PDA

Pokaż pełną wersje : Informacje o nowym update!

Stron : 1 [2] 3

libner
01-04-2006, 13:42
Fajny żart. A jak to nie żart to będą nowe itemy i runki (look na obrazek ze skarbem). No i co to by było to Spvp?

to nie sa nowe runki. Te runki mozna znales na niektorych OTS te filoteowe to explo a te ponizej to magic wall chyba

Bapupa of Celesta
01-04-2006, 13:43
wie ktos moze czy cofniecie servera celesta to zart ??X( X(

darus123456
01-04-2006, 13:44
ja powiem tylko jedno to musi byc zart i tyle bo jezeli bedzie ten caly system pg to tibia straci wielu graczy a szczegolnie mnie to jest przeciez bez sensu podkreslam bez sensy ktos expi 3h i juz nie moze se pograc i straci ochote gry
a teraz do omadera odpowiadaj na emaile bo juz czekam 8 dni na pacc wczoraj wyslalem email i nic X( X( X( :cygaro:

Gosstan
01-04-2006, 13:44
To nie może bys prawda ... Jeśli to prawda, jestem pewny, że dużo ludzi skonczy grac bo to jest bezsens ten system anty-pg. Moim zdaniem jak zapewne wielu innych to idiotyczny pomysl.
W jaki sposob urzadzic sobie hunta, wylootowac cos ciekawego, jak po kilku godzinach postac jest slabsza. Mam wielka nadzieje ze to zart. Jednak jesli sie okaze ze to prawda to C ya Tibia

Sir Asmon Aldoro II
01-04-2006, 13:46
też sie zdenerwowałem jak cofneli Celeste, straciłem lootbaga o wartości koło 10k i 5 bp hmm które sam narobiłem ...
a ten system anty-pg to już totalna porażka oby był to żart

go-fan
01-04-2006, 13:47
To nie może bys prawda ... Jeśli to prawda, jestem pewny, że dużo ludzi skonczy grac bo to jest bezsens ten system anty-pg. Moim zdaniem jak zapewne wielu innych to idiotyczny pomysl.
W jaki sposob urzadzic sobie hunta, wylootowac cos ciekawego, jak po kilku godzinach postac jest slabsza. Mam wielka nadzieje ze to zart. Jednak jesli sie okaze ze to prawda to C ya Tibia

Zgadzam sie z tobą w 100 procentach

Bikstopa Reaktywacja
01-04-2006, 13:49
fake fake fake!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111

cipsoft przeslal wam zdjecia o wiekszej rozdzielczosci, oraz ta wyspa nie jest w tylu tibi tylko jakiegos dennego otsa :> fake fake fake !!!111

banned banned!!! :dance:

Launor Sildox
01-04-2006, 13:50
Nie no... nie żartujcie sobie... przeciez większośc ludzi gra po 7h na dobe a nie dzielą kont-.- pomysł sux

Piatu
01-04-2006, 13:51
Ja mam inny pomysl jak grac:

Jesli gramy knightem to po 3 godzinach grania gdy sie nam skonczy "normalne granie" bedziemy mogli trenic. Palka sie to samo dotyczy a jesli gramy postaciami walczacymi magia to robimy runki albo peczymy... :confused: :o

Stogu
01-04-2006, 13:54
Nie no. Albo to ma coś wspólnego z Prima-Aprilis, albo Cipom Odjeb***. Jak zwykle, jako pacc mam sie lepiej, ale nie da sie nabic dobrze lvla przy takich restrykcjach. Cipy nie myślą. Zamiast zrobic coś, co przyciągnie graczy, ciągle zmniejszają liczbę chętnych :\ Jak tak dalej pójdzie to splajtują.:faceoff:

Norf
01-04-2006, 13:57
Jeżeli to nie Prima-Aprilis to 60% graczy odejdzie mam nadzieje ze im na dobre nie od...... Kazden update z koleji jest coraz gorszy n/cX(

Mati the Knight
01-04-2006, 13:59
oby. To musi byc Prima Aprilis! Przecież tak to sie bedzie mniej grało i mniej expa zarabialo! :(

Palek Demon
01-04-2006, 14:00
TO ŻART NA 100%

Jeżeli nie W H***j i jesczze wiencej osob skonczy gre Najjz FAKE :PP

Hybryda
sądząc po obrazkach to ten update niewiele zmieni.....bardzo niewiele...tylko nowe krainy,spodziewałem sie ciekawych grafik itp

Hybryda
sądząc po obrazkach to ten update niewiele zmieni.....bardzo niewiele...tylko nowe krainy,spodziewałem sie ciekawych grafik itp

$arevok
01-04-2006, 14:02
przecież to napewno PRIMA APRILIS!!!
po pierwsze nic o tym nie pisze na tibia.com ani na tibianews.net
po drugie w tamtym roku też był podobny news na PRIMA APRILIS i tez wiele osub sie nabrało...

Xyrax Knight
omg omg omg......... jak ja przeciętnie na gsach siedze od 3-6 godzin zależy od schoterów.... jak tak bedzie to ja w 100% bende robił Cya Tibia forever:cygaro:

Hellraiser
To Prima Aprilis na kazdej stronie polecanej przez CipSoft, są takieżarty tylko że o innej tematyce tu cytuje ...

and knights with magic level 8 today should be able to shoot SDs - z tibianews.

In Rookgaard, characters that can’t find the Oracle on their own will be automatically sent to main at level 10 "Czyli Sunrise bye, bye please :P" -
tibianews.

Dałem tylko 2, by tylko przytoczyc różnice :D, Jestem juz pewny ze to Fake

PRIMA APRILIS R0X :D, A juz myslalem ze nie zagram na "ns" na wakacje :P

Miłosz
01-04-2006, 14:04
Niewiem jak u was ale dla mnie scriny z otsa i przyklejony ogień z burning hearta niewystarczą by wcisnąc mi kit o update...

Garget
01-04-2006, 14:10
prima aprilis jak co roku :p

Gafi
01-04-2006, 14:12
Jak wprowadza ten system z graniem tylko przez x czasu to ich chyba ********. Glupi pomysl wymyslily mogli znalesc milion lepszych rozwiazan.

Anum
01-04-2006, 14:12
To Prima Aprilis na kazdej stronie polecanej przez CipSoft, są takieżarty tylko że o innej tematyce tu cytuje ...

and knights with magic level 8 today should be able to shoot SDs - z tibianews.

In Rookgaard, characters that can’t find the Oracle on their own will be automatically sent to main at level 10 "Czyli Sunrise bye, bye please :P" -
tibianews.

Dałem tylko 2, by tylko przytoczyc różnice :D, Jestem juz pewny ze to Fake

PRIMA APRILIS R0X :D, A juz myslalem ze nie zagram na "ns" na wakacje :P
Brawo dla tego pana to samo chciałem powiedzieć :).

Dako19
01-04-2006, 14:16
lol 3 godzinki i juz pg? LuL xD

Gratul
01-04-2006, 14:19
Dlaczego wiekszość z was zachwouje sie jak tumany. Przeciez macie w przynajmneij 7% postow przedstwione dowody na to ze jest to wszystko jednym wielkim mamy Cie a i tak po tym postujecie ze "to jest fake !!... ale jak to nie jest fake..." przestancie pisac te durne posty o tym ile to % nie przestanie grac i "SZCZEGÓLNIE JA!" nie dawajcie dotkÓrkowi postow do zabawy i tak juz wystarczajaco sie usmiał. i Tak szczerze to wyszło na to ze kazdy kto dal sie wychOOjać to noob i ma gówniane pojecie o Tibii. ;]

RaHak
01-04-2006, 14:21
BUAHAHAH dobry joke Drom :> przeciez na tibia.com nie ma zadnego nowego newsa ^^ bo tak czy siak zanim sie news znajdzie tu to musi byc na tibia.com ^^ no chyba ze to jest np. news o nowym modku czy cos ^^ GZ za Joka

Seru :]
01-04-2006, 14:23
Oby to by żart..

weviz
01-04-2006, 14:24
Ja myśle że jak wprowadza anty-PG 1/2 60 lvl + odejdzie ^^ hunty bedą trwały góra 2.5 godziny licząc jescze przygotowanie to będzie 2 godziny huntu hmm..... wylootuje ktos e plate z demona w 2 godziny ??!! Ceny wszystkich itemków pujdą masakrycznie do góry więc jak wprowadzą te anty-pg powiem 1 ..... SAJONARA TIBIO

Skenone
01-04-2006, 14:27
Czy wy nie widzicie że was w konia robią? Jeszcze żaden mod sie nie wypowiedzial, pewnie siedzą i gniją z was.

Gratul
01-04-2006, 14:27
Ja myśle że jak wprowadza anty-PG 1/2 60 lvl + odejdzie ^^ hunty bedą trwały góra 2.5 godziny licząc jescze przygotowanie to będzie 2 godziny huntu hmm..... wylootuje ktos e plate z demona w 2 godziny ??!! Ceny wszystkich itemków pujdą masakrycznie do góry więc jak wprowadzą te anty-pg powiem 1 ..... SAJONARA TIBIO

Ok. Nie bede dalej walił grochem o sciane , róbcie z siebie posmiewisko...

chesek
01-04-2006, 14:31
Hehe, mi się to podoba. Wprawdzie już nie gram, ale po przeczytaniu news'a naszła mnie chęć na grę. Nie grałem/nie będę grać cały dzień, więc system pg mi odpowiada. : )
Jednak, iż news został napisany 1 kwietnia, nie wszystko bierzemy na serio. :P

NeSiLL
01-04-2006, 14:34
Blef na 100%
Po pierwsze dla adminów chyba zależy żeby jak najwieciej i jak najdłurzej ludzie grali w tibia....
a po drugie to chyba posiadacze pacc troszku by sie wkurzyli bo płacą np: 90zl na 90 dni a z tych zmian wynika że w pełni to wykorzystaja okolo tygodnia lub 2
Jokeeee

Tiligus
01-04-2006, 14:40
Dla wszystkich co w to uwierzyli przypominam że jest 1 kwietnia.

Nice try ;]]]

Marecki666
01-04-2006, 14:41
taaa jasne cipy by stracily ze 2/3 graczy a co za tym idzie kasy za pacc a ich to nie obchodzi czy sie latwo gra tylko czy maja ka$ke za pacc

Hellraiser
01-04-2006, 14:44
Brawo dla tego pana to samo chciałem powiedzieć :).

Dzięki, za pochwalenie moich dowodów ;D :P

djmtv
01-04-2006, 14:48
Czemu kawal? W chinach we wszystkich grach online jest cos podobnego obowiazkowo i kazdy wiekszy producent to stosuje, aby ludzie za duzo nie grali ;)

Przyznam ze bardzo pokopany pomysl :/

a wiesz dlaczego tak tam jest?
bo goscie grali godzin bez przerwy
ale po kilku przypadkach zgonow
najbardzien znany po ktorym blizzard zmienk
gosc gral 48 godzin w WoW i po wstaniu od kompa sie przekrecil
i na prosbe rzady chinskiego blizard wprowadzil blokady na serverach WoW a krajach azjatyckich :D
i moga grac kilka godzin dziennie po czym jestes automatycznie wylogwany i nie mozesz wbic na server do nastepnego dnia

btw dobry kawal :D ale naspteny rok proponuje wkrecac ludzi kilka dni wczesniej a 1 kwietnia pisac ze to byl kawal :D
tak robia na org`u:P

jeszcze mamy uwierzyc w system anty-pg? :P

Drom - juz userzy ci tak nie wierza slepo jak kiedys ;-)

a moze zrobia jeszcze tak ze anty-pg bedzie tylko dla faccow? to na pewno zacheci coraz wiecej ludzi do grania

Wenhilior
01-04-2006, 14:57
zgadzam sie z kolesiem/kolesiuwą ale bym sie Wkurzony !!!

Wenhilior
01-04-2006, 15:02
myślę albo i nie myślę ale grali myślę albo nie myślę i myślę albo nie myślę że grali 200 godzin dziennie myślę albo nie myślę i dlatego myślę że im zacinał się server myślę albo nie myślę

Celmir
01-04-2006, 15:04
Jakby ten anty pg wprowadzili to bym powiedzial nara fieje i koniec z tibia....Ja robie kurwa od huja kawy i moge siedziec i 30h a z tym IP to mi sie podoba:cygaro:

Wu'Tang
01-04-2006, 15:04
lol jeśli to nie zart to połowa osób juz nie bedzie grała w tibie ... :cygaro:

Dako19
01-04-2006, 15:07
to na 100% joke tak samo jak na tibianews.net;P

Virius the Master
01-04-2006, 15:07
Oczywiste jest to, że to jeden wielki JOKE! Cóż...

Dowody:

1) Dzisiaj 1 kwietnia.
2) Na tibiabr.com jakoś nie ma wzmianki o tym.
3) Na tibia.com tak samo
4) Dr.Omadera nie znacie? :faceoff:

No a więc powodzenia ;p

Bapupa of Celesta
01-04-2006, 15:09
pomyslcie sobie idzecie na demony i shooter gra juz 2.5 godziny i mowi ci ze musi dac looga bo chce odpoczac loooolX( X( X( X( X( Czemu na Tibia.com nic nie pisza jeszcze o nowym uptade

Jvsta
01-04-2006, 15:13
Co to wogóle ma być? Po trzech godzinach grania będę musiała skończyć grać! No na bank! Dla mnie trzy godzinki non toper to nie jest problem, siadam o 21 i gram do 3 w nocy! A teraz co to ma byc wogóle???? Wcale mi się taki pomysł nie podoba.

Co do wprowadzenia nowego hasła to jestem za. Z pewnością zapewni to wieksze bezpieczeństwo.

I tak w to nie wierze, nie zrobili by czegoś takiego bueheuhee. A jak zrobią to chyba sama im wysle maila z treścią wyrazającą moje niezadowolenie :D (joke:))

A poza tym nowy światy Spvp? że niby co.... xD nie no... lalala mówcie co chcecie ja nie wierze xD

OnlyM(PL)
01-04-2006, 15:23
Skarbiec :*
Ale dostaliscie te ss jako pierwsi? Hmm..

Hieyan
01-04-2006, 15:27
O RLY?

Przynajmniej ja się nabrać niedam.

Derbil Gloe
01-04-2006, 15:28
jesli ebdzie tak z expieniem to juz nikt nie bedzie chcial grac w ta gre lol.
jak tak bedzie to juz szukam kupca na swoja postac bo to nie ma sensu;p
popieram mój hunt na dwarfach guardach będzie kończył się dosłownie brakiem expa

notop
prymaaprylis choc przez chwile sam uwierzylem;p

Dwimenor
Gdyby to był joke, to byście się tak nie podniecali i nie byłoby 300 ~postów do tej pory:)
Przy jednym z ostatnich newsów o update(tym z soulami) napisano koło 2k postów w niewiekim okresie czasu.

A i jeszcze coś: tibianews ściemnia. Są przedostatni w kolejce do newsów, dlatego wymyślili własne na dziś:P)

Works__1985
01-04-2006, 15:35
a ja powiem tak...jeżeli to prawda to co z TRENINGIEM ?!?!?!?!??!?!?!?!!

Shinjix
01-04-2006, 15:36
Kurde. Tez mialem nadzieje, ze to wkret, poki nie przeczytalem tematu na forum modków. Skojarzylem tego newsa z zacheta do kupna PACC na tibia.com i zrozumialem... Skoro sądzicie, ze to wkret, to przynajmniej ból przyjdzie wam później. Tibia juz nigdy nie bedzie taka sama. Czemu do jasnej cholery nie zmieniaja jej na lepsze... sigh...

Walekifa
01-04-2006, 15:37
Przez Cheaterow Cip Soft coraz bardziej niszczy tibię :/

Edit: Przczeytałem trochę postów,i sam zaczełem uznawać to za żart. :] Modkowie z supported fansite nie zrzędzili by tak :p Oni zawsze jasno i optymistycznie widzą to co robi cip soft.

Rycerz Damissimo
01-04-2006, 15:39
Zauważmy że w tym skarbcu są itemki uznawane za pewną stronę internetową o tibii za "not in game".
A na ostatnim ryba w lewym górnym rogu statku jest jakaś dziwna ;).

Grue
01-04-2006, 15:41
Bardzo kurwa śmieszne! Dobrze ze ide we wrzesniiu do wojska, przynajmniej rzuce te Tibie :( Ale i tak to zapewne niezly wkret w całosci lub niektorymi elementami. Spvp - Special Pvp? xD Ja chce easyserverrrrrrrr........

Pzodro specjalne do Omadera :*
Pozdro dla reszty juz mniej specjalne ;>

Rodimond
01-04-2006, 15:42
Gdyby to był joke, to byście się tak nie podniecali i nie byłoby 300 ~postów do tej pory:)
Przy jednym z ostatnich newsów o update(tym z soulami) napisano koło 2k postów w niewiekim okresie czasu.

A dlatego, ze zawsze pozostaje chocby okruch niepewnosci, a ta zmiana bylaby raczej nieciekawa.

btw. skoro to prawda to czemu wszystkie modki sa pewne tych zmian i podaja tylko argumenty "za" a zadnych "przeciw" ;)

Ardano
01-04-2006, 15:43
Nie wiem czy ktoś to już pisał , ale nie czytałem do końca postów :p, ale czy ktoś już się zastanawiał co będzie oznaczało Spvp.

Ja myślę że to będzie w stylu "Someone Pvp" czyli, że będzie Non-Pvp, ale będzie można zabijać na Party.

Nawet fajnie by było :).

A jak wy myślicie?

Rodimond
01-04-2006, 15:46
Supported Pvp - tluczesz sie z kumplem a jestes w party z roznymi mobkami :P Taka mala mieszana wojna ludzie i mobki, razem i przeciwko sobie, albo cos w tym style xD

O ile ten news to nie zwala z nas, biednych uzytkownikow forum :]

Dwarf
01-04-2006, 15:48
Zauważmy że w tym skarbcu są itemki uznawane za pewną stronę internetową o tibii za "not in game".
A na ostatnim ryba w lewym górnym rogu statku jest jakaś dziwna ;). 1. To "Big Fish"
2. W skarbcu kazzo tez sa rzeczy "not in game" (niektore)
3. Wkręt plxor? :faceoff:

Schnap
01-04-2006, 15:48
Burn! Jak co roku Prima Aprilisowy żarcik ;p
Przeciez te anty-pg i inne cuda, to nie ma sensu, zastanówcie sie.

enjoy

grzelu8
01-04-2006, 15:49
gdyby to z tym expem bylo prawda to by za duzo ludzi przestalo grac w tibie. po co kupowac pacc jak po 3h juz nie oplaca sie grac? chyba ze by obnizyli cene pacc do 40zl -.- mam nadzieje ze to zart :]
kazdy update ma swoje + i - ale jak narazie wiecej jest - :(

Works__1985
01-04-2006, 15:50
jeszcze jedno jak pamietam takie runy jak sa poukładane na fotkach znajduja sie na ots :)))))))

Amperodruid
01-04-2006, 15:57
:/ nieby dobrze ze supported :dance: ale wkoncu cheaty:faceoff:

Sir Dzikusek
01-04-2006, 15:58
:/ nieby dobrze ze supported :dance: ale wkoncu cheaty:faceoff:

Yy... pomylily Ci sie forum z org.pl ?

Venderer
01-04-2006, 15:58
Boshe.. Zrozumcie, że to żart :P
Gdyby Cipsoft wprowadził 3h godzinne limity to sam odciąłby sobie kasodajne źródełko bo właśnie na ludziach którzy grają NON stop i kupują PACC, cipsoft zarabia =.=

Gazik_12
01-04-2006, 15:59
A co to wogóle jest to pg?? mam o tym nie widzieć :P ??

Dwimenor
01-04-2006, 15:59
Oj, tam czepiacie się. Pewnie pacce będą miały zwiększony limit czasu.

A skoro mowa o przedmiotach "not in game"...może nadszedł czas aby zaczeły być "in game"?

Hubu
01-04-2006, 16:06
Noob plague in Help Channel..
napiszcie ze to byl kawal bo tutorzy nie daja rady juz... co chwile widze pytania w stylu
15:08 xxx: hello, what mean Spvp?
albo wypowiedzi w stylu F*** CIPSOFT NOOB GM UPDATE SUX PLZ NO I QUIT NOOB ITEN PLZ

Asieks
01-04-2006, 16:09
Łeee żadnych ograniczników ;( 3h grania....nie oplaca się isc na hunta <hydry demony necro, > pożyjemy zobaczymy ;] jak to bendzie. Nie moge sie juz doczekac tego Upa

Seth Di'vinci
01-04-2006, 16:11
paowie zdaje mi sie ale cos bedzie hoojowo wygladac z tym graniem normalnie siedze kolo 8h na kompiie, czesto mam lagi ja nie rozumiem po kieego grzyba to jakies zmeczenie postaci
Btw a jezeli postac stoji przed domem i opycha sie swojimi 400 drag hamam i takimi tam

................................................

nowa wyspa fajny pomusl tiquanda hoojowa no moze tylko fajne sa jaszczury malpki i hydry a tak to reszta odpada mysle ze ci piraci nie narobia w gacie jak przyjde wziasc se ich crystalki i te pierdoly

Wobunio
01-04-2006, 16:13
NIce Joke , jak by tak bylo to bym sie zabil xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD:dance:

Virius the Master
01-04-2006, 16:16
Oj, tam czepiacie się. Pewnie pacce będą miały zwiększony limit czasu.(...)

Nie wpuszczaj dzieci w BaMbOoKo ;p to jest JOKE!

@up:

Eee Tibia to tylko gra. Polecam wizyte u psychiatry...

Qrazy Hunter
01-04-2006, 16:32
@UP

Dobrze gadasz TYLKO gra ale bardzo wciągająca :faceoff:

Seth Di'vinci
01-04-2006, 16:34
to musi byc ten walony zart. Wiekszosc tibijczykow mieszka w europie i ameryce a nie w azji po co nam te utrudnienie zycia styknie tego zlego moze cos dobrego wkoncu zobacze jezeli to nie jest zart to mysle ze z 50% graczy skonczy grac z totalna uraza nazawsze... beda chodzili jak zoombie i wolac Tibia To Shit !!!

Xawieri
01-04-2006, 16:37
Hahahahahaha

Dobra to nie śmieszne.
Foty probably z OTSa.

Chociaz z tym statkiem piratów który napada na inne to niezły idea! : P

Rudy of Furora
01-04-2006, 16:41
Ten update budzi wiele kontrowersji.....Właściwie czemu tak radykalne zmiany.
No cuż, pomysł męczenia się postaci nie jest najgorszy, ale czemu odrazu ma tracić połowę expa :( . Ciekawie zapowiadają sie karaiby :dance:.
Mam nadzieje że to Spvp okarze cie czymś zajefajnym a nie kolejnym utrudnieniem.X(

Qba =]
01-04-2006, 16:43
Logika panowie, logika...

Ograniczając liczbę godzin, które gracze mogą spędzić przed kompem ciskając w tibię ograniczyłaby się liczba graczy na serwie, tym samym respawn. O godzinie 4 nad ranem mielibyśmy (przykładowo) hero co 20 minut 0.o.
Gilidie prowadzące wojnę miałyby tylko kilka godzin, żeby złapać swoich enemy huntujących, bo później trzeba by było dać loga.
Pomijając wiele szczegółów, które kategorycznie wykluczają prawdziwość tego posta najważniejszy jest jeden: Kasa...
Myślicie, ze Cipsoft pozwoliłby sobie na stratę klientów ( czyt. "pienionsów") wprowadzając takie ogranieczenia ? Aj dont fink soł... :)

Aczkolwiek wszystko bardzo ładnie zrobione, gz doktorku, dobra robota :)

Prima Aprilis, prima aprilis- nie patrz, nie słuchaj, bo się pomylisz :]

Sir Deziom
01-04-2006, 16:44
Może niektore, informacje są prawdziwe, ale pg to prima aprilis na 100% ^.-

edit:

Zmieniam zdanie tu nic nie jest prawdziwe ;p

korkass
01-04-2006, 16:54
jesli sa to jaja to dobrze ale jak nie to polowa osob nie bedzie grac :/ bo po 2 godzinach nie bedzie mialo sensu B)

roXen
01-04-2006, 16:59
Technika gry zostanie znacząco zmieniona.
Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze. Aby cofnąć skutki tych restrykcji trzeba będzie się wylogować na dwa razy krótszy czas, niż było się online, czyli za każdą godzinę online, trzeba odczekać 30 minut. Jeśli gracz położy postać do łóżka, to czas ten zostanie skrócony do 15 minut za każda godzinę.

Prima aprilis.

go-fan
01-04-2006, 17:01
Gdyby nie post Shinjixa to bym uwierzyl , a tak to wiadomo ze joke...
P.S Podoba mi sie cenzura do słowa "Kurwa" (KVRWA)

Impalex
01-04-2006, 17:08
"Technika gry zostanie znacząco zmieniona.
Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze. Aby cofnąć skutki tych restrykcji trzeba będzie się wylogować na dwa razy krótszy czas, niż było się online, czyli za każdą godzinę online, trzeba odczekać 30 minut. Jeśli gracz położy postać do łóżka, to czas ten zostanie skrócony do 15 minut za każda godzinę."

Ja pierdole jeśli to jes prawda to na tibi chyba wystarcza juz 2 servy i to na każdym po 200 osób chyba będzie grać...TO JEST ŻAŁOSNE !!! Po 2 latach moze ktos zrobi 100 lvl :/:/:/

Lepiej żeby to było tylko prima aprilis ....X(

jokeUsa
01-04-2006, 17:10
Ciekaw bylem czy ktos zauwazy, ale chyba nikt na tyle spostrzegawczy.
Pamietacie poprzednie update teasers?
Gdzie o nich pisalo NAJPIERW?
www.tibia.com
....
Zawsze o nowym teaserze informowali osobiscie, i dorzucali bla bla bla supported fansites bla bla bla.
Ehh smiac mi sie tylko chce z idiotow ktorzy wpadli na pomysl takiej akurat sciemy.
Dajecie ludziom nadzieje na cos fajnego, potem wyjdzie ze pusciliscie fejka.
Kto bedzie winny?
Trzeba bylo wymyslic cos mniej realistycznego, bardziej niedorzecznego..Cos z czego ludzie potem by sie smiali, a nie kleli na was...
(obadajcie sobie newsy na tibianews.net i org.pl - Ta ostatnia - Official fansite xD )

lizak007
01-04-2006, 17:10
Napewno prima~

Dlaczego?
Podam jeden najważniejszy powód! :D

Dlaczego na mapie nie ma ani jednej nowej grafiki? ^^

Sashion
01-04-2006, 17:19
Napewno prima~

Dlaczego?
Podam jeden najważniejszy powód! :D

Dlaczego na mapie nie ma ani jednej nowej grafiki? ^^

Nie w kazdym updacie muszą byc nowe grafy to po piersze
Po drugie:
Ludzie opanujcie się -.-' Zachowujecie się jak banda 10 latków ktorzy się podniecają i wypisują: FAKE!!111 OTS!!111 TEN NEWS TO KŁAMSTWO DROM ZROBIŁ JOKE!!!!1111 Ludzie wy naprawde nie macie nic lepszego do roboty tylko sie plujecie ze drom zrobił sobie zart? PRZESTAŃCIE SPAMOWAC!

Jeśli to ma być żart to :dance:
A jeśli nie to stracą wielu graczy w ten sposób bo gra stanie się szczerze mówiąc beznadziejna.

Moim zdaniem powinni się pytać wszystkich graczy w ankietach na stronce co mają dodać w update:x:

Tzn. Moj post to jak rzucac grochem o sciane -.-

pawelotti
01-04-2006, 17:20
Jeśli to ma być żart to :dance:
A jeśli nie to stracą wielu graczy w ten sposób bo gra stanie się szczerze mówiąc beznadziejna.

Moim zdaniem powinni się pytać wszystkich graczy w ankietach na stronce co mają dodać w update:x:

SKAJMA
01-04-2006, 17:25
Ludzie prosze powiedzcie ze to tylko Prima Aprilis pls.
a tak w ogole to by zmniejszylo ilosc ludzi w jednej chwili na servach lub ludzie grali by kilkoma charami. Według mnie zdjecia mogą być prawdziwe ale ale chyba częsc informacji to zarcik taki :D .
A co do tego pomieszczenia to moze istnieć w końcu Gamemasterzy mogą wejść wszędzie.

Magic Knight Krzysiek
01-04-2006, 17:29
hmm wg mnie to primaaprilisowy zart, lecz troche sie nabralem, juz zaczalem sie bac, poza tym te screeny jakos nie wygladaja przejmujaco ;) drom, nie myslales o tym zeby bajki pisac? masz ciekawy jezyk :P

gald rhian
01-04-2006, 17:29
Te zdanie "W nastepnych tygodniach nowe informacje znajdziecie na pozostalych stronach fanowskich." utwierdza mnie w tym, ze to prima aprilis :-D. Lol... Ale żeście wymyślili... Podróż własnymi statkami, heh...

Wufei
01-04-2006, 17:31
a jakiś drom se teraz siedzi przed kompem i zalewa z was wszystkich, że w to wierzycie -.- , rok temu był news z paccem =.= połowa forum gotowa była się powiesić

Virus6666
01-04-2006, 17:34
Ale bezsens z tym wylogowywaniem sie na polowe czasu X( X(
Dla mnie to nic zlego bo ja i tak tyle nie gram,
ale moi koledzy graja po 12 godzin!!
:faceoff: :faceoff:

Thero Dark Hunter
01-04-2006, 17:34
Troche to dziwne, że Cip soft cały czas chce utrudniać graczom granie, no ale cóż zamiast tego pg mogli by np. zająć się czarami nowymi, np. ja gram druidem i mam kilka pomysłów, aby ta psotać przestała być tylko "medykiem", np. albo zmienić PS (poison storm jakby ktoś nie wiedział), żeby walił normalne hity nie trute albo dodać takei jakby ue tylko że waliło by jak exori mort i powiedzmy nazwać to Force Explosion i tak samo przerobić E-wave dla drutów na force.:cygaro:

Miltoner
01-04-2006, 17:37
Z tym systemem Anty-PG to jedna wielka lipa... coraz mniej ludzi zacznie grac w tibie...

A tak wogole to na 100% walek jest z tym IP by nie mogli raczej zrobic bo jak ziom gra na cafe to co ma zrobic :p albo jak kupi nowa karte sieciowa to zaraz bedzie ze sharuje bezsens....

Gimli From Kazz
01-04-2006, 17:40
Heh zmusiliście mnie do napisania...

hehe nie wiem jak można podejżewać, że to może być prawda??

Jest tyle niedożeczności w tym co piszą modkowie, że ciężko mi uwieżyć, że niektórzy z Was w to uwierzyli.

Pomyślcie, mamy 1 kwietnia, i co? To chyba oczywiste, że będą chciali was wkręcić. :faceoff: . Osobiście byłem ciekawy co moderatorzy wymyślą w tym roku. Okazało się ,że wymyślili totalną bzdurę. A najlepsze jest to że niektórzy dali temu wiarę. ehhhh

Acha no i w brew pozorom C(i)PY nie są kretynami...

Ale zawsze moge się mylić.

:D

Nuper
01-04-2006, 17:41
Post nosi wyrazne znamiona zartu.Kiedy czytalem o systemie anty pg,to jeszcze nie zorientowalem sie,ale kiedy doszedlem do tej listy ip-ow to sprawdzilem od razu kalendarz.Przeciez wiekszosc POlakow ma zmienny ip chyba,tak jak wiekszosc ludzi wogole.Pewne liczby sa tam chyba w miare stale,ale nie jest mozliwe dojsc czy sie logujesz od siebie czy z miasta obok(tak mi sie wydaje).System anty pg nie bylby zly,ale poniewaz na tibia.com nic o tym nie pisza,mysle(to pewne w sumie) ze to zart.

play4fun
01-04-2006, 17:43
:faceoff: to nie moze byc prawda :) i Miltoner dobrze mowi:"Z tym systemem Anty-PG to jedna wielka lipa... coraz mniej ludzi zacznie grac w tibie... ", a Cipy 8o tego napewno nie beda chcialy. poza tym w wywiadzie z Chayenne :baby: (CipSoft´s Head of Game Content Department) nie ma o tym nawet zdania :D . przeczytajcie sobie:http://www.tibianews.net/article.asp?Id=385

NA 100% to zart.:dance:

Costu
01-04-2006, 17:55
Dobra o tym ze ten joke is stupid to juz ladne pare(naście) stron jest teraz proponuje napisać o byście chcieli zobaczyc w nowym update...ja osobicie chcial bym zeby bylo widac co kto nosi...jak w grach mmorpg ktore sa juz w 3d widac co kto nosi dajmy na to Silkroad czy Kal Online (zrobiłem reklame na gry B) ).

Zaheed
01-04-2006, 17:59
Nie wiem czy to z powodu ze dzisiaj 1 kwietnia i prima aprylis :P ale mam nadzieje ze to nie prawda bo moim zdaniem teraz jak jest teraz jest lepiej ja przewaznie gram wiecej niz 3h na dzien a teraz po ubdate bede musial czekac
bede musial sie troche ograniczyc i niestety grac 3h dziennie ;/

Everlasting Mercy
01-04-2006, 18:04
To 100% na prima aprilis. Najpierw było by to powiedziane na www.tibia.com a potem dopiero tu :P

Costu
01-04-2006, 18:04
A jeśli cześć tego co napisano to prwda?? :confused:

Lia Mne
01-04-2006, 18:07
eh jakby to byla prawda (system anty-PG) to taka osoba jak ja ktora gra tylko w weekendy musiala by opuscic tibie... ale poza tym to cipy ostatnio wymyslaja tylko jak utrudnic życie graczom a nie jak im w nim pomóc...
np. (znikajace oszczepy, soul pointsy itd.) naprawde wzieli by sie do roboty w końcu sporo osób im za to płaci! :confused:

Heliwurab
01-04-2006, 18:11
Ech. Jak widze, moderatorzy nie rozpisują się za bardzo w tym temacie. A szkoda, to tylko utwierdza w przekonaniu że to dowcip ;)

Ale oby ten news był żartem.

Costu
01-04-2006, 18:12
Wszystko na to wsakzuje...niebende sie rozpisywal bo mnie ubija guardy B)

Lopez_Guardia
01-04-2006, 18:13
Mi sie nie podoba ten patent z zmniejszeniem doświadczenia po 3h grania :(:(
To bedzie lipa straszna :(:(

Costu
01-04-2006, 18:16
To na 100% jest JOKE!! Moze ziarnko prawdy w tym jest ale wątpie 8o

Gazik_12
01-04-2006, 18:17
eeehhh juz napisalem post ale nikt nie odpowiedzial..... co to jest to anty pg ???
edit: ooops...... niedoczytałem do końca newsa, myslalem ze to anty pg to co innego.... sorki za błąd.
A tak wogóle to ja gram max 3 godz. dziennie ale.... żal mi kolegów

Slyth
01-04-2006, 18:19
najlepiej by było jakby chłopaki nie robili żartów i takie coś naprawde by wprowadzono :) :) :faceoff:
hehehe już widze wasze komentarze 8o :cygaro: :faceoff:
hehehehe
pozdro :D 1 kwietnia :]

gutek10
01-04-2006, 18:22
BEZNADIEJNE TO Z TYM EXPEM nie mozna se pgowac itd kur.a co ja mam zrobic w 2 godziny 40k expa?? lol slabo jak nie wiem co

Gradzik
01-04-2006, 18:25
pewnie to joke , ale swoją stroną to moim marzeniem jest to żeby tylko grafika sie w update zmieniała! A NIE CIAGLE COS PSUJĄX( X( X( ! JAK NIE SPEARY TO SOULE A W KOŃCU CZARY!! Jedyne co dobrego zrobili to rody i wandy i może 1 czy 2 żeczy

atka
01-04-2006, 18:25
najlepiej by było jakby chłopaki nie robili żartów i takie coś naprawde by wprowadzono :) :) :faceoff:
hehehe już widze wasze komentarze 8o :cygaro: :faceoff:
hehehehe
pozdro :D 1 kwietnia :]

Ta moim komentarzem bylo by " a teraz kochane CipSofty pocalujcie mnie w d u p e " hrrrrri 20 euro za Pacca mniej:confused:
A na marginesie gratuluje wyobrazni i poczucia chumoru panom Moderatorom;]

gutek10
01-04-2006, 18:26
Mam nadzieje ze to tlyko zart tibi.pl bo naprawde by przesadzili ale cos czuje ze nie blagam powiedzcie ze chociaz z tym expieniem to zart :D:(

Inhabitant of Morgana
01-04-2006, 18:27
tak jak wiekszosc wypowiadajacych sie w tym temacie mam nadzieje ze polowa tego newsa z tym anty-pg to bajka (druga polowa z tymi ssami moze byc:P) jak ten system anty-pg to prawda to.....bye tibia....

Murderer
01-04-2006, 18:28
drom! hunted noobility lier!

atka
01-04-2006, 18:30
Hehehehehee Drom ist PK!!!:faceoff:

Master of Puppets
01-04-2006, 18:31
Osobiscie sadze ze to jakis zart... Ale znajac CipSoft wszystko jest mozliwe >.<

Jacko
01-04-2006, 18:33
Joke / Koniec Tibii*

*niepotrzebne skreślić

..::QRAS::..
01-04-2006, 18:36
czy zart czy nie , ja i tak powoli odchodze od tej smierdzacej tibi i przenosze sie na cos lepszego "Lineage II" ROX

Diego'Odin
01-04-2006, 18:36
to wszystko to jeden wielki zart
a niektórzy sie tak boją....

grzelu8
01-04-2006, 18:37
mmm 2 nowe servy z spvp.... tylko co to jest to spvp? super player versus player? xD logujesz sie z 100lvl i jazda ;D
hyh poczekamy do jutra i zobaczymy czy to byl prima aprilisowy zart czy prawda ;P

Costu
01-04-2006, 18:38
Lineage...hmm spróbuj SIlkroad :D btw powiedzcie jak grac w te gre z jajkami 8o fajnie wygladaja i bym se zagrał >.<

Trenei
01-04-2006, 18:39
Drom czy to żart? Na tibia.com nic niepisze. Mam nadzieje ze się zwałujesz bo jakby tak było to by był koszmar :/

rads0n
01-04-2006, 18:42
błagam dżołk -.-''

Spvp - semi pvp ? xD

blakul
01-04-2006, 18:44
To na bank Joke bo CiP Softowi by sie to nieoplacalo bo kto by pacc kupowac:D. A pozatym co by Zrobil EO:> 3h expienia tylko ?;p jak dlamnie joke:>

Skenone
01-04-2006, 18:45
Oni sobie co roku żarty robią a wy w to jeszcze wierzycie. A tak tak tibia.org.pl supportet fansite haha... jeszcze kilka dni wczesniej temat o tym zakladali aby było realistyczniej :P, czego jeszcze małó tibianews.net tez sobie dzis jaja porobiło. Teraz tylko czekac az sie przyznają wkońcu.

kurwa mnie chwyta jak widze ze sie nato nabieracie ...

Rodimond
01-04-2006, 18:58
Tak sobie czytam te posty z 40 stron, na ktorych byly opinie oraz argumenty mniej lub bardziej konstruktywne i mysle o usmieszku bakajacy sie po twarzach modkow, a zwlaszcza Droma, kiedy widza jaka panike zasiali wsrod polskich graczy... I az zacieraja rece na mysl o tym, jaki to numer wykreca w przyszlym roku :)

Cafe
01-04-2006, 19:08
Kurde. Tez mialem nadzieje, ze to wkret, poki nie przeczytalem tematu na forum modków. Skojarzylem tego newsa z zacheta do kupna PACC na tibia.com i zrozumialem... Skoro sądzicie, ze to wkret, to przynajmniej ból przyjdzie wam później. Tibia juz nigdy nie bedzie taka sama. Czemu do jasnej cholery nie zmieniaja jej na lepsze... sigh...

Jasne, jasne. A smerfy sa zielone.

Michal Wladca Miecza
01-04-2006, 19:15
@up
przeciez one sa zielone ? : P

Borowik
01-04-2006, 19:16
Jeżeli to nie kawał to,połowa tibijczyków przestanie grać w tibie.Moim zdaniem ten upade jest beznadziejny :o ale mam nadzieje ze to żart.X(

Walekifa
01-04-2006, 19:16
Dla mnie to wyglada na screena z OTS`a (kto by dawal takie skarby w miejscu gdzie każdy moze wejsc? ;P ), bujną wyobraźnie i fajne prima aprilis.

Nie mówiąc już że jest to postać cipsoftu do testowania/robienia ss'ow itp. która może wszystko....

Kaldor
01-04-2006, 19:17
A nie czerwone??:faceoff: Fajne fake'i ale Avager robi lepszeXD

Heliwurab
01-04-2006, 19:17
@up

Musze cię zmartwić. Smerfy są niebieskie ;P

(wybaczcie mój niecodzienny, niepasujący do tematu post, ale poprostu musiałem mu to powiedzieć!)

Imperial Destroyer
01-04-2006, 19:19
Jak czytałem to dziś rano to się wystraszyłem, ale póżniej przypomniałem sobie, że dziś jest prima aprilis ;P. Dobry żarcik drom ;)

matekk fst bolt
01-04-2006, 19:22
o jaaaaaaa =// jak to prawda to oni sa po*****eni ? X(

Gazik_12
01-04-2006, 19:23
Czyli to oznacza, że mój 20 level który dziś nabiłem to też joke?? :faceoff:

Pit Bull
01-04-2006, 19:27
Kurde miejmy nadzieje ze to zart bo sie wku....wie i nie bede grac -.- expie dziennie okolo 6 godzin
-.-

Walekifa
01-04-2006, 19:29
Myślę że możemy przestać się podniecać,i zamknąć temat... Nie chce za minutę zobaczyć kolejnych 100 postów "JOK! JOK! FEJK! OTS!" "DEBILE!" "CIP SOFT SUX!" Jak już ktoś to powiedział :)

@ UP

Co nas to obchodzi? I ile osób jeszcze to powie?...

@ Modkowie.

Myślę że czas wyjawić prawdę ;] Tym razem nie wyszło,2 raz nikt nie da się nabrać :D

Quezacoatl
01-04-2006, 19:29
Tia, dobry kawał.

A tak btw.
@Drom
to tak specjalnie sie pomyliłeś czy już zapomniałeś...

Kilka tygodni temu CipSoft poinformował wszystkich, że nowy update poszerzy świat Tibii o wyspy tropikalne, które podróżnicy odkryli na południowy wschód od tiquandy.

Finally in summer, we invite you to the Caribbean! As many as 12 different islands will be added to the west of Tiquanda. These mysterious islands, known as the Shattered Isles, hold many surprises for those that are brave enough to face them.

A mi to i tak zwisa bo mi tibia nie działa :(

Jantragon
01-04-2006, 19:31
a ja mam nadzieje ze drom nas zapewni ze to joke. chociaz i tak jestem pewien juz na 90%

Kleszczu
01-04-2006, 19:34
Dobry Joke! jesli nie to je*e tibie i ide grac w mugame bo ma lepsza grafike jest dzwiek i nie je*ia jej za kazdym update....
nc/plz jesli to nie joke a jesli to kawal to bardzo niesmaczny

bombek
01-04-2006, 19:40
Gadacie w kółko o tym ze bedize mozna expic tlyko 3H!!
mnei to to wkurza bo expie wiecej czasami jak jestem chory i do skzoly nie ide to od 7 do 14(7H!!) i co??? 3h expienia 4h duperel???

tak jak w topicu posta -- NOWE RUNY!!!

Czy nie zauwazyliscie ze na fotkach na tibia.pl w niusie w skarbcu piratow sa nowe runy!!!!!

P.S. jezeli ja pierwszy o tym pisze to bede mial sie czym chwalic.
P.S.2 nie umiem wysylac zdjec ale jakbym umial to bym wycial kawalek z fotki i bym pokazal wam .
jedna ma kolor jak explo czy hmm a druga jak magic wall!!!!!

SQsek
01-04-2006, 19:40
Gdy czytałem news na tibianews ten o Zaklęciu na Blokowanie to było wiadomo, że żart, bo wszystko było nieprawdopodobne. Tibia.pl ma w newsie screeny, wszystko wygląda dobrze, to o adresach ip też nieźle brzmi, i można się zastanawiać, czy to żart czy nie. Pragnę przypomnieć, że CIPsoft od kilku updatów utrudnia nam życie, niby połowa graczy kończy grę, a i tak ciągle liczba grających rośnie :> Dziwi mnie jednak, że tyle newsów o updacie pojawiło się akurat 1-go kwietnia :D

@Up
skoro stan: niegrający to nie masz co straszyć, że przestaniesz grać :> :D

Hegemmon
01-04-2006, 19:42
zart?
ciekawe ciekawe, my uplanowalismy zart, ale zdziwicie sie kiedy sprawa wyjdzie na jaw.
Trzeba umiec czytac miedy wierszami tekstu, ktory zostal spisany po wyczytaniu go miedzy wersami tego newsa ;)

life is brutal, serio ;)

Rezz
01-04-2006, 19:47
zart?
ciekawe ciekawe, my uplanowalismy zart, ale zdziwicie sie kiedy sprawa wyjdzie na jaw.
Trzeba umiec czytac miedy wierszami tekstu, ktory zostal spisany po wyczytaniu go miedzy wersami tego newsa ;)

life is brutal, serio ;)

Nie czaje ...

Hegemmon
01-04-2006, 19:56
UP:
i taki mial byc cel mojej wypowiedzi :D

Thimburd
01-04-2006, 19:57
Jesli ten news to zart, to pewnie POLSCY HAKERZY sie ciesza :D

Proszę Cię, ludzie którzy kradną konta nie są żadnymi hakerami. Dobry haker włamie się na server Tibii i pozmienia wszystko tak jak chce, zrobi co chce, wyciągnie passy kogo chce. A tacy "hakerzy" jak to się ogólnie mówi (co jest według mnie obrazą dla hakerów) używają głupich programów które to bindują z innymi programami albo wogóle nie bindują i podrzucają ofierze.

A co do newsa, jestem prawie pewien, że to prima aprilis. Zawsze tibia.pl miała jakiś żart w newsach i dziwne byłoby gdyby w tym roku takowego nie było. Ale wszystko okaże się jutro...

A jeśli to nie byłby żart (w co wątpię), to byłby to kolejny żałosny update... Dobrze, że nie gram już w Tibię.

Hadi
01-04-2006, 19:57
Rezz@ Nie jesteś sam :P

Chodzi oto?? :
"Na jednej z dwunastu wysp archipelagu ku niebu ulatuje chmura dymu z wielkiego wulkanu, który śpi niespokojnie zbierając siły do jakiejś potężnej erupcji" itd,itd :>

Moim zdaniem ro jest źart :P

ps. Wiecie że etrlian nie gra już w tibie bo zrobił sobie fajnego ots'a i dostał za ro bana ??

Buc
01-04-2006, 20:09
CipSoft juz wiele razy uprzykrzał nam życie ale dziwi mnie tylko jedno, nie to ze jakis tam wulkan sie do erupcji zbiera czy inny drobny szczegół, dziwi mnie dlaczego o tym up dacie nie pisze nic na tibia.com tylko to mnie dziwi ...

Kamchal
01-04-2006, 20:12
nawet jeżeli to nie żart to Cipsoft itak zrobi to co on zechce :) więc nie ma co stawiać sprzeciwów.

Hail CipSoft :D

Dolor
01-04-2006, 20:12
Lol pokopany pomysl cipsoft ma cos z glowa te ****** skopia juz kompletnie to co stworzyli

Nie lepiej zrobic tak jak jest w takiej grze Ultima Online ze co 30 min jest taki cos ze czeba jakis klawisz wcisnac a jak sie nie wcisnie to piorunki odbieraja 80% zycia

Ale wciaz mam nadzieje ze to joke ;p

oskurek:)
01-04-2006, 20:22
ufff... jak dobrze ze to kawal, a nawet jesli nie to co to za problem :
po 1. gram 3 godziny palem
po 2. uhy drutem 45 minut
po 3. nastepne 3 godziny palem :)

najbardziej sie ciesze z tej mozliwosci ip :p

Duch Guardi
01-04-2006, 20:27
ciekawe co to bedzie ten spvp może bedzie można trenić i zabijać sie przez party

Misi@k
01-04-2006, 20:29
Jak to bedzie prawdziwe toooo ja koncze z tibia 4 ever to jest juz po..... na maxa :P BOZE 7h max expic LOL ... Niektorzy z rooka w 7h wylaza :D:D:D hehe ;P Joke PLXXXXXXX

Hatori
01-04-2006, 20:29
Oby to żart,bo jak nie to poje... ,ten cipsoft ma nasrane wełbie! ,,|,, (-_-),,|,, Sorki za nerwy ale sami wiecie ...

Palek Demon
01-04-2006, 20:30
Z tym logowaniem ... To WIELKI MEGA SUPER ZART :PP
Ale z tym ip bardzo dobry pomysl tylko ja mam zmienne ip >:

Piotrek Knight
01-04-2006, 20:31
SPUJŻCIE NA RYBKI !!!! NA OSTATNIM ZDJĘCIU I NA TE COS PODOBNE DO HAM NA OSTTNIM ZJECIU !!!!
jestem pewny ze to prima aprilis a zdjęcia wzieli z jakiegos ots-a albo sami zrobioli kawaek mapki

Pozdro! Tibia Rządzi Tibia Królem Tibia zawsze jest górą

Tibia Player
01-04-2006, 20:41
Ej prosze zeby to bylo prima aprilis... :P:P;P Bo jak nie to kur*a naprawde ich poj***ło.... x[ I co nie bede mógł se grac 4-5 h dlatego ze jakies sku**ysyny sobie dzielą konto??? o.O Lol.... ;/ PROSZE PRIMA APRILIS!!!!!

Dutor
01-04-2006, 20:43
A mlvl tez cos bedzie

Xsiao.
01-04-2006, 20:49
Nie no z tym Anty Pg to przesadzili Mogli by chociaz zrobic te 5 do 7 h a nie 3 godziny mam nadzieje ze to zart,Ze swposobem na Hackera szKoda ze dopiero to teraz wymyslili szkoda ze nie wczesniej jak ja stracilem w h*j hajsu(2xSca ,3x Demon helmet,Anihilation teddy bera i wiele wiele innych rzeczy)ale trzeba wiedziec ze to tylko gra i nie trzeba sie nia przejmowac Pamietajcie o tym nie zarywajcie nocy dla Gry grajcie umiarkowanie np 5h dziennie Nie zarywajcie tez szkoly bo szkola jest najwazniejsza Pamietajcie o tym dzieki i pozdrawiam 3majcie sie:)

Pawel Druidek
01-04-2006, 20:51
Prima aprilis plx :>

Nie chce zeby moj palek sie męczył zbytnio :O

Pozdro

Xsiao.
01-04-2006, 21:02
Ale i tak sadze ze to zart na Prima aprilis:)

Xsiao.
01-04-2006, 21:08
Ups double post:D

Vorith
01-04-2006, 21:08
taaaaaaa.... tibia.pl dostała pierwsza unikatowe zdjęcia lol:P to chyba żarcik ze strony modka:P

Jess Dran
01-04-2006, 21:12
]Prima Aprilis ?

Fajnie żarty se robicie, ale nie wiem czy każdy sie z tego cieszły, bo to glupi zart :/

Eagle
01-04-2006, 21:17
"Tym razem tibia.pl dostała pierwszeństwo w zamieszczeniu pewnych informacji. W nastepnych tygodniach nowe informacje znajdziecie na pozostalych stronach fanowskich."

W tym roku kawał nie wyszedł :P Musze przyznać, że w zeszłym roku był o niebo lepszy (tzn. wstając rano i wchodząc do was dałem się nabrać na "pracę w CipSofcie").

Cu :*

PS. Fane foty :)

Dallco Vandamo
01-04-2006, 21:20
Mialem zamiar powiedziec to samo ze tibia.pl nie moze otrzymac pierszenstwa przynajmniej nigdy tak nie bylo bo przeciez cos nowego zawsze najpierw pojawialo sie na tibia.com

Ale gratz za myslenie niezle wam poszlo nieliczni zauwazyli ze to sciema chyba ze sie mylimy

Van Rebeliant
01-04-2006, 21:21
HAHAHAHAHA, to jest na 95% żart (oceniam okiem sposobem jak się fejki ocenia :P)

1. Jakoś dziwnie to około 1:24 (pewnie Drom sie skapnął że zaspał i że chciał około 24 zrobić równo na początek prima-aprilis B)

2. "W nastepnych tygodniach nowe informacje znajdziecie na pozostalych stronach fanowskich." Jakoś zawsze Tibianews była równo z Tibia.pl albo nawet wcześniej (większa ekipa itd.)

3. Ciekawe czemu... nie widze tam żadnego potwora, żadnej nowej grafiki tylko zlepke istniejących spritów...

4. CipSoft by nie wprowadził (uwaga, TAK, AŻ!!!!!!) aż 2 run do gry nowych 8o

5. Na ostatnim SS'ie jest tam na tym stoliku, fish i stara grafika tibijskiej rybki, no chyba że będzie to po lewej makrela a to po prawej zwykła fish :]

6. Kilka informacji jest bardzo prawdopodobnych bardzo więc myśle że Drom faktycznie jakieś tam tajne źródła ma :faceoff:

No i na koniec do naszego kochanego moderatorowo-administatorowo-paccowego Droma :D
Pewnie tera siedzisz (a raczej próbójesz usiedzieć) na krześle przed kompem i co chwila z niego spadasz ze śmiechu że w około 19godzin komentarze do tego newsa zrobiły 41stron topicu

PS: Gz realistycznego fejka ;p

Edit: HAHAHAHAHA, tera jeszcze znalazłem na TibiaNews, ale oni raczej wolą fałszywie cieszyć ludzi niż przygnębiać :]

"New pricing structure for houses (updated by Tibianews)
Just like in real life, costs go up every year. Cip will be implementing lease agreements with house rentals, whereby they reserve the right when they deem it necessary due to the prevailing economy on a world, to raise house rents by as much as 10%, to be evaluated on a monthly basis. House owners will be notified the week before rent is due by official letter when there is an increase in the monthly payment.

On the other hand, free accounts can now rent houses... they can officially sub-let all or part of a house from premium account house owners. Like the house trade functon, the rent will be automatically taken from from the free accounts depot and deposited to the "landlord's" prem account. Free account renters must deposit a month's rent in advance, and "Landlords" have the right to set the rent at any level they choose up to 110% of the rent they pay to the server for the house. Free accounts can move out of rented houses at any time, and "landlords" can remove tenants for a pre-set list of grievances. If the renter moves out, the rent for that month will be pro-rated with the unused portion returned to their depot. If they landlord removed the tenant for a true grievance, they will be awarded the entire month's "deposited rent", which will appear in their depot. If the landlord is found to have made up the reason to remove the tenant, the house reverts to the server and will be open for bids as unowned."

EEEJ, ale to może chociaż po części prawda?? :P (jeśli tak to chyba znowu gram knigtem) :D
O tu patrzcie też na newsa z tibianews
"Leaks from the summer update (updated by TibiaNews)
In addition to new areas, monsters and outfits, the balancing of the vocations will finish with some changes to the Knights and the Paladins. As Paladins are still overpowered, they will have their mana and life regeneration and capacity reduced. Crossbows will use soulpoints at a rate of one point per shot. Knights will have improved healing with Exura Gran. The mana pool will be doubled to 10 mana per level against 5 today. Exori will become stronger with magic level and mana spent per magic level will be reduced. Existing characters’ magic level will be recalculated accordingly and knights with magic level 8 today should be able to shoot SDs in the next public test server. Knights will put soulpoints to use, as the new Ultimate Blocker spell will consume soulpoints. This new spell will raise the defense and magic resistance of a knight with half of that knight’s level for 2 minutes and will be available at level 40.

Some other minor changes are also made, as armor will have level and vocation requirements and all spells will be premium. In Rookgaard, characters that can’t find the Oracle on their own will be automatically sent to main at level 10, due to the higher characters killing too efficiently and thus hindering the leveling of new characters. A new party hunt mode will be introduced and party members will share experience based on damage/healing done and taken. To reduce spawns being held indefinitely by the same character, a limit of level x 4000 experience will the maximum per day, with an upper limit of 200 000 experience per day. Any kills beyond this limit does not yield loot, soulpoints or experience.

Rule enforcement will be strengthened with a new statement control system and GMs will be able to log into a character in view mode and monitor private conversations, see the same screen as that character and examine items. Rule enforcement will also see some new automated features. Having a red skull will finally have consequences as a bounty hunter surpassing the skulled character’s level and skills by 10% will randomly spawn close to the character and attack. The spam control will be extended and posting the same line twice in 30 seconds will earn you a banishment, the same will posting a link or using more than 2 ascii symbols in row, as well as posting with sMaLl AnD lArGe ChArAcTeRs. Running a monster more than 20 squares will trigger an automatic banishment for luring on non-PvP and rearranging furniture and objects will banish you for trapping. Staying more than 60 seconds in a spawn will get you banished for blocking it and any player online for more than 15 minutes will be banished for use of macros.

The summer test server will indeed be an exciting one."

Arthevariel
01-04-2006, 21:24
LOL ludzie pomyślcie sobie. Dziś jest 1 kwietnia. NIGDZIE indziej nie ma mowy o nowym up-date TYLKO na tibia.pl. A z tym że dostala wyłączność na te informacje to mi się wierzyć nie chce.

Tibia.pl robi kawal i myśli że jest śmieszny.

Tak? A co powiesz na to?
Test server coming (updated by Tibianews)

With the constant chaos of public test servers with very little actual testing getting done, Cipsoft has decided to change the way those servers will be run from now on. Starting with a special test next week to try out the new feature, all deaths that occur on a test server will now be registerred on your regular character on whatever server it normally plays, even non-PvP. Any experience, skills, levels, equipment, or items that you lose on test will also be gone when you log into your regular character.

The purpose of this change is to make players think twice about random and constant killing on public test servers, and to encourage peaceful co-existence between all servers and players

Z tego wychodzi na to ze nawet jak dedniesz na TS to na rl tibii ten dead tez bedzie >.> Wszystko nawet itemy ;S

Bakura
01-04-2006, 21:27
Świetny żart...ani przez chwile nie uwierzyłem.

Solien
01-04-2006, 21:28
He, he niezły dżołk:D
Na początku się nieźle wkurzyłem (zwłaszcza tym anty-PGX( ) ale potem się kapnąłem, że dziś 1 kwietnia

kołbaś
01-04-2006, 21:31
a mnie to szczeze nie obchodzi bo i tak jagby zrobili to udupili sprawe z expieniem na wyspach

Bladehorn
01-04-2006, 21:32
Niezły żart w sumie DROM się napracował żeby to wszystko wykminić :p

Słodki
01-04-2006, 21:32
Technika gry zostanie znacząco zmieniona.
Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze. Aby cofnąć skutki tych restrykcji trzeba będzie się wylogować na dwa razy krótszy czas, niż było się online, czyli za każdą godzinę online, trzeba odczekać 30 minut. Jeśli gracz położy postać do łóżka, to czas ten zostanie skrócony do 15 minut za każda godzinę.

mam nadzieje ze to pryma aprylis bo jak nie to mamy najgorszy pomysl jaki mozna bylo wymyslec:(

Turus Amaw
01-04-2006, 21:38
jak to nie będzie żart prima aprilisowy to się niestety pożegnam chyba z tibią

Vice
01-04-2006, 21:41
Bez jaj ten system anty-PG to totalna porazka, jesli to prawda a nie żart to Cipsoft pewna ilosć graczy X(

Mirek Paladyn
01-04-2006, 21:45
Jeżeli wprowadzom ten podział na energie i mniejsze ilesci expa to ja koncze z tibiomX(

Dudzio
01-04-2006, 21:49
w każdym razie jeśli to nie dowcip to wielu zrezygnuje z tibii... w tym i ja ;f

Toowreck
01-04-2006, 21:51
Respect for Drom. Brawa za takie cos;) Bardzo dobry zart, i nawet sporo ludzi sie nabralo:)

ZrembAzura
01-04-2006, 21:54
Buahahahahhah dobra sciema ! :D :dance: jesli to by byla prawda to nie tylko CipSoft by na tym stracil ale tez ty bo mnie osob by gralo to mniej by kupowalo pacc xD:faceoff: :dance:

Nuper
01-04-2006, 21:57
Post jest oczywiscie zartem,ale uwazam,ze system anty-pg nie jest zlym pomyslem.Dzieki temu troche odciazylyby sie expowiska.A tak naprawde to kto gralby wiecej niz 3h?Mi tam po 1h juz sie odechciewa expic.Chyba ze ktos stoji pod depo przez pol dnia.Ale wtedy exp i tak nie zdobywa(chyba ze raz na godzine ubije jakiegos dwarfa/buga).Prawda w tym poscie jest chyba to ze jakies wyspy faktycznie maja wejsc w update,ale ze tibia.pl dostala ss z postacia w srodku skarbca piratow(tych dobr tam troche za wiele,zeby ktos mogl kiedykolwiek wejsc do srodka,nie sadzicie?) nie wierze.To tak jakby pojawil sie ss z postacia w srodku skarbca w kazo.Jak juz pisalem wczesniej.lista ip-ow jest skierowana chyba do wlascicieli zlacz szerkokopasmowych.Coz,na zachodzie ludy bogate,ale i tak mysle ze to zart.

Palladyn von hellgate
01-04-2006, 21:57
nice feake :D ciekawe ile nad tym tekstem myslaes i spvp terz dobre

Bokser
01-04-2006, 22:00
Jak to zobaczyłem to prawie zawału dostałem ( to nie zart) jeśli to zart udało sie wam jeśli nie to dostane wylewu....

wroclawianin
01-04-2006, 22:03
wg mnie to tylko udupi ta gre sam gram nieduzo ale jak jakas nocka albo hunt to lipa na maxaX( ;(

thomas12
01-04-2006, 22:05
Mam nadzieje że to żart X(
jak to zrobiom to zrobimy BUNT
Moim zdaniem trohe przegieli
ale z tymi dodatkowymi haslami to git bendzie

Arathorn
01-04-2006, 22:12
dobry wkręt chociaż na tibianews mieli ciekawsze propozycje :)

Milka518
01-04-2006, 22:16
To napewno Prima Aprilis! akurat tym razem ustąpili tibi.pl na ss'ach nie dali nawet tych Piratów o których była mowa.... i akurat to dodali w ten dzień...

Ale jeśli to prawda.... to ja się w ogóle nie ciesze -.-

Lee Mage
01-04-2006, 22:17
Jak to fake to Ci Drom GRATULUJE świetny pomysł :D a jak to nie żart to Cipsofta chyba muzgi swędzą a przynajmniej tak mi się wydaje... ile jest ludzi co gra w 2 ownerow, I JAK ONI SE WYOBRAZAJA NP. HYDRA HUNTA??? 2h hunt?? a jak 5h to ciekawe jak... bloker na 80lvlu padnie jak przyjda 2 hydry bo bedzie dostawal 2x mocniej!! A MOZE JESZCZE NIECH CIPSOFT ZROBI OGRANICZENIE LOOTU ZEBY TAK DUZO NIE ZARABIAĆ.... ??

Voldus15
01-04-2006, 22:22
Prawde mówiąc nie interesuje mnie czy to żart czy nie. Najlepeij jak przyjdzie ubtate i bedzie można samemu ocenić czy jed Chu**** czy Zaje******

Mateq
01-04-2006, 22:24
Jezeli ten PG mode jest prawda... wiele osob przstanie grac w Tibie... np ja ;P

Jammamanter
01-04-2006, 22:26
Fajny Fake Omader, tekścik też niezły...

Ale lepszy jest na www.tibianews.net

PRIMA APRILIS!! NABRALIŚCIE SIĘ NABY Z TIBIA.PL UHAUHAUHAUHA

;) chcociaż muszę przyznać że żart oryginalny :)

Pablosso
01-04-2006, 22:26
Heh, z początku jak widziałem tylko screeny to już coś mi się wydawało nie tak, bo nie było tam nowych grafik, ale myślę: pewnie tylko dodadzą tereny bez żadnych nowych sprite'ów. Potem poczytałem o "anty-pg" i byłem tak wkurzony, że szybko msg do kolegi żeby też sobie poczytał. Chociaż te zabezpieczenia przed hackiem to był good pomysł. Wszedłem na komenty i widzę, że niektórzy piszą o prima aprilis. W tym momencie sobie przypomniałem o dzisiejszej dacie. W takim razie, ciekawe co przygotowały inne stronki. Więc wchodzę na tibianews.net i widzę też info o update, ale nieco innym. Wtedy już byłem pewny, że informacje z obu stron to po prostu joke.

Luki The Darknes
01-04-2006, 22:38
Ej no kurka ... To nie moze byc prawda jak tak bedzie to bede musial latac do depo zeby dac loga i z powrotem na guardy ??? omg wtf ??

hah jesli to prawda to Taifun Devilry juz nie bedzie gral xd chyba ze wykupi sobie prywatne lozeczko kolo expa ;d

MetiuII
01-04-2006, 22:45
@ci ktorzy dostaja masowo zawalow
juz nie musicie wzywac lekarza ! To tylko prima aprillis ludzie, tak na tibia.com nic nie ma, wiec co ? Czyzby Drom to teraz nowy czlowiek cipsoftu ? ze dostaje informacje z uprzedzeniem od oficjalnej strony z gra? nice xD I sie tak nie srac bo jutro zobaczycie taki napis
PRIMA APRILLIS ! DALISCIE SIE NABRAC NOOBY POKOPANE !=)

Byl kilka lat temu z tym taki wykret, ze mialy byc swiaty dostepne tylko dla pacc, a wszystki facc przez 1 miesiac beda mieli mozliwosc gry tak jak pacc, wszystkie spelle expowiska statki questy itd. :>

Krzy_ek
01-04-2006, 22:45
Buahahaha xD Dobre!! XD :P

Dregar
01-04-2006, 22:52
Szczerze to nie podoba mi sie ten up-date no ale jezeli bedzie to zjebie tibie ale ja i tak nie przestane grac bo na paccu nie bedzie zle ;] i sadze ze to g prawda ze wiekszosc osob przestanie grac tylko beda mniej grac alo zrobia se kilka charow i co 3 h beda zmieniac ... JaSSne Ten update to bajka :) 1 kwietnia czyzby minal rok od kad gram ?? :D

Rycerski Cinek
01-04-2006, 22:56
jezeli to zart to spox ale jezeli nie to koncze z tibia bo kto by tibie porownywal do WoW (w japoni jest takie prawo podobne do gry World of Warcraft chodzi mi o to cos z godzinami :| ) :confused:
OBY to byl ZART!! :cygaro:

Ripmax
01-04-2006, 22:59
No ja sie chyba k**** pochlastam...no zeby tak z***** gre...to miala byc przyjemnosc, ostatni update zadal mi smiertelny cios a ten mnie dobil, cos czuje ze skoncze z tibia.

Tahrus
01-04-2006, 23:05
Dobże że to żart bo gdyby to była prawda z tibią KONIEC by był

Necron
01-04-2006, 23:12
A mi sie to podoba!
Nie denerwuje was to ze po 24/dobe 7 dni w tygodniu zajete sa guardy teraz napewno co 3h bedziecie mogli sobie poexpic te 3godziny - 60 k expa okolo nieduzo ale zawsze.

Spvp? - to chyba zart // moze exhausta nie bedzie// :P

SZKODA ZE TO TYLKO PRIMA APRILISOWY ZART :(

Palek Demon
01-04-2006, 23:14
Skaczcie pisac "oh konczae z tibia " "co oni robia oby to zart nieepxlpxlxplx"

TO JEST ŻART

behemort
01-04-2006, 23:30
Qrde ten Update to jakiś kiepski dowcip... :(
Mogli by coś dobrego wymyślić, a nie to, żeby coraz mniej osób i coraz mniej czasu być na Tibii...

Frolik
01-04-2006, 23:35
jesli ten system anty pg ma byc na powaznie to sux...ostro sux..
ludzie placa za pacca zeby poexpic na demonach btw pohuncic :P a tu 3h...co to za hunt 3h -,-.osobiscie potrafie sam byc online dlugi czas kiedys nawet wytrzymalem 12h "straszac" na zameczku sam :faceoff: ...aff nie moge se tego przypominac <blehh> :P no to zobaczmy co bedzie dalej...

Diabel Marcin
01-04-2006, 23:36
X( Kolejne idiotyczne pomysly CIPow X(

Lord of the Universum
01-04-2006, 23:37
Ściema i tyle, nie wierzę.

Krzymar
01-04-2006, 23:39
To "może" być przykra prawda, ponieważ na środkowym zjęciu widoczne są nowe przedmioty, tarcza i runy.

Lord of the Universum
01-04-2006, 23:50
Uwierz mi, wszystko można zrobić w photoshopie.

Wampi
01-04-2006, 23:57
uwazam ze im sie ostatnio cos pomylilo w glowie majac dobra gre staraja sie ja zniszczyc z naszego punktu widzenia (graczy) ale oni chca ratowac te gre przed noobami kozystajacymi z macro, lecz robia to onajnirzszej lini oporu karcac wszystkich graczy nawed niewinych. gram w te gre juz prawie pięc lat i jak bym mial wybierac dzisiejsza tibia a starsz wybieram starsza. A to raczej nie żert bo skad by wzieli SSy? ale mam nadzieje ze to jest zart bo jak nie to moja przygoda z tibia dobiegnie konca w dniu updejta

sorki za błedy ortograficzne :)))))))))

cipsoft lubi psuc gre
nierobil tego:dance: :dance:
robi X( X(
i bendzie robicX( X( X( X( X( X( X(

YoShMeN
01-04-2006, 23:58
Mam nadzieje ze to nie prawda bo inaczej Tibie idzie w odstawke :/

Nataniel
01-04-2006, 23:58
Buhahahahaha
Browo za orginalny pomysł mysle ze spelnil swoja funkcje bo niektozy wieza.
To nie mozliwe by ograniczyc ludzi do 3h dziennie nie wyobrazam sobie tego.

Arino DeMage
02-04-2006, 00:00
lol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupotalol to zwyczajna głupota jak tak można połowa ludzi przestanie grać prze:( :( :( :( z to

Hubi knajcik
02-04-2006, 00:01
Ukryty głęboko pod ziemia skarbiec kryje w sobie wielka fortunę. Wielu próbowało położyć na tym swoja łapę, jednak słuch po nich zaginał. Piraci dobrze wiedzą jak strzec swego, a obcych traktują jak zwierzynę łowną.
Widzicie to zdjęcie??
CIP-soft nie udostępniłby takiego skarbca z kilka razy po 1000k itd.
Jak najbardziej należą się modkom gz za opis takiego czegoś. Profesjonalnie:cygaro:

Pozdrawiam!

Sir Dzikusek
02-04-2006, 00:03
Widzicie to zdjęcie??
CIP-soft nie udostępniłby takiego skarbca z kilka razy po 1000k itd.
Jak najbardziej należą się modkom gz za opis takiego czegoś. Profesjonalnie:cygaro:

Pozdrawiam!

Juz jeden taki skarbiec jest w kazo z rare itemami wartmi grubo ponad 1000k :) Wiec co by im szkodzilo udostpenic drugi taki skarbiec do ktorego i tak nikt by nie umial sie dostac?

Wampi
02-04-2006, 00:06
myslac dalej to to rzart bo jak ogranicza trzass grania do 3h to biiznes sie im zj**ie kto kupi pacc jak moze grac 3 h nadzien jak poczeka to 6h lolik oni sie powini cieszyc ze ludzie graja a nie ich ograniczac
:) :) :) :) :) :)

Trayiel
02-04-2006, 00:26
1.To jakis żart na 1 kwietnia ... anty PG..masakra..nie bede komentowac ;/

2.Co do megaskarbca nie mam nic przeciwko wkoncu już jest taki w kazz :]

3.Ciekawe jak to bedzie z tymi atakami piratów...ciekawa sytuacja...plyne sobie na edron a tu mnie tp na statek podczas abordażu piratów :D ale wątpie żeby CIPowie tak się postarali...:(

@edit..
Tak wlaśnie popatrzalem na inne strony fanowskie i tam też dali jakieś bzdury na 1 kwietnia ^^ lol ale polewe teraz mam .. :D dalem sie nabrac ale dobry żarcik :D

Bake Tytan
02-04-2006, 00:27
Czy was K**WA poje**ło ?? !! Ma Byc Jak Jest !!!!!!!!!!!!!! X( Ja owszem gram po 2-7 godzin dziennie jak mi sie chce i NIKT mi tego nie zabroni WIEC NIE WK**WIAJCIE LUDZI MAM NADZIEJE ZE TO TYLKO ŻART ZWIĄZANY Z DZISIEJSZYM SWIETEM:confused:

BoriaX
02-04-2006, 00:30
bosh ta tibia spada na psy najpierw speary potem soule a teraz to badziewie... oni psuja ta gre...

a mi to naprawde przeszkadzac bedzie... ja nie gram czesto jak nie mam kilku h wolnych to nawet tibi nie wlanczam ale jak mam czas to siedze do rana(w wekkendy) i co teraz grac np od 00.00 do 2 potem 1h przerwy znowu 2h hunta itd... przeciez to bezsensowne!!!!!!! juz dawno mnie wk*****li ze spearami i soulami to jeszce to... ja chcialem kupic sobie pacca jak zrobie prawko ale widze ze nie mam poco bo to beda pieniadze wyzucone w bloto...

sry za ortografie

Hokejode
02-04-2006, 00:46
www.tibia.com
www.tibia.pl

Nic dodac nic ujac :P tu jest tu nie ma ^^

LucyferRip
02-04-2006, 00:50
Hiho all.
neicyztalem tych wszystkich 47 stron, tylko z 2. Może to już ktos muwil ale niewiem.
Mi sie wydaje że bedzie usługa Anty PG, tylko że troche inna niż Drom napisał:
- zamiast 3 h grania normalnego, bedzię 6 h
- zamaist po nastepnych 2 h grania (tracac wieksze obrazenia), bedzię 3 h
itd.

Albo to jeden wielki WAŁ !!!

PS. A jeśli to prawda to moze jakomś petycje do CipSoftu napisać (poprzez tibia.pl) News napisać i do danego cdziału kązdy sie podpisuje.

dinus
02-04-2006, 00:56
Pryma APrilis na bank :P Jeśli to prawda to CHYBA sie porzegnam z tibią, zobacze jak bedzie

Pro
02-04-2006, 00:57
co update to gorszy...

jestem ciekaw co teraz Tetro aurelius z kyry bedzie robil xDD bo siedzi przed kompem 25/7 :P

Misza
02-04-2006, 00:58
No, Drom, juz drugi kwietnia, napisz, że to był kawał :)

Duch Guardi
02-04-2006, 01:08
ja już mam dość tego posta gdzie ide to : ej czytałeś tego newsa na www.tibia.pl ... cipsoft sux .... czy to prawda że bedzie się zmiajszał exp po 3h grania ?? juz brak mi sił odpisywać
Prosze dr'omader napisz że to był kawał na prima aprilis

kalan
02-04-2006, 01:36
Ludzie nie ma się czym martwić (mam nadzieje). Jeżeli cipsoft wprowadzi ten pomysl w życie (miejmy nadzieje zę to tylko dowcip Omadera) to po liczbie massowych odejść z gry cofna ten update w ciagu tygodnia . :p Jeżeli to jednak nie jest dowcip prima aprilisowy to stwierdzam fakt , że jednym zdaniem : " CipSoft ma zamiar spieprzyć nam gre :( Ale mam wielką adzieje że jutro wstane zajże tu i zobacze dopisek " PrimaAprilis" :)

zenek chips drugi
02-04-2006, 01:44
jeśli to prawda to ten wulkan wybuchnie i rozwali całom tibie bo inaczej nie może byc

Golempol
02-04-2006, 01:52
Haha pikne żart, rok temu było to samo tylko że gadaliscie o świecie "freebia" ^^
A jak już robicie primaaprilis to skontaktujcie sie ze innymi servisami bo na tibianews.net piszą ze niebedzie nowych typów światów i bedzie limit 200k exp na 1 dzien :p

Darth Ryba
02-04-2006, 02:38
Czemu żaden modek się nie wypowie??

Nevir
02-04-2006, 02:51
Eee...... no weźcie mam nadzieje ze to na serio zart bo jak nie to chyba nie kupie pacca oczywiscie przez tibia.pl, wiec niech lepiej ktorys z modkow powie prawde :P:P

Jvsta
02-04-2006, 03:02
Nawiązując do tematu newsa a nie do jego treści:

W nowym update mogliby zrobić coś dla palka, mówili ze robią "wyrównanie profesji" jak narazie duże udogodnienie wprowadzili dla magów i druidów, którzy często byli w tyle, a pocztąkowo gra tymi profesjami była trudna. Teraz nastąpił wysyp sorców i druidów, sama sobie zrobiłam sorca i przyznam że ciekawiej się nim gra niż knightem którego zostawiłam :D. Ale co z paladynami? Niestety oni teraz są rzadkością, ponieważ im jest najgorzej, trening znacznie utrudniony poprzez znikające speary, a niestety dobre skille to dobry palek i nie na odwrót. Licze na to że w kolejnym updatcie Cipy coś wykombinują ;). Oby.

Co do nowych grafik hym... uważam że nie potrzebne są nowe grafiki, niech zostanie tak jak jest, nowe przedmioty zostały wprowadzone w tamtym updtacie więc teraz lepiej gdyby skupili się nad innymi sprawami (takimi jak dany pomysł o IP, dodatkowym hasłem, wyrównanie profesji, praca nad porządnym działaniem serverów)

Nowe tereny? Fajnie ;) mimo ze nie mam pacca to także myślę o innych. Wielu posiadaczy pacca było by zadowolonych, płacą - mają :).

Pozdrawiam żartownisia Omadera i całą ekipe pracującą dla tibia.pl

Lord Brukwa
02-04-2006, 03:03
Jest juz drugi kwietnia a ja spac nie moge czekam na wiadomosc ze to kawal, troche temperatura mi skoczyla z tego powodu jak to przeczytalem, i trzyma do teraz :faceoff: zaraz szalu dostane

No Drom powiedz juz cos :faceoff:

<ciach>
wejdzcie a zostaniecie pogryzieni :P B)

m0rGi
02-04-2006, 03:57
drom nieuwierze w twoje gadanie na privie ze to niejest sciema niewierze w to mimo to ze sie prima aprylis skonczyl albo ty wkrecasz albo cipy robia se z nas wszystkich jaja wkrecajac przeciez oni maja chyba mózgi i wiedza ze takie cos spowodowalo by masowy retired hight leveli i by stracili w h|_|j hajsu.
Jak sobie wyobrazacie taka gre jest online 5h musisz dac loga na 2,5h chcesz pojsc na demony i co biegniesz na utani gran hur w*****asz sie ze resp jest co 10 a nie co 5 min bo ci jeszcze pare min zostalo i "stoisz z zegarkiem w reku" to jest albo debilizm albo kompletny brak wyobrazni ale jezeli cipy chca zbankrutowac K|_|rwa mac prosze bardzo jezeli to co ma byc bedzie ja juz w tibie nigdy niezagram

sorka za slowa ale tak sie normalnie zestresowalem... szkoda gadac moze wkacu bedzie pretekst zeby od tej tibi odpoczac ..

Nevir
02-04-2006, 04:00
Jest juz drugi kwietnia a ja spac nie moge czekam na wiadomosc ze to kawal, troche temperatura mi skoczyla z tego powodu jak to przeczytalem, i trzyma do teraz :faceoff: zaraz szalu dostane

No Drom powiedz juz cos :faceoff:

http://s2.*********.pl/c.php?uid=39490
wejdzcie a zostaniecie pogryzieni :P B)

:dance: no ja też nie moga spać pozatym jest już 2 kwietnia więc powinni powiedzieć czy to żart czy nie....... X( ....... bo nie wiem czy pisać skarge do cipek czy nie........ :faceoff: oszaleje!! 8o

MisiekSiip
02-04-2006, 08:07
To bez sensu zmniejszać czas gry i to ma wyrównac szanse
mom zdaniem NIE WYROWNA!!!

MisiekSiip
02-04-2006, 08:12
Kalan ma calkowita racje gra bedzie spieprzona niestety z tego co wiem to nie jest zart clipsoftu miejmy nadzieje ze ten update nie wejdzie a jak juz wejdzie to go usuną!!:o

Lord of the Universum
02-04-2006, 08:36
Wyrównać?! No ich pogieło i to nieźle! Teraz setne levele będą boki zrywać, że im nikt nie może dorównać.
A jak to jest w ogóle? 3 h expienia, czy 3h grania? Jak grania to nawet się skillować nie opłaca skoro, potem nici z expienia. Ojjj, wszyscy na otsa się przerzucą chyba :(

Kebes
02-04-2006, 08:50
Ludzie czy wy naprawdę w to wierzycie?? Ja już nie gram więc teraz to mi to lotto, ale zauważcie, że każdy news na tibia.pl jest tłumaczony z tibia.com (chyba, że jest to konkurs, ogłoszenie dot. strony itp.). Swoją drogą to nieźle to wymyśliliście. Ten news wygląda dość prawdziwie :P To na 99,9% ściema. Ten 00.1% to możliwość, że aby żart lepiej się udał i było więcej stron tematu na forum tibia.com opublikuje go dopiero dzisiaj xD

balun
02-04-2006, 08:50
Błagam was powiedzcie że to kawał.:confused:

Vrael
02-04-2006, 08:52
Juz sam nie wiem czy sie cieszyc czy nie....

Moze powiem tak:

Plusy:
+Ochrona Acc (mam pacc ;])
+Nowe tereny
+Spvp czyli nowy rodzaj serva
+Piraci (dla mnie sie liczy jako plus)

A co z nowymi outfitami?? Mialy byc :<

Minusy:
-3h normalnego expa (w sumie, rzeczywiscie dazy do rzeczywistosci ale nie wiem co bedzie z trainem... 7h trainu? Czy moze tylko 3? Jesli tylko 3h to skile 75 75 bedzie sie chyba robilo z 2 miesiace)

Dla mnie to ten update moze roxowac ;D bo w sumie 3h expa na lvlu 20-40 to jest jakies 1-3 lvle.

Cyran_13
02-04-2006, 08:59
Drom'ie napisz wreszcie, że to Prima Aprilisowy żart bo mi tu kuzyn umiera :faceoff:

Napisz to w koncu bo co chwila słysze jak karetki jeżdzą :P ( tibijscy gracze już padają :D )

Mimo-vader
02-04-2006, 09:00
Niby jak to ma wyrównać szanse ?? 100 lv pójdzie sobie expić na 3h 80 lv też. Każdy zrobi swoją normę w 3h, przypuśćmy 50-60%, ale przewaga zawsze pozostanie ta sama, chyba że 100 lv nie ma run, gdzie expić, nie może chwilowo grać, itp.

Incredible Seth
02-04-2006, 09:01
to już cipy przegieły przecierz wi ększość runek robi się ponad 3h więc bezsensu będzie robić uhy hmm i gfb^.-

Eagle
02-04-2006, 09:05
OMFG!
Nie rozumiem was ludzie. Moderatorzy z Tibia.pl zrobili sobie kawał (przedłużyli 1 kwietnia) a wy piszecie pierdoły na temat 3 h expa. Ruszcie głowami najpierw! Nawet jeżeli byłaby to prawda to 50 % spadnie im sprzedaż pacc'ów, liczba graczy etc. A w Update chodzi o to, aby przyciągnąć jak nawiekszą rzeszę nowych graczy i zachęcić ich do kupienie Premmium Account.

OMFG.........................

Edit ...... Po 10........... To jest niemożliwe technicznie wykonać taki zabieg... ze co kilka godzin zmienia sie twoja obrona etc... Myślcie Myślcie!

Rycerz Damissimo
02-04-2006, 09:09
Ja czegoś nie rozumiem, mowa jest tam o piratach, którzy zabijają wędrowców etc. To znaczy że się pojawią potwory piraci czy co??

Costu
02-04-2006, 09:09
Skoro mamy nowy dzień...2 kwietnia to juz porzecie powiedziec ze to był joke i uspokojic polowe polskich gracz :P

Jantragon
02-04-2006, 09:19
moze przez ten zart tibia.pl dostanie nauczke i nie bedzie supported fansites by tibia.com :]

Scania
02-04-2006, 09:19
no z tego wynika ze beda piraci (moze jakis fajny nowy exp :] )
i narazie czekamy na odpowiedz ze to kawał :dance: pełni nadzie

daraska
02-04-2006, 09:33
A co z ludzimi którzy chca wyjść z roku ??

Pablito
02-04-2006, 09:36
Mam nadzieje że to dobry żart... bo jak nie X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Ciekawy jestem jak knight miałby skilować tylko przez 3 godziny?? To teraz w życiu się nie dorobi lepszych albo czy tam druid przecież on kiedyrobi runy to zchodzi mu kilka godzin:faceoff: :faceoff:
Mam nadzieje że to nie prawda bo nie wiem czy będe grał :baby: :baby:

Spikee
02-04-2006, 09:44
NO jest juz 2 kwietnia wiec mozesz drom powiedziec ze to joke
Jak nie to to napewno z 50% odejdzie locznie ze mnaX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Wampi
02-04-2006, 09:47
wogule jak komus przyjdzie robic 100lvl to mu to lata zajmnie 3 h nadzien a ci co maja 100lvl to juz moga pomazyc o 200lvlu bo to paranoja 3h a wielu graczy niegra przez tydzien bo niemoze ale wzamians zato siedzi 2 dni i 2 noce w wekend

napiszczie ze to zart plz

a jak maja robic takie updejty to niech nie robia wcale

Rhodd
02-04-2006, 09:47
Uspokojcie sie nooby... Jak widze te posty to mnie sranie bierze, omg...
Czy wy dzieci niewidzicie, ze to jaja se robia z was? -.-

Lady Eter'nal
02-04-2006, 09:48
Jasne, wszyscy tak gadają że odejdą - już to widzę.:] Bardzo dobrze gdyby to nie był żart, jak ludzie grają po 10-15 godzin dziennie i nie mają życia to tylko ich wina. :| I nie będzie sharerów, ma ktoś lepszy pomysł, żeby ich zlikwidować? A swoją droga co z nowymi outfitami?

Wampi
02-04-2006, 09:53
jak ktos ma czas zeby grac te 10 15 i wience godzin to niech gra jego rzycie