Pokaż pełną wersje : Pally i Shield Skill
Czy to wogóle ma sens żeby szkolić shield jeśli jest się palkiem? Jeśli tak, to jaki ? :)
I nie mówię tutaj o "Bo możesz wziąźć sobie melee weapon i nawalać". Chcę wiedzieć czy shield-lvl cokolwiek mi daje jak walczę z łukiem lub kuszą.
Thx za wsparcie :)
Jak walczysz łukiem czy qszą to nic nie daje, ale możesz chodzić na potworki ze spirami na przykład do zamq (ja tak chodze) albo na soldiery.
Oryginalnie dodany przez Air
Jak walczysz łukiem czy qszą to nic nie daje, ale możesz chodzić na potworki ze spirami na przykład do zamq (ja tak chodze) albo na soldiery.
Ja znam inna wersje, niz air, ja pallkiem shielding szkole, bo to sie liczy jakos armor + 1/4 czy 1/2 shielding, gdy nie masz tarczy. Jak masz tarcze to shielding sie liczy caly... Tak mniemam....
U$3r
Tak U$3r ma racje shielding liczy sie do obrony jesli nie mamy tarczy. Ja trenuje shielding biorac najsabsza tarzcze i spiry
U palka shielding bez tarczy liczy sie /2 a wiec jest duzy sens zeby w niego pakowac. Moim pierwszym palem nie rozwijalem go mialem 18 a teraz mam ponad 40 i gra sie duzo przyjemniej polecam...
Shilding duzo daje np jak zpaliesz laga to ci pomoze i moim zdaniem warto trenowac :d
Nikisquad
08-10-2003, 21:57
Myślę ze shilding jest bardzo ważny dla palka !!
Przyłączam się do większości. Paladyn oczywiście najlepiej czuje się z kuszą lub łukiem, ale w shieldingu i skilach axe/club/sword też nieźle awansuje. WArto inwestować, gdy np nie masz zbyt wiele kasy na amunicje, to idziesz z tarczą i jakąś ręczną bronią i zarabiasz trochę kasy na nieco słabszych potworkach...
wiekszosc chyba to nie miala na mysli ze wezmie shielda i pojdzie na hunty, tylko o to chodzi ze masz masz shielding skill i idziesz z kusza / lukiem :P btw. shielding skill zmniejsza obrazenia zadane przez potwory gdy masz luk / kusze i full attack :P 8)
A czy te dane, że shielding liczy ci się do armora, jak masz kuszę lub łuk... czy ktoś może je na 100% potwierdzić? Czy jest to oficjalnie potwierdzone? Czy to jest coś w stylu: słyszałem, że... kolega mi powiedział... ludzie tak mówią... Jestem bardzo ciekaw.
OMG
To chyba oczywiste ze shielding jets potrzebny palladynowi.!
Shielding obniza ciosy zadane przez potwory .
I prosze nie pieprzcie takich glupot ze shielding jest tylko wykorzystywany jezeli sie lazi z tarcze.
Gówno prawda.
Shielding zalicza sie do ogolnej wartosci armora jak znajde wzor to zapodam na forum .
Bye
Trenuj shiekding ile wlezie bo jak nie masz tarczy shielding dzili Ci sie na 2.
Ok, Zioman. Wiem, że jest potrzebny, ale moje pytanie było właśnie o oficjalne potwierdzenie tego, czy shielding liczy się do armora, czy nie; no i byłoby bardzo miło, jakbyś jakiś wzorek zapodał. A już najlepiej linka. TIA
kupsetramwaj
26-10-2003, 17:21
Shielding może ci się przydać do obrony jeśli cię PK goni!
http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=144&boardid=7&sid=408c1290c3a2685c042620a0418b49df
Tu masz linka do tematu Shielding. Sorka ze nie bezposredni ale cos mi sie Explorer zrabal i nie moge robic linkow :|
edit:
a jednak jest link :P
kupsetramwaj:
idealnie ten nick pasuje do twoich sensownych wypowiedzi.
Furious Tiger
30-10-2003, 21:24
ja uuwazam ze warto trenowac shieldinga bo przeciez nie zawsze mozna walic z luku jak jest cos blisko ciebie to nie bedziesz trafial z luku ja jeszcze nawet renuje sworda bo uwazam ze np: jakies trole lepiej zabijac z sworda bo mi jest zal strzal
re: Up
To urzywaj wloczni na wszystko na co ci szkoda strzal, niedosc ze wlocznie mozesz urzywac wiele razy, to jeszcze shielding mozesz cwiczyc.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.