Pokaż pełną wersje : Palladyni - co kupić na początku?
No więc postanowiłem, że zostanę palladynem. Co prawda dzisiaj dopiero zaczęłem i jestem dopiero w 1 lvl, aczkolwiek mam doświadczenie jako knight. Nie wiem jak przygotować się do tej profesji - na początku nie mam kasy więc łuku nie kupię. Jak narazie zakupiłem dzidę za 10 GP, ale wywnioskowałem że jest mało użyteczna i ciężko się nią atakuje (ciągłe ładowanie). Byłbym wdzięczny gdybyście mi napisali na co na początku zbierać no i na co zbieraliscie na poczatku wy...
Nie oplaca sie walic dzida no rooku bo to sie nie oplaca, poniewaz na mainie z innym playerem zrobisz te same skille w godzine niz przez caly czas na rooku.
No ale przecież na łuk mnie nie stać. Jak narazie w 5 minut wyrobiłem sobie skilla first figthing 12, club fighting 11 i distans figting 11 (zasługa dzidy). A przeciez distans fighting to najwazniejszy skill ;/
Lol na rook skille wszystkie rosna jednakowo no wiec chodz se z mace albo z czym chcesz a jak bedziesz na meinie to se kup ze 3 spery bo wiece j nie uciezysz i se trenuj z innym playerem :D
Nikisquad
08-10-2003, 22:01
Lepiej na rooku pograj macom a dopiero zacznij trenowac na main landzie :)
mina początku mozna po prosic kogos zeby ci dal luk (są tacy:D)i strzaly ja mialm 36 distansa ale ten hacker i teraz pafff :(
Lord Czaja
11-10-2003, 12:02
bez chwalenia, ja juz rozdalem 4 luki i jedna kusze sporo strzal i boltow, bo mi poprostu nie potrzebne :P
A skąd masz tyle tych lukow i kuszy bo ja potrzebuje a na jakim swiecie grasz? 8o
wal mace bo na roku kradna k^^^y speary a pozatym niopyla sie emczyc jak z maca jebinies zi porobocie
Oryginalnie dodany przez Matises
A skąd masz tyle tych lukow i kuszy bo ja potrzebuje a na jakim swiecie grasz? 8o
Luki wypadaja chyba z elfow, hunterow, elfow scoutow i czegos tam jeszcze, kusze z mino archerow, smokow i chyba z jeszcze czegos.
Kusze wypadają jeszcze z żołnierzy krasnoludów. Często tam chodzę moim rycerzykiem żeby poexpować i nabić trochę skilli, a jak przy okazji wypadnie z soldiera jakaś kusza i trochę beltów, to jest spoko - belty wysyłam mojemu paldkowi, a kusze sprzedaje, jak uzbieram jakiś plecak czy dwa... ;)
Proponuje ci zebys albo w clubach (mace se kup) albo axe ale cluby jednak lepsze na mainie bedziesz trenowal dista a na rooku sie nie opyla mowie ci...
Rafallord
20-10-2003, 06:55
kup mace za 45 gp(mi sie tak udalo) :) polaz i se nabij 4 lvl na ratach pozniej na trolle i spidery orci mozesz sprubowac :) a pozniej ze spirami po krypcie w carlin trolle(fajnie exp leci) :) kase se uzbierasz i kupisz od kogos luk albo kusze :)
Jeżeli grasz na Calmerce skontaktuj sie z koelsiem o nicku Simek mam małe doświadczenie jeżeli chodzi o palladynów
Adam z Danubii
23-10-2003, 17:48
Jestem Palkiem
Zrob se 13 dist f
A potem pojdz w swordy,axe,cuby
Dopiero na mainie pojdz w spiry
Na konie luk a moze kusza
Ja tak robilem i jesr dobrze chciaz kuszy nie uzywam 8)
Ja mimo wszystko używam spearów mam 6 level
17 fist, 13 club, 14 distance, Mam w inventory 8 spears:
Plusy:
trolla zabijasz za 3 walnięciem. W międzyczasie podnoszenia spearów robisz fist :-) (ja fistu mam więcej bo mam zepsutą myszkę i trudno mi speary przeciągać)
Ogólnie to ja też na rooku probowalem se palka zrobic. No ale cóż... zabierają spiri zanim do 11 distance doszedlem...
Pamietam stare dobre czasy kiedy Pal byl jednym z nielicznych ktory bral na solo Orc Spermana :D a teraz rzuci sie na niego 10 noobow z 4 lv polowa z tego zginie a druga dostanie ze 4 expa no ale takie zycie. teraz mam 2 palka i doradzam taka sama technika wal mace bo to najsilniejsza bron osiagalna dla ciebie w tym momencie. Na main przerzucisz sie na dysta najlepiej spirami duzo cwicz na slabszych przeciwnikach to sobie defa wyrobisz troche, a przydaje sie :P. Potem w miare mozliwosc luk i kusza (ale kusza zalecam urzywac od skili 60+ ) bo wtedy zaczyna dawac zadowalajacy efekt :)) )Hmm w sumie ze skilami 60+ mozesz se isc z doprym blokerem na bk :D no ale to jush od ciebie zalezy
Milej gry
Na początku paladyn powinien kupić sobie łuk. Abo kuszę jeśli ma pacca (przyzwanie bełtu)
InfernoDevil
09-03-2007, 21:00
a ja mam 13 lvl 45 distance i czesciej i mocniej trafiam z kuszy niz z luku???troche mnie to dziwi!:confused:czy to jakies nie normalne8o :Da muwiom ze przy takich skillach nalezy lukiem walic!!!!
Shenroni13
09-03-2007, 21:09
LoL... to jak ty trenisz, ze w 1h wbijasz ten sam skill co na rooku? Gdybys skilil, co sie zupelnie nie oplaca wbil byc max 15 dyst, ktorego na mainie zrobisz w 10min. Ja ci radze sperzedac all itemki na rooku i jak wyjdziesz isc do carlin, kupic scale arma, chai legsy w sklepie (lekkie), solider helmet i dwarven shield. Nie bedzie z tym problemu, poniewaz z samego sprzedanego eq na rooku bedziesz mial tyle kasy. Kupujesz czaru (light, find person) i lecisz do ab...
Stajesz sie jego obywatelem poprzez przejscie labiryntu, nastepnie kupujesz key do trolli za 50gp. Kupujesz sobie z 5 spear i walisz z poczatku na full atk (tak do 20 skila). Potem juz na balance do 30, i wzwysz 30 juz walisz na defie. Rob lootbaga ze spearow (spear beda sie zwarcac przy 40+skilu). Dobijesz 50 skill i bierzesz znowu spear tyle, ze juz z full atk i nabijasz na trollach 13 lvl (robiac lootbag w postaci spearow). Potem juz robisz arrows i jestes mniej wiecej ustawiony...
@InfernoDevil
Belty maja wiecej ataku niz strzaly dlatego mocniej hitujesz, ale z xbowem na takich skilach sie nie opyla latac.
Jak zaczynasz grac pallkiem to tak
Na paczatku wogule nie trac kasy na jakes speary itd bo to zupelna strata kasy i czasu[skille ida mozolnie]Mozesz rozwiez pochodzic na owce, jelenie i rabbity. Najzbierasz troche miesa i sprzedajesz w mlynie. I tak w kolko. Jak bedziesz wychodzil z rooka sprzedaj wszystko czego nie opylisz na mainie. Kupujesz 5 spearow i jakoms katanke. Idziesz na trolle naparzajac ze spearow. Jak sie wszystkie zlamia uderzasz mieczem. Jak z trolla wypadnie wlocznia bedziesz w lape i naparzasz i tak dalej i tak dalej. Ja aktulanie mam 20lvl, 57 dist[teraz bije na trollach na edron :d]. Na full defie biore trolla na 1-5 hitow. Ale co poardzic
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.