Pokaż pełną wersje : Dzisiejsze wyłączenia serverów i usunięcie stanowiska Counsellora
Z powodu problemów technicznych w Niemczech kilkanaście europejskich światów oraz strona gry były dziś wyłączone przez pewien czas. Problem został jednak już rozwiązany i ponownie można bez obaw grać.
Drugą wiadomością jest ostateczne "rozprawienie się" z pozycją counsellora. W dzisiejszych czasach obowiązki dawniej do nich należące są wypełniane przez senior tutorów, dlatego zdecydowano w końcu o usunięciu tej funkcji - część z nich przejdzie do grona senior tutorów, inni odejdą na zasłużoną emeryturę z tytułem senatora.
Tuhamiid
16-05-2006, 17:12
Counsellor ładniej brzmiało niz senior tutor ;p ale cóz taka wola cipsoftu ;)
I nadodatek byly cofki na wielu servach :p
Trichondrius
16-05-2006, 17:14
I dobrze że przejdą na emeryture , będzie większa szansa na GM'a xD
Dobrze że gram na amerykańskim servie ^^
3rd :D
Zephiscer
16-05-2006, 17:26
Kurde po zalogowaniu po cofce "nie dzialaly" runy i moja kumepla (74 ek) padla =/
Ciekawe co taki senator będzie robił, będzie sie zachowywał jak normalny gracz czy coś bedzie miał jeszcze wspólnego miał z cipem...
Odnośnie wyłączenia serwerów - ciekawe co im znów nawala;)
majtek567
16-05-2006, 23:31
Hmm co prawda, to smutne ze niektorzy na tym ucierpieli(nawet bardzo =/ ).
Ale myśle tez ze bez względu na to co sie stało, nie powinniscie patrzec na sprawe tak jakby ,,surowo'', jak robią to niektorzy .
Chodzi mi o taki sposob podejscia do naszego problemu, NP ,, Kiedy to wrescie poprawia!'' ,, Kiedy bedzie mozna grac'' ,,Znowu cos spieprzyli '' ,,Niech mi oddadza to co stracilem'' (bez wątpienia sa tacy ktorzy tak mowia i uwazają )
No trochu nabroili, to fakt nie zaprzeczam ; P
Powinni poinformowac wszystkich ze wystąpily jakies problemy, albo wylonczyc dostęp do gry graczom dopuki wszystko nie bedzie O.K.
Ale wkoncu to tez ludzie, nie sa idealni :) i tak sie bardzo bardzo staraja abysmy sie dobrze bawili.
I mam nadzieje ( raczej tak jak wiekszosc graczy ) ze juz wiecej problemow tego typu sie nie pojawi .
Pozdrawiam wszystkich
, Majtuś mowił ;)
a co do Counsellora to oni i tak gó.wno robili:) Jak rapotrowałem to nieraz przez kilka godzin nic nie odpisywali;/ A później pisało tylko że zamnkęli okno nic z tym nie robiąć.
U mnie nie było cofki za co bogu dziękuje;)
Platonikus
17-05-2006, 13:39
Ciekawe co taki senator będzie robił, będzie sie zachowywał jak normalny gracz czy coś bedzie miał jeszcze wspólnego miał z cipem...
Hmm LOL ??:P
Przepraszam od kiedy grasz??
Pozycja Senatora zostawa wprowadzona okolo 9 miesiecy temu
ps.
" What are senators?
CipSoft bestows the honorary title of a senator upon former volunteer helpers who served the Tibian community well. Senators retain an advisory function but they no longer hold any active powers of, e.g. gamemasters. They are considered to be regular players in all other respects. Please note that only retired gamemasters or long-term tutors may become senators. The decision as to whether or not a former helper is invited to become a senator rests with CipSoft.
"
Platonikus
17-05-2006, 13:44
a co do Counsellora to oni i tak gó.wno robili:) Jak rapotrowałem to nieraz przez kilka godzin nic nie odpisywali;/ A później pisało tylko że zamnkęli okno nic z tym nie robiąć.
U mnie nie było cofki za co bogu dziękuje;)
W tym okienku jak raportujesz tzn Ctrl+r Nie tylko odpowiadali Counsellorzy...
Glownie byli go GM'i lub CS'i. Teraz nazwe tego kogos po 2 stronie okienka do raportowania zmnienili na Gamemaster <tzn po tym update zmienia>... A to ze kiedys bylo napisane Counsellor nie oznaczalo ze tylko oni <osoby trzymajacy ta pozycje> mogli tam pisac. Counsellor z ang. to doradzca/prawnik/pracownik poradni....
oktawian malina
18-05-2006, 14:31
Siemka ja mam pytanie troche z innego tematu. Jestem tu nowy wiec wybaczcie mi spam. Mianowicie wyskakuje mi blad video surface allocation failed(error code 12)... i nie weim jak zrobix zeby tibia mi chodzila. Wiem ze na glownej stronie jest podany sposob "Options --> Graphic --> Advanced --> wybieramy inny (DirectX5, DirectX9 lub Open GL)". Ale ja nie weim jak i gdzie to zrobic bo tibia mi sie wcale nie wlancza. Pomozcie plz
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.