Pokaż pełną wersje : Rp online...
Portaknus Minusbus-farmer
08-04-2006, 14:21
Rp online to gra o klimacie tibiopodobnym, nie ma jeszcze wersji do pobrania ale zaniedluugo udostępnimy.
Oto team:
Kawior-programista/boss
Ja-główny grafik
Xonoviu-grafik
Mateuszek 44-graphics cadet
Mastadi-graphics cadet
\/Oto próbka grafik z gry
http://i43.photobucket.com/albums/e394/Filipeczek/gamelook.png
Gra bedzie posiadała prawie tyle umiejętności jak tibia.
Jest w niej bardzo rozbudowana szata skilli i umiejęstności, np. aż 5 kręgów magii (light,darkness,fire,water,ground)
Narazie są tylko dwa kręgi magii:
Krąg magii ziemi:
-Trzęsienie
-ziemny mur
-przywołanie żywiołaka ziemi
-uderzenie ziemi
-wciągające piaski
Krąg magii ciemności
-ciemność
-czarna kula
-przyzwanie zjawy
-czarne wcielenie
-zabijanie od środka
Oto link do naszej strony:
>KLIK< (http://rp-online.prv.pl/)
Pisze to ogłoszenie ponieważ poszukujemy map designera, drugiego programisty oraz scenarzysty.
So, see you in Rp online!B)
EDIT: Jeżeli ktokolwiek chce dołączyć do naszego teamu, proszony jest o skonsultowanie sie z kawiorem, jego gg: 1576475 lub ze mną gg:8062623. Wiecej informacji znajdziecie na forum przemcia zencia KLIK! (http://www.tibia26.fora.pl/)
ps. forum przemcia może aktualnie nie działać
sazuki san
08-04-2006, 14:30
to ja sie moge glosic na programiste B) zapowiada sie ladnie
08-04-2006, 15:01
@up: Jeżeli chcesz dołączyć sie do teamu skonsultuj sie przez gg ;)
moim zdaniem to lekko zjechany pomysl ;p grafika prawie niczym nie rózni sie od tibi, spr'y zmienione. moze jakies minimalne dodatki... a pozatym to wyglada jak tibia sprzed xxx lat :P
kombinujcie dalej 8o
08-04-2006, 15:24
@up: posłuchaj blogasq, mówie że te grafiki były robione all przeze mnie. W programie mspaint jest takie narzędzie "lupa", porównaj sobie żeczy nasze i cipów. Jako prawowity obywatel wiem jakie mogą być skutki kradnięcia grafik, po 1 natychmiastowy ban IP po 2 skutki prawne, piractwo = wiezienie lub grzywna.
Więc nie oskarżaj nas o kradnięcie grafik od cipów -.-!
See you in rp online!
Kiedy można sie spodziewać wersji alpha/beta do ściągnięcia?
08-04-2006, 16:19
(nie online) Demo powinno być za jakieś 2 miechy
Pełna za jakieś 2.5 miecha
A online za jakieś 3 miechy
See you in rp online!8)
Heliwurab
08-04-2006, 16:40
Grafa bardzo podobna do Tibii, to jedyny błąd ;)
Wygląda na to, że Polacy zrobią tibiopodobną gre za kilka lat ;)
Zaczynamy prawie jak Cip Soft B)
@Down
Jaja sobie robisz, prawda?? Sam powiedział że tibiopodobna, a do tego pierwsza tibia była na oko bardzo podobna do tej... (pierwsza, czyli 7.1)
Zylkolak
08-04-2006, 17:56
Grafa bardzo podobna do Tibii, to jedyny błąd ;)
Wygląda na to, że Polacy zrobią tibiopodobną gre za kilka lat ;)
Zaczynamy prawie jak Cip Soft B)
Gowno a nie podobna widac ze koles sie staral i robil to od podstaw;)
Chwala im za to ze zrobia wkoncu jakis pozadny rpg:cup:
08-04-2006, 22:54
Właśnie doszedł do nas nowy grafik, jest nim Rohen. Wcześniej nie doceniałem jego zadatków, jak zobaczyłem na co go stać to mnie przytkało -.^!
Fri map designer, programista or scenażysta plax!!!11
LOL
Zalgadis
09-04-2006, 00:02
ja moge byc np. czlowiekiem robiacym grafiki albo evul gm ktory banuje tych ktorzy nie pzrestrzegaja zasad ;p
ps. a tak na serio to moge byc bylekim jestem we wszystkim dobry
Transparent Ghost
09-04-2006, 00:06
Bez komentarza.
Juz lepiej wezcie sources OtServa, zmiencie go, stworzycie nowe spr, nowe potowry, wlasny server i macie tibiopodobna gre w tydzien.
A za 9 miesiecy to nikt sie wasza gra nie zainteresuje bo po prostu po co ?? Czyc nie lepiej grac w Lineage, piekna Silkroad albo w tibia na serverach cipsoftu ?? A i stawianie nowej gry wymaga wykupienia dedykowanego servera, a ciekawe skad fundusze wezmiecie. na mmorpg.pl juz wiele razy ktos pisal ze tworzy wypas super gre a sluch po nich zaginol do dzis.
Powiew Podlasia
09-04-2006, 11:23
nierozumiem o co sie czepiasz ? chcesz ? to graj w lineage czy silkroad ...
to wylacznie Ich ambicja i cheć stworzenia czegos innego ( moze podobnego )
mi sie pomysł podoba ^^
Ej ja tam nie mam nic przeciwko tylko 1 mnie zastanawia. Na waszej stronie, w zdjeciach na ostatnim zdjeciu pokazana jest walka z snakem, wyglada jakby walka toczyla sie turowo. Tak bedzie wygladac walka czy to wprowadzenie do walki czy cos? Plz powiedzcie bo mnie to ciekawi. Zycze udanego tworzenia ;p mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie.
09-04-2006, 18:48
@up: Bo to dlatego że najpierw gra miała być jak coś a'la heroes, ale póżniej komplentnie zmieniła klimat, zaczeła sie robić tibiopodobna (dimetryczna czy jakoś tak). A zresztą ss'ki ze strony są nieaktualne... -.^
@Transpared ghost: O kaske sie niebuj, my mamy kaske!
ANALIZER
09-04-2006, 19:17
Witam.
Ja moge byc programistą. Znam wielu ludzi którzy mogą mi pomóc więc niebędzie żadnego problemu. Moge również załatwi dedyka (mój brat się tym zajmuje) po znajomości za okazyjnął cene powiedzcie dokogo mam się zgłosić.
09-04-2006, 19:57
Co prosze? Chcesz żeby płacić? O nie, materialisto... My to robimy dla satysfakcji! Nie dla nic nieznaczącej forsy -.-...
Człowieku dobiłeś mnie...
LOL
Lol, no to nasz team od mmorpg (ruszamy pełną parą z pracami na wakacje) ma teraz konkurencję. Kiedy zamierzacie już online waszą gierkę wydać, to my poczekamy z premierą ;P
09-04-2006, 20:28
przypuszczamy że za 3.5 miecha bedzzie już ver online
Wrescie my polacy bedziemy mogli pochwalic sie wlasno gro rpg- online.To mi sie podoba:) :)
Polny Lowca
09-04-2006, 21:46
Ja mógłbym zająć się pomysłem na czary i ich animacjami, jeśli sie zgadzasz to napisz.
dap-galothij
09-04-2006, 23:01
rozmowę wstępną z Kawiorem przeżyłem pozytywnie:D
Co do konkurencji, to uwaga. www.margonem.virtual.pl -> gierka kumpla brata. Studia informatyczne, 4 rok:D
no witajcie ja tez naleze do teamu jestem scenarzysta a ilu mamy wogole programistow ??
11-04-2006, 18:49
UWAGA!!!
Zrobiłem forum gry, jest to moje first forum więc nie jedźcie mnie za mocno -.^. KLIK! (http://rponline.pun.pl/index.php)
Jest tam też nowe logo gry które zrobiłem.
Mam nadzieje że rp online stanie sie tak sławne jak tibia!
See you in rp online!
Juz sie zarejestrowalem, nawet mam pierwszego posta ;p tez mam taka nadzieje i czekam az gra wyjdzie w wersji online.
Musze sie pochwalic ;p jestem w teamie ;>
Szybki Lampard
23-04-2006, 10:20
Ale jak będzie tam można zbierać itemy?
Jak bedzie ich można używać?
Gdzie je przetrzymywać?
Sorki jak ktos już to napisał ale nie chciało mi sie szukać :P
to jest tibia 6.x ¬¬ czy nawet 5.x bo na www.ot****.net jest klient i serwer do sciagniecia...
Nathan Mel
23-04-2006, 23:52
Up /\
to nie jest ŻADNA wersja tibii
super ze powstaje taka gra kto wie może za kilka(naście) lat będą w to grały setki osób ;)
to jest tibia 6.x ¬¬ czy nawet 5.x bo na www.ot****.net jest klient i serwer do sciagniecia...
Gratuluje inteligencji ;] Jesteś genialny (rozpracowałeś mnie)
A tak na serio to nie ma to nic wspólnego z Tibią (oprócz sposobu w jaki wyświetlana jest grafa)
Co do wypowiedzi transparenta to
Mam w dupie takie rozwiązanie bo:
-nic sie nie naucze
-nie będzie to w pełni moje
See you in RP Online!
Marchewki
04-05-2006, 17:54
Kawior mam pytanie a masz jakieś linki do stron coś o programowaniu i takie tam dla poczatkującego żebym coś skapował :) z góry dziękujem
*BumP*
Chce powiedziec takze, ze naleze do Teamu :) (Grafik + moze drobne pomysly - tak jak kazdy :D ).
Powiedziec chce, ze gierka z tego co narazie czytam ... jest owiele lepsza od Tibii (narazie sie nie patrze na grafike... bo nie bedzie lepsza od Tibii w kilku pierwszych jej wersjach :D ) ale pomyslami i wogole to narazie jest lepsza !
I ...
Mam nadzieje ze nie bedzie to cos Al'a Tibia (Super megha expk plxxxa), tylko cos naprawde fajnego, jak STARA Tibia, gdzie klimat byl ! ale jakies dzieci go zepsuly !
Ta gra to nowa nadzieja :) .
Siemka ja mam pytanie czy gra sie rozwija i kiedy bedzie wersja zeby szlo pograc
up:
Hmmm, dzisiaj widze jakis news na stronce ze ma byc wersja testowa... No jak ona bedzie... to sie duzo nie oczekuj od gierki narazie :D bo duzo rzeczy brakuje (glownie grafik), i narazie nie zbyt mila graficzka dla oka (duzo potworow...a raczje wiekszosci brak :D ).
I ...w grze bedzie nastawienie na klimat ! CZyli Tibijczykom mozna odrazu powiedziec NIE ! Chyba ze sie nawroca ;P
Bo nie chcemy by z tego powstala druga Tibia, gdzie chodzi o zbedne klepanie potworkow itp.
Tutaj chcemy postawic na RPG .
Randall Rules
07-05-2006, 20:33
W czym piszecie? W C++? A moze C# :D
mnie sie pytaj... ja grafik jestem -.- ,
Kawiora sie zapytaj.
Squaess'me
08-05-2006, 16:04
Kawior, az mnie sciska.
Jaki sposob wyswietlania gry?
Macie grafiki o podobnych pomyslach; lozka itd.
Snake i cala reszta? Nie zaprzecz, prosze..
Name i pasek hp? Ano tyż podobne.
Interface; sposob pisania, eq, mapka?
ja nie mam nic do projektu, ale jak ktos zaprzecza oczywistemu.. ;)
jeżeli nie wzorowaliscie sie ANI TROCHE na tibii, to zwracam honor. ;d
Tak masz racje minimapa, snejki i łóżka mogą być tylko w tibii!!!!111111 RP ONLAJN JEST GUPIE A CJI CO TOM GYRE ROPIOM SOM NUPAMI PO NIEMAJOM FLASNYH POMYSLUF!!!!111111oneonoeneoneoneoe
....We wielu grach jest minimapa i snejki więc wg ciebie oni to zwalili z tibii? xD
Sposób pisania? Rotfl? ja np pisze z łokciami na głowie a jaki jest wasz sposób? Aaaa no i pasek hp... tak tylko tibia może mieć paski hp i name owszem masz racje miszczu... Rotfl
[EDIT]
Sposób wyświetlania gry? <lol> ja np wyswietlam na monitorze... :D
Planujecie wprowadzic Crafting czy cos? Czy bedzie zawsze tylko glupie expienie na potworkach tak jak w Tibii?
P.S. Jak wyjdzie pierwsza wersja to napewno se instalne zobaczyc :)
Squaess'me
09-05-2006, 16:44
Nie badz taki hop do przodu. Jezeli nie widzisz interface/grafiki, to wytrzeszcz patrzaly albo lec dalej popisywac sie przed kolegami.
Baron Kaldrick
09-05-2006, 16:48
@Vomusu
Zabawny jesteś =] Sprzedają takich jak ty na sztuki?
@topic
Od której strony by nie patrzeć, pomysły są w wielu miejscach zerżnięte z Tibii... Ale cóż, grunt, że prace postępują. Ocenię, jak zobaczę wersję finalną. Albo source.
dap-galothij
09-05-2006, 16:56
Zasadniczo to jest to podobne do tibii z wyglądu, bo tak chciał Kawior.
Ale we wszystkim staramy się od tibii odchodzić. A to, że naprawdę trudno wymyśleć coś, czego nigdzie nie było, a co jest ciekawe, to już trudno :P
Pisane jest chyba w delphi.
Zapraszam na fansite'a http://rponline.glt.pl/
Anthriell
09-05-2006, 18:15
amatorszczyzna...
Nie żebym się czepiał, ale powinniście zatrudnić jakiegoś doradce do spraw angielskiego, bo na tych screenach moje sokole oko wypatrzyło parę błędów. ;)
Tak w ogóle to jest OK! Życzę wam, żebyście nie zaprzestawali w dążeniu do celu:P
btw. Ile czasu już nad tym pracujecie?
Aval'yah
09-05-2006, 21:41
Przyznam, że na początku byłem sceptycznie nastawiony do tego projektu. Teraz to wszystko zaczyna mi się podobać ^.^
Klimat RPG.. hmm.. może być ciekawie. Jeszcze jak trochę dopracujecie grafike.. w sumie na stronie pisze, że macie nowy silnik graficzny, więc nie będe narzekał. Czekam na testserver czy cuś w tym stylu.
Ogólnie to jest całym sercem z wami chłopaki :p
Nie badz taki hop do przodu. Jezeli nie widzisz interface/grafiki, to wytrzeszcz patrzaly albo lec dalej popisywac sie przed kolegami.
Ekhem... Jakbys nie zauwarzyl to pytam sie o plany na przyszlosc.. Nie mowie ze maja to robic ino sie pytam czy wogole cos takiego bedzie (chocby za 10 lat :P). Pozatym co? Zabronisz mi mej ciekawosci do projektu?
Dark_Magician
09-05-2006, 22:15
Może coś z tego będzie .Ale mam pytanie czemu programujecie w Delphi 5 ??? Delphi 5 juz stare troche jest :P
Squaess'me
09-05-2006, 22:29
Ekhem... Jakbys nie zauwarzyl to pytam sie o plany na przyszlosc.. Nie mowie ze maja to robic ino sie pytam czy wogole cos takiego bedzie (chocby za 10 lat :P). Pozatym co? Zabronisz mi mej ciekawosci do projektu?
sorry, Ziven. tak glupio wyszlo. moj post mial na celu obrazenie Vomusu ;D
Anthriell
09-05-2006, 22:45
Może coś z tego będzie .Ale mam pytanie czemu programujecie w Delphi 5 ??? Delphi 5 juz stare troche jest :P
Wiesz, dobrą grę to można napisać w turbo pascalu w 13h (i bynajmniej nie chodzi o 13 godzin ;) ). Wystarczy czas, umiejętności i dobre chęci.
Illuvatarys
09-05-2006, 23:11
Jak będzie online to napewno w nią zagram ! Dajcie znać jak będzie online :P
Baron (Nie moge sie przyzwyczaic do twojego Avatara):
Daj te pomysly ktore sa zerzniete, a ja dam te ktore nie sa, i porownamy ilosc i czy to jakis szczegol czy jakis ogol ktory raczje nie TYLKO Cipsoft uzyl.
EDIT:
Co do Test Serwa...nie podniecajcie sie... Klient bedzie dostepny raczej dla osob uzywajacych forum i teamerow.. ze wzgledu na to ze duza czesc osob moze sie odstraszyc wczesnymi fazami gry ;p (malo narazie w nie jest gotowego - z tego co widze ).
No ale staramy sie jak tylko mozemy :) .
EDIT2:
Czyli najlepiej zagladajcie na forum i piszcie takze cos... tak bedziecie mieli wieksze szanse na info odnosnie klienta - narazie ...raczej...em...kilka osob go ma.. (2-3) .
sorry, Ziven. tak glupio wyszlo. moj post mial na celu obrazenie Vomusu ;D
Ah to spoko. Ale nadal nikt nie odpowiedzial na moje pytanie...
Ziven, mamy nadzieje jak najbardziej odbiedz od tibii. To nie ma byc gra w stlu tibii, czyli " hO zaexpic ziom!!!11 Plix fri itams im nup!!!11 Light hAK PLOX!1111", tutaj chcemy zachowac klimat. Bycmoze bedzie crafting, jestesmy otwarci na takie pomysly ;)
Tylko nie spodziewaj sie niczego superanckiego w pierwszych wersjach gry ;p napewno wielu ludzi zrazi sie grafika i odejdzie, ale jestesmy na to gotowi, gdyby gralo nawet kilka osob ktore potrafia zachowac klimat, bedzie dobrze. Zapraszam na forum http://www.rponline.pun.pl/ tam jest wiecej informacji ;p
Marchewki
12-05-2006, 03:14
Jak potrzebne wam pomysły to ja mam taki, w grze na początek można dac gotowanie, drwalstwo :), czyli zabijesz jakieś zwierze i możesz zabrać z niego jedzenie a żeby się dało zjeść to trzeba ugotować, nieugotowane wolniej dodaje Energie i mniej dodaje, Im wiekszy skill tym mniej spalamy jedzenie, i ścinanie drewna , potrzebne do wyrobu krzeseł i inych rzeczy do domku a także narzędzi nie zbędnych do pracy i wiele innych :)
w0w ale super pomyshl !!!11
Nie wiem czy wiesz...ale ten pomyslbyl poruszany setki razy (moze bys przeczytal poprzednia strone ??)
Aval'yah
12-05-2006, 16:20
W sumie to pisałem o tym na waszym forum ale nikt nie odpowiedział.
Pisze to ogłoszenie ponieważ poszukujemy map designera, drugiego programisty oraz scenarzysty
To wciąż aktualne? Bym coś mógł naskrobać ewentualnie.
sazuki san
12-05-2006, 17:40
ale...... ale kiedy bedzie ten download?? bo gierka ladnie sie zapowiada ;] nie lubie tibia za bardzo uzaleznia wiec czekam na rp ;]
Van Rebeliant
12-05-2006, 18:35
Gra sie zapowiada superrrr, z tego co widziałem w starej wersji jest naprawde najs, duzo jeszcze jest do zrobienia, np mapa ktora ma byc robiona za pomoca edytora map ktory jeszcze nie istnieje ale mozolnie wychodzi spod moich rak, ale w takim czasie taki efekt to jest naprawde dobrze
Marchewki
13-05-2006, 00:40
w grze przydało by się coś takiego, jak podkradanie się do przeciwnika żeby nie zostać zauwazonym coś jak w ultimie jak zatakujemy to już nas widzi a tak, i skill okradania ale nie z domków bo to przesada by była, ale np. afkuje trzyma coś w bp i żebyśmy mogli otworzyć jego bp i zabierac np. rzecz ważącą mało na małych skillach i nie zawsze się to udaje a jak nam się nie uda to mamy coś takiego jak PK albo jeszcze inaczej goni nas npc coś takiego jak policja za kradzież, że normalnie zostajemy w pace na np. 7 dni w grze. :) Wymyśle jeszce jakis fajniejszy skill bo ten za bardzo nie podoba mi się ale jakbyście go przerobili jakoś może by cos z tego wyszło :P
Thchuridam
14-05-2006, 02:22
Boshe dobrzee sie zapowiada tyle ze nie robcie jakigos gotowanego miesa czy qrwa jakeigos Dwarlstfa , nie kmincie za duzo . Poprawcie grafike i wescie cos od normalnej Tibi to nie zaden wstyd, jestes kozak i mowisz ze zerznal all od Cipek ? to dawaj zrob to co oni kozaku -.- . Chcialbym tylko zeby nie bylo jakiego Agility , Strengt czy cos takiego ;/ w skill wystarczy jak w obojetnie jakej grze : magic,sword,axe,club,axe . I nic innego nie dodawajcie bo po co ? Mam nadzieje ze nie zjebiecie gry a TestServer wyjdzie jak najpredzej.
@sazuki san
Gdybyś czytał forum RP to byś wiedział kiedy będzie gra... SOON!!! :)
Thchuridam
14-05-2006, 14:03
Kiedy ta gra bedzie online ;-(??? duzo osob juz ja zna i 3/4 nie boli grafika jesli ktos w 2 miechy robi cos takiego xD.
Panie w jakie 2 miechy w 5. ;]
Test będzie na przełomie maj-czerwiec. Ale raczej czerwiec bo niestety teraz czasu bark ;/. No fajnie że kogoś interesuje to co robie.
1. Po co 2 tematy?
2. Imho wolałbym pokemonową grafkę niż tą Tibijską.
3. A nie mogłabybyć to FullPolskaWersja?
4. Jaki będzie ekwipunek? Przydałoby się dodać np płaszcz.
5. Loot powinien być nie tylko przypadkiem, ale umiejetnosciami tak jak np w Gothicu.
6. Jeśli to ma być RPG, a nie Tibiopodobny shit. To postaraj się o klimat, załatw kogoś pokroju MP od DnD bądź Warhammera i niech on pracuje nad klimatem. Questy niech nie polegają na idź i zabij, tylko bardziej na rozmowie i zdobywaniu poszczegolnych rzeczy.
7. Jeśli np byłbyś magiem, wysokopoziomowym. I miałbyś magiczną laske (rare item) oraz skórę jakiegoś bossa wężów, to dobrze byłoby jakby na odpowiednim ołtarzu dało się zrobić jakąś rarową różdżkę.
Wiem, wszystkie te pomysły są wzięte z kosmosu, ale możliwe że wpłyną na rozwój gry.
dap-galothij
21-05-2006, 19:33
@up: A zgadnij nad czym wszyscy kombinują od jakiegoś miesiąca?
Te pomysły są w miarę normalne w porównaniu z moimi :D
slawekmag
21-05-2006, 19:45
Że tak powiem gra, a szczególnie jej forum, schodzi na... koty (No dobra PSY).
Kurde pograłbym se w to przez sieć, ale znając życie wyjdzie dopiero na wakacje, na których mnie nie ma w domu (MŚ :D:D:D), więc przepada mi fajna gierka :(. Co do klimatu:
1. Questy, jak już ktoś powiedział, powinny polegać na rozmowie (można zerżnąć z Morrowinda)
2. Noob plx = warn plx
3. ciekawsze rzeczy niż expienie (farmerzy, rzemieślnicy)
to chyba tyle :)
up up:
Schodzi bo schodzi....
bO...
Nie niektorzy (w tym ja) nie maja teraz czasu (ah ta szkola ;p )
Ale jak sie zaliczy all...to bedzie powrot do pracy... i jakze wielki strzal w przod :> (no teraz potworki powstawac beda 2x szybciej dzieki tej info ze w paintcie to tak mozna zrobic...a ja nup nie wiedzialem ;/ ).
up:
To bylo juz poruszane 1000 500 100 900 razy .
slawekmag
25-05-2006, 14:43
Kawior, Farmero, ktokolwiek ODBANUJCIE MNIE NA TYM FORUM!
A jaki masz nick i... co takiego wyprawiales ze bana zlapales ?
Zostal wywalony z teamu za nierobstwo, a po tym dostal napadu szalu i zaczal spamowac =.= nie ma sensu cie odbanowywac- pokazales jaki z ciebie dzidziuch i tyle.
Memento Mori
04-07-2006, 13:03
ehh mam problem z zalogowaniem sie na forum, jak wpisuje wszystko otwiera sie strona "dziekujemy za zalogowanie", przekierowuje mnie i na forum wyskakuje ze nie jestem zalogowan, a tak chcialem sie zglosic na mapera\scenarzyste :( chociaz na mapera juz za malo czasu zostalo...
Czy juz macie link do sciagniecia:D czekam!!!!!
0Konkurs ma mappera, wejdzcie ma strone i zapoznajcie sie z zasadami :)
pawci013
07-07-2006, 16:13
kiedy bedzie mozna w to zagrac :>??
Memento Mori
07-07-2006, 20:51
zapewne kiedy bedzie gotowe -.-'
a ja sobie odpuscilem jakiegokolwiek teamera ;d nie moge sie ZALOGOWAC na forum, wiec poswiece sie tworzeniu klimatu w grze (jak juz powstanie:D)
Tawer Redeye
07-07-2006, 21:43
Nareszcie map editor co chyba znaczy ze juz gra jest w duzym stopniu zrobiono (no moze poza grafikami)/
@Memento Mori
Huh ja nie moge zalogowac sie na XP ale na innych spokojnie daje rade ;p
Oby wiecej takich ludzi jak ty ;p klimat przedewszystkim :)
@Tawer Redeye
Jakos idzie ;p narazie w ME itemkow jest malo, ale to tylko probka tego co bedzie :)
Memento Mori
13-07-2006, 22:58
@up: <patrzy zalosnym wzrokiem na logo windowsa xp na przycisku start>
K***A!
@down: ja mam IE 6 bodajrze...
ja spokojnie moge sie zalogowac na XP i mozilli firefox..
Memento Mori
14-07-2006, 12:14
zainstalowalem sobie firefoxa i dzia :D thx
Moim zdaniem ściąga tibii nawet te same klimaty... kąt ten sam nieczepiał bym sie gdyby chociarz to były lata 50-te (ojciec chszestny) ale nie te same stworzenia co w tibi <spider, snake>
UP:
ROTFL
A czy wiesz ze w swiecie rzeczywistym tez sa weze i pajaki ? To Bog sciagnol to z Tibii ?
Klimat ? Gdzie Ty widzisz klimat taki sam jak w Tibii ? a no...czekaj...jest taki klimat....
znaczy sie... exp i loot... to jest klimat tibii (NIE MA NIC WIECEJ W TIBII)
Nie gadaj ze nie ma klimatu, poczytaj sobie forum,
To ze ma taki sam system wyswietlania grafiki...no to co z tego ?
WoW ma taki sam sposob wyswietlania grafiki co i Gothic oraz miliard innych gier (TPP)
Leleniu ale te węże i pająki są b podobne do tibijskich.
Z klimatem przesadziłem ;p ale zgapili kąt z tibi i ogulnie całokształt i nie wciskaj kitu że nie :|
Memento Mori
15-07-2006, 11:48
Kat jest taki sam bo jest najbardziej czytelny :<
A kto ci powiedzial ze to ostateczna wersja wezy i pajakow?
To napewno nie ostateczna...
PRzeciez widac jak to wyglada (ze robione przez amatora - sry ;p ) .
A to ze System wyswietlania grafiki podobny (no, taki sam prawie) ... to co ? Starcraft ma taki sam system jak Warcraft 2 ( tez od gory...) , i tysiace innych gier... hmm ? Pomysl troche czleku Tibii... To nie boli .
Marchewki
15-07-2006, 16:30
może podobne do tibia alesami robili...
Ja sie nieczepiam tylko uważam że to jest zrobione na podstawie tibii...a w starcrafcie itp też jest z tego kąta?
up:
Ty jestes idiot czy co ?
Mowie ze starcraft ma podobny (prawie taki sam ... ) kąt jak Warcraft 2 ... (no moze nie ...ale podobna perspektywa) = Pal szesc ze robila je ta sama firma...
Sluchaj, to co ze to ma podobna perspektywe ?
JEst programowane w zueplnie innym jezyku niz Tibia (Tibia = C++ , RP = Delphi).
Ale wracajac do wyswietlania...
Patrz...
Medal of Honor ma taki sam sposob wyswietlania co Wolfenstein !!!! OMG !!! PLAGIAT !! WOLFENSTEIN JEST OPARTY NA MEDALU !
albo...
Mario Bros ma taki sam sposob wyswietlania jak Contra !!! OMG OMG !!!! Co bylo tym razem opierane na czym ?
Pomysl troche -.- to nie boli, system wyswietlania grafik taki jak jest w Tibii jest juz dawno w kilku gierkach...
(nie pamietam tytulu jeden jest podobny do Wanderer, widzialem jeszcze 3 inne).
@up Poddaje się :p wygrałeś
życze powodzenia w tworzeniu gry ^^
Knight Patryk
17-07-2006, 15:09
A czy moglbym sie dowiedziec jakim jezykiem piszesz ta gre?Bo ja zastanawiam sie nad programowaniem gier i chyba wybiore C++:P
A czy moglbym sie dowiedziec jakim jezykiem piszesz ta gre?Bo ja zastanawiam sie nad programowaniem gier i chyba wybiore C++:P
I to będzie baaaardzo dobry wybór :) Jednak poźniej trzeba będzie Winapi, visual, ale na początek C++ !
Najlepsza książka to Symfonia C++ pana Jerzego Grębosza.
Doktór Lewatywa
17-07-2006, 16:20
A czy moglbym sie dowiedziec jakim jezykiem piszesz ta gre?Bo ja zastanawiam sie nad programowaniem gier i chyba wybiore C++
Kawior pisze RP w Delphi i Delphix. Czyli zacznij od Pascala, abo C++.
Knight Patryk
17-07-2006, 16:20
I to będzie baaaardzo dobry wybór :) Jednak poźniej trzeba będzie Winapi, visual, ale na początek C++ !
Najlepsza książka to Symfonia C++ pana Jerzego Grębosza.to
Ale to z podstawami C++ czy bardziej zaawansowane itd.?
slawekmag
17-07-2006, 17:21
Ej plax plax plax dobry kawiorku odbanuj mnie prosze, przepłaszam za moje wychowanie:baby:
Daramius
17-07-2006, 18:23
Ta gra to plagiat :/ jejku to prawie takie same jak Tibia.... alez panowie sie napracowali... WOW
to
Ale to z podstawami C++ czy bardziej zaawansowane itd.?
Hmhmm to są takie "zawansowane podstawy" :P ale kompletny nowicjuesz będzie musiał się na początku wczytać żeby zrozumieć o co chodzi.
#include <iostream>
using namespace std;
void zwracaniemin(int, int, int) ;
int a, b, c ;
int main ()
{
cout << "Napisz 3 liczby calkowite, a dowiesz sie ktora z nich jest najmniejsza\n" ;
cin >>a>>b>>c ;
zwracaniemin(a, b, c);
system("PAUSE") ;
return EXIT_SUCCESS ;
}
void zwracaniemin(int a, int b, int c)
{
int min=a ;
if(b<min)
min=b ;
if(c<min)
min=c ;
cout << "Najmniejsza liczba jest\t" << min <<"\t""" ;
}
Życzę powodzenia w nauce ! :cup:
Memento Mori
18-07-2006, 15:38
Ta gra to plagiat :/ jejku to prawie takie same jak Tibia.... alez panowie sie napracowali... WOW
Buu odkryles nasz wielki evul plan :( Juz nie zawladniemy nad swiatem :(
Wyjdz wacpan hanby szkoda
Kazdy kto mowi ze RP to plagiat tibii - Niech wyjdzie
Kazdy kto jest zainteresowany gra - Niech uzbroi sie w cierpliwosc, i zyczy powodzenia ^.- zapraszam na forum
skawek za to ze jestes glupi nigdy cie nie odbanuje a nawet znajde twoje ipi i nie pograsz u siebie.
up:
Daj mu ostatnia szanse ;)
Topic:
Ten wać pan od Plagiatu...
A co takiego wzielismy z Tibii ??
Jedynie system Grafiki...
RESZTA jest w 99% wymyslona przez nas, jest tu ze 100x wiecej mozliwosci niz w nedznej Tibii (w ktorej najbardziej skomplikowanym systemem jest System skilli... )
Tu beda atrybuty takie jak Sila, Inteligencja itp. Rasy,, Charakterystyka dzielaca sie na Dobro i Zlo ... i wiele wiele innych rzeczy, ktorych NIGDY nie znajdziecie w Tibii (chyba ze wprowadza to kiedys... w przyszlosci, nie liczcie na to ... Cip Soft to komercyjne gowno).
@up
A moze zdradzisz o grze cos wiecej? Czekam z niecierpliwoscia na bete, mam nadzieje ze jeszcze na tych wakacjach:) Licze na to ze pobijecie wszystkie teraz dostepne mmorpgi i pokazecie ze Polak potrafi :)
Mam nadzieje ze Kawior sie nie pogniewa... dam pare ostatnio zaproponowanych pomyslow, By Jackiew and Me .
*Iż jest wątek z psuciem się broni, zostalo zaproponowane wprowadzenie pokrowców i pochw do broni. Spowoduje to wolniejsze psucie sie Broni przez warunki atmosferyczne
*Było także zaproponowane by summony nie byly zwyklymi "mobami" dostepnymi na swiecie (tak jak jest w Tibii) ale unikatowymi potworami, takimi ktore nei zostana spotkane w podrozach i walkach ... (Jakie to potwory ? Zaleznie od profesji), W Tibii macie takei cos ze Czlowiek moze przywolac Orka... a Ork nie nawidzi Ludzi... wiec z jakiego to powodu ma jeszcze mu sluzyc ? Tu raczej tak nie bedzie...
*Osobne outfity dla NPC Przyjaznych (wiadomo, ze potworki to tez NPC ...), nie tak jak w Tibii ze to zwykle outfity dostepne dla kazdego...
*Ograniczenie posiadania czarow... Inteligencja dawala by mozliwosc posiadania 1 czaru wiecej co 5 INT . Czyli gdy sie posiada 20 pkt Inteligencji, mozna miec 4 czary... Unikniemy wtedy Uber Magów... oczywiscie medzie mozliwosc oduczenia sie czarow .
*Obrazenia od magicznych broni, oraz inne czynnosci ktore powoduja, typu paraliz, zamrozenie , podpalenie itp...
*Dual i Single Weild (Podwojne i Pojedyncze noszenie broni w rekach - tyczy sie szczegolnie sztyletow),
*Roznorodnosc w potworkach (by nie bylo Armii Klonow) , potworki typu Zbrojne orki beda sie roznicy... np. peknieciami na pancerzach, tarczami, mieczami/toporami/obuchowymi ... by nie bylo tak jak w Tibii...Wielka Armia Klonow,
A teraz z tych pewnych na 90%
-Outfity beda CZESCIOWE , bedzie mozna "zrobic" (ulozyc z dostepnych czesci) wlasny outfit, czyli beda do dyspozycji, kaptury, pancerze, koszule, nogawice, peleryny, szaty itp... Nie tak jak w Tibii ze dla kazdej profesji jest dany outfit - i tak prawie nikt sie do tego nie stosuje... Rycerze biegaja w strojach Lucznikow itp...
*Nie pewne jest ze outfity niektore beda dostepne wylacznie dla pewnych profesji ... lub beda dodatkowe z Questow.
Aha, i staramy sie uchowac klimat... i zarazem nie shanbic tych potworkow, typu troll, ork, minotaur... itp...by nie byly dennymi potworami...
(Mino bedzie prawdopodobnie potworem na 40++++ lvl)
Mam nadzieje, ze reszta zespolu (szczegolnosci Kawior :> bo to od niego wiekszosc zalezy) nie zapomniala ze to nie ma byc jak w Tibii .. Single game... ale by druzyna sie liczyla, zaproponowalem by EXP w Teamie byl Podzielony miedzy uczestnikow...ale nie tak ze dostana taka formulke:
X - Exp potworka
C - Ilosc czlonkow druzyny
X / C = ??
przykladowo
Potworek daje 1500 exp... w teamie jest 5 osob, i kazdy dostanie po 300 exp ... tu ma byc cos takiego jak ... 70%-80% exp'a... ze polowanie w druzynie bedzie sie oplacalo..
I druid nie bedzie takim smieciem jak w Tibii i bedzie mial Czary lecznicze Spontanicznie (Dostepne dla kazdego) + nie powinny duzo Many kosztowac.
To wszystko... co zdradze :P (Duzo rzeczy nie powiedzialem ... oj duzoooo).
Aha...zapomnialem....
Ma byc takze wskaznik Glodu i Spragnienia.... Kazde bedzie mialo swoje konsekwencje... i przejedzenie i umieranie z glodu ;) ...tak samo pragnienie ...
Knight Patryk
18-07-2006, 23:10
Mam nadzieje ze Kawior sie nie pogniewa... dam pare ostatnio zaproponowanych pomyslow, By Jackiew and Me .
*Iż jest wątek z psuciem się broni, zostalo zaproponowane wprowadzenie pokrowców i pochw do broni. Spowoduje to wolniejsze psucie sie Broni przez warunki atmosferyczne
*Było także zaproponowane by summony nie byly zwyklymi "mobami" dostepnymi na swiecie (tak jak jest w Tibii) ale unikatowymi potworami, takimi ktore nei zostana spotkane w podrozach i walkach ... (Jakie to potwory ? Zaleznie od profesji), W Tibii macie takei cos ze Czlowiek moze przywolac Orka... a Ork nie nawidzi Ludzi... wiec z jakiego to powodu ma jeszcze mu sluzyc ? Tu raczej tak nie bedzie...
*Osobne outfity dla NPC Przyjaznych (wiadomo, ze potworki to tez NPC ...), nie tak jak w Tibii ze to zwykle outfity dostepne dla kazdego...
*Ograniczenie posiadania czarow... Inteligencja dawala by mozliwosc posiadania 1 czaru wiecej co 5 INT . Czyli gdy sie posiada 20 pkt Inteligencji, mozna miec 4 czary... Unikniemy wtedy Uber Magów... oczywiscie medzie mozliwosc oduczenia sie czarow .
*Obrazenia od magicznych broni, oraz inne czynnosci ktore powoduja, typu paraliz, zamrozenie , podpalenie itp...
*Dual i Single Weild (Podwojne i Pojedyncze noszenie broni w rekach - tyczy sie szczegolnie sztyletow),
*Roznorodnosc w potworkach (by nie bylo Armii Klonow) , potworki typu Zbrojne orki beda sie roznicy... np. peknieciami na pancerzach, tarczami, mieczami/toporami/obuchowymi ... by nie bylo tak jak w Tibii...Wielka Armia Klonow,
A teraz z tych pewnych na 90%
-Outfity beda CZESCIOWE , bedzie mozna "zrobic" (ulozyc z dostepnych czesci) wlasny outfit, czyli beda do dyspozycji, kaptury, pancerze, koszule, nogawice, peleryny, szaty itp... Nie tak jak w Tibii ze dla kazdej profesji jest dany outfit - i tak prawie nikt sie do tego nie stosuje... Rycerze biegaja w strojach Lucznikow itp...
*Nie pewne jest ze outfity niektore beda dostepne wylacznie dla pewnych profesji ... lub beda dodatkowe z Questow.
Aha, i staramy sie uchowac klimat... i zarazem nie shanbic tych potworkow, typu troll, ork, minotaur... itp...by nie byly dennymi potworami...
(Mino bedzie prawdopodobnie potworem na 40++++ lvl)
Mam nadzieje, ze reszta zespolu (szczegolnosci Kawior :> bo to od niego wiekszosc zalezy) nie zapomniala ze to nie ma byc jak w Tibii .. Single game... ale by druzyna sie liczyla, zaproponowalem by EXP w Teamie byl Podzielony miedzy uczestnikow...ale nie tak ze dostana taka formulke:
X - Exp potworka
C - Ilosc czlonkow druzyny
X / C = ??
przykladowo
Potworek daje 1500 exp... w teamie jest 5 osob, i kazdy dostanie po 300 exp ... tu ma byc cos takiego jak ... 70%-80% exp'a... ze polowanie w druzynie bedzie sie oplacalo..
I druid nie bedzie takim smieciem jak w Tibii i bedzie mial Czary lecznicze Spontanicznie (Dostepne dla kazdego) + nie powinny duzo Many kosztowac.
To wszystko... co zdradze :P (Duzo rzeczy nie powiedzialem ... oj duzoooo).
Aha...zapomnialem....
Ma byc takze wskaznik Glodu i Spragnienia.... Kazde bedzie mialo swoje konsekwencje... i przejedzenie i umieranie z glodu ;) ...tak samo pragnienie ...
No widze piekne postepy wg.mnie gra bedzie miala imo slabsza grafike ale zato wiecej mozliwosci:).Trzymac tak dalej:)
Teraz to ja zaluje ze sie spytalem bo pomysly sa wysmienite. A teraz pozostaje mi czekac na gre z jeszcze wieksza niecierpliwoscia:)
Dodam jeszcze ze najprawdopodobniej Fist Fighting nie bedzie tak bezuzyteczny jak w tibii, tutaj bedzie dostepna bron odpowiedzialna za ten skill ( Rekawice/Pazury/Kastety ) Ale nie jest to jeszcze do konca ustalone. Ale jestesmy otwarci na takie pomysly.
slawekmag
19-07-2006, 15:12
No to jak będzie ze mną? Zrobiłem dla was tyle grafik i mam bana?:D No tak... Z tego co avager napisał gra będzie całkiem niezła.
Thchuridam
19-07-2006, 16:07
1 zgapili z tibi XD spoznienia w grze czyli gra miala bhyc na przelomie czerwca/lipca, a jest 19 lipca ;-). pzdro pogramy mize za 2 miechy ;-).
up:
No tak...ale pomysl
my mamy z 200 spritow zrobionych...
Tibia na swych poczatkach miala minimum te 1,5k ...
Najbardziej potrzebujemy potworkow i outfity + miasto ludzi (kazde miasto bedzie inaczje wygladalo pod wzgledem architektury).
Knight Patryk
19-07-2006, 20:14
Juz sie nie moge doczekac:P
Pytania:
Czy bedzie cos jak runy?:D
Jakie beda questy typu NPC,NPC,zabij,NPC(NPC-gadaj z npc itd.),zdobadz przedmiot,NPC.
Czy rozwal potwory i wez skrzynke?
Czy na przedmiot bedzie wymagany tylko lvl czy atrybuty tez?(strenght itd.)?
Czy beda wprowadzone w gre polskie znaki nie tak jak w tibi-.-
Czy bedzie cos typu PACC czy np. itemy ze sklepu za Rl kase?Albo calkiem free
Zastrzezenia:
Mam nadzieje ze GM'owie beda czesciej online nie tak jak w tibi.
Pamietajcie o tym zeby nie bylo czegos jak,ze mag wali na 1 hita(overpowered spells)Tak jak w Turf(Mag na hita cie bierze),flyff(tak samo),Kal(prawie na hita)itd.Tzn robcie jak chcecie ale tak to bedzie zwalone...
Lord Kazag
20-07-2006, 11:27
Jeśli chodzi o samą grę to licząc na wytrwalość twórców mozna sie spodziewac hitu:) co do tego czy jest tam coś sciagnietego z tibi... być może ktoś grał kiedyś w terra online i wie jak to wygląda. otóż niedawno natknąłem sie w necie na gre wręcz identyczną pod względem graficznym, ale na macintoshe i pisaną od podstaw przez zupełnie inny team. wiec to że jesty podobna graficznie nic nie znaczy. IMHO uważam ze taki widok jak zastosowano w tibi i RPO jest bardzo uzyteczny i chyba najlepszy jesli chodzi o 2D.
PS. Próbowałem nawet sił z waszym edytorem map ale po godzinie stwierdziłem ze nie mam talentu:) jedyne do czego mógłbym sie nadać to jakas historia, genezis, ale do tego pewnie macie już ludzi. wiec pozostaje mi z niecierpliwością czekać na wydanie gry:)
up:
Mowie.... Magowie maja narazie utrudnienie, w posiadaniu czarow... na 20 INT mozna miec 4 czary, na 50 int mozna miec 10 czarow znanych... a 50 int to juz jest baaardzo duzo (chyba).
Sa kregi czarów:
o ile pamietam:
-Swiatlo
-Ciemnosc
-ogien
-Woda
-ziemia
o ile pamietam...
wiadomo ...
swiatlo leczy, ciemnosc dla nekromanty (czyli atrybuty dobra i zla), no i pozostaje reszta... .
co do questow,
maja byc rozne... i te proste , zabij i wroc po nagrode i te dluzsze , z konsekwencja na dalsza gre...
np.
Masz pozbierac ziolka i kupic 3 buteleczki alchemiczne... zaniesc alchemikowi, on zrobi lek....
I teraz mozecie zaniesc do pewnego szlachcica, do potrzebujacej ofiary na ulicy, badz znalezc inna osobe ktora potrzebuje to....
Ten czyn bedzie miec konsekwencje na dalsza gre... mam nadzieje ze rozumiesz to ?
Oraz, w przygodach w tym swiecie, bedzie mozna znalezc wiele ksiazek opisujacych pewne wazne rzeczy, tak jak alfabet Starozytnych... bedzie kilka ksiazek kilku wykonawcow... opisujacych pare liter...
Alfabet ten mozliwe ze bedzie potrzebny w swiatyniach gdzies gleboko pod ziemia... by otworzyc wielkie bramy... a ktoz Wie co sie za nimi Kryje ?
Gmi beda czesto...
przeciez chyba kazdy Teamer bedzie miec postac GMa i postac zwykla (by nie bylo domyslow o cheatowaniu.... NIE BEDZIE fri itans for gm ).
Pacc ? Bedzie mozliwe, ale nie taka komercja jak w Tibii, placisz grasz, nie placisz.. wegetujesz.
A u nas glownie to bedzie dofinansowanie, pomoc w utrzymaniu serwera,
Polskie znaki... Nie wiem, co moze beda a moze bedzie tak ze ALT + A = A a nie Ą ... . Mi tam bez roznicy.
Zamiast run, maja byc zwoje (scrolls) , i zastanawiam sie czy by nie mogly byc mozliwe do DOLADOWANIA.
Ostatnio myslalem troche, by kazda profesja miala duzo skilli, rycerz, np. Do blokowania i do Walki ..np. ze ... przez minute masz zwiekszony Block Rate o 10 pkt + pkt obrony o 10 pkt a wszystkie skille od broni zmniejszone o 15 pkt .... i kosztuje iles tam many ... badz moze bedzje jeszcze Recharging time... nie wiem.
Co do przedmiotow na lvl... nie wiem czy takie cos bedzie ;p ... moze ..
Thchuridam
20-07-2006, 20:22
Boshe jesli Tibia miala na poczatk 1,5k + spiritow , a wy outiftow nie ma cie i tylko 200 spritow ... z 3-4 miechy bedzie gra? ( chociaz polowa ? )
Pierw bedzie beta...
jak mowil Kawior, na naszym forum chyba, ze bedzie pierw beta bez itemkow... (nie wiem co wtedy mamy testowac ..ale oki :P ) , zobaczycie... pod koniec wakacji bedzie juz pewnie .
Lord Wardi
22-07-2006, 15:37
No jeśli chodzi o te magiczne umiejętności/kręgi(?) to pomysł świetny ;)
Tylko dręczy mnie jedno - jakie będą rasy, profesje? Cieszyłbym się np z Wizarda zamiast Sorcerera (łatwiej sie pisze xP), Warirrora zamiast Knighta, Huntera/Archera zamiast Paladyna (no bo nazwa Paladyn to już jest dno -.-) itp... Scrolle... dobry pomysł, ale trochę niepokoi mnie to ograniczenie ilości posiadanych czarów... I czy będzie tak, że np do założenia jakiejś zbroi/nauczenie się czaru potrzeba tyle i tyle siły, energi itp? To byłoby ciekawie ;) Ciekawy pomysł z questami, to są prawdziwe "zadania" a nie zabijesz szczurka i masz torch -.- Ciesze się, że GMowie będą często, a nie tak jak w Tibii... I oby były polskie znaki... Życzę powodzenia w dalszym robieniu gry, może wreszcie Polacy pokażą Niemcom, kto tu rządzi :berserk: Do roboty Kawior i załoga (xD) i żeby ta gra wyszła jak najszybciej!
Nie moge sie doczekac, tylko prosze tworcow o 2 rzeczy. Jesli te 2 rzeczy zalatwicie to macie fana i stalego gracza do konca gry :D. Prosze zeby nie bylo takiego czegos jak pacc i lagow. Pewnie wszyscy mnie przeleja :o
Gierka zapowiada się raczej przednio :). Ma klimaty jakie lubie...
P.S. Moglibyście zrobić wybór rasy. W tedy gra zrobiłaby się o wiele ciekawsza ;).
No jeśli chodzi o te magiczne umiejętności/kręgi(?) to pomysł świetny ;)
Tylko dręczy mnie jedno - jakie będą rasy, profesje? Cieszyłbym się np z Wizarda zamiast Sorcerera (łatwiej sie pisze xP), Warirrora zamiast Knighta, Huntera/Archera zamiast Paladyna (no bo nazwa Paladyn to już jest dno -.-) itp... Scrolle... dobry pomysł, ale trochę niepokoi mnie to ograniczenie ilości posiadanych czarów... I czy będzie tak, że np do założenia jakiejś zbroi/nauczenie się czaru potrzeba tyle i tyle siły, energi itp? To byłoby ciekawie ;) Ciekawy pomysł z questami, to są prawdziwe "zadania" a nie zabijesz szczurka i masz torch -.- Ciesze się, że GMowie będą często, a nie tak jak w Tibii... I oby były polskie znaki... Życzę powodzenia w dalszym robieniu gry, może wreszcie Polacy pokażą Niemcom, kto tu rządzi :berserk: Do roboty Kawior i załoga (xD) i żeby ta gra wyszła jak najszybciej!
Nazwa profesji zalezec bedzie od charakteru i od rasy:
Ras ma byc 4 ... (tak Kawior napisal)
-Czlowiek
-Elf
-Krasnolud
-Niziolek (hobbit)
o ile pamietam, to narazie chyba by bylo...
Chyba pierw bedzie przed profesja ...
Warrior -> Paladyn lub (moja propozycja) Avenger (msciciel - pasuje bardziej do mrocznego charakterku)
Archer -> Hunter lub cos tam... moze Seeker , nie wiem
Mage -> Sorcerer (to jest czarodziej albo czarownik po przetulaczeniu, nie wiem) lub cos tam (chyba nekromanta)
Druid (podobno tylko dla elfow) - tu mnei sie nie pytajcie... podobno mial byc MONK ... ale mnie to zupelnie nei pasuje...
jeszcze mial byc
Assasin i Barbarzynca
Ogollnie o profesje pytajcie sie Kawiora
Co do ograniczenia czarow...
Wiesz...
Widziales kiedys przecietnego maga .. (no bo wezmy Tibie, i lvl 40... taki mag zna wszystkie CZARY ... a jest bardzo mlody itp... to chyba do kitu nie ?)
Beda pewnie questy ktore powieksza Inteligencje i sile itp..
A czemu taki cap bylby dobry ? Bo jak by to wygladalo ze kazdy mag ma takie same czary ?
Tu liczyl by sie unikalny Build ! + Build z atrybutow... zobaczymy czy bedzie mozliwosc samemu rozdawania pkt do sily itp... i moze bedzie mozliwosc wyzerowania tych atrybutow ktore moglismy dodac.. (czyli nie wyzeruje all tylko te nasze) i bedziemy mogli znowu je przyznac.
czyli bedzie moze mozna zrobic maga co ma duzo zrecznosci, unika wielu ciosow ... i majacego pare czarow, ale takich ktore mu pomoga w walce, moze powiekszenie zrecznosci i ataku ... nie wiem jakie beda... i bedzie mogl zabic nawet najlepszego wojownika wrecz ? Ktoz wie ? O to chodzi wlasnie w RPG...mozliwosc CALKOWITEJ (prawie) kontroli i modyfikacji postaci...
A ...chwila, chyba sie pomylilem... Sila itp chyba bedzie rozla tak jak skille ... ale takze bedzie dodawana co lvl.. ale nie jestem pewiem
chyba bardziej popieram ten system ze skillami :) .
No coz... wszystko sie zobaczy.
Czyli jak czytam mają być tak zwane upper class ? Jak tak to świetnie. Coś mi mówi, że w końcu raz na zawsze zostawie gównianą tibie ^^.
no prosze nie było mnie troche na forum rp i juz mam niezłe zaległości :D
ej avager możę powiecie kawiorowi żeby mnie odbanował
bym sobie chociaż poczytał o nowościach :D
widze pare moich ulepszonych pomysłów :P
a jest jeszcze w grze moja płytka ? :D
P.s.
a pomyśleć że byłęm tam najaktywniejszym użytkownikiem forum
(za to dostałęm bana)
bo spamowales... ale odbanuje Cie ... na pewien okres... (1 dzien) ... . jak cos to mnie zbanuja ;( .
edit:
albo zostawie to Tarlosowi, nie chce sie mieszac ;p .
NO Tarlosowi to lepiej nie :D
wiesz jaki jest jego stosunek do mnie :P
P.s.
Pamiętajcie dzieci nigdy nie mówcie Adminowi co o nim myślicie, jaki by on nie był ;)
@down
no z tego co wiem tak ma właśnie być.
dodatkowo można by dać że ma do wyboru różna czary z różnych żywiołów np.
Fire bal lub Energy strike
obie mają podobne właściwości ale np fire bal zadaje mniej strat lecz zabiera mniej many.
do tego dla wysokich lvl czar rodem z "Diablo" a mianowicie - Town Portal :D
Jesli bedzie tak z tym ze kazdy sorcerer np na 14 moze byc inny od sorcerera na 14 to wypas. W Tibii kazdy sorcerer powiedzmy na 23lvlu ma takie same czary, rozdzke raczej ta sama staty na bank te same. Atak klonow?? X(
Lord Kazag
23-07-2006, 10:16
@up
nie przesadzajmy, różnią sie chociazby eq, runkami posiadanymi i nawet czary wiekszosc ma rózne bo nie kazdy wszystko kupuje.
ale moim zdaniem i tak RPO może być lepsze niż Tibia.
Lord Wardi
23-07-2006, 17:46
Nazwa profesji zalezec bedzie od charakteru i od rasy:
Ras ma byc 4 ... (tak Kawior napisal)
-Czlowiek
-Elf
-Krasnolud
-Niziolek (hobbit)
o ile pamietam, to narazie chyba by bylo...
Chyba pierw bedzie przed profesja ...
Warrior -> Paladyn lub (moja propozycja) Avenger (msciciel - pasuje bardziej do mrocznego charakterku)
Archer -> Hunter lub cos tam... moze Seeker , nie wiem
Mage -> Sorcerer (to jest czarodziej albo czarownik po przetulaczeniu, nie wiem) lub cos tam (chyba nekromanta)
Druid (podobno tylko dla elfow) - tu mnei sie nie pytajcie... podobno mial byc MONK ... ale mnie to zupelnie nei pasuje...
jeszcze mial byc
Assasin i Barbarzynca
Ogollnie o profesje pytajcie sie Kawiora
Co do ograniczenia czarow...
Wiesz...
Widziales kiedys przecietnego maga .. (no bo wezmy Tibie, i lvl 40... taki mag zna wszystkie CZARY ... a jest bardzo mlody itp... to chyba do kitu nie ?)
Beda pewnie questy ktore powieksza Inteligencje i sile itp..
A czemu taki cap bylby dobry ? Bo jak by to wygladalo ze kazdy mag ma takie same czary ?
Tu liczyl by sie unikalny Build ! + Build z atrybutow... zobaczymy czy bedzie mozliwosc samemu rozdawania pkt do sily itp... i moze bedzie mozliwosc wyzerowania tych atrybutow ktore moglismy dodac.. (czyli nie wyzeruje all tylko te nasze) i bedziemy mogli znowu je przyznac.
czyli bedzie moze mozna zrobic maga co ma duzo zrecznosci, unika wielu ciosow ... i majacego pare czarow, ale takich ktore mu pomoga w walce, moze powiekszenie zrecznosci i ataku ... nie wiem jakie beda... i bedzie mogl zabic nawet najlepszego wojownika wrecz ? Ktoz wie ? O to chodzi wlasnie w RPG...mozliwosc CALKOWITEJ (prawie) kontroli i modyfikacji postaci...
A ...chwila, chyba sie pomylilem... Sila itp chyba bedzie rozla tak jak skille ... ale takze bedzie dodawana co lvl.. ale nie jestem pewiem
chyba bardziej popieram ten system ze skillami :) .
No coz... wszystko sie zobaczy.
Dwa pytania:
-Czy profesje dotyczą tylko rasy człowieka? Jeśli nie, to jaka rasa jakie profesje moze mieć?
-Fajnie byłoby, gdyby, tak jak w Mu Online, co level można dodawać sobie strenght, agility, energy itp. Np co level 5 punktów do dodania... To byłoby ciekawe ;P
Cóż, ta gra super się zapowiada, wg tych "opisów" będzie dużo ciekawsza niż nędzna Tibia... Tylko kiedy będzie gotowa wersja online? ;(
up:
-te profesje glownei dla czlowieka, mowilem ze kazda rasa bedzie miala inna profesje..widziales kiedys Hobbita Paladyna o.O ?
-Mu to jedna z najgorszych gier Online jaka moze istniec....
Oczekuję tej od dłuższego czasu, ponieważ(jak wynika z zapowiedzi) będzie po prostu o wiele lepsza od Tibii. Ciekawsze questy, itemy, potwory... po prostu wszystko. Niestety, od niedawna odnoszę wrażenie, że ta gra was lekko przerasta. Wiem, nie jest łatwo, ale przyda się więcej osób. Gry jeszcze nie ma, ponieważ po prostu mało osób(chociaż ja takie odnoszę wrażenie). Nie mam o to pretensji, ale mam nadzieję, że pierwsza wersja jest już na dniach i będzie się w nią przyjemnie pykało.
Assasin
Ta informacja przyspieszyła bicie mojego serca. ; ) Byłbym zachwycony, gdyby ta profesja pojawiła się w grze.
wedlug mnie hobbickim odpowiednikiem paladyna z tibi mogl by być "miotacz"
uzywal by broni typu proca
jak w heroes 4
up:
(nie powstrzymam sie)
IDIOTO !
Paladyn slynie z poslugiwania sie mieczem... jest swietym wojownikiem.
PartyBoy
23-07-2006, 21:33
Ja proponował bym aby postacie mogły awansować na wyższą range ( jest tak w paru mmorpg, ale mi sie to podoba :))
Przydład:
Monk-->Necromanta/Druid/etc. (nie mam właczonego myślenia)/Można dać Maga (Necromante można interpretować na różne sbosoby)
Warrior-->Axe warrior/Sword warrior/Club warrior/Dystanse warrior/\/\Przykłady, mozna nazwać ich inaczej...
@Napisze wiecej jak dowiem sie wiecej o skillach ;)
Ja proponował bym aby postacie mogły awansować na wyższą range ( jest tak w paru mmorpg, ale mi sie to podoba :))
Przydład:
Monk-->Necromanta/Druid/etc. (nie mam właczonego myślenia)/Można dać Maga (Necromante można interpretować na różne sbosoby)
Warrior-->Axe warrior/Sword warrior/Club warrior/Dystanse warrior/\/\Przykłady, mozna nazwać ich inaczej...
@Napisze wiecej jak dowiem sie wiecej o skillach ;)
Czyżbyś grał w Maple?
Tawer Redeye
23-07-2006, 21:47
Avager nie tylko mieczem ale także dużymi wojennymi młotami w stylu war hammera.
Jeśli ktoś tu powie ,że RP to plagiat Tibii, albo Paladyn do łucznik to zabije, normalnie zabije.
@topic będa jekieś wiadomości dokładniejsze o zaklęciach i potworach. Podobno za miesiąc ma być zamknięty test server(dla teamerów) bez broni. Czy to prawda?
Ethorahses
23-07-2006, 23:23
Mam pytanie nie zauważyliście, że nazwa jest zajęta??
RP ONLINE
RP Online - Home - Schnell und zuverlässig aktuelle Nachrichten und Hintergrundinformationen.
www.rp-online.de/ - 127k - Kopia - Podobne strony
Pierwszy link z google.
Chyba, że was stać na serwer w niemczech.
Gra jakoś mi się niepodoba, ponieważ tempo jej rozwoju jest zastraszająco wolne. I nieprzepadam za Delphi ;p (C++ Rox).
Wątpie, żeby osiągneła sławę jak Tibia, przez to, że grafika 2D jest przestarzała. Tibia została wydana w czasach kiedy 2D jeszcze dało się przeżyć i dzięki fanom z dawnych lat którzy "reklamowali" tą gre uzyskała ona sławe którą dziś widzimy.
Pewnie powiecie, że np. Diablo 2 z grafiką 2D jest bardzo popularne, ale tam niewidać "kratek" ja na waszych zdjęciach, weźcie zamijcię się grafiką, a nie robieniem TS, na którym nawet niebędzie co testować (bo niewiem jak bez przedmiotów zabijecie np. potwora by sprawdzić czy to jest możliwe).
Sir Sire
23-07-2006, 23:43
przeczytałem "zajęta"...myśle, pewnie już jest gra z takim tytułem,
a ty mi ziomuś tu wyskakujesz z jakąs lipną niemiecką gazetą ?? 8o
a mi wydaje się, że wszystko jest jeszcze do dopracowania i nie chodzi tu bynajmniej o sławe(według mnie), tylko, zeby gra miała klimacik :)
up up:
Co bedziemy testowac ? SERWER rzecz jasna, czy dziala poprawnie, czy mapa jest dokladnie przesylana, czy moby atakuja... czy my mozemy atakowac... (a fist fighting ?) , hp i mp ... lvle moze.. nie wiem ... duzo rzeczy bez broni mozna testowac...wiesz... to nie Tibia ! TA GRA JEST USTAWIONA NA RPG Nie na bicie mobow al'a Tibia. Tu nie chodzi tylko o exp i skille = moby ...
A to ze jest zajeta (nazwa)...skad mielismy wiedziec... wiesz ze RP to skrot ? Nie ? Nie moja wina... wiedz jedynie ze Pod tym skrotem cos sie kryje (bog wie co xD ).
Avager ten Avenger to z L2 prawda :> fajnei by było gdyby dali Light Avenger który by posługiwał się mieczami a w drugiej łapie 3mal by tarcze. Mógłby być też mój uluby Blade Dancer (57 lvl :* ;* :*)... który by poslugiwal sie 2 mieczami jak sztylecikami hehe.
Marchewki
24-07-2006, 01:44
a jak dla mnei powinno być tak różne klasy postaci własnie jak ktoś wyżej wspomniał Mag-Nekromanta i tak powinny Awansowac to jest bardzo dobry pomysł... powinny być różne skille typu np.Okradanie , kopanie rud.
Domki nie powinno się kupować dać dane miejsca gdzie możnaje sobie wybudowac, żeby dom wybudowac potrzebna odpowiednia ilośc kasy, drewna, cegieł , marmuru lub inych jak podobnie w ultimie budujesz dom tylko tam jest że za kase a tu wprowadzić tak że jakie materiały dasz tak dom będzie wygladał i bez badziew prosze że np. Płatne Konto u was to też domki do tego się wliczają to już byłby idjotyzm.... moga być niewiem troche nowych miejsc ... więcej miejsc na domki większy bank... łatwiej expić zdobywać lepsze kręgi ale nie o wiele łatwiej.Np. ogród sadzenie owoców warzyw... bardzo dobry pomysł na jedzenie gotowanie do tego skill by się przydał.a może puść lepiej niż Tibia i zrobić np. jakąś gre chazardową ... Warcaby że ożna garć 1 v 1 i dajesz pieniadze lub o jakeiś rzeczy i inne... jakieś bojisko do meczy żeby gra była taka interesująca a nie tylko bijesz lvl... kręgi ... i skille koniec :/ i jak to się mówi AMEN :D
Lord Wardi
24-07-2006, 10:56
@up:
No już nie przesadzaj... To byłaby już bardziej gra symulacyjna/przygodowa :P To ma być typowo RPG!
@Topic:
Im więcej ras/profesji, tym tepiej! Jest większy wybór i byłaby większa różnorodność... A nie co chwila sorc/knight spotykany...
I te awanse to też super pomyśł! Trzeba dać to na forum RP-ONLINE bo ja się zarejestrowałem, w pola logowania wpisuje login i hasło, piszę "przekierowuję, kliknij tutaj, jeśli nie chce ci się czekać" itp. I zaraz pisze "nie jesteś zalogowany"... Help plax :P
Mam pytanie nie zauważyliście, że nazwa jest zajęta??
RP ONLINE
RP Online - Home - Schnell und zuverlässig aktuelle Nachrichten und Hintergrundinformationen.
RP Online to skrut od remote prophecy online tak że to żaden plagiat
Sir Sire
24-07-2006, 12:32
@lord
wejdź bezpośrednio przez ten adres www.rponline.pun.pl/index.php
było to poruszane na forum rp, że ze strony głównej wchodząc na forum nie da się zalogować, jeśli masz IE
p.s powiedz cyz pomogło :p
Lord Wardi
24-07-2006, 18:46
@up
Pomogło, dzięki ;)
A ja myślałem że to skrót od "Reczpospolita Polska" xD
Tak bylo na poczatku, ale wydalo nam sie to zdecydowanie glupie ^^. Po przeprowadzeniu konkursu zostalismy przy Remote Prophecy ( Utracona Przepowiednia??? O.o ) A tak wogole to na poczatku myslalem ze to Role Playing - Online ^.-
up:
ja tez... i to bardzo dlugo :> .. zapomnialem o pelnej nazwie i znowu mialem w glowie Role Playing - Online :D .
z tego co wiem na początku było Role Playing (tak jak w RPG)
potem był konkurs w którym wygrało Remote Prophecy (czyli odległe proroctwo) a tym rzecz pospolita to nie wiem :D
ja tam tez cos wymyslalem ale juz nie pamiętam co
@Sir Sire
Mi nie działa pisze że zostałem zbanowany
heheheheh :D
Sir Sire
25-07-2006, 08:52
@up
Pewnie zrobiłeś coś "złego" ;)
no albo ewentualnie Tarlosowi się nudziło ;)
@Avager
DObże wiesz że osub spamujących było conajmniej z 5
a bana dostałęm tylko ja
@SIr Sire
Nie tyle co mu sie nudziło, a tyle że mu powiedziałem pare słów prawdy jak zaczą przesadnie żadzić na forum które właściwien nie było w 100% jego
a jak zaczą nas wyzywać od gówniaży, idiotów, itp to ja jakok pierwszy go ochżaniłem przez co potem (niestety chwilowo) stracił admina
no a dalej szukał tylko pretekstu by sie odgryść :D
Sir Sire
25-07-2006, 11:24
@ Drakon First
No w sumie też zaczynam go poznawać ;)
O czym świadczy jego wypowiedź :
"Przed napisaniem nastepnego postu przeczytaj nazwe tematu, mam cie na oku i lekko reke do ograniczenia twoich mozliwosci."
az się łezka w oku kręci, że ktoś może do mnie tak napisać ;(
;)
@topic
wysłałem do dwoch osob z innego forum prv, żeby wpadli na forum rp i pomagali, już jeden ziomek przyszedł :) (drugi, a raczej druga też może wpadnie)
a jak wiadomo, każda pomoc się przyda :)
Tarlos to rzeźnik, władca wszystkiego co złe i niegodziwe... Oczywiście zdarzają się rebeliańci, lecz ci kończą swój żywot zbyt szybko, by opowiedzieć prawde o tyranie... Dajcie spokój ^.- poprostu nie robcie niczego glupiego, a on nic wam nie zrobi. Draku spamowales, i robiles strasznie glupie rzeczy, za ktore wielu bylo wieszanych, wiec czuj sie wybrancem, i ciesz sie ze zyjesz :)
Sir Sire wyluzuj, Tarlos juz taki jest...
Oczywiscie za ochrone trzeba placic < muzyczka z ojca chrzestnego > wystarczy jedynie... Ze kupisz mi paczke ryżu i majonez... A wkupisz sie w moje łaski... :) Badzcie dobrzy a krzywda sie wam sie stanie ;-p
wiesz stary ale admin nie może być mściwy
a jak ktoś spamuje to najpier niech go ostrzeże
a nie załatwia włąsne porachunki po tym jakm przesadził i ktoś mu zrwucił uwage
Sir Sire
25-07-2006, 20:43
będe pamiętał o tym ryżu i majonezie ;)
a to że jest jaki jest to spoko, ja osobiście nic do niego nie mam :)
No i mam nadzieję, że się cieszycie, że przyprowadziłem na forum rp Shu Mai B)
;)
Draku, Draku, Draku... Dostales 3 warny a to " Dosadne Zwrocenie Uwagi Adminowi " to byla kropla, ktora przelala czare goryczy. On sie nie mscil. Wszyscy mieli ciebie juz dosyc... Sorki ale taka jest prawda ;/
Marchewki
31-07-2006, 14:24
dzięki Avager że mi bana dałeś na 3 dni sam się zaczełeś kłucić i musiałeś do końca żeby mi dać bana idjota z ciebie !!!8o
up:
o.O ... ja Ci bana nie dawalem. Zapewne Jackiew albo Tarlos. Ja jedynie dalem Ci - (w reputacji...).
A kto zaczol sie klocic ?
Ja tylko odpowiedzialem na posta Jackiewa, ze albo robione w paincie i zakonczone na pewnej chwili...albo robione w paincie przy zastosowaniu paintowskich narzedzi (tych podobnych do Photoshop'a ...pod wzgledem ikonki skrotu).
I to Ty zaczoles sie klocic, Ty odrazu wyskoczyles z Pyskiem wyzywajac mnie. Moja wina ze krytyki nie umiesz przyjmowac ? A sam ja rzucasz na lewo i prawo ? Twoja wina i Ty zaczoles.
A bana nie mam za co Ci dac, jestes jeszcze zbyt mlody by rozumiec cokolwiek robisz. Nie moja wina, podrosnij, kup tabletki uspokojajace i wtedy dawaj swoje prace wykonane w paincie . Mowiles ze robiles za pomoca Tutoriala... Wogole nie bylo widac, ze cokolwiek jest za pomoca tutka (cieniowanie lezalo - a to glownie o nie chodzilo - jak i autor ... ktory jak tylko uslyszal negatywny komentarz (BEZ ZADNYCH WYZWISK ITP) zaczol wyzywac jego autora).
Pytaj sie o bana Jackiewa lub Tarlosa ... ja nie mam nic z nim wspolnego.
Avager nie moze banowac ^^'
Za tego idiote przedluze jeszcze o tydzien, moze to cie nauczy troche pokory.
Marchewki
01-08-2006, 00:30
mnie pokory ty chłopie nie uważaj się lepszego odemnie bo jak dla mneiejsteś nikim :/ i jak ten kolo dał mi bana na 3 dni to ty też Avager powinnienś dostać yhy to se przedłużaj już widze jak ta gra będzie wyglądała pewnie tak samo jak dajesz bany koleś napisze do Gma a on ci bana bo pyskujesz pffffff idz się kolo lecz jak się uważasz na kompie za monitorem lepszy to dawaj jakiś mecz 1 v 1 w noge albo coś b na kompie możesz se pisać jaki boski jestes ale prawdy nie oszukasz ;) to życze powo z tą gra jak ty tam Gm lub czymś będziesz
mnie pokory ty chłopie nie uważaj się lepszego odemnie bo jak dla mneiejsteś nikim :/ i jak ten kolo dał mi bana na 3 dni to ty też Avager powinnienś dostać yhy to se przedłużaj już widze jak ta gra będzie wyglądała pewnie tak samo jak dajesz bany koleś napisze do Gma a on ci bana bo pyskujesz pffffff idz się kolo lecz jak się uważasz na kompie za monitorem lepszy to dawaj jakiś mecz 1 v 1 w noge albo coś b na kompie możesz se pisać jaki boski jestes ale prawdy nie oszukasz ;) to życze powo z tą gra jak ty tam Gm lub czymś będziesz
Hehehe , dzieciak przegral i odrazu sie czepia :) ,
"Wyśkoć na siolo w q3 !!11 gra mw nego od jegho alpha testhow !111 miahlem wthedy 5 lhat !1h aha hahhah aha psergrasz !! pokasz jakichs menski !!11"
Chlopie to Ty idz sie lecz . Czepiasz sie, a wszystko to twoja wina...
Pierw gadales "oo wow..super giera bedzie" a teraz ze do D... :P widac jak Dziecinny umysl , gdy go skrytykowali , zmienia sie :) .
Powodzenia Ci dajemy na twa droge zycia.
Sila nie tkwi w miesniach a w umysle ktory u ciebie niestety ale szwankuje niczym chinskie zabawki ;)
Marchewki
01-08-2006, 02:39
hmm powiedziałem coś o mieśniach nie :/ , pewnie masz 70 kg nadwagi i zamulasz w chacie POWO :D
Jezu.... Idi... powstrzymam się.
Więc, iż powiedział o mięśniach, Ty odrazu w pretensje że nic takiego nie mówiłeś i odrazu wyskakujesz z tekstem o nadwadze (jakież to originalne o.O ).
Słuchaj, Tarlosowi chodziło o to, z tymi mięśniami, że jak ktoś Cię przegada, Ty odrazu startujesz A G R E S Y W N I E wobec tej drugiej osoby !
O to Tu chodziło .
hmm powiedziałem coś o mieśniach nie :/ , pewnie masz 70 kg nadwagi i zamulasz w chacie POWO
Tja, ja mam nadwage 70 kilo, kisze sie w domu, mam kregoslup z paczkow ktore ciagle wcinam, a popijam je bobofrutem. I tak, bynajmniej czuje sie lepszy, by ty jestes koks i pojdziesz kopac rowy, a ja dalej bede siedzial przed kompem i bede banowac takich debili jak ty =.= omg, pospolity dupowlaz " Łoło! Gra bedzie extra " + krytyka = " Omg ta gra bedzie do dupy " =.= Twoje ip mamy, wiec w gre sobie nie pograsz, bo tam 1 zasada jest zachowanie klimatu, a ty... Idz se pograj w noge =.= pwah kolejny " Misthchsz " wyjedz na olimpiade, albo ie wiem... Ukradnij Czeko Czeko Tubkę, i odlec na niej na ksiezyc. I nie wracaj =.=
Tak przy okazji. Mam niezły plan. Możnaby wprowadzić, że tak powiem "zmiany wyglądu". Np. jeżeli wojownik(albo inne barachło xD) dużo będzie walczyć to będzie mu wzrastał poziom walki i będą następować zmiany w wyglądzie.(Tak jak w Fable: siła, zręczność i wola [moc]).Na przykład robiłby się bardziej napakowany. A np. łotrzyk za punkt zręcznośći robiły się szybszy, itp. Co o tym sądzicie ?
@Marchewki
Jak nie czujesz repektu do Tarlosa to radze to zmienić bo on reprezentuje naszą grę na forum RP, jeżeli dostałeś bana to nie masz po co tu tego pisać. Nikt tego nie zmieni bo wola Tarlosa to moja wola. ;] Ejmen
No kawior juz dawno temu słyszałem że niedługo moża będzie grać w RP
kiedy to nastapi?
(chce zobaczyć pewien spirit w akcji ^^)
Sir zajacc smialy
09-08-2006, 12:02
Kawior, nie chce was popędzać, ale czekam na tą grę ju około 8 miesięcy - a wy mi mówicie że jest dopiero około 40% gry :D
Wiecie, nei ebym was uświadamiał, ale możecie robić jescze troche, dać grać, a potem co jakiś czas doawać update-y :D Chce sie nagrać w to bo tibia to shit :D
Tak przy okazji. Mam niezły plan. Możnaby wprowadzić, że tak powiem "zmiany wyglądu". Np. jeżeli wojownik(albo inne barachło xD) dużo będzie walczyć to będzie mu wzrastał poziom walki i będą następować zmiany w wyglądzie.(Tak jak w Fable: siła, zręczność i wola [moc]).Na przykład robiłby się bardziej napakowany. A np. łotrzyk za punkt zręcznośći robiły się szybszy, itp. Co o tym sądzicie ?
Heh, wystarczy ze bedzie mozna dowolnie zmieniac Outfit...
Takie cos... na zaluzmy...100 lvli STR... co 10 STR by sie zmienial wyglad...jak chcesz to se zrob te 10 postaci ... co sie lekko zmieniaja ... w umiesnionego byka... i do tego dorob te 1000 ubranek.... (by nie bylo ze ubranka jak by byly przeklejone z jednej strony, a miesnie wystaja po za ubranka...) ... wtedy taki pliczek ze spritami wazyl by cos kolo 100-200 mb...dziekuje, nie :) .
Pan i Wladca
19-08-2006, 15:12
widać ze i tu marchewki bana dostały :D
www.rp-online.yoyo.pl zrobiona przezemnie fansite Rp-Online Zapraszam
ps:to ja Caddie =)
Powiem co nie/a powinniscie robic w tej grze..
po 1 primo: Zadnych skilli zlodziejstwa ani ograniczenia widoku bo patrze sie w druga strone
po 2 primo: Jezeli juz lowic rybki to by sie lowilo bez przynety(normalne ryby), ale lepsze ryby potrzebowaly by jej.
po 3 primo: Kiedy by sie gralo.... to by sie tak ustalilo, ze.. e.. nie bedzie sie skillic ataku ani magi tylko co kazden lvl by moglo sie dodac z 5 punktow kazdego skilla.(nie jestem pewny co do tego)
po 4 primo: Nie robcie zbyt dziwnej gry tzn. ala silkroad,i ble ble ble ble. Jakby to wygladalo jakby wszyscy chodzili elfami lub gdyby byly jakies nie wiadomo jakie siu siu! matrix! FRuuu! mila na sekundere bryyyyy!!! wrym wrym 12345670 strzal na ulamek sec, a biedny czlowiek by nie mial szans ;/ albo Idzie sobie sorc fru i fru, i siup, i bla 6878698567 hmmow, dwadziescia miliardow hitow z kamieni i booom! wybuch na cala mape!(nnooooo!!!)
po 5 primo: Przydalo by sie np. oblezanie przez potwory miasta!XD.(poprostu ida do niego 20000 monsterowXD).
@edit
O juz wiem co jeszcze mogloby sie...
Moglo by sie zmieniac outfit samowolnie. Zmieniac rozne czesci ciala np. wlosy dlugie, zbroja, miecz w reku... Wybierasz sobie poprostu jaki ma byc tlow jaka glowa jakie buty itp. TYLKO, ze te czesci ciala powinno sie dostawac za np. 30 sword lub za 20mlvl(BRODA KSIAZKA PRZY REKUxd) CO do tego pomyslu jestem 100 % pewien
przemi925
23-08-2006, 10:36
Np. 5 primo,tak,tak może to być.Reszty nie powiem,bo nie wiem czy mogę ;].
Powiem co nie/a powinniscie robic w tej grze..
po 1 primo: Zadnych skilli zlodziejstwa ani ograniczenia widoku bo patrze sie w druga strone
po 2 primo: Jezeli juz lowic rybki to by sie lowilo bez przynety(normalne ryby), ale lepsze ryby potrzebowaly by jej.
po 3 primo: Kiedy by sie gralo.... to by sie tak ustalilo, ze.. e.. nie bedzie sie skillic ataku ani magi tylko co kazden lvl by moglo sie dodac z 5 punktow kazdego skilla.(nie jestem pewny co do tego)
po 4 primo: Nie robcie zbyt dziwnej gry tzn. ala silkroad,i ble ble ble ble. Jakby to wygladalo jakby wszyscy chodzili elfami lub gdyby byly jakies nie wiadomo jakie siu siu! matrix! FRuuu! mila na sekundere bryyyyy!!! wrym wrym 12345670 strzal na ulamek sec, a biedny czlowiek by nie mial szans ;/ albo Idzie sobie sorc fru i fru, i siup, i bla 6878698567 hmmow, dwadziescia miliardow hitow z kamieni i booom! wybuch na cala mape!(nnooooo!!!)
po 5 primo: Przydalo by sie np. oblezanie przez potwory miasta!XD.(poprostu ida do niego 20000 monsterowXD).
@edit
Moglo by sie zmieniac outfit samowolnie. Zmieniac rozne czesci ciala np. wlosy dlugie, zbroja, miecz w reku... Wybierasz sobie poprostu jaki ma byc tlow jaka glowa jakie buty itp. TYLKO, ze te czesci ciala powinno sie dostawac za np. 30 sword lub za 20mlvl(BRODA KSIAZKA PRZY REKUxd) CO do tego pomyslu jestem 100 % pewien
Gdy zaczolem to czytac... to powiedzialem "JA PIER.DOLE"...
sluchaj, moze bys tak przeczytal pare ostatnich stron, szczegolnie tam, gdzie sa moje posty (bo ja chyba tutaj wiecej o systemie gry powiedzialem)... ?
Ale odpowiem Ci, bo szukac nie umiesz...
1) Zlodzieja skille... heh, nie zdradze jak to ma wygladac (ale raczej zwykly pking), co do ograniczenia widocznosci, jak ty se to k... wyobrazasz ?? ZE co... przesuwasz sobie myszka obraz na drugi koniec mapy... patrzysz sie co tam jest itp... i jak widzisz wroga to strzelasz do niego z runki na 5000km ? chyba Cie poje.... po drugie, taka blokada widocznosci, a raczej ... NORMALNA Widocznosc w grach 2 D (czyt. Baldurs Gate, Diablo itp) ... jakos nie przeszkadzalo ? Tak samo w Tibii, wcale ta widocznosc nie przeszkadza.... TO NIE GRA 3D !!! Tutaj sie widzi z pewnej perspektywy ograniczajacej, system taki pozwala zmniejszyc obciazenie serwera, ktory wysyla mape Serwer-Client
2) Zobaczymy, badz co badz pomysl z wiekszymi rybami ujdzie..
3) Ta fajnie... chodzisz sobie po swiecie (mowie o RL) .. nagle strzelasz sobie do kogos...zabiles 20 ludu.. zdobyles "lvl" i sobie dodajesz "pkt" do "skilli" ... chyba Cie pogielo takze... PRAKTYKA CZYNI MISTRZA !
A Pkt beda przydzielane do Atrybutow ! Nie do skilli (Atrybuty : Sila, Zrecznosc, Inteligencja, Wiedza)
4) Ze co ? Nie rozumiem tego czegos ? Tobie chodzi zeby nie bylo widowiskowch rzeczy ? pfff...moze i beda, skile na lvl +100-200 (tutaj raczej kazdy czar bedzie odroznial sie od reszty...a nie jak w Tibii ze jeden czar ma taki sam efekt jak 20 innych... (np. Explosion ma taki sam jak UE jesli sie nie myle...czyli wiadomo)
5) (tutaj opadlem, jakbys czytal to bys wiedzial jak bedzie naprawde......) Nie, nie bedzie. tutaj jest czysty, spokojny Grinding lvlu, nic nie robisz ,siedzisz 100000000000h na expowiski i bijesz potworki i zdobywasz exp...... Po co utrudniac ludziom gre ?
6) (patrz pkt.5 ... nie bedzie... bo Tobie sie szukac nie chce)...
ale dobra -.-
5) W grze beda ROZDZIALY, np. Pierwszy rozdzial : Krol Nekromantow, Tytulowa postac regularnie wysyla na miasto hordy zombiech, i innych nieumarlych... takze, jest CAP na lvl... 50 np. , gdy osoba osiagnie 51, zostaje teleporotwana do siedziby Necro~i tamten mowi bla bla bla ze nikt nie bedzie silniejszy bla bla bla, i wysyla Cie spowrotem do rodowitego miasta z lvlem 50 , zadaniem graczy bylo by go zabicie 2 KROTNE, po 1 zabicu ataki na miasto nasilaja sie ... i takie tam...
Po zabicu WSZYSCY gracze przechodza do rozdzialu drugiego...
6) Tak , beda .. wymyslone to zostalo owiele szybciej niz taki system zostal wprowadzony w Tibii , (nawet nie slyszalem o tym), napisalem pomysl o tym na Forum RP, a potem sie okazalo ze Tibia ma cos podobnego, ale takze nie to samo co ja napisalem (gorzej ma).
Proste ?
up:
wiesz, w sumie sa to rzeczy widoczne na pierwszy rzut oka na gre...wiec raczej nie powinno byc w tym temacie tajemnic... ale jesli chodzi o questy, glebszy system... to wiadomo, ze nie. Takze, szczegolowo tych pkt. nie napisalem, bo by cala tajemnica i urok gry wyjawil.
Lord Wardi
23-08-2006, 16:41
@up
?!
6) Tak , beda .. wymyslone to zostalo owiele szybciej niz taki system zostal wprowadzony w Tibii , (nawet nie slyszalem o tym), napisalem pomysl o tym na Forum RP, a potem sie okazalo ze Tibia ma cos podobnego, ale takze nie to samo co ja napisalem (gorzej ma).
Co? Po 1 punkt szósty był (xd), a po drugie nie wiem na jakie pytanie odpowiadasz, bo coś się tu nie łapię...
5) blabla
6) blabla
5) blabla
6) blabla
Heh wybacz, ale trudno tu się połapać xP
O teraz jak czytałem pierwsze strony to mi coś zaświeciło w głowie:
Super by było, jakby np ktoś puścił ue(albo gfb albo coś) to np jak skrzynka jest w polu tego UE(albo gfb albo czegoś) to by się niszczyła, albo paliła i np. gdyby to się znalazło w pobliżu jakiegoś budynku to ten budynek zaczął się palić? Byłoby ciekawie B)
Memento Mori
23-08-2006, 20:44
@edit
A jak mi sie nie bedzie chcialo robic tego 30 sworda albo 20mlvla bo wole posiedziec w tawernie i podtrzymywac klimat? Zonk?
Oprycznik
23-08-2006, 21:40
up:
(nie powstrzymam sie)
IDIOTO !
Paladyn slynie z poslugiwania sie mieczem... jest swietym wojownikiem.
Paladyn także leczy rany, usuwa choroby, jest świetnym jeźdzcem, przegania nieumarłych, zawsze jest dobry.
I NIE SŁYNIE Z TEGO ŻE, POSŁUGUJE SIĘ MIECZEM LECZ Z WYKORZYSTYWANIA MOCY DOBRA DO LECZENIA ITP. TY CHYBA NIGDY W DOBRĄ GRE FABULARNĄ NIE GRAŁEŚ!
Proszę tylko bez idiotów:geek:
Chodziło ci o to że, jest swietym (świetnym czy świętym? )
Świtnym wojownikiem jest wojownik, ryczerz lub barbarzyńca jak kto woli :P
Van Rebeliant
23-08-2006, 22:17
Ale co do oblężeń na miasta w stylu 5000000000000000000000000000000000000 potworów idzie na miasto i jeszcze 1000000000000000 za 5minut i następna fala to 10000000000000000000 to głupi pomysł, lepiej żeby szło ~5bossów z obstawą (łącznie ~50potworów) bo wiem z doświadczenia (kilkumiesięczne kodzenie OT itp) że robienie rajdów na ilość tnie serwer, a postawienie pare sztuk czegoś silnego też dobry efekt daje jak się fajne ataki zrobi :P (wiecie jak wygląda biedny ~400lvl blokerek na którego się 10 sec po ostrzeżeniu rzuci znikąd zgraja czegoś co tłucze melee ~5k hp + magic = ~10k hp na ture?) oczywiście nie mówie że ma być coś mega silne, tylko taki przykładzik...
@up
-.-.. nie, nic.. niewazne.
co do aktow, po zakonczeniu aktu "gracze beda przenoszeni do nowego aktu" nie, poprostu sprawa ucichnie nic sie nie bedzie dzialo .. cisza, po nekromancie zostanie tylko kupa gruzu i expowisko bez samego nekromanty.. a za pare dni pojawi sie cos nowego.. nie musi to byc wcale jakis boss.. tylko np. odbudowa miasta po ostatnich atakach? .. Zreszta akty beda zalezne od kreowania swiata przez graczy.. jesli naprzyklad miasto ludzi bedzie najezdzane przez dlugi okres z powodzeniem.. miasto zostanie zniszczone i nastepnym aktem moze byc naprzyklad polaczenie sil dobra i najazd na przeciwnika ludzi? nastepnie odbudowa miasta? tu nie chodzi tylko o glupie nawalanie w bossow.. bo co do czego ale trzeba by bylo tworzyc coraz silniejszych bossow... tu bedzie chodzic o zagadki.. myslicie ze nekromanta bedzie poprostu sobie siedzial w malej wiezyczce na srodku pustyni? Nie to sa AKTY gry, je bedzie trudno rozgryzc.. owszem questy! beda latwe i trudne.. ale AKTY gry maja bydz hardkorowe, interesujace nie nudzace gracza..
A i jeszcze jedno pozwole sobie uchylic rabka tajemnicy ;)..
bowiem smialkowie, ktorzy rozwiaza akt (a najczesciej beda to zapewne grupy) zostana doslownie i w przenosni "zapamietani" i przekazywani z pokolenia na pokolenie ;).. ..
up:
No a jak...ja takze bardziej uchyle te drzwi do tajemnicy, moga byc uwietrznieni w specjalnie stworzonym posagu (po zakonczeniu aktu, zostanie taki stworzony, na podobizne gracza (jego outfit ... a addonow bedzie w cholere...wiec wiadomo - bedzie sie jakos wyrozniac).
Co do tego kto gadal o Paladynie ze leczy rany...
No, zebys wiedzial ze gralem w wiele...
Ale, nawet patrzac sie na takiego popularnego Baldursa ... nawet przy tworzeniu postaci jest miecz (o ile mnie pameic nie myli)...
Paladyni, gdzie kolwiek zobaczysz paladyna, ma przy sobie miecz, to jest taki stereotyp, ktory jednak musi zostac zachowany, a to ze leczy rany itp, to oczywiste -.- , i To chyba w ty malo RPG'ow (sesje itp) jak i w (gorsze) cRPGi albo debilne MMORPGi (nie wliczajac Tibii, bo to "Smiech na sali"), oraz...moze bys od czasu do czasu poczytal ksazki ? Bo swiat RPG na samych grach sie nie opiera, gry pozwalajac, ulatwiaja na wcielenie sie w postac...ale bez teori nie wiesz co i jak.
@aveger
jesli Tibia to smiech na sali to czemu gra w to 450 k osob ? ^^
@topic
gra miala byc najpozniej w sierpniu (smiech na sali ? )
nie komentuje ....
Baron Kaldrick
25-08-2006, 09:22
@Avager
Akurat paladyni równie często jak klerycy nosili ze sobą młoty w większości przytaczanych przez Ciebie miejsc.
Lord Wardi
25-08-2006, 09:33
@aveger
@topic
nie komentuje ....
1: Tibia to śmiech na sali jeśli chodzi o paladynów, bo paladyn to przecież swięty wojownik, który posługuje się mieczami!
2. Update Tibii też miało być w połowie lipca, a było 1 sierpnia i to jeszcze miało być o 17:00 a było o 18:30?!
3. No, ja ciebie też...
4. Nie aveger tylko Avager, daltonisto (to chyba ten, co mili alfabet, co?)
@Avager
Mam nadzieję, że addony nie będą tylko dla PACCa, co(jeśli taki w ogóle będzie, a jak będzie, to nie taki drogi jak w tibii... 3 miesiące-prawie dycha dych zł...)?
PAcc, pewnei bedzie.. za pomoca Sms'ow (maly zysk dla nas) lub za pomoca Przelewu (wiekszy) ... a ile ? cos w granicach 10 zl na pare miechow..
Ale nie bedzie raczej dawac 400% wiecej terenow,
100% wiecej czarow...
tylko takie nie liczne dodatki...moze kiedys je rozwinienmy, by bardziej zachecic ludzi do tego (Wiesz, serwer kosztuje..a my nie planujemy tego pozniej zostawiac na zwyklym komputerze domowym, lecz na normalnym serwerze).
Addony to zwyczajny Outfit... tylko ze sam sobie go wybierasz...nie stety, chyba nie bedzie mozna wybierac ich koloru (nie wiem jak w Tibii jest)... tutaj z tego co pamietam, to chyba system koloru dziwny jest .
Powinny byc takei zakladki outfitu
Wlosy
Helm
Napiersnik
Nogawice
Buty
Misc 1 (Miecz na plecach, kolczan, itp)
Misc 2 (Peleryna, Plaszcz i takie tam)
I cos moze jeszcze :)
jak juz mowilem, Efekty magii beda odrebne dla kazdego czaru
Beda i Buffy i DeBuffy i zwykle czary ofensywne oraz lecznicze/supportive
A co pacc moze wtedy dodac ?
W sumie nie wiem, napewno pomoze w utrzymaniu serwera no i doda jakies male bzdety, ale raczej nie zrobimy z tego komercyjnego shitu, jakim jest Tibia.
Jeszcze moge dodac,
ze boje sie jednej rzeczy,
Nie wiem czy bedzie taki AA system jak w Tibii...ze grafiki 32x32 sa powiekszane i uzywany jest wbudowany Blur ... modle se by i tu byl :P .
@aveger
Bo są debilami którzy mają po 10 lat i nie umieją nic innego powiedzieć niż "Fri itenz"?
@topic
nie komentuje ....
To dobrze... sam tu robisz śmiech na forum... Weź się przymknij i jak chcesz bronić tibi bo mas 50+ lvl to myśli że bos i mu chołd będą składać i myśli że tibia super gra... Już się spiesze bić ci pokłony...
Lord Wardi
25-08-2006, 20:59
@Avager
No z tymi kolorami outfitów to się zawiodłem...
Kawior, poradź sobie z tym, błagam cię!
przemi925
25-08-2006, 22:20
@Lord Wardi
Z tymi kolorami to chyba o to biega,że nie można będzie zrobić zielonej zbroi lub miecza o.O.Co do reszty nie wiem,pytaj się grafików,ja mapper :P.
@Jakiś tam koleś up :D(co pisał o tych 450k).Ta tylko z tych 450k ludzi to z 500 osób normalnych,wierz mi ty do nich nie należysz.
up:
Kawior wspominal ze musimy zrobic tyle outfitow ile kolorow...czyli by wyszl ona to ze ze bylo by owiele wiecej spritow niz w Tibii, przewidziane na same outfity, ale ... wiadome jest ze niektore addony beda wystepowac w paru kolorach.
Takze, wydaje mi sie ze zrobimy blokade do koloru wlosow...zalezne od rasy...by nie bylo czlowieka biegajacego w zielonych wlosach ;/ ... Jakis fan Wisniewskiego co przeszedl na strone Sami Swoi ... heh.
Powtarzam, Tibia jest w C++
RP-Online jest w Delphi,
wiec to inaczej wyglada...
Marchewki
06-09-2006, 16:41
O yea ale szybko gra powstaje ostatnio mówiliście że test serwer na początek wakacji potem ze miesiąc puźniej etraz było że będzie 1 września i nadal nic nie ma no to gratuluje wyczucia !! <BRAWO> <BRAWO>
Dziecko moje drogie, jak bys czytal forum RP to bys wiedzial co sie dzieje .
Marchewki
07-09-2006, 00:34
ehmmm nie jestem dzieckiem i to ty mi bana dałes na forum to jak mam czytac !! napisałbym coś ale dostane za to wara więc nie napisze :D
Juz bylo mowione xD ,
Ja banów DAWAĆ nie moge, nie jestem modem CAŁEGO FORUM,
tylko paru działów..
Miej pretensje do Siebie i do Tarlosa, a nie do mnie (nigdy nie dawalem banow, jak ktos na mnie sie rzucal i pisal mi 5000 negatywnych komentarzy, w opcji "Reputacja" ).
Co to jakis OTS??? o.0 hehe
tak zerżnietego pomyslu to jeszcze nigdy nie widzialem :D
jesli macie zamiar dalej w tym stylu rozwijac ta gre to lepiej dajcie sobie spokuj
:P
po porstu straszne :P i do tego brzydkie
lepiej odrazy zalozyc OTS'a i na to samo wyjdzie
Zenuś, chyba z ciebie dziecko neostrady co? Ile razy mozna mowic ze jak najbardziej chcemy sie od tibii odrozniac? Przeciez tylko to jak widzimy ostac jest podobne... Ale to nic, tacy ludzie jak ty nie sa mile widziani :) " ho poexpic zią "... Nawet bys sie nie dostal na serwer ;x mamy wymagania co do graczy ;p
Zenuś, chyba z ciebie dziecko neostrady co? Ile razy mozna mowic ze jak najbardziej chcemy sie od tibii odrozniac? Przeciez tylko to jak widzimy ostac jest podobne... Ale to nic, tacy ludzie jak ty nie sa mile widziani :) " ho poexpic zią "... Nawet bys sie nie dostal na serwer ;x mamy wymagania co do graczy ;p
jak chcecie sie wyroznic czyms to nie robcie gorszego klonu tibii :P
a ta wypowiedzian "ho poexpic zią" nie wiem co chciales udowodnic bo nie ma sensu :P
i z tym wymaganiem co do graczy heeh jak beda grali ludzie na twoim poziomie to dziekuje bardzo...
dziecko neostrady ? :D Hahahaaa to bylo dobre :) + dla ciebie
Nikt nie mowi ze tibia jest zla, tylko zrzesza ludzi ktorzy ja psuja... To gracze kreuja swiat, i gdyby sie postarali wcale nie bylo by ciulowatego klimatu ;x ( ale czy aby na pewno? Wiekszosci sie najwyrazniej podoba, bo gdyby bylo inaczej probowali by to zmienic ;x )
No nic trzymajcie za nas kciuki - nie trzymacie - wsadzcie w pupe zeby je czyms zajac ^.-
up:
Nie było by tak dobrze, szczegolnie ze niektore stereotypy ktore nie powinny zostac zmienione, odbiegaja od najprostszych norm, podstaw tp... .
Np.
Troll ... Minotaur... Orc... demon... smok...
System PvP i ...lol... wbudowany Bot od runek
Magia... kazdy mag na 100 lvlu to klon... (te same czary znaja)
Komercja,
brak eventow poprawiajacych RPG ...
W sumie... gracze to jedno, ale system gry to drugie, a to drugie jest wazniejsze niestety tutaj... bo to drugie moze narzucic rozne czyny itp... jednak pamietaj..w to graja dzieci z ułomem .. z kompleksami i dysortografia i dyswiedza i dysinteligencja i dyswyobraznia i innymi dys~... no coz...
Trudno by cokolwiek z Tibii zrobic...chyba ze GRUNTOWNA przemiana kodu gry.
Tawer Redeye
09-09-2006, 14:36
No cóż wykasowali mi posta, 6 punktów (mam 7 :P) ale mniejsza z tym. Jeśli on (zenuś, to dzieckop neo) może niszczyć ten temat i wprowadzać w błąd tych co odwiedzają ten temat gratuluje temu forum, gratuluje naprawde ale zrozumcie przynajmiej wykasujcie z jego postów treść o ots-ach która jest 10000% fikcją!
Marchewki
10-09-2006, 22:15
haha i rp online ma wyjśc na pewno jak graficy cwaniakują , napisałem tylko że nie odpisał mi na temat i oto efekt Zostałeś zbanowany na tym forum
Proszę kierować wszelkie pytania do administratora na
[email protected].
TAK BRAWO RP oNLINE GZ JAK WYJDZIE TA GRA TO JEJ NIE POLECAM ZWYKLE GÓWNO
haha i rp online ma wyjśc na pewno jak graficy cwaniakują , napisałem tylko że nie odpisał mi na temat i oto efekt Zostałeś zbanowany na tym forum
Proszę kierować wszelkie pytania do administratora na
[email protected].
TAK BRAWO RP oNLINE GZ JAK WYJDZIE TA GRA TO JEJ NIE POLECAM ZWYKLE GÓWNO
heh , znowu dziecku odebrali lizaka i sie pluje.
Tarlos sie mnie pytal czy Cie odblokowale, powiedzialem ze nie - nie mam takich praw... potwierdzil, pewnie znow dal Ci bana bo nie wiadomo kto Cie odblokowal. Nie gadaj ze z powodu posta, i kto cwaniakuje ? ja zadnego cwaniakowania nie widzialem ?
Co do prac, to posuwaja sie do przodu srednio, ale sie posuwaja....
A Ty przestan non stop gadac ze gowno, bo jak bys dostal jakiegos + od gry (cos co by Cie wywyzszalo nad innych) to pewnie bys gadal ze to super mega hyper gra... No coz, tacy polacy wlasnie sa.
Gra jest w robieniu ! Jak chcesz sie dowiedziec czemu, to zrob swoja ! I NIE !!!! W ZADNYM PORYPANYM RPG MAKERZE lub OTSie !
jak napisałem do admina to mnie wybluzgał -.-
nie polecam tego gówna
up:
A co napisales ?
I pokaz moze dowod ?
Heliwurab
11-09-2006, 20:03
taa, a może pogadacie o tym na gg, a nie tutaj, bo sie juz robi bajka GM vs player..
Marchewki
11-09-2006, 20:20
to jest śmiechu warte te Rp nauczyli się cos robić i myślą że już sa najważniejsi to powodzenia wam powiem z tą grą , mówisz do mnei dzieciak mam 17 lat i wy sie zachowujecie tam jak dzieciaki za byle co ban za byle co dowalacie sie do kogoś ŚMIECHU WARTE!!!
... Marchewki, drogi dzieciaczku... Szanuje twoj wybor, ale skoro juz jestesmy do dupy, to teraz wyjdz i nie wracaj, prosze cie o to. Wszyscy maja cie dosyc, ja wiem ze jestesmy do bani, i ze to sie nie uda, ale swiat bedzie lepszy bez ciebie.
jak napisałem do admina to mnie wybluzgał -.-
nie polecam tego gówna
Yeah, albo napisales do Tarlosa, albo nie napisales wogole, ALBO naisales ze jestesmy do dupy i ze nam sie nie uda, lub cos w tym stylu. Nie polecasz nas, a nawet nie znasz polowy, nie... Cwiartki tego jakie Rp bedzie... No ale dobrze, nie pasi ci, to na serwie bedzie -1 n00bka ( -2, bo jeszcze Marchewki ) A i nazywasz ten projekt gównem... Na jakiej podstawie? Tak, zapomnialem, to mierny klon tibii... Dobra, tak czy inaczej, zapraszam na forum wszystkich normalnych, nie trollowatych uzytkownikow, a reszte... Nie wiem, piekla to za malo ;x
Pozdro~ Kulikos ;x
Marchewki
12-09-2006, 07:29
no same z was cwaniaki i tyle
Lord Wardi
12-09-2006, 08:10
Avager, Kulikos, nie potrzebnie się wdajecie w "rozmowę" z tym palantem na forum :P Widzicie, że to nie rozumny dzieciak, bo nie wie nawet TROCHĘ, jak będzie wyglądać RP (oczywiście wie, że okno będzie PODOBNE DO Tibii oraz silnik graficzny Tibii bo jest prosty i daje dobre rezultaty - gdzieś to czytałem xD). I dlatego myśli, że to KLON TIBII 0.o Nie wiem w ogóle co tu w tym podobnego, bo teraz każda gra MMORPG 2D podejrzewam tak by wyglądała... No, ale cóż, ja tam ignorowałbym tego... Ekhem... Ja w was wierze ^^
@Marchewki
Ahaaa, to teraz rozumiem... Buntujesz się dlatego, że cię zbanowali, tak?
...
Racja... Pasuje ;x no ale wchodzi tu Mr. Ktoś, zaciekawiony projektem i widzi wypowiedzi pana Marchewki... Co mysli? Ja juz nie bede sie klucil, ale niech on tez da spokoj bo tylko udowadnia jaki z niego... Noł Komments =.=
no same z was cwaniaki i tyle
Hail Twoja Glupota \.../ O.o \.../ ze mnie " cfaniak " jak sie patrzy ;x cho wyskoczymy na solo we 3 ;D
A teraz odpowiem na jedną rzecz, Czemu ta gra (RP) ma silnik graficzny taki jak Tibia ? PROSTE !
Silnik graficzny Tibii, to co wyswietla, jest latwy i dosc praktyczny + dosyc przejzysty. Bardzo łatwo go edytować, i wprowadzać nowe rzeczy. Co za tym idzie ? Czeste updaty graficzne... nowe lokacje i takie tam bzdety, dlatego jest to uzywane...
Czemu nie taka zryta grafika jak w RPG makerze ? Bo jest 1000000000000000000 + 1 gierek robionych w RPG makerze, i nikt prawie w takie nie gra... . Po za tym, przyjemniej jest zrobic sprity Al'a Tibia niz do RPG makera.
Marchewki
12-09-2006, 17:51
pffffff jak narazie to gra ma opuźnienie o 3 miesiące to BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!
gra ma byc inna... to tak Silnik inny prawie wogule nie inny, Okno gry to samo co tibia, czary brane z ultima online i prawie wszystkie skille buhahah , wiesz jest coś takiego jak wymyśl coś sam anie birzez pomysły z innych gier lol....
Lord Wardi
12-09-2006, 17:59
@up
Miałem rację, a ty mi teraz to potwierdziłeś że jesteś po prostu... Ekhem, JA takich słów nie używam...
No i co z tego, że opóźnienie? Przynajmniej widać, że Kawior ma zamiar zrobić PORZĄDNĄ grę, co nie zajmie mu tyle czasu co przewidział... Proste! Znaczy sie zależy dla kogo, bo dla ciebie nie 0.o
O silniku już była mowa, w poście moim i Avagera (look up plx!)...
Jeśli chodzi o okno gry, to teraz, powtarzam, chyba każda gra MMORPG 2D wzgldała by w ten sposób - patrz - silnik graficzny.
A może inne gry nie zwalają pomysłów od innych gier, które nie zwalają pomysłów z innych gier, które nie zwalają pomysłów z innych gier itp, co?
Boże mój drogi, ile jeszcze takich palantów nam na Ziemię ześlesz? Zlituj się, Panie!
xP
pffffff jak narazie to gra ma opuźnienie o 3 miesiące to BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!
gra ma byc inna... to tak Silnik inny prawie wogule nie inny, Okno gry to samo co tibia, czary brane z ultima online i prawie wszystkie skille buhahah , wiesz jest coś takiego jak wymyśl coś sam anie birzez pomysły z innych gier lol....
Pff ty mi Anie zostaw w spokoju ;*
Heh, Skille z Ultimy ? chodzi o kregi czy co tam jest ? Pfff... ja akurat bardziej (wiekszosc) skilli bralem pod kat Baldurs Gates'a.
Ja jakos nie widze z ultimy skilli, wogole skilli nie widze o.O ? (jeszcze nie ma dokladnego ich zarysu), pierw chcemy zrobic podstawe - 1 miasto, 1 postac ... pare addonow do niej... i to all jak na pierwsza bete, ktora przy okazji przetestuje serwer.
i takie tam bla bla bla...
Marchewki, powiem Ci jedno, z kazdym twoim nowym postem robisz sie coraz bardziej idiotyczny.
PartyBoy
12-09-2006, 21:28
Ta gra napewno nie osiagnie wielkiego komercyjnego sukcesu na całym świecie, ale jeżeli macie ochote i lubicie się bawić w takie rzeczy róbcie dajej tą gre... Chciałem widziec wyniki waszej pracy na początku czerwca ale wer. beta pzesuneła sie o pare dobrych miesiecy, a teraz mowicie ze 1 beta bedzie tak mało zaawansowana? :(
Marchewki
12-09-2006, 22:44
kto idjotyczny się robie ten się robi , wiem że lecicie w bambuko z tą beta test hahaha , jak ta gra wogule wyjdzie ale raczej nie wyjdzie
PartyBoy
13-09-2006, 06:42
kto idjotyczny się robie ten się robi , wiem że lecicie w bambuko z tą beta test hahaha , jak ta gra wogule wyjdzie ale raczej nie wyjdzie
Pierwsze napisz sobie to w wordzie bo niezabardzo można Cię odczytać =/
PartBoy, my nie chcemy zrobic z tego komercji....
Co do wersji beta, to wymienilem to co ma byc w 100% na niej... nie jest to jednak pewne .
Marchewki
14-09-2006, 18:17
KOPJUJECIE WIEKSZOSC od tibi nic więcej gra do 4 liter !!
Marchewki, jeśli posiadasz choć cząstke tego co ludzie zwą duszą, zaklinam cię, daj spokój i nie zaśmiecaj tematu...
Rozpoczynam Akcję Ignore Marchewki ( nie karmić trolla, na takie posty jak wyżej po prostu nie odpisywac, liczę na to że się znudzi ;x )
Marchewki
14-09-2006, 23:01
mnie się nie znudzi że zgapiacie w żywe oczy wszystko z tibi, ultimy i innych gier lol i to ma być wasza gra buahha
Mam takie pytanie, stawiacie to na serwerze "domowym", czy wykupujecie jakiś?
No i mam nadzieję, że się uda, choby na złośc "Marchewce".
Mamy zamiar wykupić serwer, choć jak wiadomo troche to kosztuje. Mamy bannerki no ale cóż zrobić ;x narazie dużo kasy nie ma ;/
Marchewki
15-09-2006, 16:48
co ci da wykupienie serwera .... to tak samo jakbym ja gre hostował tylko że wy nie macie prawie nic i chcecie kupić serwer BRAWO !!!
Tom The Tanner
15-09-2006, 17:50
RP to nie gówno :P tylko ten tytuł mi się niepodoba. Kojarzy mi się z Rzeczypospolitą Polską a rząd nie kojarzy mi się z dobrymi rzeczami :/ Denerwuje mnie że tak długo niewychodzi nawet beta ale no cóż... wydaje mi się że takie pisanie kodu :D jest dosyć trudne więc jestem cierpliwy. Wiecie o co mi chodzi nie będę teraz opisywał. :)
up:
Tez mi sie kojarzy z RP, a takze nie lubie rzadu niestety...
Czemu tak dlugo wychodzi ?
Tak..pisanie kodu oraz tworzenie grafik trwa...
Tymbardziej ze nie chcemy zrobic takich zrytych outfitow jak sa teraz w Tibii, bo to bylo by poprostu smieszne (druid biegajacy w Skorach zwierzat... to chyba szaman jest a nie druid - No niby moze biegac, ale ja jakos nie widze druida jako ... kolesia w ubranku niedzwiedzia...jezu ... ).
:p a tu tylko chaos :D
ja wam powiem tak- co bedzie to bedzie ale jak juz bedzie to zobaczymy co bedzie
bo mimo ze uwazam ze to k**n graficzny tibii to mimo wszystko wydaje mi sie ze ta gra moze odniesc wielki sukces jesli oczywscie wszyscy tworcy sie postaraja...
wystarczy teraz zobaczyc ile osob gra na OTS
zapewne wiekszosc graczy z OTS bedzie wolala przeniesc sie na cos pewnego i o stokroc ciekawszego czyli na RP gdzie jest fabula i servery ktore tak poprostu nie beda wylaczane a wszystko kasowane :P takze duzo graczy z "global"( MU plx:D) tibii przejdzie jesli tylko bedzie taka mozliwosc(kiedy RP bedzie aktywne) :d
(ps) dlaczego RP ?
Tom The Tanner
15-09-2006, 21:15
Ja przede wszystkim chce grać w RP z powodu fabuły, klimatu... te rzeczy.
Czemu RP? Nie mam pojęcia, jednak nie chodzi tu o Rzecz Pospolitą. Ma to jednak ( tak myślę ) dawać do zrozumienia skąd gra jest... A nazw było wiele ( Role Playing itp. ) Ale stanęło na tym - Remote Prophecy ( Odległa Przepowiednia ) Być może i debilna, ale nazwa nie jest ważna, liczymy na to, że gracze stworzą klimat, będą zgranym społeczeństwem które razem wyruszą na łowy, lub pójdą na wojnę. Naprawde, najważniejsi będą gracze, bo to oni będą kreować nasz świat... Dlatego raczej trzeba się będzie postarać żeby zagrać, ma to zapobiec wszelkiemu rodzaju n00bostwa w grze. ( Podanie czy cuś ^^ ) No cóż, dzięki za pozytywne komentarze, za krytykę również. ( chyba, że jest ona w stylu " spier****j mi z takim guwnem to klon tibji!11oneraz " ) Rejestrujcie się na forum, czytajcie, udzielajcie się bo może już za niedługo zagramy razem w RP :)
Btw. Zenuś zmądrzał? Wow, więc jednak nie jesteś marchewką ;] i nie mogłeś tak od razu? ;x Jedź po nas, ale z kulturą :)
Marchewki
16-09-2006, 00:57
beta wychodzi już od 3 miesięcy spoko jeszczez 9 miechów i będzie , ten team zasuwa!!!! jest extra taki kozak że szok szkoda gadac o tej grze i tracić czas zwykłe gówno
Niedokarmiać trolla Marchewka to troll a wy go dokarmiacie i on rośnie i rośnie a zaniedługo będzie taki duży że będzie po was.Co do rpg dlamnie moze wyjsc i za rok wazne zeby wyszedl!!Avager liczymy na ciebie i team!!:) ;) :p B) :] :D 8o :cup: :evul:
Marchewki
16-09-2006, 10:46
tak powodzenia w robieniu gry bo wam sie przyda jak ona wogule nie wyjdzie , grafa to jakbym widział MaRIO !!! gzgzgzgzgzgzgzz jesteście extra KOCHAM Was róbcie tak dalej może przejdziemy na Pegazusa??
slawekmag
21-09-2006, 14:34
Cytat mojego postu z forum rp. I pytam się członków RP o zdanie.
No cóż w sondzie moje pytanie się nie zmieściło. Więc piszę w poscie. Zacznijmy od początku...
Stare czasy. Kawior pisze posta na forum.tibia.pl. Post dotyczy gry. Poszukuje grafików... No cóż. Wielu dobrych grafików (w tym ci którzy dzisiaj są w teamie) nie wierzą w powodzenie projektu i krytykują go. Jednak znalazło się kilku. Kilku słabych grafików którzy dopiero zaczynali. W tym ja. Piszę do Kawiora na gg. I co. Piszę, że będzie OK. Jednak na jakiś czas straciłem z nim kontakt. Po pewnym czasie jednak znowu odzyskuję kontakt. Wtedy najlepszym grafikiem był Farmero. Zgłaszam się. Moje pierwsze grafiki są żałosne. Jednak potem zrobiłem kilka ładnych itemów i przyjęto mnie do teamu. To były czasy... Ale nastał dzień, w którym do naszego teamu dostał się Jackiew. Tarlos, który zajmował się selekcją teamerów był zachwycony. Jackiew robił świetne grafiki. Po nim przyszedło kilka członków i byłych członków Most Talented Artist z tibia.pl. Między innymi Avager. Jak co rano wstaję. Włączam kompa. Patrzę. Nie ma mnie w teamie. "Co jest?" myślę. Kawior i Farmero są tak samo zdziwieni jak ja. W końcu po kilku wysłanych wiadomościach odpisał mi Tarlos. Dowiedziałem się, że z teamu miałem wylecieć ja i Ciuniu. I wyleciałem. Do tego dostałem wieczystego bana na IP(zaznaczem, że zasłużyłem). I tu historia się urywa. Ale minęło dużo czasu. Naglę widzę post Jackiewa na tibia.pl pokazujący jego grafiki z RP. Piszę do niego, żeby wstawił się za mną żeby mnie odbanowali. Zrobili to. Wchodzę na forum. I co? Widzę Jackiew jest Adminisratorem. A ja go pamiętałem jako nowego, świetnego grafika. No OK. I teraz pytanie? Czy starzy teamerzy nic nie znaczą? Bo dla mnie znaczą. Bez nich gra by nie powstała.
I teraz pytanie. Czy powinni mieć jakieś korzyści? Może być GMami. Albo z powrotem przyjęci do teamu, chociażby po to żeby tam byli. A może nazwać na ich cześć jakieś silne potwory lub bogów i bohaterów historii RP.
Czekam na odpowiedź. Slawekmag lub jak kto woli S-Ł-A-W-E-K.
bez obrazy ale teamerzy to sa same dzieci -,- moich kolegow tez wyjeb... za to ze napisali jakas bzdure
up@
Dzieci powiadasz? No to fajnie masz... Widze ze jestes niezle zoorientowany.
slawekmag
21-09-2006, 18:45
Co wy zrobiliście z tą grą? To było chamskie wywalić z teamu Farmera był nie tylko Adminem ale tylko najlepszym grafikiem.
Ta gra zchodzi na psy. Wywalecie starych ludzi nawet nie podziękujecie. I przyjmujecie nowych. Kiedyś było fajnie, teraz nie jest. Tarlos wszystko zniszczył.
Lord Wardi
21-09-2006, 18:55
@slawekmag
Kolejny troll a'la Marchewki plx? Dzięki...
Sir Sire
21-09-2006, 20:14
Lordzie nie znasz sytuacji, ja zresztą też, a więc nie wypowiadaj się na ten temat "plx" ;)
slawekmag
21-09-2006, 20:46
@slawekmag
Kolejny troll a'la Marchewki plx? Dzięki...
Nie, jeden z pierwszych teamerów w rp
@edit
No, jest lepiej niż się spodziewałem.
Marchewki
22-09-2006, 07:03
i co ale test serwer będzie za jakies 2 lata a gra powstanie za 7 lat może więcej
Omg Slawek, zawaliłeś sprawe kiedyś teraz żałuj! Myślisz, że co, możesz robić co chcesz jak jesteś w teamie? Zostałeś wywalony za nieróbstwo, a jak robiłeś to słabe... Co z tego, że jednym z pierwszych? Podziękowaliśmy ci, a ty zaspamowałeś forum, zachowywałeś się jak troll. Czego ty chcesz?
bez obrazy ale teamerzy to sa same dzieci -,- moich kolegow tez wyjeb... za to ze napisali jakas bzdure
No joł jam jest dzieciak, ale gra powstanie tak czy inaczej, tylko, że z mniejszym składem. Nie wywalamy za nic, musiał cos przeskrobać.
slawekmag
22-09-2006, 15:00
Zostałeś wywalony za nieróbstwo,
Chyba cie! Robiłem i to dużo. Nie zmyślaj żeby odgrywać bohatera. Może i prace nie były super ivul hiper mega, ale je robiłem. Myślałem, że z krzesła spadne jak to przeczytałem -.-
Lord Wardi
22-09-2006, 15:30
Lordzie nie znasz sytuacji, ja zresztą też, a więc nie wypowiadaj się na ten temat "plx" ;)
"Lordzie" 0.o
Jestem bardziej na bieżąco z tą grą niż, ty "Sir"...
Marchewki
22-09-2006, 15:43
ta granigdy nie postawnie i tyl;e a nie , lepiej zecznijcie se grać w pokemony bo to lepsze niż czekać na ta gre lol
Wy jesteście jacyś Pop*******ni. jak się nie podoba to do domu: Przynajmniej pracują nad czymś -.- gra będzie 3x lepsza niż tibia -.-
Marchewka poco sie odzywasz jestes trollem.Zając zgadzam sie i niemoge sie doczekac i niekarm tych trolli.
Lord Wardi
22-09-2006, 20:18
@Marchewki
Suuuper, rewelacja, taaaaak maasz święęętą rację, chwała ci! <lol2>
@Zając
Yeah ^^
@up...
Ignorujcie go, a wszystko będzie cacy :)
Marchewki
22-09-2006, 23:20
Buhahaha gra 3 razy lepsza od tibi to chyba mówisz o Mario 3d hehhe lepsza od Tibi dobre sobie !!
Marchewki, prosze nie nabijaj postów ;/ najlepiej jakby jakiś mod coś z tym zrobił, bo to zaczyna być nie do zniesienia ;x
Marchewce odbija , gosciu musi odreagowac. A my go nie dokarmiajmy plx ?
Rp od tibii 3 razy lepsze?? NO co ty ^^ 10 razy lepsze :D:D
Tibia staje sie OTS'em nie ma juz tego klimatu co bedzie w rp ^^
Kwaso liczymy na ciebie ale spieszcie sie :):)
Marchewki
23-09-2006, 12:09
nie nabijam postów tylko że gra wychodzi wychodzi i nie wyjdzie
@marchewki
Marchw mozesz sie uciszyc? Bo to juz sie przeksztalca w hamstwo niz zemste..
Mowiac w temacie nie lamcie sie CHLOPAKI! XD. Prawdziwe dziela powstaja z idei
i marzen. Wystarczy, ze bedziecie tego chcieli to nadmierne posty typu "jak dlugo robia" nie beda dla was najwiekszym problemem.
Akurat Polacy nie wspomoga wola tylko dopiepsza swojemu rodakowi nie?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.