zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 30-sto minutowe ip blocki co 30 minut -.-

Wufei
01-04-2006, 20:21
heh nie chodzi mi tu o typowy ip block blax help mi, tylko o coś takiego, że dostaje jednego ip blocka na 30 minut, po 30 minutach próbuje się zalogować, i jest kolejny, ład da hell -.- ?

Migdas
01-04-2006, 20:46
Jeśli masz wewnętrzne ip, to każda próba zalogowania sie z niego resetuje licznik, czyli np. jak 10 osób w sieci gra w tibie to kazdy resetuje licznik i taki ip block moze trwac bardzoooooooo dlugo:( Ja raz mialem ip blocka na 5 godzin !

Wufei
01-04-2006, 20:50
suxor, mam wewnętrzne T_T

Vilej
03-04-2006, 16:21
Jeśli masz wewnętrzne ip, to każda próba zalogowania sie z niego resetuje licznik, czyli np. jak 10 osób w sieci gra w tibie to kazdy resetuje licznik i taki ip block moze trwac bardzoooooooo dlugo:( Ja raz mialem ip blocka na 5 godzin !

A ja ci powiem, ze mam szczescie jak dziennie IP block trwa tylko 5h. Zazwyczaj jest to 6-7h.

Miłosz
03-04-2006, 16:30
Ja zgłosiłem ten problem do sieci gdzie mam internet i od pół roku mi to niewyskakuje. Niestety niewiem jak oni to naprawili...

Avager
03-04-2006, 18:04
up:

Zalezy, jak sie jest podlaczonym do takiego przekaznika ... (ktory skupia pewna ilosc osob, ja mam akurat taki co skupia 8 + mam swoj ktory jest dla mnie i mojego ojca) ... jestem "adminem" (duzo na tym sie znam ... nie ma co :D ).
Mogli Cie przepiac do innego "Switch'a" i to wszystko :) .

(przynajmniej tyle to wiem...jak cos jest innego to nie wiem, ale to najbardziej prawdopodobne :D ).

Wufei
04-04-2006, 09:30
no dobra, załóżmy dzwonie do providera netu, i niby co mam powiedzieć? "kufa ip block zrob cos kufa plax!?" -.- ?

tak, czadowo, za publiczne (zewnętrzne) ip będe musiał płacić 5 zeta więcej do podatku za neta, no cóż cena chyba nie jest zbyt wysoka :)