Pokaż pełną wersje : Wojna AR vs. Domnesticus
Otóż dziś (19.02.2006) gildia Domnesticus składająca się wyłącznie ze Szwedów wypowiedziała wojne innej, polskiej gildii Apocalypse Riders.
Gildia Szwedów liczy około 55 ownerów i składa się z 3 innych Gildii, Polaków zaś jest jak narazie 18 =/...
Więc jeżeli ktoś gra na Xeranie mógłby nam pomóc =/ Gdyż zaczną się prześladowania Polaków....
Dotychczasowe fragi:
~*~ Zdoyte przez Domnesticus ~*~
1. Tygrysek de'Ver
Feb 19 2006, 17:31:58 CET Killed at Level 24 by Zwid
and by Lavius
2.3. Bard De'jabol
Feb 19 2006, 16:54:20 CET Killed at Level 22 by Phy Praefectus
and by Beriah Alatin
Feb 19 2006, 16:02:56 CET Killed at Level 23 by Lavius
and by Melzin
4. San'Driel
Feb 19 2006, 16:48:00 CET Killed at Level 28 by Bante Emberius
and by Alfizz
5. Glagladiusz
Feb 19 2006, 16:54:49 CET Killed at Level 17 by Bante Emberius
and by Fux'net
6. Korun Dore
Feb 19 2006, 18:47:28 CET Killed at Level 30 by Phy Praefectus
~*~ Zdoyte przez Apocalypse Riders ~*~
0.
Gdy zaczela sie wojna liczylismy >30 memberow, pozniej dolaczyly do nas inne gildie, ktorym nie podobalo sie wasze panoszenie ;)
Przesladowania Polakow? Zostalem wyrzucony z tomba i zaatakowany jako lider domne~, mysleliscie, ze to ujdzie na sucho? :)
cya ;*
Tak amsz racje.
Sorry za pomyłke..
nie mam czego wam gratulować moge powiedzieć tylko.... Do domu z Polakami i ich PvP.
Tak amsz racje.
Sorry za pomyłke..
nie mam czego wam gratulować moge powiedzieć tylko.... Do domu z Polakami i ich PvP.
Nowy śwait a juz się wybijajom , eh i po co to wam? 20lvl z sd za 50 walą i wielcy kozacy. Troche spokoju i to jeszcze poalcy z polakami .. . . bez komentarza
@Rithien, a czy ktos napisal, ze chcemy zeby nam gratulowano? ;) Bijac naszych ludzi sami wybraliscie wojne - proste.
@Tallur, wedlug Ciebie, powinnismy dawac sie Polakom, ktorzy padaja i wyrzucaja innych z expowisk bo chca odrobic swoj smieszny levelek? Nie dzieki, wole sie bic "sdkami po 50".
Nowy śwait a juz się wybijajom , eh i po co to wam? 20lvl z sd za 50 walą i wielcy kozacy. Troche spokoju i to jeszcze poalcy z polakami .. . . bez komentarza
Dziwisz sie? polacy jak zwykle wielkie kozaki co oni nie potrafia... szwedzi chca tylko grac i expic a ze jakis polak sie napatoczy i sie fura to dostanie w ****de logiczne nie? Jestem za szwedami tylko prosba nie mowcie mi ze nie jestem patriota bo wy wyjdziecie na rasistow .. Spogladam na to obiektywnie a tak jest niestety prawda -.-
Dziwisz sie? polacy jak zwykle wielkie kozaki co oni nie potrafia... szwedzi chca tylko grac i expic a ze jakis polak sie napatoczy i sie fura to dostanie w ****de logiczne nie? Jestem za szwedami tylko prosba nie mowcie mi ze nie jestem patriota bo wy wyjdziecie na rasistow .. Spogladam na to obiektywnie a tak jest niestety prawda -.-
Oj mało grasz w tibie , ja gram pare lat nie na jedym serwerze bylem hlvl i ci powiem ze jak szwedzi dojdą do władzy to polacy mają przeje**** jednym słowem. A jak dojdą poalcy do władzy to szwedzi , no chyba ze gildia z jednych i drugich się składa. Ja osobiście wole polaków co z tego że będziemy robili PA?! Liczy sie TU I TERAZ I MY a nie szwedzi. Może przypomne wydarzenia z przeszłości , kto wtedy się pytał polaków co myslą? Zrobili "Potop szwedzki" i tyle:) nie zebym ja rasista ale tu chodzi o władzę. Wiem że dlamnie lepiej jak polacy będą rzadzić
Veltaxio
19-02-2006, 22:50
http://rapidshare.de/files/13658440/war.rec.html
Filmik z dzisiejszej walki i wcale bym nie powiedzial ze owa gildia Domnesticus sklada sie tylko i wylacznie ze szwedow. :>
Tygrysek de'Ver
Feb 19 2006, 17:31:58 CET Killed at Level 24 by Zwid and by Lavius
Ehh... przykre, wogóle nie rozumiem ich. Zamiast expić, to będą niszczyć serwer... X(
Ehh... przykre, wogóle nie rozumiem ich. Zamiast expić, to będą niszczyć serwer... X(
No walczyć zawsze na początku serwera trzeba;] ale żeby polacy na siebie;/eh polacy ze szwedami na polakow to już jest tragednia a potem tych polakow co polamgali szwedom szwedzi wywalą z serwera to już jest prawda i tak jest na prawie każdym serwerze , no nie na każdym swe i pl ale albo br i pl albo swe:)
Dla mnie liczy się człowiek a nie narodowość.
Tak samo potępie Polaka jak i Szweda czy Brazylijczyka.
Tak samo też danego człowieka będę cenił nie patrząc wogóle z jaiego kraju pochodzi.
A czyż nie można byłoby se normalnie pograć zachowując równowagę sił?
Najspokojniejsze światy i bez więszkego PA są takie gdzie gildie z sobą żyją i jakoś to się toczy.
Oczywiście większość z was nie wie pewnie o czym mówię , ale kiedyś tak było. Kiedyś była inna gra ( zawsze zdarzało się PA i wojny) lecz więcej było RPG i gry for fun.
Teraz dzieciaki tłuczą 20h/dobę w jednym miejscu expa ( aby szybciej aby więcej) i zachodzę w głowę jaką można z tego czerpać przyjemność.
Dlatego nie dziwię się tym co grają na non pvp - tam jeszcze jakieś szczątki , okruchy dawnego RPG się zachowały choć i to się zmienia.
Na jednym świecie non pvp kiedyś po pół roku gry byłem w pierwszej 10 w skilach teraz na innym też po pół roku ( też od początku zaczęłem) mimo że mam 4 skile więcej niż na poprzednim świecie non pvp strudem mieszcze się na 1 stronie na tibia.com.
CIPSOFT już dawno wykopał groby RPG widząc w jakim kierunku gra zmierza - można je nawet zobaczyć ;)
Wracając do wojny.
Mam nadzieję że PA przegra w tej wojnie i ludzie naiczą się troszkę pokory , choć nie wydaje mi się by ludzie się tak szybko zmieniali szczególnie jeśli są frustratami z innych światów na których im nie poszło ( no chyba że się mylę to wtedy jeszcze gorzej o nich świadczy - typowi PA którym psucie gry innym ludziom sprawia przyjemność).
Dla mnie liczy się człowiek a nie narodowość.
Tak samo potępie Polaka jak i Szweda czy Brazylijczyka.
Tak samo też danego człowieka będę cenił nie patrząc wogóle z jaiego kraju pochodzi.
A czyż nie można byłoby se normalnie pograć zachowując równowagę sił?
Najspokojniejsze światy i bez więszkego PA są takie gdzie gildie z sobą żyją i jakoś to się toczy.
Oczywiście większość z was nie wie pewnie o czym mówię , ale kiedyś tak było. Kiedyś była inna gra ( zawsze zdarzało się PA i wojny) lecz więcej było RPG i gry for fun.
Teraz dzieciaki tłuczą 20h/dobę w jednym miejscu expa ( aby szybciej aby więcej) i zachodzę w głowę jaką można z tego czerpać przyjemność.
Dlatego nie dziwię się tym co grają na non pvp - tam jeszcze jakieś szczątki , okruchy dawnego RPG się zachowały choć i to się zmienia.
Na jednym świecie non pvp kiedyś po pół roku gry byłem w pierwszej 10 w skilach teraz na innym też po pół roku ( też od początku zaczęłem) mimo że mam 4 skile więcej niż na poprzednim świecie non pvp strudem mieszcze się na 1 stronie na tibia.com.
CIPSOFT już dawno wykopał groby RPG widząc w jakim kierunku gra zmierza - można je nawet zobaczyć ;)
Wracając do wojny.
Mam nadzieję że PA przegra w tej wojnie i ludzie naiczą się troszkę pokory , choć nie wydaje mi się by ludzie się tak szybko zmieniali szczególnie jeśli są frustratami z innych światów na których im nie poszło ( no chyba że się mylę to wtedy jeszcze gorzej o nich świadczy - typowi PA którym psucie gry innym ludziom sprawia przyjemność).
PA nieprzegra bo kto wygra będzie robił PA pozdro
@tallur, skoro jestes taki mega pro hlv na niejednym serwerze, to chyba powinienes wiedziec, ze po pierwsze primo sa Polacy, ktorzy graja ze szwedami od paru serwerow, po drugie primo, gdy polacy dostana sie do wladzy to jest duzo gorzej. Sam odczulem to na wlasnej skorze.
@tallur, skoro jestes taki mega pro hlv na niejednym serwerze, to chyba powinienes wiedziec, ze po pierwsze primo sa Polacy, ktorzy graja ze szwedami od paru serwerow, po drugie primo, gdy polacy dostana sie do wladzy to jest duzo gorzej. Sam odczulem to na wlasnej skorze.
Na Xenterze wystartowałem wczoraj;]
Polacy są lepsi dla nas polaków niż szwedów;]
Soulicitour
20-02-2006, 08:45
heh, Polacy przy władzy to coś najgorszego co może serwer spotkać, tak jak jest np. na Kyrze. 90% high lvli to Polacy i co z tego wynika? Protekcje ma 40% serva i to oni dostają najlepsze expowiska, etc. Ale fakt faktem, że w tym wypadku na Xerene poszło największe pa szwedzkie (patrz Weliax Aslet z Askary, Lucrum Ira z Kyry, etc.), więc nie wiem co będzie, ale i tak zawsze będzie pa :].
Powodzenia na nowym serwie i żeby wygrać to wojnę to mniej więcej musicie mięć albo 2 razy więcej wojska, albo 30 zgranych i mających dobre pvp graczy, inaczej nie da rady.
See ya.
heh, Polacy przy władzy to coś najgorszego co może serwer spotkać, tak jak jest np. na Kyrze. 90% high lvli to Polacy i co z tego wynika? Protekcje ma 40% serva i to oni dostają najlepsze expowiska, etc. Ale fakt faktem, że w tym wypadku na Xerene poszło największe pa szwedzkie (patrz Weliax Aslet z Askary, Lucrum Ira z Kyry, etc.), więc nie wiem co będzie, ale i tak zawsze będzie pa :].
Powodzenia na nowym serwie i żeby wygrać to wojnę to mniej więcej musicie mięć albo 2 razy więcej wojska, albo 30 zgranych i mających dobre pvp graczy, inaczej nie da rady.
See ya.
08:39 Zylak Terius: HI SWE?
08:39 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
08:39 Zexif Nagani: HI NO
08:39 You see Zylak Terius (Level 25). He is a sorcerer.
08:39 You see Zylak Terius (Level 25). He is a sorcerer.
08:39 Zylak Terius: from??
08:40 Zexif Nagani: egipt
08:40 You lose 9 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:40 Zexif Nagani: pl
08:40 Zexif Nagani: PL
08:40 Zexif Nagani: utevo lux
08:41 You advanced in sword fighting.
08:44 You advanced in shielding.
08:44 You lose 10 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 You lose 13 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zexif Nagani: why
08:44 You lose 12 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zylak Terius: pay
08:44 You lose 7 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zexif Nagani: ok
08:44 You lose 9 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zylak Terius: money
08:44 Zylak Terius: more
08:44 You lose 12 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zexif Nagani: i dont have
08:44 You lose 10 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zylak Terius: eq
i mnei zostawil na 5hp... i co to ma być to ze POLACY muszą być razem;]
Nie wszscy Polacy/Szwedzi są zli....
Ale...
Popatrzcie na Furore (Imargam) sam doznałeś tego na wlasnej skórze, zresztą ja też... Taifun~ i jego lizaki, protecktują noobów... Wy*******ają z huntów pod byle pretextem... Zabijają lduzi którzy szybko expią.... Ehhh... To my Polacy...
Można też dać przykład Elysi. Gdzie przez dłuższy czas Polska była razem ze Szwedami (oczywiście nie wszscy).
Na Xeranie owszem AR postąpiło żle, bijąc Bobby'Ace dwa razy... Wyżucając ludzi z expowisk, ale czy tylko oni tak robili ? Niektórzy Szwedzi także tak postępowali.
Server zapowida sie interesująco.... :)
A co do PA.... Kto ma władze tej jej używa/nadużywa.... tak to juz jest i tego nic nie zmieni... Na początku servera jest to uwidocznione, gdy "wyścig szczurów" jest szczególnei intensywny :)
Cya.
SicMaggot
20-02-2006, 11:39
Gadacie ze po co te wojny i PA ale moim zdaniem gra bylaby nudna expiac ciagle zdobywajac lvl i nie robic nic innego bo bedzie spokoj. Tak przynajmniej gra jest troche "urozmaicona". Po prostu gdyby na kazdym servie mialbyc spokoj byloby nudno jak w piz__ie :p
W pi__ie nie jest nudno .
Wierz mi ;)
Gadacie ze po co te wojny i PA ale moim zdaniem gra bylaby nudna expiac ciagle zdobywajac lvl i nie robic nic innego bo bedzie spokoj. Tak przynajmniej gra jest troche "urozmaicona". Po prostu gdyby na kazdym servie mialbyc spokoj byloby nudno jak w piz__ie :p
Popieram w 100%
Tak oczywiście, woojny są ciekawe ale gdy po obu stronach są wyrównane siły... A nie tak jak na Xerana gdzie po jednej stronie było 55 osób a po drógiej 19.
Tak oczywiście, woojny są ciekawe ale gdy po obu stronach są wyrównane siły... A nie tak jak na Xerana gdzie po jednej stronie było 55 osób a po drógiej 19.
Uznam to za przejęzyczenie albo nieświadomy błąd "ó" omg
Lalalala, Ty chyba jestes nie-ten-tego? Stary, niewypowiadaj sie w kwestii w której nie masz zielonego pojęcia. :D Po 1. To Polacy rozpoczeli tą wojne bijąc nam ludzi z gildii :) w tym jednego lidera :) po 2. w czasie bitwy to POLACY mieli przewage liczebna :) po 3. Overcom unmortal padl takze :) po 4. Wojna sie skonczyla, wasi super hiper męzni polacy zaplacili nam :) Rowniotenkie 160k :) Enjoy.
SicMaggot
20-02-2006, 15:01
Zgodze sie z toba ale z tego co wiem to wlasnie wojne zaczela ta gildia ktora liczy mniej memberow :) Wiec mogli tak nie kozaczyc i nie zabijac lidera no bo teraz dostali po dupie :]
Lalalala, Ty chyba jestes nie-ten-tego? Stary, niewypowiadaj sie w kwestii w której nie masz zielonego pojęcia. Po 1. To Polacy rozpoczeli tą wojne bijąc nam ludzi z gildii w tym jednego lidera po 2. w czasie bitwy to POLACY mieli przewage liczebna po 3. Overcom unmortal padl takze po 4. Wojna sie skonczyla, wasi super hiper męzni polacy zaplacili nam Rowniotenkie 160k Enjoy.
Szybko sie poddali :P Mogli chociaz sprobowac jakis masslogow i ubijac na expach a to widze ze szybko zrezygnowali :D
Wiec mogli tak nie kozaczyc i nie zabijac lidera no bo teraz dostali po dupie :]
Bili, nie-zabili :)
Tallur ja nie wiem, twoje poglady sa conajmniej nacjonalistyczne. Tak zaciekle brobiles tetra na kyrze (chociaz 90% bylo przeciwko), a teraz bronisz polakow. Wiesz co ci powiem? Polacy u wladzy to jest najgorze g***o jakie moze byc. Na kyrze tak jest, ide sobie noobcharem na 15 lvlu na soldach a tu mi wbija 20 lvl knight i mowi leave or hunted, oczywiscie ja sobie z takich plebsow nic nie robie, ale potem dostaje msg od 3 h lvli ze mam wyjsc. Od paru serwerow gram ze szwedami raczej (teraz xentera) i jest dobrze, jestem w swoim towarzystwie i nie mam sie czego bac. Wiesz jakie oni maja zdanie o polakach? No wlasnie wolalbys nie wiedziec. Oni znaja nasze wszystkie przeklenstwa bo oczywiscie wspanale polaczki non stop na default "k****ja", Pl w wiekszosci cykory, ktore stoja w depot jak widza jakies zagrozenie. Jak wejde na spot jakiemus 20-25 polakowi to on mnie nie ruszy tylko pisze do protektow, albo daje party. I co masz swoich wspanialych polakow, tutaj dostana w dupe i pojda, zaloze sie ze niewiele fragow zdobeda, takie juz jest polski teamwork
SicMaggot
20-02-2006, 17:28
Tallur ja nie wiem, twoje poglady sa conajmniej nacjonalistyczne. Tak zaciekle brobiles tetra na kyrze (chociaz 90% bylo przeciwko), a teraz bronisz polakow. Wiesz co ci powiem? Polacy u wladzy to jest najgorze g***o jakie moze byc. Na kyrze tak jest, ide sobie noobcharem na 15 lvlu na soldach a tu mi wbija 20 lvl knight i mowi leave or hunted, oczywiscie ja sobie z takich plebsow nic nie robie, ale potem dostaje msg od 3 h lvli ze mam wyjsc. Od paru serwerow gram ze szwedami raczej (teraz xentera) i jest dobrze, jestem w swoim towarzystwie i nie mam sie czego bac. Wiesz jakie oni maja zdanie o polakach? No wlasnie wolalbys nie wiedziec. Oni znaja nasze wszystkie przeklenstwa bo oczywiscie wspanale polaczki non stop na default "k****ja", Pl w wiekszosci cykory, ktore stoja w depot jak widza jakies zagrozenie. Jak wejde na spot jakiemus 20-25 polakowi to on mnie nie ruszy tylko pisze do protektow, albo daje party. I co masz swoich wspanialych polakow, tutaj dostana w dupe i pojda, zaloze sie ze niewiele fragow zdobeda, takie juz jest polski teamwork
Zgadzam sie ale to nie tylko polacy do swoich protektow pisza tak robi wiekszosc ludzi na tibi :)
Skoro polacy tak sie zachowuja to nie warto im pomagac..
Protarus
20-02-2006, 18:46
Nie wszscy Polacy/Szwedzi są zli....
Ale...
Popatrzcie na Furore (Imargam) sam doznałeś tego na wlasnej skórze, zresztą ja też... Taifun~ i jego lizaki, protecktują noobów... Wy*******ają z huntów pod byle pretextem... Zabijają lduzi którzy szybko expią.... Ehhh... To my Polacy...
Można też dać przykład Elysi. Gdzie przez dłuższy czas Polska była razem ze Szwedami (oczywiście nie wszscy).
Na Xeranie owszem AR postąpiło żle, bijąc Bobby'Ace dwa razy... Wyżucając ludzi z expowisk, ale czy tylko oni tak robili ? Niektórzy Szwedzi także tak postępowali.
Imargam w pelni zasluzyl na soj los na furorze nienawidzilem dwoch osob jego i Spoxstera (spoxster kiedys padl i zdygal duela majac 20 lvli wiecej)
Nastepne "polaczki" gryzą ziemie. San'Driel i Zerus Terius or something~
znudzilo im sie odgrywanie dobrych samarytaninow i zaczelo random pk :)
~to my Polacy~ !
Nastepne "polaczki" gryzą ziemie. San'Driel i Zerus Terius or something~
znudzilo im sie odgrywanie dobrych samarytaninow i zaczelo random pk :)
~to my Polacy~ !
Ch*j z nimi.... Chcieli wojny to ją mieli... Nie słuchali się mnie i skończyło się tak jak mówiłem ! Ja mam zamiar grać na Xarenie. Mam nadzieje, że wygrani nie będziecie naduzywac zabardzo władzy (choć dziś już mnie wyrzucono z koplani ;]
@ Shaman
JA NIE MAM POJĘCIA ? MAM POJĘCIE I WIEM CO DOSKONALE ZROBILI BYŁEM W AR, ALE ONI MNIE NIE SŁUCHALI I ROBILI SWOJE !
@ Protarus
Popieram co do Spoxstera, Imargama popieram za Spoxstera hehe, ale nie serio to na Furorze był spoko ;]
Lalalala, Ty chyba jestes nie-ten-tego? Stary, niewypowiadaj sie w kwestii w której nie masz zielonego pojęcia. :D Po 1. To Polacy rozpoczeli tą wojne bijąc nam ludzi z gildii :) w tym jednego lidera :) po 2. w czasie bitwy to POLACY mieli przewage liczebna :) po 3. Overcom unmortal padl takze :) po 4. Wojna sie skonczyla, wasi super hiper męzni polacy zaplacili nam :) Rowniotenkie 160k :) Enjoy.
"Polacy, Polacy, Polacy" to kto ty do ****y jestes?
Eh, na kazdym serverze sie znajda lizodupy, ktorzy zrobia wszystko zeby wejsc jak najglebiej w dupe gildi rzadzacej - gratuluje, ty wlasnie nim jestes.
Eh, na kazdym serverze sie znajda lizodupy, ktorzy zrobia wszystko zeby wejsc jak najglebiej w dupe gildi rzadzacej - gratuluje, ty wlasnie nim jestes.
Hehe Przypuszczam że Shaman pochodzi z Furory i tam mial do czynienia z rządzącymi Polakami.
@ Winkler
Nie wyzywaj bez podstaw, Jego sprawa z nim trzyma a Ty nie udzielaś się w sprawach, o których nie masz pojęcia. I prosze was nie wyzywajcie nikogo od zdrajców Polski... Jak to nooby potrafią... Tibia jest tylko grą niezapominajcie o tym ! Wojny w Tibi nie mają nic wspólnego z realnym życiem więc nie zaczynaj swojej gadki !!
A nawet jeśli przeszkadzają wam rządy Szwedów to idzcie na Furore tam macie swoich Polaków i rządy Taifuna i jego psów (w skrócie Duskiness).
Zobaczymy czy jak nie będziecie nikogo znać to długo przetrwacie i pod byle pretekstem nie będziecie hunted.
Przykład: Toczycie loota podbiega 9 druid wrzuca go do wody... Zdenerwowani zabijacie go... po 5 min przybiegają (żeby nie przesadzić) 40, 50, 60 Levele+ I was zabijają, każą płacić Eq a później pieniądze (oczywiście sami Polacy) ;] Więc nierozumiem o co ten krzyk!
Hehe Przypuszczam że Shaman pochodzi z Furory i tam mial do czynienia z rządzącymi Polakami.
@ Winkler
Nie wyzywaj bez podstaw, Jego sprawa z nim trzyma a Ty nie udzielaś się w sprawach, o których nie masz pojęcia. I prosze was nie wyzywajcie nikogo od zdrajców Polski... Jak to nooby potrafią... Tibia jest tylko grą niezapominajcie o tym ! Wojny w Tibi nie mają nic wspólnego z realnym życiem więc nie zaczynaj swojej gadki !!
nie, nie jestem z furory. ;) tak Rith, swiete slowa, to jest tylko gra :)
Nazywam tą gildie 'POLACY' zupelnie ironicznie. Sam osobiscie jestem Polakiem i nie wstydze sie tego... A ze oni sami siebie nazywaja "walecznymi Herosami-Polakami walczącymi o wolnosc" to mnie sie na smiech zbiera xD Bo taka jest prawda, ze u polaczkow w gildii jest 3,4 NORMALNYCH ludzi, ktorzy chcą pograc, poexpic, na przykladzie Korun czy Overcoma mowie teraz. Reszta to najzwyklejsi zakompleksieni ludzie, ktorzy wyzywaja sie na tibii, bo "swiat ich nie kocha, a dziewczyne wiedzieli tylko w telewizji"
no comment.
Signed,
the evul POLACKER!!!
Vall el'Gaucho
21-02-2006, 09:04
See ya.
Osobiście uważam,że w tej wypowiedzi Sulicitoura jest bardzo dużo prawdy.Sam grałem na Kyrze i szło mi bardzo dobrze.Miałem protecta u jednego z high lvli z NG(nie będę mówił którego).Wszytsko wydawało się ok,cieszyłem się że serwerem rządzą Polacy.Zawiedziony doświadczeniami z poprzedniego serwa(Aurery) gdzie rządzili szwedzi i zhuntowali mnie jak to powiedzieli dlatego że "Za szybko rósł mi lvl",wierzyłem że przy władzy Polaków na servie będzie inaczej.Pomyliłem się jednak.Polacy zaczęli stosować PA.Przykładem może być taka sytucaja.Czekam na zwolnienie dziury jakies 8-10h!!Wreszcie wchodzę do owej dziury i nagle przychodzi cżłonek NG i mówi do mnie "Twój czas dobiegł końca".Ehh...no comment.A jeszcze większym paradoksem było to,że mój protector wiedząc że mam dobre eq ubił mnie sam wraz z 5 kolegami z glidi....I to nasuwa sie pytanie do czgeo zmierzamy?Uważam,że nie ma znaczenia czy przy władzy są Polacy,Brazylijczycy czy Szwedzi.Każdy kto poczuję smak władzy,będzie chciał ją wykorzystać i nie ma znaczenia jakiej narodowści będzie ta glidia bądź też osoba.
Co do Xereny to gram tam od dwóch dni.Po deadzie na Kyrze o którym napisałem wyżej postanowiłem skończyc swoją grę na Kyrze.Jak narazie Szwedzi przeważaja na tym serwerze.Jak mi wiadomo wielu graczy przysżło tu z Aldory.A co do narodowości...LUDZIE!!To tylko gra,powinnismy z tego czerpać przyjemność!Typowy rasizm!Może niech Cip Soft zrobi świat o nazwie RASIZM i niech tam grają ci "napaleńcy" chętni władzy i wybicia innych narodowości??Naprawdę się nad tym zastanówcie.Sam mam tate który pochodzi z Chin,mama zaś jest Polką.Do 8 roku życia mieszkałem w Niemczech.KIm się mam czuć?CHińczykiem Polakiem czy też Niemcem??Po jakiejś częśc czuję sie kazdym z nich lecz nie ma to większego znaczenia bo każdy kraj darzę respectem.
RESPECT FOR ALL PEOPLE
Sorki ale nie moge wam pomuc bo jestem na innym świecie:( .
Ale nie martwcie sie wygacie!!!B)
Ehhh......
Co to za server, Weszłem do Vendetty i własny Vice-Leader poprostu wyrzucił mnie z kopali, mimo że byłem pierwszy...
Hmm... Jak tu grać ;/
Sorki ale nie moge wam pomuc bo jestem na innym świecie:( .
Ale nie martwcie sie wygacie!!!B)
To wy*** do innego tematu i nie zasmiecaj tego nic nie wnoszacymi uwagami, oke? dziekuje bardzo, ale to bardzo :) aha i jesli 'wygacie' oznaczac mialo 'wygracie' to sorry,ale wojna sie skonczyla...juz PRZEGRALI :) (polaczki)
drewniak89
21-02-2006, 14:20
Filmik z dzisiejszej walki i wcale bym nie powiedzial ze owa gildia Domnesticus sklada sie tylko i wylacznie ze szwedow. :>
Tygrysek de'Ver
Jak się ściąga z tamtąd filmu?? Trzeba miec PREMIUM??
KotiConqueror
21-02-2006, 15:36
Ehhh......
Co to za server, Weszłem do Vendetty i własny Vice-Leader poprostu wyrzucił mnie z kopali, mimo że byłem pierwszy...
Hmm... Jak tu grać ;/
EDITEEEEEEEEEEEEEEEEEEED
Protarus
21-02-2006, 17:02
Ch*j z nimi.... Chcieli wojny to ją mieli... Nie słuchali się mnie i skończyło się tak jak mówiłem ! Ja mam zamiar grać na Xarenie. Mam nadzieje, że wygrani nie będziecie naduzywac zabardzo władzy (choć dziś już mnie wyrzucono z koplani ;]
@ Shaman
JA NIE MAM POJĘCIA ? MAM POJĘCIE I WIEM CO DOSKONALE ZROBILI BYŁEM W AR, ALE ONI MNIE NIE SŁUCHALI I ROBILI SWOJE !
@ Protarus
Popieram co do Spoxstera, Imargama popieram za Spoxstera hehe, ale nie serio to na Furorze był spoko ;]
Znalismy sie moze na furorce? Serwer faktycznie byl fajny a raczej ludzie z kturymi gralem(smerfy, polowa sunblade, i sporo innych osob). Chociarz niezaluje ze przestalem grac w tibie w koncu sa znacznie wazniejsze sprawy.
Ehhh......
Hmm... Jak tu grać ;/
Wybrales zla gildie ^.-
@ten co gadal, ze ci ktorzy sa ze Swe to asslick~
Teraz zadaj sobie pytanie, czy wolisz byc z osobami, z ktorymi walczylem na innych serverach (m.in. Kyra - LI) czy grac i walczyc z Polakami, ktorych nie znasz ani nie sa ani troche zorganizowani w przypadku wojny, huh?
Wybrales zla gildie ^.-
@ten co gadal, ze ci ktorzy sa ze Swe to asslick~
Teraz zadaj sobie pytanie, czy wolisz byc z osobami, z ktorymi walczylem na innych serverach (m.in. Kyra - LI) czy grac i walczyc z Polakami, ktorych nie znasz ani nie sa ani troche zorganizowani w przypadku wojny, huh?
ZDRAJCO CO TO MA DO RZECZY?!?!?!?! JESTES POLAKIEM, MASZ BYC Z POLAKAMI!!!!!!!!!!!! POLACY CHCOM ZĄDZIC!!!!!! DOLONCZ DO POLAKOW ZDRAJCO, NOOBIE, TY SZWEDZKI LIZO[pupie] !!!!!!!! NIE MARZ PRAWA NAZYWAC SIE POLACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IC DO SWYH SWE KOLEGOW!!!!!! WYNOHA Z FORÓM TY SZPIEGU!!!
Mauahuahua
Signed,
A traitor.
ZDRAJCO CO TO MA DO RZECZY?!?!?!?! JESTES POLAKIEM, MASZ BYC Z POLAKAMI!!!!!!!!!!!! POLACY CHCOM ZĄDZIC!!!!!! DOLONCZ DO POLAKOW ZDRAJCO, NOOBIE, TY SZWEDZKI LIZO[pupie] !!!!!!!! NIE MARZ PRAWA NAZYWAC SIE POLACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IC DO SWYH SWE KOLEGOW!!!!!! WYNOHA Z FORÓM TY SZPIEGU!!!
Mauahuahua
Signed,
A traitor.
HEHE OWN3D !
Btw... zobaczymy kto nie skapował i bedzie po Tobie jechał :)
Hail polaczki
@sham, huwehwuhewhuehwu ;D
Tez jestem ciekaw ile osob zrozumie ;-)
Jak się ściąga z tamtąd filmu?? Trzeba miec PREMIUM??
Niepotrzeba wystarczy ze nacisniesz free obok napisu premium ;).
Moim skromnym zdaniem szwedzi sa lepsi od polakow w wielu zeczach np. szwed, szweda niezabije ani nic nieukradnie oni poprostu sobie pomagaja.
I polacy jak wielu mysli wcale im nieprzeszkadzaja prawda, zdazy sie czasem taki ktory nielubi polakow i ich zabija. A czy polacy niezabijaja szwedow dla zabawy? Nieraz widzialem jak polacy w 10 osob chodzili i zabijali kazdego szweda jakiego napotkali czy to 10lvl czy 50+. Gdyby ktos pomyslal troche tozamiast sie zabijac i niszczyc serwery nieustannymi wojnami zaczeliby w koncu wspulpracowac. Takie uklady naprawde sie sprawdzaja(dopuki sie niezaczna klucic ;P)
Sorki za bledy jesli jakies byly :P.
Moim skromnym zdaniem szwedzi sa lepsi od polakow w wielu zeczach np. szwed, szweda niezabije ani nic nieukradnie oni poprostu sobie pomagaja.
I polacy jak wielu mysli wcale im nieprzeszkadzaja prawda, zdazy sie czasem taki ktory nielubi polakow i ich zabija. A czy polacy niezabijaja szwedow dla zabawy? Nieraz widzialem jak polacy w 10 osob chodzili i zabijali kazdego szweda jakiego napotkali czy to 10lvl czy 50+. Gdyby ktos pomyslal troche tozamiast sie zabijac i niszczyc serwery nieustannymi wojnami zaczeliby w koncu wspulpracowac. Takie uklady naprawde sie sprawdzaja(dopuki sie niezaczna klucic ;P)
Sorki za bledy jesli jakies byly :P.
A moim nie-skromnym zdaniem to Szwedzi są lepsi od Polaków w jednej rzeczy, ale to na 100% :) Wiesz w jakiej? Znają swój ojczysty język i nie kaleczą go tak, jak Ty to robisz z polskim.
A moim nie-skromnym zdaniem to Szwedzi są lepsi od Polaków w jednej rzeczy, ale to na 100% :) Wiesz w jakiej? Znają swój ojczysty język i nie kaleczą go tak, jak Ty to robisz z polskim.
Bueehehe, nom, ale trzeba przyznać, że choć napisał z błędami to napisał prawde.
Bledy robie od zawsze i nie kazdy rodzi sie polonista ;)
Btw. Ty nigdy nie robisz bledow?
Domenticsu hunca wszedzie i przy kazdym cavie maja letter na ktorym pisze
"Domenticsu guild peace or die" i takie tam...powinni zdechnac s****ysyny wszyscy
Domenticsu hunca wszedzie i przy kazdym cavie maja letter na ktorym pisze
"Domenticsu guild peace or die" i takie tam...powinni zdechnac s****ysyny wszyscy
większej bzdury nie widzialem w zyciu-.- mogę Cie zapownic, ze tak nie jest ;) A poza tym wybuchla wlasnie nowa wojna :D Domnesticus vs Krew :)
Thal Therdo
23-02-2006, 07:51
Nub wojno, moon wygra
No i z biegiem czasu wynikla kolejna wojna. Wiekszosc gildii vendetta(rodzina mort i znajomi) zaatakowali nasza gildie, podczas wojny pomagalismy im, a teraz odplacaja nam sie wojna. Zobaczymy co z tego wyniknie, z tego co wiem, to gildia krew ma zamiar rozprawic sie najpierw z nami, a pozniej z nastepna silna gildia(skladajaca sie chyba tylko z Polakow) Divonnium.
No i z biegiem czasu wynikla kolejna wojna. Wiekszosc gildii vendetta(rodzina mort i znajomi) zaatakowali nasza gildie, podczas wojny pomagalismy im, a teraz odplacaja nam sie wojna. Zobaczymy co z tego wyniknie, z tego co wiem, to gildia krew ma zamiar rozprawic sie najpierw z nami, a pozniej z nastepna silna gildia(skladajaca sie chyba tylko z Polakow) Divonnium.
HAHAHHAHAH znam divonnium i mówie wam ;] niemacie szans:P
w Divionnium jest "Ale~ Clestarius" czy jakos tak to jest Espanol i sharuje 24h na dobe z 2 innymi ownerami 1 mnie caluje 2 mi daje expic 3 mnie bije za expienie z nim :P
kruliczek
23-02-2006, 20:07
no wlasnie i co macie z tego pomagania? :X dostaliscie troszke kaski za paymenty a teraz te świry do was... najbardzej mnie wkurza Bobby'Ace jego to nalezy usunac z serwa poki czas, w pierwszych dnia walił PA na prawo i lewo
Tak czy owak mysle ze dacie sobie z nimi rade, poki co to oni chyba siedza offline? Pewnie w nocy was będa nękać :| a z nami (Divonnium) to wogole szans nie maja, co oni 17 osob maja w gildii nawet lvli nie sprawdzam... U nas 10 osob ma 35+lvl, to ma swoja wartosc ;]
btw, czemu na forum nic nie napisane, zadnych war frags itp :P na razie jest chyba 3 - 3? ale nie wiem bo nie chca mi sie sprawdzac wszystkich pokolei
p.s.
mam nadzieje ze znacie Phy Praefectus z poprzednich serwow, bo dla mnie nie jest on godny zaufania po tym co pokazalo Infestus na Kyrze
Co do fragów jest 6:2 dla nas
Co do Phy~ to jesli nie graliscie na kyrze to nie wiecie o c b :)
Co jak co ale tam chłopaki walczyli do końca (no prawie:p )
No ale czas pokażeB)
kruliczek
23-02-2006, 23:24
co do Infestus to chodzi mi glownie o to ze Lucurm Ira waliło tam PA, ja gralem tam jak byla ta wojna Li vs Homeboyz ale bylem bez gildii i mnie PAowali m.in. Yordiq, Aequitas Crucio, Veritas Crucio i inni, dlatego mam uprzedzenia do Infestus :P
szkoda ze nie ma stronki z fragami bo to sie ciagle zmienia, tak się złożyło że właśnie padłes niedawno :( (teraz u mnie 23:15):
Feb 23 2006, 23:04:49 CET Killed at Level 37 by Acamas Mort
szkoda, ale jedziecie z nimi, dacie rade
Al Khazar
23-02-2006, 23:32
No i po co ta wojana! Dopiero zaczełem tam grac..
Ehh nom rzeczywiscie padlem. Chlopaki mass loga zrobili a ja expilem ;p
NIestety wylapalem combo z 4 sd i przytulilem ziemie :) Ale wlasnie w tej chwili odrobilem stracony lvl wiec nie placze ;p
A co do fragow to rzeczywsicie nie wiadomo co i jak ;]
szkoda, ale jedziecie z nimi, dacie rade
^^, trzeba w to wierzyć ;PP,tylko jak tu walczyc kiedy kasy na uh nie ma..
^^, trzeba w to wierzyć ;PP,tylko jak tu walczyc kiedy kasy na uh nie ma..
Śmieszne jest pare rzeczy.
Wy macie 20+ ale skile słabsze niż ja mam teraz.
O jak wy chcecie wygrac?
Lvl to nie wszystko i nawet dobrze ich knight/pall odwas nie hituje.
I też pomyslcie zrobcie FE pare sorcow i jak dojdie do glownej zadymki FE wyslij pare osob 30- popadają odnich a potem wszyscy wkroczycie czyż nie lepiej?
kruliczek
24-02-2006, 14:36
Sęk w tym że Krew nie chce dopuscic do open battle tylko w nocy sie logują i biją po 1 osobie, ale tak to daleko nie zajadą =)
W koncu powstał temat z fragami zalozony prez Aerthis: http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1135362
Wynika z niego że jest 6-11 dla Krew ale dla mnie nie jest to wyznacznikiem bo tam popadali lowlvle, tak naprawde to Domnesticus wygrywa i expi a Ci są offline lub w pz. Jak dla mnie to oni już przegrali i będa tylko was w nocy pkowac, chyba, że dacie się im wypłacić.
EDIT:
Powstała lista paymentów dla Krew:
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1135948
Wygląda na to, że to koniec wojny.
malyjanek
24-02-2006, 16:49
Ja jestem pod wrazeniem gildi Divonnium w pierwszej piatce lvli az 4 jest z tej gildi i ostro expia dalej,pozatym sporo tam innych hlvl (oczywiscie jak na serwer).A co do wojny to ktos pisal ze Krew jak wygra z Domn~ to beda chcieli wojne z Div~ tylko z czym do ludu :D Ja na xenerze mam lvl 12 i jak narazie polacy sa spoko :P
p.s krew sie rozpadlo
Ja jestem pod wrazeniem gildi Divonnium w pierwszej piatce lvli az 4 jest z tej gildi i ostro expia dalej,pozatym sporo tam innych hlvl (oczywiscie jak na serwer).A co do wojny to ktos pisal ze Krew jak wygra z Domn~ to beda chcieli wojne z Div~ tylko z czym do ludu :D Ja na xenerze mam lvl 12 i jak narazie polacy sa spoko :P
p.s krew sie rozpadlo
Jak wygraja? :D Przeciez juz przegrali.
Jaki masz nick na Xenerze napisz "Abilin" or "Xaya Azuer" abilin to arn ;]
Juz nie isara tym najtem 20+ co pekowales prawie reda wbiles? xD
malyjanek
24-02-2006, 19:25
chodzilo mi o to ze jakby wygrali z wami :P
master's
24-02-2006, 19:34
No kude po co bijecie sie ze swedami jak mozemy zqwrzec z nimi uklad i powybijac br... co nie??:D
thewojtek
24-02-2006, 20:19
O jak wy chcecie wygrac?
I też pomyslcie zrobcie FE pare sorcow i jak dojdie do glownej zadymki FE wyslij pare osob 30- popadają odnich a potem wszyscy wkroczycie czyż nie lepiej?
BAN plax (limit unju~ na dzien)
O jak wy chcecie wygrac?
aff.. Gratz mega-super-hlv-taktyku, ktory chwali sie kogo to nie zna i jaki to nie jest cudowny.. Na fe by polecialy sd i waste many, zreszta swoich mozna przy okazji dobic.
Veltaxio
25-02-2006, 09:30
No kude po co bijecie sie ze swedami jak mozemy zqwrzec z nimi uklad i powybijac br... co nie??:D
K**** jakich br tu jest polak albo szwed nie widzialem br jeszcze xD
K**** jakich br tu jest polak albo szwed nie widzialem br jeszcze xD
Hehe Br to tu nie ma panowie ;p Szwedzi sa ale tylko ci co zostali wyrzceni z innych servow ;p
malyjanek
25-02-2006, 16:26
ledwo wszedlem na Xerene (mam 12 lvl) i juz mi sie odechcialo grac....powod? wszystkie (doslownie) WSZYSTKIE expowiska sa zajete,idziesz gdzies i od razu slyszysz "leave" , "i hunt here" "hi mi is nub plx live or hanted" -.- , nie masz szans poexpic bo wszystkie cavy sa oblegane 24h na dobe :( to troszke dolujace
BAN plax (limit unju~ na dzien)
jA TYLKO skróciłem przebieg takiej taktyki... nieznasz całej. BANA by niebyło.. tylko ten swoj limit by się zachowalo..A nawet bym posiwiecil tydzien by zabic 5 wrogów
Lord Dreathan
26-02-2006, 08:56
Phi, też mi wojna. Jedna walka, AR dostało w p!z|)y i zaczęli sypać kasą za wolność...żałosne
kruliczek
26-02-2006, 11:30
Phi, też mi wojna. Jedna walka, AR dostało w p!z|)y i zaczęli sypać kasą za wolność...żałosne
widzisz jakis sens w biciu sie z dwukrotnie wieksza siłą liczebną majac średnio 23 lvl? nawet kasy nie ma na runy, a te kilka k co trzeba było zapłacić to i tak trzeba było uzbierać bo większość z nas po prostu nie miała nawet 5k :|
One of DiV
27-02-2006, 00:03
No wiec tak dla sprostowania....
Nie ma czegos takiego ze jak ci czy inni beda przy wladzy to bedzie gorzej(chodzi mi to o narodowosc) ludzie sie licza nie gdzie ktos mieszka...
co do gildi div~ to nie sklada sie tylko z polakow przyjmowani sa tylko ludzie ktorzy nie robia zbytniego PA i maja dobre lvl... gildia ta powstala z mysla o graniu bez powiedzenia przez innych Hunted bez powodu czy tez Stop lvl bo nie chca zebys byl lepszy niz oni... Sam sie spotkalem z takowymi sytuacjami gdzie nie wolno ci bylo grac za duzo expic itp. co do PA to bylo jest i bedzie ale nazywanie kogos PA z tego powodu ze bedac gdzies na huncie przychodzi ci duzo nizszy lvl i pisze ze nie wyjdzie stad bo to jest publiczne miejsce to co mam zrobic???? zostawiajac lot na ziemi a potem sie okazuje ze jakis koles go zabral i run do miasta... Gildia nasza chce tylko bic lvl i przyjmuje duzo ludzi by zadna inne nie zaczela wojny a co do szwedzkich hlvl to maja oni dziwne zasady...ale nie wtracamy sie do ich spraw dopuki te nie stana sie takze naszymi sprawami....ci co chca walczyc to niech sobie ida na otwarte PvP a wtedy zobacza co to znaczy ciagla walka z ludzmi...chcialbym takze powiedziec ze jest wielu ludzi ktorzy przylaczaja sie do najleprzych gildi i zaczynaja "kozaczyc" wiec powiedzmy sobie wprost wojny sa niszczace i dlatego staramy sie ich unikac...ale nie zawsze sie da... poznalem juz tylu ludzi ze nie pamietam nawet polowy... tylu juz chce miec plecy w jednym z hlvl nawet na huncie nie mam czasu normalnie poexpic bo zaraz mam taki spam ze nie widze jakie hity dostaje...zdarzaly sie juz krzywe akcje z ludzmi z gildi ale my sie staramy je rozwiazywac..tak ostatnio ludzie z naszej gildi zaczeli bic innego a jak jeden z rodziny tam byl i pisal stpo to jedni przestali a ci z gildi nie czego wynikiem bylo usuniecie ich...
A tak na marginesie... Shaman pewnie mam jakies bledy w tym poscie ale skad wiesz ze szwedzi nie kalecza swojego jezyka???znasz Szwedzki na tyle dobrze??? a moze sam jestes szwedem ze mozesz sie w ten sposob wypowiadac na ten temat???
z czasem jeszcze to zajze bo nie mam za duzo czasu bo mnie z lvl dogonili :PPP
cYa 4aLL
A tak na marginesie... Shaman pewnie mam jakies bledy w tym poscie ale skad wiesz ze szwedzi nie kalecza swojego jezyka???znasz Szwedzki na tyle dobrze??? a moze sam jestes szwedem ze mozesz sie w ten sposob wypowiadac na ten temat???
z czasem jeszcze to zajze bo nie mam za duzo czasu bo mnie z lvl dogonili :PPP
cYa 4aLL
Ja, jag är svensk, och jag kan spraket väll, sa hall tyst tack.
own3d. =)))
bro kiss:**
Tygrysek de'Ver
haha, velt grasz tutaj??:D Ayla~ here xD
Wiwuz jest The Best niema co heuaheuahe ! z Ihami na wojne heuaheua
Phy Praefectus=gejtur from morgana?? xd
One of DiV
28-02-2006, 00:16
hum....
nie mam pojecia co napisales bo nie chce mi sie translatora szukac...
ale nadal nie odpowiedziales mi na pytanie????
a tak na marginesie to znam takiego jednego polaka co mieszka w szwecji zna jezyk ich ale jakos dziwne bo trzyma sie z nami a nie z nimi....
nie to zebym byl jakis tam rasista-nacjonalista ale wiesz jak jest trzymasz z tymi ktorych znasz i tylko oni sie licza do czasu az cie nie zdradza...
cYa aLL
Pozdro dla ziomow,
dla frajerow pogarda....
dla frajerow pogarda....
^^ Święte słowa stary. Tylko nie sądzisz, że to dziwnie brzmi wypowiadane przez Ciebie? Spójrz...Sam sobą gardzić...kompleksy?
Megallion
28-02-2006, 10:39
bez przesady jesli odpowiada wam ludzie wladza polakow zapraszam na furore n/c rozumiem swe pl razem ale nie polacy -.-'
15:29 Phranella: 15:30 You have found a crown shield.15:31 You have found a crown armor.
Gratz Phranellko :***************
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.