PDA

Pokaż pełną wersje : Kupa śmiechu czyli genezis skrótu lol

Rahim
27-07-2004, 11:04
Skąd w tibi znalazł się ten skrót ? Ja jako niestrudzony poszukiwacz tego co nie potrzebne , postanowiłem sobie odnaleźć skąd do jasnej cholery to się tu wzieło??
Na obozie z którego powróciłem niedawno , usłyszałem jak pewna grupa metali (każdy wie o co chodzi??) , używa lol jako przezwiska " ale z ciebie lol " ze strzępków informacji dowiedziałem się że w pewnej pieśni (wiecie death metal) ktoś użył skrótu lol , a teraz najśmieszniejsze lol = lot of laught (tak to się pisze?)
i lol = lot of LOVE. Usłyszałem jak też jeden z nich nucił coś w stylu "mój mały lolo poza kontrolął "(tak to się pisze?) Więc jeśli macie jakieś informacje na powyższy temat napiszcie pls. :)

MatKus
27-07-2004, 11:32
a użyć funkcji szukaj nie łaska? a wejśc na stronę tibia.pl i poszukać objaśnień skrótów nie łaska? Zacytuję ze strony :
LOL - Laughing out loud, śmiejąc się na głos, albo Lots of Lought - dużo śmiechu

Jesteś LOL jest przez niektórych uzywane jako jesteś śmieszny, co jest jak dla mnie bez sensu "jesteś śmiejący się na głos"? sorry, coś mi tu nie pasuje, chyba, że to jakieś indiańskie imię.

A okręślenie kogoś jako lolo jest w polsce jeszcze starsze i pochodzi od słowa laluś, czyli jak byś nei wiedział, taki facet, co to wszystkiego się boi, zaraz do mamy leci itd.

Matheous
27-07-2004, 23:28
To bylo w jakims temacie, i ktos(chyba Superman) powiedzial ze lol ma 4 znaczenia-lots of laugh, laughing out loud, lord of lame, lame on-line.
W kolejnosci-duzo smiechu, smiejac sie glosno, Wladca Lamerow:) i Lamer on-line.
Cos jeszcze?:)

Ulrek
28-07-2004, 01:15
Oryginalnie dodany przez Rahim

Skąd w tibi znalazł się ten skrót ?

Przywędrował z IRCa. Masz już odpowiedź.

Zegenis
31-07-2004, 21:27
Naprawde chyba jestes bardzo leniwy tak ciężko kliknąć "sróty używane w tibi" czy jakos tak 8)
@matkus spoko znaczek bp sd'kow :D

Hegemmon
01-08-2004, 17:22
skrót ten wziąl się z lenistwa :) po co pisać "ale śmieszne" skoro możan po prostu napisać lol?
a co do drugiego tekstu to on szedł
"Ja i mój lolo po zakontrolą co jest? Projekt hip hiphop hop miasto płonie. Komercja jak w Ich Troje. Co? teraz wszysscy. Środkowy palec komu? Policji"
poszukaj tutaj na forum jest spis niemal wszystkich skrótów.
a mozę po prostu LoL- Luneta ostro lupująca? co znaczy Luneta z duzym zoomem? http://www.members.lycos.co.uk/hegemmon/emots/rotfl.gif