Pokaż pełną wersje : co jest najgorsze w MMORPGach
Dirty Sanchez
01-04-2006, 12:29
co według was jest najgorsze w MMORPGach ???
dla mnie jest to "samotność" nie ma z kim grać tak chodzisz są i nic !!
Venderer
01-04-2006, 12:34
ee właśnie MMORPG czyli Masive Multiplayer~ polega na tym, że gra w to multum gracyz i rozgrywka raczej nie jest samotna -.^
Ghost Nieudany
01-04-2006, 14:26
Jak nie znasz angielskiego i traktujesz to jako Diablo 2 na lagach, to rzeczywiście gra jest "samotna".
Co mnie wkurza w MMORPG? TONY noobów, które sprowadzają MMORPGI - gry, co jak co, przy odpowiednich funkcjach pozwalające na dobre role play - do poziomu Diablo, czyli nawalaj, nawalaj, kupuj sprzęt, sprzedaj sprzęt, nawalaj, nawalaj. A szkoda.
Powiew Podlasia
01-04-2006, 14:35
hmm.... to szerokie pojecie, bo wiele gier MMORPG i niby chodzi o to samo a diametralnie sie róznią
np. w takim CONQUER wkurza mnie zbieranie gemów nawet 2 dni mozna kopac
w MU łajzy prz wyjsciach z miasta ( PK)
a ogólnie ? no ze chyba sie placi za dodatkowe rzeczy
Kumagoro
01-04-2006, 18:39
Mnie wkurza noobostwo.
Jedyna gra w jakiej się NIE spotkałem z takim procederem to Ultima Online na freeshardach.
Nazwa. mmoRPg
RP role playing - granie roli
Niczego takiego nie widze w mu, tibii i wiekszości nowych gier. WoW ostatnio podratował troche sytuacje, rodzynek...
Porównajcie sobie liniowość (tak, liniowość, kupujesz, expisz, wracasz, sprzedajesz, kupujesz, expisz...) wiekszośc mmorpg-ów, a taką np. ultime.
Czasem pykam w ultime tylko ze względu na głód zagrania roli. Tma jest klimat, ludzie mówia specyyficznym językiem (lol = ban, plx = ban, daj mi jakieś itemki = ban), i robisz co chcesz. Kowal? Nie ma sprawy. Rybak? Nie ma sprawy. Grałeś sorcem, chcesz zostać wojem? Nci trudnego, obniżasz danego skilla i podwyższasz innego. :)
ps. Diablo to nie mmorpg
Ka sia czek
02-04-2006, 12:33
Wiekszosc gier po prostu niezasluguje na miano mmorgp lub rpg.
W wiekszosci to tlko H&S. Gry ktore opieraja sie tylko i wylacznie na ambicjach graczy (jak np taka tibia) Gdzie nieliczy sie rola. Nieliczy sie kultora osobista nie liczy sie NIC PROCZ EXP`a ... On ma 170 lvl i co z tego ze zabija n00bow bez powodu. Obraza innych na prawo i lewo ON JEST PR0 BO MA 170 LVL :D:D:D:D.
Ktos przytoczyl Ultime. Dobry przyklad. Tam trzeba znac RPG ! tam trzeba odgrywac role !
Ale nie tylko Ultima ma taki klimat !. Gralem tez na kilku serverach L2 gdzie rowniez to bylo wazne ! (allseron dla przykladu) rejestracji nieprzejdzie 90% tego forum ! Dlaczego ? Trzeba napisac krotkie opowiadanie RPG o swojej postaci ! Bledy ort niema konta ! Bezsensowne opowiadani niema konta ! Brak klimatu NIEMA KONTA ! i tak dalej ... :].
Tam jeszcze przed zaczciem gry trzeba wykazac sie znajomoscia jezyka !.
Czy WoW ratuje sytuacje ... coz nie do konca ... :|.
Niestety jak dla mnie w dalszym ciagu jedyne prawdziwe RPG to tylko i wylacznie spotkanie z banda znajomych wybieramy GM`a I gramy ;> bez kompow itp ... kartka i olowek :P.
Dr.Unknown
02-04-2006, 13:02
Gracze.
3 znaki.
Tony noobów. A co do klimatu RPG... niewielu ludzi w grach MMORPG na to stać. Dla większości liczy się tylko kasa i ultra-mega-evul-666 itemy. Aczkolwiek grałem ostatnio na fajnym serwerze w WoW'a... i klimacik był pierwsza klasa ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.