Pokaż pełną wersje : Mundial 2k6
Olorion.
18-05-2006, 22:31
//edit
Mundiak 2k6 : p
Pekey'ka
18-05-2006, 22:37
No a kto ma wygrac... Brazylia z takim skladem rozniesie innych w pyl.
Ktos zaglosowal na Polske, ja uwazam, ze nawet z grupy nie wyjdziemy ;p
Olorion.
18-05-2006, 22:42
Ja na Anglie : P
Krzesław
18-05-2006, 22:44
Nie lubie Brazoli. ;) Zagłosowałem na Niemcy, chociaż najbardziej lubię Holandię. :D
Proponuję, żeby ten temat był już oficjalną, forumową lożą niezależnych komentatorów, aby nie zakładać multum nowych tematów o mistrzostwach.
Walnąłem Francję. Bo ich lubie :)
Wald_Kerius
18-05-2006, 22:47
Nie za wcześnie na ten temat?? Mundial jeszcze się nie zaczął, ale nich Ci będzie:) Faworytem jak dla mnie jest :cup: Brazylia:cup: .
btw. prz Polsce jest taki znaczek "_/" Co to znaczy? Błąd?
Olorion.
18-05-2006, 22:51
Nie za wcześnie na ten temat??
mysle ze w sam raz skoro znamy juz sklady wiekszosci druzyn narodowych : p
Duke Dran
18-05-2006, 22:59
br ROX! br ROX!
spider-bialystok
18-05-2006, 23:00
Ja stawiam na USA. Na poprzednich mistrzostwach faworyci zawiedli moze na tych bedzie tak samo.
Holandia. IMO graja teraz ladniej i skuteczniej niz brazylijczycy i anglicy razem wzieci. Holendrzy sa moim faworytem atm.
A tak naprawde to Kostaryka wszystkich pojedzie.
Dark Sven
18-05-2006, 23:06
Mam wrażenie, że w tym roku wygra jakaś mało znacząca drużyna.(ofkorsz nie Polska[niestety])
Niemcy, w końcu są gospodarzami imprezy, to może tylko dodać im skrzydeł. Nie oznacza to, że nie chciałbym zobaczyć naszych rodaków na wysokim miejscu! ;)
Hmm ja myśle że Brazylia wygra lub Anglia. Lubie Holandie i licze że daleko zajdą. Of coz nie wątpie w Polske ;) W karnych w finale przegra z Brazylia ; d
Jestem niepoprawnym optymistą, więc - Polska
Wreszcie Holandia pokaze na co ja stac, tak jak Barcelona pokazala w LM.
Stawiam na Holandie.
Zobaczycie Szwedzi lub WKS daleko zajdzie dalego...
Ja Stawiam na Brazylie i Holandie chociaz powiem szczerze ze moze byc czarny kon np Argentyna tez moze powalczyc a moze nawet wygraja druzyny slabsze Kostaryka albo Usa ostatnio graja bardzo dobrze zobaczym jak to bedzie
$corcerer
19-05-2006, 00:57
Polskaaaaaaaaa, biało-czer.woni!
Wiecie czemu? Bo jest tam RASIALDO! Nasza ostatnia DESKA ratunku :>
BTW: ostatnio Janas nadał nowe znaczenie powiedzonku "Wystrychnąć na Dudka" :D
Brazylia - I miejsce,
Anglia - II miejsce,
Niemcy - III miejsce,
Holandia - IV miejsce.
Japonia przyjdzie i wymiecie wszystkich :D
Choć jestem jeszcze w stanie pozwolić Polsce dojśc wysoko, oraz Argentynie - która myśle że zagra dobrze w tym roku
@Scor
Onwed xD
BTW: ostatnio Janas nadał nowe znaczenie powiedzonku "Wystrychnąć na Dudka" :D
oraz "rzucac klody pod nogi".
Kto wygra mundial? Serce wierzy, ze Polska. Nigdy nie bylem patriota, ale wole glosowac na swoich niz na kogos innego.
Rozum podpowiada, ze Holandia. Zgadzam sie z hoomikiem, ze graja najpiekniejszy i najbardziej skuteczny toobol na glowe atm.
Thomisson
19-05-2006, 08:47
Wg mnie wygra Anglia lub Holandia. Obydwie druzyny mają świetnie wyważone składy. Młodzi uzupełniają się z doświadczonymi graczami, mieszanka rutyny i młodości, jak wybuchnie, może sprawić wiele huku. Brazylia przy potężnej sile ognia ma słabiutką obronę. Cafu- przesladowany kontuzjami, Cris- jako jedeny przentuje z prawdobnego kwartetu obrońców dobra formę, Roque Junior- przeciętne wystepy w przecietnym Bayerze Leverkusen, Roberto Carlos- z dawnej formy pozostał tylko strzał z dystansu...a Dida popełnia duzo błędów-......
A gdzie Kostaryka? Ja na nich głosuje./..
Beznadziejny topic, piłka nożna sux :P :P :P
EDIT: warning za : offtopic. spam. prowokacia
co to jest prowokacia? ;)
Maximus89
19-05-2006, 11:41
Wiadome ze wygra Brazylia....Ich wyszkolenie techniczne jest tak wspaniale ,ze zadna inna ekipa nie ma szans w starciu z nimi. I te gwiazdu, praktycznei cala jedensatska. Dużo inwidualnosci, ktore w pojedynke sa w stanie odmienic losy meczy(czyt.Ronaldinho:) )
Wygra Brazylia, chyba ze Zizou poprowadzi Francje do finału i tam znowu spotkaja sie z Brazylia ; >
Ale stawiam na Brazylie ; >
Ghost Nieudany
19-05-2006, 18:26
Eee...
To znaczy to ma być opinia ironiczna?
Jak tak, to Polska. I jeszcze wpieprzymy Brazylii. ;]
A tak na poważnie, to Hiszpania. Bo się należy. Poza tym, jak wygrają, to zaliczą wszystkie trzy najważniejsze pozycje z pucharami - Sevilla ma Puchar UEFA, Barcelona LM... Czemu Hiszpanie nie mieliby zdobyć jeszcze pucharu MŚ? ;-)
Hiszpania&Holandia&Brazylia to moi faworyci i im będę kibicował no i jeszcze Polska w bonus paku;)
zagłosowałem na Brazylię bo są najlepsi
Serphilim
19-05-2006, 20:14
bo messi a jakby byl guily powolany to bym mial dylemat miedzy francja a arg
ciemne dropsy
19-05-2006, 22:03
IIIIIIIIIITAAAAAAAAALIAAAAAAAAA !!!
Nikt pozatym!
Krzesław
19-05-2006, 22:26
Idź się schowaj ze swoimi niehonorowymi Makaroniarzami.:P
Wzruszyłem się patrząc ile ludzi stawia na moją ulubioną Holandię. :D Jestem z wami!
A Hiszpania pewnie znów będzie miała pecha, jak zwykle.;)
Przedstawę Wam moje przemyślenia, co do pierwszej fazy pucharowej:
Niemcy - Anglia
Polska - Szwecja
Holandia - Meksyk
Argentyna - Portugalia
Włochy - Japonia
Czechy - Brazylia
Francja - Tunezja
Korea - Hiszpania
ci co glosuja na polske sa chyba nie normalni.
Podczas MŚ będę za Hiszpanią, Francją, Brazylią i Polską. A wygra i tak Brazylia.
Tehshiat
22-05-2006, 12:05
Najwieksze szanse na wygranie MŚ '06 ma Brazylia, poniewaz gra techniczny, zgrany i skuteczny football. Niemaja jakis super-luk w zespole. W kazdej formacji jest znajduje sie dobry pilkarz. Zgubic ich moze zbyt duza liczba indiwidualnosci w druzynie. Francja rowniez gra ladny football, jednak niejest juz to ta sama druzyna z MŚ '98. Chociaz powrot Zidane moze wszystko zmienic, bo w eliminacjach za dobrze im nie szlo. Osobiscie stawiam na Brazylie lub Francje.
Brazylia, a jeśli nie to Hiszpania :] Albo Argertyna
Z przyzwyczajenia - Anglia, chociaz licze rowniez na dobry wystep Hiszpanii.
Finał ( nie chce mi sie sprawdzac czy wg. drabinki jest taki mozliwy, ale jak jest to mam nadzieje ze taki bedzie : P ) Alex Del Piero vs Henrik Larsson, ten pierwszy wygra, ten drugi cos ustrzeli, wszyscy beda zadowoleni
OnlyM(PL)
22-05-2006, 18:20
Brazil;England;Germany;France i MANCHESTER UNITED :***
Argentyna. Spółka Heinze - Riquelme - Messi - Tevez rozniesie wszystkich w pył.
POLSKA!
Inne drużyny się nie liczą ^^.
Lubię grę paru zespołów, ale to raczej już pooglądać teatr piłkarski, niż kibicować i trzymać kciuki. A i tak wiemy, że wygra Polska:). Rasiakowi już pokazali o co chodzi w tej grze i obiecał strzelać w stronę bramki przeciwnika :P, wymienił protezy na bardziej dynamiczne. Mundial jest nasz! Biało-czerwoni.
Krzesław
23-05-2006, 21:18
Patrząc nie skromnie na moje przewidywania, już po fazie grupowej szykują się przedwczesne finały;). Apropos, nie wiecie, czy są już do kupienia "niezbędniki" kibica z sylwetkami drużyn i z miejscem do zapisywania wyników?
Polska, Polska !! huehuehue, oczywiście że Brazylia ;)
Ale całym sercem jestem za Polską i chciałbym żebyśmy zrobili niespodzianke
Ryszard Ochodzki
23-05-2006, 22:09
Zdecydowanie Argentyna.
Podoba mi sie ich "piłka", a na finał stawiam Argentyna 2:1 Holandia.
~*Ekwador Xed*~
25-05-2006, 17:25
MŚ WYGRA POLSKA! UAHAHAHAHAHAH ! NIE WYJDA NAWET Z GRUPY ! :fuck::fuck::fuck::fuck::fuck::fuck:
Yamakasi
25-05-2006, 18:36
:cup:
Brazylia, Argentyna, Hiszpania, Francja to moje typy :]
Jednak po cichu mam nadzieje że Polska bedzie czarnym koniem ;) (w końcu w piłce wszystko może sie zdażyć :evul: )
PhIlIrMoS
25-05-2006, 19:08
Moim skromnym zdaniem to Brazylia powinna wygrać tak jak zrobiła to ostatnio :evul:
Chessterr
25-05-2006, 20:48
A wpisanie Polski to dla dowcipu czy odezwał się patriotyzm:>
Kto wygra misztrzostwa swiata i dlaczego akurat Holandia?Trudne pytanie!
1.Druzyna-Mieszanka doswiadczonych pilkarzy z mlodzikami:D
2.Bramka-Van der Saar-ogromne doswiadczenie,moim zdaniem,najlepszy bramkarz swiata.
3.Obrona i pomoc..Mowi wam cos Cocu?(Eindohoven,gral w barcelonie).Giovanni van Bronckhorst(Barcelona).John Heitinga (Ajax)Mark van Bommel(Barca)Wesley Sneijder(Ajax) oraz dwoch klasowych zawodnikow z Hamburga(znaja niemieckie boiska)
4. Potezny atak: Robin van Persie(kanonierzy)Arjen Robben(chelsea)Jan Vennegoor of Hesselink(Eindhoven) oraz Ruud van Nistelrooy (Manu)
5.Trener.Marco van Basten.chyba nie musze mowic kto to jest...
6.Holandia lezy blisko Niemiec.Kibice beda zapewne wiernie wspierac swoich zawodnikow.
7.eliminacje-10 wygranych i 3 remisy...27 bramek strzelonych i 3 stracone.Trzeba czegos wiecej?
8."Trzeba czegos wiecej?"Trzeba motywacji.W 1998r. holandia otarla sie o final.(heh..wtedy gralo zupelnie inne pokolenie a ja wtedy nie mialem ukonczonych 7 lat <buhahahha>)W 1974 roku reprezentacja Holandii siegnela w Niemczech po srebro.
9.Ma dosc slaba grupe.
10.Po grupie Holandia zmierzylaby sie z meksykiem/iranem/aldora/portugali
11.10 punktow starczy?; >
down@
Taaa.Kluivert...moj ulubony pilkarz. Idol.Euro 2000.Pamieta ktos mecz o "gospodarza" Euro Holandia-Belgia? 5-5 podajrze.Piekny mecz.
Krzesław
25-05-2006, 21:59
Brakuje tam jednak kilku ważnych zawodników, których gra skłoniła mnie do kibicowania Holandii (od Euro 2000). Mianowicie chodzi mi o Davidsa, Stam, Kluivert, Seedorf. Mam nadzieję, że i beaz nich Holandii dobrze pójdzie;).
Btw.http://mundial.wp.pl/scenariusz.html?rfbawp=1148584321.987
Wygrzebalem sklad Holandii na EURO 2000.Wystarczy spojrzec na grzejacych lawe.Gdyby chociaz 3 z nich gralo w Polsce....
Bramkarz:
1. Edwin VAN DER SAR
Obrońcy:
3. Jaap STAM
4. Frank DE BOER
15. Paul BOSVELT
19. Artur NUMAN
Pomocnicy:
5. Boudewijn ZENDEN
7. Phillip COCU
8. Edgar DAVIDS
11. Marc OVERMARS
Napastnicy:
9. Patrick KLUIVERT
10. Dennis BERGKAMP
Rezerwowi:
18. Ed DE GOEY
22. Sander WESTERVELD
2. Michael REIZIGER
13. Bert KONTERMAN
6. Clarence SEEDORF
12. Giovanni VAN BRONCKHORST
16. Ronald DE BOER
20. Aron WINTER
14. Peter VAN VOSSEN
17. Pierre VAN HOOIJDONK
21. Roy MAKAAY
*Ja w głębi serca wierzerze wygra Polska
*Zdaje mi się że słowa ,,Brazyli nikt niepokona"itp. są błędne gdyżpodobne głosy słychać było przed meczem (jeszcze za czasów ŚP Kazimierza Górskiego)gdy to Polska grała o trzecie miejsce z Brazylią a jednak wygraliśmy 8o 1-0 (bodajże strzeliż Lato lecz niejestem pewien)
*A tak w ogóle to stawiam na Włochy:cup:
Oczywiście, że Polska.
Już możecie się śmiać.
zagłosowałem na Włochów mogą sprawić niespodziankę :P
czy media markt ma nas za idiotów?pewnie tak.ale by mieli peszka gdyby Polska jakimś cudem doczłapała by się do półfinału;)
Mhm... ostatnio przezywam ciezkie chiwle i, zeby zajac sie czymkowliek zaczynam robic glupie rzeczy. Pomyslalem, ze dla relaksu zajme sie analiza spotkan MS. Oto dwie pierwsze grupy:
GRUPA A
Przygotowanie: Niemcy
Włochy- Niemcy 4:1 (bramka Huth)
Niemcy – USA 4:1 (bramki Ballack, Klose, Neuville, Schweinsteiger)
Niemcy – Luxemburg 7:0 (bramki: Klose 2x, Podolski 2x, Neuville 2x, Frings)
Niemcy – Japonia 2:2 (Schweinsteiger, Klose)
Niemcy – Kolumbia 3:0 (Schweinsteiger, Borowski)
Bilans: 17:7 (3W, 1R, 1P)
Przygotowanie: Kostaryka
Iran – Kostaryka 3:2 (D. Fonseca, Hernandez)
Ukraina – Kostaryka 4:0
Czechy – Kostaryka 1:0
Kostaryka - Kurpfalz-Auswahl 2:3 (!!)
Bilans: 4:11 (0W, 0R, 4P)
No cóż. Tutaj akurat nie ma dużo do analizowania. Wystarczy spojrzeć na bilanse bramek obu reprezentacji: Niemcy – 17:7 a Kostaryka 4:10 (w tym 2 strzelone dla amatorów). Niestety, drużyna Kostaryki nie zachwyca. Nie dość, ze w meczach towarzyskich grali beznadziejnie, to jeszcze nie ma kto im strzelać bramek. Natomias u Niemców sytuacja przedstawia się inaczej. Wpadka z Włochami 1 marca podziałała bardzo dobrze. Od tej pory grali coraz lepiej. Świetnie się prezentuja Ballack, Klose, Neuville oraz, co dziwne Schweinsteiger, który przeprowadza bardzo duży akcji lewą stroną i staje się niezbędnym członem kadry. Tutaj nie może być niespodzianki. Pewne zwycięstwo gospodarzy na inauguracje.
Moje typy:
Niemcy - Kostaryka 1
Niemcy – Kostaryka ½ 1[b]
Niemcy – Kostaryka [b]over 2.5
Niemcy – Kostaryka DW 3:0
Kto pierwszy strzeli bramke: Niemcy
Czy Kostaryka strzeli bramkę: NIE
Spotkanie Polska – Ekwador
Przygotowanie: Polska
USA – Polska 1:0
Arabia Saudyjska – Polska 1:2 (Sosin 2x)
Polska – Litwa 0:1
Polska – Wyspy Owcze 4:0 (Mila, Saganowski, Rasiak 2x)
Polska – Kolumbia 1:2 (Jeleń)
Polska – Chorwacja 1:0 (Smolarek)
Bilans: 8-5 (3W, 0R, 3P)
Przygotowania: Ekwador
Holandia – Ekwador 1:0
Japonia – Ekwador 1:0
Ekwador – Kolumbia 1:1 (Castillo)
Macedonia – Ekwador 2:1 (C. Tenorio)
Bilans: 2:5 (0P, 1P, 3P)
O tutaj to moge sobie pogadać:) Spotkanie na pewno będzie bardzo wyrównane i ciężko wskazać faworyta. Osobiście ze względów sercowych jestem za reprezentacją Polski i prawdopodobnie odpuszczę sobie to spotkanie. Jednak nie zaszkodzi go przeanalizować.
Drużyna Ekwadoru w meczach przygotowawczych spisuje się dokłądnie tak jak Polacy: nieprzewidywalnie. Mają mecze bardzo dobre, jak spotkanie z Holandia, jak i te bardzo złe, jak przegrana z amatorami 3:4 (nie ujeta w bilansie spotkań). Warto też dodać, że w ostatnim spotkaniu jeden z najlepszych graczy i strzelców doznał kontuzji i prawdopodobnie nie wystąpi w meczu z Polska.
Co można powiedzieć o drużynie polskiej? To, że jest to jedna wielka niewiadoma. W przygotowaniach mundialowych Janas jeszcze testował zawodników. W zasadzie, we wszystkich odbytych meczach strzelali nam bramki ci, ktorzy nie wystąpią w pierwszym meczu. Sosin i Saganowski nie załapali się na MS, Mila w ostatnim spotkaniu zagrał od 65 minuty i niczym się nie wyróżnił, a Rasialdo wszedł w 90 minucie i zostanie zapamiętany jako najszybszy zdobywca zółtka w przygotowaniach:) Mimo tych wszystkich anomalii jestem dobrej myśli. Z kilku powodów. Wygraliśmy ostatnie spotkanie z bardzo dobrą drużyną i po bardzo dobrym meczu, nasz przeciwnik natomiast odwrotnie: przegrał ze słabeuszem w słabym stylu. Dochodzi jeszcze psychika: Ekwadorczyków już pokonaliśmy... i zrobimy to jeszcze raz! Po męczacej pierwszej połowie rozwalimy ich kondycyjnie w drugiej.
Moje typy:
Polska – Ekwador 1
Polska – Ekwador ½ 0
Polska – Ekwador over 2.5 goals
Polska – Ekwador DW 3-1
Kto pierwszy: Polska
Czy Ekwador strzeli: Tak
Kto wyjdzie z grupy:
Sprawa prosta. Niemcy bo sa gospodarzami i Polacy, bo graja "w domu";) Nie może być inaczej:)
GRUPA B
Spotkanie Anglia – Paragwaj
Przygotowanie: Anglia
Anglia – Urugwaj 2:1 (Crouch, J.Cole)
Anglia – Węgry 3:1 (Gerrard, Crouch)
Anglia – Jamajka 6:0 (Crouch 3x, Owen, Lampard, sam)
Bilans: 11-2 (3W, 0R, 0P)
Przygotowanie: Paragwaj
Walia – Paragwaj 0:0
Meksyk – Paragwaj 2:1 (Cuevas)
Norwegia – Paragwaj 2:2 (Gamarra, Valdez)
Dania – Paragwaj 1:1 (Cardozo)
Paragwaj – Gruzja 1:0 (Valdez)
Bilans: 6-4 (2W, 3R, 0P)
Anglia w tym roku ma bardzo silny skład. Bramkostrzelny Gerrard w pomocy, Crouch, który jak narazie świetnie zastępuje kontuzjowanego Rooneya; Terry, który świetnie gra w obronie... To tylko namiastka tego czym dysponują Anglicy. A Paragwaj? No cóż: w 5 meczach towarzyskich ustrzelili tylko 6 bramek – i to już świadczy o "sile" ich ataku. Nie sądze, żeby mieli takie armaty, które pokonają obronę Anglików (uwazana zreszta za jedna z najlepszych w turnieju). Przewiduje tutaj skromne zwycięstwo Anglików. 1-0, być może 2-0.
Moje typy
Anglia - Paragwaj 1
Anglia Paragwaj ½ 1
Anglia - Paragwaj under 2.5 goals[b]
Anglia Paragwaj DW [b]2-0
Kto pierwszy: Anglia
Czy Ekwador strzeli: Nie
Spotkanie Szwecja – Trynidad i Tobago
Przygotowanie: Szwecja
Irlandia – Szwecja 3:0
Szwecja – Finlandia 0:0
Szwecja – Chile 1:1 (Larsson)
Bilans: 4:1 (1W, 2R, 2P)
Przygotowanie: Trynidad i Tobago
Trynidad i Tobago – Walia 1:2 (S. John)
Słowenia - Trynidad i Tobago 3:1 (Birchall)
Czechy - Trynidad i Tobago 3:0
Bilans: 2:8 (0W, 0R, 3P)
A ten mecz to perełka. Wydaje się, że Szwedzi powinni spokojnie sobie poradzić z graczami Trynidad i Tobago. I niestety, to prawda:). Chociaż Szwedzi są słabi jak nigdy, z łatwościa na początek pokonają przeciwnika. Czysta 1, ale po bardzo cięzkim meczu. Ale odradzam grać tutaj komukolwiek z handikapem dla TiT, Szwecja jest naprawde słaba;]
Moje typy
Szwecja – Trynidad i Tobago 1
Szwecja – Trynidad i Tobago ½ 1
Szwecja – Trynidad i Tobago under 2.5 goals
Szwecja – Trynidad i Tobago DW 2-1
Kto pierwszy: Szwecja
Czy Trynidad i Tobago strzeli: TAK
Kto wyjdzie z grupy:
Pierwsze miejsce zajmą Anglicy. Bardzo dobry skład i wysokie ambicje... moim zdaniem ta drużyna dojdzie do ½ finało, chyba, że po drodze spotka Polske. Drugie miejsce będzie należeć do... Paragwaju! Tak, tak, nie Szwedzi, lecz Paragwaj awansuje dalej. Drużyna Szwedów jest ostatnio bardzo słaba, gra bardzo cienki futbol, a prawie wszyscy zapomnieli po co jada mundial. Jednym z niewielu jasnych świateł jest Larsson, ale on ma za sobą zbyt cięzki sezon, żeby błyszczeć na mundialu. Tak więc Szwecja i Paragwaj.
Na dzisiaj tyle. Jutro dalsze grupy. Zachecam do dyskusji.
pierwsza grupa w sumie to sie zgadzam, tyle ze Ekwador tego spara z amatorami przypadkiem nie wygral?
W drugiej grupie faktycznie moga byc niezle jaja. To, ze Anglia ta grupe wygra nie ulega najmniejszej dyskusji, drugie miejsce bedzie sprawa otwarta dla Szwedow i Paragwaju. Fakt, Szwedzi cienizna okrutna w ostatnich tygodniach, tylko co z tego? To sa mistrzostwa swiata, tu mobilizacja jest zupelnie inna, tu gra sie na 150% swoich mozliwosci. A ze Paragwajowi nie ma kto bramek strzelac, dlatego sadze ze drugie miejsce przypadnie tej druzynie, ktora wygra w bezposrednim starciu tych dwoch druzyn (a wydaje mi sie, ze bedzie to mimo wszystko Szwecja). Zle bedzie jednak jak w 1/8 trafimy na swietnych Anglikow... rozjada nas tak, ze nie zostanie na nas sucha drzazga...
Krzesław
07-06-2006, 22:27
Ja mam nadzieję, że Rooney nie wyzdrowieje do 1/8 finału, bo nie ma wątpliwości, że trafimy na anglików w fazie pucharowej (jeśli, bo Pele w nas nie wierzy;)), chyba że... Czytałem przed chwilą, że Ballack jest kontuzjowany hie, hie.
A teraz pytanie za 100 punktów:
Dlaczego kraje Wysp Brytyjskich chcą mieć osobne reprezentacje footballowe? Przecież Wielka Brytania stała by się potęgą footballową, gdby połączyli siły.
Edek Rozprowacz
07-06-2006, 22:38
Ja jestem za Czechami moze i brak im Mega Gwiazd ale ich zgranie mówi samo za siebie :p . A co do polaków myśle ze Ekwador zrobi z orzełkami Janasa co trzeba i skończymy na 3 lokacie :] nie zebym mial cos przeciw nim ale takie jest moje zdanie.
Olorion.
07-06-2006, 23:42
Kostaryka - Kurpfalz-Auswahl 2:3 (!!)
hahaha podbudowali sie psyhicznie po tym meczu :D
Trynidad i Tobogo, czy jak im tam ;)
A teraz pytanie za 100 punktów:
Dlaczego kraje Wysp Brytyjskich chcą mieć osobne reprezentacje footballowe? Przecież Wielka Brytania stała by się potęgą footballową, gdby połączyli siły. Poczytaj sobie o historii Szkocji i Walii. Szybciej dojdzie do kolejnego referendum w sprawie autonomii tych krajow niz polacza swoje reprezentacje
Ok, czas na kolejne typki. Teraz bez analizy.
GRUPA C
Spotkanie Argentyna – Wybrzeze Kosci Sloniowej
Zdecydowanie mecz dla Argentyny. Pomimo tego, ze WKS prezentuje bardzo dobry poziom, pomimo tego, ze maja jeden z lepszych srodkow obrony w turnieju nie dadza rady Argentynie. Argentynczycy wiedza, ze nie moga sobie pozwolic na strate punktow w pierwszym meczy w grupie smierci.
Spotkanie Holandia – Serbia i Czarnogóra
Takze bardzo ciekawy pojedynek. Nieobliczalni Serbowie, dysponujacy naprawde poteznym skladem zmierza sie z Holendrami – mlodymi, rzadnymi zwyciestw i doskonale poukladanymi taktycznie. Nie potrafie wskazac zwyciezcy, dlatego wietrze tutaj remis.
Kto wyjdzie z grupy
No, kto mi odpowie na to pytanie:) IMO wszyscy maja takie same szanse. 1 miejsce bedzie nalezec albo do Holandi, ktora jest moim pupilem na tych MS (zaraz po Polsce) i nie wyobrazam sobie fazy pucharowej bez nich. Drugim faworytem grupy jest Argentyna – tym bardziej, ze prawdopodobnie juz w drugim meczu od poczatku wystapi Messi (w pierwszym zagral prawdopodobnie koncowke) – a kazdy kto go widzial w akcji wie na co go stac.. Sporo namieszac moga WKS, ktore jak wspomnialem maja jedna z lepszych foramcji defensywnych i SiC. A skoro juz jestesmy przy tej grupie, to szkoda, ze znalazla sie w niej Holadnia. Widzialem w nich zwyciezcow turnieju, jednak historia pokazuje, ze malo ktory z zespolow wystepujacych w grupie smierci wygral turniej. Ale medycyna poszla do przodu, miejmy nadzieje, ze fizjologowie poradza sobie z odbudowa ludzi:)
GRUPA D
Spotkanie Meksyk – Iran
Tutaj typuje Iran. Wystarczy popatrzec na ich przygotowania do mundialu: 5:2 z BiH, 2:2 z silna Chorwacja i wygrana 3:2 z Kostaryka. Ani jednej porazki z zespolami, ktore awansowaly do finalow. Moze mecze towarzyskie nie sa dokladnym wykladnikiem formy, ale napewno takiej formy jak oni nie da sie tejze utracic w ciagu dwoch tygodni, a mecz z Bosniakami byl genialny. Iranowi zycze jak najlepszych wystepow w finalach.
Spotkanie Angola – Portugalia
Cos mowic? Portuglia, po bardzo nieudanych poprzednich mistrzostwach swiata musi wyjsc z grupy.:)
Kto wyjdzie z grupy:
Iran, bo jest swietnie przygotowany i do tego nie oczekuje sie od nich zbyt wiele. A nie ma przeciez silnej grupy: Angola jest do ogrania, Meksyk tez, klopoty beda z Portugalia, ktora zajmie pierwsze miejsce. Zdecydowanie najslabsza grupa MS IMO.
GRUPA E
Spotkanie USA – Czechy
Pewny remisik. Obie druzyny napewno beda chcialy wyjsc z grupy, a potencjal obu jest porownywalny. Czesi moga byc troszeczke silniejsi, jednak nie na tyle aby dokopac amerykanom.
Włochy – Ghana
Włochy powinni wygrac ten mecz pomimo problemow z afera Juventusu. Chociaz moze byc ciezko – Ghana pokonala Koree Pld 3:1. Podejrzewam, ze ghanczycy wyjda tutaj w ustawieniu defensywnym, a kto jak nie Wlosi najlepiej graja takimi ustawieniami;)
Kto wyjdzie z grupy:
Pojedynek o awans bedzie sie toczyc pomiedzy Wlochami, Amerykanami i Czechami. Patrzac na Wlochy nie mam watpliwosci, ze zajma co najminej 2 miejsce. Z pozostalej dwojki stawialbym jednak na USA – magia Czech dawno juz minela i nie sadze, zeby byli cos w stanie zwojowac na tym mundialu.
odpowiedz moze byc tylko jedna. Brazylia :cup:
Moim zdaniem wygra Anglia lub Francja. Brazylia nie wygra, poniewaz trzon jej ataku odszedl z druzyny. Mowa tu o Rivaldo.
fajnie to zrobione ;p tylko pomyliles sie ;] bylo przygotowanie Anglia-Paragwaj
a pozniej po analizie kto strzeli bramke itd to napisales czy ekwador strzeli bramke- TAK
POLSKA WYGRA ! NIE MA BATA ! RASIALDO WEJDZIE NA BOISKO I ZACZNIE STRZELAC BRAMKI ! RASIAK ! RASIAK ! RASIAK ! :D
Sir zajacc smialy
08-06-2006, 14:53
Brazylia ze swoimi gwiazdami rozniesie innych w pył. Polska... wyjdzie z grupy. ale w 1/8 finału odpadnie :)
Wygraja Canarinios !!!! :] :] :]
Moim zdaniem 2 miejsce zajmą Francuzi, a trzecie Polacy :D
Rune Kene
08-06-2006, 22:37
Eee tam głupoty gadacie brazole wygraja :) Z takim kims jak Ronaldinho nie da sie przegrac :'/ . Do tego dochodzi Ronaldo , Roberto Carlos , Dida...
Wiecej nie trzeba wymieniac .
Co do Polski , mysle ze wyjda z grupy ;] Jutro wygraja z Ekwadorem 2:1 .
No to tyle przepowiadania ...
Pozdro
Moim skromnym zdaniem znowu wygrają BR :P Chociaż kto wie :) Uważam też, że nasi reprezentanci z bólem, bo z bóle, ale wyjdą z grupy i daj Bóg przejdą dalej :D
I ostatnia tura typkow grupowych
GRUPA F
Spotkanie Australia – Japonia
Moim zdaniem Japonia wygra ten mecz. Chociaz ostatnio nie mieli zbyt dobrej passy swoja wartosc potwierdzili w fantastycznym meczu z Niemcami, gdzie ich przeciwnik praktycznie nie istnial. Zremisowali tylko dzieki fenomenalnej postawie Lehmana. Co do Australii – jada tam glownie na piknik, nie sadze, zeby chcieli sprawic komus niespodzianke.
Spotkanie Brazylia – Chorwacja
Bardzo ciekawe spotkanie. Obronca tytulu na otwarcie zmierzy sie z druzyna, ktora w przygotowaniach przegrala tylko dwa mecze: z Polska i z Hiszpania. Mimo tego nie daje Chorwacji zbytnich szans na wygranie, czy chociazby zremisowanie tego meczu. Druzyna z Ronaldinho w skladzie nie ma prawa zaliczyc wpadki w swoim pierwszym meczu turniejowym. Chociaz za remisem przemawia fakt, ze grupa jest jak dla Brazylii bardzo slaba i ewentualna strate punktow moga nadrobic w spotkaniu z Japonia i Australia.
GRUPA G
Spotkanie Korea Pld – Togo.
Tutaj nie ma zadnych watpliwosci. Co prawda Koreanczycy nie sa zbytnio fenomenalni, lecz stanowia naprawde solidna druzyne. W przeciwienstwie do nich Togo to zwyczajny chlopczyk do bicia, do dzisiaj sie zastanawiam jakim cudem dostali sie do finalow MS. Pewna 1.
Spotkanie Francja – Szwajcaria
Wbrew pozorom spotkanie bardzo wyrownane. Fenomenalna druzyna Francji juz dawno poszla w niebyt: Zidan to tylko cien samego siebie, Thuram na srodku obrony tez juz nie spisuje sie zbyt dobrze. A do tego kontuzja Cisse, ktora wyklucza go z MS. Dodatkowo przegrali mecz z Chinami, ktorych Szwajcarzy rozgromili 4:1. Warto tez dodac, ze obie druzyny dwukrotnie zmierzyly sie w eliminacjach, wiec doskonale znaja swoj styl. Ja postawie tutaj 2, pomimo tego, ze Franzuci maja najlepszego napadziora na swiecie.
Kto wyjdzie z grupy
Szwajcaria, poniewaz ten munial jest dla nich tak samo wazny jak dla Polski. Wierze w to, ze maja lepszy sklad niz Francuzi i sa w stanie pokonac Togo. Problemy moga byc tylko z Japonia, w ktorej upatruje zwyciezce grupy.
GRUPA H
Spotkanie Tunezja – Arabia Saudyjska
Akurat o nich malo wiec... wiec nie bede sie wypowiadal. Ale mysle, ze warot strzelic w remis;)
Spotkanie Hiszpania – Ukraina
Ten mecz polecam obejrzec kazdemy! Hiszpanie z fenomenalnym skladem sa jednym z faworytow MS, Ukraincy natomiast IMO beda czarnym koniem MS. Ten mecz zagraja bardzo ostroznie, z oszczednoscia sil, lecz napewno widowiskowo - dlatego z pewnascia padnie tutaj remis.
Kto wyjdzie z grupy
Hiszpania i Ukraina. Zarowno Arabia Saudyjska jak i Tunezja pilkarsko tym druzyna nie dorastaja do piet:)
Krzesław
09-06-2006, 17:59
Poczytaj sobie o historii Szkocji i Walii. Szybciej dojdzie do kolejnego referendum w sprawie autonomii tych krajow niz polacza swoje reprezentacje
Chodziło mi o to, żeby Brytyjczycy - nieanglicy zapomnieli o konfliktach z przeszłości i ściślie się się zjednoczyli, co byłoby korzystne dla obu stron;)
Ale mniejsza o to.
Kolejne pytanie za 100 punktów:
Obstawiamy czarnego konia mistrzostw!
- Ekwador
- Paragwaj
- Wybrzeże Kości Słoniowej
- Ghana
- Australia
- Chorwacja
- Szwajcaria
Ja osobiście obstawiam Australię, trenowaną przes Guusa Hiddinka - selekcjonera bohaterów* poprzednich mistrzostw, Korei.
Ale teraz nie zawracam wam gitary bo za 5 minut mecz :P
*Osobiście byłem na nich zły, że wszystko im uchodziło płazem ;)
slawekmag
09-06-2006, 19:03
Kilka napisanych przezemnie pomematów powinno wyjaśnić sprawe.
Andrij gola wbij!
Jak kopnie Szewa to spadniesz z drzewa.
To powinno wyjaśnić sprawe.
Biały tekst: UKRAINE! UKRAINE!
Olorion.
09-06-2006, 23:43
Od teraz kibicuje Anglikom :|
Krzesław
09-06-2006, 23:50
Pele miał rację... Ale przynajmniej teraz zrobią jakiś porządek w tym burdelu (czyt. PZPN).
Holandia do boju!
Trener-taktyk sie znalazl kurwa mać... Zamiast kazac grac szybka pilka, zaskoczeniem to trenuje z nimi taktyke. Z takim podejsciem to niech w totka sobie zagra, a nie na trenera startowal. Na tą chwile możemy już wracać do domu... Janas na pieszo.
Palek Demon
10-06-2006, 03:34
Polska przegrała 1 mecz gz ;p
a na tibia staly tekst
br?
no,pl
u lost 2x0 uhaeuahenaueaiuhurhuehuehueheueh
teraz tak bery sie z nas smieja ;P
idzta wpi zdu "wierni polscy kibice" X(
spokojnie rozjedziemy Niemców ;p;)no cóż moja pierwsza drużyna której kibicuje zawiodła ale mam jeszcze Brazylię,Holandię,Hiszpanię;)
slawekmag
10-06-2006, 11:13
Coś mi się wydaje że Ekwador to może być czarny koń tych mistrzostw. A janas myślał, że to dziady a my jeste smy super i że jeden napastnik starczy do strzelenia gola. I wszystko w obrone. A Ekwador i tak się przez tą obronę przebił i strzelił 2 piękne gole, a gdyby nie boruc to tych goli byłoby z 5.
Edek Rozprowacz
10-06-2006, 12:05
A jednak mialem racje. Teraz juz tylko mecz z niemcami który jest czysta formalnoscia i wracamy do domu =]. Ciekawe jakie zajecie znajdzie sobie Janas jak go PZPN wykopie hehe.
Ciekawe jakie zajecie znajdzie sobie Janas jak go PZPN wykopie hehe.
BARDZO CIEKAWE!!
Najciekawsze jest to: kto bedzie nowym trenerem i doprowadzi Polske do nastpnego Mundialu :)
Oby za 4 lata Polska przynajmniej znalazla sie w 1/8 nie mowic o 1/4 ;p
Janas na mundialu nie widzę...
btw.już za 4 lata już za 4 lata Pooolska będzie mistrzem świata:-)
Najciekawsze jest to: kto bedzie nowym trenerem i doprowadzi Polske do nastpnego Mundialu
Murinho pewnie wezma :D
Czemu nam nie uznali tej siaty?
2x slupek, 1x poprzeka.
Polska GOLA!?
Polska na trening pracowac nad celnoscia!
spider-bialystok
10-06-2006, 15:25
Murinho pewnie wezma :D
Czemu nam nie uznali tej siaty?
Bo sedzia odgwizdal spalonego? Zreszta Krzynowek strzelil juz po gwizdku i bramkarzowi nie chcialo sie nawet ruszyc reka ;]. Co tu sie dziwic wynikowi? Polacy przegrywajac 0:1 grali jakby prowadzili. Beznadziejny wystep Zurawskiego, Szymkowiaka i Baszczynskiego, dobrze grali Smolarek, Boruc, Bak, Jelen no i Brozkowi tez ladny strzal wyszedl. Co do meczu z Niemcami to az strach sie bac:D
Tak! Spalonego ktorego nie bylo.
Masz racje co do tych graczy, ktorzy grali dobrze, a co do tych ktorzy zle. :)
>Maciej Zurawski
Los bialo-czerwnoych jest w jego rekach...
Taaa, a los broni jadrowej w Iranie jest w rekach mojego 4- miesiecznego brata!
@Dr. Omander
8o
Niezle, caly mundial Ci sie tam zmiescil?
Jakby kogoś interesowały bramki z MŚ to podam tu linki (nagrania z realmadryt.pl):
Niemcy 4-2 Kostaryka: Lahm (http://www.sniadek.neostrada.pl/Lahm*****); Wanchope (http://www.sniadek.neostrada.pl/Wanchope*****); Klose (http://www.sniadek.neostrada.pl/Klose*****); Klose (2) (http://www.sniadek.neostrada.pl/Klose2*****); Wanchope (2) (http://www.sniadek.neostrada.pl/Wanchope2*****); Frings (http://www.sniadek.neostrada.pl/Frings*****).
Polska 0-2 Ekwador: Tenorio (http://www.sniadek.neostrada.pl/Tenorio*****); Delgado (http://www.sniadek.neostrada.pl/Delgado*****).
Anglia 1-0 Paragwaj: Gamarra (sam.) (http://www.sniadek.neostrada.pl/Gamarra.avi).
Trynidad i Tobago 0-0 Szwecja
Argentyna 2-1 Wybrzeże Kości Słoniowej: Crespo (http://www.sniadek.neostrada.pl/Crespo.avi); Saviola (http://www.sniadek.neostrada.pl/Saviola.avi); Drogba (http://www.sniadek.neostrada.pl/Drogba.avi).
a dzisiaj gra moj faworyt ^___________^ Jak wygraja z Serbia, to dalej bedzie juz z gorki. Chociaz wczorajszy mecz Argentyna - WKS (Slask, Slask, WKS! ;]) byl naprawde fajny, wiec who knows...
cordwell
11-06-2006, 17:15
calym sercem jestem z czechami, serbami i australijczykami. reszta moze im naskoczyc, ha!
Serbia i Czarnogóra 0-1 Holandia: Robben (http://www.sniadek.neostrada.pl/Robben.avi).
Muszę przyznać, że po tym meczu w pełni przekonałem się do Robbena. Mam nadzieję, że propozycja Chelsea (zamiana Carlos-Robben) jest prawdziwa i zostanie poważnie przemyślana przez zarząd Realu.
RaulQ chyba śnisz że oddamy ci naszego Robbenka ;) Świetnie grał ale bardzo samolubnie i to mi się nie podobało...
Krzesław
11-06-2006, 20:58
Robben chciał po prostu wyrobić sobie opinię ;)
A jak wrażenia po meczu Meksyk - Iran? Uważam, że Omar Bravo (strzelec dwóch bramek) zrobi niedługo karierę!
Meksyk 3-1 Iran: Bravo (http://www.sniadek.neostrada.pl/Bravo1.avi); Golmohammadi (http://www.sniadek.neostrada.pl/Golmohammadi.avi); Bravo (http://www.sniadek.neostrada.pl/Bravo2.avi); Zinha (http://www.sniadek.neostrada.pl/Naelson.avi).
Wydawać by się mogło, że będzie to najnudniejszy jak do tej pory mecz. Jednak był całkiem ciekawy, a pierwsza połowa gdy jeszcze Iran miał siły żeby cały czas atakować była jedną z ciekawszych w tym turnieju. W sumie Iran załamał się po stracie drugiej bramki, po dwóch fatalnych błędach. Podanie Naelsona do Bravo było wspaniałe, a już cała akcja przy trzeciej bramce - palce lizać. Oczywiście wielkie słowa uznania dla lidera Meksykaninów - Marqueza, który w pewnym momencie, jako obrońca, był wszędzie na boisku. Cieszy wysoka frekwencja kibiców na każdym meczu, nawet w tym przypadku gdy Iran i Meksyk to kraje, które znajdują się dosyć daleko od Niemiec.
No cóż, to teraz szykujemy się na mecz pełen podtekstów Angola - Portugalia. Jestem ciekaw jak zagrają Figo, Ronaldo, Deco i Pauleta. Ciekawe czy Angolę stać na zrobienie niespodzianki lub sprawienie dużych kłopotów Portugalczykom.
Olorion.
11-06-2006, 22:18
True. Robben pokazał klasę, i właściwie wygrał ten mecz :>
Dr. Omader
11-06-2006, 23:16
A ja powiem krotko i tresciwie:
Mam w dupie mundial. :)
spider-bialystok
11-06-2006, 23:23
Aff, szkoda, ze wygrala Holandia bo kibicowalem Serbom. Po kilku akcjach byli bliscy wyrownania, ale tez Robben byl kilka razy bliski podwyzszenia wyniku :/.
@Drom
Newb :D Warn him plx11
vampir master
12-06-2006, 00:25
BRASIL !! BRASIL !! BRASIL !! to oni wygrają jak poprzednio ! osobiscie nie lubie brazyli bo kojazy mi sie z noobami ale skład mają idealny !
Angola 0-1 Portugalia: Pauleta (http://www.sniadek.neostrada.pl/Pauleta.avi).
Zdecydowanie najnudniejszy mecz jak do tej pory. Portugalia miała chyba za zadanie jak najszybciej strzelić bramkę i później uspokoić grę. Co trzeba przyznać im się udało. Zbyt duża klasa dzieliła Angolę od Portugali, aby ta mogła wyrównać. Cały mecz oglądaliśmy nieudolne ataki piłkarzy Angoli i od czasu do czasu atak Portugalczyków.
jak to dobrze czasem postawić na Portugalię,Niemcy,Holandię,Mexyk ;p
Drom:NuP
@co do meczy.Mecz Mexyk vs Iran był jednym z lepszych meczy jakie dotychczas mogliśmy obejrzeć:)
Samuelos
12-06-2006, 14:55
Swoja droga to szkoda ze WKS znalazlo sie w takiej grupie, bo milo by bylo popatrzec sobie na nich w pozniejszym etapie rozgrywek. Chociaz kto wie, moze Holandia polegnie ;>
Australia 3-1 Japonia
Niestety samego meczu nie oglądałem bo dostępu do Polsatu Sport w domu nie mam. A żałuję, bo śledząc wynik można już było być pewnym, że Japonia wygra prowadząc w 84. minucie 1:0. Jednak Australia przez te 6 minut wbiła 3 bramki. Wreszcie po raz pierwszy na tych Mistrzostwach wygrała ta drużyna, która jako druga strzeliła bramkę.
Przy okazji przeczytajcie to (http://mundial.onet.pl/0,1247843,1338875,wiadomosc.html). ;]
Samuelos
12-06-2006, 17:54
@Ponoć mecz koszmarnie nudny, polecam
Mundial z czuba (http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/0,73600.html)
_*FunMN*_
12-06-2006, 18:24
Ja stawiam na Argentyne ofc
USA 0-3 Czechy
Dosyć ciekawy mecz. Kibicowałem przybyszom z Ameryki, gdyż jakoś nigdy nie pałałem sympatią do naszych sąsiadów. Wydaje mi się, że jak na graczy z kraju gdzie piłka nożna to wciąż dyscyplina sportowa, która nie cieszy się taką wielką popularnością jak w Europie, Amerykanie zagrali całkiem dobrze. Nie mieli dzisiaj szczęścia, zawsze gdy dochodzili do dogodnej sytuacji coś stawało im na drodze, czy to obrońca czy słupek (na tą prawą bramkę w Gelsenkirchen już dosyć dużo było słupków i poprzeczek; Jeleń, Brożek, Rosicky i Reyna). Co do Czechów to Rosicky rozegrał wspaniały mecz, nie dziwię się, że przechodzi do Arsenalu. Może jedynie martwić kontuzja Kollera, ciekawe czy zdąży się wykurować na mecze grupowe.
Czy my kiedykolwiek będziemy mogli się cieszyć z gry naszej reprezentacji tak jak Czesi?
To teraz mam nadzieję, że Ghana dokopie paniczykom z Włoch. ;]
Sokochłap
12-06-2006, 21:07
Ostatni gol czechów ROXOR ;)
Ja wieze w Angole.
Z Portugalia przegrac 1:0 to nie taki zly wynik :P
Oglada ktoś teraz (lub ogladal) mecz Włochy - Ghana?
Zawodnicy z Ghany zadziwiaja mnie :D
FAjnie im gra wychodzi.
Jakby Polska grała z Portugalią i jakby grała tak jak na meczu z Ekwadorem to by Polacy przegrali 4:0.
Oby nie wiecej :D
slawekmag
12-06-2006, 21:45
Ja wieze w Angole.
Z Portugalia przegrac 1:0 to nie taki zly wynik :P
Dokładnie. Jakby Polska grała z Portugalią i jakby grała tak jak na meczu z Ekwadorem to by Polacy przegrali 4:0.
Włochy 2-0 Ghana
Bardzo ciekawy mecz. Bardzo dobry występ Ghany, która totalnie mnie zaskoczyła z Essienem i Appiah na czele. Szkoda, że nie wygrali albo przynajmniej nie zremisowali tego meczu. Mam nadzieję, że Ghana wyjdzie z grupy bo to naprawdę bardzo dobry zespół. Pierwsza połowa chyba najlepsza w całym turnieju. W drugiej Włosi ograniczyli się jedynie do kontrataków.
Jeśli Ghana utrzyma taką formę i kondycję fizyczną to bez problemu wygra z USA i ma szansę wygrać z Czechami.
Dokładnie!
Ghana walczyła do końca, nie poddawali się. Super.
Oczywiście Włosi- ostre catenachio.
Jak dla mnie Ghana moze nas zaskoczyc -bardzo pozytywnie.
Co prawda ten obronca popełnił nie wybaczalny błąd i było 2:0, ale to nie wazne.
Stawili czoła GODNIE, i pokazali się z nejlepszej strony. [Nie to co nasi X( ]
Angola nie istniala na boisku, Ghana tez nie mogla tego meczu wygrac.
Krzesław
13-06-2006, 13:20
Matek, nie mów, że Angola nie istniała na boisku, bo gdyby Akwa wykorzystał drugą przewrotkę, a potem się bronili, to osiągneli by "sukces" taki jak Trynidad.
A Ghańczycy (?), jeśli poprawią celność, to mogą sprawić kłopoty USA, a nawet Czechom.
A słysząc o tym, co Australia zmajstrowała jestem pewnien, że są czarnym koniem mundialu i wyjdą z grupy razem z Brazylią
@Raul: Fajny terminarzyk:)
Matek, nie mów, że Angola nie istniała na boisku, bo gdyby Akwa wykorzystał drugą przewrotkę, a potem się bronili, to osiągneli by "sukces" taki jak Trynidad.
Ty chyba nie wiesz co mowisz. Mecz ustawila pierwsza bramka, potem Portugalczycy kontrolowali spotkanie, jakby stracili bramke strzeliliby nastepna (robie dokladnie to samo zalozenie co ty). To jest turniej - faworyci musza sobie rozkladac sily.
Tak samo z ghanczykami.
Ghost Nieudany
13-06-2006, 15:06
A ja powiem krotko i tresciwie:
Mam w dupie mundial. :)
I naturalnie admin musiał se nabić pościaka i powiedzieć o tej jakże ważnej rzeczy całemu plebsowi? :S
Póki co, IMHO najciekawszymi meczami były Trinidad i Tobago vs. Szwecja oraz Meksyk vs. Iran, najnudniejszy pojedynek rozegrała chyba Portugalia z Angolą.
A największa klęska to zwycięstwo Włochów z Ghaną - pieprzeni makaroniarze jak na złość zawsze wychodzą z grupy. Ale to nic - dostaną wpierdziel od Brazylii, bo pewnie na nią się natkną. :p
Ty chyba nie wiesz co mowisz. Mecz ustawila pierwsza bramka, potem Portugalczycy kontrolowali spotkanie, jakby stracili bramke strzeliliby nastepna (robie dokladnie to samo zalozenie co ty). To jest turniej - faworyci musza sobie rozkladac sily.
Tak samo z ghanczykami.
Tak? Rozsmieszasz mnie.
Ghana przegrala 2:0!
To duzo?
Chyba ich meczu nie widziales (polacy przerabali by z 5 jajo )
Angola walczyla, jak mogla.
Ta jasne, stracili by bramke i strzelili gola za sekunde.
Skad wiesz?
Tak? Rozsmieszasz mnie.
Ghana przegrala 2:0!
Nie, nie duzo. Ale jaka roznica czy mecz turniejowy przegrasz 2:0, 3:1 czy 10:0? To TURNIEJ. Jak wspomnialem najlepsi rozkladaja sily;]
Chyba ich meczu nie widziales (polacy przerabali by z 5 jajo )
No to odpowiadam cytatem
Skad wiesz?
i dodam od siebie: widzialem oba mecze. I jak dla mnie zarowno Wlosi jak i Portugalczycy kontrolowali mecz;] Jak twierdzisz inaczej to... chyba nie widziales ich meczu.
Angola walczyla, jak mogla.
No i co z tego, skoro pregrali i nie maja szansy na wyjscie z grupy? Polacy tez walczyli, Japonczycy walczyli, Szwedzi walczyli, Niemcy walczyli - na tym turnieju wszyscy walcza. Niestety, punktow i sily na nastepny mecz nie dostaje sie za walke;]
i dodam od siebie: widzialem oba mecze. I jak dla mnie zarowno Wlosi jak i Portugalczycy kontrolowali mecz;] Jak twierdzisz inaczej to... chyba nie widziales ich meczu. Co do Portugalczyków to się zgodzę. Ich zadaniem było strzelić jak najszybciej bramkę i dalej kontrolować grę. Co do Włochów nie byłbym tego taki pewien. W przeciwieństwie do Angoli, Ghana w drugiej połowie meczu grała lepiej od swojego faworyzowanego przeciwnika. Były nawet dwie kontrowersyjne sytuacje w polu karnym Włoch.
Czy ktoś oglądał mecz Korea Płd. - Togo? Który zespół wizualnie grał lepiej i bardziej zasłużył na zwycięstwo? Szkoda tych afrykańskich drużyn, wszystko przegrywają.
Co do Francji to myślałem, że są lepiej przygotowani. Jak dla mnie najnudniejszy (obok Angola - Portugalia) mecz w tym turnieju. Henry bardzo słabo się zaprezentował. Zidane jak na swój wiek kilka ładnych podań miał. Wydaje mi się, że Ribery nie sprostał presji, bo oglądając ligę francuską naprawdę dobrze się prezentował. Na początku MŚ myślałem, że Polska będzie przypominała stylem gry Szwajcarię. ;]
To teraz czekam na samą esencję piłki nożnej z Brazylijczykami w rolach głównych. Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.
Co do Portugalczyków to się zgodzę. Ich zadaniem było strzelić
Czy ktoś oglądał mecz Korea Płd. - Togo? Który zespół wizualnie grał lepiej i bardziej zasłużył na zwycięstwo? Szkoda tych afrykańskich drużyn, wszystko przegrywają.
Co do Francji to myślałem, że są lepiej przygotowani. Jak dla mnie najnudniejszy (obok Angola - Portugalia) mecz w tym turnieju. Henry bardzo słabo się zaprezentował. Zidane jak na swój wiek kilka ładnych podań miał. Wydaje mi się, że Ribery nie sprostał presji, bo oglądając ligę francuską naprawdę dobrze się prezentował. Na początku MŚ myślałem, że Polska będzie przypominała stylem gry Szwajcarię. ;]
To teraz czekam na samą esencję piłki nożnej z Brazylijczykami w rolach głównych. Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.
Mi tez ich szkoda :(
Kamerun moglby duzo pokazac na tych mistrzostwach (gdyby wszedl).
Narazie to ja kibicuje Ghanie i Angoli ( no i Polsce !!!!!!!).
Mistrzem bedzie ktos z trójki Brazylia, Argentyna, Anglia...pozatym nei wazne kto zostanie mistrzem,ważne,zeby dobrze typowac u buka ;):cup:
Brazuka nie pokazała tego na co ich stać:)no ale po co się męczyć;p
dziś Hiszpania ma nadzieje zaprezentuje się w miare dobrze i wygra
Mario of Calmera
14-06-2006, 16:01
Heh...oczywiście, że Brazylia :)
Ghost Nieudany
14-06-2006, 17:41
Spain! Spain! Spaaaaaaaain!
Hiszpania wkopała cztery do zera beznadziejnym Ukraincom! ^^
Hiszpania 4-0 Ukraina
Bardzo ciekawy mecz i jak narazie najwyższe zwycięstwo na Mistrzostwach. Mam nadzieję, że to w końcu będą MŚ Hiszpanii. Z Ukrainą zagrali bardzo dobrze, przy golu Torresa chyba najładniejsza akcja w tym turnieju. Bardzo szeroka i dobra ławka rezerwowych (Raúl, Albelda, Fabregas, Salgado, Joaquin, Reyes) co jest bardzo ważne w tego typu turniejach. Podstawowa 11` jest bardzo młoda. Jedynym złym momentem w tym meczu było nieudane wyjście Casillasa pod koniec drugiej połowy, co mogło się zakończyć bramką dla Ukraińców.
Więc podsumowując - jestem bardzo zadowolony po inauguracyjnym meczu Hiszpanów. Jednak Ukraina chyba i tak wyjdzie z grupy, bo Tunezja i Arabia Saudyjska nie są zbyt wymagającymi rywalami.
Olorion.
14-06-2006, 18:52
@up
chyba że powtórzy się sytuacja, którą znamy doskonale z grupy A ;>
Tunezja 2-2 Arabia Saudyjska
Zabierając się do tego meczu szykowałem się na nudy. Pierwsza połowa niczym nie zadziwiała oprócz bramki dla Tunezji i ataków Arabii Saudyjskiej, która według mnie grała lepiej i zasłużyła na zwycięstwo. W drugiej połowie ciągłe ataki Saudyjczyków, którzy w końcu pod koniec meczu wyszli na prowadzenie. Jednak Tunezyjczycy zdołali wyrównać w doliczonym czasie. Z przebiegu meczu byłem za Arabią, która bardzie się starała o korzystny wynik.
Teraz ciekawe jak te drużyny zaprezentują się z rywalami z wyższej półki (Ukraina i Hiszpania).
Mimo wszystko trzeba Polakom pogratulować - zagrali naprawde wspaniale, i trzeba im pogratulować - dali z siebie wszystko i jestem z nich dumny
Ultros Calimari
14-06-2006, 23:41
Niemcy - Polska 1:0 !
Oł jeeeee!
Janas, ty........ Czemu nie zmieniałeś!
Noż kur...! Kadra grała naprawde dobrze, ale ten trener-imbecyl musial juz 2 raz z rzedu spierniczyć całą sprawe. Z poczatku juz myslalem ze Janas moze jednak zmadrzal, a tu wielki chusteczek. Podejrzewam, że gdyby wczesniej dokonał jakichkolwiek zmian, zdjałby Sobolewskiego i kogoś jeszcze w ~65 minucie, byłby remis. Ale nie! Musiał czekać do samego końca gdzie graliśmy już w 10 i stracilismy bramke w ostatnich minutach... Niech nasz kochany psia krew trener emigruje do Ukrainy, na czworaka, bo tu go nie chce(my)...
Respekt dla składu.
,,l,, dla jANASA.
Najgorszy fragment meczu:
http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/gen/afp/20060614/i/2514302882.jpg
Czy naprawdę trzeba być aż tak bystrym żeby widzieć, że to już w 60-70 minutach trzeba było zmieniać Żurawskiego i Krzynówka na Szymkowiaka i Brożka? Nawet Szpakowski to widział. Ale lepiej czekać aż będą się słaniać po boisku ze zmęczenia i to było powodem czerwonej kartki. I błyskotliwe zmiany - za bardzo dobrze grającego Żewłakowa, Dudka, który zawinił przy stracie bramki. I wpuszczenie największego drewna po Rasiaku, Lewandowskiego. A z tym Brożkiem to już się dłużej czekać nie dało i to zmienił Jelenia (najlepszego gracza obok Smolarka) zamiast Żurawskiego, który nic nie grał.
Dali z siebie wszystko. To nie wina piłkarzy, że trenerem jest idiota. Brawa dla Janasa!
Dr.Unknown
14-06-2006, 23:47
Podzielam entuzjazm wszystkich kibiców kadry niemieckiej.
Eh...kurde az mi sie ich zal zrobilo...Nawet Boruca, mimo ze na codzien nie za bardzo za nim przepadam jednak po takim pokazie przez caly mecz( a szczegolnie w koncowce) zasluzyl jednak na to by zostac bohaterem jakiegos sukcesu.
I dla calej druzyny brawa, przynajmniej utarli nosa tym wszystkim co na nich gadali caly czas ze lenie i nic sie nie staraja.Ale umiejetnosci nie maja, niestety.
W każdym razie ja jetstem zadowolony, nic zlego nie moge o nich napisac, zrobili tyle ile mogli
Trzymam jutro kciuki za kostaryke, ale chyba juz nie ma sie co łudzic.
"Nic sie nie stalo,Polsko(Polacy?) nic sie nie stalo..."
spider-bialystok
14-06-2006, 23:58
Los jest zlosliwy. Polacy mieli nieziemski fart przez caly mecz a tu na koniec zonk. I jak tu sie nie zdenerwowac? :(
Yoh Asakura
14-06-2006, 23:59
A jak wygramy z Kostaryką to przejdziemy dalej ?
Podzielam entuzjazm wszystkich kibiców kadry niemieckiej.Ja też, wygrałem 10 zeta ;d.
Tuhamiid
15-06-2006, 00:00
Janas na pal.
Po co on wpuscil dudke i lewandowskiego ;/;/
Ale mecz jak na polske to naprawde bardzo ładny...i Janas mógl sobolewskiego sciagnac predzej ale nie...;/
Raczej nie, a raczej napewno nie ;s Nosz kurde, walczyli jestem dumny z naszej druzyny!
spider-bialystok
15-06-2006, 00:03
Jasne, wystarczy, ze Kostaryka wygra z Ekwadorem 1:0, Ekwador przegra z Niemcami a wtedy my rozniesiemy Kostaryke 4:0 lol :confused:
a gdyby byl remis to co by starczylo?
Krzesław
15-06-2006, 00:15
Dziś Polacy pokazali się z dobrej strony. Brakowało może trochę śmiałości w ataku, ale obrona spisała się nieźle. Wystarczył 1 błąd, troche pecha i nieszczęście gotowe. Statysyki nie kłamią. Niemcy zawsze byli lepsi, ale walczyliśmy dzielnie.
Teraz trochę Science - Fiction (może być kilka bzdurek, bo nie miałem rozpiski;)):
Możemy mieć drugie miejsce, jeżeli Kostaryka wygra z Ekwadorem, my wygramy wysoko z Kostarykańczykami. Moje przewidywania są takie:
Niemcy 9pkt, bramki: 7-3* *Przy wyniku 2:1 z Ekwadorem
Polska 3pkt, bramki: 3-3* *Przy wyniku 3:0 z Kostaryką
Kostaryka 3pkt bramki 4-4* Przy wyniku 2:0 z Ekwadorem i 3:0 z Polską
Ekwador 3pkt bramki 6-3* *Przy wyniku 2:0 z Kostaryką i 2:1 z Niemcami
A teraz czas na rozluźnienie:
Pytanie brzmi: Ile wpadek Dariusza Szpakowskiego usłyszeliście w dzisiejszej transmisji?
Ja 3:
- Franz Beckenbauer zdobył MŚ jako piłkarz i jako zawodnik.
- Gramy piłką.
- I oczywiście mylenie Ebiego z ojcem, Włodzimierzem Smolarkiem.
Thimburd
15-06-2006, 09:37
Było ładnie. Nasi nie grali tak fatalnie jak z Ekwadorem, no ale mieliśmy też BARDZO DUŻO szczęścia (m.in. te piękne 2 poprzeczki - serce mi wtedy stanęło, caly oblałem się potem). Gdyby nie to, pewnie przegralibyśmy 0:5. Gdyby nie ta bramka w 91' minucie pewnie byłbym bardzo dumny, szczęśliwy, zadowolony i lepiej bym się czuł. A tak... żal, rozczarowanie, smutek, złość... To było naprawdę okropne, tak ładnie trzymaliśmy 0:0, a tu czerwona kartka (jak można zapomnieć, że się ma już żółtą? Do tego ten faul był zupełnie niepotrzebny...). W 10 też się bardzo dobrze trzymaliśmy. Po 20 minutach błąd obrońcy i... A ja już się cieszyłem z remisu. Miałem nadzieję, że wyjdziemy z grupy i coś zdziałamy. A tutaj porażka! Pośmiewisko! Miliard ludzi zobaczy, jak to Polska którą wszyscy do zera ograli, ograna przez Ekwador (zostala jeszcze Kostaryka, ciekawe czy wygramy), ostatnia w grupie wyjezdza z Niemiec. Jutro Kostaryka musi ograć Ekwador 1:0. My musimy strzelić dużo bramek Kostaryce i wychodzimy z grupy. Marna szansa, ale jeszcze jednak szansa...
Teraz kibicuje Brazylii. Myśle, że jak będą grać trochę lepiej niż ten ostatni mecz (ale Ronaldo się spasił ostatnio, więc nie wiem jak będzie) to spokojnie zdobędą mistrzostwo. No, może jeszcze szanse ma Anglia, Argentyna, Niemcy. Ale kibicować będę Brazylii, no chyba, że Polska wyjdzie z grupy ;)
Najelepiej jest chyba teraz poczekać na ten pożegnalny mecz z Kostaryką. A potem? Kibicuje Anglii.
Murderer
15-06-2006, 09:55
<Sergiej> kurwa jak by bylo 11 takich borucow to by im przynajmniej wpiedol dali
<tsheslav> albo 11 smolarkow to moze bylby remis
<Sergiej> albo 11 rasiaków to by sie niemcy w lesie pogubili
Brazylia wygra :)
Cóż, ja byłem pewien, że polacy wygraja. W pierwszej połowie grali znakomicie. Już w drugiejm połowie widać, że Żurawski był zmęczony. A Janas -palant, nie zmieniałm nich. Nie moge tego przeboleć, że Niemcy strzelili w doliczonym czasie ;( ;( ;(. Pewnie byli pewni remisu i dali sobie "luzu" a Niemcy to wykorzystali.
Żal mi Polski.
<Sergiej> kobieta lekkich obyczajówa jak by bylo 11 takich borucow to by im przynajmniej wpiedol dali
<tsheslav> albo 11 smolarkow to moze bylby remis
<Sergiej> albo 11 rasiaków to by sie niemcy w lesie pogubili
Brazylia wygra :)
bash, huh? ; )
Ja mimo wszystko wierzę, że Polska wyjdzie z grupy. Byle, żeby dziś Ekwador poległ.
Maciosek
15-06-2006, 10:42
Podpisuję się pod tym powyżej. ;)
Dr.Unknown
15-06-2006, 11:11
Ja mimo wszystko wierzę, że Polska wyjdzie z grupy. Byle, żeby dziś Ekwador poległ.
Archetypowy polak...
Ekwador 3-0 Kostaryka
I koniec obliczeń czy mamy szanse wyjść z grupy. Ekwador zasłużył sobie na ten awans, jest naprawdę dobrą drużyną i to oni mają na dzień dzisiejszy pierwsze miejsce przed Niemcami. Piękne jest to, że nasza reprezentacja beznadziejnie grając, wszystko przegrywając i nie strzelając żadnej bramki nie jest ostatnia w grupie. ;]
Mundial wygra Hiszpania :)
Finał:
Hiszpania 2 - 1 Czechy
Mecz o 3 miejsce:
Brazylia 3 - 2 Wybrzeże Kości Słoniowej
To tylko takie moje zdanie na temat tego mundialu. Zawsze kibicowałem Hiszpani i zawsze pozostane jej wierny :) Szkoda tylko ze na Euro 2004 tak słabo im poszło, ale teraz mają dobry skład i spore szanse na miejsce medalowe. Szkoda tylko ze w bramce nie stoi Santiago Canizares :(
Pozdro dla wszystkich fanów Valenci CF !! :)
Viva Espania !
spider-bialystok
15-06-2006, 19:03
No to teraz pozostalo kibicowanie WKS. Oby nie wygrala Brazylia [nie zebym cos do nich mial ale to by juz bylo nudne ;p] Pele mial co do nas racje :|
Szkoda tylko ze w bramce nie stoi Santiago Canizares Co tu dużo mówić, gra poprostu lepszy. ;)
Anglia kolejnym zespołem, który już sobie zapewnił awans (i pierwszy gracz Realu, który na fifaworldcup.com został wybrany piłkarzem meczu). Jak Szwecja dzisiaj nie wygra to nie będzie to dla nich ciekawie wyglądać.
Krzesław
15-06-2006, 21:40
Spójżmy na to z innej strony. Jeżeli porzednio byliśmy ostatni w grupie, teraz będziemy, mam nadzieję trzeci, to w 2010 wyjdziemy z grupy! :D
Na komputrowej symulacji gry Fifa World Cup 2006 wyszło, że mistrzem zostaną Czechy, które wygrają w finale z Brazylią. Dalej nie pamiętam. Swoją drogą taki finał byłby ciekawy.
Ja dalej wierzę w Holandię!
Na komputrowej symulacji gry Fifa World Cup 2006 wyszło, że mistrzem zostaną Czechy, które wygrają w finale z Brazylią.
Nie no chłopie zabójczy jesteś hehe :D Komputerowa symulacja hehe dobre sobie ;) No w sumie w tym jest połowa racji. Czechy w finale tak ale Brazyli jakoś tam nie widzę :P Myśle że będzie "niespodzianka" ;) Brazylia jest przereklamowana...
Viva Espania !
@offtopic
Jeśli uważacie ze mam za duży podpis prosze napiszcie :P Własnie ustawiłem i nie wiem czy nie razi zbytnio :)
No.. Teraz kiedy już Polski w MŚ nie ma to pozostaje mi kibicować WKS'owcom, Czechom, Hiszpanom, Anglikom i.. i.. Tunezyjczykom ; )
Ghost Nieudany
16-06-2006, 02:37
Najgorszy IMO dzień meczowy. :/
Wygrał Ekwador i pozbawił nas szans na wyjście z grupy.
Pieprzeni Angole pokonali dwa do zera dzielny Trynidad i Tobago. =(
Głupi Szwedzi wygrali z Paragwajem. :-(
spider-bialystok
16-06-2006, 09:19
Boruc to jest gosc :http://mundial.wp.pl/kat,26721,wid,8353117,wiadomosc.html?rfbawp=115043 9565.713 . Az nie chce sie wierzyc, ze to mowi polski pilkarz ;p.
Boruc to jest gosc :http://mundial.wp.pl/kat,26721,wid,8353117,wiadomosc.html?rfbawp=115043 9565.713 . Az nie chce sie wierzyc, ze to mowi polski pilkarz ;p.
Swietny chlopak, podsumowal wszystko z prezycja strzalu Carlosa :)
Swietny chlopak, podsumowal wszystko z prezycja strzalu Carlosa :)
Boruc: Że co? Że Niemcy kilka razy we mnie trafili piłką?
Czy to nie jest aż PRZESADNA samokrytyka?
Brawo Boruc ;) Szwecja zadbała o adrenalinę dla mnie,ale w końcu wygrali:-)
Chłopcy z karaibów grali dobrze ale przegrali:-)Anglia narazie skutecznie punktuje rywali
Edek Rozprowacz
16-06-2006, 10:40
Czy to nie jest aż PRZESADNA samokrytyka?
Szczerze w to watpie :p . Pokazane jest w tym artykule ze polacy na Mundialu chceli do czegos dojsc a tu klops dobrze ze przynajmniej znalazl sie jeden porzadny który potrafi sie do tego przyznac. A nie jak Janas walczyliśmy a nie wygraliśmy mało tego patrzac kibicom w oczy probuje sie wybielic zeby ocalic stolek.
Szczerze w to watpie :p . Pokazane jest w tym artykule ze polacy na Mundialu chceli do czegos dojsc a tu klops dobrze ze przynajmniej znalazl sie jeden porzadny który potrafi sie do tego przyznac. A nie jak Janas walczyliśmy a nie wygraliśmy mało tego patrzac kibicom w oczy probuje sie wybielic zeby ocalic stolek.
Oczywiście nie mówię, że Boruc źle grał, bo grał wyśmienicie. Mi jednak wydaje mi się, że jest to tradycyjna wymówka, że staraliśmy się, ale nie wyszło, tylko że powiedziania w nieco mocniejszych słowach.
Edek Rozprowacz
16-06-2006, 11:24
@up
Moze tak moze nie i raczej nie dowiemy który z nas ma racje :]
spider-bialystok
16-06-2006, 13:24
Oczywiście nie mówię, że Boruć źle grał, bo grał wyśmienicie. Mi jednak wydaje mi się, że jest to tradycyjna wymówka, że staraliśmy się, ale nie wyszło, tylko że powiedziania w nieco mocniejszych słowach.
Jednak widac, ze Borucowi zalezalo i chcial walczyc czego nie mozna powiedziec o Zurawskim http://mundial.wp.pl/kat,26721,wid,8353358,wiadomosc.html?rfbawp=115045 4600.708]. Koles jest zmeczony pod dwoch meczach, przeciez on by nie przezyl nastepnej rundy >.<.
Boruc, pokazal że probowali wygrać, że probowali wyjsc z grupy. Lecz wyszlo jak wyszlo. A Boruc nie wstydzil się okazać samokrytyki, zaś Żuraw~ i podsumował te mecze.
Paweł Janas wygląda jak zagubiony wędrowiec w lesie. Kluczy, szuka, ale wyjścia nie może znaleźć. Jego czas już minął - pisze Super Express.
Dobrze napisane...
Tuhamiid
16-06-2006, 20:48
A slyszeliscie o tym ze niby Ekwador na dopingu jechał ? Własnie to 5 min temu w tv gadali ;]
Sokochłap
16-06-2006, 21:00
Mecz Argentyny z Serbią i Czarnogórą widzieli, a ?
:browar: tak się Argentyna cieszyła :D
Krzesław
16-06-2006, 21:08
Taa... Jednak jest jeszcze szansa na to ze Polacy wyjdą z grupy. Jak wam się podobał mecz Holandii z Wybrzeżem Kości Słoniowej? Cieszę się, że Oranje wyjdą z grupy, chociaż ich gra mi nie zaimponowała. Jak tak dalej pójdzie, to Portugalczycy, a nawet Meksykanie mogą ich roznieść. Mam nadzieję, ze drużyna van Bastena się poprawi.
O meczu Argentyna - Serbia się nie wypowiadam, bo po pierwsze nie oglądłem, a po drugie wynik mówi sam za siebie.
Polska nie wyjdzie z grupy i nie ma na to szans
Holandia nie gra na 100% swoich możliwości,ma egoistów w składzie ale ja i tak im kibicuje ;p pozatym Holandia dobrze się broniła i czasem ataki przeprowadzała ;p
Go go Mexiko
Ghana jest wspaniała. Już od meczu z Włochami im kibicuję, dzisiaj mnie tylko utwierdzili w tym, że są bardzo dobrzy. Gdyby tylko potrafili wykorzystywać wszystkie sytuacje. Mam nadzieję, że Stanom Zjednoczonym nawpykają trochę bramek.
GHANA!
Fakt Ghanczycy zagrali idealnie, szkoda tylko tego karnego i tych wszystkich spalonych z ostatnich dziesieciu minut . Ale i tak swietnie. po wczorajczej klesce WKS myslalem ze ladnie grajaca Afryka padla...
Ogolnie mecz trzymajacy w napieciu przez cale 90 minut, zdecydowanie pierwsza 5 najlepszych dotychczasowych meczow ktore widzialem na tym mundialu.
Szkoda jednak, że 2 podstawowych graczy Ghany nie zagra przeciwko USA, ale i tak mam nadzieje, że chłopaki wygrają. W następnej kolejce oprócz Ghańczykom kibicuje Czechom - Włochy do domu!
Ghana jest wspaniała. Już od meczu z Włochami im kibicuję, dzisiaj mnie tylko utwierdzili w tym, że są bardzo dobrzy. Gdyby tylko potrafili wykorzystywać wszystkie sytuacje. Mam nadzieję, że Stanom Zjednoczonym nawpykają trochę bramek.
GHANA!
Twierdzilem tak od poczatku :D
A co do meczu Polska: Niemcy.
Byl ktos na stadnionie tam?
Bylem, ale jak nam gola wje**li to malo sie nie poryczalem ;(
A kto widzial mecz USA:Włochy?
Piekna postawa Amerykanów.
Ghost Nieudany
18-06-2006, 18:10
[COLOR=black]Ghana jest wspaniała. Już od meczu z Włochami im kibicuję
Włosi są debilami. Kibicuję każdej drużynie, która gra z Włochami. ;]]]
Krzesław
18-06-2006, 19:36
Jestem z tobą bracie! :D Włosi grają strasznie niehonorowo, zwłaszcza, gdy przegrywają. A jeszcze teraz te afery z ustawianiem meczy...
Brazylia strasznie rozczarowywuje. Co oni sobie olali przygotowania do MŚ? Mają słabą grupę to jeszcze wyjdą, ale później jak trafią na kogoś pokroju Argentyny to nie wróżę im niczego dobrego.
Brazylia albo nie chce się pocić w tych meczach albo rzeczywiście gra tak słabo stawiam na 1 opcję
ale ławka Brazyli to jest to.Tylko dlaczego Cafu umiera a nie gra młodszy od niego i chyba już lepszy Cicinho...
Ghost Nieudany
18-06-2006, 22:45
Brazylia strasznie rozczarowywuje. Co oni sobie olali przygotowania do MŚ? Mają słabą grupę to jeszcze wyjdą, ale później jak trafią na kogoś pokroju Argentyny to nie wróżę im niczego dobrego.
Argentyna?
Przecież ich Hiszpanie opieprzą 7:0 samym Torresem...
@Krzesław
Faul na McBride'zie. I wszystko jasne. ;]
[QUOTE=Ghost Nieudany]Argentyna?
Przecież ich Hiszpanie opieprzą 7:0 samym Torresem...
QUOTE]
Oj, joj, joj.
Troche przesadziles.
7:0 samym Torresem?
Messi moim zdaniem jest lepszy :)
Ghost Nieudany
19-06-2006, 14:07
@up
Super.
Szkoda, że Torres jest Hiszpanem, a Messi to Argentyńczyk.
Ja mówię, że nie potrzeba Argentyny, żeby zmiażdżyć Brazylijczyków w obecnej formie.
Panowie, Brazylia jeszcze zaskoczy. To nie pierwsza z brzegu reprezentacja. Oni potrafia wygrac z kimkolwiek nawet jak nie sa w formie. Nie mowiac juz o tym, ze prawdopodobnie z ataku zejdzie juz Ronaldo;)
Lord Karrak
19-06-2006, 14:34
Być może i Brazylia nie będąc w formie ma duże szanse na wygranie Mundialu, dlaczego? Bo ma w swoim składzie wielkie gwiazdy. I właśnie to, moim skromnym zdaniem, zniszczy Ronaldinho i spółkę. Mam wrażenie, że tak 'grubo' się poczuli jako gwiazdki, że olali sobie przygotowania.
Nie zapominajmy panowie, że futbol jest grą zespołową, a z dotychczas oglądanych przeze mnie drużyn, najbardziej zgranym zespołem była Argentyna. Pewność w prowadzeniu piłki, spokojne podania, bardzo dobra technika. Według mnie ich szanse (w moich oczach) wzrosły, i to bardzo.
Tak więc...
ME IS TREJDINK SCHARE OF BRASIL FOR SCHARE OF ARGENTINA! MSG ME <DARASHIA> NO NOOB OFFER!
;)
Pozdrawiam,
LK~
Jeśli trener odważy się posadzić na ławce Ronaldo i dać szansę Robinho to coś z tego będzie. Powinien jeszcze grać Cicinho zamiast Cafu. Brazylia do tej pory gra słabo. Wygrywa tylko dzięki przebłyskom gwiazd (z Chorwacją Kaka, wczoraj Adriano). Jeśli trafią na drużynę, która potrafi wykorzystywać swoje okazje pod bramką przeciwnika to przegrają.
Mam nadzieję, że Hiszpania znów dzisiaj pokaże klasę i stanie się głośniejszym faworytem tych MŚ.
Ghost Nieudany
19-06-2006, 17:00
@up
Hiszpanie wygrali 4:0 z Ukrainą, jak postawiłem na minimum 3:0 dla tych pierwszych.
Teraz postawiłem 4:0. Liczmy na 5:0. ;]
Nie wygrac z druzyna, ktorej Arabia Saudyjska wkopala dwa gole roznica przynajmniej 3 bramek to bylby wstyd... dlatego Hiszpania - Tunezja again 4:0 ;] No i Ukraina pewnie zmiecie AS, mam nadzieje ze Szewa strzeli swoje pierwsze mundialowe gole... pozyjemy, zobaczymy ;)
A final i tak bedzie Argentyna - Holandia
@Matek
Zgodze sie z Toba.
Brazole po prostu sie nie mecza :D
slawekmag
19-06-2006, 22:49
Arabia Saudyjska - Ukraina
0:4
0:2
6. RUSOL Andriy (4')
11. REBROV Serhiy (36')
7. SHEVCHENKO Andriy (46')
9. KALINICHENKO Maksym (84')
Sheva strzelił około 25-35 sekund po gwizdku.
Raúl!!!!!
I nic więcej.
!VAMOS ESPAÑA!
El Capitano&El Nino i wszystko jasne:-)
No więc jak wszyscy widzieliśmy Hiszpania pokazała klase :) Tak grają mistrzowie ! Nie trzeba tu zbyt wiele dodawać bo Hiszpanie zdeklasowali przeciwników. Zobaczcie statystyke strzałów na bramke ;) Może i brakowało im troche skuteczności ale liczy się zwycięstwo :) Hiszpania MISTRZEM ŚWIATA !! Szkoda tylko, że Czesi zaczeli wymiękać :confused:
Viva Espańa !
Wciąz podtrzymuje zdanie,ze pierwsze skrzypce bedzie grac trójka: Brazylia,Argentyna, Anglia. Anglia i Brazylia oszczedzają siły na dalszą gre, Argentyna sie bawi ;), myśle,ze Holandia niedługo nas rozczaruje, Francja pewnie nie wyjdzie z grupy (po tym co odstawili z Koreą to nie powinni), Czesi bez jednego -dwóch kluczowych zawodników sie gubią, Hiszpania trudno powiedziec bo grają w słabej grupie,Włochy, juz nie te lata, Niemcy jezeli nie potrafią wbic przez 90 min gola Polsce to daleko nie zajdą...reszta to bedzie tło.Chociaz mam nadzieje,ze Meksyk sprawi niespodzianke ;)
Hiszpania trudno powiedziec bo grają w słabej grupie
Nom, bo Japonia, Trynidad i Tobago, Paragwaj czy Australia to światowe potęgi. ;]
scery movet
20-06-2006, 01:47
Juz za cztery lata Polska posmiewiskiem swiata:P:P:P:P:P
A moze sie uda kto to wie:D :D :D
Nom, bo Japonia, Trynidad i Tobago, Paragwaj czy Australia to światowe potęgi. ;]
Co wcale nie oznacza,że Tunezja i Arabia Saudujska sa silne, pozatym Ukraine w pierwszym meczy trema zjadła.
Co wcale nie oznacza,że Tunezja i Arabia Saudujska sa silne, pozatym Ukraine w pierwszym meczy trema zjadła.
No Ukraina w drugim meczu pokazala klase.
Ale!
Moim zdaniem Hiszpania nie zasluzyla na ten wynik. :(
Tunezja sie bronila , 1 blad i gol.
Oni jakby staneli!
A co do tego "Nino".
Mogl tego karniaka sie strzelic, mial fuksa.
Nie czepjajcie sie mnie fani Espani, bo i tak za nia jestem (Casillas GOL PLX)
Krzesław
20-06-2006, 23:15
Chciałbym doczekać się więcej niespodzianek. Chciałbym zobaczyć obok Ekwadoru i być może Ghany Tunezję, która zwycięża z Ukrainą i wychodzi z grupy za Hiszpanią.
A co sądzicie o meczu z Kostaryką? Ja uważam, że Polacy spełnili tylko swój obywatelski obowiązek i nic ponad to. Ale już w RPA wyjdziemy z grupy na drugim miejscu. :D
Eriksson na wszelki wypadek kazał grać Anglikom na remis, aby przypadkiem jego rodacy nie awansowali przez niego. ;]
Moim zdaniem Hiszpania nie zasluzyla na ten wynik. :(
Tunezja sie bronila , 1 blad i gol.
Co? To właśnie Hiszpanie stracili jedną bramkę po błędzie. Cały mecz Tunezja się broniła nie przeprowadzając żadnej groźnej akcji. Hiszpania cały czas atakowała. I mówisz, że nie zasłużyli na zwycięstwo?
Nie ma to jak wygrana w ostatnim meczu ;]
Mimo wszystko cieszy to, ze Polska po raz kolejny zagrala na MS. Teraz gdyby Janas jeszcze awansowal po raz pierwszy w historii do ME bylo by gites. Szkoda tylko, ze pewnie zostanie zdymisiowany;] A jak tak to zostaje powolac jakiegos szkoleniowca z zagranicy (Holandia np) badz polskiego Kasperczaka.
A dzisiaj WKS musi w koncu wygrac:) i remis Holendrow;]
mimo ze kibicuje Holandii, to dzisiaj od Argentyny zbierze srogi wpier*ol. Argentyna jest teraz - przynajmniej tak mi sie wydaje po meczach grupowych - na najlepszej drodze do zdobycia mistrzostwa.
A co do Polski... zal dupe sciska ze jedyne bramki na mundialu zdobyl dla nas obronca... i to ten, ktory domyslnie mial na mistrzostwach w ogole nie grac. I tu nasuwa mi sie pytanie - skoro Grzesiu zagral jedynie 4 czy tam 5 minut z Kostaryka, to po jaka cholere on w ogole na ten mundial jechal? Juz by bylo wolne miejsce dla Frankowskiego, czy chociazby Piechny/Sosina/Saganowskiego... bo powolania dla Jelenia nie kwestionuje i nie kwestionowalem, troche inaczej z Brozkiem, ale w sumie pokazal sie raczej z dobrej strony kiedy juz gral, wiec powiedzmy ze tez zapisujemy in plus (mimo ze bramki nie strzelil, ale lacznie zagral moze z 50 minut). No i Bosackiemu honor musze oddac, bylem przeciwny jego powolaniu, a tu okazal sie jednym z jasniejszych punktow tej druzyny...
Lord Karrak
21-06-2006, 10:45
@hoomik
Zgadzam się z tym, że Argentyna wygra z Holandią. Z jedną uwagą: będzie to naprawdę ładny mecz. Zapewne zapierający dech w piersiach (dla kibiców Holandii i Argentyny) do ostatnich minut. Obie drużyny, według mnie, mają bardzo dobre wyszkolenie techniczne, więc można będzie się spodziewać ładnie konstruowanych akcji. Czyli to co dla mnie jest w tej grze wspaniałe.
@Polska
Dla nas Mundial to już przeszłość. Było - minęło, skoncentrujmy się teraz na przygotowaniach do następnej imprezy - Euro 2008. Kilka postów wyżej, Matek pisał, że Janas zostanie prawdopodobnie zdymisjonowany. Według mnie tak nie będzie. Mr. Listkiewicz jest całym sercem za Janasem, za to, że pozbierał do kupy ten chaos, który zostawił mu w spadku Boniek i inni selekcjonerzy, którzy byli przed nim. Nie dość, że pozbierał to jeszcze dostał się na Mundial i wygrał jeden mecz (!). Jeżeli jednak sam Janas poda się do dymisji to, imho, następnym trenerem nie będzie kołcz zagraniczny. Niedługo będą eliminacje do jednej z większych europejskich imprez. Zagranicznemu trenerowi, nie znającemu polskich piłkarzy, będzie bardzo trudno kogolwiek wyselekcjonować i zdąrzyć cokolwiek poćwiczyć z kadrowiczami. Jeżeli Pablitto Janasitto, zostanie zdymisjonowany to, albo po Ojro 2008, albo po eliminacjach do tej imprezy (zależy jak mu te eliminacje wyjdą).
Pozdrawiam,
LK~
więc można będzie się spodziewać ładnie konstruowanych akcji
chyba tylko u Argentynczykow... z egoistycznym van Persiem i Robbenem Holandia nie ma co liczyc na skladne akcje, zwlaszcza ze skrzydel...
Holandia prawdopodobnie wystapi bez Robbena i Bronckhorst, ktorzy maja juz zolte katki. Chociaz pierwsze miejsce moze w tej grupie miec znaczenie, bo przegrany zagra z Portugalia.
http://www.youtube.com/watch?v=5HVMOgOJDqg
Nie ma to jak Fair Play:)
@up
Portugalia jest cienka. Wolałbym trafić na nich niż na Meksyk, który dzisiaj dokopie tym lalusiom z Ronaldo na czele.
Duch Guardi
21-06-2006, 13:35
głosuje na naszych ale w niemczech xD
@up
A ja sie moge pochawlic, ze moj wujek chodzil z ojcem Miroslava Klose do zawodówki. :)
Ghost Nieudany
21-06-2006, 16:32
chyba tylko u Argentynczykow...
Najpiękniejsza bramka tych mistrzostw powstała po dwudziestu czterech podaniach! :-)
Krzesław
21-06-2006, 17:05
Wierzę w Holandię, ale wydaje mi się, że rezerwa wystawiona przez van Bastena dostanie taki łomot, że Serbowie się ze śmiechu nie pozbierają.:D Nie. W sumie tak źle nie będzie, ale Argentyna wygra. Wydaje mi się, że Messi strzeli przybajmniej jedną bramkę.;)
Btw. Widzieliście komentarze meczy Roberta Górskiego?
http://www.sport.pkobp.pl/
a mi się wydaje że rezerwa będzie gryzła glebę żeby wygrać ;p
Lord Karrak
21-06-2006, 23:45
Cóż, inaczej wyobrażałem sobie mecz Argentyny i Holandii. Argentyńczycy mieli conajmniej 4 akcje po których mógł paść gol. Niestety nie padł. Pod koniec meczu to już zupełnie wyglądało to jakby z białoniebieskich wyszły siły i przeszły do Holendrów.
Mam nadzieję, że w fazie pucharowej będzie to wyglądać znacznie lepiej. De facto, źle nie było, ale ja nie jestem zachwycony ^^.
Co do meczu Portugalii z Meksykiem - fuks, że nie remis no ale cóż. Wygrała Portugalia należą im się gratulacje ;).
Pozdrawiam,
LK~
Świetny mecz WKS z SiC. Jeden z najbardziej emocjonujacych jakie ogladalem w tych mistrzostwach. Bylo wszystko: karne, czerwone kartki, masa goli, swietna gra w pomocy i ataka. W sumie troszeczke szkoda graczy WKS, bo jakby znalezli sie w innej grupie na pewno zdolaliby w swoim debiucie awansowac wyzej. No, ale coz: Argentyna i Holandia sa jednymi z najsilniejszych ekip na mundialu:)
A dzisiaj licze na wygrana Ghany. Pozytywnie sie rozczarowalem ogladajac ich ostatni mecz z Czechami. Awans im sie napewno nalezy bardziej niz Czechom czy Amerykanom.
A dzisiaj licze na wygrana Ghany. Pozytywnie sie rozczarowalem ogladajac ich ostatni mecz z Czechami. Awans im sie napewno nalezy bardziej niz Czechom czy Amerykanom.
Ghana zabiegala Czechów. :)
To bylo widac.
Mam nadzieje ze podobnie bedzie z USA.
A W.K.S pokazalo klase.
Szkoda ze jedzie do domu :(
Ja bardzo liczę dziś na Włochów i na Ghane ( nie chcę aby Czesi przeszli dalej =P) .
Zobaczycie , że Brazylia się wreszcie przebudzi < z ręką w nocniku he he he x100> Dziś powinno im pójść bardzo gładko z Japonią obstawiam wynik 3:0
Włosi wygrają 2:1 , a Ghana wygra skromnie 1:0 .
Straznik Monopolowego
22-06-2006, 12:18
muhaha przeczytajcie to :D (skopiowane z onetu)
jaka powinna widniec nazwa na autokarze polski?
tagiczni ale komiczni.
- My tylko przejazdem.
- 280 koni i 24 osły.
- Wystarczy duże białe ?L? na niebieskim tle.
- Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie (i zdjęcie Janasa)
- Autobus turystyczny.
- Walczyliśmy jak nigdy. Przegraliśmy jak zawsze.
- Co się stało?
- Ułomni ale skromni.
- Jedziemy na Love Parade.
- Ciulaci ale skrzydlaci.
- Ukryci i przerażeni.
- Uwaga niebezpieczeństwo!
- Nie kopać leżących!
- Prawie jak drużyna.
- Szybcy i wściekli.
- Kółko wędkarskie.
- Nie strzelać, bo może dostać niewinny kierowca!
- Polakom gratulujemy autobusu.
- Tak sobie pokreśliłem i tak mi wyszło.
- Którędy do wyjścia?
- Latający cyrk Pawła Janasa.
- Handel obwoźny - gipsowe krasnale.
- Komu punkty, komu? Bo jedziem do domu.
- Przewóz pracowników: Niemcy ===> Polska.
- Wyjście awaryjne.
- Nas nie dogoniat!
- Nam strzelać nie kazano.
- Szukamy pracy przy szparagach.
- Poszukiwacze zaginionej bramki.
- Lasy Państwowe sp. z o.o.
- Obóz wędrowny.
- Drużyna Actimela.
- Mesjasze narodów.
- To jest miejsce na Twoją reklamę.
- Tylko nie po twarzy.
- Pielgrzymka do Rzymu.
- Titanic.
- Aczkolwiek.
- Zjazd do zajezdni.
- Fundacja Jolanty Kwaśniewskiej 'Dzieci Niczyje'.