PDA

Pokaż pełną wersje : Szczegóły dotyczące nadchodzącego update!

Dr. Omader
30-07-2004, 14:35
Specjalnie dla was poddaliśmy wnikliwym badaniom to co dla nas szykuje CipSoft.

Powstał rozległy reportaż o tym co będzie w nowym mieście.

Przeczytacie miedzy innymi o takich nowościach jak:
- całkowicie nowe miasto zwane Ankrahmun w totalnie odmiennym stylu niż znane nam dotychczas miasta.
- polepszone grafiki niektórych elementów gry(szczególnie obiektów)
- rozwiązanie problemu spamu.
- maksymalne skrócenie czasu sprzedawania lootbagów.
- nowe potwory. Znany z test serwera Djinn(jednak silniejszy) oraz wiele całkowicie nowych potworów pasujących do stylu miasta jak Hieny, Skarabeusze, Wielkie mumie…

Oto i specjalny reportaż:
Nadchodzący update! (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=14334&boardid=25&styleid=1)

<EDIT>
Dodałem nową mapkę. Teraz widać w całości jak nowy teren wygląda w porównaniu do reszty swiata.
Nowy teren jest większy od wyspy Edron i PoH!!!

nie wiem
30-07-2004, 14:52
Nie wiedzialem ze CIP'soft moze byc tak genialne 8)
czy ktos wie kiedy bedzie ten updeg???? ?(

Wartki
30-07-2004, 14:57
No wlasnie kiedy ten upade??? :(

Maxepe
30-07-2004, 15:17
Ma być w ten wekend. Prawdopodobnie bedzie to niedziela ;)

MayGyver
30-07-2004, 15:24
dzieki doktorze za wiesci ale...
widac ze pisales w pospiechu:

> badanią - blad
> Powstal rozlegly reportaz o tym co bedzie w nowym miescie - brak polskich czcionek
> miedzyinnymi - tutaj chyba widac

mam nadzieje, ze nie odbierzesz tego zbyt osobiscie
chce zeby tylko ladnie wygladalo na glownej stronie

<Edit by Dr. Omader> Pewnie ze nie, z rozpedu poprostu zapomnialem o polskich fontach ;)

Szpula13
30-07-2004, 15:33
Czy te miasto bedzie dla facc ? Czy bezie cos dla Facc czy tylko dla Pacc?

BiO
30-07-2004, 15:55
a skill bar kiedy ?

Dr. Omader
30-07-2004, 15:57
Czy te miasto bedzie dla facc ? Czy bezie cos dla Facc czy tylko dla Pacc?

Miasto będzie Tylko dla PACC. CipSoft musi w koncu jakos sciagnac nowych klientow ;)

a skill bar kiedy ?

Napewno nie w tym update. Steve(czlonek CipSoft) powiedzial ze skill bar jest na liscie rzeczy do zrobienia, jednak czy i kiedy go zrobia narazie nie wiadomo :(

Skrzat
30-07-2004, 16:51
Nie wiem ale jak bedzie dla Pacc to sie nie dziwie ?( oni musza miec jakis zarobek ni z gry z normalnego swiata a te pieniadze z pacca pomagaja im utrzymac firme bo pwnie 8) jak by bylo wszystko Facc to by pewnie tibia padla :( a tego bysmy nie chcieli nie wiem czy prawde pisze bo sam to napisel narqa. :]

NIE JESTEM PEWIEN TEGO CO NAPISALEM :] ^^^ WIC W TO NIE WIERZCIE :P

Klozecik
30-07-2004, 17:39
Fajny ten uptade jak ktos chce ze mna tam sie pzrejsc to prosze bardzo!moj nick w tibii (elysia)Mag ciemnych mocy jestem palladynem i mam 32 distance :)) 8) prosze bardzo mowcie na prv PS:Ab'derlien

Ixello
30-07-2004, 17:40
Fajnie by bylo wiedziec kiedy bedzie ten update..

Ixello
30-07-2004, 17:50
Moim zdaniem cipy powinny zrobic w roku taki tydzien ze pacc bedzie za darmo zeby klientow zachecac.

Aniol piekla
30-07-2004, 17:56
MOZE BYCI FAJNE NOWE MIASTO ALE NIE WIEM CZY CZEBA MIECI PACCA ;( JAK NIE CZEBA TA JEST SPOKO :)) I BENDDZIE JAZDA JAK BENDZIE TEST SWRWER 8o POZDR ALLLL IDE GRACI W TIBIE!!!!!!! JAK BY JAKIESI PYTANIA TO MUJ NR GG 4435467 PAP ;(

Dr. Omader
30-07-2004, 18:17
Oryginalnie dodany przez Aniol piekla
MOZE BYCI FAJNE NOWE MIASTO ALE NIE WIEM CZY CZEBA MIECI PACCA ;( JAK NIE CZEBA TA JEST SPOKO :)) I BENDDZIE JAZDA JAK BENDZIE TEST SWRWER 8o POZDR ALLLL IDE GRACI W TIBIE!!!!!!! JAK BY JAKIESI PYTANIA TO MUJ NR GG 4435467 PAP ;(

Nie ma to jak poprawna polszczyzna. Wiesz ja sie rzadko czepiam bledow ale to co ty tu napisales to sie czytac nie da. I na jaka cholere piszesz z Caps-Lockiem?

Pozatym czytaj do cholery to co ludzie przed toba napisali specjalnie pogrubilem zeby bylo widac że:
Nowe miasto będzie Tylko dla PACC

To ty jestes slepy czy co? Po tym jak piszesz wnioskuje ze czytac za dobrze nie umiesz tez pewnie....

sathard
30-07-2004, 18:25
nice, nice :) już lecę zamieszczać pierwsze requesty o ss z djinn hunta :P

Masakronikus
30-07-2004, 19:50
no i znofu kolejne miasto tylko dla PACC tak samo jak Darashia ;/ !!!!! Mogli by się postarać cośdla zwyklych graczy :]

Drill
30-07-2004, 20:13
No i dobrze ze dla pacc. Przez to maja wieksze zarobki i wiecej ludzi kupuje pacce.
A te 100 zl nie jest cięzko zarobic. Ja chodzac do lasu na jagody uzbieralem 80 zl w 4 dni za same sprzedawanie jagód wienc nie jest zle

dla chcącego nic trudnego

PiXik
30-07-2004, 20:20
Oryginalnie dodany przez Aniol piekla

Ejj ludzie czy to nie jest słonik??sprawdzcie jego ip.
@topic-
Te wszystkie lamenty że dla fac też by coś mogli zrobić niestety musicie się pogodzić że dla fac będzie co 3/2 up date jeśli chodzi o potworki
Czy w starych miastach zajdą poprawki czy tylko nowe miasto i basta?

Dr. Omader
30-07-2004, 21:12
Oryginalnie dodany przez Bercik7
mam pytanie about tego nowego miasta: X(
< co jest w nim takiego odmiennego od pozostałych i starszych miast?
<czy on będzie dla facc??
bo mam zamiar założyć sobie knighta i pragnę wiedzieć czy tam ma szanse postać na niskim levie?
i potworki proszę o szczegułowy opis np.: hieny czy skarabeusza! 8)
:miecz:

No to moze zauwazysz ze w newsie JEST LINK do duzego reportazu o tym miescie wlasnie zebys zobaczyl czym sie rozni.

I wez kurva czytaj poprzednie posty! Ile jeszcze sie osob zapytac czy miasto bedzie dla facc? Ten wileki czerwony napis widocznie za slabo dociera do takich jak ty.

@pawelekthedruid:
nie to nie jest slonik -.-""

Na starych miastach zostana poprawione niektore grafiki. Mury miejskie, drzewa, lampy i jeszcze parę innych elementów.

Prosty
31-07-2004, 17:32
Niema co Szkoda RZe niemam Pacca.Ale myslenad wykupieniem chociarz na moim Lv to......NIewarto
Dridowi jest Cierzk oz kardym lv coraz gorzej :( ale nic jakos daje rade :)

Secutor
31-07-2004, 18:29
wiem ze to nowe miasto bedzie dla PACC a czy oprocze tego miasta dla pacc beda jakies nowe potworki dla facc lub jakies nowe rzeczy dla ktorych beda mieli dostep facc oprocz tego miasta ankrahmun ? jesli odbierzecie to znowu za bezsensowny post to od razu mowie ze nie widzialem we wczesniejszych odpowiedziach nic pozatym czy bedzie cos poza nowym miastem wiec chce sie dowiedziec

MeFF
31-07-2004, 21:24
Zastanawia mnie jedna rzecz czy szykuje się coś nowego dla FACC? Mam nadzieje ze o nas nie zapomnieli!!! :(

Oskar-Aldora
31-07-2004, 21:36
UP-DATE MIAŁ BYĆ JUSZ W CZERWCU KIEDY DOKŁADNIE ALBO MNIEJWIĘCEJ BEDZIE UP-DATE. BO JAK ZOBACZYŁEM TE RZECZY I POTWWORKI TO ASZ MI ŚLINKA CIEKNIE 8o ! ! ! .

P.S -CZY TE ITEMY I POTWORKI BEDĄ NAPARWDE PO UP-DATE CZY TO JEST JAKIŚ WAŁEK ?! 8)

Sutira
LVL 28-ROŚNIE

Wartki
31-07-2004, 21:36
Best Hit: 81 in Dwarf<from spear> No tak ale cusz...
moze przynajmniej kilka potworkof...

----

Best Hit: 81 in Dwarf<from spear>
skills 40/31

Predzio
31-07-2004, 21:44
Podobno maja dojsc butki ktorymi mozna chodzic na wodzie to co ja se pojde na rooka i spowrotem a moze dzienki tym butom mozna bedzie isc na to nowe miasto:)

Telick
31-07-2004, 23:56
Oryginalnie dodany przez Szpula13
JAKIE BEDĄ NOWOSCI DLA FACC. TYLKO PACC BEDZIE MIAL NOWOSCI. TO BEZSENSU :(((((((((
Chyba będzie mozna kupic od PACC nowy loot(to tez nowosc)

Dr. Omader
01-08-2004, 02:07
Dobra koniec tego dobrego bo widze ze sie burdel robi.

Nastepna osoba, ktora napisze ze Cip to #$%@ bo robia update tylko dla PACC a wlasciciele PACC/FACC to $@#% i #@%. DOSTAJE BANA!

I wezcie to sobie do serca bo nie mam zamiaru czytac jak FACC narzeka na PACC a PACC sie broni i wyzywa FACC.

FACC powinni sie cieszyc ze tibia jest darmowa, PACC powini sie cieszyc ze moga od facc kupowac runy.
Wiec macie byc szczesliwi a jak sie komus niepodoba co robia Cipowie to niech albo im to na forum tibia.com w dziale proposals napisze albo osobiscie jedzie do niemiec i niech im to powie zobaczymy co wam odpowiedza.

PS. Wezcie kamere bo chcialbym zobaczy minę czlonkow CipSoftu jak im ktos to powie. :>

Wartki
01-08-2004, 09:46
Re Up
Masz racje omader!!! :]

Sinsu
01-08-2004, 11:29
mam pytanie kiedy wkoncu będzie ten updait

Sir Simak
01-08-2004, 11:44
Ja jednak wole stare miasta :P te itemy w ogole sa lipne X(

Skill bar - niech ktos powie konkretnie o co chodzi bo nie jestem pewny :baby:

PiXik
01-08-2004, 11:58
Ktoś podawał że 1 sierpnia up date a może godzinkę też plxxD bo ja chce widzieć zdziwnie nobów po autokicku za spamxD
Chce zwiedzić miasto itp.

Sinpal
01-08-2004, 13:17
Ehhh... w tibi upade a ja od kilku miesiecy niemoge grac mam zablokowane porty do tibi:(

Thomasi
01-08-2004, 13:43
ja nie rozumiem ludzi ktorzy sie dra na paccow ja sam mam facca ii nie widze nic dziwnego w tym ze Cipy robia 90%rzeczy dla paccow chyba to jest ich praca i oni tak zarabiaja ja sam zaczalem zbierac na pacca:)i sie nie dre ze Cipy sa takie i takie bo nie robia nic dla faccow

kidler
01-08-2004, 15:50
Podobno maja dojsc butki ktorymi mozna chodzic na wodzie to co ja se pojde na rooka i spowrotem a moze dzienki tym butom mozna bedzie isc na to nowe miasto

tymi butasmi bedzie mozna przejesc podobno 5 kratek po wodzie...

Dan the Automator
01-08-2004, 15:56
Oryginalnie dodany przez andrej
Wszystko dobrze tylko dlaczego wszysko jest dla pacc-ow ??!! Dlaczego nikt nie zadba o innych ??!! Ja tez chcem nowe miejsca a nie ciagle to samo !! To bez sensu ! NIe wszystkich stac na to zeby kupic se pacca , wiec po co robic rozronianie na lepszych i gorszych ?! Pytam ! PO CO ?!

Odpowiedź jest prosta ;) - $$$Dla pieniędzy~$$$

A pozatym FACC będą mieli massowe sprzedawania :) Zawsze cuś~

Pawelesku
01-08-2004, 16:42
Kiedy bendzie ten update Kiedy bendzie ten update :berserk:

ciekawe dla kogo bendzie ten update dla premium account czy dla free account

Napiszcie to na forum prosze

Predzio
01-08-2004, 19:14
tak wogule to ile kosztoje miesiecznie ten PACC?

andrej
01-08-2004, 19:31
Oryginalnie dodany przez DOBO
Odpowiedź jest prosta - $$$Dla pieniędzy~$$$
Ale ja sie pytam dla czego a nie po co !!
A co mnie to obchodzi ze oni maja z tego pieniadze a ja tu walcze o rownosc !! Niech nam facc-om tez zrobia nowa miejscowe albo niech facc-om w tym czasie pozwola grac X(

245301
01-08-2004, 22:14
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

solkan
02-08-2004, 02:27
Sorry ale posiadanie badz nie posiadanie owego pacca nie jest wyznacznikiem glupoty. Mozna byc glupim i z facc i z pacc.

Smoczas
02-08-2004, 09:10
Ech wszystko ładnie i pięknie tyle że ten restart :( 4k expa w plecy i kupa kasy :( trochę żal ( o skilach nie wpominam już ;( ).

A było już tak pięknie :D

Thomasi
02-08-2004, 09:25
ja was nie rozumiem(chodzi mi o faccow)przeciez badz co badz jak sie pacci wyniosa do nowego miasta to sie zwolnia zawsze troche expowiska wiec to tez jest dobre dla nas a nie wy tylko marudzic potraficie

zeus
02-08-2004, 11:22
Oryginalnie dodany przez Thomasi
ja was nie rozumiem(chodzi mi o faccow)przeciez badz co badz jak sie pacci wyniosa do nowego miasta to sie zwolnia zawsze troche expowiska wiec to tez jest dobre dla nas a nie wy tylko marudzic potraficie

Gdy przeczytalem ten post przypomniala mi sie sytuacja Polski gdy wszystko bylo na kartki. Zwykli ludzie mieliby sie cieszyc ze sklepów dla vipów w których zawsze wsztstko jest bo dzięki temu kilku ludzi nie będzie chcialo kupic w zwyklych sklepach dostawy i zajmowac miejsca w kolejce?

andrej
02-08-2004, 15:28
I co dobo ??!! Zastanow sie nadtym co mowie bo wcale takie glupie jak ja to to nie jest :P I napisz co o tym bo to jest wazne i potrzebne ! Czemu cip-y zarabiaja a my grac nie mozemy X(

mysiupysu
02-08-2004, 16:17
Tibia już działa ale nie ma update ;(

Elder druid 23 lvl 33 m lvl Danubia :evil:

Zygfryd
02-08-2004, 17:00
Nie no ja nie wytrzymam.. Jak mozna byc takimi (cenzura)....Niedosc ze w ogole ktos zaczyna gadac o rzeczach takich jak "czego ten update dla paccow tylko a my facce biedaki jestesmy nic dla nas nie zrobia", padaja odpowiedzi, to co 2-3 posty leci to samo. No qfa zesrajcie sie jeszcze ojoj biedaki o was niepomysla jeszcze ktos wyskoczyl z nierownouprawnieniem.... no szlak mnie trafia jak takie cos czytam no (cenzura) mac!
I od razu mowie ze ja tez mam Facc, zebyscie zaraz nie pomysleli, ze ja mam pacca i sie wymadrzam.

Czy wy nie rozumiecie, ze to jest ich PRACA, tak jak idziesz pracowac np. w sklepie oni tez pracuja nie jest to zwykla praca, ale jednak sposob na zycie. Znalo sie kilka dobrych osob na kompach, wpadli na pomysl, udal sie, pomysleli, ze w ten sposob moga zarabiac na zycie i tyle. Tak samo pracuja jak wszyscy inni. KONIEC KROPKA Troche szkoda, ze nie jestem moderatorem, ale w takiej chwili to wam nie zazdroszcze naprawde...

Hmm.. pomyslcie sobie ze tibia dla faccow to jakby demo, da sie grac, ale nie ma wszystkich opcji, podoba sie to "kupujesz" ta gre i masz pelna wersje. A zeby nie wyskoczyli mi zaraz czego nie ma pacca na zawsze to juz mowie: NIE OPLACA SIE, wiekszosc ludzi miala by juz pacca i praktycznie tylko nowi nie mieliby go i CIPy nie zarabialiby na utrzymanie serwow i siebie samych.

Thomasi
03-08-2004, 00:01
Corey i Zygfryd dobrze mowia jako jedni z nielicznych (posiadaczy facca)wykazali sie rozumem i nie darli mordy ze czemu nie ma dla faccow wiec moze i inni by sie uspokoili a paccowie tez nie powinni sie wywyzszac bo wcale lepsi nie sa moge sie zalozyc ze w wielu przypdkach facc wklada w gre 3 razy wiecej wysilku niz pacc a efekt jest podobny:)no ale niestety kto placi ten ma:)wiec od tej pory my ludzie z facciem i wy ludzie z pacciem powinnismy zyc w zgodzie i przyjazni :rolleyes:

Dr. Omader
03-08-2004, 02:45
Mialem przez was duzo roboty z oczyszczeniem tego tematu. Wywalilem wszystkie glupie posty dotyczace tej klutni facc vs. pacc.

A teraz posypia sie nie mile dla niektorych slowa z mojego posta dlatego prosze ludzi ponizej 13roku zycia o nie czytanie tego.

Czy wy jestescie tępi czy jacy?
Ludzie wezcie troche pomyslcie przeciez czlonkowie Cipsoft to firma jak kazda inna ONI KURVA MUSZA Z CZEGOS ZYC!

Zakodujcie sobie to w tych swoich łbach!
Czemu cip-y zarabiaja a my grac nie mozemy

Bo oni juz od 9 lat pracuja nad ta gra! A skoro osiagnela duzy sukces to nalezy im sie z tego jakies pieniadze. Wez to sobie wklep do tej glowy!

Zycie jest brutalne i tak bedzie, bo zycie to nie bajka i kto ma kase ten jest pan i ma wieksze przywileje i korzysci niz ten co nie ma...

Co wy do jasnej cholery macie do tych Cipow?
Nie podoba sie to.... albo sami sie za programowanie zabierzcie i zobaczymy czy nie zmienicie zdania po napisaniu jakiegos programu ktory jest bardziej skomplikowny od kalkulatora.

Jesli myslicie ze w zyciu wszystko za darmo dostaniecie, albo co smieszniejsze ze sami wszystkim za darmo wszystko bedziecie dawac no to zucze szerokiej drogi i powodzenia bo bedzie wam potrzebne.

Dobra a teraz musze wam podac przyklad z Tibi moze to do was dotrze:
Podchodzi do was 8lvl i mowi: "Please can u give me some free items. I am new..."
(zauwazcie ze to nie n00b i nie sapmuj "frai itans plxplxplx...)
Co robicie? No w maksymalnym przyplywie dobroci dacie mu jakiegos scale armora, brass legsy i longsworda. Nie dacie mu Swojego kochanego fire sworda czy crown armora na ktory tak dlugo i ciezko pracowaliscie. No i slusznie bo napracowaliscie sie na te przedmioty. Ale zachowaliscie sie fair bo daliscie mu jakies itemy wam nie potrzebne bo ladnie prosil i nie zachowywal sie jak debil.

A co robi CipSoft? Wlasnie dokladnie to samo. Daje wam bardzo duzo! Daje wam dostep do calego maina, macie nawet warlocki(to ze wiekszosc facc kupi se pacc zanim beda zdolni do polowania na warlocki to inna historia)! Mozecie bez ograniczen nabijac poziomy na main i nikt wam nie przeszkadza za to ze facc jestescie(poza paroma debilami). A tym co placa CipSoft moze dac wiecej. Ciezko pracowali zeby zrobic te gre taka jaka jest i dlatego nalezy im sie za to kasa. A pacc placi i dostaje wiecej i jest to jak i w zyciu jak i w tibi calkowicie normalne tylko widze ze niektore osoby z forum cyrki odwalaja i chca bana chyba....

Tym razem nikogo nie zbanowalem a kandydatow bylo kilku(Tom89 czy jakos tak jest tego najblizej).

I jezeli jeszcze raz mi ktos napisze ze to do dupy ze facc nic nie dostaje dostanie bana boi na moj gust to i tak facc duzo ma.

Dr. Omader
03-08-2004, 02:54
A teraz zeby nie bylo ze Dr. Omader zly i tylko ludzi potrafi opieprzac to zapraszam znowu do artykulu. Dodalem nowa mapke calej tibi. Teraz mozecie zobaczyc jak nowy teren wyglada w porownaniu do reszty Tibii.
>>>CLICK<<< (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=14334&boardid=25)

I pare odpowiedzi bo do niektorych zwykle pismo nie dociera:
Tak! Nowy teren bedzie TYLKO DLA PACC!

Nie! NIE WIADOMO KIEDY BEDZIE UPDATE! Bedzie kiedy bedzie i nie wczesniej nie pozniej!
CipSoft nie podal daty dlatego prosze nie pisac jakis plotek kiedy bedzie bo bede te posty wywalal odrazu!

I przysiegam! Nastepny kto o to zapyta dostaje bezterminowego bana! (tak Dobo tez dostaniesz bo wiem ze cie korci zeby zapytac -.-"" )

she_devil
03-08-2004, 13:40
Ale skoro maja byc te buty do chodzenia po wodzie. tO CHYBA BEDZIE MOZNA SIE TAM DOSTAC XD

waran12
03-08-2004, 23:03
Ale shit czlowiek gra w tibie robia updata i co ....nic tylko dla PACC . Ludzie czy swiat gier MMORPG musi sie posuwac tak szybko nie wytrzymam World of Warcraft The Matrix Online Warhammer Online wszystko wychodzi doslownie za pare dni nie wspominajac o Star Wars Galaxis czlowiek nie ma sie na co zdecydowac ja na 100% kupuje w listopadzie MxO i myslalem zeby sobie tez Pacca fundnac ale teraz to juz niewiem ;(
AH wszystko sie platne robi jakos to bedzie koniec zanudzania. 8)

Super artykul Graty dla tworcy Pozdro calej ekipie tibi.pl i milej pracy zycze!!!

@Kamilek@
04-08-2004, 14:54
X( Gdzie jest ta mapka?? X(

@Kamilek@

Corey
04-08-2004, 17:58
Mapa jest tu:

http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=14334&boardid=25&sid=8784849b187b1e8735760b7c37c45f1a&page=6

Skrzat
05-08-2004, 02:29
Oryginalnie dodany przez Zygfryd
Nie no ja nie wytrzymam.. Jak mozna byc takimi (cenzura)....Niedosc ze w ogole ktos zaczyna gadac o rzeczach takich jak "czego ten update dla paccow tylko a my facce biedaki jestesmy nic dla nas nie zrobia", padaja odpowiedzi, to co 2-3 posty leci to samo. No qfa zesrajcie sie jeszcze ojoj biedaki o was niepomysla jeszcze ktos wyskoczyl z nierownouprawnieniem.... no szlak mnie trafia jak takie cos czytam no (cenzura) mac!
I od razu mowie ze ja tez mam Facc, zebyscie zaraz nie pomysleli, ze ja mam pacca i sie wymadrzam.

Czy wy nie rozumiecie, ze to jest ich PRACA, tak jak idziesz pracowac np. w sklepie oni tez pracuja nie jest to zwykla praca, ale jednak sposob na zycie. Znalo sie kilka dobrych osob na kompach, wpadli na pomysl, udal sie, pomysleli, ze w ten sposob moga zarabiac na zycie i tyle. Tak samo pracuja jak wszyscy inni. KONIEC KROPKA Troche szkoda, ze nie jestem moderatorem, ale w takiej chwili to wam nie zazdroszcze naprawde...

Hmm.. pomyslcie sobie ze tibia dla faccow to jakby demo, da sie grac, ale nie ma wszystkich opcji, podoba sie to "kupujesz" ta gre i masz pelna wersje. A zeby nie wyskoczyli mi zaraz czego nie ma pacca na zawsze to juz mowie: NIE OPLACA SIE, wiekszosc ludzi miala by juz pacca i praktycznie tylko nowi nie mieliby go i CIPy nie zarabialiby na utrzymanie serwow i siebie samych.

I ma Chol(cenzura)a RACJE

Skrzat
05-08-2004, 02:31
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
Mialem przez was duzo roboty z oczyszczeniem tego tematu. Wywalilem wszystkie glupie posty dotyczace tej klutni facc vs. pacc.

A teraz posypia sie nie mile dla niektorych slowa z mojego posta dlatego prosze ludzi ponizej 13roku zycia o nie czytanie tego.

Czy wy jestescie tępi czy jacy?
Ludzie wezcie troche pomyslcie przeciez czlonkowie Cipsoft to firma jak kazda inna ONI KURVA MUSZA Z CZEGOS ZYC!

Zakodujcie sobie to w tych swoich łbach!
Czemu cip-y zarabiaja a my grac nie mozemy

Bo oni juz od 9 lat pracuja nad ta gra! A skoro osiagnela duzy sukces to nalezy im sie z tego jakies pieniadze. Wez to sobie wklep do tej glowy!

Zycie jest brutalne i tak bedzie, bo zycie to nie bajka i kto ma kase ten jest pan i ma wieksze przywileje i korzysci niz ten co nie ma...

Co wy do jasnej cholery macie do tych Cipow?
Nie podoba sie to.... albo sami sie za programowanie zabierzcie i zobaczymy czy nie zmienicie zdania po napisaniu jakiegos programu ktory jest bardziej skomplikowny od kalkulatora.

Jesli myslicie ze w zyciu wszystko za darmo dostaniecie, albo co smieszniejsze ze sami wszystkim za darmo wszystko bedziecie dawac no to zucze szerokiej drogi i powodzenia bo bedzie wam potrzebne.

Dobra a teraz musze wam podac przyklad z Tibi moze to do was dotrze:
Podchodzi do was 8lvl i mowi: "Please can u give me some free items. I am new..."
(zauwazcie ze to nie n00b i nie sapmuj "frai itans plxplxplx...)
Co robicie? No w maksymalnym przyplywie dobroci dacie mu jakiegos scale armora, brass legsy i longsworda. Nie dacie mu Swojego kochanego fire sworda czy crown armora na ktory tak dlugo i ciezko pracowaliscie. No i slusznie bo napracowaliscie sie na te przedmioty. Ale zachowaliscie sie fair bo daliscie mu jakies itemy wam nie potrzebne bo ladnie prosil i nie zachowywal sie jak debil.

A co robi CipSoft? Wlasnie dokladnie to samo. Daje wam bardzo duzo! Daje wam dostep do calego maina, macie nawet warlocki(to ze wiekszosc facc kupi se pacc zanim beda zdolni do polowania na warlocki to inna historia)! Mozecie bez ograniczen nabijac poziomy na main i nikt wam nie przeszkadza za to ze facc jestescie(poza paroma debilami). A tym co placa CipSoft moze dac wiecej. Ciezko pracowali zeby zrobic te gre taka jaka jest i dlatego nalezy im sie za to kasa. A pacc placi i dostaje wiecej i jest to jak i w zyciu jak i w tibi calkowicie normalne tylko widze ze niektore osoby z forum cyrki odwalaja i chca bana chyba....

Tym razem nikogo nie zbanowalem a kandydatow bylo kilku(Tom89 czy jakos tak jest tego najblizej).

I jezeli jeszcze raz mi ktos napisze ze to do dupy ze facc nic nie dostaje dostanie bana boi na moj gust to i tak facc duzo ma.

TOBIE TEZ PRZYZNAJE RACJE teraz do noobow jak pisze ze dla pacc to dla pacc zrozumcie to w koncu bo sie Dr.Omader meczy !!!!!!!!

miodek1
05-08-2004, 09:55
Prosze o pomoc : po wejściu nowej wersji tibi 727 nie moge sie zalogowac z powodu braku połączenia "cannot conection" . Jak mam z tego wybrnąć????

anasazi
05-08-2004, 11:39
W pewnym sensie to cipowie maja racje powinni umilac zycie pacc by miec wiecej siana ale oprocz tego moze by powiekszli maina 8) albo ghostland a nie abdate tylko dla pacc Jednak mysle za na ich miejscu zrobil bym tak samo ;) Aha co do tego ze ci tibia nie dziala sprawdz w obcion/networ/i tam powinno byc napisane login test serwe odchacz to i koniec a jak jest odchavczone to pewnie neta nie masz :( a jak masz neta to juz niewiem co ??? :O

Żuk leœny
05-08-2004, 16:38
Oryginalnie dodany przez miodek1
Prosze o pomoc : po wejściu nowej wersji tibi 727 nie moge sie zalogowac z powodu braku połączenia "cannot conection" . Jak mam z tego wybrnąć????

Mam taki sam problem od wczoraj - sciaga mi sie cos, tak jakby update ale trwa to 5-6 godzin i stoi w miejscu - i nie moge wejsc do wyboru chara. Nie uzywam zadnych wspomagaczy itp - wzesniej wszytsko bylo w pozradku. Pomozcie prosze.

Dr. Omader
05-08-2004, 18:52
@Żuk leśny:
wywal tibie, sciagnij z tibia.com instalke, zainstaluj i moze to cos pomoze.

Żuk leœny
05-08-2004, 21:57
>>>Dr. Omader

Dzięki, jednak tak wcześniej już robiłem i nie pomagało. Zrobiłem reinstall Windowsa i pomogło :]

Karolek
07-08-2004, 15:58
a ja mam pytanko
ktorys z moich kolegow grajacych w Tibie powiedzial ze z nowym update'em przyjda tez skillbar'y, czyli innymi slowy bedzie pokazane ile nam brakuje, aby osiagnac awans w danej dziedzinie (magic level, club fighting, fishing, itp.). czy to prawda?? bo jesli tak to bedzie to duze ulatwienie w treningach..... :D

Necron
07-08-2004, 16:20
Mam pytanko dotyczace test serwera: czy na test serwerze mam mozliwosc poplyniecia na darashie naprzyklad bez pacca??

Sinor
07-08-2004, 22:37
1 słowen odj---ste!! 8)
mam prozibe morze ktoś zna kogoś kto zalatwia pac
na aldora!

Masteriusus
Kinght
lvl-23
skill-65/64
m lvl 5

artukuł odjebi...!!!! ;)