Pokaż pełną wersje : Wszystko o treningu...
Czesiek92
05-09-2006, 09:57
Raynold fajnie to wymyślił :) .
Może się przydać.
Skille 70/70, G arm, c legs, vamp shield, f axe, warrior helmet - czy po dluzszym skillowaniu (ok. 10 godzin :q) slime'y zaczna ostro kosic? : d
Skille 70/70, G arm, c legs, vamp shield, f axe, warrior helmet - czy po dluzszym skillowaniu (ok. 10 godzin :q) slime'y zaczna ostro kosic? : d
Po ok. 4h z c arm, k legi, m shield, crus helm i skilami ok. 70 slim mnie walil po 70. Wtedy po prostu zabijasz tego slima i czekasz na nastepnego.
Moj najcik napewno skorzysta :D juz ma 65/67 czy jakos tak bo nie gralem dawno :P ale mierze wysoko =]
dzienki dzienki :P
piosenki nie bedzie =/ xD
:cup:X( :cup: X( :cup:
yaY!!
Zyrler Saos
08-09-2006, 18:23
A więc mam 30 lvl i skille 65/63.I właśnie chiałbym się zapytać czy na takim lvlu takie skille odpowiadają,czy może barzdiej skille 70/70 ? Prosze o odpowiedź.
ja od skilli 64/64 w c-secie, warrior helmecie, z medusa, platinum amulet i leather bootsach zaczolem skillowac na slimach. teraz mam 66/67 i jakos leci. najwazniejsze jest, zeby sie uzdrawiac szybciej niz zadaja obrazenia ( plus exura ). po okolo 2-3 godzinach zabijam sobie slima i ide po nastepnego.
jesli chodzi o trening z wieksza iloscia potworkow na raz. po czesci jest to dobry pomysl jesli atakuja nas same slabe potworki, a my atakujemy monka/ghoula. dlaczego? przy treningu z 2 potworami branymi na tarcze, zawsze jest ryzyko, ze ktorys walnie nie w tarcze, tylko w arma, a z wieksza iloscia potworkow zwiekszamy prawdopodobienstwo wystapienia 2 uderzen w tarcze ( w zasadzie co tura to 2 uderzenia ).
wydaje mi się,(nie robiłem doświadczen^^) że obrona potwora, zmniejsza sie, gdy on ucieka :) czy to prawda? jesli nikt nie sprawdzal to sproboje zrobic takie doswiadczenie.
Bardzo ładny poradnik ;) na rotach to słabo shielding leci :p slime duzo lepsze do skillowania :)
lisek1050
13-09-2006, 18:43
Hehe ja teaz wszystko wiem ale przeczytam dla pewnosci :P zeby byc... pewnym :P ;) :]8o
jubilatki
13-09-2006, 19:59
A więc mam 30 lvl i skille 65/63.I właśnie chiałbym się zapytać czy na takim lvlu takie skille odpowiadają,czy może barzdiej skille 70/70 ? Prosze o odpowiedź.
wbij 70/70 i bedzie OK poniewaz 65/63 troszke zamalo :/
Bardzo fajny poradnik:D przydal mi sie. na razie mam skile 62\6w ale zaczynam teraz na prawde skilowac. :D
Nooo właśnie co daje ten flask krwi demona??
Nic nie daje .. co to znowu za bajka o jakiejś krwi ??
michal91
17-09-2006, 07:16
mam pytanko wiem ze niepowiniennem tego tutaj pisac ale niemoge znalesc slowniczka do tibi czy na tej stronie jakis istnieje?
plz odpowiedzcie .
jeszcze raz sorry za ten post
;)
Don Chichot
17-09-2006, 10:10
A ja mam pytanko...
Czy jak biegam z 2-handed bonią to moge jakimś skillem podnieść sobie def?
Czy może chodziaż lvl zwiększa defa?
Bo było by bez sęsu gdyby 8 lvl w k-secie mial tyle samo defa co 80 tez w k-secie (oczywiscie mowie z broniami 2-handed).
Niedawno zaczolęm grać Knightem? Skiluja narazie na fibuli na Rotach czy to dobry wybór, co o tym sądzicie?
urlich grzes
24-09-2006, 19:23
Macie jakis przyblizony czas rosniecia skili palladynowi?? (chodzi o cos takiego jak autor umiescil w skilach knighta z tym ze w discie). Z gory dzieki, ewentualnie dajcie jakas strone z kalkulatorami, bo na tibia.pl akurat takowego nie ma a strona w poscie autora niestety nie dziala.
ja jednak uwazam ze twoje sposoby na trenowanie sa dobre popatrz na to gdzie napisales ze kiedy trenuje knight vs knihht to trzeba miec najgorszy itemek shieldu ale to nieprawda bo ja trenowalem z kumplem i kiedy mielismy studded on mi walil hity po 20 a ja mu po 30 a gdy wzielismy lepsza o zadawalismy sobie hity od 1 do 6;)
Waldorian_Knight
30-09-2006, 22:14
Fajny poradnik.THX za pomoc.
Dzienki tobie niedawno zabiłem moim 8 lvl knightem 11 lvl druida (TO ON ZACZOŁ!!!) skille41/40
nie bardzo zrozumialem ale dla knighta to poradnik bardzo dobty. Chociaz widzialem lepsze ;)
Niedawno zaczolęm grać Knightem? Skiluja narazie na fibuli na Rotach czy to dobry wybór, co o tym sądzicie?
Jeżeli grasz na non-PvP to roty, minotaury, krasnale, potem mogą być wild warriory, slimy .. i przy skillach 90+ monk.
Z moich doświadczeń jak sie skiluje tylko na potworkach to tak od 35 skila shieldu i sword/club/axe są najlepsze tak do 70/70. przynajmniej jak tak skilowałem i wyskilowanie ludzika do skili 70 na 70 zajeło mi około 1 tygodnia.chyba szybko co ?B)
W poradniku przeczytalem , ze podczas uzywania broni dwurecznej niemozliwy jest jakikolwiek awans w shielding.Niby logicze ale czy to absolutnie pewne? Zauwazylem ze podczas expienia z bronia dwureczna pojawiaja sie czasem te chmurki jak podczas blokowania tarcza.W kazdym wypadku,trening shildingu z bronia dwureczna nie moze byc oplacalny ;p.Jednak interesuje mnie to jako ciekawostka.
Moim zdaniem jest to pewne.
n@uriQo.
09-10-2006, 18:28
Nie chce mi sie czytac 52 stron wiec pytam po co ten vial z krwia demona ?
W poradniku przeczytalem , ze podczas uzywania broni dwurecznej niemozliwy jest jakikolwiek awans w shielding.Niby logicze ale czy to absolutnie pewne? Zauwazylem ze podczas expienia z bronia dwureczna pojawiaja sie czasem te chmurki jak podczas blokowania tarcza.W kazdym wypadku,trening shildingu z bronia dwureczna nie moze byc oplacalny ;p.Jednak interesuje mnie to jako ciekawostka.
-.- a kto skilluje bronią dwuręczną? A chmurki są nie tylko na tarczę, lecz także podczas "missa" czyli nie trafienia.
najlepszy trening jest z wyczarowanym przez druta lub sorca ghulem
poradnik nawet fajny. Tylko nie mogłeś dodać jakiejś grafiki? tylko surowy tekst. Ale mimo to ludziom, którzy będą chcieli przeczytać go do końca bardzo się przyda.
ps. Wex przykład z tego (To jest dopiero coś :D) link (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=58808)
Ej mam pytanie. Mianowicie : Jak się robi runy ??
OMG! po co zadajesz pytania nie związane z tematem
jak chcesz robić runy tu jest opis [co prawda o SD, ale i tak wszystkie runki robi się tak samo] link (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=98708)
Jestem nowy na forum wiec YO dla wszystkich. Gram w tibie cos okolo 2,5 miecha. Najpierw noob char najt, teraz toche mniej noob i tez najt. W tej chwili wybijam skille 59 na 14 lvl i nie śmiac sie robie to na rotach. Dlaczego sie nie śmiać, bo dzięki autorowi tego poradnika poznałem zasady wzrostu skilli, a nie tylko czyjeś mżonki na temat tego gdzie lepjej. Padaja może i czasem szybko, jednak zazwyczaj wyczute przechodzenie miedzy odpowiednim natężeniem ataku pozwala mi je wyczerapać maksymalnie. Pozatym jako że daleko jeszcze do 4 m lvl, to jako posiadacz pacc mam przyjemność siedzieć długo już sam w dzirze z idealny respem. Teraz pare moich mżonek na temat skillowania, które mam nadziej ktoś zweryfikuje ewentualnie potwierdzi/zaprzeczy.
1. skillowanie na potworkach z lootem ma właśnie tą zalete,
^-------------<
zwłaszcza jak leci food jeszcze ;](o nim mala wzmianka puźniej jeszcze)
2. slimy choc rzeciwiscie chwala cipsoft, że stworzył możliwość masterownia skilli bez zbednych punktow exp. mają moim zdanie równierz pare wad:
-przy checi wyskillowania na nich (radze próbować raczej gdzie kolo 47 i to z dobrym eq ;p) skilli trzeba mieć ze sobą food, jak sie ma niski lvl i malo capa to trza turlać 20 hamow to minimum na tych glutach. Wiadomo że jak sić coś turla to czlowiek sie modli(mówimy tu o niskich lvl bez wyższego chara;p), żeby jakieś nooby co se wylutować nie umją albo nie wiedzą gdzie nie zwinely na po drodze tego food
- drugim minusem slimow na low lvl jest tendencja jaką zauważam u matek. Mianowicie jak juz ubije ładnych pare klonów, to matka dostaje amoku(mi np. jak byłem na 12 lvl skill 50 wali wówczas 22, 11, 6,9 na tyle czesto ze mana nie nadożała, paradoksalnie na 13 lvl skille 54 walila przy amoku 44, 11, 22-o so hosi). Szybko zauważyłem że da się temu zaradzić, poprostu niestety trzeba wtedy ja zabić poczekać na mane i w przypadku mojej mjejscówy ulubionej na slimy, ropnąć next(niektórzy pewno jzu kumają co to za mjejscówa ;p)
- kolejny minus (pewno nie dla wszystkich) to opuźniajacy się sword, bo to co mowią niektórzy "dochodzi shield szybciej", to za przeproszeniem(tu bym przekloł z chcią) prawda. Poprostu klo zawsze chwile dochodzi, a matki w pewnym momencie nie da sie już lać. Dowodem ze jak sie dobrze przechodzi pomiedzy full at, pół def, full def można tak jak ja mimo +1 na korzyść shield wyrównać skille niemal idealnie ponownie(no exp ciągle skill). Teraz co prawda znow sh trochę wyprzedza sw, ostatnich pare godzin czytam i teraz pisze więc nie licze chmurek.
- low lvl mają jeszcze jeden problem na slimach medium lvl ;p
Teraz troche o rotach dlaczego je lubie do skill
1. Leci z nich żarcie więc dłuzej mamy szansę spalać mana(to że jak się traini to leci jak wcale to inna rzecz;p)
2. Leci wcale nieźle kaski np. w porównaniu do dwarfów.
3. Jest pełno zamieszkałych przez nie mjejscówek z takim respem, że nawet w weekend da się w miare na lajcie skillować ;]
4. Mace swordy jak ktoś, chce zbierać mi osobiscie turlanie słabo wychodzi, a thiefy mi przez to obrzydziły już na maxa lootbagi.
5. Wyczułem sobie świetnie na nich broń(jeśli to wbrew zasadą forum to przepraszam czytałem, ale nie zpamietałem wszystkiego), daggerem nawet na skillach 58 na full def od żółtej wale hity małe, potem prawie wogóle za to po przeiściu na pół def mam w miare pewny szybki blood hit(knife czasem sie zatnie na pare ładnych rund). Nie dotyczy to pewnych szczególnych przpadków. Jak ktoś już wcześniej zauważył zdaje sie, że przy pewnej ilosci % skilla : mniej wiecej w połowie. kolo 75-80 i pod sam koniec idą nienaturalnie duże hity.
Dwarfy też sprawdziłem, ale krótko zauważyłem + i -, pomijając te co wyżej. + Kopy mają niebywały resp. - zwlaszcza dla poczatkujacych mają niebywała ilość pk ;p
Strasznie długo już modze te oczywistości na koniec tylko jeszcze jedno małe nasuniente dzisiaj przypuszczenie. Wydaje mi się propo food, że kiedy zostawiam roty na red hp(najlepjej na 1 hit ;p) oraz zmieniam broń na tą do expa(u mnie narazie scimitar), to food leci częściej, ale narazie za krótko żeby coś o tym mówić.
PS. HEHE podczas pisania tego posta musiałem przeżuci sie jednak na knife ;p.
Zamierzam po 60 udac sie na mino, przydałby sie jakieś dobre rady wujka sama;p.
Henis Kario
24-10-2006, 18:01
Zna ktoś jakiś kalkulator, który oblicza w ile czasu i jaki skill zdobywa palek?
Byłbym bardzo wdzięczny.
A ja mam takie pytanko, czy jets jakas roznica jaki potworek nas leje, chodzi głównie o shielding, czy jesli bije nas jakiś lepszy to shielding leci szybciej??
@hicks: skilowac na slimach najlepiej powyzej 60 shielda i to z dobrą tarczą, najlepiej powyzej 65 shielda wtedy nic nie robią,
p.s. i co jakis czas zmieniaj slimy bo im dluzej na tych samych tym wiecej wala B)
A ja mam takie pytanko, czy jets jakas roznica jaki potworek nas leje, chodzi głównie o shielding, czy jesli bije nas jakiś lepszy to shielding leci szybciej??
Nie ma różnicy.
Sir Radzio Angelus
28-10-2006, 18:42
Podczas trenowania dista, jeśli będe miał wybrany tryb def (zadaje mniejsze obrażenia=stworek na dłużej starcza) to czy dist będzie rósł wolniej niż gdybym miał wybrany np. full attack???
Jestem nowy na forum wiec YO dla wszystkich. Gram w tibie cos okolo 2,5 miecha. Najpierw noob char najt, teraz toche mniej noob i tez najt. W tej chwili wybijam skille 59 na 14 lvl i nie śmiac sie robie to na rotach. Dlaczego sie nie śmiać, bo dzięki autorowi tego poradnika poznałem zasady wzrostu skilli, a nie tylko czyjeś mżonki na temat tego gdzie lepjej. Padaja może i czasem szybko, jednak zazwyczaj wyczute przechodzenie miedzy odpowiednim natężeniem ataku pozwala mi je wyczerapać maksymalnie. Pozatym jako że daleko jeszcze do 4 m lvl, to jako posiadacz pacc mam przyjemność siedzieć długo już sam w dzirze z idealny respem. Teraz pare moich mżonek na temat skillowania, które mam nadziej ktoś zweryfikuje ewentualnie potwierdzi/zaprzeczy.
1. skillowanie na potworkach z lootem ma właśnie tą zalete,
^-------------<
zwłaszcza jak leci food jeszcze ;](o nim mala wzmianka puźniej jeszcze)
2. slimy choc rzeciwiscie chwala cipsoft, że stworzył możliwość masterownia skilli bez zbednych punktow exp. mają moim zdanie równierz pare wad:
-przy checi wyskillowania na nich (radze próbować raczej gdzie kolo 47 i to z dobrym eq ;p) skilli trzeba mieć ze sobą food, jak sie ma niski lvl i malo capa to trza turlać 20 hamow to minimum na tych glutach. Wiadomo że jak sić coś turla to czlowiek sie modli(mówimy tu o niskich lvl bez wyższego chara;p), żeby jakieś nooby co se wylutować nie umją albo nie wiedzą gdzie nie zwinely na po drodze tego food
- drugim minusem slimow na low lvl jest tendencja jaką zauważam u matek. Mianowicie jak juz ubije ładnych pare klonów, to matka dostaje amoku(mi np. jak byłem na 12 lvl skill 50 wali wówczas 22, 11, 6,9 na tyle czesto ze mana nie nadożała, paradoksalnie na 13 lvl skille 54 walila przy amoku 44, 11, 22-o so hosi). Szybko zauważyłem że da się temu zaradzić, poprostu niestety trzeba wtedy ja zabić poczekać na mane i w przypadku mojej mjejscówy ulubionej na slimy, ropnąć next(niektórzy pewno jzu kumają co to za mjejscówa ;p)
- kolejny minus (pewno nie dla wszystkich) to opuźniajacy się sword, bo to co mowią niektórzy "dochodzi shield szybciej", to za przeproszeniem(tu bym przekloł z chcią) prawda. Poprostu klo zawsze chwile dochodzi, a matki w pewnym momencie nie da sie już lać. Dowodem ze jak sie dobrze przechodzi pomiedzy full at, pół def, full def można tak jak ja mimo +1 na korzyść shield wyrównać skille niemal idealnie ponownie(no exp ciągle skill). Teraz co prawda znow sh trochę wyprzedza sw, ostatnich pare godzin czytam i teraz pisze więc nie licze chmurek.
- low lvl mają jeszcze jeden problem na slimach medium lvl ;p
Teraz troche o rotach dlaczego je lubie do skill
1. Leci z nich żarcie więc dłuzej mamy szansę spalać mana(to że jak się traini to leci jak wcale to inna rzecz;p)
2. Leci wcale nieźle kaski np. w porównaniu do dwarfów.
3. Jest pełno zamieszkałych przez nie mjejscówek z takim respem, że nawet w weekend da się w miare na lajcie skillować ;]
4. Mace swordy jak ktoś, chce zbierać mi osobiscie turlanie słabo wychodzi, a thiefy mi przez to obrzydziły już na maxa lootbagi.
5. Wyczułem sobie świetnie na nich broń(jeśli to wbrew zasadą forum to przepraszam czytałem, ale nie zpamietałem wszystkiego), daggerem nawet na skillach 58 na full def od żółtej wale hity małe, potem prawie wogóle za to po przeiściu na pół def mam w miare pewny szybki blood hit(knife czasem sie zatnie na pare ładnych rund). Nie dotyczy to pewnych szczególnych przpadków. Jak ktoś już wcześniej zauważył zdaje sie, że przy pewnej ilosci % skilla : mniej wiecej w połowie. kolo 75-80 i pod sam koniec idą nienaturalnie duże hity.
Dwarfy też sprawdziłem, ale krótko zauważyłem + i -, pomijając te co wyżej. + Kopy mają niebywały resp. - zwlaszcza dla poczatkujacych mają niebywała ilość pk ;p
Strasznie długo już modze te oczywistości na koniec tylko jeszcze jedno małe nasuniente dzisiaj przypuszczenie. Wydaje mi się propo food, że kiedy zostawiam roty na red hp(najlepjej na 1 hit ;p) oraz zmieniam broń na tą do expa(u mnie narazie scimitar), to food leci częściej, ale narazie za krótko żeby coś o tym mówić.
PS. HEHE podczas pisania tego posta musiałem przeżuci sie jednak na knife ;p.
Zamierzam po 60 udac sie na mino, przydałby sie jakieś dobre rady wujka sama;p.
Skoro amsz pacc to wbij szybko 20 lvl kup promocje u krola thais (20k i wtedy mlv będzie Ci rósł szybciej.
Podczas trenowania dista, jeśli będe miał wybrany tryb def (zadaje mniejsze obrażenia=stworek na dłużej starcza) to czy dist będzie rósł wolniej niż gdybym miał wybrany np. full attack???
Tak, Najlepiej zmieniac tryby... na początku trenujesz na full ataku poźniej blanaced, na końcu de f(walnij na 75-80 diście spirem w monka to zobaczysz czy przezyje kilka serii;p, a na edfie napewno więcej ;))
First Doom
29-10-2006, 01:41
Ja mam pytanie do bardzo doswiadczonego knighta.
mam 60 lvl i skile 81/80 , chcialem przyskilic jeszcze do 85/85 zeby expienie na zolwiach szlo znacznie szybciej, ale skilowanie do ów skili moze zajac sporo czasu a w tym czasie moglbym wbic juz wiele lvli, tak wiec mam dylemat, czy skilowac do 85/85 i budzic respect wsrod graczy jak i zolwi ;) czy expic juz teraz dalej? wspomne iz expie GS'em i shielding mi nie rosnie...
<<Mopsik>>
30-10-2006, 16:04
Bardzo ładnie ale to nie pomoże tym którzy boją sie, że stracą swoje dotychczasowe doświadczenie padając np. na slimie:)) Znam kilku takich.
ShadowAngel
01-11-2006, 23:23
Fajny poradnik :) mi niestety cos to nie wychodzi z trenieniem bo shielding mi idzie szybciej niz axe :axeman: ale pewnie po tym jak przeczytalem ten poradnik bedzie juz ok
P.S Czekam na nastepne poradniki tego typu pozdro all
Dzieki temu tematowi Szybciej mi Lecą skile Dzieki CI
kamillnk
04-11-2006, 17:30
Jedna rzecz:
Bardzo fajny ten poradniczek.
Bardzo przydatny poradnik ..
Zkorzystalem Z tego Co mowiles Ze Trzeba Przynajmniej Jeden BloodHit Na 30 Chmurek Zeby rosly skile :P ( wlasnie sie zastanawialem Jak to jest zrobione a tu z nieba mi ten poradniczek przyszedl )
WIELKIE DZIENKI !!!!8o 8o
OK POZRDOO WAMM..!!!!:) ;)
Technick
05-11-2006, 21:19
Skille najlepiej rosną jak sie zawsze walnie bloodhita (2x szybciej) ale to jest do zrealizowania tylko na monku :p
Ogólnie poradnik spoko, żadnych zastrzeżeń.
Wormittus
10-11-2006, 10:33
ja mam skille 51/51 zaniedlugo 52/52 i trenuje na rotach ;) fajny poradnik ^^^ mam 12 lvl narazie ale zrobie 70/70 i dopiero ide expic ;) bo z 70/70 juz bede wymiatal ;) naprawde dobry poradnik fajny calculator ;D
Skille najlepiej rosną jak sie zawsze walnie bloodhita (2x szybciej) ale to jest do zrealizowania tylko na monku :p
Ogólnie poradnik spoko, żadnych zastrzeżeń.
Da sie też to zrobić na slime :)
Dr.Markos
21-11-2006, 09:10
Dzieki fajny poradnik!:)
artur_waw
23-11-2006, 20:34
Witam
Według mnie poradnik mimo iż wygląda na bardzo fajny różni się trochę od tego co robię a mianowicie na 1 stronie można przeczytać apropo czasu skillowania Axe/Sword/Club :
058 ### (aby wbić należy skillować ~3 godziny)
I tutaj jest dla mnie największa różnica gdyż mi wbicie tego skilla mniej niż 2 godziny - (ćwicze się w Axe) - inaczej niż zaleca poradnik
Ogólnie rzecz biorąc czy wam też zdarza się że wbijacie dany skill o ~30-50% szybciej niż jest to podane w poradniku ??
Proszę tylko o poważne odpowiedzi gdyż możliwe że wpadłem na coś co może
ułatwić nam skillowanie albo to też zwykły przypadek.
Pozdrawiam
GZ za poradnik :cup:
Ale co do uderzeń zaabsorbowanych przez zbroje to jak się nie ma blokady licznika to skil ataku rośnie?
No nie?
no dzieki temu skill rosinie mi fast więc dzięki za wzytko :D
PORADNIK JEST COOL 8o
25-11-2006, 17:10
ciekawe i ty tez tak skilujesz?
Van'Disel
26-11-2006, 20:46
moge powiedziec jedno paradnik luzz
mam pytanie ...... czy moze mi ktos powiedziec jak mam skilowac clubami na 24 lvlu ? bo coś mi nie wychodzi wiem ze cluby głupie ale coz......
sobolek921
01-12-2006, 17:22
Dobry poradnik sam z niego skorzystałem ;)
Sporo trzeba trenić ale opłaca sie
Mogłes podać jakieś miejsca do skilwania
Groszex the sorcerer
01-12-2006, 23:33
ee mam pytanie ;]
Skoro tarcza bloczy 2 monst, a zbroja 1, ot chyba np. z 3bugami lepiej sie treni, niz z 2 --.--
a z poradnika podoba mi się czas skillowania, np z 61-62 ;]:cup:
Pozdro?
Witam. Mam pytanie do wszystkich użytkowników Tibii Jak najszybciej nabic 20 mlvl i czy wiecie jak najtniej na Valorii kumpc Knightarmor i knight legs:)
Goldscorpion
05-12-2006, 20:13
ODP groszex. NIE przeciez skilujesz sheilding to max dwa hity obrywasz na tarcze i to wystarcza. Trzeci pada na zbroje lub ciało, a blood hit na tobie nie jest ci potrzebny i hit na armora też bo tekiego skila jeszcze nie ma.
ODP NOOB: Moim zdaniem najlepszy spsób: dobijasz 17 lvl kupujesz czar fireball i kupujesz mase run łowisz ryby i robisz runy a bp chodzi około 1.5k
Cze Wam. Mi chodziło jak nabic 20 mlvl jak mam 11 lvl;)
Pan stifi
12-12-2006, 15:40
Spoko poradniczek gratuluje .
Moim zdaniem nie oplaca sie robic palka na swiatach no-pvp bo nie ma jak skillowac mialem sam palka na pvp fajnie sie skillowalo do 40 na trolach a potem na monka od ziomka ! Jest jedno wyjscie bierzesz ze soba kolege knighta , ktory ci bierze speary idziecie w zaciszne miejsce gdzie jest slim , speary dajesz pod siebie i skillujesz ;p gorzej bedzie jak ci ktos bedzie chcial ukrasc speary ;/ . Dlatego fajnie jakby ten kolegam mial czas i cidonosil te speary co jakis czas jak ci zabraknie
POZDRO
Hellraiser
12-12-2006, 19:56
wiem ze cluby głupie ale coz......
Jakie tam głupie, sa fajne, ale co ja mam powiedziec jak ja w nich jade, a co ma powiedziec PSK.? HuHu :P
A co do poradnika, to jest bardzo fajny ^^
Spoko poradnik . . . Ja trenie i mi troche szybciej skille lecą niz tu jest pokazane :D:D
Może nie na temat ale czy skille 44/44 som dobre średnie czy do dupy :) .
mam 10 level knight :cup:
Tak tak niepotrzebna jest tarcza,
zdziwienie mnie też zdziwiło gdy widziałem coś następującego :
kumpel z DWURĄCZNĄ bronią otrzymuje komunikat :
XX:XX You advance in shielding
To nie jest żart,
ja sam zlogowałem się aby wam to przekazac.
Buhahahahahaha. To tak jak bys na silowni trenowal tylko ręce a nogi bys tez wytrenował xD
pewnie brakowało mu np. 4 otrzymanych ciosów do xx shieldingu, zdjął tarczę i jednoręczną broń, a założył 2handed, przyjął te kilka ciosów i awansował. Na długo to nie starcza :]
Dzięki wam nabiłem 20 mlvl w dwa dni dobilem do 17 lvl i robiłem runy fireball
:) Thx za wszystko.
Fajny poradnik!
Akurat knighcikiem na maina wyszlem i przyda mi sie to bardzo...
GZ :) Masz talent...
Bloody Adventures waiting for me!:]
Lolo Super Kolo
21-12-2006, 21:31
Fajny Poradnik....Niedawno tez zaczelem grac knightem wiec mi sie przyda :P:P
Rafal_From_Bransk
22-12-2006, 10:38
Good work ! Poradnik wedlug mnie dobry :P sam skiluje teraz (w8 for pacc).
Spox poradnik napewno mi sie przyda bo skiluje teraz i nawed nie wiedzalem ze tak jest najszybciej... myslalem ze jak dostane boold hita to leci mi szybciej :baby: hyhy thx za poradnik 9/10 :D nic nie jest doskonale hihi. Tak samo jak ja jak sa jakies bledy ortograficzne lub gramatyczne prosze sie nie denerwowac :D :p :) Pozdro
Hello wszystkim
kurde przeczytalem ten poradnik co jest w temacie i robie tak jak w nim pisze, ale skile nadal idą wolno i to bardzo mam 9lvl i skile 29/27 knight i mam p armor chain legs tortoise shield, dark helmet two handed sword a ide skilowac z daggerem, i nie wiem jak skilować czy na full de czy na balance choc mam niskie skile to i tak baaardzo wolno idze gralem na honera i skile szly szybciej nie wiem co zle robie i prosze o pomoc z gory wszystkim dziekuje pozdro:) :) :) :)
Kto ma porady dla druida ?
Moim zdaniem idzie mi dobrze, wczoraj mialam 7, a dzisiaj 10lvl.:cup:
Ma ktoś jakieś porady co do dobierania broni itd., gdzie najlepiej chodzic na potworki.8o
Jeszcze jedno !
Ktry lvl musze mieć i jak sie robi runki na życie ?
Kupiłam już 2 blank runes.
motylanoga
27-12-2006, 22:18
moniah6 mas zopcje szukaj, nie pisz tu takich żeczy, to temat dla Knight / Pall tylko oni musza skilować. Ehhh wbiłem już 30lvl moim knightem i sile mam niestety 54/49. Wybiore sie na skilowanie jutro jak wbije moim 22sorcem 25lvl.
Dwa pytania:
1:Czy różnica w skilu ataku a obrony w następnych poziomach się wyrówna?
2:Ghoul - z czego bić (axe) i jak (full atak, ........)
Skilować będe do 70/70 (aby shielding =70, bo skill ataku jest wyższy o 5 )
z góry dzięki za pomoc
cya
motylanoga
28-12-2006, 11:34
Myślałem, że to temat oblegany???
Pasorzytek
28-12-2006, 14:13
Hello wszystkim
kurde przeczytalem ten poradnik co jest w temacie i robie tak jak w nim pisze, ale skile nadal idą wolno i to bardzo mam 9lvl i skile 29/27 knight i mam p armor chain legs tortoise shield, dark helmet two handed sword a ide skilowac z daggerem, i nie wiem jak skilować czy na full de czy na balance choc mam niskie skile to i tak baaardzo wolno idze gralem na honera i skile szly szybciej nie wiem co zle robie i prosze o pomoc z gory wszystkim dziekuje pozdro:) :) :) :) pamietaj ze jak bija Cie dwa potworki to musisz jednego tak bic by najlepiej raz na 20 sekund wbic mu blood chita według poradnika mozna raz na 30) ale tak bezpieczniej
moniah6 mas zopcje szukaj, nie pisz tu takich żeczy, to temat dla Knight / Pall tylko oni musza skilować. Ehhh wbiłem już 30lvl moim knightem i sile mam niestety 54/49. Wybiore sie na skilowanie jutro jak wbije moim 22sorcem 25lvl.
Dwa pytania:
1:Czy różnica w skilu ataku a obrony w następnych poziomach się wyrówna?
2:Ghoul - z czego bić (axe) i jak (full atak, ........)
Skilować będe do 70/70 (aby shielding =70, bo skill ataku jest wyższy o 5 )
z góry dzięki za pomoc
cya add 1
różnica sie wyrówna tak przy +/-80 pozniej shielding zacznie przerastać.
add2
ghoula bij z takiego axa by sie wbijac w niegoraz na 20 sekund hitem nie wiekszym niz 10
Morgaroth_Iwan
28-12-2006, 20:14
:evul: Najlepszym sposobem na nabicie magic level to używanie jak najczęściej runek.Rużdzki wogule prawie nie dają exp do magic'a ja na innym koncie w 2 dni nabiłęm sę przez runki 5 magic level :kat: :kat: :kat: :D
Używanie runek nie nabija magic levela. Aby awansować musisz palić manę.
spiritus666sancti
30-12-2006, 00:06
Używanie runek nie nabija magic levela. Aby awansować musisz palić manę.
no wlasnie... a roznica z 54/49 wyrowna ci sie przy skilu 70/70, bedziesz mial jakies 70% przewagi sworda, jesli bedziesh expic to moze ci wyjsc 71 sworda ale to max.
I pragne jeszcze dodac ze to najlepshy poradnik do treningu jaki w zyciu czytalem;) na nim opieram swoje treningi i wszystko sie zgadza a mam 4 knightow kolejno 73/74, 67/68, 82/82 i 58/73
Mega_RobalXXL
30-12-2006, 23:51
Od jakich skilli moge isc bezpiecznie na slimy ?
Obecnie mam 46/56 (zmieniłem bran)
EQ
Worrior Helmet
Knight Armor
Knight Legs
Guardian Shield
Leather Boots
Knife (do skillowania)
Czy z takim setem i skillami podołem na slimach?
Dawny wojownik
31-12-2006, 00:24
Czy mój kolega, 22 knight skills 52/52 poradzi sobie z geo do skilowania, tj ja stawiam np 2 monki zeby byly kolo geo, a on bedzie stal po skosie? proszę o szybkie odpowiedzi. i jeszcze skąd tego geo wytrzasnąć, żeby można było 2 potworki na shielding wziąść. Jest to świat no-pvp
Pan Yuzek
31-12-2006, 10:10
Zalóżmny- 1 koleś ~ Knight, 30 level, skille 60/60
2 koleś ~ Knight, 10 level, skille 60/60
Trenuja na Slimach.
Mój kumpel twierdzi ze obrażenia bedą takie same. Ja uważam ze 30 level bedzie dostawał mniejsze obrazenia.
A więc mam pytanie.
Kto ma racje??
--Pallek--
31-12-2006, 12:37
Nie warto już pisać posty bo nikt tu nie zagląda ale napisze... Ten temat w ogóle mi się nie przydał, chciałem sobie potrenować pallkiem bo mam bardzo cienkie skille jak na ten lvl 42/26 14 lvl i czytałem sobie ten poradnik i zauważyłem, że napisałem tylko jak trenowac na świecie pvp. Ja gram na no-pvp i jakoś nadal nie wiem gdzie trenować. Napisałeś tylko jak, a to wie prawie każdy. Mogłeś napisać do jakich skilli skillować, a później na jakie potwory. Dziwne że ten temat jest przyklejony.
Nom:] To ja mam Jedno PytankO:P
Mianowicie mam 20 knight - skile 56/55 <-- wlasnie skiluje do 60/60 albo 65/65 i niewiem czy dalbym rade skillowac na slimach?? jak myslicie??
Eg-Knight Armor,Plate legs<-- wypadlyy knight,crown helmet,dragon shield,normalne buty,p-ammy,no i jakas bron do trenienia??8o :p
Odpowiedz!!??
druidek12
20-01-2007, 11:06
No, to czas na poprawki :]
Ideą każdego rycerza grającego w Tibię jest mieć dobre skile. Co to są dobre skile? Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Ktos kiedys podsumował:
Co zrobić jeśli zadajemy za dużo blood hitów? Dwa wyjścia. Albo zmienić broń na słabszą, albo przełączyc się na niższy tryb walki
Wtedy, żeby (być może) nie zabić partnera, można pokusić się o założenie leather boots, czy jakiegoś słabego hełmu czy czegokolwiek, ale to juz inna bajka... ;]
Do całości oprócz naszej zwykłej, codziennej broni, bierzemy zestawik paru broni najsłabszych w danym typie. Dodatkowo bierzemy dużo jedzenia, żeby trnować mlev;
Do treningu shieldinga nie zapominamy zlurować sobie dwóch bugów/spiderów/ratów etc... Oczywiście, w pełnym ekwipunku (tzn takim, żeby nas te szczury nie zabiły ;] ).
Z kropeczką.
8. FAQ
Niektóre pytania są oczywiste, inne mniej. Ludzie często nie czytają całego poradnika, tylko zadaja naprawdę głupie pytania, które nie powinny były w ogóle paść. Ale skoro już padły...
p: Czy jak będą mnie atakowały 4 potworki, to czy mój shielding szybciej mi będzie rosnął?
R: Nie.
Tutaj myślę, że powinno być rosnąć, no ale... Jak ty chcesz, Ray~.
p: Mam skile xx/xx. Z jakimi potworkami najlepiej trenować?
R: Trudne pytanie. Próbuj różnych potworów, broni i trybów walki. Jeśli uznasz, że nawet najsłabszą bronią zabijasz potworka zbyt szybko, przerzuć sie na nieco silniejszego. Jednak te, które wcześniej wymieniałem, są bardzo uniwersalne.
p: Biją mnie dwa trole (lub inne zwierzątka). Czy muszę jakiegoś zbloodować, żeby mi urósł shielding?
R: Żeby dostać dostać awans, nie musisz dokładnie w tym momencie zbloodować potworka, ale blood hity są potrzebne co 30 chmurek, żeby awansować w ogólności...
Podwójne
Poradnik wciąż w trakcie tworzenia, jednakże proszę o wypowiedzi pomocne w jego ukończeniu, ewentualnie o zadawanie pytań, które mogę dorzucić do FAQ oraz ewentualne odpowiedzi; mile widziane uzupełnienia do tych idpowiedzi, które już są. Komentarze - podziękowania (już kasowałem przed ukończeniem) są bardzo miłe, jednak proszę nie pisać ich tutaj, preferowana pw.
To wszystko :)
tede6661
21-01-2007, 14:05
zalozylem niedawno palka i jest to mój pierwszy pal i nie wiem jak sie dokonca z nim obchodzic:confused: ...chcialbym zaczac juz expic na guardach ale nie wiem z jakimi skillami jest bezpiecznie na nich huncic POMOCY!!!
Ola_Petrov
25-01-2007, 02:01
Mianowicie mam 20 knight - skile 56/55 <-- wlasnie skiluje do 60/60 albo 65/65 i niewiem czy dalbym rade skillowac na slimach?? jak myslicie??
Eg-Knight Armor,Plate legs<-- wypadlyy knight,crown helmet,dragon shield,normalne buty,p-ammy,no i jakas bron do trenienia??8o :p
Odpowiedz!!??
Mam Identyczne pytanie
__
Nie warto już pisać posty bo nikt tu nie zagląda ale napisze... Ten temat w ogóle mi się nie przydał, chciałem sobie potrenować pallkiem bo mam bardzo cienkie skille jak na ten lvl 42/26 14 lvl i czytałem sobie ten poradnik i zauważyłem, że napisałem tylko jak trenowac na świecie pvp. Ja gram na no-pvp i jakoś nadal nie wiem gdzie trenować. Napisałeś tylko jak, a to wie prawie każdy. Mogłeś napisać do jakich skilli skillować, a później na jakie potwory. Dziwne że ten temat jest przyklejony.
Oi zebys sie ku**a nie zdziwil ;)
______
Jestem Sorcerem na 13 lvl i chcę się dowiedziać na jakie potworki mogę iść Żeby szybko nabić 14 lvl.:cup:
tede6661 bym ci pomugł ale niewiem jak bo ja mam 2 Sorki i 1 Knight
Wszystko pięknie ładnie, ale czy nie widzisz nazwy tematu?
Smieszek26
25-01-2007, 10:30
:) fajny poradnik, mi szczególnie podoba się to gdzie pokazane jest ile czasu potrzeba na skil:cup:
Jestem Sorcerem na 13 lvl i chcę się dowiedziać na jakie potworki mogę iść Żeby szybko nabić 14 lvl.:cup:
tede6661 bym ci pomugł ale niewiem jak bo ja mam 2 Sorki i 1 Knight
Ludzie! to poradnik o skilowaniu a nie o zadawaniu glupich pytań, a gdzie, a co, a po co! (na tym lvlu idz na dwarfy/roty-najlepiej do kazoo):baby:
Odpowiedz!!??
taa ja skilowalem jak mialem skile 50/50 a teraz mam 70/70 wiec ty tez chyba dasz rade, aczykolwiek ja mialem troche lepsze eq
Od jakich skilli moge isc bezpiecznie na slimy ?
Obecnie mam 46/56 (zmieniłem bran)
EQ
Worrior Helmet
Knight Armor
Knight Legs
Guardian Shield
Leather Boots
Knife (do skillowania)
Czy z takim setem i skillami podołem na slimach?
aff zawsze mozesz sprobowac ale dla bezpieczenstwa wez sobie pare manasow troche ih i gitara xD:evul:
Guziec_Rasta
27-01-2007, 03:13
Chyba najlepszy ze wszystkich o treningu knightem... Czasami po prostu jak patrze na poradniki: "sDeJmIj cAlE eKjU, WlUsZ dO BaKpAkA, wEs LuDeN SzIeLdA i tReNuJ!!!!11on1on1ee!" To mija mi cala nadzieja na lepsze juutro...
SzybkiElder
27-01-2007, 21:23
Poradnik good daje 9/10 za drobne usterki -.-:)
Prince Anubis
28-01-2007, 19:04
Zalóżmny- 1 koleś ~ Knight, 30 level, skille 60/60
2 koleś ~ Knight, 10 level, skille 60/60
Trenuja na Slimach.
Mój kumpel twierdzi ze obrażenia bedą takie same. Ja uważam ze 30 level bedzie dostawał mniejsze obrazenia.
A więc mam pytanie.
Kto ma racje??
LoL?
zapomniałes o jednej rzeczy a mianowicie EQ gdzie go wcieło?
30 lvl napewno bedzie mieć lepsze EQ od 10 lvl'a chyba,że 10 lvl bedzie miał czyjeś EQ
według mnie by 30 knight dostawal tyle samo co 10
no oczywiście jeśli mają ten sam EQ
Raynold spoko poradnik
ocena 9.5
to -0.5 za glupie pytania niektóre w FAQ
nie wiem czemu jak swoim palkiem strzeliłem spearem w stworka i poszłu żółte "promyczki" to miałem advanca w distance.
A, bez tarczy shiealding nie skacze bo sprawdzałem.
Poradnik extra!
PS.
Czy jak strzała pada daleko od potworka i jest chmurka to on przyjmuje na tarcze, i czy wtedy dist od tago idzie???
witam, pisze tutaj poniewasz pomyslalem ze moze przejde z rotow na slime mam skille prawe 57/55 k armor p legs s helmet i dwarvenke dam rade? jak to w jakiej miejscowce
witam, pisze tutaj poniewasz pomyslalem ze moze przejde z rotow na slime mam skille prawe 57/55 k armor p legs s helmet i dwarvenke dam rade? jak to w jakiej miejscowce
Za wcześnie... conajmniej 65 skilla i nieco lepszy stuff - zwłaszcza shield, conajmniej crown albo tower :)
a jak mi radzicie trenowac jeszcze czy isc expic mam 60/58? jak expic to na co ? xD
ja tez mam pytanko mam knighta 20 lvl skile 62/63 4 mlvl eq- crusader helmet,scarf, crown armor, bright sword, plate legs, vampire shield, leather boots.
1. jakiemu najmocniejszemu potworowi dam rade?
2. mam expic czy skilowac?
3. czy mam cos do eq dokupic?
4. czy dam rade dragowi?:cup:
listo123
05-02-2007, 01:05
Siemanko Poradnik super ,co do ciebie to na draga mozesz isc ale zejdzie ci troszke uh no i bedziesz potrzebowal 2 recznej broni. Pozdrawiam wszystkich Ziomali ;d a, i chciał bym sie dowiedziec co ile skil wskakuje od 30 do 50 :D.
fan tibi
05-02-2007, 13:23
ja tez mam pytanko mam knighta 20 lvl skile 62/63 4 mlvl eq- crusader helmet,scarf, crown armor, bright sword, plate legs, vampire shield, leather boots.
1. jakiemu najmocniejszemu potworowi dam rade?
2. mam expic czy skilowac?
3. czy mam cos do eq dokupic?
4. czy dam rade dragowi?:cup:
nie dasz rady dragowi
troche expic troche skillowac
kupuj jak najlepsze eq
da radę jak weźmie dużo uh i będzie się umiejętnie zachowywał więc jak się nie znasz to lepiej nie pisz...
listo123
07-02-2007, 21:37
NOm wystarczy ze masz troszke uhow i imiesz huncic na dragach itp :di go ubije ja na 60 skilach knightem z k axe ostatnio ubilem draga zeszlo mi przy tym 12-16 uh ;d ale mam duzo kasy wiec mi nie zalezy na tym nastepnym razem zrobie ss'y i dam linka tym ktutzy sadza ze nie da rady a i mialem p set specjalnie
Pavelos-Seros
09-02-2007, 16:48
dzieki za podpowiedz mimo ze mam 52\52 na 11lvl no teraz na 13 53\53 BO MUSIALEM POEXPIC ZEBY MNIE NIE DEDALI ale dzieki bo sie przydalo szybciej mi o wiele ida skile chociaz nie wiedzialem tylko tego o tych chmurkach i zoltych promieniach :D a tak apropo to czy dobre mam skile acha i prawie 4mlvl z gory dzieki za odpowiedz:)
Gowikor15
09-02-2007, 17:07
Poradnik mi sie podoba przeczytalem go i zaczolem cwiczyc z dowa potworkami kiedys cwiczylem z 3 albo z 4 dizkei temu moj knight ma skille 66/67 a level 16 mozecie mi niewiezyc ale jak cos to niemusicie tylko ja trenie odrazu jak przeszedlem na maina i wogule nieexpilem
LookamZzaRogu
10-02-2007, 00:06
Ten poradnik jest naprawdę QL :) Dzięki niemu wiem, jak efektywniej trenować i nie tracić czasu :D Mam nadzieję, że pomógł nie tylko mi
Jako tako spoko poradnik. Ja gram Knightem:miecz: :kat: :Ork: :crusader: :dance: , Duidem i Sorcererem :mag:
kamikadze2000
13-02-2007, 15:54
dobra wszystko pieknie slicznie ladnie ale co mam zrobic i na czym skilowac (mam 12lvl na rooku skile 18/21) zeby wbijac sam sword fighting nie wbijajac shieldingu bo to mam troszke za duzy shielding lub zamaly sword i jak najlepiej skilowac ???? prosze pomoz mi
pawlopolis
13-02-2007, 17:56
spoko alwe za dlugie na chlopski rozum!!!!!!!!!!!1:baby:
fan tibi
14-02-2007, 02:00
da radę jak weźmie dużo uh i będzie się umiejętnie zachowywał więc jak się nie znasz to lepiej nie pisz...
nie jestem noobiatym magiem tylko knightem wiec wiem czy sobie poradzi czy nie
i g**no mu pomoga uhy jak dostanie kombo
@offtop: proponuje usunac tego linka z posta wyzej, bo jeszcze ktos zciagnie i bedzie plakal po nocach ( lub co gorsza na forum ) ze go "zchakowali"
@topic
mam skile 77/75. pozyczylem od kolegi na dluzej mms, sca i demon helmeta ( aola musialem kupic we wlasnym zakresie->warunek pozyczenia ). po dluzszym graniu doszedlem do wnoisku, ze to sa stanowczo za slabe skile. fakt faktem besthit w crypt shamblera wyniosl 203, ale generalnie nie jest tak bardzo rozowo. jest pewna "niewielka" roznica w zuzywaniu uhow. przy tych samych skilach uzywjac dragon lancy zwykly crypt zadawal i okolo 300-400 hp obrazen. teraz na full ataku zabiera mi okolo 100-150, aczkolwiek czesto crypt zadaje mi obrazenia rzedu 40-50 hp. globalnie sprawa wyglada w ten sposob, ze 0-1 uh idzie mi na caly poziom -2 w penisula tomb lejac wszystko co popadnie. dla porownania chcialbym napisac, ze z dragon lance szlo i okolo 3-4 uhow lejac za kazdym przejsciem przez tomba 2 crypty we wschodniej czesci. po co ja to pisze? hmm... dobre pytanie. chce pokazac, ze z dobra bronia, dobra tarcza i z wysokimi skilami mozna duzo osiagnac i ze to na dluzsza mete sie bardzo oplaca.
oczywiscie niektorzy przeciwnicy skilowania beda temu zaprzeczac, poniewaz wedlug nich "skile nie sa wazne - liczy sie tylko level". tylko ze ja bede wydawal 2/3 tego co oni na uhy co po dluzszej grze daje bardzo duzo.
MasterOfPlaster
15-02-2007, 18:38
w jakims(nie pamietam juz jakim) internetowym skill kalkulatorze obliczałem sobie czas do zrobienia nastepnego skilla ...z ciekawosci, do obliczenia został dodany dopisek ze "z monkiem czas bedzie wynosił własnie tyle, z innym graczem 10 % dłuzej, ze slimem 20-30 % dluzej" niby dlaczego? o ile to ze z innym graczem to jest zrozumiełe, bo zwykly ludek blokuje czasem wiecej niz 30 uderzen pod rząd i moze nie dojsc do blood hita no ale ...slim ?! przeciez jego sie trafia 1 na 3 uderzenia :| czegos tu nie rozumiem
w jakims(nie pamietam juz jakim) internetowym skill kalkulatorze obliczałem sobie czas do zrobienia nastepnego skilla ...z ciekawosci, do obliczenia został dodany dopisek ze "z monkiem czas bedzie wynosił własnie tyle, z innym graczem 10 % dłuzej, ze slimem 20-30 % dluzej" niby dlaczego? o ile to ze z innym graczem to jest zrozumiełe, bo zwykly ludek blokuje czasem wiecej niz 30 uderzen pod rząd i moze nie dojsc do blood hita no ale ...slim ?! przeciez jego sie trafia 1 na 3 uderzenia :| czegos tu nie rozumiem
nie do konca sie z tym zgodze. jesli chodzi o slimy to nie zapominaj, ze po zabiciu jednego musisz troche poczekac zanim sie zrespi i/lub podejdzie kolejny slime. im dluzej trzeba czekac tym gorzej. z tego powodu najlepiej jest trenowac w malych pomieszczeniach, zeby slimy sie za bardzo nei rozlazily.
MasterOfPlaster
17-02-2007, 15:01
nie do konca sie z tym zgodze. jesli chodzi o slimy to nie zapominaj, ze po zabiciu jednego musisz troche poczekac zanim sie zrespi i/lub podejdzie kolejny slime. im dluzej trzeba czekac tym gorzej. z tego powodu najlepiej jest trenowac w malych pomieszczeniach, zeby slimy sie za bardzo nei rozlazily.
pomieszczenie jest 3 kratki na 3 , wiec nie masz co sie nie zgadzać, przerwy wynoszą 2-3 sekundy wiec soory, nie wiem jaką to robi róznice:|
Nom poradnik na[rawde dobry, czytelny i pomocny, szkoda ze nie mozna dawac ocen, ale u mnie masz 6+ :)
BTIHagen
22-02-2007, 05:56
Naprawdę fajny poradnik, tylko co mi się nie podoba ogólnie w tibi!!!! Ludzie!!!
Poszedłem 1 vs 1 poskilować z kumpel!!!! wszystko do plecaka, oprócz tarczy i broni i się tłuczemy!!! Po jakimś czasie przechodzą ludzie (miałem lvl 12) i nagle dostałem od babki jeden strzał leże i nic nie mam wszystko stracone!!!!! Ludzie w tibi to przykra sprawa!!! Przecież widać czy ktoś skiluje czy naprawdę jest PK!!! A poza tym miałem białą czache!!! A co zauważyłem ludzie bezmyślnie używają słowa noob!!!
Nawet nie wiedzą co to znaczy noob!!!! Ludzie niektórzy w tibi to naprawdę są przykrzy!!
MasterOfPlaster
22-02-2007, 22:26
nagle dostałem od babki jeden strzał leże i nic nie mam wszystko stracone!!!!! Ludzie w tibi to przykra sprawa!!! Przecież widać czy ktoś skiluje czy naprawdę jest PK!!! A poza tym miałem białą czache!!! A co zauważyłem ludzie bezmyślnie używają słowa noob!!!
Nawet nie wiedzą co to znaczy noob!!!! Ludzie niektórzy w tibi to naprawdę są przykrzy!!
no soory, skoro miałes skulla trenując z kumplem to wcale sie nie dziwie ze wobec Ciebie naduzywa sie słowa "noob" ;] podczas trenowania radze uzywac "party mode" wtedy unikniesz zaatakowania przez przypadkowych swiatkow treningu ;]
BTIHagen
23-02-2007, 07:45
Tak tylko dlaczego jak zrobię party, to mi się zmienia zielona czacha na białą??
Chciałeś powiedzieć newbie ,ty też chyba z tych co nadużywają słowo noob!!!
Pograj w CS'a tam ludzie wiedzą kiedy tego słowa użyć, w tibi raczej nie,no chyba ,że w tibi to znaczy co innego:/???!!!
cartman_era
23-02-2007, 17:17
Super poradnik, napewn mi pomoże, bo z grą w Tibie dopier zaczynam 8o . Dzieki bardzo!
Fajnie ci ten poradnik wyszedl.
Pozdro
p: Czy jak będą mnie atakowały 4 potworki, to czy mój shielding szybciej mi będzie rosnął?
p: Czy to prawda, że jak trenuję z potworami, to biorę najsłabszą tarczę i zbroję?
p: Czy jak trenuję z kolegą to muszę brać do pomocy jakieś potwory?
R: Nie musisz, ale dodatkowy potworek w najlepszym przypadku może podwoić szybkość wzrostu shieldingu.
Sprawa wygląda ogólnie tak:
Najlepsza tarcza i słaba broń to dobry pomysł, zależy jednak od tego z jakimi skilami i na co się jesteśmy gotowi rzucić, przy czym im oponent mocniejszy tym szybciej skill (umiejętność) w tarczy idzie do góry :)
Co do kombinacji odwrotnej np:
Drewniana tarcza i scyzoryk poza rookghardem sprawują się dobrze na trolach i innych (przy czym znowu mam w domyśle wysokość skilu posiadanego przez gracza) lichych.
Zauwarzyłem, że jak rzucam się z szajsem na konkretnego przeciwnika to pomimo wysokich obrażeń skill w tarczy pnie się w górę jak opentany:cup:, niestety nie miałem opkazji badać tego zjawiska ze stoperem w ręce.
Rzecz jasna o broni jest dość obszernie naklikane gdzie indziej więc to sobie odpuszczę...
Gdybym w czymś mijał się z prawdą, spędzę miłe chwile na czytaniu sprostowań;)
Jeszcze jedno, ale to już odnośnie wypowiedzi BTIHagen
musisz zaczekać aż ktoś się przyłączy do Twojego party, a nie
- prawy klik
- zaproś do zabawy
- lej!
Najpierw zaczekaj aż ktoś się do party przyłączy (ten a tamten joind to your party)a potem znajdźcie sobie jakieś przytulne miejsce. Jak wykonasz czynności tak jak je wymieniłem w powyższym to masz deda z miejsca bo niektórzy reaguja na te czaszki jak alergicy!
Prawdziwe lewary robią czasem tak:
Ty rzuczsz run np: fire field, i sobie odchdzisz na bok a oni (o owych lewarach mowa) to widząc specjalnie włażą w ogień a potem się drą "RUN! RUN! RUN!" i Cie gonią przy czym widok uciekającego kolesia (tudzież kolesianki) z białą czachą i goniący go/ją korowód bandy (a co mi tam... nazwe to po imieniu) kretynów drących się "PK!" przyciąga uwagę innych i nawet nie patrzą, że to ktoś kto ma nierzadko niski poziom postaci.
Inny błąd, który można popełnić to chodzić z włączoną opcją atakowania niezaznaczonych graczy.
"Jest pewna różnica między rżnięciem ludzi a ich zarzynaniem"
Chodzi mi o to, że ludzie nie widzą różnicy między PK a graczem, który wypłacił komuś twarzowe z fista, bo chciał mieć z kimś innym spokuj.
Przekładając to na real nasówa się prosty wniosek:
Masz wnerwioną mine - tzn: coś Ci nie pasuje - analogicznie: musiałeś zrobić coś komuś, co się komuś innemu nie spodobało - efekt?: podchodzi jakiś lolu na lvl xxx+ i ma do Ciebie halo tylko za to, że patrzysz się jak po chodniku pełza glizda a w Twych zalanych krwią aczach kotłuje się hamska nienawiśc do wszystkiego co żyje i oddycha przy czym usilnie starasz się to w sobie stłumić.
Z resztą chyba wszyscy słyszeli we wiadomościach jak w Korei jeden koleś zabił drógiego bo tamten nie chciał mu sprzedać wirtualnego miecza ( nie wiem, czy to przypadkiem podchodzi pod jakiegoś rodzaju patologię... pod paragraf przynajmniej!)
PRZESTROGA!!!
Oszcządzajcie się! (mówię tu o młodych graczach) jak zatracicie różnicę pomiędzy światem rzeczywistym a tą grą to też się będziecie zabijać tak jak tych dwóch kolesi z Korei.
Jeśli nie, to poprostu zrujnujecie sobie nietylko psychikę!
BTIHagen
24-02-2007, 07:12
Aladar bardzo ładnie wyjaśniłeś więc THX, teraz wszystko gra możemy się z kumplem lać!!!;) Mam knighta lvl 11 na fibuli (nie powiem jaki świat) i Sorcerera lvl 10 tez na fibuli!!! Zabijam sobie Carrion Worm i Rotworm!!! Gram 2 tygodnie :baby: !!!
A co do trenowania:
Sprawdzałem czy bez shield się da nabić shield i nawet 1-en %-t nie podskoczył!!!
A z tym się zgadzam
"Najlepsza tarcza i słaba broń to dobry pomysł, zależy jednak od tego z jakimi skillami i na co się jesteśmy gotowi rzucić, przy czym im oponent mocniejszy tym szybciej skill (umiejętność) w tarczy idzie do góry "
Ale dalej uważam, że ludzie w tibi za często używają słowa noob"Nie mówie o wszystkich ludziach", ludzie w cs robią to wtedy kiedy jest to konieczne!!! "Moim zdaniem oczywiście"
P.S Aladar
Napisz książkę o PK to chętnie przeczytam :p , fajnie ci to pisanie o PK wychodzi!!!:)
MasterOfPlaster
24-02-2007, 17:40
Tak tylko dlaczego jak zrobię party, to mi się zmienia zielona czacha na białą??
Chciałeś powiedzieć newbie ,ty też chyba z tych co nadużywają słowo noob!!!
Pograj w CS'a tam ludzie wiedzą kiedy tego słowa użyć, w tibi raczej nie,no chyba ,że w tibi to znaczy co innego:/???!!!
bo najpierw sie robi party a potem sie atakuje "NOOBIE"
gram w csa 5 lat dla Twojej wiadomości , w warcrafta 3 od roku a w tibie chyba z 4 :]
BTIHagen
25-02-2007, 03:17
Powiem tak Aldar już mi napisał i mu podziękowałem!!!
Jeśli chodzi o słowo "noob"
Stare określenie z "wikipedia"
"Noob-słowo pochodzące od angielskiego "newbie" (żółtodziób), oznaczające osobę niedoświadczoną, początkującą. W niektórych kontekstach chodzi o osobę mało rozgarniętą, bezmyślną. Ma raczej negatywną wymowę, chociaż jego nadużywanie zrównało je praktycznie z "newbie". Używane w takim znaczeniu przede wszystkim w grach komputerowych."
Teraźniejsze określenia z "wikipedia"
"Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG, np. Tibia. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).
Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę."
Więc mówiąc mi noob zamiast newbie[cytat"Noob-Nie jest tym samym co Newbie" mogę stwierdzić że jesteś graczem starej daty i nie weszło ci w nawyk mówienie newbie!!!:]
MasterOfPlaster na forum nasz ceche odnośnie noob'a!!!
Jesteś natrętny!!:p
Aaa powiem tak, coś mówiłeś, że grasz w CS'a 5 lat!!!
Ile grasz nie ma znaczenia!!!Czy pol roku czy 5 lat liczą się umiejętności!!!
Powinieneś wiedzieć,że jeśli gra się w CS'a to regularnie!!!, miesiąc przerwy i twoja forma spada na łeb i na szyje,znam dużo ludzi którzy grają 5 lat i grają gorzej niż ci co grają 2 miesiące. Bo granie 5 lat raz na tydzień daje mniej efektów, niż granie 2 miechy po 8 h!!! Mnie denerwują serwy FFA tam tylko góra 3 ludzi (rzadkość) umie grać!!!, przeważnie 1~2, a reszta to mięso armatnie!!!
Może masz jakiegoś wymagającego serwa do CS 1.6!!!! Ale bez cziterów!!!
Bardzo bym prosił!!!
No bo w source na serwach FFA, to całkiem inna sprawa, tam jest więcej ludzi co grać umieją!!!
OK odp i powrót do tematu!!!;)
MasterOfPlaster
25-02-2007, 10:08
Powiem tak Aldar już mi napisał i mu podziękowałem!!!
Jeśli chodzi o słowo "noob"
Stare określenie z "wikipedia"
"Noob-słowo pochodzące od angielskiego "newbie" (żółtodziób), oznaczające osobę niedoświadczoną, początkującą. W niektórych kontekstach chodzi o osobę mało rozgarniętą, bezmyślną. Ma raczej negatywną wymowę, chociaż jego nadużywanie zrównało je praktycznie z "newbie". Używane w takim znaczeniu przede wszystkim w grach komputerowych."
Teraźniejsze określenia z "wikipedia"
"Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG, np. Tibia. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).
Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę."
Więc mówiąc mi noob zamiast newbie[cytat"Noob-Nie jest tym samym co Newbie" mogę stwierdzić że jesteś graczem starej daty i nie weszło ci w nawyk mówienie newbie!!!:]
MasterOfPlaster na forum nasz ceche odnośnie noob'a!!!
Jesteś natrętny!!:p
Aaa powiem tak, coś mówiłeś, że grasz w CS'a 5 lat!!!
Ile grasz nie ma znaczenia!!!Czy pol roku czy 5 lat liczą się umiejętności!!!
Powinieneś wiedzieć,że jeśli gra się w CS'a to regularnie!!!, miesiąc przerwy i twoja forma spada na łeb i na szyje,znam dużo ludzi którzy grają 5 lat i grają gorzej niż ci co grają 2 miesiące. Bo granie 5 lat raz na tydzień daje mniej efektów, niż granie 2 miechy po 8 h!!! Mnie denerwują serwy FFA tam tylko góra 3 ludzi (rzadkość) umie grać!!!, przeważnie 1~2, a reszta to mięso armatnie!!!
Może masz jakiegoś wymagającego serwa do CS 1.6!!!! Ale bez cziterów!!!
Bardzo bym prosił!!!
No bo w source na serwach FFA, to całkiem inna sprawa, tam jest więcej ludzi co grać umieją!!!
OK odp i powrót do tematu!!!;)
ile masz lat?12 ?
BTIHagen
25-02-2007, 18:12
Rocznikowo 17,w wieku 8 lat przeszedłem Warcrafta 2 bez kodów :p Pierwsza gra, którą przeszedłem :p
ALE NIE WIEM CO TO MA WSPÓLNEGO Z TIBIĄ???
P.S Aladar
Napisz książkę o PK to chętnie przeczytam :p , fajnie ci to pisanie o PK wychodzi!!!:)
Piszę już jedną książkę, żeby nie zapeszać nie zdradzę tytułu...
Nie łatwo pisać mając na głowie naukę, szkołę średnią czy studia... mam dopiero 4 rozdziały i na tym stanęło 3 lata temu, co wcale nie znaczy, że nie mam jej zamiaru skończyć. Jeśli czytałeś StarCrafta i coś z Forgotena, Ravenloft, Dragon Lance czy w ogóle jakieś inne fantasy to musisz wiedzieć jedno:
Trzeba mieć zajebiste :faceoff: żeby pisać takie coś nie jadąc na prochach
(w domyśle mam tych ałoków co pisali wiersze nawaleni zielem i innym G!)
Mi wychodzi to bez prochów:cup: . Z resztą myślisz, że ten opis znajdziesz w jakiejś książce czy tomiku wierszy jakiegokolwiek pisarza?
:king: mój własny, część wiersza, który napisałem w ciągu 5 minut - co już jest wyczynem - a do dzisiaj nie umiem go na pamięć. To trzeba mieć dopiero halo!
hehehe
siema, mam pytanie może nie związane troszke z tym tematem ale trudno B)
nie moge znalezc nigdzie jakie skille powinenem miec na jakim lvlu
moze ktos poda link albo opisze ? =p:baby: ;(
Voldemort
26-02-2007, 21:50
Raynold napisał że jak ma się dobre skille to można na Guardy na 15 lvl chodzić.
Czy teraz też tak można i czy to wogule prawda. :o 8o
Prosze, nie chce dednąć, jestem na to za młody;(
Wodbyt napisał:
siema, mam pytanie może nie związane troszke z tym tematem ale trudno
nie moge znalezc nigdzie jakie skille powinenem miec na jakim lvlu
moze ktos poda link albo opisze ? =p
odpowiedź:
RÓL NAMBER ŁAN :D
IM WYŻSZE SKIILLE TYM LEPIEJ!!!!!!!
...a jeśli chodzi o ścisłość... nie ważne jaki masz lvl postaci. Nie ważne jakie masz skille ale im wyższe tym lepiej (prywatna uwaga; lvl 20 skill 60/60 - to takie optymalne minimum) ALE!!...
RÓL NAMBER TU:D :D
PATRZ RÓL NAMBER ŁAN!
>>repet untill
>>usrana śmierć;
>>end.
a bedziesz miSZCZu:cup:
__________________________________________________ ____________
Voldemort napisał:
Raynold napisał że jak ma się dobre skille to można na Guardy na 15 lvl chodzić.
Czy teraz też tak można i czy to wogule prawda.
Prosze, nie chce dednąć, jestem na to zamłody
odpowiedź:
A to zależy jakie masz skille, czym walczysz i w czym chodzisz, czym się bronisz etc etc...
napisałem już że:
Skilli nigdy za dużo! Czyli należy: skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować a i tak zawsze znajdzie się ktoś mocniejszy i Cie zabije :p ALE!!!...
RÓL NAMBER TU!!
PATRZ RÓL NAMBER ŁAN! B)
BTIHagen
28-02-2007, 13:20
Aldar ty to wiesz jak ludziom tłumaczyć.Powinni cię moderatorem zrobić!!!:p
black_obik
28-02-2007, 17:49
Bordzo dobry poradnik:) szkoda że nie ma czsów na awans w diście bo mam apllka i nie wiem ile czasu potrzebuje na wymarzony dist:(
Aldar ty to wiesz jak ludziom tłumaczyć.Powinni cię moderatorem zrobić!!!:p
Raz: Gwoli ścisłości... "Aladar", nie "Aldar".
Dwa: lol ja tak z nudów... na studiach nie mam co robić a ludziom sie pomoc przydaje nawet w (bez urazy) nawet bzdetnych sprawach... czemu tak to ująłem? już tłumaczę: Tibia jest GRĄ!!! Poradnik i owszem jest przydatny, ale dla mnie to rozrywka, zajmuję się dużo poważniejszymi sprawami, w końcu ma się te 22 lata, nie?
Praca pracą, gra grą... ale jest pewien odsetek społeczeństwa, dla którego ta gra stała się światem rzeczywistym. Dla tego ująłem to tak jak ująłęm, przy czym nie mam żadnych wontów ani niczego do strony, gry, itp... tylko mówię (piszę), że SĄ LUDZIE, KTÓRZY TRAKTUJĄ TĘ GRĘ JAK DRUGIE ŻYCIE A NIE POWINNI, BO TO JEST TYLKO GRA!!! Z caŁym szacunkiem dla twórców! Grałem w Baldura 1 i 2, właśnie się przegryzam dorywczo przez never wintera, grałem w Eil island i całą furę innych RPG (takich typu mistrz gry i graczy, kostki k4, k6, k10, k20, karty postaci, WARHAMMER, D&D nawet nie wspomne, bo dużo tego mam za sobą B) )zawsze sobie myślałem: "A ciekawe czy w necie wypaliłby pomysł na stworzenie takiego wirtualnego świata gry jak np zapomniane krainy Forgotena, jak np Baldur's Gate"
oczywiście to by nie przeszło, ale Tibia wystarcza aż nad to! Dla czego?
oto i odpowiedź: niektórzy ludzie tudzież PK są nadwyraz wQr*@#%$&y.
gra nie nudzi się (chociaż z czasem może), bo jest kontakt z innymi ludźmi! jakbyśmy grali przez sieć z NPC to tibia szybko zmierzłaby sie każdemu, bo poco grać przez neta z komputerem. można w domu bez neta i efdekt ten sam, no ... może lagów by nie było, a tak... masz kontakt z innym homo sapiens (lub homo debilos) i właśnie TO jest w tej grze plusem, który jest jej największym atutem. Quake, Conter, WarCraft to już nie to samo. nawet tak popularny w StarCraft-a nie gra w ciągu jednej chwili co w tibie na jednym świecie ( chyba, że przez sieć - znaczy się ludź vs ludź ).
inaczej:
komp vs komp - nierealne (chyba)
ludź vs komp - szybko się nudzi
ludź vs ludź - już jest ciekawie
ludź vs reszta_świata = Tibia i szybko się nie znudzi (wciąga jak bagno)
i znowu zacząłbym poruszać temat uzależnienia od gier komputerowych ale to ma być PORADNIK! a nie terapia szokowo - klikowa!
złużcie propozycję to może nawet z tego referat napiszę, ale na pewno NIE TU.
Kawalier
01-03-2007, 02:16
Dla zainteresowanych w tym temacia tabelka ze skillami i mlvlem dla KNIGHTA czas jest podawany w MINUTACH. Np z 39 na 40 porzeba 26min. Czas jest podany jako "idealne skillowanie" tzn bez przerw na zmiane potwora i z dobrymi blood hitami.
http://foteka.pl/pokaz.php?id=6044
Evildragon
01-03-2007, 20:21
czy skill szybciej leci gdy walimy w czlowieka.:baby: :baby: :baby: :confused:
Bardzo przydatny poradnik. Dzięki niemu uzyskalem bardzo dobre skille.
Oby tak dalej:cup: Thx.
Bardzo przydatny poradnik. Dzięki niemu uzyskalem bardzo dobre skille.:D
Thx.
Oby tak dalej:cup:
Evildragon
01-03-2007, 22:24
Poradnik cool mi pomugl i innym chyba tez:creature: :elf: :cup: :lucznik: :x:
Ludzi czytajcie co piszeX( Skil nie zalezy od tego czy wali sie w człowieka czy w potwora zalezy od tego ile zdaje sie blood hit czyli ciosow z krwia im ich wiecej tym szybciej idze skil najlepeiej to dwa niecelne lub w tarcze i jeden celny i tak cały czas
BTIHagen
02-03-2007, 23:42
Co do skilli to odkryłem w sobie talent do nabijania "gold skilla" poszedłem na venore dowiedziałem sie, że jest tam gość z kośćmi!!! To mówie spróbuje sił!!!
Miałem tylko 100gp tyle co z rooka wyszedłem w ten sam dzień miałem już ponad 700 ze 100 :D. Ja wyczuwam kiedy postawić więcej, stawiam i co?? wygrywam!!! Normalnie czuje mrowienie w rękach w tym momencie!!! W tym jestem dobry :cup: !!! Może ktoś mi da kase zainwestować :p
Kalahari
04-03-2007, 14:07
Poradnik bardzo fajny.
Dowiedziałem się z niego dosyć dużo. :)
Dzięki bardzo
Super poradnik :] :] :] :] tylko jak był jeszcze przybliżony czas awansu w shieldingu to by był już wypas..... ale mega dobra robota........ :D:D:D:D:D
Wyrafinowany
06-03-2007, 01:42
Witam przeczytalem wszystko oczym wy piszecie na temat skilli. Mnie kiedys uczono tak ze niewazne jaki miales ekwipunek gdy idziesz skillowac idziesz z najslabsza bronia przykladowo sickle lub crowbar jezeli ma sie niskie skille a wiesz ze potwor nie zadaje ci duzych obrazen bijesz na full attack lub balanse, zas za szybko bijesz bij na full def moja teoria jest taka ze tu nie chodzi o to bys jak najszybciej go zabil tylko monotonnie go zabil. Ja jak zaczelem grac Knightem przy malych skillach bijem go na balanse poniewaz daje porowno jak dla fighting i shieldingu ale z wiekszymi skillami coraz szybciej sie go bije i sie zaczyna bic go caly czas na full def skiill sam idzie. Full attack daje zas daje troszeczke wiecej w fighting, Full def opiera sie na obronie ale daje nieco wiecej dla shieldingu. Podpowiem wam ze spokojnie mozna trenowac na dwarfach do 70 skillach i treowac tam gdzie sie zaraz ci zrespi nastepny, powyzej radze skillowac na slimach z dobrym ekwipunkien i radze bic na full deff bo dostaje sie czeste obrazenia. Przekonuje do tego ze nie trzeba miec najslabszego ekwipunku tylko najslabsza bron czy stoisz na balanse z najlepszym eq to i tak potwor zadaje ci obrazenia. W razie pytan piszcie odpowiem.Pozdro
shield jest bardzo potrzebny knightom bo muszą walic w monsterki
druidom i sorcom niejest przydatny xD ale zawsze sie przyda chociaz bardziej im jest potrzebny Magic lvl (m lvl)
a pladyni nie moga miec shielda xD ale musza cwiczyc distanse
witajcie :)
wyrobilem sie troszke
mam knighta 20lvl skile 68/67 ;] i nie wiem czy to dobrze
a ubilbym z tymi skilami np viwerne? bo chodzi mi o "best solo"
co dalbym rade ubic z uhami??
pozdrawiam
:) :)
Hakerpawel
09-03-2007, 13:09
Z UH-ami to wszystko ubijesz :) a tak na serio zależy od twojej broni ja na skillach 65\66 rozwalałem Wyverny. Weź bag Uh-ów i zobacz na ile Wyvern ci starczy...
@topic: Ja zawsze biore miejscówkę żeby mnie 2 slimy biły (bp jajeczek) i se Exura puszczam na mlvl. i po 3-5h zmieniam slima bo za mocno bije :)
Thargelion
09-03-2007, 20:36
No poradnik niezly to sie przyda wszystkim osobom :D gratz
wniosek prosty ;)
potworki gdy nas bija to też im skill leci
hehehehehehe
Z UH-ami to wszystko ubijesz :)
tylko nie bierz sobie tego za bardzo do serca :) ubijesz juz sporo z uhami, ale nie wszystko :)
motylanoga
11-03-2007, 20:10
Mam pytanka dotyczącze skilowania palladyna, mianowicie:
1: Ile zajmie skilowanie na Monku do 70 Distance Fighting? (Spears, Shield, 2 Wolfy , a Monka moge mieć gdy zechce)
2: Podczas bicia 70-tki ile wleci Shieldinga? (Tak z ciekawości)
3: Ile spearsów "na sowie oko" potrzebuje?
4: Gdy wleci ta 70-tka to sie poleci expić... od jakiego lvl trenic dalej i do jakiego skila?
Z góry dzięki, pozdrawiam ;)
Antares21
12-03-2007, 09:48
Jak moge wyrownac skille (shield ze swordem) bo mam roznice 1 skilla, a trenuje na slimach
@up
Poprostu jak chcesz wyrownac to nie skiluj przez jakis czas tego skila ktorego masz wiecej, tylko tego ktorego masz mniej, wydaje mi sie ze to logiczne :)
Antares21
12-03-2007, 13:45
@up
moze i logiczne tylko jak to w tym poradniku napisane jest 30 chmurek i nastepuje blokada ktora aby odblokowac nalezy zadac blood hita
@up
Jesli masz wiekszy shielding to exp z 2handed bronia.
motylanoga
13-03-2007, 17:02
1: Ile zajmie skilowanie na Monku do 70 Distance Fighting? (Spears, Shield, 2 Wolfy , a Monka moge mieć gdy zechce)
2: Podczas bicia 70-tki ile wleci Shieldinga? (Tak z ciekawości)
3: Ile spearsów "na sowie oko" potrzebuje?
4: Gdy wleci ta 70-tka to sie poleci expić... od jakiego lvl trenic dalej i do jakiego skila?
MasterOfPlaster
13-03-2007, 23:16
1. myślę ze będzie to czas jaki knight potrzebuje na wbicie skilla 65 (+/- 12 godzin)
2. jezeli od zera, ZAWSZE bedą Cie lać 2 potworki to pewnie około 65 własnie :P
3. DUUUUUUZO i jeszcze troche :/ nie chce mi sie liczyć...ale to bedzie kilka bp chyba...
4. no ja mysle ze rozsądnie by było zrobic ofa i bright sworda..etc , wiec od około 45 bym powrócił do treningu (no chyba ze brak kasy bedzie Ci dokuczał to bij lvl do 50 i na bk) a potem bym dotrenował do 85 + Na Twoim miejscu i juz do treningu nie wracał :P (podczas bicia tego lvla 45 czy 50 wpadnie Ci pare skilli wiec 85 na 50 lvlu dla palla to nie jest nic strasznego :P po prostu dobry skill , a potem mozesz se odpuscic i tylko exp, exp, exp ....)
BalcereQ
14-03-2007, 17:24
Shield jest potrzebny do np. blokowania monsterów. Im masz większy shield tym lepiej blokujesz ataki i tracisz mniej punktów życia. ;)
a ja mam takie pytanko czy tyle samo czasu potrzebuje aby wbic skill shielda i broni tak jak na ty przeliczniku? bo niewiem jak obliczac dlugosc skilla bo ja mam wyliczone jak dlugo bede skillowac zadawalajace mnie skille tylko niewiem jak dlugo bede shielda cwiczyl bo niezwracalem uwagi na to czy tyle samo wbija :)
MasterOfPlaster
14-03-2007, 19:55
a ja mam takie pytanko czy tyle samo czasu potrzebuje aby wbic skill shielda i broni tak jak na ty przeliczniku? bo niewiem jak obliczac dlugosc skilla bo ja mam wyliczone jak dlugo bede skillowac zadawalajace mnie skille tylko niewiem jak dlugo bede shielda cwiczyl bo niezwracalem uwagi na to czy tyle samo wbija :)
heh, mniej więcej tyle samo, powiedziałbym nawet ze shielding leci minimalnie szybciej, jednak jesli nie bedziesz nic expić i trenowac od zera to skilla 80 to wtedy ta różnica moze urosnąć nawet do jednego skilla (pod warunkiem ze nie bedzie przerwy w biciu stworków)
MatthewFontaine
14-03-2007, 22:51
Skill w swordzie/axe/clubie leci tak samo jak odpowiednik poziomu w shieldingu.
Powiem krotko 8o , thx ziom ;]
kubejotek
17-03-2007, 11:26
Skiluje sie sword fighting najsłabszą bronią czyli knifem:) :) :) a shielding też? Treba wooden shieldem?:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Mam pytanko. Chodzi o skile sword fighting sie skiluje najsłabszą bronią czyli knifem??????:p :p :p :p :p A sheidling tesz najsłabaszą tarcza wooden shieldem????:D :D :D :D :o :o B) B) :( :( :) ;) :p 8o :confused: 8o 8o 8o :confused: :evul: :evul: :cup: :cup: ;( ;( :baby: :confused: :confused:
a ja mam takie pytanko czy na promocji skille leca szybciej? bo z tego co slyszalem ze nie a moj kolega mowi mi ze tak a chce go w skillach dogonic :D i niewiem czy warto bo ma o 4 wyzsze bo jezeli na promocji szybciej a on zacznie intensywny trening to niemam szans wiec jezeli mozna pomocy :)
witam wszystkich ponownie mam do was pytanie
:) zeby ubic solo jakie potrzeba skille/lvl/bron:
black knight
dragon
lord dragon?
:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
kubejotek, powiem tak...
wybierz się z wooden shieldem na dragona to się dowiesz czy warto :blazen:
inna bajka, że już dawałem info jak najlepiej się uzbroić żeby się fajnie walczyło. Poszukaj kilka stron wcześniej.B)
Minos - ;) domysl się (PEWNIE ŻE TAK!!!)
ZdicH - kolega Cię okłamał!! to jeszcze zależy od tego co Cie podgryza (slimy, dwarfy, carion wormy, DS-y czy cyce). Jeśli kolega ma pacc to może sobie nawet na groylach ternić, a z tego co wiem, to są dość mocni oponenci. przeczytaj jeszcze raz poradnik, tam wszystko jest dobrze wytłumaczone. Ja też o tym pisałem kilka stron wcześiej.
Megon - uwierz mi... :D jak najlepsze!!!!!:evul: :berserk: :lucznik: :2handed: :miecz: :wiking: :kon: :Ork: :elf: :crusader: :axeman: :sword: :topornik2 :kat: :wiking: :king: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Skillbos
20-03-2007, 15:21
kumpel cie chyba w jajo zrobil bo to nie mozliw, mozna latwo to udowodnic. idz trenowac rycerzem na slabych skilach z bronia bez tarczy. mozesz trenowac cale wieki a shield i tak ci nie skoczy. nie wiezysz? to idz sprawdzic ;)[/QUOTE]
eno ja bije knightem bez broni a mi shielding idzie :D
A kubejotek i minos to ten sam koles bo ja do kubejotka zapomnialem hasla wiec nie piszczie do kubejotka tylko do minosa :p :p :p :p :p :p :p :p :p :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :blazen: :blazen: :blazen: :blazen: :blazen: :elf: :elf: :crusader: :crusader: :cygaro: :cygaro: :faceoff: :faceoff: :dance: :dance: :mag: :mag: :kat: :kat: :kon: :kon: :swe: :swe: :flaga_pl: :flaga_pl: :berserk: :berserk: :miecz: :miecz: :2handed: :2handed: :king: :king: :lucznik: :lucznik: :kilof: :kilof: THX aladar
Mam pytanko co jest ze stronka bo ja chce se zobaczyć bronie
TYlko ODpisz[SIZE="7"][8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o /SIZE]
Ja obecnie skilluje do 75/75.....narazie mam 72/72 i starsznie powoli już lecą te skille :/ nie wiem czy wytrzymam :)
Koster-Rozliteraturalizat
22-03-2007, 17:27
Uwarzam ze najbardziej przeje....trudny tren maja palki..... o kamyczki ciezko.... nie chce sie po nie lazic... sa za silne....a nie stac na to zeby jakis drut postawil ci monka....X( zna ktos jakis prosty sposob ( sposob bo sposoby ;) )?
yoyooy:) :) :)
ja mam juz 24 lvl
skile 71/70 :):cup: :cup: :cup:
to dobre??:baby: :baby: :baby:
yoyooy:) :) :)
ja mam juz 24 lvl
skile 71/70 :):cup: :cup: :cup:
to dobre??:baby: :baby: :baby:
po pierwsze tam jest napisane w poradniku ze ty uwazasz jakie skile sa dobre na lvl a nie sugeruj sie opinnia innych
Kolonzoq
25-03-2007, 10:47
ja mam pallka 24lvl skille 66/56 mlev 11 to dobrze? :) napiszcie tutaj albo na gg:6089531 z góry TY!:p PS mam 105k nie wiem co z tym zrobic lepjej zainwestowac w manasy czy tez bolty i small stone??? ( I don't know) :P
Shriiiiek
26-03-2007, 00:02
Witam
Jestem nowy na forum i mam pytanie odnosnie skillowania. Jestem knightem 18lvl skille 55/53 (wiem, ze slabo) i chcialbym sie dowiedziec co przy skillowaniu robie zle. Mianowicie skilluje na rotach daggerem na full def i skile mi ida strasznie wolno. Mniej wiecej w 1.5h non stop skillowania wchodzi mi ok 40% skilla, a wedlug tego co jest w poradniku powinien caly skill wchodzic w 2h. Moze powinienem zmienic miecz, albo potworka, bo balanced fighting nie wchodzi w gre, gdyz za szybko zabijam rota i wychodzi jeszcze gorzej. Bardzo prosze o rade
Pozdrawiam
Mam pytanko co jest ze stronka bo ja chce se zobaczyć bronie
TYlko ODpisz[SIZE="7"][8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o /SIZE]
no ja dla przykladu skiluje z knife na full def i na rotach czy dwarfach i mi idzie na 1h~ok 10% skila(a mam sowrda 72) no wiec roznica co do 50 skila jest wg mnie zadajesz malo blood hitow a to jest wazne i musisz sie tego pilnować. Ja np jak nie pilnuje trninigu tylko se siedze na nacie to zamiast 1h~ok 10% skila wchodzi mi 3% ;( ;( ;( , PILNUJ BLOOD HITOW!! i powinno być gitt:) :)
a tak p.s.B) ubilem solo ds(demon skeletona jakby ktos nie wiedział;) ) ze strata 3 uhow:p :p
Jak tam jusz ze stronka wszystko wporzo niewiem co mi niedziałaało po pol ogdzinie zaczela mi dzialac:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Shriiiiek
26-03-2007, 19:00
no ja dla przykladu skiluje z knife na full def i na rotach czy dwarfach i mi idzie na 1h~ok 10% skila(a mam sowrda 72) no wiec roznica co do 50 skila jest wg mnie zadajesz malo blood hitow a to jest wazne i musisz sie tego pilnować. Ja np jak nie pilnuje trninigu tylko se siedze na nacie to zamiast 1h~ok 10% skila wchodzi mi 3% ;( ;( ;( , PILNUJ BLOOD HITOW!! i powinno być gitt:) :)
a tak p.s.B) ubilem solo ds(demon skeletona jakby ktos nie wiedział;) ) ze strata 3 uhow:p :p
Aaa... to wszystko jasne ;) Ja czesto afkuje podczas skillowania nie przejmujac sie kompletnie czy zadaje blood hity czy nie. Czyli powinien byc okolo 1 blood hit na minute?
Shriiiiek
Sprawy mają sie tak:
Wywal tego daggera w czarty i skombinój sobie najzwyklejszy nóż (knife), bo ma o wiele słabszy atak! Taki dagger ma bodajże 11 a nożyk tylko 7!!!! wtedy nie rozplastrujesz stwora tak szybgo jak sztyletem (daggerem).
Pozdro i miłego:
- ćwiartowania,
- rozżynania,
- przeżynania,
- rżnięcia (BEZ PODTEKSTÓW 8o ),
- dźgania,
- dziórawienia,
- kłucia,
- przyszpilania,
- rozplastrowywania,
- SIANIA ZAGŁADY!!!:evul: :evul: :evul:
:cup: B)
Shriiiiek
27-03-2007, 00:00
Shriiiiek
Sprawy mają sie tak:
Wywal tego daggera w czarty i skombinój sobie najzwyklejszy nóż (knife), bo ma o wiele słabszy atak! Taki dagger ma bodajże 11 a nożyk tylko 7!!!! wtedy nie rozplastrujesz stwora tak szybgo jak sztyletem (daggerem).
Pozdro i miłego:
- ćwiartowania,
- rozżynania,
- przeżynania,
- rżnięcia (BEZ PODTEKSTÓW 8o ),
- dźgania,
- dziórawienia,
- kłucia,
- przyszpilania,
- rozplastrowywania,
- SIANIA ZAGŁADY!!!:evul: :evul: :evul:
:cup: B)
Czyli z tego co zrozumialem, wziazc knife i bic balanced attack?
EnzaMorix
27-03-2007, 19:08
@up
Balance albo full def, ja zawsze walilem na full defie a jak za rzadko walisz to lepiej wziasc bron co ma 1-3 dmga wiecej niz na balance sie przezucac.
Czytalem jeszcze gdzies ze ktos chcial wyrownac skille, dla mnie to bez sensu ale jedynym chyba sposobem jest nie udezanie z broni w potworki (co te kilka sekund 1 blood hita zeby shield dalej lecial)
@Co do poradnika
Poradnik jest swietny, jak zaczynalem knightem (na uniterze) to o skillowaniu wiedzialem tylko tyle co przeczytalem w poradniku. Obecnie jestem w top swordzie:cup: i drugi w shieldzie;( (83/82). A o skillowaniu nie dowiedzialem sie praktycznie nic nowego:baby: .
Czyli z tego co zrozumialem, wziazc knife i bic balanced attack?
sprawy mają się tak:
Bierzesz ten nóż (knife) jakąkolwiek w miarę dobrą tarczę np.: tarcze smoka i ustawiasz sobie: walka balansowana (!!!!!! przy czym zwróć uwagę na to w czym idziesz na te rooty!!!!!! - polecałbym pancerz taki co ma 11 arm, gacie 7 arm, buty obojętnie ( może być 1 arm ), hełm 6 arm, szalik żebybyło ciepło (1 arm :p ) i kroisz scyzorem co podejdzie), ale pamiętaj, że musisz mieć kosmiczną ilościa żarcia i wziąść ze sobą też swój najlepszy miecz żeby w razie potrzeby mocniej przywalić zwierzątku, ( słabsza tarcza też może być tak w razie wolnego miejsca w plecaku). A wtedy skile wręcz dosłownie same lecą tylko nie szlachtuj rootów za szybko, tak 3 na raz wystarczą żeby skill fajnie spacerował sobie do góry. :cup:
na dzieńdobry (czyli przy niskim poziomie umiejętności obrony - tak do 45, 50 ) walka defensywna...
potem balans a póżniej nawet full atak, bo potem to nawet root okazuje się za słaby i można olać obronę - sama pójdzie przy 3 rootachj w górę, przy czym nawet na full atak ciosy, które będziesz zadawał może nie koniecznie będą częste ale mocne i to jedyny minus.
Potem zalecam przeżucić sie na coś mocniejszego.
Strony wcześniej jedna osoba pisała jak fajnie się treni na szlamie... wystarczy poszukać;) w końcu encyklopedia to ja nie jestem:p
Shriiiiek
27-03-2007, 22:42
tak 3 na raz wystarczą żeby skill fajnie spacerował sobie do góry. :cup:
3 na raz? Zawsze slyszalem, ze nie powinno sie skillowac na wiecej niz 2 potworkach, bo na kazdego nastepnego nie dziala juz obrona. Ale moze sproboje, jak twierdzisz ze mozna ;)
Strony wcześniej jedna osoba pisała jak fajnie się treni na szlamie... wystarczy poszukać;)
Probowalem na szlamach raz, ale oblazly mnie 3 i jeszcze sie klonowaly, co spowodowalo ze zanim je zabilem stracilem jakies 200hp :(. Od tego czasu jedynie czasem na nich poexpie. Uwazasz, ze jakbym jednak znalazl miejsce gdzie zmieszcza sie 2, to moglbym przy moich skillach pojsc na nie trenic?
Pozdrawiam ;)
EnzaMorix
27-03-2007, 22:48
@up
Dobrze slyszales, 3 potworki to bzdura, skill leci tak samo szybko jak przy 2 + mozesz mocno obrywac przy silniejszych potworkach.
Full atak tez jest bzdura bo wtedy jest mniejsza szansa ze cios pujdzie na tarcze a chyba o to chodzi w skillowaniu zeby na tarcze odbierac jak najwiecej.
Ja na slimach zaczalem przy 79/76 skillach okolo ale to bardziej z braku ekwipunku, na nowym swiecie ciezko bylo o ta dragon shield.
Ej! Moment, powoli...
2 potworki ok, ale jaka masz gwarancje, że co pół minuty będzie blood hit?
To co było pisane o tym, że najlepszy, szybki trening to 2 hmurki i krwawy to nie koniecznie prawda... procenty lecą tak jak leca i nie da się tego obejsc... taki jest silnik gry!
Full atak to nie bzdura!!!X(
Jak się ma już dość wysąką umiejętność obrony to taki żadny root nie wystarczy (nawet 2 to mało) żeby umiejętność rosła dalej, bo się licznik bloknie i po ptakach! potem trzeba manipulowac ustawieniem walki! W razie konieczności nawet trzeba co nieco z siebie zrzucić jak choćby zbroję żeby obniżyć punkty obrony i była nawet jakakolwiek szansa na to, że przyjmiemy krwawego... ale to już wyższa szkoła jazdy i słabszym graczom tego nie polecam bo wtedy nawet zwykłe trolle są niebezpieczne.
Gwoli sprostowania... zalecam wziaść ze soba w plecaku różne pancerze i tarcze i ustawic sobie to co komu pasuje najlepiej.
I wracają do ilości potworków... 3 to NIE bzdura! im wyższy skill w tarczy tym trudniej w nas wchodzą ciaosy i szansa na krwawego maleje wiec nie chcac ry(d)zykować strata dużej ilości HP, poprostu warto się połuszczyć o jeszcze jednego stwora tego samego lub nawet gorszego czy lepszego rodzaju. Nikt nie powiedział "Walcz z 2 stworami bo 3 Cie zeżrą" tylko że walka z 2 stworami jest ... najbezpieczniejsza (a czy najefektywniejsza??). Ten kto nie pisał gry nie będzie o niej wiedzieć wszystkiego więc PROSZĘ nie mówić (pisać), że wprowadzam w błąd pisząc bzdury.
Dziele się tym, co już sam doświadczyłem i już co nieco wiem z danej dziedziny, a TO już wypróbowałem!
:topic:
EnzaMorix
28-03-2007, 20:39
@up (do wyzszej szkoly jazdy)
Jakie masz skille i ile czasu na nie skillowales jesli moge zapytac?
Poza tym po co obrywac blood hity 8o skoro zeby zdjac ta "blokade" musimy uderzyc w potworka do krwi a nie on w nas.
Im wiecej uderzen idzie na tarcze tym lepiej, ciosy ktore nas rania nic nam nie daja do shielda. Wszystko jest napisane w poradniku.
P.S.
Shield rosnie szybciej jesli uderzamy czesto potworka do krwi mi np roznica sworda z shieldem zmienila sie z 3 na 1 skill po kilku dniach skillowania na slimach (maly armor wiec czeste blood hity)
Aha, co ma nam dac full atak? chmurka to chmurka kazda liczy sie tak samo a przy full ataku jedynie jest mnejsza szansa na ta chmurke.
Edit:
"walka z 2 stworami jest ... najbezpieczniejsza (a czy najefektywniejsza??)"
Jak mozna zwiekszyc efektywnosc skillu w shieldzie przez uzywanie 3 potworkow jak nasza tarcza jest w stanie odeprzec jedynie 2 i tylko to liczy sie do skilla?
EnzaMorix
Grasz, więc wiesz. Ja gram, też wiem. Masz swój sposób na trening, nie neguję tego. Ja mam swój i jestem z niego zadowolony. Aha i nie koniecznie to my musimy bić stworka żeby poziom w tarczy szedł w górę. możemy stać i patrzeć jak ON nas okłada. %-ty lecą tak i tak, tyle że jak są 2 stwory to wolno (wszystko z czasem się zmienia), więc przeżucamy się na mocniejsze.
Przykład.
Rookghard. Trep z brass shieldem wpada do jamy z bugami i one się na niego rzucają. To że zostanie pożądnie pokąsany to jedno, ale za to jak skill w tarczy idzie w górę... oczy same wychodzą ze zdumienia. Wież mi.
Bugi nie wystarczają? Dawaj na trolle. Mało?? No to orki. Itd, itd, etc, etc...
Po co Ci poziom moich umiejętności?? Takich info nie zdradze :D skąd mogę wiedzieć jak zostaną wykorzystane ;)
Jeśli nie wieżysz, że 3 potworki to lepsza zabawa, to wyprubój. Mi taka pasuje.
Shriiiiek
28-03-2007, 21:34
A propos slimów, to dzisiaj troszke na nich potrenowalem ;) Skille leca do gory jak glupie (zdarzalo sie ze 1% na minute), trenowac mozna do woli, bo sie czesto klonuja i odstraszaja noobow na 14 lvlach ktorzy jak widza 6 slimow to uciekaja xPP Poza tym slimy maja duzo hp i bardzo slaba obrone. Jedyny problem polega na tym ze nie raz wala hity po 30, a nawet po 40 wiec bez NAPRAWDE solidnego zapasu zarcia nie radze w ogole zaczynac skillowania. Jednak ja sie juz calkowicie przenioslem z rotow. Jak sie ma duzo zarcia to trening moze byc naprawde przyjemny i efektywny ;)
Pozdrawiam
EnzaMorix
28-03-2007, 22:38
Hehe, tylko pamietaj zeby nie skillowac na slimach za dlugo bo wtedy wala naprawde mocne i czeste hity :evul:
Watpie zeby skille lecialy szybciej przy 3 potworkach ale nie sprawdze tego bo na slimach to pewna smierc :baby:
Hehe, tylko pamietaj zeby nie skillowac na slimach za dlugo bo wtedy wala naprawde mocne i czeste hity :evul:
Watpie zeby skille lecialy szybciej przy 3 potworkach ale nie sprawdze tego bo na slimach to pewna smierc :baby:
no weź przestań.... :D fajne są :p
ale doszedłem to takiego może dziwnego wniosku...
mianowicie potworki gryząc nas skilują 8o skoro mówicie że takie ciosy sadzą...
mi wystarczają dwarfy, minosy, i cyce (góra 2 bo jeszcze na 3 jestem za lichy)
P.S.
btw. masz odpowiedź na skille:D są wystarczające dobre żeby pochlastać 2 cyce na raz:cup:
pozdro...
AHA!!
gdzie znajde jakieś info o sorkach i drudach?????:confused:
pan dres
31-03-2007, 09:27
ja niewiem jak ci wyszlo ze z 50 na 51 skill sworda 1h wyjdzie
ja mam 10 knihgta skille 40/38 i mi sword rosnie 1 na 1h
Shriiiiek
31-03-2007, 22:59
ja niewiem jak ci wyszlo ze z 50 na 51 skill sworda 1h wyjdzie
ja mam 10 knihgta skille 40/38 i mi sword rosnie 1 na 1h
Nie wiem czy to bylo do mnie, ale chyba tak. Po pierwsze nie 1 na godzine tylko 1% na minute, tj 60% na godz. Po drugie jak juz wspomnialem na slimach skill idzie duzo szybciej niz na rotach, czy dwarfach. Po trzecie moze bijesz zla bronia, albo cos robisz nie tak?
tomusmasterous
01-04-2007, 14:33
te skile podane sa dla knighta?/?
jesli tak to ile godzin musze shilowac druidem aby miec 25 cluba????(nieczytalem calego poradnika)
Shriiiiek
01-04-2007, 17:20
jesli tak to ile godzin musze shilowac druidem aby miec 25 cluba????(nieczytalem calego poradnika)
Jaki ma w ogole sens skillowanie drutem? :D
tomusmasterousjest to jest napisane na pierwszej stronie poradnika, pisał o tym założyciel posta.
Jaki ma w ogole sens skillowanie drutem? :D
Shriiiiek skillowanie drutem ma sens! nie sawsze jesteś w stanie zwiać przed oponentem. czasem bywają szybsi więc wysokie umiejętności w posługiwaniu się tarczą się przydają.
Skiurik1989
02-04-2007, 09:06
Super wytłumaczone
Shriiiiek
02-04-2007, 15:53
Shriiiiek skillowanie drutem ma sens! nie sawsze jesteś w stanie zwiać przed oponentem. czasem bywają szybsi więc wysokie umiejętności w posługiwaniu się tarczą się przydają.
Ale on pisal o skillowaniu cluba, a nie shielda ;)
Ksingming
03-04-2007, 12:21
Po drugie jak juz wspomnialem na slimach skill idzie duzo szybciej niz na rotach, czy dwarfach. Po trzecie moze bijesz zla bronia, albo cos robisz nie tak?
No nie wiem mi 1 % idzie jakies 10min ;/ a mam dopiero 69/69 i nie wi4m czy cos zle robie czy co a używam knife. Czy moze ma tak wolno teraz isc??
Shriiiiek
03-04-2007, 16:57
No nie wiem mi 1 % idzie jakies 10min ;/ a mam dopiero 69/69 i nie wi4m czy cos zle robie czy co a używam knife. Czy moze ma tak wolno teraz isc??
Przeczytaj poradnik to bedziesz wiedzial ;) Ale tak na oko to chyba idzie ci dobrze. Tak to juz jest ze skillami, im wieksze tym wolniej ida do przodu ;)
ok, to może sprostuje,
Czasem przydaje się skilowanie w innej profesji klasą która posługuje się z zasady czymś innym. Jak sorkowi braknie many a flaszek już nie ma to czasem trzeba się bronic walką kontaktową (fist nie polecany chyba że wyśróbowany), ale co do skilowania obuchami, czy bronią tnącą to jest wszystko na pierwszej stronie poradnika.
Teraz co nieco o postępie w skilowaniu. Co do prędkości skilowania (lepiej brzmi chyba podnoszenie umiejętności [ skill - umiejętność ] ) jest to całkiem prawdopodobne, że ma postęp iść tak wolno, ale sam nie wiem do końca właśnie to sprawdzam, mi idzie średnio 1 pkt procentowy na jakieś 1 - 2 bub 3 minuty.
A teraz coś o podnoszeniu swoich umiejętności w tarczy na większej ilości potworków niż 2. JEDNAK DZIAŁA!!!!:cup: :cup: :cup:
Nie chciałem za bardzo ry(d)zykować więc połuszczyłem się na carionwormy.
2 na raz - racja! Skilowanie jest bezpieczne. Jakiś 1 pkt procentowy co około 1 - 2 minuty.
3 potworki (np 2 cariony i jeden root) - prawda, że można prędzej zostać zeżartym ALE!!! 1 pkt procentowy co około 1 - 1.5 minuty.:cup: :cup: :cup: :evul: :evul:
Bez urazy dla tych co mi mówili że tak się nie da. Pozwólcie zatem, że zacytuję tu jakże popularny tekst "A NIE MÓWIŁEM???" B)
Lord Wardi
06-04-2007, 14:55
Pytanie dotyczące shieldingu - knight.
Trenuję w Kazzo, w kopalniach, na dwarfach. Aby mi rósł shielding, to ja muszę zadać potworkowi bloodhita czy on mi?
LookamZzaRogu
06-04-2007, 15:09
@Up
Ty mu. Najlepiej jak atakują cię 2 mobki - szybciej rośnie shielding
Lord Wardi
06-04-2007, 15:13
A jeszcze jak chcę ćwiczyć sword: full def czy full atk?
I shielding: tez full def czy full atk?
Tocha ^.-
07-04-2007, 09:59
Ogólnie wszystko bardzo szczegółowo i dobrze opisane :) Poradnik mi się bardzo podoba :P Tylko jednego mi zabrakło, jeżeli już opisywałeś train na potworkach to mogłeś edit'owac co na światach non pvp... MOgłeś opisac train na slimie, oraz train kiedy ktoś przywołuje przykładowo monka na geomancerze lub blokuje monka monkiem :)
Ogółem 8/10 ;)
Shriiiiek
08-04-2007, 21:19
A teraz coś o podnoszeniu swoich umiejętności w tarczy na większej ilości potworków niż 2. JEDNAK DZIAŁA!!!!:cup: :cup: :cup:
Nie chciałem za bardzo ry(d)zykować więc połuszczyłem się na carionwormy.
2 na raz - racja! Skilowanie jest bezpieczne. Jakiś 1 pkt procentowy co około 1 - 2 minuty.
3 potworki (np 2 cariony i jeden root) - prawda, że można prędzej zostać zeżartym ALE!!! 1 pkt procentowy co około 1 - 1.5 minuty.:cup: :cup: :cup: :evul: :evul:
Bez urazy dla tych co mi mówili że tak się nie da. Pozwólcie zatem, że zacytuję tu jakże popularny tekst "A NIE MÓWIŁEM???" B)
Drogi Kolego,
Najpopularniejszym stworkiem do trenowania sa slimy. Pojdz na slimy i pozwol zeby otoczyly cie 3. Zobaczymy czy bedzie Ci sie tak fajnie skilowalo ;)
Na przyszlosc nie dawaj takich rad, bo przyczynisz sie do kilku deadow u niedoswiadczonych graczy ;)
Pozdrawiam
Shriiiiek
Ja nie napisałem że należy skilować z 3 potworami tylko że przy skilowaniu na 3 potworach skill rośnie szybciej.
Co do szlamów... lubi sie to co sie ma.
btw
3 szlamy to nie taki duży problem przynajmniej jak dla mnie.
Ale co racja to racja.
Mimo iż umiejętności rosną szybciej na 3 potworkach to częściej obrywamy a temu niezaprzeczałem.
Shatanek_Gosiu
09-04-2007, 20:37
No i Spoko:) :faceoff:
error_007
12-04-2007, 00:19
Dla mnie to jest smieszne. W przeciagu dnia jestem w stanie wbic 2 skille max (mam 57/57 obecnie) troche dziwne bo poswiecam na to kupe czasu a slabo idzie. btw skilluje na ghoulu z hand axem (10/5).
Fajny poradnik ... Ja lubie skillowac ;p (jak narazie puki mam slabe skille 51/51 na 12 lvl ) ale czasami n00bki nie daja poskillowac (takie jak Renato of Luminera ) A powracajac do tematu poradnika to ocena 8/10 bo brak screenow i mapek z miejscowkami i potworami na ktorych mozna skillowac na jakim lvl itp ale ogółem jest oke ... P()Z|)R() ALL
Shriiiiek
12-04-2007, 23:13
Dla mnie to jest smieszne. W przeciagu dnia jestem w stanie wbic 2 skille max (mam 57/57 obecnie) troche dziwne bo poswiecam na to kupe czasu a slabo idzie. btw skilluje na ghoulu z hand axem (10/5).
Cierpliwosci, cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci ;)
Skile maja to do siebie ze ida powoli i moga czlowieka wkurzac, jednak zawsze trzeba myslec o tym, ze bez dobrcyh skili nie ma dobrej gry ;)
Poza tym 2 skille dziennie to jest super wynik. Ciesz sie poki ci tak szybko ida te skile bo wkrotce sie bedziesz cieszyl jak ci jeden skill wskoczy raz na kilka dni ;)
A a propos ghula, to ja bym go zmienil na slimy. Mozna trenic ile wlezie i mniejsza szansa ze ci nooby zabija ;)
hmm... mam takie male pytanko jak trenie na slimach to moje skille szybciej leca niz jak trenie na dwarfach?:confused:
Vardesaavre
14-04-2007, 14:04
hmm... mam takie male pytanko jak trenie na slimach to moje skille szybciej leca niz jak trenie na dwarfach?:confused:
Tak lepiej sie skili i nie tylko bardziej sie opaca ponieważ slimy sie rozmnażaja a pozatym potworki te są lepsze miendzy innymi slimy od dwarfów8o
Vardesaavre
Tak lepiej sie skili i nie tylko bardziej sie opaca ponieważ slimy sie rozmnażaja a pozatym potworki te są lepsze miendzy innymi slimy od dwarfów8o
Vardesaavre
Vardesaavre
14-04-2007, 14:09
Ehhh pomużcie mi!! Na cyzm mógłbym skilować palladynem na podanych lvlach8o X(
lvl 8-10??
lvl 15-25??
lvl 25-40??
lvl 40-60??
Dla mnie poradnik jest dobry. Tylko, że na pewnej polskiej stronie o Tibii ( http://wiki.hunted.pl/wiki/Trening ) jest prawie idyntyczny poradnik. Nie wiem, czy go ściągnąłeś, czy sam napisałeś go i mnie to nie obchodzi. Ja tylko stwierdzam fakty.
A ja mam pytanie czy Knightem na 14 lvl skille 54/54 mlvl 3 eq: Crusader Helmet, Knight Armor, Plate Legs, Dwarven Shield, Leather Boots. Moge skillować na slimach żeby nie paść?
Shriiiiek
16-04-2007, 10:56
A ja mam pytanie czy Knightem na 14 lvl skille 54/54 mlvl 3 eq: Crusader Helmet, Knight Armor, Plate Legs, Dwarven Shield, Leather Boots. Moge skillować na slimach żeby nie paść?
Radzilbym dobic tak do 17-18 lvla i dopiero isc na slimy. A tak to skille dobre, tylko bierz ze soba duuuzo zarcia bo jak wiadomo ze slimow nic nie wypada ;)
Idealny poradnik duzo mi wytłumaczył tera moje skilowanie będzie szybsze i łatwiejsze
lvl 15-25??
lvl 25-40??
lvl 40-60??
W zasadzie jedynym rozwiazaniem jest miec kogoś zaufanego np czarodzieja, żeby summonował Ci mnicha. To bedziesz takiego lać oporowo, ghul tez byłby dobry bo ta istoty z tego co wiem nawet szybko się leczą, pytanie czy bedzie ktoś taki dobry żeby potworki przywołać...
A ja zalecam na tych poziomach - nawet do 15 - urządzać sparingi z trollami. na mainie mozna latwo dostac kupe fajnych rzeczy za darmoche, trzeba tylko ładnie poprosić a nie drzeć się że się chce coś za free.
od 15 nawet do 25 już polecałbym rooty bo jak wiadomo starym wyjadaczom ;) to nawet dość optymalny przeciwnik nie zależnie od poziomu.
Zauważyłem że na krasnoludach szybciej rośnie atak w broni niż w defie ( ale mówię tu o rycerzach ) bo jakby nie patrzeć w końcy to potworek łaskawie obdarzony wyższym IQ niż taki zwykły root. standardowo na rootach można sobie szybciej nabić wyższy posiom w taczy niż w broni.
Palladynom polecam całe kupki kamieni ( wypadają np z goblinów ) są w zasadzie za darmo i dla palladynów nadają się idealnie do trenowania ataków dystansowych.
poziom 25 +
Na Tibii nie expi się znowu tak szybko... sam dojdziesz do tego co będzie Ci najbardziej pasowało...
pozdro B)
Trenuję w Kazzo, w kopalniach, na dwarfach. Aby mi rósł shielding, to ja muszę zadać potworkowi bloodhita czy on mi?
drobne spostrzeżenie...
Na krasnoludach nie opłaca się trenić w tarczy tylko w broni...
przestałem tak półgodziny i punkty procentowe w tarczy wspinały się powoli, bardzo powoli, zdecydowanie wolniej niż na np rootach, za to w broni procenciki maszerowały raźno że hej!
Nie wiem jaki masz poziom postaci, ale na krasnalach nie polecam trenic tarczy, nie ważne czy to kopacze, żołnierze czy strażnicy. to istoty trochę mądrzejsze od takich rootów czy carionwormów więc jeżeli chcesz walczyć lepiej polecam trenić ale tylko w broni procenty będą szły szybko, w tarczy praktycznie się nie ruszają. Rooty zaś nadają się elegancko dla postaci z niższym epp tak do poziomu 20 przy skillach 55/55 ( około ) potem może to nie wystarczać i bardziej warto przeżucić się na cariony na Fibuli. Możemy mieć nawet niski epp ale skile tak w granicach 50 w tarczy i w broni bo cariony mocniej gryzą. w okolicach 60 skill w tarczy jest w zasadzie wystarczający żeby połuszczyć się na trenowanie na szlamach.
Więc jeszcze raz... chcesz trenić w tarczy? Odpuść sobie krasnale zabierz się za inne stwory. Chcesz trenić w broni? polecam krasnale ;)
Shriiiiek
19-04-2007, 23:09
Aladar, nie wiem skad biora sie te twoje smieszne teorie, ale to co piszesz to moze byc wrazenie a nie ma wiele wspolnego z prawda.
Jak moga miec krasnale wieksze IQ od rotow?!!! Przeciez to sa wszystko glupie potworki i nie ma madrzejszych i mniej madrych! :D
Poza tym nie wiem skad ci przyszlo do glowy to ze na rotach szybciej shield leci?
Bullshit. Tak samo jak to, o czym wczesniej wspominales ze shield leci szybciej na 3 potworkach niz na 2 :D
Aladar, nie wiem skad biora sie te twoje smieszne teorie, ale to co piszesz to moze byc wrazenie a nie ma wiele wspolnego z prawda.
Jak moga miec krasnale wieksze IQ od rotow?!!! Przeciez to sa wszystko glupie potworki i nie ma madrzejszych i mniej madrych! :D
Poza tym nie wiem skad ci przyszlo do glowy to ze na rotach szybciej shield leci?
Bullshit. Tak samo jak to, o czym wczesniej wspominales ze shield leci szybciej na 3 potworkach niz na 2 :D
1: nie klnij ( Bullshit. )
2: nie wierzysz? sam spróbuj
3: potwór potworem a ustawienia gry ustawieniami gry - to sie nazywa czesto poziomem trudności
ps
nie jestem przesadnie poważny i czasem troche sypne tutaj takimi rozmaitościami, niektóre rzeczy przyjemniej sie czyta jak coś jest zobrazowane w taki mniej wiecej sposób a nie podane w sposób biórowy... to nudzi...
Daron_Saltatrix
20-04-2007, 22:49
Na ghoulu trenowanie trwa 30% dłużej niż na innych potworach ;)
Druga rzecz
Shielding rośnie ZAWSZE jeżeli nosisz tarcze. Potwory nie muszą zadawać Tobie bloodhita, ale Ty musisz zadawać potworom. Jeżeli przez odpowiednio długi czas nie będziesz zadawał bloodhita, licznik uderzeń się zablokuje, a odblokowanie nastąpi dopiero przy Twoim kolejnym bloodhicie.
P.S Jeśli masz możliwość zostawienia komputera włączonego na noc, użyj PROGRAMU (wiesz o co mi chodzi), co jeszcze przyspieszy trenowanie...
LookamZzaRogu
21-04-2007, 14:30
3: potwór potworem a ustawienia gry ustawieniami gry - to sie nazywa czesto poziomem trudności
W Tibii nie ma czegoś takiego jak poziom trudności. Poza tym nie ważne, na czym skillujesz - skille rosną tak samo. Co do tego IQ mobów, to zgadzam się z Shriiiiek.
ok może napiszę to inaczej...
każdy rodzaj potworów ma swoje ustawienia
szybki przykład:
- carionworm
- dwarf soldier
i jeden i drugi wart 70 expa
jeżeli wy nie widzicie różnicy w trenieniu na nich to trochę mnie to dziwi... na carionach szybciej ( przynajmniej mi ) podnosi się umiejętność władania tarczą, na krasnalach zaś we władaniu bronią!
druga sprawa:
dałem się obleść 3 carionom (moje eq na tę okazję: plate armor, plate legs, dragon shield, dark helmet, leather boots, bright sword w plecaku i do walki knife - zwykły nóż co wypada np z ghuli ) trochę mnie pogryzły ale w ciągu 10 minut skill w tarczy podniósł się i 4 pkt %, w broni o 1...
potem pobiegłem na dwarfy soldiery
eq to samo, przeciwników: 2
pogryzły mnie dużo konkretniej, ALE!! skill w tarczy w ciągu 15 minut ruszył się zaledwie o 2 pkt % w broni zaś o 5.
więc coś chyba tu nie pasuje.... skoro twierdzicie inaczej, chętnie przeczytam opinie. Mimo wszystko twierdzę że jednak szybciej się skiluje z 3 stworami niż z dwoma ( JESZCZE RAZ PODKREŚLAM, ŻE TO WCALE NIE ZNACZY, ŻE JEST BEZPIECZNIEJ!).
Telibris
22-04-2007, 00:42
Wydaje mi się, że może miec na to wpływ fakt, że soldiery atakują distem.. Również mogą miec na to wpływ bloodhity, np jeśli częściej zadawałeś bloodyhity na krasnalach, to szybciej wskakiwał Ci skill ofensywny.. (to wszystko hipotezy :)). Takie testy niestety trzeba robic dniami i nocami, żeby wydac jakiś wyrok, najlepszym jest chyba słynny już na tibianewsie, który już jest jednak nieco stary, acz jary :)
Co do botów - jeżeli używasz bota do treningu to wszystkie poradniki jak ten omijaj szerokim łukiem. Rzeczywiście wymagany jest potężny skill i wiedza o treningu, by ustawic bota na noc, rano sprawdzic że się padło ale i tak byc te xx skilla do przodu.. -,-
tomektrz
22-04-2007, 15:50
Witam was wszystkich!
Mam pytanie: czy na moim lvlu (postać z profilu) odczuję dużą różnicę między skillami 65/65 a 70/70? Czy warto poświęcić te kilkanaście godzin, czy lepiej w tym czasie expić?
Wielkie GRATZ :) Poradnik Super przyda mi sie do skillowania moim Najcikiem ;)
Oby Tak Dalej B) ale potem go przeczytam. :)
Dzięki!
Mimo wszystko z żołnierzykami nie tłukłem się na dystans ale w zwarciu, nie wiem czemu, ale moja (jedna z wielu ) hipotez jest taka, że - co było już mówione o poziomie trudności - istnieje takie coś w tibii ale to my sami go sobie ustalamy porywając się na różne potworki przykładem mogą być szczury! Poziom trudności bardzo, bardzo niski, smoki - pziom raczej wyśrubowany (wszystko jednak zależy od poziomów umiejętności naszej postaci, ilości hp, epp, ml, itd, etc, etc...), za poziom trudności można też uznać ustawienia potworków np ich (teraz mówię o silniku gry) skille - apy- tzn. root ma niższe wartości w defie, dwarf soldier wysokie w ataku (jak ktoś z was grał w stara na UMS to wie o czym piszę, bo trzeba się było fajnie namordować żeby zrobić choćby najprostszą mapę i dziwię się tym co stwierdzą inaczej:D ). Przecież nawet pajączek mógłby być śmiertelnym przeciwnikiem jeśli jego ustawienia byłyby inne w końcu wcale nie musi mieć 10 hp i skilli wszystkich po 1. przecież mógłby być szybszy, silniejszy, bardziej wytrzymały ale twórcy gry postanowili jak postanowili i jest to oponent bardzo lichy co wcale nie znaczy że nie może zrobić komuś krzywdy.
__________________________________________________ _______________
Co do botów - jeżeli używasz bota do treningu to wszystkie poradniki jak ten omijaj szerokim łukiem. Rzeczywiście wymagany jest potężny skill i wiedza o treningu, by ustawic bota na noc, rano sprawdzic że się padło ale i tak byc te xx skilla do przodu.. -,-
Ja sie tym nie bawię, skąd mam wiedzieć czy jak sobie gdzieś nie zostawię postaci na nockę żeby sobie treniła to mi jej nie załatwią??
po prostu nie warto...
__________________________________________________ _______________
Witam was wszystkich!
Mam pytanie: czy na moim lvlu (postać z profilu) odczuję dużą różnicę między skillami 65/65 a 70/70? Czy warto poświęcić te kilkanaście godzin, czy lepiej w tym czasie expić?
to zależy wyłącznie od Ciebie. sam stwierdzisz czy są wystarczająco dobre żeby pokroić jakiegoś potwora. jeśli sie okaże że nie to treń.
Shriiiiek
23-04-2007, 19:02
Witam was wszystkich!
To jest sprawa subiektywna. Mam kumpla ktory na 15 lvlu ma skile 74/74 i twierdzi ze nei zacznie expic poki nie wbije 80/80. Znam jednak ludzi ktorzy twierdza ze takie skile to sie wbija dopiero w okolicach 60-70 lvla. Moje skromne zdanie wyglada tak ze na poczatek dobrze jest sobie sporo podskilowac, zeby potem exp szedl szybciej, miec skile na jakis czas z glowy i w ogole zeby sie gralo przyjemniej. Wg mnie wbij te 70/70, a jak bedzie ci sie chcialo to nawet 75/75 bym radzil ;)
Sluchajcie ja skiluje i skiluje ciagle.... kumple sie nabijaja ale ja dalej swoje. Jestem knightem i mam 10 lvl a skile 42/40.... czy takie skile na tym poziomie sa juz dobre czy to jeszcze slabiutkie skile. Yak dla wyjasnienia ja wale z axe:) Pozdrawiam i prosze o odpowiedz ....8o
Ja na 10 mialem 50\50 i potem wbjiałem 1 level i 1 skill. Tak do 30 lev i 70\70 a potem to juz mozna tylko expic :P
Shriiiiek
27-04-2007, 12:30
Ja polecam metode skillowania ile wlezie. Jak sie bardzo znudzisz mozesz isc troche poexpic, jednak pamietaj ze im wieksze skile, tym fajniej sie expi, szybciej wbija lvle no i oczywiscie sie zbiera bardziej wartosciowy loot ;)
fany poradnik i przelicznik
Goldscorpion
29-04-2007, 15:11
Cześć ja mam małe pytanko dotyczące skilowania knighta mianowicie. Czy u knighta jest tak samo ze skilowaniem jak u palla?? Z tego co wiem pall jeżeli uderzy blood hita albo w zbroje skile ida szybciej niż jeżeli uderzy w shielda. Czy u knighta jest tak samo?
Fajny poradnik na pewno mi sie przyda :) 10/10
Pozdro.
Cześć ja mam małe pytanko dotyczące skilowania knighta mianowicie. Czy u knighta jest tak samo ze skilowaniem jak u palla?? Z tego co wiem pall jeżeli uderzy blood hita albo w zbroje skile ida szybciej niż jeżeli uderzy w shielda. Czy u knighta jest tak samo?
Wystarczy uważnie przeczytać i byś wiedział, u knighta liczą się tylko chmurki i blood hity. Blood hit jest potrzebny żeby skil szedł dalej.
@Topic
Ciekawa metoda, ale na train pvp jest o wiele przyjemniejsza metoda. Lepiej skille lecą, ale jest z nią troche zabawy. Ale ogólnie bardzo dobry poradnik i pewnie przyda się wielu osobom :].
@Flask z krwią demona
Ja może powtórze, to był dżołk, taka humoreska :]
Goldscorpion
01-05-2007, 10:47
Jeżeli byłoby tak jak mówisz to nie pytałbym się. U pallka jest tak że jeżeli walnie bloodhita albo w zbroje to skill idzie szybciej niż jakbyś bił 14 hitów w tarcze a jeden w ciało. Dlatego powszechnie mówi się, że pall najlepiej skilluje expiąc bo wtedy wali cały czas bloodhity.
I moje pytanie czy u knighta jest tak samo:]
LeonPolak
01-05-2007, 12:33
:baby: Ja na 10 mialem 50\50 i potem wbjiałem 1 level i 1 skill. Tak do 30 lev i 70\70 a potem to juz mozna tylko expic :P
potem mozna tylko expic o czy ty mowisz.Dopiero od takich skiluw i lvleli zaczyna sie zabawa.Mozda deda itp. i w konccu cieszyc sie gra.:baby:
Bardzo dobry poradnik o treningu !:mag:
extra poradnik! naprawde mi sie podoba;]
jak dla mnie ładny poradnik i napewno mi sie przyda:)
witam
poradnik bardzo dobry lecz mam wrazenie ze juz go gdzies czytalem X(
:evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:
Towarzysz
07-05-2007, 15:41
Jestem knightem ! na kazdych stronach pisze zeby na slimy isc skilowac przy skilach 65/65 , he zrobilem inaczej i poszedlem przyu 50/50 troche mocno mnie wala ale to nic...
Prince Anubis
08-05-2007, 22:40
Jestem knightem ! na kazdych stronach pisze zeby na slimy isc skilowac przy skilach 65/65 , he zrobilem inaczej i poszedlem przyu 50/50 troche mocno mnie wala ale to nic...
Bezpiecznie jest chodzić od 65/65
Dla sportu mozna od 60/60 -+ z duza iloscią food'a:cup:
no jeśli chodzi o 50/50 to powiem tak :
jeśli masz jakiś wysoki lvl to masz i dużo hp i troszke many...
a i jeszcze dochodzi twoje eq
tym lepsze eq tym bezpieczniejsze skillowanie
Poradnik wręcz naukowy!
Wiele mi pomógł
Przetestowałem wszytskie teorie i tylko Raynolda się sprawdzają 8o
no i oczywicho niektórych też...
Gratki dla Raynolda!:cup:
Shriiiiek
09-05-2007, 19:31
Jak cie za mocno nie leja i jestes w stanie wytrzymac z 2-3h non stop to zostan na slimach bo skille ida nieporownywalnie szybciej niz na czym innym ;)
Jesli musisz sie uhac/ihac chociaz raz zeby nei pasc to se odpusc. Skilowanie nie moze byc strata jakichkolwiek run leczniczych ;)
Cześć. Mam pytanie odnośnie slimów. chcę się dowiedzieć z jakimi skillami można na nie chodzić z jakim eq i czy na małych skillach dużo idzie UHów?plz help:)
Oris'litho
11-05-2007, 15:31
Zajefajny poradnik :D jak ja taki "noob" go zrozumiałem to
każdy go zrozumie
Shriiiiek
12-05-2007, 16:45
Cześć. Mam pytanie odnośnie slimów. chcę się dowiedzieć z jakimi skillami można na nie chodzić z jakim eq i czy na małych skillach dużo idzie UHów?plz help:)
Jak podczas treningu masz chociaz jedna sytuacje ze musisz sie uhnac to znaczy ze masz za slabe skile badz lvl. Idz na slimy dopiero jak bedziesz pewien ze zarcie i exury ci wystarcza. NIGDY NIE UZYWAJ UHOW PODCZAS TRENINGU. Ja osobiscie zaczalem trenic na slimach ze skilami ok 57/57 i uwazam to za blad bo czesto nei moglem wytrzymac dluzej niz godzine. Na lvlu nizszym niz 20, koniecznie dobij do 60/60 i dopiero idz na slimy. 20+ lvl to mozesz miec mniejsze skile jednak 55/55 to podstawa. Najlepiej podaj swoje skile, eq i lvl, to bedzie latwiej stwierdzic czy sobie poradzisz ;)
Pozdrawiam
Kean_Arcaron
12-05-2007, 17:07
Mam skille 63.3/63.1. Dam radę trenować na slimach? Moje eq to crown shield, k armor, p legs i crus helmet. (lvl 21 jakby coś. I mogę się UHnąć w krytycznych przypadkach)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.