ziomek_777
26-05-2006, 18:50
Ja gram tylko Knightem, bo jak sie zrobi skille mniej wiecej 65/65 to exp wlazi gładko :D
Bijesz sobie potworki a tu nagle uhy się kończą. No tak...
To chyba bierze sie tyle uhow ile mu trzeba a jak widzi sie ze zaczyna brakowac to idziesz do depo.Wyskopoziomowy knight nosi 30 bp uh okolo wiec mu sie tak to szybko nie skonczy -.-
UP
No to jest logiczne, chyba każdy się domyślił. Mi chodziło o to, że kolega którego wcześniej cytowałem twierdził iż tylko paladyn, sorc i drut chodzą do depo jak sie skończą runy/strzały, wkońcu stweirdził, że knightem w nieskończonoś bije się potworki...
---------------
Zanim napiszesz post, pomyśl.
Witam..
Grałem knight'em kiedyś lecz teraz gram Sorc'em i mi się podoba :)
Wg. mnie najlepsza profesja to pall :) na wyższym lvlu z dobrym shieldingiem jest lepszy od knighta, bo ma Magic Shielda i Exure Vite :) Moze używać najsilniejszej runy ofensywnej w Tibii, czyli SD :) Atakuje na dystans, czyli taki GS nic mu nie zrobi ;) ma Invisible, co tez bardzo sie przydaje :) w ogóle pall ma dużo plusów, ale wady ma takie ze duzo capa strzaly zajmuja :/ oddałem glos na paladyna, ponieważ TERAZ nim gram :>
Shielding mu nie da az tak wiele, bo jesli knight ma dobry skil melee to i tak bedzie trafial. Magic shield sie szybko skonczy, a manasami sie raczej nie uleczysz, bo jedno klikniecie daje tylko ~100 many, to cie za wiecej bedzie knight walil niz ty sie leczyl (no chyba ze masz bota do picia manaskow). GS mu nic nie zrobi, a knightowi zrobi, tylko ze knight moze isc na inne potwory na ktorych bedzie expil szybciej niz ten pal na gs. Invisible nie czesto sie przydaje, bo wiekszosc dobrych potworow i tak gracza zobaczy. Co do wad tez sie nie zgodze, bo zawsze mozna nosic mniej eq, ktore na poczatku jest paladynowi potrzebne jak dziura w moscie, bo chodzi na potwory ktore sa spoznione o 2 fazy. Zakladasz se tylko p-armor i masz sporo capa. A na pozniejszym lvlu to juz jest wiecej capa i nie ma problemow ze strzalami/boltami. Ja tez akurat teraz wlasnie gram paladynem i bardzo mi sie on podoba, no ale wybacz jak czytam takie glupoty to musze troche "ukrocic" milosc do paladyna.
Sidena Daron
31-05-2006, 17:10
Sorcerer - jak dla mnie najlepsza profesja
Ja oddałem głos na nighta... grałem sporo paladynem(update mnie dobił) ,zaczełemgrać druidem (denerwowały mniefrajery swoim chamstwem wobec low lvl) a więc teraz gram knightem :D
A ja wybrałem najlepszom według mnie profesje czyli mag
heh, ja aktualnie gram sorcem, chociaz myslalem o knighcie, ale te skille robic i wogole.. szkoda czasu troche ;p pzdr
Ja wybrałem Sorca(Wcześniej grałem knightem) Jego wands wymiatają:cup:
niestety nie działają na niektóre potwory(odporność na trucizne itp.) dlatego moim zdaniem warto mieć jakiegoś sworda pod ręką:baby:
Ja tez wybrałem sorca:baby:
Paladyn Dusz
19-06-2006, 23:56
Ja gram sobie pallem 23 lvl ale i tak pewnie niedlugo mis ie znudzi:p .Mam pytnako. Czy opłaca sie grac drutem i czy fajnie sie nim gra?? ;]
Zawsze i wszedzie dowolny melee char walczacy mieczami.
= knight
Silverkin
20-06-2006, 14:20
Druid - Thais narazie nie jest nudno i da rade znaleźć wolne expowisko :] (Gram na Antica - pełno noobów i chamów ale daje rade)
Mathew 1332
25-06-2006, 16:54
Co rozni elite kight od kight i jak zdobyc elite ??? :) :) :)
Elite knight aby być trzeba mieć pacc, promocje elite wykupujesz u króla w thais. Pacc kupujesz w firmie drom. Elite knight ma nowe outfity, szybciej hp sie odnawia, możesz iść na inne tereny, tylko dla pacc.
Damian SD
28-06-2006, 08:34
Ja teraz gram knightem bo mi się znudził paladyn (musiałem latać po spiry na trolle)
Knightem:skille 43/41 (club) mlvl.2 9lvl
Nick:Obsciro
Swiat:Titania
Miasto:Venore
Skille ciągle rosną :)
Royal M@rcin
29-06-2006, 21:14
Ja napoczątku grałem Sorkiem, później Palem a teraz gram Knightem. Mam skile 50/50 B) i 8 lvl i wciąż rosną ;)
sir Nicolas XVI
30-06-2006, 22:06
Ja od początku gram drutem :dance:
Moja pierwsza postać zostałą shakowana ;(
miała 21 lvl
natomiast teraz znowu gram drutem na Calmerze 28 lvl irobie uhy a także chodze na coraz lepsze stworki (dzisaj ubiłem 7 draga z sdków:cup: )
Więc DRUT RZĄDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kaiser_of_Arcania
01-07-2006, 11:45
Ja sobie zrobiłem młodziutkiego rycerza na Xerenie, aktualnie brakuje mi 274 expa do 8 lvlu:p
Michael Raielo
01-07-2006, 16:29
Ja jestem pałkiem na 10 levelu, ale niedługo kupuje pałka na 26 levelu...
Jestem zadowolony z mojego paladyna. Sądze że jest to postać dla ludzi o szybkim necie, lub stałym łączu, lecz ja mam straszne 30-sekundowe lagi, a i tak ani razu nie dedłem :P
Aynahanir
01-07-2006, 18:19
wiecie, ja jestem teraz w dołku. sorc, moja profa jest trzecia. pierwszy knajt, drugi pałek a czwarty drut.
chyba nie wiedzą ile osób z mojego miasta jest sorcami.
VIVA LAS SORCAS!:D
i żeby nie pisać nowego tematu bo to by było bez sensu (mam nadzieję że ktos to przeczyta) chciałbym spytać, czemu patrząc na pierwszy rzut oka (czyli na pierwszą strone działu) nie ma żadnych poradników lub tematów dla sorcerera? widzę wiele dla knighta, palladyna, druida, ale po sorcach ani widu ani słychu. jestem oburzony.
Red Dragon75
02-07-2006, 16:32
Ja głowną postać mam knihgta, a drugą druid :p
co tu duzo gadac... knight
Martus The Tibia Player
07-07-2006, 15:31
Oddalem Glos Na Paladyna Gdyz Nim Wlasnie Jestem I Sondze Iz Dobrze Reprezentuje Swojom Profesje :P
Sorcererem i zle mi z tym :/ moze i fajnei robic runki i miec fajne czary...nie martwic sie o skillei amunicje (w przypadku palka) bardzo zaluje mojego wyboru , wolalbym miec knighta poniewaz on wyskilluje dobre skille,wezmie dobre eq i idzie przktycznie na co chce a na moja rozdzke i kolejn e jest baaaardzo duzo odpornych potworkow ;( moze chcialby sie kosa zamienic 18 sorc za 18 knighta ? akceptuj tylko calmere :) jak cos to pisac na gg - 5157895 B)
Elite Tomala
07-07-2006, 17:46
Ja obecnie gram knightem i na niego oddałem głos. Gram też druidem ale to tylko UHmaker :p
Ja gram sorcem i jest super. Wale obcnie z wnd of plague, expie bez problemu w dc, robie runki. Jedynym kłopotem są sp. Ale jakos zyje :p.
PLusem jest to, że na moim lvl'u (19) nie mam problemów z pk knightami i pallami na moim lub mało wyższym lvlu. Więc nie musze zbyt obawiac sie wyganiania przez nich z expowisk :evul:
Johny Johny
09-07-2006, 11:37
ja jestem sorc niedlugo master :P
Damian SD
09-07-2006, 13:56
Ja Jestem knightem :]
Świat:Titania :flaga_pl:
Skille: 46/45 (club) :]
Lvl: 10 :blush:
Peter of Refugia
09-07-2006, 17:37
Ja jestem Paladin. :p Niedługo pewnie Royal Paladin. x]
Mind'Reaver
09-07-2006, 21:00
Yyy tego noooo ja jestem kykykykyknightem i ja wale z aksa, ale muj kolega jest yyy druidem i on to wali z ruszczki!!!!!!
Cyclopolishunt
11-07-2006, 16:35
swój głos oddałem na druida i osobiście z wlasnego doswiadczenia wiem ze profesje druida i sorca są cały czas równiorzędne. Np. ja osobiście współpracuję z kolegą sorciem i mamy zamiar wspomagac sie, czyli gdy on bedzie mial odpowiedni lvl bedzie mi robić SD-ki, a ja bede robic mu UH rune ;]
ja mam każdom profesje (bez promocij)
Royal Palek, a jak ^^ mam knajta którym wale z aksa i druida ktorym wale z różdzki ale mimo wszystko wole palka którym wale z bełtów. o.
Paladyn Dusz
12-07-2006, 23:00
Obecnie mam 27 knighta i 15 druta ;) ... nie dawno miałem palla 22 lvl ale za kazdym razem gdy dochodził 23 lvl był DED ;( ... i tak 3 razy pod rzad ;/. Dlatego zrezygnowałem z palla i przezuciłem sie na knighta :P. Drutkiem chodze w p seciku a knighcik jak na ten lvl to anwet dobre ma eq :Crusader helmet, crown armor, knight legs, medusa shield, plateinum amulet, fire axe i dragon lance ;] >> znbieram na BOhy;p
aragornpol
14-07-2006, 10:01
duzo knightow jest w tibii wiedzialem ze jest ich najwiecej choc ja wole druida B)
Jacek Zadumny
16-07-2006, 20:10
Ja jestem dopiero na 10 lvl i jako pierwszą postać wybrałem druida. Według mie Poladin jest tylko dla mięczaków (Nie obrażając mięczaków ani palków) Sorka ale wiem że to paladyni są najczęściej PK. Mimo wszystko już zdaję sobie sprawę z tego że niektórzy paladyni to równi goście. A tak przy okazji to troszkę się rozpisałem.:). Narka
Ja tam gram knightem :P ba nawet jestem Elite Knight :PP gram od nie dawna skile 74/74 lvl 23,Bardzo podoba mi sie ten voc :P duzo hp duzo cap malo kasy sie wydaje na hunty jedynie co na uh's hmm's etc... pozdro :)
to chyba widac po lewej pod moim Logo B)
Druid
Darkomaster
21-07-2006, 17:18
Kim jestem?? Dz.iw.k.a bez szkoly
re.Spider to jest poczatek ankiety zobaczymy potem co wyjdzie na prowadzenie.
P.S. Osobiscie twierdze ze Sorc od Druida lepszy.
Taa?Jakieś dowody?X( X( X( X( X( X( X(
michnik_13
23-07-2006, 16:49
ja jestem druid'emB)
.:: David ::.
24-07-2006, 09:10
oddalem glos na paladyna gdyz nim teraz gram- gralem wszystkimi postaciami i palladynek wydaje mi sie najlepszy
Thel Heroes
31-07-2006, 12:24
Knight of courseB) . Wybrałem bo lubie walkę w zwarciu, nie powstrzyma go brak many strzał/boltów. Prosty skilling(tylko trochę długotrwały) - tylko stac i czekac na adv.
ps. Knighci najbardziej popularni:cup: ( look wyniki ankiety)
Xan Vyshargus Qimsoe
01-08-2006, 14:06
Jestem z zamiłowania magiem, by ogniście traktować swych przeciwników. Mogę się też poszczycić tytułem Arcymaga w Du Vrangr Gata.
EDIT: Najchętniej byłbym nekromantą/przywoływaczem ale Tibia ma taki "wązki" repertuar profesji.
knight rox....
"Tibia to tylko gra"
Best solodemon skeleton
Best teamgiant spider
David Master of Celesta
06-08-2006, 23:05
Ja wybrałem Knighta !!!! Wczesniej Miałem Druida na 16 ale niema to jak Knight !!!
dzidek 2006
08-08-2006, 12:13
ja gram druidem
I jak ankieta dowodzi gracze najczesciej wybieraja knightow xD Tak jak ja ^^
Zaglosowalem na druida.
chociaz niedlugo będe elder;)
Ponieważ, gram druidem, i według mnie, to najlepsza profesja.
O, sry
Najlepszy jest knight, ale druid troche mniej monotonny na poczatku;p
Madrid'ista
11-08-2006, 22:42
ja grałem knightem,ale zdecydowałem tym razem,że zostane sorciem :) i powiem szczerze polubiłem tą profesje bardzo... poczatki trudne,ale później to się już gra luxxxxx
pozdrawiam
mialem juz trzy postacie na roznych swiatch i kazda z nich byl druid, poniewaz uwazam ze jest NAJLEPSZY...
Hell'Lorakos
15-08-2006, 18:39
666 sześćset_sześćdziesiąta_szósta odpowiedz :D
Ja gram druidem... i bardzo tego zaluje ;)
Pan Yuzek
22-08-2006, 00:12
Yo! :crusader: Knight jest najlepszy! Dlatego na niego zaglosowalem!
__________________________________________________ _______
Aug 21 2006, 22:04:37 CEST Died at Level 14 by a wild warrior
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
To byl lagggggg... ;( ;( ;( ;( :(
Tez osobiscie lubie (druida) i nim jestem ale chcialbym byc (kinghtem):2handed: :lucznik: :crusader:
A co trzeba zrobic zeby byc kinghtem?
A co trzeba zrobic zeby byc kinghtem?
Grac po 10 godzin dziennie, bo bez skilowania mozesz potworowi loda.
@topic
Ja nie mam jednej, ulubionej profesji. Jednakowo lubie sorca i druida. Troche mniej paladyna, ale tez moze byc, bo 1 dzien skillowania mu wystarcza.
Ja jestem najtem i wale z aksa :D :D XD
ja jestem druidem i raczje tego nie zmienie bo wiem ze raczej 45 lvla nigdy niebede mial wiec SD niebede robic :D a 60 lvl i pacc zeby miec UE to wypada bo paca niekupie :P knightem mi sie dziwnie gra,palem sie lipnie skiluje a druid rox! robi se uh-y,ihy i wszystkie najpotrzebniejsze runy oprocz SD :) wielka frajda grania drutem wg. mnie :D
Rooker666
01-09-2006, 23:46
ja jestem druidem i wale z różdżki
Ja jestem Knajtem i wale z aksa <hrhr>
Michnik of Celesta
02-09-2006, 18:06
Aktualnie gram Paladynem :lucznik: gralem juz wszystkimi profesjami ale zostal tylko Sorc na Furorze i Palek na Celescie i nie narzekam mimo wad jakie posiada Paladyn :)
ja tam wole druida xD
poniewaz robi ihy, uhy itp
moze mi sie podoba bo mam jak na 25lvl dosc ladny magic lvl
8B) bo 28
xD
Ja jestem knightm, bo to chyba najlepsza profesa. Za jakiS tydzień już Elite Knight.
Ja też jestem rycerz ale z niczego nie wale ;P (tylko bije).
mateoking
15-09-2006, 08:56
Ja jestem Knightem--> narazie
gralem wszystkimi profesjami ale druidem gram dalej<4Fun>:evul:
noobowaty mistrz
15-09-2006, 15:56
Jestem druid i sorc. Na kogo glosowac? :baby:
Cenarius
15-09-2006, 16:41
Jestem druid i sorc. Na kogo glosowac? :baby:
na Knighta but I'm Druid
noobowaty mistrz
15-09-2006, 16:43
Wypieprzaj mi tu z knightem, ja gram dobrymi profesjami.
Cenarius
15-09-2006, 16:59
wszystkie są dobra jak się umie grać -.-
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:07
wszystkie są dobra jak się umie grać -.-
wszystkie sa dobre ale niektore sa lepsze od innych
Vampir Z Zaglebia
15-09-2006, 17:20
wszystkie sa dobre ale niektore sa lepsze od innych
Dokladnie tak :D
wkacper14
16-09-2006, 20:08
MASTER SORC !!!!!!! :mag: :mag::mag::mag:
Pietruchazlklasy5d
16-09-2006, 20:55
WSZYSCY ZAWSZE MUWIĄ o TYM ZE SORC WALI Z SD I UE ALE PRZECIEZ OD SD LEPSZE JEST EW(ENERGY WAVE)JEDYM CIOSEM NA 60LV ZABIERZE OK.100HP WIECEJ NIZ SD.aLE GRAM sORCKIEM.jEST NAJLPESZY
kNIGHT-DO DUPY NIE CHCE MIEC LIPA CZARUW I SKILLOWAC I ZANIM PODEJDE DO SORCA,PALA CZY DRUTA ON RZUCIO STRONG HASTE I DEAD.
DRUT-NIE LUPIE CALY CZAS WALCZYC MAGIO DEFENSYFNO.
PALA-MOIM ZDANIEM NIEZLA ALE TRZEBA POSKILLOWAC I TEN ROOK.LIPA NIE MOGEW PRZEJSC PALEM PODNOSZE TE SPEARY I CALY CZAS ON NIETRAFIA WIEC MUSZE SIE ODDALIC I ZNOWU PO SPAER I TAK CHYBA PALEM NAJDLUZEJ PRZECHODZI SIE ROOK.NIGDY NIE PRZESZLEM PALEM DRUTEM SORCKIEM I KNIGHTEM TAK.ALE
soRC GURO.GLOSY NA NIOEGO
ZANIM PODEJDE DO SORCA,PALA CZY DRUTA ON RZUCIO STRONG HASTE I DEAD.
Nie wiedziałem, że strong haste ma aż tak duże hity. : -O
PALA-MOIM ZDANIEM NIEZLA ALE TRZEBA POSKILLOWAC I TEN ROOK.LIPA NIE MOGEW PRZEJSC PALEM PODNOSZE TE SPEARY I CALY CZAS ON NIETRAFIA WIEC MUSZE SIE ODDALIC I ZNOWU PO SPAER I TAK CHYBA PALEM NAJDLUZEJ PRZECHODZI SIE ROOK.NIGDY NIE PRZESZLEM PALEM DRUTEM SORCKIEM I KNIGHTEM TAK
Brawo dla tego Pana, co przechodzi rook używając spear'ów.
Radzę Ci, weź słownik. :E
Topic@ knight.
Nieugiety
16-09-2006, 21:40
A czemu nie ma opcji człowiek? ;<
Obecnie niemam profesji (new Char ^^) Ale bede palkie, po dłuuugim czasie grania magiem stwierdziłem że Pallek Rlz :baby:
TeoMaster
17-09-2006, 10:09
im Sorcerer:) Oczywiscie na niego zaglosowalem~~
Knioght :)
Pozdro for all B)
Moja postac to sorcer choc narazie poczatkujacy sorc i nadal go ulepszam
Knoland!
17-09-2006, 20:19
Mój cenny głos oddaje na...Knighta,ale niespodzianka :p
Bo to jest to postac w której jest ten power jak sie ma te 90/90.Zresztą w każdej postaci jest power jak ma wysokie skille/m-level.xP
Spaghetti
17-09-2006, 23:11
Obecnie gram Tylko sorciem 8o
tak tez zaznaczylem w sondzie
Sorcer jest najlepszy ..
Obecnie gran Masterem i jest CooL
POLECAM
KwasU175
18-09-2006, 18:51
Proste że Knight wymiata :cup:
Moim zdaniem knight jest najlepsza profesja w tydzien zrobilem knighta 25 lvl skille <tajemnica>:) I gram nadal ;)
Ja jestem paladinem ale niedlugo już royal B)
Pawel_Radoom
23-09-2006, 21:38
glosowalem na knighta bo nim jestem:D
dopiero zaczynam mam 9lvl druid
Libex_90
24-09-2006, 17:26
Ja gram aktualnie Royal Palkiem na Jamera ALe wczesniej gralem 61 ek na mythera
Mitrazel
24-09-2006, 17:35
Jak zawsze, Knight
Siemka !! Jestes nowy i chiałbym sie ze wszystkimi przywitać :)
A wracając do tematu to ja aktualnie gram sorciem B)
maciusiowo1
28-09-2006, 11:44
Ja wybrałem Druida. Dlaczego?
Po pierwsze na start ciężko się nim gra (trudność to urok gry ;) ).
Po drugie - Driud śpi na pieniądzach. Nie musi charować na 45 lvl jak Mag, a już od 24 może zarabiać na Uhach.
Po trzecie - Wysko poziomowo driud może chodzić solo na dragi (chce drogowi dac zemste, bo zabił mnie 2 razyX( )
Po czwarte - Druid z PACCEm (ja mam PACCA) jest bardzo chętnie wszędzie zabierany z powodu zaklęć Heal friend i Mass Healing.
Po piąte Driudmo może produkować runy SF które się przydadzą, gdy HMM nie działają na stwora.
Oddałem głos na Driuda, chociaż nie długo bede Elder Driudem
noobowaty mistrz
28-09-2006, 13:37
@up
Gowno prawda. Najciezej na poczatku sie gra knightem bo bez skilli nie jest w stanie zabic prawie zadnego potwora i jest ciota bez 4 mlvl wiec kazdy pk lub niespodziewanie zlurowany potwor go deduje.
Shadowsong
01-10-2006, 09:14
Gralem juz kazda profesja, ale zawsze najbardziej lubilem pala i knighta. Tak juz chyba zostanie, teraz gram paladynem.
Adi siwy
03-10-2006, 15:58
sorcerer :D najlepsza postac
maszter321
03-10-2006, 22:27
sorcerer :D najlepsza postac
chyba dla ciebie :P
ja gram Elite Knightem i taka tez odspowiedz zaznaczylem JAK DLA MNIE to najlepsza profesja
POWTARZAM JKA DLA MNIE wasze zdanie moze (i napewno dla niektorych bedzie)inne
noobowaty mistrz
04-10-2006, 08:14
chyba dla ciebie :P
ja gram Elite Knightem i taka tez odspowiedz zaznaczylem JAK DLA MNIE to najlepsza profesja
POWTARZAM JKA DLA MNIE wasze zdanie moze (i napewno dla niektorych bedzie)inne
Ja gralem jak do tej pory wszystkimi profesjami na 50+ i uwazam ze knight jest najgorszy bo wiele wiecej jak sredni hit za 100 z broni dwurecznej nie osiagnie, chocby mial skille po 90. (1k godzin treningu). A sorcem bez zadnego treningu z exori vis juz na 40 lvlu za tyle leci. Knight od momentu osiagniecia skilli 80/80 prawie calkowicie przestaje robic postępy a sorc sie caly czas polepsza zauwazalnie z kazdym nowym lvlem. (lvl wplywa na sile magii, a na sile wrecz nie)
maszter321
04-10-2006, 21:15
Ja gralem jak do tej pory wszystkimi profesjami na 50+ i uwazam ze knight jest najgorszy bo wiele wiecej jak sredni hit za 100 z broni dwurecznej nie osiagnie, chocby mial skille po 90. (1k godzin treningu). A sorcem bez zadnego treningu z exori vis juz na 40 lvlu za tyle leci. Knight od momentu osiagniecia skilli 80/80 prawie calkowicie przestaje robic postępy a sorc sie caly czas polepsza zauwazalnie z kazdym nowym lvlem. (lvl wplywa na sile magii, a na sile wrecz nie)
yyy na 36 lev knightem ze swordem 78 w draga poszlo za 175 a srednio jechalem po 110-120 wiec nie wmawiaj mi ze na 50 lev ze skilami jak to wymieniles chociazby 90. nie zrobie postepu...
P.S. level tez wplywa na sile walki wrecz
P.S.2 troche szkoda ze uwazasz ze knight jest najgorszy bo EO jest knightem a jak zapewne wiesz to najwyzszy lvl in the Tibia
P.S.3 sam gram knightem i uwazam ze jest to zaaaaajebystia profesja JAK DLA MNIE
@up
no tak ale zobacz sobie kiedy on robił ten level ( chodzi o udpade)
i popatrz sobie na gostka z furory ( nie pamietam jak sie nazywa) i zobacz jak expił.... *( oraz dragona wielkiego)
Szkoda nie niemożna 2 razy zagłosowaac bo ja mam pare postaci :P
noobowaty mistrz
05-10-2006, 15:04
yyy na 36 lev knightem ze swordem 78 w draga poszlo za 175 a srednio jechalem po 110-120 wiec nie wmawiaj mi ze na 50 lev ze skilami jak to wymieniles chociazby 90. nie zrobie postepu...
Od 78 do 90 jest "tylko" 427 godzin skillowania.
P.S. level tez wplywa na sile walki wrecz
Nie wplywa - sprawdzone.
P.S.2 troche szkoda ze uwazasz ze knight jest najgorszy bo EO jest knightem a jak zapewne wiesz to najwyzszy lvl in the Tibia
Porownaj jego predkosc expienia z predkoscia chocby mateusza dragon wielkiego. A lvl ma najwiekszy bo najwczesniej stworzyl postac i gral zdecydowanie najdluzej z calej czolowki swiatowej.
P.S.3 sam gram knightem i uwazam ze jest to zaaaaajebystia profesja JAK DLA MNIE
Do 100 lvla nie odstaje. Pozniej lepiej przemilczec. Ale ze ty nigdy nie miales i nie bedziesz mial chara 100+ to dlatego wydaje ci sie ze knight jest fajny.
maszter321
05-10-2006, 19:14
Do 100 lvla nie odstaje. Pozniej lepiej przemilczec. Ale ze ty nigdy nie miales i nie bedziesz mial chara 100+ to dlatego wydaje ci sie ze knight jest fajny.
racja jeszcze nie mialem. nie wiesz czy nie bede mial wiec lepiej ty przemilcz.ty tez nie miales (zapewne)100+ rycka wiec wydaje ci sie ze jest biedny
P.S.
chyba rzeczywiscie jestes "noobowatym mistrzem" ;)
noobowaty mistrz
05-10-2006, 19:23
Nie trzeba nawet byc doswiadczonym graczem zeby zrozumiec dlaczego na wyzszych poziomach knight ustepuja pola sorcom i drutom. Zeby to zrozumiec wystarczy elementarna umiejetnosc czytania ze zrozumieniem i podstawy matematyki. Moze warto byloby zebys sobie je przypomial? Bo niestety z tego co widze to ze znajomoscia matematyki u tibijczykow nie jest najlepiej, wrecz jest fatalnie.
maszter321
05-10-2006, 19:33
A u ciebie z matematyka jest dobrze?
W kazdym razie ty zapewne grasz sorcem albo druidem i te profesje faworyzujesz lecz ja gram knightem i lubie nim grac i jak narazie mi sie nie znudzil (54elite 85/83) mozliwe ze jak wejda nowe swiaty to sie przezuce na sorcow(ach te sdki) :P
noobowaty mistrz
05-10-2006, 20:13
A u ciebie z matematyka jest dobrze?
Haha, i kto to mowi. LOL.
W kazdym razie ty zapewne grasz sorcem albo druidem i te profesje faworyzujesz
Gralem wszystkimi profesjami mniej wiecej po tyle samo czasu i zadnej z nich nie faworyzuje, a jedynie stwierdzam fakty jakie zaobserwowalem podczas gry.
lecz ja gram knightem i lubie nim grac i jak narazie mi sie nie znudzil (54elite 85/83) mozliwe ze jak wejda nowe swiaty to sie przezuce na sorcow(ach te sdki)
No dobrze, i ja nie mam nic przeciwko temu ze ty grasz knightem. Jak ci sie to podoba to graj. Niech kazdy robi to co lubi.
Ale nie zmienia to faktu ze 'obecnie' knight jest slabsza profesja od sorca i druta. To ze 50+ knight expi wolniej od 50+ sorca jest faktem niepodwazalnym, nawet zakladajac bardzo wysokie skille knighta. A 50 lvl szybciej osiagnie tez sorc bo knight musi skillowac. Podobnie w pvp: knight sam nie jest praktycznie w stanie nikogo zabic. Te 2 fakty sa niepodwazalne i czynia knighta gorsza profesja od sorca/druta. (czy gorsza od pala to juz nie bede sie spieral) A to czy knightem sie "fajniej" gra niz sorcem/drutem/palem to juz sa indywidualne preferencje kazdego z graczy i nie bede w to ingerowal bo jeden woli knighta a inny sorca i kazdy z nich dobrze robi ze gra tym czym lubi i nie powinien sie na sile zmuszac do innej profesji tylko dlatego ze jest troche lepsza. Jesli ktos jest knightem i lubi grac ta profesja (bardziej mu sie od innych podoba) to niech nia gra i sie nie przerzuca na sorca tylko dlatego ze jest troche lepszy. Ale niech tez nie mowi ze knight jest profesja lepsza lub rowna sorcowi, bo to nieprawda i niestety jest gorszy - wystarczy porownac przyrost sily magii z przyrostem sily wrecz zeby sie o tym przekonac. Jak myslisz, ktory z tych przyrostow jest wiekszy zakladajac taki sam czas gry knightem i sorcem?
maszter321
05-10-2006, 20:53
@noobowaty mistrz
Jak to duzo osob mowi : "Kazda profesja ma swoje wady i zalety". Moze knight mniej walnie z gsa niz sorc z sdka ale za to jest duuuuuuuuuuuuuuuuzo bardziej odporny na ciosy (nie tylko)fizyczne.Podam ci pewien przyklad: Otoz pewnego dnia stalem pod depo i gadalem sobie z kumplami i 79 ek dla jaj nawalal innego kumpla 54 rp hity z gsa wchodzily w palka za 121,110...ogolnie 100+ i co taki rp ktory jest bez tarczy i ma 66 shielda by dostal w dupe a sorce maja jeszcze slabsza obrone niz palki :P
btw.ile grales tymi profesjami do 15 levela ? :D
btw.2 knight jest gorszy buahahahahaahhahahah tylko dlatego ze nie ma SDkow?jesli naprawde tak myslisz to jestes cholernym, noobem
btw.3 pamietaj ze Sdki kosztuja a walniecie ze sworda/axa nie
btw.4 cytuje: "Nie wplywa-sprawdzone"(chodzi o sile walki wrecz rosnaca wraz z levlem) Tu sie dopiero usmialem :D ROTFL uwazasz ze 50 knight ze skilem 90 bedzie siekal tak jak 150 knight ze skilem 90? bauahah smieszne i zalosne
btw.5 nie wmawiaj mi i innym ze sorc wbije szybciej 50 lvl bo to zalezy od umiejetnosci gracza .Knight ze skillami po 80 na dragach expi bardzo szybko
knight jest najbardziej odporny, a taki 100 sorc jak zostanie trapniety to co ? PADNIE JAK SZMATA a taki 100 elite napewno dluzej sie bedzie trzymal(zalezy jeszcze kto atakuje)
noobowaty mistrz
05-10-2006, 21:42
Kazda profesja ma swoje wady i zalety
Ale niektore profesje maja wiecej zalet i mniej wad od innych.
Moze knight mniej walnie z gsa niz sorc z sdka
Problem w tym ze knight z gsa uderza slabiej niz sorc/drut z exori vis. A exori vis kosztuje zaledwie 20 many. (w przeliczeniu na kase 1 exori vis kosztuje dokladnie 11 gp). A 11 gp to koszt niewiele wiekszy od kosztu uderzenia knighta z broni. Do tego nalezy takze dodac fakt ze knight wczesniej musial tą bron kupic. Czyli w sumie wychodzi na to ze sorc uderza mocniej i mniej za to placi. Paradoks.
Moze knight mniej walnie z gsa niz sorc z sdka ale za to jest duuuuuuuuuuuuuuuuzo bardziej odporny na ciosy (nie tylko)fizyczne.
Knight jest bardziej odporny tylko na ciosy fizyczne. Skille i eq nie maja wplywu na wielkosc obrazen otrzymywanych od energii, ognia i trucizny.
79 ek dla jaj nawalal innego kumpla 54 rp hity z gsa wchodzily w palka za 121,110...ogolnie 100+
Bo ten 54 rp nie mial eq na sobie.
jest bez tarczy i ma 66 shielda
Jezeli ktos jest bez tarczy to jego shielding nie ma zadnego wplywu na otrzymywane przez niego obrazenia.
rp ktory jest bez tarczy i ma 66 shielda by dostal w dupe a sorce maja jeszcze slabsza obrone niz palki
Sorce maja lepszą obrone niz palki bo nosza tarcze i zazwyczaj maja na sobie lepszy eq. Ale maja za to sporo mniej hp.
btw.ile grales tymi profesjami do 15 levela ?
Wyjdz, brak mi slow na twoja glupote w tym momencie.
btw.2 knight jest gorszy buahahahahaahhahahah tylko dlatego ze nie ma SDkow?jesli naprawde tak myslisz to jestes cholernym, noobem
Knight jest gorszy bo uderza z broni slabiej niz sorc z exori vis. Teraz rozumiesz?
btw.3 pamietaj ze Sdki kosztuja a walniecie ze sworda/axa nie
A ty pamietaj ze exori vis po odjeciu ceny za kupno broni kosztuje mniej od hitow wrecz.
btw.4 cytuje: "Nie wplywa-sprawdzone"(chodzi o sile walki wrecz rosnaca wraz z levlem) Tu sie dopiero usmialem ROTFL uwazasz ze 50 knight ze skilem 90 bedzie siekal tak jak 150 knight ze skilem 90? bauahah smieszne i zalosne
Dokladnie tak, a ty sie nie madrzyj jesli nie sprawdzales bo w tym momencie sam sie robisz zalosny.
btw.5 nie wmawiaj mi i innym ze sorc wbije szybciej 50 lvl bo to zalezy od umiejetnosci gracza .Knight ze skillami po 80 na dragach expi bardzo szybko
Ale najpierw musi zrobic te skille po 80. A sorc nie musi robic skilli. Dlatego nabije 50 lvl szybciej.
knight jest najbardziej odporny, a taki 100 sorc jak zostanie trapniety to co ? PADNIE JAK SZMATA a taki 100 elite napewno dluzej sie bedzie trzymal(zalezy jeszcze kto atakuje)
To jest jedyne madre zdanie w calej twojej wypowiedzi. Zdolnosc do dlugiego utrzymywania sie przy zyciu to glowny atut knighta.
To jest jedyne madre zdanie w calej twojej wypowiedzi. Zdolnosc do dlugiego utrzymywania sie przy zyciu to glowny atut knighta.
Tak wiem, ze bronilem ostatnio knajta itp (w innym temacie)... ale pragne zauwazyc ze za sprawa ostatnich update'ów elite nie jest juz maszyna nie do zabicia, wystarczy tylko dobrze zorganizowane combo.
Knajt jesli nie jest 140+, to na open battle'ach sie przestaje przydawac.
maszter321
07-10-2006, 18:53
W twoim opise jest troche prawdy ale niezgodze sie np z tym ze jak niemam tarczy to shielding niewplywa na obrone!!.......Tak samo ze sorc ma lepsza obrone poniewaz ma tarcze niz pallek o.O cos ci sie chyba pomylilo poniewaz sorc praktycznie lata z b roble bo ma malo capa a palek co jakies 10-25 lvl zmienia armora. BTW koncze pisac w tym temacie cya noobku poczytaj sobie poradniki moze czegos sie dowiesz ty pier...... h... wkur..... mnie ku... jego maĆ
Kazda profesja ma wady i zalety.Knightem jest np trudno zaczac na nowym swiecie, palkiem trzeba troche poczekac na skile a sorcem praktycznie expi sie po wyjsciu z rooka ale trudnije jest potem.Na 150+ lvl postacie praktycznie niczym sie nierozniom np w szybkosci expa, odkrywaniu nowych terenow.
PoZdRo FrOm Dm On HiBeRnA evul me plx!!!
New World I come to you...
PS.nie sluchajcie sie go kompletny noobek , widac to po nicku;]bb:baby:
noobowaty mistrz
07-10-2006, 19:12
W twoim opise jest troche prawdy
Przykro mi, ale jest cala prawda.
ale niezgodze sie np z tym ze jak niemam tarczy to shielding niewplywa na obrone!!
Shielding to tylko umiejetnosc poslugiwania sie tarcza i jak jej nie masz to nic ci nie daje.
Tak samo ze sorc ma lepsza obrone poniewaz ma tarcze niz pallek o.O cos ci sie chyba pomylilo poniewaz sorc praktycznie lata z b roble bo ma malo capa a palek co jakies 10-25 lvl zmienia armora.
Sorc przewaznie lata z b-robe do 100 lvla, a palek przewaznie lata z p-setem do 100 lvla. Co ma wiecej arma: b-robe czy p-arm?
BTW koncze pisac w tym temacie cya noobku poczytaj sobie poradniki moze czegos sie dowiesz ty pier...... h... wkur..... mnie ku... jego maĆ
Nie jestem az tak glupi zeby grac na podstawie poradnikow. Potrafie grac samemu bez niczyjej pomocy wiec nie widze powodu zebym czytal poradniki. Tym bardziej ze 75% poradnikow pisza osoby mniej doswiadczone ode mnie.
Kazda profesja ma wady i zalety.
Juz raz ci mowilem ze jedne maja wiecej zalet i mniej wad a inne wiecej wad i mniej zalet.
Knightem jest np trudno zaczac na nowym swiecie, palkiem trzeba troche poczekac na skile a sorcem praktycznie expi sie po wyjsciu z rooka ale trudnije jest potem.
Sorcem na wyzszym lvlu expi sie najlatwiej a pal nie musi czekac na skille bo wbija 40 dysta (a to zajmuje co najwyzej 1 dzien) i idzie expic. Powyzej 40 dysta nie trzeba trenowac.
Na 150+ lvl postacie praktycznie niczym sie nierozniom np w szybkosci expa, odkrywaniu nowych terenow.
To mnie powalilo. Czyli wedlug ciebie 150 sorc nie expi szybciej od 150 knighta, tak?
Regulamin forum zabrania pisma na przemian duzymi i malymi literami. Raported.
Pisanie po angielsku na forum polskojezycznym. Raported.
PS.nie sluchajcie sie go kompletny noobek , widac to po nicku;]bb
Nie oceniaj ludzi po nicku tylko po ich wiedzy na temat tibii, to po pierwsze.
A po drugie raported. Powod: wyzywanie.
Niezle, 3 raporty na jednej wypowiedzi to calkiem dobry wynik. ;p
Pozdro
Raditz Saiya-jin
09-10-2006, 14:14
sorce maja jeszcze slabsza obrone niz palki :P
jezeli pal jest bez tarczy, to jego skill shieldinga nie gra zadnej roli, wiec sorc z tarcza na full defie bedzie bronil sie duzo lepiej od pala.
uwazam ze knight jest gorszy bo nie ma SDków. moze mi powiesz ze gdyby mogl ich uzywac to nie bylby lepszy?
btw.4 cytuje: "Nie wplywa-sprawdzone"(chodzi o sile walki wrecz rosnaca wraz z levlem) Tu sie dopiero usmialem :D ROTFL uwazasz ze 50 knight ze skilem 90 bedzie siekal tak jak 150 knight ze skilem 90? bauahah smieszne i zalosne
haha, a to rowniez jest prawda! z broni bedzie zadawal dokladnie takie same obrazenia. no i oczywiscie 2,5~ razy wieksze z run typu explo/hmm.
sorce maja jeszcze slabsza obrone niz palki :P
jezeli pal jest bez tarczy, to jego skill shieldinga nie gra zadnej roli, wiec sorc z tarcza na full defie bedzie bronil sie duzo lepiej od pala.
uwazam ze knight jest gorszy bo nie ma SDków. moze mi powiesz ze gdyby mogl ich uzywac to nie bylby lepszy?
Knight ze skillami po 80 na dragach expi bardzo szybko
uhajac sie przy tym bardzo czesto
w przypadku trapa taki knight nie ma praktycznie nic do powiedzenia, wiadomo ze predzej czy pozniej i tak padnie. sorc zawsze moze uderzyc (double) UE i zaskoczyc wrogów, jezeli oczywiscie nie zostanie zdjety w pierwszych sekundach.
Wiedzialem ze w tym temacie beda sie klocic ktora profesja najlepsza -.-
PS. Jestem elite :]
Michaello
14-10-2006, 09:18
Ja aktualnie gram Rookstayerem ;]
Jestem, bylem bede sorcererem. Na razie jestem ''na emeryturze'', ale kiedys moze powroce... Mam 43 level :P
Jaką profesje reprezentujesz?
Najlepszą czyli sorcerer. :)
Oddałem głos na palka, bo wg. MNIE jest on najlepszą postacią pod wieloma względami.
Tentotrix
17-10-2006, 21:42
Palladin,bo jest najbardziej uniwersalny:)
sonda mówi sama za siebie najpopularniejsz profesja to kinght ja jak wienkszoś reprezentuje ta profesje,możę ma mało czarów ale po co czary,lepsze od czarów są dobre skile a to mówi o nas jak fryzura o stylu praca o nas jacy jesteśmy itd..Dobre skile = szacunek od innych= łatwiej sie gra = masz ponad 100 lvl = można się domyślić,pacc
Amunia___rookstayer___
28-10-2006, 16:18
Gram palkiem (24lvl) druidem (21lvl) knightami (14 i 22lvl) i rookstayerem (none) prawie 16 lvl na ktorego oddalem glos gdyz gram nim najwiecej. Widze ze knight to najpopularniejsza profesja choc z tym chyba bym sie nie zgodzil gdyz ostatnio tym bardziej po updacie jest coraz wiecej drutow i sorkow
sonda mówi sama za siebie najpopularniejsz profesja to kinght ja jak wienkszoś reprezentuje ta profesje,możę ma mało czarów ale po co czary,lepsze od czarów są dobre skile a to mówi o nas jak fryzura o stylu praca o nas jacy jesteśmy itd..Dobre skile = szacunek od innych= łatwiej sie gra = masz ponad 100 lvl = można się domyślić,pacc
Ludzie graja knightem bo to najprostsza profesja a nie najlepsza.
Sliczna_Knightka
29-10-2006, 20:15
Ja zawsze grałam KNIGHTEM i taką też odpowieć zaznaczyłam knightem gra mi sie najlepiej:)
GORĄCO WSZYSTKICH POZDRAWIAM
Marcin24
29-10-2006, 21:56
Ja zaznaczyłem Sorca ale i tak nie wiem jak być Master Sorciem
Proponuje zaczac liczenie glosow od nowa bo ta sonda tylko zaciemnia obraz. Wiecej osob obecnie gra sorcami i drutami, a knight jest na pierwszym miejscu bo tak bylo przed update. Z osob ktore stworzyly swoje postacie po update przynajmniej 40% to sorce, drugie 30% to druty i dopiero pozostale 30% mozna podzielic pomiedzy palów i knightów. (z lekkim wskazaniem mimo wszystko na palów bo trening przestal byc atrakcyjny w czasach kiedy magicy uciekaja w lvlu swoimi rozdzkami)
Teraz malo kto na powaznie sie bierze za knighta. (pomijam ludzi na 20 lvlu bo to dopiero poczatek gry)
Np na moim serwerze w kolejce na hydry stoi przynajmniej 10 druidów do leczenia i atakowania, a ciezko znalezc chocby jednego dobrego blokera. Ludzie ktorzy wczesniej grali knightami, teraz przerzucaja sie na sorcow i drutow ktorzy expia dosc szybko juz od 8 lvla i nie musza przejmowac sie wolnym przyrostem skilli. Gra postacia magiczna jest obecnie (paradoksalnie) latwiejsza niz knightem bo chociaz trzeba uciekac bijac mocniejsze potwory to jednak expi sie przynajmniej 5 razy szybciej od knighta. (mowa o lvlach 8-40) A slabe potwory i tak sorcowi wielkiej krzywdy nie robia, patrz: roty. (dla porownania knight musi siedziec na tych rotach bo nic lepszego nie zabije bez 60/60)
Nawet jak ktos ma 70 lvl knighta to oplaca mu sie zmieniac postac bo w ciagu pół roku spokojnie dogoni i przegoni knighta sorcem. A pozniej sorc ma do wyboru 10+ expowisk podczas gdy knight praktycznie tylko jedno dobre. (elfy) Ewentualnie tomby, ale to juz często waste. (crympt shamblery rox)
Po ostatnim update nie da sie sensownie grac knightem, Cipsoft napraw tą profesję. :(
Od paru dni Elite Knight :p
Coloradia
03-11-2006, 14:11
Ja tam nie wiem, jaka jest moja postac
Scantaxx
04-11-2006, 21:32
Ja preferuje druidow; p
Skarabeusz Pustyni
05-11-2006, 12:54
@Up
Ja też preferuje druidów :] Full Wypas :D
PS:
Nie wiem jak sie robi sondy. Może mi ktoś powiedzieć jak to sie robi albo dać jakiś link. Szukałem, szukałem i sie niedoszukałem...
Sullivan
10-11-2006, 14:23
Ja Preferuje Knight ;]
Ale moją 1 postacią był Palladyn, myślałem że on się bije czarami i miecze :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Dopiero gdy mnie wyśmiali że Palladyn gra łukami a nie mieczami itp. to zmieniłem na knighta :D :D Dobry jestem no nie ? :D
A ja najbardziej lubie sorca, gram sorcem i zaznaczylem rowniez sorca :D
A master moze na 30lv bedzie? :D
Zdechly kret kanalowy
16-11-2006, 23:58
Obecnie gram moim elderkem ale jak teraz stworzą nowe servy robie masterka bo druid i pal to trudniejsze do gry profesje :)
Rav Othersider
18-11-2006, 13:58
Obecnie gram rycerzem, ale wbije 50 poziom i zobacze co dalej. Może przestane... :P
Hellraiser
18-11-2006, 15:24
Obecnie gram Sorcem, wiec zaznaczylem taka odpowiedz lecz gdy powstaną "NS-y" (Nowe Serwery) tylko nie wiem czy pojde na te teraz w zime, czy na wakacje, podejme sie zrobienia Druida. lub Knighta, bo knightem dobrze mi sie gralo :P, a do Druidów mam sentyment, przewaznie gralem na nowych serwerach drutem :P i wpisywalem sie w historie tych serwerow.
...Ale jestem skromny (^^.)
jestem Sorcerer polecam sorkow
Paciorek_ms
22-11-2006, 15:16
Aktualnie - Knight...
Ja knight ;):sword:
ale robie tagze druta:mag:
jak dla mnie ful wypas;];]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.