Pokaż pełną wersje : Problemy z klatkami w Tibi
Witam. Mam cholerny problem od poczatków grania w tibie lecz wcześniej nie przeszkadzał mi tak bardzo jak teraz. Mianowicie chodzi o klatki w tibi i płynne chodzenie calej tibi, zawsze mam ok. średnio po 8 klatek na sekunde jak kumple maja po 20-30 i u nich naprawde zajebiście chodzi. To pewnie nie wina internetu bo mam neostrade i chodzi super a kumple na swoich stałkach tak graja i im chodzi plynnie. Próbowałem wszystkiego format instalacja 98 nie pomogła, zainstalowanie sterów starych też, mam poinstalowane wszystkie update windowsa i nie wiem co mam robić. POMOCY !! Z góry wielkie dzięki ;(
Mój komp:
400 MHz Celeron
256 Ram Dimm
GeForce 2 MX400 64 MB
Monitor 17' Hyundai - stary (to może wina jego)
Pracuje na Windowsie XP Professional
menu/graphics/advenced/adjust framerate limit: daj 35
Thx ale teraz mam tylko 10 klatek na sekunde to więcej niż bylo ale to jeszcze nie to bo różnicy dużej nie ma. ;(
Z takim procesorem to się nie dziw.
Możesz też spróbować zainstalować najnowszą wersję DirectX (jeżeli jeszcze takiej nie masz), wystarczy odpalić Windows Update. Ściągnij też najnowsze detonatory do karty graficznej z www.nvidia.com
Thx thx wszystko mam najnowsze poinstalowane i wszystkie updaty. A jak to wina procka to zostało mi zmienić kompa 8o
$corcerer
06-08-2004, 16:08
Tibia ma ten niemily blad programistyczny ze na Win2k i XP zżera 100% zasobow, jakie byś nie miał, to i tak wsunie całego proca...
Tak więc radze zmienić system...
Może to prawda ale kumple na XP mają normalnie. Jeden pracował na duronie 800 MHz i chodziła ma tibia elegancko a teraz ma 1.7 GHz to już wogle. To raczej nie wina systemu, bo przeinsalowywałem na 98 SE i tak samo.
Moze sprubuj wzucic full screena, ja tez mialem taki problem a pozniej zaczelem grac na full screnie to poprawilo mi o 100%. Napisz czy to pomoglo.[wiem ze full screen troche utrudnie inne zeczy (gg, winamp) ale cos trzeba wybrac ;) ]
Niestety też nie pomogło ;(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.