PDA

Pokaż pełną wersje : Stare gry.

karat
05-07-2004, 17:47
Czy znacie jakąś dobrą strone ze starymi grami.
Lubie trakie klasyczne gierki np.Civilizacion są czenso lepsze od wspułczesnych.

n3m3s!s
05-07-2004, 17:55
Obił mi się o uszy adres: www.staregry.pl
Nie wiem czy coś tutaj znajdziesz dla siebie bo nie przegladalem tego serwisu, no ale zaobaczyc mozesz.
3m sie.

Ulrek
06-07-2004, 00:08
klasyka.do.pl
www.cda.prv.pl
www.the-underdogs.org
www.google.pl

Andy ognisty
06-07-2004, 12:59
tez polecam adres www.cda.prv.pl
Lubisz cywilazcje I - witaj w klubie sprobuj II tez jest niezla lepsza grafika polska wersja po prostu miodzio
ZA to Ciwilizacja III to gra przecietna
P.S. Pograj tez w Call to Power - tez jest OK

karat
06-07-2004, 13:25
Bardzo wam dziękuje :D :D :D .Zamieszczajcie dalej takie adresy.
Mam nadzieje że nie tylko ja kożystam z tego tematu ale też inni użytkownicy forum :) .

Ulrek
06-07-2004, 14:08
Oryginalnie dodany przez Andy ognisty
tez polecam adres www.cda.prv.pl
Lubisz cywilazcje I - witaj w klubie sprobuj II tez jest niezla lepsza grafika polska wersja po prostu miodzio
ZA to Ciwilizacja III to gra przecietna
P.S. Pograj tez w Call to Power - tez jest OK

Zależy która Cywilizacja II. Sid Meier's Civilization 2 wydana dobre kilka lat temu (przed rokiem 1998 ) o ile się nie mylę jest tylko w wersji angielskiej, ale jest to najlepiej dopracowana Cywilizacja (filmiki podczas budowania cudów, śmieszni doradcy w radzie), Cywilizacja II: Próba Czasu to tylko marna podróbka.

@ karat

Z tego tematu mogą również skorzystać policjanci jak ktoś powie coś nieodpowiedniego :)
www.cda.prv.pl jest moim zdaniem legalny - kiedyś został zamknięty przez prv.pl za umieszczanie nielegalnych rzeczy, ale teraz jakoś to odblokowali i sobie działa.
I przypomniałem sobie jeszcze jeden adres (wpisujemy bez www)
retro.scene.pl

Andy ognisty
06-07-2004, 14:12
Cywilizacja II(zwykla nie proba czasu)jest rzeczywiscie swietna jest ona rowniez w pelnej wersji polskiej nie wiem czy oficjalnej ale jest - sam mam (ale pirata) a przeklad jest swietny

Slajt
08-07-2004, 10:11
http://www.amiga.elbi.pl

Tyle wam powiem, ściągamy emulatorek, starego dobrego lotusa i jazzda !!! Ale całkiem co innego to było na amidze. I wy cywilizacje nazywacie starą grą ? Chyba tylko dla was.
PS: Kto miał amige ?

EDIT: Zapomniałem dodac ze mam 15 lat ^^

Ulrek
08-07-2004, 15:39
Ooo... jak ja pamiętam te stare cRPG na Amidze, w które zagrywałem się jak miałem 4 latka (obecnie mam 16). Wtedy to łapałem autentyczne styki grając w Eye of the Beholder 1 i napotykając śmiesznie wyglądające pajączki. Albo ta "straszna" czacha-meduza w Black Crypt :) . Mam emulator amigi WinUAE oraz następujące gry:
ADoom (wymaga WADów z wersji dla PC), Golden Axe, Cannon Fodder, Cannon Fodder 2, castles, Deuteros, Dungeon Master 2, Eye of the Beholder 1, Eye of the Beholder 2 (brakuje ostatniej dyskietki :( ), Ishar, Ishar II, Legion, Lost Vikings, Lands of Valour (szwabska wersja), Moonstone, Pirates! (ta dobra, Amigowa wersja... wersja na PC jest do kitu), Reunion, Theme Park, UFO: Enemy Unkown, Ultima 5, Black Crypt, Chaos Strikes Back. Jakby ktoś chciał te ADF'y to zapraszam na Gadu-Gadu (patrz: podpis)... niestety bez Kickstarta ani rusz, a bez Workbencha też byłoby ciężko, a rozprowadzanie tych jest raczej nielegalne... więc zapraszam na www.google.pl :D
No, i jest jeszcze strona z ADF'ami, nie pamiętam adresu więc w goglu trzeba wpisać "Back to the roots", albo "Back 2 the roots", ale tam nie ma zbyt wiele tych najlepszych gier.

Czkowron
08-07-2004, 16:36
Aaach.....nie ma to jak stare gierki...........

Aż łezką się w oku kręci , na samą myśl o tym ze kiedyś się ciupało w Metal Slug , Jazz Jackrabbit 2 : The Secret Files (i ciupie dalej ;) ) , Lotusa, Prince of Persia.W te gierki aż w dzisiejszych czasach można pogrywać.

A co do stronek ze starymi grami to kilka adresów ode mnie :

www.oldgames.nu (http://www.oldgames.nu)

www.abandongames.com (http://www.abandongames.com)

www.bhlegend.com (http://www.bhlegend.com)