Pokaż pełną wersje : Wielki problem z tibio ://
Mam wielki problem , w wtorek dostalem nowego kompa :) i po prost na nim tibia niedziala ( 1,8 ghz athlon , xp , geforce )
weszlem na mirca i sie okazalo ze koles ktory ma 2,4 ghz i xp tez ma ten sam problem
po prostu wlaczam tibie i zaczyna sie strasznie ciac windows/procek ( daje ctrl alt del zeby zobaczyc zuzycie procka ) a tu jest 90-100 % , i sie rznie , tibie wylaczam i znow 0-10 % procent
wie ktos moze o co z tym kurcze chodzi
i pamietajcie
xp suck!:P
XP będzie się pieprzył z tibią dopóki nie wejdziesz w opcjach tibii Graphics|Advanced i nie przesuniesz paska "max FPS limit" w lewo (szkoda że nie podałeś jakiego masz geforce'a, ale zakładam że czwórkę, tak więc jak przesuniesz max fps limit na 50 to powinno być git)
hmm zaraz sproboje , thx
przesunolem i nic , to samo
;/
czekam na dalsze odpowiedzi
Warloczek
09-07-2004, 23:42
Ja mam XP i nie mam problemu mam też geforca 4 titanium 4200(słaba ale to nic) i również procka P4 2,4GHz i mi działa i mam tam w opcjach ustawione na maxa...
L..i..S..e..K
10-07-2004, 00:12
Oryginalnie dodany przez ca1z
hmm zaraz sproboje , thx
przesunolem i nic , to samo
;/
czekam na dalsze odpowiedzi
Zmiana sterow?
btw moim zdaniem to problem zwiazany only na ATHLONY :/ poniewaz kumpel ma 2,4 ghz athlonka i xp i rznie
!
:(
mi sie zdaje że tak jakoś działa athylon + XP
mam athylona XP 2200+
i mialem windows xp prof pl
to tibia chodzila ale wszystko inne cielo strasznie (gg,winamp,exploer)
a teraz mam win 98 SE i mi wszystko z tibią włączoną chodzi jak burza
polecam sprobować przeinstalowac win na 98/98 SE
Ja mam procka chyba 2500+ XP Athlon Barton i Geforce 2 :D i mi chodzi świetnie, ale mam system zwykłego Windowsa, ja się zraziłam już do XP ;( jak na starym kompie wciskałam przycisk "start" i zanim się rozwinęło wypiłam herbatę. Gdzie indziej ten problem ?(
Oryginalnie dodany przez majq
COLOR*=black** Ja mam procka chyba 2500+ XP Athlon Barton i Geforce 2 :D i mi chodzi świetnie, ale mam system zwykłego Windowsa, ja się zraziłam już do XP ;( jak na starym kompie wciskałam przycisk "start" i zanim się rozwinęło wypiłam herbatę. Gdzie indziej ten problem ?( /COLOR*
* celowo usunąłem " [ ] " (przyp. ode mnie)
** celowo napisałem "black" (przyp. ode mnie)
Sorry, że się przyczepię, ale ostatnio bardzo łatwo mnie zdenerwować. Tak więc:
- co to do cholery jest "zwykły" Windows? Windows 3.1? A może Windows 95?! A może jeszcze Windows 2003 Server?! Wyjaśnij mi to, bo nie rozumiem.
- tekst :) wygląda :) bardzo :D :D :D fajnie :D X( :P gdy :] umieści ;) się 8) naprawdę :O :O dużo ?( :D X( :] emotikonek,
@ topic
Faktycznie, zainstalowanie Windowsa 98 SE (a następnie uruchomienie Windows Update) usuwa 90% problemów z wadliwym działaniem oprogramowania.
Dj Nekro
14-07-2004, 12:55
Ja ten sam problem mialem, i okazało sie ze mialem wirusa.:rolleyes:
Prawie mi cały system zeżarł;(
Zrobiłem re-install system iiiii... TIBIA chodzi jak marzenie ! :)
Mistic De'Cros
15-07-2004, 01:54
a może to przez neta ja mam e-wro jest to miejska sieći jak o 14 wbije na tibie to mam lagi jedna kratka na 1 minute 8o
Abdul_StoiMuLacha
04-08-2004, 09:42
od wczoraj mam to samo :( zawsze na moim slabym sprzecie odziwo tibia chodzila cudnie
cel 500,196ram,TNT2 z najnowszym detonatorem,Win Xp. a teraz jak uruchomie tibie to 100% procek uzywany i jak gram to jakby w zwolnionym tempie :( nawet foobara wlaczyc nie moge :(
ma ktos skuteczne roziwazanie na to ???
Jasne.
Patrz: 4 posty powyżej.
Main Vegeta
04-08-2004, 20:26
Ja mam Athlonka 1700+ i win 98 i tibia mi dziala dobrze! Win98 roksi! ;D
O kurde czlowieku powiem ci ze masz przerabane 8o wyrazy wspolczucia... Ja jak zawsze gram w tibie to jeszcze mam uruchomionego winampa puzzle i kulki:D bo co ja mam robic gdy moj 15lvl idzie z thais do carlin:P
]v[ichal
04-08-2004, 22:39
hmmm sproboj wyłączyć wszystkie niepotrzebne programy , wcisnij ctrl+alt+del kliknij na procesy/tibia*****/ustaw priorytet/wysoki - zwiekszy to ilość FPS , ale znacznie spowolnia prace innych programow wiec o winamie zapomnij.
Abdul_StoiMuLacha
04-08-2004, 23:05
nic nie pomaga :/
to nie wina sprzetu bo na 5X lepszych kompach tak samo chodzi :(
Dwimenor
05-08-2004, 12:52
NA 98 tibia śmiga jak rakieta:D Odpalam do tego internet exploreta, winampa i Bóg wie ile programów jeszcze(żadnych proxy, tibiaGG,MC),dotego gadam z kumplem przez GG i zużycie procka wynosi jakieś 30-40%(1.7GH AMD Athlon)
Uncle Warrior
05-08-2004, 13:28
Nie wiem dlaczego masz ten problem :\ mam AMD athlon 2000+ GeForce 4 MX 440 i XP, wszystko mi chodzi jak trza... poza tym ze jak wlaczam kompa to wciagu 30 minut sie zawiesza -.-""""""""""" ale pozniej juz dobrze jest :P
Tibia ogólnie nie lubi windowsa XP/2000/2003 i chodzi pod nimi o wiele gorzej, niż pod 9x
Proponuję wejść w opcje grafiki, jak już ktoś wspominał, i okroić Tibię do ~25-30 FPS. Ja mam nawet 20. Oko ludzkie i tak widzi max ~25fps, więc większa ilość nie ma żadnego znaczenia.
Po prostu z blizej nie znanych mi przyczyn Tibia ciągnie procka ile wlezie i jeszcze więcej nie zostawiając nic innym programom, i trza jej ręcznie wyjaśnić, żeby trochę się z tym przystopowała.
Melabux_1
05-08-2004, 21:50
A może nie amsz interneta :D :P albo kabelek się odłączył przy wstawianiu kompa sprawdż to ;)
ja juz mam na to sposob !
sa 2 :(
jeden to dac full screna i bedzie chodzic jak burza
a drugi to ja kchcesz grac w windowsie i gadac na gg itp
to wchodzisz w graphic i w advanced dajesz niepasek tylko DONT shart i cos tam dalej zaznaczasz , po prostu masz maly ekran ale u mnie 60 fpsow sie wyciaga i da sie grac
pozdro
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.