Pokaż pełną wersje : Palek na non-pvp - skilowanie.
Flashman
26-04-2006, 15:33
Nic nie znalazłem. Przeczytałem te same poradniki chyba po 10 razy każdy i niestety nie dowiedziałem się czego chciałem. Jestem palek 10 lvl, skille 36/32 i chciałbym poskillować. Roty za szybko padają a w grupie prędzej ja padne. Chciłabym poskilować chociaż do 60-70 dist. żeby potem polatać tu i tam :) Czy ktos mi pomorze? Mam vampa shielda jakby co. Proszę o szybką odpowiedź!
Idź na dwarfy, a jak dwarfy za szybko podną to idz na slime albo cyce ale chyba troche to za silne :) myśle że Ci pomogłem.
Roni Shooter
26-04-2006, 16:21
Bylo cos takiego "Trening doskonaly na non-pvp" .Tam jest napisane ladnie co i jak musisz miec kolege z 28 lvl + chyba sorka i zeby ci przywolal monka i blokowal Geomancera a ty se kupujez 300 sperow se lurujesz cos i lejesz
Flashman
26-04-2006, 16:56
@scarab
Slime raczej nie. W carlin zabijalem BS przy skillu 15 :P i straciłem okolo 50 HP przy skillu 32 shield i 30 BSa. Cyce to jeszcze nie. Jak bezdie shield 45 to dopiero. Raz mnie 3 dwarfy otoczyły to musiałem uciekać :(
@Roni~
EEeeEEee widać że nie przeczytałes wszystkiego. To jest NON-PVP czyli nie mozna siebie atakować ani summonów. Odpada.
Nie wierze również w szybkość dista. On leci dosyć wolno (przynajmniej u mnie.)
W zasadzie mam ten sam problem-amianowicie chce zrobic jakies 65-70 dista i nie wiem gdzie skillic :/
Jak skille na trollach speary sie rozwalaja i potem musze lazic ze sql staffem zeby nazbierac tych spearow
Jak skille na gobach na edron kamyki za szybko sie rozwalaja i nie mozna normalnie skillic bo znowu msuze ze sql staffem skillic
Wszyscy moi koledzy mowili mi ze <skillilem na cycach ze spearami> no ok, ale te speary zara sie rozwala i nie bede mogl skillic :/ Halp !
Roni Shooter
26-04-2006, 20:45
@Roni~
EEeeEEee widać że nie przeczytałes wszystkiego. To jest NON-PVP czyli nie mozna siebie atakować ani summonów. Odpada.
A ty chyba nie umiesz czytac -.- ... Napisalem ze Monk Blokuje Geomancera... a pall wali w geo ...
kostooch
26-04-2006, 20:58
A ty chyba nie umiesz czytac -.- ... Napisalem ze Monk Blokuje Geomancera... a pall wali w geo ...
Gorzej, jak sie Geomancer przerzuci.
jezeli monk zablokuje geo a pall bedzie atakowal z boku to sie nie przezuci :)
Flashman
26-04-2006, 21:37
Hahah dobre. Nie czytałes. Mam skill 36 dista a ty mi na geomancery walisz! Jakbym miał z 80 to tak. ALe nie 36! Pozatym jakiemu sorcowi bedzie sie chciało łazić ze mną żeby tylko postać i popalić mane? Chciałbym na cycach skillować, mam kilka miejscowek ale beda mnie niezle naparzały. Ja nie wiem jak to palki robią ten 60 dist tak szybko! Mają jakąs kopalnie kamyków czy co? Kamienie są oki ale 100 za 2k to nie interes!
Lord'Nesteloo
26-04-2006, 21:44
Nie gadaj ze za szybko padaja ...
Full def ,to najwazniejsze.
Za czasow kiedy gralem jeszce pallkiem na foldzie (all co tam jest) wbilem do 50 w dyscie. Jedyna korzysc z tego ze z frost trolli wypadaja speary.
Pozniej od 50 to juz niezla jazda :/ Mozna w amazon camp na valkiriach i amazonkach skillowac.
Flashman
27-04-2006, 11:10
Nie gadaj ze za szybko padaja ...
Full def ,to najwazniejsze.
Za czasow kiedy gralem jeszce pallkiem na foldzie (all co tam jest) wbilem do 50 w dyscie. Jedyna korzysc z tego ze z frost trolli wypadaja speary.
Pozniej od 50 to juz niezla jazda :/ Mozna w amazon camp na valkiriach i amazonkach skillowac.
Na foldzie jak znajdziesz wolnego trolla to będziesz szczęśćciarzem. Byłem tam to ciągle ktoś mi zabijał albo co innego.
Może jakiś doświadczony paladyn z serva non-pvp napisze mi jak on doszedł do hmm... 70 dista? I jak tu olewać shield? Jak go oleje to mogę najwyżej na rotach skillować :( Help me!
Dwimenor
27-04-2006, 11:21
Cóż, jeżeli chodzi o n pvp to trochę inaczej się "skilluje" Do 40 można w bólach dociągnąć na trolach.frost trolach.goblinach/amazonkach itp. Można.
Potem, jak masz chwilę wolnego czasu(wypracowanie z polaka itp) stoisz pod dp i strzały robisz. Teraz to już tylko znalezienie odpowiedniej miejscówki na zużycie ich(Ghule w gl chyba najlepsze. Ewentualnie cyklopy). Za zdobytą kasę kupujesz strzały i tak w kółko. Bez dorabiania raczej się nie obejdzie.
Takie jest moje zdanie, tak mniej-więcej robiłem i jestem zadowolony. Od 60 dista(35lv) nie trenuje ani trochę. Tylko kusza w ręku i exp.
Uzyskanie wyskokiego dist na niskim lv w takim wypadku jest bardzo tródne.
Flashman
27-04-2006, 12:03
Cóż, jeżeli chodzi o n pvp to trochę inaczej się "skilluje" Do 40 można w bólach dociągnąć na trolach.frost trolach.goblinach/amazonkach itp. Można.
Potem, jak masz chwilę wolnego czasu(wypracowanie z polaka itp) stoisz pod dp i strzały robisz. Teraz to już tylko znalezienie odpowiedniej miejscówki na zużycie ich(Ghule w gl chyba najlepsze. Ewentualnie cyklopy). Za zdobytą kasę kupujesz strzały i tak w kółko. Bez dorabiania raczej się nie obejdzie.
Takie jest moje zdanie, tak mniej-więcej robiłem i jestem zadowolony. Od 60 dista(35lv) nie trenuje ani trochę. Tylko kusza w ręku i exp.
Uzyskanie wyskokiego dist na niskim lv w takim wypadku jest bardzo tródne.
No dobra fajnie tylko od 30 dista trole padają po 1-2 strzałach, strzały mozna robić od 13lvl a ja mam 10 a jak raz byłem z 42 na cycu to zeszło mi chyba z 15 strzał :( Ghule wszystkie zajęte. Ghostland odpada, HG nawet nie myślę bo nie wyjdę ,PoH? a może GS przy okazji? Dobrze mi się trenowało kamieniami ae 100 za 2k to troszkę za dużo z moim 200 gp w depo :)
Roni Shooter
28-04-2006, 11:36
Hahah dobre. Nie czytałes. Mam skill 36 dista a ty mi na geomancery walisz! Jakbym miał z 80 to tak. ALe nie 36! Pozatym jakiemu sorcowi bedzie sie chciało łazić ze mną żeby tylko postać i popalić mane? Chciałbym na cycach skillować, mam kilka miejscowek ale beda mnie niezle naparzały. Ja nie wiem jak to palki robią ten 60 dist tak szybko! Mają jakąs kopalnie kamyków czy co? Kamienie są oki ale 100 za 2k to nie interes!
NOm ty pierwszy raz grasz palkiem no nie??Nawet jak by ci kolega blokowal demona monkiem a ty bys nie trafial i tak by ci Dist rosl ... nie zalezy czy trafiasz czy nie tylko od tego ile razy wyzucisz Spire z łapy:baby:
up:...
To jest tak jak u knighta...raz na 30 hitow musisz trafic "blooda" ...
Chyba ze zmienili...ale jak ostatnio gralem pallkiem (2-3 miechy temu) to raczej nie zmienili ... .
up:...
To jest tak jak u knighta...raz na 30 hitow musisz trafic "blooda" ...
Chyba ze zmienili...ale jak ostatnio gralem pallkiem (2-3 miechy temu) to raczej nie zmienili ... .
lol zmienili pisali nawet na foru ze nie trzeba
@topic
koles oczekujesz od nas pomocy?? no nie wiem. ciagle tylko piszesz takie posty, jakbys chcial powiedziec ze all to nooby. A tak w ogule to a tez gralem palkiem na no-pvp i jakos dobze mi sie skillowalo do 45 wiec nie gadaj, i w dodatku na 36 trole to ja ledwo przebijalem-,- AA wiem!! ty walisz z full ataku czy nie prawda??
Flashman
29-04-2006, 11:41
lol zmienili pisali nawet na foru ze nie trzeba
@topic
koles oczekujesz od nas pomocy?? no nie wiem. ciagle tylko piszesz takie posty, jakbys chcial powiedziec ze all to nooby. A tak w ogule to a tez gralem palkiem na no-pvp i jakos dobze mi sie skillowalo do 45 wiec nie gadaj, i w dodatku na 36 trole to ja ledwo przebijalem-,- AA wiem!! ty walisz z full ataku czy nie prawda??
Chyba poto założyłem ten teamt nie? Może poprostu źle interpretujesz? Może i są nooby ale większość ludzi to tacy którzy chętnie pomogą, a nie tak jak ty odrazu naskakujesz że ja piszę że all to nooby. Koleś zastanów się co ty piszesz?
@topic
Miałem pala i na normal pvp i na non-pvp. Na normal pvp to wiadomo ghoul/monk i oki. Na non-pvp to grałem jak kamienie stały po jakieś 300gp za 100. Teraz za 100 trzeba dać 2k :( Jak lece na roty ze spearami to pare rzutów i rot ded. Wale z FULL DEF!
Venderer
29-04-2006, 12:43
Miałem pala i na normal pvp i na non-pvp. Na normal pvp to wiadomo ghoul/monk i oki. Na non-pvp to grałem jak kamienie stały po jakieś 300gp za 100. Teraz za 100 trzeba dać 2k :( Jak lece na roty ze spearami to pare rzutów i rot ded. Wale z FULL DEF!
Jeśli wogóle ktoś te kamienie sprzedaje...
Ale nie wiem co to za problem samemu sobie nazbierać?
Jak szukałem kamieni dla palka, poszedłem knighcikiem na Femour Hilss, tam gdzie jest quest, i otwierając wszystkie już zabite gobo + to co sam zabiłem, na jednym przejściu przez podziemia miałem ok 30-40 kamyczków, a nie chodziłem wogóle po poziomach +1...
@Down
Boshe jeśli dla ciebie roty za szybko padają to jesteś poprostu za mało cierpliwy.. Ja swoim Palkiem, bez problemu wyskillowałem +40 dista na trollach =.=...
Flashman
29-04-2006, 14:10
Jeśli wogóle ktoś te kamienie sprzedaje...
Ale nie wiem co to za problem samemu sobie nazbierać?
Jak szukałem kamieni dla palka, poszedłem knighcikiem na Femour Hilss, tam gdzie jest quest, i otwierając wszystkie już zabite gobo + to co sam zabiłem, na jednym przejściu przez podziemia miałem ok 30-40 kamyczków, a nie chodziłem wogóle po poziomach +1...
Łatwo powiedzieć. Dla mnie było szczęsciem jak zebrałem okolo 30 w godz. Na Harmonii (HAIL!) mnóstwo ludzi gania za kamieniami! Pozatym to jest nudne jeden gob na 10 sqm. Wiesz dziex ale ta metoda mi nie odpowiada. Może wiesz gdzie ze spearmi powinienem skillować na dist 36 bo roty za szobko padają??
Na wstępie:
- Czy ktoś tu jest noobem??
-Ależ oczywiście, jest ich nawet kilka.
Rozwiniecie:
Ja moim palkiem skilowalem do 45-47 na rotach a od 45-47 do 52 skilwoalem na full def tesh na rotach ale to juz bylo bardizje expienie
Ty chyba walisz na full atk:D
tez jestem palem i mysle ze mam dosc doswiadczenia zeby sie nim z tobą podzielic. jak zawsze wszyscy piszą od 8 lvl na trollach do 13 proponuję. pozniej mozna kupic czar conjure arrow i robic sobie strzaly mozna i kupowac ale wtedy leci forsa a mlvl stoi... gdy juz robisz strzaly mozna wybrac się na gobliny,ghule na ghostland (te dolne na mapie) tam mozna nawet od 14 lvl zabic Fd sposobem gora dol gora dol, lecz trzeba uwazac. tam proponuję spędzic dosc duzo czasu bo exp jest dosc dobry jak na te lvl'e a mozna zbierac viking helmety life ringi brass helmety i pozniej sprzedawac. Ja dlugo tam siedzialem i zaliczylem tylko 4 deady 2 z powodu lagów a 2 przez nieuwagę ;)
Flashman
29-04-2006, 16:49
Na wstępie:
- Czy ktoś tu jest noobem??
-Ależ oczywiście, jest ich nawet kilka.
Rozwiniecie:
Ja moim palkiem skilowalem do 45-47 na rotach a od 45-47 do 52 skilwoalem na full def tesh na rotach ale to juz bylo bardizje expienie
Ty chyba walisz na full atk:D
Pisałem wyżej że wale na FULL DEF nie? Ja chce skillować a nie expic. Chcę zrobić jedynie 70 dist a potem dopiero exp. Ja lubie na rotach trenować ale jak miałem na innym palu 42 dist to speary 7 i rot lezy :(
tez jestem palem i mysle ze mam dosc doswiadczenia zeby sie nim z tobą podzielic. jak zawsze wszyscy piszą od 8 lvl na trollach do 13 proponuję. pozniej mozna kupic czar conjure arrow i robic sobie strzaly mozna i kupowac ale wtedy leci forsa a mlvl stoi... gdy juz robisz strzaly mozna wybrac się na gobliny,ghule na ghostland (te dolne na mapie) tam mozna nawet od 14 lvl zabic Fd sposobem gora dol gora dol, lecz trzeba uwazac. tam proponuję spędzic dosc duzo czasu bo exp jest dosc dobry jak na te lvl'e a mozna zbierac viking helmety life ringi brass helmety i pozniej sprzedawac. Ja dlugo tam siedzialem i zaliczylem tylko 4 deady 2 z powodu lagów a 2 przez nieuwagę ;)
Ciekawa taktyka. Trolle? Na AB pierwszy poziom jest zawsze zajęty a 2,3 i 4 to taki rozlegly że żeby spotkać trolla trzeba przejść z jednego korytarza do drugiego. na troll mountain jak znajdziesz trolla dla siebie to masz szczęscie!
Ja chyba skorzystam z arrow topic. Postoje przed depo na 13lvl zrobie bp arrowsów i sell i jakiś tam grosz wpadnie :) Na ghostlandzie też tłok :( Tą jaskinie którą opisałes (moja ulubiona dla rycka:P) Jest zajęta zawsze.
Aha nie wyznaje zasady - expisz i skillujesz - 2 w 1. Ja chcę dobić do 70 dist potem poexpić a dalej to się zobaczy...;)
Dzięki wszsytkim! Kązdy ma inną taktykę i każda na pewno jest dobra!
hehe no dzieki ze nie piszesz odrazu "ale n00bska taktyka" itp itd. W zasadzie masz swoja rację bo w AB nie zawsze dobrze się skilluje/expi na GL tez muszę przyznac ile ja się napislem "plz leave i was first" ale mimo wszytko jest tam bardzo bezpiecznie a i pieniedzy mozna sie dorobic (tam od bodajze 23 lvl zacząłem zbierac na boh i na 25 juz mialem :P) choc takie robienie strzal i ich sprzedawanie raczej oplacalne nie jest... bo spojrz sprzedasz dajmy na to 3 strzaly i dostaniesz 3gp a tymi 3 strzalami mozesz zabic ghula i wyleci 30 gp. co o tym sadzisz? ;) aha z tym expieniem i skillowaniem no to za dobrze nie jest bo na 34 lvl skille 65 to wydaje mi się niewielkie :( powinny byc 70+ no więc skillowanie na nizszym lvl powinno byc oplacalne....
POZDRAWIAM :)
Gravestone Fighter
29-04-2006, 17:39
Może powiem ci jak ja robiłem. Od 10 do mniej więcej 30-32 dista chodziłem na trolle.33 do ok. 43,44 dista na roty i minosy. Czasami wybierałem się na gobliny, ponieważ wypadają z nich kamyczki, które zadają mniejsze obrażenia niż speary. 45 do 52 dwarf solidery i czasami dwarfy. Później chodziłem expić do 30 lvla ze strzałami, aby dist szybko szedł i w końcu wyszło, że na 31 lvl miałem skill dista 69.
PS: Sprzedaj Vamp shielda i kup bohy. Pare razy ratowały mi życie. :P
Flashman
29-04-2006, 20:19
A teraz mam jeszcze jedno pytanie od jakich skilli dist/shield moge trenić na cycach bez mniejszej straty hp? Mam drag shield/vamp shield.
no wiesz.... zawsze troche zycia musisz stracic, zeby pasek shieldingu nie stanol. ale mysle ze od skilli 55/45 z vampire/dragon shield mozna isc na cyce bez wiekszego ryzyka (1 naraz) :)
Venderer
30-04-2006, 16:10
no wiesz.... zawsze troche zycia musisz stracic, zeby pasek shieldingu nie stanol. ale mysle ze od skilli 55/45 z vampire/dragon shield mozna isc na cyce bez wiekszego ryzyka (1 naraz) :)
OMG, jak nie wiesz na czym polega trening to się nie wypowiadaj, dobrze? Dziękuję...
Na cyce myślę, że od ~55 shielda możesz iść trenić... Ale to tylko przypuszczenia, nigdy nie treniłem na cycach palkiem.
Ja wyszedlem ost do kibelka na 5 minut
Coś ty tam robił? xD Bo na jedną 'czynność' to trochę zadługo, a na drugą zakrótko xP <joke>
Flashman
30-04-2006, 22:39
OMG, jak nie wiesz na czym polega trening to się nie wypowiadaj, dobrze? Dziękuję...
Na cyce myślę, że od ~55 shielda możesz iść trenić... Ale to tylko przypuszczenia, nigdy nie treniłem na cycach palkiem.
Powiem ci tyle że źle zrobiłeś odpowiadając na to pytanie. Skąd możesz wiedzieć od jakich skilli mogę trenić skoro sam nigdy nie miałeś pala? Ja się pytam ludzi którzy smai doświadczyli tego. Dzięki za pomoc ale widocznie pomyliłes pala z kimś innym.
Chcę zrobić jedynie 70 dist a potem dopiero exp.
(...)
nie wyznaje zasady - expisz i skillujesz - 2 w 1. Ja chcę dobić do 70 dist potem poexpić
To nie chciej. Tak trudno? ;o
Na serio to sobie tylko życie utrudniasz...
maciejd14
30-04-2006, 23:47
mam palka na calmerze non-pvp skile 57/48 , te skile wytrenilem na rotach , na calmerze mozna kupic kamienie 100 za 1000 gp :( a speary tak sama chodza .Kamienie sa dobre ale szybko znikaja a speary to 10 trenie godzine nawet 2 .Cycki sa dobre do trenienia jak masz okolo 50 shield ,starczy dragon shield.nie oplaca sie robic arrowsow bo masz tylko 100 souli a teraz jak po pierwsze robisz 10 a nie jak wczesniej 15 arrowsow i na dodatek zabiera Tobie jeden soul :(.wiec zrobisz 1000 arrowsow chyba ze kupisz pacca i bedzie mial royal palka to 2000 arrowsow bo masz 200 souli.mam 20 lvl :( i takie slabe skile , na pvp juz pewno bym mial okolo 65 .ale nie gram na pvp bo jak jestes afk to ded .Ja wyszedlem ost do kibelka na 5 minut i jak wrocilem to mialem deda :( dobra sie rozpisalem :P
Venderer
01-05-2006, 00:47
Skąd możesz wiedzieć od jakich skilli mogę trenić skoro sam nigdy nie miałeś pala?
Czy ja napisałem, że nigdy nie miałem pala czy, że nie treniłem na cycach? -.^ Proste - czytanie ze zrozumieniem (Przez to małe gówienko większośc ludzi oblewa testy wszelakiego rodzaju)
Co do mojego doświadczenia to co prawda nie skillowałem na cycach, ale za czasów jak jeszcze "zapałki" nie znikały, expiłem na nich ze spearami, shielding ok 50 i nie trafiały mnie zbyt często -.-
Więc co do twojej wypowiedzi... Tylko się ośmieszasz.
I wybacz, że to powiem, ale to nie ja płacze, że trolle mi za szybko padają. -.^ Może trochę cierpliwości?
Flashman
01-05-2006, 12:48
Czy ja napisałem, że nigdy nie miałem pala czy, że nie treniłem na cycach? -.^ Proste - czytanie ze zrozumieniem (Przez to małe gówienko większośc ludzi oblewa testy wszelakiego rodzaju)
Co do mojego doświadczenia to co prawda nie skillowałem na cycach, ale za czasów jak jeszcze "zapałki" nie znikały, expiłem na nich ze spearami, shielding ok 50 i nie trafiały mnie zbyt często -.-
Więc co do twojej wypowiedzi... Tylko się ośmieszasz.
I wybacz, że to powiem, ale to nie ja płacze, że trolle mi za szybko padają. -.^ Może trochę cierpliwości?
Dobra miałes pala. Ale właśnie się ośmieszyłes. Ja pytam od jakich skilli mogę trenić na cycach a ty nawet na nich nie trenowałes. I jakbyś nie zauważył mamy tibie 7.6 już dawno był update!
Oki nie zrozumiałem miałes pala kiedyś. Ale teraz jest tibia 7.6 a nie jakaś stara. Dużo się zmieniło! Rozjerzyj się. Trolle są dobre na początek ale potem 1-2 strzały i troll pada. Tak się nie da skillowac!
I kto tu się ośmiesza?
Venderer
01-05-2006, 12:55
Dobra miałes pala. Ale właśnie się ośmieszyłes. Ja pytam od jakich skilli mogę trenić na cycach a ty nawet na nich nie trenowałes. I jakbyś nie zauważył mamy tibie 7.6 już dawno był update!
Oki nie zrozumiałem miałes pala kiedyś. Ale teraz jest tibia 7.6 a nie jakaś stara. Dużo się zmieniło! Rozjerzyj się. Trolle są dobre na początek ale potem 1-2 strzały i troll pada. Tak się nie da skillowac!
I kto tu się ośmiesza?
Ty.
Bo przez ten update zasady obrywania po mordzie od potworów się nie zmieniły. Więc napisałem Ci, ze na 50 shieldzie nie obrywałem za często, więc od 55-60 można już na nich trenić, aczkolwiek ze stratami.
Pozatym teraz też mam Pala (Nie main char, tylko do Pkingu więc poco mam o nim wspominać?), jakoś spokojnie dojechałem do 45 na trollach w 3 dni, jak widać inni urzytkownicy wypowiadający się wtym temacie też nie mają tego problemu co ty.
I jeśli myślisz, że na doświadczenie wypływa aktualna postać, a nie to, że kiedyś się grało palem, to jesteś w błędzie...
Flashman
01-05-2006, 13:11
Ty.
Bo przez ten update zasady obrywania po mordzie od potworów się nie zmieniły. Więc napisałem Ci, ze na 50 shieldzie nie obrywałem za często, więc od 55-60 można już na nich trenić, aczkolwiek ze stratami.
Pozatym teraz też mam Pala (Nie main char, tylko do Pkingu więc poco mam o nim wspominać?), jakoś spokojnie dojechałem do 45 na trollach w 3 dni, jak widać inni urzytkownicy wypowiadający się wtym temacie też nie mają tego problemu co ty.
I jeśli myślisz, że na doświadczenie wypływa aktualna postać, a nie to, że kiedyś się grało palem, to jesteś w błędzie...
Jak może zauważyłeś do 30 dist proponują trolle, do 40 coś roty a potem minosy i od 50 cyce. Wiesz założyłem ten temat żeby poznać opinie i taktyki innych paladynów jak oni dojechali do 70 dist. I od kiedy trenowali na cycach. Niestety żadne z tych pytań nie dotyczy ciebie. Może i się nie zmieniło z cycami ale na pewno zmieniło się ze spearami. Powiem ci że jadę właśnie do 50 shield i ide na cyce. Z moim rycerzem 51 shield eq takie sam jak pal ytlko że on miał drag shield obrywałem po 20-30hp na full atk. Więc łatwo zauważyć że jeżeli mam vamp shield i 50 shield oraz full def to strata zmniejszy się. PK mnie nie interesuje. Ja gram dla zabawy i od czasu do czasu a nie żeby inni zabijali i pewnie na botach. Ja patrzę na metodę gracza który pisał coś że od 45-47 mogę jakis tam potworek. On mi podał swoją takytkę. Ty próbujesz mnie ośmieszyć a sam siebie ośmieszasz bo nie podajesz konkretnej odpowiedzi. Dobra napisałeś od okolo 55 shield na trenowanie na cycach. A co z głównym pytaniem? Może poprostu nie wiesz? Ja nie wiem więc się pytam.
Venderer
01-05-2006, 14:15
Jak może zauważyłeś do 30 dist proponują trolle, do 40 coś roty a potem minosy i od 50 cyce. Wiesz założyłem ten temat żeby poznać opinie i taktyki innych paladynów jak oni dojechali do 70 dist. I od kiedy trenowali na cycach. Niestety żadne z tych pytań nie dotyczy ciebie. Może i się nie zmieniło z cycami ale na pewno zmieniło się ze spearami. Powiem ci że jadę właśnie do 50 shield i ide na cyce. Z moim rycerzem 51 shield eq takie sam jak pal ytlko że on miał drag shield obrywałem po 20-30hp na full atk. Więc łatwo zauważyć że jeżeli mam vamp shield i 50 shield oraz full def to strata zmniejszy się. PK mnie nie interesuje. Ja gram dla zabawy i od czasu do czasu a nie żeby inni zabijali i pewnie na botach. Ja patrzę na metodę gracza który pisał coś że od 45-47 mogę jakis tam potworek. On mi podał swoją takytkę. Ty próbujesz mnie ośmieszyć a sam siebie ośmieszasz bo nie podajesz konkretnej odpowiedzi. Dobra napisałeś od okolo 55 shield na trenowanie na cycach. A co z głównym pytaniem? Może poprostu nie wiesz? Ja nie wiem więc się pytam.
Czy ta kłótnia ma sens?
Pytałeś o skille - podałem Ci je... -.- jesli uważasz mnie za niedoświadczonego, to zapytaj o to 100+ Pala, powie Ci prawie to samo -.-
Wniosek jest prosty - gardzisz radami które Ci nie pasują.
A i poco mam odpowiadać na pytania na które już odpowiedź otrzymałeś? Zastanów się. Pozatym podałem Ci moją taktyke tak jak inni tutaj piszący, nazbieraj kamieni, ale tego jakoś nie raczysz zaznaczyć. Typowe.
Tak więc zakopmy topór wojenny, a ja już poprostu rad udzielać Ci nie będę -.^
See ya.
Flashman
01-05-2006, 14:51
Czy ta kłótnia ma sens?
Pytałeś o skille - podałem Ci je... -.- jesli uważasz mnie za niedoświadczonego, to zapytaj o to 100+ Pala, powie Ci prawie to samo -.-
Wniosek jest prosty - gardzisz radami które Ci nie pasują.
A i poco mam odpowiadać na pytania na które już odpowiedź otrzymałeś? Zastanów się. Pozatym podałem Ci moją taktyke tak jak inni tutaj piszący, nazbieraj kamieni, ale tego jakoś nie raczysz zaznaczyć. Typowe.
Tak więc zakopmy topór wojenny, a ja już poprostu rad udzielać Ci nie będę -.^
See ya.
Ciekawe... To samo chciałem napisać :) Dziękuję i pozdrawiam! :P
Może ktoś jeszcze ma jakieś taktyki?
ale to proste bierzesz kamienie i walisz w nie jak nie to dwarfy i nie słuchaj nobów nacyce lub slimy dopiero na 25+ lvl
mlodysiwek
09-05-2006, 21:21
Ja zrobilem tak: Nabilem skile 40 w dist. potem na ghoulach w GL do 13 lv i teraz siedze pod ab robie szczaly i jednoczenise skiluje do 50 jest cieżko ale nikt nie powiedzial ze bedzie letko :P:P
szkoda ze na no-pvp nie mozna bic summonow :(
po łebkach przeczytałem temat.. więc nie wiem czy ktoś to mówił ale powiedzieć jak to było ze mną nie zaszkodzi.
początek - 30 kamykow z trudem zdobytych na goblinach, dwarvienka w druga reke i na trolle. jak mało kamykow to walic spearami ktore wypadly z 'ukamienowanych trolli'. skończyły się kamyki? idziesz pozbierać, wkońcu nie trzeba ich kupować..jak już dzwigniesz te 50 kamyków to wio do kopalni, jak się skończą to nowy zapas. przy okazji jak tylko bedziesz mogl to exevo con.
nowy zapas kamyków i tak doskillujesz te 50 shieldingu.. z okolo 45-50 dista spokojnie expisz na cyclopach az do lvlu na ktorym bedziesz mogl uzyc czar exura vita. bierzesz juz jakas lepsza tarcze, jednego cyca, kamyki, ewentualnie jakies mf zebys mogl sie uhnac po chwili skillowania. ja tak dociągnąłem do 65 dist.. uznałem że przyszła pora (i tak zbyt późna) na exp.. teraz jak przypadkiem kupie jakies kamyki i mam troche czasu to ide rozrzucac je na cyclopach..
jednak moja rada - zacznij expic ze strzalami jak tylko bedziesz w stanie w sensownym czasie i zużyciu amunicji ubic cyclopa..
Sir Dzidek
10-05-2006, 01:56
Nie wiem czy mam prawo sie tu wypowiadać, bo ja z zupełnie innych czasów pochodzę ;) Jak ja dobijałem 100 dyst to spiry się nie niszczyły. 30 spirów starczało na tygodnie treningu. Teraz to przy 120lvl biore ponad 100 spirów - starcza na 3-4h, robie przy tym 1-2% więc problemu nie mam. Wydaje mi się, że w dzisiejszych realiach trzeba zainwestować w shielding, bo bez tego trening nie będzie miał sensu. Ostatecznie można w ogóle nie trenować tylko expić. Początki są zawsze najgorsze - wytrwałość przede wszystkim. Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Jesli osiagniesz juz skille po 50 i masz jakiegos kumpla sorka co ic postawi monka to zejdz do kopalni kazz i potren na geomancerze . Monk stoi , Geo bije monka , monk sie leczy , geo sie leczy , ty trenujesz na geo :P i tak caly dzien 8o milego trenienia :p :p
Flashman
14-05-2006, 13:14
Jesli osiagniesz juz skille po 50 i masz jakiegos kumpla sorka co ic postawi monka to zejdz do kopalni kazz i potren na geomancerze . Monk stoi , Geo bije monka , monk sie leczy , geo sie leczy , ty trenujesz na geo :P i tak caly dzien 8o milego trenienia :p :p
Nie czytałeś. Jestem non-pvp czyli bez bicia się nawzajem i bez bicia summonów. A co do geo to dopiero od okolo 80 a nie niecałe 50.
Ja wymyśliłem taką taktykę: Trenie najpierw 50 shield obojętnie jak. Potem dobijam do 50 dist na ratach, potem trolle, roty lub dwarfy. Mam 50/50. Lece najpierw na jednego cyca a od okolo 60 na 2. Może jakaś inna taktyka?
Lol -.- ale wy n00by jestescie
Przy takich skilach idziesz sobie pozbierac kamyki na gobliny i z kamykami trenisz albo na rotach taki
exp/train ( ja tak wlasnie robie i idzie bardzo dobrze)na cycach to ze skilami 58/49 i z dobrym shieldem!! (np wlasnie vamp xd)
Mysle ze pomoglem ( a to z geomancerem to sie bardzo opyla!!)
Henis Kario
18-05-2006, 15:13
Ja odświeże temat, ponieważ mam pewien problem, a mianowicie taki:
Który dist bym musial mieć na 20lvlu (NA NON-PVP OF COURSE)? I ktory mlev? Pytam sie, bo nie chce być w tyle w porównaniu do innych. Narazie mam 15lvl, 52/42 7mlev.
Ps. nie mówcie, że mam zobaczyć do poradników! Tam pisze tylko odnosnie światów PVP, a nie NoN-PvP.
@henis kario
trolle + speary do 40-50 dista, pozniej jakos tak roty / dwarfy / mino
od 50 ( dobre eq! ) shieldinga ze spearami na cyklopy ( trenować z jednym ) i będziesz słabo obrywał, z kamieniami od 70 dista.
Ja tam na darashie na minosy chodziłem palkiem i wbiłem 56 dista 42 shielda :P i nie narzekam żeby jakoś wolno szedł SKILL :P i tak najlepsi sa knighci 4ev
@topic
Sprobuj poskillowac ze small stonesow na mino.
@Hoxiu
Przy 40 dysta to ci dwarf pada na 5 hitów jak go ze spirów lejesz
@topic
Znajdz 27 sorcka/druta i na geo. Jak masz słabego dysta to biezesz full attack i jedną kratke od niego a jak troche lepszego to na balance
Michnik of Celesta
13-06-2006, 19:18
najlepiej palkiem trenic przy uzyciu kamieni na minotaurach tak do 65/45 wtedy jesli grasz na non-pvp to ghoule moga byc tez cyklopy i slimy jednak trzeba na nich uwazac - przydalby sie wlasnie co najmniej 45 shielding dobra tarcza i armor a jak nie to zsummonowany monk :)
Radzik the'Secura
13-06-2006, 23:22
Witam, posiadam palka na Secure ( serwer non-pvp ). No więc tak, opowiem Ci moją skromną historię :) może ci sie kiedys przyda. Wyszedłem na main ( oj dawno temu to było ) odrazu złapałem se dobre itemki. Zrobiłem 55 shielda trenując na dwarfach. Gdy nabiłem 55 shielda brałem spirki, i jazda na cycki :)
Tym sposobem wbiłem 60 dysta ( miałem 20 lvl - nabiłem podczas treningu ).
Obecnie posiadam 62 lvl, moje skille to 76/66. Tak, to prawda, są słabe. Lecz uwierz, mi wystarczają, wystarczą i tobie. Pozdrawiam.
Flashman
16-06-2006, 15:15
Witam, posiadam palka na Secure ( serwer non-pvp ). No więc tak, opowiem Ci moją skromną historię :) może ci sie kiedys przyda. Wyszedłem na main ( oj dawno temu to było ) odrazu złapałem se dobre itemki. Zrobiłem 55 shielda trenując na dwarfach. Gdy nabiłem 55 shielda brałem spirki, i jazda na cycki :)
Tym sposobem wbiłem 60 dysta ( miałem 20 lvl - nabiłem podczas treningu ).
Obecnie posiadam 62 lvl, moje skille to 76/66. Tak, to prawda, są słabe. Lecz uwierz, mi wystarczają, wystarczą i tobie. Pozdrawiam.
No no to prawie jak moja niedawna taktyka. Tylko ja nabiłem 50 shield i cyce. Tylko gdzie na te cyce? lighthouse zassze zajety, DTD to ci jakis mag zabije, pacc area odpada... gdzie?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.