Pokaż pełną wersje : Hydry - Co i jak?
Witam,
Chciałbym się wybrać na hydry, ale mam kilka pytań.
Jestem 38 lvlowym elite knightem ze skilami 75/75.Mój eq to crus helmet,crown armor,plate legs,tower shield,bs,gs,scarf.
Jako shooterzy poszli by 28+ 3 sorce/druty.
Czy postawić 6 dsów czy lepiej 4 dsy i 2 fe?Ide pierwszy raz i troche się boje i prosiłbym jeszcze o jakieś taktyki.Postaram się również przed huntem wbić 40 lvl i zrobić ofa co pozwoli na zakup jakiegoś eq(na moim świecie jest drogo jak...).
Witam,
Chciałbym się wybrać na hydry, ale mam kilka pytań.
Jestem 38 lvlowym elite knightem ze skilami 75/75.Mój eq to crus helmet,crown armor,plate legs,tower shield,bs,gs,scarf.
Jako shooterzy poszli by 28+ 3 sorce/druty.
Czy postawić 6 dsów czy lepiej 4 dsy i 2 fe?Ide pierwszy raz i troche się boje i prosiłbym jeszcze o jakieś taktyki.Postaram się również przed huntem wbić 40 lvl i zrobić ofa co pozwoli na zakup jakiegoś eq(na moim świecie jest drogo jak...).
starczy dwóch shooterów i 4 dsy no i oczywiście czar challenge do przejmowania hydry jak sie przelaczy na dsa :)
najlepiej jak sorc ma 33+ wtedy dodatkowo bedzie mogl uderzac z wand of inferno :)
4dsy i 2 fe nie zda egzaminu do fe wala z explo :) i beda ranic dsy xD
Voodoomaster
21-03-2006, 15:23
Eeeeeeeeeee ale i tak FE zabije DSa czy to Non pvp czy nie, chyba że każdy summnie własne go potworka i już. Bo jak gostek summnie 2 potwory to mogą się zabić.
Sozemego
21-03-2006, 15:24
Sproboj zaatakowac ds'a fire elementalem, na jakim kolwiek swiecie ;]
ale tak: 1 sorc stawia 2 dsy , 2 sorc/drut 2 dsy i 3 sorc/drut 2 fe
down@ jak zasiepia jak gram na non pvp?-.-
po zabiciu hydry dsy wracaja do walscicieli tak?a jak sie z nimi ustawie to hydra nie bedzie uciekac?chce wiedziec czy 4 dsyi 2 fe czy mzoe 6 dsow?a a moze 4 fe i 2 dsy?i jakies taktyki bo ide pierwszy raz blokowac
Fe zasiekaja blokera, pozatym wala niby z explo, ale u nich to sa obrazenia od ognia.
4 ds'y? Jak bedziesz miedzy nimi chodzil? Nielepiej samemu?
szymon287
21-03-2006, 15:46
hmm polecam wbic 40lv ;] taka okragla sumka :D sklad najlepiej 1druid koniecznie i 2druid/sorc osobiscie polecam 2druidow ze wzgledu na 1druid robi ci sio ty dajesz mu manasy a nie uhy, 2druid mass i leczy ciebnie i dsy lecz on za wlasna mane :cygaro: fe nie polecam bo bloker musi byc naprawde dobry wystarczy 1wave hydry w shoterow i fe leza a jak nie bede miali ms to przy mocniejszym wave nawet shoterzy padna,a 4dsy blokna hydre i po klopocie :D, polecam takze ten 40lv bo mozesz lurnac 2lub nawet 3hydry (3hydry tylko na full respie) ale 2dosc czesto mi sie zdarza ^^ od 1hydry prawie zawsze wave dostaniesz, a od 2tez mozesz dostac i jest nie milo =/ ale loocik sie zwara powyzej 3h++ ;]
Venderer
21-03-2006, 15:48
Skoro to Non pvp to polecam postawić 6 FE :P idzie je przybloczyć koło wejścia na hydry używając animate Death (kiedyś widziałem na filmiqu) A jeśli hydra zacznie bić Dsa to szybko padnie ...
Voodoomaster
21-03-2006, 15:51
LOL???? Hydra mogła by zabić DS waląc w zwarciu lub używając water wave.
Venderer
21-03-2006, 16:23
a exeta res?
Tak już to widze, że knight w zamieszaniu okrążony przez 4 Dsy i hydre (czasem nawet 2) uważjąc żeby się na czas UHnąc, zorientuje się, że hydra atakuje Dsa (a zabić go może w 2-3 tury) pozatym anwte jeśli się nie przeżuci to Dsy oberwą z Wave'a... A to żeby Uhać DSy to już waste jest... I nawet jeśli ten knight się zorientuje odrazu, że hydra się przeżuciła to nie zawsze będzie miał mane na exeta res.... -.-
==EDIT==
Down no skoro tak mówisz to zwracam honor... Zaraz obejże filmiq, będe miał 100% pewności ;)
==EDIT2==
Obejżałem sobie na speedzie... I nie pwoiesz mi, że nie miałem racji --.-- Mnie nie chodziło oto, że taki hunt nei ejst możliwy tylko o to, że DSy giną... A w tym przypadku prawie przy każdem hydrze ginął jakiś DS, w dodatku shooterzy musieli Uhąć (lub Ihać) DSy... więc tak dokońca to to zayebiście nie było...
Tak już to widze, że knight w zamieszaniu okrążony przez 4 Dsy i hydre (czasem nawet 2) uważjąc żeby się na czas UHnąc, zorientuje się, że hydra atakuje Dsa (a zabić go może w 2-3 tury) pozatym anwte jeśli się nie przeżuci to Dsy oberwą z Wave'a... A to żeby Uhać DSy to już waste jest... I nawet jeśli ten knight się zorientuje odrazu, że hydra się przeżuciła to nie zawsze będzie miał mane na exeta res.... -.-
http://rapidshare.de/files/16063535/hydy_plx.rec.html
Nie wiem gdzie mam reszte filmów z Hydr, wiec ten musi wystarczyc...
Hunci sie je bardzo łatwo... Tutaj akurat mialem lvl 37 czy coś takiego. Zasada jest prosta - lurujesz jedną i ustawiasz sie przy sciance, 4 ds'y ją trapują i po sprawie... pada w kilkanaście sekund, czasami bez UH'a. Trzeba tylko pamiętać, żeby przy lurowaniu miec mane na Ex Urę, żeby pozbyć sie paraliżu. Jeszcze bardziej ekonomicznie jest, gdy weźmie się druida z Heal person i Mass healing, tego chyba tłumaczyć nie trzeba.
2 sorców/drutów i 4 ds'y to wystarczająca "siła ognia" żeby łatwo i skutecznie trapowac i ubijać te bestie, wieksza ilość summonów/shooterów to tylko rozdrabnianie expa.
@ Film. Było to na początku Kyry i nie było jeszcze kaski na promo i Challenge, wiec jest troche smiesznych akcji i przez to większe waste Uh's.
Dodatkowo proponował bym używac fire fieldów. Rzuca się go jedna kratkę nad miejscem w którym próbowałem sie ustawiać, przez co trapowanie Hydry jest dużo łatwiejsze.
To tyle ode mnie.
Gl, HF.
Hydry z DSami są dziecinnie łatwe.
DSy prawie nigdy nie padają [jeśli knight ma "exete res"] i exp tanio wychodzi. 3 shooterów to chyba troche za dużo ale juśli już to 4 DSy i 2 FE [FE zablokowane przy wejściu szkieletami z Animate Dead albo Undead Legion (Przy UL szkielety summonuje się na południe od wejścia i blokuje parcelami tak że ma się "zapas" jeśli te przy wejściu padną)].
Oczywiście druidzi mile widziani :)
Voperiamus Hele
24-03-2006, 12:31
Jak juz tak chcesz blokowac hydry to .. Shooterow (sorcki z summonami) - jak jestes na non-pvp to Fire elementale :) Minimum musisz miec 40lvl (inaczej uhow zejdzie ho ho i jeszcze kapke) prome zeby uzywac exeta res (Hydry sie przezucaja jak glupie :faceoff: )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.