Pokaż pełną wersje : Czy pokonam na XX lvlu, tego potwora?
Stron :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
Jakoś (bez pomocy allegro, za to z pomocą lootu z trolli- 3,5k ;) i troche w banku zostało :P) zdobyłem to EQ:
-Platinum Amulet (kupiłem, za 2k :P)
-Devil Helmet (kupiony za 1,5k)
-Fiery Spike Sword-zaklęty od ognia (już miałem)
-Plate Armor (kupiony)
-Guardian shield (wygrałem w grze w kości)
-plate legs (już miałem)
-Bez butów (Czy ten 1 arm, jest aż tak ważny ???)
Na jakich skillach, z tym EQ będę mógł pujść na BehO ? Niższymi niż przed tem ?
Odświeżam.
Smoczek8228
30-08-2008, 10:57
Czy dałbym rade expić na DC -1 ? Jeśli tak to ile potów wziąść ?
23 druid - 23 m lvl - mammhoot fur cape - p legs - dark helmet - guardian shield - neccrotic snakebite i moonlight rod's... <<<< jaki rod wziąść?
13 lvl
1 Mlvl
-Platinum Amulet
-Devil Helmet
-Spike Sword zaklęty od ognia (Dokładnie 850 chargest left)
-Plate Armor
-Guardian Shield
-Plate Legs
Skille: 40/38 (Dalej Skilluje...)
Dam rade ubić Beholdera w Tringle Tower (Tego na -1) ? Jeśli tak to ile potionów zabrać ?
kornelus
30-08-2008, 23:10
czy na 20 palladnie ze skilami 52/36 to dobre skile ???
UP> A czy to jest odpowiedni temat. Odpowiedź jest jedna. NIE!
Jimoroks
31-08-2008, 15:29
Siemka!
Mam pytanie 33ms ~38mlvl
eq hat of the made
Spirit cloak
blue legs
demon shield
woi
boh
Czy dam sobie rade z necromancerem ??
A jesli dam rade to czy bedzie duze waste??(nie sadze ze od razu bohy spadna :P)
tak, dasz, mysle ze pojda z 3, max 5 exur gran. zalezy w jakim otoczeniu bedzi e; p
Zomis Zard
31-08-2008, 17:06
do necro polecam zsumonowac dsy :)
Knight
Skile 52/52
Lvl: 15
Mlvl: 3
EQ:
Soldier Helmet
Noble Armor
Plate Legs
Guardian Shield
Spike Sword
Leather Boots
OPŁACA SIE JUZ ISC NA CYKLOPY ?? NIE BD MIAL DUZEGO WASTE ? CHODZI MI O TE KOLO THAIS (MT. STERUM czy jakos tak :p) :):):)
Poczekaj jeszcze trochę, wyexp gdzieś indziej 20lvl wyskilluj 65/65, kup lepsze eq, i będziesz mógł szaleć bez waste :)
Gdyby nie te cyce smithy to może już teraz byś mógł iść ale i tak z waste
burak4123
01-09-2008, 08:35
Siemka!
Mam pytanie 33ms ~38mlvl
eq hat of the made
Spirit cloak
blue legs
demon shield
woi
boh
Czy dam sobie rade z necromancerem ??
A jesli dam rade to czy bedzie duze waste??(nie sadze ze od razu bohy spadna :P)
Mysle ze dasz rade z utamka spokojnie jedziesz walisz z hmm i po necro.Wez na wszelki wypadek health potionki.Ale nie sadze ze bys ich uzywal
Piotr995
01-09-2008, 10:47
Mam pytanie czy knightem 108lvl skille 84/81 moge spokojnie expic solo na dragon lordach??
Pavel321
01-09-2008, 16:18
85 Knight skile 80/78 -.- eq: royal axe , aol , k-set , w hellmet , crown shield , fury boots dam rade zsolowac parę warlockow na demonie ? Jeśli tak to ile i czego wziąć :)
Dla mniej myślących napisze że jestem facc
Mam pytanie czy knightem 108lvl skille 84/81 moge spokojnie expic solo na dragon lordach??
Tak ,z czarami typu exori/exori gran bez problemu.
Czaszmir
02-09-2008, 00:09
85 Knight skile 80/78 -.- eq: royal axe , aol , k-set , w hellmet , crown shield , fury boots dam rade zsolowac parę warlockow na demonie ? Jeśli tak to ile i czego wziąć :)
Dla mniej myślących napisze że jestem facc
Może dasz rade ale jest duze waste.. i to jeszcze jak solujesz :( jesli masz kase to ofc. ale zabezpiecz sie w duzo Ghp ( Great health potion)/ mf raczej nie potrzebne bo nie używasz Exori czy Exori gran/exana mort wiec jak chcesz ;) bez shooterow z deka zle i to jeszcze kinem.. jak chcesz B) HAil waste
Lewiatan
02-09-2008, 13:06
Witam
lv 30 Pal 66/55 B robe, crusader helmet, v shield, p legi
Czy dalbym rade expic spokojnie na dragach? Jesli tak to gdzie i jak sie leczyc (h potiony czy mana potiony + exura vita/gran?) I czy z tarcza i rsami czy z boltami? Nigdy nie expilem palem na dragach wiec stad takie amatorskie pytania;)
Czy dam rade 21 palkiem z 51 shieldingiem oraz eq: belted cape, p legs, dark helmet, leather boots, dwarven shield skillowac na slime, z tym ze tylko jeden by mnie bil? Ewentualnie czy dam rade z troche lepsza tarcza, powiedzmy guardian lub dragon shield?
@Fudge
Z dragonką możesz próbować, ale ogólnie masz trochę za słabe eq na Slimy :/ Idź i zobacz jak Ci będzie szło B)
Czaszmir
02-09-2008, 14:49
Czy dam rade 21 palkiem z 51 shieldingiem oraz eq: belted cape, p legs, dark helmet, leather boots, dwarven shield skillowac na slime, z tym ze tylko jeden by mnie bil? Ewentualnie czy dam rade z troche lepsza tarcza, powiedzmy guardian lub dragon shield?
Owszem.. dasz rade ale moim zdaniem lepiej tez cwiczyc shielding bo sie przydaje ;) jak kto woliB) ja swoim pallem do 60 shielda cwiczylem na dwarfach, potem dopiero zaczalem na 2x slimach bo shield potrzebny wg mnie :) pozdro
Skroolek
02-09-2008, 15:22
Nawet t oprzydatne ale nie wiadomo czy zawsze potwor moze combo wlanac a tego nie uwzgledniacie ;]
40 RP 69\53 10mlvl z BoHami, dam radę na Necro?
40 RP 69\53 10mlvl z BoHami, dam radę na Necro?
ta dasz, bierzesz rsy i lecisz ;] co do tego ile mfow bedzie Ci schodzilo na h to mnie nie pytaj
Pytanie w imieniu kumpla ;] Czy na 77 lvl EK skile 80/77 z Mistic blade,MMS,DSM,BLUE LEGS,RH,PLATINIUM AMMY,6mlvl i do tego jeszcze 2 bp potionow na wszelki wypadek to zy da rade solo expic na Hydrach ? a Jesli nie to moze chociaz czasem dla sportu bez waste ?? plx o response :):):):p
Nie da rady, Hydra za szybko się leczy. Musiałby cały czas bić z Exori Gran, co jest kompletnie nieopłacalne. Skąd wiem? Kolega 95ek ze skillami 80/78 kiedyś próbował... ;)
Hmm z Hydrą może i da Rade solo z Exori Gran ale napewno nie bez waste ;] (chyba że ma farta i coś poleci fajnego ^^) i expienie Solo na Hydrach będzie raczej nie opłacalne ;]
To moze w takim razie Dragon Lordy ?? Chyba wolniej sie lecza i slabsza obrone maja wiem ze sie na nich expi najtem ale nie wiem czy to juz od takiego lvl .. ale skile chyba ma dobre ?? specjalnie nabijal matolek cale wakacje :p:p:) ja sie na najcie nie znam gralem prawie zawsze magicznymi teraz dopiero robie pierwszego powaznego najta :)
Jakub2535
06-09-2008, 15:52
Pokonam na 20 lvlu knightem ze skillami 52/51 z eq :
Plate Set, dark helmet, leather boots, dragon shield i orcish axe
Wyverna ?
Waste się nie liczy byle tylko go ubic. Ile wziasc potów i jakich ?
Z góry thx.
Edit
Dobra ubilem dziada poszlo bp health potions, 1 runa lmm, 1 runa energy field i 5 manasow
Loot : 30 gp i dragon ham :(
Jimoroks
06-09-2008, 21:14
Witam!
MAm pytanie czy dam rade dżiną blue i green??
35lvl 40mlvl
eq
demon shield
hotm
b leg
boh
I jeszcze pytanie czy da sie tam dojsc poniżej 40lvl nie ma jakies bremek lvl itp??
Z góry thx :]
Postac jak w podpisie, eq to boh / medusa shield i ench speary, czy dam radę dla sportu zabic Dragon Lorda czy raczej rozłoży mnie z palcem w....?:P
Jimoroks
07-09-2008, 19:17
Postac jak w podpisie, eq to boh / medusa shield i ench speary, czy dam radę dla sportu zabic Dragon Lorda czy raczej rozłoży mnie z palcem w....?:P
Ja moim palkiem na 57lvl z podobnymi skilami ubiłem kilka dl'i ale waste jak nigdy :P
Ale musisz uwazac jac ci pociagnie combo moze byc słabo ;/
czy na 11lv skille : 30/31
Eq:
-Stell Helmet
-Knight Armor
-Dragon Shield
-P legs
-Leatcher bots
-Jugged Sword
Czy dem rade "kilku" Poacher Lub Bandit ???
I czy dam rade sobie w elebavene ... chodzi mi o podziemia a nie zamek...
czy na 11lv skille : 30/31
Eq:
-Stell Helmet
-Knight Armor
-Dragon Shield
-P legs
-Leatcher bots
-Jugged Sword
Czy dem rade "kilku" Poacher Lub Bandit ???
I czy dam rade sobie w elebavene ... chodzi mi o podziemia a nie zamek...
Poacherowi dasz spokojnie rade :)) możesz na nich nawet expić jak ci sie chce ale raczej małe miejscówki są troszke koło carlin jest
Z banditem będzie trudniej bo ma dużo hp i hity mocniejsze ale też sobie poradzisz raczej bez problemów
Ps. elbvane się pisze a nie elebavene ....
raczej dasz uważaj żebyś sie nie wpakował w grupy i uważaj na orków warriorów bo potrafią zawalić za ~20. Weź w razie czego bp potów i jedziesz
PSS. TEŻ MAM PYTANIE.
od jakich skilli oraz lvla dałbym rade PALLEM solować BANSHEE ???
ile potów wziąć żeby nie paść ???
jakiej techniki użyć?
plz odp :o
27 knight skille 57/53 (wiem zalosne xD)
czy dam rade Vywernie :)?
ile zejdzie potionow :)?
i jeszcze od jakiego lvl moge expic na nich bez waste powiedzmy ze podbije
(chociaz niechetnie..xDD) do 60/60 :P
21 Lvl Knight 63/63 spokojnie daje rade wyverne bez waste Potów itp tylko jedzonka troche ale ogolnie hujnia na nich expic ... wole wbic 70/70 i 35 lvl i isc na draga :p:pB)
Gothanor
09-09-2008, 20:51
Ps. elbvane się pisze a nie elebavene ....
Elbvane? Elvenbane raczej...
Co do banshee, 50 lv + shp + enchented speary i dasz sobie rade.
21 Lvl Knight 63/63 spokojnie daje rade wyverne bez waste Potów itp tylko jedzonka troche ale ogolnie hujnia na nich expic ... wole wbic 70/70 i 35 lvl i isc na draga :p:pB)
dzieki xD
a elfa arcaniste :)?... przepraszam ze nie dalam tego w jednym poscie...ale zapomnialam xD
staty profesji tak jak post wyzej :)
Mam pytanko czy pokonam GS na 36lvl
eq
Royal helmet
DSM
Vamp shield
Bright sowrd ( mam tez fire sword jak lepszy)
boh
crown legs
platinum amulet
skile 79//79
NIe chodzi mi o zyzki moge stracic nawet 3bp Healt potionów bo mi zalezy na rozrywce :D Jeśli tak to gdzie jest jakies miejsce gdzie jest jeden gs i nie ucieknie mi zbyt daleko ( pacc i FACC)
@up
Na mega waste pewnie dasz radę, ale potek co hita pójdzie raczej ;d
A miejscówka to :
FACC - Blood herb
PACC - Górka na Darashii
Ale możesz iśc na PoH i wejśc do dziurki tej na południe od temple, tam też jest 1 resp (ale paladyni lurują w te rejony GS'y żeby biegac w okół temple...czasem przy tym padają, inni robią specjalnie luring więc uważaj)
Aha i GS to nie lama, on wraca "z tarczą lub na tarczy";) Więc ci nie ucieknie na pewno.
Dużo osób pyta się o dl'a. Dziś na 42lvlu palkiem skile 70 53 zsolowałem 1 xD dla sportu ;p. leczyłem się exurką gran jak mało hp zabrał a jak dużo to potionem. Zużyłem 7 potionów z życiem i 5 z maną
P.S Trzeba uważać bo na tym samym dl'u kumpel 43 palek złożył się na prawie full hp na 1 combo :(
Pewnie pomyślcie jak mogłem go zsolowac jak byłem z kumplem, kumpel złożył się po pierwszym strzale i akurat combo poszło, miałem szczęście że w niego combo poszło a nie we mnie bo też by się złożył (mam500+hp)
dam rade solo ratowi na 1 lvlu na rooku. ostatnio jak poszłem na tego mocnego stforka to mi za 10000 combo walnal ale pżetrwalem <<<< ironia :p
a teraz serio
czy poradzę sobie na pohu na cycach ???? i minoskach oprócz terenu z gsami ?? odp plz skills 60/43 i czy wyjdę na + ??
poradzisz sobie jeśli nie dedniesz, jak wylootujesz gp to bedziesz na +
Dużo osób pyta się o dl'a. Dziś na 42lvlu palkiem skile 70 53 zsolowałem 1 xD dla sportu ;p. leczyłem się exurką gran jak mało hp zabrał a jak dużo to potionem. Zużyłem 7 potionów z życiem i 5 z maną
P.S Trzeba uważać bo na tym samym dl'u kumpel 43 palek złożył się na prawie full hp na 1 combo :(
Pewnie pomyślcie jak mogłem go zsolowac jak byłem z kumplem, kumpel złożył się po pierwszym strzale i akurat combo poszło, miałem szczęście że w niego combo poszło a nie we mnie bo też by się złożył (mam500+hp)
Ja wypiłem 0,7 bez odrywania ust z buteki dla sportu. Zeszły mi 3 manasy i 1 potion z życiem a mój kumpel poszed na combo
czy poradzę sobie na pohu na cycach ???? i minoskach oprócz terenu z gsami ?? odp plz skills 60/43 i czy wyjdę na + ??
Spokojnie :]
I raczej wyjdziesz na plus, polecam speary + tarcza jakaś.
Sorc 19 lev, 16 mlev FACC. EQ:
Plate set(legi 7arm, armor 10arm);
Dark helmet(6arm);
Guardian shield(30def);
Wand of Decay(około 25-35 dmg).
Czy dam rade z Zerkiem i z Fire Devilem(osobno)? Ile wziać manasów(mam tylko 1 BP)?
TibOldzik
24-09-2008, 08:55
Witam!
Proszę doświadczonych graczy o rade odnośnie WE.
28 drut, 26mlvl, eq:blue robe, v-shield, blue legs, crown helmet.
Czy dam radę solo z water elementalem?W gręwchodzą HMM-metodą up-down.
Chodzi mi o ten resp na foldzie?8o
Oczywiście dla sportu :cup:
@up
nie dasz rady (złoży cię na combo) chyba że z utamką :o ale to czyste waste a z tego złoma i tak nic nie leci pfff :baby:
TibOldzik
24-09-2008, 12:07
@up
nie dasz rady (złoży cię na combo) chyba że z utamką :o ale to czyste waste a z tego złoma i tak nic nie leci pfff :baby:
THX-w takim razie WE odpada;)
A co z Mino Magiem?Dam radę:evul:
THX-w takim razie WE odpada;)
A co z Mino Magiem?Dam radę:evul:
Nie powinieneś mieć większych problemów. Lecz i tak wszystko zależy od Twych umiejętności.
TibOldzik
24-09-2008, 12:50
@up
Dzięki za odpowiedź-pozdrawiam i na razie nie spamuję :]
TibOldzik
24-09-2008, 12:56
Dark helmet(6arm);
Guardian shield(30def);
Czy dam rade z Zerkiem i z Fire Devilem(osobno)? Ile wziać manasów(mam tylko 1 BP)?
Zerka zostaw na razie w spokoju-masz za mało HP i mana-nawet jak włączysz utamo vita to i tak 3-4 hity i po Tobie.Poza tym masz do dyspozycji tylko rózgę i ewentualnie LMM-a to za mało.
Co do Fire Devila podobnie-wbij najlepiej 25 lvl i wtdy możesz pohasać z HMM i summonami :)
pyzydyryB)
@Up
Dziex, ale Fire Devila już zlałem solo(bez manasów, na utamo), ale Zerk to jednak za dużo.
Inquisitor
24-09-2008, 14:25
Dark helmet(6arm);
Guardian shield(30def);
ja na 19 ujebalem draga i poszlo bp manasow wiec spokojnie dasz oczywiscie mana shield.
Silverius
24-09-2008, 19:53
Od jakiego lvl i skilli ubije guarda/y knightem z crimson swordem, p amuletem, c helmem, g armem, k legami, vampka i bohami?
bazylicus
27-09-2008, 10:08
Mam 22 lvl jestem druidem, 19 mlvl, EQ: devil helmet, knights set, leather boots, dragon shield, różdżka. Jak zabić elfa arcanista pod ab w otoczeniu elfow scout`ów i zwykłych elfów? Mogę zrobić kilka run np. LMM, IH. Mogę kupić kilka manasow bo life fluidy juz mam. prosze o szybka odpowiedz.
Up@
Zabij je czarem Ice Wave (Exevo Frigo Hur), a jak ciebie atakują tylko zwykle elfy (przy schodach) to nawalaj z rózgi ;p
Down@
Ale jak przez tobą są powiedzmy 2 Scouty i Arcanist to bardziej się opłaca zabić szybciej i więcej potworków tym czarem niż z rózgi (więcej many idzie na leczenie).A zwykłe Elfy bez obstawy zabij rózgą ;p
bazylicus
27-09-2008, 11:35
Dzięki za odpowiedz tylko ze ice wave bierze wiecej many niz rozdzka chociaz ma wieksze pole razenia :)
No to bierzesz bp MP/HP i jazda :P
bazylicus
27-09-2008, 12:24
Dosłownie przed sekunda zabilem arcanista tylko ze nie walilem z ice wave tylko rozdzka i ihy oraz exura i jeden manas to wszsytko. po prostu do niego podbieglem elfy scouty i zwykle jakby zatkalo tylko raz czy dwa mnie uderzyly najwiecej arcanist bo tak z 60 ale exura ih i po sprawie. jeszcze raz dzieki:p
Krzyzu-12
29-09-2008, 21:10
To chyba odpowiedni temat więc pytam :
Czy dam radę expić przed ofem czyli na orclandzie. Mam pala 26 lev, skills 60/44
eq podstawowe czyli p set i crown helmet. Mam mało kasy, bo chcem jak najszybciej wbić 40 lev. Chodzi o jak najszybszy exp ale najlepiej jakby nie było waste, gdyż jak wspominałem mam mało kasy. Może doradzicie mi jakieś inne miejsce na szybki exp bez waste. Nie mam PACC.
Jimoroks
30-09-2008, 15:29
Posiadam 50ms z 50mlvl,zatem czy dam rade solo zabic hero
Jak duże będzie waste?
eq:
hotm
spirit cloak
b leg
boh
demonka
wand of voodo
Czy dam rade pokonać ghoula na 12 lvl i EQ (słabym ;()
Soldier helmet
Jagged Sword
brass armor
dwarvenka
p legi
leather boots
TO NIE JEST PROWOKACJA!!! ZERO KASY W BANKU!!!
@Krzyzu-12
Myślę że powinieneś dać rade , co prawda pamiętaj żeby się pilnować :)
@Jimoroks
Myślę że najpierw powinieneś spróbować z kimś..a potem solo lecz żeby kolega stał obok i na znak gdy będzie źle odrazu Cię wspomógł.
@bloreg
Tutaj trudno mi określić bo niewiem jakie masz skille..ale załóżmy że masz te 55 skila.
DASZ RADE.
To skilluj najmniej do 45/45 :P 2-3godz roboty :P potem do 50/50 i spokojnie na ghostland możesz chodzić :P
Witam,
chciałbym się dowiedzieć od którego lvl knight mógłby sprobować epxić na nighmare z dość małym zyskiem/waste. Obecnie posiadam 94 ek skille 84/80.
dzieki Ma.TT-
Czy pokonam moim ED (21lvl 20 mlvl, steel helmet, spirit cloack, plate legi,buty, scarf, dragonka i necrotic rod) 3 tarantule na raz?
Kidler1993
07-10-2008, 18:21
Witam.. Czy dam rade pokonac 1 Dl'a Knightem lvl 42 skille 72/71 mlvl 5 eq: G armor, demonka, noble axe, crus, knight legi, bohy, p ammy?? :)
Aron Roar
07-10-2008, 18:28
@up
Będzie waste ale dasz radę. ;)
TibOldzik
08-10-2008, 13:14
Witam!
1.Pytanie brzmi-czy pokonam DS'a-pojedynczy resp-jeśli tak to z czego bić i jak
to może wyglądać w teorii.Jakiś dogodny resp tego potworka.
2.Czy dam rade Wyvernie-chodzi mi o ten resp na ghostlandzie, ew na foldzie-w grę wchodziłby summon(jaki będzie najlepszy).
Info postaci:
driud, 29 lvl, 29 mlvl, 22 shielda, b-robe,b-legs,v-shield,c-helmet,boh :)
@2up
Idź na tą Wyve koło ghostlandu. Jeśli masz PACCa bij z exori flam a jeśli FACCa to exevo frigo hur (ewentualnie jakies runy)
@ 2up
lol, 126 nie wie czy dl zabije
13 lvl, Skille 32/29 ;( EQ:
-Bronze Amulet
-Steel helmet
-crimson sword (wiem, że lvl mały, ale wali nieźle)
-Plate armor
-Dwarvenka
-p legi
-Fur Boots (z free itemsiaków :])
Czy pójdzie Beholder ? Jeśli tak, to ile potionów brać ?
Odpowiedzi typu: "Wiesz, zapytaj tego pana z allegro;Wyp........ z tego forum! itp. bedą ignorowane
paluch89
08-10-2008, 17:11
Witam,
chciałbym się dowiedzieć od którego lvl knight mógłby sprobować epxić na nighmare z dość małym zyskiem/waste. Obecnie posiadam 94 ek skille 84/80.
dzieki Ma.TT-
Zaczne od końca.
1 - poskiluj, bo będzie ciężko.
2 - cieżko o zysk na nightach
3 - myśle, że 110+ 1handed + tarcza
4 - idź z drutem, o wiele bardziej oplacalne jak i bezpieczne.
13 lvl, Skille 32/29 ;( EQ:
-Bronze Amulet
-Steel helmet
-crimson sword (wiem, że lvl mały, ale wali nieźle)
-Plate armor
-Dwarvenka
-p legi
-Fur Boots (z free itemsiaków :])
Czy pójdzie Beholder ? Jeśli tak, to ile potionów brać ?
Dokąd pojdzie?
10bp potków.
The_Animal
08-10-2008, 17:19
21 pallek eq boh p legi belted cape steel helmet
czy dam rade przed wejsciem do ofa? a jak tak to jaka bron kusza czy spirki
skill 62
21 pallek eq boh p legi belted cape steel helmet
czy dam rade przed wejsciem do ofa? a jak tak to jaka bron kusza czy spirki
skill 62
To jeszcze zależy od szczęścia czy ktoś nie zluruje za dużo tego g*wna. Jeśli będzie normalnie to dasz rade tylko weź sporo potkow albo manaskow.
Witam !
Mam jedno pytanko, mianowicie mam 21 pallka(65/50), planuje kupić PACCa i jestem ciekawy czy dam rade na małym obozie barbarianów, tak żebym wyszedl na +, jak najwiecej na +:)
No i drugie pytanko, od którego lvl będę mógł iść na średni a następnie na duży obóz?
The_Animal
08-10-2008, 21:22
Witam !
Mam jedno pytanko, mianowicie mam 21 (65/50), planuje kupiŚ PACCa i jestem ciekawy czy dam rade na maÓym obozie barbarianłw, tak ßebym wyszedl na +, jak najwiecej na +:)
No i drugie pytanko, od ktłrego lvl bd młgÓ iÖŚ na Öredni a nastpnie na dußy obłz?
Powinno jakos byc ale przyda sie troche potow z tym.A na duzy i sredni to tak 30+ i bedzie ok. Co do zysku bedzie na 90%
TibOldzik
09-10-2008, 12:47
Witam!
1.Pytanie brzmi-czy pokonam DS'a-pojedynczy resp-jeśli tak to z czego bić i jak
to może wyglądać w teorii.Jakiś dogodny resp tego potworka.
Info postaci:
driud, 29 lvl, 29 mlvl, 22 shielda, b-robe,b-legs,v-shield,c-helmet,boh :)
Ponawiam pytanie o DS'a :baby:
Ponawiam pytanie o DS'a :baby:
ds jest powolny, uciekasz przed nim po zdobyciu pewnego dystansu odwarcsz sie udezasz z exevo frigo hur i tak ciagle az padnie:)
Oczywiście, że go pokonasz... Musisz tylko uważać, by Cię nie dogonił, gdyż potrafi naprawdę mocno uderzyć. Pojedynczy resp znajduje się wewnątrz Femour Hills (tych wzgórz pomiędzy Ab'dendriel a Kazordoon). Weź ze sobą różdżkę używającą lód, możesz także wziąć jedno energy field. W jego krypcie znajduje się trumna, wokół której możesz biegać. Jeśli rzucisz pole energii za nią, to będziesz miał o wiele prostszą sytuację - łatwiej będzie uciekać.
Tarzinio
09-10-2008, 14:17
Od jakiego lvl i skili expi sie bez waste na nightmare???
99lvl
skile 90/89
Andromen
09-10-2008, 14:52
Załatwie na 26lvl ze skillami 59/43 draga?:p
Załatwie na 26lvl ze skillami 59/43 draga?:p
Jeśli chodzi o sport to oczywiście...Ja osobiście na 21 chyba zabiłem za 2 podejściem.
marcin_1991
13-10-2008, 11:44
,,Od jakiego lvl i skili expi sie bez waste na nightmare???
99lvl
skile 90/89,,
Już możesz, w sumie zależy ile de spadnie ale powinno być dobrze ;p
Odluruj se destroyery i tyle ;p
unkownX2
13-10-2008, 18:47
Mam 35 drutka z 35 mlvl. CZy razem z kumplem 29 lvl pall moglibyśmy bez jakiegoś straszliwego waste ubić DL-a?? oczywiście mam hailstorma i icicle
, do tego dochodzą jescze explo i avalanche i HMM. nikt z nas nie ma pacca . ile powinienem wziasc manaskuw??
Jero_Sila
13-10-2008, 19:12
Mam 35 drutka z 35 mlvl. CZy razem z kumplem 29 lvl pall moglibyśmy bez jakiegoś straszliwego waste ubić DL-a?? oczywiście mam hailstorma i icicle
, do tego dochodzą jescze explo i avalanche i HMM. nikt z nas nie ma pacca . ile powinienem wziasc manaskuw??
Wydaje mi się że poty, czy manasy nie będą potrzebne. Polecicie na Combo. Pall 29 lv ma bardzo mało hp .. Więc nawet z ` utamką ` długo nie potrzyma. Druid to samo, ale on ma sporo many. Odradzam. Chyba że chcesz poćwiczyć relfeks palców to idź śmiało, ale nie obiecuje że przeżyjesz ;)
wojo1310
13-10-2008, 20:45
up^ na bank padniecie a jeśli nie to z gigantycznym waste wyjdziecie cało ale nie radze na tym lvlu.
A czy ja dałbym rade expic za fortepianem na kultach??Skill 76/75.Lvl widoczny na profilu
Zacharyss
14-10-2008, 18:42
Witam , mam palla 31 lvl i skille 69/56 i mam pytanie czy moge iść już na dragona?
Duch Niespokojny
14-10-2008, 18:54
Bez problemu
Witam , mam palla 31 lvl i skille 69/56 i mam pytanie czy moge iść już na dragona?
Luzem powinieneś zabić, tylko jak masz lagi to uważaj.
menorudy
15-10-2008, 22:32
Ja solowalem palem na 15 lvl i zeszlo tlyko 6 health potionow ;p
A normalnie huncilem na nich na 40 lvl rp w ank na 3 respie i wychodizlem bez waste =]
Jestemfajny
17-10-2008, 19:41
51 ms 47 mlvl
da sie jakos solo na ancient scarabach expic?
MnichU1007
17-10-2008, 19:45
@up
Powinieneś dać radę, ale uważaj na ich większe ilości, no i licz się z waste.
marcin_1991
18-10-2008, 10:22
@up
Powinieneś dać radę, ale uważaj na ich większe ilości, no i licz się z waste.
waste na ancientach :D:D ale racja uważaj jak Ci 2 wylecą :baby:
Kazami_Kemo
19-10-2008, 20:33
Czy na 2 pokonam buga?
Duch Niespokojny
19-10-2008, 22:04
Jeśli pytasz poważnie, to zależy od ekwipunku. Nie musi być super wyszukany, bylebyś nie brał robala na gołą klatę ;) Jakaś szabla, wooden shield, leather set powinny chyba wystarczyć.
Dam rade spokojnie expic na Minosach na Darashi zwlaszcza Guardach na skillach 60/60 K set Dragonka Crimson Sword i 18 lvl ?? waste moze nawet byc wazne zeby exp byl dobry i bezpiecznie sie bilo :) Zeby nie uciekac co 2 min na góre :p
MnichU1007
21-10-2008, 19:35
Ciężko będzie ale powinieneś dać radę, tyle, że z wysokim waste.
A jakie powinienem miec warunki zeby bez waste expic ?? 65/65 ?? i 30lvl +BS styknie ??
Czy palkiem ze skillami 60/42 mogę już iść na wevernę? co zabrać, na co uważać?
A jakie powinienem miec warunki zeby bez waste expic ?? 65/65 ?? i 30lvl +BS styknie ??
Nie.
@Hiver
Dasz rade. Weź poty. :0
Incarcerous
24-10-2008, 15:54
Na ktorym levelu można sie udac palkiem na hunta bog raiderów (solo)?
Jimoroks
24-10-2008, 17:15
Czy palkiem ze skillami 60/42 mogę już iść na wevernę? co zabrać, na co uważać?
Raczej dasz rade ale jaki masz lvl ??
Na co uwazac... na trucizne miej w pogotowiu exane pox
Co zabrac... 1 bp mp :)
Perspico
24-10-2008, 17:19
Na ktorym levelu można sie udac palkiem na hunta bog raiderów (solo)?
42 lvl i skille z 75/50.
TibOldzik
24-10-2008, 17:36
Mam pytanie odnośnie questu Dark Helmet.
Czy solo 28 drutem można ten quest ukończyć?
Ew. jakie jest ryzyko deda?:baby:
Mam pytanie odnośnie questu Dark Helmet.
Czy solo 28 drutem można ten quest ukończyć?
Ew. jakie jest ryzyko deda?:baby:
Dasz rade bez problemu , tam lataja tylko slime z mocniejszy lub ew. mino mag.
Duch Niespokojny
24-10-2008, 18:34
Na co uwazac... na trucizne miej w pogotowiu exane pox
Raczej radziłbym uważać na upijanie, zwłaszcza jeśli mamy do czynienia z kilkoma gadami, bo mogą nas wtedy łatwo otoczyć. Wiverna upija swoim oddechem (nieźle balangują te wiverny :D), dlatego najlepiej stać na ukos od niej, zresztą trucizny też w ten sposób unikniemy.
czy dam rade solo 50 sorcem ubić dla ??? na utamce żebym nie leżał w temple
eq jak dla maga : hotm, vapirka , focus cape itp
m lvl 45 :]
odp pls
Duch Niespokojny
24-10-2008, 21:30
Dasz radę. Na pewno DL cię nie zaspamuje tak, że nie zdążysz się wymanasować. Combo też oczywiście powyżej twojej maksymalnej many nie walnie (zresztą już 600 hp na niego starcza).
Witam mam pytanie mam pallka 20 lvl z skillami 80/61 i pytanie moje to takie od którego lvl mogę bić dragony i gsy
dla sportu możesz uwalić draga, myślę, od 25lvl będzie bezpiecznie, ale waste.. gs'a hmm... 30 z blokerem, dla sportu solo ciutkę większy...
Speedshoot2008
26-10-2008, 19:40
Internetowy sklep zaprasza!
Najtaniej w sieci!
http://next-shop.netshop.pl/
omg 100 pytan zabije dl-a?
Na dla trzeba miec co najmniej 35lvl <palkiem reszta nie wiem>
70/55 skile,utamo vite i royal speary... Bierzesz 2bp manaskow,1 bp healthow z czego na 1 dla zejdzie ci ~10potkow!
Gsa tez tak samo tylko ze na niego wiecej potkow leci ;o ja podejdzie ofc .
Dla bijemy stairhoppingiem najlepiej w venore na wiezy (d-lair)
35 Paladin. 65/49
B robka, b legi, c helm, p ammy, vampirka, bohy.
Czy poradze sobie na wyvernach ? Chodzi mi o te Wyverny koło OF'a (Taka górka z 7 wyvernami).
Zabic zabije, ale czy z takimi skillami będzie waste, jak tak to jakie ?
Czy dobrze będzie mi sie tam expiło ?
Prosiłbym o szybką i mądrą odpowiedź.
Sorki za błędy jęśli są, pisze na szybko.
dać radę dasz, ale waste raczej bedzie - z wyverny świetnego lootu to nie ma ;/ (przynajmniej mnie nic nigdy nie leciało). Exp będzie Ci szybko leciał tam...
Witam mam pytanie mam pallka 20 lvl z skillami 80/61 i pytanie moje to takie od którego lvl mogę bić dragony i gsy
Dragi najlepiej 25lvl :) Bo royal spearsy... Zas gsy bez waste na 50 lvlu z boh :)
Dla mozesz nawet na 30lvlu z utamo vita :D nie spadniesz na kombo :) Ja na 36 ubilem ;o
redloheb
29-10-2008, 17:27
17 lvl, 1 mlvl
steel helmet
p armor
p legs
dwarvenka/guardian (szukam sprzedawcy guardianki)
fur boots
crimson sword
pokonam pojedyńczą tarantule ? Mogę zużyć na to nawet 1.5 bp potionów, ale czy pokonam ją ?
17 lvl, 1 mlvl
steel helmet
p armor
p legs
fur boots
crimson sword
pokonam pojedyńczą tarantule ? Mogę zużyć na to nawet 1.5 bp potionów, ale czy pokonam ją ?
Moim zdaniem nie;) ponieważ po 1 za słabe eq masz a po drugie nie dasz rady się tak szybko się uhać;) Jeszcze nie ten lvl ;P
Pozdrawiam
~~SzaDok~~
redloheb
29-10-2008, 17:44
a na którym lvl ją pokonam z jakim EQ ?
a na którym lvl ją pokonam z jakim EQ ?
Po 1 powinieneś się zastanowić się nad zmianą eq na: knight legs, knight armor, Guardian Shield (na 20 lvl powinno być takie eq)
Polecam poradnik: http://tibia.pl/poradniki/1968598
Pozdrawiam
~~SzaDok~~ :]
Dragon-Fly
29-10-2008, 18:08
17 lvl, 1 mlvl
steel helmet
p armor
p legs
fur boots
crimson sword
Pokonasz ją. Ile zużyjesz potków - nie wiem. Pewno sporo, weź jak najwięcej "jak coś".
Pokonasz ją. Ile zużyjesz potków - nie wiem. Pewno sporo, weź jak najwięcej "jak coś".
Nie da rady chyba że po 1 podskiluje trochę a po 2 musiał by walić z full def, bo napewno z full ataku nie da rady...
P.S. Weź chodź do 20 poziomu na zamek koło ab ;)
Pozdro
bleysza11
29-10-2008, 18:35
nie no pokona spokojnie ja na 15 drucie pokonalem i zuzylem z 5 potionów wiec spróbuj ;)
nie no pokona spokojnie ja na 15 drucie pokonalem i zuzylem z 5 potionów wiec spróbuj ;)
Ale on knight... A ty możesz stanąć 2 spawn dalej i jak podejdzie oddalić się...
A po 2 HP da mu 50 HP co to jest?
Dragon-Fly
29-10-2008, 18:47
Ale on knight... A ty możesz stanąć 2 spawn dalej i jak podejdzie oddalić się...
A po 2 HP da mu 50 HP co to jest?
Health potion - 50? wUUt? Nie śpij.
Na tym lvlu da się zabić smoka, to co to tarantula...
Ludzie on ma 17 lvl i 1mlvl! Nie da rady nawet Orc Shaman zabić
Dragon-Fly
29-10-2008, 19:00
Stary, obudź się. Przespałeś 4 lata?
Kazami_Kemo
29-10-2008, 20:40
Czy poradzę sobie z Campami Barbarianów?
Eq:
-Royal Helmet
-Golden Armor
-Blue Legs
-BoH
-Platinium Amulet
-Vampka
-Bringht Sword
Lvl i skille:
31 Knight, 3 Magic Level
skille: 54/48 ( do obozów wyskiluje 65/65 )
redloheb
30-10-2008, 15:53
@SzaDok> Tak, dlatego zabijam dwa orc shamany naraz, albo z użyciem jednego Health potiona chodze na pojedyńczy resp fire devila -,-
@Topic> więc pytam się kogoś kto nie jest n00bem: Czy pokonam tarantule ?
bleysza11
30-10-2008, 15:54
tak pokonasz ;)
redloheb
30-10-2008, 16:09
Ile potów?
Kazami_Kemo
30-10-2008, 17:47
Moim zdaniem nie, ma Cię na góra 2 hity.
Chyba, że masz skille 80/80 to może pokonasz.
Kazami_Kemo
30-10-2008, 18:10
Czy poradzę sobie z Campami Barbarianów?
Eq:
-Royal Helmet
-Golden Armor
-Blue Legs
-BoH
-Platinium Amulet
-Vampka
-Bringht Sword
Lvl i skille:
31 Knight, 3 Magic Level
skille: 54/48 ( do obozów wyskiluje 65/65 )
Ponawiam. Bo za chwilę koniec PACC'a.
redloheb
30-10-2008, 18:36
Duoble post
Freezy Eddie
30-10-2008, 18:39
Nie wiem co wy pierdolicie, moze nie gralem od paru dobrych updatow, ale jak ma skille przynajmniej 40/40 to spokojnie ja zabije, kolo 6-7 potow mysle.
@Kazami
Może być ostro, lepiej poexp na czymś innym (ja na 31lvl expiłem na dworkach - dobra kasa a exp też niczego sobie).
Co do tarantuli.. powinieneś dać radę, jak to ktoś up powiedział, niektórzy draga zabijają na tym lvlu, więc tarantulę tym bardziej... jeszcze ofc zależy od skilli, mam nadzieję, że masz MINIMUM 45/45 - dopiero wtedy możesz próbować ją zabić...
25 lvl Pal 65/50 RS
Czy da rade ubić DS?Po ostatnim upadzie ostro spadła celność spearów czy to tyczy się wszystkich czy tylko zwykłych?
redloheb
30-10-2008, 19:01
mam skille około 40/37-38
Kazami_Kemo
30-10-2008, 19:11
Do-exp jeszcze kilka poziomów i do-skill-uj bo głównie chodzi o życie.
To jak z tymi spirami ;>?8o
Kazami_Kemo
30-10-2008, 21:39
Ze spirami to nie wiem ale dasz radę ubić.
Aevolana
30-10-2008, 22:06
Nie wiem co wy pierdolicie, moze nie gralem od paru dobrych updatow,
i tu jest pies pogrzebany, bo tibia od kilku update się srogo zmieniła pod tym względem.
cWg. mnie da rade ubić, ja się tarantuli na początku ostro cykałem, a na 26 akurat wracałem z expa, przypadkowo wpadłem do dziury z 2 tarantulami, wylazłem szybko poszedłem po kilka hmm oraz mp wziąłem mana shielda, przygotowałem się na srogie skopanie tyłka przez pajaki, a pokonałem 2 tarantule w niecałą minutę , one sa cienkie - sądze ze dasz rade,ale lepiej wbij 19 lvl, troszke sie doskilluj i spokojnie idz;)
Duch Niespokojny
31-10-2008, 01:00
25 lvl Pal 65/50 RS
Czy da rade ubić DS?
Bezproblemowo. Przecież ds będzie się wlókł za tobą nie zadając żadnych strat.
necer1992
31-10-2008, 12:45
Yo. Mam 65 EK ze skilami 79/79.
Chodzi mi o to, czy jest opłacalne huncenie dolo BK, albo Hero.
EQ RH/DSM/G LEGI/STEEL BOOTS/ MMS / HEROIC /DL
Kazami_Kemo
31-10-2008, 20:12
@UP
Moim zdaniem czasami się zwróci a czasami nie to zależy czy to będzie solo style czy z shooterami itp. Chyba nie. No chyba, że bohy spadną.
@EDIT
Czy na 8 kin skille 45/45, pokonam 2 beholdery i 2 ghule? Wezmę kilka health potiony.
Mam 72 ek skils 80/79, czy blockne Nightmara? Idzie zemną 80 rp. Nie idzie siocher więc muszę się sam leczyć. Jakie hity wali Nightmare? Jakie ma combo?Po ile się leczy (około)? Proszę o szybką odpowiedz.
Kazami_Kemo
01-11-2008, 16:25
Tak ale sporo stracisz. Nawet na jednego. Uhy pod F1 i wio.;)
MnichU1007
02-11-2008, 11:43
@up
Uhy?? LoL
Mam 72 ek skils 80/79, czy blockne Nightmara? Idzie zemną 80 rp. Nie idzie siocher więc muszę się sam leczyć. Jakie hity wali Nightmare? Jakie ma combo?Po ile się leczy (około)? Proszę o szybką odpowiedz.
tak , blokniesz... z lapy do 130 wali, z sd 150~, i z poisona 200-300 ;p
ale nie pamietam dokladnie, cos takiego mnie bil ;]
leczy sie hum.. 100-200?
edit: staraj sie zeby hp ponizej 500~700 nie spadlo, bo combo i lezysz!
exurka, shp i jazda
Od którego levelu i od jakich skilli paladynem mogę bezpieczne expić na Guardach ?
Kazami_Kemo
02-11-2008, 12:24
@UP
Ja bym poszedł na 20 skille 70/65.
@EDIT
Na, którym lvlu zblocze 2 cyce czy skille 40/40 wystarczą ile health potionów wziąć?
Aevolana
02-11-2008, 12:55
@UP
Ja bym poszedł na 20 skille 70/65.
@EDIT
Na, którym lvlu zblocze 2 cyce czy skille 40/40 wystarczą ile health potionów wziąć?
20, wg mnie wystarcza ale straciosz
MnichU1007
02-11-2008, 12:55
Zbloczyć ciężko będzie. Jaka będzie ekipa shooterów? A ile healtów to zależy od czasu no i ekipy. xD
Kazami_Kemo
02-11-2008, 13:03
@UP
Już mówię:
-Dwóch shooterów. Jeden pall skille 40 ofensywy drugi sorc wali z 2 rózdzki i z run.
Jakie mniej więcej będę zadawał hity ze skillami 60/60 z broni o ataku 45 (war hammer)?
( chodzi o expienie na nich )
Duch Niespokojny
02-11-2008, 18:19
War hammera można używać od 50 levelu
Kurczakos
02-11-2008, 18:29
Od jakiego poziomu i z jakimi skillami wybierac się na Black Knighta?:D
Level może być 50 ale skille 75+ muszą być, zawsze jest duże waste.
Kazami_Kemo
03-11-2008, 21:29
War hammera można używać od 50 levelu
Wiem ale jest tani a tak słabo nie będę aż walił chcę na 20 z nim biegać ale czy to się opłaca? Na, którym expić na rotach i carionach na 15 i skille 35/35?
ambafatimabyloinima
03-11-2008, 21:38
Wiem ale jest tani a tak słabo nie będę aż walił chcę na 20 z nim biegać ale czy to się opłaca? Na, którym expić na rotach i carionach na 15 i skille 35/35?
Każdy lvl poniżej "normy" do używania broni zmniejsza jej skuteczność o 2%. Tobie będzie brakować 30lvli czyli 60%. I z ataku 45 zrobi się 18
[45-(45x0,6)]=45-27=18.
Już lepiej z Battle Hammererem biegać, albo Furry Club.
siema mam 30 RP skill 80
moje pytanie to czy zabije DL (jebać waste)
MnichU1007
03-11-2008, 22:32
Spokojnie dasz radę, no chyba, że kick, ale raczej na hita nie pójdziesz, a i uważaj na combo, ale waste gigantyczne będzie xD
Mam pytanie czy ja(75 ek skile 80) i mój kolega (82 rp skile 86) damy rade zawalic Destroyera??? Mocne hity wali? Jakie jest jego combo? Jest odporny na obrazenia fizyczne czyli ze bede mu mniej walić. to trochę pogarsza sprawę. Proszę o odpowieć.
siema mam 30 RP skill 80
utamka i stan przy schodach, zeby jak cos wejsc na gore i mane zaladowac;)
Mam pytanie czy ja(75 ek skile 80) i mój kolega (82 rp skile 86) damy rade zawalic Destroyera??? Mocne hity wali? Jakie jest jego combo? Jest odporny na obrazenia fizyczne czyli ze bede mu mniej walić. to trochę pogarsza sprawę. Proszę o odpowieć.
Ponawiam! Czy ktos tu wogle zagląda?;)
Kurczakos
05-11-2008, 14:40
siema mam 30 RP skill 80
Tak, radzę up/down, bo normalnie możesz łatwo paść.
Kazami_Kemo
05-11-2008, 20:37
@Slike
Jeżeli nie odtrzymałeś odpowiedzi to nikt tego najprawdopodobniej nie wie.
Jakie eq? A czy może być waste? Jeżeli tak to jakie? Więcej info.
Hity około 200-500. (Mogę się mylić)
Ja Eq: Demon Helmet, Crown Legs,Mms, Boh,Dsm,Justice Seeker/Avenger.
Waste może być chodzi o zawalenie jednego dla sportu.
Kazami_Kemo
05-11-2008, 21:22
Radę dasz poty pod F1 i już.:baby:
Czy ma 50 lvlu, 82/67 skille paladynem, dobrym eq (paladin armor, b legs, demon shield etc.) dam rade Black Knightowi? Hero? A DLe 2x?
Kazami_Kemo
06-11-2008, 17:18
@UP
Bk i hero jak będziesz uciekał to tak ale uważaj, żeby cie nie dogoniły ale dle to raczej nie.
@DOWN
Na czym?
Blade2000
06-11-2008, 20:16
Dałbym rade 60EK 76/73 i doscy dobrym eq z 45 drutem huncic na nich? Jakies waste? Mogłoby się zwrócić?
@UP
Bk i hero jak będziesz uciekał to tak ale uważaj, żeby cie nie dogoniły ale dle to raczej nie.
Dle, przesadzilem. xD
A Hero i BK szybcy? I czy dam rade SENSOWNIE pohuncic BK z kumplem - 58MS ew. blokerem (ale to juz na 100% sensownie) 108EK. :)
Wole zapytac, niz bezsensownie pasc.. a zdarzalo sie z 15 razy zanim wbilem 40. xD
Kazami_Kemo
07-11-2008, 21:14
@UP
Z takim shooterem to tak a z tym knightem to już na pewno.
Mam pytanie, czy 42 elder druid moge poexpic sobie na dragach ??
I czy bedzie waste ?
Kazami_Kemo
07-11-2008, 21:54
@UP
Po expić możesz waste będzie jak to dragi to zależy co spadnie. Raczej waste.:baby:
Lord_Piterek
07-11-2008, 22:01
@up
no zgadzam sie, raczej na dragi sie nie wybieraj narazie a jesli juz to z icicle ladnie sypie B) jak masz 40+ mlvl to walniesz nawet 150-200 (no moze ciut mniej ale w okolicach tego)
Czy na 25 llvl-u dam rade solo banshee? Dużo zejdzie potów?Ihy robie sobie drutem
Info
Pall 66/51, 9 m lvl royalki, guardian shield, p legsy i belted cape.
Chodzi mi o dobrą zabawę pod warunkiem że nie skonczy sie ona dedem :P :]
Duch Niespokojny
08-11-2008, 08:03
Nie dasz rady, banshee bardzo szybko się leczy.
Zabije Vywe na 18 lvl sorkiem 13mlvl 21shielding ???
Prosze o Szybką odpowiedz
Zacharyss
08-11-2008, 08:34
Może być ciężko, więc odradzam
TibOldzik
08-11-2008, 10:03
Zabije Vywe na 18 lvl sorkiem 13mlvl 21shielding ???
Prosze o Szybką odpowiedz
To zależy od Twojego doświadczenia i rozsądku-vywerny bardzo mocno upijają
więc zaopatrz sięw dwarven ring no i ustaw exane na hotkey'u bo mocno
zatruwa.BP MF obowiązkowe, lecz się exurą gran.Pamiętaj żeby nie stać naprzeciwko niej i może się uda ;)
Od 25 lvla bardzo fajnie się je leje bo masz do dyspozycji HMM, więc może
lepiej poczekać?
Jeśli dla sportu to jedną możesz zamordować, ale waste ogromne :D
Witam
Mam jedno pytanie, mianowicie czy dam rade EXPIC na dwarf guardach 25 kina z skillami 60/60 bez waste?
EQ:
Crusader Helmet, K Set,K Axe, Dragon Shield, P Ammy
Prosze o szybka odp.
@down
No to w takim razie od kiedy bede mogl :)
Skylanek_95
08-11-2008, 17:47
@up
nawet nie próbuj :D
witam. mam pytanie
czy z
lvl: 50
skill: 76/75
eq: DH, DSM, MMS, G Legi, Relic Sword
dam rade z zyskiem i bez waste expic dlugo (chodzi exp-afk o ile wiecie o co chodzi) na dwarf guardach i ile mniej wiecej musze wziac potów na hunt 4-5h
Duch Niespokojny
08-11-2008, 19:58
Witam
Mam jedno pytanie, mianowicie czy dam rade EXPIC na dwarf guardach 25 kina z skillami 60/60 bez waste?
EQ:
Crusader Helmet, K Set,K Axe, Dragon Shield, P Ammy
Nie ma mowy
dam rade dragonowi 22druidem z 23mlvl i northwind rod, czy jeszcze poczekać??
MnichU1007
09-11-2008, 09:17
Rade dasz, ale lepiej poczekać do 25 lvlu i z hmm latać na dragi.
tak myślałem żeby poczekać na hmm
A ja myślę żeby poczekać na Summony (Demon Skeletony)
Duch Niespokojny
11-11-2008, 10:25
I icicle zamiast HMM
Kazami_Kemo
11-11-2008, 10:28
I icicle zamiast HMM
Ale icycle chyba od 28.
@DOWN
Nom.;)
Duch Niespokojny
11-11-2008, 10:50
Podobnie jak demon skeletony
Witam!!!
Czy będzie mi się opłacało expić na Frost Dragonach 78 Ek skile 80, 6 m Level.
Jeśli nie to na jakim levelu bym mógł już expić?
opłacało? nie
expic mozna, ale szkoda czasu...
zaczac expic knightem - przydalby sie 130 lvl, 90 skill i jakis ave/sca (zalezy z czego walisz)
Otoz mam pytanie na jakim lvl moge isc na vampira tak se chcem sprubowac
:d bo drag pada na 16 hita z exori frigo takrze czy dam rade na 20 lvl Pacc wszystkie czary pacc/facc moze byc waste aha i jakie hity daje Vampir eq:spirit cloak wand of dacey p legi xD hat of the mad 20 m level
Kazami_Kemo
11-11-2008, 20:31
@UP
Vanda zmień a rade dasz. Ale uważaj może być waste.
czy rozwale vampa? Mam 30 lvl, 64 dist. Chodzi o kill bez mass waste. Im pally.
Kazami_Kemo
11-11-2008, 22:08
Tak ale może być waste.
dupa a nie waste... nawet exura nie zejdzie jak mu sie uda.
Jak sie uda... po drodze moge miec zlurowane gs-y (mówie o vampie na facc) ;)
A przy wampie jest duzo drzew i moge sie trapnąc ;PP ale i tak ide na 35 lvl bo tera czasu szkoda
tequila51
12-11-2008, 20:17
MS 35lev, 30mlev
Necro?
Tam na dara, ogolnie jak to sie je? Jakie sa techniki na naparzanke. Kiedys to ja z kumplem walilem po 2 dsy i jazda (2005 rok), a teraz?
Ubije Draga z 26 lvl'em skillami 62/45 bez wielkiego waste? ile bp potionow?Ile Royal Spearow?
eq:Crown h,Demon Shield,b robe,b Legi,Dragon Necklak :p
Ubije Draga z 26 lvl'em skillami 62/45 bez wielkiego waste? ile bp potionow?Ile Royal Spearow?
eq:Crown h,Demon Shield,b robe,b Legi,Dragon Necklak :p
Ubijesz, weź 10 royalów (nie zbawi Cię, jak weźmiesz tyle, aczkolwiek czasem wystarczy nawet 1), potionów wystarczy plecaczek. Trzymaj go na dystans i po skosie, a bestia szybko zginie.
MS 35lev, 30mlev
Necro?
Tam na dara, ogolnie jak to sie je? Jakie sa techniki na naparzanke. Kiedys to ja z kumplem walilem po 2 dsy i jazda (2005 rok), a teraz?
Teraz jest podobnie, summonujesz/convicujesz 2x ds i biegasz z nimi po respie. Możesz im pomagać z visa/wanda, żeby dostać więcej expa, ale nie koniecznie. Taktyka banał - dsy przed Tobą, necro atakuje DSy, Ty Necro.
Rookmaner
16-11-2008, 10:32
Jaki lvl i skille potrzebne są palkowi, by pokonać DS'a?
Jaki lvl i skille potrzebne są palkowi, by pokonać DS'a?
hmm 50-60 dist i 8 lvl?
Rookmaner
16-11-2008, 11:09
:O 8 lvl da radę? Mam 10 lvl i skille 38 dist/28 shielding, eq: steel helmet, speary, dwarven shield, scale armor, garlic necklace (ds uzywa chyba life drain), leather boots i torch :P. Dam radę? Jak nie to powiedzcie co mam poprawić.
redloheb
16-11-2008, 12:02
Mam Sorcerera 14 lvl 6-7 Mlvl
-Scraf
-Iron/Dark helmet(nikt nie chce mi sprzedać dark helmet)
-Dwarvenka
-P ammy
-WoDb (Wand of dragonbreath)
-Dwarven Ring (BRAND-NEW)
-p legi
-leather boots.
Słyszałem, że niktórzy już na tym Lvl biją pojedyńcze guardy. Czy ja tez mogę ?
:O 8 lvl da radę? Mam 10 lvl i skille 38 dist/28 shielding, eq: steel helmet, speary, dwarven shield, scale armor, garlic necklace (ds uzywa chyba life drain), leather boots i torch :P. Dam radę?
Za mały skill, z takim skillem to na ghoulach możesz posiedzieć ;P
Jak wbijesz 60 skill to zajmie to trochę czasu biegając wokół jakiejś przeszkody ale dasz rade. Po wbiciu 25 lvl i uzyskaniu royal spearów ds przestają być jakimkolwiek problemem...schodzą na 4-6 hitow.
Mam Sorcerera 14 lvl 6-7 Mlvl
-Scraf
-Iron/Dark helmet(nikt nie chce mi sprzedać dark helmet)
-Dwarvenka
-P ammy
-WoDb (Wand of dragonbreath)
-Dwarven Ring (BRAND-NEW)
-p legi
-leather boots.
Słyszałem, że niktórzy już na tym Lvl biją pojedyńcze guardy. Czy ja tez mogę ?
Teoretycznie możesz bić jednak nie polecałbym, za duże ryzyko że ktoś cię przybloczy, ze nie dasz rady wtedy się wyleczyć a jak dojdą inne dwarfy może być ciężko. Polecałbym dwarf guardy od 19 lvl z wand of decay i wspomaganie się f vawe w razie potrzeby. Na obecnym lvl polecam ghostland -ghoule :)
redloheb
16-11-2008, 12:16
Za mały skill, z takim skillem to na ghoulach możesz posiedzieć ;P
Jak wbijesz 60 skill to zajmie to trochę czasu biegając wokół jakiejś przeszkody ale dasz rade. Po wbiciu 25 lvl i uzyskaniu royal spearów ds przestają być jakimkolwiek problemem...schodzą na 4-6 hitow.
Teoretycznie możesz bić jednak nie polecałbym, za duże ryzyko że ktoś cię przybloczy nie dasz rady. Polecałbym dwarf guardy od 19 lvl z wand of decay i wspomaganie się f vawe w razie potrzeby. Na obecnym lvl polecam ghostland -ghoule :)
Czyli według ciebie ghoule rox :D No nie wiem, czy na ghoustlandzie nie bedzie PK... Bo narazie siedzę na soldierach w kopalni połączonej z miastem (Wiesz jak się jest przy wejściu do Kazo podziemią)
:O 8 lvl da radę? Mam 10 lvl i skille 38 dist/28 shielding, eq: steel helmet, speary, dwarven shield, scale armor, garlic necklace (ds uzywa chyba life drain), leather boots i torch :P. Dam radę? Jak nie to powiedzcie co mam poprawić.
Po 1, powiedz mi jaki sens ma chodzenie na 8lvlu na dsy? Ktoś Cie bloknie i masz pewna śmierć, dobij około 15 lvl i oczywiście potrenuj skille co najmniej do 60~~ wtedy DS nie będzie dla Ciebie większym problemem, ale i tak będziesz musiał uważać...
Czyli według ciebie ghoule rox :D No nie wiem, czy na ghoustlandzie nie bedzie PK... Bo narazie siedzę na soldierach w kopalni połączonej z miastem (Wiesz jak się jest przy wejściu do Kazo podziemią)
cóż bywa różnie, pk możesz spotkać wszędzie jednak ghoule moim zdaniem między 8-20 lvl rox bo dają sporo kasy, można lootbaga dobrego zrobić a po za tym jest w miarę blisko miasta ;)
redloheb
16-11-2008, 15:30
Słyszałem, że na G-landzie jest:
1.dużo PK
2.Dużo n00bów
3.Dużo niebezpieczeństw (nawet na powierzchni)
No cóż poproszę parę osób żeby jeszcze potwierdziły w tym temacie, czy to co mówisz to prawda ;) Bo mi jedna osoba nie wystarczy
Słyszałem, że na G-landzie jest:
1.dużo PK
2.Dużo n00bów
3.Dużo niebezpieczeństw (nawet na powierzchni)
No cóż poproszę parę osób żeby jeszcze potwierdziły w tym temacie, czy to co mówisz to prawda ;) Bo mi jedna osoba nie wystarczy
Przede wszystkim, wszystko zależy od sytuacji od serwera. To prawda, że na GL jest sporo PK, jednak zależy to od wielu czynników - pory dnia, jak już pisałem sytuacji na serwie, szczęścia.
Noobstwo było, jest i będzie na każdym serwerze, n-pvp czy pvp, tego nie da się uniknąć.
Niebezpieczeństw nie ma dużo, chyba, że jesteś mało doświadczonym graczem, dla którego slim to za mocny potwór ;]
Galana - nie grałem, nie znam sytuacji. Exp rano powinien być w miarę bezpieczny, w końcu większość osób w tygodniu pracuje/uczy się. Innych niebezpieczeństw prócz PK w takim razie nie widzę.
redloheb
16-11-2008, 15:51
Przede wszystkim, wszystko zależy od sytuacji od serwera. To prawda, że na GL jest sporo PK, jednak zależy to od wielu czynników - pory dnia, jak już pisałem sytuacji na serwie, szczęścia.
Noobstwo było, jest i będzie na każdym serwerze, n-pvp czy pvp, tego nie da się uniknąć.
Niebezpieczeństw nie ma dużo, chyba, że jesteś mało doświadczonym graczem, dla którego slim to za mocny potwór ;]
Gram na Galanie, Expię rano-wieczorem ćwiczę Mlvl, Slime z dystansu to norma.
Dragonit
17-11-2008, 16:56
Można iść też na roty pod thais, tam głębiej, zachaczając o cyclopy - wyciąga się tam bardzo dużo "czystej" kasy z oczywiście 0 waste, trochę bezpieczniej niż ghoule, co prawda ludzi trochę jest ale resp szybki ... a jak wejdziesz o dobrej godzinie to tamtejsze roty rox
Jestemfajny
17-11-2008, 17:31
. Innych niebezpieczeństw prócz PK w takim razie nie widzę.
i tu sie mylisz
b rzadko sa najazdy na ghostland nieumarlych (banshee cryptshamlery itp)
i tu sie mylisz
b rzadko sa najazdy na ghostland nieumarlych (banshee cryptshamlery itp)
I tu się mylisz, takie najazdy są na PoH.
*down
Jeżeli chodziło mu o banshee to albo te z najazdy na PoH, albo te z Banshee Questa. Nie ma żadnego najazdu banshee na GL.
Na Twoim poziomie polecam ghostland.
redloheb
18-11-2008, 07:43
Jemu chyba chodziło o najazd Banshee na GL. No to jak ? chodzić po kopalniach czy iść na ghoustland ? Oto mój rozkład:
W weekeendy expię rano, wieczorem Mlvl ćwiczę Poison Fieldami.
W dni od poniedziałku do Czwartku expię wczesnym popołudniem(15:30-16:00), A Mlvl tak samo jak w weekendy.
W piątek trochę expię rano i ok 16:30.
Świat Galana
w kazo?
na guardach? teraz, jak umiesz grac i masz szczescie do loota... a tak na luzie bez waste to 33 lvl bez takiego szczescia ;s
matador78
19-11-2008, 15:07
Witam
Czy na 33 lvl pokonam dragona ? 29 mlvl, eq: crown armor, tower shield, plate legs, crusader helmet, Hailstorm rod B),
Jezeli tak to jakie runki zrobic, czy robic summona, co wziasc ze soba,
i gdzie znajde dobra miejscowke ?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Mydelniczek
19-11-2008, 15:10
*down
Jeżeli chodziło mu o banshee to albo te z najazdy na PoH, albo te z Banshee Questa. Nie ma żadnego najazdu banshee na GL.
Na Twoim poziomie polecam ghostland.
z tego co wiem to JEST najazd na Ghostland.
Kurczakos
19-11-2008, 17:03
Na, którym będę bez waste expił w Kazo?
Druid, 21 lvl, 23 m lvl.
już możesz expić w kazzo bez waste
Dragonit
19-11-2008, 17:08
Jeśli chcesz wziąć jakieś runki, to oczywiście lodowe. A co do summona to ds'a przyzwij, albo dwa. Czy dasz radę? Z summonem na pewno spokojnie, ale koszty mogą być spore.
Crunsher
19-11-2008, 18:37
Załatwił bym witcha na 22 lvl knightem ze skillami 57/54 i eq: dark helmet, p-set, L boots, fs dwafen shieldem i 12 ihami?
Myśle że tak ( ja padlem w veno na 13 lev palladyn ;(;(;(;(;(;(;() ale na 14 pokonalem go mana shield i poszla cala mana i polowa hp walilem ze strzal (noi co z tego za chwile mialem red hp i dedlem na valkyri ;( :P) ale teraz na 20 z łatwościa go zabijam
Na jakim lvl moge zabic wyvernę .
ProszE o szybką odpowiedz
Dragonit
20-11-2008, 09:23
Teoretycznie na każdym, z dużą liczbą wszelakich potionów ... ale myślę że by "normalnie" ubić, bez jakiś niezwykłych kosztów, to Knight 20 lvl skille 60\60, magiem trzeba runami się wspomagać najlepiej (chyba że masz pacca i exori) więc trochę większy.
redloheb
20-11-2008, 18:07
łatwościa go zabijam
Nie wiedziałem, że Witch to facet -,- polacy sox (no poza mną :P:evul:)
Romer_Imra
20-11-2008, 19:41
Na co iśc z skillami
PALL
60/45
Crown helmet
Vampitre Shield
Plate Legs
Noble armor
Fur Boots
ambafatimabyloinima
20-11-2008, 19:53
Na co iśc z skillami
PALL
60/45
Crown helmet
Vampitre Shield
Plate Legs
Noble armor
Fur Boots
Jaki poziom masz?
hifi123411
21-11-2008, 23:31
Troche słaby skill masz.
Na co iśc z skillami
PALL
60/45
Crown helmet
Vampitre Shield
Plate Legs
Noble armor
Fur Boots
Moim zdaniem poskiluj do 70 skila, ja bym sie bał o vamprike bo łatwo paść.
Ale jak ci już bardzo zależy to cyce, jak pacc to tomb. (Mumie, dsy, ghule i crypt shamblery). ;)
A jaki lvl?
Druidek_Canadia
22-11-2008, 08:38
40 Pall Skille 72/58
Crusader Helmet
Royal Spear Blue Robe/Golden Armor Meduse/Vampire Shield
Knight Legsy
Time Ring
Bohy
Czy ubije pojedynczego gs'a jak go spotkam??? nie żeby huncic ale jak spotkam
I który armor ubrać i który shield
Moja szybkość 40+30-time ring + 20 - Bohy = 80 - 70 - szybkosc GS'a = 10 Szybkosci wiecej
Czy wystarczy na to ze 3-4 potki
Romer_Imra
22-11-2008, 09:30
lvl ... 14:baby:
:)
narazie skilluje, ale jak mi sie kamienie skoncza, mniejwiecej dist bedzie 60+ to bede expic.
40 Pall Skille 72/58
Crusader Helmet
Royal Spear Blue Robe/Golden Armor Meduse/Vampire Shield
Knight Legsy
Time Ring
Bohy
Czy ubije pojedynczego gs'a jak go spotkam??? nie żeby huncic ale jak spotkam
I który armor ubrać i który shield
Moja szybkość 40+30-time ring + 20 - Bohy = 80 - 70 - szybkosc GS'a = 10 Szybkosci wiecej
Czy wystarczy na to ze 3-4 potki
GSa ubijesz o ile będziesz miał gdzie z nim biegać.
Kurczakos
22-11-2008, 11:14
Witam
Czy na 33 lvl pokonam dragona ? 29 mlvl, eq: crown armor, tower shield, plate legs, crusader helmet, Hailstorm rod B),
Jezeli tak to jakie runki zrobic, czy robic summona, co wziasc ze soba,
i gdzie znajde dobra miejscowke ?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Tak, bardzo łatwo, koło kazzo
Voromexim
22-11-2008, 12:55
Na czym mogę expić 44 ed z 42 mlvl, bez waste ? bo to fail, zawsze ZAWSZE jak idę na tombę to albo mega waste, albo ded bo na Celescie tak trapują, że szok.
Expie na dragach na ank ( pierwszy resp ) ale różnie jest z waste, polecacie coś innego ? bo już 50 dni pacc w plecy a lvl taki jest jaki jest, no bo jak expić jak nie ma kasy na mp?..
Od razu mówie że culty odpadają, WASTE żE SZOK
19ToMq64
22-11-2008, 13:09
Myślę że mógłbyś spróbować barbariany. Średni albo duży camp.
iHATEbrasilPLAYER
22-11-2008, 13:37
Profesja:
palladyn
Level:
25
Skille:
72 distance
57 shielding
Eq:
crown helmet
dragon shield
palladyn armor
blue legs
boh
royal spears
Czego mi jeszcze brakuje? Co powinienem ulepszyc? Co zmienic?
Aby pojsc i nie tracic na Giant Spiderach ?
Gdzie sa GS w ilosci 1, albo gdzie sa zeby mozna bylo "brac na plecy" (lurowac) po jednym, bez ryzyka ?
Wielkie Dzieki.
iHATEbrasilPLAYERS
Profesja:
palladyn
Level:
25
Skille:
72 distance
57 shielding
Eq:
crown helmet
dragon shield
palladyn armor
blue legs
boh
royal spears
Czego mi jeszcze brakuje? Co powinienem ulepszyc? Co zmienic?
Aby pojsc i nie tracic na Giant Spiderach ?
Gdzie sa GS w ilosci 1, albo gdzie sa zeby mozna bylo "brac na plecy" (lurowac) po jednym, bez ryzyka ?
Wielkie Dzieki.
iHATEbrasilPLAYERS
Jeżeli chcesz to możesz kupić demon shield/vampire shield bo są lekkie.
Eq i tak masz bardzo dobre jak na ten lvl.
Giant spidery samemu polecam po 50 lvl. Pojedynczo chyba najlepiej będzie ostrożnie się poruszać po pohu. Z blokerem można już iść wcześniej np. na crusader helmet quest.
iHATEbrasilPLAYER
22-11-2008, 14:04
.../\
Widzisz pall armor, blue legs i boh jeszcze nie nosze. Uważam, że nie ma sensu mieć na sobie za dobrego eq bo mozna go latwo stracic.
Założe dopiero jak bede mial 80/60+ skille i 30 lvl. Podałem te eq z myślą, że jeżeli bede chodzil na gs to napewno z takim eq.
Chodziłem na PH na 37 pallem, z bohami i crown armor, blue legs, cru helmet i medusa. Pamietam, że to raczej nie bylo oplacalne.
Jeżeli nie gs to co?
dzieki.
of polecam-tylko jeśli chcesz expić w zamku możesz zacząć dopiero po 35 lvl (utana vid bardzo się przydaje w niektórych momentach)
Kromka123
23-11-2008, 11:39
Czy dam rade na cyclopolis?
37 ek 4 mlvl prawie 5
skile 67/66
eq : rh,dsm,blue legs,bohy,p ammy,noble axe,demonka
3 dni pacca więc proszę o odpowiedź :)
Czy dam rade na cyclopolis?
37 ek 4 mlvl prawie 5
skile 67/66
eq : rh,dsm,blue legs,bohy,p ammy,noble axe,demonka
3 dni pacca więc proszę o odpowiedź :)
Dasz radę, ale będzie waste.
Kromka123
23-11-2008, 11:47
duże waste? a jak tak to gdzie expić bym szybko lvl wbił?
malpy na powierzchni, scaraby
Czy elite knightem ze skillami 70/69 dam rade na scapper arena? Jeśli dam to ile potrzebuje potionków i jakich?
Duch Niespokojny
23-11-2008, 15:09
A level to już nieistotny szczegół? ;)
Dragonit
23-11-2008, 17:34
Ma w profilu, 54 lvl.
TibOldzik
24-11-2008, 10:36
Czy driud 31 lvl-ma jakiekolwiek szanse w starciu z GS?
Eq-b-legs,b-robe,crown helmet,v shield,BOH.
Chciałbym ubić jednego dla sportu i pytam czy jest sens?
Jaką taktykę zastosować w przypadku tego pojedynczego respa na POH-u?
Pozdrawiam:baby:
Duch Niespokojny
24-11-2008, 10:51
Ma w profilu, 54 lvl.
Ach, pardon w takim razie.
Czy elite knightem ze skillami 70/69 dam rade na scapper arena? Jeśli dam to ile potrzebuje potionków i jakich?
Powinieneś dać radę. Z tego, co pamiętam, ostatni potwór jest porównywalny siłą z dragon lordem (może ciut silniejszy). A potiony to chyba standard - najsilniejsze leczące, jakich możesz używać, plus trochę manasów, coby exori walić.
Jaką taktykę zastosować w przypadku tego pojedynczego respa na POH-u?
Chodzi Ci o GS Hole? Szczerze mówiąc na twoim miejscu nie wchodziłbym tam, nigdy nie wiesz, w którym miejscu jest GS (może stać tuż przy wyjściu, co się skończy teleportem do świątyni). :>
Jeżeli koniecznie chcesz ubić GS-a, to polecam Ci zlurować jednego pod świątynie na środku PoH i tam zabić go sposobem góra - dół (gdy jest oddalony od schodków to z nich schodzisz i bijesz go runami, gdy zbliża się do Ciebie - szybko wracasz po schodach na górę). Radzę zaopatrzyć się w runy SD, parę napojów leczących oraz regenerujących manę i Time Ring (przyda Ci się do lurowania tego potwora). Oczywiście cały czas miej aktywny czar Magic Shield a w wypadku, gdy otrzymasz obrażenia szybko regeneruj manę. :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.