Pokaż pełną wersje : Najlepszy Sorc w Tibii
Nie wiem czy najlepszy ale napewno największy level Sorcerer w całej Tibii, niedługo dogoni Bubble bo on expi z prędkością światła:
Julera
Setzer Gambler
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/sp0.jpg
@down
Nie, nie mam, nawet nie widziałem, że się tłukli. Ale z chęcią bym obejżał. Kto wygrał? :P
Next level plx
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/156.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/sp2.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/sp6.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/sp8.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/spd.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/spf.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/sp3.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/sp9.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/spb.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/165.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/166.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/167.jpg
SIEMA RAUL MASZ MOZE FILM Z TEST SERVERA JAK BUBLE WALCZY Z TYM WLASNIE SORCEREM 155. :rolleyes:
Dr. Omader
29-07-2004, 03:50
Nom odkąd Alfonzo(151lvl master sorc) przeszedł na emeryture w połowie maja Ingek(154 master sorc) i właśnie Setzer Gambler byli jednymi z najwiekszych sorcow. Jednak Tępo expienia Setzera jest zdumiewające a Ingek nawet w commencie ma napisane ze jest leniwy i nie chce mu sie za bardzo grac.
Co do filmika to z chęcią bym go zobaczył, jednak nie moge go dorwać -.-""
Strona Setzera (http://www.fotolog.net/setzer_gambler/?pid=8129213)
A tutaj macie filmik jak poszedl Setzer na Dragon Lair kolo veno expic.
FILM (http://www.members.lycos.co.uk/dromader/tibia/setzerdlsolo.rec)
Film sie wykrzacza pokilkunastu minutach, nie wiem czemu. Wiecej ludzi tez ma ten problem(film wzialem z tibia.de). Jutro cos z tym pokombinuje moze. Ale i tak to daje probke tego co taki sorc robi... Hit z HMMa na dragona 130~ ;)
Co do tego ze jest on zagrozeniem dla Bubble to nie bylbym tego taki pewien.
Miedzy Bubble(188lvl) a Wurzelem(177lvl) jest roznica expa wynoszaca:
18375348pkt expa, a to jest rowne postaci na 105lvl
Miedzy Bubble a Setzerem jest roznica wynoszaca:
48040595 pkt. expa, a to jest rowne postaci na 144lvl!
Czyli Setzer musi zrobic drugie tyle expa co ma prawie zeby dogonic Bubble na tym lvlu co ona jest teraz, a wiadomo ze w tym czasie ona tez bedzie chyba expic.
Tak wiec szybko jej nie dogoni.
Zastanawia mnie ile ludzi gra/grało postacia Setzera ;)
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
A mnie zastanawia jak on moze miec opalonych tyle MC zeby wydolic z runami na tyle Demon huntow (zobaczie sobie jego Death log, koles od 6 tygodni non stop prawie na demonach siedzi) i jednoczesnie nie byc zalagowanym na maxa.
Btw. Slyszalem plotke ze nie mowi ani slowa po Angielsku.
Edit:
Przy obecnym tempie expienia dogoni Bubble za 2-3 miesiace.
re: Down
W przypadku pojedynku wygra ten komu sie runy skoncza :)
... Saltzer robi z SD na graczu 310-420, Bubble leczy sie 1000 z UH.
Saltzer leczy sie zawsze do pelna i many starczy mu na 55 exura vita.
Bubble moze bic z broni + hmm/explo na okolo 200 co ture.
Saltzer ma 920 zycia, Bubble 2885.
Bez leczenia Bubble musi dostac z SD od niego 7-9 razy zeby zginac, daje jej to wiecej niz dosc czasu na uleczenie sie, leczac sie co 3 SD moze ciagle utrzymywac sie powyzej zoltego.
Saltzer musi sie tez co 2 tury leczyc jesli nie chce ryzykowac cambo bron + exori.
W praktyce zakladajac ze Bubble ma 15+ BP UH i 5 BP HMM Saltzer nie jest w stanie podniesc dosc UH/SD zeby zabic Bubble.
Jesli do tego Bubble ma time ring i BoH nie bedzie jej w stanie tez uciec (sprawdzane doswiadczalnie Druid z boh + time ring + great haste vs paladyn z boh, haste i 27 lvl paladyn minimalnie przegrywa, a na follow sie chodzi szybciej + paladyn byl bez time ring + tutaj roznica wynosi 34 lvl).
Jeszcze maly edit:
Jesli Bubble wlaczy haste + boh + time ring nie ma cudow zeby kto kolwiek trafil w taka rakiete z SD bez jakich bootow, w druga strone sytuacja wyglada gorzej, bo Bubble wlaczy follow a ze jest szybsza to przez wiekszosc czasu ciosy z miecza beda dochodzic.
wolferiin
29-07-2004, 08:29
co do walki bubble [188 knight] vs Setzer Gambler [155 sorc]
stawiam jedno głosinie na ==bubble==
:D
lecz bym chcial z roszkoszom obejrzeci tom walke tytanów :baby:
i popieram wypowiedzenie Gremlin
bo on ma racie :rolleyes:
Według mnie Setzer by spokojnie sobie poradził z Bubble. Bierze Utani Gran Hur i ona nie ma prawa go dogonić a on w tym czasie z SD.
Edit
Właśnie Gremlin zwróć uwagę na czary obszarowe GFB, F-Bomb, E-Bomb i UE. A przed tym raczej uciec się nie da.
Oryginalnie dodany przez wolferiin
co do walki bubble [188 knight] vs Setzer Gambler [155 sorc]
stawiam jedno głosinie na ==bubble==
:D
lecz bym chcial z roszkoszom obejrzeci tom walke tytanów :baby:
i popieram wypowiedzenie Gremlin
bo on ma racie :rolleyes:
ZIOMUŚ NA KOOGO TY STAWIASZ TA WALKA JUZ BYLA JA TYLKO CHCEM JA OBEJRZEC A CO DO TEGO KTO WYGRAL TO WYGRAL SORC A TY JESTES TROCHE W TYLE :]
Gremlin: a uwzględniłeś UE Setzera? co prawda nie znam się na UE i obrażeniach przez nie zadawanych, jednak gdyby zadawało ponad 1000 HP, mogłoby mieć strategiczne znaczenie w bitwie ;) i nie trzeba byłoby celować ;)
ZIOMUŚ NA KOOGO TY STAWIASZ TA WALKA JUZ BYLA JA TYLKO CHCEM JA OBEJRZEC A CO DO TEGO KTO WYGRAL TO WYGRAL SORC A TY JESTES TROCHE W TYLE
a ziomus masz jakies dowody ze ta walka sie odbyła?
a masz dowody ze setzer byl na test servie??
NIE
wiec wylacz capsa i nie udawaj że wszystko wiesz bo wielkie gówno wiesz te które jesz ^.^
re: Czary obszarowe
UE - 5 strzalow po 400-800hp (kalkulator na tibia.pl), po tym zostaje mu kilkadziesiat many, w miedzyczasie Bubble moze sie leczyc spokojnie, wystarczy ze raz sie UHnie w ciagu tych 10 sekund jak koles zacznie robic mass UE i zeby zginac wszystkie UE musialy by wejsc na max, jak zdecyduje sie uzyc 2 UH to Bubble wyjdzie z calosci z zoltym zyciem a w miedzyczasie Saltzer zginie od miecza i HMM :)
GFB/Bomby - mowimy to o zabiciu knighta co ma prawie 3k hp i 10+ BP UH, chcial bym to zobaczyc... na 20x przyspieszeniu, bo inaczej to bym chyba zasnal po drodze :)
a ziomus masz jakies dowody ze ta walka sie odbyla?
Ja widzialem SS na .de z ostatniego testa Bubble vs Alfonzo, z opisu wynikalo ze sie nawalali 2-3h na Darashia a skonczylo sie na tym ze ktorys z GM nasummonowal jakiegos dziadostwa bo mu sie znudzilo patrzenie na latajace tam i spowrotem UH/SD.
Ja widzialem SS na .de z ostatniego testa Bubble vs Alfonzo, z opisu wynikalo ze sie nawalali 2-3h na Darashia a skonczylo sie na tym ze ktorys z GM nasummonowal jakiegos dziadostwa bo mu sie znudzilo patrzenie na latajace tam i spowrotem UH/SD.
Link plx bo nie wierze napisac to se ja moge że np.: widzałem jak Bubble waliła z sd na tescie lól a nawet skrina na de :o
3 dni temu na niego patrzylem i mial 151 lvl? a teraz juz pewnie ma 156+ skad on bierze te SD??? bo na jeden hunt to 100 bp minimum bierze..... ale i tak najlepszymi sorcami w tibi sa Alfonzo 151(?) master i chyba 77 m lvl potem ejst ingek 153(?) master i okolo 75 m lvl'a :) a setzer ma dopiero 69 :P
Oryginalnie dodany przez Abdul
3 dni temu na niego patrzylem i mial 151 lvl? a teraz juz pewnie ma 156+ skad on bierze te SD??? bo na jeden hunt to 100 bp minimum bierze..... ale i tak najlepszymi sorcami w tibi sa Alfonzo 151(?) master i chyba 77 m lvl potem ejst ingek 153(?) master i okolo 75 m lvl'a :) a setzer ma dopiero 69 :P
Jakie znowu SD? Chyba nie myslisz ze on hunci z SD jak z HMM ma pociagniecie ponad 100!
Oryginalnie dodany przez Abdul
W chwili obecnej:
Ingek - 156 lvl, 76 mlvl
Setzer Gambler - 155 lvl, 70 mlvl
Alfonzo - 151 lvl, 74 mlvl
Setzer zginął dzisiaj:
31.07.2004 06:19:49 CET Killed at Level 156 by a demon skeleton
i chwilowo stracił prowadzenie.
Widziałem screen jak ignek na teście walnol UE wszyscy padli wokół tylko chyba 3-5 osoby przeżyły na bordo!!! Walnol za 1300 około!!! A słyszałem ze z sd wali po 900!!!!!!!!! Ale tylko słyszałem nie jestem pewny tego :P
widac ze expi szybko chcialby zobaczyc ta walke o kturej mowa
W commencie Ingeka macie napisane:
Best HMM: 212
Best SD: 880
Best GFB: 342
Best UE: 1544
Best Ewave: 1000
Chociaż widziałem screen na którym walnął z SD za 889, więc chyba zapomniał uaktualnić.
nawigator
31-07-2004, 20:07
Mhm ... Setzler ... bardzo dobry jest w te klocki.
Pozatym Omader cos tam mówi jaka jest róznica.
Dobra ... ale im wyzszy level, mag lev, on bedzie szybciej expil, a buble ciagle w tym samym tempie .. chyba ze jej Cipy skille dodadza.
Setzler nie tylko pójdzie na demony. Wystarczy ze pójdzie na orc fortress tam gdzie bubble ... hmm przyjmijmy ze bubble wybija to co tam jest w 30 minut. On zrobi to w 5 i pójdzie na inne expowisko ... albo moze mu sie juz zrespic...
Jezeli nabija levele w takim tempie to bedzie nabijal dalej :baby:
masz takie skile a boisz sie isc expic bo cykasz dupe ze je stracisz nie chwal sie tak:)
a btw tematu nasz kochany knight wygra z sorcem ja zawsze mowilem ze knight rox :]
Checie wiedzieć jak się załatwia takich jak on? Wystarczy grupka sorców/ druidów. Filmik na tibiaCAM jest na www.tibia.xx.pl - filmoteka - pk - Romi pk
Oryginalnie dodany przez Isarek
Checie wiedzieć jak się załatwia takich jak on? Wystarczy grupka sorców/ druidów. Filmik na tibiaCAM jest na www.tibia.xx.pl - filmoteka - pk - Romi pk
Chodzi ci o to jak polska ekipa zabiła Romiego? Przede wszystkim on miał 66 lvl, a nie 156. Poza tym, musiałby on być straszliwym noobem (takim jak Romi). Setzer może i jest Brazylijczykiem i nie zna za dobrze angielskiego, ale aż takim noobem chyba nie jest (albo nie są - w końcu na pewno ma więcej niż jednego właściciela).
P.S.
Ingek ma 157 lvl, a Setzer dopiero 156! Może jeśli Ingek się postara, Setzer go nie dogoni.
To pewne ze ten sorki przegra
wiec stawiam na bubble
@Litawor
Po pierwsze to on miał 96lvl. A Setzer ma tyle więcej życia, że pożył by ze 2 sec dłuzej. A pozatym co tu noobostwo ma do gadania. Taki romi jak na filmiku nie miał najmniejszych szans na przeżycje nie spodziewał się, że naraz wypali w niego tyle sd. Jak by o tym wiedział to by przeżył.
Ja stawiam na bubble.
Widziałem ten filmik jak zabili Romiego. Jeden gość wypalił UE i było już prawie po zawodach SDki go tylko dobiły.
A co do tematu to sstawiam na sorca Setzera , widać ma umiejętności skoro tak szybko podbija lvle. Musi tylko nie dać sie złapać knightowi. Jakten go goni może walnąc energy/fire/posion walle i troche tamtego skapnie. Reszta to UE i HMM i oczywiście SD ;)
Almexian
01-08-2004, 20:48
Ale po co my sie klucimy i bawimy sie w proroków. Gremlin napisal post, gdzie opisuje TEORETYCZNĄ walke i sposoby walk tych postaci. Obie postacie sa naprawde potężne i napewno to bedzie wymiana UH/SD, ale w tej walce bedzie tez istnialo takie cos jak szczescie. Wystarczy nam czekac, albo tylko zobaczyc filmik walki tych obu postaci. A co do najlepszych postaci w Tibi to najlepszy jest Alfonzo !!!!!
Oryginalnie dodany przez Isarek
@Litawor
Po pierwsze to on miał 96lvl. A Setzer ma tyle więcej życia, że pożył by ze 2 sec dłuzej. A pozatym co tu noobostwo ma do gadania. Taki romi jak na filmiku nie miał najmniejszych szans na przeżycje nie spodziewał się, że naraz wypali w niego tyle sd. Jak by o tym wiedział to by przeżył.
Ja stawiam na bubble.
le mi się napisało, 96 :) Ale zachował się naprawdę noobowsko, powinien zauważyć, że coś jest nie tak. W każdym razie ktoś z jego lvlem nie powinien dać się wciągnąć w taką pułapkę.
nawigator
02-08-2004, 00:28
Oryginalnie dodany przez Kajzer
masz takie skile a boisz sie isc expic bo cykasz dupe ze je stracisz nie chwal sie tak:)
Wiesz co ... jak widze takiego n00ba jak Ty to sie zyc odechciewa... gadasz tak poprostu bo zazdroscisz ... a pewnie siedzisz pod depo kiszac ogóra i czekajac az przyjdzie ktos z lootbagiem ... nara ziom -.-"
i nie zycze Ci akurat w lato takich lagów jak ja mam ... Ciekawe czy bys poexpil ..
@Najlepszy Sorcerer
Tak wracajac do tematu, po tym jak widzialem co wyprawia Saltzer na tym filmiku to niestety stracil sporo do bycia najlepszym sorcererem. Koles nie wykozystuje przewagi z bycia sorcem, leje jak byle rycerz tylko ze zamiast stonecutterem/sov nawala z HMM.
Co do najwyzszego lvl:
Alfonzo sie nie liczy dalej bo przeszedl na emeryture po kolejnej smierci.
Saltzer prowadzil dlugo, ale widac ze ma braki w Mlvl ktore bedzie musial niedlugo nadrobic, a Ingek w tym samym czasie pokazal ze tez potrafi naprawde szybko expic (przed wczoraj jak sprawdzalem to mial 154 lub 155).
W tej chwili to jest pytanie kto ma lepiej rozbudowana siec macro SD makerow... a niestety skoro Ingek nawet nie uzywa tibiaCAM (film z anihilatora na Calmera jest nagrany jako .avi) to niestety pewnie Saltzer niedlugo wyjdzie na prowadzenie.
re: Zasadzka na filmiku
1. Koles byl jakis niedomyslny ze sie wpakowal sam do Ab, tym bardziej ze z wymiany zdan w czasie przygotowan wygladalo ze sie na wzajem pilnuja.
2. Atakujacy naprawde fajnie pulapke zorganizowali... do czasu gdy po smirci kolesia jakis geniusz walnal UE i skosil 90% swojej druzyny.
3. Zakladajac ze Saltzer by znalazl sie w tej samej sytuacji tez by zginal, tak samo jak i Bubble czy kto kolwiek inny - pomijamy uzycie bootow czy czegos w tym stylu.
Ps.
Prosze sie nie wyzywac na podstawie kto jest hero i nie boi sie expic a kto sie boi.
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
No zapewne siedziało 4-5 ownerów i char był 25h na 24 godzinną dobe online :P
@Gremlin : Jesteś doskonałym taktykiem :) Gratz ^^
Szykujcie sie na wyskok exp Stezera bo ja Racon lvl 27-sorc robie bp of bp of SD i raczej spzredam to stezerowi i raczej w cenie normalneij nie podwyszoneij wienc za 10 -20 dni Stezer podwyszy lvl!!! Ja na niego we wszstkim kibicuje :D ;) :rolleyes: !!!!
@up
omgf!!! a ile mu zrobisz tych bp?? 2-5-10!?? zrob mu nawet 20 a i tak nie zrobisz...
on 20 bp SD nawet pol lvl nie zrobi wiec tymi twojimi SD wiele nie zwojuje, chyba ze jedziesz na 20 SD makerach 24h/dobe...
@ co do tematu
sorcerki gora:P:P a tak solo 1&1 on i bubble to nie mam pojecia kto by na pewno wygral:P
Killed at Level 157 by a dragon
........
Bez komentarza
Setzer coś se nie radzi, ginie i ma wciąż 156 lvl, a Ingek awansował już na 159. Przynajmniej jakaś piśmienna cywilizacja wygrywa, a nie "br".
Litawor dokladnie z takim Brazylijczykiem tos ie nie dogada w ogole, sprzedajesz cos na trade channel sie reklamujesz, dostajesz msg na priva i tylko tekst "br?" slychac, napsizesz "no" to ci koles tlyko bye napisze...
Sorry za offtopa... co do tematu...
Saltzer sobie cos nie radzi... zbyt czesto ginie... jak nadal bedzie notowal tyle zgonow to zostanie w tyle... Juz zostaje.
GRATZ INGEK!!!
Ma 160lvl już! ^^
Czyżby pierwszy sorc na 160? :)
Setzer nadal 157...
Jeżeli byla by walka bubble vs setzer to nie bylo by wyniku bo po 2 godzinach by stwierdzili ze nudna ta walka :)
Offtopic: Bubble ma i moze 189lvl ale ma lipne skille...
Smoked(evizerate) ma juz skilla 105/104...
Bubble ze skillem smokeda by byla dobra ^^
Offtopic2:Setzer+Ingek vs bubble byla by fajna walka. Sorce by wygraly ;)
Oryginalnie dodany przez Tompior
Nie sadze zeby roznica 5 skilow byla az tak duza(jeden sword ring)
Co do tematu to powastalo tyle wontkow ze nie wime na temat ktorego sie wypowiedzec.
Walka tego sorca z bubble byla by fajna i nie chodzilo by o to komu sie runy skoncza ,tylko o to kto popelni za duzo blendow.
"... Saltzer robi z SD na graczu 310-420 "
lol? To ty go w akcji nie widziałeś. Screena widziałem w którym ktoś oberwał około 460 z sd.
A co do setzera, to chodziłem z nim na kilka questów a dokładniej:
behe, OC, necro i wiem z jaką siłą wali. Lepiej mu nie podskakiwać :P A Bubble dogoni spokojnie, tak jak ktoś napisał w 2-3 miesiące ^^
Name: Ingek
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 161
już 161 - gratz
1. Bubble miala lipne skille na 150 (ponizej 90 sword i 7X shielding).
2. Sam Smoked sie wypowiadal o tym ze powyzej 90 skilla zysk z kolejnych punktow skilla jest zdecydowanie za maly jak na czas potrzebny do nastepnego awansu.
3. Smoked obecnie ma bana do czasu az skasuje postac :| (za uzywanie Macro i wykozystywanie buga ze po 15 minutach afk nie wykopuje).
re: Xodapi
1. Mowilem o srednich, na kalkulatorze przy duzej roznicy mlvl/lvl zdarzaja sie odchylki (mowisz o mniej jak 10% bledu).
2. To jednak Julera cala jest jakas felerna zeby sorca na takim lvl ciagnac na OC quest (jesli to z podpisu to prawda to dal bys go rade solo zrobic).
Offtopic2:Setzer+Ingek vs bubble byla by fajna walka. Sorce by wygraly
A ja widzialem jak 20+ kolesi na lvl 15-25 zabija knighta na 117 na test serverze - co dowiodlem?
To samo co ty, czyli absolutnie nic.
Btw. I tak by walka trwala do czasu az Bubble skoncza sie UH.
@Topic
Ostatnio Ingek wziety za ambicje zaczal robic 2 lvl dziennie... troche tutaj Setzer zostaje z tylu bo on robil tylko po 1 lvl dziennie.
W takim tempie (jesli mu sie nie znudzi) dogoni Bubble za mniej niz miesiac (Bubble nawet jak nia gralo kilka osob robila 1 lvl na na tydzien max, teraz potrzebuje blisko miesiac na 1 lvl).
Niestety rycerz jest ograniczony do okolo 50k expa na godzine grania i do tego ekonomia na Antica nie pozwala jej zaszalec czyli pewnie musi bic Dwarf Guardy albo Cyklopy.
Ingek sam napisał na forum, że wkrótce skończy swój power gaming, bo zaczyna mu się on nudzić. Poza tym znalazł ciekawy sposób na zdobywanie runów - każdy kto wyśle mu 20 bp sd, dostanie cały loot jaki uda mu się zdobyć z ich pomocą na behemothach (bo na nich expuje).
Tez slyszalem to o Behemotach, ale nie bardzo w to wierze z prostego powodu:
Sorc zadaje kazdemu potworowi praktycznie ten sam damage z run, a wsrod lepszych potworow Behemoty maja najgorszy przelicznik hp/exp (4000hp, 2500 exp) - 20 BP SD starczylo by mu na ledwie 200k expa (20k w ta czy w tamta).
Pozatym na jego stronie ze screenami nie ma zadnych nowych screenow z behemotow.
Moim zdaniem expi gdzie indziej, ale mowi na Behemotach zeby Seltzer nie podlapal tego samego miejsca... a pozatym z behemotow jest bardzo podly loot - wiec latwo splacic dostawcow SD :)
Jednak się pomyliłeś, Gremlin. Właśnie oglądam screeny Ingeka na tibia.de/forum i wszystkie ostatnie lvle zdobył na Behemothach.:)
Sir Dzidek
09-08-2004, 14:49
Jako iż gram na calmerze wiem conieco.
Ingek naprawde robi te lvle na behemotach, koledzy mu nie raz dawali bp of sd i przychodzili z 2 parami steel bootsów. Z jego wypowiedzi wynika, że niedługo (albo już) skończy grać w tibie.
Edit:
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=58403 <- przeczytajcie
Edit2:
Chciałbym dodać, że Ingek jako jedyny z wymienionych tutaj sorców zrobił annihilator.
Maniak Ziomek = )
09-08-2004, 15:10
ale jaja, to oni nigdy sie nie pozabijaja =/ jush predzej komp ktoremós siadnie albo se taskera ( makro )wlacza uhsahusahu.
GRATZ INGEK!!!
Smoked to przeszłość typ jechał tylko na macro kiedys mial nawet hack a teraz usunieta postać.
Edit2:
Chciałbym dodać, że Ingek jako jedyny z wymienionych tutaj sorców zrobił annihilator.Na Secura ekipa sorcow wykonala anihilatora w kilka dni po Calmerze
W skladzie:
Alfonzo
Werther II
Eohar
i chyba Moniq
@ pojedynek bubble saltzer
zalezy na jakich zasadach jesli z wymuszonym pvp czyli bez zmeczenia exhausted to moze zaltzer by wygral (full many spam UE + pare SD)
Co do tempa expienia to powiem tak kumpel 115 master mowil ze samymi hmmami potrafi dziennie sciulac okolo 1 miliona k expa expiac 24h na demonach siada od 1 do 4 milionow zalezy jaki spawn i jaki resp na demonii nawet 5 milionow dziennie jak masz Sd i dobra passe
tomek654321
10-08-2004, 08:38
E , a gdzie ta walka ,niema jej ,zamiesc jakis film .plz plz plz :miecz: vs. :berserk:
Setzer to jest Br..ma z tego co slyszalem, 4 ownerow..ingek ma 1 ownera..i moim skromnym zdaniem to ingek zasluguje na miano najlepszego sorca, bo on nie jest online 24/7, nie ma 4 ownerow ktorzy klepia runy jak nie sa na setzerze..wiec to w ogole nie podlegaloby dyskusji..i nie wyobrazam sobie z capem bubble i prawdopodobna zawartoscia uhow, nawet ze sovem w setzera hity wchodzily by za 70+..a i explo ze 100 na jej lvlu, a moze i wiecej..ue? sam przezylem triple ue od 102 sorca na 80 knechcie..nic strasznego, pod warunkiem ze nie masz nastawienia "uhne sie jak skonczy" lol ;)
Ingek z UE w chara walnie za okolo 800+/- a z SD ponad 420~ bubble ma kolo 2900 HP i leczy sie za 1000 wiec jesli chodzi o duel ingeka z bubble tobubble miala by wieksza szanse wygrac z powodu ze leczy sie wiecej niz on zadaje i ma duzo hp tylko ja sie dziwie jak ona annihilatora nie zrobila -.-
a behemoth ma chyba 3000 hp a nie 4000? na tibia.de pisze co innego i tu co innego >.<
Praktycznie wszyscy w tym temacie pisza, ze najlepszym sorkiem jest Setzer, a przeciez Ingek jest od niego lepszy! Setzer to lvl 160 i ma mlvl 70, a Ingek lvl 162 i mlvl 76, wiec jak by nie patrzec to Ingek jest troszke lepszy bo 6 mlvl to jest trosze roboty :P
Praktycznie wszyscy w tym temacie pisza, ze najlepszym sorkiem jest Setzer, a przeciez Ingek jest od niego lepszy! Setzer to lvl 160 i ma mlvl 70, a Ingek lvl 162 i mlvl 76, wiec jak by nie patrzec to Ingek jest troszke lepszy bo 6 mlvl to jest trosze roboty :P
Brawo! Jak na to wpadłeś? To dopiero odkrycie... Co do tej roboty, to Ingek 5 mlvli zdobył na mana fluidach.
Brawo! Jak na to wpadłeś? To dopiero odkrycie... Co do tej roboty, to Ingek 5 mlvli zdobył na mana fluidach.
Wystarczylo spojrzec na tibia.com i statystyki :P a tak powaznie to tylko dlatego to napisalem bo ludzie caly czas o Setzerze gadali, a ty odrazu do mnie jak do glupka... :(
energy_storm
10-08-2004, 15:29
setzer jest niezly,widzialem filmik z jego hunta na dragi i dl-e. niezle wymiata
Lord Karik
11-08-2004, 16:22
Moim zdaniem bubble by wygrał. On ma więcej życia a wkoncu sorckowi kiedys by sie skonczyly runki, bubble ma wiecej capa na uhy.!!!
BUBBLE GÓRĄ!!! :]
A teraz ja wam cos powiem ;)
Jeżeli chodzi o Setzer to niegra nim 10 ownerów :), gra nim 2 ludzi...Fabio i Felipe, są oni braćmi. I Setzer nie jest online 24 na dobe... Czasami jak ma wolne to gra moze 24 na dobe ale to jest rzadko. Fabio gra 3/4 h dziennie a reszte jego brat. Fabio ma 23 lat, a Felipe 21. Niemogą grać non-stop 24 na dobe bo chodza do pracy tak jak każdy normalny człowiek. Felipe jest wojskowym :] a Fabio ma 1.85m wzrostu i jest bardzo silny... jego sąsiadem jest gośc o nicku Devoraitor i to on jest moim the best tibia friend i to on mi to wszytko powiedzial jak macie jakies pytania to powiedzcie może sie go zapytam... ;)
Fire Brix/ Master Sorc/ Julera :D
__________________________________________________ _____________
Reputacja Plx!!!!!!!!!! :]
Bitwa potę.
Można to tak nazwać.
Gadałem z knightem na 11X lvlu.
i oto jego słowa.
" Who can win in this battle... hmmm. I think that nobody. Because if you are over 100 lvl it's very hard to kill you. Only sorcerers fight's are fasters... faster UE hotkey win... in fight sorc - knight - sorc wth mf have small hp, but enought to block 2-3 knight combo with rune. But knight with runes have smaller UHs... One mistake make crush one side. 2 good players will end this battle without winner."
To nei są jego dokąłdne słowa, bo te słysząłem dosc dawno, ale były mniej wiecej takie.
Tak wiec trudno wygrać w tak potężnych pojedynkach.
KAżdy ma dużo bp Runów.
i tak to wygląda.
Ostatnio Setzer rzeczywiście nie jest online 24/7, ale to dopiero od kilku dni. Przedtem kiedy tylko zajrzałem na tibię.com, on był online.
Rincewind
21-08-2004, 14:52
Setzer juz przegonil Ingeka w lvlu wiec chyba on jest najlepszym sorcem
Uncle Warrior
21-08-2004, 15:04
Ingek lv 162 mlv 76, Setzer lv 163 mlv 71 <---- Ingek r0x jednak te 5 mlv daje wieksze mozliwosci niz 1 lv ;\
A teraz ja wam cos powiem ;)
Jeżeli chodzi o Setzer to niegra nim 10 ownerów :), gra nim 2 ludzi...Fabio i Felipe, są oni braćmi. I Setzer nie jest online 24 na dobe... Czasami jak ma wolne to gra moze 24 na dobe ale to jest rzadko. Fabio gra 3/4 h dziennie a reszte jego brat. Fabio ma 23 lat, a Felipe 21. Niemogą grać non-stop 24 na dobe bo chodza do pracy tak jak każdy normalny człowiek. Felipe jest wojskowym :] a Fabio ma 1.85m wzrostu i jest bardzo silny... jego sąsiadem jest gośc o nicku Devoraitor i to on jest moim the best tibia friend i to on mi to wszytko powiedzial jak macie jakies pytania to powiedzcie może sie go zapytam... ;)
Fire Brix/ Master Sorc/ Julera :D
__________________________________________________ _____________
Reputacja Plx!!!!!!!!!! :]
no to jest ciekawe moze zara powiesz ze jestes jego ojcem co? ;\ czego to ludzie nie robia dla reputacji... ale najbardziej mnie rozwalil text z jego wzrostem no LOL xDDDDDD
Ale Ingek już nie gra i Setzer znowu jest najlepszy.
Uncle Warrior
21-08-2004, 16:34
Ale Ingek już nie gra i Setzer znowu jest najlepszy.
Jezu... Ingek GRA!!!!! Nawet w zalozyl temat w ktorym napisal ze nie przestaje grac w tibie po prostu odpoczywa i bedzie gral sobie LUZNO nie bedzie juz 24/7 ty spokojnie po paru godzinach dziennie ehhhhh... a co do tego nawet GDYBY skonczyl teraz to jego postac zostaje i jest najlepsza postacia tzn. lepsza od setzera -.-"
Dobra, jeśli nazywasz grą zalogowanie się na pół godziny raz na trzy dni, to Ingek gra. A jego postać nie pozostanie długo najlepsza, Setzer ma już 71 mlvl i 163 lvl.
To z tym wzrostem napisałem po to bo moge ci powidzieć o nim bardzo dużo i nie wciskajcie mi kitu że Setzer to jakiś char ktorym gra 10 ( albo i więcej w mniemaniu innych) osób tylko po to żeby byc najlepszym magiem na tibi i tym samym zagrozić Bubble w najwyzszym lvl w grze... A tak po za tym nie pisze tych poostow żeby reputacje nabić tylko dlatego że mnie to wk***** jak piszecie że on ma milion sd makerów itp. itd. , chcialem wam troche rozjaśnić ale jak nie pasi to nie. I czy ja pisałem że jestem jego jakimś tam ojcem... pisałem tylko że znam jego sąsiada... X(
A text ,że po angielsku gadać nie umie to mnie rozwalił... no ludzie bez przesady rozumiem że nie lubicie br (ja też ich nie lubie) ale nie wszyscy są tacy... X(
I kolejny level Setzera. Oby tak dalej coraz bliżej Bubble.
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/spb.jpg
Nie wiem czemu na czerwono ale taki ma SS.
@down
Nie będę odrazu nie lubił Setzera tylko dlatego, że jest br. Po angielsku umie się prozumiewać bo kiedyś kumpel był z nim na queście i widziałem. A na Julerze kiedyś grałem i to długo i dlatego bardziej go lubię niż Bubble. I jestem za tym aby ją wyprzedził.
Ale czemu "oby tak dalej"? Ja tam większym szacunkiem darzę Bubble i nie przeszkadza mi, że to ona ma najwyższy lvl, a nie ten z trudem mówiący po angielsku PA. Gdyby to był Ingek to co innego.
A ja jestem za tym zeby wyprzedzil bubble bo sam jestem sorc i uwazam ze to najlepsza postac
zycze powodzenia ;)
Panowie, najpierw zagrajcie na Antice, a dopiero potem się wypowiadajcie. Setzer nie dogoni Bubble w lvl.
Kiedyś Bubble chciał wyprzedzić Wurzel (notabene leader gildii, do której należe :) ), jednak zrezygnował. Bubble "zdobywa" 2 mln experience w dwa dni, gdy Wurzel ten sam wynik osiąga w tydzień. W tym momencie Bubble ma 191 lvl.
Hail Wurzel, Hail Satori.
tera setzler ma 162 lv hahaha i ja jest też z julery i aj myśle że on wygra ponieważ jest magem a magowie są napotezniejsi haha
Ja tam wole zeby Setzer dogonił Bubble... ponieważ jestem sorcem i gram na Julerze. To jasne że jak ktoś jest knightem i gra na Antice to opowie sie za Bubble. =]
O i w tej chwili Setzer ma 164 lvl. =]
Setzer ją w końcu dogoni, przynajmniej ja tak uważam. Nie dlatego, że gram na Julerze, czy jestem sorcem. Ale zanim to nastąpi minie dużo czasu.Wurzel ma małe szanse, bo ma taki sam sword fighting jak Bubble i też jest knightem. Nie może zdobywać expa szybciej niż ona (chyba, że będzie znacznie dłużej grał). Setzer z każdym lvlem może zadawać większe obrażenia. Poza tym dzieli konto. Ale przecież nie prześcignie Bubble w ciągu miesiąca, to długo potrwa.
Sorcers of titania
23-08-2004, 22:33
Bubble - niedość że piękna to jeszcze niezmiernie dobra !
Setzer nie zwalnia:
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/165.jpg
Ciekawia mnie 2 rzeczy:
- Jakie mniejwiecej skile sa dobre dla maga, jakie skile maja omawiane postaci (magowie).
- Kim sa Ci wszyscy wysokolewelowcy? Czy oni juz nie widza swiata poza tibia? Starcza im czasu na normalne zycie, znajomych, rodzine?
Kolejny:
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/166.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.