zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Necromancer [jakie skille, ktory lvl, knight]

El Cubanito
01-08-2004, 01:00
Jak w temacie :)

Jakie skille mi sa potrzebne w swordzie i shieldingu ?

Ktory lvl wystarczy aby spokojnie zabic Necro ?

Jestem knightem, ile uhow mi zejdzie, czy wziasc GFB ?

Pozdrawiam i z gory przepraszam, ale w innych postach o necro nie znalazlem dobitnej odpowiedzi na moje pytanie ;)

Z gory THX.

El Cubanito

dop. pozniej :

Czy skille 70/70 i 40 lvl jako knight, wystarcza ? Jakie eq powinienem miec ? I jaka szansa ze wyjde z tego calo ?

Eagle
01-08-2004, 08:11
Knight 40 lvl 70/70 skille
C-Set ew. K-Set
GS ...
... I możesz spokojnie Solować Nekro.
Możesz się wspierać HMM'ami, GFB na potwory, który stworzy nekro. (UWAGA : Nekro szybko się leczy)
Powinno Ci pójść łatwo.
Życzę powodzenia i czekam na Screeny

P.S. Radziłbym porenować skille.

Gremlin
01-08-2004, 08:17
1. Necro to nie potwor dla rycerza :)

2. Pojedynczego powinienes dac rade zabic, przy ilu UH ciezko powiedziec bo duzo zalerzy od tego jak szybko bedzie sie leczyl (raczej go bronia 1 reczna nie zabijesz).

3. Spawny samych necro sa:
- 4 necro zaraz oboc 1-2 duchy i DS
- 2 razy po 3 necro niedaleko siebie
Jesli wpaniesz na pelny spawn to masz mala szanse zabic necro.

4. Jedyna walka rycerza z necro to jak mnie raz kicknelo i bloker na 65 lvl zostal sam na sam z dwoma necro, poszlo mu 8 UH na jednego i zmiekczenie drugiego (w tym czasie zrestartowalem komputer).

Volficzek
01-08-2004, 09:06
:) LoL to ja chyba miałem fart :) zabilem necro na 35 lvl knightem (68/64) z użyciem 1 uha :) Ale uzywałem dużo gfb :)

Sir Simak
01-08-2004, 11:52
W takim razie jaki lvl, skill zeby blokowac - mnie sie wydaje ze 60/60 30 lvl wystarczy jak wy myslicie ?? :baby:

Oczywiscie na droge i powrot stealth ring inaczej te ds by zniszczyly mnie ;)

ghiron
01-08-2004, 12:02
CZy na necro musi być bloker??CZy team 2 pallki mag i drut daliby se rade jak tak to jakie powinni mieć lvle itp :P Plx odpowiedzcie

Eagle
01-08-2004, 12:38
@Sir Simak
Do blokowania wystarczy Knight 30 + lvl ze skillami 65+.
Pamiętajcie, że Nekromanty nie gonimy, tylko stoimy w miejscu i się UHamy, ekipa robi swoje.

@ghiron
2 x Pall / Sorc / Drut powinni sobie dać rade.
Pallkowie Lvl 25 + Skille 60 +
Sorc Lvl 32 + Mlvl 35 +
Druid Lvl 25 + Mlvl 30 +

Sorc zsumonuje 2 x DS'a, będzie strzelał z HMM'ów / Explo.
Druid bedzie UHał DS / Strzelał HMM'ami
Pallkowie będą walili z boltów.

Jeżeli będzie mniejsza załoga (załóżmy Pall + Sorc)
Palladyn Strzela beltami / HMMy ew. SD
Sorc HMM'ami

Można jeszcze wymyślać miliony taktyk, ale ja myśle, że najbardziej opłacalnym huntem jest hunt z blokerem

El Cubanito
01-08-2004, 13:02
Ku... za przeproszeniem, ale szlag mnie zaraz trafi !!! WIDZIELISCIE TO ? WSZYSCY Z ISARY !! WIDZIELISCIE ? Je... GMY skasowali wszystko co w ciagu 2 ostatnich dni zrobili gracze !! BO wladowali stary save !! ;( Stracilem skille i kase, co teraz ?

THX za info o Necro :) Pojde na 40 lvl ze skillami 70/70 i c-setem.

POZDRO.

El Cubanito

ghiron
01-08-2004, 13:14
Oryginalnie dodany przez Eagle
Można jeszcze wymyślać miliony taktyk, ale ja myśle, że najbardziej opłacalnym huntem jest hunt z blokerem

Ja to wiem!!! Ze najlepiej z blokerem!! Ale jest właśnie taki problem że nie znam dobrze żadnego dobrego knighta na Mytherze!! Polaka oczywiście pozatym jak pojdziemy z tym teamie to wszyscy znamy sie z rl więć jakbyśmy ( ;( PROSZE ;( ) Wyciagneli Bohy to by nie było awantur :P!!
Pozatym mam jeszcze pytanko:
Jeżeli necro zsumunuje mumie to słyszałem że mamy najpierw zabic mumie potem dopiero nawalac dalej necro!! CZy to prawda ?? (no bo mumie wsumie paraliżują :P)

Eagle
01-08-2004, 13:27
@El Cubanito
Nie przejmuj się, życie toczy się dalej. Kase uzbierasz, skille odrobisz ... A GM'ów nie ma tam, gdzie sa potrzebni :((

@ghiron
Ja proponuje GFB i po sprawie. Ja bym sie bardziej skupiał na samym Nekrosie. Ale jak już taka Mumia ma podejść to lepiej ją potraktować z HMM'ów, niż stać i się patrzeć.

P.S. Życzę BoHów i Skull Staffów ^^

El Cubanito
01-08-2004, 13:41
@Eagle

No coz, masz racje. Odrobie, tylko ze w kasie stracilem 15 k a w skillach az 5 punktow :/ No trudno sie mowi ;)

PS : napewno boszki znajde :D

@the others ;]

Inne pytanie, ktory lvl, jaki sprzet i skille aby pokonac spokojnie jednego GSa ?

Pozdro.

El Cubanito

ghiron
01-08-2004, 13:57
Knightowi kompletinie nie opłaca sie chodzić na gs!!! A tak to skile około 80/80 i mnóstwo uhów!!! No chyba że chcesz sie z nim meczyć uciekająć i walac z hmm!!! Ale ja tam knightem bym wogóle nie chodził na gsy
Pozdro

Eagle
01-08-2004, 14:02
>> Giant Spider <<

1) Sposób z Tarczą.
Musisz mieć 6 mlvl, aby nawalać GS z Explozji.
Shielding 70 wystarczy. K-Set lub lepszy.
LvL Hmm trudno będzie mieć 6 magic na 30 lvl, ale 35 lvl wystarczy.
Stoisz na Full Defie i działasz Explozjami.
Strata 2 - 7 UH (mniejwęcej)

2) Sposób 1 vs 1
GS / D Lance / W Hammer (Cluby błeee)
Skille 75/75 +
Level 40 +
Podchodzisz do GiS'ka i lejesz na Full Atk. Możesz wspomagać się Exori.
Strata od 5 - 10 UH.

Solowanie GS jest mało opłacalnie :
- Schodzi dużo UH'ów,
- Żadko wypadnie z GS'a coś " pożytecznego",

P.S. Wg mnie GS'y są dla Pallków 25 + lvl :)

El Cubanito
01-08-2004, 14:31
Wielkie Thx dla Eagle'a, który dość często się tu wypowiadał :)

Gdzie moge expic majac lvl 35 i skille 65/65 ?

Pozdrawiam ;) [mile widziane zakatki VENO]

ghiron
01-08-2004, 14:42
Jak dla mnie to train do 70/70 wtedy exp...
Podaj jaki masz eq!!!

El Cubanito
01-08-2004, 14:52
Eq kiepsciutkie bo hack... no to noble armor, k legsy, fire sword, crown helmet, scarf i zwykle bucixy. Mam zamiar sobie kupic : GIANT SWORDA, CROWN LEGS and ARMOR, WARRIOR HELMET and Platinum amulet ;) Oprocz tego boszki :D

Mam dosc kasy, pozdro ;)

ghiron
01-08-2004, 14:57
Jakbyś miał giant sworda i skille 70/70 to se mozesz chodzic na dwarf guardy!!! Bierzeż 1 bp uh's i podobno dla knighta z gisem to poprostu zajebisty exp!!! ;) :]

El Cubanito
01-08-2004, 15:21
Na Kochane Guardy bede chodzil ze skillami 65/65 i 35 llvlem ;) no i 5 m lvl. Wystarczy bp uhow i rzeczywiscie z tego co slyszalem to exp niezly ;)

Pozdro.

PS : Co spotkam po drodze i jak tam dojsc [Do NECRO] ?

Pozdrawiam raz jeszcze.

El Cubanito

Eagle
01-08-2004, 15:25
Oryginalnie dodany przez El Cubanito
Gdzie moge expic majac lvl 35 i skille 65/65 ?

Z twoim EQ i skillami możesz chodzić na :
- Dwarfy Soldiery (i robić l00ta na lepszy sprzęt),
- Amazon Camp (pod warunkiem, że nie będzie tam dużo ludzi),
- Beholdery (Jeżeli chodzi o EXP w Venorze),

Zrób 40 lvl potrenuj do 70 - 75 skille, qp GS'a i wymiataj z Dwarf Guardami. Szybki i dobry EXp, a także l00t w sam raz.

El Cubanito
Co spotkam po drodze do Nekro ?

Spotkasz nieumarlaków.
- od Szkieleta,
- przez Ghula,
- do DS'a,

El Cubanito
Jak dojść ?

Poszukaj na Forum, gdzieś napewno jest mapka.

Maniack
01-08-2004, 15:40
co do summonów
jak wiadomo necro moze summonować dwa stworki.. jeśli będzie summonował mumie czy inne to zabijajcie
jeśli zsummonuje 2 szkielety to je zostawcie
wiele nie zrobią a 2 summony będą

El Cubanito
01-08-2004, 15:58
Eagle, dzieki wielkie za odpowiedzi, niestety nie moge znalezc posta z mapka albo ino jak dojsc. Pozdro.

El Cubanito

Gremlin
01-08-2004, 21:24
@ GS
Sposob 1
Explo sa 3 razy drozsze od HMM, GS bijemy z HMM uciekajac jednoczesnie, schodzi ~1/2BP HMM i z 1 UH zeby sie uleczyc tego co trucizna zada, skille obojetnie, lvl 35+

Sposob 2
Minimalnym lvl co podales to mozna sie spodziewac zmarnowania nawet BP UH.

Jesli jakims trafem podejdzie wiecej niz 1 GS to konieczny sposob pierwszy.

El Cubanito
02-08-2004, 14:02
Dzięki wielkie Gremlin :) Zawsze popierałem Twoje wypowiedzi, zanim się tu zarejestrowałem :) A teraz moze ktos powie, gdzie dokladnie znajde jednego GSa ?

pozdro.

El Cubanito

Venzon
02-08-2004, 17:04
Knight vs. Necro .. :D no fajnie ... nawet nawet .. zabiłem na 60~ bez uh ale nie necro jest trudny .. tylko sama droga do niego :D , nie dla rycka taka zabawa , chyba ze z niewidka ale niebardzo się to opłaca. :)

Gremlin
02-08-2004, 19:53
Oryginalnie dodany przez El Cubanito
gdzie dokladnie znajde jednego GSa ?

Najlatwiejszy do solowania to chyba na bagnach... w tym ze tam raczej nie masz szans uciekac tak zeby ciebie nie trafil, ew. jesli masz PAC to na polnocno zachodnim krancu Doramy jest gorka z GS.
Jesli chcesz uciekac to praktycznie tylko PoH, wez znajomego co wie co i jak zeby nie miec 5 GS na ogonie.

El Cubanito
02-08-2004, 21:12
Cóż, dzięki wielkie :) Pacca kupuje niedlugo :] Bo cos we wrzesniu i pomysle o tej gorce na Daramie :] Dzieki wszystkim za odpowiedzi. A jaka szansa jest, Gremlinie, ze wypadna mi bohy ?

dop. pozniej :

z necro of koz :)

Pozdro.

El Cubanito

Aversin
02-08-2004, 22:58
Oryginalnie dodany przez Gremlin
1. Necro to nie potwor dla rycerza :)

2. Pojedynczego powinienes dac rade zabic, przy ilu UH ciezko powiedziec bo duzo zalerzy od tego jak szybko bedzie sie leczyl (raczej go bronia 1 reczna nie zabijesz).

3. Spawny samych necro sa:
- 4 necro zaraz oboc 1-2 duchy i DS
- 2 razy po 3 necro niedaleko siebie
Jesli wpaniesz na pelny spawn to masz mala szanse zabic necro.

4. Jedyna walka rycerza z necro to jak mnie raz kicknelo i bloker na 65 lvl zostal sam na sam z dwoma necro, poszlo mu 8 UH na jednego i zmiekczenie drugiego (w tym czasie zrestartowalem komputer).

Ładnie to tak nie używać polskich znaków i takie literówki i błędy robić ?? :P

@Topic
Ja jak narazie solowałem jednego GS'a używając Dragon Lance i kilku HMM - miałem level 53 skille 81/80 - użyłem około 10-11 UH .. no ale przez jakiś czas siedział na mnie dodatkowo DS więc gdyby nie on to by mniej poszło. Zresztą możecie zobaczyć filmik tutaj (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=12452&boardid=24&styleid=1&sid=88b5528b07a58a917c51a900294d7fe8).

Grubbasek
03-08-2004, 01:46
przy okazji tego tematu, z jakimi skillami mozna blokowac hero, a z jakimi solowac o ile sie da ( knight )??

El Cubanito
03-08-2004, 03:05
@up

Dodając do tego co napisał Grubbasek, który lvl jest potrzebny ?

pozdro.

El Cubanito

Sir Simak
11-08-2004, 18:14
Jakbyś miał giant sworda i skille 70/70 to se mozesz chodzic na dwarf guardy!!! Bierzeż 1 bp uh's i podobno dla knighta z gisem to poprostu za***isty exp!!! ;) :]

Stary wejdz na guardy GS/DL/WH wyjda 4 guardy i w 2 min jestes czerwony !! A pozatym jak tak caly czas smigal bedzie z dwureczna bronia bedziesz mial lamerskie skill - moj kumpel tak chodzi i ma 10 skili roznicy miedzy shielding a axe/sword/club krotko mowiac - SMIECH NA SALI !!

DO EXPIENIA ZAWSZE JEDNORECZNA BRON !
w moim przypadku fire axe a w plecaku dragon lance na wszelki wypadek :P
PS:Dwureczne bronie sa na hunt trudniejszych potworow np dragon... ale NIE DO EXPA!! :)

Sir Simak
11-08-2004, 18:17
Knight vs. Necro .. :D no fajnie ... nawet nawet .. zabiłem na 60~ bez uh ale nie necro jest trudny .. tylko sama droga do niego :D , nie dla rycka taka zabawa , chyba ze z niewidka ale niebardzo się to opłaca. :)

Jak to sie nie oplaca ??!! stealth ringa uzywasz przez jakies 3 min wiec nie widze duzej straty ... :)