PDA

Pokaż pełną wersje : Palladyni - co kupić na początku?

Eneida
07-10-2003, 21:55
No więc postanowiłem, że zostanę palladynem. Co prawda dzisiaj dopiero zaczęłem i jestem dopiero w 1 lvl, aczkolwiek mam doświadczenie jako knight. Nie wiem jak przygotować się do tej profesji - na początku nie mam kasy więc łuku nie kupię. Jak narazie zakupiłem dzidę za 10 GP, ale wywnioskowałem że jest mało użyteczna i ciężko się nią atakuje (ciągłe ładowanie). Byłbym wdzięczny gdybyście mi napisali na co na początku zbierać no i na co zbieraliscie na poczatku wy...

Caina
07-10-2003, 22:03
Nie oplaca sie walic dzida no rooku bo to sie nie oplaca, poniewaz na mainie z innym playerem zrobisz te same skille w godzine niz przez caly czas na rooku.

Eneida
07-10-2003, 22:13
No ale przecież na łuk mnie nie stać. Jak narazie w 5 minut wyrobiłem sobie skilla first figthing 12, club fighting 11 i distans figting 11 (zasługa dzidy). A przeciez distans fighting to najwazniejszy skill ;/

Radello
07-10-2003, 22:39
Lol na rook skille wszystkie rosna jednakowo no wiec chodz se z mace albo z czym chcesz a jak bedziesz na meinie to se kup ze 3 spery bo wiece j nie uciezysz i se trenuj z innym playerem :D

Nikisquad
08-10-2003, 22:01
Lepiej na rooku pograj macom a dopiero zacznij trenowac na main landzie :)

ReM
11-10-2003, 09:35
mina początku mozna po prosic kogos zeby ci dal luk (są tacy:D)i strzaly ja mialm 36 distansa ale ten hacker i teraz pafff :(

Lord Czaja
11-10-2003, 12:02
bez chwalenia, ja juz rozdalem 4 luki i jedna kusze sporo strzal i boltow, bo mi poprostu nie potrzebne :P

Matises
12-10-2003, 14:39
A skąd masz tyle tych lukow i kuszy bo ja potrzebuje a na jakim swiecie grasz? 8o

bvndy
12-10-2003, 22:02
wal mace bo na roku kradna k^^^y speary a pozatym niopyla sie emczyc jak z maca jebinies zi porobocie

Gremlin
13-10-2003, 09:10
Oryginalnie dodany przez Matises
A skąd masz tyle tych lukow i kuszy bo ja potrzebuje a na jakim swiecie grasz? 8o
Luki wypadaja chyba z elfow, hunterow, elfow scoutow i czegos tam jeszcze, kusze z mino archerow, smokow i chyba z jeszcze czegos.

Raynold
14-10-2003, 22:01
Kusze wypadają jeszcze z żołnierzy krasnoludów. Często tam chodzę moim rycerzykiem żeby poexpować i nabić trochę skilli, a jak przy okazji wypadnie z soldiera jakaś kusza i trochę beltów, to jest spoko - belty wysyłam mojemu paldkowi, a kusze sprzedaje, jak uzbieram jakiś plecak czy dwa... ;)

Kamis
19-10-2003, 20:45
Proponuje ci zebys albo w clubach (mace se kup) albo axe ale cluby jednak lepsze na mainie bedziesz trenowal dista a na rooku sie nie opyla mowie ci...

Rafallord
20-10-2003, 06:55
kup mace za 45 gp(mi sie tak udalo) :) polaz i se nabij 4 lvl na ratach pozniej na trolle i spidery orci mozesz sprubowac :) a pozniej ze spirami po krypcie w carlin trolle(fajnie exp leci) :) kase se uzbierasz i kupisz od kogos luk albo kusze :)

Simek
20-10-2003, 21:24
Jeżeli grasz na Calmerce skontaktuj sie z koelsiem o nicku Simek mam małe doświadczenie jeżeli chodzi o palladynów

Adam z Danubii
23-10-2003, 17:48
Jestem Palkiem
Zrob se 13 dist f
A potem pojdz w swordy,axe,cuby
Dopiero na mainie pojdz w spiry
Na konie luk a moze kusza
Ja tak robilem i jesr dobrze chciaz kuszy nie uzywam 8)

Watto
23-10-2003, 21:48
Ja mimo wszystko używam spearów mam 6 level
17 fist, 13 club, 14 distance, Mam w inventory 8 spears:

Plusy:
trolla zabijasz za 3 walnięciem. W międzyczasie podnoszenia spearów robisz fist :-) (ja fistu mam więcej bo mam zepsutą myszkę i trudno mi speary przeciągać)

Rooki
24-10-2003, 09:21
Ogólnie to ja też na rooku probowalem se palka zrobic. No ale cóż... zabierają spiri zanim do 11 distance doszedlem...

Ice
24-10-2003, 09:40
Pamietam stare dobre czasy kiedy Pal byl jednym z nielicznych ktory bral na solo Orc Spermana :D a teraz rzuci sie na niego 10 noobow z 4 lv polowa z tego zginie a druga dostanie ze 4 expa no ale takie zycie. teraz mam 2 palka i doradzam taka sama technika wal mace bo to najsilniejsza bron osiagalna dla ciebie w tym momencie. Na main przerzucisz sie na dysta najlepiej spirami duzo cwicz na slabszych przeciwnikach to sobie defa wyrobisz troche, a przydaje sie :P. Potem w miare mozliwosc luk i kusza (ale kusza zalecam urzywac od skili 60+ ) bo wtedy zaczyna dawac zadowalajacy efekt :)) )Hmm w sumie ze skilami 60+ mozesz se isc z doprym blokerem na bk :D no ale to jush od ciebie zalezy
Milej gry

Klecha
24-10-2003, 18:33
Na początku paladyn powinien kupić sobie łuk. Abo kuszę jeśli ma pacca (przyzwanie bełtu)

InfernoDevil
09-03-2007, 21:00
a ja mam 13 lvl 45 distance i czesciej i mocniej trafiam z kuszy niz z luku???troche mnie to dziwi!:confused:czy to jakies nie normalne8o :Da muwiom ze przy takich skillach nalezy lukiem walic!!!!

Shenroni13
09-03-2007, 21:09
LoL... to jak ty trenisz, ze w 1h wbijasz ten sam skill co na rooku? Gdybys skilil, co sie zupelnie nie oplaca wbil byc max 15 dyst, ktorego na mainie zrobisz w 10min. Ja ci radze sperzedac all itemki na rooku i jak wyjdziesz isc do carlin, kupic scale arma, chai legsy w sklepie (lekkie), solider helmet i dwarven shield. Nie bedzie z tym problemu, poniewaz z samego sprzedanego eq na rooku bedziesz mial tyle kasy. Kupujesz czaru (light, find person) i lecisz do ab...
Stajesz sie jego obywatelem poprzez przejscie labiryntu, nastepnie kupujesz key do trolli za 50gp. Kupujesz sobie z 5 spear i walisz z poczatku na full atk (tak do 20 skila). Potem juz na balance do 30, i wzwysz 30 juz walisz na defie. Rob lootbaga ze spearow (spear beda sie zwarcac przy 40+skilu). Dobijesz 50 skill i bierzesz znowu spear tyle, ze juz z full atk i nabijasz na trollach 13 lvl (robiac lootbag w postaci spearow). Potem juz robisz arrows i jestes mniej wiecej ustawiony...

Flisik
09-03-2007, 21:14
@InfernoDevil
Belty maja wiecej ataku niz strzaly dlatego mocniej hitujesz, ale z xbowem na takich skilach sie nie opyla latac.

Sanches
09-03-2007, 23:30
Jak zaczynasz grac pallkiem to tak

Na paczatku wogule nie trac kasy na jakes speary itd bo to zupelna strata kasy i czasu[skille ida mozolnie]Mozesz rozwiez pochodzic na owce, jelenie i rabbity. Najzbierasz troche miesa i sprzedajesz w mlynie. I tak w kolko. Jak bedziesz wychodzil z rooka sprzedaj wszystko czego nie opylisz na mainie. Kupujesz 5 spearow i jakoms katanke. Idziesz na trolle naparzajac ze spearow. Jak sie wszystkie zlamia uderzasz mieczem. Jak z trolla wypadnie wlocznia bedziesz w lape i naparzasz i tak dalej i tak dalej. Ja aktulanie mam 20lvl, 57 dist[teraz bije na trollach na edron :d]. Na full defie biore trolla na 1-5 hitow. Ale co poardzic