Pokaż pełną wersje : Czy pokonam na XX lvlu, tego potwora?
Stron :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
Witam!!
Czy ktos mogly mi powiedziec na ktorym lvl dam rade pallem wyvernie??
I jakie ona hity wali? Sprawdzalem na tibia.wiki , ale tam tylko pokazane obrazenia wrecz, a pisze ze wali jescze kilka atakow magicznych. Wiec na jakim lvl dam rade, i jakie combo moze na mnie wejsc od niej?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=175677
Alez prosze.
KingOtserv
22-05-2008, 19:47
Jak myślicie czy powinienem już iść expic knightem 13 lvl skille 60/60
czy nadal skilować?
Dragon-Fly
22-05-2008, 19:48
Jak myślicie czy powinienem już iść expic knightem 13 lvl skille 60/60
czy nadal skilować?
Powinieneś już iść expić : )
podajta jakas fajna miejscowke na dragi , 33RP, 64/44. malo ludzi ma byc
podajta jakas fajna miejscowke na dragi , 33RP, 64/44. malo ludzi ma byc
Venore, pod Thais, Ankh... Edron... Wybierz sobie cos ; ).
Stanley6a
25-05-2008, 17:36
Od jakiego lvla i skili mozna siedziec EK na Lizardach i Dragach?
Dam radę Hero lub DL'owi?
47 RP, skille 80/65, eq: B Robe, Demon Shield, W Helmet, Bohy, K legs, Scarf i Eacnchented Speary...
#down
Z "stairhoping" to żadna satysfakcja (jeżeli chodzi o schodzenie i wchodzenie ze schodków), ale bardzo dziękuję ;)
Cloudres
25-05-2008, 17:53
DLa pojedziesz, ale dla pewności włącz utamkę, chyba że będziesz robił tzw stairhoping to wtedy na lajcie. Co do Hero to nie mam zielonego pojęcia.
Stanley6a
25-05-2008, 17:55
Od jakiego lvla i skili mozna siedziec EK na Lizardach i Dragach?
Odswiezam bo potrzebuje szybkiej odp
unkownX2
27-05-2008, 11:24
Na 33 lvl rozwalilem banshee. Niedaleko thais tam gdzie bless jest . a co jest dalej za nim??
ZenekGrab
27-05-2008, 21:40
Mam pytanie bo robie sobie palka w tej chwili skile 60/50 na 9 lvlu od którego levelu i skilach dam rade sobie z pojedynczym guardem w kopalni?
Dragon-Fly
27-05-2008, 21:44
Mam pytanie bo robie sobie palka w tej chwili skile 60/50 na 9 lvlu od którego levelu i skilach dam rade sobie z pojedynczym guardem w kopalni?
Tak szczerze to jeżeli umiesz grać to już możesz.. a jak się cykasz to tak z 15.
Makkazari
28-05-2008, 01:58
Siema mam pyt.
Na lev 66 ze skilami 83/81 z Eq-DSM,Demon Shield,Knight legs'y,Mistic Blade,Crusared Helmet.
Na czym moge expic ? I na czym jest najkorzystniej expic gdzie strace najmniej uh gdzie najbardziej sie wzbogace?
Pzdr
Siema mam pyt.
Na lev 66 ze skilami 83/81 z Eq-DSM,Demon Shield,Knight legs'y,Mistic Blade,Crusared Helmet.
Na czym moge expic ? I na czym jest najkorzystniej expic gdzie strace najmniej uh gdzie najbardziej sie wzbogace?
Pzdr
Na twoim miejscu poszedl bym na:
PACC
1.Banuta (musisz miec ape city quest)
2.Mintwalin (wspaniały loot)
3.Tomby solo do tp (tak mi się zdaje)
FACC
1.Gs na crus helmet quest
2.D-lairy uważaj na dl'e
Massterralph
28-05-2008, 07:46
Mint jest na faccu
Gsy sie nie oplacaja knightem!
Z reszta sie zgodze
Makkazari
28-05-2008, 14:51
No wlasnie tak slyszalem ze knightem w ogole sie nie oplaca chodzic na gs.
Czesto halowy lot leci a duzo uh badz potionow zurzywa sie. Wiec mowicie ze dragi sa najlepszym rozwiazaniem.
Ps. Mam facc. -Narazie- ; d
Cichy1994
28-05-2008, 21:33
Gdzie najlepiej expic na moich skillach 58/55? Bez pacca
Profesja knight.Lvl 21.Mlvl 4.
Moje obecne eq : plate set , crimson sword,dwarven shield oraz buty zwykle.
Jakie potiony brac?
aaaa xD nie ten dzial wiec edita dam xD
Jakie waste bedzie 29 ed na dlu (utamo vita oczywiscie xD) oraz gs:D
Cichy1994
29-05-2008, 21:28
1.Od ktorego lvl expic knightem na ef?
2.Czy pokonam dragona na 22 lvl ? Ile bedzie waste tak na oko ?
gdzie moge chodzic 26 druidem pacc 29 m lev eq to b robe p legs crown helmet guardian shield terra rod do dyspozycji mam 1bp uh 2 bp mana potiomow i bp hmm najlepiej na pacc arena( moze byc waste ale mały xD)
SergioShinny
31-05-2008, 20:19
mam trzy-osobowy team
(ja- sorc 31lvl 28 mlvl ;/, pala 39lvl skille 70/51, knight lvl 30 skille 62/62 ;/)
damy rade we trzech na dlu? rekreacyjnie
dochodza moje explo i 2dsy
prosze o odpowiedz
ps. a jak mogloby pojsc z gsem?
Shennroon
31-05-2008, 23:17
Witam!
Mam 45 lvl, skille 73/73 i wybieram się z kumplem 50 knight, 70/70 na Outlaw Camp Quest. Chciałbym się dowiedzieć, czy dam rade Giant Spiderowi, jeśli tak to ile mi zejdzie potionów?:baby:
Aha, jeszcze jedno, zapomniał bym... Czy dam rade również Black Knightowi, oczywiście po dobiciu 50 lvl :D
Ghard Lage
31-05-2008, 23:49
Witam!
Mam 45 lvl, skille 73/73 i wybieram się z kumplem 50 knight, 70/70 na Outlaw Camp Quest. Chciałbym się dowiedzieć, czy dam rade Giant Spiderowi, jeśli tak to ile mi zejdzie potionów?:baby:
Aha, jeszcze jedno, zapomniał bym... Czy dam rade również Black Knightowi, oczywiście po dobiciu 50 lvl :D
GSowi dacie rade ale waste będzie. A na BK na 70% ktoś będzie expić więc obejdzie się bez spotkania z nim ;p a jak byś chciał go ubić to bez pacca i exori to ciężko ;/
Od razu ja się spytam co prawda znam dużo miejscowisk ale może ktoś zwiedził większy kawałek tibii mi poradzi. Pierwsze moje pytanie gdzie wyciągne pallkiem 54lvl skille 75/56 14 magic 80k exp/h może być z pacc tak żeby na 0 było nie pogardze plusem. I na którym lvlu nie będę mieć waste na dlach bo teraz mi idzie pół bp strong mana potionów w najlepszym przypadku na utamce ;/ i na jakich skillach ofc bo na frosty znam wymagania mniej więcej ;p I jeszcze jedno jaki jest exp na deep fibuli (mam szczęście do loota z dragów to może jakby było z 80k expa to bym zainwestowal w te głupie poty).
Wiesz , 80k/h przy 55 palu bez waste... o tym nie slyszalem.
Ja polecam Ci : Helheim(bb i ds, lub pietro z bb ibeho zwyklymi) , quary scauty , dragi (srodkowy resp na ank) , tomby, piraty, barby , vamp hell
Do wyboru do koloru :D
Ghard Lage
02-06-2008, 21:14
Wiesz , 80k/h przy 55 palu bez waste... o tym nie slyszalem.
Ja polecam Ci : Helheim(bb i ds, lub pietro z bb ibeho zwyklymi) , quary scauty , dragi (srodkowy resp na ank) , tomby, piraty, barby , vamp hell
Do wyboru do koloru :D
Dzięki przekroczyłeś moje oczekiwania (dość długawe ale ten temat jest rzadko odwiedzany za to mniej zanoobiały) w sensie pozytywnym ofc. Na rzadnym expowisku nie expiłem, który podałeś tak więc wypróbuje wszystkie. No może nie vamp hell i d lair bo ostatnio są tam problem z pa (tereny ankh - info od kumpla pewnie przesadza jak zwykle ;p).
na jakich skillach (jestem knightem) mogę bez problemów zabić dragona?
na jakich skillach (jestem knightem) mogę bez problemów zabić dragona?
Jeżeli chcesz expić to lvl kolo 35+ i skile w miare 75+ żeby to wogule bylo opłacalne,jeżeli zaś chcesz go ubić dla własnej satysfakcji to lvl 25 a skile minimum 60,ale czy warto?
#Down
Tylko jeszcze trzeba umiec ^^
Warto warto! 1 dragon w karierze każdego tibijczyka to coś nie do opisania ;)
jakie musze mieć skille żeby expić na dragach (level 26)
@Up 65/65 starczą
@Topic
50 Knight, bez pacc, skille 70/67, shooter 35 lvl dist 60, czy taki team da rade gsowi? (ja bloczę, założyć tarcza + miecz czy 2 handa??)
@UP Spoko dacie radę, załóż one hand i tarcza. Shooter z RSów i możecie ubić. Jeśli chodzi o dłuższy hunt, odradzam, lepiej dragi (?)
@DOWN Skille jakie masz, to znaczy 76/76? Powinieneś dać radę, ale jeśli nie będzie loota, to waaaaaaaste. Uważaj na combo!!
Czy na 60 lvl skile takie jakie mam 90 strong health potion 40 mana potion dam rade Dl'owi
Z góry thx za odpowiedz.
Pancza-Dragons
04-06-2008, 14:03
42 ms
52mlvl
czy dam rade demcowy z up/down z sd?
42 ms
52mlvl
Na utamo na combo cie nie wezmie o ile wiesz jak bic,ale czy sie oplaca?
Elder-poskramiacz-katany
05-06-2008, 16:35
troszke inne pytanie:
dam rade skilowac na slimach knight 22lvl, 56/55, k set, crus, vamp,boh,knife ?:baby:
@down: thx
troszke inne pytanie:
dam rade skilowac na slimach knight 22lvl, 56/55, k set, crus, vamp,boh,knife ?:baby:
Masz troszkę za słabe skille... Polecam dwarfy, roty, minotaury.
Cloudres
05-06-2008, 16:56
Radę dasz, ale to będzie dosyć niewygodne bo będzie cię twardo klepał i trzeba będzie zmieniać co 30~ minut. Dobij 60/60 i wtedy spokojnie sobie skilujesz.
Galzan666
05-06-2008, 22:47
UP:
Niekoniecznie ja (choć paladyn ale skill tak sam) przy skilach 60/40 skilowałem na slimie i się bardziej opłacalo niż na dwarfie itp.
Piotr995
06-06-2008, 16:07
Mam pytanie czy moge spokojnie expić solo na hydrach knihgtem 75lvl skille 81/80?? Z góry dzięki za odpowiedź.
Witam.
Czy mógłbym spokojnie expić na cycach knightem 18 lvl eq: crown armor, plate legsy, meduse shield, soldier helmet(mogę kupić jakiś lepszy) boots i s sword.
Chodzi mi czy spokojnie będę mógł blokać dwa cyce. Bo jednemu to raczej dam rade.
Czekam na odpowiedzi.
@EDIT:
A no i moje skille to 43/43 mlvl 3.
42 ms
52mlvl
na sd trzeba 45lvl -.^
@EDIT:
@UP
nawet jednemu nie dasz rady *moze z waste
Shadowpiece
06-06-2008, 23:53
Mam pytanie czy moge spokojnie expić solo na hydrach knihgtem 75lvl skille 81/80?? Z góry dzięki za odpowiedź.
Nie... gdzieś na forum pisało, że na hydry 110+lvl i lepsze skille
Piotr995
07-06-2008, 15:56
Przeczytałem ostatnio poradnik http://www.armiatoprostefansite.fora.pl/poradniki-i-artykuly,27/poradnik-gdzie-expic-na-danym-lvl,9107.html i mam pytanie czy to wszystko co jest napisane jest prawdą bo wątpie.
Smoczek8228
08-06-2008, 13:46
Przeczytałem ostatnio poradnik http://www.armiatoprostefansite.fora.pl/poradniki-i-artykuly,27/poradnik-gdzie-expic-na-danym-lvl,9107.html i mam pytanie czy to wszystko co jest napisane jest prawdą bo wątpie.
OMG !!! To moze i jest prawda ale to jest OTS a dokladniej Podkarpacki...
Teraz ja :D
Na jakich potworkach powinienem expić palkiem (8 lvl skille 50/43)
Żeby bylo bez waste B)
Pytkaman
09-06-2008, 18:13
siema to teraz ja- dam rade dragonowi, 21 knight(43/40, moge najwyżej dorobić))k set crusde helmet dragon shield boots i scarf + shooter 16 palladyn(45/36)beho shield p set scarf i boots? z goy thx za odpowiedź
Elder-poskramiacz-katany
09-06-2008, 20:02
owned :D
@up dobij 65/65 i wtedy a shooter niech dobije 60 dista i wbijcie 25lvle bo shooter moze pasc na combo a ty od laga
@down na 25 lvlu i skilach po 65 fajnie sie expi na nizszych lvlach to sa meczarnie
wiewioreq
12-06-2008, 17:27
Siema. Czy na 18 knight, 3 magic i skille 52/50 i eq: Steel helmet, noble armor, plate legs, leather boots, dragon shield, serpent sword, moge iśc na mount sternum bez waste(cyklopy glownie) i ile wziac potionów?
thcfalcon
14-06-2008, 22:33
Witam, czy knightem na 31 lvl, skille 76/75, eq RH, DSM, kina legs, boh, MMS, bright sword, dam rade bloknac DL?
Ps. dodatkowe pytanie: jaki trzeba miec lvl, skille, zeby isc na demona? (oczywiscie z shooterem) .Pozdr
piternet
14-06-2008, 22:54
@up
Ja na moim kinie z podobnym eq (RH,DSM,K LEGI,STEEL BOOTS,DEMONKA,MYSTIC BLADE) na 62 lvl spokojnie solnołęm dl'a (zeszło około 10 health potion). Masz trochę niski level, ale powinieneś dać radę. Pamiętaj żeby healować się już na yellow :p
czy dam rade zabic elder becholdera 51 lvlowym palkiem skile: 75/60 mlvl 13?
eq: blue robe, knight legs, vamp shield, boh, warior helmet.
co wzionsc lepiej kusze i bolty czy royal speary(moze entchant)?
ile potów wzionsc na jakoms godzine expa??
baryla8686
19-06-2008, 01:30
jestem Paladynem lvl 25,skille 68,5/56 EQ (BOH,knight legs,golden armor,crown helmet,demon shield,platinum amulet)dam radę zwykłemu smokowi? używać magic shield? dam też rade wiwernie ( pojedyńczy respawn)? od którego lv i przy jakich skillach zacząc chodzić na tarantule/gsy zeby było w miare bezpiecznie? na które poziomy schodzić w kopalniach dwarfów? proszę o odp jakiegoś doświadczonego gracza,dzia,pzdr
malyjanek
19-06-2008, 06:40
jestem Paladynem lvl 25,skille 68,5/56 EQ (BOH,knight legs,golden armor,crown helmet,demon shield,platinum amulet)dam radę zwykłemu smokowi? używać magic shield? dam też rade wiwernie ( pojedyńczy respawn)? od którego lv i przy jakich skillach zacząc chodzić na tarantule/gsy zeby było w miare bezpiecznie? na które poziomy schodzić w kopalniach dwarfów? proszę o odp jakiegoś doświadczonego gracza,dzia,pzdr
Powinnienes dac rade smokowi,pod warunkiem ze nie bedziesz go lal w zwarciu (a wiec uciekasz i strzelasz).Oczywiscie w zwarciu tez moglbys dac rade ale wiesz combo i lezysz bo na 25 lvlu za duzo zycia nie masz (no chyba ze umiesz grac i wiesz jak stac do smoka ;d ).Wyverna jest duzo slabsza od smoka wiec ja zmasakrujesz bez wiekszego waste ;d.
Co do Gsow sie nie wypowiadam a odnosnie tarantul to nie sa one za silne i dasz rade im bez problemow
baryla8686
19-06-2008, 14:39
Powinnienes dac rade smokowi,pod warunkiem ze nie bedziesz go lal w zwarciu (a wiec uciekasz i strzelasz).Oczywiscie w zwarciu tez moglbys dac rade ale wiesz combo i lezysz bo na 25 lvlu za duzo zycia nie masz (no chyba ze umiesz grac i wiesz jak stac do smoka ;d ).Wyverna jest duzo slabsza od smoka wiec ja zmasakrujesz bez wiekszego waste ;d.
Co do Gsow sie nie wypowiadam a odnosnie tarantul to nie sa one za silne i dasz rade im bez problemow
dziękuje za odp :)
M.Knight
24-06-2008, 20:35
Siemka
Pytanie:
Skille 65/65 lvl 32 eq: Royal helmet, DSM,Crown legi,MMS, boh,brignt sword, platinum amulet (zabije GS z takim lvl i eq??)
Skille 75/75 lvl 40 eq Royal helmet, DSM, golden legi,MMS. boh, bright sowrd, platinum amulet (zabije DL z takim lvl i eq??)
Jezeli nie to prosze podac na jakim lvl, skilach i eq mam zmiezyc sie na solo i na jakim expic na tych potworach?? Z gory THX
Inquisitor
25-06-2008, 22:47
Knightem nie będzie Ci sie oplacac expic na GS.Zabic to i zabijesz ale lepiej idz wbij 40 i troche lepsze skile ;p
Tibijczyk222
25-06-2008, 22:53
Czy dam radę na 2 arenie w svvargrond? A jeżeli tak to co i ile wziąć? (mana potiony itp.)
55 lvl royal paladin skills 74/50 (tak tak wiem że słabe!)
Eq:
Crusader Helmet
Blue robe
Vampire shield
Crown legs
Boots of Haste
platinum amulet
Piranezi
25-06-2008, 22:54
Czy dam radę na 2 arenie w svvargrond? A jeżeli tak to co i ile wziąć? (mana potiony itp.)
Eq:
Crusader Helmet
Blue robe
Vampire shield
Crown legs
Boots of Haste
platinum amulet
raczej tak, ale nigdy nie wiadomo na 100%
Mam pytanko:
Czy dam radę jednemu cycowi oraz dwóm naraz cycom z lvl'em 22 ze skill'ami 60/60 z eq: c helmet, noble armor, k legsy, meduse shield i serpent sword (no i oczywiscie buty do tego) ?
pytam się czy dwóm dam radę bo czasami mogą mnie atakować dwa :P
Jeżeli miałbym małe waste powiedzcie jakie te waste wyglądało by według was...
czekam na odpowiedzi.
Tibijczyk222
26-06-2008, 09:55
@up
Bez problemu i waste :D Ja 14 lvl knightem i skillami 55/55 se radziłem.
Jednak weź kilka health potionow jakby cie więcej zaatakowało :p
Cloudres
26-06-2008, 16:07
Eq:
Crusader Helmet
Blue robe
Vampire shield
Crown legs
Boots of Haste
platinum amulet
Spokojnie dasz radę, ja na 55 też RP zrobiłem praktycznie na lajcie(za drugim podejściem, za pierwszym zabrałem za mało potów i padłem na ostatnim bosie jak miał deep red xD). Zabierz jakieś 3bp smp i 2 bp shp i powinno wystarczyć, ale na wszelki wypadek możesz zabrać jeszcze ze 2 bp zwykłych manasów xD, tak żeby nie było że padasz z powodu braku potów...
Ghard Lage
26-06-2008, 16:26
Eq:
Crusader Helmet
Blue robe
Vampire shield
Crown legs
Boots of Haste
platinum amulet
Ja na 54lvl zrobiłem. Weź enchanted speary i 4 bp smp i bp shp. Używaj exury do leczenia i w krytycznych momentach exury sana. Na tego moba co wygląda jak barbarian brutemaren użyj mas sana bo za szybko się leczy. A na ostatnie 3 moby puść utamke albo weź ze sobą energy ringa bo mają niezłe combo. A i przeanalizuj eriga na potworki co walą w zwarciu mocno puść utani hura to spowoduje, że potworki nie będą za tobą nadażać a ty będziesz mógł manewrować w kółko. Ja tak zrobiłem i mi poszły 2bp smp.
Inquisitor
26-06-2008, 17:34
Dam rade gs? sorcerer,29 level 27 mlvl,eq: crown helmet,woce,dark armor,p legs,dragonka,fur bots,moge zrobic bp hmm i od biedy wziac 2 bp manasow.
Dam mu rade np z zerkiem? albo jakims summonem blokujacym? jakie waste?
aha i pojde tam na blood hebr quest
Utyszkodnik
27-06-2008, 00:18
Proszę o usunieńcie posta.
od jakich skili moge pokonac dwarfa guarda z eQ p set beho shield i k axe?? 55/55 starczy?
ino musisz uwazac myśle że dasz rade Pozdro.
filippo888
27-06-2008, 08:55
Czy dam rade ubic beholdera :
14 lvl
8 mlvl
Shielding 19
EQ:
Noble Armor
Plate Legs
Steel Helmet
Moonlight Rod
Dwarven Shield
Leather Boots
Jakie Runy Wziąć Ze Sobą?
Dragon-Fly
27-06-2008, 09:44
14 lvl
8 mlvl
Shielding 19
EQ:
Noble Armor
Plate Legs
Steel Helmet
Moonlight Rod
Dwarven Shield
Leather Boots
Dasz rade, weź tak z 5 potionów. Oczywiście możliwe, że nie zużyjesz żadnego, ale lepiej wziąć.
Dam rade gs? sorcerer,29 level 27 mlvl,eq: crown helmet,woce,dark armor,p legs,dragonka,fur bots,moge zrobic bp hmm i od biedy wziac 2 bp manasow.
Zerk padnie na 1 strzala... po czym gs bardzo szybko dobierze sie do Ciebie i raczej Ciebie pokona, chyba bedziesz mial (duze)szczescie to moze na utamce dobiegniiesz do schodow, itp...
Ogolnie nie ma sensu...
HeHe xD
A jakbym wbil 90 skilla :D ?
Jasne ja knightem na lvl`u 65 przy skillach 90//89 z mms itd trace jakies 10-15 potionkow jak go soluje - kompletnie nieoplacalne. Bardziej sie oplaca wysolowac dl`a
BTW na czym skillowac przy takich skillach i lvl? slimy padaja "troche" szybko, ghoule tez padaja ale na nich sie nie oplaca bo za duzo zycia wysysaja i prawde mowiac dalsze skillowanie jest cholernie trudne;]
Witam!!!
Gdzie expic od 50-60lvl
EK, 63/60 DSM, blue legs, BS, warrior helmet, fur bootsy, towerka/demonka(zastanawiam sie czy kupi Demonke)
Myślałem nad Średnim campem barbarianów, Albo żułwie
Nie będe skillował
Na żółwiach byś musiał długo expić ale byłoby to efektywne(w miarę dużo kasy w gp i loocie). Jeśli jesteś bogaty polecam dragi na d'lair lub ankh.
14 lvl
8 mlvl
Shielding 19
EQ:
Noble Armor
Plate Legs
Steel Helmet
Moonlight Rod
Dwarven Shield
Leather Boots
Tak
Tak
Mam pytanko:
Czy dam radę jednemu cycowi oraz dwóm naraz cycom z lvl'em 22 ze skill'ami 60/60 z eq: c helmet, noble armor, k legsy, meduse shield i serpent sword (no i oczywiscie buty do tego) ?
pytam się czy dwóm dam radę bo czasami mogą mnie atakować dwa :P
Jeżeli miałbym małe waste powiedzcie jakie te waste wyglądało by według was...
czekam na odpowiedzi.
Tak
Eq:
Crusader Helmet
Blue robe
Vampire shield
Crown legs
Boots of Haste
platinum amulet
Tak
Witam...
Chciałbym się zapytać czy dam radę expic na guardach dwarfach... Mam 25 lvl skille 61/60 eq: meduse shield, k legsy, noble armor, c helmet, buty normalne i serpent sword...
PS:expiłem na cycach.. Jest tam dobry exp, ale niestety jest tam dużo high lvl'i i przez to trudno się expi...
Czekam na odpowiedzi...
Obecnie: 52 lv RP 77/60 (trenie do 80 dist) 13m lv
Na którym lv moge isc na hero i na dl'e?
Donpeyot
30-06-2008, 15:48
Chciałbym się zapytać czy dam radę expic na guardach dwarfach... Mam 25 lvl skille 61/60 eq: meduse shield, k legsy, noble armor, c helmet, buty normalne i serpent sword...
Na razie możesz zabijać co jakiś czas dla sportu, expiąc miałbyś za duże waste
Obecnie: 52 lv RP 77/60 (trenie do 80 dist) 13m lv
Na którym lv moge isc na hero i na dl'e?
Zamiast isc na dl i hero zrobiłbyś dostęp na helheim i huncił beholdery+elder beholdery+bonebeast(najniższe piętro)Spokojnie wyciśniesz tam 60k/h.Niestety powinieneś używac enchanted spears.
Kolega dał pasy mi do konta 50 rp(84 dista) bo nie miał gdzie expić i chciał żebym mu wbił szybko 60 lvl.Zrobiłem to w 2 dni na helheim ^^
Mam pytanie co do BK
Chcieliśmy wybrać sie z kumplem pohuncić BK (wiem, że go pokonamy, ale...) chciałbym wiedzieć jakie będe mieć waste przy kilugodzinnym hunceniu?
Teraz team:
Ja:
-69 knight skille 74/71
-eq: Mpa, dh, mms, g legs, boh/steel boots, mystic blade
Kolega:
-53 paladin skille 78/60+
-eq w zasadzie nie ważne, ale będzie bił enchantami.
Czyli proszę o krótką i zwięzła odpowiedź jakie waste bede mieć przy bloczeniu BK?
z góry dzieki za odp.
Mam pytanie co do Dragon Lorda, Mam 35 Elder Druida i chciałbym sie wybrać na Dragon Lorda, Ale nie wiem dokładnie gdzie jest jakiś bezpieczny resp. i Czy go pokonam a jeżeli tak to z czym lepiej Icicle czy Exori Frigo. Uhy/Exura Gran. Czy jak radzicie. Prosze o odpowiedź. :confused:
knight-bertol
02-07-2008, 09:01
@up
utama+e frigo i zabijesz
fajny spawn jest w ank na tym 2 d lair najpierw zabijasz kilka drag pużniej masz schodki na dól schodzisz idziesz kawałek jest 1 drag, ubijasz dalej masz 1 dl jest tam bardzo dużo miejsca a najlepiej wokół schodów biegać
Podobno przed OFem dodali jakiś camp z orkami, czy dałbym tam radę knightem 41 lvl 73/71 Eq: RH, DSM, B Legi, BOHy, Demonka i Bright Sword/Blacksteel/Dragon Slayer. Proszę o jak najszybszą pomoc. Bez PACC.
Mam pytanie co do BK
Chcieliśmy wybrać sie z kumplem pohuncić BK (wiem, że go pokonamy, ale...) chciałbym wiedzieć jakie będe mieć waste przy kilugodzinnym hunceniu?
Teraz team:
Ja:
-69 knight skille 74/71
-eq: Mpa, dh, mms, g legs, boh/steel boots, mystic blade
Kolega:
-53 paladin skille 78/60+
-eq w zasadzie nie ważne, ale będzie bił enchantami.
Czyli proszę o krótką i zwięzła odpowiedź jakie waste bede mieć przy bloczeniu BK?
z góry dzieki za odp.
Zależy czy Wam coś poleci, jeżeli nic to możecie mieć waste, jeżeli jednak coś
poleci będziecie na +
Mam pytanie co do Dragon Lorda, Mam 35 Elder Druida i chciałbym sie wybrać na Dragon Lorda, Ale nie wiem dokładnie gdzie jest jakiś bezpieczny resp. i Czy go pokonam a jeżeli tak to z czym lepiej Icicle czy Exori Frigo. Uhy/Exura Gran. Czy jak radzicie. Prosze o odpowiedź.
W dragon lair venore jest fajny resp DL na wierzyczce, która znajduje się na zachód, ale prawie zawsze DL jest tam wybity i znikome szanse, że Ci coś wogule poleci... na takim lvlu ogromne waste ^^
Podobno przed OFem dodali jakiś camp z orkami, czy dałbym tam radę knightem 41 lvl 73/71 Eq: RH, DSM, B Legi, BOHy, Demonka i Bright Sword/Blacksteel/Dragon Slayer. Proszę o jak najszybszą pomoc. Bez PACC.
Myśle, że byś był na - bo tam wszędzie jest napchane orców multum i jak już chciałbyś się tam wbierać to na wyższym lvlu i odrazu na główny OF (wtedy masz dodatkowo szanse, że Ci poleci bp do dwarven armor quest ^^ )
Dzięki, jakoś się przemęczę na tych guardach/EFie.
flecher777
04-07-2008, 11:49
Kiedy moge spokojnie isc na wyverny ? skill/lvl/eq ?? A z jakmi silami na draga ?
Za pomoc z gory dzieki ;)
na draga około na około 30lvlu ze skilami 70/70 i dobrym eq, ale i tak będzie waste i znikome jest, że ci coś poleci...
Wyvki możesz huncić na 50-60 lvl bez waste, oczywiście musisz zainwestować w antidote i dwarven ringi :)
Woojtazz
05-07-2008, 20:39
Z jakimi skillami i brania jedno czy dwu reczna moge expic knightem na Dwarfach Gaurdach ?
Z jakimi skillami i brania jedno czy dwu reczna moge expic knightem na Dwarfach Gaurdach ?
Jeżeli masz taki lvl jaki sobie napisałeś to pzdr dla Ciebie skoro nie wiesz takich rzeczy... :cup:
kiną do 50 lvla z dobrymi skilami(~~70/70), facc na guardach to najlepszy exp...
lepiej jednoręczną moim zdaniem
Gdzie expic 45 Knightem ze skillami 71/71 z eq: crus helmet, g armor, p legs, fur boots, medusa shield i noble axe? Odrazu mówie, że ef odpada, ponieważ jest tam zbyt dużo ludu :/
I drugie pytanko :P Lepiej chodzic w bronią 2 czy 1 ręczną?
EDIT@ FACC :d
Elder-poskramiacz-katany
08-07-2008, 21:07
Gdzie expic 45 Knightem ze skillami 71/71 z eq: crus helmet, g armor, p legs, fur boots, medusa shield i noble axe? Odrazu mówie, że ef odpada, ponieważ jest tam zbyt dużo ludu :/
I drugie pytanko :P Lepiej chodzic w bronią 2 czy 1 ręczną?
EDIT@ FACC :d
guardy, dc -2 bron jednoreczna, manasy
@offtop
0o ja myslalem ze wszyscy 50+ knightci maja 80/80 a tu prosze :D
CZy na 16 lvl Pokonam Demon Skieleta. Prosze o Szybką odpowiedz !!!
Brajanek
09-07-2008, 08:17
16lvl skile: 60/60:cup: eq: p set dark helmet dwarven shield serpent sword:(
Na czym mam expic? Co jeszcze musze zrobic aby moc expic badz blokowac vyverny lub dragony? A na czym teraz mogl bym expic?
Elder-poskramiacz-katany
09-07-2008, 09:14
@up
zeby blokowac to 25 lvl wystarczy ale najlepiej by bylo zaczac od 40 a expic mozesz na... hmmm dwarfy i od czasu do czasu troche poskilowac a kupic lepsze eq tez nie zaszkodzi ( tarcza, sword)
@2up
zabic to zabijesz kazda profka ( kina najciezej) jak masz lagi to sie nie pchaj na ds :d
Brajanek
09-07-2008, 10:53
@up
zeby blokowac to 25 lvl wystarczy ale najlepiej by bylo zaczac od 40 a expic mozesz na... hmmm dwarfy i od czasu do czasu troche poskilowac a kupic lepsze eq tez nie zaszkodzi ( tarcza, sword)
A np. amazonki lub Elvenbaum?? Dwarfy mnie nie "rajcuja":D A kiedy bede mogl od czasu do czasu isc sam na viverne aleb zeby nie miec ogromnego waste tylko takie minimalnie na -?
CZy na 16 lvl Pokonam Demon Skieleta. Prosze o Szybką odpowiedz !!!
Tak pokonash go ale uwarzaj rzeby cie nie optoczyly
16lvl skile: 60/60:cup: eq: p set dark helmet dwarven shield serpent sword:(
Na czym mam expic? Co jeszcze musze zrobic aby moc expic badz blokowac vyverny lub dragony? A na czym teraz mogl bym expic?
najlepiej ic ekspowac na rotuormy albo na duarfy, tam jest bardzo fajno bo durzo jedzenia z nih leci i morzna bardzo durzo procent magika wbidz
Brajanek
10-07-2008, 09:20
najlepiej ic ekspowac na rotuormy albo na duarfy, tam jest bardzo fajno bo durzo jedzenia z nih leci i morzna bardzo durzo procent magika wbidz
Tylko jak juz napisalem rotki i dwarfy mi sie znudzily;/;/;/ A np. amazonki lub Elvenbaum?? A kiedy bede mogl od czasu do czasu isc sam na viverne aleb zeby nie miec ogromnego waste tylko takie minimalnie na -?
@up
1. na amozonki możesz iśc ^^ na zamek to zależy na jakie potwory, jak chcesz tam expic to uważaj na berki na 0, mino guarda na -2, a do wierzy nawet nie podchodź xD
2. Ja dla sportu solo vyverne brałem na 25 lvlu ze skillami 60/60 i p setem xD zchodziły mi 4-5 potów max ;)
Brajanek
10-07-2008, 16:53
@up
1. na amozonki możesz iśc ^^ na zamek to zależy na jakie potwory, jak chcesz tam expic to uważaj na berki na 0, mino guarda na -2, a do wierzy nawet nie podchodź xD
2. Ja dla sportu solo vyverne brałem na 25 lvlu ze skillami 60/60 i p setem xD zchodziły mi 4-5 potów max ;)
No ja teraz expie na zmiane ghostland i amazonki :) a co do vyvern ja teraz na 18 lvl mam 60/60 i mysle ze na 25 bede mial tak 65/65 to chyba tak zle nie bedzie:D Jak wbije 20 lvl to kupie sobie eq mniej wiecej bedzie wygladac tak: crown helmet k armor, plate/knight legs, crown/medusa shield, two handed sword lub crimson<jak dobrze sie orientuje on jest od 20 lvl> i wtedy spróbuje ja ubic:evul:
kowal1996
14-07-2008, 16:11
czy moge isc na draga pallkiem, 24lvl, 7 mlvl, skillami 57/40 (wogole prawie nie skilluje) i z eq - p-set :/ , dark helmet, leather boots, kuszą i beltami :/. jak juz bym szedl to ile ihow/uhow/potionkow mam wziasc??
Sogeking
14-07-2008, 16:19
Na początek wbij przynajmniej 60 dista, bo ciężko Ci będzie walnąć porządnego hita. Szczerze powiedziawszy odradzałbym Ci expienie na nich bez dista 70. Ale jeżeli chcesz tylko solówke robić to weź z BP Health Potionów i uciekaj oraz wal po skosie. Będzie dobrze. ;)
Pytanko:
Gdzie fajnie mi się poexpi Knightem lvl 25 skille 60/60;
eq: wivern fang, k-arm, guardian shield, plate legs steel helmet
Chodzi o to żeby nie było dużego wasta
Sogeking
14-07-2008, 16:44
@Kopalnie
Dwarfy, Roty, Dwarfy Soldiery - Bez Guardów!
@EF
Bez DSów i jakis głębszych zakątków. Uważaj na wiekszy grupy scoutów ;)
@GL
Bez DSów.
@Folda
Wszystkie minosy. ;)
NocnyPasterz
14-07-2008, 17:00
1 lvl eq: Jacket (arm:1) Club (atk:7 def:7) skille 10/10 czy rozwale na tym lvl'u i z tym eq cave rata? (bez duzego waste)?
Sogeking
14-07-2008, 17:04
Nie wiem po co tego prowokacyjnego posta napisałeś, ale żeby nie było - dasz rade ;) Tylko uważaj na raty, które zwykle z nim występują.
A więc tak od którego lvlva dam rade expic knightem na ef bez większego waste?
Moj lvl to 18 skile 54/54(doskiluje do 60) a eq : bohy c set crus helmet vampka p ammy spike sword:p
Sogeking
14-07-2008, 17:30
Wbij 30lvl i zrób sword/axe/club 65 i możesz se na legalu chodzić na EF. Tylko nie zapuszczaj się do komnaty z DSami ;)
Wsumie możesz od wcześniejszych lvli, ale waste health potionów będzie.
Witam. =] Mam Pytanie =D
Mam 55 Sorca =) I Chciałbym Się Dowiedzieć Na Jakie Potwory Mógł Bym Iść =) Chodzi mi o Hunta =]
1 Wada To ,Że Nie Mam Pacc'a =[
Ekwipunek" Crusader Helmet, Blue Robe, Blue Legs, Demon Shield, WoCe, BoH, i 18k w Banku =]
Z Góry Dziękuje =]
Sogeking
14-07-2008, 18:56
Oj... ciężko powiedzieć. Możliwe, że jakbyś nakupywał Icile to DLe, ale i tak będzie waste (chyba, że akurat będziesz miał super szczęście). Człowieku! Co Ty z takim lvl bez PACCa robisz? ;)
Hehe =D
Pacc'a Własnie za tydzien kupuje =] Okey =) Pójde Dziś Na DL =) ,a i jescze jedno =] w jakie miejsce na niego isć? =]
Elder-poskramiacz-katany
14-07-2008, 19:19
@up
wieża na d lair?
@top
35 kina 67/67 rh,dsm,k legs,demonka,p ammy,bs
Czy dam rade WYDAJNIE expic na dwarf guardach?
@down
thx (zniam ja wbije te 75/75 to bede mial z 60 lvl :O )
Sogeking
14-07-2008, 19:19
Polecałbym wieże w Dragon Lair, bo pod PoH i Thais za dużo Dragów się z nimi kręci.
@up
Z takimi skilami raczej wątpie. Wbij 40lvl i skille 75/75 minimum to wtedy pogadamy ;)
wiewioreq
17-07-2008, 16:21
Witam, czy na 30 knighcie, 4 mlvl i skille 65.65 mogę spokojnie expić na guardach w 2 kopalni z bp potów?? Proszę o odpowiedź.
Sogeking
17-07-2008, 16:24
Raczej wątpie. Będą Ci zbyt mocno hitały w grupie. Żeby tam siedzieć bez waste skille 75/75 to obowiązek.
wiewioreq
17-07-2008, 16:29
To w taKIM razie gdzie moge expić na facc? Mount Sternum odpada bo expiłem tam 20-30 lvl.
Stanley6a
17-07-2008, 16:30
czy na 52 lvlu MS dam rade DL'owi BEZ UTAMY?
Sogeking
17-07-2008, 16:54
To w taKIM razie gdzie moge expić na facc? Mount Sternum odpada bo expiłem tam 20-30 lvl.
Mintwalin ;)
@Up
Możesz spróbować, ale po co ryzykować? ;)
KrEmAs KAc
20-07-2008, 19:26
czy na 52 lvlu MS dam rade DL'owi BEZ UTAMY?
Jak nie dostaniesz combo na yelow hp to dasz rade ;)
na jakim lvlu mógłbym solować warlocki knightem?? :confused:
Inquisitor
21-07-2008, 01:22
na jakim lvlu mógłbym solować warlocki knightem?? :confused:
na pewno nie na tym
Herezjusz
21-07-2008, 11:53
tego warlocka mozesz sprobowac na 60 lvl z melle + exori ale bedzie wielkie waste ;d
Elo.
Czy dam rade expic 35ek (skille: 70/71) na Thornback Tortoise i Tortoise.
Jeśli tak to wystarczy 2bp mana potionów i 1bp health potionów na około 3h expienia?
Dodam, że moje eq to: warrior helmet, c armor, k legi, fur boots, demon shield bright sword i platinum amulet.
Sogeking
21-07-2008, 13:16
Elo.
Czy dam rade expic 35ek (skille: 70/71) na Thornback Tortoise i Tortoise.
Jeśli tak to wystarczy 2bp mana potionów i 1bp health potionów na około 3h expienia?
Dodam, że moje eq to: warrior helmet, c armor, k legi, fur boots, demon shield bright sword i platinum amulet.
Dasz rade. Ale uważaj na większe grupy! Najwyżej luruj pojedyńczo i morduj ;)
gruberek
21-07-2008, 20:47
Czy dam rade zabic DL z levelem 55,skilami,80/80,mlvl 6,z eq:g arm,c legs,d necklace,rh,steel boots,dragon slayer (umagiczniony lodem) a do tego might ring
gruberek
21-07-2008, 20:52
]Czy sorcem na 19 levelu 17 mlevelu pokonam beholdera? Mogę nawalać z Wand of Dragonbreath i stawiać mu pod nogami (czy co on tam ma na dole ciała ;)) energy fieldy (nabijałem na tym magic level i mam prawie cały plecak, więc czemu nie wykożystać :D) Czy nadąże z leczniem się exurą gran? (nie mam jeszcze vity)
nic z tego nie rozumiem
od którego lvla moge zacząć solować dragi pallem chodzi mi o skille mniej więcej i o eq i lvl :)
]Czy sorcem na 19 levelu 17 mlevelu pokonam beholdera? Mogę nawalać z Wand of Dragonbreath i stawiać mu pod nogami (czy co on tam ma na dole ciała ;)) energy fieldy (nabijałem na tym magic level i mam prawie cały plecak, więc czemu nie wykożystać :D) Czy nadąże z leczniem się exurą gran? (nie mam jeszcze vity)
nic z tego nie rozumiem
DASZ rade bez problemów żadnych. exury gran nawet nie będziesz musiał używać wystarczy że z wanda będziesz nawalał mu ;) mogłes już na 15 lvlu solować spokojnie :p
Czy pallem na 21 lvl skille 57/37 z 5 mlvl z takim eq:
Blue legs, blue robe, boh,guardian shield, crown helmet pokonam Wyverne??
Co mam ze sobą zabrać ??
kowal1996
24-07-2008, 11:38
soneking thanks :) sprobuje wbic ten 60 a moze i 70 :D
Sogeking
24-07-2008, 12:25
Czy pallem na 21 lvl skille 57/37 z 5 mlvl z takim eq:
Blue legs, blue robe, boh,guardian shield, crown helmet pokonam Wyverne??
Co mam ze sobą zabrać ??
Pojedyńczej Wynervie dasz rade z potionkami. Ale z takimi skillami i lvl na dłuższą mete nie pociągniesz. Radze podskillować do minimum 65 dista
Profesja: Sorcerer(FACC)
Level: 13
Magic Level: 7
Eq:
Armor: Scale Armor (9arm)
Helmet: Soldier Helmet (5arm)
Legs: Brass Legs (6arm)
Boots: Leather Boots (1arm)
Shield: Dwarven Shield (26def)
Wand: Wand of Dragonbreath
Amulet: Garlic Necklacle (Redukuje Life Drain o 20%; jeszcze 148 ładunków)
Spells: Z tych ważniejszych to exura i exura gran.
Pytanie: Czy mogę efektywnie expić na Soldach i czy mogę iść tak na poczwórny resp Cyklopów?
Sogeking
24-07-2008, 15:07
Pytanie: Czy mogę efektywnie expić na Soldach i czy mogę iść tak na poczwórny resp Cyklopów?
Jest ryzyko, że w większej grupie padniesz. Dlatego jeżeli już się wybierasz ubezpiecz się w PZU lub weź kilka manasków oraz health potionów. ;)
Na cyklopy z takim eq i lvl nie polecam Ci chodzić. Poczekaj chociaż na 19lvl, aż będziesz miał Wand of Decay.
A czy z tym EQ na Ghoule(resp 1 ghoul i 5 skeletonów lub 3 ghoule)?
@down
Dzięki! Poszedłem na ghoula, zaczęły mnie gonić 1 ghoul i 1 skeleton. Szkielet zszedł po 3 hitach, a ghoul nawet mi 1 hp nie zabrał(za wolny był).
Sogeking
24-07-2008, 15:32
Jak najbardziej. Tylko ostrożnie! Nie musisz brać 3 ghuli na klate. Zluruj jednego i zabjaj go uciekając. I najważniejsze - zaopatrz się w jedzenie. ;)
Kamilq96
25-07-2008, 17:12
Czy ze skillami 53/50 eq mms , rh , dsm , blue legs ,stell boots , bs , p ammy 31lvl moge zabic draga ??
* Zabilem xD Loot : broadsword , steel shield 59gpB)
Mojim zdaniem, knajtowi nie ma sensu expic na dragach! Loot lipny, exp tez nie jest jakis boski, a Dragi sa wredne i mocnee combo moga walnac, wiecx zupelna strata uh.
:baby: Żal mi takich osób jak Ty... Ja nie wie jak Ty ten lvl dobiłeś...chyba Ci mama pomagała..xD
Sogeking
25-07-2008, 17:34
Royal Paladin 32lvl
Skille : 80/70
Mlvl: 13
Eq: B robe, B legs, vamp shield, crown helmet, p ammy, pirate boots, wale z royal spearów
Czy dam rade expić na Earth Elemental na Edron?
Jeżeli tak to czy zabranie mi BP Health lub Mana Potionów wystarczy?
WItam chciałbym się dowiedzieć czy zabiję (Dwarfa Soldiera) pierwsza kopalnia.
Info o postaci:
-15 lvl
-5 mlvl
Skille -50/36 tu mnie zastanawia jedna rzecz warto bić z (bowa?)
Czy zostać na spearach.
@Edit:
Soldier helmet,Ranger's cloak, ranger legs. dwarfen shield , leather boots ;]
Wielkie dzięki za ODP!!!
@Sogeking
w sumie moglbys sam zobaczyc, z dysta mysle ze wiecej niz 150 nie wyciagnie ale lag = dead, jak walnie combo to 300 na luzie. uwazaj na paralyze . leczy sie podobnie jak hydra, ale wolniej...
nie oplaca sie
@Liift
nawet dwarfa guarda ;)
spokojnie, speary wystarcza, zachowuj odpowiedni dystans i nie wpakuj sie w porzadna ekipe. z bliska tez cie duzo nie walnie, mysle ze 30 to max
Maxis'Secura
26-07-2008, 14:37
25 ek skile 65/64 (zamierzam dobić) k set, medusa shield, crus helmet, wyvern fang.
Czy oplaca mi się expić na scarabach??? Roty i larvy mi się znudziły :(
25 ek skile 65/64 (zamierzam dobić) k set, medusa shield, crus helmet, wyvern fang.
Czy oplaca mi się expić na scarabach??? Roty i larvy mi się znudziły :(
Powinienes dać radę.
A nie lepiej się troche pomeczyc wbić te 7~/~~ i juz na luzie karać ? ;)
Czy dam rade dl'owi na 43lvl knight skille 67/64
EQ;
DSM
Curss Helmet
K Legs
Noble Axe
Medusa Shield
tak, ale bez ~2bp potionów nie masz co sie wybierac
kowol121
26-07-2008, 20:11
60 EKnight, skille 73/71
EQ:
-Platinum amulet
-RH
-DSM
-MMS
-Blue legs
-BOH
-Heroic axe
1. Pytanie.
Dam rade dl'owi? Jakie bym miał ~zużycie potów średnich?
2. Pytanie.
Dam rade na drugiej arenie? (z axe ringami)
1. tak, dasz rade; myśle, ze koło 1bp, ale weź 2-3 w razie cos
2. tak, dasz rade; chocaiz przy ostatnich mobach moze byc ciezej
Knight skile 50/48
eq: scarf, noble armor, plate legi, dark helmet, leather bootsy, dragon shield, crimson sword
3mlvl
Dam rade cycowi, i czy będę mógł normalnie na nich expić?
dac rade ubic - dasz, ale zeby poexpic 65/65 i knight set
Na jakim lvl Knightem zabije WE solo ?? <jakie skille,eq,lvl>
we? water elemental? taz to gorsze od DLa -.- 40 lvl 70/70 dla sportu, nie ma sensu.. 100 lv na tym waste maja. eq w zupelnosci knight set
Jeżeli mam 20 knighta ze skilami 44\43;( k setem, medusa shield, crusader helmet:cup: to naczym moge swobodnie expic w masowych ilościach ???B)
Gdzie mogę expić szybko a nie na kase bo kasy mam nawet dużo (13cc) starczy na potionow pare ;D mam 22 lvl skille 60/46 palladin bez pacca =/
I jak można,na czym mogę skillic?( dokładnie w jakich miejscach :baby: :p)
Acha bym zapomniał moje eq to-b robe,b legs,crown helmet,vampire shield,boh, i bronie ;D
Radzil Bym Ci na tym levelu isc nawet na draga ale to za duze waste ;P No wiec radze na guardach i soldach w kopalni (RS + crossbow i kilka boltow bo tam bolty uzbierasz), ale nie zapomnij o potionach ;) Dobry exp jest rowniez na Mt.Sternum ;) pozdro
tak tak pokonam draga spoko ale zaduze waste ;/ a kasy mam duzo ale itak zabije pare cycków bez waste i tyle samo expa więc nieopłaca mi się ;/
a gdzie skillować? bo teraz wbijam do 65dista lub 70 ale dokładny resp carion worm przynajmniej do 50 shield to potem na slime :) ale do tego czasu narazie carion więc prosze respy carrion rotów ale żeby sie tam nie tłumiło znowu ;)
Z GóRy WiElKiE T H X
Występowanie: Trolls' Cave, Edron (pacc), Darashia (pacc), Liberty Bay (pacc), Vandura (pacc), Hellgate, Fibula Dungeon, Stonehome (pacc), Venore Rotworms
nie masz za duzej mozliwosci
Holly spokojnie można z takimi skilami expić np. na dwarfach. Ja miałem podobne a nawet szybko leciało.
Skille sa dobre, ale jezeli ci zalezy na nich jeszcze bardziej to proponowal bym ci skillowac na slimach teraz nawet... Tak mysle ;P
Piotrek Marycha
29-07-2008, 22:40
Gdzie mogę expić szybko a nie na kase bo kasy mam nawet dużo (13cc) starczy na potionow pare ;D mam 22 lvl skille 60/46 palladin bez pacca =/
I jak można,na czym mogę skillic?( dokładnie w jakich miejscach :baby: :p)
Acha bym zapomniał moje eq to-b robe,b legs,crown helmet,vampire shield,boh, i bronie ;D
kup pacca... kasy masz dużo
Hmm.. chyba pacca za 130k nie kupi nie? ...
hmmmm pacc zadrogi cala kase mi zje :) 10 cc tak slyszałem a no i jednak wbije se shielda do 50 i pojde na slime skillic a expić bede na tak jak kolega wyżej powiedział guardy/soldki a chcialbym wiedziec jeszcze czy na moim skillu oplaca sie attakowac z boltów?(Czy będę mieć duże ataki? tak dokładniej np:100-120 bardzo bym prosił:evul:
PoZdRo i T H X
To zle slyszales. PaCC'a nie kupisz za 100k!! To by parodia byla -.-'
teylor17
30-07-2008, 12:22
Mam knighta22lvl skile 65/65 k set , dragon shield , crusader helmer.
CZy dam rade : Orc Berserker , Orc Leader , Dwarf Guard ?
Proszę też napisać ile zużyje sie heal pointow (jesli bedzie potrzeba)
Dasz rade, ale co do leaderow, to waste by bylo, to samo na berserka. Ale z guardami by bylo dobrze ale tez by Hp lecialy :/
Teleskop
30-07-2008, 13:23
A czy sorc na 20lv moze isc na dark katedre omijajac GSy?
Moje eq to:p armor k legs platinum amulet guardian shield i fur bootsy, nie padne na assassinach i tam na dark monku na poziomie -1?:baby:
czy na skill 61/47 oplaca mi sie walic z boltów ? czy zbyt dużo będe nie trafiać ?
aaaa i czy moge iść na dc ? opłaca mi sie ?
@up
opłaca ci się
bedziesz walił 100+ często a nietrafionych strzałów będzie mało
co do DC : mozesz iść dobry zarobek dla ciebie bez waste :]
Teleskop
30-07-2008, 18:24
A ten ark monk o on mnie nie dednie?
A czy obok rzeki nie wsyskoczy mi GS,i ile assassinow zsoluje na raz?:o
a i na czym tam mozna zarobic bo nie zbaradzo wiem xD
Dark monk to gowno ;P Ubijesz, ale radze sie zaopatrzyc w conajmniej jeden bp mp :). A tam sie bije wszystko. Najlepiej Bandity, Wildy, Assasiny, Smuggi. No poprostu all :) A assasinow to niewiem ile zsolujesz bo roznie to bywa :P Tylko nieiwem czy dojdziesz bez omijania Gs :( ;P bo czesto luruja takie c*ele :P
Acha czy mógłbym spytać bo ide jednak na dc z jaką bronią iść skil 61/47 poziom
22 ee mam do wybory ze swoich broni 150 rs (royal spear) spear dużo ;D i arrows które często nosze na hunta bo lekkie i ładnie wali tylko bez tarczy :\ i bolty? co wybrać najlepiej by expić tam długo i wezme se około 3 bp potion by na długo starczyło ;) ja bym myślał by wzionść arrows i bow bo najlepiej mi sie wali :) ale pomóżcie :).
Moim zdaniem Rs sa dobre :)
tylko że jest od 25 lvla mam 23 ;/
60 ms 51 mlvl, dam rade zdedzić demona sam? (Bez blokera):>
Up:
Wątpie
Up2:
No tak ;/ to wez bolty ;D
Dragon-Fly
30-07-2008, 23:29
tylko że jest od 25 lvla mam 23 ;/
Nie będzie dużej różnicy, a na DC na Twoim lvlu TYLKO RS.
LibellAstus
31-07-2008, 00:31
takie pytanko :)
zamierzam z kolega isc na dl :P dla satysfkacji ze tak powiem :) bo to narazie nasz cel :P
wiec tak :
- ja jestem pallem 40lvl(prawie ale dobije:P) i 78 dist
- moj kolega knight narazie ma 32lvl i skille 65/65 i wlasnie jka musi sie polepszyc aby zbloczyc nam dl ?:> 40? i skille 70/70?
Twoj kolega ma pewnie koło 400~500hp, wiec nei ma po co isc jak combo z dystansu mi nieraz po 400 walił. 40~50 lvl jak najbardziej 600~700hp, ale nie teraz !
Tak, to prawda DL wali combo za ~600 :/ wiec nieradze isc na takim lvl :/
Tibijczyk222
31-07-2008, 11:55
LOL co wy gadacie?
On by SAM ubił dla wiem bo 38 palkiem zarypałem .
Nie wiem jak w innych miejscach ale polecam to
http://tibia.pl/earth.php?x=32777&y=32144&z=5&q=286.18&r=1
Twój kumpel wchodzi pierwszy i ustawia się przy shcodach a dl na ukos od niego a ty troche dalej i bijesz z rsów.
Dl wali combo za ~600 a Ty chrzanisz! To Ci chyba DL combo nie walnal -.-
ubił 1 DLa i to z dysta to nie wie, jak z łapy 200 moze walnac (; latwo sie zwinie przy combie
LibellAstus
31-07-2008, 16:52
widać niektórzy nie czytają z zrozumieniem. chodziło mi jaki lvl i jakie skille musi wbić a nie czy teraz da rade... bo wiem że nie :P
Teleskop
31-07-2008, 17:14
A jeszcze 1 pytanie w sprawie katedry,czy jak pojde na ten pojedynczy resp assassina to nie rzuca sie na mnie all?
A i czy pokonam monka na 20 lv sorcem?
Jakby ktos mogl niech da mapke z bezpiecznym dojsciem do dark catedry ok?:(
1. Jak jest pojedynczy to jakie ALL? Wkoncu jeden...
2. Wątpie ze pokonasz bo sie leczy szybko dosyc :/ Sprobowac mozesz :P
3. Mapki to sie raczej nikomu nie bdzie chcialo zrobic.. Tibian Earth, wciskasz "?" i potworki sa wyswietlone, zobaczysz gdzie sie nierespi GS, ale zawsze jest prawdopodobienstwo ze ktos go zluruje :P
Tibijczyk222
01-08-2008, 10:17
ubił 1 DLa i to z dysta to nie wie, jak z łapy 200 moze walnac (; latwo sie zwinie przy combie
Jak nie wiesz to się ie odzywaj bo biłem w zwarciu na venore dragon lair na wieży i ubijam nadal i jakoś z łapy po 20~~ dlach nigdy nie oberwałem 150+ >.<
Dobra koniec tego tematu bo się robi offtop
mam pytanie natomiast wyverny
Czy pokonam wyverne
Knightem ---> 26 LvL ---> Broń to Wyvern Fang [(Lub w depo mam Fire sworda)powiedzcie która broń lepsza] ---> Golden Armor --->Crown Legs ---> Demon Shield --->Leather Boots ---> kilka run HMM ok.5 --->Dwarven Ring --->Exura --->Exana Pox--->UH --->Ile Bp health potion zejdzie i mana potion
i najważniejsze czy będzie mi potrzebny siocher?
proszę o fast odpowiedź
chciałbym ją zabić i wbic ten 27 lvl bo tyle mi brakuje 27LVL :cup::cup::cup:
jak by co moge załatwić sobie druta moze pomoże on troche
Damisean
Wyvern Fang
Fire Sword
Golden Armor
Crown Legs
Demon Shield
Leather Boots
Dwarven Ring
Exura
Exana Pox
Dragon-Fly
01-08-2008, 11:47
mam pytanie natomiast wyverny
Czy pokonam wyverne
Knightem ---> 26 LvL ---> Broń to Wyvern Fang [(Lub w depo mam Fire sworda)powiedzcie która broń lepsza] ---> Golden Armor --->Crown Legs ---> Demon Shield --->Leather Boots ---> kilka run HMM ok.5 --->Dwarven Ring --->Exura --->Exana Pox--->UH --->Ile Bp health potion zejdzie i mana potion
i najważniejsze czy będzie mi potrzebny siocher?
proszę o fast odpowiedź
chciałbym ją zabić i wbic ten 27 lvl bo tyle mi brakuje 27LVL :cup::cup::cup:
jak by co moge załatwić sobie druta moze pomoże on troche
Damisean
Wyvern Fang
Fire Sword
Golden Armor
Crown Legs
Demon Shield
Leather Boots
Dwarven Ring
Exura
Exana Pox
Weź bp potków (mana lub health, jak chcesz). Ubijesz ją na luzie, miej dwarven ring, bo upija mocno. Zejdą Ci pewnie 3 potiony, ale i tak weź backpack. Zawsze lepiej mieć zabezpieczenie na jakieś nieprzewidziane okoliczności.
Ubijesz Wyverne na tym levelu, ale jedna wazna sprawa! Jakie masz skille?! Bo jak 50/50 to jest male prawdopodobienstwo, no chyba ze z wiekszym waste ~6potionow health :|
czy jest jakiś gs którego dało by się ubić techniką góra/dół ??? jeżeli tak to gdzie ?? na jakim lvlu pallem i skillach dałbym mu radę tą techniką ?? czy eq b robe k legs leather boots warrior lub c helmet i medusa lub vampire shield by wystarczyło ?? jakie waste ze sobą zabrać ? prosze od odp.
ew może iśc ze mną kolega drut 30 lvl żeby pomóc ;p
Ale na FACC czy na PACC? Bo na faccu jest na pohu, dla pacca chyba darashia, ale pewien nie jestem :/ Pall ~32 skile 70+ :) jesli chcesz jednego ubic to ci sie nie oplaca a jesli wiecej to waste bo na jednego ci zejdze a full mana i HP (wliczajac Vite lub gran) to z 7 health potionow minimum ci zejdze :/
Jak nie wiesz to się ie odzywaj bo biłem w zwarciu na venore dragon lair na wieży i ubijam nadal i jakoś z łapy po 20~~ dlach nigdy nie oberwałem 150+ >.<
fajna bajka, nie mow ze nie.. no chyba ze bp potów zwasciles to zwracam honor (; ja na DLa na 50rp skile 75~ z dysta mam waste 2-4 smp z DALEKA a co dopiero ty z bliska, i z bliska masz czestsze missy/mniejsze hity.. wiec przynajmniej 1bp zwasciłes.
chodziło mi jaki lvl i jakie skille musi wbić a nie czy teraz da rade... bo wiem że nie
na 60 lvl skile 80/80 mysle ze bys miał cos 5-10shp waste... nie opyla sie
Taa... DL to dobre dla palla ;p Waste jest ostre :/
Tibijczyk222
01-08-2008, 16:59
fajna bajka, nie mow ze nie.. no chyba ze bp potów zwasciles to zwracam honor (; ja na DLa na 50rp skile 75~ z dysta mam waste 2-4 smp z DALEKA a co dopiero ty z bliska, i z bliska masz czestsze missy/mniejsze hity.. wiec przynajmniej 1bp zwasciłes.
na 60 lvl skile 80/80 mysle ze bys miał cos 5-10shp waste... nie opyla sie
Myślisz że robie tylko to co się opłaca? To gra moge wastować ile chcę co mnie to obchodzi;p
Mozesz se wastowac, ale pomysl ze kasa tibijska jest warta kase realną. Wiec jesli chcesz to wastuj i se idz na te DL'e moze ci lootnie Rh po 3h. Najwyzej stracisz tą kase. Co tam max 50k w plecy. Phi... -.-
Sir'Wlodziux
01-08-2008, 22:18
Cze czy dam rade pallem 27 lvl Dragonowi Lordowi z eq B robe B legs Crus Hlemet Demon Shield P ammy z duuuuuuuuuuużym zapasem potów ??xD
A niewidziales moze poprzednich postow?! Padniesz na combo czy to niezrozumiale... Chyba ze twoj post to poprostu ironia xD :PP
czy mógłby mi ktoś podać resp gsa którego można by ubić techniką góra/dół pallem ?? prosze o mapke tibia earth oraz mam następujące pytania dot. gsa
1. na jakim lvlu dam mu rade techniką góra/dół palladynem
2. jakie skille
3 ile wziąć potów
prosze od odp ;)
blood herb quest, mapki nie musze podawac, znajdziesz sobie w QS
co do reszty to nie wiem bo nigdy pallem gsa nie bilem, w sumie to malo gralem pallem
1. 25
2. 70
3 2bp?
chodzi o jedno załatwienie z waste, a o takim expieniu up/down nie masz co marzyc, jak masz facc 50 lvl+boh i sobie poexpisz na pohu
Weź bp potków (mana lub health, jak chcesz). Ubijesz ją na luzie, miej dwarven ring, bo upija mocno. Zejdą Ci pewnie 3 potiony, ale i tak weź backpack. Zawsze lepiej mieć zabezpieczenie na jakieś nieprzewidziane okoliczności.
ok
natomiast mam skille 50/58
ok
natomiast mam skille 50/58
no to Ci zejdzie troche wiecej niz 3 potiony
Witam, 66 RP skille 82/67 (z paladin armorem 84).
Dam radę na drugiej arenie? :>
Dasz rade ale sie przygotuj :P :) Manaski i healty :) i z enchantow bij :P
Piotr995
04-08-2008, 14:54
Mam pytanie czy moge expic na stone tomb w ank 95 knightem skille 82/80.
Głównie chodzi mi o miejsca z vampirami za teleportem. I czy pokonam solo 4 vampiry? Z góry dzieki za odpowiedź.
A czemu sie pytasz? Przeciez masz taki wysoki lvl... Nigdy nie byles na Vampach? Kupiles konto... Oj sory glosno mysle -.- .. Przeciez Vampy to dla ciebie nic :/ Chyba ze chcesz sie nudzic :P Ale rob jak uwazasz. A nie moge Ci powiedziec czy wezmiesz na klate 4 Vampy bo nie podales EQ.
Piotr995
04-08-2008, 15:26
Sory moj błąd moje eq to :Royal helmet-DSM-MASTERMIND SHIELD-GOLDEN JEGS-STEEL BOOTS-MYSTIC BLADE. Powiedzialeś że vampiry to dla mnie nic
to moglbyś zaproponowac jakaś fajne miejscowke dla mnie?Tylko oczywiscie exp solo.
Mam pytanie czy moge expic na stone tomb w ank 95 knightem skille 82/80.
Głównie chodzi mi o miejsca z vampirami za teleportem. I czy pokonam solo 4 vampiry? Z góry dzieki za odpowiedź.
Najlepiej lurować, nie przypominam sobie sytuacji, abym miał więcej niż 2 vampiry na klacie.
Czy pokonam 2 War Wolfy w wieży niedaleko Thais, tej z Orc Shamanami. A czy i też jednego Orc Shamana ?
10 lvl
Scale armor
Brass legi
leather bootsy
Jagged sword
steel shield
Soldier helmet
Czy pokonam 2 War Wolfy w wieży niedaleko Thais, tej z Orc Shamanami. A czy i też jednego Orc Shamana ?
10 lvl
Scale armor
Brass legi
leather bootsy
Jagged sword
steel shield
Soldier helmet
Tak, ale będą potrzebne potiony.
teylor17
06-08-2008, 09:02
Witam
Chciałbym zabic jednego GS-a solo (jaka bedzie strata w heal pointach ?)
Knight 30 lvl 70/70
crudsader helmet,golden armor,knight legs,vampire shield,Bright sword
Gdzie mogę expic knightem (38 lvl 70/70 ) :) (eq: pirate boots / crown shild / bs / blackstell / crown armor / knight legs / warrior helemt / posiadam sword ringi :) / i 60 k )
Nie chce ryzykowac :o
Miejsce blisko miasta ze 5 min drogi max :confused:
Dobry exp i lot ;)
Strata potionkow nie za duża B)
Czy takim miejscem nie byłby elf forest ? dam sobie rade ?
wszelkie uwagi mile widziane (wiem wiem skile -.- ...)(wiem wiem słabe eq -.-...)
Ubijesz Wyverne na tym levelu, ale jedna wazna sprawa! Jakie masz skille?! Bo jak 50/50 to jest male prawdopodobienstwo, no chyba ze z wiekszym waste ~6potionow health :|
Spoko maroko załatwiam wywerne ze skilami 50/50 i zchodza mi 3 health potion max ostatnio zlotowałem Wand of inferno aha mam 27 lvl i jest git
cytsiu16
10-08-2008, 13:02
Czy ms z 46lvl i z 43 mlvl ;/ i z 2 fire elementalami dam rade spokojnie expić na Ancient Scarab'ach? i czy dam rade więcej niż jednemu? Czy jednak musze podlepszyć mlvl do 47?
czy dam rade ubić vampira 20 pallem ze skillami 60/45 ??? a jak nie to od ktorego bym dał. chodzi mi o zabicie 1 dla sportu ( tego na poh ) .. aha i jeszcze jedno
czy da sie dojść do tego vampira omijając gsy ( żeby na zadnego nie trafić )
plz help :confused:
czy dam rade ubić vampira 20 pallem ze skillami 60/45 ??? a jak nie to od ktorego bym dał. chodzi mi o zabicie 1 dla sportu ( tego na poh ) .. aha i jeszcze jedno
czy da sie dojść do tego vampira omijając gsy ( żeby na zadnego nie trafić )
plz help :confused:
Vampa zabijesz, gsa nie ominiesz.
Czy ms z 46lvl i z 43 mlvl ;/ i z 2 fire elementalami dam rade spokojnie expić na Ancient Scarab'ach? i czy dam rade więcej niż jednemu? Czy jednak musze podlepszyć mlvl do 47?
Jeżeli FE robią za blokery, to nie warto iść. Jak dla sportu - dasz radę.
Od którego levelu i od jakich skilli mogę bezpieczne solować Dragona Paladinem. I ile uhów ze sobą zabrać itp. ?
Od którego levelu i od jakich skilli mogę bezpieczne solować Dragona Paladinem. I ile uhów ze sobą zabrać itp. ?
20 lvl i 60 dista spokojnie wystarczy. Uhów nie bierz - zamiast nich Health Potion.
Jeżeli chcesz ubić tylko 1 dla sportu, skille 55 i lvl 15~ powinny wystarczyć, żeby przeżyć spotkanie z gadem ;)
Pisay_666
12-08-2008, 14:28
Knight 20 lvl
46/43
Eq: Warrior helmet, knight armor, plate legs, fur boots, vampire shield i crimson sword
Od jakich skilli/Eq/lvla mogę iść na dragona? Dla sportu ofc.[Bylebym nie padł].
I gdzie znajdę dragona tylko 1[Bez żadnych małych smoków itepe.] blisko Thais?
@down3
Dzięki ; p
srochminer
12-08-2008, 19:01
56pall 76/55skille czy ubije bog raidera
eq: b robe boh/soft crow helmet vampirka b legs
co do bog raider to ubijesz ale jezeli chcesz na nich expic to bedzie waste i nie licz na paladin arm bo bardzo dlugo sie go loci :(:p
56pall 76/55skille czy ubije bog raidera
eq: b robe boh/soft crow helmet vampirka b legs
Ubijesz, aczkolwiek nie licz na masowe hunty i wielki zwrot.
Knight 20 lvl
46/43
Eq: Warrior helmet, knight armor, plate legs, fur boots, vampire shield i crimson sword
Od jakich skilli/Eq/lvla mogę iść na dragona? Dla sportu ofc.[Bylebym nie padł].
I gdzie znajdę dragona tylko 1[Bez żadnych małych smoków itepe.] blisko Thais?
Skille 50+/50+, lvl wystarczy i ubijesz. Najbliższy Smok znajduje się w podziemiach AT (właściwie 2, podam drogę do tego bliższego):
Wchodzisz tutaj na poziom -2 po schodkach:
http://tibia.pl/earth.php?x=32356&y=32171&z=7&q=60.67
Idź na północ, a następnie zejdź na sam dół po drabince:
Idź na południe. W środku wieży masz zejście w dól. Gdy zejdziesz, będzie kilka skeletów:
http://tibia.pl/earth.php?x=32355&y=32153&z=11&q=99.95
Kieruj się w prawo do końca, a następnie użyj drabinki (na górze możliwy Slime). Gdy je zabijesz, udaj się do tej dziury:
http://tibia.pl/earth.php?x=32410&y=32176&z=11&q=99.95
Przejdź na południowy-wschód. Po drodze będą skelety i ghoule:
http://tibia.pl/earth.php?x=32428&y=32202&z=12&q=99.95
Wejdź na górę. Tutaj może być lurnięty Fire Devil, więc uważaj. Normalnie respi się kilka rotwormów. Kieruj się głównie w prawo (troszkę w doł i w prawo). Po drodzę kilka rotów. Idź do tego miejsca:
http://tibia.pl/earth.php?x=32534&y=32215&z=11&q=99.95
Na dole masz resp 1 smoka :)
Kamil_The_Orc_Berserker
13-08-2008, 17:45
czy dałbym rade gs-owi 20 pallem ze skillami 57/42 ???
ile potów/bp potów by poszło???
no to tak
pall lvl 20 prawie 21 (dobije 21 )
skille tak jak wyżej ( postaram się wyciągnąć na 60/45 )
eq : belted cape , vampire shield , p legs, dark helmet ( jak pójde na deserta to kupie blue robe i crus helmet )
plz odp:cup:
Czy na 13 lvl knightem na skilach 36/32 pokonam fire devila /??
czy dałbym rade gs-owi 20 pallem ze skillami 57/42 ???
ile potów/bp potów by poszło???
no to tak
pall lvl 20 prawie 21 (dobije 21 )
skille tak jak wyżej ( postaram się wyciągnąć na 60/45 )
eq : belted cape , vampire shield , p legs, dark helmet ( jak pójde na deserta to kupie blue robe i crus helmet )
plz odp:cup:
Bohy + T Ring to podstawa, aby uciec. Z tymi skillami ubijesz, aczkolwiek będzie to waste w czystej postaci.
Kamil_The_Orc_Berserker
13-08-2008, 18:13
@up
ale mi chodzi o technikę up/down a nie biec ...
na blood herb quescie jest gs którego da się ubić up/down nie mam zamiaru uciekać acz time ringa moge kupić a o bohach moge pomarzyć bo nie mam na nie kasy :]
ile tak na oko bp potów by zeszło i jakie wziąć health czy mana ???
KSMKS dasz rade ale weź w razie czego 2 health potiony ;)
@up
ale mi chodzi o technikę up/down a nie biec ...
na blood herb quescie jest gs którego da się ubić up/down nie mam zamiaru uciekać acz time ringa moge kupić a o bohach moge pomarzyć bo nie mam na nie kasy :]
ile tak na oko bp potów by zeszło i jakie wziąć health czy mana ???
KSMKS dasz rade ale weź w razie czego 2 health potiony ;)
W takim razie weź plecak mp i plecak hp. Lecz się poniżej 200 hp, a exana pox jak chcesz. Taką metodą ubijesz :]
_Maciex_
13-08-2008, 18:29
Czy na 13 lvl knightem na skilach 36/32 pokonam fire devila /??
dasz rade tylko weź kilka health potionów .
Fylslenyox
17-08-2008, 13:02
Dalbym rade solowac demka na 80 levcu ze skilem na 80 w axe(haha wiem ze slaby ;o)? Planuje leczyc sie greatami i bic z exori gran lub exori(zobacze co lepiej jak juz bd bil). Wiem ze waste ale bije dla sportu. Ewentualnie jak nie na tym to na jakim lvlu?
Czy dam rade solo knightem zrobic BK quest na 50 levelu i na skilach 80/80??
Jeśli tak to ile bp shp wziaść i czy jakieś runy wziąść???
Czy dam rade solo knightem zrobic BK quest na 50 levelu i na skilach 80/80??
Jeśli tak to ile bp shp wziaść i czy jakieś runy wziąść???
Dasz radę, wystarczy, że najpierw szybko ubijesz beholdery, które mogą przeszkadzać zsummonowanymi skeletami. Weź minimum 1 plecak shp, a z run nie musisz brać niczego - czarny rycerz jest teoretycznie odporny na wszystko.
Dalbym rade solowac demka na 80 levcu ze skilem na 80 w axe(haha wiem ze slaby ;o)? Planuje leczyc sie greatami i bic z exori gran lub exori(zobacze co lepiej jak juz bd bil). Wiem ze waste ale bije dla sportu. Ewentualnie jak nie na tym to na jakim lvlu?
Dałbyś radę, aczkolwiek musisz uważać, bo potrafi walnąć niezłe combo. Dla pewności poproś kolegę - druida, aby w razie głębokich obrażeń mógł Cię uleczyć.
Mam szanse z DLem na 51 lvlu ze skillami 76/76?
Jeśli nie to do jakich skilli mniej więcej mam skillić żeby dać mu rade tak bez żadnych większych problemów?
Mam szanse z DLem na 51 lvlu ze skillami 76/76?
Jeśli nie to do jakich skilli mniej więcej mam skillić żeby dać mu rade tak bez żadnych większych problemów?
Spokojnie dasz radę. Pamiętaj, aby wziąć shp, mp oraz żeby stać po ukosie :>
supersonic
19-08-2008, 17:49
Witam.
Chcialbym sie spytac gdzie moglbym expic 92 knightem? Chodzi mi o rejony dla pacc.
Jest to moj pierwszy pacc, zakupiony pare dni temu. Caly czas expilem na OF'ie, ale teraz po zakupie pacca nie wiem gdzie chodzic.
Prosze o rzetelna odpowiedz.
Czy dam rade 16 palkiem, dist 52, eq: ranger's cloak, ranger legs, dark helmet, scarf, leather boots, dwarven shield solować draga ? (Tam gdzie jest pojedynczy resp draga obok thais)
Czy dam rade 16 palkiem, dist 52, eq: ranger's cloak, ranger legs, dark helmet, scarf, leather boots, dwarven shield solować draga ? (Tam gdzie jest pojedynczy resp draga obok thais)
Dasz radę, ale to będzie hardcore. Zabierz najlepiej kusze + bolty oraz minimum plecak HP.
Witam.
Chcialbym sie spytac gdzie moglbym expic 92 knightem? Chodzi mi o rejony dla pacc.
Jest to moj pierwszy pacc, zakupiony pare dni temu. Caly czas expilem na OF'ie, ale teraz po zakupie pacca nie wiem gdzie chodzic.
Prosze o rzetelna odpowiedz.
Małpy, Lizardy, Tomby, Dragi, Barby, Frost Gianty, Hellheim, Piraty, Żółwie, przyklejony, specjalny temat ,,Gdzie expić? Porady dla niezdecydowanych"
:)
Siemka a czy na lvl 35 ubije dla mam blue robe,bohy,p-legs mlvl 33 i czary jakie na ten level a i mam 30 k ;D
Mana Shield + SD/frigo. W obu przypadkach spore waste, ale ubijesz. Najlepiej bij na Venore Dragon Lair - wieża z DL.
MixendaPall
19-08-2008, 19:08
Siemka a czy na lvl 35 ubije Dragon Lorda mam blue robe,bohy,p-legs,hat of the mad,dragon shield,hailstorm rod mlvl 33 i czary jakie na ten level a i mam 10k na wytracenie propozycje :D?
Mam pytanie: Jakie EQ, level, skille itp. potrzebne by były, żeby solo zabić beho(knightem lub sorcem)?
Fox.Hope
20-08-2008, 18:00
Mam pytanie: Jakie EQ, level, skille itp. potrzebne by były, żeby solo zabić beho(knightem lub sorcem)?
Knightem Lekko Skile 50/50, 15lvl p-set dwarvenka dark helmet i bron serpent albo cos równe tej broni A Sorcem To nie Wiem Ale 13 Minimum:)
Barakinio
22-08-2008, 08:48
ostatnio bylem na takiej wieży przy Mount sterrum nie ma jej na mapce ale nawet fajna mam 30 lvl 29 mlvl i ide na nią zobaczyć co tam jest przy wieży kręcą się oczywiście war Wolfy totalna katastrofa które ręka rozwalam niezłe hity xD, wchodzę do tej wieży i patrze stoi jakas grupka 10 lvl i tak do mnie gadają " Ty możesz nam rozwalić te potworki na gorze , wszystkie plx". i czego się oni boja :baby: przecież jak maja "exure a jest ich 5 to pokonają 1 potworka. no to mowie dobra noi wchodzę na gore a tam totalny zal. 3 ghoule i 2 Dark Apprentice rozwalam ich i wchodzę dalej one tylko zamieniają w rożne przedmioty i w cyklopa mogą cie zamienić. Dalej na gorze jeszcze lepiej to samo 2 ghoule i 2 Dark Apprentice zabijam i dalej o na gorze juz bylo fajniej przynajmniej można się było zabawić bo były 3 fire devile i chyba 2 Dark Apprentice. no a na samej gorze byl tylko Dark Magiacan zupełny zal i 4 Dark Apprentice zabijam all i shodze na dol a tamci już z nagrodami stoją xD jeden dal mi 10 udek 2 500 gp 3 4 hamy i 5 jakiś klucz xD i wszystkich rozwaliłem nawet 1 hp nie tracąc xD B) luzik fajna wieża. i mało ludzi tam jest.:evul:
Czy dam rade ubić Beholdera ?
LvL: 12
Skille: 32/28 ;(
EQ:
Garlic Necklace
Dark Helmet
Fiery Spike Sword (963 Charges Left)
Scale Armor
Dwarven Shield
Plate Legs
Leather Boots
Honey flower :P
Jeśli tak (Co według mnie jest mało prawdo podobne), to ile wziąść Health Potion.
Czy dam rade ubić Beholdera ?
LvL: 12
Skille: 32/28 ;(
EQ:
Garlic Necklace
Dark Helmet
Fiery Spike Sword (963 Charges Left)
Scale Armor
Dwarven Shield
Plate Legs
Leather Boots
Honey flower :P
Jeśli tak (Co według mnie jest mało prawdo podobne), to ile wziąść Health Potion.
Nie dasz rady. Poziom może i masz odpowiedni, ale skille masz stanowczo za słabe. Polecam minimum 50/50 aby być pewnym ubicia lub 40/40, ale w tym drugim wypadku nie wiem czy dasz radę.
Co do Hp weź ich BP, bo nie wiadomo ile pójdzie.
*EDIT
Lepiej na trollach, a od skilli 35/35 lub 40/40 na rotwormach.
Ok, poskiluje shielding, ale nie wiem na czym :( Trollach ? Orc Warriorach ? Plx
pomuzcie
Zdzichuu
22-08-2008, 21:38
@up
Roty albo trolle
Marcin00712
24-08-2008, 15:40
Witam czy dam rade sorcerem 30lvl na -1 poziomie darc catedral?
Witam czy dam rade sorcerem 30lvl na -1 poziomie darc catedral?
Spokojnie dasz radę, weź tylko ze 2 bp mf i będzie dobrze. Pamiętaj, aby iść przez OC, bo przed GSem możesz nie uciec.
*Down
Będzie trudno, ale sądzę, że dasz rade. Shield + Mystic i full def, nic nie bij. Oczywiście stań nie za daleko, bo cały resp się zleci, a to może się skończyć źle.
Nie wiedziałem, gdzie się zapytać więc piszę tu.
Czy dam rade wyblokać final room banhee questa? Knight 70 skille 74/71+sioher shooterzy to 61rp i 62 ms.
Jakich potionków i ile wziąć?
Z góry dzięki za odp.
Marcin00712
25-08-2008, 17:44
Od ktorego lvla mozna bic solo dragi? bo jak bylem ostatnio z blokerem to niezly hardcore byl. Pytam sie bo kolega druidem polecial odrazu od 33lvla jak hailstorm roda zalozyl, a sorc?
Dragi sorcem można lać od 28 lvla. Przyzywasz 2 dsy, które służą za blokera i atakujesz woce + energy beam + runki icicle ( jak chcesz szybko ubić ale raczej nie potrzebne ale by sie przydały )
konieczny bp manasów :p
Obywatel
26-08-2008, 20:58
Nie wiedziałem, gdzie się zapytać więc piszę tu.
Czy dam rade wyblokać final room banhee questa? Knight 70 skille 74/71+sioher shooterzy to 61rp i 62 ms.
Jakich potionków i ile wziąć?
Z góry dzięki za odp.
Skille masz nieco za małe, jeśli sorcerer będzie dobrze zaopatrzony (wydaje mi się że najlepsze SD), a shooter ma dobre skille (dobrze będzie jeśli weźnie power bolty) powinno się udać. Dla przypomnienia (cytat z wiki.hunted.pl.):
"Na dole znajdują się: 6 Banshee, 2 Dragon Lordy oraz 2 Giant Spidery."
Radzę zabrać sporo potionów, może być gorąco.
Jakoś (bez pomocy allegro, za to z pomocą lootu z trolli- 3,5k ;) i troche w banku zostało :P) zdobyłem to EQ:
-Platinum Amulet (kupiłem, za 2k :P)
-Devil Helmet (kupiony za 1,5k)
-Fiery Spike Sword-zaklęty od ognia (już miałem)
-Plate Armor (kupiony)
-Guardian shield (wygrałem w grze w kości)
-plate legs (już miałem)
-Bez butów (Czy ten 1 arm, jest aż tak ważny ???)
Na jakich skillach, z tym EQ będę mógł pujść na BehO ? Niższymi niż przed tem ?
Knight
Skile 52/52
Lvl: 15
Mlvl: 3
EQ:
Soldier Helmet
Noble Armor
Plate Legs
Guardian Shield
Spike Sword
Leather Boots
OPŁACA SIE JUZ ISC NA CYKLOPY ?? NIE BD MIAL DUZEGO WASTE ? CHODZI MI O TE KOLO THAIS (MT. STERUM czy jakos tak :p) :):):)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.