Pokaż pełną wersje : Audycja o Tibii.
Dr. Omader
21-04-2006, 18:40
Dnia dzisiejszego od godziny 18 do godziny 19 na antenie Radia Łódź odbędzie się audycja poświęcona Tibii. Oczywiście audycja nie będzie o fajnych miejscach do expienia i wysokich cenach run, ale będzie przedstawiać czym jest Tibia dla ludzi, którzy w nią nie grali...
Radia można posłuchać przez radioodbiornik jeśli ktoś mieszka w zasięgu stacji, bądź też przez strone www.radiolodz.pl
Ostatnio zrobiło się bardzo głośno o Tibii po artykule umieszczonym w Gazecie Wyborczej. Gdyby ktoś jeszcze nie czytał tego artykułu, można przeczytać go Tutaj (http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3290608.html)
Wyglada na to, iż tysiące Tibijczyków szturmujących strone Radia Łódź doprowadziło do jej padnięcia o.0
Czytalem czytalem i powiem ze sie wk***em... nie wiem nie czuje zeby ta gra byla dla mnie czyms jak narkotyk chociaz gram w nia nawet calymi dniami... ostatnio nawet zrobilem sobie tygodniowa przerwe ( lotrtbfme 2 \m/ :P ) i nie czuje ze MUSZE wrocic tylko chce bo co mam robic kumpli 0 roboty 0 ;\\ a ten artykol i temu podobne tylko zmniejszaja liczbe moich kumpli na tibi.
F**ck the system
@edit
a co do audycji to poslucham :P i troche pozno newsa zamiesciliscie
grzysztof
21-04-2006, 18:47
albo ja jestem slepy albo nie widze tam żadnego linka do słuchania online
Zalgadis
21-04-2006, 18:48
no to niezle
znowu pewnie tibie obsmaruja ;/
gralem w tibie od 4 lat i pzrerwalem w 1 dzien bo mi sie tibia znudzila
ee a ja niemoge sie polaczyc przez winampa... mozna jakos inaczej?
ok to przestane grac w gry gdzie gracze nawzajem sie zabijaja i pogram moze w cos bez takiej przemocy... co powiecie na dooma 3?
-.-
Quezacoatl
21-04-2006, 18:51
Tia, tania sensacja jak zawsze.
Ci ludzie z gazet i TV wygrzebią każde gówno, byleby tylko ludzi przyciągnąć. X(
Tia, tania sensacja jak zawsze.
Ci ludzie z gazet i TV wygrzebią każde gówno, byleby tylko ludzi przyciągnąć. X(
Dokladnie....
sluchacie bo mi nawet stronka niedziala pisze ze offline?
Chetszot
21-04-2006, 18:57
Żygać mi się chciało, jak to przeczytałem -.-
Do łba mi nawet by takie coś nie przyszło. Ja nie wiem, jak można przejmowąć się, że w grze się przegra (ded to w jakiś sposób przegrana). Osobiście ze swoich dedów się śmieję i mam to serdecznie głęboko, jak padne. Gram teraz w Tibie moim sorkiem, a paladynem pkuje. Jak ludzie potrafią wyzywać jak padną z mojego bolta to się w głowie nie mieści! Cóż...
A propos tej audycji...
Jak chcą smarować, niech smarują -.-
Kiedyś znaleźli sobie temat, żeby smarować pokemony, bo jakiś dzieciak zeskoczył z okna, bo myślał, że jest latającym pokemonem. Też, pamiętam, była z tego niezła afera -.-
Dwimenor
21-04-2006, 18:58
Drom zamieścił newsa to ludzie się na stronę radia rzucili. I serverek im siadł:)
lol wtf? -.- nie moge odpalic
Tasiorstrasz
21-04-2006, 18:59
Na tibia.pl pokazala sie informacja to od razu przeciazylismy serwer na ktorym jest stronka tego radia =P, pewnie dlatego nie dziala :)
Z tego artykułu - 2. Pytać, czemu tak dużo czasu dziecko spędza przed monitorem.
Dla mnie to oczywiste - dla zabicia czasu... jak mi mama nie pozwala chodzić na mecze które są raptem 4 km od domu (rowerem bym pojechał), chodzić do kolegów, pochodzić po mieście... to kurde co ja mam robić w domu, sam ze sobą nie pogram w noge X( a w domu sobie mogę chociaż w Tibie pograć... jedyna rozrywka w domu...
3. Dużo rozmawiać, interesować się dzieckiem. Być może nie jest zaspokojony jego kontakt z rodzicami i potrzeby emocjonalne.
Potrzeby emocjonalne... mam 12 lat więc chyba wiadomo co jest dla mnie potrzebą i nie tylko moją... kontakt fizyczny z taką jedną dziewczyną z klasy co mi sie podoba... :]
sluchacie bo mi nawet stronka niedziala pisze ze offline?
Stronka pewnie do tej pory miała mały ruch a kiedy Drom napisal newsa i dał link to od razu kilka tys userów kliknelo na link http://www.radiolodz.pl/
i pewnie serwery im nie wytrzymały i padły ;p
PS. to tylko moja teoria ;p
@Edit
Wiem wiem wyżej jest kilka podobnych postów ale kiedy ja czytałem newsa jeszcze ich nie było ;]
Ci Ludzie nie maja oczym pisac ..
A Serverek padl :) To sobie posluchalem :>
Pozdro:)
Gniew Mroku
21-04-2006, 19:05
Badzo: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=radiolodz+mhz&lr= i wiesz że 99.2
Widac serwery maja przeciazone porzez mase fanow Tibii:P, warto dodac ze audycje faktow czy tam uwagii, nie pamietam emitowaną na tvnie 20.4.06 mozna sciagnac z
http://rapidshare.de/files/18509547/007___TVN_24___________-_April_20_19_12_08.mpg.html
Btw moze ktos nagrac ta audycje?
Btw2. na stronie glownej nie ma zadnego newsa o audycji o Tibii o.0
Z tego artykułu - 2. Pytać, czemu tak dużo czasu dziecko spędza przed monitorem.
Dla mnie to oczywiste - dla zabicia czasu... jak mi mama nie pozwala chodzić na mecze które są raptem 4 km od domu (rowerem bym pojechał), chodzić do kolegów, pochodzić po mieście... to kurde co ja mam robić w domu, sam ze sobą nie pogram w noge X( a w domu sobie mogę chociaż w Tibie pograć... jedyna rozrywka w domu...
3. Dużo rozmawiać, interesować się dzieckiem. Być może nie jest zaspokojony jego kontakt z rodzicami i potrzeby emocjonalne.
Potrzeby emocjonalne... mam 12 lat więc chyba wiadomo co jest dla mnie potrzebą i nie tylko moją... eee nie piszcie o mnie źle bo u mnie w klasie tak juz jest ze każdy z nas chciałby ekhem... no wiecie co... tzw. gimnastyke na łóżku z taką jedną dziewczyną z klasy co mi sie podoba... :]
lol zawsze mozna zwalac np:
-mieszkam w bloku niemam co robic to gram w tibie
-niemam kolegow to gram w tibie
-niemam co robic to gram w tibie
A tak naprawde staramy sie uciec od odpowiedzialnosci oszukujemy sie :P
-aaa tam niemma co robic to pogram w tibie
pff tak zawzse mozna powiedziec a z kazdym dniem poglebiamy sie
Co do rozmow z dzieckiem ehh w dzisiejszych czasach niema juz "Bliskich" kontaktow z dzieckiem ciagle tylko gonitrwa zeby posplacac dlugi itd przez co dziecko jest spychane na 2 tor
Tibia i inne gry prowadza do nieszczesc jak sie zaczyna grac w wieku 10 lat lol kiedy nasza psychika sie dopiero krzsztaltuje a zaczynamy grac w tibie,dooma itd :P
Widze iż lipa będzie ze słuchania audycji u mnie jak u wielu innych ;(
może ktoś będzie tak miły i to nam streści ?? :cup:
MayGyver
21-04-2006, 19:10
aq moze ktos z lodzi pusci po teamspeaku?
Petito161
21-04-2006, 19:35
wiec tak ja mysle ze to jest po to zeby odwrucic uwage od tego fakt mozna zarobic na tym ale zrobione jest to po to zeby ludzie robili bardziej pozyteczne zeczy ale ja w to watpie ze do tego doszlo nikt nie jest chyba az tak glupi zebyc katowac kogos X( wiec ja mysle ze to tylka scenka
Duke Dran
21-04-2006, 19:37
lol3 zrobią z tej tibi narkotyk komputerowy :V
Szybki Lampard
21-04-2006, 19:39
Uważam, że ten artykuł w gazecie wyborczej to całkowita prawda.
Tibia uzależnia.
Piernij?
Petito161
21-04-2006, 19:42
jak tak sadziesz to powiedz mi czego jestes na forum albo po co grasz w Tibie ? zastanow sie 3x zanim cos napiszesz:D
Ja sobie słucham troche głupoty gada gosciu, ale cóż każdy mówi to co myśli.
Ja nie sądze że można się uzależnic od gier tak jak narkotykiem, bynajmniej ja nie czuje się uzależniony.
Leci to coś na FM 101 ale już się kończy. Hihihihi gościu powiedział że umieszczono na tibia.pl wiadomośc o audycji a teraz użytkownicy mejle im zapychaja czy coś w tym stylu;)
mlodysiwek
21-04-2006, 19:45
Gram w Tibie bo poprostu mnie sie podoba. Oczywscie gdy mam do wyboru: isc grac z kumplami w pile to oczywiscie ze ide grac.
Jezeli czlowiak nie ma zainteresowan labo gdy gra tylko w jakoms gre to znaczy ze cos z nim jest nie tak.
Wszysctko moze stac sie nalogiem.
Pamietaj! Tibia to tylko gra (jak kazda inna)
Dlaczego?! Prezciesz tak niejst jakis chlopczyk byl fiuu fiuu i tearz wielka afera jak nasi rodzice to zobacza to my niebedziemy mogil grac :(
Tania sensacja ; )
Niewiem tylko po co oni to puszczaja ?
Chodzi mi o prase/telewizje przecież i tak oni na tym dużo nie zarobia,a głownie o to im chodzi : )
Ale tego nie da sie ukryć panowie tibia ssie ; d
Nawet O.S.T.R. Powiedział że media kłamią ;)
czytałem i sądze że to obrzucanie błotem tibii ;p nie kazdy bije matke krzesłem ;p to jest przypadek 1/10000 ;p ma jakiegos zajoba xD
i mocno obsmarowali tibia czy nie ?:>
penie niedługo w 'uwaga' będzie o tibii....albo w 'niedowiary' o.O
Thimburd
21-04-2006, 20:05
Niezłe jajco, szkoda, że nie słuchałem bo za późno dojżałem newsa, a Radia Łódź nie słucham ciągle (tylko zawsze Nocny Trans w nocy z piątku na pobotę od północy do rana - super muzyka techno, non-stop, grają na żywo najlepsi DJ'e z Łodzi i nie tylko :P).
Jestem jeszcze w niezłym szoku, że Radio Łódź wywołało taką sensację wśród Tibijczyków, bo wsumie wszystkie media o tym mówią. A dlaczego w szoku? Haha, mój tatko tam pracuje (prowadzi audycje różne) :d Muszę go opieprzyć, że pozwolił na tą audycje... No, w sumie to on nie ma nic do tego, bo raczej nie zabroni rozmowe na ten temat ludziom no i to jest temat na topie teraz (wiecie, słuchalność i takie tam), no ale mógł na przykład przez przypadek potknąć się o jakiś kabel czy coś :P
Jeśli nie wszyscy posłuchaliście, to dopytam starego czy prowadzą jakąś archiwizację i czy mają to na np. mp3 to wtedy umieszczę to na jakimś serverze i sobie wszyscy posłuchacie. Sam jestem ciekaw co tam mówili dokładnie. :)
Pozdr,
Ehhh jakie pierd.ly ze jeden idi.ta pobil matke to nie znaczy ze jest to globalny problem a robia z tego sensacje (moim zdaniem ten koles byl psychicznie chory). Moze niech robia tez reportaze o kazdym meczu jak kibole sie leja... Tibia nalogiem co dowcip jak do tego tak podchodzic to kazda czynnosc ktora wykonujemy jest nalogiem np nauka jak mam egzaminy to ucze sie tez po nocach, czaseami sie trafi taki tydzien ze nauki mam tyle ze wracam z zajec ucze sie ide spac i tak w kolko to znaczy ze studia tez sa nalogiem??
Wydaje mi sie ze brakuje im tematow to czepiaja sie byle gowna...
Po reportazu az sie wstydze ze tacy ludzie mieszkaja w Lodzi.
Już widze jutrzejsze nagłówki gazet...
"Tibijczycy szturmują stronę główną Radia Łodzi i doprowadzają do padnięcia serverów, aby uniemożliwić innym odsłuchanie audycji"
Ja tym gazetą i TV zaraz Siekne. Nigdy nie grali a PIED*** glupaty to to Fajna gre. Jak im isse nie poboba to niech WY**********.:) Ja uwielbiam Gry "MMORPG"
Thimburd
21-04-2006, 20:17
@Browek (http://www.forum.tibia.pl/member.php?u=50951)
No, niestety Łódź to siedlisko idiotów, dresiarstwa i głupoty (co prawda, nie wszyscy są takim marginesem, ale jest to spora część widoczna np. na ulicy albo w mediach).
A zgadzam się, i Piłka Nożna jest tutaj ŚWIETNYM przykładem. Przecież wywołuje niesamowitą agresję! Przez ten sport giną ludzie, wielu traci zdrowie, a na ulicach jest niebezpiecznie. Żałosne jest to, że ludzie czepiają się kompa, nie znając się wogóle na nim, ale jak stanie się coś z nimi związane, to odrazu się rzucają. Niech się rzucają lepiej na filmy w telewizji, sport, głupich rodziców którzy wychowują dzieci na je*** dresiarzy itp. co naprawdę dotyczy wszystkich. A że znalazł się jakiś głupi dzieciak, o słabej psychice (do tego pewnie jeszcze niezadobrze myślący) który łatwo się uzależnił i po wyłączeniu kompa przez matkę nie potrafił zapanować nad sobą to odrazu wszyscy krzyczą "TIBIA! Gra która zamienia dzieci w bezlitosnych zabójców", "Gry komputerowe wypaczają psychikę", "Gry komputerowe są ZŁE! To dzieło SZATANA!" i tym podobne teksty, to... Ja nie wiem, poprostu takich ludzi się powinno dać do psychologa, a psychologowie niech posłuchają obu stron i zastanowią się głębiej nad tym co mówią i o czym mówią, bo sądzę, że żadne z tych psychologów nie miał nigdy kontaktu z prawdziwą grą i dla nich wszystko co związane z komputerem jest złe, wypaczające psychikę, chore, bezsensowne i głupie i do tego emanuje przemocą, seksem i głupotą. Niech oni się kopną w głowę i zastanowią nad tym co mówią... Naprawdę, szkoda mi tych ludzi...
Taaa, a potem będzie:
"Masa szalonych tibijczyków, u których zresztą dostrzeżono objawy likantropii i wampiryzmu (bo zarywają noce), szturmuje sklepy meblowe by uzupełnić zapas krzeseł do bicia rodziców..."
Jest tyle rzeczy, które wywołują agresje, że rozmowy na ten temat nie mają sensu. Sporty, komputer, filmy, muzyka...
Jedynym uwarunkowaniem co do pojawienia sie przemocy jest zdrowie psychiczne-.-
Potrzeby emocjonalne... mam 12 lat więc chyba wiadomo co jest dla mnie potrzebą i nie tylko moją... kontakt fizyczny z taką jedną dziewczyną z klasy co mi sie podoba... :]
Dobre dobre....zwłaszcza to-
mam 12 lat więc chyba wiadomo co jest dla mnie potrzebą i nie tylko moją... kontakt fizyczny z taką jedną dziewczyną z klasy co mi sie podoba... :]
Fajowe:D
A tak pozatym to tibia faktycznie może uzależnić ale jak się gra z umiarem (jak ja) to luzik...
Trzeba uważać kiedy rodzice wchodzą do pokoju. SZybo minimalizować Tibię...
MarCynks
21-04-2006, 20:29
oooo lool news dodany o 18 : 40 kiedy za 20 minut audycja sie konczy... bez komentarza... powinno być dzień temu napiasne... i to ejst supported funsite... patrząc an ten news (gdyby mi ktoś go np. mailem przesłał) pomyślałbym że to z jakiejś badziewnej strony pewnie na jakimś dziwdowskim servie = 0 php 0 css asm text 0 ladnego wygladu.... bez komentarza...)
ja tak powiem:
Co oni mają do tibi niech się przyczepią do Lineage albo jakiś gier takich jak.Gta, Nfs itd. Przecież większość kupuje orginały i płacom. The Godfather to kosztuje ponad 150zł i tam jest żeźnia!! A sie doczepiają do gry 2d X( X(
lol3 zrobią z tej tibi narkotyk komputerowy :V
Tibia to jest nakrotyk.Ludzie siedza po parenascie godzin przed komputerem.Jak mama mowi idz na dwor to moze i idziesz bez jękniecia,ale myslisz ciagle o niej..."a moze kupie sobie c secika teraz....a nie po co golden armor lepiej wyglada"...taka jest prawda.Nie ma co sie oszukiwać.I nie piszcie ze bez problemu mozecie skonczyc z ta gra,ot tak.Jesli macie sile na to,zrobcie to w tym momencie, ale jezeli powiecie sobie:"ee piepszą glupoty znowu,pier.dole to, nudno jest,nie ma nic do nauki,wbic skila trzeba" wlacza wam się sygnał-"o k.urwa zabladzilem"....ale wy go jeszcze nie dostrzegacie...
Pozdrawiam
Boże, nawet nożyczki moga służyć jako narzędzie zbrodni, winem można się upić a od komputera zepsuć wzrok. Chodzi mi o to, że wszystko wykorzystane niewłaściwie jest złe, czyli jednym słowem: Ch** w dupe całej tej anty-tibijskiej propagandzie, i tak się nie damy, będziemy dalej expic, walczyć na wojnach i spędzać godziny przed komputerem, nie ich problem.
eeee tam nie ma sie czym podniecać dziennikaże po prostu nie mają o czym chwilowo pisać i szukają taniej sensacji, ile to już takich nagonek było. Z 7 lat temu nie było wiadomości żeby czegoś nie wspomnieli o satanistach i o tym że coraz więcej młodych ludzi wyznaje szatana. Reportaże sensacjie i rozmowy z tak zwanymi specjalistami trwały przez jakiś miesiąc a potem sie urwało, teraz po prostu czepiają sie tibi, nie ździwie sie jeśli niedługo usłyszymy w Radiu M o naszej grze, że zła, że nie dobra, że deprawuje młodzież (bo gra w tibie miast do kościoła chodzić), że kase na pacc dzieci by mogły wysyłać ojcu redaktorowi i tak dalej. Ale spoko przejdzie im. Wątpie jednak żeby z tego jakiś większy szum powstał. Wy sobie dalej spokojnie grajcie w tibie marnujcie czas przed kompem ale prosze was nie bijcie swoich mam krzesłem, łańcuchem od roweru czy co tam macie pod rękom bo jeszcze do was interwencjia albo ci z nie dowiary zapukają.
Shin Cron
21-04-2006, 20:51
Nagrał ktoś co ten koleś fandzolił w tym radiu??
Xzonixek
21-04-2006, 20:53
Ehh będziemy grać godzinami jak ja.... Wczoraj przynieśli do szkoły 'Metro' i sie do mnie doczepili że jako jedyny z klasy gram 5-6h w czasie dni lekcyjnych a w weakendy 12h... Inni mogą grać w CS'a po 8h lub w Warcrafta III na BattleNet, a ja nie moge w swojej tibi posiedzieć tych 12h?? A oceny mam wporządku. A w klasie mam 7 os co gra w Tibie i oni siedzą po 3h max, a jeden może pół h w ciągu dnia.
Może ten chłopak, co matke krzesłem bił był jednym z użytkowników naszego wspaniałego forum?? Może jest Moderatorem?? Może to admin?? (PRZYPUSZCZENIA!!!) Może chłopak padł na jakimś Dragon Lordzie lub demku i sie ostro wkurzył bo spadło mu coś wartościowego...?? Nie wiem, ja też mam często takie dziwne zachowania jak starsza przyjdzie i mi gada o wujku jakimś czy co kupiła w ciucholandzie...:D :D :D Dużo osób ma takie tiki nerwowe. mój brat cioteczny też... Wiele osób jest nafazowanych...Wczoraj mój ziomek troche anfy złapał, odwaliło mu i grał w Tibie do 6...Wiele osób może brać narkotyki i grać w tibie lub też pod wpływem alkoholu szaleć w wirtualnym świecie.
Nie można powiedzieć o tym chłopaku że jest zły, odwaliło mu czy coś...Mógł poprostu 'coś' wziąć i mu mogło coś nie kliknąć w bańce, i tak jak Magik mógł wypikować...Uważam że ta chinka też była nafazowana ostro, bo znam takie zachowania jak człowiek sam sobie tworzy grób, trumne, miejsce na cmentarzu...Tak jak Misiek z Łodzi kilkanaście dni grał nafazowany i mało jadł, przycichł, zamknoł się w sobie, a pewnego dnia skoczył z okna na ślubie kuzyna-małe dzieci to widziały- i później w jego mieszkaniu znaleziono rachunek za trumne...Grał w TibieX(
Wedłóg mnie każda z osób które były przedstawione w artykule 'Metra' musiały być nafazowane lub w inny sposób niepoczytalne (alkohol itd.)
Nie wiem dlaczego ci ludzie wypowiadają się o Tibi nie znając jej....jeśli już jadą ją z góry do dołu to niech mają powód(np. za długo grali i ich wywalili z roboty;) ) a nie mówią o czymś czego nie znają....to tak jakbym ja powiedział, że nie lubię spirytusu, a go nie piłem(przykład wzięty z powietrza;) ). Olejmy tych....bałwanów?....i grajmy dalej!:D
Lady'Dex
21-04-2006, 21:08
ja gram, nie padlem ani nic ale siedze na gg i mi sie Tibi wlaczyc nie chce bo mi sie juz nudzi ;) mam 25 lvl, a od 20 lvl Tibia mi sie ciagle nudzi :) Wole w pilke pograc;p
oooo lool news dodany o 18 : 40 kiedy za 20 minut audycja sie konczy... bez komentarza...
rusz tym pustym baniakiem i zobacz iż nieprzestawiłęs sobie strafy czasowej w opcjach -.-
kamperos55
21-04-2006, 21:16
Na audycję się nie załapałem a szkoda :( gdyby był tak ktoś uprzejmy (jeśli był ktoś kto nagrał ) schostował i umieścił np. tutaj albo w miejscu wskazanym przez moderatora . A teraz do konkretu : Myślę że ów Pioter przesadził (i to ostro tym krzesłem matkę) (@up) jednak nic nie usprawiedliwia go do takiego czynu jak w ogóle bicie rodzica (/@up) . W mojej klasie kilka osób gra w tibię i to w dodatku takie osoby (jak ja) które opuszcząją lekcje aby uczestniczać w libacjach , ale to tak btw. Myślę że osoby które grają w tibie nie uczą się gorzej (w każdym razie nie wyróżniają się mocno na tle innych) , niektórzy uczą się nawet lepiej ponieważ przyobiecano im np. pacca za dobre oceny na koniec roku ;) . Co do jedzenia to może jestem wyjątkiem a może nie , w każdym razie u mnie sytuacja wygląda w taki sposób że jestem w stanie rzucić klawiaturę i przynieść sobie szamanko ^^ . Ofc nie na respie dragów ale gdzieś na uboczu porzucę postać i pójdę rozkoszować się jedzeniem :evul: . To tyle chyba że coś znowu wymyślę 8o
Pozdro For All
Thorin-Debowa Tarcza
21-04-2006, 21:21
Po pierwsze:
@Do kogos na samym początku
Jesli twierdzisz ze tibia uzaleznia to poco siedzisz na forum?
Uważam ze tibia cholernie uzaleznia, nigdy nie gralem tak dlugo w gre jak w tibie (5 lat). A co do forum, to staram sie pomagać dobrą radą newbie, którzy jeszcze nie wyszli z tibii.
A co do tego radia
JEŚLI KTOŚ NAGRAŁ TO NIECH DA TUTAJ LINKA !
Bo niestety przeczytałem newsa o 20:15..... A bardzo bym chciał odsłuchać.
Sir Stas
21-04-2006, 21:30
Dla mnie to juz jest smieszna szukaja jakiegos glupiego tematu do plotek zaraz bedzie chodzilo po miescie ze ktos zabil kogos za tibie bo mu zaslonil palcem 1pixel monitora :f niech popatrz na narkomanow i osoby ktore lykaja narkotyki w tibi nic sie nie dzieje powarznego nikt nie umiera byla smierc ale nie przed tibia !
A to ze matka zostala pobita to juz raczej jej wina mogla lepiej wychowac dzieciaka a pozatym tego chlopaka powinni zlinczowac ! Pobic wlasna matke nigdy ! 1st to kobieta 2nd to matka twoja !
Pozdrawiam
P.S. Rowniez prosze o linka z tej audycji
Gniew Mroku
21-04-2006, 21:34
Mam nagrany kawałek, jak znajde kabelek to może zamieszcze.
Bardzo mi się podobał początek rozmowy, kiedy drom przekonywał pytającego, że nie jest adminem tibii :D Albo dyskusja na temat brutalności w tibii. Ach te walki....
Pozatym jestem załamany, dwa razy przegrałem z przedstawicielem radia w warcaby. ;(
Sorry że tak powiem ale oni sa je****ci mnie tibia nie kreci ale gram bo sie nudze... Jest fajna nawet ale te gazety i ty wygrzebia kazde gó**o z niczego.
Zabic kogoś za wirtualny miecz ?... Głubstwo ,debilizm.... Omg xd 8o
Nie wiem jak mozna sie uzaleznic od tibi ? może niektorzy tylko dla tego ze nie maja kolegow i graja po 12 h dziennie .. Kiedyś tez tak mialem moj 1 net tez tibia 5h dziennie... Naprawde Tv I radio robia zamieszanie z byle czego,czemu sie Counter Strike nie czpili w to tez gra tysiace polakow i cala europa -.-
Ten gościu co matkę zakatował to musiaj byc jakimś idiotą. Tylko niech ludzie nie przestają grać w Tibię z tego powodu. LUDZIE!! Nie traćcie rozumu przez Tibię!
extremepatrick
21-04-2006, 21:50
Jak ktos ma juz nagrana audycje to niech zamiesci link... najlepiej z megaupload.com albo z czegos innego bo juz mam limit na rapid przekroczony -.-
Najbardziej mi sie nie podoba, ze pokazuja tibie w swietle jakichs niezrownowazonych psychicznie ludzi lub jakichs glupkow co mowia reporterowi ze kupil plejt armora i potem na allegro sprzeda. LOL! Ja nic nie sprzedaje, nie gram dla pieniedzy, owszem jestem uzalezniony ale tylko przez grywalnosc i mozliwosc rozmawiania i poznawania nowych osob. Jesli bedzie jeszcze glosniej to wlasciwie wiele polskich tibijczykow powie "papa" bo rodzice na pewno odrazu zakaza... Moi pewnie tez.. : |
Oni poj*bani sa. Starzy zabronili mi przez nich grac. Ten reportaz jeszcze bardziej zaszkodzil tibijczykom niz ta cala gra. Zaraz uje*ie kogos krzeslem!!:evul:
zabronili wam grać w tibie ? o.O
u mnie to jak sie by zapytali czy gram w tibie to zapytałbym głupio "a co to?''
Dragon of Piorun
21-04-2006, 22:05
Ci kretyni z radia i TV to naprawde, tylko sensacji szukają, już było mówione w tym temacie, że akurat do Tibii się przyczepili, a nie do jakiś innych gier. Ten typ co zabił swoją matkę to był poprostu nienormalnyc i tyle, a wogule to o uzależnieniu to pieprzenie, ja gram w Tibie bo mi się podoba i lubie i tyle poprostu play 4fun.Media po zatym, że nie lubią Tibii nie lubią też HIP-HOPu i wicewersa ja nie lubie mediów.
debile >.< uwzieli sie przejdzie im. ja np. juz od dawna gram w tibie 4fun (zreszta nigdy nie przypalalem calymi dniami owszem zdarzaly sie pojedyncze dni na wakacjach kiedy troche za dlugo gralem ale gram dlugo tylko kiedy np. jest zla pogoda/wszyscy powyjezdzali na wakacje) jesli tylko moge wyjsc pograc w pilke, pojezdzic na desce z kims to wychodze i nie gram ale zgadzam sie ze tibia strasznie wciaga
Ci kretyni z radia i TV to naprawde, tylko sensacji szukają, już było mówione w tym temacie, że akurat do Tibii się przyczepili, a nie do jakiś innych gier. Ten typ co zabił swoją matkę to był poprostu nienormalnyc i tyle, a wogule to o uzależnieniu to pieprzenie, ja gram w Tibie bo mi się podoba i lubie i tyle poprostu play 4fun.Media po zatym, że nie lubią Tibii nie lubią też HIP-HOPu i wicewersa ja nie lubie mediów.
nie zabił tylko pobił krzessłam -.-
Media jak zwykle po jakimś wydarzeniu znaleźli sobie temat :( Tak, Tibia to siedlisko wszelkiego zła i przemocy (wojny)... Żałosne...
ok to przestane grac w gry gdzie gracze nawzajem sie zabijaja i pogram moze w cos bez takiej przemocy... co powiecie na dooma 3?
-.-
Nie, nie. Pewnie oczekuje się od nas gry w gierki np: Kangurek Kao, albo coś w jegio stylu :P
A tak btw.
Znam ludzi, którzy dla tej gry odrzucili życie prywatne (dziewczyna itp:) ), a jak sie wylożyli to szukali zemsty w PK ;]<--- Byc moze nawet czytaja ten temat :) Pz dla nich :)
LoL wczoraj w wiadomosciach bylo o Tibi jaka to ona jest zla itp poniewaz jakas matka odlaczyla swojemu dziecku neta i on sie wk****l i zaczol ja z krzesla napierda*** .
extremepatrick
21-04-2006, 22:18
A ja dalej wierce, żeby ktoś dał linka (nie rapida bo mam transfer przekroczony i wiele osob pewnie tez...) do nagrania audycji! Chce uslyszec co madrego maja dziennkiarze do powiedzania na temat Tibii.
A tak z boku... powiedzialem mamie o tym artykule i nawet dalem jej przeczytać to sie razem ze mna smiala z tego.
Suzorewu
21-04-2006, 22:20
Buahahahaah ja niemoge z tych de**** ktorzy probuja znalesc jakis temat do rozglosu tylko dla tego ze ich wiejska gazetka/radio ma za maly dochod...Dlaczego niby mamy przestawac grac bo ktos tam zmarl w Azji?? I to dziewczynka PYTAM gdzie byli jej rodzice?? TOZ TO NIE jest zjawisko powszechne!! Nikt nie ginie z przegrania! Jesli juz o sa jednostki !! Ciekaw jestem czy tak samo by bluzgali naukę gdyby zmarł ktos z PRZEUCZENIA sie! Nie jadl, nie pil tylko sie uczyl =.= Przepraszam za ortografie ale to mnie tak wpienia ze szok....POZDRO wszystkim i BACZNIE sledzcie co wasi STARZY sluchaja/ogladaja/czytaja -.-....
Ten gościu co matkę zakatował to musiaj byc jakimś idiotą. Tylko niech ludzie nie przestają grać w Tibię z tego powodu. LUDZIE!! Nie traćcie rozumu przez Tibię!
On ją pobił nie zakatował. Zakatował tzn. pobic na śmierc.
Wy gadacie o jakiejsc głupiej audycji, a Chuck Norris był w Załóż Się i kopał z pół obrotu!!
Ka sia czek
21-04-2006, 22:36
Wszystkie agresywne wypowiedzi swiadcza tylko o tym jak gleboko tibia w was "wrosla" o niczym inny. Tak jak z narkomanami ... zaden sie nieprzyzna ze jest narkomanem dopuki naprawde sie nieztoczy a i wtedy niezawsze przyzna ze nim jest ;].
Tak tutaj tylko slychac gram bo niemam co robic, gram jak mi sie nudzi, gram 2h dziennie, itp itd :] Przestancie oszukiwac przynajmniej samych siebie ... Zreszta za przeproszeniem przeokrutnie mnie to wali -.- HF GL !
Thorin-Debowa Tarcza
21-04-2006, 22:42
Wszystkie agresywne wypowiedzi swiadcza tylko o tym jak gleboko tibia w was "wrosla" o niczym inny. Tak jak z narkomanami ... zaden sie nieprzyzna ze jest narkomanem dopuki naprawde sie nieztoczy a i wtedy niezawsze przyzna ze nim jest ;].
Ekhm... nie wiesz, nie mów.
Po przeczytaniu artykółu twierdze, ze to brednie... A w tibie nie gram od.... hu hu... rok?
Ale przyznam.. byłem maniakiem, mój rekord to 15h bez wyłączenia komputera :D
extremepatrick
21-04-2006, 22:47
Tak tutaj tylko slychac gram bo niemam co robic, gram jak mi sie nudzi, gram 2h dziennie, itp itd :] Przestancie oszukiwac przynajmniej samych siebie ... Zreszta za przeproszeniem przeokrutnie mnie to wali -.- HF GL !
eheh zgadzam sie... nie krytykuje tego co pisza w tej gazetce. Gram bo nie mam co robic i tyle :) a juz pisalem ze z tego artykulu nawet moja mama sie smiala ;p bo ona wie ze gram i to nie jest nic zlego... lepiej zebym gral niz cpal, pil i sie staczal jak niektorzy. A jakbym sie zakochal to juz inna historia (bylo w gazecie ze kogos milosc oddciagnela). Wtedy trzeba poswiecic czas ukochanej osobie :)
Petito161
21-04-2006, 23:20
patrze na te wypowiedzi i mi sie plakac chce ze sa ludzie normalni ktorzy naprawde wiedza ze tibia nieszkodzi i sa debile ktorzy twierdza ze im to szkodzi ja mysle tak jak komus to szkodzi to niech zalapie sie do psychologa albo przestanie grac, proste i logiczne nie wiem po co te wszystkie piepszenia o tym ze tibia uzaleznia, moim zdanie albo gazeta niema kasy i wymyslila se historyike i w dodatku czepia sie Tibi, to juz cos jest nie tak, powiem tyle garm w tibie okolo 3 lata i mysle ze jest to fajna gra mam postepy w nauce angielskiego i innych przedmiotach moge sobie spokojnie pogadac z kims po angielsku itp. Pomaga mi zabrac smetny czas kiedy sie nudze wiec sorka ale Ci z gazety czy radia maja dziwny etap myslenia mogli by se zagrac zobaczyc i dopiero kometowac a oni niegrali i w dodatku skometowali X( jak ja bym mial ich gazete skometowac to pol zycia by mi to zajelo (malo prawdy wiecej klamstw) niechodzi juz o to ze gra sie po 5h ale pomyslecie sami co ma robic dziecko ktore albo niema kolegow, albo pada deszcz, albo jest zimno, albo ma kurtke mokra zima to okres w ktorym non stop gra sie bo jest duzo powodow zas w wakacje jest duzo powodow by niegrac (dziewczyny, pilka, ogulnie sport i wiele innych zajec) wiec prosze nieowijac w bawelne bo to juz jest smieszne i meczace ;/ tyle powiem
Aureański newbie
21-04-2006, 23:23
Mnie natomiast rodzice pytali przez pół dnia o co na prawdę w tej grze chodzi bo wiedzą, że jak w coś ram to wiem o tym praktycznie wszystko (offtop: ta wiedza dała mi 6 z angielskiego za prezentacje i wszystko waliłem bez przygotowania :D) i stwierdzili iż, jednakże, azaliż, ci <cenzura> w tym <cenzura> radiu i TV nie mają o czym pisać chyba... Wiecie, że kiedyś jakaś dziewczynka popełniła samoustwo bo nie mogła przejść... BOMBERMANA!?!? W tamtej wersji co ona grała było nieskończenie wiele poziomów... Jak powiedzieli inni : wszystko uzależnia i jak sie ma coś z garem to można nawet matkę pobić alb skoczyć z okna (mam winged helmeta to mi się uda!) :baby:
Sejm zostal juz przez media obroniony no wiec......glupie dziennikareczki i zjebani dziennikarze szukaja nowego hitu a ze trafilo na tibie to nic nie poradzimy.Ja poprostu sie usmialem jak nigdy w zyciu.niedlugo sie do*******a ze oddychanie to jest nalog i trzeba zaprzestac8o
Moja mama jak zobaczyla ta audycje w TVNie to wybuchla smiechem.Ja osobiscie dostalem zajebistego bólu brzucha ze smiechu<nie moglem sie opanowac>. Co do tamtego typa to poprostu ma najebane w bani a rodzice nie wiedza jak go wychowac:D Dostal by wpierdol od ojca i by sie ustatkowal momentalnie:]
Dziki Świstak
21-04-2006, 23:31
chyba pojade do tego goscia co matke stolkiem tlukl , wezme ten sam stolek i mu twarzyczke tym stolkiem otluke
Po tym artykule rodzice powiedzieli że mam przestać grać w tibie ale oni jacyś niedoinformowani bo w tibie nie gram od hmm... miecha. No ale ja tam przestałem grać nie dlatego ze mi sie znudziła tylko miłość... musze mieć więcej czasu zeby zrobić lekcje i wyjść z dziewczyną do kina:evul: B)
Sie wkur.... . Nie dosc, ze polowe nazmyslali, to jeszcze kilka kwestii poucinalii (chodzi mi o fakty w tvn). W ten dzien kiedy robiony byl reportaz bylam akurat w cafe (jest ona prowadzona przez mojego znajomego wiec nic za nia nie place a przy okazji nie musze sie bac o wirusy). W pewnym momencie wpada tvn i dra sie ze robia reportaz o grach internetowych. W pewnym momencie podeszli i do mnie.Ja oczywiscie udzielilam wywiadu (a nie przyszlo mi to latwo :P)ale nic z niego nie bylo pokazane. A moze to i lepiej.. Woleli pokazac jakiegos (za przeproszeniem) spoconego "buca", ktory o tibii wie tyle co nic, codziennie przez nia wagaruje i nie zdal przez ta gre ze 3 razy.. Nie zdziwila bym sie gdyby teraz ludzie zaczeli wytykac Tibie palcami jak by zobaczyli potwora czy inne gowno przez ten reportaz. Jezeli teraz spodkalabym ta reporterke, ktorej udzielalam wywiadu wyzwala bym ja od- nie wazne czego ... Koncza im sie pomysly na ogromne afery to biora sie za Tibie.
Slawomir Knight
21-04-2006, 23:49
Ja sie troche przejąłem tym artykułem i reportazami w TV.
Czy jestem uzależniony? - w dni szkolne - 3-6h, w dni wolne 12-14h - i tak w dzien w dzien od jakis 7 miesiacu( oprocz jakis 7 dni, wyjazd do babki itd.)
Prosze o odp. na to pytanie.
Od 18 do 19 ... News napisany o 18:40 ... rychlo w czas Wam sie przypomnialo ... nie zal Wam bylo miejsca na takie cos ?
przeczytaj wszystkie posty a nie piszesz nowy bez myślenia..
następny 'bystry' gracz który nieprzestawił sobie strefy czasowej na forum -.-
@Slawomir Knight
Niegraj w tibie kilka tygodni i jak niebędziesz o niej myślał nieustannie to niejesteś uzależniony
kamperos55
22-04-2006, 00:05
Pozatym jestem załamany, dwa razy przegrałem z przedstawicielem radia w warcaby. ;(
Jak mogłeś :D
czemu sie Counter Strike nie czpili w to tez gra tysiace polakow i cala europa -.-
Od tego się prosze odczepić . Tam się zabijają ale można włączyć tryb bez krwii :D
tego chlopaka powinni zlinczowac
JEstem ZA !!
Zaraz uje*ie kogos krzeslem!!
Droma !! Droma !! :evul:
Ten typ co zabił swoją matkę
Przesadziłeś 8o
Tak, Tibia to siedlisko wszelkiego zła i przemocy
Komentarz mojego kolegi : gdyby można byłoby to jeszcze gwałcić to byłaby to gra roku . Mój : i kolejna sensacja dla TV :D
Chuck Norris był w Załóż Się i kopał z pół obrotu!!
Ot sensacja ! Chuck Norris kopie ! I to z półobrotu ! A z czego niby ?? Z Nogi ??
Kończę ponieważ jako wzorcowy syn mówie wapniakom dobranoc i ide spać (inaczej mi kompa rozbiorą) żebym się jutro ładnie uczył i pomagał w ogródku ! Argh! pomóc nie zawadzi ale ja bym jeszcze popisał wam tutaj bo mi się podobają wasze niektóre teksty :D
Piszcie dalej a ja jutro was podsumuję !! :evul: 8o :evul: 8o :evul: 8o
BACZNIE sledzcie co wasi STARZY sluchaja/ogladaja/czytaja -.-....
Kolege chcieli wyslac na przymusowe leczenie ;P A co do moich starych, to odkad zobaczyli o co w Tibii chodzi pozwalaja mi grac tylko w weekend xD. Pz.
ROTFL niektore posty sa powalajace xD a co do tibi... nie pamietacie codename panzers ? ( nie wiem jak to sie pisze bo dawno nie gralem ;\\) swietna gra, najlepsza powiedzialbym strategia w realiach wojny a po artykule w gazecie chcieli ja z polski wycofac ;\ jak nadal media beda naglasniac ta sprawe to znow bedzie taka powtorka tylko ze w kosciolach ksieza nie beda mowic o rasistowskich grach komputerowych tylko o internetowcyh narkotykach ...
Misio Man
22-04-2006, 00:31
Odpowiednim komentarzem jest jego brak ... a jednak kurde im coś się pokiełbasiło w głowie(no co nie przeklinam bo mamusia patrzy) Ciekawe ciekawe to (jak zupa)"Tibia to gra o killerach i rze jak bende miał doświadczonom postać to moge jom sprzedać na alegro ... za dwatysionce zeta jerzeli nie wiencej" hmm lol?
Przeciez to co oni mowia jest smieszne, chyba naprawde nie mieli juz ciekawszego tematu. Mam nadzieje ze na tej audycji sie skonczy chociaz troche w to watpie. Przeciez na rynku jest od nasrania gier w ktore ludzie graja, i podobnie reaguja jak ten chlopak. Jezeli ktos nie wierzy to prosze wejsc na www.maxior.pl i poszukac: do czego moze doprowadzic gra (ziomkowi puscily nerwy jak gral w quaka ) jezeli ktos bedzie zainternesowany tym to moge dac linka. Nie rozumiem tego dlaczego musieli sie przyczepic akurat do tibi.
@edit
prosilbym tez zeby ktos dal linka jak udalo sie komus nagrac ta audycje ;]
Luthien Tasartir
22-04-2006, 01:36
eeeeh znalazl sie jakis koles ktory sie rzucil na MATKE ( :| ,makabra ) ,opisali robia afere... tibia jak narkotyk? kazda gra jest w stanie wciagnac, nie wiem czemu do akurat TEJ sie przyczepili. no i byl przypadek ze mloda chinka zmarla z wycienczenia przed komputerem, czyz nie? a przeciez to nie byla tibia... jedno wielkie nie zgadzam sie z mojej strony. w ogole ten step.... gra fabularna w swiecie magii... ja bym tak tego nie nazwala ^^ kolega po przeczytaniu gazety rozplakal sie ze smiechu turlajac sie po podlodze. zredukowal tekst nie do poznania :P najgorsze ze moj tati gdy dopadl artykul kategorycznie zabronil dalszego grania ;/ dopiero po godzinnej rozmowie udalo mi sie wytlumaczyc czym dla mnie jest wlasciwie tibia. bo gram glownie ze wzgledu na kontakty z ludzmi (guardia) :) a to ze level se sam wbija i skille... to juz 2 sprawa ;) poza tym miewam duze przerwy w graniu i jakos zyje, nie swiruje i nie okladam nikogo krzeslami ^^ a jak z wami? ;)
to są je*ane qrwy, dopieprza sie do wszystkiego
Ja uważam, że Tibia to nie jest gra dla przyjemności! Absolutnie! Tutaj grasz bo musisz... a jak zginiesz wpadasz w furię... i co w tym takiego przyjemnego? nic... expienie? po kilku godzinach (nawet mniej) robisię starsznie monotonne... bolą oczy od tej grafiki... trenowanie... godziny treningów... zginiesz...wsyztsko w piz** ja dziękuje za takie coś
Dlatego przeniosłem się na Lineage II!
POLECAM GORĄCO!!!
Nara wszyscy tibijczycy ;)
P.S. tylko szkoda bo wydałem na Tibię 180 zeta... i połowa się marnuje ;/
Warzyw the Master
22-04-2006, 02:18
Ja uważam, że Tibia to nie jest gra dla przyjemności! Absolutnie! Tutaj grasz bo musisz... a jak zginiesz wpadasz w furię... i co w tym takiego przyjemnego? nic... expienie? po kilku godzinach (nawet mniej) robisię starsznie monotonne... bolą oczy od tej grafiki... trenowanie... godziny treningów... zginiesz...wsyztsko w piz** ja dziękuje za takie coś
Dlatego przeniosłem się na Lineage II!
POLECAM GORĄCO!!!
Nara wszyscy tibijczycy ;)
P.S. tylko szkoda bo wydałem na Tibię 180 zeta... i połowa się marnuje ;/
Wniosek z tego jeden- najwyrazniej grac nie umiesz jak ci sie nie zwraca, moze ciagle padasz lub za malo siedzisz.
Na Lineage II trzeba miec niezla maszynke...
A co do artykułów o Tibii. Niech sie pałują, Lepper wchodzi do rzadu lepiej nad tym plakac. A nalogowcow do kwarantanny !
niech sie oni odpier**** od tibi dla mnie ta gra to tylko przyjemnosc a jak sie umi grac to sie nie padnie (od pol roku nie dedlem odpukac na szczescie (puk puk) w drewno nie malowane ;)
Wielki Mancyz
22-04-2006, 07:04
jak przeczytałem to na gazecie wyborczej to myślałem że padne jak można pobić swoją matke za to że mu tibie wyłączyła czy komputer ?!?!?!?! to już musiał być evul maniak.... i przez takiego 1 człowieka teraz wszyscy nawalają w tv i radiu "" NIE GRAJCIE W TIBIE "" :/ rozumiem że tibia może mieć zły wpływ ale jak ktoś traktuje ją tylko jako zabawe lub rozrywke to jest looz :)
Duch Guardi
22-04-2006, 07:50
o tym gościu jest nawed na www.tibianews.net i www.tibia.com w forum
kamperos55
22-04-2006, 09:01
Tak mi się przypomniała inna giera w necie a mianowicie *********.Pl . Z pewnością wiele osób zna ją i też gra . Jest ona równie wciągająca a może nawet dla niektórych i bardziej . For Excersise podam że mój kolega gra po kilka- kilkanaście- godzin w O-Game . Wracając do ********* to panują tam +/- podobne warunki jak w tibii , nie ma jednak grafiki . Co do zabijania i napadania jest to zezwolone wręcz nakazane napadać członków przeciwnego klanu :o . Krew się tam leje litrami i tak dalej ale nikt w TV o tym nie będzie mówić ponieważ jeszcze żadna osoba grająca w to nie pobiła swojego rodziciela/opiekuna . Słyszałem że wiele osób przez tę grę straciło prace itp. itd. więc czy Tibia , jednak nikt o tym nie powie póki któś przez to nie umrze .
Reasumując :
Polak Mądry Po Szkodzie
bardzo mądrze napisany artukuł, moze trochę naciągnięty ale prawdziwy, z życia wzięte...
powiedzcie, czy oni ne mają racji? :|
TIBIA zawsze byla jest i bendzie głośna grą bo wszyscy o niej lyszeli, ale czy ta gra jest aż taka zła?
Jeśli ktos gra na luzie dla rozrywki to nie, ale jeśli ktoś chce byc najlepszy to niestety są to konsekwencje.
Ja sam bylem uzalezniony, ale poznalem pewna dziewczyne i w tibie niegram praktycznie wogule przeszlo miesiac robilem 5 lvli z 40 na 45 a 45 juz mam z 2 tygodnie niesprzedam tej postaci mimo ze koledzy mi oferowali swa chęć na te postac
wszystkim uzaleznionym życze poznania jakiejś laski czy faceta bo granie w te gre niemam większego sensu kiedys trzeba bendzie i tak skończyc:]
Wniosek z tego jeden- najwyrazniej grac nie umiesz jak ci sie nie zwraca, moze ciagle padasz lub za malo siedzisz.
Jak mnie wku.... takie wypowiedzi. Czyli chcesz mi powiedzieć, że jeżeli kupię sobie PACC na rok i nie będę grał np. przez miesiąc to jest skończonym idiotą bo wydałem kasę i mi się nie zwraca?
Wg. mnie to TY masz problem z graniem w Tibie! Nie rozumiesz że to jest tylko gra, która ma mi dać mile spędzony czas? Jeżeli tak twierdzisz to weź się udaj do jakiegoś lekarza, bo poźniej będzie za późno!
IMO dobrze, że pojawił się taki artykuł na gazeta.pl - pokazuje to jak "dzieci" łatwo wpadają w obłęd - a przecież to tylko gra!
pawel The Magician
22-04-2006, 10:28
nagrywał to ktoś? chciałbym usłyszec jakie to znowu farmazony pier****** na temat tibii xD
Ehh wkuzylem sie na wasze komentaze!X( Ale co poradze kazdy uzytkownik forum lubi tibie.Ale ja nie, ogladam tylko fake'I Gralem w ta gre pare lat jak tylko ktos mi smial przerwac bluznilem a jak ktos mnie zabil plakalem!Jesli ktos gra krotko w ta gre radze mu przestac!Im wiecej grasz tym wiecej wymagasz!Tibia jest beznadziena!Chcesz byc lepszy niz inni expisz nudzisz sie ale grasz!Ludzie opanujcie sie to tylko wasze chore zdania wy i tak jestescie uzaleznieni tylko wam sie wydaje ze nie!
Van Goozen
22-04-2006, 10:38
Moja mowa bedzie krotka : Nie maja sie czym przejmowac??? - Ze jakis ojciec z matka zabili swoje kiilku miesieczne dziecko, tylko sie tibii czekaja. Jaka z tibi przemoc jest, akurat trafil sie jakis psychol ze matke krzeslem naklepal trudno izolowac go, moze zaniedlugo cipsoft usunie tibie boi sie przejmie X( Powalilo ich ich jakby nie bylo wiekszych problemow :\
Thorin-Debowa Tarcza
22-04-2006, 11:22
Boze ludzie !
k*u*r*w*a
Tylko komentujecie, dajcie linka =/
TIBIA TO GRA DLA LUDZI A NIE DEBILI-_-,OMG Z POWODU 1 DECYDENTA KTORY POBIL MATKE ZA TO ZE MU WYLONCZYLA NETA I PRAWDOPODOBNIE JEGO CHLOPEK xd ZGINA NA 10 LVLu =\ STALA SIE ZŁEM,NARKOTYKIEM <ROTFL> WIEC MOZE LUDZIE GRAJACY W TIBIE SĄ NARKOMANAMI ?:o AEW
LUDZIE JAK JESTESCIE PSYCHICZNI TO NIE GRAJCIE W TIBIE TYLKO WYSKOCZCIE Z OKNA,RZUCZCIE SIE POD POCIĄG ALBO SIE POWIESZCIE...
Roxman swiete slowa. A tak btw to jakbym ja byl matka tego gnoja to za takie cos dostal by wpier*ol i bym go wyslal do poprawczaka i tak by zakonczyl swoja kariere gry w tibie :p
Niestety nie mam dobrej opini o opolskich graczach Tibii, jak można nazawać takiego który wita cię w kopalniach Kazo, Kurwa! S*******aj z tąd !
I to nie są pojedyńcze przypadki.
Powoli twierdze że grający w to są niedorozwiniętmi downami.
Oczywiście można spotkać też poważnych graczy, ale tych mogę chyba policzyć na jednej ręce :(
Aureański newbie
22-04-2006, 12:40
UP@ I ty się pewnie do nich nie zaliczasz a jak nei wiesz o czym mówisz to się nie odzywaj B) Patrzysz że to gra dla debili a popatrz że nie tylko polacy w to grają i są więksi debile niż my np. tacy brazylijczycy czy szwedzi. Ponadto zwruciłem uwagę w tym artykule że napisali coś w stylu "w tę gra gra dużo graczy z Polski, Brazylii, Szwecji, USA i Hiszpanii 8o Dobry dowcip nie spotkałem jeszcze żadnego amerykańczyka a co do Hiszpanów to ich mogę policzyć na palcach jednej dłoni :D
omg co sie tam przejmować normalka noobki z telewizji radia daja rozgłos
politycy obiecuja ze zrobia cos z tym
a po 2 tygodniach nikt nie pamieta o.O
ps. za to kocham polske :DB)
Pusty smiech ogarnia mnie gdy czytam,że ktoś mówie,że gra 12 g i nie jest uzalezniony :):), wielu z was jest uzaleznionych,lecz uparcie broni do upadłego tibii. Spytajcie sie wielu narkomanów to wam powiedza,ze marichuana jest nieszkodliwa i palą tylko dla relaxu.
Mówicie,ze dziennikarze pobierznie potraktowali temat i nie wiedza o co w tibi chodzi, ale jesli ktoś w wieku do 18 lat mówi,ze gra w jakakolwiek gre codziennie po 5 g to jest to chore! Nie ważne jakie są reguły tej gry.
Jeżeli ten dziennikarz, który robił ten reportaz wszedł by na ten temat to tylko utwierdziłby sie w przekonaniu,ze wielu ludzi jest uzaleznionych w tibie, która uzaleznia.
1) Piękny przykład uzależnienia... Jakiś koleś gdzieś na początku napisał że jeżeli by nie grał w tibie to by się nudził za pretekst dal -> 0 kumpli 0 roboty <- a może zamiast siedzenia 10h przed kompem posiedzieć 2h i iść poszukać tych kolegów.. Bo Tibią całe życie żyć nie będziesz [zdanie potwor]
2)Wszyscy się rzucają tibia tibia czy ktoś czytał ten artykuł w gazecie do końca tu chodzi ogólnie o gry online... Porostu Tibia była os tanim wypadkiem który się zdarzył w Polsce... Oni nie mówią ze Tibia jest zła, oni mówią ze jeśli my nie będziemy uważać możemy tak samo skończyć.. Jak ten Chińczyk lub ten psychol od krzesła...
3)ktoś wspomniał "ludzie czepiają się kompot a się na nich nie znają ,a takie ciekawe pytanie ile osób umie cos więcej na kompie niż otworzyć podstawowy program, zainstalować ściągnąć grę, i grac w gry ?? W końcu mamy XXI wiek ?? czyli co oni nie powinni mówić nic ??
Powinna przyjść mam i powiedzieć posiedź sobie synku jeszcze cala noc nabij lvl co ci szkodzi...
Jeśli ktoś tak myśli to powinien zauważyć ta lampkę ostrzegawcza nad jego głową która sygnalizuje że cos jest nie tak... Graj nawet cale życie... ale rób to z umiarem... pamiętaj ze życie to cos więcej niż myszka klawiatura i Monitor...
------------------------------------------------------------------------
Sorki za Bledy ortograficzne... :p moge zgonic to na dyslekcje albo na lenistwo wybieram :p oba :P
Ja w to badziewie gram od 3 lat prawie. W wakacje sobie zrobiłem przerwe, ale później wróciłem, a teraz znowu nie gram bo uważam, że to gra dla debili... no powiedzcie mi jaki jest w niej sens? mieć większy level czy skille? Nie da sie jej przejść, tylko ciągle te expienie nudne. Miałem ze 30 postaci (sam je robiłem, nigdy niczego nie kupowałem na allegro bo tylko nooby które nie potrafią same zdobyć kasy czy nabić levelu tam kupują) i musze stwierdzić, że 90% naszych wspaniałych rodaków to dzieci które zaczną rzucać w ciebie k.u.r.wami jak wejdziesz im na expowisko albo cie zabiją bo masz wyższy level, br to idioci, którzy nie znają angielskiego i którzy mając 40 level padają od 10 druida, a szwedzi to pa i pg którzy niszczą wszystkich :P Teraz wbijam się do gry tylko po to, żeby pk zrobić którymś charem albo pogadać z kumplami.
David_skater
22-04-2006, 13:30
NIE RZUCAJCIE LUDZI KRZESŁAMI :p
Duch Niespokojny
22-04-2006, 13:31
Patrzysz że to gra dla debili a popatrz że nie tylko polacy w to grają i są więksi debile niż my np. tacy brazylijczycy czy szwedzi.
Debilizm nie zależy od narodowości. Zarówno wśród Polaków, jak i Brazylijczyków czy Szwedów znajdą się i głupsi, i mądrzejsi.
Ponadto zwruciłem uwagę w tym artykule że napisali coś w stylu "w tę gra gra dużo graczy z Polski, Brazylii, Szwecji, USA i Hiszpanii 8o Dobry dowcip nie spotkałem jeszcze żadnego amerykańczyka a co do Hiszpanów to ich mogę policzyć na palcach jednej dłoni :D
Ja też nie spotkałem jeszcze żadnego "Amerykańczyka". Spotkałem za to wielu Amerykanów, a to pewnie dlatego że gram na.... amerykańskim serwerze, w przeciwieństwie do ciebie. Co do Hiszpanów - też jest ich troche, choć może bardziej chodziło im o ludzi hiszpańskojęzycznych - Chilijczyków, Wenezuelczyków, Meksykanów itd.
Heliwurab
22-04-2006, 13:32
Ja uwielbiałem tą gre, zawsze do niej wracalem dzieki kumplom ze starej klasy (1 gim. teraz ), zawsze bylo co robic, znalem moj cel (byc lepszym, madrzejszym). Kierowalem sie marzeniami, gdy widzialem 20 bp UH itp. na filmikach ^^
Po grudniowym update moj zapał zgasl, i przez nowa grafike i przez to ze mniej czasu moglem grac. Szkoda
@topic
to o gazetce.. Nie wiedzialem ze komputer az tak wciaga. Moze i sie kloce o to z matka, ale nigdy jej nie zabilem ( ;P)! Mysle ze jednak trzeba odlaczyc kompa na dluzszy czas... ZEBY ZABIJAC BLISKICH Z POWODU GRY???!!!
Co do audycji: nie wysluchalem ^^ ciekawe bylo?
są więksi debile niż my np. tacy brazylijczycy czy szwedzi.
OWYm Debilem jesteś tylko i wyłącznie ty..gadałeś kiedyś z br albo ze swe ?
po twoim nastawieniu wątpie..jakby wszyscy ludzie mieli takie nastawienie jak ty już dawno by nas niebyło
mam świetnego qmpla na Kyrze. Swe z którym zawsze o wszystkim można pogadać...rozmawiamy na bardzo ciekawe tematy i jest mi z nim o wiele lepiej gadać niż z takimi polakami co to do porozumienia niemogą dojść przez te """BR i Swe to n00by -.-"""
Lol,widać do czego prowadzi brak umiaru...:baby:
Tibia zabija ..
Może nie dosłownie ale ta gra tworzy wielką "ryse" na psychice na wiele, wiele lat ..
Ja po wielu próbach już naszczeście nie gram w gre a teraz walcze aby nie wchodzić na forum ;)
Aha i nie żal mi ludzi uzależnionych i wyniszczonych przez Tibie / gry online tylko żal mi ich rodzin których szansa na "uwolnienie" ich dzieci z gier jest mała :/
Dark Knight
22-04-2006, 14:03
Ktos wczesniej napisal ze tibia zostala stworzona dla zabicia wolnego czasu pfff bzdura. Tibia jest gra ktora ma "zjadac" nasz czas a my mamy tracic na nia pieniadze (pacc bez ktorego przeciez gra jest glupia i mala) i kontakty z bliski (bo lepiej nabic troche expa i zdobyc gp niz pobyc z rodzina i przyjaciolmi).
Tibia powstala aby producent zarabial a nie zabawial uzytkownikow, a te wymowki niektorych to jeden wielki zal :>
Artykul z gazety dotyczyl wielu gier mmorpg a miedzy innymi TIBI. Wiec jezeli wnie grac to z umiarem i nie cale zycie -.-
GL dla 12 latkow ktorych tibia jest calym zyciem
ja gram, nie padlem ani nic ale siedze na gg i mi sie Tibi wlaczyc nie chce bo mi sie juz nudzi ;) mam 25 lvl, a od 20 lvl Tibia mi sie ciagle nudzi :) Wole w pilke pograc;p
Mialem to samo dokladnie ;] tez mi sie nie chcialo od 20 vl wbilem z laska 25 lvl i sprzedalem postac, a teraz albo zaluje, albo sie ciesze z kasy ;] roznie
Uzaleznic mozna sie od wszystkiego, a fakt jest faktem, ze tibia to chyba najlatwiej dostepny mmorpg (malo wazy, za free i jest prosty jak konstukcja cepa).
Taka gra wciaga bardziej niz inna, bo musisz wciaz w nia grac (teoretycznie nie ma ona konca). W dodatku, im wiecej grasz tym jestes lepszy, i nawet 12 latek ma szanse tyrac innych (pewnie odreagowanie z problemow swiata realnego :P)
Ale cos w tym musi byc ze siedzac w autobusie, idac ulica, w sklepie, slysze pelno ludzi w wieku 12-15 lat, gadajacych ciagle o tibi (omg, takim bylem Oo!). Czemu nie slysze czegos takiego o WOW, albo o Lineage? (chociaz szczerze miwoac, kilku fanatykow tych gier tez znam).
Artykul takze nie oznacza, ze wszyscy co graja w tibie sa psychicznymi morderacmi, agresywnymi i nadpobudliwymi.
Poprostu, moi drodzy 10-13 letni koledzy, musicie byc jeszcze kontrolowani przez swoich rodzicow i kiedy dostajecie taka zabawke, zatracacie sie w niej.
A jezeli jestescie starsi i macie takie problemy, to na waszym miejsci bym sie zastanowil nad ta sytuacja...
Wg. mnie wszystko jest dla ludzi, tylko ze z umiarem a z tym jest najtrudniej. W Tibie gram dlugo. Potrafie siedziec 5h przez 4 dni z rzedy by pozniej nie logowac przez tydzien. Wszystko zalezy od zajec jakie mam zrobic i od pogody.B)
Taki maly offtop:
Jestem ciekawy czy historyjka z leszczem co matke krzeslem potraktowal, jest prawdziwa. Pachnie mi ona raczej dziennikarska sciema..ale w swiecie tibijskich graczy wszystko sie moze zdarzyc
I jeszcze jeden off:
Smiesza mnie komentarze ludzi, ktorzy pisza ze zrobili 20lv i gra im sie znudzila...tak naprawde to oni nic nie wiedza o Tibii..jak to jest isc na hunta z kumplami, ustawic sie na typa, ktory cos zrobil "jednemu z naszych"..widzieli trolle pod ab wiec stfu plz
Uzaleznic mozna sie od wszystkiego, a fakt jest faktem, ze tibia to chyba najlatwiej dostepny mmorpg (malo wazy, za free i jest prosty jak konstukcja cepa).
Taka gra wciaga bardziej niz inna, bo musisz wciaz w nia grac (teoretycznie nie ma ona konca). W dodatku, im wiecej grasz tym jestes lepszy, i nawet 12 latek ma szanse tyrac innych (pewnie odreagowanie z problemow swiata realnego :P)
Ale cos w tym musi byc ze siedzac w autobusie, idac ulica, w sklepie, slysze pelno ludzi w wieku 12-15 lat, gadajacych ciagle o tibi (omg, takim bylem Oo!). Czemu nie slysze czegos takiego o WOW, albo o Lineage? (chociaz szczerze miwoac, kilku fanatykow tych gier tez znam).
Artykul takze nie oznacza, ze wszyscy co graja w tibie sa psychicznymi morderacmi, agresywnymi i nadpobudliwymi.
Poprostu, moi drodzy 10-13 letni koledzy, musicie byc jeszcze kontrolowani przez swoich rodzicow i kiedy dostajecie taka zabawke, zatracacie sie w niej.
A jezeli jestescie starsi i macie takie problemy, to na waszym miejsci bym sie zastanowil nad ta sytuacja...
Pewnie dlatego że polacy nie mają kasy wydać 200 zł na WoWa i płacic jeszcze tyle siana miesięcznie :P ( oczywiscie są prywatne serwy -.- ) ,
a Tibia jest darmowa :] dopiero potem jak jeden kumpel kupi sobie Pacc to jego kolega odrazu leci do matki "mamo moi koledzy tez mają pacca " ehh
Pewnie dlatego że polacy nie mają kasy wydać 200 zł na WoWa i płacic jeszcze tyle siana miesięcznie :P ( oczywiscie są prywatne serwy -.- ) ,
a Tibia jest darmowa :] dopiero potem jak jeden kumpel kupi sobie Pacc to jego kolega odrazu leci do matki "mamo moi koledzy tez mają pacca " ehh
Taa i krzesłem w łep :D haha
@ Ja tam lubie grac w tibie i mam wdupie co inni o tym mysla :p
kamperos55
22-04-2006, 16:01
TIBIA TO GRA DLA LUDZI A NIE DEBILI-_-
może nie dla debili ale raczej nie dla parapetów - to ładniej brzmi
LUDZIE JAK JESTESCIE PSYCHICZNI TO NIE GRAJCIE W TIBIE TYLKO WYSKOCZCIE Z OKNA,RZUCZCIE SIE POD POCIĄG ALBO SIE POWIESZCIE...
Albo zgłoście się do psychologa/psychiatry 8o i nie grajcie w tibie bo to odstrasza innych i stawia mnie w dziwnym świetle ....takim.....czerwonym.....:confused:
Matthew-Style
22-04-2006, 17:01
TY KRETYNIE CZYTAŁ BYŚ UWAŻNIE TYP NIE ZABIŁ SWOJEJ MATKI, IDIOTO TYLKO (A MOŻE AŻ ;P) POBIŁ. NIE KOMENTUJE DALEJ.......
Moze to ktos nagrac bo ja w tym czasie ebde na meczu ;(
Thimburd
22-04-2006, 17:08
@Wszyscy którzy chcą link do tej audycji.
W poniedziałek mój starszy skompresuje tą audycję do mp3 (bo oni tam przechowywają to w jakimś specjalnym formacie) i da mi. Ja to shostuje na jakimś serverze (a najlepiej na kilku, bo pewnie przeciążycie je wszystkie :P) i będziecie mogli sobie to ściągnąć. Ale to dopiero w poniedziałek (lub wtorek jak nie będzie w pon.).
Więc cierpliwości. ;)
chaos greed
22-04-2006, 17:08
nasza szanowna Pani Dyrektor wydala pismo zakazujące gry w TibieX(
LOL?!
Thimburd
22-04-2006, 17:19
Hahaha, to już jest wogóle chore. Powinno się raczej wydać pismo zakazujące chodzenia na mecze albo noszenia bluz z kapturem... Hahaha, widać tutaj w jaki sposób media potrafią wpłynąć na głupią osobę która nie mając pojęcia o niektórych sprawach wydaje takie dziwaczne oświadczenia. Przecież to jest chore... No, a jak ta pani dyrektor sprawdzi czy ktoś gra w Tibię? Hahaha, już zaraz do tego dojdzie, że policja będzie nam wchodziła do mieszkań i sprawdzała czy na HDD znajduje się Tibia... Albo wogóle wszyscy dostawcy Internetu zablokują wszystkie strony z Tibią i wogóle samą Tibię (mój dostawca osiedlowy sam gra w Tibię, więc czuję się bezpieczny :P). Nie no, to jest naprawdę bezsensu. Tacy ludzie powinni pomyśleć trochę zanim podejmą jakieś działania... Ehhh, chory świat. Chora polska... Szkoda ludzi.
[edit]
A teraz patrzcie:
http://img190.imageshack.us/img190/1848/6661jj.png
Już wkrótce media będą gadać, że "Tibia to gra satanistyczna która namawia bezbronne dzieci do wynawania SZATANA. Tibia to ZŁA gra która jest owocem działań satanistów z Niemiec."
Chyba wyślę to do Polskich mediów. :x
nasza szanowna Pani Dyrektor wydala pismo zakazujące gry w TibieX(
A jak niby takie coś egzekwować? Co, będą wchodzić do mieszkań i sprawdzać?
@Thimburd
heheheheh :D wiesz, jak moja Matka wczoraj usłyszała o moim deadzie, to wszystkie taborety pochowała xDD to chore jest...
andys112
22-04-2006, 18:47
mhm powiemm szczeze trochemi zajelo pzreczytanie 14tu stron :P ale warto bylo
LUŹNA GUMA...
ja mam ten 85 lvl a gram 2razy w tyg po max 3h ... zreszta czestotliwosc mojej gry zalezy od mojego sasiada :p ktorego pozdrawiam :D
niemoge i niechce grac nawet dluzej poniewaz to chore co do siasiada :p to zalezy to od niego w takim stopniu ze sie scigamy w lvlu tylko :D zreszta wlasnie dlatego mamy 80+ ... :D pozdro for all mam nadzieje ze moje dzieci mnie nigdy niepobija krzeslem ... :P
Ja tam uważam że w pewnym sensie to oni racje mieli.
Ja nie gram w to całe dnie, bo jestem typowym noob'em, jak przegram to juz mi sie grać nie chce. Jednak tibio-maniacy trochę przesadzają, oni mysla tylko o tym i o niczym innym. Wiem, że wszyscy zbesztacie ta wypowiedz, ale to jest moje zdania
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nie ważne kim jesteś, ważne, że jesteś.:]
Buahahahaah ja niemoge z tych de**** ktorzy probuja znalesc jakis temat do rozglosu tylko dla tego ze ich wiejska gazetka/radio ma za maly dochod...Dlaczego niby mamy przestawac grac bo ktos tam zmarl w Azji?? I to dziewczynka PYTAM gdzie byli jej rodzice?? TOZ TO NIE jest zjawisko powszechne!! Nikt nie ginie z przegrania! Jesli juz o sa jednostki !! Ciekaw jestem czy tak samo by bluzgali naukę gdyby zmarł ktos z PRZEUCZENIA sie! Nie jadl, nie pil tylko sie uczyl =.= Przepraszam za ortografie ale to mnie tak wpienia ze szok....POZDRO wszystkim i BACZNIE sledzcie co wasi STARZY sluchaja/ogladaja/czytaja -.-....
trzeba pilnować swoich rodziców, bo im się w głowach w końcu poprzestawia od tego wszystkiego...!!
Thorin-Debowa Tarcza
22-04-2006, 19:13
@Dark knight
Na początku miała cieszyc oko, z czasem kiedy cip soft urusł w siłę utworzyli prawdziwą firmę i zaczeli zarabiać.
@Aureański newbie
Debilizm nie zalezy od narodowosci, a tak swoją drogą wg mnie najgorsi są polacy.
@To All
Nie należy graczy (większosc dzieci) odciągać od tibii, one same muszą zrozumieć i odejsc.
@Teo
Nic nie twierdzę, ale za swoich czasów także mówiłem "gram bo lubie";)
@Thimburd
Wszyscy z niecierpliwością czekamy :)
@Chaos Greed
No i? na infie nie bedziesz grał, ale w domu? Aczkolwiek jesli powie na zebraniach, ze jest zakaz to rodzice mogą ingerowac w dobieraniu gier.
@Maciexx
A ja twojemu postowi, jak i zarówno postowi w gazecie zaprzecze jednym zdaniem:
"To ze jeden, to nie znaczy ze wszyscy" Proste ;)
@Ambele
Jesli grasz w tibie, to jestes potęcjalnym "psychopatą" dla doroslych którzy przeczytali artykół.
@Do wszystkich
Co sie przejmujecie? piszą co piszą, muszą cos pisac. A firma cipsoft i tak nie skończy działąlnosci, wybronią sie w sądzie to raz, a dwa kto by miał stanąc im na drodze? Radio łódz? :p
A i jeszcze jedno, zauwazyliscie ze cholernie zmalała ilosc graczy? wg mnie to po tym updacie na 7.5
@Maciexx
No dobrze, ale jeden jest zapowiedzia następnych. Nie twierdze że 100% tibijczyków będzie psychopatami, ale zagrożenie dla 1% istnieje dośc poważne
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nie ważne jaki jesteś, ważne, że jesteś:]
Thorin-Debowa Tarcza
22-04-2006, 19:28
@Maciexx
No dobrze, ale jeden jest zapowiedzia następnych. Nie twierdze że 100% tibijczyków będą psychopatami, ale zagrożenie dla 1% istnieje dośc poważne
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
First, cytacik nie wyszedl? :D
Ok.. Ale patrz:
Ty, Ja i wiele forumowiczów, a raczej tibijczyków wie o tym, ale rodzice, media itp. o tym nie wiedzą. "Jesli on pobil, to ty tez mozesz, i twoi przyjaciele tez" Taką teze przyjmują dorosli, co jest głupie.
No dobra, to jak zrobic cytat??
Bo dorosli sa przewrazliwieni, ale to wcale nie musi byc zła cecha.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Thorin-Debowa Tarcza
22-04-2006, 19:47
No dobra, to jak zrobic cytat??
Bo dorosli sa przewrazliwieni, ale to wcale nie musi byc zła cecha.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Naciskasz cytuj, albo po wybraniu opci "napisz posta" wciskasz
"Umieśc zaznaczony tekst w znaczniku QUOTE" i piszesz. ;)
A co do tego, ze to moze byc good cecha? !
Czy dobrą cechą nazwiesz to, ze musze wysłuchiwac kazania jak wychodze o 20:00 z domu, o gejach, mordercach, złodziejach, huliganach. Czy to dobrze? --.--
Rozumiem, ze matka prubuje sie troszczyc, ale bez przesady.
Naciskasz cytuj, albo po wybraniu opci "napisz posta" wciskasz
"Umieśc zaznaczony tekst w znaczniku QUOTE" i piszesz. ;)
A co do tego, ze to moze byc good cecha? !
Czy dobrą cechą nazwiesz to, ze musze wysłuchiwac kazania jak wychodze o 20:00 z domu, o gejach, mordercach, złodziejach, huliganach. Czy to dobrze? --.--
Rozumiem, ze matka prubuje sie troszczyc, ale bez przesady.
No dobra, źle ujałąlem, że to dobra cecha. Chodziło mi o dobre intencje. Bo ja tez kazania mam codziennie, np. że juz jest cimno, niebezpiecznie na ulicach o 20.30. Oni tak myslą i troszcza się o nas w ten sposób(często dość przesadnie). Ale trzeba to uszanować, chyba że wolisz żeby cie olewali.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
@Thimburd
heheheheh :D wiesz, jak moja Matka wczoraj usłyszała o moim deadzie, to wszystkie taborety pochowała xDD to chore jest...
Eee tam, ja mam lepsze sny ;<
Może ktoś coś wiecej opowiedzieć o tej audycji ?? Lub moze ma ktoś ją nagraną bo coś te radio online szfankowało :(
Może ktoś coś wiecej opowiedzieć o tej audycji ?? Lub moze ma ktoś ją nagraną bo coś te radio online szfankowało :(
mówił ktoś że da w poniedziałek albo wtorek...tyle chyba wytrzymasz :baby:
wiecie co wam powiem? TV Gazety i inne media maja tu (chodz nie calkowita)racje, dlaczego? bo tibia uzaleznia, tak uzaleznia, a czemu niemaja calkowitej racji? Bo niektorzy graja tylko poto zeby zabic czas dochodza tylko do 15 NAJWYZEJ 20 lvli i wyobrazacie sobie takiego kogos szalejacego po odcieciu neta albo pradu? Watpie.
jedynym wyjasnieniem takiego zachowania jest pazernosc, chec bycia najlepszym, niewincie mediow o ich artykoly i reportarze czy audycje, moze to swinie, ale w przypadku tibii jak juz powiedzialem maja racje, nie calkowita ale nienalezy miec im niczego za zle.
@Edit jestem ciekaw co mysla o tym moderatorzy? moze sie wypowiecie :D
Właśnie oglądam TVP3, Telekurier na żywo, Gra jak narkotyk.
Ogólnie redaktorki próbują oczernić wszystko, jakaś matka mówiła, że Tibia nie szkodzi, redaktor naczelny Click!'a bardzo ładnie bronił Tibię, widać, że się przygotował do programu ;)
A więc śmiech na sali jak oni to nadciągają... prawde i mają ale bez przesady...a ten koleś co był w tym telekurierze to dopiero ziomal, jedno ujęcie bylo z rookgardu pare z zamku kolo ab jak go mino jechał i pare z miasta...no normlanie jak bylem na tkaim poziomie zaawansoania tez nei bylem uzalezniony wg tak od 500k xp gra zaczyna dopiero naprawde wciągać :-) Na szczęście mam już to za sobą ^^ jaki fart ze nie ma wersji tibi na linuxa;p bo emulowac mi sie nieche xD
Jednym słowem koles mówił prawde i go za to kocham, a ten reporter mówił to czego sie nauczył an studiach coby zarobić;p
moze i zle gadali o tibi i tych innych grach np Wow . niezla reklame gier zrobili bo takie zle to kazdy looknie xD
Ech...jeden patologiczny przypadek w którym jakiś typ pobił matkę krzesłem i od razu ile hałasu. Moim zdaniem jest to grubo przesadzone. I co niby wszyscy ludzie grający w tibie maja przestać grać ?
Kalejdoscop
22-04-2006, 22:47
eehh
jakis gosc miał słabe nerwy zabawił sie w gma i potraktowal kogos slabszego krzeslem to od razu wszyscy beda zabijac nie -.-
wiecie co wam powiem? TV Gazety i inne media maja tu (chodz nie calkowita)racje, dlaczego? bo tibia uzaleznia, tak uzaleznia, a czemu niemaja calkowitej racji? Bo niektorzy graja tylko poto zeby zabic czas dochodza tylko do 15 NAJWYZEJ 20 lvli i wyobrazacie sobie takiego kogos szalejacego po odcieciu neta albo pradu? Watpie.
jedynym wyjasnieniem takiego zachowania jest pazernosc, chec bycia najlepszym, niewincie mediow o ich artykoly i reportarze czy audycje, moze to swinie, ale w przypadku tibii jak juz powiedzialem maja racje, nie calkowita ale nienalezy miec im niczego za zle.
@Edit jestem ciekaw co mysla o tym moderatorzy? moze sie wypowiecie :D
No coty, mój włefista grał w Tonego chołka 5 dni bez przerwy8o i do tego jakoś sie nieprzyczepiają. Gra uzależnia bo ma ten styl. Dostanie sie pałe w szkole można sie odstresować grając w to. To jest moje zdanie
Pare min temu na tvp3 było o tibi ale program zjebany dali jakiegos niedojebanego dzieciaka który gadał i grał w tibie babka na jakism 10lvlu i mówi ze ma dobry lvl-.-.Jedyny normalny człowiek tam to redaktor click powiedział im ze robia szum o nic.
przez nauke mozna dostac slepoty przez czytanie po nocach i co?? do tego sie K*rwa nieprzyje*ia i takie jest k*rwa rozumowanie doroslych (takie ze wcale, zaprzeczaja sobie 1 zdanie drugim) a ja wam mowie piep**yc ich i grac dalej!!! 8o
Doom Terror
23-04-2006, 00:17
widze ze coniektorzy sie oburzyli na "GW" ze tak podsumowala Tibie i WoW ale taka jest prawda jezeli dla niektorych gra staje sie wazniejsza od innych rzeczy to znaczy ze jest slaby i w realu nie odnosi sukcesow podpisuje sie pod artykulem gazety woberczej obiema rekami
pobil matke bo mu tibie wylaczyla . Moze typeq byl jakis psychiczny . np mam siasiada ktury nie gral w tibie tylko np pegazusie w mario i jak prąd wysiadl to mialem smierc przed oczyma (rzucil sie na mnie ze zlosci) i co nie misali o tym w gazetach , telewizja tez by nie przyjechala poprostu te psy ogrodnika chca posmarowac cip soft bo im zazdroszczą sukcesu . a swoja drogo są ludzie i parapety i zawsze znajdzie sie typeq ktury pobije swoja matke za byle gowno!
Zlookalem program na tvp3 i az strach. Taka nagonka jak bumcyk kucyk. Pokazali jakiegos leszcza ktory mial z 10lat i wypowiadal sie w imieniu spolecznosci tibijskiej...poza tym pokazujac brutalnosc gry padl na zerku..chwile potem probowali udowodnic ze nie tylko dzieci sie moga wciagnac i wyemitowali reportaz o kolesiu co musial co 2h wstawac zeby poczte sprawdzic (sic!) i czul sie chory gdy na skrzynce meila nie znalazl. Boki bylo zrywac. Jedynym + byla wypowiedz redaktora Clicka!. Wydaje mi sie ze jak chcieli zrobic naprawde "krwawy" material to mogli wylaczyc neta w jednej z Oleckich kafejek..wtedy by zobaczyli co Tibia robi z czlowiekiem;)
Pozdrawiam
Boner3773
23-04-2006, 01:35
eh....
ludzie żal mi was naprawde...
jak można mówić że nie jest sie uzależnionym od tibii, skoro gra się ~6h+ dziennie i nie mają na nic innego czasu...
żal mi takich ludzi...
taksamo spytaj sie alkocholika (jak bedzie chwilowo trzeźwy) czy jest alkocholikiem... co wam odpowie? -domyślcie sie
moim zdaniem robią afere bo coraz więcej dzieciaków w wieku podstawówki wciąga ta gra.
zastanówcie sie choć przez chwile... ile CipSoft zarabia na waszym graniu?
ile tracicie czasu?
ile straciliście przyjaciół?
ile kłutni wywołała Tibia?
ile razy sie wkurzyliście?
^pomyślcie troche co napisałem bo wiem dobrze...grałem w tibie około 2,5 lat, więc wiem co to jest. teraz przestałem grać. nie namawiam was abyście przestali zupełnie grać w tibie, lecz abyście przemyśleli to, i może troche na niższym priorytecie postawili gre w Tibie w swojej chierarhii wartości.^
Eee tam, ja mam lepsze sny ;<
To nie był sen moja droga(drogi? sorki, ale nie rozpoznaje po tym nicku kim jesteś >.<) ;] sama się do tego przynała (bez żadnej nutki ironii, czy czegoś w tym rodzaju) :P
Swoja droga ciekawe dla czego tylko w polsce takie cyrki :P
Tesh oglądałem reportaż o tibii na regionalnej 3`ce. Nie spodziewajmy się, że będą mówić o grze komputerowej w samych superlatywach. Pokazali nieco dobrej i nieco złej strony. Nie ma się co oszukiwać, że można przestac grać w każdej chwilii ,bo większość nie może.
Gry, jak tibia mają w sobie to, że ciężko rozstać się z nimi od tak. Wielu z nas ma tam znajomych, bliższych lub dalszych. Nie można oczekiwać od siebie, że zrezygnuje się z tego wszystkiego w jednym momencie. Dla jednych ta gra znaczy więcej, dla innych mniej. Jedni po deadzie idą na dwór pograć w piłkę, inni okładają rodzinę stołkami...
Wszystko zależy od tego, jak ma się poukładane w głowie i na ile pozwoli się zawładnąć tej grze życiem realnym.
"Some games You play, some games play You..."
Co do reportażu: każdy wyraża swoje zdanie, a jakie może być zdanie tych, którzy nie dość ,ze w tibie nie grają , to jeszcze widzą jak ich dzieci spędzają przed nią tyle czasu... Kiedy nie grałem, to wydawało mi się to jedynie nudną , dwuwymiarową, pikselową głupotą.
Dzięki tej grze można poznać kolegów, poduczyć się języka , współpracy w grupie, a przede wszystkim odpręzyć się po ciężkim dniu.
Ale można też zatracić poczucie rzeczywistości, uzależnić się i s.p.i.e.przyć sobie realne życie...
Sorki, za przydługie kazanie, miłey zabawy _/
@Rads0n: nie tylko, w Chinach kolega zabił drugiego za miecz o wartości porównywalnej do sov/sca w tibii. Po prostu nie słyszymy o wielu przypadkach.
:evul: Powiem krótkoB) Niezłą reklame zrobili TIBI i to za free :evul:
Tu nie chodzi o tibie, chodzi o uzaleznienie spowodowane MMORPGAMI i to, że mówicie 'Eee tam Tibia to szajs, ja gram caly dzien w wowa !11' itp. to nie znaczy ze nie jestescie nalogowcami ... Gazeta wyborcza i Radio Łódź chcą obalić tą 'republike' stosując przedmioty (?) typu gazeta, radio czy telewizor ( 2 dni temu TVN ; P) Zrozumcie oni chcą wam pomóc ( nałogowcą ) przed ograniczania sie do mówienia 'mamo zrób mi kawe' i zrobienia ze swojego zycia shitu.
Hej wszystkim ^^
Czytając ten artykuł na początku sam sobie mówiłem gdzie mi tam do uzależnienia, mówiłem sobie że niema co robić to sie gra.
Przemyślałem to sobie i chce skończyć z Tibią... Kiedy w nią nie grałem sam sobie potrafiłem zooragnizować czas z przyjaciółmi...
W tibie gram tylko od 2 miesięcy ale te 2 miesiące w porównaniu do poprzednich mogę uznać za zmarnowane :(
To co zyskałem:
53 master sorcer.... :(
To co straciłem:
Kontakt z moimi przyjaciółmi...(nie chodzi mi o to że oni się odemnie odwrócili a ja ich olewałem, poprostu kontakt znacznie sie zmijszył)
Oceny w szkole( I liceum )
Czas jaki mogłem spędzić na nartach, rowerze, imprezach
Tibia jest grą zaje**** i bardzo mi się podoba ale szkoda na nią życia
co nie zmienia faktu że poznałem w niej wielu wspaniałych ludzi.
ps. Dla tibijczyków: starajcie się być bardziej tolerancyjni i nie przezywać się na każdym kroku
Na koniec takie moje małe zdanie o kilku ludziach nie z tego forum...
Ostatni zobaczyłem temat Bubble to szajs... EO rządzi
Oczywiście wszyscy najerzdzali na Bu~ że jest do du.. bo długo gra
Ja odbieram to tak ona gra dla zabawy w przeciwieństwie do EO który gra po to aby być najlepszym przez co marnuje napewno jakąś część swoje życia.
Nom lekki offtop był ale co tam ^^
Cya Tibijczycy :)
3majcie sie
bogdan1990
23-04-2006, 10:07
Bombka w 100% popieram Cię bo sam wiele straciłem choć trzeba przyznać że nie tylko przez gierki internetowe głownie typu Tibia (dalej nieco gram) lub Ogame (przestałem grać)... Zaczyna się tak naprawde od kompa i gierek na necie... bez neta to już nie to samo i człowiek nie zgłupieje tak jak ten typek z artykułu w prasie.
Tak czy siak trzeba rozróżniać co jest "dobre" a co "beeee".;)
"tak czy siak" dalej gram choc juz nie tak dlugo jak kiedys :evul: :evul:
kacper-993
23-04-2006, 10:51
Nie rozumiem ludzi ktorzy w Tibie graja nałogowo.... SAm gram kilka godzin dziennie , ale niestety jak przyjdzie kumpel albo cos to odchodze od kompa , a ze swoich dedow sie smieje chociaz mam 47 LVL chociaz teraz to juz nie bo dzisiaj zostalem hakniety :P
TIBIA IS ONLY GOOD GAME ------- HAIL TIBIA -------
Tukan pogromca sebka
23-04-2006, 10:58
Ja tam AZ tak nałogowo niepykam w tibie :P przewaznie to tylko skiluje teraz...komp zalaczony ale niesiedze i niegram tylko potworki zmieniam do skolowania...no i czasami sie musze ruszyc zeby mnie niewylogowalo...a tak to po 3 godziny na tibii siedze...:P:P to i tak jest malo w porownaniu z moimi kumplami xD
__________________________________________________ __________________________________________________ ___
Ale żeby odrazu matke pobic za to ze wylaczyla Ci kompa?! jakis lol z tego goscia byl.....nałogowiec <lol2>
Pewnie bede powtarzal zdanie wszystkich ze to ni emoze byc uzaleznienie :P.
byl czas ze wracalem ze szkoly i w tibie tylko pykalem :P ale to byla zima jak konczylem lekcje bylo ciemno i zimno... W zaden sposob Tibia nie odciagnela mnie od swiata realnego (ocenki to inna sprawa bo od zawsze bylem leniem).
Juz kilka razy konczylem z Tibia i lol jakos sie zawsze udawalo. Kolejny raz bym skonczyl z nie ale poraz pierwszy Pacca kopilem i zal mi tych 30 dni co mi zostaly :P.
@Bombka
No coz... trzeba dzilic czas ale jesli tak sie zachowales co do tibi zrobilbys to samo co do innej gry :P
P.S moze ktos ma nagrana tan reportarz na TVP3 albo tutuolwa Audycje w radiu xD
Jeszcze smiac mi sie chce po tych wszystkich artykulach,z jakiego to powodu Tibia jest bardziej grozna niz inne gry?Przeciez w Pacmanie jest wiecej przecmocy niz tu:PAle na powaznie,po to dzieci maja rodzicow zeby sie nimi interesowali i pomagali odrozniac zycie realne od fikcji,logiczne ,ze dorosli sami sobie z tym poradza a jak nie to przynajmniej sami sa za swoje decyzje odpowiedzialni. Dzieciom nalezy to pokazac,pokazac i jeszcze raz pokazac.Czy to Tibia, narkotyki, alkochol, czy przemowienia Ojca Tadeusza wszystko moze byc niebezpieczne(to ostatnie w szczegolnosci;P) i prowadzic do uzaleznien.Wazna jest zeby nie popadac w fanatyzm,w przesade i tworzyc sobie jakies chore iluzje.To gra jest ,ktora ma bawic,odprezac,smieszyc i rozne takie inne,ale na pewno nie ma doprowadzac do takich chorych sytuacji.Wybor nalezy do was,ja tam wole emocje w prawdziwym zyciu,co nie znaczy ze nie lubie TIbi:)Z tibijskim pozdro dla halabardnikow z teatru lalek hrrrrrr
Ps.A najbardziej rozwalil mnie gosc"walacy z rozdki bo jest druidem"gdzie to sieje takich kretynow?
andys112
23-04-2006, 11:13
wszystko jest dla ludzi i nadmiar czegokolwiek wkoncu szkodzi poprostu trzeba miec jaki umiar :P wkoncu jezeli powiemy ze ktos skoczy z okna dlatego ze pokemony lataja... i on tez moze to mamy ich zakazywac?? to co patzrec na ptaki niemoge ... bo tez uznam ze to lata i ja tez moge i skocze z 8go pietra ?? nieee ale trzeba miec we wszytskim umiar a takim wypadkom nieda sie zaradzic bo zawsze znajdzie sie ktos kto sie zatraci czy to w grze czy w czyms innym I KONIEC KROPA!!:D
@ Atka P.S
nom to rzeczywiscie bylo mocne albo: FONETYCZNIE "kolega jest KNAJTEM i wali z AXÓW" O.o chyba taki pobil matke xD
Osobiście ja gram w tibie jak mi Sie nudzi i nie mam mowy o nałogu żebym poświęcał całe dni na tibie dla mnie tibia to odpoczynek od rzeczywistości,
wszyscy rywalizujemy miedzy sobą żeby być lepszym tak jest w realnym świecie jak i w tibi.
Proste przerzucamy sie na SUDOKU B)
karłowaci
23-04-2006, 13:33
Nie no to już przesada, żeby pobić własną matke krzesłem to .........
Mam nadzieje, że moi rodzice nie przeczytają tego artykułu bo bedzie tibia aut ;(
Cristiano Lisek
23-04-2006, 14:17
ja nie moge po tym wszystkim to starzy tak siwruja ze ograniczyli mi dostep do kompa :/ jakbym byl takim debilem co to matke krzeslem oklada to juz bym dawno kompa przez okno wyrzucil po lagu czy cos. ja nie moge wszystko przez jakiegos downa
Thanatos
23-04-2006, 15:55
Media się popisały niesamowicie... Zdziwiło mnie na początku to, że afera tibijska wyszła na wiosnę... Bowiem czepianie się gier to temat zastępczy na sezon ogórkowy (początek/środek lata - ale zależy od gatunków :P) czyli okres czasu kiedy nic się nie dzieje. W tym roku gry poszły na wiosnę i dopiero mój kumpel uświadomił mi że winne są Mistrzostwa Świata. Nie to jest jednak najistotniejsze - najbardziej bulwersuje to jak miernie przygotowa była cała akcja "Tibia zabija" - pierwsze artykuły pisały brednie do potęgi 10, późniejsze jeszcze przeinaczyły pierwsze... Reportarz w Faktach był natomiast przerażający - był przygotowany dobrze ale było to sceptycznie przeprowadzone przemienienie Tibii w internetową szkołę psychopatycznych morderców - gracze, z którymi przeprowadzono wywiady wypowiadali się jak ostatni idioci "Mój kolega co jest <knightem> wali z <axa>, a ja jestem druidem więc walę z różdżki to znaczy walę czarami" - kto normalny tak mówi?! Ale to co mnie rozłożyło na łopatki to to iż moi rodzice wzięli te pierdoły na serio...
Media się popisały niesamowicie... Zdziwiło mnie na początku to, że afera tibijska wyszła na wiosnę... Bowiem czepianie się gier to temat zastępczy na sezon ogórkowy (początek/środek lata - ale zależy od gatunków :P) czyli okres czasu kiedy nic się nie dzieje. W tym roku gry poszły na wiosnę i dopiero mój kumpel uświadomił mi że winne są Mistrzostwa Świata. Nie to jest jednak najistotniejsze - najbardziej bulwersuje to jak miernie przygotowa była cała akcja "Tibia zabija" - pierwsze artykuły pisały brednie do potęgi 10, późniejsze jeszcze przeinaczyły pierwsze... Reportarz w Faktach był natomiast przerażający - był przygotowany dobrze ale było to sceptycznie przeprowadzone przemienienie Tibii w internetową szkołę psychopatycznych morderców - gracze, z którymi przeprowadzono wywiady wypowiadali się jak ostatni idioci "Mój kolega co jest <knightem> wali z <axa>, a ja jestem druidem więc walę z różdżki to znaczy walę czarami" - kto normalny tak mówi?! Ale to co mnie rozłożyło na łopatki to to iż moi rodzice wzięli te pierdoły na serio...
Nie wytrzymalam,musialam napisac,i popatrzcie na roznice w slownictwie dwoch rowiesnikow(nie wiem ile mial ten prymitywny troglodyta co wali z rozdki ale tez pewnie z 16 czy jakos tak)I jezeli to na pogladach takiego wiejskiego glupka ,ktory czy to Tibia czy cos innego i tak by z lekcji polskiego uciekal(co widac)wypowiadaja sie reporterzy gazet,telewizji i radia to pogratulowac nam tylko mediow,,,Niech zyje Kaczynizm....;)
Bardzo dobrze ze sie ktos tibia zainteresowal !! bo to super gra gram dzenie z 4 h i tez nie czuje sie byc uzalezniony. Tibi bardzo dobrze zrobi ze ktos sie nia zainteresowal !! ;)
Trichondrius
23-04-2006, 16:42
dargot: Bardzo dobrze zrobi , a zwłaszcza dla normalnych graczy -.- i ciekawe co masz z ortografi :>
Wczoraj oglądałem kawałek reportażu na TVP 3 (końcówke) i nic
z tego ich "bełkotu" niezrozumiałem xD. Ja gram z 2h dzienie ,jak przyjdzie kumpel
to wyłaczam tibie i idziemy grać w noge albo włanczam inną gre,matka co przyjdzie do pokoju to muwi "juz tibia!?" aja akuratnie grałem w ogame ;)
Media przedstawjają Tibie od złej strony , bo przecież ja dzięki niej mam lepsze oceny z anglika (przed tibią miałem 1-4 ,a teraz 3-5 ,bo pan 6 nie stawia) i zaczołem ścielić łużko po sobie xD
ps. A ja wale z rotuw bo dla druituw to jest dobra bron , lol ;d
Boner3773
23-04-2006, 17:25
(...)gram dzenie z 4 h i tez nie czuje sie byc uzalezniony.(...)
a, właśnie powiem Ci ze jeżeli jesteś uzależniony od czegokolwiek, to i tak czujesz sie nie uzależnony.
zrób test sobie... nie graj przez 1 miesiac. albo nie.... graj po 1h dziennie przez 1 miesiąc. wytrzymasz? -bo mis ie wydaje że nie.
Gregoire
23-04-2006, 17:46
Czytam i czytam te Wasze posty i coraz bardziej sie utrwalam w tym, ze media maja racje.
1. Wielu z was jest oburzona tym, ze Tibie porownuje sie do narkotyku, aczkolwiek chyba wszyscy wiedza ze istnieje takie cos jak "uzaleznienie od komputera", ktore jest coraz czesciej leczone w poradniach specjalistycznych. Narkotyki powoduja uzaleznienie fizyczne i psychiczne, komputer tylko to drugiem.
2. Jesli w Tibie gra kilkadziesiat tysiecy osob w tym kilka/kilkanascie tysiecy osob w Polsce, z czego juz czesc moze byc mocno uzalezniona od Tibi, jest to problem spoleczny.
3. Najbardziej zatrwazajace jest to, ze coraz mlodsi graja coraz wiecej - 10-15 lat - a tlumacza sie tym, ze nie maja co robic w domu - "nie moge wyjsc na dwor bo pada, mama zabronila itp...". Jak juz ktos wspomnial w tym czasie ksztaltuje sie psychika i charakter mlodego czlowiekam, a moim zdaniem Tibia (jak i inne gry) raczej w dobrym kierunku tego nie uksztaltuja.
4. Byc moze media powinny szerzej spojrzec na problem tegoz uzaleznienia, a nie tylko koncentrowac sie na samej Tibi, choc chyba nie powinien nikt zaprzeczac, tego, ze jest to zly przyklad.
5. Komentarze typu: "Gram bo lubie" (zwlacza jak ktos gra po 5h+ na dobe)powoduja u mnie niesamowity wybuch smiechu.
6. Jakby Tibia (jak i inne gry) nie powodowaly uzaleznienia, to by sie o tym nie mowilo, prawda?? Ale co tam lepiej trwac w zaparte, ze to nie dotyczy mnie.
7. Glownie winni sa rodzice, ktorzy poswiecaja zbyt malo uwagi na swoje pociechy.
8. Wolny czas w domu mozna poswiecic w roznoraki sposob a nie tylko na Tibie np. dobra ksiazka (ktos jeszcze wie co to jest ksiazka), nauke (najlepiej na podrecznik od j. polskieg, bo z ortografia na forum to bywa bardzo roznie), itp.
Defiblirator
23-04-2006, 18:10
Wczoraj na TVP3 ( telewizja regionalna w Gdansku ) byl wywiad na zywo z Wroclawia. Nie moglem sluchac co ci dziennikarze mowili. Pytali nawet o opinie filozofa co mnie rozwalilo. Jedynie redaktor czasopisma "Click" powiedzial cala prawde o tibi i wybronil nas Tibijczykow, pozniewaz dziennikarze nie znali wogole zasad Tibi i gadali glupoty.I wszystko przez dzieciaka ktory ma cos na bani. X(
Arathorn
23-04-2006, 18:23
Czytam i czytam te Wasze posty i coraz bardziej sie utrwalam w tym, ze media maja racje.
1. Wielu z was jest oburzona tym, ze Tibie porownuje sie do narkotyku, aczkolwiek chyba wszyscy wiedza ze istnieje takie cos jak "uzaleznienie od komputera", ktore jest coraz czesciej leczone w poradniach specjalistycznych. Narkotyki powoduja uzaleznienie fizyczne i psychiczne, komputer tylko to drugiem.
2. Jesli w Tibie gra kilkadziesiat tysiecy osob w tym kilka/kilkanascie tysiecy osob w Polsce, z czego juz czesc moze byc mocno uzalezniona od Tibi, jest to problem spoleczny.
3. Najbardziej zatrwazajace jest to, ze coraz mlodsi graja coraz wiecej - 10-15 lat - a tlumacza sie tym, ze nie maja co robic w domu - "nie moge wyjsc na dwor bo pada, mama zabronila itp...". Jak juz ktos wspomnial w tym czasie ksztaltuje sie psychika i charakter mlodego czlowiekam, a moim zdaniem Tibia (jak i inne gry) raczej w dobrym kierunku tego nie uksztaltuja.
4. Byc moze media powinny szerzej spojrzec na problem tegoz uzaleznienia, a nie tylko koncentrowac sie na samej Tibi, choc chyba nie powinien nikt zaprzeczac, tego, ze jest to zly przyklad.
5. Komentarze typu: "Gram bo lubie" (zwlacza jak ktos gra po 5h+ na dobe)powoduja u mnie niesamowity wybuch smiechu.
6. Jakby Tibia (jak i inne gry) nie powodowaly uzaleznienia, to by sie o tym nie mowilo, prawda?? Ale co tam lepiej trwac w zaparte, ze to nie dotyczy mnie.
7. Glownie winni sa rodzice, ktorzy poswiecaja zbyt malo uwagi na swoje pociechy.
8. Wolny czas w domu mozna poswiecic w roznoraki sposob a nie tylko na Tibie np. dobra ksiazka (ktos jeszcze wie co to jest ksiazka), nauke (najlepiej na podrecznik od j. polskieg, bo z ortografia na forum to bywa bardzo roznie), itp.
Ad.1 Naukowo stwierdzono że granie w gry mmorpg powoduje uzależnienie poprzez wydzielanie się jakiegoś hormonu.
ad. 3 co do wychodzenia na dwór to niektózy rodzice są WRĘCZ SZCZĘŚLIWI że ich dziecko siedzi przy kompie zamiast "włóczyć się".
ad. 5 same
ad. 6 same
ad.7 też :)
Nataniel
23-04-2006, 18:47
Zawsze i wszedzie sa idioci, ktorzy nie potrafia nad soba zapanowac. W tibi i tak malo takich przypadkow mozna znalesc.
Ten artykol to dobre ostrzezenie kazdy kto poczuje w sobie agresje po dedzie moze pomyslec o tym artykule, bo kto by chcial podniesc reke na kogos bliskiego przez gre...
Ale co do tego kolesia co kupil postac za 800 zl i okazalo sie ze jej nie dostal to wogole mu sie nie dziwie ze wszczynal bojki, bo to byla zwykla kradziez a 800zl to nie jest mala suma.
A co do Chinczykow to tam jest pelno nienormalnych ludzi, jak mozna umierac z glodu i grac w tibie jednoczescnie ja tego nie pojmuje.
W gry gla sie dla zabawy a nie po to by niszczyc sobie badz komus zycie, mysle ze kazdy o tym wie i taka afera w TV nie byla potrzebna.
Elvefrer
23-04-2006, 18:50
To jst niby straszne, ale w końcu jak ktoś jest chory psychicznie, to powinien siedzieć w zakładzie bez klamek,a nie grać na kompie.:(
Bohman 21
23-04-2006, 19:30
Poprostu dziennikarze nie wiedza co juz obsmarowywac... z tego co slyszalem na 'uwaga' to wogule nie wiedza o co chodzi. jest to poprostu nalog jak papieros czy cos... tak samo jak fast food - niezdrowe ale JEDNAK GRA TEN KTTO CHCE !!
']
@Rads0n: nie tylko, w Chinach kolega zabił drugiego za miecz o wartości porównywalnej do sov/sca w tibii. Po prostu nie słyszymy o wielu przypadkach.
Chodzi mi o uczepki medialne... tzn. tibia bedzie w tym roku codename panzers 2
Witam, witam... :)
Co to sie porobiło... najpierw czytam w "Fakcie" o Tibii, a potem w Telewizji zaczynają o tym gadać...
Tak mi się to spodobało, że pozwoliłem sobie 'wyciąć' pewną osobę i wklejić ją do avataru ;)
<--
(nie, nie... to nie ja =) )
Witam, witam... :)
Co to sie porobiło... najpierw czytam w "Fakcie" o Tibii, a potem w Telewizji zaczynają o tym gadać...
Tak mi się to spodobało, że pozwoliłem sobie 'wyciąć' pewną osobę i wklejić ją do avataru ;)
<--
(nie, nie... to nie ja =) )
Jak masz avatka znaczy ze masz plik na dysku -.- bylbym ci niesamowicie wdzieczny wez zamiesc byle nie na rapshadzie :P (limit) na mega upku najlepiej albo wez mi na maila wyslij
[email protected] naprawde bymbyl wdzieczny z gory thx
Spoko, niedługo tu link zamieszcze :)
W ktorym numerze "Faqtu" to bylo ?
Jeden film był z TVN. Były to fakty, ale który numer to nie wiem...
Na drugiej stronie tego tematu zostało to zamieszczone(link niestety na rapidzie)
Link - http://rapidshare.de/files/18509547/...12_08.mpg.html (http://rapidshare.de/files/18509547/007___TVN_24___________-_April_20_19_12_08.mpg.html)
Baartoo of Xantera
23-04-2006, 21:06
No koleś ostro przegioł :/ Ja przez to nie bede mogl kupic PACC'a :/ Nie doś, że kolo zaszkodziłm sobie to jeszcze innym graczom też :/ Pozdro 4 all oprocz niego
zle chyba link dales:P to znaczy jest yen z tvp3? bo to bym b. chetnie zobaczyl xDD
Już działa.
Nie, ten film jest z TVN. Ten z TVP3 później zamieszczę.
Nataniel
23-04-2006, 21:14
Kedys byla sprawa w interwencji o kolesiu co prowadzi internet cafe i jest nalogowym graczem w conter strike i ze naklania dzieci do gry. Oczywiscie wtedy musieli dolaczyc do tego spory fragmet o nalogowcach tibijskich ;p
Tukan pogromca sebka
23-04-2006, 21:38
Kedys byla sprawa w interwencji o kolesiu co prowadzi internet cafe i jest nalogowym graczem w conter strike i ze naklania dzieci do gry. Oczywiscie wtedy musieli dolaczyc do tego spory fragmet o nalogowcach tibijskich ;p
dokładnie :/...a czemu naprzykład niemówia tak często o nałogowcach ktorzy graja w Cs'a?
Już działa.
Nie, ten film jest z TVN. Ten z TVP3 później zamieszczę.
Tylko postaraj, się nie dawać linka na rapidzie, bo pewnie ok. 90% użytkowników forum ma przekroczony limit.
Morfiner
23-04-2006, 22:09
Mnie rodziece nazywają maniakiem nie wiem czemy :(
Ale nigdy bym nie uderzył mamy
PS Mi ciągle włyańcza się net i nie wpadam w fuzje bobica kogoś .
grzesio1995
23-04-2006, 22:10
A czemu dopiero teraz sie przyczepili do tibi przeciesz Tibia juz dawno powstala!! Nie wie o co im chodzi!!!
No to ja się też wypowiem:
Gram w tibie jak wszyscy na tym forum i nie mówcie że nie gracie. Bo jak byście nie grali to byście tu wogule nie zaglądali i nie interesowali się tą grą. To na wstęp.
Tibia jest to gra rpg więc wymaga wiele czasu tak jak inne gry tego typu i nie idzie tego ukryć. Jest fakt że jest to bardzo dobra gra dla relekasu po np : ciężkim dniu w szkole, pracy, meczu czy jak tam wolicie. Ja np: dopiero gram w tibie gdy zrobie zadanie i poucze sie do szkoły czyli w wolnych chwilach. Wtedy gra się lepiej bo wiesz ,że wszystko masz zrobione i wogule. W tibie gram też po to by pogadać z kolegami (najczęściej nic nie robie tylko stoje przed depo i gadam). Proponuje wam też spotkać sie kumplami z Rl i pograć w piłe (chociaż pogadać sobie). A jeśli chodzi o sprzedawanie postaci na aukcjach to nie jestem za tym, ponieważ jakiś gracz który sam nie umi wyprowadzić dobrze postaci kupi sobie taki 80 lv i wtedy kompletnie wpadnie w nałóg, a po deadzie będzie bardzo zdenerwowany ponieważ wydał na nią kupę kasy. Pacc to zupełnie inna sprawa ponieważ gry zazwyczaj sie kupuje, a utrzymanie serwrów z grą kosztuje więc...
To na tyle: NIE DAJCIE SIĘ (nie wierze że monotonne expienie wam się nie nudzi, nielepiej pouczyć sie lub coś zrobić i znowu zagrać tak jak za dawnych lat np w : FIFKE :)))
Cya niezważajcie na błędy.
Czemu teraz? Dlatego, że kolega z Wrocławia w dziwny sposób zareagował na odłączenie go od Tibii... Gazety, telewizja szukają afer, czegoś co by przykuło uwagę widza czy czytelnika... W przeszłości może były podobne przypadki, ale nie było to tak nagłaśniane. A teraz? Sam widzisz.
-=DanieL=-
23-04-2006, 22:30
@ do bandy histerycznych obrońców tibii, nałogowców, półnałogowców, normalnych graczy, niegrających
Media były są i będą i są "wolne" (nie zgadzam się z tym dokońca) i będą robić reportaże o czym chcą i możecie sobie gadać do bólu, poprostu zaciśnijcie zęby wkońcu się odwalą im bardziej będziecie ich szturmować tym więcej będzie ataku na tibie. Juz wiecie jak czują się politycy? Codziennie zgraja idiotycznych dziennikaży biega za nimi i zlizuje ich każde słowo z ust. Teraz zanim wyśmiejecie
Leppera, Giertycha pomyślcie, że to tak samo jak z tym reportażem o tibia 80% to są domysły, 20% to co wiedzą prawdziwego o tym co opisują w reportażu
/\
Przeczytaj, a potem dopiero bluzgaj jaki TVN jest zły
Kon Warrior
23-04-2006, 22:55
Nie no, ja po prostu wymiękam: "mój kolega jest knajtem i wali z axa, a ja jestem druidem i wale z różdżki"...8o Jak będą z takimi nieletnimi imbecylami, co nawet paru sensownych słów nie potrafią sklecić, robić reportaże no to życzę im powodzenia... Po prostu nie mają o czym już mówić i robić afer, no to się uwzięli na Tibii. Nic nie poradzimy. To są media. No ale skoro już się uwzieli, to powinni przynajmniej z jakimiś normalnymi graczami wywiady robić.
Żenada...
Piotrek Marycha
23-04-2006, 22:56
dokładnie, ja mieszkam na takim zadupiu ze tylko boisko mam pod ręką, to co ja mam robic??? ( odpowiedź moich rodziców brzmi: uczyc sie, od 15 do 22 non stop z przerwami na posiłek ;/ ja serio mówie...) u mnie w domu to juz wszysyc uwazaja ze jestem uzależniony ;/ bo jak gram w tibie 4 godz to jestem debilem a jak oglądam TV 4 godz to nikt nie zwraca uwagi X(
Kirco zapodaj ten reportarz bo mnie hemoroidy uwieraja xD
Thanatos
24-04-2006, 00:34
Popytałem przez internet krewnych i w Tibii znajomych z innych krajów i:
1 Mimo iż Polska jest jednym z wielu krajów, w których wiele osób gra w Tibię (chociaż jesteśmy w czołówce) tylko u nas media zrobiły coś takiego.
2 W innych krajach w ogóle się takimi pierdołami media nie zajmują (poza programami/pismami o grach co opisują wszystko rzetelnie).
Tak więc Polska może się pochwalić "odkryciem" w Tibii internetowej szkoły podświadomie kształtującej psychopatycznych morderców - tak to media nasze genialne przedstawiły.
A po drugie sami Polacy stanowią ewenement tibijski - w innych krajach grają tyle samo (czasowo) ale my gramy inaczej - rozmawiając ze znajomymi z brazylii i meksyku potwierdziłem własną obserwację, że gracze złośliwie uprzykrzający życie (wirtualne) innym to w większości Polacy - i proszę się tego nie wypierać bo nie piszę o konkretnych osobach... Radził bym mediom zainteresować się brakiem kultury wśród pewnej części Polskich graczy...
Boli was bo media maja racje ze jestescie uzaleznieni od tak glupiej gry....
Ziutek666
24-04-2006, 02:14
Tibia to jest nakrotyk.Ludzie siedza po parenascie godzin przed komputerem.Jak mama mowi idz na dwor to moze i idziesz bez jękniecia,ale myslisz ciagle o niej..."a moze kupie sobie c secika teraz....a nie po co golden armor lepiej wyglada"...taka jest prawda.Nie ma co sie oszukiwać.I nie piszcie ze bez problemu mozecie skonczyc z ta gra,ot tak.Jesli macie sile na to,zrobcie to w tym momencie, ale jezeli powiecie sobie:"ee piepszą glupoty znowu,pier.dole to, nudno jest,nie ma nic do nauki,wbic skila trzeba" wlacza wam się sygnał-"o k.urwa zabladzilem"....ale wy go jeszcze nie dostrzegacie...
Pozdrawiam
Tibia to nie narkotyk-Ludzie których spotkalem działają jak narkotyk(pozdro Vokz,Grass,Aselix,Anis =*;) )
@topic
zaraz bystry pan kaczynski wprowadzi jakąś ustawe o grach mmorpg :D
Boli was bo media maja racje ze jestescie uzaleznieni od tak glupiej gry....
To sie nazywa zaszufladkowac czlowieka >lol< Moze niezbyt trafne porownanie ( Bez obrazy ) ale czy Ja jesli obracam sie w towarzystwie Cpunów to sam mam brac ( nie zebym nasza dyskusje do tego sprowadzal to byl poprostu luzny przyklad, zeby bardzej zaobrazpwac to )
(ciach)
Z całym szacunkiem, jeśli uzywasz trybu przypuszczającego - "może być uzależniona" to powinno być także: "może być to problem społeczny". Własnie takimi manipulacyjkami językiem nasze kochane media tworzą atmosferę zagrożenia i sensacji wokół gry.
O ile dobrze pamiętam to dokładnie taki sam tryb rozumowania obowiązywał juz za czasów Soso Dżugaszwilego (dla mniej zorientowanych historycznie - Stalina). "Gdyby człowiek był niewinny to przecież by go nie zamknęli?"
Nie jest to pierwsza "sęsacja" (pisownia zamierzona) którą publikatory wykreowały z niczego. Oczywiście są ludzie uzależnieni od gier ale jak duży, tak naprawdę jest ich odsetek? I dlaczego z premedytacją przedstawia się grę tak jakby była stworzona wyłącznie w celu wywoływania uzaleznienia?
Najzabawniejsze, że ja bardzo często gram i czytam książkę jednocześnie :p - jak się robi runy to naprawdę jest mnóstwo czasu na dobra lekturę... :D
MZ
Malyciechu
24-04-2006, 10:01
:( mam kłopot rejestrowałem sie kilka razy wpisywałem dobry numer i hasło i wyskakiwało ze jest złe.Ostatnio grałem na swoim koncie nowo zrobionym wylogowałem sie i próbowałem sie rano zalogować i sie niedało bo pisało ze jest złe hasło lub numer.Mieliście coś takiego.Jak mam to naprawic??:( :confused:
:( mam kłopot rejestrowałem sie kilka razy wpisywałem dobry numer i hasło i wyskakiwało ze jest złe.Ostatnio grałem na swoim koncie nowo zrobionym wylogowałem sie i próbowałem sie rano zalogować i sie niedało bo pisało ze jest złe hasło lub numer.Mieliście coś takiego.Jak mam to naprawic??:( :confused:
zdradż mi sekret....co to ma wspólnego z tym tematem ??
PS. szukaj -.^
Bardzo jestem zdziwiony. Wystarczy mi to jak oglądałem wiadomożci i co tam se stało przez tibie itd. Uważam że c nałogowi gracze dostają nerwicy jak ktoś im każe przestać grać a oni są naprzykład na huncie. A teraz przez tych nałogowych graczy np moi rodzice oglądali waidomości i materiał o tym i twierdzą że ja też taki sie stane i teraz barzdo wielu moich kolegów ma DOŻYWOTNI ZAKAZ TIBI i rodziców już się nie przekona dlatego ten materiał mnie rozbawił a zarazem zasmucił bo już nie będzie tej ry w moim życiu. Pozatym rodzice twierdzą że ty też taki będziesz a tojest całkowita bzdura i ci nałogowcy psująreputację całej tibi X(
Master Zell
24-04-2006, 13:33
Może ktos dac link z zapisem audycji bo przegapiłem a posłuchał bym se jaka ta tibia jest zła;)
Qrivandell
24-04-2006, 15:14
v spox
tio tylko tak dla pokazu pisze bo musze zobaczy c siebie an forum .
Yoyoyoyoyo.
ale ogolenie spox
pozdro
Taka patologia
24-04-2006, 16:15
To że w Chinach kolega zabił kolege za miecz w jakiejś wirtualnej grze to jest już co najmniej wypaczenie psychiki . To że jakieś głupie dziecko własną matke pobiło krzesłem to już jest no comment . To są przypadki skrajne , prawdziwe i bardzo odległe od szerokiego grona tibijczyków xD Ale poniekąt jest troche racji w takim nagłośnieniu Tibi . Wiem że połowa 12-sto letnich graczy zaraz mnie zbluzga bo przecierz Tibia to ich all life ale akurat się tym nieprzejmuje . Niegram w Tibie od jakiś 4 miesięcy dlatego że zobaczyłem jak ta gra niszczy ludzi . Przykładem tego twierdzenia mogę byc ja sam jakieś 2 lata temu expiłem sobie na demon skeletonach w hell gate miałem coś około 35 lvl i siedział kołomnie mój ziomek który widział wtedy Tibie pierwszy raz a że akurat sie gdzieś umówiliśmy z jakimiś koleżankami to On mnie ciągle poganiał a ja mówiłem "poczekaj jeszcze 5min" itp . On się wkońcu wkór*** i zresetował mi kompa . Wkońcu wyszło na to że nieodzywałem się do niego przez jakiś tydzień byłem cały dzień wkurzony na maxa a do Tych kolezanek już nie poszedłem z nim bo to już wtedy niebył przyjaciel tylko frajer a ja musiałem expić zeby odrobic to co ten pier****** idiota i zaje**** noob zrobił . Teraz jest to dlamnie śmieszne ale wtedy to był dla mnie kryzys . Innym przykładem jest mój kolega z rl znajomki wiedzą o kogo chodzi On miał coś około 85lvl na wmiare nowym świecie był w pierwszej dwudziestce na serwerze a jakoś tak wyszło że ktoś go shakował i zrokował do 1lvl . Wtedy jego życie całkiem się zmieniło On był do tego stopnia uzależniony od Tibi że ciągle go to dręczyło że stracił tak wiele niemógł sie znaleść w normalnym świecie bo cały czas grał w tibie po 12h dziennie a żeby zapomnieć o tej stracie zaczoł ćpać i pić zaczeły się problemy z policją , długi , problemy w domu itp Na szczęście wszystko dobrze się ułożyło i teraz nie ćpa , pije tylko okazyjnie a w Tibie już nie gra . Czasem nawet wszyscy śmiejemy się z tego że mieszkamy od siebie kilka domów dalej a na ferie (2004r) widzieliśmy się 2 razy na real i all time in tibia ;P Ale to nieznaczy że wszyscy są tacy poje**ni . Mam kolegów którzy grają w Tibie mają dość dobre postacie bo 60lvl+ ale Oni grają tylko dla rozrywki czyli jak niema nic innego ciekawszego do roboty (prawie zawsze jest xD) ja wiem że pewnie zaraz ktoś powie że grać w Tibie 8h w tygodniu to jest głupota bo wbić 1 lvl przez 7 dni to szczyt noobostwa ale to znaczy że wasze życie to jeden wielki shit bo jeżeli gra online jest dla was największą przyjemnością w życiu to gratuluje . Kiedyś w Tibi spotkałem jakiegoś 20lvl który na trade pokazał mi dsm , mms , g legi itp razem jakieś 1000K ja się zapytałem skąd to ma a on do mnie "urodziny miałem i rodzice mi dali 450zł no to ja sobie na allegro kupiłem eq" śmieszne?? dla mnie tak ale napewno dla niektórych On wykorzystał te pieniądze w najlepszy możliwy sposób . Inny znajomy zaczoł intensywnie skilować na początku maja...efekt?? przytocze tylko jeden cytat i sami pomyślcie "nie zdałem z 4 przedmiotów ale za to jakie mam skille" ile jest takich osób na tym forum ktorzy mogli by powtarzać drugi rok klase za 60lvl ze skillami ~92/92 ?? SMILE :) ... Ja jestem na kozackiej imprezce a następnego dnia idę na lody z moją kochaną ziomalką ... a Ty szanowny playerze zabijasz kolejną hydre i myślisz czy po raz kolejny wypadną bohy a następnego dnia skillujesz ... Rób co chcesz i niczego nie żałój
Tibia u normalnych ludzi nie wywołuje agresji ona tyko kradnie czas a z tym normalni ludzie powinni sobie poradzić . Wszystko jest dla ludzi Tibia też ale jak by wszystkie serwery Tibi zostały wyłączone na miesiąc to by bardzo dużo ludzi z niej zrezygnowało bo by zobaczyli że można być szczęśliwym bez całodobwego expienia :P
Jeżeli mi nie wierzycie to zapytajcie swoich ukochanych Modków czy Oni też grają w tibie po 8-12h dziennie...
Nawed wasz "Wódz" Seromontis ostatnio mało czasu jest online...widać są ważniejsze sprawy w życiu niż Tibia
NIE kAŻDY ZATRACA SIĘ W TIBI SĄ LUDZIE KTÓRZY POTRAFIĄ MĄDRZE KORZYSTAĆ Z PRZYJEMNOŚCI OFEROWANYCH PRZEZ CIP SOFT I Z PEWNOŚCIĄ NA TYM FORUM ICH NIE BRAKUJE I TO DLA NICH WIELKIE GZ
za wszystkie błędy ortograficzne przepraszm...(worda mi gdzieś wcieło xD)
Pozdro600 :)
"Jest jak jest ale nie jak powinno być."
William Szekspir xD niewiem jak to się pisze
"Canabi wabi was słowem mit magi"
Cya in better real world...
Czarna_Mamba
24-04-2006, 16:16
v spox
tio tylko tak dla pokazu pisze bo musze zobaczy c siebie an forum .
Yoyoyoyoyo.
ale ogolenie spox
pozdro
Dobre.
Co do audycji, faktów i innych tam dupereli.
Tibia jak narkotyk - brzmi ciekawie.
Oberwałam od rodziców, bo gram w tibie. No oczywiście, bo co powiedzieli w tvn'ie czy tam w innym programie to świętość. Nasłuchałam się wystarczająco "bo Tibia jest zła, to szatan" i inne w tym stylu < mojej mamie wszystko się z szatanem kojarzy >. Po godzinach takich wysłuchiwań wreszcie mi dali powiedziec, ze nie gram w Tibie od miesiaca.
Czy kazdy bije swoją matkę krzesłem, za to, że wyłączy dziecku komputer?
Czy każdy ma problemy z Tibią? A co tu gadać, chyba każdy się domyśli o co mi chodzi.
<up>NIE kAŻDY ZATRACA SIĘ W TIBI SĄ LUDZIE KTÓRZY POTRAFIĄ MĄDRZE KORZYSTAĆ Z PRZYJEMNOŚCI OFEROWANYCH PRZEZ CIP SOFT I Z PEWNOŚCIĄ NA TYM FORUM ICH NIE BRAKUJE I TO DLA NICH WIELKIE GZ<up>
O właśnie, o to mi chodziło.
< ale nie ma co, fakty wpakowały mnie w niezle klopoty >
Miłego Dnia.
Jak to możliwe aby tak sie uzależnic ;p Bez jaj. Ten chłopak co zabił matkę to juz nie człowiek, zamienił się w swojego chara. Tacy ludzie nie powinni grać bo psują reputacje innym graczom i całej grze. Przeczytałem artykuł i myśle że jest lekka przesada. "Zdenerwowałem" się czytając to. Zamknąc tego dzieciaka albo do izolatki z nim. On staje się już niebezpieczny dla otoczenia. A mówiąc o tych Azjatach, to... My nie mamy się co do nich równać, chyba, że Seromontis. Czytałem że padł jak zasnął przed kompem. Wcale się nie dziwię. Grał bez przerwy 72 h. To jest nałogostwo.
Pozdrowionka dla SECURY
Przemo(C)
24-04-2006, 21:56
Kurde ale matka tego dziecka miala szczescie ze tylko kszeslem dosltala... gdyby moja mamma takk zrobila to nie wiem co zrobil... kije i mlotkiem ja zatluk potem gdyby jeszcze zyla to bym, ja zamknol na balkonie potem, bym sprawdzil czy jeszcze zyje poekspil bym troche z 3 godziny czy 5. Jezeli jednak bym zdedzil to bylm jeszcze ja obil i wyrzucil z balkonu ( bo mieszkam na 10 pietrze) POtem bym zabral kase i poszedl grac do dalszych kafejek...Musze spadac bo musze nabic szybko nastepne 10 leveli....
JEZELI JESTES TAK GLUPI ZEBY TO UWIERZYC LUB ZROBIC TAK JAK NAPISALEM TO TY NAPRAWDE JESTES NIENORMALNY!!!
Jumper00007
24-04-2006, 21:56
powiem wam tak to jest jakieś poje**** bo tak w pod napieciem czy jakos tak byl temat o tibii w gazete wyborców też i w radiu jakim?!?!?! co im jest uwzieli sie na tibie czy co?????
Paul Pavon
25-04-2006, 16:29
guwno w dupe rzniete przez dziwke zrobcie mi pale wszyscy ciecie razem z moderatorami HU* wam w dupe leszcze przeklete
Ja przepraszam ze nie na temat ale zamkniety najnowszy news o tych wielkich pozioamch polakuw... z tym ze wszyscy oni maja PaCCa a jak ktos nie chce bulic Cholernie duzo kasy na to, bo trza byc chyba bogatym by za to placxic a, znaczy za duzo miec kasy, bo to darmowa gra placic muglbym za lepsza grafe i to znacznie taniej jakby bylo na lineage 2 czy ultima online, a http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Czesia to nie jest polka? tez ma 40 poziom... a ja mam tylko ni wylacznia FaCC i nie zamierzam placic zlamanego grosza za z gruntu darmowa gre z ta grafika... Pozdrowionka
Ktoś ci karze płacić. Ile ty masz lat 12 (po sposobie pisania poznałem....) ?
Ta gra nie jest "z gruntu darmowa" tylko poprostu FACC to jakby zapoznanie się ze sposobem grania a prawdziwa gra zaczyna się po wykupieniu PACC.
Ja w życiu niedałbym kasy za taki szajs jakim jest Tibia :)
mambo ziom
25-04-2006, 21:06
X( k****a zabronili mi grac i co ja zrobie ....sprzedam chyba postac jak ktos kupuje 20 lvl
Ludzia w glowach sie przewraca a Dr.omader dał czadu ;) widać ze typ odemnie z miasta ;))
Mage Xaosik
03-05-2006, 09:38
Moim zdaniem ten ziomuś co pobil matkę to jakiś nie normalny. Może gosciurka miała z TV trochę racji ale co do tego , że postac zostaje dalej w tibi to troche przesadziła :P..Szkoda mi matki tego chłopkaka :(
Zell Spellmaster
03-05-2006, 10:21
nie wiem czemu został zamknięty temat o "kompromitacji TVN'u" więc wypowiem się tutaj bo problem jest podobny =P
so
widziałem ten program i zwijalem sie momentami ze śmiechu =P
to była patologia co ona tam opowiadała =P
ale zastanawia mnie jedno - MU Online czy WoW tak nie uzaleznia?
przeciez to działa na tej samej zasadzie a komentują tylko Tibie
a co do tego wątku z krzesłem - założe się że w szwecji czy brazylii na bank była nie jedna podobna akcja =P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.