Pokaż pełną wersje : Wszystko o treningu...
Sawek_93
01-03-2008, 16:16
Może zrobił by ktoś mapke gdzie można skilować na slimach?
Senodred
01-03-2008, 22:28
Mi skille idę dosyć szybko!(bo małe) ale moi koledzy muszą z 12h skilować na jeden skill!B)
1.Treing Knight: np. 12 lvl ja sobie treingowalem na Slimach dobrze mi szło ale jakos mnie szybko atakowały to oczewiscie mało hp slaby pancerz :( to czebało kupic i health potion kupilem wzialem pare kszeseł ale to co ich wypadało z slimów mowiac trucizna stałem i walilem hujów z blockem z tarcza dobra ale postac moja dostala bana! :D
Demian_95
11-04-2008, 19:55
055 ##
056 ###
To znaczy że z 55 na 56 mam czekac 3 h ?
Świetne! Zapewne przydał się nie tylko MI, ale również wielu innym użytkownikom B) Poradnik 11/10 :]
KlonAdam
14-04-2008, 17:21
055 ##
056 ###
To znaczy że z 55 na 56 mam czekac 3 h ?Nie, to okresla ze by osiagnac nastepny poziom umiejetnosci musisz ciwiczyc o 3h dluzej niz z poprzeniego ;)
i gra mi sie bardzo dobrze radze sobie a tkaimi potworami na ktore mam ochote i nie przeszkadza mi too niektorzy mowia ze to nudne bic 20 lvl cycki ale mi nie przeszkadza przynajmniej lvl nabije a skile same wskacza i jak juz nabije te 75/75 to wtedy bd mial wysoki lvl i pojde na cos znacznie lepszego bez obaw :):) :):):p;)
66 knight. Skille 77/76. Wystarczające, aby już w ogóle nie skilować? A może warto byłoby poskillować tylko do jakich skilli?
Po ktoryms z kolei updat'cie zwiazanym z balansacja profesji (wtedy gdy zmienily sie znacznie obrazenia fizyczne) takie skille jakie posiadasz w tym momencie zupelnie wystarcza. Tak czy siak bedziesz zadawal duze obrazenia zwlaszcza wtedy gdy masz w ekwupunku dobra bron dwureczna. Jesli nie zalezy ci na kosmicznymi hitami, i tym aby chwalic sie kumplom jaki to nie jestes kozak, te skille jakie masz teraz powinny starczyc ci na dluzszy okres. Dopiero gdy osiagniesz 85~lv+ warto troche potrenowac, tak mniej wiecej 85/85. Potem trening jest zbedny, chodz nie ma co- przydatny. W tym momencie gdybys uzyskal taki poziom skilli napewno daloby to jakis korzysci, ale nie ma sensu teraz sie trudzic bo i tak powinienes zadawac obrazenia takie jakei potrzebuja postac na twoim lv'u
Heh...dzięki! Fajny poradnik, który mi się przyda ;]
Wladek^^
21-04-2008, 18:48
siema mam pytanie od kumpla. 12 lvl 57/57 3 mlvl to dobrze??? prosil o posta na forum to wystawiam ;) z gory thx za odp
Jak dla mnie na ten lvl to dobrze :)
Dobij 20lvl i skilluj dalej.
Poradnik moze byc ale mam pytanko
czy oplaca sie na rooku skillowac charem ktory ma byc palkiem??;):p
blackregis
24-04-2008, 07:01
Poradnik moze byc ale mam pytanko
czy oplaca sie na rooku skillowac charem ktory ma byc palkiem??;):p
Szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj ...
Nie, nie opłaca się, ponieważ distance, który normalnie wbijesz na rooku w kilka dni na mainie palkiem możesz zrobić w pół godziny.
Najlepiej melle męczyć, a palkiem zająć się typowo dopiero na mainie.
Szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj ...
Nie, nie opłaca się, ponieważ distance, który normalnie wbijesz na rooku w kilka dni na mainie palkiem możesz zrobić w pół godziny.
Najlepiej melle męczyć, a palkiem zająć się typowo dopiero na mainie.
Prawda. Slyszalam takze teorie, iz skillujac na rooku wydluzamy czas skillowania na mainie... Na poczatku jest to niezauwazalne, dopiero przy wysokich skillach czas ten moze byc podawany w godzinach.
Fajny artykuł, mi sie przyda :)
POzdro
Argon_Raya
26-04-2008, 20:32
Proszę o porade odnośnie EQ na danych lvla
od 8 - 15 czy 20
od 20 - 30 + ?? niewiem a skilowania mam już dość ;D
moja_postac_to
26-04-2008, 21:21
Wiem, że dla niektórych (czyli dla wszystkich) to pytanie się wyda głupie, ale gram drutem i nie zaglądam w tematy np. "Gdzie expić ? Porady dla niezdecydowanych", ale jak mam sprawdzić jakie mam skille ? Chodzi mi tylko o cyferki np. 54/75 . Jak to uzyskać??? Prosze o odpowiedź, bo w tibi to ja jestem newbie jak on-->:baby:
Wiem, że dla niektórych (czyli dla wszystkich) to pytanie się wyda głupie, ale gram drutem i nie zaglądam w tematy np. "Gdzie expić ? Porady dla niezdecydowanych", ale jak mam sprawdzić jakie mam skille ? Chodzi mi tylko o cyferki np. 54/75 . Jak to uzyskać??? Prosze o odpowiedź, bo w tibi to ja jestem newbie jak on-->:baby:
Jesli klikniesz w skills w czasie gry zauwazysz wyswietlone umiejetnosci. Sa to zielone paski wraz z pewnymi liczbami. Cyferki 54/75 oznaczaja, iz dany gracz ma 54 poziom umiejetnosci walki mieczem, siekiera, obuchem lub bronia dystansowa, oraz posiada 75 punktow skila obrony.
Jesli zas jestes druidem wazny jest dla ciebie tylko poziom zwykly oraz magiczny (magic level). Skille (cyferki) dotycza glownie rycerzy oraz paladynow.
moja_postac_to
27-04-2008, 08:32
dziękuję. Teraz to się troche wstydze przez moje skille (mlvl i obrona)to
1/17
Shaolin_ded
28-04-2008, 13:59
witam, mam skile 68/56 i gram palem na świecie luminera... Ale teraz mam problem ze skilowaniem - slimy padają jak muchy na czym teraz skilić ?
Farfocel
28-04-2008, 21:28
^^ skiluj cały czas na nich ja do takich skili trenowałem na minotaurach a teraz na slime sie przezuciłem... mam pytanie, ile godzin~zajmie mi skilowanie do 75dista jezeli mam 68 i 25 lvl. Może lepiej teraz lvl wbic troche i dalej trenować??B)
Shaolin_ded
29-04-2008, 12:08
do 69 zajmie Ci ok 3,5 h dalej jeszcze nie wbiłem :p
Ja miałem zamiar wbić do 70 i expic se na guardach, Tobie też bym tak radził... ale do 70 nie wbiłem ... 500 kamieni nie starczyło :(
Wracając jeszcze do gracza "moja_postać_to" w twoim przypadku podajesz tylko mlvl który bym Ci radził przez ciągłe spalanie many podczas huntów
Farfocel
30-04-2008, 17:39
hmm wiesz... te 2 skile mi niewiele dadzą na tym lvlu, wbije z 35 i dopiero bede skilował dalej:D
Ładnie napisany,przejżyscie wiekszość na servery pvp ale JAK NA ROK 2004 (w tym był napisany to nawet niezle ci wyszedł ten poraddnik).
:cup::cup::cup:
piternet
05-05-2008, 21:40
Suuper poradnik :)
Ale mam takie pytanko: Im niższy shielding tym szybciej rośnie, nie? To wpadł mi taki pomysł do głowy - co by było jakby skillować z death ringiem? Przetestuje ktoś? Jakby się udało to ja - piternet - jestem autorem tego sposobu :P Chyba, że ktoś już na to wpadł :p
Signed
Piternet
Szescian
19-05-2008, 22:36
WoW : D
Zajebisty poradnik 100/10 : ))
Suuper poradnik :)
Ale mam takie pytanko: Im niższy shielding tym szybciej rośnie, nie? To wpadł mi taki pomysł do głowy - co by było jakby skillować z death ringiem? Przetestuje ktoś? Jakby się udało to ja - piternet - jestem autorem tego sposobu :P Chyba, że ktoś już na to wpadł :p
Signed
Piternet
Z death ringiem skille ida szybciej. I juz ktos na to wpadl, przykro mi ; ).
Szescian
20-05-2008, 16:10
Jejku Dzieki :)) wielkie
szukalem takiego poradnika juz z dobre 2 tygodnie i w rzadnym nie bylo napisane to co tu rozwazylem twoje slowa i od razu lepiej mi sie skilluje:] poradnik zajebisty w cipke :D Gratulacje :)
ChrisvonKyra
26-05-2008, 19:22
Mam 59 sworda i chce zrobic 60 1% "robi" mi sie w 3 min.
Wiec caly skill okolo 5h.
Bije kolege caly czas po tarczy i conajmniej 3 razy na minute zadaje mu hita.
Czy skilluje najszybciej jak sie da?:baby:
eternio22
01-06-2008, 11:14
Bardzo dobry poradnik mi tam pasi
Gratulacje zajefajny poradnik jak go przeczytałem zacząłem grać knightem odwaliles kawał dobrej roboty!Tylko długo trwa gdzie można znaleźć dobre miejsce do skilowania na dwarfach(zwyłych)? Z góry dzięki narqa
Montesso
04-06-2008, 12:47
;) naprawde dobry poradnik a odwołując się do tego czy shield wchodzi nosząc dwuręczną broń to zdecydowanie musze temu zaprzeczyc bo biegałem z ave bardzo dlugo i shield stał w miejscu o.o
oczywiscie oceniam poradnik MAX
Prosze o wykasowanie powyższego posta.
Speedrun
11-06-2008, 10:26
Och Raynold przed chwilom czytalem ten poradnik i jak przeczytalem to puscilem na youtube pordanik dla tibia.pl mercatora i co? jajco to samo jest napisane w twoim poradniku!!!!!!
Speedrun
12-06-2008, 20:48
Witam wiem ze ten post zostanie za chwile usuniety ale moze wam pomoge :P
Witam Chciał bym wam pokazać prosty sposób na scracowanie tibi ng
sciągamy nastepujące pliki
Tibia bot ng -WWW.tibiabot.com
WinHex editor http://www.***********.com/420280526.html
Włącz winhexa i NG. W NG wybierz opcję Enter Key.
W Winhexie wybierz zakładkę Help>Register.
Wpisz tam:
Name: "Benn"
Addr1: "atetg"
Addr2: "Ziom1989"
Key1: 76A090C08700109517109854C041927
Key2: 0B9D47A44CLS90740C66AF38E2A99651
Chksm: 3B
W Winhexie naciśnij alt+f9, uruchom proces "loader". Wybierz z loadera opcję Entire Memory.
Teraz tak: Opcja Search>Replace Text.
Search for: Wpisz swój Hardware Fingerprint (jest widoczny w Enter Key w NG).
Replace With: 82AAD-225E.
ASCII - zmień na Unicode.
Zamiast ,,Replace all occurrences" zaznacz ,,Prompt when found". Zatwierdź to.
A teraz:
Search>Replace hex values> Search for 356AC0E665.
Replace with: BCCE26AD82.
Zatwierdź wszystko.
Następnie:
Search>replace hex values> Search for 33865C100000.
Replace With: B58620AD8290
Teraz tak:
Enter Key w NG.
Name:
Maciej T Słowik
Password:
005476-YNCHXM-D89JAW-BFV18Y-PG3XBG-W22TD7-ZQHE6J-97VYZX- 42QGQY-KP4TGQ
Pliki sa czyste
Mozna przeskanowac na jotti i innych skanerach
Zmiana z powodu update Tibia BOt NG na 4.6.8
Password został zmieniony na :
583456-KNDSYW-D88JAW-BFV18Y-PG3XBG-WD2TD7-KGHE6J-96VYZX- 42QGQY-KP4TGK
Wydaje mi sie ze pomogłem.
daj mi na pw link do tego winhexa bo ten link jakis nie dziala
Na czym skillowac knightem przy skillach 82\81+ Dzieki z gory
Teldrass
20-06-2008, 11:23
@up a jaki lvl i skile, pacc/facc??
76lvl 82\81+skills Facc Swiat:no-pvp
Jestem pełen podziwu Raynold. Bardzo szczegółowo wszystko opisane :) Chyba tu nic nie jest opuszczone... Podoba mi sie! :)
elemencio
23-06-2008, 10:36
Witam, mam pytanie co do tego poradnika, mianowicie : 1 Skilluje 13 lvl knight i z tymi blood hitami jest tak ze licze 30 atakow i na te 30 atakow(wszystkich : chmurki i te na zbroje) musi byc 1 blood hit ? Czy na same 30 chmurek ? 2 Czas awansu jezeli mam skille 60/60 i czas awansu na 61 jest 5h(zmyslone) to 5h musze skillowac czy to jakos inaczej sie liczy ? :)
Witam, mam pytanie co do tego poradnika, mianowicie : 1 Skilluje 13 lvl knight i z tymi blood hitami jest tak ze licze 30 atakow i na te 30 atakow(wszystkich : chmurki i te na zbroje) musi byc 1 blood hit ? Czy na same 30 chmurek ? 2 Czas awansu jezeli mam skille 60/60 i czas awansu na 61 jest 5h(zmyslone) to 5h musze skillowac czy to jakos inaczej sie liczy ? :)
23-06-2008, 11:39
Wydaje mi sie ze co minute jeden blood hit poniewaz 30 sec = 15 hitow :)
elemencio
23-06-2008, 16:51
A i jeszcze 1 ,wiec licze te ataki : 1,2,3,4,5,6,7...23 < (blood hit) i co teraz ? czy licze 24,25...30 i zaczynam od 1 i czekam na blood hita czy juz zamiast 24 zaczynam liczyc 1,2,3,4 ... i czekam na blood hita ? jesli mnie rozumiecie prosze o odpowiedz :P
Nikast Shynix
23-06-2008, 17:00
Po 30 hitach bez blooda włącza się blokada, więc jeżeli przy 24 hicie będzie blood, będziesz liczyć dalej do 30, potem od 1, to przy kolejnym 24 włączy się blokada. Jeżeli dobrze cię zrozumiałem, to od blood hita powinieneś liczyć od początku.
Arka_Sath_Wielki
23-06-2008, 17:16
Co 30 sec musisz blood hita zaliczyc. I to 5h nie jest zmyslone ;]
lol ?! od 60 do 61 5 h skill sie wbija ? to jestem zajebisty bo mi w 2 wchodzi ...
Yankes_81
24-06-2008, 16:24
spoko poradnik
bardzo dokladnie zrobiony
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
wreszcie sie ktos postaral i dodal cos porzadnego:cup::cup::cup:
Poradnik dobry, przyda się początkującymy rycerzą i paladyną .
No bardzo dobry poradnik ;p Dokładnie i dobrze wszystko opisane... :-) Myślę, że każdy rozumie ocb xD Bardzo pomógł ;p Thx !
NightShooter
29-06-2008, 04:20
Dobra robota raynold:evul:Oby tak dalej:]
Teldrass
29-06-2008, 10:37
76lvl 82\81+skills Facc Swiat:no-pvp
ziomek sorry zapomniałem odpowiedzieć, a co do skilowania to slimy
możesz spróbować na monki :)
ziomek sorry zapomniałem odpowiedzieć, a co do skilowania to slimy
możesz spróbować na monki :)
Mozesz wskazac mi miejsce gdzie jest monk>??
widzialem jak wyzsze lev skiluja na 1 monku i 1 dwarfie
Only_Raver
09-07-2008, 16:06
fajny poradnik pozdrawiam
Bald Drah
10-07-2008, 21:18
Wiecie co??
Mam narazie skille 35 i ze skila 36 robie około 20-30 minut. Dobra niby mało, ale te 20 minut trawa jak 1h :) Nie nawidze skillować nie wiem jak ja wbije 60\60
Sir_Stump
17-07-2008, 19:39
Hmm, wszystko ok, prócz treningu na światach no-pvp bo owego u Ciebie w ogóle niema ;p
Moim Zdaniem ten poradnik jest dobry i dla poczatkujacych graczy morze sie bardzo pszydac.
Zdzichu'Swordfighter
25-07-2008, 11:04
Poradnik przydatny, ale nie ma przedstawionych najlepszych sposobow na trening na non-pvp, np. na geo
elemencio
31-07-2008, 22:28
Wiecie co??
Mam narazie skille 35 i ze skila 36 robie około 20-30 minut. Dobra niby mało, ale te 20 minut trawa jak 1h :) Nie nawidze skillować nie wiem jak ja wbije 60\60
Podczas skillowania patrz na jakies stronki internetowe czytaj cos, youtube filmiki, albo jakos tak to umila czas :P
NeoMaster
13-08-2008, 09:01
O.o Nie wiedziałem,że tyle godzin trzeba poświęcić na skillowanie :D Grałem palem miałem 63 sworda i 64 shield...Teraz gram Sorcerem i nie narzekam na skillowanie-mlvl leci Stray Master
super poradnik... 8o bardzo mi sie przydal... :cup::cup::cup:
pozdro
@NeoMaster
Palem skillovać sword? oO dziwne...
Co do poradnika jest przejrzysty i ten wykres w jakim czasie jaki skill się nabija... Boskie :P
OK wszystko OK ale moze cos o skillowaniu na swiatach non-pvp np. monki bo dwarf geaomancer...bezsens.
Ludzie wlasnie chce wam o tym przypomniec :) Korzystajcie z tej wyspy pred wyjsciem na Maina !! ja nabilem na niej najtem skile 34/34 i zbierajac z dwarfow copper shield (skupuje je na wyspie kupiec po 50gp) zarobilem ponad 2k i wychodzac na Maina mialem 3,5k kasy i skile 34/34 :):p Radze wam tez tak robic. Pallem to samo nabilem sobie 31/25 i potem znacznie lepiej sie skilowalo na Mainie a to sie jzu przydaje zwlaszcza na pvp jak na 8 lvl masz skile 40/40 najtem tak jak ja :) a na 12 mam juz 55/55 :) PAMIETACIE O TEJ WYSPIE DOBRA KSIORKA I SKILE JAK NA PCOATEK !!!
burak4123
31-08-2008, 20:38
Ja na 8 lvl mam skille 31/29 i ciagle skilluje narazie nie narzekam.Gram na Thorii :) Mysle ze juz na skillach 40 bedzie chcialo mi sie zygac od skillowania :)
niee 40 to jeszcze nie jest tak zle :) ja narazie wbilem nowa postacia 55/55 i nawet sie nie nudzilem i dalej sie nei nudze :) wbije jeszcze 65/65 i dosc :):)
tibijczyk-suzarion
04-09-2008, 18:23
To to ja wiem;)
A teraz maly ROTFL:
Zanim przeczytalem ten poradnik wiedzialem o treningu tyle co z przeczytanych (po łebkach) poptrzednich poradnikow i od kumpli... trenowałem z kumplem chyba ze dwie godziny shielding (z 35 na 36) i mnie krew zalewała bo mi nie chciał dojść, bo.... kumpel mial caly najlepszy eq na sobie a ja go knifem bilem na full def.. ALE TERAZ JESEM MĄDRZEJSZY! hehe
ale i tak Raynold Rzadzisz;)
nie sądze! hehe
tibijczyk-suzarion
04-09-2008, 18:26
O.o Nie wiedziałem,że tyle godzin trzeba poświęcić na skillowanie :D Grałem palem miałem 63 sworda i 64 shield...Teraz gram Sorcerem i nie narzekam na skillowanie-mlvl leci Stray Master
wiadomo, dobry sword fighting na pallku to podstawa :baby:
" Nie wiedziałem,że tyle godzin trzeba poświęcić na skillowanie :D" - to juz wiesz frajerze
wariat711
06-09-2008, 19:24
Je syty poradnik, w końcu teraz moge nabijać lev , teraz gra sie toczy fajnie. Najlepszy to ten wykres lev i postępów . Oby więcej takich gwiazdek w grze.
Fajny poradnik tylko o swiatach non-pvp nic nie napisales ;/
fajnie ze sie tu czegos domysle
Arcaniste
14-09-2008, 12:45
Poradnik jest po prostu świetny, bardzo mi się przydał :D:D 9/10 ;p
zuczek0808
15-09-2008, 20:33
Sworda i shielda można wyrównać ale to troche głupie powiem wam ,że nic się nie stanie jak skile będą mniejsze np 65/62 to nic się stanie skile się robią nie wyrównane gdy sie np expi albo bije z 1 ręcznej broni ale nie przejmujcie sie tym Pozdro:D
Knight 18 skile 59/59 mlvl 4 fisching 119 Cya
The_Animal
08-10-2008, 17:31
Fajny poradnik mi się przydał
palkiem sworda? :D pomyslowo:D
lasersguru
26-10-2008, 18:29
Your post rocks!
ej mam pytanko a jestes wstanie podac czas treningu do awnasow jesli o shielding i dist u pala?? jesli tak to napisz fastem plx :D
Muhan'nad
07-11-2008, 16:18
Jest tez jedna bardzo wazna rzecz przy trenowaniu o ktorej kazdy mysli blednie.
Mam paladyna z takimi oto skilami<<<<<<< i kazdy mi sie dziwi ze trenuje na slimkach, ze przeciez one padaja na 2 hity i takie tam. Otoz sila bicia tez zalezy od lvl moze nieznacznie ale majac taki lvl jak moj i bijac na full defie z small stones zadaje hity bardzo slabe. No np. przy skilu 107 dist jaki mialem na 30lvl, bilem w slima hity od 2 do max 25, ale to naprawde rzadko wchodzil mi hit 20+, przewaznie byly o 7-17.(a taki pall 70 lvl skil 80 bije znacznie mocniej niz ja)
Teraz postanowilem troche przyexpic bo mam pacc i na 45 lvl moglbym sobie robic enchaned spear o czym predzej niepomyslalem. No i mam teraz 41 lvl i jak trenuje ze skilem 108 dist to bije w slima bardzo czesto 20+ a czasen zdarza sie walnac nawet 35. 10 lvl uroslo a hity znacznie wzrosly.
Eyy. Mam 8 lvl ale chce skille jeszcze wbic na rooku. Bede knightem :)
Na czym mam bic i jakie eq bo sie pogubilem :)
Zbroje jak najlepsza (np chain armor)
tarcze jak najlepsza (np plate shield)
bron slaba (np kombat knife)
I jaki tryb wybrac zeby szybko skile leciały? max def czy max atak? a moze poł na poł?
Dobrze mowie?
Jak nie to mnie poprawcie
aha i kombat knife to jest nasjlabszy sword na rooku?
z gory dzieki;)
Kropkanadi
08-11-2008, 23:26
@up
Skillowanie na rooku się NIE OPŁACA !!! Skill idzie ( chyba ) 50 % wolniej , maksymalnie wbijesz może 30/30 ( nie wiem czy to możliwe ^^ ) a poza tym na rooku nie da się skillować mlvla , a to jest też ważna rzecz u knighta .
A najsłabszy sword na rooku to knife , ale leci tylko z bosa minotaurów , więc chyba nie uda Ci się go zdobyć ^^
To do jakiego miasta isc zeby se skille fajne powbijac?
Thais czy Venore (bo do Carlin raczej nie)
I poprawcie mnie z tym eq i trybem :)
i czy opyla sie bic np trolle kombat knifem? czy cos ciut lepszego?
Kropkanadi
08-11-2008, 23:52
Ja zawsze wybieram Carlin ( krypta z trolami , niedaleko Carlin też jest piękna jaskinia z trolami , ewentualnie można się wybrać na folde poskilować na frost trolach , jednak większość użytkowników forum poleci zapewne AB i tamtejsze trolle ( ja nie polecam bo za dużo tam osób chodzi ) a z broniami to różnie bywa , ja bym na początku spróbował atakować knife , ale jeżeli będzie ciężko szło , można spróbować z Daggerem lub z Combat Knife :D i później przerzucić się na knife .
Pozdrawiam .
czyli bron knife lub kombat knife dziex ;)
a tarcze i zbroje najlepsza jaka mam czy jakas slabsza?
I prosze o najlepszy tryb :)
wyszlo mi ze gdyby dziennie skillowac po 8-10h to z 50-80 skilli trzeba trenic okolo 30 dni (1 miech) cos mi sie wierzyc niechce palkiem to to mozna wbic przeciez w tydzien jak kamienie sie ma
Jedyne co ja wiem :
Paladyn:
-skiluje z small stones (atk:5 def:0)
-skill leci nawet szybko
-trzeba zbierac lub kupowac kamienie
-nalepiej na monku
-m lvl leci srednio
Knight:
-najlepiej skilowac knife (atk:5 def:5)
-skille leca wolno
-m lvl leci wolno
-do skilowania monk lub slim
Nie zapominajmy o broniach od lvl:
Paladyn (niektore):
Hunting Spear - 20 lvl
Royal Spear - 25 lvl
Assasin Star - 80 lvl
Knight (niektore):
Crismon Sword - 20 lvl
Wiweryn Fang - 25 lvl (tu pewnie blad w pisowni)
Bright Sword - 30 lvl
Fire Sword - 30 lvl
Monk kosztuje około 1k za godzinke
Miec kolegow to polowa sukcesu :)
witam. mam pytanie jak skillowac knightem 12lvl skille 48/49 co lepiej uzyc ? knife czy dagger podczas skillowania na dwarfach ? moje eq to k set crus helmet dragon shield leather boots
Swierkownica
23-11-2008, 17:14
Siema. Mam pytanie ale nie wiem gdzie je umiescic wiec pytam na komentarzach. a wiec duzo teraz czytalem poradnikow kazdy jest inaczej napisany, ale uwage glownie zwracalem na tych lepszych. Posiadam 49palla na harmoni (swiat non-pvp dla tych co lubia komentowac nie doczytujac do konca), aktualnie jest rok szkolny i mam kare za oceny wiec jak wejde to do 1h dziennie [od mojego powrotu ze szkoly do powrotu rodzicow z pracy] i jak bede expil na dragach i rodzice wejda to daje exita wiec automatycznie padam... wiec chce skilowac moja postac ma 12mlvl i skille 73/54 chce dobic 50lvl i skilowac dopuki nie dobije 15mlvl. czy to dobry pomysl???? czy lepiej afkowac w depo i nic nie robic? wiem ze to zajmie mi duzo czasu no ale mam czas do wakacji xD w jednym z poradnikow napisane bylo ze na 30lvl wbic 15mlvl moim zdaniem jak i innych jest to kompletnym debilizmem na 50lvl tez nie tak latwo ale mimo to chce podjac wyzwanie ;P a na tym poradniku przeczytalem ze na 8lvl gosciu wbil 80/68. nie prosze o krytyke ani o wyrozumialosc ale o RADE DOSWIADCZONYCH GRACZY, jak cos to pisac PM. z gory dziekuje i przepraszam za ortografie jak ktos bedzie chcial to mu wytlumacze moje bledy ortograficzne
FireInTheHole
23-11-2008, 19:14
Doskonały Poradnik!
Sam go przetestowałem i proszę!!! skill z 100% 99 do 1% prawie 100 skilla!
otóż tu zamieszczam link
Link (http://img153.imageshack.us/my.php?image=skillekb4.jpg)
Dodaję, że trenowałem na świecie non-pvp
wiecie jak łatwo trenować na non-pvp? na pewno nie... ja wam to krótko wyjaśnię:
Bierzesz dowolnego kolegę który może stworzyć "Monka"
idziecie do kazordoon na spotkanie się z magicznym Dwarfem! (Dwarf Geomancer)
Dlaczego? Ponieważ on potrafi się uleczać!!!
Kolega idzie pierwszy, stawia monka ktorego atakować będzie nasz Dwarfik, za to TY drogi graczu zabierasz ze sobą dwarfa którego możesz ropnąć,
Pytanie drugie: Gdzie jest taki resp wraz z geomancerem i zwykłym dwarfem?
Odp: Często ludzie mylili się bądź dalej się mylą, z drogą na parowiec w kazordoon! i natrafiają na geomancera...
czyli domniemam sobie że znaleźliście resp geomancera.
Po drodze spotykamy zwykle dwarfy oraz soldiery, loorujemy sobie zwyklego dwarfa pod rope place, ropamy go do góry gdzie znajduje się geomancer, wchodzi kolega robi na górze Monka, i biegnie w strone geomancera, gdy go zaatakuje to kolega musi zejść na dół, wtedy geomancer przeżuci się na Monka, to cala filozofia.
Warto dodać, że geomancer lubi się przerzucać, a więc zabierasz ze sobą parcela, zastawiasz parcela tak żebyś TY mógł go atakować na ukos, albowiem na ukos potwory się nie przerzucają ^^
Jest to może nie tak idealny poradnik dołączony do tego co napisał już kolega... ale może komuś się przyda :)
(dołączam że trenowałem palladynem, aczkolwiek dla knightów nie powinno to nic zmieniać)
Gogogogo ze skillami w górę! Panie I Panowie!
Pzdr~
Your's Fire~
Zastanawia mnie jedna rzecz... jak skillować najkorzystniej i najszybciej wielu mi mówi że najlepiej Knife+max def i na dwarfy od 40/40 a jak tak zrobiłem w ogóle nie mogłem je trafić i skille szly nikle a jak zmieniłem na Dagger+max def szły dobrze teraz mam 51/51 i nie wiem czy dalej skillować z Daggerem czy zmienić na Knife bo z Daggerem jakoś idzie a Knife nie idzie trafić. czy może iść na minosy z knife lub daggerem ? co mi poradzicie eq to Knight armor,Knight Legs,Crusader Helmet,Dragon Shield,Leather Boots
Swierkownica
24-11-2008, 16:05
Sasorio sproboj z knife ale max atk i czym lepsze eq tym lepiej bo nie dostajesz hitow od potworka. a jak wiadomo one ci sa nie potrzebne do rosniecia skilli tylko twoje na potworku.
Dragonit
24-11-2008, 17:07
Z tym że lepiej jak potworki biją ci w tarczę, a nie w eq.
Myślę że najlepiej będzie jak poskillujesz sobie jeszcze trochę daggerem i zaczniesz knife, albo idź skilować od razu z knife ale na roty. A tak od 60\60 może być spokojnie slime, tylko żebyś nie rozbierał się od razu, a na exurach wyrobisz. W miarę coraz lepszych skilli będziesz mógł powoli zdejmować kolejne części eq. A jak masz możliwość, to niech ci kolega przyzwie monka.
@UP
Non-pvp ;( ;P wlasnie sie przezucilem na roty i mam teraz 52/52 ale wydaje mi sie ze z daggerem na dwarfach szlo szybciej musze nieco pokombinowac ;/
ElektronickiMordulec
25-11-2008, 15:51
:) Najlepiej to na full defie i jazda. Poztym palkowi kilka razy szybciej skille leca nic kinie :p
To do jakiego miasta isc zeby se skille fajne powbijac?
Thais czy Venore (bo do Carlin raczej nie)
I poprawcie mnie z tym eq i trybem :)
...
Polecam Thais,
Osobiście skiluje na Minotaurach. Bardzo fajne miejsce, mało osób się ostatnio tu kręci, a osoby które mnie znają wiedzą, że skile bardzo szybko idą w górę.
Zientarski
25-11-2008, 17:23
Nie będe obiektywny bo znam tylko Kazzo i Thais dobrze.
Wiec polecam thais : (zalezy jaka tez profesja skilluje)
trolle na poczatek
roty
carrion wormy
minotaur
cyclops
dla mnie dla palla to piekne polaczenie. szybko idzie i shielding i distance.
pozdro
Zientarski
25-11-2008, 17:47
Wyskillowalem już distance tak jak chciałem, już raczej nie bede skillowal,
może na monku kumpla. Zostaje sprawa shieldingu ktory chce jeszcze wyskillowac.
Biorac kamienie w dłon nawet cyclopa bije za szybko.
Jaki jest najlepszy sposob zeby skillowac teraz shielding ? (i najszybszy)
dzieki
Swierkownica
25-11-2008, 19:38
Chlopaki, ja tez mialem pytanie. Czy tu naprawde nie ma wysokolewelowych palladynow, a nawet nie o poziom chodzi ale o doswiadczenie w grze ta profesje.
wojo1310
25-11-2008, 21:17
jak dla mnie najlepszy trening to seriami.2x15 sztanga łamana 25kg(biceps), 2x15+10kg obciążenia(brzuszki) i 2x15 gryf prosty 60kg na klate(na siłe)/3x20 40 kilo(na rzeźbe) xD
nie no żarcix ale gram na non-pvp i o skille cięzko :/ pozostają tylko slimy ;(
MietekOgrodnik
09-12-2008, 12:11
Witam.
Gram w tibie juz od tibi 7.92
Wtedy nie bylo az takich trudnosci w treningu ;]
Teraz od misiaca gram znowu (po 6 miesiecznej przerwie)
Mialem duzo postaci, lecz nigdy knighta.
Ten poradnik bardzo mi sie przydal ,poniewaz zrobilem sobie knighta lecz mam pytanie...
Dlaczego gdy skilluje 56 skilla na ghoulu (za 2 potworki mam snake) pisze przyblizony czas 3 godziny a mi godzine rosnie 9% na full def :(
Z gory dzieki.pozdRo.
Minotaury pod thais jak sie komus znudza , polecam jeszcze Dwarfy w Browarni w Kazoo, przyjemne miejsce, skiluje tam od 5 dni, moge smialo polecic , szczegolnie jesli ktos gra nocami, jesli chodzi o nerane, w godzinach 01:00-08:00 jest tu całkiem przyjemnie, jedynie był raz mały incydent z bociarzem ale to juz staly proceder :)
kebabtwo
16-12-2008, 12:37
Na non-pvp wcale nie jest tak źle :P Mam 44 paladyna i aktualnie skilluje ;>
Slime strasznie szybko pada, czyli trzeba ciągle patrzyć i zmieniać cel :> A skille dość dobrze idą :>
Dużo miejscówek do skillowania na slimach jest w Venore i Carlin (folda) :> Popatrzeć na tiban eartha :d
Dzięki, przeczytalem twój caly poradnik i jak dotąd wbilem z 15/13 do 69/66 i to dzieki tobie bo niemialem pojęcia o skilowaniu, po czym zrobilem nowego chara i widać efekty na 39lvlu śmigam z kolegami po d lair aby blokować dl mniejszym kolegą paladyną
AdrianxDD
10-01-2009, 09:32
Bardzo dobry poradnik. Dawno nie skillowałem (od 20 lvla, mam 23), i gdy od nowa zacząłem, przypomniały mi się tamte czasy, kiedy valkirie padały na 2 hity ;p Nie mam żadnych uwag.
stopa1969
13-01-2009, 13:56
Ja to mam 13lvl
Skille 56/57
3mlvl nie wiem czy mam dobre czy złe? czy skilować dalej czy też nie?
Zależy od tego jak Ci się expi. Na 20 lvlu powinieneś mieć minimum 60/60
Reklama z błędami ortograficznymi ;D
free-pacc.pl ?
Gormitas
20-01-2009, 14:16
fajny poradnik ale mam pytanie na co się przerzucić aktualnie skilluję na dvarfach lecz juz je hitam po 4 na full defie na co się przerzucić? gram na non-pvp i tylko potwory zostają na co się przerzucić?
DOWN
mam 12 lvl i skille 47\45
czyli z 10 na 60 z 30h :P
Ja Gram pallkiem na NoPvP i nie ktore sposoby sie nie sprawdzaja.ale poradnik dobry:)
masowaty
03-02-2009, 16:39
knight 72/72 lvl20 za raaz umre z nudow.. minos mi szybko pada. gdzie efektywnie isc skilowac? na cycach dal bym rade?
<---KluU$ek--->
03-02-2009, 16:59
knight 72/72 lvl20 za raaz umre z nudow.. minos mi szybko pada. gdzie efektywnie isc skilowac? na cycach dal bym rade?
Lepiej na slimy, cyce jeszcze nie moze na 75/75
masowaty
03-02-2009, 17:00
Lepiej na slimy, cyce jeszcze nie moze na 75/75
slimy padaja jak muchy a mnie meczy caly czas kukanie na kineskop :/
Mam pytanie: skiluje na minotaurach, a na nich prawie połowa ataków kończy sie żółtymi promieniami. Czy wtedy rośnie mi skill, czy nie? Z góry dzięki za odpowiedź.
Jeśli raz na 30 żółtych promieni będzie blood hit to skill rośnie ;)
Jeśli Ty dostajesz ciągle żółte promienie to shielding Ci nie rośnie, bo atak idzie na zbroję, a nie tarczę.
czy wiekszy mlvl zwieksza atak z rozdzki??
(druid albo sorc)
Nie, hity np z Vand of Vortex będą takie same u maga na 8lvl i 1mlvl jak i 324lvl i 93mlvl ;) Analogicznie rzecz ma się z innymi wandami/rodami (tylko w pierwszym przypadku zwiększa się oczywiście lvl).
Super poradnik naprawdę godny przeczytania. Dzięki niemu nowi gracze na pewno zyskają trochę wiedzy na temat treningu
Pozdrawiam
Yabool
kubeczek23
21-02-2009, 11:23
BŁAGAM POMOCY ZHAKOWALI MI KONTO MOJ NUMER w TIBII TO 7826809, MOWILI ZE MAM SIE GDZIES TAM WLOGOWAC ZEBY DOLACZYC DO GILDII I DADZA MI WSTEPNIE 5K ICH STRONA TO www.demon-taem.oz.pl !!!!!!!! POMOCY!!!!!!!!
witam
mam takie pytanko
obecnie skiluje knightem na 60 lvl ze skilami 95/95 na slimach ( tak tak... 95 skils xD)
i chciałem wiedzieć od jakiego lvl mozna skilować na monk z full setem aby skilowanie na nich nie wymagało wastowania potionow przez przynajmniej 5 h podczas skilowania
WITAM!
mam pewien problem :E
otóż skilam, mam 25 lvl i z AXE o ~5 lvl wieksze od shielda (plate set) skilam z moim kumplem (30 pall) obaj sie przez siebie przebijamy (blood hity) i kazdy z nas ma po 1 monsterku na shield (snake)
mam ustawione na FULL SHIELD i nie wiem czemu mi sie tak powoli wbija shield może mi ktoś wyjaśnić taką powagę spraw
skile 59/54
z góry dziękuje
pozdrawiam Karol
Pan-Rendix
24-03-2009, 20:23
Zacząłeś trenowas axe i shield na tym samym poziomie?
Pewnie wbiłeś 25lvl axem i wtedy się ta luka zrobiła :)
nom tylko ja mam 25 lvl a axe 59 xD
a zaczolem rowno
Pan-Rendix
26-03-2009, 12:40
Ale jak wbiłeś 25 lvl?
Jeżeli poprzez normalnie epxienie to axe Ci cały czas szedł a shield tylko troche.
heh no coś w tym jest :D
teraz skilam i jest tylko 2-3 róznicy pomiedzy axe a shield
no to gg 80 lvl axa xD
MuLtI_^of^_HeLL
14-04-2009, 12:59
Ej nie rozumiem czegoś tam kolo 80 skila pisze 24h to chodzi oto że od skila 79 do 80 tyle zajmie czy od skila 10??
Kestanio
14-04-2009, 13:01
Heh tyle godzin zajmnie od 79 do 80 :) skilowanie to dluga droga:P
MuLtI_^of^_HeLL
14-04-2009, 13:32
:/ to z tego co obliczyłem będe od 76 do 80 85 godzin skilił masakra ;(
Hmmmm...Poradnik z 2004 roku :)...Nie wiem czy byly uaktualnienia ale moze by sie sprzydaly do najnowszej Tibi :P...Wiele sie zmienilo od czasow mojej gry na tibi 7.5,7.6,7.7,7.8 (przestalem grac po tym uptade bo mnie denerwowaly niektore rzeczy)....
Prosba zrobcie nowy poradnik albo zaktualnijcie ten :P
olo-olo55
08-05-2009, 15:49
Ideą każdego rycerza grającego w Tibię jest mieć dobre skile. Co to są dobre skile? Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Ktos kiedys podsumował: "Podobają Ci się Twoje skile? Czy dajesz radę potworkom, na których chcesz expić lub expisz bez większych strat?". Prosta rzecz: odpowiedź "tak" = masz dobre skile, odpowiedź "nie" = masz złe skile.
wdg tego mozna powiedziec ze zaden knight nie jest dobry na bossow (np.: morgaroth, orshabaal, ghazbaran itp.)
ale takto to dobry poradnik
Poradnik stary, lecz b. dobry i pomocny :)
Ponadczasowy poradnik.. czytałem 2 lata temu ,teraz znów przeczytałem by odświeżyć informacje. Teraz już nikt tak szczegółowych poradników nie pisze.. ;]
Ey no czytałem poradnik i wgl .. starałem sie robić wszystko tak jak było napisane .. gram knightem od 2 dni .. mam 10lvl bo nie expie tylko próbuje skilować:confused: mam skile 36/35 .. 2 lvl skila wbijam w 1h .. to troszke nie za długo ? :( skiluje combat knife'em przeważnie na trolach lub orkach wariorach ..... ey robie cos nie tak ?:confused:
Mam pytanie odnośnie skili na rook'u..
gdzieś mi się obiło o uszy, że przykładowo jeżeli wyjde z rook'a ze skilami 16/16 i na mainie bede jechał dalej w te same skile, to przy wyższych wartościach skili pójdą mi one wolniej niż gdybym na mainie skilował od skili 10/10...?
chce sie dowiedzieć ile w tym prawdy.. i proszę o szybką odpowiedź :confused:
pawlik123
16-07-2009, 14:21
niema w tym żadnej prawdy czy wyjdziesz z 20 swordem i będziesz go dalej skilował to tak jakbyś wyszedł z 10 tylko od 10 do 20 pare minut by zeszło a reszta tak samo
weber wolniej ci leci ponieważ ja się skiluje i ciągle są blood hity to wtedy wolniej leci axe wolniej leci shield wszystko najlepiej jak ten żółty rosprysk wtedy najszybciej leci to pokolei najwolniej jak chmurka potem bloodhity a najszybciej żółty rozprysk dla palka na non-pvp polecam takie skilowanie ale to tylko w Ab'Dendriel od rooka do 30 tu na trolach
http://i481.photobucket.com/albums/rr177/pawlik1234/skilowanie.jpgtutaj to ja radze się kręcić w kółko tak najlepiej
potem od 30 do 45
http://i481.photobucket.com/albums/rr177/pawlik1234/skilowanie2.jpgtutaj to tak idziesz w jedną strone stajesz tam gdzie pokazane i skilasz potem idziesz do drugiego miejsca i tak samo i tak w kółko trole zdążą się zrespić
a od 45 do którego se chcecie tu droga
http://i481.photobucket.com/albums/rr177/pawlik1234/skilowanie3.jpgtu na wszelki wypadek pokazałem inne trolle jakby ktoś za szybko tam zawalał i by mu się niezrespiły
no i tu miejsce i sposub trenowania
http://i481.photobucket.com/albums/rr177/pawlik1234/skilowanie4.jpg no i tu najważniejsze. zciągasz 1 slima i wsadzasz tam do podwójnego domku na duł, może być na gurze, ale lepiej na duł. wychodzisz, zamykasz drzwi. tutaj jest też resp ghula więc wsadz go do tego pojedyńczego pokoiku,ale jeżeli go ktoś zabije, albo ty przez przypadek to idź w góre i w prawo będzie drugi ghul ale uważaj pełno bociarzy i możesz go niściągnąć. więc najlepiej poczekać aż ten się zrespi. i stańtak jak na rysunku pokazane, ale zapomnieliśmy o shieldingu. niema problemu w tej jaskini ogulnie respi się z 9 rotów. najlepiej pujść na gure i ściągnąć 1 rota troche go podprowadzić, ale tak wolno żeby się niezgubił. jak już wejdziesz do tego pomieszczenia to daj gazu i idz na duł po drugiego rota. Stań w tym miejscu patrz rysunek 4 roty same do ciebie przyjdą. pozostaje tylko wyjaśnić czemu slimy i ghul w jednym. otuż najpierw skiluj na slimach, jakbyś walił za mocno i niezdąłżyły by się sklonowac to zawsze mozesz ghula do red hp ściągnąć, żeby czasu niemarnować. a po drugie to jakby jakiś noob wszedł do tego pokoiku i zabrałby ci slima to na 100% szybko byście uwalili klony, więc musiałbyś w ghula walić i przeszkadzać mu w skilowaniu ;p. a i żercie zapomniałem najlepiej wziąść wedke i robaki obok jest stawik w którym można łowić, jak zamało robaków to z rotów można wyloocić żercie i robale. można też robić lootbaga z jedzieniem, ale ja zawsze łowiłem. jak się mato dobre miejsce dla bociarzy ale jak ktoś się zorientuje że bocisz to zabije ci roty przepchnie cię na środek pokoju wypuści ghula slimy i może pujdzie po drugiego slima i ded gwarantowany bo slimy w grupie są mocne na mniejsze lvlki.Lecz jak komuś niezależy na shieldnigu to niech idzie expić dist sam wpadnie :p no to koniec moja poradnika w poradniku:D
życze miłego skilowania i niektórym deda podczas botowaniu :D:D:D:D
pozdro all. Guardia rulez8o
cokolwiek123
13-08-2009, 19:59
Witam.
Mam pytanie co do mojej postaci mam 116 knighta ze skillem 97\97.
Gdy Skończe skille bede mial 106\100
Czy bede wtedy Hardkorem?
@up
Jak jeszcze urwiesz sąsiadce od internetu, to wtedy tak B)
@top
Co do poradnika - świetny :) Że też chciało Ci się to wszystko napisać ;)
Ey no czytałem poradnik i wgl .. starałem sie robić wszystko tak jak było napisane .. gram knightem od 2 dni .. mam 10lvl bo nie expie tylko próbuje skilować:confused: mam skile 36/35 .. 2 lvl skila wbijam w 1h .. to troszke nie za długo ? :( skiluje combat knife'em przeważnie na trolach lub orkach wariorach ..... ey robie cos nie tak ?:confused:
pewnie człowiek zainteresowany mnie już nie przeczyta, ale co do tego, że ktoś wspomniał, że po tylu aktualizacjach od 2004 roku coś sie mogło zmienić, to z własnego doświadczenia moge dodać, że skillowanie knightem na lvlu niższym niż 15 się nie opłaca czasowo.
Otóż od kiedy hity zależą nie tylko od broni, skilla ale i też od lvla lepiej jest najpierw nabić troche tej naszej "siły" w expieniu do tego chociaż 13-15 lvla, żeby potem słabą bronią jakiekolwiek i do tego dość regularne hity zadawać. Bo i owszem - może uda nam się walnąć raz czy dwa, ale przecież nam chodzi o jeden bloodhit na 15 sec (zakładając, że walimy i dostajemy same chmurki) żeby było najekonomiczniej;]
a co do tego czy jak bije więcej potworków niż dwa, to czy leci szybciej shielding? wg mnie na chłopski rozum owszem;] tzn zwiększa to nasze szanse pod warunkiem, że bijemy ten bloodhit na 15 sec. Bo potworek nie zawsze swój hit daje na naszą tarczę - czasem idzie w zbroję i wtedy ten trzeci nadprogramowy potworek mógłby walić ten drugi możliwy dla nas do przyjęcia poof na tarczę;] Niemniej sam preferuję jednak na dwóch potworkach, bo to bezpieczniej jak się na chwilę na AFK zostawia;]
pozdr4all
PS: Wybaczcie jeśli moje wypociny teoretycznie uzupełniające były wypowiedziane już wcześniej w ciągu tych 51 stron postów, których nie ogarniałem;]
Wojtas_Smieciarz
05-09-2009, 17:15
Dobry poradnik, mi się kiedyś przydał, aczkolwiek nigdy tez nie uważałem ani nadal nie uważam, że skillowanie jest uciążliwe
Elysia_Man
18-01-2010, 22:09
Poradnik dobry... na pewno się przyda dla początkujących :))
Witam mam problem... Kiedy mam wlaczona tibie dziala wszystko OK, nastepnie chce wlaczam swojego ELFBOT^^ i pokazuje mi sie blad
http://img251.yfrog.com/i/33109820.png/
Jeden z lepszych poradników do treningu. Polecam wszystkim początkującym i nie tylko ;>
Felous'Rook
06-04-2010, 11:37
Zgadzam się z przedmówcą. Poradnik pierwsza klasa. Polecam ; )
SKAdrinker
17-04-2010, 17:43
http://*********/tibianajnowszybot ajaja coś pięknego panowie.
wroguxss
18-04-2010, 16:19
Chcesz wbic 50 lvl w 5 dni siedzac przed kompem 10 min????? Bbot to potrafi pobierz i sam sprawdz DOWNLOAD: http://www.speedyshare.com/files/22001780/Bmega*****
Bobek1964
23-05-2010, 15:28
Duzo sie napisales
Dawid199
06-06-2010, 00:25
Jakie Powinienem Mieć skile na levelu 38 ? ;)
Mr.Bloody
30-07-2010, 22:09
Wiem że skille 75 zupełnie wystarczają nawet wysokopoziomowym graczą. Najlepiej zdobyć je do 30 poziomu. Ale chciałem zadać jedno pytanie.
Mianowicie ciekawi mnie, czy poziom doświadczenia wpływa na zadawane obrażenia. Wydaje mi się, że realny jest awans shieldingu z bronią dwuręczną bo w końcu i ona ma w sobie trochę punktów defa (mogę nie mieć racji, wybaczcie).
Co do poradnika oceniam go 7/10.
Plusy;
+ Obszerny i duży.
+ Bardzo spodobał mi się dział 7.
+ FAQ
Minusy;
- Brak mapek (jeśli są do tego inne tematy proszę podać linki).
- Zero screenów! (przez co poradnik wydaje się monotonny).
- Brak wiadomości o obrażeniach zadawanych przez gracza.
Zakładam sobie knighta. B)
Żegnam,
Michał
dzony9669
21-12-2011, 09:31
I to jest poradnik Wiekie GZ:)
Dzięki Ci, zawsze miałem problemy ze skillowaniem, a teraz będzie 3razy szybciej i latwiej :)
@Mr.Bloody oczywiscie, ze poziom tez wplywa na obrazenia, ale w duzo mniejszym stopniu niz skille. Przede wszystkim, przy wyzszych skillach czesciej trafiamy w przeciwnika. Polecam kalkulator obrazen na www.tibia-stats.com
Poradnik ma już swoje lata, a mimo to, niektórzy dalej trenują nieskutecznie. Poza tym wszystko, co w nim napisane, jest prawdą.
BARDZO DOBRZE !!!!
Wszystko dokladnie (co i jak)
__
miód !:D, oby tak dalej dawaj jeszcze jakies ;:p
adrianww
22-12-2011, 22:03
Super poradnik
Dobry poradnik, sam co nieco się dowiedziałem a Knight to moja ulubiona postać, ponieważ łatwo się nią gra a minusem jest tylko skillowanie.
Parzystokopytny
21-02-2012, 20:34
Jedno mnie zastanawia.
Są różne dane na różnych kalkulatorach skilli, np. pskonejott podaje, że potrzeba 44h żeby awansować z 87 na 88 skilla, tibia-stats podaje 42h, tibia.pl podaje 51h. Z moich obserwacji najbardziej celnym kalkulatorem jest tibia.pl, lecz pojawia się pytanie - czy ilość zadanych blood hitów zależy od prędkości awansowania? O ile dobrze pamiętam, u palladyna tak było, nie wiem jak teraz, ale kiedyś, żeby skill leciał mu szybko, musiał bić blood hity, hmurki przedłuzały czas bicia skilla. Może u knighta też tak teraz jest?
Dla jasności, skilluję na monku, wbijam się kilka razy na minutę, częściej niż co 20 sekund
Quimerback
09-04-2012, 14:16
No Trzeba troche przysiedzieć i widać Postępy Poradnik Zjefajny 10/10 ; )
Norbert7412PL
19-07-2012, 18:53
Poradnik mi się spodobał. Właściwie nie mam się czego uczepić. 5/5 ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.