PDA

Pokaż pełną wersje : Neostrada po raz enty... :(

Shaman
16-04-2006, 09:15
Witajcie//
Mam maly (wlasciwie to ogromny) problem z neostrada...Od godziny ~7 rano do poznych godzin popoludniowych korzystanie z neta jest praktycznie niemozliwe...Neo rozlacza sie z niesamowita czestoliwoscia, wczoraj naliczylem okolo 80 rozlączen w 6h ;p i tak jest od paru dni...co 5 minut kick...czasem co 10...czasem przez 30 minut bedzie spokoj, zeby w ciagu nstepnych 10 minut rozlaczylo 10 razy...Nie wiem juz co robic ;( modem jest sprawny, dzwonilem do tych od TP i powiedzieli, ze wszystko jest wporzadku..z takim polaczeniem nie mozna nawet przegladac stron ww a co dopiero grac w tibie...
Help me people ;P

Vekegi
16-04-2006, 09:30
ja nie mam neo, ale autoconnect moze ci by pomógł

http://rapidshare.de/files/9841486/AutoConnectSetup***********

Z tego co czytałem to jest on do tego że sam ciebie łączy z neo.

Matek
16-04-2006, 10:47
Witajcie//
Mam maly (wlasciwie to ogromny) problem z neostrada...Od godziny ~7 rano do poznych godzin popoludniowych korzystanie z neta jest praktycznie niemozliwe...Neo rozlacza sie z niesamowita czestoliwoscia, wczoraj naliczylem okolo 80 rozlączen w 6h ;p i tak jest od paru dni...co 5 minut kick...czasem co 10...czasem przez 30 minut bedzie spokoj, zeby w ciagu nstepnych 10 minut rozlaczylo 10 razy...Nie wiem juz co robic ;( modem jest sprawny, dzwonilem do tych od TP i powiedzieli, ze wszystko jest wporzadku..z takim polaczeniem nie mozna nawet przegladac stron ww a co dopiero grac w tibie...
Help me people ;P

Czlowieku - idziesz do tepsy, opie****** ich, zeby przypomnialo im sie, ze oni swiat nie maja i grozisz rozwiazaniem umowy. Placisz - wymagasz.

Qlaa
16-04-2006, 14:41
Pogadaj z tymi...no...Telepunktem. Pewnie i tak powiedza ze jest wszysko ok ;d
btw. Sprawdz czy nie masz kabelkow ponadgryzanych :baby:

Krzesław
16-04-2006, 23:44
Lool! Nie wiem jak to jest, ale jestem szczęśliwym użytkownikiem Neostrady i w życiu nie miałem z nią problemów, mimo, że dziele łącze na 3 kompy, a tu co nie spojżę, to topic, że neostarada nie działa:P

Rosi
17-04-2006, 00:09
Co do tematu mam tak samo ^_^ byłem u nich i powiedzieli że wszystko ok ^_______^ nieraz to przez 4 godziny niemoge wogle neo wloczyc bo po 4 sekundach zostałeś rozłączany albo inne rzeczyX( ;( X( X( X( X(

Palek Demon
17-04-2006, 01:38
Ja równiez ciesze sie neo i jestem Baardzo zadowolony ~~!~~ No Lags No Kicks ~~!~~ :p

Jaki masz modem ? Sagem? czy Thomson ...
mialem Sagema kiedys ale wymienilem powiedzalem ze sie zepsol i mi dali nowy :P
I od tej pory jest Okey

szametu
17-04-2006, 02:44
moge slowko ? dzieki. jak wedkug mnie, model modemu nie ma zbyt wielkiego znaczenia. predzej idzie o infrastrukture i miasto. jak dla przykladu maly Jasio jest w malym miesci, prawdopodobienstwo, ze w godz szczytu bedzie mial kiki, bedzie niskie. teraz sobie przeniescie sytuacje na wielkie misto. gdzie jest w cholere typa kozystajacych z neo ... i do tego godziny szczytu ... i masz rozwiazanie.

chesek
17-04-2006, 04:07
Uroki Neo.
Tak się zastanawiam czy ktoś z użytkowników forum ma internet w Multimedia? Zastanawiam się nad zmianą. Oczywiście na obcny net nie narzekam.

Shaman
17-04-2006, 11:08
moge slowko ? dzieki. jak wedkug mnie, model modemu nie ma zbyt wielkiego znaczenia. predzej idzie o infrastrukture i miasto. jak dla przykladu maly Jasio jest w malym miesci, prawdopodobienstwo, ze w godz szczytu bedzie mial kiki, bedzie niskie. teraz sobie przeniescie sytuacje na wielkie misto. gdzie jest w cholere typa kozystajacych z neo ... i do tego godziny szczytu ... i masz rozwiazanie.
No wlasnie, tylko, ze moje miasteczko jest małe-.- wiec o godzinach szczytu nie ma co dyskutowac xDD
A co do Neo, tez nie mialem problemow nigdy...taka sytuacja jest od paru dni :(

Pudaba
18-04-2006, 00:34
Moja neostrada rozlaczala sie (jak opisuje to Shaman) przez ponad 3 miesiace. Nic nie pomagały prosby i grozby. Pomogła dopiero wymiana modemu która trwala w punkcie obsługi 4 (tak , cztery) minuty. Przynosisz kompletne pudełko neostrady wraz z zawartoscią i dostajesz nówka funkiel nie śmigany modem , który działa jak ta lala...
Heh poniosło mnie.......

Evul Tibian
18-04-2006, 00:39
Korzystam z Neostrady już trzeci rok (dokładnie w wakacje bedzie 3lata) i dostępu nie miałem tylko podczas jakiś tam modernizacji a takto wszystko mi ładnie działa.
Btw. mam pakiet 2GB :)

Xaorix
18-04-2006, 09:15
mialem kiedys problem z neo, bardzo podobny - caly czas sie rozlaczala, nie bede pisal co przechodzilem uzerajac sie z niebieska linia i pseudokonsultantami, ktorzy na wszystkie prolbemy maja mniej wiecej 2 porady, w kazdym razie okazalo sie, ze ktos w tajemny sposob posiadl passy i laczyl sie, przy okazji mnie rozlaczajac
po zmianie pinu sytuacja zostala opanowana i neo hula az milo bez zadnych zaklocen:cup:

Xadue
19-04-2006, 21:51
Problem moze lezec po stronie centrali, moj ziomek mial taki sam problem. Pogrzebali cos w centrali i hulało ;)

Emily Firehair
19-04-2006, 21:56
Może niech modkowie przykleja temat z pytaniami o internet? ;P

Kajulec
19-04-2006, 22:06
Place - zadam! Place - zadam!
I nihvjah, niech Ci naprawia. :D