PDA

Pokaż pełną wersje : Czy opłaca się PKować?

Xweet
30-07-2004, 20:37
Sonda poświęcona PKowaniu.

Shockker
30-07-2004, 21:33
Jak dla mnie to raczej się nie opłaca PKować dla zabawy. Jak dla mnie to można czasem PKnąć kogoś jeśli ten ktoś zrobił ci coś (ale mi się rym ułożył :D), ale to też nie zawsze.

Litawor
31-07-2004, 20:26
Pkowanie nie opłaca się finansowo (zwykle, chyba że ma się szczęście). Nie zdobędzie się też w ten sposób przyjaciół. Ale to jednak niezła zabawa.

..::QuB::..
31-07-2004, 22:25
Jak jestes lama to PKujesz, co inego jest zabic kogos z sensownego powodu strasznie cie obraz, zabil kumpa itp ale tak bez powodu istny kretynizm. Przez takiego ciecia tracisz expa i czesc eqip. Niechce mi sie wiecej pisac... Dzieciak dostal w dupe w rzeczywistym swiecie to sie puzniej msci na kazdym w grze.

Villen
01-08-2004, 15:11
Dzieciak dostal w dupe w rzeczywistym swiecie to sie puzniej msci na kazdym w grze.

Z tego wynika ze ty dostales po dupie od pk.Ty sie wkurzasz ze stracisz troche expa i eq,zagraj w UO tam tracisz CALY eq jaki masz na sobie(i jak w tibi mozesz po niego wrocic).Jak chcesz to PKuj dla mnie gra bez pk to nei jest radocha nie ma to jak czasem dostac w ryj od kogos kto ma wyzszy level.Lubie te uczucie kiedy mi serce tak mocno bije jakgby mialo wyskoczyc z klatki.Kiedys trzesly mi sie rece a teraz NIC.Co masz z tego ze jestes bogaty? Co z tego ze levelujesz masz extra magic lev/skile? co ci to da gra ci sie znudzi.Masz kota i zagryzie go pies sasiadow co zrobisz? to odwieczny cykl.Dzieki takim jak Xweet gra jest ciekawa on mysli o PKowaniu i dobrze dzieki temu czerpie radosc z tej gry.Zobacz Ithelosa jego ss z pkeingu i lurowania mi sie podobaly bo tluk ludzi na zblizonym lv a jak ktos ma 20 i leje tych co maja 10 to nie frajda.Dlatego dali swiaty z wymuszonym pvp gdzie jest prawdziwa radosc z gry.A jak ci przeszkadza to w miescvie chodz ze scale armor bo po co tobie lepszy jak robisz np.runy?
"Nie PKjesz nie zyjesz" pewnie nie jeden z was sobie pozabijal.

@Ghost

Moim zdanie sam sie wybierz do psychiatry.Pierw zeby cos stracic trzeba to miec.Ja Preferuje Axe nie sword i bym b-sworda nie stracil.

Maniack
01-08-2004, 16:07
jak dla mnie zpkowac mozna kogos kto cos ukradl,zabił za nic...
ale takich pk co zabijaja za nic,dla zysk/zabawy.. zabic i zbanować

Nelly
01-08-2004, 16:39
Ja myślę, że opłaca się Pk-ować ale na nowych śwatach, tam gdzie nie każą za to.... Jeszcze tego nie robiłem ale bede PK-ował :P

Ghost Nieudany
01-08-2004, 16:43
Oryginalnie dodany przez Villen
Jak chcesz to PKuj dla mnie gra bez pk to nei jest radocha nie ma to jak czasem dostac w ryj od kogos kto ma wyzszy level.Lubie te uczucie kiedy mi serce tak mocno bije jakgby mialo wyskoczyc z klatki.

Yhy... Rozumiem, że cieszyłbyś się, gdyby gość cię rozwalił i zakosił ci Bright Sword, Magic Plate Armor i Golden Helmet, na które pracowałeś miesiącami? Chyba podam ci numer jakiegoś psychoterapeuty :rolleyes:

Do topicu - nie lubię PK... PKnąłem chyba tylko jednego gościa, brazylijczyka który za mną łaził i rozwalał mi potworki, a co jakiś czas na rozgrzewkę przesuwał mnie :P

Gremlin
01-08-2004, 20:17
re: Temat
Dla pieniedzy PK zadko sie oplaca w jakiej kolwiek grze (chyba ze trzymamy z kims wladze i wymuszamy kase na slabszych).

Dla zabawy szczegolnie slaba postacia na teoretycznie mocniejszych to super zabawa i dobre szkolenie jak sie pozniej samemu zachowac w przypadku PK.

Ettercap
01-08-2004, 20:32
wg mnie pk to zbrodnia i nie należy pkować ale sam mam ochotę to zrobić i napewno kiedyś kogoś zabije a zresztą czasem są takie sytuacje że pkować trzeba

Xweet
01-08-2004, 21:02
Ja wbrew pozorom żadko PKuje. Z 2 powodów. A) Mam 15 lev. B) Zabijam n00by z red skullem na 9 lev. Tacy łaża po Carlin i nic, a w moim rodzinnym Thais to się kolei do nich ustawiają. (Tera siedze w Carlin)

aktus
02-08-2004, 02:51
ech pierona... jakims cudem zginolem w carlin z rak elfa arcanisty...w sumie rzecz czasem normalna, ale gram na pacerze...
kilku gosci zabilem za thiefing/pkilling/noobing... niektorych trzeba zrookowac nawet... jednego goscia zabilem kiedys z 6-8 razy pod rzad bo mnie wyzywal...

dam007
02-08-2004, 04:23
PKowanie jest słuszne wtedy, gdy jest uzasadnione. Np. za kradzierz, zabicie kumpla, wyzwiska, zabijanie stworków itp. Ale PKowanie dla zabawy to dla mnie czysty idiotyzm i debilizm. Tacy PK odbierają chęć gry słabszym, nieraz rozpoczynającym swą przygodę z Tibią graczom. Sprawa ma się inaczej w przypadku nowych serverów z wymuszoną walka PvP. Ale tam walczą równi ze sobą, a kiedy gość z 20lv zabija 10, to jest on dla mnie większym NOOBem niż ten, który dopiero zaczyna. Zabijać można tylko przy dobrych powodach.

ghiron
02-08-2004, 08:43
Oryginalnie dodany przez Ghost Nieudany

Yhy... Rozumiem, że cieszyłbyś się, gdyby gość cię rozwalił i zakosił ci Bright Sword, Magic Plate Armor i Golden Helmet, na które pracowałeś miesiącami?

Żeby mieć taki eq trza miećduży lvl!!! A jak masz duży lvl To Cię nikt nie pknie!!!Dlaczego:
1. pkuja ludzie na 15-35lvl ludzi ktorzy mają 15- lvlami
2.Załużmy że z takim eq masz powiedzmy 60 lvl!!Cieżko by cię było ubić
3.High lvl nie pkują za nic!!!!
IMO
Pozdro

Meloon
02-08-2004, 15:27
Coz, ja osobiscie jestem przeciw PK, bo uwazam, ze jesli mnie ktos zabije, to bez podstawnie. Chyba mam racje, bo:
1) Nikt mnie jeszcze nie zabil :)
2) Nie zabijam cudzych potworow
3) Nigdy nie powtarzam wiecej niz 2 razy jak kogos prosze i nie powtarzam czesciej niz 1 raz na 5 sekund
3) Nikogo nie obrazam
4) Nikomu nie groze
5) Nikogo nie zabijam
itd.
swoja droga, PK czasem jest dobre, ale zalezy w jakim stylu. Pewnego dnia siedzialem sobie na Solerze, wychodze przed depo i patrze, jak ok. 12 osob tak samo ubranych blokuje i nawala jednego goscia. Nie wiem za co ale nie mial czachy, wiec chyba dla zabawy. Mnie tez ktos zaatakowal, z fballa, wiec zwialem do depo.
Swoja droga, zabijanie ludzi z czachami to tez nie zawsze "czyszczenie swiata ze zlych". Bialych napewno nie bo wystarczy missclick i juz jest czacha (mialem to).
Z czerwonymi itd. tez nie wiadomo bo wystarczy, ze idzie gostek z 1 hp do depo bez czachy ze slabym eq i zrobimy missclick. Czacha jest, i to na stale.
PK sie powinno robic zlodziejom, zabojcom kumpli itd. Jak cie ktos obrazi - wyzwij go na pojedynek. Boi sie - PK. Nie boi - to do party mode i rozwalaj. Tak moim zdaniem bedzie uczciwiej.
PS Jestem przeciw PK bo bylem kiedys zabity za:
lurowanie, bo lurowalem, co prawda z czerwonym zyciem wrzeszczac help ale lurowanie to lurowanie;
i za chodzenie, na Amerze przez Vohimabi

Ithelios
05-08-2004, 15:37
Cóż,po wprowadzeniu systemu banów PK przestało się opłacać :( Bo jakiego loota wyciągniesz z tych 6 ludzi dziennie??PKowałem troche moim palem,najlepszy łup był to k-arm,jednak w porównaniu do wcześniejszych nakładów cały loot z takich huntów ledwo je pokrył.

Czasem tylko jakiemuś master sorcowi lvl 50+ może się poszczęscić jak zSDkuje jakiegoś high levela...Mówie tu oczywiście tylko o regular-pvp,bo światy enforced to zupełnie inna bajka ;)

Earl
06-08-2004, 19:51
PK'owanie bez powodu jest bez sensu. W zwiazku ztym bedac na rooku robilem sobie liste postaci ktore mi cos ukradly. Lista ma 31 pozycji. Jak tylko goscia spotkam na mainie i ma mniejszy lev to ginie (chyba ze jest sorcem to czuje respekt). Jest to fajna zabawa. Natomiast mam taka zasade ze jesli PK'uje kogos celowo (tzn. nie on mnie wczesniej udezrzyl albo kumpel prosi zebym go zabil) to zazwyczaj robie to w party. Mam wymowke przed GM (jesli by sie czepili), nie mam bialej czachy, gosc nie moze zwiac do depo.

Ale NIGDY nie zabijam:
- postaci na lvl 8,9
- polaków
- magikow (a nuz ma przy sobie SD'ka)

Thorus
10-08-2004, 13:24
Ten kto zalozyl ten temat chyba nigdy nie zostal PKniety.