PDA

Pokaż pełną wersje : Hydry - Co i jak?

Frapper
21-03-2006, 15:04
Witam,
Chciałbym się wybrać na hydry, ale mam kilka pytań.
Jestem 38 lvlowym elite knightem ze skilami 75/75.Mój eq to crus helmet,crown armor,plate legs,tower shield,bs,gs,scarf.
Jako shooterzy poszli by 28+ 3 sorce/druty.
Czy postawić 6 dsów czy lepiej 4 dsy i 2 fe?Ide pierwszy raz i troche się boje i prosiłbym jeszcze o jakieś taktyki.Postaram się również przed huntem wbić 40 lvl i zrobić ofa co pozwoli na zakup jakiegoś eq(na moim świecie jest drogo jak...).

pyzio2
21-03-2006, 15:09
Witam,
Chciałbym się wybrać na hydry, ale mam kilka pytań.
Jestem 38 lvlowym elite knightem ze skilami 75/75.Mój eq to crus helmet,crown armor,plate legs,tower shield,bs,gs,scarf.
Jako shooterzy poszli by 28+ 3 sorce/druty.
Czy postawić 6 dsów czy lepiej 4 dsy i 2 fe?Ide pierwszy raz i troche się boje i prosiłbym jeszcze o jakieś taktyki.Postaram się również przed huntem wbić 40 lvl i zrobić ofa co pozwoli na zakup jakiegoś eq(na moim świecie jest drogo jak...).

starczy dwóch shooterów i 4 dsy no i oczywiście czar challenge do przejmowania hydry jak sie przelaczy na dsa :)

najlepiej jak sorc ma 33+ wtedy dodatkowo bedzie mogl uderzac z wand of inferno :)

4dsy i 2 fe nie zda egzaminu do fe wala z explo :) i beda ranic dsy xD

Frapper
21-03-2006, 15:12
up@ gram na non pvp

Voodoomaster
21-03-2006, 15:23
Eeeeeeeeeee ale i tak FE zabije DSa czy to Non pvp czy nie, chyba że każdy summnie własne go potworka i już. Bo jak gostek summnie 2 potwory to mogą się zabić.

Sozemego
21-03-2006, 15:24
Sproboj zaatakowac ds'a fire elementalem, na jakim kolwiek swiecie ;]

Frapper
21-03-2006, 15:27
ale tak: 1 sorc stawia 2 dsy , 2 sorc/drut 2 dsy i 3 sorc/drut 2 fe
down@ jak zasiepia jak gram na non pvp?-.-
po zabiciu hydry dsy wracaja do walscicieli tak?a jak sie z nimi ustawie to hydra nie bedzie uciekac?chce wiedziec czy 4 dsyi 2 fe czy mzoe 6 dsow?a a moze 4 fe i 2 dsy?i jakies taktyki bo ide pierwszy raz blokowac

Rhodd
21-03-2006, 15:42
Fe zasiekaja blokera, pozatym wala niby z explo, ale u nich to sa obrazenia od ognia.
4 ds'y? Jak bedziesz miedzy nimi chodzil? Nielepiej samemu?

szymon287
21-03-2006, 15:46
hmm polecam wbic 40lv ;] taka okragla sumka :D sklad najlepiej 1druid koniecznie i 2druid/sorc osobiscie polecam 2druidow ze wzgledu na 1druid robi ci sio ty dajesz mu manasy a nie uhy, 2druid mass i leczy ciebnie i dsy lecz on za wlasna mane :cygaro: fe nie polecam bo bloker musi byc naprawde dobry wystarczy 1wave hydry w shoterow i fe leza a jak nie bede miali ms to przy mocniejszym wave nawet shoterzy padna,a 4dsy blokna hydre i po klopocie :D, polecam takze ten 40lv bo mozesz lurnac 2lub nawet 3hydry (3hydry tylko na full respie) ale 2dosc czesto mi sie zdarza ^^ od 1hydry prawie zawsze wave dostaniesz, a od 2tez mozesz dostac i jest nie milo =/ ale loocik sie zwara powyzej 3h++ ;]

Venderer
21-03-2006, 15:48
Skoro to Non pvp to polecam postawić 6 FE :P idzie je przybloczyć koło wejścia na hydry używając animate Death (kiedyś widziałem na filmiqu) A jeśli hydra zacznie bić Dsa to szybko padnie ...

Voodoomaster
21-03-2006, 15:51
LOL???? Hydra mogła by zabić DS waląc w zwarciu lub używając water wave.

Kraaj
21-03-2006, 16:13
a exeta res?

Venderer
21-03-2006, 16:23
a exeta res?

Tak już to widze, że knight w zamieszaniu okrążony przez 4 Dsy i hydre (czasem nawet 2) uważjąc żeby się na czas UHnąc, zorientuje się, że hydra atakuje Dsa (a zabić go może w 2-3 tury) pozatym anwte jeśli się nie przeżuci to Dsy oberwą z Wave'a... A to żeby Uhać DSy to już waste jest... I nawet jeśli ten knight się zorientuje odrazu, że hydra się przeżuciła to nie zawsze będzie miał mane na exeta res.... -.-

==EDIT==
Down no skoro tak mówisz to zwracam honor... Zaraz obejże filmiq, będe miał 100% pewności ;)

==EDIT2==
Obejżałem sobie na speedzie... I nie pwoiesz mi, że nie miałem racji --.-- Mnie nie chodziło oto, że taki hunt nei ejst możliwy tylko o to, że DSy giną... A w tym przypadku prawie przy każdem hydrze ginął jakiś DS, w dodatku shooterzy musieli Uhąć (lub Ihać) DSy... więc tak dokońca to to zayebiście nie było...

Lisu
21-03-2006, 17:05
Tak już to widze, że knight w zamieszaniu okrążony przez 4 Dsy i hydre (czasem nawet 2) uważjąc żeby się na czas UHnąc, zorientuje się, że hydra atakuje Dsa (a zabić go może w 2-3 tury) pozatym anwte jeśli się nie przeżuci to Dsy oberwą z Wave'a... A to żeby Uhać DSy to już waste jest... I nawet jeśli ten knight się zorientuje odrazu, że hydra się przeżuciła to nie zawsze będzie miał mane na exeta res.... -.-

http://rapidshare.de/files/16063535/hydy_plx.rec.html
Nie wiem gdzie mam reszte filmów z Hydr, wiec ten musi wystarczyc...

Hunci sie je bardzo łatwo... Tutaj akurat mialem lvl 37 czy coś takiego. Zasada jest prosta - lurujesz jedną i ustawiasz sie przy sciance, 4 ds'y ją trapują i po sprawie... pada w kilkanaście sekund, czasami bez UH'a. Trzeba tylko pamiętać, żeby przy lurowaniu miec mane na Ex Urę, żeby pozbyć sie paraliżu. Jeszcze bardziej ekonomicznie jest, gdy weźmie się druida z Heal person i Mass healing, tego chyba tłumaczyć nie trzeba.
2 sorców/drutów i 4 ds'y to wystarczająca "siła ognia" żeby łatwo i skutecznie trapowac i ubijać te bestie, wieksza ilość summonów/shooterów to tylko rozdrabnianie expa.

@ Film. Było to na początku Kyry i nie było jeszcze kaski na promo i Challenge, wiec jest troche smiesznych akcji i przez to większe waste Uh's.
Dodatkowo proponował bym używac fire fieldów. Rzuca się go jedna kratkę nad miejscem w którym próbowałem sie ustawiać, przez co trapowanie Hydry jest dużo łatwiejsze.

To tyle ode mnie.
Gl, HF.

hide
23-03-2006, 21:12
Hydry z DSami są dziecinnie łatwe.
DSy prawie nigdy nie padają [jeśli knight ma "exete res"] i exp tanio wychodzi. 3 shooterów to chyba troche za dużo ale juśli już to 4 DSy i 2 FE [FE zablokowane przy wejściu szkieletami z Animate Dead albo Undead Legion (Przy UL szkielety summonuje się na południe od wejścia i blokuje parcelami tak że ma się "zapas" jeśli te przy wejściu padną)].
Oczywiście druidzi mile widziani :)

Voperiamus Hele
24-03-2006, 12:31
Jak juz tak chcesz blokowac hydry to .. Shooterow (sorcki z summonami) - jak jestes na non-pvp to Fire elementale :) Minimum musisz miec 40lvl (inaczej uhow zejdzie ho ho i jeszcze kapke) prome zeby uzywac exeta res (Hydry sie przezucaja jak glupie :faceoff: )