Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-04-2006, 15:33   #1
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2005
Lokacja: Ankrahmun

Stan: Początkujący
Imię: Vonius
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Poziom mag.: 43
Domyślny Palek na non-pvp - skilowanie.

Nic nie znalazłem. Przeczytałem te same poradniki chyba po 10 razy każdy i niestety nie dowiedziałem się czego chciałem. Jestem palek 10 lvl, skille 36/32 i chciałbym poskillować. Roty za szybko padają a w grupie prędzej ja padne. Chciłabym poskilować chociaż do 60-70 dist. żeby potem polatać tu i tam Czy ktos mi pomorze? Mam vampa shielda jakby co. Proszę o szybką odpowiedź!
Flashman jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-04-2006, 15:55   #2
scarab
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 07 2005

Domyślny

Idź na dwarfy, a jak dwarfy za szybko podną to idz na slime albo cyce ale chyba troche to za silne myśle że Ci pomogłem.
scarab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 16:21   #3
Roni Shooter
Użytkownik Forum

Roni Shooter's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2006
Lokacja: Skierniewice

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: Berserkers
Poziom: 30
Skille: Go 70
Poziom mag.: 4
Domyślny

Bylo cos takiego "Trening doskonaly na non-pvp" .Tam jest napisane ladnie co i jak musisz miec kolege z 28 lvl + chyba sorka i zeby ci przywolal monka i blokowal Geomancera a ty se kupujez 300 sperow se lurujesz cos i lejesz
Roni Shooter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 16:56   #4
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny Odp.

@scarab
Slime raczej nie. W carlin zabijalem BS przy skillu 15 i straciłem okolo 50 HP przy skillu 32 shield i 30 BSa. Cyce to jeszcze nie. Jak bezdie shield 45 to dopiero. Raz mnie 3 dwarfy otoczyły to musiałem uciekać
@Roni~
EEeeEEee widać że nie przeczytałes wszystkiego. To jest NON-PVP czyli nie mozna siebie atakować ani summonów. Odpada.

Nie wierze również w szybkość dista. On leci dosyć wolno (przynajmniej u mnie.)
stary 26-04-2006, 19:34   #5
Wipigi
Użytkownik Forum

Wipigi's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2005

Stan: Na Emeryturze
Imię: Wipigi
Domyślny

W zasadzie mam ten sam problem-amianowicie chce zrobic jakies 65-70 dista i nie wiem gdzie skillic :/
Jak skille na trollach speary sie rozwalaja i potem musze lazic ze sql staffem zeby nazbierac tych spearow

Jak skille na gobach na edron kamyki za szybko sie rozwalaja i nie mozna normalnie skillic bo znowu msuze ze sql staffem skillic

Wszyscy moi koledzy mowili mi ze <skillilem na cycach ze spearami> no ok, ale te speary zara sie rozwala i nie bede mogl skillic :/ Halp !
Wipigi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 20:45   #6
Roni Shooter
Użytkownik Forum

Roni Shooter's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Flashman

@Roni~
EEeeEEee widać że nie przeczytałes wszystkiego. To jest NON-PVP czyli nie mozna siebie atakować ani summonów. Odpada.
A ty chyba nie umiesz czytac -.- ... Napisalem ze Monk Blokuje Geomancera... a pall wali w geo ...
stary 26-04-2006, 20:58   #7
kostooch
Użytkownik Forum

kostooch's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Roni Shooter
A ty chyba nie umiesz czytac -.- ... Napisalem ze Monk Blokuje Geomancera... a pall wali w geo ...
Gorzej, jak sie Geomancer przerzuci.
kostooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 21:27   #8
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

jezeli monk zablokuje geo a pall bedzie atakowal z boku to sie nie przezuci
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 21:37   #9
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny Odp.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Roni Shooter
Hahah dobre. Nie czytałes. Mam skill 36 dista a ty mi na geomancery walisz! Jakbym miał z 80 to tak. ALe nie 36! Pozatym jakiemu sorcowi bedzie sie chciało łazić ze mną żeby tylko postać i popalić mane? Chciałbym na cycach skillować, mam kilka miejscowek ale beda mnie niezle naparzały. Ja nie wiem jak to palki robią ten 60 dist tak szybko! Mają jakąs kopalnie kamyków czy co? Kamienie są oki ale 100 za 2k to nie interes!

Ostatnio edytowany przez Flashman - 26-04-2006 o 21:39.
stary 26-04-2006, 21:44   #10
Lord'Nesteloo
Użytkownik Forum

Lord'Nesteloo's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Gdynia

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Xantera
Poziom: 42
Skille: 21/23
Poziom mag.: 5
Wyślij wiadomość przez ICQ do Lord'Nesteloo Lord'Nesteloo ma numer GG Top Secret Adres Jabbera do Lord'Nesteloo
Domyślny

Nie gadaj ze za szybko padaja ...
Full def ,to najwazniejsze.
Za czasow kiedy gralem jeszce pallkiem na foldzie (all co tam jest) wbilem do 50 w dyscie. Jedyna korzysc z tego ze z frost trolli wypadaja speary.
Pozniej od 50 to juz niezla jazda :/ Mozna w amazon camp na valkiriach i amazonkach skillowac.
Lord'Nesteloo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 11:10   #11
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord'Nesteloo
Nie gadaj ze za szybko padaja ...
Full def ,to najwazniejsze.
Za czasow kiedy gralem jeszce pallkiem na foldzie (all co tam jest) wbilem do 50 w dyscie. Jedyna korzysc z tego ze z frost trolli wypadaja speary.
Pozniej od 50 to juz niezla jazda :/ Mozna w amazon camp na valkiriach i amazonkach skillowac.
Na foldzie jak znajdziesz wolnego trolla to będziesz szczęśćciarzem. Byłem tam to ciągle ktoś mi zabijał albo co innego.

Może jakiś doświadczony paladyn z serva non-pvp napisze mi jak on doszedł do hmm... 70 dista? I jak tu olewać shield? Jak go oleje to mogę najwyżej na rotach skillować Help me!
stary 27-04-2006, 11:21   #12
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Cóż, jeżeli chodzi o n pvp to trochę inaczej się "skilluje" Do 40 można w bólach dociągnąć na trolach.frost trolach.goblinach/amazonkach itp. Można.

Potem, jak masz chwilę wolnego czasu(wypracowanie z polaka itp) stoisz pod dp i strzały robisz. Teraz to już tylko znalezienie odpowiedniej miejscówki na zużycie ich(Ghule w gl chyba najlepsze. Ewentualnie cyklopy). Za zdobytą kasę kupujesz strzały i tak w kółko. Bez dorabiania raczej się nie obejdzie.

Takie jest moje zdanie, tak mniej-więcej robiłem i jestem zadowolony. Od 60 dista(35lv) nie trenuje ani trochę. Tylko kusza w ręku i exp.

Uzyskanie wyskokiego dist na niskim lv w takim wypadku jest bardzo tródne.

Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 27-04-2006 o 11:24.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 12:03   #13
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Cóż, jeżeli chodzi o n pvp to trochę inaczej się "skilluje" Do 40 można w bólach dociągnąć na trolach.frost trolach.goblinach/amazonkach itp. Można.

Potem, jak masz chwilę wolnego czasu(wypracowanie z polaka itp) stoisz pod dp i strzały robisz. Teraz to już tylko znalezienie odpowiedniej miejscówki na zużycie ich(Ghule w gl chyba najlepsze. Ewentualnie cyklopy). Za zdobytą kasę kupujesz strzały i tak w kółko. Bez dorabiania raczej się nie obejdzie.

Takie jest moje zdanie, tak mniej-więcej robiłem i jestem zadowolony. Od 60 dista(35lv) nie trenuje ani trochę. Tylko kusza w ręku i exp.

Uzyskanie wyskokiego dist na niskim lv w takim wypadku jest bardzo tródne.
No dobra fajnie tylko od 30 dista trole padają po 1-2 strzałach, strzały mozna robić od 13lvl a ja mam 10 a jak raz byłem z 42 na cycu to zeszło mi chyba z 15 strzał Ghule wszystkie zajęte. Ghostland odpada, HG nawet nie myślę bo nie wyjdę ,PoH? a może GS przy okazji? Dobrze mi się trenowało kamieniami ae 100 za 2k to troszkę za dużo z moim 200 gp w depo
stary 28-04-2006, 11:36   #14
Roni Shooter
Użytkownik Forum

Roni Shooter's Avatar

Żarówka Noobq -.-

Cytuj:
Hahah dobre. Nie czytałes. Mam skill 36 dista a ty mi na geomancery walisz! Jakbym miał z 80 to tak. ALe nie 36! Pozatym jakiemu sorcowi bedzie sie chciało łazić ze mną żeby tylko postać i popalić mane? Chciałbym na cycach skillować, mam kilka miejscowek ale beda mnie niezle naparzały. Ja nie wiem jak to palki robią ten 60 dist tak szybko! Mają jakąs kopalnie kamyków czy co? Kamienie są oki ale 100 za 2k to nie interes!
NOm ty pierwszy raz grasz palkiem no nie??Nawet jak by ci kolega blokowal demona monkiem a ty bys nie trafial i tak by ci Dist rosl ... nie zalezy czy trafiasz czy nie tylko od tego ile razy wyzucisz Spire z łapy
stary 28-04-2006, 12:10   #15
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

up:...
To jest tak jak u knighta...raz na 30 hitow musisz trafic "blooda" ...

Chyba ze zmienili...ale jak ostatnio gralem pallkiem (2-3 miechy temu) to raczej nie zmienili ... .
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2006, 15:27   #16
Dumel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager
up:...
To jest tak jak u knighta...raz na 30 hitow musisz trafic "blooda" ...

Chyba ze zmienili...ale jak ostatnio gralem pallkiem (2-3 miechy temu) to raczej nie zmienili ... .
lol zmienili pisali nawet na foru ze nie trzeba
@topic
koles oczekujesz od nas pomocy?? no nie wiem. ciagle tylko piszesz takie posty, jakbys chcial powiedziec ze all to nooby. A tak w ogule to a tez gralem palkiem na no-pvp i jakos dobze mi sie skillowalo do 45 wiec nie gadaj, i w dodatku na 36 trole to ja ledwo przebijalem-,- AA wiem!! ty walisz z full ataku czy nie prawda??
Dumel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2006, 11:41   #17
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dumel
lol zmienili pisali nawet na foru ze nie trzeba
@topic
koles oczekujesz od nas pomocy?? no nie wiem. ciagle tylko piszesz takie posty, jakbys chcial powiedziec ze all to nooby. A tak w ogule to a tez gralem palkiem na no-pvp i jakos dobze mi sie skillowalo do 45 wiec nie gadaj, i w dodatku na 36 trole to ja ledwo przebijalem-,- AA wiem!! ty walisz z full ataku czy nie prawda??
Chyba poto założyłem ten teamt nie? Może poprostu źle interpretujesz? Może i są nooby ale większość ludzi to tacy którzy chętnie pomogą, a nie tak jak ty odrazu naskakujesz że ja piszę że all to nooby. Koleś zastanów się co ty piszesz?
@topic
Miałem pala i na normal pvp i na non-pvp. Na normal pvp to wiadomo ghoul/monk i oki. Na non-pvp to grałem jak kamienie stały po jakieś 300gp za 100. Teraz za 100 trzeba dać 2k Jak lece na roty ze spearami to pare rzutów i rot ded. Wale z FULL DEF!
stary 29-04-2006, 12:43   #18
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Miałem pala i na normal pvp i na non-pvp. Na normal pvp to wiadomo ghoul/monk i oki. Na non-pvp to grałem jak kamienie stały po jakieś 300gp za 100. Teraz za 100 trzeba dać 2k Jak lece na roty ze spearami to pare rzutów i rot ded. Wale z FULL DEF!
Jeśli wogóle ktoś te kamienie sprzedaje...
Ale nie wiem co to za problem samemu sobie nazbierać?
Jak szukałem kamieni dla palka, poszedłem knighcikiem na Femour Hilss, tam gdzie jest quest, i otwierając wszystkie już zabite gobo + to co sam zabiłem, na jednym przejściu przez podziemia miałem ok 30-40 kamyczków, a nie chodziłem wogóle po poziomach +1...

@Down
Boshe jeśli dla ciebie roty za szybko padają to jesteś poprostu za mało cierpliwy.. Ja swoim Palkiem, bez problemu wyskillowałem +40 dista na trollach =.=...

Ostatnio edytowany przez Venderer - 29-04-2006 o 15:48.
Venderer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2006, 14:10   #19
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Venderer
Jeśli wogóle ktoś te kamienie sprzedaje...
Ale nie wiem co to za problem samemu sobie nazbierać?
Jak szukałem kamieni dla palka, poszedłem knighcikiem na Femour Hilss, tam gdzie jest quest, i otwierając wszystkie już zabite gobo + to co sam zabiłem, na jednym przejściu przez podziemia miałem ok 30-40 kamyczków, a nie chodziłem wogóle po poziomach +1...
Łatwo powiedzieć. Dla mnie było szczęsciem jak zebrałem okolo 30 w godz. Na Harmonii (HAIL!) mnóstwo ludzi gania za kamieniami! Pozatym to jest nudne jeden gob na 10 sqm. Wiesz dziex ale ta metoda mi nie odpowiada. Może wiesz gdzie ze spearmi powinienem skillować na dist 36 bo roty za szobko padają??
stary 29-04-2006, 15:09   #20
bombek
Użytkownik Forum

bombek's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2005

Domyślny

Na wstępie:
- Czy ktoś tu jest noobem??
-Ależ oczywiście, jest ich nawet kilka.

Rozwiniecie:
Ja moim palkiem skilowalem do 45-47 na rotach a od 45-47 do 52 skilwoalem na full def tesh na rotach ale to juz bylo bardizje expienie

Ty chyba walisz na full atk
bombek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania