![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2003
![]() |
![]() Czy to wogóle ma sens żeby szkolić shield jeśli jest się palkiem? Jeśli tak, to jaki ?
![]() I nie mówię tutaj o "Bo możesz wziąźć sobie melee weapon i nawalać". Chcę wiedzieć czy shield-lvl cokolwiek mi daje jak walczę z łukiem lub kuszą. Thx za wsparcie ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
![]() |
![]() Jak walczysz łukiem czy qszą to nic nie daje, ale możesz chodzić na potworki ze spirami na przykład do zamq (ja tak chodze) albo na soldiery.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2003
![]() |
![]() Cytuj:
U$3r |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Tak U$3r ma racje shielding liczy sie do obrony jesli nie mamy tarczy. Ja trenuje shielding biorac najsabsza tarzcze i spiry
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Elbląg
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Maniak Bleble
Profesja: Elder Druid
Gildia: Majestic Lords
Świat: Calmera
Poziom: 127
Skille: 22/28
Poziom mag.: 76
|
![]() U palka shielding bez tarczy liczy sie /2 a wiec jest duzy sens zeby w niego pakowac. Moim pierwszym palem nie rozwijalem go mialem 18 a teraz mam ponad 40 i gra sie duzo przyjemniej polecam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
![]() |
![]() Shilding duzo daje np jak zpaliesz laga to ci pomoze i moim zdaniem warto trenowac :d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2003
|
![]() Myślę ze shilding jest bardzo ważny dla palka !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Przyłączam się do większości. Paladyn oczywiście najlepiej czuje się z kuszą lub łukiem, ale w shieldingu i skilach axe/club/sword też nieźle awansuje. WArto inwestować, gdy np nie masz zbyt wiele kasy na amunicje, to idziesz z tarczą i jakąś ręczną bronią i zarabiasz trochę kasy na nieco słabszych potworkach...
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 09 2003
![]() |
![]() wiekszosc chyba to nie miala na mysli ze wezmie shielda i pojdzie na hunty, tylko o to chodzi ze masz masz shielding skill i idziesz z kusza / lukiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eX Moderator
|
![]() A czy te dane, że shielding liczy ci się do armora, jak masz kuszę lub łuk... czy ktoś może je na 100% potwierdzić? Czy jest to oficjalnie potwierdzone? Czy to jest coś w stylu: słyszałem, że... kolega mi powiedział... ludzie tak mówią... Jestem bardzo ciekaw.
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 09 2003
|
![]() OMG
To chyba oczywiste ze shielding jets potrzebny palladynowi.! Shielding obniza ciosy zadane przez potwory . I prosze nie pieprzcie takich glupot ze shielding jest tylko wykorzystywany jezeli sie lazi z tarcze. Gówno prawda. Shielding zalicza sie do ogolnej wartosci armora jak znajde wzor to zapodam na forum . Bye |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 10 2003
|
![]() Trenuj shiekding ile wlezie bo jak nie masz tarczy shielding dzili Ci sie na 2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
eX Moderator
|
![]() Ok, Zioman. Wiem, że jest potrzebny, ale moje pytanie było właśnie o oficjalne potwierdzenie tego, czy shielding liczy się do armora, czy nie; no i byłoby bardzo miło, jakbyś jakiś wzorek zapodał. A już najlepiej linka. TIA
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 10 2003
|
![]() Shielding może ci się przydać do obrony jeśli cię PK goni!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
|
![]() http://www.tibia.pl/thread.php?threa...2620a0418b49df
Tu masz linka do tematu Shielding. Sorka ze nie bezposredni ale cos mi sie Explorer zrabal i nie moge robic linkow :| edit: a jednak jest link ![]() kupsetramwaj: idealnie ten nick pasuje do twoich sensownych wypowiedzi.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2003
![]() |
![]() ja uuwazam ze warto trenowac shieldinga bo przeciez nie zawsze mozna walic z luku jak jest cos blisko ciebie to nie bedziesz trafial z luku ja jeszcze nawet renuje sworda bo uwazam ze np: jakies trole lepiej zabijac z sworda bo mi jest zal strzal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Buuuuu
|
![]() re: Up
To urzywaj wloczni na wszystko na co ci szkoda strzal, niedosc ze wlocznie mozesz urzywac wiele razy, to jeszcze shielding mozesz cwiczyc.