Pokaż pełną wersje : Rp online...
Marchewki
30-09-2006, 00:57
no a jak Rp online to zwykły plagiat tibi hehe
slawekmag
30-09-2006, 10:24
Co się stało ze stroną RP-online?
Lord Wardi
30-09-2006, 11:48
@Marchewki
Panu już dziękujemy...
@up
Jak to co? Okropne zielone "coś" na czarnym tle wciąż działa!
A mi nie działa, i musze wchodzić na forum... Ręcznie ;x
Ja nawet na strone nie wchodze :P Bo plakac mi sie chce :( ...
A forum mam w ulubionych (aha, wejscie przez link do forum ze strony, i zalogowanie sie przez ten link...nie dziala ;P wiec trzeba zrobic poprzez skopiowanie linku do forum i wklejenie go do przegladarki... ).
Volan Rookstayer
30-09-2006, 17:24
Czy ktoś mi powie, kiedy to wyjdzie ? O ile wyjdzie. Strona główna nie działa. Czyli chyba The End ?
slawekmag
30-09-2006, 17:30
Już strona działa.
Marchewki
30-09-2006, 17:50
ale gra nigdy działac nie bedzie hehe
Volan Rookstayer
30-09-2006, 18:07
Strona nie działa. -.- Kiedy bedzie można grać ???
@up
hehe
up up:
On nie ma "musku"
hehehehe
Topic:
Up:
Kiedy ? Kiedy sie zrobi, wez napisz gre od 0 , zrob 20-30k spritow (Tak, tyle bedzie minimum na GLOWNY start gry), zalatw serwery do podtrzymania tego wszystkiego... I sprobuj to zrobic w 3-4 miesiace.
Bys musial siedziec 24h/7 + 20h dodatkowo ... nie mozliwe do wykonania... .
P.S.
Marchewka, idz sie wkoncu utop, bo to co piszesz juz jest zalosne, wczesniej bylo smieszne, juz nie.
Robisz sie zbyt glupi by byc juz glupim.
I tak masz Bana na IP - przynajmniej IG (In game) nie bedziesz spamowac xD .
Dokładnie Marchewiki... Oni chociaż nad czymś pracują i mają jakiś plan. Też umiem powiedzieć "To będzie dziadostwo". Sam spróbuj coś stworzyć :P
Marchewki
30-09-2006, 23:14
tylko on coś mówi 2 lub 3 miechy jak oni to robią 2 lata hahhaha
ahhahaha, jestes glupi, hahahaha
Twoje posty sa bez sensu, ciagle sie powtarzaja "hahahaha", STFU jesli nie masz nic do powiedzenia :> .
Marchewki
30-09-2006, 23:21
tylko on coś mówi 2 lub 3 miechy jak oni to robią 2 lata hahhaha
Lord Wardi
01-10-2006, 09:41
@Avager
Ignoruj go, a wszyyystko będzie dobrze :)
@up
No to napisz 5k linijek tekstu w delphi (iks de), zrob 30k spritów i załatw sobie serwery na to wszystko. W ile to zrobisz? A może w ogóle nie zrobisz?
(Noo... Ja nie znam się na programowaniu i nic bym nie zrobił, ale TY się tak wymądrzasz.) Kawior nie napisał "TAAAK DOKŁADNIE ZA 3 MIESIĄCE 13 GODZIN 45 MINUT I 12 SEKUND GRA BĘDZIE GOTOWA" tylko napisał, że PRZEWIDUJE ruszenie gry za 3 miesiące. To duża różnica, nie? Przynajmniej dla mnie...
Palant plx?
@Wardi i Avager
Gratuluję dokarmiania Trolla, widzę, że dawanie warnów za to nie jest aktualne...
Naprawdę, tłumaczenie idiocie nic nie da. Tym bardziej "ignorujcie go!" "ok, ignorujmy!" "no, ja też go ingnoruję!" Jak to widzi, to tym bardziej będzie pieprzyć. Darujcie sobie...
Marchewki
01-10-2006, 11:54
gra sie już przedłuża o 4 miechy ale spoko za 10 lat będzie gdy 2 d kompletnie wyjdzie z mody ahhaha
Marchewiki to, że tobie stworzenie gry 2d nie wyszło to nie znaczy, że możesz pd razu ich spisywać na straty...
Marchewki
01-10-2006, 13:37
moge :D i nawet musze
Volan Rookstayer
01-10-2006, 13:54
Oj, marchewki ty chyba wogle nie masz tego "musku". Ok, a za ile przewidujecie strat ?
Jak z Marchewek zrobimy sałatkę ;x
Zastanawiam się nad zrobieniem z niego wioskowego idiotę, który gada sam do siebie i je psie kupki. Quest z nim związany byłby idiotyczny jak on sam, a nagroda to zatruta marchew.
Start - nie wiadomo kiedy.
Chcesz sie czegoś dowiedzieć? - Forum
Jesteś idiotą, trollem, Marchewką, Daxem - Wyjdź ( ewentualnie utop się )
Jak z Marchewek zrobimy sałatkę ;x
Zastanawiam się nad zrobieniem z niego wioskowego idiotę, który gada sam do siebie i je psie kupki. Quest z nim związany byłby idiotyczny jak on sam, a nagroda to zatruta marchew.
Start - nie wiadomo kiedy.
Chcesz sie czegoś dowiedzieć? - Forum
Jesteś idiotą, trollem, Marchewką, Daxem - Wyjdź ( ewentualnie utop się )
Oooo dobry Pomysl z tym Questem :)) , ale nie musi byc ZATRUTA marchewka, zwykla... MALA marchewka starczy ;p .
Marchewki
01-10-2006, 16:27
zatruta by była lepsza ale ty nie umisz myśleć i wolisz zwykłą omg użyj wyobraźni NABB
Volan Rookstayer
01-10-2006, 17:43
zatruta by była lepsza ale ty nie umisz myśleć i wolisz zwykłą omg użyj wyobraźni NABB
"Omg no wez otwuż ten holerny sułownik ! No otwóz ! PLX !"
On czerpie przyjemność z dokuczania. Ile on ma lat ? :baby:
Tawer Redeye
01-10-2006, 18:55
Może wszyscy wejdźmy na profil tej marchewki i dajmy dodaj użytkownika do listy ignorowany. Będzie spokój. Ja już to zrobilem http://img516.imageshack.us/img516/9194/marchewkivr1.png
Knight Patryk
08-10-2006, 17:20
Ja polecam zamknac ten topic a jak gra powstanie to otworzyc bo to nie ma sensu same klotnie
Lord Wardi
08-10-2006, 22:10
@ 2up
Ja też ;]
gra chyba jednak nie wyjdzie ~~
Ale chamsko ten wasz team leader postąpił ; )
A tak max ; )
Ale moze go przekonacie..
Jeszcze nic nie wiadomo... wiec, nie przyjmujcie tego dosadnie, ze na 100% nie bedzie.
slawekmag
28-10-2006, 18:46
Jeszcze nic nie wiadomo...
Nie wmawiaj se. Z tego co wiadomo to Kawior na pewno nie będzie nic robić albo robić tak mało, że gra nie powstanie. Prawdopodobnie będzie miał czas tylko w ferie, a i tak pewnie mało. Czekać do wakacji? Nie... Trzeba znaleźć nowego programiste.
cala polska patrzy, chyba sie nie poddacie?(;
Ziutek666
28-10-2006, 19:21
Tak sie zastanawiam...nie potrzebujecie czasem scenarzysty?
Bo skoro gra ma byc znacznie bardziej rozbudowana potrzebuje jakiejs fabuły...przynajmniej wg. mnie ;)
Lord Wardi
28-10-2006, 19:39
Żadnych nowych newsów, informacji, wiadomości na forum.
Zaczynam wątpić w G-Softa.
Wg. mnie ta gra już nie powstanie.
Byłem cierpliwy, wierzyłem, że dacie radę.
Lecz zawiodłem się.
Ta gra nie wyjdzie, mówię wam.
Bye.
Żadnych nowych newsów, informacji, wiadomości na forum.
Zaczynam wątpić w G-Softa.
Wg. mnie ta gra już nie powstanie.
Byłem cierpliwy, wierzyłem, że dacie radę.
Lecz zawiodłem się.
Ta gra nie wyjdzie, mówię wam.
Bye.
tak,myślałem że wyjdzie gra po 6 miechach ale nicX(
slawekmag
28-10-2006, 19:55
Tak sie zastanawiam...nie potrzebujecie czasem scenarzysty?
Bo skoro gra ma byc znacznie bardziej rozbudowana potrzebuje jakiejs fabuły...przynajmniej wg. mnie ;)
Fabuła jest już od jakichś dobrych kilku miesięcy. I to taka, że można by było ją w książce opisać.
RP jest o krok od upadku. Programista wszystko olał. A Tarlosik oczywiście wszystkich wkurza, bo pisze jakby chciał aby rp upadło.
Sławek
@lord Wardi
ROTFL, tak czekasz na projekt a nawet nie wiesz, że lider-programista olał wszystko.
PartyBoy
28-10-2006, 22:28
Gra miała powstać coś pod koniec maja poczatek czerwca, poźniej ludzi mowili że "troszkę" później wyjdzie (sierpień). Przez wakajce wy chyba za dużego postępu z grą nie zrobiliście(?). Gra już upadła, nie macie się co łudzić.
Domyślam się co ktoś napisze w następnym poscie:
"Programista wszystko olał"-ja to wiem.
Marchewki roX :p
@edit: Zapomniałem dodać, temat powinien zostać zamknięty, jeżeli chcecie się dogadywać co dalej z RP radze wypowiadać sie na waszej stronce, tzn. forum ;)
@up
z jakiej racji ty zamykasz temat >.< ??
@topic
a tak fajnie sie zapowiadało , może oddacie to wszystko innym luzdiom ? :D
slawekmag
29-10-2006, 10:22
omg -.-. Programista się znajdzie. Przynajmniej tak myśle.
Knight Patryk
29-10-2006, 12:18
Wy wszyscy mieliscie nadzieje ze ta gra bedzie the best a nawet gdyby wyszla to by bylo 1 wielkie g***o wg.mnie
Pan i Wladca
29-10-2006, 12:23
Pfff, nieźle się uśmiałem czytając ten temat :D
No ale ja was nierozumiem, koleś dostał się do dobrej szkoły to wybrał szkołe(tak ktos na forum rp napisal ;p) a o tym czy to koniec gry jeszcze nic nie wiadomo, jakby tak było to napewno sam Kawior wkońcu wszedł by na te forum i o tym napisał. Nierozumiem tylko Tarlosa, jakby to wszystko miał w dupie :/
slawekmag
29-10-2006, 17:33
Ja też Tarlosa nie rozumiem. Ale tego idiotę zrozumieć się nie da.
Marchewki
29-10-2006, 19:24
hmm i co tak jak mówiłem Rp nie wyjdzie nigdzie :/
Slawek znowu mnie nie zrozumiesz bo uzyje ciezkiego dla ciebie slowa - racjonalizm, wiecie co to?? Wiedzialem o upadku RP od dobrych 2 miechow bo widzialem co sie dzieje. RP jak wszystko przeminelo, nie wiazalym z nim przyszlosci od tak chcialem pomoc bo patrzac jak Farmero wpuszczal do teamu ludzi pokroju Slawka to mi poprostu bylo zal. Bardzo sie ciesze ze wyrzucilem spora ilosc trolli ktore nie dosc ze gadaly glupoty to jeszcze nie potrafily pojac prostych spraw. Oszukiwalem was w sumie zeby nie robic wam przykrosc.
Pan i Wladca
29-10-2006, 20:17
@up
Trzeba było powiedzieć, do tego czasu znalazło by się wielu nowych programistów :/
slawekmag
30-10-2006, 14:19
Oszukiwalem was w sumie zeby nie robic wam przykrosc.
ROTFL. To jak wiedziałeś, to dlaczego ciągle byłeś w teamie. Trzeba było olać wszystko. Jak już powiedziano do tego czasu znalazł by się nowy programista. A ty co? Zadowolony z siebie bo mnie znowu zbanowałeś. ROTFL. Ja i kilka osób zacząłem programisty szukać A TY NAS BANUJESZ. Jakbyś nie chciał zreaktywować projektu. Zresztą każdy to wie, że nie chcesz. Czy ciebie do reszty pokręciło? Podoba ci się robienie sabotażu. Podnieca cię to?
Lord Wardi
30-10-2006, 16:38
@lord Wardi
ROTFL, tak czekasz na projekt a nawet nie wiesz, że lider-programista olał wszystko.
Nie, wcale nie wiem, że programista(Kawior) wszystko olał. Nie, wcale go nie mam na GG :) <sarkazm> <ironia> -.-
PS: Jak jeszcze raz napiszesz "Lord Wardi" a nie "Wardi" to... No nie wiem, co mogę ci zrobić przez forum ;) Ale nie mówcie tak na mnie, blz!!!
slawekmag
30-10-2006, 17:13
Nie, wcale nie wiem, że programista(Kawior) wszystko olał. Nie, wcale go nie mam na GG :) <sarkazm> <ironia> -.-
PS: Jak jeszcze raz napiszesz "Lord Wardi" a nie "Wardi" to... No nie wiem, co mogę ci zrobić przez forum ;) Ale nie mówcie tak na mnie, blz!!!
Przecież masz tak w nicku.
TARLOS sabotuje projekt, wszystkich którzy chcą go zreaktywować banuje.
TARLOS I HATE YOU XD
Eee tam coś się wymyśli ;D w sumie fajnie bo jak trolle zobaczą notke o ragnaroku w RP to wyjdą i nie wrócą xD
W sumie mamy wszystko poza kodem. Programista się znajdzie ( tak myśle ) a może i Kawior wróci.
Slawek... Przestań XD
( Do wszystkich którzy przychodzą tu aby nabić sobie posta w stylu " jeje, jesteście do dupy uhauuuuuuuuuua " -Tak, niestety, polegliśmy... Nie musicie już przeglądać tematu... Najlepiej... Wyjdzcie XD )
Ha! Właśnie, wała wam marchewki i inne daxy! Jejejeje
http://www.rp-online.republika.pl/fota3.jpg
http://www.rp-online.republika.pl/fota4.jpg
W teamie mamy ich dużo wiecej ;p nie traćcie nadzieji :)
Marchewki
03-12-2006, 20:18
to coś żyje AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAA
:x::x::x:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAA:x:
Pan i Wladca
03-12-2006, 23:29
..and we never die!
Hajla bajla!
Tylko ja sie tak szczerze spytam: po co robic cos, co wyglada jak Tibia, dziala jak Tibia, ma interfejs jak Tibia i najpewniej gra sie w to tak samo jak w Tibie? Sama Tibia jest lepsza, a przynajmniej darmowa. O wiele latwiej wyszloby juz wam skonfigurowanie OTSa. Tylko zeby nie bylo, ze ja tu do OTSow namawiam, po prostu zauwazam fakt.
@down: to nie zalezy od tego, jak programista zrobi gre, ale od tego, jak beda zachowywac sie gracze. Ponoc nawet sa jeszcze OTSy z przesiewanymi graczami, w ktorych mozna poczuc prawdziwy klimat RPG. Chyba, ze karczmarzowi zaimpletujesz skrypt jak na Vallheru - mowi o ostatniej walce lub innym zdarzeniu w krolestwie. A z tym, ze dziala jak Tibia, chodzilo mi o to, ze postac sie porusza w takim samym, kratkowym, swiecie, nie majac zadnej mimiki, a caly klimat to wylacznie barwne dialogi postaci. To ostatnie bez ironii, choc bardzo by tu pasowala.
Nc... Widzę, że nawet zajrzałeś na forum... Gz ;x
To nie będzie działać jak Tibia, tu wchodząc do karczmy możesz posłuchać o przygodach sącząc browar ;p
Będzie całkiem inaczej niż w Tibii uwierz ;/ głównie kładziemy nacisk na klimat więc nie będzie "Cześka Wypierdolka" który wjedzie do tawerny i zarzuci " el0 zią ku*** co jest? iciemy huncicc dragi i rotlormy?!??111 "
Ale nie chce mi się znowu tego tłumaczyć ;p wejdź na forum poczytaj trochę a zobaczysz jak bardzo się mylisz :)
Marchewki
05-12-2006, 23:25
dobra kozak najpierw zrób potem mów :P Klimat Ultimy czuje :D
Lukasz(R)
08-12-2006, 18:29
mi tam sie pomysl podoba oby jak najszybciej gra powstala. oczywiscie na poczatku nei mozemy wybagac zeby nawet chodz troszke dorownywala tibi poniewaz to co widzimy teraz w tibi jest praca cipow i ich rozwijania gry przez pare lat. wiec zycze powodzenia.
tylko moze przewidujecie jakis termin w ktorym bedzie juz to gra gotowa do zalogowania i zabicia pierwszego spidera ;) chcial bym wiedziec poniewaz chetnie bym pogral.
a takie slowko odemnie zebyscie nie przejmowali sie ludzmi ktorzy mowia ze to jzu bylo ze nie ma po co robic takiej gry ze to strata czasu ponniewaz sa osoby ktore z niecierpliwoscia czekaja na efekt waszej pracy :] >>>JA<<<
EDIT:
Down:
Przepraszam xD szybko pisalem i nie zwracalem uwagi na bledy ortograficzne :P juz poprawilem jak cos :] dzieki za zwrocenie uwagi :]
rzycze
a ja ci Życzę slownika ortograficznego na gwiazdke... -. - i najlepiej zeby wiazalo sie to z tym zeby rodzice zabrali ci kompa...
obecnie pracujemy nad strona, niestety graficy albo nie sa od tego typu grafik albo nie maja obecnie czasu i troche to zajmie zanim jakiegos lenia zmobilizuje :X
Marchewka:
Weź ty chociaż stwórz byle jaką grę, nawet w programie, polecam ci The Games Factory, chociaż wydaje mi się że nawet nie umiesz się nim posługiwać. Jak nie dasz rade to ci e-mailem(takie coś jak poczta) taki program w którym wybierasz głównego bohatera, ustawiasz wrogów i tyle Xd. Po za tym to mówiłeś że nie nabijasz, a nabijasz do potęgi 23,5 XD. Mógłbyś chociaż docenić starania twórców! Myślisz że to będzie takie jak Tibia! To raczej nie będzie takie jak Tibia! To będzie miało klimat! Jak ci się nie podoba to przynajmniej się nie odzywaj i idź jeść marchewki Grrrrrrr......:evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:
Topic:
Gra zapowiada się znakomicie! Chciałbym należeć do teamu jako maper, jakbyście potrzebowali kogoś to piszcie na GG!
Rav Othersider
10-12-2006, 23:00
(...) To będzie miało klimat! (...)
Zerżnięty z takiej gry co się Tibia nazywa.
Ciekawe, kiedy nowemu programiście to się znudzi? ;)
Progrmiasta jest ciagle ten sam, uporal sie z dziennymi czasopochlaniaczami i teraz w jako takim tepie cos tam skrobie. Wszyscy maja szkole, przez co tempo spadlo, ale projekt jeszcze pozyje ;)
Zerżnięty z takiej gry co się Tibia nazywa.
Brak mi słów. Tibia ma wspaniały klimat, można zaczepić nieznajomego, wymienić z nim kilka zdań i odejść z uśmiechem na twarzy. Polacy są mili i zawsze pomogą. Questy są bardzo rozbudowane, nie tak prymitywne jak zabij otwórz skrzynkę i weś nagrodę. Za spam i inne wykroczenia które przeszkadzają grę porządnym graczom się banuje, to przecież oczywiste. Tibia ma taki klimat jak kloc parujący w mikrofali =.=
Marchewki
14-12-2006, 15:35
ty tu nie obwiniaj Tibi bo jak grałem w tibie 4 lata temu gdy Polacy mieli max 80 lvl to było fajnie z Br dało się najlepiej grać i z Anglikami z każdym mogłeś się dogadać nie raz fajna wojna a teraz dzięki tej Polsce :D mamy zrąbana gre co wejdziesz na resp jakiś to tylko słychać wypier.... ale co mi się to zdarzyło zabrałem Polakowi jakis 8 lvl przeciagał 4 meaty zabrałem mu 2 meaty za 20 minut w Jaskini na dwarfach czekaja na mnie 80 lvl , 60 lvl i 50 lvl i miło zhuncili mnie :/ to jest Polska :/ jak widać Polska dla polaka :/
Nom, taka jest, że nooby kradną i myślą, że są extra madafaka... Ahhh te polaczki ;p
Marchewki
14-12-2006, 21:51
to albo zrobicie tą gre i będę miał w co grać przynajmniej cos lepszego albo znowu jaja se robicie i nic nie będzie Krzysztof Kononowicz nic nie będzie !! :D
Pan i Wladca
14-12-2006, 23:37
Chopy to nie temat o Tibi tylko o naszej niepowtarzalnej grze Rp- Online xD
Możecie mówić co chcecie, ale jestem pewien, że jak tylko gra wyjdzie to każdy z was stworzy swoją postać i wejdzie w świat niepowtarzalnej przygody, jaką znajdziecie w Rp~~ xD
Marchewki
15-12-2006, 10:44
powinieneś podrkeślić jak wyjdzie :)
Tom The Tanner
15-12-2006, 13:52
Zastanawiam się tylko jak wy tam wytrzymujecie. Gdybym miał czekać ponad pół roku dzień w dzień to bym sie chyba na skakance powiesił xD
dzień w dzień
XD
Dlaczego uważasz że czeka się dzień w dzień? Np. ja od pół roku wcale nie patrzyłem na rozwój gry. Nie wchodzę w kółko na forum, na stronę itp. Czekam na to tak jak na moje imieniny (prawie ich nie obchodzę Xd)
Hrabia_Citizen
15-12-2006, 14:14
@up, up,
To nie było śmieszne, tylko psychole się śmieją z ludzkich tragedii,
@topic,
Chciałbym przyłączyć się do teamu, ale za bardzo nie wiem co mógłbym robić. Może mógłbym zająć się tym, ażeby każdy dział gry utrzymywał się w dobrym klimacie? Żeby nie iść na masówkę jak np. Tibia?
Fajnym pomysłem byłoby zdefiniowanie expowisk i powiedzmy, gracz w ciągu jednego dnia mógłby 2 godziny spędzić na expowisku, ale może sobie postać z kkumplami w mieście ile tylko chce? To zapobiegłoby uzależnieniom i czubkom stojącym 15 godzin na expowisku.
@up
2 godziny :P to jak dla mnie za malo minimum 4h ;P jak dla mnie ale i tak zwaracajac sie do tibii max spedzam czas przy expowisku to 2h
Przemek925
17-12-2006, 19:10
Tu Przemi z projektu Rp. Praca nad grą jakoś leci.Ciesze się,że Marchewki choć trochę zmienił nastawienie do projektu :).Co do "powieszeniu się na skakance".Weź się koleś opanuj może,co?Nie rozumiem takich ludzi jak ty...
@Hrabia_Citizen : Zacznij od zarejestrowania się an forum Rp ;].Ale co do 2h to raczej duże Nie.Czemu?A qesty?Nie będą się opierać tylko na zabijaniu potworów(napewno) ale muszą być też i takie wątki.Zreszta
wiadomo ;].
@Taki off-top: Do Hrabiego.Gram na plemionach(Geghan) i ty masz mhmm jak to lekko ujac(nie moge pisac polskich znakow(nie wiem czemu...co
Przemek925
17-12-2006, 19:14
Tu Przemi z projektu Rp. Praca nad grą jakoś leci.Ciesze się,że Marchewki choć trochę zmienił nastawienie do projektu :).Co do "powieszeniu się na skakance".Weź się koleś opanuj może,co?Nie rozumiem takich ludzi jak ty...
@Hrabia_Citizen : Zacznij od zarejestrowania się an forum Rp ;].Ale co do 2h to raczej duże Nie.Czemu?A qesty?Nie będą się opierać tylko na zabijaniu potworów(napewno) ale muszą być też i takie wątki.Zreszta wiadomo.
Od jakiegoś momentu(wcisnełem coś)nie mogę pisać polskich znaków.
@Offtop do Hrabiego.Grałem w plemiona(Geghan) i ty masz mhmm jak to lekko ująć.Jakąś wrodzoną wyższość.Masz podobno jakiś tytuł hrabiego i wszystkich innych traktujesz jak "chłopów".Tak jakby cofnięty czasie jesteś...Jeżeli ty to ten sam Hrabia Citizen.
Proszę administratorów o usunięcie mojej wiadomości up.Coś mi się,ekhm psuje...
Już się da,poprawiłem.
Marchewki
17-12-2006, 20:08
hehe to możecie mnie odbanowac na forum :D bo mam bana na zawsze hehe :D
no bo co najpierw było no przed wakacjami koniec i będzie test serwer , potem mówione było że po wakacjach :/ , puźniej się dowaduje że za miesiąc i nagle nie będzie wogule gry no to spox !!
up (Ktos tam od 2 h na expowisku).
Wiesz, my tu mielismy zamiar wprowadzic taki system, ze;
Jest Glod i Pragnienie (Glod - Trzeba jesc by zapelnic pasek, Pragnienie - Trzeba pic by zapelnic pasek) oraz mozliwe ze zmeczenie (Odnawia sie gdy jestes offline - Chociaz to jest mniej prawdopodobne),
Chodzi o to, ze Gdy sie je na polu bitwy (Po za tawerna lub domem albo gdzies w miescie, w ktorym miejsce to jest specjalnie przystosowane do jedzenia), mozna sie spodziewac nie zbyt dobrych konsekwencji ("roztycie sie" - Slabsza walka, powolniejsze poruszanie sie itp).
Poprostu taki system, ktory by ograniczyl siedzenie 24/7 na expowisku.
Gracz musialby (z jego checi lub tez nie) wkoncu posiedziec troche w tawernie, i swoje potrzeby zaspokoic.
up (Ktos tam od 2 h na expowisku).
Wiesz, my tu mielismy zamiar wprowadzic taki system, ze;
Jest Glod i Pragnienie (Glod - Trzeba jesc by zapelnic pasek, Pragnienie - Trzeba pic by zapelnic pasek) oraz mozliwe ze zmeczenie (Odnawia sie gdy jestes offline - Chociaz to jest mniej prawdopodobne),
Chodzi o to, ze Gdy sie je na polu bitwy (Po za tawerna lub domem albo gdzies w miescie, w ktorym miejsce to jest specjalnie przystosowane do jedzenia), mozna sie spodziewac nie zbyt dobrych konsekwencji ("roztycie sie" - Slabsza walka, powolniejsze poruszanie sie itp).
Poprostu taki system, ktory by ograniczyl siedzenie 24/7 na expowisku.
Gracz musialby (z jego checi lub tez nie) wkoncu posiedziec troche w tawernie, i swoje potrzeby zaspokoic.
Boże, teraz to wygląda jak RPGowy potworek. Mam nadzieję, że wasze plany się spełnią, ale myślę, że to za skomplikowane i złożone.
Aval'yah
18-12-2006, 18:34
Dokładnie, nie przeginajcie w drugą stronę. Po pierwsze wątpie żeby udało wam się to zrealizować, po drugiego nikomu nie będzie się chciało grać w coś takiego.
Mi się będzie chciało:) :) :)
Niezależnie jaka będzie ta gra!B)
Korektor
18-12-2006, 19:14
Głód i pragnienie powiadacie... A jeśli jest ktoś np. jak ja, kto wyjedzie np. na ferie poza dom, to jego postać zarobi kilkanaście dedów z głodu? Jeśli już mielibyście wprowadzić coś takiego, to głód powinien rosnąć tylko jeśli jesteś online.
Przemek925
18-12-2006, 19:59
Czytaj ze zrozumieniem.Avager napisał też np.że może będzie się odradzało jak będziesz offline to skąd pomysł,że wtedy byś stracił?o.O
Będąc online... Musisz jeść to chyba rzeczywiste. Nie chcemy przeginać w żadną stronę, chcemy zrobić grę w którą pograją ludzie którym w np. Tibii klimatu brak, a tu będzie to głównym celem.
Korektor
18-12-2006, 20:24
Tak, macie dokładnie takie same założenia jakie mieli twórcy Tibii. Jeśli gra wypali i znajdziecie sposób na zarabianie w niej, to jestem pewny, że gra bez pacca nie będzie miała sensu. To tak samo jakby był darmowy Windows, w którym możesz używać tylko Painta. Przecież nie będziecie męczyli się w przyszłości nad grą, za darmo.
Przemek925
18-12-2006, 20:58
Niby dlaczego?Ech...
Rav Othersider
19-12-2006, 14:12
Brak mi słów. Tibia ma wspaniały klimat, można zaczepić nieznajomego, wymienić z nim kilka zdań i odejść z uśmiechem na twarzy. Polacy są mili i zawsze pomogą. Questy są bardzo rozbudowane, nie tak prymitywne jak zabij otwórz skrzynkę i weś nagrodę. Za spam i inne wykroczenia które przeszkadzają grę porządnym graczom się banuje, to przecież oczywiste. Tibia ma taki klimat jak kloc parujący w mikrofali =.=
No i to jest klimat, dzięki któremu dużo osób gra w tą gre ;).
Korektor
19-12-2006, 14:35
@Przemek925,
Kiedy ci programiści zaczęli robić Tibię, miała ona być bardzo fajną, wciągającą grą z klimatem. Jednak za godne granie w grach MMORPG zazwyczaj trzeba płacić, jeśli nie to masz malutko możliwości. Jeśli RP wypali (czego życzę twórcom gry) to po jakimś roku czy 2 znajdą sposób na zarabianie i zwalą klimat, niestety. No chyba, że pod żadnym pozorem nie zrobicie "pacc i facc" i to będzie jedno z założeń gry, to wtedy macie większą szansę na sukces.
Up:
Pacc & Facc...
Napewno bedzie dobrowolna dotacja (Serwer kosztuje !, a kazdy grosz sie przyda)
A konto Platne... w bliskiej przyszlosci nie, moze w dalszej, ale takze nie tak zryte jak w Tibii, beda oczywiscie zalety posiadania Platnego konta (o ile takowe bedzie), ale napewno nie tak Drogie jak i strasznie rzucajace sie w oczy jak jest w Tibii .
Mowa tu o jakichs 5zl (+/- 2 - 3 zl) moze na miesiac (w dalszej przyszlosci, gdy gra bedzie juz prezentowala caly swoj system + beda wychodzily nowe update'y - nowe rozdzialy, potworki, przedmioty, questy, lokacje).
Ale co do platnosci, to nie zaglebiajmy sie jeszcze w to, zanim gra dojdzie do momentu gdy bedzie mozna juz pobierac oplate...to jeszcze troche potrwa !
Co do glodu...
Jezu ludzie... To oczywiste ze Glod i Pragnienie bedzie malalo gdy jestes tylko i wylacznie ONLINE (w pewnym sensie zapobiegnie to AFK i Botom... - iz jedzenie na polu bitwy to nie zbyt dobry pomysl... tymbardziej nie przyszykowanego wczesniej posilku ... nie bedzie sie oplacalo Boterom).
Natomiast jest cos takiego jak zmeczenie, ktore jest malutkim odzwierciedleniem takiego jakie jest w Tibii...tutaj natomiast objawiac sie bedzie (przypuszczam), ze:
-Postac porusza sie wolniej
-Slabszy atak,
-Slabsza obrona,
-Slabsze czary i mozliwosc nie udanego czaru,
I inne negatywne "Statusy".
Jak temu zapobiec ? W Ciagu dnia (24 godzin) postac powinna byc offline przez 8 godzin (czyli ... Kazda minuta (sekunda) offline = 3 minuty (sekundy) Online).
Sen jest potrzebny :).
Proste prawda :) ?
Co kolejne dodac...
No coz, przypomne ze to glownie gracze buduja klimat, widzieliscie co sie stalo w Tibii, my chcemy w jakis sposob zapobiec... by takie zdarzenie nie zaszlo i w RP.
Co najwazniejsze, ciagle rosnaca ilosc questow - i to nie tylko Idz tam, zabij wszystko na swej drodze, otworz skrzynke...
Jak juz mowilem dawno temu,
Decyzja gracza co zrobi z nagroda (ktora moze dostac za banalny quest, typu idz, zabij, przynies) - nagorda, ktora moze byc np. kawalek rudy metalu- To co z nim zrobi, bedzie konsekwencja w przyszlosci... .
Np. Zaniesie to jednej osobie, a gdzies tam daleko moze byc inna osoba, ktora da inna cenna rzecz...ktora takze moze byc przydatna w przyszlosci .
To taka jedna z prostych propozycji, jaka zostala zlozona na nasze questy.
Korektor
19-12-2006, 15:23
Chcę Wam przypomnieć, że nie jesteście ekipą Microsoftu, tylko grupą młodzieży, mieżcie siły na zamiary.
PS. Skoro pacc kosztowałby 5 zł to każdy by go miał, proponowałbym przynajmniej 25/30 za miesiąc.
Ale pacc nie będzie przynosił tak wielkich korzyści jak możliwość spania O.o to będzie np możliwość dodania sobie dopisku np. "Sir" itp. ( napewno nie będą osobne kontynenty tylko dla płacących ;p )
Nie wiem, narazie to tylko domysły, ale przestają powoli nimi być. Kawior idzie dalej, zobaczcie sobie newsy na forum. Myśle, że damy rade, ale co będzie potem... To już zależy od graczy ;p
Bugatti183
19-12-2006, 17:20
Gosciu to jest do dupy !
Przemek925
19-12-2006, 17:57
Powiem tak.Rp nie jest nastawione na komercje.Napewno nie będzie tak,że jak chcesz być najlepszy to musisz wykupić pacc'a,nie będzie też takich sytuacji jak: Ruszył serwer,oczywiście musisz mnieć pacca aby zacząć grać teraz.Udostępnimy dla facc jak już zdobędą po 60lvl.Spoko jest?-Nie.Albo anhi(chcesz mpa?kup premium!Chcesz iść na exp?Kup premium!Chcesz fajne qesty?Kup premium!A może chcesz iść na demona?Kup premium...).Nie mówiąc już o innych sytuacjach.Oni wręcz zmuszają graczy do kupienia pacc...W Rp tak nie będzie...Ja np. będę pracować za darmo.Czemu?Będę mniał satysfakcje,że mogę sobie pograć w coś w czym sam brałem udział i pilnować aby nie zagęszczyło się noobków :).Wolimy aby grała setka przyzwoitych osób niż tysiąc osób w tym 900 "frii itanzów"
Czy ktos moglby mi wyslac jakąs wiadomosc jak ta gra ruszy?
Chetnie zobacze jak to sie je :)
Tematu mi sie czytac nie chce, moze nawet gra juz dziala, jak tak to podeslijcie na PM link do niej ;)
Nie działa ;< Tarlos wysadził Kawiora w powietrze ;(
Żeby gra powstała, potrzeba będzie dużo czasu. Ale mamy stałych fanów którym dziękujemy za wsparcie i ciepłe słowa ( marchewki, dax itd. ) :)
A co z lvlem? Czy bedzie dużo znaczył w grze? Tak jak w Tibii, im większy lvl tym lepsza postać? Czy może 10, a 20 lvl nie bedzie sie za bardzo różnił? Bo ja np. nie gram w Tibie, bo to jest gra bez sensu, bicie lvl jest poprostu nudne... I dlatego licze na to, że bicie jak największego lvl nie będzie miało poprostu sensu, a celem gry bedzię wykonywanie questow/przechodzenie rozdziałów i klimat oczywiscie :) Co do głodu i zmęczenia - bardzo dobry pomysł ;]
Przemek925
19-12-2006, 20:10
Powiem tak.Będziemy bardziej cenić gracza,który utrzymuje klimat,siedzi w karczmie,robi qesty itp.Taki osobnik ma większe szanse na zostanie (to jest gdzieś na forum dla wszystkich z tego co wiem więc ujawnie) "prezydentem miasta".Ale to już później.Pozdro :).
up:
Wiesz, Zazwyczaj Rozdzialy beda sie wiazaly z ograniczeniami LvLu, czyli kazdy bedzie mogl dogonic tych na Topie, poki nie zostanie wykonane zadanie zlecone w rozdziale :).
Co do sily LvL itp...
Wiesz, to ma byc "Typowe" MMORPG, co idzie za tym, lvl oczywiscie bedzie dawal sile itp...
A czy ja powiem ze w Tibii lvl ma takie duze znaczenie ? Nie wiem...
Zastanawiamy sie na jaki poziom ustawic trudnosc bicia lvlow...
Korektor
19-12-2006, 20:28
Założenia macie bardz dobre, rzecz w tym, że nie przychodzicie codziennie rano do biurowca z wielkim szyldem Microsoft. Pamiętajcie, że każde udoskonalenie na tyle przedłuża premierę gry, że w pewnym momencie ogłosicie, że projekt upada i nie będzie gry.
Przemek925
19-12-2006, 22:37
up: To,że jesteśmy młodsi daje też plusy.Po pierwsze mamy jeszcze dobrą wyobraźnie.Niby błachy,może nawet śmieszny dla niektórych powód ale przyznajmy koleś,który ma 40 lat ma mniejszą wyobraźnie niż 16-latek...Drugi powód.Nie chodzimy do biurowca więc nie pracujemy na siłę.Robimy to bo to lubimy.
I będzie o dużo trudniej niż w Tibii. Taki Leather Armor, przecież to jedna z popularniejszych zbroi na świecie ;p nie każdy mógł sobie pozwolić na kolczugi itd. A tu wchodzisz do gry, i jedną z pierwszych czynności jest bieg do miśrumu po Chain Armor... Bezsens O.o
Gracz będzie się musiał dużo namęczyć żeby zdobyć jakieś lepsze rzeczy, a sam nie da rady ;p
DUŻY nacisk na gre zespołową. Gra bez party będzie bardzo ciężka ;p
W takim razie wątpię, czy ktoś na początku daleko zajdzie, skoro będzie grać mało graczy. W końcu walka o koszulę się znudzi.
Lord Wardi
20-12-2006, 13:16
Powiem tyle:
Z każdym postem, jaki przeczytałem od mojego ostatniego, coraz bardziej się uśmiecham(chodzi mi o te pozytywne of course) ;p
Jak gra będzie taka jak mówicie, nacisk na klimat i party, to będzie kul ^^
Cieszę się, że prace wreszcie ruszyły. :)
Nadrill ale jaki dumny będzie ten który tą koszulke zdobędzie... Niee ;D bez przesady, ale żeby takie popularne przedmioty jak drewniana tarcza, sztylet czy skórznia były dobre tylko na Rooku... I to nie zawsze ;/
I będzie o dużo trudniej niż w Tibii. Taki Leather Armor, przecież to jedna z popularniejszych zbroi na świecie ;p nie każdy mógł sobie pozwolić na kolczugi itd. A tu wchodzisz do gry, i jedną z pierwszych czynności jest bieg do miśrumu po Chain Armor... Bezsens O.o
Gracz będzie się musiał dużo namęczyć żeby zdobyć jakieś lepsze rzeczy, a sam nie da rady ;p
DUŻY nacisk na gre zespołową. Gra bez party będzie bardzo ciężka ;p
To mi sie podoba! :)
W końcu walka o koszulę się znudzi.
Czy ja wiem, to ma jakiś cel, a nie jak w Tibii: idz i bij sobie jak największy lvl, to jest dopiero nudne...
Czy ja wiem, to ma jakiś cel, a nie jak w Tibii: idz i bij sobie jak największy lvl, to jest dopiero nudne...
Pewnie większość pójdzie grać w Tibię lub inną grę, gdyż tam już mają na początku niezłą zbroję, a później smoczą kolczugę.
Nie mówię, że to jest dobre, ale gracze wolą piękny armor, a nie docenią reszty.
Ci, co docenią grę, będą grać, ale to kropla w morzu graczy.
Przemek925
20-12-2006, 16:51
Będzie mniej graczy ale najprawdopodobniej będą to gracze dobrzy i napewno "free itemsy" nie będą chcieli w to grać :).
up up:
Wiesz, pozostaje walka na slabszych Mobach i zbieranie miedziakow, by kupic sobie lepszy Orez dostepny w miescie (w miescie bedzie tylko podstawowy ekwipunek... taki dostepny w normalnym swiecie... - za "tamtych" czasow).
Na reszte to z huntow...
A czy sie znudzi ?
Wiesz, jesli jestes taki przywiazany do walki solo, bycia super hiroł ...to wracaj do Tibii... Gdzie smoka zabijesz solo... Tutaj smok bedzie najpotezniejszym mobkiem w swiecie (... by nie bylo... Krolowa smokow, beda oczywiscie i inne odmiany ... ).
By nie bylo, duzo questow pomagajacych w zdobyciu exp (za questy "sponsorowane" bedie Exp + drobna nagroda).
Wiesz, jesli jestes taki przywiazany do walki solo, bycia super hiroł ...to wracaj do Tibii... Gdzie smoka zabijesz solo... Tutaj smok bedzie najpotezniejszym mobkiem w swiecie (... by nie bylo... Krolowa smokow, beda oczywiscie i inne odmiany ... ).
By nie bylo, duzo questow pomagajacych w zdobyciu exp (za questy "sponsorowane" bedie Exp + drobna nagroda).
Przeczytaj mój post dokładnie i potem odpuść sobie fragment superhero.
Jak dla mnie, do tej gry najbardziej pasuje system, jaki jest w Guild Wars. Główne źródło dochodów to misje, bo na razie temat questów zanika, a pojawia się huncenie.
Pozdrawiam.
up:
A co mam mowic ?
Jakie sa questy ?
To ma byc niespodzianka !
Co do ... systemu GW ze kasa z misji...
Nie...
Tu bedzie tak ,ze drobne potworki oraz te bestie (nie inteligetne), gubia poprostu (jak to w L2 sie mowi) Matsy (Surowce, przedmioty) - ktore pozniej sprzedaje sie w sklepie i dostaje sie za to pieniadze.
Marchewki
20-12-2006, 23:55
odbanuje mnie ktos na rp forum :/ . i po co wy gadacie o grze najpierw ją zróbcie a nie znowu będzie powstanie za meisiąc potem za 4 a potem za rok :/
Pewnie większość pójdzie grać w Tibię lub inną grę, gdyż tam już mają na początku niezłą zbroję, a później smoczą kolczugę.
Nie mówię, że to jest dobre, ale gracze wolą piękny armor, a nie docenią reszty.
Ci, co docenią grę, będą grać, ale to kropla w morzu graczy.
No i bardzo dobrze, niech sobie idą grać w Tibie ;) zostaną ci dla których liczy się klimat ;) jeśli chodzi o liczbę graczy: liczy się jakość, a nie ilość :)
Czy walka z mobem bedzie wygladac w nastepujacy sposob: http://republika.pl/rp_online/fot4.jpg
up:
Nom, a cos ty myslal ?
Czy Ty jestes jakis inny, ze brak Ci logicznego myslenia ?
Jakbys nie zauwazyl to byly najstarsze wersje RP -.- .
Marchewki
26-12-2006, 16:00
głupie pytanie ?
kiedy zostane odbanowany :D
Zostałeś zbanowany na tym forum
Proszę kierować wszelkie pytania do administratora na
[email protected].
No i bardzo dobrze, niech sobie idą grać w Tibie ;) zostaną ci dla których liczy się klimat ;) jeśli chodzi o liczbę graczy: liczy się jakość, a nie ilość :)
Chyba nie zepsuje wam tej jakości, co nie? Chętnie pogram.
Marchewki
26-12-2006, 19:32
@up
skąd masz taką fajną sygnaturke
Pan i Wladca
26-12-2006, 20:43
@lolny
nie no jak sie nie bedziesz zachowywał jak np. ten Pan nademna to bedzie wszystko ok ;p
@up
takie pytania to na pw -.-
Lord Wardi
29-12-2006, 21:20
Heh, chciałem wejść na forum RP, a tu "Połączenie z serwerem nieudane"(lub, dla użytkowników IE "Nie można wyświetlić strony") ;/
Stronka działa, all ok, ale chciałem wejść na forum, zobaczyć czy jest coś nowego, a tu nic ; (
Pan i Wladca
29-12-2006, 22:48
http://www.rponline.pun.pl
sproboj przez ten link, ten ze strony czasem szwankuje ;p
Ale wiecie co?
Moglibyście zrobić tą betę, nawet niech będzie ograniczona(tyle ile wam udało się zrobić)
http://www.rp_online.republika.pl/fota7.jpg
Pan i Wladca
01-01-2007, 19:21
Osobiście też bym był za wyjsciem bety, nawet jeżeli by się dało tylko chodzić.
Ale najsampierw xD to mapedytor i mapka poczatkowa jakas.
Korektor
01-01-2007, 19:36
Na cholerę się męczycie jak to jest po prostu Tibia 2?
Pan i Wladca
01-01-2007, 19:54
Tak sądzisz? To sie mylisz, nie będe pisał dlaczego bo każdy z nas powtarzal to juz z 10x w tym temacie....
Hmm... Ciekawe... Kiedy wreszcie to zrobicie? Kawior pewno zalany i ma w opisie na GG "cYa all :D" i odpłynął w świat kaca :D
Kolejne newsy, walka zrobiona :)
http://www.rp_online.republika.pl/fota10.jpghttp://www.rp_online.republika.pl/fota9.jpg
Pan i Wladca
20-01-2007, 01:06
To żółte to krew, nie śmiać się xD
to zolte to zadany cios tam sa kropelki male krwi -.-
No to czekamy az odpalicie :D
Pan i Wladca
20-01-2007, 02:29
ohh, im sorry, forgive me!
No to wystarczy tylko czekać :P
Mam nadzieje że to będzie fajne itp.
Lord Wardi
23-01-2007, 21:23
Na cholerę się męczycie jak to jest po prostu Tibia 2?
Och... Tak mi przykro... Ale jeśli twierdzisz, że to po prostu druga T!P!@ to świadczy o tobie.
Kolejna marhefka?
Projekt sie nie rozlatuje to po 1.
Po 2 slawciu ostrzegalem cie jakie sa zasady, raczej uswaidomiles ludzi w tym ze do trzech razy sztuka i za zadnym z tych razow dalej nie udalo ci sie pojac swojego glupiego szczeniackiego nieodpowiedniego zachowania. Popros mame niech ci upi smoczek dzieciuchu lepiej :*
oFFspr1ng
25-01-2007, 23:16
http://republika.pl/rp_online/fot21.gif
http://www.tibiahistory.com/?attachment_id=18
sorry że nie hostowałem tych ss'ów, ale nie mam czasu ;-)
Komentujcie sami.
Nie chce na was najezdzac, mówić ze jest to gra Tibio-podobna (może i są różnice w fabule, grywalności etc.) poniewaz doceniam waszą pracę, ale graficznie jest to gra bardzo podobna do Tibii...
Pan i Wladca
25-01-2007, 23:57
@up
stary co ty od*******asz, wrzuciłeś ss z przed roku i porownojesz je do starych tibijskich.
tak to teraz wyglada (widać zrobionego NPC)
http://img261.imageshack.us/img261/5403/643038220fl.jpg (http://imageshack.us)
http://img63.imageshack.us/img63/8962/895213542px.jpg (http://imageshack.us)
inerfejs jest jaki jest bo narazie lepszy jest zbędny.
wiedzialem ze ta gra nie wyjdzie
słuchaj sie debili dalej to zimą w kalpach bedziesz chodził
Up:
Dobra, mam wkońcu chwilkę wolnego czasu.
Powiem pare rzeczy:
1) Kto niby powiedział, że projekt ma się rozpaść, to czyste pogłoski. Na poczatku była pewna przerwa w projekcie, następnie, wszystko ruszyło dość do przodu, pokazując swe możliwości.
W tym samym czasie, pan "Marchewki" siał chaos w tym temacie, ukazując swą mądrość nad wszystko. Otóż nie, "Marchewki" to zwykły dzieciak, któremu jak się da lizaka, to może za wami w ogień skoczyć, jak mu się odbierze, to gołymi rękoma wydłubie wam oczy, a później resztę organów.
Widocznie podobnie jest z "slawekmag" - Nie wiem jak to było, więc nie wypowiadam się.
2) Wybaczcie za tą przerwę, ale szkoła ważna jest, a mam dużo jeszcze do poprawy :) Ale postaram się jak tylko mogę teraz :) .
Kuli, wyślij mi tego Minotaura, albo daj go na image'a i daj mi na gg.
3) Trochę mnie nie było w projekcie, a widzę że powstało to "rozmycie" :) . No gratulację, myślałem, że będzie tak ciągle kwadratowo :) .
Pan i Wladca
27-01-2007, 02:08
Oka ludziska, traktujta go jak powietrze, tak jak go zapewne traktuja w domu czy na podworku. Nie zwracać uwagi, nie odpisywać na jego posty i tyle.
:*
sie :Rozumie ser....Kiedy macie zamiar wydac projekt??
ale z was debile....
Ale powiedziałeś...
Slawek naucz się cytować bo coś Ci nie wyszło :P
Ludzie! Jak macie wchodzić w ten temat i pisać ciągle: ,,ten plolekt nie wyde!!11!" to nie wiem...
Załóżcie sobie do tego forum xD
slawekmag
27-01-2007, 12:39
@up
thx, nie zauważyłem
fajny pomysł z tym forum
@2up Alveon
Nigdy.
Baron Kaldrick
27-01-2007, 14:33
Pochwały są cacy, krytyka jest be. O ile to pierwsze trzeba chołubic, to drugie powinno byc plenione pod groźbą bana. Typowe.
Nonetheless, mARCHEWKI jest idiotą. Ale, pan i władca, z ciebie też troll.
@down
Mogę się wypowiadac nawet o twojej starej, bite me. Tak bardzo chcesz, żebym się wypowiadał o rp? Nie macie szans na spełnienie nawet 1/4 swoich obietnic. Dlatego, że a) wymaga to zbyt skomplikowanych algorytmów, b) będzie to kompletnie niegrywalne. Już nie wspominając o tym, że rzucając się na głęboką wodę MMORPGową z bandą newbie, i tworzenie gry w oparciu o przestarzałe rozwiązania jest jak dla mnie kompletnie bez sensu. To co wam w efekcie wyjdzie - jeśli wyjdzie - będzie kompletnie niestrawnym daniem, wyglądającym jak Player Worlds, w które w praktyce nikt lub prawie nikt nie będzie grał, a które będzie jedynie wspomnieniem po szumnych zapowiedziach i masie bezsensownych obietnic.
Pan i Wladca
27-01-2007, 15:14
@up
tez Cie kocham.
to jest temat o mnie czy o rp? Wiec wypowiadaj się o rp.
@slawus
ty sie nie udzielaj bo to pytanie nie było do ciebie
@Alveon
przyjdzie na to czas
Lord Wardi
27-01-2007, 16:36
Pochwały są cacy, krytyka jest be. O ile to pierwsze trzeba chołubic, to drugie powinno byc plenione pod groźbą bana. Typowe.
@down
Mogę się wypowiadac nawet o twojej starej, bite me. Tak bardzo chcesz, żebym się wypowiadał o rp? Nie macie szans na spełnienie nawet 1/4 swoich obietnic. Dlatego, że a) wymaga to zbyt skomplikowanych algorytmów, b) będzie to kompletnie niegrywalne. Już nie wspominając o tym, że rzucając się na głęboką wodę MMORPGową z bandą newbie, i tworzenie gry w oparciu o przestarzałe rozwiązania jest jak dla mnie kompletnie bez sensu. To co wam w efekcie wyjdzie - jeśli wyjdzie - będzie kompletnie niestrawnym daniem, wyglądającym jak Player Worlds, w które w praktyce nikt lub prawie nikt nie będzie grał, a które będzie jedynie wspomnieniem po szumnych zapowiedziach i masie bezsensownych obietnic.
Ojej, tloskę się ślinimy, plawda? Babunia majtecek nie załozyła?? :(
Proszę, i o to jest przykład debila, który uważa, że Tibia jest grą idealną, nie ma wad i jest całkiem sensowna, a inne gry tego typu są bezsensowne, głupie i niegrywalne. Idiota ;<
Dark Sven
27-01-2007, 16:46
Ojej, tloskę się ślinimy, plawda? Babunia majtecek nie załozyła?? :(
Proszę, i o to jest przykład debila, który uważa, że Tibia jest grą idealną, nie ma wad i jest całkiem sensowna, a inne gry tego typu są bezsensowne, głupie i niegrywalne. Idiota ;<Jedynym idiotą jakiego tu widze jesteś ty. A jak się nie umie czytać bądź czytać ze zrozumieniem to nie poradze.
@up
tez Cie kocham.
to jest temat o mnie czy o rp? Wiec wypowiadaj się o rp.
Wypowiedział sie o rp. Ale tak was boli, że negatywne?
Aczkolwiek Baron Kaldrick ma sporo racji. A przez wasze głupie wypowiedz. projekt Rp-online sdużo tracił w moich oczach , bo mimo wszystko był odważny.
Ale cóż... żebyście nie musieli się znowu pluć napiszę.
To becie super gra niemoke sie doczekac kiety wyjcie, a tacie fraj ajtamy?
Baron Kaldrick
27-01-2007, 17:09
@lORD wARDI
Napisałem gdziekolwiek o Tibii? Nie? To wyciągnij łapkę z majtek i przestań się pieścic po swoim podbudowanym napisaniem tępego posta ego i wróc się do szkoły na naukę czytania ze zrozumieniem.
Pan i Wladca
27-01-2007, 18:53
@__DARK_SVEN__
jak napisalem posta to nic o rp nie było, dopiero dopisał...
@Baron Kaldrick
wypowiedz sie na temat mojej rodziny w jakikolwiek zły sposób a dobrze sie to dla ciebie nie skonczy
Posze o zamknięcie tematu, albo i nawet usunięcie go.
Ludzie, uspokójcie się. Patrząc po waszych obietnicach gra może być fajna, ale my chcemy zobaczyć WYNIKI. Oburzacie się, kiedy jest krytyka. Mówicie, że będzie o wiele lepsze od Tibii i znów, że będzie miało fabułę, itp. Ekstra. Chcieć, a móc. Od dawna liczyłem na ten projekt, ale efektów dalej nie ma, a po dostarczonych materiałach widać tylko Tibio-podobną gierkę. Ciężko nie odnieść takiego wrażenia. Dla tych, co robią tę grę od podstaw, jest to nowość i takie rzeczy to coś świetnego, ale konkurencja jest duża, większość wybierze coś lepszego.
Marchewki
27-01-2007, 20:34
afff robicie z tego teamutu off topic ADMINI LUB MODOWIE :D Radze zamknać teamat i tyle gra nie wyjdzie i koniec ;)
Krytyka nie jest zla, tylko jezeli ludzie patrza na sreeny i okreslaja jakosc i przyszlosc gry jest niepoprawne.
Lord Wardi
27-01-2007, 21:14
@Marchewki
Nie musisz się powtarzać, naprawdę... Już wiemy, że gra nie wyjdzie, bye.
Jak nie wyjdzie to po co piszecie???Ale z was sa inni ludzie....
@up
Sądze że on to napisał, żeby spławić te marchewki ;D.
Konstruktywna krytyka: "Nie wyjdzie i już, ale z was debile, klon Tibii".
Powoli robi się to męczące, nie będę udowadniał nic debilowi który ma to w dupie i pisze tu tylko po to by zostać zauważonym a nie w celu dowiedzenia się czegokolwiek... Jak ktoś nie widzi wyników, to niech przejrzy forum a nie temat tutaj który stał się spammerski i niepotrzebny. Jeden post na dziesięć/dwadzieścia to informacja o projekcie, reszta to spam i debilne wyzwiska... Ludzie już napisali, że nam nie wyjdzie więc po co się powtarzać i w kółko pisać to samo. Obietnice są, może nie spełnimy wszystkich ale przynajmniej będziemy się starać zrobić choć połowę. Niegrywalna powiadacie. Dlatego, że wymagana będzie znajomość języka polskiego i podstawy kultury? Bez elo zią madafaka? Napewno znajdzie się ktoś chętny... Znudzony "chunceniem na dragah"
No nic, pozdrawiam i zapraszam na forum.
Knight Patryk
29-01-2007, 14:06
Lepiej usunac/zamknac ten temat
Nie usuwać!
Niech zostanie dla newsów, żeby widziano że prace idą do przodu!
Tylko jakby można było zablokować kilku osobą pisanie postów...
Marchewki
29-01-2007, 18:42
ja jestem za usunięciem tematu ponieważ nic tu nie ma i gran nie wyszła to po co nabijać posty :D
Marchew, marchew, marchew...
Przeczytaj pierwszy post i zobacz co miał na celu ten temat!
Po co nabijać posty?
Jak nie masz nic do powiedzenia to nie nabijaj!
.Matrik.
29-01-2007, 20:53
Takie pytanie:
Czy ktoś jeszcze pracuje nad tą grą, czy ona wogóle ujrzy światło dzienne? Czy jest sens tu gadać?
slawekmag
29-01-2007, 21:30
Takie pytanie:
Czy ktoś jeszcze pracuje nad tą grą, czy ona wogóle ujrzy światło dzienne? Czy jest sens tu gadać?
Tak pracuje, ale bardzo wolno. Wątpie w sukces tej gry.
Portaknus Minusbus-farmer
29-01-2007, 21:59
A ja nie wątpie, team pracuje sprawnie, sam mam nadzieję że gra ruszy...
A wy, antyfani, mozecie pomyśleć o tym, żeby ukrywać czasami swoją zazdrość...
Ale zgadzam się, team niezawsze zgadza się z krytyką, a co do ciebie Kawiorq... "Nie zawsze wszystko musi być tak, jak sobie zażyczysz"
Patrząc na ten burdel w tym temacie mogę przytoczyć pewien mój cytat (albo z O. Chrzestnego)
"Jeżeli nie będziesz darzyć szacunku do swoich wrogów/bliskich i przyjaciół lub nawet ludzi spotkanych przypadkowo na ulicy, oni też nie będą odwzajemniać szacunku"
Proponuję tak:
Tarlos: Szanuj każdego nawet wroga swego
Marchewki: j.w
Antyfani: Gra wyjdzie, dlaczego? bo wiem że wyjdzie :).
Acha i chyba wiem, dlaczego tak się kłócicie
Ekipa RP: Nie potraficie odróżnić krytyki od prostej zazdrości...
Pan i Wladca
29-01-2007, 23:36
@slawus
teraz już wiem czemu masz taki dopisek na forum rp, czy ty jestes w zespole zeby gadac, że nitk w nim nie pracuje?
miałem już tu więcej nic nie napisać, ale jak widze takiego idiote to az mi palce po klawie skacza ....
@Up:
Fajne uczucie?
Właśnie to nie jest krytyka tylko zazdrość...
Na pewno taki marchewki chciałby mieć taką grę. Ktoś pisał że dawniej uważał ten projekt za ,,cudo".
Jeśli o mnie chodzi to trochę zazdroszczę, ale nie żeby od razu mówić że nie wyjdzie itp.
Portaknus Minusbus-farmer
31-01-2007, 08:04
Do czasu, sławek uważał to za 9 cud świata, nagle go wywalili, i co? To co widać... Mnie też wywalili za nieróbstwo bo sobie niezapowiedziany urlop zrobiłem ale niemam do nich za to pretensjii, bo dobrze zrobili i chwała im za to...
Ja do ciebe sławek nic niemam, ale troche... Nie krytyki kogoś, troche samokrytyki bo trzeba rozparzywać w sobie dziur i je łatać :)
Jackal: święte słowa <_<
I to nie jest temat o grze... Tylko o projekcie, a powiedziane było, że nie wiadomo kiedy wyjdzie... Więc przestańce za przeproszeniem na*******ać te bzdurne posty O.o
mati8dwa
31-01-2007, 15:39
Powodzenia. Będę dumny kiedy ta gra ujrzy światło dzienne. Polak potrafi!:) . Życzę wam jak najszybszego sukcesu i jak najlepszego zysku. Chciałbym wam pomóc jak bym mógł, ale nie jestem za bardzo w stanie. Może kiedyś. Z chęcią bym się zgłosił do testów gry. Jak wyjdzie to niech mnie ktoś powiadomi. Jeśli wyjdzie to pomogę wam z miłą chęcią reklamować;) .
PPGladiator
31-01-2007, 19:07
zapowiada sie nie zle jak co pisze sie na testy
Marchewki
01-02-2007, 18:03
@up
haha good joke testy , te testy już idą jakieś 2 lata hahha i za każdym razem to samo piszą możesz pomarzyć że cos kiedyś wyjdzie
Pan i Wladca
01-02-2007, 23:11
@2up i wyżej
zapewne pierwsze testy będziemy robić my- team, póżniej niewiem jak to będzie wyglądać, niestety się tym nei zajmuje xD
BeNcHaKeR
03-02-2007, 19:40
@up,up tobie wyjdzie gówno okiem -.-
@topic życze całej ekipie sukcesu i wielu playerów (jak wyjdzie sam nim będe ^.-)
Go Go Power Ranger !!
RP Online nie wyjdzie zapewne. ;)
Najlepiej tak powiedzieć!
Ja bym na Waszym miejscu zrobił coś w stylu tutora, ponieważ np.ja nie mogę znaleźć miejsca w teamie a BARDZO bym chciał Wam pomóc...
I w tedy do testów by byli teamerzy i tutorzy...
Pozdro!
@down:
Mam już tego dojść!
http://img183.imageshack.us/img183/9680/uo0066af6.jpg
Pan i Wladca
04-02-2007, 17:02
@Ravent
Jak uważasz =)
@X-Zero
tutorzy zapewne będą ale dopiero gdy i gra będzie, narazie są zbędni.
Lord Wardi
06-02-2007, 23:07
Jak nie wyjdzie to po co piszecie???Ale z was sa inni ludzie....
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
@marhefki
Idioto, po c-huj się powtarzasz, w kółko to samo, w kółko to samo...?
To się już naprawdę robi żałosne. Myślisz, że gra nie wyjdzie - sobie myśl. Ale po co piszesz to w tym temacie? Widzę każdy twój post "gra nei fyjcie mufie fam do!!!!111121131111111``~"... To jest już naprawdę idiotyczne. Widzę, że post Kulikosa nic nie dał...
@eee... ktośtam, który napisał, żeby go poinformować, kiedy gra wyjdzie
www.rponline.pun.pl
www.remote-prophercy.com
www.rp-online.prv.pl
Na pierwszy rzut oka zobaczysz, czy gra wyszła czy nie :D
@ci, którzy weszli od razu na ostatnią stronę tego tematu i piszą, że gra nie wyjdzie
www.rponline.pun.pl
www.remote-prophercy.com
www.rp-online.prv.pl
Poczytajcie, zobaczycie. Czegoś się dowiecie :)
Albo chociaż spójżcie z 10-20 stron wcześniej, Avager pisał tam o założeniach projektu itp...
I to nie jest temat dla idiotycznego ględzenia marhefeg, tylko o informowaniu społeczności tibia.pl o newsach gry...
@up
Ej popatrzmy na to z dystansu...
Projekt niedługo będzie miał już rok, macie stos grafik, stos pomysłuw, a w żeczywistości nie wiele sie dzieje. Wszytko idzie bardzo powoli, ale według mnie to wina zachłanności i dumy Kawiora, sam sie opierdziela prawie nic nie robi, a nie chce żeby było więcej prograistów...
Jak tak dalej pójdzie to ta gra na prawde nie ruszy.
A w ogóle to przynajmniej ktoś z teamu widział na oczy tą gre? Czy tylko tak każdy na słowo Kawiora? :P
Btw.
Mogli by mnie już odbanować na tym swoim forum, to że nawżucałem Tarlosowi nie jest powodem do takiej zemsty nie? xD
slawekmag
07-02-2007, 15:25
Czemu w logu jest Prophecy a w stronie http://www.remote-prophercy.com/
@Tarlos
No tak zwracam honor ^^
Ale czy ktoś oprócz ciebie i kawiora to jweszcze widział? :P
Mi to tam obojętne kiedy gra wyjdzie... Byle żeby była, ale patrzcie na to jak tibia zaczynała, wy jesteście teraz o wiele lepsi od początku tibii. Uważam że Kawior powinien szybko zrobić to co najważniejsze, a jeśli jest tago dużo to przełamać sie i zobyć kogoś do pomocy, by razem (jak już mówiłem) zrobić te najważniejsze żeczy, potem w updatach poprawiać niedociągnięcia...
P.s.
Weź mi tam zdejmij bana wreszcie, mineło już z pół roku ^^ Chyba mi wybaczysz ;)
Lord Wardi
07-02-2007, 22:32
Czemu w logu jest Prophecy a w stronie http://www.remote-prophercy.com/
No właśnie. Ten, kto kupował tą domenę, po prostu się pomylił, w końcu to nie jest prosta nazwa xD
Ale to nie problem, drogie to nie jest...
@oFFspr1ng
Niby czemu nie można rozmawiać o RP na forum Tibia.pl??
@Marchewki
Przymknij się, psie.
Uprzejmie proszę dzieci bite w domu o opuszczenie tego tematu.
Jakby kto jeszcze nie skumał to nowy adres to www.rponline.pun.pl
Down:
To nie było do Ciebie, chociaż może...
To była proźba, nie groźba ani nie zakaz.
.Matrik.
20-03-2007, 20:49
Hypex wychodzi, ja wbijam. I zwracam się z pytaniami:
Po pierwsze: To będzie bardziej RPG czy expienie?
Po drugie: Ile % pracy macie za sobą (mniej więcej)? Albo inaczej - co macie do zrobienia z tych dużych spraw?
Z góry zaznaczam, że nie interesują mnie kwestie postronnych typu: "ten szit nie wyjdzie, nie masz co czekać". Pytam Kulikosa albo innego będącego w składzie osobnika. Jeśli ktoś uważa, że RP nie wyjdzie to po co zabiera sobie czas i zaprząta głowę siedzeniem w tym temacie? A?
Będzie RPG, dużo razy o tym pisano :P
Co tu się stało, przecież było około 50 stron!
OnlyShadow
21-03-2007, 10:03
Tibia to też teoretycznie RPG.
Odgrywanie postaci... Zrozumncie, może to nie będzie super evul wyczajona gra, raczej ostoja dla ludzi których nudzi ciągły exp i chcieliby się w takie cuś pobawić. Na rooku ludzie szukają książek i próbują rozwiązywać zagadki. Tutaj tak właśnie będą wyglądać questy ;x
OnlyShadow
21-03-2007, 10:56
To zlikwidujcie expienie na potworkach (lub je zmniejszcie) i, postawcie na PVP, questy i połączenia tych dwóch rzeczy. Proponuję jakieś eventy z udziałem GM, np. walki na specjalnych arenach.
Oderwijcie się o debilnej reguły, postawcie na jakość grania a nie czas.
.Matrik.
21-03-2007, 12:10
Jestem bardziej za RPG niż za expieniem... Tibia byłaby całkiem fajn gdyby nie gracze idioci, bo świat tam jest niezły i niektóre questy też... IMO Tibia miała być RPG ale gracze skaszanili i CIPki poszli na komercję...
Trochę expienia może być, ale właśnie po RP oczekiwałbym czegoś jak RPG papierowego na ekranie kompa... (bez przesady ;p)
A za rozwiniętym PvP też jestem :P System skulli w Tibii jest cokolwiek pojebany, jeśli odnośić go do normalnego RPG ;p
OnlyShadow
21-03-2007, 12:35
CIPki poszły nie tylko na komercję, ale na kasę. Co do pvp to proponuję areny, i tak jak już pisałem qesty/eventy/turnieję pvp. Ale dokładniej opisując wyobrażam to sobie tak:
- Do gry loguje się GM. Idzie do miasta. Wstukuje komunikat, że za 15 minut odbędzie się Event, opisane jaki i troszkę o nagrodach.
- Odblokowuje się teleport. Kto chce wziąść udział/podziwiać turbniej ten tam wchodzi (zamiast zapisów).
- Po wejściu w teleport jesteśmy w dużym pomieszczeniu. Tutaj mamy 2 teleporty. Jeden to teleport dla publiczności, drugi dla zawodników. Wybieramy odpowiedni.
- Jesteśmy teleportowani na arenę. Tutaj troszkę o arenie:
Arena jest prawie na cały ekran gry(tutaj proszę się zastanowić, nad większą ilością, przypadającą na ekran kratek niż w tibii), w kształcie koła. Na arenie mogą(ale nie muszą) znajdować się przeszkody, płomienie potwory itp. Jeśli chodzi o widownię to jest jeden poziom wyżej. Potem są coraz mniejsze platformy 2 i 3 poziomy wyżej. Pośrodku jest mała wieża dla Game Mastera.
- Walczącemu na czas eventu zmienia się EQ oraz punkty umiejętności itp. Każdy w danej profesji ma taką samą liczbę HP, MP, EQ, punktów i czego tam jeszcze RP team wymyśli.
- Rozpoczyna się walka. Może to być 1v1 2v2, grupowe, wojny gildii i co tylko wymyślicie.
- Trzy pierwsze miejsca dostają nagrody.
Na razie tyle wymyśliłem ;p
Ale dokładnie tak ma być! GM nie będą tylko czymś niedostępnym, jak w tibii robi się foty jak się GM widzi, bo to coś niezwykłego. U nas jeden wbiega do karczmy w stroju wieśniaka i krzyczy coś w stylu "Bracia! Do broni! Rozbójnicy plądrują wioche!" ludzie którzy chcą się pobawić biegną i biją się z 2 GM rozbójnikiem i jego małą armią bandytów. Wypada z niego cośtam, o które prosi ktoś inny :D
Slawek czuje jak będe biegał na arenie i każdy będzie we mnie rzucał pomidorem.
Virusmaxi
21-03-2007, 19:08
@OnlyShadow
Dokładnie!
Ale najważniejsze:
KAŻDA KLASA MUSI BYĆ WYRÓWNANA.
Marchewki
21-03-2007, 20:41
a ja jestem za tym żeby najpierw wyszła beta tej gry a nie gadacie już o jakims gównie którego niema i gry jeszcze nie ma :/ wejdzcie na ZIEMIE !!
CIPki poszły nie tylko na komercję, ale na kasę.
Hahah dobre
Komercjalizacja
Pojęcie to odnosić się może jednak również do innych dziedzin ludzkiej aktywności. Np. komercjalizacja sztuki, gdzie jej dzieła stają się przedmiotem handlu, a sam proces twórczy podporządkowany jest osiągnięciu zysku, co wymaga dostosowania się do potrzeb odbiorcy (który staje się klientem), często kosztem artystycznej niezależności i jakości. Z tego powodu komercjalizacja postrzegana bywa jako zjawisko negatywne.
Zamiast takich lip lepiej zrobic cos ala gladiatorzy, na dobrych zasadach.
FullWypass
02-04-2007, 18:50
czemu jak ciskam <KILIK> na stronke RP online przenosi mnie na strone tibia.pl ?? a wogule to kiedy data premiery rp ?? :D
Pan i Wladca
06-04-2007, 17:02
Trzeba wyprostować kawiora, bo chyba niezle go wygielo. W ciul czasu juz go na forum rp nei widzialem ;/
Tak sobie chłopaki myśle, że jeśli projekt ma odnieść sukces, to jeden programista wam nie wystarczy. Z tego co widze to Kawior ma (hmm jak by to nazwać) nachody (brzmi jak brzmi ale nie potrafie tego innaczej wyrazić xD), jak ma ochotę to sie bierze i robi, jak nie to ma to w dupie, włącznie z wami. Może to nie na jego barki, a może jest po prostu zbyt nieodpowiedzialny i za szybko zmienia zdanie. O ile dobrze się orjętuje, Tibie stworzyła grupa studentów, grupa czyli jakieś 5, 10, może nawet więcej osób, jak jednemu sie nie chciało, nie mugł, lub nie umiał, robił to za niego inny (ale trzeba przyznać że na początku to dupa a nie graficy byli :D). Tutaj też mogło by to sie sprawdzić, znaleźć ze 2 osoby które by pomogły Kawiorowi, może nawet on by znalazł wsród swoich znajomych kogoś zaufanego, kto by mu mógł pomóc. Ma ktoś z nim jakiś kontakt? Pogadajcie z nim o tym, swojego czasu bardzo mi zależało na tej grze, dzisiaj jest mi bardziej obojętna, ale była by to swojego rodzaju alternatywa, gra w której tworzeniu samemu można wziąć (choć po części) udział...
Sie rozpisałem, miałem podać jeszcze pare pomysłów na temat doświadczenia i poziomów, ale może innym razem ;)
Edit:
Za orty serdecznie przepraszam xD
Lord Wardi
07-04-2007, 23:30
@Teamerzy
Macie jakiś kontakt z Kawiorem w ogóle?
Mamy? Tzn. niby jest gg, ale gadam z nim raz na miesiąc. ;/
Widać, że RPO ma naprawdę OGROMNE szansę na ujrzenie światła dziennego...
@Up:
A żebyś wiedział napq :)
http://rponline.pun.pl/gallery.php?pid=12
za max kilka dni gra będzie chodziła już na tyle że 2 graczy będzie w stanie zalogować się, pobiegać po zielonych pastwiskach, być może zabić snejka i pogadać ze sobą :)
Ja pracuje nad optymalizacją kodu, generalizacją, przyśpieszeniem, dostosowaniem, wyregulowaniem xD
I oczywiście zaczynam pracować nad bazą danych :>
Kawior żyje, ma się dobrze, pracuje i to pełną parą, ja wczoraj zacząłem :D
Ja jestem niby programista, ale ciężko się pracuje w grupie mająć kontakt raz na pare dni przez gg :P
Właśnie nasz team wzbogacił się o 1 bardzo doświadczonego (i niestety zajętego) programistę, dzięki temu robota będzie szła dużo szybciej, planujemy też znaczną reorganizacje kodu gry :)
moim zdaniem gra nie wyjdzie, proszę mnie nie bluzgać ale takie jest moje zdanie ;]
Aktualnie kawior kończy podstawy gry i szykujemy się do przepisania całego kodu gry więc przez dłuższy czas może nie będzie widać postępów, ale zoptymalizowany kod pozwoli nam szybsze wprowadzanie zmian :]B)
Baron Kaldrick
16-04-2007, 19:27
Heheheh, jak jesteście na etapie 'no to my przepiszemy cały kod gry, coby go zoptymalizować', to już widzę, jak gra wychodzi kiedykolwiek ;] Z doświadczenia własnego i cudzego wiem, że to właśnie wtedy wszystkie projekty biorą w łeb.
@upup:
no dobra, jednak nie przepisujemy tego kodu ;]
szkoda czasu i zachodu, po prostu go czyścimy, już skróciłem go o kilkaset linijek x)
teraz z kawiorem piszemy protokół komunikacyjny ;)
"Lecz zaklinam!!!
Niech żywi nie tracą nadziei"
Wszystkich wierzycieli zapraszam do nowego tematu o grze:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1382667
Za wszelkie utrudnienia dla moderatorów szczerze przepraszam lecz wystąpiły pewne trudności z pewnym osobnikiem (Farmero)
@down
A jakie to skomplikowane algorytmy miał pan baron kaldrik na myśle. Hmm zapewne szukanie drogi w labiryncie tak to jest ponad możliwości niektórych.
Cóż przyznam sie. Miałem jak dotąd problemy z jedną rzeczą. Z siecią, gdyż była to rzecz dla mnie nowa i to powoduje ten ogromny zastój. Niestety help mojego kompilatora nic o niej nie mówił a w necie mało o tym. Ale jakoś przebrnąłem przez to. Wychodzę z założenia że wszystko jest kwestią czasu.
Poza tym uważam że krytyka jest rzeczą zbędną i przez to straciłem do ciebie szacunek.(mowa o Baronie Kaldriku)
Co do obietnic, nie staram sie obiecywać zbyt wiele.
"To po cóś zakuadał tom stroneł i foroom" zapytacie. Sam nie wiem coś we mnie wstąpiło i żałuje, bo jak narazie projekt niewiele na niej zyskał.
Co do tematu nawet nie wiem kto go założył, ale prosze o zamknięcie.
A i jeszcze jedno. Zapewne usłysze:"wyciongasz jakiś post z niewiem kont i coś"
Odpowiem z wyprzedzeniem. Nie czytam tego forum. Uważam graczy-maniaków(zwłaszcza Tibii) za ludzi o niskim poziomie umysłowym i dlatego nie zaglądam tu. Poprostu adres postu Cadiego?(Pan i władca) został umieszczony na naszym forum.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.