Pokaż pełną wersje : PACC i pare pytan-looknij plz!
1.Mam karte kredytowa w banku ING BankSlaski(Visa Electron).Probowalem kupic pacca,ale przyszedl e-mail,ze nie moga czegos tam zrobic(Dear customer,...).Moze wyskoczyl problem z powodu,ze nie mialem zamienionych zlotych na euro.Mam pytanie czy warto jest zamienic zlotowki na euro i sprobowac jeszcze raz,czy tez moze to nic nie zmieni?
2.Z karta jest spory problem wiec chcialbym poznac Wasze opinie na temat innych(w miare szybkich i bezpiecznych)metod zakupu PACCA.
3.Moglibyscie mi powiedziec jakie karty i z jakiego banku napewno zaakceptuja i czy trzeba przed zakupem zamienic zlotowki na euro?
4.Prosze nie kasujcie i nie podawajcie linkow do innych tematow bo czytalem wszystkie i nic konkretnego i ciekawego sie nie dowiedzialem.No to na tyle ;)
Karta Visa Electron nie da sie kupic premiuma. Jedyne karty, jakie sa akcepotwane, to Visa i Master Card. Bez nich mozesz zapomniec o kupnie karta.
DJ_SaShAa: Urzekla mnie twoja historia, ktora jest tu strasznie na temat
.: Wu :.
09-08-2004, 08:57
Jedyne karty, jakie sa akcepotwane, to Visa i Master Card.
Nah. Jest to nieprawda wyżej wymienione nie są jedyne :mad:
Visa, Mastercard/Eurocard, American Express and Diner's Club
Jest to cytat z z www.tibia.com dotyczący metod płatniczych dla niekumatych : http://www.tibia.com/home/?subtopic=payment jest tu zawarte wszystko na ten temat.
ej no to patrzcie zalozmy ze mam ing bank slaski visa electron to mi nie poszlo moze dlatego ze musze miec te euro a nie zlotowki w banku(oczywiscie odp. ilosc)moze tak byc???!!!
@Re up, Nie, nie może tak być. Ty masz karte bankomatową, a żeby kupić musisz mieć Kredytową np. Visa, Mastercad. Visą Electron nie możesz kupić Pacc'a !
to musze koniecznie miec karte visa lub mastercard?ale to chyba nie ma roznicy w jakimk banq prawda?
Aby kupic pacca kartą musisz miec karte KREDYTOWA, czyli "wypukla", sa na niej wypukle dane osobowe posiadacza. Co do mnei to kupilem pacca poczta, przyszedl po 3 dniach, wiec jezeli nie masz dostepu do karty KREDYTOWEJ to zrob to wlasnie w ten sposob. Na tibia.com wez get premium account, forme zaplaty cash a walute np. dolary. dostaniesz tam kod zamowienia, #costamcostam. Zapisz sobie go, wez kartke a4, ~10zl na przesylke i kase na walute. Lecisz do kantoru, kupujesz walute (np. za 3 miechowego pacca placi sie 21,90$ weic kupujesz 22) Lecisz na poczte, kupujesz koperte. Kartke a4 zginasz na pol, meidzy polowki wkladasz kase a na jednej ze zgeitych stron piszesz ten #costamcostam ktroy dostalem na tibia.com. Wszystko to wkladasz do koperty, na ktorej piszesz adresata i nadawce. (adres gdzie masz to wyslac dostaniesz rowniez na tibia.com) POdchodzisz do okienka z bardzo mila panią :P mowisz ze chcesz wyslac list polecony z priorytetem. Dostaniesz mala karteczke, na ktorej piszesz znowu adresata i nadawce, pani Ci to pieczętuje nakleja znaczki na koperte ktora sobie bierze. A Ty idziesz do domu i po 3 dniach cieszysz sie paccem :) ps. ta kartka a4 byla dla bezpieczenstwa aby $$$$$ nie przeswitywaly przez koperte, bo na poczcie pracuje wielu ludzi pazernych na Twoje w trudzie i znoju wypracowane/wydębione pieniadze na pacca. To by bylo wszystko, mam nadzieje ze pomoglem
Ja to kase wysłalem pocztą chociaz pużniej moge tego rzałowac :/ <na poczcie czasami wyjmuja kase z koperty> Zrobilem tak bo moi kolegom sie udalo, a ja moge nie miec tyle szczęścia :( A tak wogule to jeszcze bede musial poczekac pare dni aż moja pocztuweczka dojdzie do tych lolkuw od paccuw :D
pocztuweczka<--z tego co pamientam to był list!! ;]
ej chodzi mi o to ze nie wazne w jakim banku sie ma konto tylko trzeba miec odpowiednia karte tak?a co do poczty to slyszalem ze strasznie dlugo trza czekac i nie zawsze moze dojsc...czy moze jak wysle poleconym piorytetem to na bank i szybko dojdzie?
czemu nikt nie odpowiada?:(
Może ktoś napisać adres gdzie trzba wyslac ten numer zamówienia i pieniądze bo niewiem . Widziałem tak tylko CipSoft GmBh , Germany ale niewiem czy to to i czy mam to napisac normalnie tak jak tu czy jak odpowiedzcie szybko plzz z góry dzięki
adas1991
21-08-2004, 16:05
Skoro mowa juz o pacc to nie bede zakladal nowego tematu.
Mam pytanie.
Czy jakbym kupil pacc i potem domek i spoko mam jjuz domek miechy i nagle konczy mi sie pacc. Co by sie stalo z rzeczami w domku ?? Zniknely by czy wyslane bylyby do depo ??
Peter001
21-08-2004, 16:16
@ Re, Up
wyslane do depo, nastepnym razem uzyj opcji szukaj ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.