PDA

Pokaż pełną wersje : Informacje o nowym update!

Stron : [1] 2 3

Dr. Omader
01-04-2006, 01:24
Kilka tygodni temu CipSoft poinformował wszystkich, że nowy update poszerzy świat Tibii o wyspy tropikalne, które podróżnicy odkryli na południowy wschód od tiquandy.
Przez najbliższy czas na stronach fanowskich będą pojawiać sie informacje o nadchodzącym update. Tym razem tibia.pl dostała pierwszeństwo w zamieszczeniu pewnych informacji. W nastepnych tygodniach nowe informacje znajdziecie na pozostalych stronach fanowskich.

Na jednej z dwunastu wysp archipelagu ku niebu ulatuje chmura dymu z wielkiego wulkanu, który śpi niespokojnie zbierając siły do jakiejś potężnej erupcji
http://www.nubi.neostrada.pl/newsy/teaser4a.jpg

Na tejże wyspie, nie bacząc na niebezpieczeństwa, okrutni piraci wybudowali swoja kryjówkę, gdzie trzymają zrabowane skarby.
http://www.nubi.neostrada.pl/newsy/t3.jpg

Ukryty głęboko pod ziemia skarbiec kryje w sobie wielka fortunę. Wielu próbowało położyć na tym swoja łapę, jednak słuch po nich zaginał. Piraci dobrze wiedzą jak strzec swego, a obcych traktują jak zwierzynę łowną.
http://www.nubi.neostrada.pl/newsy/t2.jpg

Jednak czymże by byli piraci bez swojego statku, na którego maszcie powiewa czarna flaga z czaszka i skrzyżowanymi kośćmi? Piracki galeon sunie przez tibijskie wody siejąc postrach wśród wszystkich jednostek handlowych. Teraz podróże statkami nie są juz bezpiecznie. Każdy statek może zostać zaatakowany przez piratów, wiec gracze podróżujący droga morska powinni być zawsze gotowi na najgorsze. Na zdjęciu poniżej widać ten złowieszczy statek zakotwiczony niedaleko kryjówki piratów...
http://www.nubi.neostrada.pl/newsy/t5.jpg

...zapewne po to, aby rozładować lupy, na których jeszcze są świeże ślady krwi ich poprzednich właścicieli.
http://www.nubi.neostrada.pl/newsy/t4.jpg

Technika gry zostanie znacząco zmieniona.
Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze. Aby cofnąć skutki tych restrykcji trzeba będzie się wylogować na dwa razy krótszy czas, niż było się online, czyli za każdą godzinę online, trzeba odczekać 30 minut. Jeśli gracz położy postać do łóżka, to czas ten zostanie skrócony do 15 minut za każda godzinę.

Ponadto zostanie wprowadzone nowe zabezpieczenie konta. Wszyscy posiadacze Premium Account, będą mogli tak skonfigurować konto, że na jego postacie będzie można się normalnie logować tylko z określonych adresów ip. Aby zalogować się z adresu, który nie został wpisany na listę, gracz zostanie poproszony o podanie hasła konfiguracyjnego. Co to takiego? Otóż każdy posiadacz konta zostanie poproszony o założenie dodatkowego hasła, które będzie wymagane tylko na tibia.com w celu uwierzytelnienia wprowadzonych zmian. Hacker nie będzie mógł zmienić hasła, które trzeba podać podczas logowania, jeśli nie będzie znal hasła konfiguracyjnego. Według CipSoftu system ten znacząco utrudni zadanie hackerom. Ponadto na tibia.com, w my account będzie dostępna lista adresów ip, z których logowano się na konto, wraz z data zalogowania i czasem spędzonym w grze. W ten sposób gracze będą mogli kontrolować kiedy i skąd logowano się na ich konta.

Jakby tego wszystkiego było mało, wraz z updatem powstaną dwa nowe serwery, z nowym typem rozgrywki. Na razie podano tylko oznaczenie "Spvp" nie podając żadnych szczegółów. Więcej na ten temat dowiecie sie już wkrótce!

Powyższy news jest żartem prima-aprilisowym :)

Thristen
01-04-2006, 08:52
Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze.

Jeżeli to joke to dobrze jezeli nie to ich po....liło

Lady Eter'nal
01-04-2006, 08:52
Taa, czy to nie jest wkręt na prima aprilis? xD Anty-pg system sux... Mam nadzieję, że to nieprawda.:]

Sir'Marrat
01-04-2006, 08:53
UP : Bardzo możliwe wkońcu dziś 1 kwietnia

Jednym Słowem... szykuje sie zajebisty update... :D tylko jedno mnie wkurza jezeli bede gracgodzine to 15 min przerwy ... to co sie wtedy stanie z 5h huntami np : hydry ... dobre ale bez sensowne troche

Dr. Omader
01-04-2006, 08:54
Jeżeli to joke to dobrze jezeli nie to ich po....liło

Czemu kawal? W chinach we wszystkich grach online jest cos podobnego obowiazkowo i kazdy wiekszy producent to stosuje, aby ludzie za duzo nie grali ;)

Przyznam ze bardzo pokopany pomysl :/

Sabulus
01-04-2006, 08:54
*Aha czyli bardzo fajnie gracz ktory gra 3 godz dziennie to juz sharer??
Przeciez jak sie idzie na dluzszego hunta to siedzi sie z 5 h nie 2 ...
*Tibia jak zwykle w moich oczach pewnei straci na wartosci wraz z nowym updatem jak bedzie lepiej to cofne te slowa w co watpie ..
*Caly czas namawiaja do kupienia pacca mysle ze z takimi bublem duzo niezdzialaja , pozatym ten swiat Spvp moze byc ciekawy :)
- napisalem pewnie kazdego ciche mysli , ale pewnie to zart w co wierze ;]

Sir Pietruch
01-04-2006, 08:56
Drom robi sobie joke xD Zobaczcie www.tibia.com jakos tam nic nie pisze o nowym update ;)
PS: Ladne fake Drom :)

Lady Eter'nal
01-04-2006, 08:57
Czemu kawał, tak?:p Może dlatego,że jest pierwszy kwietnia.:) Błagam, powiedzcie, że ten news to nieprawda. :>

Vizharan
ahh te update pg-mode SUX !! boze co to bedzie 6 h na hyderkach Bum o polowe mniej expa ;/
te update sa cos niedorobione odkad zrobili ze sie spiry zaczely lamac ...

Magic_Boy
Prima Aprilis ??????

Thristen
01-04-2006, 08:59
Drom robi sobie joke xD Zobaczcie www.tibia.com jakos tam nic nie pisze o nowym update ;)
PS: Ladne fake Drom :)
Up3@
Tym razem tibia.pl dostała pierwszeństwo w zamieszczeniu pewnych informacji. W nastepnych tygodniach nowe informacje znajdziecie na pozostalych stronach fanowskich.

czytanie ze zrozumieniem się kłania..

By$iu
01-04-2006, 09:01
Co do ip to rewela...

Ale j3bac ip, nowy system pg rox ! Moze z tibi czas zrobic jakąś tekstówke pokroju *********/ogame? Tak, zeby moze jeszcze na exp bys musial czekac pare godzin ?:)

YoungLady
01-04-2006, 09:03
Dobrze, że przestałem grać w tibie...:dance:

Ronin Devastation
01-04-2006, 09:06
Ja mam nadzieje ze ten pomysl z anty-pg to to tylko zart. Bo inaczej ....X(

jaroslawbeczek
Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze.

hmm.. dzis 1 kwietnia, mam nadzieje że to kawał... no bo jeśli nie.. ?
każdy up-date niszczy tibie, zamiast ja polepszyć
to że speary znikają, nic nie zmienia, i nadal każdy ma nielegalny program do podnoszenia spearów, a pallkowi mają huj**e skile
rożki dla sorców ?? teraz każdy gra sorcem, bo przecież 8 sorcek na defie zabija 20 knighta ze skilami 55/55, do tego sd, inne runy, czary leczące itp .
ALE TO TO JUZ PRZESADA
czyli jak sobie pogram 3 godziny i chche iśc expić, to musze 1,5 godziny czekać ?? rozumiem że chodzi o problem sharerów, ale to nie tak sie powinno rozwiazywać, eh..
ps: to chyba żart przez tibia.pl, ponieważ speclajnie napisali że wyłącznie oni bedą pisać o tym nowym up-date, bo nie pisało na innych stronkach. GZ.
pozdrawiam

Bebilon
Drom, twoje poczucie humoru jest podobne do tego z zeszlego roku, dotyczace PACCa :P Pozatym z pomyslem z zmniejszania sie ilosci exp to moze byc fajny update :P

Bebi~

P.S. DROM NOOBIEE! XD

Deaf Scream
01-04-2006, 09:07
a ja powwiem tak...ze fakt utrudni to gre troche ale da klimat rpg lepszy wiec niebylo by to takie straszne [jakby to bylo prawda :P ] w sumie to obecne postacie wg rpg sa super herosami nie spia jedza kiedy chca...a wlasnie powinni zrobic ze psotac jak sie glodna robi to tez gorzej expi ..wtedy by bylo wogole super z pktu widzenia rpg :) gre utrudni..ale ja i tak gram dla zabawy nie dla lv wiec mi to to mocno by nie przeszkadzalo

Patr'yk
01-04-2006, 09:07
Co za Glupia gadka moim zdaniem to prima aprilis bo to sie kupy nie trzyma:)

MATI9630
01-04-2006, 09:08
Kawał to chyba nie jest.. zaznaczam: chyba!
To pewnie ma nie tyle zmniejszyć liczbe PG, co liczbe botujących.. i tak gram rzadko wiecej niż 3 godziny na szczęście(ew. UHy).. tereny nowe oczywiście tylko dla PACC. W końcu Cipsoft musi na czymś żerować xD.
Coś mi się wydaje, że to "Spvp" to jednak kawał.. zauważcie, ze post Droma byl edytowany. Może sobie przypomniał, jaki mamy dziś dzień;)

Arncerion
01-04-2006, 09:08
Jak z tym trybem PG to prawda to polowa graczy skonczy grac w Tibie bo to sie zrobi beznadziejne...Wiekszosc Tibijczykow gra dluzej niz 3h dziennie wiec to jest "troche" z*****e :S

Sir Pietruch
01-04-2006, 09:12
Up3@

muahahaha XDDDDDDDDDD Nie kumasz tego ze dzisiaj 1 kwietnia lolku? Juz srasz w gacie przed anty-pg system? ( ktorego nie bedzie ) Drom robi sobie jaja ****u. A ty sie lepiej naucz obyczajow takich jak "Prima Apirilis".

Thristen
01-04-2006, 09:13
"sPVP"

sUX pE FAł PE xD

odbiło im jezeli to nie kawał, beda cierpiec ludzie grajacy sami (tacy jak ja) przez goscia ktory gra w 10~ to przesada.....

Mister
01-04-2006, 09:13
ej przeżyłem soul parwie dedłem przy lvl runkach tu jeszcze skurca nam czas gry ej to jakiś rprotest niewiem jagwy ale ja niechce tego uptade jusz mi wystarczyło że sorcem neimoge robić sd :faceoff: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

:( :( :( :( :( protestujemy uptade neichcemy

Duch Guardi
01-04-2006, 09:14
CipSoft zchodzi na psy
pewnie jest to zrobione dlatego że tibia mocno uzależnia

Rezidew
Fakt, ten nowy "anty-pg" system, bardzo utrudni zycie gracza. Juz nie bedzie wbijania 50 lv w pare dni na ner serwach :D Mam nadzieje ze bedzie cos typu "licznik" ktory pokaze nam ile jest zmeczony czy cos w tym stylu. A jeszcze zapowiada sie nowy system "Spvp" ciekawe oco w nim moze chodzic.

Nie dawno byla mowa o tym update, ale nic nie bylo o systemie "anty-pg". Moim zdaniem to MOZE byc zart albo Cipy chca stracic graczy :P

P.S. Jesli to zart to im sie udal. :P

Valais
jesli ebdzie tak z expieniem to juz nikt nie bedzie chcial grac w ta gre lol.
jak tak bedzie to juz szukam kupca na swoja postac bo to nie ma sensu;p

Stefan Wichura
01-04-2006, 09:17
powiem wam tyle ze okaze sie jutro czy to joke czy nie :) jak nie to zalamka na maxa pojebalo ten cipsoft w takim razie zamiast ulepszac ta tibie to oni ja s*******aja caly czas co update to cos dochodzi gorszego... no fakt niektore rzeczy naprawde sie sprawdzaja

Sir Pietruch
01-04-2006, 09:17
jesli ebdzie tak z expieniem to juz nikt nie bedzie chcial grac w ta gre lol.
jak tak bedzie to juz szukam kupca na swoja postac bo to nie ma sensu;p
no tak, tetro nie bedzie mogl juz shaorwac i bic levela jak oszalaly:( Oh, jaka szkoda:(

Stefan Wichura
01-04-2006, 09:19
pewnie jest to zrobione dlatego że tibia mocno uzależnia

toc im oto chodzi zeby uzaleziala bo maja wieksze zyski z pacc wtedy

Stefan Wichura
01-04-2006, 09:21
no tak, tetro nie bedzie mogl juz shaorwac i bic levela jak oszalaly:( Oh, jaka szkoda:(

wiesz tetro a jak niektorzy neidziela konta i buja po 2,5 mln nadzien to wczuj sie...

eerion
01-04-2006, 09:21
Aleście wy naiwni:
1. Na wszystkich "screenach" nie ma ani jednego nowego przedmiotu - dziwne na nowyhc terenach co nie?
2. Sprawa dzieleń kont i tych rzecz - w Chinach to prawda, ale tylko tam i chyba tos ię nie prędko zmieni. Coś takeigo by zrujnowało biznes tym którzy zarabiają na tych grach (WoW, Tibia)
3. Na łodzi śpimy na hamakach? Co jest Dromie? za mało ci kołysze jak pływasz :P?
4. Kolejna rzecz która jest dość surrealistyczna - widiemy gdzie jest wyjście ze staktu, a poziom niżej (ładownia) zamiast jakiekolwiek barierki podtrzymującej pomost są... łódeczki
5. Nie sądze żeby CIPsoft lubił tak rodawać salmony i pomarańcze z tyłka ;P
A dawanie czegoś takeigo tylko na widok to absurd
6. Oświetlenie w slkarbcu jest jakieś taki dziwne. Najprawdopodobniej pochodnie rzucają za mało światła.
O reszcie nie ma co mówić.
Muszę przyznać że z roku na rok sie coraz bardziej staracie ^^
Ale niestety nie wyszło wam to
Ja pamiętam stare prima aprilis - a zwłaszcza pomysł według którego Jedi miał być modem...
hiehiehie

Koronowany rycek
01-04-2006, 09:22
Czyzby to Prima Aprillis ?

Cos w to nie wierze =)

No jezeli tak to bedzie, to qpa

Czy
01-04-2006, 09:22
no super, z tym nowym system zawalonym to mi sie nie oplaca zasilac kasy cipsoftu i kupowac pacca, bo gowno mi ten pacc da, skoro musze ciagle konczyc grac dupa no comment mam nadzieje ze to prima aprilis bo inaczej kasuje tibia wlacznie z rejestrem -.- moze i niepotrzebnie panikuje ale na niedobrze sie robi na mysl o tym co cipsoft moze wymyslec

-//Dekalis\\-
01-04-2006, 09:23
powiem wam tyle ze okaze sie jutro czy to joke czy nie :) jak nie to zalamka na maxa pouwielbiam jeść bananyalo ten cipsoft w takim razie zamiast ulepszac ta tibie to oni ja s*******aja caly czas co update to cos dochodzi gorszego... no fakt niektore rzeczy naprawde sie sprawdzaja
może za pare dni powie że to joke :faceoff:

MAsterqu Mibious
01-04-2006, 09:23
Jak by to byla prawda to by sie nie opłacało high levelom expic chyba?:confused:
JEt to głupi zart.....a jeśli nie to jedna z najwiekszyc pomyłekX(

Strong Liano
01-04-2006, 09:25
Nie no... tak to nie można ... Zawsze jak byłem chory grałem sobie z 12 h.. tak jak wczoraj.. i wbilem sobie lvl zrobilem runków dużo. Cipy sa pogięte, przecież nikt nie będzie grał w tibie bo to waste of time.. (strata czasu)
żeby tego meczenia sie nie bylo... a co ze skillowaniem na slimkach.. tak samo.. kołeś będzie się meczył i bedzie przerwy robił , a jakis noob wejdzie i mu zajmie expowisko lub slimy... to chyba joke to nie możliwe moim zdaniem...
Jedyne co dobrze cipy chca zrobić to z tym ip :D nikt mi postaci nie haknie muheheheh xD

Bertian
01-04-2006, 09:25
ooo zawaliscie... nie gram w tibie jak taki ogranicznik bedzie :)
chociaz kto wie bedzie super moze, pogram sobie 3h i biore sie za lekcje xD za 1,5h znowu wchodze i bedzie git :D
pomysl jest zjebany>.> (chociaz kto wie^^)

Mimo-vader
01-04-2006, 09:27
O ile to nie prima aprillis to spierdol*** tę gre -.-. A już myślałem że po tym upie z wandami będzie już tylko lepiej :/. Wakacje się zbliżają a oni mi Anty Pg system zarzucają... Albo to ip. Jak mam zmienne to co będe musiał jakiś dodatkowy pass wpisywać... Teraz sie CipSoft obudził jak tyle ziomków z lv wyje***.

Falrir
01-04-2006, 09:28
Hmm..jeśli to jest żart to szkoda.Mi bardzo odpowiadałby taki sysytem gry, expowiska byłyby mniej przeludnione, mnie noobków online, mniej tbi userów.
Jestem za takim update!!

Rodimond
01-04-2006, 09:28
1. Cipsoft nerfuje jeden element za drugim i tym sposobem nie zdobywa serc graczy, bo ludzie lubia isc na latwizne. A to juz bylaby gruba przesada, wrecz strzal w stope ;) Dlaczego? Bo wierni gracze to maniacy i wlasnie o takich ludzi nalezy walczyc - wiernych i stalych klientow. A ile bedzie trwalo robienie postaci, jesli wprowadzi sie ten "anty pg system"? Dluuuuugo...

2. Newsy sa sprzeczne - jak sie ma zwalczanie sharingu konta do tego, że w ramach zabezpieczen bedzie sie wpisywalo ip, ktore maja prawo do konta? W takim razie powinni wprowadzic ograniczenie do max 2 ip albo cos w tym stylu.

Konkluzja: Drom mnie stresuje z rana wyszukanymi zartami :faceoff:

Nazgul of Shadow
01-04-2006, 09:29
Przez to połowa graczy odejdzie z gry!!! Moze nawet i lepiej. Będzie się wiecej na podwórku siedziało.

Gallar
01-04-2006, 09:30
Jaja Drom nup blz !1111
Szczerze to jakos w zeszłym roku się chyba nabrałem na Prima Aprilis Wasze..
A to dzisiaj.. ahaus.. jassne..
PG SYSTEM ROX !-,-

Aggro
CIPsoft, miejscie litosc. Najpierw paladyni dostali w tylek podwójnie, teraz wszystkie profesje? Anty PG system off! Zrobcie cosik innego....

Chyba ze to kawal na prima aprylis... Ale anty-hack system mi pasi :D

Rascal Alton
co za kit
na tibia.news jest napisane (tez kit) ze na non pvp po wylurowaniu potwora 20 sqm masz automatic bana
za stanie w miejscu wiecej niz 15 minut automatic ban
za stanie na spawnie automatic ban
widać Drom nie dogadał się z adminem/modem z tibia news

Rezidew
01-04-2006, 09:31
Ponadto zostanie wprowadzone nowe zabezpieczenie konta. Wszyscy posiadacze Premium Account, będą mogli tak skonfigurować konto, że na jego postacie będzie można się normalnie logować tylko z określonych adresów ip. Aby zalogować się z adresu, który nie został wpisany na listę, gracz zostanie poproszony o podanie hasła konfiguracyjnego. Co to takiego? Otóż każdy posiadacz konta zostanie poproszony o założenie dodatkowego hasła, które będzie wymagane tylko na tibia.com w celu uwierzytelnienia wprowadzonych zmian. Hacker nie będzie mógł zmienić hasła, które trzeba podać podczas logowania, jeśli nie będzie znal hasła konfiguracyjnego. Według CipSoftu system ten znacząco utrudni zadanie hackerom. Ponadto na tibia.com, w my account będzie dostępna lista adresów ip, z których logowano się na konto, wraz z data zalogowania i czasem spędzonym w grze. W ten sposób gracze będą mogli kontrolować kiedy i skąd logowano się na ich konta.

Jesli ten news to zart, to pewnie POLSCY HAKERZY sie ciesza :D

Miszczu
01-04-2006, 09:32
Watpie zeby cip-soft zrobil cos takiego.Im zalezy na tym zeby przyciagac graczy a nie odciagac od gry.Widzieliscie te runki ? Jakies dziwne :P.Nie ma zadnej nowej grafiki tylko wszystko po staremu.Bardzo ,,smiszne" Dromie.Wesolego Prima Aprillis.
nvm
wie ktos moze dlaczego Celesta jest caly czas off ?

Sorlag
01-04-2006, 09:33
hahaha ładny żart graty za to. Na stronach fantasite nic o tym niepisze :D:D ( a już sie przestraszyłem ufff )

Rafayen
01-04-2006, 09:34
Jezuuu ... co to ma byc anty pg .... :| koniec swiata =/=

Dedalek
01-04-2006, 09:35
Good j/k :D Jak rano wstalem i bylem zaspany i jak to przeczytalem to się roześmialem.....osobiscie juz nie gram, ale tak sie zastanawialem co jeszcze CipSoft moze zrobic zeby rozwalic tibie przez swoja pazernosc na pieniadze no i tibia.pl wymyśliła xD. Co do expa to troche idiotyczne, ale ja bym lepszego nie wymyślil kita ;d , a jak ja mam zmienne ip i by był taki system jak przedstawiliscie to juz dla mnie tibia jest zamknięta?? Znam duzo osob ktore mają neo+ wiec to chyba odpada ;p

Vanzi
01-04-2006, 09:36
info z systemem antypg to ściema na całej lini :)) prima aprilis!

Lord Terus
01-04-2006, 09:36
Co wy to prima aprillis. Zobaczcie se na tibia.org.pl pisze że od jutra będa oficjalną strona fanowską

a z tym ip byłoby to porąbane rozwiązanie, ponieważ wiele ludzi ma zmienne ip :P

Master Michak
01-04-2006, 09:38
Nabrałem sie. Tylko ze torche dziwne uczucie po mnie przelazło. Prima Aprilis=Worldl of Drom:faceoff:

Saxiw Smith
01-04-2006, 09:40
Mam nadzieje, że to prima aprilisowy żart. Ponieważ ten Anty-PG system oraz ten z IP i jakimiś hasłami naprawdę sux.

Natomiast jeżeli nie...sam CipSoft na tym straci ponieważ coraz mniej ludzi (moim zdaniem) będzie grało w Tibie, a więc .... na PACC już sobie nie zarobią ;)

Yours,

Saxiw

Kraaj
01-04-2006, 09:40
ja juz mam dość dzisiejszego dnia :P
od rana wałki lecą :P
mysle ze gdyby chcieli wprowadzic jakies zabezpieczenia to byloby to zwiazane z ip, nie z dlugoscia grania :P

Szkut
01-04-2006, 09:41
Czemu kawal? W chinach we wszystkich grach online jest cos podobnego obowiazkowo i kazdy wiekszy producent to stosuje, aby ludzie za duzo nie grali ;)

bardzo glupi pomysl no niech se frajerzy sharuja i graja po 20 h wisi mi to

Dark Rider
01-04-2006, 09:46
hehehe ladnie ladnie to Drom wymysliles! Gz pomyslu :8o

Tasiorstrasz
01-04-2006, 09:47
Zart Drooma mnie nie bawi bo to jest za bardzo wymyslone :D:D:D ale rozje.bal mnie joke na tibia.org.pl ze jutro stana sie strona fanowska bo uzgodnili juz z CipSoftem hahahaah :)

MAsterqu Mibious
01-04-2006, 09:48
JA prawie zawału dostałem:confused:
A później zdałem sobie ze takiemu hight levelelowi to by sie nie opłacało grać
Jak dla mnie żart powodujący duży zament.X(

Ukar
01-04-2006, 09:48
Taaa to Prima Aprilis zapewne... Jakby tak z tym expem bylo to cipsoft by zbankrutowal ^^ kto by gral wtedy w tibie -.-:cygaro:

hansaylla
01-04-2006, 09:49
Hmm..jeśli to jest żart to szkoda.Mi bardzo odpowiadałby taki sysytem gry, expowiska byłyby mniej przeludnione, mnie noobków online, mniej tbi userów.
Jestem za takim update!!

Bo ty Papik grasz godzine dziennie to ci pasi romanie ;] a inni expia i nie odpowiada nam to, hunty beda trwaly max 3 h o lol .....

Rekin Master
01-04-2006, 09:49
jezeli to nie joke to...rezygnuje z tibi bo gra bedzie beznadziejna...

Kanion
01-04-2006, 09:50
To jest zart na prima aprilis :p wtedy to by bylo nie fer bo kiedys ludzie sobie tak expili a tera? lol pozatym looknijcie na inne strony tibi.. zawsze jak co to pisze na tibia.com o tym lol to zart :P

Lupin Remus
01-04-2006, 09:51
Mam nadzieje, że to joke ;D Dzisiaj w ogóle dzień niezbyt.. :) Najpierw photoblog wporwadził opłaty z konto teraz niby tibia .. bleh .. mam nadzieje, że to prima aprilis. :)

PozdrowiSKA !:baby:

Kamchal
01-04-2006, 09:51
1. No dzisiaj jest prima aprilis (jakoś tak to sie pisze) więc może to żart
2. Ostatnio na tibia.com była ankieta ile czasu grasz w tibie, więc możliwe ze jest to jakoś powiązane.

Ale itak mam nadzieje ze pewni modkowie dobrze się bawią naszym kosztem :faceoff:

Pabak
01-04-2006, 09:52
a jak ja mam zmienne ip i by był taki system jak przedstawiliscie to juz dla mnie tibia jest zamknięta?? Znam duzo osob ktore mają neo+ wiec to chyba odpada ;p

Wtedy wpisujesz np. 83.22.79.*

Falrir
01-04-2006, 09:55
@hansaylla
Wiesz,może i gram 1 h dziennie,ale nie każdy lubi sharować, czyż nie..?Za bardzo się wczuwasz w tą gre.

topic
Jeśli to żart Droma to mnie nabrał:D

Kriel
01-04-2006, 09:56
Jezeli to nie jest zart to rezygnuje z tibi gra niebendzie miala sensu im sie cos poprzewracalo w glowach cipy co wy chcecie stracic graczy czy jaki gwint

X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Kanion
Aaa.. a chociaz jak by to bylo zrobione to i tak bedzie lepiej nie bedzie maniakow ze wbijaja w 1,5 mieha 100lvl.. tak jak na kyrze tetro co ma juz 143lvl :P czyli bede zadowolony jak to zrobia :P 7h dziennie mysle ze to wystarczajoco i tak tylko nie gram(czasami sie zdaza ale napewno 7h nie expie bo to w*****ajace :P)

Kuca
moze i dzisiaj pryma aprilis ale to uptade i tak jest poje ... ;/;/;/;/;/;/

MarS
01-04-2006, 09:59
PRIMA APRILIS !! xDDDDDDDDDDD

buhahaha :)

Ale nabralesm sie na 5 minut, dopuki mi kolega nie przypomnial ze dzis 1 kwietnia :D

Ellenmat
No To Juz K***wa Przesada Niedosc Ze We Wczesniejszym Upadte Dodali Jakegos Z****go Soula A Teraz Jeszcze Beda Expa Skracac Omg Pojeablo Ich Calkiem Mam 67 Lvl I Teraz Mowie Ze Jak Tak Ma Byc Przestaje Grac Kiedys Tibia Byla Spox Teraz Zamiast Te Upadte Je Ulepszyc To Tylko Pogarsza Stan Gry Ja Osobicie Jestem Wk****ony X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Darth_Ziutek
muehehe, prima aprilis.... nic niema na tibia.com, a szczególnie to ze ssami z update -.-
PG system - Bania totalna, niesądze żeby cipsoft zaryzykował coś takiego,
~~~~~~~~~~~~~~~
Zobaczcie sobie co tibianews.net wymyślili, normalnie boki zrywać

Kanion
01-04-2006, 10:01
Jakby tego wszystkiego było mało, wraz z updatem powstaną dwa nowe serwery, z nowym typem rozgrywki. Na razie podano tylko oznaczenie "Spvp" nie podając żadnych szczegółów. Więcej na ten temat dowiecie sie już wkrótce!

I qrwa ja czekam na nowy server jezeli to bedzie cos zjebane to pierdole ta cala gre qrwa mam nadzieje ze to jest joke.. ja wole normalny server a nie jakie SPVP co to qrwa ma byc..

Falrir
01-04-2006, 10:01
Przed update'm z soulami też wszyscy tak narzekali,a teraz to co..?Nie widzę aby dużo graczy opuściło tibię,nadal grają.A co do nocek, to każdy gra tak jak chce, mi tam nie odpowiada taki tryb życia.

Ellenmat
01-04-2006, 10:02
BAUSUHASUHASUAHSAUAHUS TO P R I M A A P R I L I S na tibi com nic nie pisze o nowy upadte !!!!!!:D

PhIlIrMoS
01-04-2006, 10:03
Niech to! Kolejny pomysl CIPsoftu okazal sie byc wielka porazka, nawet sobie nie bedzie mozna pograc jak przystoi, mam nadzieje, ze to zart 'aprilisowy'.
CIPy nie zaryzykowalyby takim czyms, nie pozwola sobie na strate grywalnosci to raz, pozatym dzis 1 kwietnia, czyli Aprima prilis, wiec napewno znajac modków z tibia.pl jest to zart ;)

Ciekawe jaki to server Spvp;)

Master Bezel
01-04-2006, 10:03
Nice joke Drom. Przeciec to Zart, spojrzcie na tibia.org.pl stronka fanowska :P hiah :P pare osob sie nabralo. Pozdro pap!

Riddok
01-04-2006, 10:05
LOL ludzie pomyślcie sobie. Dziś jest 1 kwietnia. NIGDZIE indziej nie ma mowy o nowym up-date TYLKO na tibia.pl. A z tym że dostala wyłączność na te informacje to mi się wierzyć nie chce.

Tibia.pl robi kawal i myśli że jest śmieszny.

Holu!
01-04-2006, 10:05
ich juz do reszty popierdolilo...:( nie dosc ze dodali juz chujowe soule to teraz 3 h expienia i trzeba przerwe robic -.- fakt ze z 1 strony jest to dobre bo sharerzy nie beda mogli zrobic 70 lvl w 1 miesiac (przyklad Pipao Silverheart 26 dni 72 lvl Silvera ) nie wyobrazam sobie jakbym mial expic w wakacje...3 h i przerwa wtf X( X( X( X(

Gryzul
01-04-2006, 10:06
Up3@

www.tibia.com to strona oficjalna a nie fanowska.

Czyli nastepny update zapowiada sie beznadziejnie zle zaduzo to tam nie widzialem zmian na tych ss ponadto ten wulkan takze nie robi wiekszego wrazenia.
Aha i jeszcze doktorku ;), te miejsca nie sa w stylu tibi a pozatym te itemki w tym skarbcu to najbardziej interesujace itemy w OTS MAP EDITOR. I dlatego zgadzam sie z innymi ze to nieudany zart.

Czubek
01-04-2006, 10:06
WeŚcie Tak NieprzeŻywajcie Bo Robicie Z Sibie BŁaznÓw To Prima Aprilis I Wbijcie To Sobie Do Glowy!!!!!!!!!!!:d :d :d :d :d :d :d :d

iron aepir
01-04-2006, 10:08
ładna pogoda a tak do rzezczy to tibia byla kiedys beznadziejna teraz fajna a teraz do kitu z tym ze 3 godziny grania itam inne do kitu moze to prima aprillis

Mikolaj Wilku
01-04-2006, 10:08
Kurde jestem wkurzony, ze teraz tak bedzie ze 3 godz grasz walisz tak i tak i coraz slabiej, to co ja mam zrobic jak gram 10 godz dziennie w tibie. :(

Tanivupo
01-04-2006, 10:09
Prima Aprilis plx :P przeciez to by bylo bezsensu ;D oidziesz na hunta dluzszego np na nocke:> i to juz ma oznaczac ze acc sharing ;D bo bez przesady :D Prima Aprilis rox;D

Evil Maul
PRIMA APRILIS! xDDDDD . Cipsoft nigdy by sie nie zgodzil na jakies antyPG

Dark Tomo
Taaa to jak np. skille albo expie po 12 h + to co dziele z kimś konto i dotego potem mam wyłaczyc się na połowe czasu jakiego grałem żeby to zniklo to jest poj*baneX(

Bocio
01-04-2006, 10:10
hahahah, już sobie wyobrażam Omandera jak z was leje :D

Niezły żart, napisałeś, że będą info przysyłać do stron fanowskich, i że tibia.pl otrzymała jako pierwsza. Ogólnie dobry żart (a jeśli to prawda? :o )
pozdro

Wielki Mancyz
01-04-2006, 10:11
Jeżeli to nie prima aprillis to ja kończe z tibią i sellam swojego sorcka....... jeżeli to prima aprillis ( w co wierze ) to droom napędził nam stracha :p

Sesef
01-04-2006, 10:12
To jest proma apryllis

bo zobaczcie cipy by duzo na tym stracily ci co kupują pacc płacą za pełne 24h a tu nagle mogą expic tylko ~5h Mało kto by chodził na noc na hydra hunty. Wtedy to gracze by sie darli ze wywalaja kase w bloto, i ze ma byc pacc naliczany tylko wteyd kiedy jest postac online. Tego z IP tez na 99% nie będzie, bo nie wszyscy maja stałe ip:/

Lebu
01-04-2006, 10:12
Jesli te Pg to prawda to ja koncze z tibia albo zrobie se knighta i bede nim tylko skilil bo expic nie bedzie po co przy slabych skilach...
A jak to prima aprlis to nice zart :P

Maximp
01-04-2006, 10:14
heheh dobry zart. Potwierdzeniem tego ze to nie rpawda jest to iz zaden modek sei teraz na forum nie udziela;p ale jesli to prawda(tak tez moze byc) to kto chce kupic 25 knighta skile po 69?-.-

ChachaŁ
01-04-2006, 10:15
prima aprilis :dance:

ajmo
01-04-2006, 10:20
a wiecie dlaczego bo chyba cipsoft nie poposuł by se gry i zobaczcie na ich strone tam nic o tym nie ma

Adner
01-04-2006, 10:21
Hihi, a skoro jest to update to ciekawi mnie, dlaczego nie ma tam żadnych nowych grafik?:>

BTW, jak chcecie coś w tym stylu to zapraszam na tibianews, tam są cztery newsy pełne fantazji xP

sznurowka
01-04-2006, 10:21
Mam nadzieje ze to Prima Aprilis ,bo jak nie to CIPSOFT poj***lo i zaczne grac w mu :P

krychan
01-04-2006, 10:23
nieźle mnie nabrałeś :P

kwiatekk
01-04-2006, 10:25
8o Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze. 8o

================================================== ========
to na pewno joke !!!!! :))

Pawlo182
01-04-2006, 10:26
:faceoff: hehehe, niezły joke tibia.pl :D Udało wam się :D 8o
Człowiek naprawdę może uwierzyć, że to naprawde nowy update... ale wątpie żeby CIPsoft tak szybko poinformował o letnim update:D

Dream Angel
01-04-2006, 10:27
muahahaha XDDDDDDDDDD Nie kumasz tego ze dzisiaj 1 kwietnia lolku? Juz srasz w gacie przed anty-pg system? ( ktorego nie bedzie ) Drom robi sobie jaja ****u. A ty sie lepiej naucz obyczajow takich jak "Prima Apirilis".

Ale czy Drom powiedział że robi sobie jaja? ;) Ale jak tak to gratuluje poczucia humoru za robienie strachha forumowiczą :D

Vireo
01-04-2006, 10:29
Niezły joke z tym update :D

Wiatrak
01-04-2006, 10:29
Dromik cziter... nie wolno brac ludzi z zaskoczenia :P niektorzy nie wiedza gdzie d**e zostawili a ty tu z takimi informacjami wyskakujesz :PP ale ci sie udalo trzeba przyznac ^^.

A tak sobie pomyslalem jakby sie poczuli ludzie ktorzy sharuja/sa uzaleznieni/a co gorsza ci co zawalili szkole dla tibii gdyby te info bylo prawda ^^.

slodki
01-04-2006, 10:31
Ludzie czy wy naprawde tego niewidzicie ??
jak oni was w ciula zrobic probuja ??
na tibi.com nic niejest wspomniane o zadnym uptade....
a te screeny to skad?? z ots'a zapewne.....
DZIS JEST !!!!! prima aprilis!!!!!!!!

Dark Sven
01-04-2006, 10:32
Jeśli to Nie Prima...To dobrze ż to będzie.Ktos gra 3h i musi zrobic przerwe bo mu sie nie opłaca expic.No to może w tym czasie wyjdzie na dwór,poczyta,zrobi lekcje.Po pewnym czasie może głód tibijski ustąpi.(marne szanse)

Torarnos
01-04-2006, 10:34
<lol2>
Jakby to była prawda to CipSoft by zbankrutował...
Kto by kupywał Pacc jak by mial grać 3h... -.-

Lacros
01-04-2006, 10:35
kurde... oby to byl joke z tym anty PG, ja lubie czasem pograc sobie po12h :p

<_Squad_>
01-04-2006, 10:35

Eeeee Tutaj teżrobi nam prima aprilis??
heheheheheh nie no teraz gra stanie się ZNOWU trudniejsza.... hmmm nawet dobrze... ale i źle... pokrzywdzenie dla normalnych graczy nie sharerów.... buuuuu

ShadowSSJ2
01-04-2006, 10:36
Hrhr, sexy ; d Szkoda tylko, ze to kawal ; <

pawel The Magician
01-04-2006, 10:37
OMG xD Obudziło mnie szczekanie psów. Wstałem wqr***ny jak nie wiem. Odpalam tibia.pl i spadłem z krzesła xD Zliczyłem wywalistego ROTFLa xD
Looknijcie sobie na tibia.org.pl i na tibianews.net a zobaczycie na co wpadła obsada innych stron o tibii xD

libner
01-04-2006, 10:43
Czy ich po******? teraz to wogule "popsuli" tibie -.- k**** ja gram po 10h dziennie w tibie i ci mam zrobic? bede 3h expil potem 1h stal pod dp? no i k**** ja mam neostrade co wlacze kompa mam inne ip a ci "gadaja" ze bedzie trzeba ip wpisywac ktore bede mogly grac -.-

Aha no fakt 1 kwietnia ^^

Cafe
01-04-2006, 10:44
@up Masz w domu słownik ?

Dromku : juz nie rób sobie zartów ;) Wszyscy wiedza ze to anty-pg to zart =P

@down
o samym update juz była mowa ze bedzie. Co do grafik, bedą takie same tylko nowe tereny dojdą.

Matekneo
01-04-2006, 10:44
Oj ludzie :P Ja jestem w 99,9% pewny ze to prima a'prylisowy zart. Zauwazcie - od kiedy CIPsoft wysyla jako 1 informacje nam? Sam nic nie zamieszcza? Nigdzie nic niema. Pozatym grafika nic sie nie zmienilo n tych zdjeciach. Jedynie ta flaga na statku chyba jej niema nie jestem pewien ale to tez mozna graficznie podrobic :P. Pozatym to by bylo dla nich nie oplacalne. Jedyne co mi tu wydaje sie prawdzywe to ten anty hack system nowy :P.

miszko77
01-04-2006, 10:45
Osobiscie uwazam ze to joke. Jeśli tak bedzie to ja koncze z tibia.

Tyraael
01-04-2006, 10:47
LOL, to nawet nie bylo smieszne :S

Str4t0s
01-04-2006, 10:49
Drom se jaja robi.Tym razem nie dam sie nabrac :faceoff:

Martinesz
01-04-2006, 10:49
nice nice :P prima aprilis ?:P

mwlodi
01-04-2006, 10:50
uahahahahahah udało się wam ;)
zaje...ty JOKE :D :dance: :faceoff:

Tigra Szczodre
01-04-2006, 10:51
Drom, widze ze masz niezle poczucie humoru ; P
ale mam do ciebie pytanie:
-czy ty nie boisz sie o tych wszystkich ludzi ktorzy to czytali? ; D
50% czytajacych ten NEWS zlapalo sie za serce :D

Kibic Interu 215
01-04-2006, 10:52
Lol mam nadzieje że to żarty.No bobyło by to troche bezsensu :confused:

Articuno
01-04-2006, 10:52
oczywiscie ze to zart :], przeciez dzielenie kont dalej by dzialalo, a z tym expem za duzo roboty dla nich :P... prima apprillis prima aprillisem, ale czmeu Celesta jest wyłączona a wszystkie inne dzialaja ;/ zajefajnie ;/X(

Gadziu
01-04-2006, 10:53
April fool

libner
01-04-2006, 10:53
Drom, widze ze masz niezle poczucie humoru ; P
ale mam do ciebie pytanie:
-czy ty nie boisz sie o tych wszystkich ludzi ktorzy to czytali? ; D
50% czytajacych ten NEWS zlapalo sie za serce :D

"zlapalo sie za serce" to malo powiedziane myslalem ze kogo "walne"

Sowa
01-04-2006, 10:55
tibianews.net

Pare cytatów :D

"knights with magic level 8 today should be able to shoot SDs"

Knight na 8 magicznym levelu bedzie mógł szczelać z SDs

"free accounts can now rent houses..."

Darmowe konta będą mogli licytować domki

huahua to mnie rozwala :P

niezly joke daliscie na glownej stronie :D

Pozdrawiam
Sowa

RooFooZ
01-04-2006, 10:57
to napewno joke ;W a jak nie to sprzedaje konto ;\ cipsoft z kazdym upem psuje tibie (nawet jesli tego anty-pg nie bedzie to i tak nic ten up nie da...)

matkow21
Hahahahah nie no dobre ,postarałeś się....Jeżeli to nie żart to macie mnie zrobiĆ modem....
btw...Niebędzie tego nobbstwa z ip mam nadzieję bo co powiesz naprzykład jak ktoś ma radiówkę ,gdzie wszyscy mają takie same ip??
Cały system by stracił sens a pozatym niedało by się pewnie zalogowaĆ z takiego adresu na 2 konta w tibi i było by zamieszanie ,niepodejżewam żeby Cipy zrobiły tak ferelny system tym bardziej że chyba chcą zachęciĆ graczy do grania w Tibie i kupywania pacca.

Bravado
Niezły primaaprilisowy żart. Ciekawe ilu frajerów się na niego nabierze :D.

Shokei
01-04-2006, 10:58
haha prima aprilis ;p nieźle nieźle ;p juz myslałem ze sie załamie itp xD

Spikee
01-04-2006, 11:00
to musi byc zart albo im odbilo lol:faceoff:

Mooniek
01-04-2006, 11:01
Dobry żart ;]
Na początku uwierzyłem ;P
Anty PG zepsułoby hunty na maxa.... :/

Kfiat
01-04-2006, 11:05
Jak dla mnie Dr. Omader pomysl miales dobry, jestem za tym aby taki system zostal wprowadzony.... szkoda ze to prima aprilis :(

Magnus Arthur
01-04-2006, 11:07
Ja jakos przetrzymam. Wstawie Główną postać do łóżka, a druidem porobie uhy lub cos w tym stylu

koniok
01-04-2006, 11:10
ej... buhahaha

Blind Guardian
01-04-2006, 11:12
slaby zart :) no ale az do teraz myslalem ze to prawda

DaukoU
01-04-2006, 11:12
taa to chyba jakis żart , bo to ze dostali wiadomości tydzien wczesniej to dosyć dziwne ,ale gdyby zrobili taki upade to ja juz niemyśle co było by w jescze następnym... moze jescze bedziem wolniej biegac po upływie czasu a za nami gs na pohu :P

Spikee
01-04-2006, 11:13
moim zdaniem to jest brdzo glupi pomusł mam na dzieje ze to za:baby: rt

ahcarb
01-04-2006, 11:14
Obstawiam że ten news to jest zarazem żart a zarazem nie :)
System any-hackerski jest bardzo łatwo wprowadzić wiec to nie jest problem i najlepiej żeby był zrobiony. System przeciw pg jest cos namieszany. Obstawiam żę tez bedzie takie coś tylko wydłuzone np o 2-3 h ;]

Wreszcie bedzie normalna gra :) Koniec sharowania nooby buahahah

Okrutny
01-04-2006, 11:14
Dopóty sie nie dowiedziałem że dzisiaj prima aprilis, wierzyłem w to : P
Ale w sumie, co to za antymacro system, grasz 3 godziny, za godzine wchodzi kolega z chille :) Na nelderim.org jest jeszcze lepszy żart :>

ragafewee
01-04-2006, 11:15
MUhahahahah:cygaro:
Dobry joke xD
Jak by tak było to niestety porzucił bym tą gre jak i wielu tibijczyków. Zniosłem poprzedni update tez był zryty ale nie tak jak by ten byl :P Ale wie mze tak niebędzie.

Yours Ragafewee

Arir Nidinda
Albo to jest żart albo CIPsoft zbankrutuje. Dzisiaj 1 kwietnia. Wieczorem albo jutro poznamy prawde(w każdym razie gdy prima aprillis się skończy). Ja jestem za tym że to żart. CIPsoft by zbankrutował gdyby to była prawda bo prawie nikt by nie grał w tibie. No Dr. Omader nie postarałeś się: prawie nikt się nie nabrał - Teraz by już pisali o update?
-NAPEWNO CIPsoft nie da takich ograniczeń gry! Jak już to po 5h postać się zahartuje(pod warunkiem że ma pacc) i będzie zadawać podwójne obrażenia, więcej exp dostanie i mniej im potwory obrażeń będą zadawać bo inaczej CIPsoft
by zbankrutował.

Matiz
Nie rób już tak Drom bo dzisiaj wstałem ospały i nie wiedziałem, że jest Prima Aprilis i uwierzyłem. Dopiero po newsach mnie olśniło.

Dragoon
Anty-PG Roxx. A tak serio z tego newsa spodobało mi się SPvp. Przyszło mi na myśl Semi-PvP, czyli nonpvp ale z np arena pvp albo czyms takim. A z tym ip to by było przeciumane wszyscy ze zmiennymi ip nie mieliby jak grac.

P.S
Konkurencja ma newsa że zostają "Supported Fansite" nie wiem czy to mnie bardziej nie rozbraja niz Anty-PG. :D

Freaqs
Prawie zawalu dostalem! Oby to byl zart , bo ja cholernie to przezywam !:<

DROM ! JA CIE ZASTRZELE ! :{

Vern
01-04-2006, 11:19
Ten cały system anty hackerski jest super!!!

Za to anty PG >> Co to ma być?Jakiś kawał?Prima aprilisowy żart! Albo najwieksza głupota jaką mogli wymyśleć.

Jeżeli to przejdzie to głęboko wątpie w wzrastanie popularności tej gry.
Conajmniej 90% power gammerow przestanie zadawalać nas swoją super grą natomias nowych graczy przestanie przybywać. Sam zastanowie się nad skonczeniem z ta gra a juz napewno nie bede chcial pacc:D:D:D:D Bo to bedzie nic innego jak strata czasu za który sie placi w postaci Premium acc..

Mam nadzieje że cip soft bedzie się liczyl z opiniami graczy wedlug mnie moze byc to ich najwiekszy bląd.
Kto wyda na gre pieniadze jezeli ma miec odliczony czas na gre????hehehe
Kto bedzie mial czas zeby expic jezeli jego postac co kilka godzin bedze stawala sie na nowo poczatkujaca postacia? Czy to ma jakikolwiek cel?:D:D Nastepny beznadziejny update.....( sprawa ze spearami i runami rowniez byla niewypalem no ale coz)

Na pochwale zasluguje jednak pomysl z nowymi terenami.Jednak nic one nie dadza jezli anty PG przejdzie gdyz i tak malo kto bedzie spedzal przy tej grze czas.

St.Aszek
01-04-2006, 11:20
Jeśli to nie jest żart to Panie świeć nad naszymi duszami. 3h?! Ja 2x tyle w weekend expie wiec 6h expa i 3h czekania? No mnie to nie bawi...
Mi wogole jakos smierdzi ten news, i to smierzi 1 Kwietnia :p

Zala Milis
01-04-2006, 11:22
Tym razem tibia.pl dostała pierwszeństwo w zamieszczeniu pewnych informacji. W nastepnych tygodniach nowe informacje znajdziecie na pozostalych stronach fanowskich.

a czemu niby tibia.pl ma byc pierwsza? to w stronkach fanowskich sa rowni i rowniejsi?
1.04.06 plax

Gotrek
01-04-2006, 11:23
ej to zart nie.. ? bo ja sie zalamie:D

Zartan of Iridia
01-04-2006, 11:23
Jeżeli to nie żarta to przesadzili X( X( X(
Wszystkie updaty robia z tibi cos gorszego... ograniczaja zabawe, a jak teraz bede chcial sie naprzyklad poszlajac najpierw po tiqu zanim gdzies tam dojde? to bede misial dac tam loga jak juz gdzies dojde i potem dopiero za 1.5h grac... idiotyzm
Teraz ludzie bez pacca jak beda chcili naprzyklad dojsc z carlin na Poh to straca troche czasu i juz beda mogli mniej expic
Przecierz bez accountsharingu sie gra po 5h dizenie
nawet weicej.... i expi po 5h
TOTALNY BEZSENS WEDLUG MNIE

Jantragon
01-04-2006, 11:25
drom ja mam nadzieje ze zartujesz bo jak przeczytalem o tym expieniu to tak klnalem ze lepiej tego tu nie pisac

Articuno
01-04-2006, 11:27
Może mi ktoś powiedziec co sie dzieje!!?? CELESTA zostala wyłączona, o 9:00 właczona... i loguje sie na swojeje postaci i patrze jestem o iles tysiecy expa nizej 2 skille nizej i dagger zmaiast knife przy sobie cyzli mam tkai stan jak 24 godziny temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZABIJE CIPSOFTA!!!! glupi oszust , ale ja sie was pytam DLACZEGO!?X(

Elite Knight Luki
To na 100% zart , pomyslmy logicznie , czy cipsoft chciałby, aby gracze dali sobie spokuj od tej gry na 3 h w zamian za równe granie? OCZYWISCIE ZE NIE! Za ten czas ludzie moga pograc w inne gry online , muonline o game i inne... czyli moga nawet przejsc na tamte gry! I czemu niby tibia.pl ma pierwszenstwo? ;> TO ZART WYMYSLONY PRZEZ TIBIE.PL! :D Wspomnicie moje słowa ;) :cygaro:

Non
POzostaje nam mieć tylko nadzieję żę to dżołk ;)

:faceoff:

Kulikos
Wiecie moze byc tak ze to tylko w polowie prawda. Nowe tereny to prawda, a te odstraszajace ludzi nowe systemy to glupi kawal. Lol wstaje rano nieswiadom tego ze juz jest 1 kwietnia i tu taki zonk, i juz powoli zaczelo do mnie docierac: huh prima aprilis plx? Gz dla tego pana za pomysl ;p mnie odrazu cos zastanowilo
Tym razem tibia.pl dostała pierwszeństwo w zamieszczeniu pewnych informacji.
Chyba jak sa strony fanowskie to maja rowne prawa i tibia.com nie dala by wam takiego przywileju :> heheh ale dzisiaj nie spodziewalem sie niczego innego.

Spikee
01-04-2006, 11:29
A ja myslalem ze sie zalamie jesli to nie zart to pa tibia X(

Transparent Ghost
01-04-2006, 11:30
Jest na 100% to żart, a fotki z ots'a nawet nie najlepsze :P

Jesli naprawde to by byla prawda na fotkach by byly nowe spr'y (nowe grafiki), tak jak przy każdej zapowiedzi, aby wulkan wygladaj bardziej realistycznie.

Spikee
01-04-2006, 11:32
Jest na 100% to żart, a fotki z ots'a nawet nie najlepsze :P

Jesli naprawde to by byla prawda na fotkach by byly nowe spr'y (nowe grafiki), tak jak przy każdej zapowiedzi, aby wulkan wygladaj bardziej realistycznie.
No ale skad wiesz ze ten update daje cos do grafiki???

Pior'firebladde
01-04-2006, 11:32
Mi się wydaje że to z tym zmęczeniem to nie pryma aprylis..., mi to niepszeszkadza :P po 3h gry jak położe się do łużka na 45min nieumre :P gożej mają free accouty

Grenni
01-04-2006, 11:35
CO ZA WAŁEK 3 h ? Mógłbyś się bardziej wysilic

Duch Guardi
01-04-2006, 11:35
tylko czemu ten news jest tylko na www.tibia.pl :faceoff:

Str4t0s
01-04-2006, 11:38
drom lepiej bys lepsze april foolsy robil.Tutaj masz przyklad najlepszy strony svencoop.com oni robia modyfikacje do half-life.Poczytajcie se tam .Narazie to moj ulubiony april fool XD:cygaro:

Grzybicostopy
Jakieś ziarnko prawdy w całym tym niusie na pewno się znajdzie :p

Tethi
blagam was powiedzcie ze to jest kawal na prima aprilis

jak tak na serio bedzie z tym expem to chyba se znajde inna gre ;/

tylko jesli to prawda ciekawi mnie co to jest SPvP ;)

drizztpl
01-04-2006, 11:39
Jak to nie Prima Aprilis to się chyba potnę, bo 3h expienia to stanowczo za mało :F

Heliwurab
01-04-2006, 11:40
Wy tu se gadacie, a Drom z modkami sie z was leją na podforum modków B)

Moim zdaniem 2/3 tego newsa to żart. Cip soft nie dodałby 2 miejsc podobnych do tych w Kazoo (do ktorego mozna dojsc podobno dzieki kluczowi od imperatora), ten pomysł z czekaniem pół czasu grania to całkowity absurd, Pacc'owscy by na tym stracili, a do tego pomysl z nowym trybem światów to coś już lepszego, ale co moze miec skrót sPvp? Super-pvp?

P.S. ten post miał na celu obalenie tyranii moderatorów i admini~ którzy podobno wykorzystują biednych userów.

(nie bierzcie tego na serio, oczywiscie ;P )

[EDIT] jesli to naprawde był fake, to gratuluje pomysłowości i wykonania :)

Batarel_divinci
01-04-2006, 11:40
AHAHAH Dr.Omader piekny fake. Zrobil se wlasna mape do OTSa walnol kilka SSow i mysli ze sie nabierzemy :D. Moim zdaniem to JEST ZART!! tak jak w zeszlym roku :P

Astro'Fix
01-04-2006, 11:41
Jezeli to co jest tam napisane to prawda to bedzie to najgorszy update tibii jaki mogli zrobic....

@Edit chociaz jak sie przypatrze ss'a to niema zadnyc nowych grafik itd. To chyba prima aprilisowy zarcik =.= :D

Losterin
01-04-2006, 11:42
AHAHAH Dr.Omader piekny fake. Zrobil se wlasna mape do OTSa walnol kilka SSow i mysli ze sie nabierzemy :D. Moim zdaniem to JEST ZART!! tak jak w zeszlym roku :P

Masz rację :) na 100% to żart Prima Aprilisowy :D

Pramus
01-04-2006, 11:43
Bardzo podoba mi sie pomysl z tym czasem grania. Nie jestem za to przekonany to blokad IP, gdyz jak to ma dzialac jak ktos ma internet przez DSL np. Neostrade gdzie IP jest zmienne? ;/

Ciekawe co to te SPVP :D

A tak na serio... fajny zart Drom :D

Frajerr
01-04-2006, 11:44
a mnie cieszył by ten fakt :dance:z uwagi na to że naprawdę inni by mieli szanse bo niewierzę że można siedzieć 20h przy komputerze grając tylko w jedną gierce. a tak to kupa, i ochrona kont to jest bardzo dobry pomysł

do wszystkich którzy nie chcą przyswoić sobie tgo do swoich główek że to najprawdopodobniej nie żart mówię:"hahahahahahahahaha"

Sir Ghylster
01-04-2006, 11:45
Jeżlei to prawda, to jak mam neostrade i mam ciagle zmienne ip to raz sie zaloguje na postac i wiecej nie bede mugl?? Czy moze mam byc jasnowidzem i przewidziec jakie bede miec ip??:D :D

BibekBTB
01-04-2006, 11:47
hah.. czego sie boicie:D :
po 1) 3h to jest stanowczo za malo.... (niektore questy trwaja dluzej wiec nie moglibysmy wykonac questa do konca)
po 2) [primo] .... na www.tibia.com nic nie ma (a jesli jest tu to i tam tez musi byc) a jak wiemy nasza kochana tibia.pl wlasnie stamtad bierze newsy
po 3) [primo ultimo!] jest 1 kwietnia
po 4) dziekuje za przeczytanie :)

smash4
01-04-2006, 11:48
jezeli o mnie chodzi to z tym update to tylko dodatkowe zabezpieczenia mi sie podobaja jednak te 3godz to ........ niebede sie wyrazal a jesli chodzi o to co ja bym chcial to...
1. chcialbym aby ten swiat spvp okazal sie swiatem na ktorym mozna sie lac tylko na party a normalnie niemozna by bylo nikogo zabic
2. chcialbym zeby prrzez te update kamienie dla palladyna do trenowania moznabylo kupic u jakiegos gornika czy cos np w kazo moglyby nawet normalnie znikac

Skra Avar
01-04-2006, 11:50
To wiadome że to j/k po za tym jeżeli było że po 2h grania juz jestes tak słaby to nikt prawie w tą zje.b.aną ge by nie grał

Spikee
01-04-2006, 11:51
Moim zdaniem to zart bo na innych stronach nie ma tego a zreszta cipsoft chyba nie chce splajtu:confused:

TOMEK1-90
Ach te prima aprilisowe żarciki xD .

Hank
Koncze grac po update xD :D

Venderer
01-04-2006, 11:52
Bardzo podoba mi sie pomysl z tym czasem grania.

Adi... Idź spać xD:P

Fajny żart ;]

Ale gdyby nawet wprowadzili ten godiznny czas gry, to mogłoby to nawet uniemożliwić trening O_o. Gdybym sobie ptorenował ok. 5h (co i tka jest krótkim czasem) to potem już nie mógłbym wiele zdziałać przez następne 2.5h?!

hehehehe, jak już mówiłem najs dżołk!

Sir Ghylster
01-04-2006, 11:52
To jest 100% żart. Ten skarbiec na zdjeciu w ktorym leza te wszystkie rzeczy jest taki ze mozna sobie wejsc i wziasc 15x100crystali??

WoJtAlA
01-04-2006, 11:53
Ejj ja w to nie wierze to musi byc prima apirlis na www.tibianews.net tak samo pisali dzisiaj w nocy ze knight z sd bedzie mogl... od 8 m lvl to jakies wielkie PRIMA APRILIS

Rezz
01-04-2006, 11:53
S-pvp ? Mnie sie wydaje, ze to bedzie Several pvp, na tych serwerach bedzie wprowadzony limit zabijania graczy, ale to tylko moje przypuszczenia.

Pog
01-04-2006, 11:55
Hmmmmm ale calkiem cos innego jest na tibianews.net :

Some other minor changes are also made, as armor will have level and vocation requirements and all spells will be premium. In Rookgaard, characters that can’t find the Oracle on their own will be automatically sent to main at level 10, due to the higher characters killing too efficiently and thus hindering the leveling of new characters. A new party hunt mode will be introduced and party members will share experience based on damage/healing done and taken. To reduce spawns being held indefinitely by the same character, a limit of level x 4000 experience will the maximum per day, with an upper limit of 200 000 experience per day. Any kills beyond this limit does not yield loot, soulpoints or experience.

Existing characters’ magic level will be recalculated accordingly and knights with magic level 8 today should be able to shoot SDs in the next public test server. Knights will put soulpoints to use, as the new Ultimate Blocker spell will consume soulpoints.

On the other hand, free accounts can now rent houses... they can officially sub-let all or part of a house from premium account house owners. Like the house trade functon, the rent will be automatically taken from from the free accounts depot and deposited to the "landlord's" prem account.

ale ten update to wielki kawal na ktory sie szykowali juz tygodniami : )

Spikee
01-04-2006, 11:57
Ja bym chciał Dr.Omader zebys nam w koncu powiedzial ze to zart!X(

Darth Ar-Dian
01-04-2006, 11:57
hahahahahahhaha, dobre, ale sie usmialem, ahahhahahahaha :D

Radovan
01-04-2006, 11:59
Najs dżołk tibia.pl ;)

Casteama
01-04-2006, 12:00
jak to przeczytałem z rana to troche mnie trzesło ale to prima aprilis prawda :P?:faceoff: :faceoff:

Cichy973
01-04-2006, 12:04
To musi być żart przecież to by zepsuło tibia i to na maxa...;(

go-fan
01-04-2006, 12:06
Jesli to jest zart Prima Aprilisowy :
GRATZ DROM, NICE JOKE
Jesli to nie jest zart Prima Aprilisowy :
ja pierdole co za beznadzieja, z każdym update jest gorzej...

EDIT : hahaahh, kto mi tak fajnie posta zeedytował?

Kojotes
01-04-2006, 12:09
Ech ten Dr. Omader, lipne robi żarty ;p

Qrazy Hunter
01-04-2006, 12:10
Ok Wiec tak : ŻART na 1 KWIETNIA PLX
Jeśli nie ot chyab sie potne

Co z Huntami na +3 h ??? idziemy spac na 1.5 i potem zas ?? lol

PROSZE POWIEDZCIE JUZ ŻE TO ŻART plx :(

Code
nawet se takich joków nie rubcie bo jak CiPsoft to zobaczy to jeszcze to wprowadzi,

ale skapnolem sie dopiero po 10 minutach bo tata mi zrobił prima aprilis :faceoff:

Jedruk
Ej ludzie jeżeli to nie joke to lepiej brac sie do roboty i cieszyć się grą dopóki możemy:) Ja dobijam do nice levela i po updatcie sprzedaje postaćX(

Vanhelsen
01-04-2006, 12:12
Drom!, gdyby nie to, że spojrzałem do kalendarza uwierzył bym! 8o
Ta podpucha wam się udała ;p

p.s.
będą ogromne jaja, jak okaże się, że nasz kochany Drom specjalnie tego "prawdziwego" niusa puścił 1 kwietnia by wszyscy uważali, że to joke na pryma aprilis (mam manie spiskową czy co? ;p)

p.s.s.
przeczytajcie niusa z tibianews:
"gracz będzie mógł maksymalnie nabić expa = lev * 4000 (2lev = max 8000exp/24h)"
"knight na 8mlev dostanie SD" 8o
A rookstayerzy powyżej 10lev będą automatycznie wyrzucani na maina w losowym temple i masa innych "ciekawych udogodnień" ;)

jeśli to wszystko się spełni, Tibia będzie shitem jakich mało :D:D:D

p.s.s.s.
@Drom: forumowicze to strasznie dziwna społeczność. Było tu już chyba z 50 razy napisane, że mamy 1 Kwietnia i robicie sobie jaja a oni i tak w to wierzą ;) to chyba musi świadczyć o realności tego żartu :P

Arte
01-04-2006, 12:12
pomysl z anty pg to najgorsze co moze byc, ja bez sharingu zrobilem sorca na kyrze w top 25 grając 8-9 godzin dziennie. po 9 godzinach jak już postac powinna słabnąc :P. mam nadizeje ze to prima aprilis!!!!

a Spvp to pewnie server w stylu Otsa w którym zaczynasz od np. 100 lvla i jak padniesz to znowu masz 100 lvl i zdobywasz exp za ludzi na arenie. tak mi sie wydaje

Mr. M
01-04-2006, 12:13
MOHAHAHA ale Drom was w konia robi :p lol, nice dżoke i nie podniecać się ludziska ;)

Qrazy Hunter
01-04-2006, 12:16
@UP

OBYŚ MIAL RACJE :cygaro:

pawepek
01-04-2006, 12:17
Na 100% joke, bo cipsoft w ten sposób stracilby ok 20 - 30 proc. graczy, na co se pozwolic nie moze! :D pewnie news o update prawdziwy tylko ta wzmianka o anty PG (czy jak to tam było) to zart... xP

Lokson
01-04-2006, 12:18
Kto wymyslil te anty-PG ?? do wiezienia z takimi mozgami!!!!!

Chyba przestane grac we tibie jezeli to wporawdza!!! Ucze sie poza domem mieszakm nastancvji nie mam neta przyjezdzam do domu na weekend i chem nadrobic zaleglosci a oni wporawdzaja anty Pg ??LOL!!!!!!!!!!!!X(

Tibijczyk Maciek
01-04-2006, 12:21
Update możę być fajny ale tylko NIE ten system.
ALe myśle żę to JOKE.:D

Jagenu
01-04-2006, 12:24
Technika gry zostanie znacząco zmieniona.
Aby wyrównać szanse wszystkich graczy i rozprawić się z problemem dzielenia kont, wprowadzony zostanie system anty-PG. Po trzech godzinach gry, postać zacznie zdobywać tylko połowe doświadczenia. Po następnych dwóch, postać będzie tak wyczerpana fizycznie, że otrzymywane ciosy będą odbierać znacznie więcej punktów życia. Po siedmiu godzinach gry, gracz przestanie otrzymywać punkty doświadczenia a wszystkie jego ataki będą o polowe słabsze. Aby cofnąć skutki tych restrykcji trzeba będzie się wylogować na dwa razy krótszy czas, niż było się online, czyli za każdą godzinę online, trzeba odczekać 30 minut. Jeśli gracz położy postać do łóżka, to czas ten zostanie skrócony do 15 minut za każda godzinę.

prima aprilis :}

Hellraider
01-04-2006, 12:26
To chyba oczywiste, ze to joke, na tibianews napisali zupelnie inaczej o update :P. Wg nich knight bedzie ladowal z sd, a dzienny limit expa to 200k, kusza bedzie na bolce i nowy system auto banow. Ehhh z kazdym rokiem coraz mniej ludzi sie juz niestety nabiera :D:D

Zaan of Araghoth
01-04-2006, 12:27
Dzis prima aprylis wiec moze to byc fake (na tibia.org.pl tez cos zmajstrowali :P) ale jezeli chodzi o ten program ant hack to mi sie podoba :) .... choc te zmeczenie to suXXXX

Fire Necromacer
01-04-2006, 12:28
Kurde -.-, ten cipsoft się naprawde nudzi.. Drom, lepiej żebyś żartował, bo to za straszne, aby było prawdziwe... ten system to wielkie G, teraz jak ktoś ma sporo czasu na gre, już sobie nie pogra... -.-
Teraz jeszcze nim nie wyszedł update, trzeba się brać ostro za expienie ;P

PS.1 kwietnia, nienawidze tego dnia.. już od 3 lat -.-

Artsuk
01-04-2006, 12:29
Kolejny zjebany update plx...X(

Lady Dragonfly
01-04-2006, 12:30
hahahaha..fajny joke :D

Matthaus
01-04-2006, 12:31
Mam nadzieję ze anty-Pg system to 1 kwietniowy żart! Reszta update jest całkiem do rzeczy, szczególnie ten skarbiec piratów.

Fulus8
01-04-2006, 12:34
X( ja mam tylko taką nadzieję, że to joke!!Bo bedzie przerąbane grac!!

Kajusz931
01-04-2006, 12:35
To cyba jakis zart ? ten anty costam jest posrany, i jak teraz mozna hunty robic? :confused:

MiodUs
01-04-2006, 12:35
Mam nadzieje, ze to co dotyczy expa, nie dtyczy skilli ....:o Jesli to juz bylo to sorki, wszystkich stron nie czytalem :P:P

Morun Kous
01-04-2006, 12:38
Według mnie to na 99% żart z okazji prima aprilis. Bo niby czemu TYLKO Tibia.pl napisała o tym Update ?? Z tego co pamiętam co zawsze „prawdziwe” informacje na ten temat były na wszystkich stronach (tibia.pl, tibia.com, tibia.de ...), a w szczególności na tibia.com. A tu niby tylko oni...
Jeśli chodzi o ten system odnośnie zabezpieczenia kont przed hakerami, to jest dobry pomysł, ale to PG (czy jakoś tak) to ma swoje wady i zalety......

Nitro
01-04-2006, 12:40
Jak wy możecie w to wierzyć...

Posty w stylu "Jeżeli to jest prawda"... To NIE Jest prawda...

APRIL FOOLS!

go-fan
01-04-2006, 12:42
Jesli to jest zart Prima Aprilisowy :
GRATZ DROM, NICE JOKE
Jesli to nie jest zart Prima Aprilisowy :
ja rzodkiewka jest supere co za beznadzieja, z każdym update jest gorzej...

EDIT : hahaahh, kto mi tak fajnie posta zeedytował?

LOL, ale ktos sie zabawil napisalem "j.a p.i.e.r.d.o.le. c.o. z.a b.e.z.n.a.d.z.i.e.ja, a tu jakies ja rzodkiewka 8o

Kolejny zuwielbiam jeść bananyany update plx...X(

I wydaje mi sie ze ten post tez jest zeedytowany :D

ari2423
01-04-2006, 12:43
gratz żartu xD

Drenit Danubia
01-04-2006, 12:47
A Drenit na TO :D Klawiatura w OKO Bo Dzis 1 Kwietnia 2006 roku ... A co za tym idzie-WIADOMO :):) Rok temu bylo podobne wwkrecenie. SYSTEM ANTY PG muhahaha a to co tibia by musiala byc bez pacc bo jest to wtedy strata kasy :D Po 24 h ban na konto powinni dawac MUHAHAHA ... A zdjecia hmm :D Ladne ale czy realne :):):) Omader znow probowal i znow nie podolal :) Nio moze pewne osobki daly sie zlapac :)

kierki11
01-04-2006, 12:47
Drom moglbys to dac do smiechu warte ;P
Ale te 2 nowe swiaty, czemu nie.... ;))
POZDRO!

slimaczek
01-04-2006, 12:48
Przez najbliższy czas na stronach fanowskich będą pojawiać sie informacje o nadchodzącym update. Tym razem tibia.pl dostała pierwszeństwo w zamieszczeniu pewnych informacji. W nastepnych tygodniach nowe informacje znajdziecie na pozostalych stronach fanowskich.
No czy ja wiem? Tibianews tez zrobila newsa o updacie w ten sam dzien, tylko tibiabr.com zbytnio nie widze newsa o updacie. Macie tu link do newsa na tibianews.net, niezle infa tez z niego wynikaja. W nim napewno zartem jest to, ze knighty beda mogly uzywac sd, oraz to ze mozna bedzie robic max LV*4000 expa na dzien (maksymalny limit to 200k), a tutaj to z tymi acc sharingiem. BTW, niech ktos przetlumaczy tego newsa z tibianews, przydaloby sie, moze zreszta ja to zrobie jak bede mial czas.

Piwnik
Spoko joke ;D Gdyby Anty-Pn mialo wejsc to by graczom sie odechcialo grac ^^ .Bo co to 3h dziennie dla prawdziwego tibijczyka :>

Thunder Slayer
CIPkom totalnie od---ało!! Zapomnieli już o ludziach, którzy poświęcają całe noce na grę ich autorstwa? X(

Jak ich znam, to pacce beda mieli 4X lepiej albo w ogóle nie będą mieli takiego ograniczenia.

Na szczęście nie gram już w Tibię (nietrudno zauważyć, że Tibia zmusza do długotrwałego nudzenia się - trening. Wolę grać w gry, w których nie trzeba się nudzić. :confused: )

@edit:
właśnie zdałem sobie sprawę, że Drom se zrobił jaja, a ja dałem się na to nabrać. Naprawdę dobry żart, na początku się nie zorientowałem i teraz muszę ścierać ślinę z podłogi (mówię serio)

Gilu90
01-04-2006, 12:49
Jeżeli to żart to gratulacje, udało wam sie nabrac nas :] jezeli nie to kicha :/ bez sensu te update bedzie, co moze ja mam expic 3 h a pozniej wylogowac sie na 1.5 h i pozniej znow grac? troche besensu :/

Nyksus
01-04-2006, 12:50
To ma być żart z tym zmęczeniem fizycznym? Cipsoft se jaja z nas robi? Jak tak zrobia to wogole ludzie przestana grac. Prze****** sprawę... Cipsoft sux :/

Wepn
01-04-2006, 12:50
MOZE KTOS ZAUWAZYL ALE NA OSTATNIM SCREEN ZOBACZCIE NA RYBY :)) DZIWNE :d ?

Reversal
01-04-2006, 12:52
Chyba Cipy by specjalnie nie skopały tak tibi zeby ktos grał... bo raczej wywołało to by skutek odwrotny :P wiec kiedy bedzie PRIMA APRILLIS?

Lord Wlodek
01-04-2006, 12:53
@up Tam jest dorsz tak kiedys wygladaly ryby w tibi pozniej zminili ich wyglad ale te ogromne dorsze zostaly ale juz ich sie nie da zdobyc moze po update sie zmieni
Znajac zycie to zart :P
Fajny ten skarb piratow :-0

"Spvp" Sometimes pvp ?

Costu
01-04-2006, 12:54
CHciał bym zeby już napisali ze to Prima...bo to jest pewne...ale jeśli odwala coś takiego to niewiem co mam zrobić z tą stówką od babci co dostałem na pacc'a B)

go-fan
01-04-2006, 12:57
Na 100% to żart. Moge sie zalozyc ze modki teraz siedza na swoich krzesłach i sie z nas smieja, i tak w ogole , po co ktosby mial edytowac mojego posta? :P

Fistach
01-04-2006, 12:58
Poj***ło im sie w dupach czy co!!??X( Chyba chca te gre juz do konca spier****Jezeli tak bedzie jak pisze na tibi.pl to kur** mac 3/4 graczy no moze troche w pizd** mniej nie bedzie juz gralo w Tibie,a moze tak jak koledzy mowia to tylko prima aprilis miejmy nadzieje...

Jerkov Thundersword
To pewnie, a raczej na pewno niewinny prima-aprillisowy żarcik...
Bo CIP soft nie zepsułby tej gry do tego stopnia, że nie możnabyłoby grać dłużej niż 3 godziny... :confused:

Gotrek
Podejrzewam, ze Spvp to server non-pvp, na ktorym jest wlaczane pvp w ustalonych godzinach-dniach :)

PS: Naprawde mysle, ze wkrecacie z tym systemem "rownosci gracz" :P

Kuliklot
01-04-2006, 13:01
Dobre, ten zarcik mnie rozwalil!!hehehehehe :D !!! ale co do tego sharingu czy cos to jak by miala byc to prawda to CiP lekko przegiol~

Vermyn
01-04-2006, 13:01
Ah ten 1 kwietnia... :)

Gratul
01-04-2006, 13:03
Jedna prosta zasada. Nie ma mozliwości zeby tibia.pl była szybsza z informacjami niż tibia.com to chyba wyjasnie wszystko , ale uśmiałem sie i tak z tych wszystkich postów , zycie niektórych osob nagle przestało mieć sens :D

Milten The Druid
01-04-2006, 13:04
Nie wiem czy smiac sie czy plakac. Jesli to prima aprilis to bede sie smial a jesli to prawda to plakal bo to oznacza koniec z tibia. To ze ktos gra np 5-6h dziennie nie oznacza ze sharuje konto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -.- Kolejny pomysl CIPsoftu jak "ulepszyc" ta gre.
Jesli to prima aprilis moze wkoncu powiedzcie.

Gratul
01-04-2006, 13:05
Jesli to prima aprilis moze wkoncu powiedzcie.
To chyba jasne ze powiedzą dopiero jutro :)

Kokio
01-04-2006, 13:06
Świetny żart na Prima Aprillis :D :D :D

Szkoda tylko ze na tibia.com nic nie pisze bo jak oni by napisali o nowym update to by sie ludzie wystraszyli ;]

Drafti
01-04-2006, 13:11
Witam wszystkich:]
Mam takie pytanie co do tego ip... Jak ktoś ma stałe ip to co wtedy??8o
Przepraszam jeżeli już było takie pytanie,ale niechce mi się czytać wszystkich postów:p
Prosze o szybką odpowiedźB)

Kwadracik
01-04-2006, 13:11
PRIMA APRILIS PLS.. (oby to byla prawda)

@up
nigdy chyba niejest tak ze to samo na tibia.com i pl ... : )jesli chodzi o zdjecia itp

Mr. M
01-04-2006, 13:12
Niezłą mam polewkę z coniektórych, myślicie, że cipsoft chciałby obniżenia swoich pensji. Drom zrobił sobie jaja, pewnie teraz w domu beczy ze śmiechu pzdr Drom (niezłe jaja, po chwili namysłu też uznałem, że to fizycznie nie możliwe), ponieważ z jakiej racji tibia.pl maiałaby otrzymać pierszeństwo, anie np tibiabr.com, gdzie użytkowników jest wiele więcej, jak wszyscy to wszyscy, newsy z tibianews.net i tibia.pl zupelnie się różnią. Screeny zostały wykonane na czyjimś otsie :p, żaden problem. Naprawdę nie ma się czym przejmować i podniecać, chodz niektóre pomysły w tym kawale są bardzo przemyślane, np z tym logowaniem się na określony IP, ale co taki newb zrobi jak mu ip kojaży się z literami "i" i "p". :d. Naprawde nie ma się czym podniecać bo to jedna wielka zbrojownia jaj ze strony droma, że tak powiem :D PRIMA APRYLIS BO SIĘ POMYLISZ MOHAHAHAHA PZDRO POLSKA TIBIA ROX

Cossma
01-04-2006, 13:14
Tym razem tibia.pl dostała pierwszeństwo w zamieszczeniu pewnych informacji.
Dowód na to że to kolejny JOKE DROM"a

Ja byłbym za ! :)

Fire Necromacer
01-04-2006, 13:19
No dobra, drom robil sobie jaja (udalo sie xD ) ale mnie denerwuje ze wprowadza TYLKO 2 servery.. znowu bedzie ten tlok, powinni zrobic kilka (4? 3 niemieckien, 1 amerycanski?)
Szkoda ze nie wprowadza od ch...a nowych itemsow, bo te juz sie znudzily...

Powiew Podlasia
01-04-2006, 13:20
... niektóre pomysły w tym kawale są bardzo przemyślane, np z tym logowaniem się na określony IP, ale co taki newb zrobi jak mu ip kojaży się z literami "i" i "p". :d. ....

ale taki newbie niewiedzac co to IP i tak niebedzie zhakowany jesli bedzie gral tylko ze swego komputera ...

ahcarb
01-04-2006, 13:21
Bardzo podoba mi sie pomysl z tym czasem grania. Nie jestem za to przekonany to blokad IP, gdyz jak to ma dzialac jak ktos ma internet przez DSL np. Neostrade gdzie IP jest zmienne? ;/

Człowieku czy wiesz co mówisz? DSL ma stały ip, a neostrada ma stały host, czyli tez to samo, i niebedzie problemu z grą...

WielkieYO
01-04-2006, 13:21
taa jeszcze szkoda ze nipowiedzieliście że podobnie jak z expem bedzie ze skillami i mlvl :p Joke plx :p (jak ja nielubie tego 1 kwietnia :p)

Bake Samo
01-04-2006, 13:24
Na bank to jest jk :P prawie to samo jest na tibianews.net + do tego jeszcze kilka innych bzdur w stulu: pallek bedzie potrzebowal SP zeby uzywac xbow LOL! a czemu nie ma nic na tibia.com?:> najs jk!:]

slawekmag
01-04-2006, 13:25
Fajny żart. A jak to nie żart to będą nowe itemy i runki (look na obrazek ze skarbem). No i co to by było to Spvp?

Wyborowy
01-04-2006, 13:26
Noo swietny joke troche sie mozna bylo umiac.
Niezle Drom nabijasz sie z ich glupich pomyslow :)

A jezeli nie to cu Tibia.

thewojtek
01-04-2006, 13:28
LUDZIE DZIS JEST 1 kwietnia, pamietacie rok temu żart na temat nowej pozycji w tibi dla jakiegos graca cos A'la Władca najazdów?

btw. niezla fejki xD i pomysl z tym ip.

Kosmogniotek
01-04-2006, 13:31
Ej no bez jaj! Jesli to z Systemem AntyPG to nei joke to za milo nie bedzie! Ciekawe co by zrobl taki Seromontis? on gra mniej wiecej 20(ponad?) godzin na dobe!
a co do nowych itemow to widzialme bodajrze na 3 SS nowe runki! (skarbiec piracki - lewa sciana - 2 nowe runki) albo po prostu zmieniaja wyglad ich! :P I jeszcze jakas nowa bron na Lewo od tarczy z orzelkiem!(nowe Rozdzki? przydalaly by sie jakies dla +40 Sorca/dru bo przeciez nie bedize ktos na 40 lvl naparzal z Inferna /tempesta! ;/) Jezeli dojda nowe Runki to i powinni zrobic jakies nowe czary!

balun
01-04-2006, 13:34
Czy mógłby ktoś opowiedzieć jakie żarty były w zeszłych latach.

Sasqacz
01-04-2006, 13:34
Cipsoft dopial swego i pomogl wybrac mi decyzje gram do update a potem rook-a robie i zaczynam grac w WOW-a, a jesli to glupi zart naszej kochanej Tibi.pl to mysle ze popularonosc wam strasznie spadnie bo niejeden czlowiek dzisiaj stracil sens gry.
Pozdrawiam

mcsis
01-04-2006, 13:35
X( Jeżeli to jest żart to beznadziejny... Robicie tylko noobom nadzieje -.- SUX!

Kraaj
01-04-2006, 13:38
postow nikt nie edytuje, na forum ktos wprowadzil automatycznego cenzora. i dobrze :}

Niba
01-04-2006, 13:39
To musi byc zart !! Tylko pomysl z ip sie nadaje a reszta do bani... :p
[niezla wyobraznia :) ] GZ ! :D

go-fan
01-04-2006, 13:41
ja pierdole ja pierdole kurwa mać gówno pierdolone chujostwo zajebane w pizdu
@upup
A no faktycznie :P