PDA

Pokaż pełną wersje : Pytanko...

VelLavolta
14-05-2006, 14:53
A zatem mam małe pytanie. TibiCam jest do odtwarzania i nagrywania filmików w tibi, to wie chyba każdy, ale dlaczego przy niektórych filmikach TibiCam próbuje łączyć się z internetem, z określonym ip? Czy ktoś może wie dlaczego? :confused:

Skym4N
14-05-2006, 15:13
[K/G]eylogger 8o
(trudno napisać coś więcej...)

Olorion.
14-05-2006, 15:18
@up

pqp newb

zawsze tak jest :p

Wujek Nevik
14-05-2006, 23:18
Ej Jak to odkryles?

VelLavolta
15-05-2006, 23:39
Mam Firewalla i mi wyskakuje czy przepuszczać takie gówna.
TibiCam ściagałem z tibia.pl albo tibia.xx.pl nie jestem pewien, ale bankowo z ktorejs z tych stronek ;/

edit:
@skym4n

jeżeli to keylogger to czemu mnie jeszcze ani razu nie hackneli(dzięki Ci Boże), a mam te tibicam od czasów jak jeszcze nie miałem firewalla

Etoric
15-05-2006, 23:42
Mam Firewalla i mi wyskakuje czy przepuszczać takie gówna.
TibiCam ściagałem z tibia.pl albo tibia.xx.pl nie jestem pewien, ale bankowo z ktorejs z tych stronek ;/
TibiCam-ZAWSZE laczy sie z internetem po wlaczeniu filmu...zawsze tak jest:/ musisz zezwolic na to. Inaczej nie da rady.

VelLavolta
15-05-2006, 23:47
@up

aleś teraz zabłysnął ;/, chyba wlaśnie nie przepuszczam a tibicam działa dalej i odtwarza film, nawet jak nie masz neta to chyba mozesz filmiki ogladać :confused: , i nie zawsze łączy sie z internetem :confused:

Anvortis
16-05-2006, 00:14
Hmmm, może sprawdza czy są dostępne nowsze wersje programu, zapisuje statystyki uzywania programu ? ....a tak dokładnie to sam nie wiem.

Skym4N
16-05-2006, 00:23
VelLavolta, a próbowałeś reinstalować TibiaCam? Może coś jest nie tak w pliku config lub innym z TibiaCam/Tibii... Może i tak być.

Arut
16-05-2006, 00:25
To jest normalne, poprostu masz zapewne Kerio ustawionego na max bezpieczesnstwo i Ci za kazdym razem pyta tak samo jak mi.

VelLavolta
16-05-2006, 00:40
@skym4n
tzn. nie reinstalowałem ale kiedyś czesto robiłem formaty i tibicam była nowa...

@arut
nie mam Kerio mam Sygnate... :p i mam ustawione na normal czyli wyskakuje mi jak coś chce mi wleźć na kompa lub się z niego wydostać, w przypadku tibicam jest tak tylko z niektorymi filmikami, więc nie zawsze wyskakuje :confused:

LaM4
16-05-2006, 09:33
OMG ludzie tibicam sie nie laczy z internetem (lol), oczywiście te wersje bez keyów :P
ona po prostu zczytuje odpowiednie pakiety wysylane przez klienta tibii i serwer i je zapisuje (w przypadku nagrywania) w przypadku odtwazania tibicam dziala jak serwer i musi pootwierać niektóre porty w celu przesylania do klienta spreparowanych pakietow (wcześniej przechwyconych podczas nagrywania).
Dlatego dostajecie alerty od firewalla.